Sziasztok!!
Hááát, rendesen gyülnek a hozzászólások, sok a ráérö kismami
A lista,amit olvastam itt, szerintem elég korrekt volt, azokkal a kiegészitésekkel, amit már olvastam másoktól is.
Itt van egy másik, inkább csak elrettentésül, mert szerintem ez a klasszikus példája a "mindent vegyél meg" listának, amire utaltam. Azért vannak benne biztosan jó dolgok kezdö emberkéknek,szóval nem akarom nagyon leblamálni, de ez már szerintem sokkkkkkkk:
<!--attachment: BABARUH_K-145374.doc*mime_msword.gif*application/msword*32.3**BABARUH%c1K%2edoc --><center><pre>
BABARUHÁK.doc (32.3 k)</pre></center><!--/attachment-->
Ami az én tapasztalatomat illeti, sajnos úgy érzem nem sok konkrét dologban tudok Nektek segiteni,annyira mások voltak az én körülményeim. (Kanadában élek) Például abban az évben,amikor a kisfiam született(2003.aug.1),már szeptemberben füteni kezdtünk,mert 16-n leesett az elsö hó...szóval mi rendesen fel voltunk a nyár ellenére szerelkezve vastag ruhákból és takaróból is. Én olyan készletet vettem, amihez volt egy fejvédö, egy takró, és egy ágyszoknya, na ezt úgy sem tudom elmagyarázni érthetöen. A matrac alá rakjuk be, és olyan szép fodros része lóg ki,eltakarva az alsóbb régiókat.
Ehhez találtunk ugyanolyan mintájú lepedöt is(én is esküszöm a gumirozottra!!!!),szóval nálunk ennyi volt a babaágy felszerelése.
Pelenkából a 20 nagyon elég, akkor igazán nem kell spórolósan bánni vele, és nem hátrány, ha büfi után cseréled,pláne ha volt is rajta valami.
Az esetem a cumi-és cumisüveggel is kissé egyedi volt. A férjem hallani sem akart egyikröl sem, ö úgy gondolta,majd megy minden anélkül is. Aztán a cumit belecsempésztem egy vásárláskor a kosárba, az üveget meg úgy vettem meg,hogy ö nem volt ott
7 napos volt a kisfiam, amikor belázasodtam,innentöl számitva 3 héten át visszarérö lázzal szenvedtem, 3-szor voltam kórházban,különbözö antibiotikumokat adtak, hogy elmúljon a lázam, valami gyulladásom lehetett...
Nos, ekkor áldotta a párom az eszemet, hogy volt otthon üveg, mert biza örá maradt az etetés. Amig szolid antibiotikumot kaptam, addig a lefejt tejet hazavitte,és az üvegböl kapta meg a baba, aztán próbálkoztak erösebb antibigyóval, na akkor már nem lehetett odaadni a tejet,sajna több litert ki kellett dobni, de fejtem rendületlenül. Ekkor viszont tápszerre kellett váltani, és idönként a poci fájás miatt még teát is kapott, szóval ekkor már maga a párom ment el még több üveget venni.
Minden jó, ha vége jó, végül meggyógyultam, 10 hónapos koráig szoptattam a kisfiamat, ekkor kezdtem neki újra tápszert adni, majd 13 hónapos korától már rendes tejet kap.
Nálunk igy nagy szükség volt az üvegre, na meg a cumira is, amig nem volt anya,kellett valamin cuppogni...Szerencsére kaptunk ajándékba cumisüvegmelegitöt is,elöször nem is gondoltam, hogy valaha használni fogom, végül már nagyüzemben ment az is.
A sterilizálást én is egyszer egy nap nagy lábasban elintéztem, nem nagy dolog, és kész az egész napi üveg.
Még biztos lenne pár dolog, amit tudnék irni, de már igy is kezd hosszú lenni,igy abbahagyom.
Amit én nagyon-nagyon szerettem az a Medela tejgyüjtö kagyló,nem tudom hallottatok-e róla. Egy szuper találmány, amikor szoptattam a babát az egyik ciciböl, a másik cicimböl is elindult a tej,és ezt a kagylót rárakva, szépen felfogta mindet, nem lett semmi se tejes,és még el is lehet rakni a tejet belöle,mert szintén fertötlenithetö...Ez csak egy tipp, lehet nem kell mindenkinek,az én cicimböl mindig duplán ömlött a tej...
Ja, és én is félmétert olvastam,még most sem tudom mennyi az a cicinövekedés akkor???
Nekem már megint kisdinnyéim vannak, jól bekerekedett és már keményebb is,pont úgy,mint az elözö terhességem alatt. Úgy látszik már kezdi a szervezetem a felkészülést.
Holnap UH,azt hiszem már milliószor leirtam nektek...Várom piszkosul
.
Sziasztok,
Barbi
18+4