Új privát üzeneted érkezett!

Megann,
Olvas vissza par hetet pont errol volt szo, sok lany hozzaszolt a temahoz. Nekem csak rovid ideig volt es nem tul sulyos, az is elmult. Van aki kenegeti, de mar nem emlekszem mivel, megeri visszaolvasni.
Udv: Monika

mmónika

Sziasztok!

Rita!

Sajnálom, hogy nem tudtok most felhőtlenül örülni, de ne idegeskedj!

Vikka!

Tündéri a kis pókhas. Én magamat szoktam így jellemezni.
Abkarovics doktorúrról küldök privit.
Elöljáróban annyit, hogy én is a neten találtam, kb. 35-40 dokinak néztem utána. Kis listáim voltak mindenkiről. Úgy gondoklom, hogy személyében tökéleteset találtam. Az pénzügyi dolgokat küldöm.Kép

Csmárti!

Nem, de kideríthetnénk.Kép

Hanee!

Csúcs vagy, hogy mindenre gondolsz!
A másik topikon Ancsika ilyen.
Szerintem is jó ötlet, a többszöri találka, mert olyan időpontot úgysem fogunk találni, ami mindenkinek stimmel. Lehetne 2-3 hetente időpontokat megadni, és mindíg az jön, aki tud.
Lehet, hogy lesz olyan, hogy öten leszünk, lehet, hogy lesz amikor harmincan.Kép
Én is félméteres!!! cicinövekedést olvastam!
Először nem értettem, aztán pedig nagyot nevettem.

Johanna!

Nekem 0.7 lett az Afp-m. És azt mondták, hogy 0.8 az alsó határ. Szerinted????
Komolyan azt sem tudják, hogy mit magyaráznak össze-vissza.
Genetikai mire kell menned?
UH-ra? Mert arra mindenki megy a 18. hét környékén. Elileg a korházban kéne, hogy csinálják. /Ami nekem a 21. hétre sikerült, a sok ünnep miatt. Illetve amikor te olvasod, valószínűleg pont akkor lesz./
Nekem is azt mondták, hogy majd akkor idegeskedjek, ha ott nem stimmel valami. De általában nem az alacsony értékkel szokott gond lenni, hanem a magassal. Ami 2.5 fölött van.
Egyébként engem a lányok nagyon megnyugtattak Afp ügyben.

Még annyit, hogy a másik topikon az egyik lánynak 2 napja van 40 fokos láza tejláza. Már szinte mindent kipróbált, de ha van bárkinek bármi használható ötlete, írjátok meg légyszi, és ha az még ott nem hangzot el, akkor továbbítom. Iszonyúan szenved szegény.

Jó éjt!

Kép
Kép
pipocska

Vikka!

Írnék, ha lenne mail címed!Kép

Kép
Kép
pipocska

Köszi Katica!

Várom!

Kép
Kép
pipocska

Sziasztok!!

Hááát, rendesen gyülnek a hozzászólások, sok a ráérö kismamiKépKép

A lista,amit olvastam itt, szerintem elég korrekt volt, azokkal a kiegészitésekkel, amit már olvastam másoktól is.
Itt van egy másik, inkább csak elrettentésül, mert szerintem ez a klasszikus példája a "mindent vegyél meg" listának, amire utaltam. Azért vannak benne biztosan jó dolgok kezdö emberkéknek,szóval nem akarom nagyon leblamálni, de ez már szerintem sokkkkkkkk:
<!--attachment: BABARUH_K-145374.doc*mime_msword.gif*application/msword*32.3**BABARUH%c1K%2edoc --><center><pre>
Kép
BABARUHÁK.doc (32.3 k)</pre></center><!--/attachment-->

Ami az én tapasztalatomat illeti, sajnos úgy érzem nem sok konkrét dologban tudok Nektek segiteni,annyira mások voltak az én körülményeim. (Kanadában élek) Például abban az évben,amikor a kisfiam született(2003.aug.1),már szeptemberben füteni kezdtünk,mert 16-n leesett az elsö hó...szóval mi rendesen fel voltunk a nyár ellenére szerelkezve vastag ruhákból és takaróból is. Én olyan készletet vettem, amihez volt egy fejvédö, egy takró, és egy ágyszoknya, na ezt úgy sem tudom elmagyarázni érthetöen. A matrac alá rakjuk be, és olyan szép fodros része lóg ki,eltakarva az alsóbb régiókat.
Ehhez találtunk ugyanolyan mintájú lepedöt is(én is esküszöm a gumirozottra!!!!),szóval nálunk ennyi volt a babaágy felszerelése.
Pelenkából a 20 nagyon elég, akkor igazán nem kell spórolósan bánni vele, és nem hátrány, ha büfi után cseréled,pláne ha volt is rajta valami.
Az esetem a cumi-és cumisüveggel is kissé egyedi volt. A férjem hallani sem akart egyikröl sem, ö úgy gondolta,majd megy minden anélkül is. Aztán a cumit belecsempésztem egy vásárláskor a kosárba, az üveget meg úgy vettem meg,hogy ö nem volt ottKép
7 napos volt a kisfiam, amikor belázasodtam,innentöl számitva 3 héten át visszarérö lázzal szenvedtem, 3-szor voltam kórházban,különbözö antibiotikumokat adtak, hogy elmúljon a lázam, valami gyulladásom lehetett...
Nos, ekkor áldotta a párom az eszemet, hogy volt otthon üveg, mert biza örá maradt az etetés. Amig szolid antibiotikumot kaptam, addig a lefejt tejet hazavitte,és az üvegböl kapta meg a baba, aztán próbálkoztak erösebb antibigyóval, na akkor már nem lehetett odaadni a tejet,sajna több litert ki kellett dobni, de fejtem rendületlenül. Ekkor viszont tápszerre kellett váltani, és idönként a poci fájás miatt még teát is kapott, szóval ekkor már maga a párom ment el még több üveget venni.
Minden jó, ha vége jó, végül meggyógyultam, 10 hónapos koráig szoptattam a kisfiamat, ekkor kezdtem neki újra tápszert adni, majd 13 hónapos korától már rendes tejet kap.
Nálunk igy nagy szükség volt az üvegre, na meg a cumira is, amig nem volt anya,kellett valamin cuppogni...Szerencsére kaptunk ajándékba cumisüvegmelegitöt is,elöször nem is gondoltam, hogy valaha használni fogom, végül már nagyüzemben ment az is.
A sterilizálást én is egyszer egy nap nagy lábasban elintéztem, nem nagy dolog, és kész az egész napi üveg.

Még biztos lenne pár dolog, amit tudnék irni, de már igy is kezd hosszú lenni,igy abbahagyom.

Amit én nagyon-nagyon szerettem az a Medela tejgyüjtö kagyló,nem tudom hallottatok-e róla. Egy szuper találmány, amikor szoptattam a babát az egyik ciciböl, a másik cicimböl is elindult a tej,és ezt a kagylót rárakva, szépen felfogta mindet, nem lett semmi se tejes,és még el is lehet rakni a tejet belöle,mert szintén fertötlenithetö...Ez csak egy tipp, lehet nem kell mindenkinek,az én cicimböl mindig duplán ömlött a tej...

Ja, és én is félmétert olvastam,még most sem tudom mennyi az a cicinövekedés akkor???
Nekem már megint kisdinnyéim vannak, jól bekerekedett és már keményebb is,pont úgy,mint az elözö terhességem alatt. Úgy látszik már kezdi a szervezetem a felkészülést.

Holnap UH,azt hiszem már milliószor leirtam nektek...Várom piszkosulKépKép.

Sziasztok,
Barbi
18+4

Kép
Kép
barbi

Sziasztok!

Probalok visszaolvasni mindent, csak sajnos nagyon sok a munka.... Kép Csak azert irok most egy picit, mert nagyon boldog vagyok! Vegre erzem Pooch mocorgasat. Nagyon kis finoman, mintha kaparaszas lenne, vagy talan azt is mondhatnam, hogy mintha egy kis pillango repkedne a hasamban. Nekem amikor rakezd, akkor eleg sokaig csinalja. Kép Nagyon orulok! Na, most megyek vissza dolgozni, mert ez mar embertelen ami itt van.

Udv mindenkinek,
Pmama&Pooch (18+3)

KépKép
KépKép
pizzamama

Sziasztok,

Nagyon ritkan sikerul irnom mert medigre viszaolvasok mindent mar megint van dolgom es asztan megint csak olvashatok.
A tegnap este ota nagon hasogat, nyilal a hasamba. Vajon ez normalis vagy valami baj lehet? Nektek szokot hasogatni?
Akiren,
nem voltal dokinal meg nem tudod mi lesz a baba vagy nem is akarod tudni elore?
En jovo heten megyek es mar nagyon varom hogy lasam es hogy megtudjam mi lesz persze ha meg akarja mutatni magat.

Betty
(20+5)
gomboc

Pipocska!

Igen, elvileg a 20. hét körüli uh-t mindenhol genetikai uh-nak hívják, mert jól megnézik a baba minden porcikáját, de van néhány kórház (pl. a Szabolcs utca), ahol van kifejezetten spec. uh rendelés azoknak, akiknek nem stimmel az afp, vagy a sima kórházi uh-n találnak valami szokatlant. Igazából a dokik ezt hívják genetikai uh-nak. Nem tudom milyen gép, én nem voltam, a barátnőm igen, de azt mondta, hogy tényleg nagyon-nagyon profi.

Üdv: Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Jó reggelt!

Köszi a táblázatot. Nekem szerencsére elég gyakran megfelel majd a találka, mert csak 1-2 név-és szülinap csúszik be a tavasz folyamán. Nekünk a nyár nagyon sűrű (és most mi is plusszban sűrítjük még egy kicsit Kép). Tesóimnak, anyukámnak, Szabinak és még a fél családnak akkor van a szülinapja/meg a névnapja is/. Tényleg, jut eszembe, azt is jól meg kell nézni, melyik névnap, mikor van. Milyen rossz lenne szegény picinek, ha pár nap eltéréssel lenne a két ünnepnap. Kép

Barbi!

Szerintem senkit nem zavar, ha sokat írsz, hanem inkább örülünk neki! Főleg, hogy már vannak tapasztalataid. Az első gyerekes mamiknak óriási segítség lehet, de -magamból kiindulva- a többedik gyerekeseknek is nagyon jó, ha látják, h. ki,hogyan csinálja.Így van egy kis összehasonlítási alap, és lehet, hogy az eddig "rosszul" csinált dolog ezentúl jobban fog menni. Kép Bár én most is ugyanúgy izgulok, mint annak idején... Kép
Mi is várjuk az Uh-d eredményét!!!

Az AFP-vel kapcsolatban egy kicsit elbizonytalanodtam. A dokim 17.-ére küldött (az UH-ok alapján), a védőnő naptára szerint (meg a mensim alapján is, bár ez azért nem volt olyan rendszeres,inkább előbb jött meg, mint 28 nap) csak 19.-én töltöm be a 16 hetet.
Szerintetek mit csináljak? Tudom, hogy nem ez az a vizsgálat, amit a legeslegkomolyabban kellene venni, de mégis elkezdtem parázni... Kép

Pmama!

Szupi, hogy mozog Pooch! Kép Fúú, és még a pillangórepkedésből milyen boxolóütések lesznek majd! Kép Kép

Tegnap este annyira fájt a hasam,hogy nem tudtam magamtól felállni a székből. Szélgörcsöm volt, de persze nem akart összejönni a dolog... :-S Aztán ledőltem és jobb lett hamar. De ez az este..nem kívánom senkinek!

Remélem Ti jól vagytok!

Puszi:

Viki(15+1)
vikó

Viki!
Képzeld mi is pontosan ezen gondolkoztunk, hogy figyelnünk kell a névnap és a szülinap időpontját, hogy ne legyen egymáshoz közel.
Főleg nálunk, hogy egy napon lesz a babáink szülinapja, így szeretnénk, ha a névnapjuk nem esne egymáshoz közel.Már úgy írtuk ki a neveket, hogy melléírtuk a névnap időpontját is.Kép

Pmama!
Jajj, de jó már érzed a kis Pooch mozgását.Kép
Már Én is nagyon várom, hogy mikor fognak a babáink beindulni.Kép

Judyt
15+0

Judyt
KépKép
judyt

Pipocska!
Mit jelentenek a jelzéseid a táblázatban? Májusig egyáltalán nem érsz rá? És utána talán?

Többiek (aki még nem küldte)!
Várom az időpontokat!

Vanda!
Remélem, most nem tévedek, és ma mész UH-ra! Majd mesélj!

Üdv
Gem 14+3
gemini

Köszi csajok, én marha... Kép
a címem: csigahaz@index.hu

KépKép
vikka

<!--attachment: kismama_talalka-145271-145347-145414.unk*attachment_icon.gif*application/octet-stream*17.9**kismama_talalka%2d145271%2d145347%2eunk --><center><pre>
Kép
kismama_talalka-145271-145347.unk (17.9 k)</pre></center><!--/attachment-->

Ja, és a táblázat... Kép
vikó

Monika!
Ha jól tudom kétféle méret létezik, amit szabványként használnak 60x120 és 70x140. Ha asztalos csinálja az ágyat, akkor persze olyan méretet kérsz, amekkorát akarsz. Szerintem a 70x140-es nagyon jó. Először "elveszik" benne a baba, de később akár 2-3 éves korig is használható. Írtad, h. ki lehet venni a rácsot. Az azért praktikus, mert onnantól kezdve heverőként használhatod, amig megveszitek a következő ágyat. Így a megszokott helyen tanul meg úgy aludni a kicsi, h. ne guruljon le róla. A kisebb ágyat pici szobákba tervezték, szűkebb és hamarabb kell esteleg cserélni.

Pizzamama!
Biztos gyönyörű érzés, már én is nagyon várom, de az még messze van!Kép Hogy viseled az embertelen sok munkát? Nem fáradsz el?

Megann!
Ebben a topicban a lányok az Aknesolt javasolták. Szerintem menj el a kozmetikushoz, majd ő megmondja, h. vállal-e kismamákat!

Gemini, Hanee, Vanda!
Ezentúl ti lesztek a csapat SZERVEZŐI!Kép Mit szóltok hozzá? Én személyesen nagyon örülök nektek, mert mindig kell motor a járgányba!KépKépKép

Barbi!
Nem méter, hanem méret.Kép Létezik itthon is a tejgyűjtő, csak nem tudom, h. mi a neve. Szerintem is klassz dolog. Nálam is úgy működik a szoptatás, ahogy nálad (40-50ml a másik ciciból).

Márti
csmarti

Na, en most jol beragtam a munkahelyemre, ugyhogy most tehetnek egy szivesseget es hagyjanak beken egy par percig! Ugy dontottem irok inkabb, mint meg harom sort is hajlando legyek leellenorizni!!

Vanda,
Kép Jo kerdes a nevek. Eddig a Lili es a Szaffi voltak a befutok, de most hirtelen ez sem tetszik, az sem tetszik. Kinyomtattam az osszes Magyarorszagon adhato kislanynevet, eloszor megprobalok abbol valogatni, aztan apaval kiejtesprobat tartunk, majd a vegen meglatjuk, hogy mi lesz. Csutortokon megyunk genetikai UHra, viszem apat is, eppen itt lesz velunk es a multkor is elt-halt a 4Ds ultrahangert. Kép

Beus79,
Nagyon szep a pocikad!!! En mostansag allandoan simizem, meg rajta tartom a kezem. Akarmilyen kontatktus, csak legyen a kis pocakkal! Kép

Viko, Judyt,
Tenyelg jo a mozgas nagyon!! Mar en is alig vartam, mostmar ti is mindjart megerzitek. Kép

Most pedig visszakanyarodnek egy kicsit a terhessegi csikokhoz...Hat hiaba kenem magam minden reggel es este "shea butter"-rel (az egy jo zsiros krem, elvileg, hidratal es a bort rugalmasan tartja). Sajnos kenhetek en magamra amennyit csak akarok, megjelentek az elso apro piros csikok a mellemen. A hasamon semmi sincs, de a cicik nem birtak a hirtelen novekedest. Mondjuk nem is csodalom, nagyjabol egy honap alatt lettem 36B-bol 38D... . Szoval azt hiszem kenhetek en magara, amit akarok, ha csikok jonni akarnak, akkor jonni is fognak. Mostmar csak az utolagos kezelesben remenykedhetem.

Pmama

KépKép
KépKép
pizzamama

Gemini!
Légyszi írj be a táblázatba! Egyszerűen nem tudom megnyitniKép. Nekem kb. ezek felelnek meg, de persze bármi közbejöhet!
feb. 19.
márc. 5.,19.
ápr. 2.,9.,23.

Köszi: Márti
csmarti

Csmarti,

Jaj, dehogynem faradok el! Minden nap (en heti 7 napot dolgozom...) mar alig varom, hogy ledolhessek vegre az agyban. Kép Ma este meg vedegek jonnek, ugyhogy korabban lelepek munkabol, mert nagy vacsit fozok majd. Oszinten megmondva, ha megkerdeznek hogy haza akarok-e menni vegleg 17en...hat azt hiszem igent mondanek. Mindegy, beleegyeztem, hogy marciusig maradok, mostmar allom a szavam.
Ugyis csak a hormonk felelosek ezert a hihetetlen hirtelnkedeseimert. Bar kezd egy kicsit koltseges lenni a "mood swing". Tegnap delelott kirugtam az ugyvedemet, ket ora mulva talalomra felhivtam egyet az internetrol es fel is vettem. (Apaja nem fog orulni, meg nem mondtam neki Kép ) Delutan pedig (ugyanazert, amiert ma reggel is beragtam) nagyon csunyan kiosztottam az egyik munkatarsam, azert tole ma bocsanatot kertem, hogy nem kellett volna olyan nyersnek lennem. Es ma pedig egesz nap azon jar az eszem, hogy apajanak a gepe csutortok hajnalban landol es majd gyoznom kell visszafogni magam, hogy amikor meglatom, akkor ne osszam ki kapasbol, hanem eloszor kapjon szep nagy oleleseket, simizest es puszikat.
Jaaaj! Kerlek mondjatok azt hogy nem en vagyok az egyetlen, akiben ekkora feszutlseg van! Ma a sofort is majdnem izekre szedtem, mert a fel literes kefir helyett, egy literes aludtejet hozott. Megbolondulok ettol. Mikorra fog ez elmulni? Jelen allapotomban inkabb katonai kikepzotisztre hasonlitok, mint egy varandos anyukara.....

En is bejelolgettem a szombatokat a talalkozohoz. Kép Biztos jo lesz majd. Kép

Pmama<!--attachment: kismamatalalka-pmama-145419.xls*mime_msexcel.gif*application/vnd.ms-excel*17.9**kismamatalalka%2dpmama%2exls --><center><pre>
Kép
kismamatalalka-pmama.xls (17.9 k)</pre></center><!--/attachment-->

KépKép
KépKép
pizzamama

Pizzamama!
Te mikor is jössz haza? Biztos, hogy április közepétől nem jó neked? Mert hogy azokat a dátumokat kellett bejelölgetni, amikor nem érsz rá! A júniusi kérdőjeled mit jelent?
Gem
gemini

Gemini!

Én is kitöltöttem Kép
<!--attachment: kismama_talalka-145439.unk*attachment_icon.gif*application/octet-stream*18.4**kismama_talalka%2eunk --><center><pre>
Kép
kismama_talalka.unk (18.4 k)</pre></center><!--/attachment-->
akiren

Jó reggelt!

Tegnap meg lett az AFP-m,normális lett,be is jelentkeztem UH-ra,jövő hét csütörtökre.Alig várom,tegnap,nagyon sokat ficánkolt a kicsikém!!!!

Minyu!
Megnyugtat,hogy van koraszülött osztály!
De én azt hittem annak minden kórházban kell lennie!!!!!!Na most kicsit elképedtem.

Splendida!
Teljesen igazad van,nem kell feleslegesen aggódnom a barnázás miatt,szedek magzatvédőt,eddig minden rendben volt,és megpróbálok pozitiv beállítottságu lenni.
Köszi!

Barbi!
Olvastad a listámat,amivel kapcsolatban a tanácsotokat kértem?Na az ugyanez volt eredetileg,amit te tettél ide fel,csak én már otthon szelektáltam belőle.De tényleg ugy tünik még igy is van ami nem tul szukséges.Tényleg mindent megvetetnének az emberrel.

Gomboc!
Nekem mult héten volt ilyen kis hasogatasom,de nekem egy kicsit oldalt.Mondták hogy nincs baj a babával,onnantol mát nem is érdekelt mi bajom lehet.Én is érzek igy a 18-19. hét körül furi dolgokat,de biztosan csak nő a pocink.Ha visszaolvasol,erröl valamelyik nap volt szó.Nyugodj meg.Mikor voltál,vagy mész UH-ra?

Pizzamama!
Megértem a boldogságod,én is most éreztem meg elöször a mozgást,ugye milyen szupi?Gratulálok!
gömbölyû

Sziasztok! Tudna nekem valaki segiteni? Főleg akik már tapasztalt anyukák! Most vagyok pont 7 hetes... és ma észrevettem ilyen barna cuccot a vécépapiron pisilés után... Ez normális vagy rohanjak vele az orvoshoz? Vagy úgyse tudna semmit se csinálni akkor se ha vetélnék???

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Pipocska!

Mesélj, milyen volt az UH Kép

Tőled kérdezem, mert már tapasztaltuk, hogy olyan egyformán viselkerdnek a babáink. Tegnap és ma sokkal kevesebbet mozog, mint hétvégén. A te Picúrodnak is csökkent az aktivitása?
Az UH-n mozgott? Sajnos én UH-kon még sosem láttam mozogni Kép Kép olyankor nem nagyon akarja magát produkálni.
Azért remélem a 4D-n majd belehúz Kép Te mikor mész majd 4D-re? És a Praxist fogod választani?

Akiren
(20+5)
akiren

Gemini!

Biztosan történt valami félreértés!!!!!
Szerintem szinte mindenki (ÉN IS) azt jelölte be x-szel, hogy mikor jó a találka időpontja!!!!

Akiren
akiren

Rókica!

Ne ijedj meg, de azért jobb ha felhívod az orvosodat. Ilyenkor azért általában szoktak csinálni egy UH-t, hogy tényleg renden van-e minden.
Itt a topikban nagyon sokaknak volt a 6-7 héten ilyen típusú barnázása, ami 1-3 nap alatt el is múlt. Ha nem vált át véresre, és nem kezd el görcsölni, akkor biztos nem is fog elmenni a baba.
Az orvossoddal mindenképpen beszélj, mert lehet hogy azért kell valami gyógyszer, ami még biztosabbá teheti, hogy ne legyen baj. Hogy milyen gyógyszer, nem tudom, nekem nem kellett szednem, pedig nekem is volt barnázásom 3 napig 6 hetesen, és most má túl vagyok a 20-dokin, és nagyokat rúg belém a csöppség Kép

Akiren
akiren

Pizzamama!
Ne aggódj, tényleg csak a hormonok játéka ez, ha amúgy nyugodt természetű vagy!Kép Nálam eddig 1-2x fordult elő, h. túlreagáltam dolgokat, de akkor nagyon. Egyszer Eszterkén csapodott a düh, szegény csak nézett, h. mi van. Aztán olyan lelkiismeretfurdalásom volt!Kép De annyira aranyos volt miután elvonult a lila köd, simogatott, puszilgatott, és ezt mondta mosolyogva: "öülök neki, seretlek" (örülök neked, szeretlek). Néha ijesztő ez az állapot, mert én nyugodt, kiegyensúlyozott alaptermészetű vagyok. (Mások szerint is.) Azt hiszem ezek nélkül nem is tanítanék. Ja, és képzeld, szombaton tejet forraltam, amiről elfelejtkeztem. Már csak az égett szag emlékeztetett, h. mit kezdtem el.KépKépKép Odaégett az egész (1l) a villanytűzhelyre. Sírógörccsel zárult a tejforralás.Kép Máskor fel se veszem az ilyet, de most ... Szóval ne aggódj, múló dolog!!!Kép

Márti
csmarti

Rókica!
Most szerintem én vagyok itt a "legideálisabb" alany a válaszadásra: 7+5 napos terhes vagyok és a 6 héttől barnázom. Az én orvosom szerint ilyenkor azonnal hívni kell. Pihenést fog ajánlani (fekvés a legjobb), ill. ha behív valszeg ad Utrogestan hüvelykúpot.
F.
falina

Gem,

Kép Kép Kép En azokat a hetvegeket jeloltem be, amelyikek jok nekem. Hat latszik, hogy a koncentralokepesseg mostanaban annyi, mint egy aranyhalnak. Kép A kerdojel a vegen az annyit jelent, hogy az ott az utolso hetem es nem biztos hogy olyan allapotban leszek, hogy utazni tudok, arrol meg nem is beszelve, hogy mi van akkor ha Pooch gondol egyet es elobb jon. Kép

Csmarti,
Nagyon orulok neki, hogy nem vagyok egyedul ezzel a problemammal. Az biztos hogy a gaztuzhely folott en is elsirtam volna magam. Kép En csak azert nem lettem tanar, mert rajottem, hogy az amerikai kormanyszerzodesekben tobb a penz, a lehetoseg jott, en meg mentem. Pedig eredetileg nyelvesz es nyelvtanar lett volna belolem. Kép Most sokat gondolok am ra, hogy egy anyukanak az a legjobb szakma. Az osszes szunetet es a nyarat otthon toltheted a gyerekekkel. Anyukam is tanar, nekem ez a vilag legtermeszetesebb dolga. Most mar latom, hogy ha Pooch vilagrajotte utan vissza akarok jonni ehhez a ceghez dolgozni, akkor nemcsak a nyarakat nem fogom tudni vele tolteni, hanem meg egy nanny-t is kell majd fogadnom, hacsak apaja ugy nem dont hogy abbahagyja a golyokapkodast es inkabb koncentrala fenykepezesre (nagyon tehetseges fotos). Akkor meg van oldva a dolog. Kép Jo neked, igazan irigyellek most. Kép

Pmama

KépKép
KépKép
pizzamama

Csajok!
Csatolom az eddigi táblázatot. Most akkor vegyük úgy, hogy AZOKAT A NAPOKAT JELÖLTEM BE, AMIKOR RÁÉRTEK. Néhányatoknál már értem, hogy mikor, de vannak olyanok, akiknél biztos pont fordítva lett beírva a dolog. Jelezze mindeki, aki eddig szerepel benne, hogy jók-e az adatai, vagy pont fordítva gondolta!!!

(Úgy gondolom, hogy pont azoknál szerepel helytelenül, akik az eredeti táblázatot úgy értették, ahogy én. Ezért elnézésüket kérem.)
Szóval mindenki szóljon, (AZ IS, AKINEK OKÉSAK AZ ADATAI) és bocs a bonyodalomért!

Gem
14+3
UI.: AKI MOSTANTÓL KÜLDI AZ NAPOKAT, AZT JELÖLJE BE, AMIKOR RÁÉR!!!
<!--attachment: kismama_talalka-145465.xls*mime_msexcel.gif*application/vnd.ms-excel*18.9**kismama_talalka%2exls --><center><pre>
Kép
kismama_talalka.xls (18.9 k)</pre></center><!--/attachment-->
gemini

Pmama nagyon jó, hogy te is érzed már a mocorgást! Kép

Nekem ma reggel sikerült megmutatnom a boldog apukának, hogy "tornázik" a gyermeke. akkorát rúgott, hogy szinte elkapta a kezét Kép

Azt szokták mondani, az a jó, ha legalább fél év van a szüli- és névnap között, de szerintem néhány hónap eltérés is jó már... lehet, hogy eldőlt, hogy hívják a Bogyót, ha kislány lesz..nagyon valószínű, hogy Adél.

KépKép
vikka

Akiren, Rókica,
annyit azért hozzá kell fűznöm -sajnos ez most lehangoló lesz-, de hozzátartozik az igazsághoz:
az hogy ha a barnázást nem kiséri görcs jelenthet még vetélést, nálam pont ez volt 2x is... Persze a nagy átlagnál nem lesz semmi baj.

Rókica,
nem ilyesztegetni akarlak, csak jó ha tájékozott az ember és persze nyugodj meg, most ez a legfontosabb. Engem is megnézett az első barnánál a doki, minden OK volt. Azóta jobban figyel rám, hetente kell mennem UH-s ellenőrzésre a biztonság kedvéért.

Lányok,
viszont én most azon monfondírozom, hogy mióta megemelte a doki az utro mennyiségét, sokkal többet barnázom. Vasárnap óta minden nap van. :=( És azt vettem észre, hogy azután kezd neki, miután beteszem az utrót, sőt többször még egy kis görcsöt is előidéz, pedig nekem a magneb6-tól már elmúlt a görcsölés.
Valakinek vmi ötlete, korábbi hasonló tapasztalata? :/ Talán csökkenteni kéne az adagot?

Falina
falina

Lányok!
Van vkinek cicája otthon (nem szobacica, hn. kinti)? Volt egy kis kalandunk egy házi macskávalKép szombaton. Udvari játék közben "megharapta" Esztert. Azért tettem idézőjelbe, m. nem voltunk jelen, így nem láttuk a dolgot. De szerintem nem rendes harapásról van szó, m. nem vérzett, Eszterke nem ordított stb.. Az érdekelne, h. mennyire tartsak bármitől is? Fertőzés stb.? A gyermekorvosunk azt mondta, h. nincs probléma, ha nem piros a keze. Az nem piros. Van tanácsotok, javaslatotok? Köszi:

Márti
csmarti

Táblázat...

én azt jelöltem be, hogy mikor NEm érek rá... KépEredetileg erről volt szó. akkor most mi legyen? Kép

Pmama!

Szerintem se aggódj! Bizti a hormonok!
Én is néha olyanokon elbőgőm magam...

Mozgás...
Valamifélét én is érzek rendszeresen. Nem annyira határozott, de van. Kép
Már alig várom, hogy hullámozzon a hasam. Kép

Ki írta valamikor, hogy vizesedik????

Most jutott eszembe... és én is nagyon csodálkozom, hogy sok folyadékot ajánlottak. Én már csak a legvégén vizesedtem, de akkor azt mondták, hogy sokkal kevesebbet igyak... Szerintem ez logikusabbnak is tűnik, nem?

Viki
vikó

Vikó!
Vettem az adást és bejelöltelek jól, minden okés.
Gem
14+3
gemini

Gemini!

Nálam jók a tali időpontjai Kép

Akiren
akiren

Sziasztok!
Még teljesen új vagyok, pedig már a második babámat várom!Kép
Az előző terhességem alatt még nem volt netünk, így alig tudtam pár dolgot a dologról.(Még jó, hogy anyám gyerekorvos, és 4 gyereket nevelt fel, így bármikor kérdezhettem tőle.)
A kisfiammal semmi gond nem volt a terhesség alatt , és azóta sem, most már másfél éves, és gyönyörű kis krampusz!Kép
Most azonban elég rosszul érzem magam, mert vasárnap óta vérezgetek, már beszéltem a dokival is, és ma estére hívott be. De addig is olyan sok idő van még...
Jó volt olvasni, hogy nem nekem van egyedül ilyen problémám.
Réka
gmr

Sziasztok!
Minden rendben. Láttam dobogni a szívét. Ő nem olyan virgonc, mint Lili volt. Lili meg sem állt, állandóan mozgott.
Most megnyugodtam.

Viki
A kevés folyadék nem jó, és nem a folyadékbevitelt, hanem a sót kell csökkenteni, és minden olyat, ami vízvisszatartó hatású.
Ezen kívül, akinek lehet, annak naponta sétálni kell, a mozgás is befolyásolja a vízháztartást.

Rókica!

Mindenképpen orvos! Én most a 14. héten barnáztam (mindössze egyetlen pici folt volt), és egyből kaptam MagneB6-ot, E-vitamint, és C-vitamint. Az Utrogestant az elején írják fel barnázáskor, mert valószínűleg a hormontermelés nem megfelelő, ami veszélezteti a babát. A barnázást az orvos minden esetben fenyegető vetélésnek írja fel.
Én pont ma voltam emiatt az UH-n, de szerencsére minden rendben. Valószínűleg azért lehetett, mert a lepény átvette a funkciókat, és ez okozta, mert nincs bevérzés.

Szóval minden ilyet komolyan kell venni! (Tudom mit beszélek, mert ez a 3. terhességem, és mind a 3 így kezdődött, 1 baba sajnos el is ment. Most azt sem tudtam, hogy terhes vagyok, mert 1 hétig barnáztam a 4.-5. hétben.)

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Gombóc!

Jó, hogy néha azérrt tudsz írni, de írj arról, hogy mi van veletek? Te már tudod a nemét? Sokat mocorog?
Én nagyon szeretném tudni, hogy kisfiú v. kislány Kép talán most már hamarosan kiderül...

Akiren
akiren

Sziasztok!

Hát jó sokat írtatok, nem is tudok mindent visszaolvasni.

Falina!
Nagyon örülök, hogy minden ok volt az uh-on és volt szívhang. Ne aggódj minden ok lesz. Az utrogestan kell a 12. hétig, mert az alacsony progiszint miatt barnázol. A méhszáj felpuhul, attól lehet a barnázás. A progi viszont kell a babának. Ha nagyon vészes, akkor szedhetsz szájon át, de a kúp gyorsabban hat.

MJ-Móni!
Köszi, hogy próbálsz segíteni. Én zalai vagyok és a megyei kórházat ajánlották. Oda kaptam már pár tippet, kicsit megnyugodtam, hogy mégsem maradok doki nélkül.

Timi!
Neked is köszi. Ha esetleg kapsz doki nevet szívesen fogadom, mert azt választom, akit minnél többen ajánlanak.

MMónika!
Ez előző terhességben nekem méhlepény vizsgálat volt, ami kockázatában és a szűrt betegségek vizsgálatában is hasonlít az amniocentézishez. Az jól értetted, hogy valóban nem mutatott ki semmit, negatív lett. Közben már beteg volt a baba. Nem tudnak minden betegséget szűrni. Azért mondják, hogy a dokinak mérlegelni kell a kockázatot és a vizsgálat eredményességét.

Lányok!
Van közületek valaki, akinek a terhességben jött ki, vagy már előtte volt pajzsmirigy betegsége? Mennyire kockázatos és milyen gyakran kell ellenőriztetni az értékeket? Ha valaki tud róla valamit légyszi segítsen!

Andi
andi71

Szia RékaKép!
Üdv a csapatban! Nem a legjobb hírekkel kezded netes pályafutásodat, de reméljük, h. minden jóra fordul! Szorítunk neked is, és várjuk az eredményeket este! Írj és kérdezz azoktól, akik hasonló cipőben járnak!

Márti
csmarti

Gmr,
hány hetes vagy?
Kérlek, írd majd meg mielőbb, hogy mit mond az orvosod!
Hátha én is tudok belőle jó infókat leszűrni.
Köszi:
Falina
falina

szia Andi77

nekem 16 éves korom óta van pajszmirigy betegségem így gyógyszeren élek. mire lennél kiváncsi?

na frissítettem a táblázatot sőt még ujj dolgokat is felfogtok benne fedezni ;) kiváncsian várom, hogy teszik e így nektek.

Jaj képzeljétek tegnap este akkorát rugdosott a baba hogy még meg is iyledtem először jókat rötyögtünk a férjemmel aztán egyszer csak a pici fejét a hasamhoz szorította amitől eldeformálódott a hasam. oda tette a tenyerem és olyan volt mintha bele bújt volna nagyon jó volt így voltunk vagy 20 percig. Olyan jó terhesnek lenni Kép))<!--attachment: kismam_k_01_11-145497.xls*mime_msexcel.gif*application/vnd.ms-excel*62.5**kismam%e1k+01%2e11%2exls --><center><pre>
Kép
kismamák 01.11.xls (62.5 k)</pre></center><!--/attachment-->
beus79

Andi,
köszi a leírtakat. Azért azt tudni kell, hogy múlt hétfőn megfelelő volt a progiszintem (napi 1 önként vállalt utro mellett), viszont mégis barnázom... Nem értem... Azóta már a doki emelte mindig, jelenleg 3*1.
Szóval szted nem utro túladagolás esetemben az egyre gyakoribb és több barna?

Falina
falina

Csmarti!

Nekem van cicám otthon.Ő ki ba jár, de szép, egészséges, tiszta és rendszeresen visszük oltatni stb. Meg is csináltattam épp ezért a Toxoplazma vizsgálaltot, meg voltam róla győződve hogy már évekkel ezelőtt megkaptam, mert mindíg volt macsekom, de semmi, teljesen negatív lett az eredmény. Ez egyrészről jó, mert látszik, hogy milyen egészséges a macsekom, másrész rossz, mert nem vagyok immunis (bár azok után, hogy gyermekkoromban a kanyrót 3* kaptam el, nálam ez sem lett volna bizti :-)! ) Visszatérve a kérdésedre, jó volna tudni, hogy ki volt a bűnös cica, kóbor volt-e, vagy csak kintjáró gazdis. És mellesleg, ha nincs nagyon látható nyoma, akkor azt godnolom nem kell félni a fertőzéstől. Tehát én a doki verzióját elég elfogadhatónak találom!

Pizzamama:

Miért csak a magyarországon is bejegyezhető nevekben gondolkoztok, ha jól értettem a te párod külföldi, így te külföldi nevet is adhatsz a gyerkőcödnek. Ezen kívül azok a magyar szülők is adhatnak, ahol a gyerkőc külföldön születik. Már ha van kedvetek hozzá... :-)

Minyu!!

Most esett le, hogy én téged ismerlek már az esküvős oldalról. Ti nyertétek az utat Amerikába, igaz?? Emlékszem :-)) Te lehet, hogy nem annyira rám, nem sokat írtam.

MÁS:
Sajnos én még nem tudom, hogy mikor lesz nekem jó a tali..bocsi.állandóan sulim van, és marha sok vizsgám :-P

Szülinapról:
Nekem nem volt ilyen előre látó az Anyukám, illetve tisztában volt vele de mégis ez lett:
Névnap + karácsony dec. 24, szülinap dec. 29.
:-))
Nem vészes, mindíg el vagyok halmozva egy rakás dologgal, én inkább a családomat sajnálom, tényleg anyagi csőd vagyok :-))

Lányok! Én is megyek holnap UH-ra, úgy várom már. Bár ma aranyos a babucim, nem hagyja, hogy aggódjon a mami, itt boxol a pocimban.

Pusszancs

Wica
és a 18 hetes babóca
wica

Beus79!
Köszi, hogy válaszoltál. Nekem az előző terhességben jött ki a pajzsmirigy, addig semmi bajom nem volt. Hideg göböm lett, de nincs egészen 2 cm, meg azt mondták, hogy a hideg göböt csak műtéttel lehet kezelni, erre nincs gyógyi. Most a teherbeesés előtt nézték, az értékeim a felső határon voltak. A doki szerint még nem kell jelentkezni a pajzsmirigygondozóba, viszont a terhesség alatt többször kell ellenőrizni, mert vetélést, később koraszülést okozhat. Csak azt nem mondta, hogy milyen gyakran kell ellenőrizni. Mindenesetre és ma elmentem önként vérvételre. Neked milyen gyakran kell menni gondozásra? Gyógyszert szedsz a terhesség alatt is? Előre is köszi.

Falina!
Szerintem a 3*1 utroval nem lesz túladagolásod. Nálam gyakran előfordul, hogy a vizsgálat után a papíron egy pici maszat van. Bocs. Nálam a méhszájon a hám sérül egy kicsit, mert nagyon érzékeny. Lehet, hogy nálad is van ilyen gond és a felhelyezésnél megsérül egy picit. A dokid nem tudta, hogy honnan jön a vérzés?
Ha a babával minden ok, akkor csak használd az utrot, mert a babának nagyon fontos. Amíg csak barna görcsök nélkül, NE AGGÓDJ!

Andi
andi71

Sziasztok,szia Réka!

Ha voltál dokinál,feltétlenül irj nekünk,mindannyian drukkolunk Értetek.

Beus 79!
Már ilyeneket tud a babátok?Akkor én is reménykedhetek,mert ahogy nézem kb. í hét lehet köztünk!Szeretném ha már nálunk is érezné Őt az Apukája,bár nekem még csak péntek óta van mozgásom.

Andi71!
Én Veszprém megyei voltam ,írtad,hogy kórházat keresel,a keszthelyiről nagyon rosszakat mondanak,meg az ottani dokikról is.

Úgy ennék vmi finom laktató salátát,nem tud vki egy receptet?Örömmel venném,kivános vagyok és ölni tudnék érte!Köszönöm!
gömbölyû

Falina Kép
Nekem nem kellett utro, de egy másik topicban azt olvastam, hogy ha ez hüvelykup, akkor az felpuhitja a méhszájat, és egy nagyon apro sérülés miatt barnázik. Ott mindenki azt mondta, hogy ez nem káros. De hangsulyozom, nem személyes tapasztalat.

Pusz minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Wica!
Köszi a gyors reakciót! A cica Eszter keresztszüleié. Kint él a szabadban, nincs oltva, és volt a családban toxoplazma fertőzésKép. Nem bizonyosodott be, h. ettől a macskától volt-e. Tudom, h. ez bonyolítja a helyzetet. A vizsgálat egy egyszerű vérvétel?

Márti
csmarti

Andi71,

hát kb havonta érdemes nézetni mert ha változás van kb ennyi idő alatt látszik a vérben is. igen szedek most is gyógyszert sőt emelni is kellett mert tod nekem már kivették és pótolni kell. az az igazság hogy szerintem a mostani eredményednek a fügvényében felkeresel egy pajzsmirigyes orvost(tok ajánlani) mert max megnyugtat hogy nincs semmi baj.

Gömbölyű,
hát én kb 2-3 hete érzem hogy mocorog de én is nagyon vártam már hogy az apa is érezze. olyan jó volt. Együtt a család ;)
beus79

Sziasztok!

A vérzésről:
Amikor bevéreztem, rögtön befektetett az orvos. Utrót kaptam én is, és mindig kimosta az éjszakai termést belőlem. Amikor kifolyt a java, már barna sem jött. Én 10 napig feküdtem a kórházban, ott végig barnáztam, majd amikor kijöttem, volt két nagyon rohangálós napom. A két nap alatt minden kiürült belőlem, s azóta - szerencsére - semmi ilyen nem volt. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy lehet, hogy nem a fekvés oldja meg a dolgot.
a 3*1 utró - szerintem - nem olyan nagy mennyiség, hogy túladagolásról lehessen beszélni.

Táblázat: Nekem gyakorlatilag bármikor jó. A májust azért nem jelöltem be, mert alapos okom van, hogy tartsak a koraszüléstől.
<!--attachment: kismam_k_01_11-145497-145516.xls*mime_msexcel.gif*application/vnd.ms-excel*18.9**kismam_k_01_11%2d145497%2exls --><center><pre>
Kép
kismam_k_01_11-145497.xls (18.9 k)</pre></center><!--/attachment-->

Annamari
19+3

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Kérdés mindenkihez!
Mindenfelé azt olvasom, hogy a második trimeszterre általában visszaáll a nők szexuális étvágya. Ez mindenkinél így van, és csak én vagyok a kakukktojás, vagy létezik még olyan nő, aki nem "minden pillanatban" van ráhangolva a szexre, amikor a párja szeretné. Én nagyon hülyén érzem emiatt magam. Ti hogy vagytok ezzel?
Gem
14+3
gemini

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?