Új privát üzeneted érkezett!

Pipocska,

Bocsi, hogy elfelejtettelek, holnap kuldom a recepteket!Kép

Ha jo emlexem, volt egy varrono cim Budaorson is, ami mar tobbszor elhangzott, leirna valaki megegyszer??Legysziiii! Asszem Budaors volt, de javitsatok ki, ha nem jol gondolom!

Puszi

Katica
katica78

Köszi a megnyugtatást AFP-vel kapcsolatosan... Sajnos mennem kell tovább és ez nem dob fel igazán, de fő a nyugalom, az optimizmus és hát tényleg nincs nagy baj, csak a magunk megnyugtatása miatt csináljuk meg a vizsgálatot..Legalábbis a doki ezt mondta. Én persze nem vagyok nyugodt...

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Fejeske
Itt van néhány adat és a jelentésük, bár nem biztos, hogy minden szerepel benne ami neked kell:
AD has átmérő
AC haskörfogat
FL a combcsont hossza
BPD biparietális átmérő. két halánték közti távolság
CRL fejtető-far hosszúság, koraterhességben gyakrabban ez van a leleten
HC: fejkörfogat
HUM felkarcsont
Gest. hét terhességi hét
TAD mellkasi átmérő
APD gerinctől a hasfalig mért távolság
OFD homlok és tarkó közti távolság

Beus
Aranyos a pocid!

Rita
Sajnálom az apósod, remélem hamar rendbejön.

Adri
adri77

Gömbölyű,

Hát persze, hogy meg lehet választani a dokit, ez a lényege a terhesgondozának, hogy olyan dokihoz jársz, aki mindenben megfelel neked és rá mered bízni életed egyik legszebb eseményét a szülésedet...

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok Lányok!

Most kivételesen én is feljöttem a munkahelyemről, hogy van egy nyugisabb percem Kép
Szép lassan megpróbálok írni is valamit..

Pipocska:
Aludtam a levél után vagy 10 órát Kép De nem a levél miatt, hanem mert egyébként is este volt és álomkóros vagyok Kép
Különben nekem nem nagy megterhelés ennyit írni, mert gyorsabban gépelek, mint ahogy mások beszélnek.. szóval igy helyzetelőnyöm van ezen a téren Kép Kép

Bannamari:
Gratulálok a két különböző nemű babához! Már én is várom, hogy megtudjam Kép A kinai naptár szerint lányom lesz, de én fiúnak érzem valahogy.. meglátjuk Kép

Szerintetek a 16. héten ezt meg tudják már mondani vajon egy jó felbontású UH készülékkel? (nálunk a korházban elég jó minőségű a készülék úgy vettem észre).

Barbi:
Bocsánat a kisolló és hőmérő miatt, mint kiderült lejebb, nem te írtad Kép De végül is leírtam. Én még nem nagyon láttam a neten ilyen listákat, bevallom őszintén nem böngésztem. Az alapján, amit más kismamák és az unokatesóm mondanak, illetve egyetlen lista alapján (amit szintén egy kismama irt) állítottam össze, hogy mikre van szükségünk. Nem állítom, hogy nem kerül bele egy-két viszonylag szükségtelen dolog, de ezalatt inkább azt értem, hogy 1-2 darabbal több ruhácskája lesz, vagy ilyesmi.

A cumisüvegről én azt tudnám mondani, hogy én vettem. Természetesen szoptatni szeretnék, de az egyik az, hogy (anyukámból kiindulva) lehet, hogy egy hónap után egy mikroliternyi tejem sem lesz és akkor kelleni fog.. ha mégis lesz tejem, teához kelleni fog, vagy később a tej pótlásához (az nagyon ritka, hogy valaki ontsa magából a tejet hónapokig)..
Viszont én biztos, hogy egyelőre nem veszek sterilizálót! Ez pont az a dolog, ami szükséges lehet (hiszen napi 5-ször kifőzni a cumisüveget.. behozza az árát a sterilizáló egy hónap alatt, amit áramra/gázra elhasználnánk ha főzőcskéznénk a cumikat).. de csak akkor szükséges, ha az ember nem tud szoptatni. Viszont ha tud szoptatni és csak pótolnia kell, naponta egy alkalommal igazán ki tudja bárki főzni a cumisüvegeket szerintem. Nekem ez a meglátásom és eszerint is fogok tenni: Ha tudok szoptatni nem veszek, ha nem tudok venni fogok amikor/amint ez kiderül.
Lényeg a lényeg: A cumisüveget mindenféleképpen fogom használni. Ha másra nem, innivalót adok belőle majd a babának, vagy azzal szoktatom át szilárd kajcsira. Ha pedig mégis megmaradna (amit kétlek), eladom origin Kép

Mmónika:
Egész közel lakunk egymáshoz, én a Hadak útján lakom most perpill Kép Ha érdekel a Tai-Chi, akkor hivj fel engem és megbeszéljük, hogy gyere el velem! Ha egy alkalomra bejössz (csak úgy benézni), akkor az azt hiszem 800 Ft körül van (nem merem biztosan állítani, mert én még sosem voltam külön alkalmon).. de ha ott helyben befizeted a havi díjat, az 4300-4500 körül van és hetente kétszer járhatsz érte (2 órás egy foglalkozás). Munkaidő után van, fél hétkor kezdődik, szóval bárki odaért. A telszámom 20-222-74-98.. hivj nyugodtan.

Csajszik!
Én nem tökölök, megszervezem a talit Kép
Ha nektek ez megfelel, én szívesen megszervezem a dolgot, keresek valami füstmentes helyet is hozzá megfizethető árakkal.
Legyen az első tali február 12-e szombat és Budapesten, mivel a legtöbben itt lakunk. És utána szervezünk majd még és akik nem tudnak eljönni, azok eljönnek a következőre. Viszont úgy gondolom ez még viselhető időpont azoknak is, akik mostanság már a 20-22. hét környékén járnak. Csináljuk úgy, hogy kérek mindenkit, akit érdekel a dolog, hogy részvételi szándékát e-mail címmel, névvel és telefonszámmal ellátva irja meg nekem a hannak.judit@mailbox.hu címre.
És természetesen ha van konkrét javaslatotok, vagy kívánságotok a helyet, a pontos időpontot illetően, azt is írjátok bele.

Johanna1975:
Ahogy valamelyik előzőben is irtam: Gyakorlatilag az általunk legjobbnak vélt orvosok véleménye az AFP eredményről: Hülyeség. Igy tömören és röviden. Önmagában semmit nem ér az egész. Ennél a vérvételnél sokkal nagyobb jelentősége van magának a genetikai UH-nak. Amíg arra nem mentél el, szerintem semmi okod az aggodalomra! Szóval nyugalom Kép Egyébként ez az alacsony érték nem olyan alacsony, mintha mondjuk azt mondták volna, hogy 0,1. Az már alacsony, de a 0,41.. az épphogy csak alacsony. Egyébként is, alkati kérdés is biztos a dolog. Nekem pl. a vércukrom alacsony, a fehérvérsejtszámom 8000 fölött van és a koleszterinem magas ALAPBÓL! Kiskorom óta. Na persze nem iszonyú magas / alacsony, csak épphogy. De volt olyan orvos, aki ki akart vizsgáltatni emiatt és elküldte anyucicám a fenébe.. szóval semmi aggodalom! Biztos minden rendben van! Azok, amiket az AFP vizsgál, annyira ritka betegségek, hogy én még soha nem is hallottam senkit, akinek ilyenje lett volna. De tényleg nem. Azért küldtek tovább, mert meg kell tenniük. Pont azért, mert önmagában az az eredmény még nem jelent semmi kórosat.

Na most dolgozom picit csajok Kép

hanee (14+5)
hanee

Johanna1975!

Most néztem utána az AFP-nek ,szó szerint azt irják,hogy magasabb érték a várandósok 80%-ánál(!) előfordul.

Én ma megyek dokihoz,nyugtalanít ez a hasgörcs,remélem nem komoly.

Tudja vki,hogy akinek barnás vérzése van terhesseg allat,arra mit adnak.Esetleg van akivel ez közülünk előfordult?

Mindenkinek sok egészséget kívánok,puszi:
18+3
gömbölyû

Gömbölyű,

a 12. hétig Ultrogestánt vagy Duphasont adnak a barnázásra, de utána nem tudom mit.

F.
falina

Johanna1975!

Most néztem utána az AFP-nek ,szó szerint azt irják,hogy magasabb érték a várandósok 80%-ánál(!) előfordul.

Én ma megyek dokihoz,nyugtalanít ez a hasgörcs,remélem nem komoly.

Tudja vki,hogy akinek barnás vérzése van terhesseg allat,arra mit adnak.Esetleg van akivel ez közülünk előfordult?

Mindenkinek sok egészséget kívánok,puszi:
18+3
gömbölyû

Sziasztok!

Akiren, Márti!
Az Avent Isis kézi mellszívó, de ami jó benne az az, hogy egykezes, tehát nem kell az egyikkel tartani, és a másikkal pumpálni, hanem egy kéz elég. Olyan szódásszifonszerű kis karja van hátul, azt kell nyomogatni. Nekem azért is tetszett nagyon, mert tényleg olyan volt, mintha a szopást immitálná, ugyanis ahogy nyomkodtam, olyan ritmusban szívott. Előtte volt nálam a védőnénitől egy kölcsön gépi, az rácuppant, és folyamatos vákuummal szívott, na annak köze nem volt a szopi-immitáláshoz. Ami még jó benne, hogy egyenesen a cumisüvegbe lehet fejni, nem kell utána öntögetni. És én úgy éreztem, hogy jól kiszívja, bár a tejleadó reflexet nem igazán váltotta ki rendesen, mégis tudtam vele fejni. Ja, és az elején nekem nagyon ömlött a másik ciciből, mikor az egyikből szopizott Petra, akkor egyszerűen arra használtam, hogy odatartottam a tölcsér részét a másik cicihez, hogy mégse az odatett pelusra csöpögjön ki az az 50-60 ml.
Annak idején én 13ezer valamennyiért vettem, szerintem megérte, én kb 8 hóig használtam, most a barátnőmnél van, aztán nyáron megint jön hozzám.

Akiren,
sterilizálni egyébként 6 hóig kell, ezért is nagyon jó, ha az ember tud addig csak szoptatni, mert nem kell a tányérkákkal, kanálkákkal is bíbelődni. Én 6 hósan adtam először Petrának kanállal almát, akkor csak simán elmostam a dolgait, pár hónapig volt még saját szivacsa, aztán az is eltűnt.
Ja, cumisüvegből nekem egy nagy volt (talán 260 ml), ebből kapta a tejet, ha nekem el kellett mennem, meg volt két kicsi (150 ml) de ezeket nem is nagyon használtuk (néha abba fejtem). Azon a heti egy anyatejen kívül semmi mást nem is kapott üvegből. Aztán 7 hótól már azt se, mert akkor már gyümit kapott helyette. Vizet 7 hósan ivott először, akkor már pohárból.

Ha még van kérdés írjatok!

Márti!
Én is kérdeznék valamit, amiről volt már itt régen szó, csak akkor talán Te még nem voltál itt.
Ti hogy fogjátok altatni a két gyerkőcöt? Egy szoba, külön szoba, baba nálatok Eszti külön, mind együtt? Nekem ez most olyan nagy dilemma! Petra hétvégén kapott egy kis kihúzhatós minikanapét, rögtön birtokba is vette, pedig azt hittem szoktatni kell majd, de azóta be se mászott a kiságyába (már nem volt rajta rács). Tehát ez a része megoldódott, hogy kiságy a Kistesóé. Most azt gondolom, hogy ott lesznek egy szobában, és az elején esetleg én alszom majd ott (Petrával 5 hós koráig egy szobában voltunk), de félek, hogy akkor Petra nagyon megszokja, hogy ott vagyok. Meg persze Papát is sajnálnám egyedül hagyni a hálóban. Szóval érdekelne, hogy Ti hogy csináljátok majd.
Köszi!

Bogárka (16+3)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Sziasztok Lányok!

Nemrég érkeztem meg a dokitól.
Nagyon jó hírem van!!! Mivel tegnap is barnáztam kicsit, ezért ma nagy aggodalommal vártam, hogy mi lesz.
Ééés ott dobogott a kis szive a monitoron!!! Még most is alig hiszem el, idáig még sosem jutottunk el a múltban. Mérete is megfelelő (nem kérdeztem mennyi, nem akartam utána azon idegeskedni, hogy az most jó vagy sem). Továbbra is pihennem kell, szednem a napi 3 Utrót ill. MagneB6-ot. 1 hét múlva újra látni szeretne az orvosom.

a most nagyon boldog Falina
7+4
falina

Hanee Kép
Nekem a feb 12-e tutira nem jo Kép, mert akkor van a fürjecském szülinapja. Ha lesz másik idöpont, arra szivesen benevezek, de ha mindenkinek jo ez, akkor majd a következöre Kép

Gömbölyü Kép
Jól emlékszem, hogy a Schöpfiben fogsz szülni? Ott szülhetsz a választott orvosodnál! Sztem csak 1-2 korházban (pl Veszprémben) kell az ügyeletesnél szülnöd. De kérdezz rá a dokidra, ha eddig bevált, hogy szülhetnél-e nála.
Barnázásrol nem tudok nyilatkozni, szerencsére nem volt ilyenben részem. Gondolom, attol függ, hogy mitöl van ez a barnás.

Pusz minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Hanee!
Ha csak szoptatod nem kell tea se, akkor kell plusz folyadék, mikor már nagyobb mennyiséget eszik főzelékből, kb 7-8 hósan, akkor szerintem már mehet a pohár (Petra nagyon hamar megtanulta).
És ha elfogadsz még egy tanácsot: ne cumisüvegből szoktasd a szilárd kajcsihoz, hanem kanállal.
Ja, és mégvalami: anyukám engem 3 hétig szoptatott, öcsémet már egyáltalán nem, én pedig itt vagyok egy éppen leszokófélben lévő 18 hóssal! Szóval ebből nem szabad következtetni. Szerintem a hiba a 70-es évek rossz szoptatási gyakorlatában volt.

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Lányok,
szégyenlem magam, de nincs alkalmam teljesen elolvasni az írtakat...

Pizzamama Kép
Gratulálok a kislányhoz!! KépKépKép Mi lesz a neve?

Beus Kép
A babanetes képtáradat én nem tudtam megnézni, a link a főkönyvtárba visz, és nem tudom mi az albumod neve Kép. Pedig szívesen megnézném Kép

Johanna Kép
Találtál vmit az alacsony AFP-ről? Remélem azért megnyugodsz, - UH-n minden rendben volt? Azt mondják, ilyenkor az a mérvadó.

Gömbölyű Kép
Szerintem továbbra is meg lehet beszélni előre az orvosoddal, hogy nála szeretnél szülni. Ez még nem hálapénz-téma. Kérdezz rá nyugodtan, és ő majd elmondja, mi ilyenkor a protokoll náluk.
A hasgörcs nem inkább a méhed növögetése? Nekem is szokott nyilalni itt-ott, olyankor mindig azt gondolom, hogy azért van, mert kell a hely a babámnak, nő a méhem Kép. Barnás vérzésre sárgatesthormont adnak, de ennek a hormonnak csak addig van jelentősége, míg nem alakul ki a méhlepény (12 hetes korig).

Bannamari Kép
Szuper, hogy egyszerre lesz mindkét nemű kisgyereketek Kép szerintem ez óriási jó lehet Kép

Katica Kép
Ma is elhangzott egy varrónő, még az oldalon megvan a címe. A Módimaminak varr (azt nem tudom, hogy budaörsi-e vagy sem).

Rita Kép
Kitartás, sajnálom apósodat nagyon!! Sok-sok erőt kívánok, de Te kommunikálj a babáddal is, nehogy túlságosan megérezze a lelki fájdalmadat.

Bogárka Kép
Engem is érdekelne részletesen, mit tud egy ilyen sterilizálható mellszívó! Én is Aventet szeretnék venni, ezért is érdeklődöm. Kapható hozzá anyatej gyűjtő tasak is?

Adri Kép
Írtam Neked e-mailt, remélem megkaptad.

Hanee Kép
Mi is vettünk cumisüveget, persze szoptatás párti vagyok! De úgy gondolom, lehet-lesz helyzet, mikor a cicim nem lesz kéznél, és szükség lehet rá. Abszolút nem vagyok ellene.
A taliban benne vagyok, de én inkább egy márciusit tartot célszerűnek, akkor az idő is szebb lesz (most se rossz mondjuk). A finishelő kismamik májusban kezdik a szülést, a március nekik is jó lehet, és legalább akik most csatlakoztak hozzánk (augusztusi szülők) is büszkélkedhetnének addigra kisebb-nagyobb pocival. KépKép Csak ötlet!

Mmonika Kép
Érdekes, hogy nem nőnek a melleid, nekem ez volt az egyetlen jel, amit biztosnak hittem, hogy egyszerűen megduzzadtak Kép Már most 4 cm kerületbővülést tudhatunk magunk mögött Kép apa örömére Kép (nekem kevésbé).

Hajni Kép
Az Elevitet még én is szedem és fogom is szedni, mivel eleve jómagam is csenevész-vitamin-hiányos vagyok. Nem értem a sok kritikát, szerintem nem lesz tőle óriásbébi.

Vanda
13+2

Vanda

Kép
vanda

Köszönöm Falina a válaszod,ha esetleg vki tudja,hogy a 18. hét körül mit adnak rá,kérem írja meg.És ez a barnázás veszélyes,akinek volt annak mit mondott az orvos.Nekem nem volt ilyen,de nagyon félek Tőle és szeretném megelőzni a bajt.Materna magzatvédőt egyébként szedek.Lehet,hogy ez is elég,vagy a barnázásra más kell?
Köszönöm előre is.

Kedves Lányok!
Teláltam egy listát a neten,hogy mi kell(ene) a babának.Felszerelés.Csak azért írom le,mert biztos van egy csomo felesleges közte és szeretném ha segítenétek,hiszen ugye minden olyan drága.Bár ugy döntöttem egy csomo dolgot bababizományiban és turiban szerzek be.

Szóval:

Ruhanemű nyári babáknak:
-4-6 body
-4-6 rugdalózó
-2-3 napozó(ez micsoda?)
-2-3 póló
-1-2 pulcsi vagy kardigán
-1-2 db kiskabát vagy kocsikabát
-1-2 sapka
yokni
harisnya

babakocsi(már van)
kiságy,ebbe matrac
1 db ágyneműgarnitúra
ágyneműhuzat(több garnitúra)
1 vastag takaró
1-2 vékony takaró
3 lepedő
1-2 hálózsák
2-3 frottír fürdőlepedő
pelenkázó táska

fürdetőkád
pelenkázóasztal(már van)
körömvágó olló
vízhőmérő
lázmérő
orrszívó
steril vatta
fültisztito pálcika
pelenka
textilpelenka(20db)
70%-os alkohol
lázcsillapító kúp
bébihajkefe

Etetéshez:
előke
cimusüveg
cumisüvegmosó kefe
cumi 1-es méret
cumisüvegmelegítő(ez szerintetek fontos?Én nem szeretnék ilyet)

Ennyi,csak azért írtam le,mert szeretnék mindent fokozatosan beszerezni,ruha már van egy pár,a párom családjában a mi babánk lesz a hetedik unoka!!!!!De a nsógornöm is babár vár ,Ő tavaszra,igy megosszuk a babaholmikat.

Várom a reakcioitokat.Nem akarok feleslegesen költeni,mert mint először szülő,biztosan egy csomó mindent meg tudnanak velem vetetni,amira talán nincs is nagyon szükség,szeretném tudni Ti hogy csináljátok.
Köszönöm,puszi
gömbölyû

Gömbölyű Kép
Annyit tudok segíteni, hogy a babaápoláshoz szükséges krémekről stb. a baba megszületésekor adnak egy csomó vényt a kórházban, amit a gyógyszertárban kell kiváltani és azt használni!
Bármilyen kíméletesek pl. a Johnson's termékek, az újszülött bőrének még az is "sok".
Én biztosan a gyógyszertári kenceficéket fogom először használni, majd fokozatosan bevezetjük a bolti ápolókat.

Vanda

Vanda

Kép
vanda

Gömbölyű Kép
Ja igen, a napozó az olyan kis rövid ujjú/ ujjatlan kis ruhácska-féle, van neki rövidnaci része, az egész majdnem mint a body, csak nem passzos. Amolyan "Napozó", érted Kép?

Arra gondolni kell, hogy átlag a babát 8X-or teszik tisztába / per nap. Ha esetleg abból koszol is ruhát, plusz éjszakára tiszta ruhácskát adni, stb. szóval ha nem akar az ember lánya minden nap mosni, akkor kell tartalékolni.

Mi 56-os ruhácskákat kevesebbet, inkább 62-est vettünk az első három hónapra. Ujjatlan rugdalozók, bodyk, napozók, vettünk kocsikabátot is (olyan idételen ez az elnevezés Kép). Állítólag fél éves kortól jó a 68-as ruha, addigra már tél lesz, úgyhogy 68-as ruháink inkább plüss anyagból vannak és hosszú ujjúak.

Vanda

Vanda

Kép
vanda

Bogárka75!

A nagyobbik gyerek szempontjából biztos, hogy jobb, ha mindkettőjükkel együtt alszol. Azért, mert a nagyobbik féltékeny lehet, ha csak a kistesóval alszol, viszont a kicsinek nem biztos, hogy jó, ha külön van eleinte.
Unokatesómék ezt úgy oldották meg, hogy emeletes ágyat vettek a nagyobbik rosszcsontnak és alul alszik unokatesóm, a picinek pedig oda van tolva a kiságya az ágy mellé.
Ezzel az apuka is jobban jár, nem kell felkelnie éjjelente hatszor arra, hogy a pici sir, vagy te mászkálsz vele (kivéve a mélyalvó apukák) Kép

Nekem ugyan ez lesz az első baba, de ha lesz második, biztosan igy csinálom majd.. Kép

hanee (14+4)
hanee

Szia Lányok!

Köszi az infókat!

Hanee!
Találka: nem lehetne a feb-i időpontot eltolni egy héttel, vagy ahogy Vanda írta: márciusra?

Beus!
Én is próbálkoztam az albumoddal, de engem is a főkönyvtárba vitt a gép. Aztán megnéztem egyet, de nem tudom, h. te voltál-e a képeken!Kép

Bogárka!
Ebben az ügyben nekem is nagy a dilemmám! Most két szobánk van, az egyikben Eszter, a másikban mi. Nálunk Eszter 3 hónapig a mi ágyunkban aludt, mert Csaba átköltözött a másik szobába. Ő ui. minden apró neszre felébredt. Ha Eszter felszusszant, már ébren volt -szülés előtt ágyút lehetett elsütni mellette!Kép-, de ha ő felébredt, én is, és így két szoptatás között nem tudtam rendesen pihenni. Kislányunk 3 óránként szopott éjszaka is. Ahhoz, h. napközben tudjon dolgozni, pihent legyen, ezt találtuk ki, és bejött. Amikor a Kicsi már átaludta az éjszakát, akkor rendeződtünk a mostani felállásba. Kialakultlan elképzelésem jelenleg az, h. aug-ig Eszter megtanulja átaludni az éjszakát. Erre elég nagy esélyünk van, mert már most is megy, csak néha-néha ébred fel éjjel. Ha megszületik Pocibaba, akkor Apa és nagylánya átmennek a gyerekszobába, mi meg maradunk a nagyban. De mivel novemberben beköltözünk végre a saját lakásunkba, ez nem az utolsó variáció lesz! Kép A jelenlegi lakásba pl-ul már nem akarunk kiságyat hozni, mert egyszerűen nem férne el. Pocibaba kap egy hatalmas mózeskosarat, és majd költözés után ágyacskát. Szóval ezt gondolom most, aztán majd meglátjuk.Kép Ti hogyan gondolkodtok?

Márti
csmarti

Sziasztok Kép Van ma is termés..

Bogárka75!
Köszi a tanácsokat. Nem tudom mi volt a régi tapasztalat (én mondjuk 81-ben születtem, nem a hetvenes években), de anyunak egy- másfél hónap után elapadt a teje teljesen, pedig én szoptam volna. És állítólag jól szoptam.. csak nem volt neki több. Utána alig akartam állítólag cumisüvegből tápszert enni Kép De tudom, hogy ez nem mérvadó, sőt terhességenként is változó lehet a dolog. Viszont ezt a tea-dolgot nekem a nagymamám mondta, aki ovónő volt.. de azért majd megkérdezem a védőnőt is természetesen Kép

Vanda:
Szerintem egyszerűen tartunk egy talit márciusban is Kép Csak valami időpontot meg kell határozni nem túl engedékenyen, mert különben sosem lesz megszervezve.. Kép
A cicim nekem sem sokat nőtt.. talán egy fél méretnyit.. habár ezt le nem mértem, csak a régi melltartók nem jók rám, viszont amit anyukámtól kaptam 2003 karácsonyára és nagy volt picit, az igen. Nem is nőtt, inkább teltebb lett azt hiszem. Sejthetően nem is lesznek hatalmas melleim a terhesség végére sem.. (ahogy anyunak sem lettek).. unokatesómat irigylem, ő most egy tejcsárda igy két gyerek után Kép Kép

Gömbölyű:
Én is hasonló listát állítóttam össze magamnak, habár vastag takarót egyet sem vettünk / szereztünk be, nyári babának nyárra fölösleges.. ha nagyon hideg lenne, ráteszek kettő vékonyat legfeljebb, vagy adok rá éjszakára egy pulcsit.. Kép
Szerintem egyébként a nagy része kellhet (igényeidtől és igényességedtől függően). A cumisüvegmelegítő akkor kell, ha tápszeres a baba. Szerintem ráérsz venni akkor, ha kiderül, hogy tápszerrel pótoltsz, vagy azt kap. Ez is olyan, mint a sterilizáló Kép Viszont ha tápszeres a baba, véleményem szerint fontosabb, mint utóbbi, mivel mikrohullámú sütővel nem egészséges és nehéz is belőni a kajcsi hőmérsékletét (ráadásul nem túl homogénen melegít). Tüzön sem tudod úgy melegíteni, a cumisüvegmelegítő pedig konkrét hőfokra belőhető és ugy tudom nem annyira drága (3-5 ezer Ft). Habár valójában nem néztem ennek utána, csak hallottam valakitől.

Vanda:
Én egyelőre nem vettem 62-es rucikat, csak 56-osat. Úgy gondoltam, ráérek időközben, vagy később.. meg 62-es méretből még kapni is fogunk unokatesómtól.
Viszont mégnagyobban én sem gondolkozom még egyelőre Kép Addigra már tényleg tél lesz.
Mi az a kocsikabát? Én ezt nem tudom Kép

hanee (14+4)
hanee

Gömbölyű!
Aranyos ez a név!Kép Miért ezt választottad? A pocakod miatt?
Nos, megnéztem a listádat. Elég jó összeállítás. Amire felfigyeltem és már Vanda is írta: 56-os bodyból kell a legkevesebb, inkább 62-t vegyél, és lehet az több is, mint 6. Szerintem rengeteg a 20 db textilpelenka, de kérdezz meg másokat is! Az ollóról, vízhőmérőről már olvashattad a véleményemet.Kép A cumisüvegmelegítőt én nem venném meg, de biztos van ellenvélemény. A babakencékkel kapcsolatban hagyatkozz a védőnénire/orvosotokra/kórházra!

Márti
csmarti

Gemini:

Probáltam neked e-mailt visszaküldeni, de visszadobta azzal, hogy a cimzett nem létezik.
hanee

Vanda!

Jó,hogy írtad,hogy ti hányas ruhákat vettetek.Nekem egyenlőre több van 56-osból,mint a 62-esből,szóval célszerűbb ez fordítva?Szerinted a 62-est meddig tudják hordani kb.?És ti a babaruciknál csak egyenlőre nyárit vesztek?Mikortól jó felkészülni a hidegebb napokra?A baj az hogy nem nagyon merek annyira előre vásárolni,mert nem tudom milyen iramban nönek a babák.
gömbölyû

sziasztok, felírtam ugyan, hogy kinek szeretnék írni, de azt nem, hogy mit(miről), és sajna, mire idáig értem jól elfelejtettem egy részét...

Akiren, Pipocska látom a táblában, hogy a Péterfyben fogtok szülni. ki az orvosotok?
én az V.keri szakrendelőbe járok terhesgondozásra Falkai főorvoshoz, ő is a Péterfyben van, de Abrakovics doktor is, aki a genetikai UH-t csinálta nekem pénteken. van valamelyikőjükről valami információja valakinek?

kisbogarammal minden rendben, és itt van egy sztárfotó a pókhasú kisufóról Kép

Kép

KépKép
vikka

Bogárka!
Átolvastam még egyszer, h. mit írtál, mert az előbb csak gyorsan átszaladtam rajta. Látom, h. neked is van vmiféle elképzelésed az altatásról, tehát felesleges a kérdésem az írásom végén. Ezer bocs, figyelmetlen voltam!Kép

Hanee!
Azt gondolom, h. az igényesség nem attól függ, h. mindent bevásároltál-e egy listáról! De ha vmit félre értettem, akkor bocs!Kép

Márti
csmarti

Csmárti!
Hát a nevem arra utal amilyen már nagyon szeretnék lenni,sajnos annyira még nem jellemző rám a név!Bár két hete kezdem behozni a lemaradást.Szeretnék nagy nagy hasat ,szerintem mindenki legyen büszke a gömbölyödő pocakjára ,nekem mindig kevés volt az önbizalmam,de komolyan mondom így várandósan szépnek érzem magam!!!!!!!!!!

Megfogadom a tanácsot és a 62-esekből szerzek be több cuccot,szerintem egy részét babaturiból veszem,van egy állítólag itt a 6. kerületben.Ha vki járt már ilyen helyen leírhatná a tapasztalatait. Márti már olvastam az ollórol és a vízhőméröröl a véleményed a multkor,említettem is a páromnak és teljesen egyetértett Veled.abban meg már az elején is biztos voltam,hogy cumisüvegmelegítő nem kell.Szerintem is felesleges,föleg ha sikerul szoptatni.És ebben nagyon elszánt vagyok,hogy féléves koráig csak anyatej.
gömbölyû

Hanee!
Én sem tudom mi az a kocsikabát. Kép
gömbölyû

Minyu!

Csak most látom,hogy válaszoltál a dokis kérdésemre,köszi,akkor megbeszélem a dokival.Igen a Schöpfiben fogok szülni,ha minden igaz,bár az aggaszt,hogy azelőtt nem sok jót hallottam a kórházról,de mindegy,szerintem mindenhol vannak jo és rossz tapasztalatok.
gömbölyû

Hanee Kép
A márciusi időpontot teljesen rádbízom Kép Most nézem, márc.27-28 húsvét, március 15. kedd munkaszüneti nap, gondolom többen majd hosszú hétvégéznek, az is kiesik, de március 5. szombat szimpatikus időpontnak tűnik. Vagy április 2. szombat. Még ez is jó, szerintem Kép. Tényleg Rád bízom, én nem is vagyok bpesti.
Hááát ha anyu mellmérete vizuálisan megjelenik előttem KépKép, jajjj..
A kocsikabát az meg tulajdonképp egy "kardigán", csak ugyanúgy plüssből vagy vmi vékony pamut anyagból van és patentos/gombos/zipzáros elől. Nna ez a kocsikabát. De amin a párom fél óráig kacagott, az az "újszülött szűkítő" KépKépKép
/Ami az autósülésbe kell még plusszban, hogy megtartsa körbe az icicpici babát./

Gömbölyű Kép
Az 56-os ruhácska 56 cm-es babára jó, a 62-es 62 cm hosszú babára jó, stb. Ha valakinek születik egy édes 48 cm-es babája, rajta az 56-os lötyögni fog Kép -viszont iszonyat gyorsan gyarapodnak a babók. A 62-es ruhát szerintem már lehet hordani 1 hónaposan akár, felhajtott a kisujját, stb. A 62-es ruha állítólag 3 hónapos korig jó.
Vettünk azért hosszú ujjú 56-os dolgokat is, pl. hosszú ujjú rugdalózót, de vékony pamut anyagból.
Ami most jutott eszembe, hogy vékony, ún. cérnasapkát is venni kell a nyári babának.
Melegebb dolgokat 62-esből, de inkább 68-asból vásároltunk, leginkább alapdolgokat, pláne így hogy még a nemét nem tudjuk, így csak óvatosan a színekkel és fazonokkal Kép. Viszont legalább nem kell kétségbeesve rohannom az üzletbe melegebb ruhácskáért, ha mondjuk lesz egy hűvösebb szeptemberi nap.

Vikka Kép
Aranyos a Te kis Ufód is KépKép!

Vanda

Vanda

Kép
vanda

Vikka!

Üdv Péterfy-s Kép
Nekem dr. Abkarovics az orvosom. Sokat még nem tudok róla, terhesrendelésre járok hozzá. Nagyon színpatikus, kedves orvos. Nagyon lelkiismeretesnek is tűnik. Amikor orvost kerestem, akkor a Péterfy-s topikot olvasgattam, és ott nagyon sokan dicsérték. Nem utolsó szempont, hogy még szülés uátn is sok dicsértetet kapott .O Kép Én megbízom benne.
Talán majd Pipocska is tud írni néhány infot Kép

Falkai főorvosról nem hallottam.
Szerintem nézz be a "Társalgó » Szülészetek, kórházak » Péterfy Kórház szülészet" topikba, és kérdezz rá Kép
Ha pedig ott visszaolvasol, akkor Abkarovicsról biztos találsz infot Kép

Akiren
akiren

Csmarti:

Az igényességet arra értettem, hogy ki mennyire "kényes", "igényes".. valaki azt mondja, hogy nem kell sterilizáló akkor sem, ha tápszeres a baba, más pedig megveszi, mert nem hajlandó főzőcskézni naponta hatszor cumisüvegeket.. vagy például valaki nem vesz vízhőmérőt, én meg veszek, mert nem bízom meg a könyökömben annyira, mint a hőmérőben.
Jobban fogalmazva inkább.. hozzáállás kérdése, vagy valami ilyesmi Kép

Pussz
hanee (14+4)
hanee

Gömbölyű!
Az nagyon klassz, ha kismamaként nő az önbizalmad! Más ekkor kezdi elveszteni, de csak egy időre persze.Kép Kisruha-ügyben még az jutott eszembe, h. minden 62-es, 68-as stb. ruha más méretű. Lehet, h. az egyik méretet az egyik típusból nagyon sokáig tudod majd használni, egy másik méret meg gyorsan kicsi lesz. Eszternek még most is van 74-es bodyja (2 és fél éves!), mert más anyagú és jól nyúlik, vagy mert kaptuk mástól és mosásnál megnyúlt stb.. Szerintem folyamatosan érdemes beszerezni a dolgokat. A nagyobb cuccokba úgyis belenő a baba. Vagy biztos ismered azt az érzést, amikor "beleszeretsz" egy darabba és nem tudod nem megvenni!?Kép Általában ezek lesznek a legkedvesebb ruhák. A téli topikosok írtak egy nagyon klassz turiról -én nem voltam még ott, így csak az ő véleményükre hagyatkozom- a Keletinél, a 7-es buszmegállójában (centrum felé). A kisfiús mamák áradoztak róla. Ismeri vki közülünk?

Márti
csmarti

Gömbölyü Kép
A Söfivel kapcsolatban én nagyon rosszat még nem hallottam, sajna, minden korházban vannak negativ tapasztalatok. Elöször én is kicsit elborzadtam a lepukkant folyoso láttán (én eddig csak amgánrendelésen voltam, ami nem a korházban van, és a 10. héten voltunk elöször a korházban) Viszont van PIC (vagy NIC, ha ugy tetszik), ami nagyon fontos nekem, és a dokimban is maximálisan megbizom, ezért a Söfi.
Sajna, az én pocókám sem gömbölyü még, szegény Bkrisztának szoktam is nyafogni, mert ö már olyan szépen kerekedik. Kép Ma a munkahelyen is érdeklödtek, hogy hogy vagyok, és mennyi idös, erre elborzadtak, hogy uristen, semmi nem látszik. Hát, mondtam hogy rögtön kezdetnek fogytam 4 kilot, meg amugy is elég gebesz vagyok...
De az esti pocaksiminél kispapa mindig megdicséri, hogy ma megint milyen sokat nött a pocim Kép

Ja, erröl jut eszembe: tegnap együtt kismamatornáztunk a videora. Nagyon vicces volt, jokat röhögtünk. Kép Kép

Tegnap én is pakolásztam az eddig kapott babarucikat. Nagyon aranyosak voltak. És a szebbek még az anyosoméknál vannak, azt majd március körül hozzuk el.

Pusz
minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Hanee!
OK. Csak azért írtam, mert szeretném elkerülni, h. egy/több első gyermekes kismama azt érezze, h. attól lesz JÓ, IGÉNYES SZÜLŐ, mert mindent megvesz a babájának. Csak jelezni akartam, h. másképp is érthető, amit írtál. Ne haragudj érte!Kép Sajnos ez a mai társadalmunk rákfenéje, h. "Van neked ilyen? Akkor ilyen-olyan vagy!" Erre nagyon érzékeny vagyok, s küzdök ellene a tanítványaim körében is. Én már csak ilyen pedagógus vagyok!Kép

Márti
csmarti

Csmárti,Vanda!Nagyon sokat segítettetek ruhaügyileg,mindent lejegyeztem egy papírkára mindig ezt csinálom,már van egy egész dossziém! Kép

Igen ha vki a Keletinél ismeri azt a turit,amit Márti említett,ossza meg velünk is!

Mennem kell,megyek dokihoz,kapok beutalot a genetikai UH-ra,megmondják az AFP-m,elmondom hogu pénteken majdnem meghaltam és remélem mosolyogva fogok kijönni Töle! Kép

Mindenkinek szép estét,holnap jövök ,sziasztok!
gömbölyû

Minyu!
Bár én amiket hallottam azok a dolgok csak a korházról szóltak,állítolag az orvosok jók.
Mi az a PIC(NIC),nem tudom,de lehet én is örülnék neki,megirod? Kép
Ugy látszik nekünk pocakilag ilyen az alkatunk!
Se baj,majd behozzuk a lemaradást.

Na tényleg megyek,szorítsatok,puszi mindenkinek
gömbölyû

Sziasztok!

Jó bő termés volt az elmúlt napokban! Kép
Én csak hétvégén nem netezek, de nem volt semmi elolvasni mindent! Kép Persze ennek örülök! Olyan jó, hogy ilyen sokan vagyunk, és ilyen jól meg tudunk beszélni egymással mindent!

Reggel voltam védőnőnél. Semmi rosszat nem látott a vizeletemben. A vérnyomáson lassan, de biztosan menetel felfelé (a múltkori 90-ről 100ra, a pulzusom vagy 65,óriási értékek, ugye? Kép).
A súlyom ennél azért gyorsabban növöget…már 67 vagyok (na jó rajtam volt a csizmától a bundabugyiig minden Kép). Szerencsére tényleg nem hájasadom, de a hasam…fúú, nem is tudom mi lesz a végére. Kép

Cumisüvegről…
Én 9 hónapig szoptattam, de azért kellett 1-2 üveg. Először is, a Kisfiam elég hasfájós volt, ezért néha iszogatta az édeskömény-teát. A másik amiért szintén kellet, egy váratlan dolog volt. Hirtelen lebetegedtem. Magas lázam volt, ezért nem szoptathattam. Egy rövid ideig orizát kellett adnom szegénykémnek. Ez nem tartott sokáig, és remélem ilyen senkinél nem fordul elő majd, de tényleg fel kell készülni!

Sterilizálóm nem volt, de pont most hallottam egy barátnőmtől, hogy milyen jó szolgálatot tesz náluk (ott két pici van), időmegtakarítás pl. Talán most fogok venni…

Szabikám 51 cm-el született, de alig volt 1-2 56-os cucca, pillanatok alatt belenőtt a 62-esbe.
Ja... én pl. 59 cm-el születtem... Kép

Vanda!

A fél méretes mellnövekedés először fél méteresnek olvastam. Kép Kép

Hanee!

Köszi, hogy írtál! Egyelőre megpróbálok magamon segíteni, mert bogyókat nem akarok szedni (ki se váltottam azt a nyugtatófélét, amit felírt a dokim, még várok…). Szerencsére párom annyira aranyos. Nagyon figyel rám. Hétvégén pl. ledőltem, erre azt mondta aludjak csak egyet, ő be is csukja a szobaajtót, hogy ne zavarjon. Mire felkeltem vacsorát főzött,felporszívózott. Ez azért is szokatlan, mert Ő nem volt az a nagyon házias fajta (na jó, főzni azt eddig is főzött, és tud is, nem is akárhogyan!!!), de most teljesen megváltozott. Sajnos Kisfiammal vannak gondok most. Az a baj, hogy „kinyílt a csipája” mostanság. Elég nagy a szája, szemtelen, és ezzel nagyon fel tud húzni. Persze mindig megbánja, és bocsánatot kér, de addigra már sajnos kicsúszott a száján valami beszólás. Szóval Ő most ebben a korban van (nyáron lesz 10éves), hallom osztálytársak szüleitől, meg a tanároktól is, hogy ezzel most nincs egyedül, a többiek is hasonlóan viselkednek. Nehéz…De valahogy megoldjuk.

Meg aztán itt a munkahely, ahol mindig van valami. Ráadásul együtt dolgozom anyóssal is –akivel egyébként elég jó a kapcsolatunk, csak néha bekattan… Változókorban van egy ideje, és néha még az én türelmem is kevés hozzá (pedig az nagy szó Kép). Szóval most is van valami baja, és ilyenkor nagyon nehéz vele. Főleg, h. egy szobában dolgozunk, reggel együtt jövünk, este együtt megyünk… kezdem néha hősnek érezni magam! Kép

AFP

Ma a védőnő 2 nappal odábbra számolta, mint ahogy a doki küldött. Rákérdeztem, de szinte rálegyintett… azt mondta talán kicsit alacsonyabb lesz, és majd a gen. UH után menjek vissza. Na ennyit erről.. :-S

A talinak örülök, szerintem én tudok menni, vagy legalábbis úgy intézem. 

Tegnap azt álmodtam, hogy szültem, és Kisfiam lett megint. Aztán hazamentem Vele és nem volt otthon semmi, ami egy baba ellátásához kellene. Nem volt textilpelus sem, és a ruhámra büfiztettem (bocsi Kép). Semmi amivel kimoshattam volna… szóval elég ijesztő volt. Aztán meg nem szopizott rendesen és akkor adtam tejcsit a Nagyfiamnak is. Kép Jó kis álom, mi?

Szép napot Nektek!

Puszi:

Viki(15+0)
vikó

Hanee!
Pedig esküszöm, hogy az a mh-i e-mail címem! Létezik freemail-es is, de azt elég ritkán nézem meg.

Vikka!
Pókhas fantasztikus! Gratula!

Képzeljétek, sikerült ma megmondanom a főnökömnek, hogy jön a baba. Kicsit meghökkent, de aztán visszanyerte önuralmát, meg gratulált. Mondta, hogy ha 4 hónappal szülés után visszajövök, megvár. Jól esett, de én azért egy picit többet szeretnék otthon lenni a babával. Meg nem ártana, ha jönne majd a kistesó is. Mindegy, lényeg, hogy túlvagyok a hír beadásán.

Vettem ma magamnak néhány rucit, és mit ne mondjak, tényleg jó érzés volt beléjük bújni. A hasam is kezd látszani, és azt hiszem, már nem csak a háj domborodik! Kép

Üdv
Gem
14+2
gemini

Gömbölyü Kép
A PIC (van, ahol NIc-nek nevezik, irják) a koraszülött intenziv osztály. Ilyen nem minden korházban, szülészeten van, igy ha valami gond lenne (persze nem lesz Kép ), az egy kicsit megnyugtato, hogy nem kell szállitani a babát.

Pusz
minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Ötlet: én csináltam Beus táblázatából egy olyat, amelyen mindenki bejelölhetné, hogy neki mikor jó. Szombatokat tettem rá, persze meg lehet oldani máshogy is, csak így talán egyszerűbb. Én egy "x"-et tettem oda, ami nekem nem jó. Így talán kiszűrhető, hogy mikor érünk rá a legtöbben...
GEm
14+2
<!--attachment: kismama_talalka-145271.xls*mime_msexcel.gif*application/vnd.ms-excel*17.9**kismama_talalka%2exls --><center><pre>
Kép
kismama_talalka.xls (17.9 k)</pre></center><!--/attachment-->
gemini

Felteszem a táblát láthatóan, hátha vki nem tudja megnyitni:
Kép

Mindig kotnyeleskedem, állítsatok le légyszi Kép
Vanda

Vanda

Kép
vanda

Gemini,
Beletettem magam a tablazatba es bejeloltem az idopontokat. Nekem nagyon egyszeru, mert minden masodik heten szombaton iskolaba vagyok, igy csak a maradek idopontok jok nekem.

Üdv: Monika
13+6<!--attachment: kismama_talalka-145282.xls*mime_msexcel.gif*application/vnd.ms-excel*17.9*kismama_talalka*kismama_talalka%2exls --><center><pre>
Képkismama_talalka
kismama_talalka.xls (17.9 k)</pre></center><!--/attachment-->

mmónika

Köszi Akiren, Abkarovics doki nekem nagyon szimpatikus volt. Kedves pasi. Amikor megkaptam a leletemet, láttam, hogy nem nyomtattak képet, kérdeztem hát, hogy nem kapok? mire nagyon kedvesen azt mondta: hát így utólag.. de ha visszamászok akkor lehet. visszamásztam, és mondhatom a legelőnyösebb képet kaptam a kisbogyóról Kép
megnézem azt a másik topikot. egy megin' másikon megtaláltam még a mobilszámát is..
ja, és mennyi a tarifája? az emilemre megírhatod, itt pénzügyekről nem illendő beszélni.. Kép előre is köszi

az elismerő szavakat is köszönöm mindenkitől Pókhaskisufó nevében is Kép

KépKép
vikka

ja, és a táblázat
<!--attachment: kismama_talalka-145271-145293.xls*mime_msexcel.gif*application/vnd.ms-excel*17.9**kismama_talalka%2d145271%2exls --><center><pre>
Kép
kismama_talalka-145271.xls (17.9 k)</pre></center><!--/attachment-->

KépKép
vikka

Sziasztok!

Segítsetek nekem légyszi(megintKép)
Az őszi babásba vagyok, a gondom az hogy kirügyezett(pattanások) az állam elég szépen!
Mit csináljak??
Az aknezol jó az arcra is???
Kozmetikus szerintetek kezelésbe veheti???

És különben is, nem arról volt szó, hogy a kismamák bőre megszépül???Kép

Kép

Kép
megann

Sziasztok,

GombolyuKép
Szerintem feleslegesen nem kellene gorcsolni a barnazas miatt!! Orulj neki hogy nem volt ilyened es nem is lesz!!!!
nekem egyebkent volt a 6-7 heten, nekem Rutascorbint irt a doki, ez egy C-vitaminos szer, ami az vererek falat erositi.. Nem lesz semmi bajod es kesz. Erre szerintem nem lehet "felkeszulni". Kép

HaneeKép
Hadak utja, en is laktam ottKép

Egyebkent nem tudtok veletlenul kismama tornat a Sport korhazban/ TF-en veletlenul?? (csak mert itt van az utca vegeben.. Mar igencsak ideje lenne, lihegek mire felerek a harmadikra!! ha mas nem, veszek egy kkazit a heten!

PIpocskaKép
ez a fogdokis hasonlat nagyon tetszett. Pont ram passzol, minden kis beavatkozasra szurit kerekKép En is ugy gondolom hogy nem biztos hogy kered EDA-t, de nagyon megnyugtato tudni hogy kerhetek. Anyosom meg igazabol csak felt engem, mert hallott egy-ket remhirt es persze csak ez maradt meg benne.. (miert akarok en lebenulni? Kép stb kerdesekkel)

Na en is bejelentkeztem a Praxisba. Ki is megy jan 22-en szombaton?? Mi is akkor megyunkKép Lassan osszejon az elso minitali. Bar en 10-re megyek, tobbiek nem tudom milyen idopontokat kaptak..

En meg nem tudom elore melyik hetvegek jok nekem, meg gondolkodom kicsit, de persze benne vagyok.

Na mas nem jut eszembeKép
Ja a Vandanal en is fel metert olvastamKép

Ciao
Timi
(17+5)
splendida

Splendida!

Én is 22-én megyek a Praxisba, 10.40-re. Szerinted Van közöttünk még időpont, vagy egymás után vagyunk Kép Kép Bár szerintem lehet még egy 10.20-as....

Wikka!

e-mai cimed nincs a profilodban Kép Kép megadod???

Akiren
akiren

Gömbölyű!
A listáddal kapcsolatban jutott eszembe valami: szerintem az ágynemű és ágyneműgarnitúra felesleges. Elég egy lepedő (ez viszont jó ha pamut, és olyan gumis fajta, ami rácuppan a matracra és így nem gyűrődik, csúszik), a baba feje alá pedig egy négybe hajtott textilpelus. Párnát kifejezetten nem ajánlják még piciknek. Paplan helyett is elég egy kis takaró, aztán ha elkezd már forgolódni, akkor takaró helyett praktikusabb a hálózsák (vagy ez-vagy az). Petra már másfél éves, de még mindig csak lepdőből és hálózsákból áll az éjszakai toilettje Kép.

Johanna!
Nem voltál Te túl korán Afp-n? A múltkor írtad, hogy "visszafokoztak" egy héttel. Ez bele volt kalkulálva? Az Afp-nél nagyon fontos, hogy betöltött 16. héten legyen, sőt a dokim azt mondta, hogy már legyen legalább 16 és fél, mert mostanában túl sok az alacsony eredmény azok közt, akik 16 plusz egy-két naposan mennek. Ne aggódj, biztos minden rendben lesz! A barátnőm is volt genetikai uh-n a Szabolcs utcában (Te hová mész?) és azt mondta nagyon profik, őt teljesen megnyugatták.

Jóéjt Mindenkinek!

Bogárka (16+3)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Kitöltöttem a táblázatot.Kép
<!--attachment: kismama_talalka-145271-145347.unk*attachment_icon.gif*application/octet-stream*17.9**kismama_talalka%2d145271%2exls --><center><pre>
Kép
kismama_talalka-145271.xls (17.9 k)</pre></center><!--/attachment-->

Kép
Kép
pipocska

Hat senki nem tud nekem segiteni?Kép
Brü-hü-hü!Kép

Kép

Kép
megann

Splendida, Akiren,
Én 9.20-ra megyek a Praxisba, úgy látszik 20 perc az átlag idő.

Hanee,
Koszi a szamod, hivlak jovo heten, mivel most penteken szigorlatozom. Babanet elvono kura kellene, mert igy nehez koncentralni.

Tudja valaki, hogy a 70x140 az normál kiságy méret? Ajánlottak olcsón egy vadi új kiságyat,de nem tudom milyen a jó, praktikus kiságy. Nem gondolkodtam még a vásárláson, nekem olyan távolinak tűnik a nyár. Annyit tudok rola, hogy a kulso oldalon ket racs kiveheto, de hogy ez mit jelent.

Ideje ágyba bújni, sziasztok:
Monika
13+6

mmónika

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?