Új privát üzeneted érkezett!

Ed, azért várjunk a medve börével...5-re rendeltem a vadiúj bébiszittert.Kép remélem idöben megérkezik, mert 1/4 6kor kezdödik az óra...
Ha megkérdeztél volna megmondtam volna h a szekrénybe dugtad magad elöl...Kép


Reggel 8-fél9 körül evett a Kisvércse, fél 12re itthon voltunk megint...pár perc játszószönyeg után hatalmas kroko-könnyek mialatt készitettem az elsö tejbepapit...lett egy jó 2 dl adag...kb 1.5(!)mokkáskanállal evett sirva belöle...ugyhogy meztelen mellkasomra forditva végül én falatoztam be a papit, mert nem akartam elhinni h olyan rossz lenne...és valóban, nem is olyan rossz, igaz egy kis almával, banánnal nekem jobban izlene.
Ytong? Alma?
timili
 
 


Timili,

úszásilag mi nagy kád, sok víz, hason és háton egyaránt, néha együtt zuhany vagy fürci.
Az úszás miatt a vízhőmérsékletet le kellett vinni 30-32 C-ra, ha háton fekszik, már elértem, hogy ha csak a fejét fogom, akkor nem fél, nem mondom, hosszú folyamat volt, ha hason van, akkor meg olyan mint egy kiskutyus.
Egyébként amikor Alsópáhokon voltunk, nagyon tetszett a Dorkának a nagy víz, úgyhogy biztos szeretni fogja a tanfolyamot., de legalábbis a vizet.

Almát még nem próbáltam egy kicsit várok, mert szerintem az ízesített gyógyszerekkel együtt sok lenne. Majd, szerintem még ráérünk.

Ed, baba-mama tornán voltatok már, ott szerintem téged is megmozgatnak, de ha érdekel mi hétfőn megyünk és akkor utána megmondom mi volt.

Ma 10-kor anyós bejelentkezett, hogy akkor ő most jön itthon vagyunk ugye? Persze, ha egyszer éppen programunk lesz, akkor tuti meg fog sértődni.

Egyre inkább azaz érzésem, hogy el kell kezdenem valamit csinálni magammal, mert kezdek "leépülni", mint pl: ilyen "pitiáner" dolgok foglalkoztatnak, hogy az anyósom éppen mit csinál és mit nem stb. Bezzeg ha dolgoznék akkor időm sem lenne ilyen dolgokkal foglalakozni. Nincs igazam? Timili?

J

KépKép
KépKép
ytong
 
 


Judit, én is irtóztam még egy fél évvel ezelött is az olyan "komoly" munkáktól mint "fejtörösdi, h megfelelö színü-e a gyerek végterméke?" é tsai... de ez van...anyós is vhogy ehhez a betegséghez tartozik.
Szerintem örülj h nem kell dolgoznod, mert lassan eljön az az idö h nem lesz ennyi szabadidö-d/nk. A lányod egyre jobban fejlödik és egyre több figyelmet, ráforditást igényel...ez most csak olyan "rávezetö" foglalkozás...jól van ez kitalálva...szépen lassan vannak a mamák rátrenirozva h eccercsak rohanni kell egész nap a gyereked után/miatt...

Aszondod, lassan, fokonként vigyem én is lejjebb a vizhöt, ha komolyan úsztatni akarom? Ès h tréningezzem a háton-fej-fogással-lebegésre?
Ti már voltatok Rubin-ban körülnézni? Ott mondják milyen elökészületek kellenek?

Almával én is várnék, ha ilyen csiribiri ingyom-bingyomokat eszik még a náthára...
timili
 
 

 
 

Asszem a többiek bojkottálták ezt az oldalt, és vhol máshol "randiznak" ezentúl...

Hát akkor sziasztok! Én átmegyek egy másik topicba. (Amit én nyitok, magamnak...Kép)
timili
 
 


Jó de azért rólam se feletkezz meg én nem bojkotáltalak.
Nekem nem a csak "milyen szinű" a problémám, meg a probléma akkor is lesz ha én dolgozom vagy egyéb, de mégse ilyen mértékben mint most. Nem tudom, de olyan "rosszindulatúnak" érzem magam, pedig a maga módján biztos, hogy nem akar rosszat a gyereknek és lehet, hogy nem is mások hibáját kéne állandóan észrevenni, ha nem azt is hogy ő próbálkozik csak állandóan falba ütközik, azért mert én nem vagyok rugalmas...

J

KépKép
KépKép
ytong
 
 


Sziasztok!

Olvastam Timi, hogy tornázni mész, már én is nagyon vágyom egy kis mozgásra, de félek a tejci miatt. Ha tudtok erről valamit, mennyit és hogyan lehet mozogni, hogy ne menjen a szopi kárára írjátok meg légyszí!!

ildi
matt07
 
 


Sajnos ez ma nem jött össze. Majd májusban legközelebb..Kép
Sajna nem tapasztalat, csak egy 2 gyerekes trénercsajtól hallottam, neki nem lett semmi baja a tejének, pedig a nögyógyi is intette h megbuggyan a teje...ö szépen megszoptatta a kislányt mielött elindult, leadott 2 órát (mindenfélét) majd lefürdött, felöltözött és szépen hazament a családjához. A kisbuci megvárta, addig nem óbégatott...majd jól belakott. NEM túróból...
Hát én is igy terveztem. Ma ezt nem sikerült kipróbálnom: Tréner helyettest küldött, januártól megszünt az órája, viszont a "bébiszitter" elfelejtette mit beszéltünk meg reggel (meg egy hete szinte minden nap)...

A saját kút fejemben a torna-tej kérdésröl a következö fogalmazódott meg:
Akkor lehet a tej savanya, ha olyan stréberen edzel, amilyentöl norm. esetben késöbb izomlázad lenne. Merth az tejsavó kiválás...na.
Ergo: ne edzzél mint á..at, mert az egyébként sem egészséges és célravezetö, nem h gyermekéttestéveltáplálóasszony helyzetében...
Ytong, ne agyalj annyit, mert neked is megirom mint Mackoonak: h TE vagy AZ anyja -> felelösség tiéd. MINDIG
timili
 
 


Ytong: úszásos kérdéseim?
timili
 
 


Sziasztok!

Timi,a Rubin-ról jókat hallottam. Meg vmi olyasmit is, hogy 8 hós kor előtt kell elkezdeni, mert addig válható ki a búvár reflex.
Én is szerettem volna vinni, de apa megfúrta, merthogy ha hajlamos "füles" betegségre kihozhatja.
Azt olvastam én is, hogy jó ha szoktatva van előtte hidegebb vízhez.
Tejpép: kb. 2 hónapja eszik Bence este. Nem vettem észre, hogy különösen változott volna tőle az alvása. Én Hippet vettem eddig.

Judit, HURRá terpeszpelenka akkor a múlté!

Lirian, csatlakozom a többiekhez. Jó ülés, jó áron, de inkább kocsihoz igazítanám én is. További jó babavárást!Kép

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic
 
 


Sziasztok!
Ma este kimoccantunk férjjel, elmentünk moziba, megnéztünk egy akciós-stresszes-ijesztős-ufos filmet, a címére már nem is emlékszem...Mindenesetre legközelebb én választok!!
Timi, honnan szereztél baby-sittert? Vagy családtagról van szó?

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78
 
 


Ja, a férjed?Kép Kép

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78
 
 


Matt! Tornaügyben nekem jó tapasztalataim vannak. A nagyobbik lányom születése után négy, a kisebbik után három hónappal kezdtem el tornázni járni. (Sajnos most második esetben nem olyan látványos az eredmény, mint az elsőnél, igaz a rendszeresség sem olyan, mint akkor. Ugyanis most három gyerek megőrzésére kell ilyenkor embert találnom és erre csak a párom vállalkozik.) Szóval nekem kifejezetten jót tett tej szempontjából a torna. Persze sajnos van olyan is, akire apasztó hatással van. A lényeg a fokozatosság, főleg ha a várandósságod előtt nem sportoltál. Ha azt veszed észre, hogy a tej mennyiségére rossz hatással van a torna, akkor lehet keresni valami light-osabbat. De ha nincs ilyen problémád, akkor csak a folyadékpótlásra kell figyelni, meg arra, hogy egy nagyon jó melltartód legyen (főleg, ha esetleg nagymellű vagy). Ha nagymellű vagy, akkor nem feltétlenül érdemes, valami nagyon ugrálós órát választanod, akármilyen jó is a melltertód. Sajnos én mostanában ráfanyalodtam az instant (DVD-s, videos) tornára, mert a gyerekmegőrzés annyira megoldhatatlan időnként. Ilyenkor viszont lábemelés közben sokszor azt kell figyelnem, hogy a két nagyobb közül éppen melyiket ne rúgjam meg, mert persze ők is lelkesen tornáznak velem, csak a nappalink nem akkora, hogy ez problémamentesen megoldható legyen.

Légy szíves majd számolj be, hogy neked milyen tapasztalataid lesznek!

Timili! Jól elraktad májusra a tornát. Kép Néha én is úgy érzem, hogy ha így haladunk, akkor legközelebb, akkor jutok el. Pedig te is láttad, hogy van még mit ledolgoznom. És most is beszeretném tartani, amit az első kettőnél, hogy egy évvel a gyerekszülés után beleférek az etalon 10 éves farmerembe kimosott állapotában.

Ytong! Örülök, hogy helyreállt az egészség nálatok.

Szép napot mindenkinek!

Zita
pzita
 
 


Na, én meg örülök h nem hagytatok magamra...azt hittem már átmentetek "Hicu-topicjába"KépKép

Judit78, igen igen, a férj lett volna.... nem rossz, de azért ahogy nézem, kellett egy fél óra...vagy közben vacsorát kellett csinálni, meg fürödtél? Kép

Márkomárk ette mint ördög a pépet,de nem adtam csak kb. 1,5 dl-t belöle, mondván elsöre, meg este...ki tudja, jobb ha csak keveset....
na ehhez képest a szokásos 6 óránál nem aludt többet. Majd szépen növelem az adagot, de mostmár nem várok töle csodát...valszeg megállja a helyét h a kajának semmi köze az alváshoz...
timili
 
 


Hol van a "Hicu topicja" ?
multiplusz
 
 


Szia Multi, régen láttunk...hol voltál?
Remélem nem beteg a kisfiad.
Az enyém bekapott egy megfázást. Ezért 3 napja itthon dekkolok.

"Hicu topicja" nincs...csak vicceltem...ill. lehet h van, én nem tudok róla.
timili
 
 


Hali,

köszi a hozzászólásokat.

Timili,

úszás ld: 2005 jan 7., 15h 32. vagy més valamire kíváncsi vagy?
Egyébként a Barbi jól értesült a búvárraflexről de én úgy tudom, hogy 6 hónapig van meg.
Bővebb infó a Rubonról pénteken, akkor megyünk ugyanis beiratkozni.

Judit

KépKép
KépKép
ytong
 
 


Barbi, én meg úgy tudom, a 3. hónap után már eltünik e reflex, de legalábbis alábbhagy.

Ytong, tehát akkor le KELL vinni a vizhöt, de hogy? Hetente 1 °-kal? És hogy tréningezem a hátonlebegésre (amit Ti már tudtok) ezt akartam csak még tudni, asszittem Te már a Rubin-osoktól hallottál vmit az otthoni elökészületeket ill.
timili
 
 


Szia Timili!

Nem vagyunk betegek, sőt, nagy erdőjárók lettünk.
Keresgélek más forumokat, ahol lehet beszélgetni bármiről. Moderátorok nélkül.
Tudom vicc volt, mert ott volt a mosoly.

Azt hiszem nekem nincs humorom, és nehezen türöm, ha bárki rám szól. Nem nagyon szoktam olyan dolgokat művelni. Ennyi.
multiplusz
 
 


Sajnálom Multi, ha attól annyira megbántódtál h nem jössz többet erre, csak ilyen ritkán.Kép
Jó szórakozást a többi forumokhoz, Picurnak meg további jó túrázást!
timili
 
 


Timili,

ja, most már értem. Bocs de lustaság ide vagy oda: www. babauszas.hu, ezen belül van a babauszás, utána az előkészületek, itt azt hiszem érthetőbben le van írva, mintha én most nekiállok leírni. Egyébként szerintem hasznos tanácsokat adnak, még ha vki. nem megy úszni, akkor is mama-baba kapcsolat mélyítésre.
D biztos, hogy a beiratkozáson is ezeket fogják elmondani, meg hogy mibe lehet a gyerek, meg nekünk van-e valami kötelező dolog.

J

KépKép
KépKép
ytong
 
 


Halihó,

Itt vagyok, itt vagyok.... Apának hirtelen el kellett utaznia Miskolcra így kaptuk magunkat Marcistól és Vele mentünk.
És ott maradtunk 3 napot az ANYÓSNÁL.

Nekünk is vannak apróbb nézeteltéréseink, de látva hogy mennyire imádja Marcit ezek eltörpülnek. Ha "rosszat" tesz az esetek 99%-ában Ő valójában jót akar csak nem jól sül el. Nálunk az elejétől fogva "szent és sérthetetlen" mindkét fél. Azaz én sem piszkálom Őt és ez visszafelé is igaz, mivel mindketten tudjuk, hogy az ütközőpont a férjem lenne akit mindketten nagyon szeretünk. Ő (a férj) amúgy is nagy "politikus" és bármilyen női intrikát hamar elsimít :-(((

Lirian,

Én is babakocsit vennék először. Viszont a maxi-cosi babaülés nagyon jó! Nekünk is Chicco van én azt is szeretem, mert kényelmes és viszonylag jól dönthető. Segítettem ?? :-))

Timi,

Marci HIPP babaételt eszeget, nem kell Neki a házikoszt csak a bóóóti kaja. Pedig mindenki meg akarja tanítani enni: "na ezt kóstold meg Picikém, mit főzött a nagyika stb..." Háát zéró lelkesedés. A tejpép sem érdekli :-(
Most, hogy már fogtulajdonos adok a kezébe répát, almát, sajtot hátha megtanul rágcsálni hiszen a végcél a "csülökpörkölt" vagy mifene. Úgy tűnik az még nálunk nagyon messze van.....

Babaúszás:
na most megint felvetődött és ismét merenghetünk apával a kérdésen. Én 3 éves koromtól úsztam a Vasasban, (korengedménnyel Kép) az sem volt későn. Eleinte fülgyulladás hegyeket kaptam. Pedig nagyon volt rám vigyázva. azt hiszem kitanulom az Ytong féle oldalt.
Amúgy én jártam a budafoki műv. házban jelenleg nagyon elítélt edzőhöz is, tényleg fura a stílusa de én bírtam :-)))

Zita,

Szia:-)) Hogy teltek az ünnepek? Gyerkőcök?

Most ennyi, mert férj kiterített egy nagy doboz tejfölt a nappaliban és mehetek összetakarítani......


K.

cuiccolo
 
 


Most nagyon, nagyon mérges vagyok!

Kibontottam -ki tudja miért- egy tegnap itt künn vásárolt hipp almát. (is) Meg egyet abból amiböl otthon vettem vagy 10et.
Hát összehasonlitás végett, ajánlom mindenkinek kinek lehetösége van , csak szagoljon bele...Ennyi elég is.

Irrrgum burrgum....
Nem szeretem az ilyen kib...okat.
timili
 
 


Timi,

Tudod, mosószer szindróma :-((

Alice,

Ismerősök közül 2-en is pánikbetegek voltak. Mindkettőn csak a gyógyszeres kezelés segített, sajnos. Plussz jártak egy talpmasszőrhöz Budaörsre. Az egyikük férje orvos és mivel a probléma szülés után ideiglenesen megszűnt majd felerősödött, a szoptatás abbahagyása (7 hónapos volt a baba) ellenére is a gyógyszert javasolta mondván, hogy anyatej nélkül fel lehet nőni, anya nélkül nem túl szerencsés. Ha érdekel elküldöm a címét. ( a talpmasszőrét) Szerintem a "cihológus" nem sokat ér.. SZERINTEM...

K.

cuiccolo
 
 


Sziasztok,

egy kis panaszáradat: anyósról csak annyit, hogy útálom amikor háturról támad. Pl: tőlem megkérdezi, szombaton átmegyünk-e enni, ha a válasz nem akkor felhívja kicsi fiacskáját és nála is próbálkozik. Most már eljutottunk odáig, hogy ha valamit venni akar akkor engem meg sem kérdez, csak a férjemet, persze ő megbeszéli velem... De az is csak azért, mert novemberben felhívott, hogy látott a gyereknek 1 nagyon édes rózsaszín csizmát és megvenné a gyereknek, mondtam neki, hogy ne vegye meg, mert 1 hete kapott tőlünk egyet, és mivel egy még ülni sem tudó babának felesleges, hogy 2 csizmája legyen (akkor már azon a pénzen (7 ezer volt) már értelems dolgot is vehet). A kiskádas vitatkozásunkról nem is beszélve, ugyanis megbeszéltük a férjemmel, hogy nem veszünk 1 részt kicsi a fürdő, nem férünk el, másrészt már előre tudtuk, hogy úszni visszük a gyereket és ahhor nagykádas szoktatás szükségeltetik stb. szóval anyós teljesen kiakadt, próbálkozott előlről-hátulról stb. a végén dühében azt monsta, hogy akkor ő vesz magukhoz egyet, mondtuk jó, de mikor fog a gyerek ott fürdeni? Persze nem vett...

Bocs kicsit hosszúra sikerült.

Judit

KépKép
KépKép
ytong
 
 


Cuiccolo,
minden címet szivesen fogadok, küldd el a pakhaliz@axelero.hu -ra légyszives.
Tudom, hogy kell a gyógyszeres kezelés sajnos, nem ő az első pánikbeteg a családban, a kis 18 éves unokahúgomnál is én "diagnosztizáltam" a pánikrohamot, és sikerült a szüleit meggyőznöm, hogy vigyék el orvoshoz, ez 3 hónapja volt, és már olyannyira jól van, hogy a gyógyszer leszoktatása van folyamatban... no persze ennek az előzménye az volt, hogy évek óta "furcsán" viselkedett stb... hosszú.

Csak tudod nem mindegy, hogy hanyadszorra találják el a megfelelő gyógyszereket, neki szerencséje volt, mert elsőre. A szoptatás meg tök másodlagos, Iván már idestova 6 hónapos, eszik kanállal, pohárból, cumiból stb, nem fog éhenhalni az biztos. Különben sem olyan a tejhozam, hogy az menyiségileg bármit is jelentene, inkább "védőitalként" funkcionál már az a napi 3szori szoptatás...
alice_cs
 
 


Bocs Ytong, lehet - nem ismerem - hogy anyósod egy túlvilági boszorka avagy egy alvilági szipirtyó, de nem lenne egyszerűbb, ha BESZÉLNÉL vele? Mondjuk azt, hogy "kiscsizmára nioncsen szükségünk, de erre vagy arra nagyon is van és nagyon örülnék neki" vagy valami iyesmi... És lehet, hogy most én is belépek ezeknek a szipirtyóknak a táborába, de én bizony ide a mi házunkba is vettem egy használt kiságyat, járókát, játszószőnyeget, hogy ha idejönnek, akkor ne kelljen mindezeket hozni...

Tán ha nem onnan indulnátok ki, hogy MINDENÁRON BEBIZONYÍTSÁTOK, hogy most már csakis ti döntetek a gyerek felől, hanem esetleg elhinnétek, hogy egy átlag anyós, anya, az nem rosszat akar, hanem csak egy kicsi részt az unokázásból könnyebb lenne...
alice_cs
 
 


Alice,

ha hiszed, ha nem, én próbáltam nem így nekiállni, mi az elejétől kezdve úgy egyeztünk meg, hogy megmondjuk mire van szükség és ő dönti, hogy mire van keret. Ez meg is történt, mi mondtuk, hogy ha van kedve, ideje stb. megvarrhatné a gyerek baldahin, fejvédő, játszószőnyeg stb. ha nem akkor majd én. Megegyeztünk én vegyem meg az anyagot, ő megvarrja. Felsoroltuk, hogy mire van szükség a mit még nem vettünk meg (bébiörző, utazóágy, hordozó játék stb.), de ő sterilizálót akart venni, meg kiskádat. Elmondtuk, hogy sterilizálóra nincs szükség, feleslegesen ne dobjon ki 10 ezer Ft-ot, mert egyszerűbb ha kifőzöm azt az 1 db. cumisüveget, amit a gyerek mégcsak el sem fogad.... Mi elmondtuk mi kell, minden árkategóriában. Akkor miért mond mégis mást? Ha meg azt mondjuk, hogy nem ezért és ezért, akkor miér akar minket kijátszani egymás ellen?

Egyébként a lányod anyósáéknál is minden be van szerezve, ha esetleg oda mennének?

Én nem akarom őt korlátozni, sem bizonyítani dolgokat, csak azt szeretném, ha nem én sz...ám meg az unokázást, ha ő éppen nem gondolja végig, hogy, amit a gyerek szeretne az csak az ő (gyerek) érdekében tiltom. (ez persze a jövőre nézve).
Én megértelek, de azt hiszem, hogy én egy nagyon empatikus ember vagyok, és amikor sikerül is már sajnálnom szegényt, hogy hogy lehetek ilyen merev, mégiscsak az unokája, hiszen imádja és végülis nekem is miért van bajom vele, amikor megpróbál mindent megenni, na akkor szokott valami banálisan nagy f..ságot csinálni, ami miatt berágok rá.

Remélem most már megértesz.
Judit

KépKép
KépKép
ytong
 
 


Egyébként nem léptél be a "szipirtyóknak "a táborába, tulajdonképpen ő sem, csak borzalmasan bosszant az egész dolog. Szeretném megoldani a helyzetet, mert így tuti, hogy nem szívesen fogom ráhagyni a gyereket, pedig az sem nekem, sem neki nem lesz jó, egyáltalán nem lesz jó.
Bár lehet, hogy csak azért vannak ezek a félelmeim, mert még kicsi a Dorka és tudom, hogy az anyósom nem ismeri, mert önhibáján kívül keveset találkoznak, és talán ha már nem lesz ennyire "kiszolgáltatott" és megfogja tudni mondani mit akar, akkor már könnyebb lesz. De ezt előre nem tudom megmondani, ezért aggódom.

J

KépKép
KépKép
ytong
 
 


Hello, hello!

Kérhetek töletek segitséget etetöszék ügyben, vagy kimoderáltattok?


Milyet vegyek??
timili
 
 


Hááát ez megint egy jó téma....

Okulva a barátném esetéből aki etetőszéknél csak csőrös pohárból vett többet én a következő képpen döntöttem:-))

1, Vettünk egy használt Brevi etetőszéket nagy tálcával, dönthető háttámlával és 5 pontos biztonsági övvel 7000HUF-ért. Ha nem árulom el hogy használt senki nem jön rá még olyan "új illata" is van.

2, Van egy asztalra erősíthető szintén Brevi "utazó" etetőszékünk.

3. És ha nagyobb lesz létezik egy "ülésmagasítóként" funkcionáló saját étkező székünkre rakható darab, mi ezt favorizáljuk....

Nagyon felkapott a Peg-Perego dönthető, hintáztatós állítható magasságú etetőszéke. Én nem vagyok ilyen áron (50e körül) elájulva tőle, a másik igen közkedvelt darab a Stokke (Zita segíts nem bííírom leírni) etetőszék amit a gyerek 12 éves koráig tudsz használni. Ára kb. ötvenegynehányezer ft. Ezt az ismerősünk gyereke (nem túl jó fiú) jól belengeti majd dob egy hátast vele. Bár azt hiszem Ő ezt bármelyikkel elő tudná adni.
Ja, mi ajándékba kaptunk egy fából készült "emeletes" etetőszéketis amit később asztal - szék variációra lehet alakítani. Ezt majd rajzoláshoz fogja Marci használni. (az anyja legalábbis így képzeli.

Ed,
Mit olvasok a programos topicban? ÉÉÉÉN is akarok lovagolni. Szerencsés az trombózis utáni fazonnal?

pusz,
K.

cuiccolo
 
 


Sziasztok!

Timili, etetőszéknél lényeges szerintem:
-stabilan álljon, ne billegjen
-legyen etetőtálcája
-könnyen tisztítható
-ne legyen rajta játék (nem tudom, hogy a mostaniakon van-e)
Szerintem felesleges a hinta. A dönthető háttámlára nekünk nem volt szükségünk, mert 6 hósan már tudott annyira ülni, hogy beletegyem.
Nekem ennyi jutott eszembe.

Kriszta, jó, hogy írod, nektek is fel akartam rakni, de valaki megzavart a netezésben.Kép
A sógornőmnek van néhány lova, ő vállal mindenféle lovagoltatást (szerintem nagyon jól oktat). Nyáron még én is lovagoltam! Sőt Apa is. Nálunk ez nagy szó!

Lányok, ha van kedvetek lovagolni, akkor itt a nagy alkalom. A sógornőmnek van néhány lova+tapasztalata, hogy oktasson.
Íme:
Kép
Hívjátok bátran, hivatkozzatok rám és Kincsőre.

Megyek, mert valaki tépi a ruhámat.:I
Ed

Edina
Kép
Kép
ed26
 
 


EZ nagyon jóóóó! MEgyünk mindnyájan Boróhoz!
Már régen foglalkoztat engem is a dolog (de csak titokban...) Mi lenne , legközelebb ott lenne taliKép

Etetöszék:
Ha már támasztva (a földön terpeszülésben a két lában között) "tud ülni" akkor már beletehetem az feed-székbe, nem?
Asszem egy utazót én is beszerzek majd, erre- arra. Van ezek között is kismillió. Ezeknél mire jó figyelni? Valaki használ már komolyan-gyakran-ilyet?

A normál házi változatnál az a kérdésem:
ma bármelyiket néztem a tisztithatóság, háttámladöntés, etetötálca szinte alap. A görgök is lehet h praktikusak...másra kell figyelnem? Mondjuk ok, levehetö tálcás se rossz...és még?
Engem mondjuk kicsit zavar h olyan nagy müanyag monstrum mindegyik...de a fa (kisasztal+kisszék) a késöbbi praktikumán kivül nem vonz. Valaki mellette? Ytong? Barbic?

Ujabb eredmények hipp ügyben:
Túl vagyok a banán-alma vs. Banane in Apfel és az erdeigyümölcs-alma kontra HEidelbeeren in Apfel összehasonlításon. Eredmény: a kinti cucc ezeknél is gyümölcsösebb, kevésbé édes, nekem finomabb.
timili
 
 


Timili,

kaja:
tegnap csináltam brokkolikrém levest, amikor összeturmixoltam a brokkolit, a Dorci nagyon nézte, ezért adtam neki egy csöpnyit (negyed kanál) és ízlett neki, legalábbis jobb volt a reakció, mint az alma vagy őszibari terén. De azért most egy kicsit leállunk, majd másfél hó múlva újra probieren bitte.
(Az itthoni ,banán-alma iszonyú büdi, én ezt nem szívesen adnám)

Etetőszék: mi karira kértük, műanyag, gurulós, 2 tálcás (szerintem felesleges, de csak ilyet lehetett kapni, nem műanyag, de mosható huzattal), pamut huzatos, ismerős mondta, hogy így nem izzad bele a gyerek. A hintás, zenélős szerintem felesleges, mert nem hinném, hogy a gyerek ebben fog aludni. Egyébként is van hintánk. Én a Dorkát beleteszem, persze csak a legalsó döntött fokozatban, mi így szoktunk főzni, ő az etetőből néz engem.
A fa nekem sem tetszik, bár van aki arra esküszik.
Elárulom a Cam-nek van egy később átalakítható székké és asztallá, nekem ez tetszett, de hátránya, hogy magasságában nem állítható.Ja és nálunk nagyon fontos szempont volt, hogy összecsukható legyen helyhiány végett.

Az utazó engem is érdekelne, bár amíg nem tud rendesen ülni, szerintem nem lehet használni.

Judit

KépKép
KépKép
ytong
 
 


JudYtong, lehet h Dorci be is nyomna egy kisebb adagot, h csak úgy néznétek...viszont biztos Te is tejjel v. tejszinnel csinálod, gondolom...Ha Te Fözöcske vagy, tudsz bébi-brokkolikr.levest is csinálni...én nem vagyok Fözöcske ezért bolti kaját kap a gyerek.
Most húzott be egy komlett adag tejpapit, már alig piheg...Kép remélem bent is marad...ugyan amióta ilyet eszik, sürübben kel éjjel, viszont fiiiinom vanilia illatú az orra-szája, (erre nagyon gerjedek)...na megjött az eredmény (annak viszont semmi köze a vaniliához)..megyek
timili
 
 


Timili,

se tej, se tejszín, hanem 1 krumplit főzök meg a brokkolival, más nem is kell bele (a húsleves kockán kívül persze), és ha megfőtt a krumpli, akkor összeturmixolom a zödséget és vissza a leves vizébe, kicsit megkavarintom és kész is.

Egyébként én tényleg főzőcske, minden nap, de én szeretem is szerintem tök jó új kajákat kitalálni (bár nem mindenkt vonz ez a dolog).

J

KépKép
KépKép
ytong
 
 


Sziasztok!

Judit, Timi tényleg 6 hó a reflex!Kép Milyen kis felkészültek vagytok!Kép

Kriszti, Ti aztán beszereztetek pár etetőszéket!Kép
Mi megvettük a Peg-Perego csodát.Kép A hintázást annyira nem merítettük ki, de zenél is és azt Bence nagyon élvezi. (Én már nem annyira, a férjemet kimondottan idegesíti) Nagyon meg vagyok vele elégedve, dönthető, ha nagyon fáradt Bence beleteszem és miközben engem néz elalszikKépJó masszív, övvel, 2 tálcával.

Judit, ami gondolom idegesít anyósban az a hátulról jövés azt én is utálnám.

Kaja: újabban mindig azt akarja enni amit én eszem.Kép Sokáig csak Hippet adtam neki én is, de megkóstoltam a Mildit és sokkal jobban hasonlítanak a desszertjei a gyümölcsök ízére.

Olyan jó, hogy ilyen napos az idő!Kép

Timi, megfázás elmúlt már?

Ed, nagyon jó ötlet a lovaglás!Kép Én is kipróbálnám!

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic
 
 


Sziasztok!
Ma este megyek a gaszroenterológushozKép Még az a jó, hogy van egy magánrendelője itt a környéken, így nem kell bevágtatnunk a városba és parkolót keresgélni.

Ez a Boróka név nekem úgy tetszik!
Már mondtam is a férjemnek, hogy ha a baba kislány lesz, legyen Boróka. De ő nem lelkesedik az ötletért, mert ez szerinte "csinált" név. Pedig szerintem tök jó lenne.

Nekünk Brevi az etetőnk.
Levehető tálcás, ami nagyon jó, mert eléggé össze tudja kenni Bori a tálcát, így könnyű mosni.
Van benne öv. Állítható a szék magassága, így később - gondolom én - már önállóan is bele tud ülni.
Gurul, de fékezhető két kereke.
Összecsukható, így a kombiba be tudom rakni, ha a szüleimhez megyünk. Bár erre a célra praktikusabb lenne olyan kis asztallapra szerelhető székecske.

Szerintem tök jó, mi elégedettek vagyunk vele.

Anyós téma:
Biztosan van abban valami, hogy a menyek eleve tüskéiket bontogatva fordulnak anyós felé, meg akarván mutatni, hogy megy ez (háztartásvezetés, férjtartás, gyereknevelés, stb.) nekik egyedül is, de valószínűleg ez arra vezethető vissza, hogy az ilyen anyósok meg hajlamosak arra, hogy túlságosan beleártsák magukat a fiatalok életébe - persze segítés címén.
Én pl. hülyét kapok attól, ha anyós idejön és elmeséli nekem, (lassan 5 év háztartásvezetés van a hátam mögött,) hogy ha este kisütöm azt a két szelet húst magunknak, akkor nehogy a nagy palacsintasütőben süssem ám, mert akkor csak ég az olaj. És hogy "ne haragudj, angyalom, hogy ilyeneket mondok, de nekem nem volt se anyám, se anyósom, aki jó tanácsokkal látott el, és ezeket nekem mind magamnak kellett megtapasztalnom".
Őszintén szólva nem lehetett egy IQ bajnok, ha "magától kellett megtapasztalnia", hogy nem kell baszom-nagy serpenyő két húshoz.
Szóval anyósok hajlamosak ilyesmivel irtogatni a menyeket, hajlanak arra is, hogy a menyek határozott kérésére fittyet hányva kezelik az átmenetileg náluk állomásozó unokát, mondván, hogy ők úgyis jobban értenek hozzá.
Ettől is falra mászom.
És ne értse félre senki, nem gondolom, hogy én egy háztartásfenomén lennék 5 év után, és hogy nekem már senki nem tud újat mondani (hallottam már én is újat, sőt, jó ötletet anyóstól), egyszerűen csak nem bírom elviselni, ha belekontárkodnak az életembe.
Szombaton pl. itt volt anyós, fél órára ráhagytuk Borit, gondoltam, szoktatom magam a vasárnapi színházra. Arra jöttem haza, hogy az edényeket rámolta a szekrényben, persze nem oda, ahova én szoktam, virágot öntözött, stb.
Én ezt utálom. Van, aki imádja, mert helyette megcsinálnak dolgokat. ÉN utálom.
És már számtalanszor elmondta a férjem az anyjának, hogy NE nyúljon semmihez, azért van itt, hogy a gyerekre vigyázzon. Ne poroljon szőnyeget, ne mosson fel, stb.
Ennek ellenére ezredszerre is megteszi. Most akkor erre mit mondjak?

Lehet persze boncolgatni az anyósok lelkivilágát, hogy szegény megöregedett, esetleg haszontalannak érzi magát, üres az élete, esetleg élete párja nem is az élete párja, csak egy kolonc a nyakán, így nem jelent számára társat, de én úgy gondolom, nem a "gyerekeknek" kell megoldaniuk az ilyen jellegű problémákat, mert mindenki maga felelős az életéért.
Ha az én anyósom képtelen értelmesen eltölteni a napjait és egy megoldást tud unalom ellen: menni valahova, valakihez, akkor az az ő baja.
A gyerekei legfeljebb annyit tehetnek, hogy elbeszélgetnek vele: Meséld el, anyuka, mi a baj.
De megoldani nem fogják tudni a problémáját.
Azzal sem, ha föláldozzák a magánéletüket, hogy "anyukának" jobb legyen. Ugyanis ettől még nem lesz jobb. Csak a "gyerekek" házassága rosszabb.

De lehet, hogy kegyetlen vagyok és majd megbűnhődöm, ha megöregszem (ha megérem).

Jó ötlet ez a lovaglás.
A férjem már múltkor is felvetette.

Mackoo
mackooo
 
 


Halihó,

Én tényleg beneveznék egy lovaglásra ha csatlakoztok....???

Ha vkt. érdekel a GL Outletben -Calzedonia üzlet- 190 HUF a gyermek (0-2) harisnya és zokni. Láttam olcsón fürdőrucikat is.

Timi(li),

Hóóó vagy?

Ytong,

ma hallottam, hogy a 2 tálcás azért jó, mert ha az egyiken evett a csemete leveszed elmosni, a másik ott marad játszani (?) vagy rajzolni (?).Kép

cuiccolo
 
 


Hali,

tegnap voltunk baba-mama tornán, nagyon jó volt. Csak ajánlani tudom, mert mindketten mozogtunk és szerintem mindkettőnknek nagyon jót tett, főleg ha anya kicsit fogyni is fog tőle, persze nem a tejecske rovására.

Ma megvolt a 4 hós oltás. 7350 g és 64 cm-ek vagyunk.
Mennem kell, ha tudok, még jelentkezem.
J

KépKép
KépKép
ytong
 
 


Az előbb téves volt, csak felsírt egy kicsit, de alszik.

Cuiccolo,

hát ezt én még nem érzem, talán ha már rendeltetésének megfelelően fojuk használni az etetőszéket.
Viszont megtudtam, hogy a mi etetőszékünkön két huzat van, az alsó műanyag mint a legtöbb etetőszéken, a felső meg valami anyag. (nekünk is Peg Perego-nk van csak nem a Dondolino)

Timili,

na hogy döntötél etetőszék ügyben.

Apa teniszezik, gyerkőc már alszik, úgyhogy én is gyorsan bebújok az ágyikóba.

Jó éjszakát.

J

KépKép
KépKép
ytong
 
 


Csatlakozom, apa: mint fent, gyermek: ugyancsak (neeeem, nem teniszezik ALSZIIIK) és én: megintcsak : szintén, de elébb még néhány sor...

Cuicco, és ha azt már összerajzolta, csak leveszed elmosod és addig ott a harmadik...és igy tovább...Kép

Táviratilag:
baba-mama torna kva jó lehet...csak álmodni merek róla,
tegnapi mozgás egységem: 10 perc sifutás (hurrá, 8 hónap óta az elsö 130 nál magasabb pulzus mely zsirégetö mozgástól van)
etetöszék- project -et hidegre tettem még egy jó hónapra helyette
Etetököpeny használatát kultiválom...(mai sopping-túra eredménye)
Maki muki nátha a 100ból most kb. 10-re lement. H teljesen eltünt-e holnap kiderül.


Ezekkel a harikkal vigyázni, gondolom már Ti is rájöttetek, nem mind 68-as, ami fénylik/amint irják...szerintem: kibontani, megnézni, majd megvenni...

Mackoo, gasztrodoki mit mondott?
timili
 
 


Hari tényleg kicsit nagyobb.....

Mackoo, én is kíváncsi vagyok???

Zita,
Te merre jársz? Ugye nem vmi. járvány Nálatok is? Én még mindig tiszta t...ny vagyok :-((

K.

cuiccolo
 
 


Hari tényleg kicsit nagyobb.....

Mackoo, én is kíváncsi vagyok???

Zita,
Te merre jársz? Ugye nem vmi. járvány Nálatok is? Én még mindig tiszta t...ny vagyok :-((

K.

cuiccolo
 
 


Jól elszállt mindenKép, a windows összeomlott, már el sem indul. Még szerencse, hogy van linux, ami működik.

Szóval:
örülök neki, hogy tetszik a lovasprogram, majd ha jó idő lesz, akkor menjünk. Megbeszélünk egy időpontot és húzunk lefelé.
Azért ne gondoljatok semmi extrára, igazi falusi élet és körülmény van lent, nem csili-vili fogadó vár titeket. De azért tuti, csend, friss levegő... Az udvaron csirkék, kacsák, macskák, kutyák élik életüket.
Kép majd akkor, ha működik a winfos.

Judit, köszi a rövid beszámolót a tornáról, majd megnézem, van-e itt a művházban.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26
 
 


Sziasztok!
Mackooo, a múltkor írtad, h voltak keményedések, s attól félsz, h nyílt a méhszáj! Voltál dokinál végül??

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78
 
 


Sziasztok!

Egészségesek vagyunk, csak ahhoz, hogy írjak, még néha pár plusz órát be kellene építeni a napba. Ez most valahogy ilyen időszak nálunk. Biztos lesz majd ráérősebb is megint, de most ez van. Mindenesetre köszönöm az érdeklődést.

Ja nálunk a Stokke Tripp-trapp szék nagyon bevált.

Üdv:

Zita
pzita
 
 


Hurrá hurrrrrrá! KépMa este spontán kimegyünk...mármint vacsizni...szomszédék vigyáznak az alvó gyerekre:o), de azért Kép is, mert a paragyár beindult...szomszédékat nem nagyon ismerjük, de egy jóravaló olasz-japán páros, már 30 felett, gyereken dolgoznak már régen...hátha bejön. Az marha jó lenne
MOst lesz az elsö esti kimenetel, ráadásul nem anyukámra hagyom....kiváncsi vagyok mi lesz Kép



Ed, akartam kérdezni a képen az Boró? Jobbra lent meg az urad?
timili
 
 


Timi,

Mi a manó :-)) Az olaszok jó babyszityók, imádják a gyerekeket.....
Jó étvágyat!

Zita,
Akkor már nem is izgulok tovább, gyere ha tudsz...

K.

cuiccolo
 
 


Szoptatós anya ehet osztrigát?Kép
timili
 
 


Sziasztok!

Kriszti, a 2 tálca nálunk is bejött! Folyton iszonyú állapotba kerülnek kajáláskorKép

Judit, biztos jó lehetett a torna- Én is szívesen mennek, csak nincs nálunk.


Timi, de jóóó Nektek! Aztán egyél ám rendesen, semmi fogyiKépOsztrigának szerintem semmi akadálya.

Múlt héten rendeltük meg a gyerekülést a netről, Németországból. Pénteken utaltunk és ma már megkaptuk! Házhoz szállították és ráadásul 20000 forinttal kevesebbe került mint itthon. Mennyit kereshet ezen a Megatoys vagy a Brendon.

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?