Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, hogy van-e valakinek valami tapasztalat Dr. Bognár Zoltánnal kapcsolatban? Úgy tudom, hogy a Schöpf-Méreiben dolgozik, bár én az őbudai magánrendelésén voltam.

Köszi,
Csenge
Vendég

Sziasztok!

A segítségeteket és infót szeretnék kérni a kórházban dolgozó genetikusokról. Voltatok náluk? Én 22 hetes terhes vagyok, a Jánosban fogok szülni, de az orvosom az itteni genetikusokat ajánlotta kérdezősködés és vizsgálódás céljából.
A családunkban (enyémben és a pároméban is!) volt és van beteg gyermek, ezért tartok az öröklődő dolgoktól.
Rendélési idő, bejelentkezés és esetleg orvos neve sokat segítene!

Előre is köszi mindenkinek!
Andi
andiska

Cuiccolo és Barbi!

Nagyon köszönöm a bíztatást, egy kicsit megnyugodtam. Azért még elmegyek kórházlátogatára is.

Patri!

Tegnap voltam a kórházban ultrahangon. Sajnos a kölök az istennek nem volt hajlandó szétrakni a lábát, úgyhogy sötétben tapogatózok. Amúgy minden teljesen normálisnak tűnt. Én nem vittem videokazit, mert vasárnap gondolom pénztár sincs, meg úgyis akarok 3d-s ultrahangot, mert én ezekből a képekből már nem sokat látok, csak nagy szürke foltokat.
jolikam

sziszuka!
köszi az infot, akkor valószínü F. Krisztát fogom felkérni,mert nagyon szertnék gátvédelemmel szülni Kép
sajnos nekem a gátmettszés hagyta nyomok nagyon nehezen és sokára múltak el Kép
te mikorra vagy kiírva? én ápr.28 körülre. az első babám 2003.jan.6án született. szerintem mi nagyon egy cipőben járunk Kép

és hallottam egy olyan infot hy F.Krisztát min. 3 hónappal a szülés előtt már meg kell fogadni. igaz ez? mert akkor lassan itt az ideje!

Adrienn
adriennn

Adrienn!

Tudtommal ez nemcsak a ti szülésznő-jelöltetekre, de igaz.
Amiatt van, hogy havonta limitált szülést 'vállalhatnak' be így, ha jól tudom, ötöt egy hónapban... ezért fontos, hogy időben felkérjétek Kép

Lir
lirian

Szia Adrienn,

Én is azt hiszem hasonló a "cipő". Lányom 2003. április 11-én született, most április 19-re vagyok kiírva. Még az is lehet, hogy együtt vajúdunk majd Kép Szegény Kriszta. Két gátmetszés ellenes nő egyszerre. Egyébként én is így voltam, a szüléssel semmi bajom nem volt, de a gátmetszés ....
Nem tudom most mi az ábra foglalás ügyileg, két éve még nem volt ennyire sürgős a dolog, de ha így van, akkor legközelebb ha bemegyek a kórházba (szerintem majd a cukor vizsgálatnál 26.héten) megkeresem. Remélem nem túl sokan akarnak nála szülni áprilisban, mert aztán kimaradunk a keretből. A másik, hogy én az első babát is EDA-val születem (igaz csak félig hatott, de ez most mindegy)most is így szertném és az aneszteziológust is le kell "foglalni" időben.

Üdv. sziszuka
sziszuka

Sziasztok!
Nyaron fogok szulni, valoszinuleg a söfiben. Masodik baba. Az elsőnel (most ket es fel eves kislany :-)) nem volt gatmetszes, nem rohantak e vele fürdetni, - hagytak, hogy a maz par oraig rajta legyen, es borocskeje szivja fel), a baba szinte a ferjem kezebe erkezett, rogton megkapam, szoval szinte minden az elkepzeleseim szerint törtent. A mav-ban volt mindez.
A kerdesem az, hogy itt erre milyen eselyek vannak. hogyan törtenik, mindez? Van valaki, aki nemreg szült itt, es el tudna nekem mondani?
Elores koszonom'
Gratula mindenkinek a pocakhoz, pocaklakohoz!

Udv
masodik

Második,
akkor ezek szerint Te is a HSZ-nél szültél/szülsz?
kata
kátyuska

Szeretnék mindannyiótoknak nagyon boldog Karácsonyt és szeretetteljes Újesztendőt kívánni. Kívánom, hogy álmaitok, vágyaitok váljanak valóra!
Millió puszi,
Lexie és kis családja
lexie

Kátyuska!

Igen, en is. Ezek szerint Te is? Van infod, - akar sajat, akar hallottad, hogy milyen ott stb? Ha van kedved, irj emailt.
Kellemes Karacsonyt es boldog új évet mindannyiótoknak!
masodik

Sziasztok!

Korábban már írtam ide, én 2-3 héten belül fogok szülni, és sajnos kicsit későn kaptam észhez szülésznő témában, már mindenki foglalt volt. Fehérfi Krisztinek pl. már júniusra is van szülése Kép)

Ennek ellenére, ismerős útján kaptam egy nevet: Némethné Szabó Ágnes. Ismeri valaki, tudtok róla valamit?

Nagyon köszönöm előre is!
Üdv.
mirjam
mirjam_07

Mirjam!

Némethné Szabó Ágnes egy kb. negyvenes szülésznő. Jó kedélyű, talpraesett nő. Szülni nem szültem nála, így erről nyilatkozni nem tudok. Kinél próbálkoztál már Krisztin kívül? Hátha tud valaki rajtuk kívül olyat, akit jó szívvel ajánl, és még nem próbáltad.

Üdv:

Zita
pzita

Kedves Zita!

Krisztinél voltam egyszer CTG-n, és akkor kérdeztem rá, ő pedig végigkérdezett mindenkit, és már mindenki foglalt volt. Úgyhogy le is tettem róla, akkor szólt az ismerősöm. Úgy tűnik, vagy ő, vagy az ügyeletes... Kép)
mirjam_07

Szia Mirjam!
Én nem természetes úton szültem, de taoasztalataim és az itteni lányok tapasztalatai szerint, majdnem minden szülésznő aranyos és kedves ott!Kép

Az az egy akivel nekem gondjaim voltak, másoknak nagyon bejött! Szóval ízlések és pofonok!Kép

Azután ha meglesz a baba, remélem értesítesz majd minket!Kép
Én február elején szülöm majd ott a másodikatKép

Mindenkinek további szép Karácsonyozást kívánok!!Kép

hicudzsi

Kedves Hicudzsi!

Emlékszem rád még az első babádról, elkezdtem elejétől olvasni a fórumot, valamikor hónapokkal ezelőtt. Kép)
Gratula a második babához!

Tegnap találkoztunk Némethné Sz. Ágnessel, elég határozott valóban, de végül is szimpatikus volt, aztán majd meglátjuk... Kép) Reméljük a legjobbakat!
mirjam_07

Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok, mert csupa engem is érdeklő dologról van szó.
Most várom a második babámat (a fiam 1,5 éves). A Schöpf-Méreibe igazából a Herczegh miatt megyek (gondolom kitaláltátok, hogy először a MÁV-ban szültem), de magáról a kórházról csak annyit tudok amennyit itt tőletek olvastam.
A szülésznő kérdés izgat most nagyon. Olvastam itt egy pár nevet. Egyeltalán van olyan akit nem ajánlotok, mert rossz a híre? Mert ha nincs, akkor én szívesen szülök az ügyeletessel is. Különben mennyit illik nekik adni? Ugyanis én az elsőnél egy fillért se adtam a szülésznőmnek, mert gyakorlatilag le se tojt. A tolófájásoknál szólt hozzám először, akkor is el kezdett velem balhézni. Nem akarok mégegyszer így járni, ezért töröm nagyon a fejem azon, hogy most fogadok egyet. De elég bizonytalan vagyok.
Mondjuk még csak a 8. hétben járok, van időm.

Üdv: Szilvi
gszilvi

Szia Sziszuka!

Remélem emléxel még rám! :o) Gratutálok az új babához! Zorka hogy van? Belaktátok már az új házat?
Jocó már 22 hónapos és nagy krampusz.
Üdv: Szilvi (siska@vipmail.hu)KépKép
proszi

Szia Siska !

Még hogy emlékszem-e ? Persze ! Látom a kis koraszülött legényből óriás huncut lett.
Zorka szintén fantasztikus kiscsaj. Most kisfiút igér az ultrahang. Kiváncsi vagyok. Ez a mail címed jó ? Küldök levelet.
Puszi

UI: Zozi a szőke rötyögősKép

Kép
sziszuka

Gszilvi,
én 2001-ben és 2004. szeptemberben szültem a kórházban. A mostaninál nagyon jó tapasztalataim voltak a szülésznőkkel kapcsolatban, de 2001-ben találkoztam egy Klári nevű szülésznővel, aki elég gorombán bánt az emberrel. Állítólag ő a téli hónapokban szokott csak a szülőszobán lenni. Ha ő is dolgozott volna abban az időszakban akkor én is fogadtam volna szülésznőt, mert őt semmiképpen nem akartam hogy ottlegyen.

Üdv, Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Mirijam! Már nagyon izgulok értetek!
Várom a híreket!

Nekem még. jan 20-ig kell kihúznom, utána már jöhet a babaKép

Gszilvi!
Pont kettővel fölötted írtam a szülésznőkrőlKép
Én szerencsére Klárival nem találkoztam, velem a Marika nevű volt bunkó...Kép

Sziszuka, Proszi!
Nagyon édeseka gyerkőcök!!!Kép

Dino!
Szerinted 2003 óta változott a csecsemősök magatartása?
Engem leginkább ez izgat...:S A 36. héten vagyok és eléggé megviselt anno a csecsemősök hozzáállása..Kép

Puszi mindenkinek! Szép hétvégét!Kép
Emő+Csongor

hicudzsi

Siska!
Továbbra is imádom Jocót!Kép
Mikor tali?

Réka
muki

Hicudzsi,
a csecsemősök közül egy hihetetlen undok stb...(ide minden rosszat gondolj) nővel találkoztam, de nem tudom a nevét, szőke hajú, festi magát, 40 fölötti, állandóan mogorva. Na ő jól elbánt velem is egy órán át bőgtem miatta. Egyébként a többiek szerintem kedvesek, ha kérdésem volt mindig készségesen válaszoltak. Igaz én pl. semmilyen babacsomagot nem kaptam meg, amiből pedig kettő is járna, ha jól tudom. Fizetős szobába se tudtam bekerülni, úgyhogy maradt a nem részletezem milyen hely. Ezt a nőt kerüld el és nem lesz semmi gond!

Jó hétvégét mindenkinek!

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Sziasztok!

Köszi a válaszokat! Nyáron fogok szülni, szóval remélem az a bizonyos Klári nem lesz arrafelé. A tarifákról nem nagyon írtatok. Miért?
Állítólag nyárra felújítják a helyet és több fizetős szoba lesz majd. Tudtok erről valamit? Tényleg olyan szörnyű a nem fizetős szoba?

gszilvi

Helló Rékám!

Nem fogod elhinni, de épp ma mondtam anyumnak, hogy fel kellene hívnom téged mikor talizzunk. Mit szólnál egy jövő hét csütörtökhöz? A szokásos időben, 10-kor. Menjünk vagy jöttök? Vagy nézzünk valami programot ... apropó. Mit gondolsz a hapsikat érdekelné a Közlekedési Múzeum?

Sziszuka!

Ez a hölgyemény egy tünemény! :o) A siska@vipmail.hu címem a nyerő, + 0620/317-3302.

Ölelet,
Szilvi
proszi

Helló !

Hopp egy Réka is. Hihetetlen. Ezek szerint még tartjátok a kapcsolatotKép Szia Nektek is !

Sisika ! Írok mailt ! Most !

Hicu !

Kitartás ! A csecsemősök magatartása valószínüleg nem változott, de szerintem ha úgy állsz hozzá, hogy néhány napot vagytok csak bent, ki lehet bírni. Ráadásul ha már nem is először ... Meg aztán hátha mégis változtak vagy csak kint süt szebben a napocska .....
Hajrá !

Sziszuka
sziszuka

Szilvi,
minden nézőpont kérdése. Én mindkét szülésnél nem fizetősbe kerültem, és ki lehetett bírni, csak a gyerekre figyeltem és egyébként meg olyan gyorsan elmegy az a néhány nap amit a kórházban kell tölteni. A kórtermek olyanok mint minden más kórházban, kopottak és nem túl modernek. A közös helységről jobb nem is beszélni, de papucs nélkül még a fizetősben sem fürdenék és a WC-t ott is körberaknám fél tonna WC papírral stb..
A fogadott szülésznőknek nem tudom mi a tarifájuk, mi nem fogadtunk, az aktuálisan ott levő szülésznőnek adtunk pénzt, de nem tudom szabad- e leírni a hálapénzes botrány óta, de szívesen megírom neked emailban, ha érdekel.

Üdv, Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Sziasztok,

Bocsánat, hogy ismeretlenül írok ide nektek. Azért teszem, mert tudom, hogy sok mama nem az "elmúlt napon"-ra kattint, így ha érdekelné is, amit hírdetek, nem láthatja meg. Ez pedig a következő:

Január 27- én újabb 4 napos dúla-alapképzés indul a MODULE szervezésében. A résztvevők képessé válnak kórházi szülések mellett is helytállni. http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?id=89&cid=45522

Amennyiben valaki tervezi, érdemes erre mindenképpen elmennie, mert ez az utolsó alkalom, hogy nem kell szállásdíjat fizetni. Külön indok még a mostani tanfolyam mellett az, hogy pénteken vért izzadva megszültük a továbbképzés mikéntjét, hogyanjait és egyéb kérdésekre adott válaszait is, és ennek eredményeképpen a januári csoport tud velünk továbbképződni havi egy vagy két napos alkalmakkor, és szuper lesz! Érdeklődés esetén forduljatok a fenti linken megadott névre, számra, vagyis Békés Emőkéhez a 70/948 5481-es számon, de még sokkal jobb, ha mélt írtok neki a bekese@module.hu címre.

Tudom, hogy sokan közületek várandósok, azért teszem fel ide is ezt, mert pocakkal is el lehet menni, amennyiben, ha van nagyobb testvérke, elég nagy ahhoz, hogy nélkülözze a mamáját 4 napra. Nem mellesleg ez a képzés segít kihozni a legjobbat a kórházi szülésekből (is) mind a ti, mind a babáitok szempontjából. (Bár tény, hogy pocakkal átmenetileg lemaradtok a toábbképzésről, de ez újra indul később, szóval nem gond.)

Ha szeretnétek dúlát, akkor nekem írjatok, leírom, hogy tudjátok megtalálni a leginkább nektek valót.

Virág
virág78

Szia Dino!

Jó, hogy válaszoltál. Örülnék ha megírnád, hogy te hogy csináltad. E-mail címem: gszilvi@easymail.hu.
Előre is köszönöm!
gszilvi

Sziasztok!

Én is a söfibe fogok szülni, bármelyik nap, hisz 7-én lejárt a terminusomKép

Szilvi!
Szerintem fogadj szülésznőt. nekem naygon jó, hogy van. Benn a kórházban (ctg,uh stb) sem vagyok olyan esetlen, mert mindent elintéz, meg tényleg bármikor fel lehet hívni. A dokit is hívhatnám, de azt valahoigy az ember 20* meggondolja. meg olyanokat meg lehet kérdezni tőle, amiket szintén nem kérdez az ember a dokitól, mert egyrész pasi, másrész valahogy mindig sietnek, vagy én sietek mert kinn sokan várnak? szóval érted!

A másik amiért írok(azon túl, hogy valmivel elütöm az időm, most pl a szokásos pisi után nemtudok visszaaludni van),hogy kaptam egy csomó hasznos söfis infót és szívesen megosztanám veletek,szerintem tök hasznosak. egy oylan lelekes lány állította össze aki a Söfiben nemmrég szült.(napirend, mit kell elintézni, ha a baba megszületeik?, mit vigyünk a kórházba? ilyesmik)Akit érdekel küldjön rám egy emilt és visszaküldöm!

jó pocakosodást, meg szülést!!
rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

Rékacs!

bujvari@axelero.hu címen várom az infokat, és előre is nagyon köszönöm!

Lirian
lirian

Barbi Kép

Ha erre járnál: újtainstalláltam a gépet, és véletlenül letöröltem az összes címet, a tiédet is. Nem tudok írni neked, dobj meg egy maillel, hogy újra beírhassam a címed:

Hajni
phajni

Imolyozs,

Ha még nem szültél, engem is érdekelne ez a lista. Ha szültél, akkor gratulálok, és ha már naggyából egyenesben vagy, akkor küldd, nekem májusig ráér.

Aki Szőnyinél szült, nem császárral, milyen tapasztalatotok van gátmetszéssel kapcsolatban? Nagyon szeretném megúszni.

jolikaM
jolikam

Imolyozs,

Bocs, csak az e-mail maradt le: jolikam@hotmail.com

Előre is köszi.
jolikam

Jolikam,

Szőnyinél szültem 10 hónapja, gátmetszéssel. első babánál mindenképp csinálja, továbbiaknál nem tudom mennyire ragaszkodik hozzá. A lényeg, hogy magát a gátmetszést nem éreztem - szó szerint!Kép Mikor megvolt a baba, feszítettem, hogy no, ÉN milyen szuper voltam, gátmetszés sem kellettKép. A varráshoz is érzéstelenít, többször felhívta a figyelmemet, ha fáj, azonnal szóljak, kapok még érzéstelenítést. Nem fájt. Felszívódóval varr, így a rettegett varratszedés Kép is elmaradt. Ez este történt, másnap óvatosan, 3.nap SIMÁn ültem, enyhe, tompa érzés, de nem fájt!!!! , a szobatársaim bizony szenvedtek ezerrel. Azt hiszem ez a doki érdeme!! Ne félj a gátmetszéstől!!!

Móki
móki

Sziasztok!

Nyáron fogok a Schöpf-Mereiben szülni és érdekel a kórházzal kapcsolatban minden hasznos info. Visszaolvastam már egy részét a hozzászólásoknak és sok mindent megtudtam így. Most leginkább arra lennék kíváncsi, hogy történt-e valami változás mostanában a kórházban. Arra gondolok, hogy valaki említette, hogy lesznek újabb szobák, stb.
És még néhány kérdés:
Mikortól érdemes kismama tornára járni? És szülésfelkészítő tanfolyamra?
Ismeri valaki Bognár dokit? Róla nem találtam semmi infót.
Szabad terhesen szaunázni? Erről mit hallottatok?
A védőnővel hogyan és mikor kell felvenni a kapcsolatot?
Bocs a sok kérdésért, de még olyan új ez az egész dolog nekem Kép
Előre is köszönet minden válaszért!

Csenge
Vendég

Kedves Rékacs!

Nagyon örülnék, ha nekem is elküldenéd a kórházról kapott infóidat. Címem: gszilvi@easymail.hu.

Nagyon köszönöm!
gszilvi

Szia Csenge!
Délelőtt írtam ide neked, de valamiért nem jelenítette meg a babanetKép

Változás történt a kórházban, vannak szuper, új fizetős szobák. BAROMI drágák (egyágyas 1 éjszakára: 9000 Ft)... a régi fizetősek is drágultak, a 2 ágyas lett 6000Ft/éj.

Állítólag az anyukák verekedtek az új fizetős szobákért.:S

Bognár dokit csak látásból ismerem, se tornára, se szülésfelkésíztőre nem jártamKép

Szaunázni nem szabad! Alhasi vérbőséget okoz, csakúgy mint a forró kád vízben üldögélés és ez sajna vetélést idézhet előKép Szóval vigyázz vele!
A védőnénit a kerületi Anya és Csecsemőgondozóban találod. Ha megvolt az első orvosi vizsgálat és a dokid adott arról egy papírt, hogy a méhben egy élő embrió található akkor ezzel kell elmenned, kb. a 7. hét környékén, hogy kiskönyvet kapj.

Szép pocakosodást!!!Kép
Emő+Csongor (36+2)

hicudzsi

Kedves Móki!

Nagyon köszönöm a bíztatást. Azért asszem nem nyugodtam meg teljesen. Na mindegy, valahogy csak átvészelem én is, mint már annyian.

Esetleg ha azt megírnád (akár e-mailben jolikam@hotmail.com, hogy Te mennyit adtál a dokinak. Megkérdezted tőle előre, hogy mi a a tarifa? Tündét is kérted?

Nagyon örülnék, ha tudnál ezekre válaszolni, mert érthető okokból ezeket nyilvánosan a fórumban senki nem fogja közzétenni.

jolikaM
jolikam

Sziasztok!

Megtudja nekem valaki mondani, hogy mikor indul szülésfelkészítő tanfolyam? A másik kérdésem, hogy hanyadik hétbe van a terheléses vércukor vizsgálat, hogy betankoljak szőlőcukorral.

Lányok nektek mennyire mozgott a babátok? Én a 23 hétbe vagyok és nem nagyon töri magát, csak buborékokat érzek és aggódok egy kicsit. A doki azt mondta, hogy teljesen normális még nem kell annyit mozognia, az ultrahangon minden rendben volt, szépen izgett-mozgott a pasikám,de már jó lenne tudni, hogy vagy lusta vagy olyan nyugodt baba.

Jolikám!

Ha valaki válaszol a tarifákra engem is érdekelne, (Szőnyis kismama vagyok) tényleg elég bizonytalan dolog,de muszáj tudni, mert különben elég cikis helyzetbe lehet kerülni. Te már felkérted a Tündét, hogy ő legyen a szülésznőd? Én már igen,a doki azt mondta, hogy a május elég húzós hónap, úgyhogy időben szóltam. Te mikorra is vagy kiirva május 10 ügye?

Patri
patri

Patri !

1. A legközelebbi szülés felkészítő február 26-án kezdődik. Összesen 7 előadás (hetente 1), az utolsó április 8-án. (Egyébként erről nem adtak papírt amit szépen beletűztek a kiskönyvedbe?)

2. Cukor vizsgálat a 26. héten, de ne tankolj cukorral, mert az nem kell. Régen az volt a módi, hogy két deci tej meg 2 zsömle kellett hozzá, most ez már nem szabályos, ezért felírnak patikában kiváltható cukor löttyöt, amit fél liter teához kell keverni és azt elfogyasztani a két vérvétel közben. (Nekem a zsömlés buli jobban tetszett és még nem is kóstoltam a lötyit. Holnap megyek...)

3. Szerintem ne izgulj a mozgás miatt. Első baba ? Azt annyira még ilyenkor nem érezni, de ne izgulj, ami késik nem múlik. Fog még akkorákat rúgni, hogy könyöröghetsz Neki, hogy hagyja abbaKép

Üdv, Sziszuka
sziszuka

Szia Sziszuka!

Köszi gyorsan válaszoltál, de kaptam papírt,és az tavalyra vonatkozott így nem tudtam az idei kezdést.
Az AFP-n mondták, hogy szőlőcukrot kell vennem, csak nem tudtam, hogy mikor esedékes a vérvétel.
Az a helyzet, hogy második baba, mert már van egy 11 éves lányom, és gondoltam, hogy mint nagy rutinos tökre fogom érezni. Tudod a könyvek már félidőnél irják, hogy mennyit ficánkol és mennyire lehet érezni, hát ezért izgultam egy kicsit. Persze kollégák is mondják, hogy nem kell aggódni, majd fog még eleget rúgdosni. Persze lehet hogy kis nyugis baba lesz (nem bánnám).
Te fiút vagy lányt vársz?
Patri
patri

Szia Emő! Köszönöm, hogy válaszoltál Kép Ez jó hír, hogy vannak új szobák. Az az igazság, hogy nagyon nem bírom a kórházakat és ha már muszály ott lenni én inkább fizetek, csakhogy egy kicsit kúlturáltabbak legyenek a körülmények. Nem tudod/tudjátok, hogy hány darab 1,2 ill. 3 ágyas fizetős szoba van?
Vendég

Szia Patri !

Na, velem aztán kivagy az összes vizekből. Én is a 2004-es papírt néztem. Szóval e szerint nem menj !!!!! Egyébként én két éve jártam lelkesen minden előadásra, de szerintem igazából - különösen ha már szültél - nem mondanak újat. Engem a fájdalomcsillapítás érdekelt, de abban sem mondott újat Tamara (dr.Bányász), hacsak azt nem, hogy érdemes előre foglalni őket is ha EDA-t akarsz. Én akartam de szerencsére pénteken munkaidőben szültem, így mindenki bent volt, arról nem beszélve, hogy csak fél oldalamon hatott.... De ez már egy másik történet.

Úgy tűnik kisfiú lesz a szentem. Még én is láttam az UH-n a zacsit, pedig nem vagyok ultrahangos szakértőKép

Üdv: Sziszuka
sziszuka

Szia Imolyozs!

Először is szeretnék gratulálni neked a babádhoz, mert gondolom már kibújt a pocakodból. Jó egészséget kívánok mindkettőtöknek!
Érdekelnének a Söfis infók. Dokim és szülésznőm már van, de azért köszönettel fogadok minden információt.
E-mail címem: k.perlaki@freemail.hu

Köszi: Krisz
Vendég

Szia Sziszuka!

Most kérdeztem meg a kórházat, úgyhogy még nincs fix időpontjuk, de szerintük február vége fele indul majd. SZeretnék majd menni a férjem miatt is, ismerkedjen a kórházi légkörrel meg magam miatt is, hogy megismerjem a dokikat, meg különben is olyan régen szültem tökre elfelejtettem mindent.
Te fogsz előre foglalni EDA-at, vagy a véletlenre bízod? Egyébként fájt?
Hanyadik hétbe vagy?

Szia Patri
patri

Szia Patri !

Hát, a kórházzal és a dokikkal nem igazán a tanfolyamon lehet ismerkedni. Maximum azt az 5-6 orvost látod, akik az előadást tartják. Érdemesebb bemenni a szülőszobát megnézni, ha a légkörre vagy kiváncsi. Engem a szülésznő körbevezetett kb. a 35-36. héten a múltkor. Legalább nem tök ismeretlen helyre mente. (Ráadásul szerencsém volt, mert mikor én szültem egy lélek sem volt rajtunk kívül, így megnyertük az egyágyas szülőszobát)

EDA-t biztos fogok előre "rendelni", mert - ha csak nem változtak drasztikusan a dolgok - összesen két aneszteziológus van, akik csinálják, ezért ha nem vagy előjegyezve, akkor adott esetben éjszaka nem fognak bejönni hozzád... Ez így volt 21 hónapja. Most még nem érdeklődtem.
Egyébként egyáltalán nem fájt. vagy legalábbis abban a stádiumban amikor felajánlották, hogy most lehet, akkor már bármit vállaltam volna. De mint említettem nem volt tökéletes a hatás, de ez az én pechemKép
Most kezdtem a 27. hetet. Április 20-ra vagyunk kiírvaKép

Üdv, Sziszuka
sziszuka

Kedves Imolyozs!
Sok örömet, egészséget!

Én is szeretnék élni az ajánlatoddal, és ha már volt egy ilyen tündér, aki mindent összeírt, szívesen fogadnám:
kisbora@freemail.hu
kisbora

Andiska,

csak most sikerült az elmúlt hét leveleit átolvasnom...
Számodra már kissé késő talán a válaszom, de hátha másnak még tudok infó-t adni.
Remélem Te már túl vagy a nehezén, és nem stresszeled magad, a babádnak is nyugalom kell.

Szóval Genetikai tanácsadás:
számomra elég nevetséges volt - legalább is a 15 évvel ezelőtti mindentkikérdezős tanácsadáshoz képest.
Alapcsaládfa ennyi. És semmi olyan, hogy: van-e beteg, miben haltak meg, ha meghaltak, mármint vki a családból.

Ránéztek a papiromra, meglátták h betöltöttem a 35. évet - irány méhlepény biapszia. Semmit nem kérdeztek, próbáltam hivatkozni a családjainkra, nincs betegség, jó UltraHang eredmények. Semmi. Én ekkor a 18/19 héten voltam és még majdnem hogy leszidtak, hogy mit keresek itt ilyen! későn...

Annak ellenére h én úgy mentem oda, hogy semmilyen beavatkozáshoz nem ragaszkodunk, volt 3 nap stresszes napunk és éjszakánk. A fél világgal beszéltem, mert már teljesen meg voltam kavarodva... és végül maradtunk az eredeti elképzelésünknél és lemondtuk, mert annyi de annyi minden rendben van nálunk, csak kismama kicsit öregecske;)

Túl kevés volt a Genetikai tanácsadáson kapott érvelés ( 35 év + 0,004% pontosság arra a 10 rendellenességre a 0,01% vetélési kockázathoz képest) a saját eredményeimmel ellentétben ( jó UH eredmények végig, mélyanalízisben gyönyörű élmények, családban semmi rendellenesség)

Ajánlom inkább mindenkinek
- a korábbi genetikai tanácsadást(talán máshol, ha probléma van, értem a családban előfordult stb.)
- genetikai diagnosztikai centrumot (ott vérvétel alapján kimutatják, és nagyon kedves segítőkész a doki - én már csak telefonon konzultáltam vele) vagy egyéb mást genetikai tanácsadásokat (optimális családtervezés, stb. kismama magazin. Persze mindez gondolom nem ingyen van...de esetenként érdemes rá áldozni)

kisborA:o)
kisbora

Igazán azzal akartam kezdeni hogy :
BOLDOG ÚJ ÉVET MINDENKINEKKép

Hicudzsi,
annyira klassz hogy személyesen is találkoztunk, ilyen kedves élményt!

Szurkolok februárra!!! Kép

Képzeljétek, ott ülök Szőnyi rendelőjében december 17-én és 2 mésik kismamával beszélgetünk, és egyikük annyi ismerős dolgot mondott, de különösen a kislánya neve segítettKép... így ismerkedtünk meg HicudzsivalKép

kisborA:o)
kisbora

Sziasztok!

Augusztus közepére vagyok kiírva, szeretném megkérdezni, hogy van-e köztetek olyan, aki ugyancsak augusztusra várja a babáját? Kép
A szülésfelkészítő tanfolyamok milyen gyakran vannak a kórházban? Ha jól olvastam februárban indul egy, de azt gondolom, hogy nekem még korai lenne. Miután vége a tanfolyamnak várható, hogy kezdődik a következő?

Csenge
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?