Új privát üzeneted érkezett!

Adri!
Szia, te mikorra vagy kiírva? Csak mert a táblázatban nem látlak, a heteid+napjaid alapján viszont (talán) pont egyidősek vagyunk.

Üdv
Gem
13+6
gemini

Mircimama!
Köszi!!!

Bogárka!
Gratula!

Gemini!
Nem találkoztál még az én orvosommal? Dr.Tóth. Ő -mások szerint is- nagyon jó és gyakorlott ultrahangos? Már én is úgy mennék vizsgálatra, de még várnom kell kb. jan. 20-ig. KépKép

Márti
csmarti

Csmárti!
Ez még nem a Nucha-szűrésed lesz, ugye? Én tegnap voltam UH-n, felvették videókazettára is (mert vittem). Kívánom neked is azt az élményt, amit átéltem. Nem bírtam ki pityergés nélkül. Bár neked már van egy porontyod, nekem meg ő lesz az első, de akkor is. Este még megnéztem néhányszor otthon, annyira falat volt, ahogy mocorgott és lapátolt a kezeivel.
Nem tudom, hogy hogy hívták azt a dokit, aki a hüvelyi UH-t csinálta, meg most a leleteim sincsenek itt. Egy fiatalabb, vigyorgós emberke volt. Ő a te dokid?

Üdv
Gem

Ui.: Nics kedved februártól terhestornára járni? vagy te már nem fogsz, mert mindent tudsz?
gemini

Lányok!
Olvasgattam a téli topicot, és nagyon megtetszett a POCAKTALI ötlete. Remélem nem sértődnek meg, h. átvettem a nevet!
Szóval, lenne kedvetek majd vmikor tavasszal - vagy előbb - találkozni egymással személyesen is? Gondolom ez a bp-ieknek, környékbelieknek könnyebben megoldható, de én bárkivel szívesen találkoznék a vidékiek és külföldiek közül is. A Téliek mindig sok képet készítettek a talikról, majd feltették a netre, h. mindenki láthassa, még az is, aki nem tudott elmenni. Nem kell most válaszolni, csak fontolgassátok magatokban, és ha vki benne van, az majd értesítsen! Vagy ha van jobb ötlet, akkor én nyitottan várom!Kép

Márti
csmarti

Sziasztok!

Tegnap voltam a 6 hetes UH-n, amit hüvelyen keresztül csináltak. Tudja valaki hogy a többit miért nem igy csinálják? Borzasztó kellemetlen lehet tele hólyaggal hagyni hogy az ember alhasát nyomigálják. Miért nem lehet az összes ultrahang hüvelyen keresztül???

Köszi!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Mircimama Kép
Nálunk is volt/van hasonlo szitu a baba neme és neve miattazzal a különbséggel, hogy mia párommal nem kaptunk össze, csak a szüleim (akikröl azt hittük, hogy annyira nagyon fiút szeretnének, mert a családban mindenki lány) fogadták elég furcsán a hirt. Mintha nem örülnének neki. Persze, lehet, hogy nem tudnak mit kezdeni a gondolattal, hogy végre fiú is születhet a családban.
A neveken meg Csabi tágabb családja volt kiakadva. Nagymamája kijelentette, hogy olyan név, hogy Gerda nincs is. Ez még kicsit vicces is volt, de mikor az egyik nagynéni ecsetelte, hogy a Nándor milyen komoly név, és nem akarunk-e másikat választani, na, akkor köpni-nyelni nem tudtam. Igazából nem is értettem, mit akar, vagy mi köze hozzá. De hát a rokonok már sak ilyenek. Kép
A Mammistic-ban én is voltam, én egy vékonyabb pamutnacit vettem, tényleg nagyon kényelmes. De vastagabb nadrág nem nagyon volt rámvalo Kép

pusz
Minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Bogárka!
Gratulálok a fiúcskátokhoz.Kép

Bogi!
Ne aggódj.Minden rendben lesz!!!

Judyt
14+3

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok!

Gömbölyű!
Szerintem nyugodj meg /mondom én, aki két napja tiszta pánik voltam/ ha valami baj volna, akkor az többnyire vérzéssel is járna.
Ez a szúrkálás nekem is úgy jön elő, hogy néha ki sem tudok egyenesedni. Máskor pedig gyengébb formában. Szedsz valamilyen magnézium készítményt? A Magnésium Diasporál granulátumot nagyon tudom ajánlani. Ez egy természetes magnézium. Sokkal több szívódik fel, mint egy átlagos készítményből.
Ártani nem árthat ha szólsz a dokidnak, de szerintem csak a méh növekedése miatt van. Viszont az nem egy hátrány, ha lepihensz, amikor előjön, mert kellemetlennek, nagyon kellemetlen tud lenni.
Remélem sikerült egy kicsit megnyugtatnom.Kép

Andi 20+1

Kép
Kép
pipocska

Rokica Kép
Nekem nem kellett a 18. hetire sem teli holyaggal menni. Nem lehet, hogy ez korházfüggö? Bár az is igaz, hogy ittam és ettem elötte...

Márti Kép
Igen, igen, tali nagyon jó ötlet. Még mikor az eskövönket szerveztük (2001-ben), akkor mi is szerveztünk talikat az esküvö forumos csajokkal. Nagyon jo volt. És a poén: most szeptember közepén is összejöttünk néhányan a törzshelyre, és nagyon vicces volt arról beszélgetni, hogy akkor mekkora gondot jelentettek apróságok (pl meghivo, ültetökáryta, ruha, stb), mostmeg van, aki a 2. babájával volt kismami (azota mindketten megszültek, ök is babanetesek)
Szoval, én támogatom ötletet akár nyilvános helyen (cukrászda, teázó stb), akár valakinél (mi vidékiek vagyunk, igy ezt nem ajánlom fel)

Puszka
Minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Gemini
Én is észrevettem, hogy pont egyidősek vagyunk. Kiszámoltam, így július 10 jött ki, de a védőnő júli 8-át számolt. Végülis ez már mindegy. De az utolsó mensi első napja október 3 volt.
Te már tudod, hogy fiú lesz vagy lány? Én már olyan kíváncsi vagyok, de még minimum január 18-ig ki kell bírnom!

Adri
13+6
adri77

Sziasztok!

Túl vagyok a genetikai uh-n. az afp- is jó lett. Kép Babó sokat mozog és eleven. Kép
Most lányt mondott a doki. Kép Múltkor meg fiút mondott. Kép
Majd kiderül. Kép

Mircimama.:
még Zsebi is lehet lány. Kép Először nekem is 85%-ra fiút mondtak. Kép

Hajni
Vendég

Gemini!
Ha biztosra tudnám, h. megtudom oldani Eszter felügyeletét, akkor boldogan mondanék igent. Mivel a nagymamák szoktak besegíteni a felvigyázásba, velük kell előbb beszélnem. Mivel anyukám most beteg, Csaba édesanyjának meg van egy hosszabb munkája, így nem merek bármit is mondani. Ja, és még egy szempont, h. Nyíregyházán és Szolnokon laknak, tehát inkább tavasszal utazzanak, mint hóesésben, ha lesz egyáltalán idén.Kép Ezért most azt gondolom, h. inkább tavasszal mennék. Itthon is van egy kazettám (Tápayné Bajnai Márta-féle), tehát tudok tornázni, ha akarok, de az mindig buli, ha nagy csapatban csinálja az ember.Kép Előzőleg személyesen is jártam Mártához, tetszett!
Én sem tudok ám mindent, és az ismétlés az csak jót tesz!Kép A dokim 40 éves körül lehet, magas, bajuszos, kicsit kopaszodik és elég jó humora van. Ha viszont szerdánként voltál uh-on, akkor nem ő volt, m. olyankor az onkológián rendel.

Márti
csmarti

Szia Minyu!
Pont most gondoltam rád, h. mi lehet veled!Kép Örülök, h. tetszik az ötlet! Akkor majd szerveszkedünk!Kép

Márti
csmarti

Vikó!

Remélem már jobban vagy Te is,biztosan csak növögetünk,annyira jó Neked,hogy nagy a pocid már most is!

Csmárti!

Neked is köszönöm a nyugtatást,hát isteni szerencse,hogy van ez a topik,mert igy doki híján nem tudom kitől kérdeztem volna meg ezeket.Már sokkal nyugodtabb vagyok.

Farkasbogi!

Reméljük téves a megérzésed és nincs baj,fizikailag érzel fájdalmat?Ha voltál dokinál,ird meg nekünk mi volt.Legyen minden rendben.

Jaj szívem szerint mindenkinek írnék,de mennem kell,vége a melónak és bazi nagyon éhes vagyok.
Mindenkinek gyönyörű hétvégét kívánok és csupa-csupa egészséget,jó közöttetek lenni.
Puszi mindenkinek
gömbölyû

Sziasztok lányok!

Az utóbbi 2 napot nem kívánom senkinek, a szerdai barnázással együtt elmúltak a hasi görcseim és az émelygés is. A MagneB6 teljesen elmúlaszthatja ezeket vajon? A melleim sem duzzadtak már. Kicsit olyan érzés, mintha már nem lennék terhes.
Ha esetleg rossz hatással lennék rátok, nyugodtan állítsatok le, igaz ebben az esetben nem tudnék tanácsokat kérni tőletek. Kép

Falina
7+1
falina

Falina!
Csak pozitív gondolatok!!! Mosolyogj!!! KépKépKépKépKépKép
Voltál orvosnál? Ha nem, legalább hívd fel, beszélj vele! Nincs jobb ötletem!

Márti
csmarti

Falina Kép
Irjál nyugodtan, és panaszkodd ki magad. Ha tudunk segitünk, de rossz hatással biztos nem vagy ránk!!!
Az bizti jot jelent, hogy elmultak a hasi görcseid. Ha nagyon izgulsz emiatt, kérj egy UH-t.

Pusz minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Katica!

Lecsúsztam rólad, mert már elutaztatok, pedig még nem ért ide a recept, és szerettem volna elkérni mégegyszer!
Na mindegy, akkor majd hétfőtől táplálkozom egészségesenKép

Barbi!

Én is jövőhét kedden megyek a genetikai UH-ra.
Nekem ez már a 21. hétre esik. Majd beszámolsz?

Gemini!

A farokcsonti rész fáj?
Azért érdekelne, mert én a terhesség előtt pár hónappal elkezdtem a Rubint Réka popsi, és combformálós kazijára tornázni. De 2 hónap múlva már annyira fájt a farokcsontom, hogy abba kellett hagynom. Az ortopéd orvos megállapította, hogy csonthártya gyulladás. A kezelés elkezdődött, a doki lézer-terápiát javasolt + gyógyszert kellett szednem, de amikor kiderült a Picur akkor abbahagytam a gyógyszert, a lézerre meg el sem mentem. A fájdalom persze visszaerősödött, de nekem az üléssel vannak problémák. Gondolom azért, mert nyomódik. Elég makacs dolog, mert már 7 hónapja tart, és javulni nem nagyon akar. Nem tudom lehet-e vele valamit csinálni, mert szülés alatt ha a gyerek is azt fogja nyomni, /márpedig erre jó esély van/ akkor
nem tudom mi lesz.
Neked mondtak valami okosat?
Ja, ezért nem mertem megvenni a Réka Legyél te is fitt kismama kaziját.Kép

Kép
Kép
pipocska

Falina!

Én a 9. hétben vagyok, és csak nagyon ritkán émelygek. A Magne B6-t az előző terhességben szedtem, és az hányingerre, meg görcsökre nagyon jó.
Ne aggódj, nem bizti, hogy baj van. Mennyire barnáztál? Ha nagyon, akkor azért jó lenne, ha egy szívhangot nézetnél. Csak, hogy megnyugodj.

Ne aggódj!
Andi
andi71

Falina!

Mindannyiunknak vannak negatív gondolatai, ezért is jó ez a topik, mert itt nyugodtan kiadhatjuk a szorongásokat, és örömöket.
Rám legalábbis mindíg jó hatással van, akár csak egy kedves szó is.
Ilyen butaságot pedig ne írj, hogy rossz hatással vagy ránk.
Lehet, hogy pont akkor kapsz valami pozitívumot, amikor nem is gondolod.
Szerintem egy csapat ereje mindíg nagyon erős!
Na ezt jól megmondtamKép Kép

Kép
Kép
pipocska

én benne vagyok egy tavaszi pocaktaliban, internetes talikról jó tapasztalataim vannak Kép

nekem is szokott szurkálni a pocakom, de azt betudom a növekedésének (ami ugyan nem nagyon látható), viszont többször is volt már, hogy nyújtózkodás közben éreztem, hogy fáj, nem görcsölt, de leginkább ahhoz volt hasonló...

csajok, ti szedtek elevitet vagy valami más vitamint?

KépKép
vikka

Csmárti, Minyu,
köszönöm a gyors reakciót!

Andi,
egész szerdán (3 ultrogestán mellett), azóta lekopogon semmi. Dokit hívtam aznap, pihennem kell, megnézni csak akkor akar hétfőn, ha nem múlna a barna, különben meg csak 18-án. Hát, gondolhatod, hogy hétfőn reggel már "elsőként" ücsörgök nála lesz, ami lesz. Nagyon szeretném már látni azt a pulzáló szívecskét, amit eddig még nem sikerült! 2 napja sirogatok esténként, remélem ezzel nem ártottam sokat, ha még van kinek. Ma vmiért újra erőre kaptam, remélem sikersztori lesz a miénk! Kép
F.
falina

Falina!

Mindannyiunknak vannak negatív gondolatai, ezért is jó ez a topik, mert itt nyugodtan kiadhatjuk a szorongásokat, és örömöket.
Rám legalábbis mindíg jó hatással van, akár csak egy kedves szó is.
Ilyen butaságot pedig ne írj, hogy rossz hatással vagy ránk.
Lehet, hogy pont akkor kapsz valami pozitívumot, amikor nem is gondolod.
Szerintem egy csapat ereje mindíg nagyon erős!
Na ezt jól megmondtamKép

Kép
Kép
pipocska

Pipocska,
örülök, hogy segítetek, már sokkal jobban vagyok!
Mindig megnyugtattok, köszönöm.
Falina
falina

Pipocska!
Nem, szerintem nekem nem a farcsontom fáj, hanem valamelyik legalsó csigolyám. Mintha valami ideg csípődött volna be. Üldni tudok, de a WC-re való kimenetel már kihívás, nem is beszélve a mh-ről való hazajutásról. A busz este tömve, pocak még sehol sem látszik, emberek meg persze miért is adnák már át a helyet. Én meg állni se bírok. Szóval jól nézek ki így a második trimeszter elején. Mi lesz ebből egy hónap múlva, amikor már súlya is lesz a hasamnak? Fektetés? Mert az iszonyatosan szeretném elkerülni!
Ja, dokit még nem kérdeztem.

Csmárti!
A dokit nem sikerül beazonosítanom, de sebaj.
A találkozót kitűnő ötletnek tartom, csak azt kérném, hogy ne márc4-20 között, ha egy mód van rá, mert akkor nem leszek itthon.

Adri!
Én eredetileg júli 9-re lettem kiírva (okt.2. utsó menstruáció kezdete), de tegnap korrigált rajta az UH, állítólag júli7 lesz. Bár szerintem ez a pár nap eltérés már igazán részletkérdés.

Üdv
Gem
13+6
gemini

Csmarti,
A talakozo nagyon jo otletnek hangzik. A tavasz meg nekem kulonosen tetszik, mert addigra mar en is otthon vagyok elvileg. Kép Majd szolj, hogy hogy all a dolog.

Minyu,
Jaj, a neveket ne is mond! Nalunk a masodik keresztnev mindenkepp a nagyszulok utan jon. Ez hagyomany, nem lehet vele mit csinalni, oriasi botrany lenne. A tobbit mi mar reg eldontottuk. Pontosabban a fiu nevet. Mi nagyon fiura keszultunk mar a gyartasi szakaszban is, a Liam az teljesen adott volt. A lanynevvel meg mindig bajos a dolog. Majdcsak eldol. De azt el lehet kepzelni, hogy az en csaladom mit ossze szerencsetlenkedik a nev kiejtesevel. Apa neve Leigh (ejtsd Lee), de meg ez is gondot okozott nekik. Kép

Kepzeljetek, en meg mindig nem erzem hogy Pooch mozogna. Kezdek ideges lenni, hogy minden rendben van-e odabent...Pooch allandoan vegigfickandozza az ultrahangovizsgalatokat, egyfolytaban mozog, de en nem erzek semmit. Holnap megyek megint, mert megjottek a tripletest eredmenyei, pont jokor, mert igy legalabb lesz leskelodes ismet es abbahagyom az aggodast. A pocakom nekem mar szerintem eleg jol latszik. Van nektek is pocakos kepetek? Olyan jo lenne latni, hogy kinek milye van! En most beraktam a profilomba egy pocakos kepet (holnap este meg majd kicserelem Pooch uj kepere Kép ). Ti is rakjatok fel pocakos kepet, hadd lassuk a pocakokat is. Kép

Pmama&Pooch (17+?, de holnap majd pontosan megtudjuk)

KépKép
KépKép
pizzamama

Bocsi, hogy kétszer küldtem. Meghülyült a netem.

Csmárti!

Én is benne vagyok a taliban, de ne május után legyen, mert akkor én már nem leszek pocak.KépKép

Kép
Kép
pipocska

Köszi Gömbölyű,
én ma teljesen jól érzem magam..leszámítva, hogy elég lett volna fél adag tökfőzeléket is enni délben, mindig túlméretezem az ebéd-adagomat. Kép Aztán meg csak a szemem kívánja és zabálok tovább. Most meg éhes vagyok, és nincs mit enni itt a melóban. Báááár...van itt egy cukrászda. Kép
Remélem Te is jobban vagy, és Mindenki csak egyre jobban lesz!

Fúú, erről a telihólygos UH-ról vannak nem túl kellemes emlékeim. Volt amikor órákat kellett így várnom, azt hittem megőrülök. Nekem sincs semmi bajom a hüvelyivel.Szerintem sokkal kellemetlenebb, amikor esetleg várni kell, és majd' bepisilsz...aztán meg jóóól megnyomkodják...bbbrrr...

Falina!

Ne aggódj!Drukkolunk, hogy ne legyen semmi baj! Nem is lesz!

CsMárti!

A találka szerintem is szuper ötlet! Kép

Viki
vikó

Sziasztok,
Falina, Bogi - drukkolok nektek, hogy minden rendben legyen!

Magzatmozgás:
szerintem nem kell aggódni, mondom én, aki dirrekt azért ment el a héten UH-ra, mert 18 hetesen nem érezte a magzatmozgást.

Fiú-lány:
szerintem annak kell örülni, ami van. Én az első két alkalommal lányt szerettem volna. A másodiknál a 16. héten kicsit bizonytalanul, de azt mondták, hogy fiú. Hát, hogy őszinte legyek, le voltam törve, és utána pedig rettentő lelkiismeretfurdalásom volt... Aztán kicsit később kiderült hogy lány lesz mégis. Apa, amikor meghallotta, majdnem a doki nyakába ugrott.

Most két lány után a doki már elég hamar, a 12. héten biztosra mondta a fiút. Apa szintén alig tudott uralkodni magán. Most meg ennek örült, de nagyon. Nekem szoktalan volt először hallani, de jó azért a változatosság. Meg milyen jó lesz majd a kislegénynek, hogy van két okos, tapasztalt nővére....

Jó pocakoskodást, tamara

ja, én úútálom a hüvelyi UH-t én pocak uh párti vagyok
kátyuska

Hú, most "elszóltam" magam. Ez egy másik fórum-nevem. Szóval: kátyuska
kátyuska

Haliho,

Udv zalai Andi!! En is zalai vagyok, bar mar tiz eve (suli kezdete) itt elek Bp-en. Azert tok megorultem egy foldimnekKép ! Sorry, de otthon en nem tudok jo dokit, ide jartam mindig (elfogyasztottam harmat Kép)

PIzzamamaKép
Ne aggodj, kb. egyidosek vagyunk, en sem erzem a picurt. Illetve meg regebben ilyen kis pontszeru kaparszasokat ereztem, hol itt hol ott, de semmikepp nem ereztem meg bugyborekolast, amirol a tobbiek beszeltek. JOk a kepeid!!

MircimamaKép
Pont en is neztem a MAmmistices gatyokat a Mammutban, de aztan tovabbaltam a lovohez utcai 2 in 1 -ba. Na az nekem bejott, bar nem volt a legolcsobb de vettem egy kord gatyot, ami nagyon nagyon kenyelmes. Puha, csipofazonu (bar elotte en nem hordtam ilyeneket) es van egy pamut pocirahuzhato resze.. Plussz vettem egy pulcsit, amin a ferjem, csak rohogott hogy vilagitani megyek vhova? (vilagoszold, eleg feltuno, szerointem nagyon tuti, es felaron voltKép) Na szoval meg en is szemezem a Mammistices cuccokkal mert nekem is tetszettek legalabbis a honlapjuk alapjan..

A taliban benne lennek en is!

egyebkent eddig eleg szornyu napom volt, de nem kell aggodni, csak a fonokomKép. Van egy stilusa, es latszik hogy meg sosem volt kismamaKép(ferfi).

Szerintem semmi gond a huvelyi uh-val, vagy lehet hogy azert mondom mert nekem eddig csak az volt?? Akkor neztek hasit, mikor vesekovem volt, es majd meghaltam annyira tele volt a holyagom, nameg raadasul a nyomkodas!!

Na mindenkinek jo hetveget (engem rendesen ellattak munkaval)!
Ciao
Timi
(17+2 asszem)
splendida

Sziasztok!

Olvasgatom a Babaneten a Könyvtárat, és ott azt irják hogy már az első vizit alkalmával kéne egy rákszűréses vizsgálat, kenet, satöbbi. Engem nem tapizott meg az orvos egyáltalán, csak az ultrahangot csinálta. Ugyan azt kérdezte, mikor voltam legutóbb nőgyógyásznál (valamikor a nyáron), de nem kellett volna neki is megnéznie személyesen hogy minden rendben van-e ott lent? És a kenettel meg hüvelyi fertőzések ellenőrzésével mi lesz?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!
Megint itt vagyok, de nem hosszan! Eszter felébredt 3 órás alvásából.

Rokica!
Kérdezz rá a dokidnál, ha legközelebb sem veszi le a kenetet! Nekem megcsinálták.

Vikka!
A magzatvédő vitamin szedéséről (is) megoszlanak a vélemények. Én napi egy Elevitet szedek, de csak az első három hónapban, m. az orvosom szerint utána már csak "felfújja" a babát. Szerinte nincs szükség az agyonvitaminozásra, hízlalásra.

Pipocska és más derékfájósok!
Ha gondoljátok megadom a gerincterapeutám elérhetőségét! Nekem nagyon jót tett. Rengetegen vannak nála, nehéz időpontot kapni, de a kismamákkal kivételt szoktak tenni. A fickó agykutató orvos különben. Ha jól emlékszem, vietnámi. A XI. ker-ben rendel. Szóljatok légyszi, ha kéritek!

Márti
csmarti

Még mindig azon rágódom, hogy mi lenne ha nem lenne fix orvosom? Akkor hova kéne bejárnom? Hol van "ingyenes" terhesgondozás? (És mennyit kell érte hálapénzben leperkálni vizitenként?) A lakóhelyem szerintibe menjek, vagy az István kórházba ahol majd szülni szeretnék?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Mircimama!

Jó, hogy írtad a ruhás sztorit. Én is épp most vettem, egy nacit, és egy felsőt, és csak megerősíteni tudlak abban, hogy ezzel nagyban javult a közérzetem, és végre csinosnak érzem magam.Kép
Azt hiszem mégegyszer meglátogatom a kis nőt, aki egyébként egy varrónő. Annyi cucc volt, hogy nem is tudtam mindent megjegyezni, de még jövőhétre csinál újakat.
A nadrág 4500 volt. Farmer, a gumizása olyan, hogy magát a gumit lehet gombolgatni, és állítani. Tök szuper, és csinos. Ami nem elhanyagolható.
A felső 3000 Ft. Apró csíkos, /nekem is kb. 3mm-es csíkok vannak rajta/ pamut, hosszú derekú.

Lányok!

Köszi a Milupa terhességi krém tippet. Nekem nagyon bejön. Előtte sima mandula olajat használtam, és fél óráig csupa olaj voltam, amíg be nem szívodott.

Az Aknezol pedig egyszerűen fantasztikus. /A pattanásokra/
Tegnap este kente be először a párom, és a reggeli kenésnél már ő szerinte is volt javulás.Kép
Lassan mindenre megtaláljuk a megoldást. Kép

Kép
Kép
pipocska

Csmárti!

Én élnék a lehetőséggel.
A mail címemet a nevemre kattintva találod, de ide is írhatod.

Köszönöm.

Andi 20+1

Kép
Kép
pipocska

Közkinccsé teszem:

Prf.Dr. Do Thanh Kiem (röviden "Kim" doktor)
gerincfunkció terápia
Bp. 1113 Dávid Ferenc u. 13.
385-4277
időpontot kérni csak 11-13 óra között lehet!!!

Nekem 5e Ft-ért csinálta a kezeléseket. Nem tudom, h. mennyit változtak az árak idén!? Ő megmondja, h. hány kezelésre lesz szükség, és mond gyakorlatokat. Beszél magyarul, de figyelni kell, h. mit mond, és nyugodtan vissza lehet kérdezni, ha vmit nem értettél. Aranyos fickó!

Örülök, h. többeknek tetszett a pocaktali ötlete! Kép Az időpont megállapítása a csapattól függ! Nos, jöhet a tavasz, nőhetnek a pocakok!Kép

Márti
csmarti

Rokica!

Csak az elején kell teli hólyaggal menni a hasi uh-ra, mikor még nincs kiemelkedve a méh. 12. héttől elvileg már nem kell teli hólyag, utána meg aztán pláne nem, mikor már jóval a hólyag fölött van a méh. És azért sztem kényelmesebb a hasi, mint a hüvelyi, nem?

Nekem is tetszik a tali ötlete valamikor tavasszal!

Johanna! Eltűntél! Torna? Én elvileg 18-án tudnék menni először, aztán legközelebb csak február 15-én. Bár az is lehet, hogy akkor mennék először. Te? Volt még valaki, aki akart hozzánk csatlakozni, csak már nem emlékszem ki, olyan sokan vagyunk... bocsánat.

Jóéjt Mindenkinek!

Bogárka (16)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Sziasztok!

Köszi megint a mozgással kapcsolatos hozzámszólásokat, már kicsit nyugodtabb vagyok, de nem bánnám azért ha oldalbarugna benntröl a baba...

Fiú-lány.Mi a párommal rettenetesen lány pártiak voltunk, amig terhes nem lettem. Akkor már úgy voltunk vele, hát jobb lenne,ha lány, de ha fiú se nagy gond, mert sokáig vártunk rá. Aztán a 16-ik heti UH-on 60%-ra mondták,hogy fiú, a 18-ikon már 96%-ra, igy gyorsan kiderült és beletörödtünk. Végül nem bántuk meg, imádjuk a kisfiunkat, sokszor beszéltük azóta,milyen jó,hogy ö "ilyen" lett,és nem cserélnénk el semmiért seKép
Most, hogy megint pocakos vagyok, halványan vágyakozom egy kislányra (a régi énem még megvanKép), de most tiszta szivemböl tudom mondani,ha kisfiú lesz ez is, nagyon boldogok leszünk azzal isKép Egyrészt kész a ruhatár Kép, másrészt tökéletes játszópartnere lesz ÁDámnak, harmadrészt,már majdnem "profik" vagyunk kisfiú nevelésbölKépKép

Uh elött itt kötelezöen inni kell,ki van adva, 1 liter vizet kell meginni 1 órával a vizsgálat elött.(a beutalón az is rajta van,ha nincs eléggé teli a hólyag,nem csinálják meg a vizsgálatot)
Na, eleinte én ennyi viztöl már hányingert kaptam, de most már jól birom,viszont nem késlekedhetnek sokat,mert ami bemegy,annak ki is kell jönni... A legutóbbi 12-hetes UH-on viszont eléggé megkinoztak,mert aludt a baba, és az UH fejével ütögette a teli hólyagomnál a hasamat,hogy felébredjenKép Pár szisszenés után rájött a technikus, hogy valami bajom van, kimehettem WC-re, az maga a megváltás volt..
Remélem most nem fog aludni, járni fog keze-lába, az én megnyugatatásomra.
Irtam már,hogy alig váromKépKépKép???

Sziasztok, kellemes hétvégét!!!

Barbi
18+1 (pár perc múlva)

Kép
Kép
barbi

Sziasztok!

Mi ma megyünk genetikai uh-ra. Drukkoljatok!

A találka nekünk is jó lenne, de valamikor május elején vagy április végén. Mi, ikresek, kicsit nehezebben és kevésbé merészen számolhatunk.

Annamari
19+0

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!
Most jutottam megint az íráshoz. Dolgozom, a munkahelyemen vagyok valójában, de nem csinálok semmi hasznosat. Szerencse.
Látom, Nektek nagy gond, hogy hol és kinél fogtok szülni. Ez itt egyszerű. Az állami kórházakban is magas szintű az ellátás. Van összehasonlítási alapom, hiszen eü-ben dolgozom, dolgoztam. Mielőtt Ausztriába költöztem, akkor is már divatos téma volt Mo-n a hálapénz, az orvosválasztás. látom, ez azóta sem változott.
Nekem ilyen gondom nincsen. Tudom, hogy Salzburgban fogok szülni a kórházban. Az van hozzánk a legközelebb, ott is dolgozom. Nem rossz az ellátás. Itt mindenkinek jár az egészségügyi ellátás, ha részt veszel terhességi vizsgálatokon, és majd a gyereket is elviszed a javasolt vizsgálatokra, akkor még pénzt is kapsz.
Pocak jól van. Még nem tudom, hogy fiú vagy lány, de nem is ez a lényeg.
Üdv mindenkinek!
Vendég

Sziasztok!

De nagy ma a csend... Kép

Pmama

KépKép
KépKép
pizzamama

Sziasztok!
Csak nálam nem jelennek meg a levelek, vagy ma tényleg senkinek nincs kedve billentyűzetet ragadni? Kép
Megyek, vissza is bújok a jó meleg ágyacskába!Kép Szép hétvégét nektek:

Márti
csmarti

Sziasztok!

Tényleg nagy itt a csend ma!

Márti!
Én is most bújtam ki a jó meleg ágyikóból. Éhes lettem. Már megint.

Annamari!
Mi volt az uh-on? Remélem minden ok? Jelentkezz!

Timi!
Köszi az üdvözlést. Örülök, hogy van ezen a topikon földi. Sajna nem nagyon találkozok itt a neten zalaival, vagy inkognitóban vannak.

Falina!
Veled mi zujs? Bízom benne, hogy már nem barnázol!

Szép hétvégét mindenkinek!
Andi
andi71

Andi,
szerda óta nem, de ez nálam még nem jelent alapból jót (korábbi rossz tapasztalatok), azért persze picit megnyugtató.
Ma megint van kis émelygés, remélem ez jót jelent! Viszont a petefészkeimet máshogy érzem szerda óta, mint előtte. Előtte időszakosan görcsölgetett, most meg inkább hasonlít a meg fog jönni érzésre...
Várom már a hétfőt, hogy lásson a doki.
Falina
falina

Sziasztok?
Mi újság veletek? Itt hideg van, esik a hó. Az ember legszívesebben ki se dugná az orrát, azért sétáltunk a tóparton egy nagyot apával. Picur jól érzte magát. Most már egyre inkább érzem, hogy mocorog.
vigyázzatok magatokra!
Vendég

Sziasztok csajszik,

Végre sikerült átrágnom magamat egy rakás iráson (három napja csak olvasok és próbálom behozni az elmaradásokat), úgyhogy most megint jó sokat fogok írni Kép)

Igyekszem mindenkinek írni, akinek válaszolni akarok, vagy akiről eszembe jutott valami... Kép

Kátyuska:
A korábbi írásodra reagálva, bocsánatot szeretnék kérni, egyáltalán nem szántam neked támadásnak, amit irtam.. tudod a hormonok... Kép Végül is csak leírtam, amit gondolok, nameg az indokomat, hogy miért mentem korán bevásárolni.. Kép De remélem, nincs harag!

Pizzamama:
A külföldi támogatásokról nem sokat tudok, de az tűnik logikusnak, hogy ha ott dolgoztál, akkor ott is kell, hogy járjon valamilyen támogatás. A GYES mindenképpen jár alanyi jogon, amennyiben magyar állampolgár vagy és itt laksz. Elképzelhetőnek tartom, hogy itthon is beszámítják azt, ha külföldön dolgoztál a terhesség előtt és ott adóztál. Mindenképpen valami profitól kell ezt megkérdezni, de ha nem tudod meg, akkor szólj nyugodtan, anyucikámtól megkérdezem, ő profi ezekben, mert apeh-es Kép

A foginyvérzés elvileg a terhesség alatt normális lehet, de mindenképpen ajálnják, hogy az ember többet mosson fogat és nagyobb gonddal ápolja, mivel a baba sok kalciumot von ki a szervezetből. Ez a foginyvérzés dolog lehet épp a kalcium hiánya is. Ha nem vagy veseérzékeny, ajánlom a Kalcium sandoz megivását mondjuk kétnaponta. Én is szoktam néha inni, ez kiürül a szervezetből ha túl sok a fölösleg, viszont a bevitt kalciumnak csak az 1/4-e használódik fel! És ami fontos: Egyél mellé halat is néha, mert a CA feldolgozáshoz kell foszfát is, meg asszem E-vitamin. De lehet, hogy ez utóbbi hülyeség, amit mondok, de a hal az jó mellé Kép
Az exfőnököd poénkodására én sem tudtam volna szépen reagálni.. csak ahogy magamat ismerem, én elküldtem volna melegebb égtájakra.. ez nem volt szép tőle, nem is tudom hogy jutott ilyesmi eszébe... hány éves is? Kép

Vanda:
A munkahelyemért nekem is fáj a szívem, mert nekem egy nagyon jó munkahelyem van és nagyon jó lehetőségeim! De szerencsére épp azért, mert ez egy nagyon jó hely, vissza is várnak majd sok szeretettel (remélem ezt igy gondolják majd később is). A főnököm még egy picit ki van borulva (szokott is poénkodni, hogy én csak ne szóljak egy szót sem, amikor már igy is milyen boldoggá tettem őt), de lassan lassan ő is megnyugszik Kép És hát ha úgy nézzük... maga a gyerek vállalás is egy nagy karrier! Kép
Vashiányra én a céklát javaslom, az tele van vassal és savanyú is.. én még magában is falni szoktam, nagyon kivánom! (pedig nekem rendben volt a vasértékem a vérvételen). De egyébként is van benne vitamin is, szóval jót tesz.
Náthára én a mézes teát ajánlom, illetve (ami mindenkinek esetleg fontosa lehet!) orrcsepnek a Salvus vizet! Lehet kapni spriccelős formában, rá van külön irva, hogy terhesek is használhatják, ez egy gyógyviz, de TÖKÉLETESEN kitisztitotta az orromat, amikor nagyon náthás voltam és nem birtam kifujni. Merem ajánlani bárkinek! Jó a légutakra is, a torokra is, le lehet spriccelni. Nagyobb mennyiségben hashajtó.. de erre inkább a szilvabefőttet ajánlom Kép

Falina:
Szerintem nyugodtan egyél gombát! Sőt, a gombában vannak vitaminok, és rengeteg ásványi anyag, ami jó. Én néha még nyersen is megeszem, mert szeretem úgy is Kép De mostanában pl. nem kívánom túlzottan. De ha áruházban / boltban veszed, az biztos, hogy megbízható, mert termesztőktől származik és bevizsgált termék. Ellenben nem tudom tudjátok-e, lehet kapni gomba-zsákot.. vagyis dobozt. Főleg mezőgazdasági boltokban, vagy kertészetekben. Megveszed, kibontod, meglocsolod és tárolod mondjuk a konyha sarkában és néha belocsolod, hogy ne száradjon ki.. 2-3 hét múlva megjelennek rajta a gyönyörű gombák.. és ez is teljesen megbízható! Ha véletlenül beszennyeződik benne a spóra, csak annyi történik, hogy pöttyös lesz a kalapja a gombának, de ugyanúgy fogyasztható és ártalmatlan. Csak nem szép Kép

Judyt:
Szép nagy pocid van Kép A fura az, hogy nekem csak egy baba van bent és akkora, mint a tiéd.. néha elgondolkozom rajta, hogy "mi van, ha az orvosok rosszul látják és tényleg két baba van nekem is?" De ezt kétlem, a 12. heti UH-n már látszódott volna szerintem Kép Biztos alkati, minden esetre én is baromi büszke vagyok rá Kép

Pipocska:
A hormonális pattanásokról akartam neked írni, de látom már meg is írták, hogy Aknesol-t használj rá. Szuper, én is azt használok. És ezeket azért nem szabad nyomkodni, mert hormonális eredetűek. És ha kinyomod, akkor csak csúnyább lesz és visszagyullad. Nekem is patis egyébként a hátam, de engem nem zavar különösebben.. most igy télen.. nameg folyton elkaparom Kép És ha nem lenne, akkor nem lenne mit elkaparni rajta ugye.. Kép De ez kiváló szorakozás tv-zés közben Kép Kép
Szerintem (és a dokim és a védőnőm szerint is) az AFP az hülyeség. Az orvosom azt mondta, hogy nem is érti miért csinálnak még ilyet, de hát kötelező. Azt mondta, a genetikai UH sokkal, de sokkal fontosabb és többet is mond. A vérvizsgálat csak pár olyan rendellenességet szűr ki, aminek rettentő ritka az előfordulása.. sokkal fontosabb, hogy milyen a szive, a gyomra, a feje, stb. a gyereknek.. és ez csak az UH-n látszik! Nem a véren..

Splendida és mindenki:
A kaparászást én is éreztem belülről, de mostmár azt nem érzem, viszont megmozdult a baba! Akármilyen hihetetlen, tudom, hogy ő volt, ez az érzés nem hasonlítható semmilyen más belső dologhoz. Olyan, mintha belülről simogatna valaki (jujj de rosszul hangzik Kép ). Amikor megéreztem, nagyon meglepődtem és elkezdtem figyelni a hasamat, és 2-3 percen keresztül éreztem.. aztán egy napig semmit, és másnap ugyanakkor megint. Főleg este. Eddig háromszor éreztem, hasonló időpontokban, mindig nyugalmi állapotban. Tutira a baba volt, határozottan különbséget tudok tenni úgy érzem.
A szonográfus és radiológus között kérdeztétek a különbséget még.. én úgy tudom, hogy a szonográfus ultrahangot készit, a radiologus pedig a röntgeneket csinálja / érékeli ki.

Barbi:
A babának való vásárláskor szerintem az nézőpont kérdése, hogy mi fölösleges és mi nem.
Pl. szerintem nem fölösleges a vízhőmérő, mert az ősi könyökölős módszernél pontosabban mér és amit én esetleg hangulatomtól függően kellemesnek érzek, lehet, hogy a babának éppen meleg lesz. A körömolló is pont ilyen.. lehet, hogy kinszenvedés vele levágni a baba körmét, de én inkább kinszenvedek, minthogy megadjam az esélyt arra, hogy beleszúrjam véletlenül a normál körömollót a gyerekbe. Egy kisbaba hadonászik a karjával, belenyúlhat, akárhogy vigyázok.. és még egy felnőttnek is baromira tud fájni.. hát még egy babának. Persze lehet, hogy idővel ezeket máshogy fogom gondolni, de épp azért, mert én ezt gondolom erről a két dologról, nem sajnálom rá azt a 2x400 Ft-ot. Mint ahogy a ruhákra, vagy az ápolószerekre sem fogom. Biztos sokan bizonyos minőséget, vagy ártkategóriát fölösleges luxusnak tartanak, de ez is mindig nézőpont kérdése.. én pl. tök fölöslegesnek tartom, hogy az ember 3-4 babakocsit vásároljon, sőt, még a kettőtől is ockodok. Ezért mi inkább olyat választottunk, ami kiszolgálja a gyereket fekve és ülve is és minden igényünknek megfelel. Persze aki már a második harmadik gyerekét várja, biztos több tapasztalattal bir ilyen téren, mint én.. szóval elismerem, biztos lesz olyan, amire azt mondom majd mondjuk egy év múlva, hogy "igazatok volt, ez fölösleges".. meglátjuk Kép

lányok a 4D ultrahangról azt az egyet tudnotok kell, hogy ez csak nekünk nagy élmény, az orvosnak nem mutat többet. Vagyis ez igy ebben a formában ennél kicsit bonyolultabb. Valóban létezik 4D ultrahang, de a készülékeknek a többsége, amikkel mi találkozhatunk, olyan készülék, ami softwaresen csinál a 2D-s képből 3D-set és 4D-set (videot). A technika csodái Kép Egy igazi eredeti 4D-s ultrahang készülékkel valóban nagyon sok dolgot lehet(ne) felfedezni, amit a 2D-ssel nem. Láttam is erről egy filmet a spektrumon. De egy ilyen készülék nem pár millióba kerül, hanem sok millióba.. Az ilyen magán orvosi rendelők ebbe nem hiszem, hogy beleinvesztálnak. Ha tévedek az jó, de kétlem. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ne menjetek el rá (én is el fogok), csak hogy ne tulajdonítsatok neki orvosilag akkora jelentőséget! Egy jó szonográfusnak a 2D-s ultrahang is elmond szinte mindent, hiszen szakember.. persze ez hatalmas élmény, hiszen mi olyat is látunk rajta, amit egyébként nem látnánk.. mert a 2D-s ultrahang eléggé furcsa meg hülyén néz ki, az is csak élőben élvezhető. én is láttam rajta a kis kezét és lábát a babának, de a fotón már csak egy kis hosszúkás valami van kéz és láb nélkül.. mikor mit tudnak elkapni, tudjátok ;)

MMónika:
Én is a Dr. Balogh-hoz járok és én július elejére vagyok kiírva. Lehet, hogy utána megy el szabira? Vagy lehet, hogy be van telitve? nekem nem mondta, hogy nem vállal.. én bementem és közöltem vele, hogy azt akarom hogy ő legyen az orvosom és ő azt mondta, hogy "jó rendben, leszek" Kép Ez fura..

Johanna1975:
Dolgozni lehet menni legálisan akár a kórházból is egyből, de az neked sem jó és a babának sem. Az otthonmaradás nem kötelező Kép Csak lehetőség. Szerintem minimum fél évet azért tölts otthon.. aztán ki tudja, lehet, hogy nem is akarsz majd dolgozni a püntyöke mellett Kép Én pl. egy évre tervezem a dolgot.. pontosabban a gyerek egyéves koráig.. aztán majd meglátjuk ;)

Drika: A hasam nekem is viszket... Kép Elkezdtem használni én is (láttam mások is irtál) a Milupa krémet rá és ez úgy tünik jó Kép Mindig bekenegetem.. lehet, hogy most is bekenem majd.. vagy bekenetem párommal Kép

Csmarti:
Mi ABC Design babakocsit vettünk és egyáltalán nem tűnik szüknek.. teljesen normális mérete van.
A pocaktaliban én is benne lennék Kép Jó lenne veletek talizni élőben is.. megaztán személyesen egy csomó dolgot megoszthatunk egymással, amit itt le sem írunk Kép Elképzeltem magamban, ahogy 20 kismama hatalmas pocakkal megjelenik valahol.. hááát Kép

Adrienn74:
Én egyáltalán nem javasolnám a tonic ivást. A probléma ott kezdődik, hogy az is cukros ital, tele van tartósítószerrel.. és a probléma az, hogy szénsavas is. Azt egyáltalán nem ajálják! Én szénsavasból csak ásványvizet iszok, de arra is mondta a védőnéni, hogy próbáljak meg keveset, mert az nem túl jó. Természetesen én is elkövetem máshol a hibákat, pl. néha eszek a McDonaldsban, vagy csinálok zacskóslevest (tartósítószer van benne), de kinek mi esik jól.. Kép Tökéletesen úgysem tudunk étkezni, talán azt mondom a tonic legyen a legkisebb bűnöd Kép Én pl. hetente-kéthetente engedélyezek magamnak egy kis kólát ;)

Lenocs:
A védőnénim nekem is idősebb, ami engem egyrészt megnyugtat, mert igy tudom, hogy már nem egy-két dolgot látott és van tapasztalata, a másik pedig az, hogy emlékeztet engem nagynénimre, mert pont úgy néz ki, és ettől kifejezetten szimpatikussá vált számomra.. az pedig azt hiszem egy védőnéninél fontos Kép

Aniko47:
Nem vagyok orvos és beleszólni sem akarok, de a vizesedésre éppenhogy nem adnak mégtöbbet inni, hanem vizhajtót szoktak, úgy tudom.A kismamák azt nem szedhetnek, de nekem fura, hogy mégtöbbet kell innod, ha vizesedsz.. de lehet, hogy én tévedek, csak én úgy tudtam akkor nem jó a sok folyadék.

Vikó:
Én mindenképp ajánlanám neked, hogy fordulj pszichológushoz. Nem jó a gyerekednek (a magzatodnak) sem, ha depizel és idegeskedsz és szorongsz. Ha nem tudod egészséges mentális állapotban várni a babát, az neki lesz rossz később. Bár egyáltalán nem ismerlek téged, nem tudom hogy pontosan mi van veled, de kivánom, hogy gyere rendbe minál hamarabb, a babád érdekében is!

Klarissza:
Csak diplomás orvos végezhet szonográfiai vizsgálatot, én úgy tudom.. elvileg azok, akik a 4D ultrahangot csinálják, azok is szonográfusok kell, hogy legyenek. Erre szerintem külön szakosodnak.. Kép

Vikka:
Én a jógát picit drágállottam, mondjuk én amúgy is tai-chizek, az nekem nagyon bejön Kép Ajánlom mindenkinek. De ne a chi-kungos tai-chit csináljátok, mert a chi-kung nem jó a babának. (nálunk mindkettő van, én a 113 formagyakorlatos jang féle tai-chit csinálom, de a chi-kungot kihagyom az elején most). A Móricz zsigmond körtérhez járok. Ha valakinek kell kontakt szóljon Kép És olcsó is.. Ha heti két alkalommal jársz, akkor a havi díj olyan 4000 Ft körül van asszem (én régen fizettem nem emlékszemKép)

Mircimama:
Én is odafigyelek az öltözködésre! Sokat javít a közérzetemen és a hiúságérzetemen is, ha csinos ruhában vagyok. Sőt, kifejezetten hangsúlyozni szoktam az öltözködéssel, hogy babát várok, felveszem a hasamra feszülős pólókat is, hiszen végül is büszke vagyok rá vagy mi Kép Én úgy gondolom nagyon fontos, hogy az ember terhesen is jól érezze magát a bőrében és ehhez egy nőnek fontos az öltözködés, esetleg a smink (én nem nagyon simnkelek, mert nincs rá időm reggelente).

Falina:
Szerintem a sírás jót tesz! Mert levezeted vele a feszültséget és kiadod magadból a fájdalmakat. Sirj nyugodtan, a babádnak is jobb lesz! Én szorítok értetek nagyon!

Gömbölyű:
Üdvözöllek én is köztünk! És te se aggódj Kép
A "mit vegyek" kérdésre elég nehéz válaszolni szerintem, mert ahogy olvashattad, ez eléggé az egyéni döntésen múlik. Én a netről töltöttem le listát hozzá, de egy olyan oldalról, amit kismamák csináltak. Sajnos a címére nem emlékszem.. De ha érdekel felteszem ide, hátha mást is érdekel. Nameg magamtól is irtam össze pár dolgot, ami már teljesen egyéni igény és ahhoz is igazitani kell, hogy nyári a baba és nem téli (pl. hiába kapok ajándékba rugikat, ha az mind vastag nyárra, muszáj vennem nyárit).
A hetek és napok számolása egyébként nem mindenkinél ilyen egyértelmű.. pl. nálam sem, mert nekem az utsó mensiből nem lehet számolni a baba fogantatását.. azt lehet tudni, hogy október 10-e körül fogant. De hogy pontosan mikor?? Eléggé össze-vissza volt meg nekem mindig. Én úgy számolom a napokat nemes egyszerűséggel, hogy mindig szerdára jelentkezek be UH-ra, és mindig szerdától számolom a teljes heteket, mivel először is szerdán voltam és akkor azt mondták, hogy 5 hetes. Valahonnan számolni kell, szükségem van rá, hogy tudjam, igy kineveztem a szerdát hét-fordulónak Kép Körülbelül stimmel is. 2-3 nap eltérés pedig mindig lehet. Engem egyébként július 5-10-e közé irt ki az orvos. Igy is irta be a könyvembe, hogy Július 5-10. Természetesen az ultrahang még ezen változtathat +/- értékben, de én már nem hiszem, hogy nekem fog, mert amikor a 9 hetes UH-n voltam, kiderült, hogy 10 hetes a baba Kép Szóval azóta ahhoz képest számolom.. A szülés időpontja szempontjából ennek nincs sok jelentősége, hiszen az eltérhet.. akár túl is hordhatja az ember, vagy szülhet egy hétre korábban is.. minden előfordulhat az utsó pillanatban ilyen téren ;)

Fejeske:
A munkahelyi stressz nem tesz jót a babának. Szerintem ha megteheted, menj betegszabira és szarj a fejükre (elnézést a kifejezésért). Neked sem és a babádnak sem jó, ha ilyeneken idegeled magad. Az ember amúgy is éppen eleget idegeskedik a terhessége alatt nem? Kép

Gemini:
A lent lévő gerinctáji hasfájás nekem ismerős és mindennapos.. tudod, a gerincsérv. Azért azt nem hiszem, hogy neked is egyből az van, de ezt sajnos a terhességed alatt nem is fogják kideríteni, mert nem lehet MRI-t késziteni! Ettől függetlenül szivesen megadom a gerincorvosomnak az elérhetőségeit. Egy kivizsgálás nem árt majd később. Amit én javasolni tudok: Ha még birsz, aludj a hátadon, ha nem birsz, akkor oldalra fekve úgy, hogy az alsó lábad nyújtva legyen. Ezen kivül a gyógytornát tudom javasolni, ami ugyan alkalmanként 1200-2000 Ft között mozog, viszont jót tesz nagyon és egy kis testmozgás is egyben (az ember azt hinné, hogy a gyógytorna egy laza kis balettozás, de nem! elég megerőltető tud lenni ha jól csinálod végig a gyakorlatokat). Ajánlom még az úszást (bár azt a terhesség miatt nem nagyon ismerve a magyar uszodák tisztaságát), illetve hogy amikor fáj, akkor feküdj le a földre (mert az kemény) és nyújtózkodj. illetve jó még az is, hogy megállsz négykézláb, és a domborítassz, homorítassz. Én szoktam azt is csinálni még, hogy lefekszem a hátamra (ezt már egyre kevésbé tudom megcsinálni sajnos) és a lábaimat lóbálom jobbra balra, terpeszben, stb.. ez is lazitja az izületeket a csipő körül. A dolog lényege, hogy lazitsd az izületeket minél többet. Mást nem tehetsz egyelőre. Illetve ha nagyon viselhetetlenné válik, akkor feküdj pár napot.
Egyébként az egész azért lehet, mert megváltozik a testtartásod, és a súlypontot átkerül máshova. Pont olyan helyre, amitől a porckorongokat nagyobb megterhelés éri attól, hogy ülsz, vagy állsz "rajtuk". Amikor terhelés alatt van a gerinc, a porckorongok összelapulnak, és amikor fekszel, kinyúlnak ismét. A porckorong sérv épp az ilyesfajta rugalmasság elvesztéséből adódik elsősorban és ilyenkor összenyomódik, de nem nyúlik vissza.. mint nekem. De egy terhes nőnél könnyen előfordulhat ilyen jellegű hátfájás egyszerűen a testtartás miatt. Próbálj a testmozgásra figyelni talán és gyógytornával erősítsd a hátad tartóizmait és rendben leszek szerintem Kép Ha kell megmutatom, hogy kell balettozni Kép

Mzsófi és mindenki:
A cukorról és édesítőről szólva:
Az aszpartam tartalmú édesítőszereket (pl. Canderel) lehet enni.
A cukrot nem ajálják és nekem is rosszak a tapasztalataim a cukorral. A másik pedig az, hogy székrekedést okoz! Persze kinek mit, nekem azt okozott.. és amint kihagytam a cukrot, elmúlt. De a védőnéni is azt mondta, hogy okozhat azt.
Az édesítőszerrel pedig az a gond, hogy becsapja a szervezetet, azt hiszi a tested, hogy cukorhoz jutott és mégsem. Ez cukorbetegséghez vezethet és főleg a terhesség alatt ezt inkább kerülni kellene szerintem, mert fokozottabban érzékenyek vagyunk erre. Én a mézet javaslom mindenkinek a teába.. természetesen én is használok édesítőszert, ha iszok egy kapuccinot.. de ez egy héten legfeljebb kétszer fordul elő. Ebből szerintem nem jó rendszerességet csinálni.

Rokica:
Az ultrahangokról irtál: a hüvelyi ultrahangot sokan nem kedvelik, végül is felér egy nőgyógyászati túrkálással a dolog Kép
Viszont sokkal biztosabb képet ad a babáról és főleg az első időszakban még nem igazán látszódik a hasin keresztül. Én nem értem miért irjátok, hogy tele hólyaggal kell menni, hiszen ha tele van a hólyag, akkor nem látszik a baba.. engem éppenhogy pisilni küldtek ki, amikor tele volt véletlenül, mert nem tudták megnézni sem hasival, sem hüvelyivel! Egyébként a hüvelyit utoljára a tizenakárhanyadik héten, vagy a 20.-on használják általában, mert utána már árthat, mivel a méhbe utána már könnyebben jut be kórokozó. Meg gondolom akkor már jól látszik a hasival is, hiszen nagyobb a baba és a 13. hét körül elkezd kidudorodni a csipőtájékról.
Ezek a készülékek különben úgy néznek ki, hogy nem két különböző készüléken néznek, hanem egy és ugyanazon készülék tudja mindkét formációt: van hozzá hasi vizsgáló és hüvelyi vizsgáló. Én ezt direkt megfigyeltem, mert nálam mindkettőt próbálták, amikor pisilni kellett.. aztán küldtek ki pisilni Kép
A pénzért orvoshozjárásra én azt tudom mondani, hogy ahhoz gazdagnak kell lenni, főleg ilyen horribilis összegnél, mint 8500 Ft.. én csak abból indulok ki, hogy most vagyok 14 hetes és eddig 4-szer voltam a dokinál. Minden UH után és vizsgálat előtt (mivel ő utal be) menni kell.. ez a terhességre nézve legalább 10 alkalom. ez 85.000 Ft.. hát én ennyit nem fizetnék! Semmivel sem jobb orvos valószínüleg, mint az én sztk-s dokim. Ő nem kér semmilyen vizsgálatért külön pénzt, de nem is adok. Majd szülés után.. egyébként nem tudja valki, hogy a Baloghnak mik az árai? Velem még nem beszélt erről én pedig nem merem megemlíteni nála. Ez az infó inkább privátba jöjjön lécci.. (hanee@vwbeetle.hu). Az ultrahangos árakat pedig kimondottan sokkalom, mivel a 4D-s UH kerül 10-be.. akkor a 2D-sért ne kérjenek ennyit, ez durva.. Orvoshoz egyébként bárhova lehet járni, szabad orvosválszatás van akkor is, ha nem ott laksz. Max. nem vállal el, meg kell kérdezni. Megadjam a dokim számát? ;) Kép

Bogárka75, Mmónika: láttam, hogy ti is Szentimrések vagytok és Baloghoz jártok (legalább is Bogárka tutira).. hol laktok?

Andi71: Üdvözöllek téged is köztünk! Az előző terhességed miatt ne aggódj szerintem! Ha csupa pozitiv dologgal töltöd fel a gondolataidat, az a babádnak is jó lesz Kép Egy ennyire ritka rendellenesség újbóli előfordulása szinte lehetetlen szerintem. Azt leszámítva pedig szavaidból azt vettem ki, hogy minden oké volt a babával. Úgyhogy most sincs okod aggodalomra! Hozzánk mindig fordulhatsz, ha rádtör a pánik Kép

Csmarti:
Én is fel szoktam írni, hogy kinek mit írjak, mert a második oldal végén elvesztem a fonalat Kép

Lányok a túl gyors szülésről és a császármetszésről irnék még.. nem igazán értek veletek egyet.. A "túl gyors" szülés valójában természeti adottság, ami ha úgy nézzük, inkább jó adottság.. ha természetes körülmények között élnénk, inkább ez a tulajdonság öröklődne és nem az, hogy valaki majd' belehal a szülésbe. Hiszen sokan belehalnának a szülésbe (esetleg a gyerek is), ha nem lenne olyan orvostudomány, amilyen van. Én azzal sem értek egyet, amikor valaki azt mondja, hogy csak az az igazi szülés, amikor valaki hüvelyi úton hosszas vajúdás után megküzd a gyerekéért. A császármetszés bizonyos esetekben nagyon is indokolt lehet, és én pl. nem keritek a szülés köré ilyen misztikus akármit.. akkor is az én gyerekem, ha nem küzdök meg a szüléséért. Arról nem beszélve, hogy ha pl. enyhithetem a fájdalmaimat epidurális érzéstelenitéssel, akkor mi a jó frásznak szenvedjek?? A gyerekemnek is jobb, ha egyből van erőm foglalkozni vele és szoptatni nem? Nekem is jobb, ha nem tellik 2 hónapba, mire összekaparom magamat szülés után.
Nekem ráadásul a gerincsérvem miatt valószínüleg császárom lesz, de ettől egyáltalán nem vagyok elkeseredve. nekem az a fontos, hogy egészséges legyen a baba és épségben szülessen meg, komplikációmentesen. Na most lehet lehurrogni Kép

Beus:
Az adataim:

Felhasználónév: hanee
Név: Judit
Babák száma: 1 (bár a hasam az olyan, mintha hárman lennének Kép )
Kor: 14+3
Szülés várható időpontja: július 5-10.
Nevek: Bálint / Lili (ez mostmár asszem végleges)
Előző gyerek: -
Remélem, nem hagytam ki semmi lényegeset Kép

Párom megint csinált rólam pocakos fotót, majd felteszem, érdekes lett Kép

Most az új foglalatosságom, hogy sálat kötök a babámnak Kép De fogok kötni majd pulcsit is Kép Tökre rámtörtek ezek a kézimunka-dolgok Kép Mondjuk olcsóbb is ha megkötöm.. Kép Aztán ha kinövi lebontom és újra kötöm nagyobban Kép Na persze ez csak vicc.. hihi majd mutatok fotót arról is, ha kész lesz (HA! kész lesz).
Én 19-n szerdán megyek UH-ra legközelebb.. már nagyon várom, hogy lássam a babámat! Utojára 11+4 volt, amikor láttam. Akkor volt a nyakiredős vizsgálat.

Na most lelövöm magamat, mert már rengeteget irtam nektek, hagyok mást is szóhoz jutni Kép

hanee (14+3)
hanee

Hanee:
ez jó hosszú lett Kép Sos-sok piros pont.

Adrienn74:
a tonicban kinin van, amiről úgy tudom, hogy a terhességre kifejezetten veszélyes, de lehet, hogy ez már ócska álláspont? Nézz a neten utána...

Klarissza
(11)
klarissza

Hanee!

Tényleg jó sokat írtál. Köszi a szíves fogadtatást és a biztatást. Én is nagyon reménykedem, hogy most nem lesz semmi baj, és egy gyönyörű babónk lesz. Az mindegy, hogy kisfiú vagy kislány, csak egészséges legyen. Aki már megtapasztalta azt, amit mi annak mindegy a baba neme.

Lányok!
Képzeljétek nem fogad el az eddigi dokim az előzmények miatt. Azt mondta, olyan intézményt keressek, ahol jobb a technika és a műszerezettség. Itt állok doki nélkül és lassan menni kell a 12. heti uh-ra.
Eddig egy meddőségi központba jártam, mert nehezen jött össze a baba, de oda csak a 12. hétig lehet menni.

Ti az SZTK-ba jártok vagy magándokihoz? Annyira aggaszt, ilyen szituba még nem voltam. A megyei kórházba kell mennem, ahol senkit a világon nem ismerek. Hányadik héten szóltatok a választott dokinak, hogy szeretnétek nála szülni?

Bocsi, hogy ilyennel fárasztalak benneteket.

Puszi
Andi
andi71

Haliho,

csatlakozom azokhoz akik egesz nap ettek-aludtak-ettek (na jo, volt elotte egy nagy seta is)Kép

HaneeKép
en mikor meglatom a neved, mar keszulok hogy fel oraig olvaslakKép de nagyon kedves hogy mindenkinek mondasz vmit! Tok irigyellek a babamozgas miatt, en mar nagyon varom mar ezeket a belso simiketKép Egyebkent teljesen egyetertek amit a szulesrol irtal! Epp osszevitatkoztam anyosommal (akit pedig nagyon szeretek) mert azt mondta hogy nehogy kerjek EDA-t! Meg milyen jo hogy en leszek ott a szuloszoban. eddig csak pozitivat hallottam az EDArol, meg nem biztos hogy kerni fogok, de ki tudja mi lesz akkor. Mindenestere az megnyugtato hogy a dokim nyugodt szivvel ajanlotta is (ill azt mondta ha nem birom a fajdalmat, ajanlja is).

AndiKép
Szegeny, keress most egy dokit a korhazban szerintem. Nyugodtan mondhatod hogy ilyen hatterrel jottel, egyebkent ez tenyleg normalis hogy meddosegi kp-bol "kirugjak" az embert ha sinen van a baba. Meg nem kestel el szerintem, de vhogy kerdezz korbe ismerosoktol kiket ajanlanak. Nekem a baratnom szult masfel eve a megyei korhazban, ha beszelek vele (mostanaban ritkan sajna) akkor megkerdezhetem hogy ismer-e jo orvosokat, de lehet hogy te arra mar reg talalszKép. En magandokihoz jarok, mar amikor megtudtam h. babat varunk, mindjart rohantam hozza. Es mar eloszor megmondtam neki, hogy szeretnem ha o lenne a terhesgondozom.

Mindenkinek jo pihizest,
Timi
(17+3)
splendida

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?