Sziasztok csajszik,
Végre sikerült átrágnom magamat egy rakás iráson (három napja csak olvasok és próbálom behozni az elmaradásokat), úgyhogy most megint jó sokat fogok írni
)
Igyekszem mindenkinek írni, akinek válaszolni akarok, vagy akiről eszembe jutott valami...
Kátyuska:
A korábbi írásodra reagálva, bocsánatot szeretnék kérni, egyáltalán nem szántam neked támadásnak, amit irtam.. tudod a hormonok...
Végül is csak leírtam, amit gondolok, nameg az indokomat, hogy miért mentem korán bevásárolni..
De remélem, nincs harag!
Pizzamama:
A külföldi támogatásokról nem sokat tudok, de az tűnik logikusnak, hogy ha ott dolgoztál, akkor ott is kell, hogy járjon valamilyen támogatás. A GYES mindenképpen jár alanyi jogon, amennyiben magyar állampolgár vagy és itt laksz. Elképzelhetőnek tartom, hogy itthon is beszámítják azt, ha külföldön dolgoztál a terhesség előtt és ott adóztál. Mindenképpen valami profitól kell ezt megkérdezni, de ha nem tudod meg, akkor szólj nyugodtan, anyucikámtól megkérdezem, ő profi ezekben, mert apeh-es
A foginyvérzés elvileg a terhesség alatt normális lehet, de mindenképpen ajálnják, hogy az ember többet mosson fogat és nagyobb gonddal ápolja, mivel a baba sok kalciumot von ki a szervezetből. Ez a foginyvérzés dolog lehet épp a kalcium hiánya is. Ha nem vagy veseérzékeny, ajánlom a Kalcium sandoz megivását mondjuk kétnaponta. Én is szoktam néha inni, ez kiürül a szervezetből ha túl sok a fölösleg, viszont a bevitt kalciumnak csak az 1/4-e használódik fel! És ami fontos: Egyél mellé halat is néha, mert a CA feldolgozáshoz kell foszfát is, meg asszem E-vitamin. De lehet, hogy ez utóbbi hülyeség, amit mondok, de a hal az jó mellé
Az exfőnököd poénkodására én sem tudtam volna szépen reagálni.. csak ahogy magamat ismerem, én elküldtem volna melegebb égtájakra.. ez nem volt szép tőle, nem is tudom hogy jutott ilyesmi eszébe... hány éves is?
Vanda:
A munkahelyemért nekem is fáj a szívem, mert nekem egy nagyon jó munkahelyem van és nagyon jó lehetőségeim! De szerencsére épp azért, mert ez egy nagyon jó hely, vissza is várnak majd sok szeretettel (remélem ezt igy gondolják majd később is). A főnököm még egy picit ki van borulva (szokott is poénkodni, hogy én csak ne szóljak egy szót sem, amikor már igy is milyen boldoggá tettem őt), de lassan lassan ő is megnyugszik
És hát ha úgy nézzük... maga a gyerek vállalás is egy nagy karrier!
Vashiányra én a céklát javaslom, az tele van vassal és savanyú is.. én még magában is falni szoktam, nagyon kivánom! (pedig nekem rendben volt a vasértékem a vérvételen). De egyébként is van benne vitamin is, szóval jót tesz.
Náthára én a mézes teát ajánlom, illetve (ami mindenkinek esetleg fontosa lehet!) orrcsepnek a Salvus vizet! Lehet kapni spriccelős formában, rá van külön irva, hogy terhesek is használhatják, ez egy gyógyviz, de TÖKÉLETESEN kitisztitotta az orromat, amikor nagyon náthás voltam és nem birtam kifujni. Merem ajánlani bárkinek! Jó a légutakra is, a torokra is, le lehet spriccelni. Nagyobb mennyiségben hashajtó.. de erre inkább a szilvabefőttet ajánlom
Falina:
Szerintem nyugodtan egyél gombát! Sőt, a gombában vannak vitaminok, és rengeteg ásványi anyag, ami jó. Én néha még nyersen is megeszem, mert szeretem úgy is
De mostanában pl. nem kívánom túlzottan. De ha áruházban / boltban veszed, az biztos, hogy megbízható, mert termesztőktől származik és bevizsgált termék. Ellenben nem tudom tudjátok-e, lehet kapni gomba-zsákot.. vagyis dobozt. Főleg mezőgazdasági boltokban, vagy kertészetekben. Megveszed, kibontod, meglocsolod és tárolod mondjuk a konyha sarkában és néha belocsolod, hogy ne száradjon ki.. 2-3 hét múlva megjelennek rajta a gyönyörű gombák.. és ez is teljesen megbízható! Ha véletlenül beszennyeződik benne a spóra, csak annyi történik, hogy pöttyös lesz a kalapja a gombának, de ugyanúgy fogyasztható és ártalmatlan. Csak nem szép
Judyt:
Szép nagy pocid van
A fura az, hogy nekem csak egy baba van bent és akkora, mint a tiéd.. néha elgondolkozom rajta, hogy "mi van, ha az orvosok rosszul látják és tényleg két baba van nekem is?" De ezt kétlem, a 12. heti UH-n már látszódott volna szerintem
Biztos alkati, minden esetre én is baromi büszke vagyok rá
Pipocska:
A hormonális pattanásokról akartam neked írni, de látom már meg is írták, hogy Aknesol-t használj rá. Szuper, én is azt használok. És ezeket azért nem szabad nyomkodni, mert hormonális eredetűek. És ha kinyomod, akkor csak csúnyább lesz és visszagyullad. Nekem is patis egyébként a hátam, de engem nem zavar különösebben.. most igy télen.. nameg folyton elkaparom
És ha nem lenne, akkor nem lenne mit elkaparni rajta ugye..
De ez kiváló szorakozás tv-zés közben
Szerintem (és a dokim és a védőnőm szerint is) az AFP az hülyeség. Az orvosom azt mondta, hogy nem is érti miért csinálnak még ilyet, de hát kötelező. Azt mondta, a genetikai UH sokkal, de sokkal fontosabb és többet is mond. A vérvizsgálat csak pár olyan rendellenességet szűr ki, aminek rettentő ritka az előfordulása.. sokkal fontosabb, hogy milyen a szive, a gyomra, a feje, stb. a gyereknek.. és ez csak az UH-n látszik! Nem a véren..
Splendida és mindenki:
A kaparászást én is éreztem belülről, de mostmár azt nem érzem, viszont megmozdult a baba! Akármilyen hihetetlen, tudom, hogy ő volt, ez az érzés nem hasonlítható semmilyen más belső dologhoz. Olyan, mintha belülről simogatna valaki (jujj de rosszul hangzik
). Amikor megéreztem, nagyon meglepődtem és elkezdtem figyelni a hasamat, és 2-3 percen keresztül éreztem.. aztán egy napig semmit, és másnap ugyanakkor megint. Főleg este. Eddig háromszor éreztem, hasonló időpontokban, mindig nyugalmi állapotban. Tutira a baba volt, határozottan különbséget tudok tenni úgy érzem.
A szonográfus és radiológus között kérdeztétek a különbséget még.. én úgy tudom, hogy a szonográfus ultrahangot készit, a radiologus pedig a röntgeneket csinálja / érékeli ki.
Barbi:
A babának való vásárláskor szerintem az nézőpont kérdése, hogy mi fölösleges és mi nem.
Pl. szerintem nem fölösleges a vízhőmérő, mert az ősi könyökölős módszernél pontosabban mér és amit én esetleg hangulatomtól függően kellemesnek érzek, lehet, hogy a babának éppen meleg lesz. A körömolló is pont ilyen.. lehet, hogy kinszenvedés vele levágni a baba körmét, de én inkább kinszenvedek, minthogy megadjam az esélyt arra, hogy beleszúrjam véletlenül a normál körömollót a gyerekbe. Egy kisbaba hadonászik a karjával, belenyúlhat, akárhogy vigyázok.. és még egy felnőttnek is baromira tud fájni.. hát még egy babának. Persze lehet, hogy idővel ezeket máshogy fogom gondolni, de épp azért, mert én ezt gondolom erről a két dologról, nem sajnálom rá azt a 2x400 Ft-ot. Mint ahogy a ruhákra, vagy az ápolószerekre sem fogom. Biztos sokan bizonyos minőséget, vagy ártkategóriát fölösleges luxusnak tartanak, de ez is mindig nézőpont kérdése.. én pl. tök fölöslegesnek tartom, hogy az ember 3-4 babakocsit vásároljon, sőt, még a kettőtől is ockodok. Ezért mi inkább olyat választottunk, ami kiszolgálja a gyereket fekve és ülve is és minden igényünknek megfelel. Persze aki már a második harmadik gyerekét várja, biztos több tapasztalattal bir ilyen téren, mint én.. szóval elismerem, biztos lesz olyan, amire azt mondom majd mondjuk egy év múlva, hogy "igazatok volt, ez fölösleges".. meglátjuk
lányok a 4D ultrahangról azt az egyet tudnotok kell, hogy ez csak nekünk nagy élmény, az orvosnak nem mutat többet. Vagyis ez igy ebben a formában ennél kicsit bonyolultabb. Valóban létezik 4D ultrahang, de a készülékeknek a többsége, amikkel mi találkozhatunk, olyan készülék, ami softwaresen csinál a 2D-s képből 3D-set és 4D-set (videot). A technika csodái
Egy igazi eredeti 4D-s ultrahang készülékkel valóban nagyon sok dolgot lehet(ne) felfedezni, amit a 2D-ssel nem. Láttam is erről egy filmet a spektrumon. De egy ilyen készülék nem pár millióba kerül, hanem sok millióba.. Az ilyen magán orvosi rendelők ebbe nem hiszem, hogy beleinvesztálnak. Ha tévedek az jó, de kétlem. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ne menjetek el rá (én is el fogok), csak hogy ne tulajdonítsatok neki orvosilag akkora jelentőséget! Egy jó szonográfusnak a 2D-s ultrahang is elmond szinte mindent, hiszen szakember.. persze ez hatalmas élmény, hiszen mi olyat is látunk rajta, amit egyébként nem látnánk.. mert a 2D-s ultrahang eléggé furcsa meg hülyén néz ki, az is csak élőben élvezhető. én is láttam rajta a kis kezét és lábát a babának, de a fotón már csak egy kis hosszúkás valami van kéz és láb nélkül.. mikor mit tudnak elkapni, tudjátok ;)
MMónika:
Én is a Dr. Balogh-hoz járok és én július elejére vagyok kiírva. Lehet, hogy utána megy el szabira? Vagy lehet, hogy be van telitve? nekem nem mondta, hogy nem vállal.. én bementem és közöltem vele, hogy azt akarom hogy ő legyen az orvosom és ő azt mondta, hogy "jó rendben, leszek"
Ez fura..
Johanna1975:
Dolgozni lehet menni legálisan akár a kórházból is egyből, de az neked sem jó és a babának sem. Az otthonmaradás nem kötelező
Csak lehetőség. Szerintem minimum fél évet azért tölts otthon.. aztán ki tudja, lehet, hogy nem is akarsz majd dolgozni a püntyöke mellett
Én pl. egy évre tervezem a dolgot.. pontosabban a gyerek egyéves koráig.. aztán majd meglátjuk ;)
Drika: A hasam nekem is viszket...
Elkezdtem használni én is (láttam mások is irtál) a Milupa krémet rá és ez úgy tünik jó
Mindig bekenegetem.. lehet, hogy most is bekenem majd.. vagy bekenetem párommal
Csmarti:
Mi ABC Design babakocsit vettünk és egyáltalán nem tűnik szüknek.. teljesen normális mérete van.
A pocaktaliban én is benne lennék
Jó lenne veletek talizni élőben is.. megaztán személyesen egy csomó dolgot megoszthatunk egymással, amit itt le sem írunk
Elképzeltem magamban, ahogy 20 kismama hatalmas pocakkal megjelenik valahol.. hááát
Adrienn74:
Én egyáltalán nem javasolnám a tonic ivást. A probléma ott kezdődik, hogy az is cukros ital, tele van tartósítószerrel.. és a probléma az, hogy szénsavas is. Azt egyáltalán nem ajálják! Én szénsavasból csak ásványvizet iszok, de arra is mondta a védőnéni, hogy próbáljak meg keveset, mert az nem túl jó. Természetesen én is elkövetem máshol a hibákat, pl. néha eszek a McDonaldsban, vagy csinálok zacskóslevest (tartósítószer van benne), de kinek mi esik jól..
Tökéletesen úgysem tudunk étkezni, talán azt mondom a tonic legyen a legkisebb bűnöd
Én pl. hetente-kéthetente engedélyezek magamnak egy kis kólát ;)
Lenocs:
A védőnénim nekem is idősebb, ami engem egyrészt megnyugtat, mert igy tudom, hogy már nem egy-két dolgot látott és van tapasztalata, a másik pedig az, hogy emlékeztet engem nagynénimre, mert pont úgy néz ki, és ettől kifejezetten szimpatikussá vált számomra.. az pedig azt hiszem egy védőnéninél fontos
Aniko47:
Nem vagyok orvos és beleszólni sem akarok, de a vizesedésre éppenhogy nem adnak mégtöbbet inni, hanem vizhajtót szoktak, úgy tudom.A kismamák azt nem szedhetnek, de nekem fura, hogy mégtöbbet kell innod, ha vizesedsz.. de lehet, hogy én tévedek, csak én úgy tudtam akkor nem jó a sok folyadék.
Vikó:
Én mindenképp ajánlanám neked, hogy fordulj pszichológushoz. Nem jó a gyerekednek (a magzatodnak) sem, ha depizel és idegeskedsz és szorongsz. Ha nem tudod egészséges mentális állapotban várni a babát, az neki lesz rossz később. Bár egyáltalán nem ismerlek téged, nem tudom hogy pontosan mi van veled, de kivánom, hogy gyere rendbe minál hamarabb, a babád érdekében is!
Klarissza:
Csak diplomás orvos végezhet szonográfiai vizsgálatot, én úgy tudom.. elvileg azok, akik a 4D ultrahangot csinálják, azok is szonográfusok kell, hogy legyenek. Erre szerintem külön szakosodnak..
Vikka:
Én a jógát picit drágállottam, mondjuk én amúgy is tai-chizek, az nekem nagyon bejön
Ajánlom mindenkinek. De ne a chi-kungos tai-chit csináljátok, mert a chi-kung nem jó a babának. (nálunk mindkettő van, én a 113 formagyakorlatos jang féle tai-chit csinálom, de a chi-kungot kihagyom az elején most). A Móricz zsigmond körtérhez járok. Ha valakinek kell kontakt szóljon
És olcsó is.. Ha heti két alkalommal jársz, akkor a havi díj olyan 4000 Ft körül van asszem (én régen fizettem nem emlékszem
)
Mircimama:
Én is odafigyelek az öltözködésre! Sokat javít a közérzetemen és a hiúságérzetemen is, ha csinos ruhában vagyok. Sőt, kifejezetten hangsúlyozni szoktam az öltözködéssel, hogy babát várok, felveszem a hasamra feszülős pólókat is, hiszen végül is büszke vagyok rá vagy mi
Én úgy gondolom nagyon fontos, hogy az ember terhesen is jól érezze magát a bőrében és ehhez egy nőnek fontos az öltözködés, esetleg a smink (én nem nagyon simnkelek, mert nincs rá időm reggelente).
Falina:
Szerintem a sírás jót tesz! Mert levezeted vele a feszültséget és kiadod magadból a fájdalmakat. Sirj nyugodtan, a babádnak is jobb lesz! Én szorítok értetek nagyon!
Gömbölyű:
Üdvözöllek én is köztünk! És te se aggódj
A "mit vegyek" kérdésre elég nehéz válaszolni szerintem, mert ahogy olvashattad, ez eléggé az egyéni döntésen múlik. Én a netről töltöttem le listát hozzá, de egy olyan oldalról, amit kismamák csináltak. Sajnos a címére nem emlékszem.. De ha érdekel felteszem ide, hátha mást is érdekel. Nameg magamtól is irtam össze pár dolgot, ami már teljesen egyéni igény és ahhoz is igazitani kell, hogy nyári a baba és nem téli (pl. hiába kapok ajándékba rugikat, ha az mind vastag nyárra, muszáj vennem nyárit).
A hetek és napok számolása egyébként nem mindenkinél ilyen egyértelmű.. pl. nálam sem, mert nekem az utsó mensiből nem lehet számolni a baba fogantatását.. azt lehet tudni, hogy október 10-e körül fogant. De hogy pontosan mikor?? Eléggé össze-vissza volt meg nekem mindig. Én úgy számolom a napokat nemes egyszerűséggel, hogy mindig szerdára jelentkezek be UH-ra, és mindig szerdától számolom a teljes heteket, mivel először is szerdán voltam és akkor azt mondták, hogy 5 hetes. Valahonnan számolni kell, szükségem van rá, hogy tudjam, igy kineveztem a szerdát hét-fordulónak
Körülbelül stimmel is. 2-3 nap eltérés pedig mindig lehet. Engem egyébként július 5-10-e közé irt ki az orvos. Igy is irta be a könyvembe, hogy Július 5-10. Természetesen az ultrahang még ezen változtathat +/- értékben, de én már nem hiszem, hogy nekem fog, mert amikor a 9 hetes UH-n voltam, kiderült, hogy 10 hetes a baba
Szóval azóta ahhoz képest számolom.. A szülés időpontja szempontjából ennek nincs sok jelentősége, hiszen az eltérhet.. akár túl is hordhatja az ember, vagy szülhet egy hétre korábban is.. minden előfordulhat az utsó pillanatban ilyen téren ;)
Fejeske:
A munkahelyi stressz nem tesz jót a babának. Szerintem ha megteheted, menj betegszabira és szarj a fejükre (elnézést a kifejezésért). Neked sem és a babádnak sem jó, ha ilyeneken idegeled magad. Az ember amúgy is éppen eleget idegeskedik a terhessége alatt nem?
Gemini:
A lent lévő gerinctáji hasfájás nekem ismerős és mindennapos.. tudod, a gerincsérv. Azért azt nem hiszem, hogy neked is egyből az van, de ezt sajnos a terhességed alatt nem is fogják kideríteni, mert nem lehet MRI-t késziteni! Ettől függetlenül szivesen megadom a gerincorvosomnak az elérhetőségeit. Egy kivizsgálás nem árt majd később. Amit én javasolni tudok: Ha még birsz, aludj a hátadon, ha nem birsz, akkor oldalra fekve úgy, hogy az alsó lábad nyújtva legyen. Ezen kivül a gyógytornát tudom javasolni, ami ugyan alkalmanként 1200-2000 Ft között mozog, viszont jót tesz nagyon és egy kis testmozgás is egyben (az ember azt hinné, hogy a gyógytorna egy laza kis balettozás, de nem! elég megerőltető tud lenni ha jól csinálod végig a gyakorlatokat). Ajánlom még az úszást (bár azt a terhesség miatt nem nagyon ismerve a magyar uszodák tisztaságát), illetve hogy amikor fáj, akkor feküdj le a földre (mert az kemény) és nyújtózkodj. illetve jó még az is, hogy megállsz négykézláb, és a domborítassz, homorítassz. Én szoktam azt is csinálni még, hogy lefekszem a hátamra (ezt már egyre kevésbé tudom megcsinálni sajnos) és a lábaimat lóbálom jobbra balra, terpeszben, stb.. ez is lazitja az izületeket a csipő körül. A dolog lényege, hogy lazitsd az izületeket minél többet. Mást nem tehetsz egyelőre. Illetve ha nagyon viselhetetlenné válik, akkor feküdj pár napot.
Egyébként az egész azért lehet, mert megváltozik a testtartásod, és a súlypontot átkerül máshova. Pont olyan helyre, amitől a porckorongokat nagyobb megterhelés éri attól, hogy ülsz, vagy állsz "rajtuk". Amikor terhelés alatt van a gerinc, a porckorongok összelapulnak, és amikor fekszel, kinyúlnak ismét. A porckorong sérv épp az ilyesfajta rugalmasság elvesztéséből adódik elsősorban és ilyenkor összenyomódik, de nem nyúlik vissza.. mint nekem. De egy terhes nőnél könnyen előfordulhat ilyen jellegű hátfájás egyszerűen a testtartás miatt. Próbálj a testmozgásra figyelni talán és gyógytornával erősítsd a hátad tartóizmait és rendben leszek szerintem
Ha kell megmutatom, hogy kell balettozni
Mzsófi és mindenki:
A cukorról és édesítőről szólva:
Az aszpartam tartalmú édesítőszereket (pl. Canderel) lehet enni.
A cukrot nem ajálják és nekem is rosszak a tapasztalataim a cukorral. A másik pedig az, hogy székrekedést okoz! Persze kinek mit, nekem azt okozott.. és amint kihagytam a cukrot, elmúlt. De a védőnéni is azt mondta, hogy okozhat azt.
Az édesítőszerrel pedig az a gond, hogy becsapja a szervezetet, azt hiszi a tested, hogy cukorhoz jutott és mégsem. Ez cukorbetegséghez vezethet és főleg a terhesség alatt ezt inkább kerülni kellene szerintem, mert fokozottabban érzékenyek vagyunk erre. Én a mézet javaslom mindenkinek a teába.. természetesen én is használok édesítőszert, ha iszok egy kapuccinot.. de ez egy héten legfeljebb kétszer fordul elő. Ebből szerintem nem jó rendszerességet csinálni.
Rokica:
Az ultrahangokról irtál: a hüvelyi ultrahangot sokan nem kedvelik, végül is felér egy nőgyógyászati túrkálással a dolog
Viszont sokkal biztosabb képet ad a babáról és főleg az első időszakban még nem igazán látszódik a hasin keresztül. Én nem értem miért irjátok, hogy tele hólyaggal kell menni, hiszen ha tele van a hólyag, akkor nem látszik a baba.. engem éppenhogy pisilni küldtek ki, amikor tele volt véletlenül, mert nem tudták megnézni sem hasival, sem hüvelyivel! Egyébként a hüvelyit utoljára a tizenakárhanyadik héten, vagy a 20.-on használják általában, mert utána már árthat, mivel a méhbe utána már könnyebben jut be kórokozó. Meg gondolom akkor már jól látszik a hasival is, hiszen nagyobb a baba és a 13. hét körül elkezd kidudorodni a csipőtájékról.
Ezek a készülékek különben úgy néznek ki, hogy nem két különböző készüléken néznek, hanem egy és ugyanazon készülék tudja mindkét formációt: van hozzá hasi vizsgáló és hüvelyi vizsgáló. Én ezt direkt megfigyeltem, mert nálam mindkettőt próbálták, amikor pisilni kellett.. aztán küldtek ki pisilni
A pénzért orvoshozjárásra én azt tudom mondani, hogy ahhoz gazdagnak kell lenni, főleg ilyen horribilis összegnél, mint 8500 Ft.. én csak abból indulok ki, hogy most vagyok 14 hetes és eddig 4-szer voltam a dokinál. Minden UH után és vizsgálat előtt (mivel ő utal be) menni kell.. ez a terhességre nézve legalább 10 alkalom. ez 85.000 Ft.. hát én ennyit nem fizetnék! Semmivel sem jobb orvos valószínüleg, mint az én sztk-s dokim. Ő nem kér semmilyen vizsgálatért külön pénzt, de nem is adok. Majd szülés után.. egyébként nem tudja valki, hogy a Baloghnak mik az árai? Velem még nem beszélt erről én pedig nem merem megemlíteni nála. Ez az infó inkább privátba jöjjön lécci.. (hanee@vwbeetle.hu). Az ultrahangos árakat pedig kimondottan sokkalom, mivel a 4D-s UH kerül 10-be.. akkor a 2D-sért ne kérjenek ennyit, ez durva.. Orvoshoz egyébként bárhova lehet járni, szabad orvosválszatás van akkor is, ha nem ott laksz. Max. nem vállal el, meg kell kérdezni. Megadjam a dokim számát? ;)
Bogárka75, Mmónika: láttam, hogy ti is Szentimrések vagytok és Baloghoz jártok (legalább is Bogárka tutira).. hol laktok?
Andi71: Üdvözöllek téged is köztünk! Az előző terhességed miatt ne aggódj szerintem! Ha csupa pozitiv dologgal töltöd fel a gondolataidat, az a babádnak is jó lesz
Egy ennyire ritka rendellenesség újbóli előfordulása szinte lehetetlen szerintem. Azt leszámítva pedig szavaidból azt vettem ki, hogy minden oké volt a babával. Úgyhogy most sincs okod aggodalomra! Hozzánk mindig fordulhatsz, ha rádtör a pánik
Csmarti:
Én is fel szoktam írni, hogy kinek mit írjak, mert a második oldal végén elvesztem a fonalat
Lányok a túl gyors szülésről és a császármetszésről irnék még.. nem igazán értek veletek egyet.. A "túl gyors" szülés valójában természeti adottság, ami ha úgy nézzük, inkább jó adottság.. ha természetes körülmények között élnénk, inkább ez a tulajdonság öröklődne és nem az, hogy valaki majd' belehal a szülésbe. Hiszen sokan belehalnának a szülésbe (esetleg a gyerek is), ha nem lenne olyan orvostudomány, amilyen van. Én azzal sem értek egyet, amikor valaki azt mondja, hogy csak az az igazi szülés, amikor valaki hüvelyi úton hosszas vajúdás után megküzd a gyerekéért. A császármetszés bizonyos esetekben nagyon is indokolt lehet, és én pl. nem keritek a szülés köré ilyen misztikus akármit.. akkor is az én gyerekem, ha nem küzdök meg a szüléséért. Arról nem beszélve, hogy ha pl. enyhithetem a fájdalmaimat epidurális érzéstelenitéssel, akkor mi a jó frásznak szenvedjek?? A gyerekemnek is jobb, ha egyből van erőm foglalkozni vele és szoptatni nem? Nekem is jobb, ha nem tellik 2 hónapba, mire összekaparom magamat szülés után.
Nekem ráadásul a gerincsérvem miatt valószínüleg császárom lesz, de ettől egyáltalán nem vagyok elkeseredve. nekem az a fontos, hogy egészséges legyen a baba és épségben szülessen meg, komplikációmentesen. Na most lehet lehurrogni
Beus:
Az adataim:
Felhasználónév: hanee
Név: Judit
Babák száma: 1 (bár a hasam az olyan, mintha hárman lennének
)
Kor: 14+3
Szülés várható időpontja: július 5-10.
Nevek: Bálint / Lili (ez mostmár asszem végleges)
Előző gyerek: -
Remélem, nem hagytam ki semmi lényegeset
Párom megint csinált rólam pocakos fotót, majd felteszem, érdekes lett
Most az új foglalatosságom, hogy sálat kötök a babámnak
De fogok kötni majd pulcsit is
Tökre rámtörtek ezek a kézimunka-dolgok
Mondjuk olcsóbb is ha megkötöm..
Aztán ha kinövi lebontom és újra kötöm nagyobban
Na persze ez csak vicc.. hihi majd mutatok fotót arról is, ha kész lesz (HA! kész lesz).
Én 19-n szerdán megyek UH-ra legközelebb.. már nagyon várom, hogy lássam a babámat! Utojára 11+4 volt, amikor láttam. Akkor volt a nyakiredős vizsgálat.
Na most lelövöm magamat, mert már rengeteget irtam nektek, hagyok mást is szóhoz jutni
hanee (14+3)