Új privát üzeneted érkezett!

donoka!
cataflam csepp, nálunk is volt ilyen járvány az oviban, mindenki ezt kapott, szerencsére ebből kimaradtunk.

andi!
mi újság?

ann!
örülök a kiscsajnak, mi újság lesz móka-kacagás, buli, ereszd el a hajamat :D

thimmy!
királyság van, egyszerre kezdtünk, kis különbséggel, de mindkettőnknek sikerült!!!!!! nagyon tutik vagyunk :D

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33
 
 


gyerekek, holnap kezdem a 34. hetet, el sem hiszem. a gyomorsav problémákon kívül szerencsére jól vagyok. és nagyon laza, még mindig nem csomagoltam össze, de most a változatosság kedvéért boti beteg :( jövő héten megy oviba, akkor tényleg mindennek nekiállok. mindig van valami, tök elfoglalt vagyok :D

niki!
mi újság? írj már pár szót magadról rég olvastalak!!

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33
 
 


Etna: szuper, hogy már a 34. hétnél jársz!
Jobbulást Botinak!

Én 6.45-re megyek az uh-ra. Addig is csak bizakodni tudok.

Kép


Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
andi565
Budaörs
 
 
 

 
 

Sziasztok!

Sziszozozo, nagyon sajnálom. El sem tudom képzelni mit érzel, de remélem tudod, hogy itt mindenki Veletek van (és biztos vagyok benne, hogy nem csak itt, hanem a magánéletben is sok emberre számíthattok.) Ha másban nem is, de abban baromi jó ez a társaság, hogy tartják benned a lelket. Használj ki minket, ne roskadj össze kérlek.

Andi, drukkolok! De ha már a múltkor is kitapintotta a doki a 5 hetes terhességet, meg a tesztek is pozitívak, akkor semmi okod az aggodalomra. Most... Aztán majd ha mész a 12 hetesre, meg a 20 hetesre, meg a méhszájvizsgálatokra, úgyis tiszta ideg leszel, mint mindenki más. :) Mert ez a normális! :) Csak ne parázd túl... élvezd :)

Etna! Hát én már szültem ennyi idősen :D De ne utánozz, nőjetek csak szépen. Baromi nagy ám a pocakod... nekem a 2 sráccal volt ekkora. Pihenj ha tudsz, Botinak gyógyulást :)

Puszi csajok!

Lilypie First Birthday tickers
szaboevi27
Biatorbágy
 
 


Sziasztok!

Most értünk haza.
A petezsák 14,9. CRL: 2,1 mm( gondolom az embriót jelenti).
Ma vagyok 5+5 napos hivatalosan is.
Viszont van egy kis gond, amit sejtettem is. Múlt héten is véres volt a rákszűrés után a műszerek feje és most is az uh. Érdekes, hogy a Crinone tegnap tiszta maradt. Emiatt mától kapom az Agolutin injekciót. Remélem nem késtem el vele.
Szívhang jövő hét kedden. Addig táppénz és bizakodás. Viszont én úgy érzem, hogy ez a baba velünk marad. Megpróbálok nem aggódni addig is.

Évi: igazad van, élvezni fogom ezt az időszakot!
Ti hogy bírjátok a strapát a manók mellett? Szoktatok azért aludni is?

Kép


Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
andi565
Budaörs
 
 
 


Andi, ezek nagyon jó hírek! Már 2 milis a baba, komoly méretek:) Agolutin fincsi lesz, de hát a bébiért mindent:)

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
donoka
Törökbálint
 
 


Andi, már nagyon várom 2013. év júniusát. :D

Lányok most láttam egy filmet, 2 zsepi is nedves lett, ennyit nem könnyeztem mostanában.
Aki még nem látta, az ne hagyja ki: Különleges Valentin nap a címe.

http://www.youtube.com/watch?v=Vyh5-O6UZ7w
csupacsupsz
Budapest
 
 


Donoka, Csupacsupsz: édesek vagytok!

A tegnapi Agolutint meg sem éreztem. Este már a férjem fogja beadni. Kíváncsi leszek, h tudok-e majd utána háton feküdni.
:lol: :lol: :lol:
Így van! A babáért mindent!!!

Nektek meddig volt érzékeny a cicitek terhesség alatt? Nekem 3 napja csak akkor fáj, ha megnyomogatom. Szerintetek ez nem nagy baj? Mondjuk most gondolom az Agolutin előhozza majd a tüneteket. Ti is kaptatok progit, tehát valószínűleg nem tudjátok erre a kérdésre a választ. Azért megkérdeztem. :wink:

Kép


Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
andi565
Budaörs
 
 
 


Sziszó: el sem tudom mondani mennyire sajnálom!!! :-( :-( :-( hallgass Etnára menj tovább! Néha bejön a több szem többet lát! Gyere, panaszkodj! Várunk!!!!

Andi: nekem hamar elmúlt a cicifeszülés! Meg is lepődtem. Majd visszajön még! Tessék pihenni és növeszteni a pindúrt!! :-)
nyulacs82
Szolnok
 
 


Andi, az agolutin helyét jegeld! Nekem nem volt semmi komoly csomósodás pedig 9 hétig nyomattuk. Nekem is párom adta be, hihetetlen ügyes volt! Nálatok is így lesz. Ja, én vettem mirelit borsót, és azzal borogattam. Auchanban lehet kapni pici zacskósat, de ha csak nagy van, abbol tegyél át egy zacseszba, jol kösd be és azt tedd a hátsódra. Én azért vmi vékony kis törölközőt is tettem oda, hogy ne fagyjak meg. Ja, és olyan 4-5 naponta vááltogassátok az oldalt, mert csak úgy tud regenerálódni az egyik oldal. Ha felváltva adjátok, nincs ideje rendbe jönnie egyik oldalnak sem. Nálunk ez remekül bevált, ezt bmc-ben mondta Cs nővérke.
ann74
 
 


Nyulacs: megnyugtattál, köszönöm! A kék erek még ott vannak és tapintáskor a mirigyeket is érzem azért.

Ann: nagyon köszönöm a jó tanácsodat! Én felváltva kértem volna, még jó, hogy mondod! Lehet elhangzott ez tegnap, na de én nem nagyon tudtam koncentrálni. Van itthon jegelő zacskóm, azzal nem lesz gond.

Ja, jut eszembe így utólag. A doki a baba felfedezése előtt mintha említett volna egy érett tüszőt is. Ez mi a fene lehet? Elfelejtettem rákérdezni, doki nem mondott semmi rosszat rá. Nálatok volt ilyen?
Most lenne egyébként a peteérésem. A férjem poénkodott is, hogy bújjunk gyorsan össze.

Kép


Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
andi565
Budaörs
 
 
 


Andi... aludni??? Az meg micsoda??? :D:D

Ezek a gyerekek ki vannak fordítva. Nappal alukálnak, csendben esznek. Aztán fürdetés után megbolondul az összes, és hangos "örömködéssel" üdvözlik az estét :) Már bevetettük a babazenét, a nyugtató és altató cumit, nekiálltam hajnal 2-kor táncolni és énekelni nekik, de sz*rnak a fejemre. Csak üvöltenek és üvöltenek... De érdekes módon tök higgadt vagyok velük. Inkább Apára vagyok morc, mert ő békésen átalussza ezeket a nagy bőgéseket és csak akkor kel fel, ha nagyon nyaggatom. Hát ugye, a kezdeti lelkesedés hamar elmúlt :) De majd belejön.

De majd rájössz, te is :)

örülök, hogy minden ok volt az uh-n. Mondtuk mi, hogy nem kell aggódnod :)

Lilypie First Birthday tickers
szaboevi27
Biatorbágy
 
 


Évi: hát ez nagyon édi azért! Tánc és ének hajnalban? Ezt max. csak apa élvezné, kár hogy átalussza az éjszakát!
Neked is nappal kéne aludnod.
Hát tudom. Könnyű mondani. Pedig most úgy érzem, bárcsak ott tartanék már, ahol ti.

Kép


Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
andi565
Budaörs
 
 
 


Nappal ott a házimunka. Mindenki mondja, hogy aludjak, az megvár... pont ez a bajom... :D Ha nem várna meg, hanem valaki megcsinálná, simán aludnék. De hát mindenki csak babázni jön, nem nekem segíteni. Aztán persze jól kézbe szoktatják mindkét fiút, én meg küzdök velük, mert egyszerre nem tudok 2 babát álomba ringatni.

Ne sürgesd... :) tényleg élvezd. olyan jó kismamának lenni. akkor még csendben vannak :D

Lilypie First Birthday tickers
szaboevi27
Biatorbágy
 
 


ÉVI:
ezt is megértem, h csinálod a házimunkát. Milyen ciki lenne már, ha minden tiszta kosz lenne, miközben jönnek babanézőbe.
Mi lenne, ha éjjel takarítanál és akkor fogadnál csak vendéget? :wink: A sok vendég meg igazán beállhatna segíteni is.
Na jó! Nem irigyellek most már! Nagyon élvezem a kismamaságot! Legszívesebben már most szétkürtölném!

Kép


Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
andi565
Budaörs
 
 
 


Ez az Agolutin azért nem semmi!

Nagy nehezen rávettem a férjem, h beadja. A vége már röhögés és halálfélelem kombinációja volt.

Utána befeküdtem az ágyba és jegeltem szépen. Amikor később felálltam, úgy éreztem, hogy valami jégtábla ragadt a fenekemre. Azt hittem, ott maradt a jég, de tévedtem. A popsimon tenyérnyi piros folt, aminek középen egy nagy bekeményedett barnás folt. Mit rontottunk el?
A tegnapi semmilyen reakciót nem váltott ki, pedig nem is jegeltem.

Kép


Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
andi565
Budaörs
 
 
 


Andi, azert vigyazz a jegelessel, csak nehany percig szabad a szuri helyen tartani:)), nehogy hibernald magad :D ...nekem volt egyszer ilyesmi, amikor ott felejtettem a mirelit zőcccséget a derekamon.... el fog mulni, ne aggodj :D :D

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
donoka
Törökbálint
 
 


andi!
úgy a legjobb beadni az izomba menő szurikat, h tedd csípőre a kezed és a kisujjad- és az első ujjad között pont középre eső rész a tuti. a derekad felé nézzen az ujjad persze, nehogy a hasad felé. ha beszúrta a tűt, kicsit szívja vissza, h nem jön-e belőle vér, mert ha jön, inkább szúrja újra, mert akkor eret talált. miután beadta el kell dörzsölni, h ne tudjon nagyon szövetkárosodást okozni. de nem tudom amit te szúrsz az mi, nekem szerencsére nem kellett. de ez általánosságban a módi. remélem érthető voltam. be is rajzolhatja rajtad :D

http://testodepo.blogspot.hu/2011/03/in ... angol.html

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33
 
 


Donoka
Doninak jobbulást! Szegénykém, szörnyű lehetett, főleg, hogy nem tudtatok segíteni. A felkészüléshez hajrá! Ha lehet egy javaslatom, a tejeskávéban a tej az, ami nem javasolt. Én több, mint fél éve lemondtam róla, de a kávét magában nem tudom meginni. Sok keresgélés után rátaláltam a „kókusztejszínre” (coco mas – coconut cream), az íze isteni, kávéba, turmixba én ezt teszem, 200 ml 300 Ft körül van, sűrű, kevés kell belőle, nekem egy ilyen egy hétig is elég! Keress rá a neten, bioboltokban lehet kapni.

Sziszo és Zozo
Nagyon sajnálom, hogy újra át kell élnetek ezt a szörnyűséget! Sok erőt és kitartást kívánok nektek! Ahogy a lányok már írták, talán érdemes más utat választani!

Etna
Tutik, bizony! :)ihetetlen, hogy már a vége felé közeledsz! Nagyon ügyi vagy! A pakoláshoz meg hajrá, tényleg itt az ideje!

Évi
Köszi, hogy vázoltad a jövő aggodalmait! :) Tudom, , hogy ennek innentől soha nem lesz vége, de alig várom már!

Andi
Ugye, milyen jó, hogy elmentél K-hoz (K-hoz, ugye jól emlékszem?) mennyivel máshogy nézi az embert, és lám, injekciót is adott a vérezgetésre. Sajnos ezt egy „egyszerű” nőgyógyász nem teszi meg, hiába, ő nem meddőségi specialista! A szurikhoz drukkolok, de tudom, hogy ügyesek lesztek!

Én jól vagyok. Néha azt hiszem, kicsit émelygek, de ebben még bizonytalan vagyok :) Szúrkálódás, fájdogálás van, de ezeket jó jelnek veszem! Várom már nagyon a keddi uhut! Tegnaptól táppénzen vagyok.
thimmy
Gárdony
 
 


Lányok!
Inzulinrezisztanciában és PCOS-ban szenvedőknek ajánlom a következő írást!
Én az autoimmun betegségem miatt kezdtem el a paleo étrendet, ha valakit érdekelnek a részletek, szívesen megosztom a tapasztalataimat!

http://inzulinrezisztencia.5mp.eu/web.p ... zisztencia
thimmy
Gárdony
 
 


Ma reggelre az egész fenekem egy nagy piros fájó folt. Olyan mintha leégett volna. Ügyeleten is beadják ezt a szurit?

Donoka: nagyon sokáig jegeltem. Lehet hibernáltam vagy mi.
Hogy állsz a méregtelenítéssel?

Etna: hihetetlen hogy te még ehhez is értesz! Pontosan így csináltok mi is, mert így magyarázták el, sőt ilyen vidiket is néztünk előtte.
Te hogy vagy? Összecsomagoltál már? Bánk hogy érzi magát a pocidban?

Thimmy: örülök, hogy vannak apró tüneteid! Jól tetted, hogy elmentél táppénzre te is! Kell a babának a nyugalom. Sokat alszol te is? Én napi 10 órákat, úgy is, hogy napközben fekszem az ágyban. Egyébként én hiperaktív típus vagyok, emiatt furcsa ez!
Nagyon jól tettem, hogy K-hoz mentem, ez így van! A többi doki a természetes szelekcióra bíz mindent. Olyan kár, h nem vezet le szüléseket is!
Akkor kedden egyszerre izgulhatunk! Én a szívhang, te meg a petezsák miatt! :wink: :P :P

Kép


Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
andi565
Budaörs
 
 
 


Andi, ne tedd közvetlen a bőrre a jeges csomagot, én mindig tettem valamit oda, egy törölközőt pl. ahogy írtam. Szerintem szokjátok meg hogy párod adja az injekciót különben minden nap rohangálhatsz oda, én tuti biztos vagyok benne hogy párod jól adta be.
Thimmy, Andi keddre szorítok nektek ezerrel!!
ann74
 
 


andi!
én nem értek sok dologhoz, de az eredeti szakmám általános ápoló és asszisztens úgyhogy nálunk ez kötelező volt tudni :D összepakolva 30%ban, megy ez csak lassan. és csatlakozom thimmyhez ügyes vagy, h elmentél k-hoz. én szíven szerint arra voksolnék,h maradj is nála a 12. hétig, utána genetikai uh valami specialistánál mondjuk az isntehegyin vagy a praxisban dr hadjú krisztinánál a kombinált teszt és az uh és utána keress csak szülész dokit. utána már nem lehet baj, addig meg kell a meddőségis szaki. egyébként én hidegrázást kapok a terhesség alatt levett rákszűréstől. eddig az esetek 90%ban mindenkitől azt hallottam, h vérzett utána. szerencsére nekem mindig friss leleteim voltak a lombik miatt.
a fenekedet jól elintézted, tettél a fagyi cucc és a bőröd közé valami vékony rongyot? ajánlom a sudokrémet, az nagyon jó erre. hát most tényleg jobb lenne az ügyeleten beadatni.

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33
 
 


Etna:
Én is úgy gondoltam, h nála maradok a 12. hétig, aztán ahhoz a dokihoz megyek szülni, akit ő javasol.
Genetikai uh-ra én is a Hajdú Krisztinát néztem ki. A barátnőm is nála volt és a neten is sok jót írnak róla.

Ezek szerint ti jól vagytok. :P :P :P

Kép


Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
andi565
Budaörs
 
 
 


andi azt elfelejtettem írni,h a tűt tövig kell ám nyomni, nem fog csontot érni, úgy nem csomósodik be, mert akkor meg rendesen izomba!!!! tudom, h hosszú a tű, de muszáj. köszi jól vagyunk a szokásos finomságokon kívül, aranyér, gyomorsav, és pingvin járás, hiába szép ez az áldott állapot :D

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33
 
 


Bocsi, hogy ritkán jövök felétek, azért néha be-benézek.

Ann: el sem hiszem, hogy már itt tartasz - bezzeg 2 éve mikor volt a tali, de tudtam, és mindig nagyon szurkoltam neked is- mint másoknak is.

Etna: veled is nagyon elszalad az idő, s már egy-kettő és jön a drágaság.

SzaboEvi miatt ragadtam "tollat". Először is nagy-nagy gratula a duplán, sőt n-szer, és kitartás.
Hm sajnálom, hogy csak babázni járnak hozzád bárki is teszi.

Én is járok babázni egy rokonhoz - leírom ez miből áll. Baba megnézés, beszélgetés, éneklés, altatás, huncutkodás és nem dajkálás (1x volt még a kezemben) s a legfontosabb a kezdetektől vasalás, vasalás és még mindig vasalás. Természetesen alig várják, hogy menjek - én is - de be kell érjem fentiekkel, remélem lassan kicsit több dajkálás is következik.

Egy kalappal mindenkinek, és tudjátok: soha nem feladni!

üdv kispatak
meer
Aba
 
 


Szia Kispatak! Remélem hamarosan saját babát fogsz dajkálni.

A popsimat olyan szinten elintéztük, h az ügyeleten mondták, h másnap a sebészeten kezdjek. Fasza!
Ezen kívül ma már egy túros hófehér folyás is megkörnyékezett. Eddig sárgás volt. Nem viszket, nem büdös. Estére megint sárga.

Egyébként meg tiszta ideg vagyok. Nem hiszek a sikerben és rettegek a keddi uh-tól. Bele fogok örülni ebbe a gyerek témába.
Még jó, hogy ti itt vagytok és elláttok jó tanácsokkal.

Kép


Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
andi565
Budaörs
 
 
 


Andi, a bmc-ben amúgy tanították be párodnak hogyan kell beadni és pontosan hová szabad????
ann74
 
 


Ann: magánrendelésen tanították. Szerintem jól adta be a férjem. A jegeléssel rontottam el..

Kép


Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
andi565
Budaörs
 
 
 


Jaj, drágám!!! Annyira sajnálom! Reméljük nincs semmi komoly ami miatt most meg aggódnod kell. Holnap majd jelentkezz hogy mit mondtak a sebészeten. Remélem csak kenegetni kell és helyre jön hamar.

Zsuzsa

Kép
vasikáé
Székesfehérvár
 
 


Thimmy! Tüneteid eléggé bíztatóak, 100% hogy minden rendben zajlik odabent!!!!!! :)
Igen, ez a tej kérdés....az a baj, hogy imádom, és tudom, hogy nem jó, főleg nem reggel, mert akkor a legnagyobb az inzulinválasz. A sikeres lombik előtt 2 éve el is hagytam, rizstejjel, zabtejjel helyettesítettem. Nem ízlett:) Szülés után visszatértem a tejre, de most megint le kell állnom vele. A kávét gabonakávéval helyettesítettem, már azt is beszereztem:)
Erről a kókusztejszínről még nem hallottam, de köszi a tippet, biztos, hogy ki fogom próbálni.....
A paleo étrenddel is kacérkodtam, olvasgattam is a témában, de nem hiszem, hogy maradéktalanul be tudnám tartani, pedig tisztában vagyok az előnyeivel, de egyszerűen én annál nagyobb hedonista vagyok :D :D
Áruld el, Neked hogy megy ez?

Andi, a folyás miatt ne aggódj, terhesség alatt sokkal bővebb mindenkinél, hidd el, tapasztalatból mondom, nekem szinte végig volt, a végefelé már kezelni kellett! Ilyenkor megváltozik a kémhatás a hüvelyben, ezért kell a higéniára fokozottan figyelni.
Minden rendben van a picikéddel, még ha nem is érzed, hogy ott lenne, ott van Ő!!! Ne agyalj állandóan azon, hogy mi lehet a "baj", csak pihenj, Neked csak ez a dolgod, ő meg növögessen szépen :) Van embrió, van pulzálás, hidd el, ha eddig eljutottál, ráadásul természetes úton, nagy baj, nem lehet!
Nyuuuugiiii :D
Sztem is túl sokáig jegelted a szuri helyét. Nekem többen is felhívták a figyelmemet, hogy fontos, ne túl sokáig hagyjam rajta, csak pár percig!!!
Biztosan hamar regenerálódni fog a helye!! Írj, hogy mi volt!

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
donoka
Törökbálint
 
 


Donoka: mi a helyzet a biotejjel? Én most azt iszom. Szerintetek ez sem jó?

Voltam a sebészeten. Kaptam valami kenőcsöt meg panthenol-t. Ezeket kell nagy gézlapra kenni és a popsimra ragasztani.
Mondták, h láz, hidegrázás esetén azonnal sürgősségi!
Rossz helyre adtuk a szurit, de egyébként fagyási seb lett belőle.
Jól elcsesztük.
Ezt van. Erősek vagyunk a babával együtt. Túl fogjuk élni!

Kép


Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
andi565
Budaörs
 
 
 


Andi
Helyes, fő a pozitív hozzáállás! Ne izgulj, legközelebb már ügyesebbek lesztek. Hiába, Te nem ápolónő vagy! :)
A biotej az tehéntej, csak bio-gazdálkodásban tartják a bocit?

Donoka
Köszi a bíztatást. Most már egyre többször érzem, hogy émelygek - gombóc van a torkomban. A szurkálódás továbbra is meg van, olyankor próbálok lassítani, vagy ha otthon vagyunk, ledőlni pár percre. :)
A rízs meg zabtejnek tényleg sz.r íze van, úgyhogy ha szereted a kókuszt, akkor ez be fog jönni neked is! :)
A paleo már könnyen megy, persze idő kellett, hogy teljesen átszokjunk. A jelszó a húst zöldséggel + gyümölcs. Próbálok mindig új recepteket kitalálni, elég élénk a fantáziám! :)
A legnehezebb, hogy előre kell tervezni, mert ha megéhezek, nem kaphatok be egy pogácsát vagy túróstáskát pl., mint azelőtt.
thimmy
Gárdony
 
 


UUhhh Andi!!! Basszus :? :? De hova adtátok? Nem izomba ment ugye? Mert egészen a csípő és derék magasságába kell, biztos lejjebb szúrtatok. Mi ezért nem is mertük magunk szúrni, hanem hozzám jött mindennap vki. Pedig nagyon mondták a BMC-ben, hogy igazán jól a férjek tudják beadni, de egyszerűen nem ment:)
Persze, hogy erősek vagytok!! Semmi baj nem lesz, ő meg akart foganni, és meg is fog születni:)
A biotej ugyanúgy nem jó, mert az is tehéntej. A tehéntej meg a borjak táplálására van, nem ember táplálására. Nehezen tudjuk megemészteni, meg tele van tejcukorral. A joghurt, tejföl stb már egészen más tészta, ezeket könnyebben fel tudja dolgozni a szervezet. Bár asszem a paleo ezeket sem engedi...vagy?
Kétségtelenül a növényi tejek egészségesebbek: zab, mandula, rizs, szója, köles...stb, csak ezeket én nem nagyon szeretem. Doninak szoktam adni cumisüvegben, simán legurít belőle 3 dl-t reggelire. Ha hozzászokik, nem lesz furcsa az íze.
Viszont van itthon konzerves kókusztejem, és úgy látom az is jó, max kipattogok tőle :D

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
donoka
Törökbálint
 
 


Thimmy, igen ez a legnehezebb benne, hogy kreatívnak kell lenni, mert nem túl széles az élelmiszerek skálája. Meg a hozzávalók sem minden közértben beszerezhetőek. De tény, hogy megéri, mert nagyon sok betegséget meg lehet vele előzni...
Hajrá émelygés, gombóc és társai!!! :D :D

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
donoka
Törökbálint
 
 


Donoka
Legtöbbszőr én is az egyszerű, bárhol beszerezhető alapanyagokból dolgozok - valami csírke (serpenyőben, vagy sütőben, vagy sütőzsákban), mellé zöldség (ami van itthon). Ha tepsiben sül, rádobok reszelt sajtot, ha serpenyőben, akkor meg a fűszerekkel (fokhagyma, mustár, zöldfűszerek) lehet variálni.
Nálam a különlegesség a kókusztej - bioboltból, és a darált mandula - most már az Aldiban is lehet kapni :). Az ajánlott lisztek közül csak lenmaglisztem van otthon, és csak néha használok belőle egyfajta lepénykéhez. A sütéshez kipróbáltam a kókuszolajat - nagyon finom, és nincs olajszag a lakásban. :)
thimmy
Gárdony
 
 


sziasztok lányok!

andi!
kitartás, már csak 6 hétig kell kb szúrni :D biztos sajnált az ember megszúrni és nem szúrta be tövig a tűt, így bőr alá ment nem izomba. szegény ember, most el lehet kenődve. inkább menj az ügyeletre, legalább sétálsz egy kicsit.

nekem is kókusztejet mondtak, h igyak a tejeskávé mellé. 1300 -ért literenként nem fogok. helyette iszom a tehéntejet a kávéval, de nem reggel, hanem tízóraira. 5,1 -es cukraim vannak kaja után, úgyhogy ez nem rossz módszer. ehhez a táplálkozáshoz sajnos nem két gyerekes átlag fizetésű emberek kellenek, mert horror áron vannak hozzá alapanyagok és még macerás is beszerezni. ok lehet mondjuk xillitet kapni a tescoban is, potom 1100-ért. vasival közös ismerősünk is mindig ajánlja nekünk, neki is nagyon bejött. én azt tudom, h mindkét lombiknál ittam a tejet, sőt reggel ittam és szerencsére mégis sikerült bánk is, boti ugye meg főleg, nála még csak nem is tudtam az ir-ről. bánknál már igen, ott oda is figyeltem, erre 7-es terheléses cukor mellett inzulinra állítottak. a fene sem tudja, botinál meg nyakra-főre ettem az édességet, jó sokat híztam, magasabb súlyról is kezdtem azt mégsem volt semmi bajom. ki a fene tudja, h mi a jó??? szerintem mindenkinek ami beválik. a lényeg, h babaók jól legyenek, ők a legokosabbak, ha paradicsomot kívánnak azt kell nekik adni, ha meg mustáros kenyeret akkor meg azt :D ő tudják.

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33
 
 


Sejtettem én, hogy a biotej sem jó. Apám háziorvosként már évek óta kampányol a tehéntej ellen.
Biztos jó a túró meg a joghurt? Az Activiát én imádom.

Ilyen gombócszerű nekem is van a torkomban. Mindig tele érzem magam és büfizek is elég sokat. Babó a pociban! :wink: :wink:

Kép


Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
andi565
Budaörs
 
 
 


Etna
Én is azt mondom, hogy mindenki megtalálja azt, ami neki jó! :) A lényeg, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben :D a legfontosabb ilyenkor úgyis a picur, bár erre a mustáros kenyérre most jött egy gombóc a torkomba :lol:
Rég került szóba az ovi téma, Boti hogy viseli? És lesz segítséged a pici mellé az első hetekben?

Andi
Popód hogy van? :lol:

Jajj, lányok, már csak a hétvégét kell kibírni és kedden megyek ultrahangra! (nekünk a hétfő is a hétvége része, mert szabadnaposok vagyunk). Néztem, hogy Andinak 5+5 napon milyen nagy a petezsák és a baba is látszik már, nekem januárban 5+4 napon volt 8 mm petezsák. Lehet ekkora eltérés? Úgy tudtam, hogy az első hetekben azonos méretű a pici mindenkinél...?! Sz. doki akkor nem mondta egy szóval sem, hogy ez kicsi lenne. Aztán, tudjátok..
Ti szoktátok valahol követni, hogy mekkora a baba odabent (neten) ?
Nagyon bízok, mert teljesen másként érzem magam, mint akkor! Tegnap kétszer el is szédültem, ilyen sem volt még soha. És a szúrkálódás, húzódás folyamatos a pocimban. Gondolom a méhszalagok. Izgulok!
thimmy
Gárdony
 
 


Olvastátok ezt a cikket? Jót mosolyogtam rajta, de az író helyében minden sor végére tettem volna egy szmájlit, hogy ne legyen ennyire irónikus. :D Összehasonlítva a mi gyerekkorunkkal .... és mégis túléltük! :lol:

http://www.babanet.hu/cikkek/vattaba-cs ... el-2012101
thimmy
Gárdony
 
 


Thimmy:
Popóm fáj, de kibírom valahogy! A lényeg, hogy a baba jól legyen.
Nekem is nagyon nehezen telik ez az időszak. Nem tudom, h várjam a keddet, vagy ne. Olyan jó kismamának lenni! Persze, én bízom bennen, hogy minden a legnagyobb rendben lesz!!
A petezsák méreteket én is néztem. Egyik oldalon azt láttam, hogy a CRL már 3mm kéne, h legyen. Na de nem is idegesítem ezzel magam. Te most megnyugtattál azzal, hogy a te angyalkád csak 8mm volt 5+4-en! Kedden lesz egy gyönyörű dobogó szívecském, ez itt a lényeg. Neked pedig egy szép nagy petezsákod! Hanyadik héten leszel kedden?
Nekem egyre rosszabb a gyomrom. Ég is, meg a kaja is sokszor kifordul a számból, ma már kétszer ki kellett köpjem kedvenc kajáimat. Na, nem áltatom magam, lehet hogy csak az Agolutin okozza.
Annyira szeretném ezt a kisbabát!

Kép


Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
andi565
Budaörs
 
 
 


Durva, visszanéztem a "méreteimet" és az első lombiknál, ami sajnos missed ab-bal végződött, 5+4-en nekem is 8 mm-es volt a petezsák, és nem volt benne semmi, még szikhólyag sem... aztán 2 hét múlva sem,annak ellenére, hogy a petezsák mérete meg nőtt.
A sikeres beülti után 6+0-en 14 mm-es petezsákban 4 mm-es embrio pulzált. De az elsőnél nekem sem mondták, hogy ez nem normális, sőt, nagyon meg volt vele elégedve a Tanár Úr, emlékszem, még rá is kérdeztem, hogy nem gond-e, hogy még nem pulzál? Azt válaszolta, h dehogyis, az lenne a baj, ha pulzálna.....ezt nem értettem, de hát biztos úgy van :) Persze annyira megijedtem, hogy nem bírtam ki a 2 hetet a következő uh-ig és elmentem magánba kb 5 napra rá. Na, ott még a petezsákot sem találták, szívhang, ilyesmi meg pláne nem volt. Aztán valami fekete pontra, azt mondta, h megvan, de tuti nem az volt.....na mindegy, lényeg, h a félelmem be is igazolódott :(

Thimmy, Andi, a jövő hét keddre egy kalappal!!!!
Andi Neked már ott a babó, Thimmy, Nálad pedig a jelek extra bíztatóak, nálam csak Doninál voltak ilyen fájdogálások!!!!

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
donoka
Törökbálint
 
 


sziasztok!

én innen néztem hetente a méreteket és amiket írt, totál igazak voltak rám. igaz mindig később néztem direkt, nehogy bebeszéljem magamnak a tüneteket :D de hát bánkom ennél jóval nagyobb, mint az itteni adatok, de a hetekre való lebontás jellemzői nagyon bejöttek

http://www.szuloklapja.hu/baba/body/het ... hp?HETEK=5

akkor most mind a hárman küzdünk a savval és a hányingerrel? :D mert én is ám, újra!!!! :shock:

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33
 
 


Donoka: köszi a megnyugtó híreket!
Szegénykém! Borzalmas lehetett. Szerintem tanár úr nem akart megijeszteni, de az is lehet, hogy sok mindenki másnál nem történik baj ha kicsi a petezsák.

Etna: gondolom neked már Bánk nyomja a gyomrodat, azért van savad megint. Szépek vagyunk nagyon! Jó ez az oldal, nézni fogom ezentúl ezt is.

Nagyon szép napom volt! Barátnőmék a 2 hónapos babával nálunk töltötték a délutánt. Olyan jó babaillatú volt minden! Kicsit mondjuk elfáradtam, mert rengeteg fincsi görög kaját készítettem.

Kép


Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
andi565
Budaörs
 
 
 


Mi újság veletek?
Szombat óta senki sem irt.
Nekem fájdogál a pocim tegnap óta.

Kép


Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
andi565
Budaörs
 
 
 


Andi, pihengess! Vegyél be magneB6-ot vagy amid éppen van otthon és pihenj. A méhed ilyenkor nő, persze hogy néha görcsölget.

Zsuzsa

Kép
vasikáé
Székesfehérvár
 
 


Zsuzsa: szedek Rutascorbint, Femibiont, C-vitamint, és 3X1 Magne B6-ot. Lehet, hogy többet kéne, holnap leegyeztetem a dokival. Folyamatosan fekszem az ágyban és nézem a 9 hónapot. Már a 7. adásnál tartok. Nagyon élvezem!
Ti vetettetek le őssejtet? Mi biztos fogunk.

Thimmy: te hogy vagy? Izgulsz a holnapi nap miatt?

Többiekkel mi újság? Úgy eltűnt mindenki.

Viki: mikor esedékes a pozi teszt nálatok?
Sziszo: nem történt valami csoda azóta? Úgy reménykedem, h azóta találtak szívhangot.

Kismamik: hogy vagytok?

Kép


Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
andi565
Budaörs
 
 
 


andi: Hónap végére. Ha megint 29 napos ciklusom lenne, akkor 29-én kéne megjönnie. Jobban mondva nem kéne.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Andi, mi nem vetettük le az őssejtet. Jó lett volna, de sajna a pénztárcánk nem engedte meg. Ha nektek telik rá mindenképp vetessétek le.

Vicky, akkor 29-én ne jöjjön meg!!!!! :wink:

Zsuzsa

Kép
vasikáé
Székesfehérvár
 
 


Vicky: de soká van az a 29-e! Akkor mostanság akciózzatok ezerrel!

Zsuzsa: nekünk sem telik rá, de valahogy megoldjuk. Előbb legyek túl ma este a szívhangon. Nagyon izgulok!

Thimmy: gondolom te már ott vagy a BMC-ben. Gyere a hírekkel. Nagyon izgulok érted is!

Boldog kismami akarok lenni! :P :P :P :P :P :P :P :P

Kép


Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
andi565
Budaörs
 
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?