Új privát üzeneted érkezett!

Betszi Orsoly köszi, tényleg sokat segítettetek, lelkileg le kell rendeznem mert félek attól a virtuális megevéstől Képde már jobb. Elfogadtam, hogy ha így kell lennie így lesz (de azért jólesett a májamnak, hogy délben csak 50-t evett mellé. Szóval fel nem adom, de megbarátkozok azzal a tápszerszörnnyel Kép
Ja még egy kérdés a fagyott tejet kilvasztotm felmelegítem odaadom és ami megmarad azt ki kell önteni vagy újramelegíthető a köv haminál?

Orsoly, addig Lackóval mit csinálsz amig Botonddal dévényeztek? Ez egyébként mennyibe kerül? És minden feszes babát "felvesznek"? Mekkora már a "kicsikéd"?

Pusz Erika
hurki
 
 


Erika Kép
A fagyott tej felolvasztva, de nem felmelegítve még 24 óráig tárolható a hűtőben. Amit megmelegítettél azt ki kell sajnos önteni a higiénia miatt.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok csajok!

Mindenkinek minden jót!

Orsi: szeretnék tőled kérdezni az inszemről. Mert lehet, hogy nálam erre kerül sor, függetlenül attól, hogy spontán már van a három éves kislányom.
Hogy csinálják? Mekkorra esély van vele a babára? Árak? Melyek a legjobb gyógyszerek? Milyen általános egészségi állapot kell hozzá? A nő testalkata függvénye a sikernek? Mit tudsz tanácsolni, ami megnöveli a sikert?

Köszi, elsőre ennyi.

Emseanyu/Szilvia

emeseanyu
 
 

 
 

Hurki feljel isKép

Deveny: Lacko jol eljatszott mellettunkKép van ott egy kosar jatek, ugyhogy elvan. amugy ez a kistarcsai korhazban van, ingyen, tb-re megy. barki johet, barhonnan. Csak nincs valami gond nalatok is?

Zsuzsa: nem ertem a dokid miert rakosgatja az idopontot, ilyenkor mar nem szamit, mekkoranak merik a manot. ha szamitana, mindenkinek egyen 3 es fel kilos babaja szuletne. pl kivancsi lennek mekkora volt ezidotajt BotondKép

orsoly
orsoly
 
 


Erika!
Bocsi, hogy belekotyogok, de nálunk is hasonló mélypont volt tejciileg nemsokkal Krizsó 5 hónapos kora után. Egy szoptatási tanácsadó ezt olvasva biztos hűledezne, de mi így vészeltük át:
Pár napos pihi és ivókúra után egy picit nőtt a tejcsi mennyisége, de nem lett a régi. Én akkor elkezdtem hozzáetetni és egy hét alatt beálltunk a mai napirendre. Azaz, napi három szopi (korán reggel, aztán visszaalszunk majd újra egy kis szopi - minimális, amennyi van - és este lefekvés előtt újra szopi). Közben pedig főzök Krizsónak és eszi a főzelékeket, gyümiket, tejpépeket és semmi tápszer. Most 8 hónapos és máig így eszik. Ha csak szoptatnom kellene éheztetném szegényt az biztos, mert nem túl sok a tejcsim, rendszeres szopira biztos nem elég. Nekünk nagyon bejött ez, mert így van csaknem 12 óra az esti és reggeli szopi között és mivel teljesen kieszi a cicit, ennyi idő alatt szépen újra telítődik (na nem keményre, de elég a nagyétkű kisfiamnak). Ráadásul nem érzi azt a babó, hogy nincs elég tejcsi a ciciben, mert igaz, hogy 12 óra alatt, de elég termelődik. Így Ő nem kapott tápszert egy percig sem. Lassan úgyis nektek is el kell majd kezdeni a hozzáetetést. Miért nem hozod egy kicsit előbbre?
Pusza,
Humi
humi
 
 


Sziasztok.
BUÉK!
Régebben a talik után többször olvastam, hogy istenítettetek egy tésztasalit. Talán Beszti receptje, de ebben nem vagyok biztos. El tudná ezt nekem küldeni valaki? Előre is nagyon köszi.
Később visszaolvasok és jövök trécselni.
Puszi, Edit

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


Humi: a tapszer nem ellenseg, azert ezt jegyezzuk megKép es szvsz kellene a feherje belole, mert ezexerint nincs eleg tejcsi...de ez maganvelemeny, meg nem ertek annyira hozzaKép

orsoly
orsoly
 
 


Sziasztok!

Gondoltam bekukkantok, hogy jelentsem betöltöttük a 40. hetet és még egyben vagyunk!!

Ja meg persze: BOLDOG ÚJ ÉVET!!

rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs
 
 


Sziasztok!

Picit visszaolvastam, latom nem mindenutt alakult jol a Szilveszter. Nalunk sem. Igazandibol azt sem tudom mikor volt, Balazs 28.-tol betegeskedett, 31.-en reggeltol tudogyulladassal es kiszaradassal infuzioztunk a korhazban. REmalmaimban se jojjon vissza... Tegnap este jottunk haza.

HurkiKép
A szornyu hasmenes miatt, amit az antibiotikum okozott, mi 5 honaposan es 14 naposan elkezduk a hozzatapit, illetve belediktaltak Balazsba a korhazban a repat. MEgfogta a gyomrat, de most, hogy mar megint szajon at kapja az antibiotikumot es nem intravenasan, megint adni kell repafozeleket. Nekem van tejem, de mar attol is kivagyok, hogy a hozzatapit nem fokozatosan es nyugodtan kezdtuk el,ahogy terveztem mikor pedig olyan jol alakult a szopink. Szerencsre Balazs elfogadja.
CSak azt akarom mondani, hogy csinald azt, amit az osztoneid diktalnak!!! Egy anya mindig megerzi, mi a legjobb a picinek. Ha en nem hallgatok a sok okosra es a 3 dilettans orvosra, aki Balazst latta (mindenki szerint egy eros nathank volt, turelem...), hanem bemegyek vele a korhazba mar hamarabb, mert EN ISMEREM LEGJOBBAN, akkor nem kellett volna ott imadkoznom az ossze-vissza szurkalt gyerekem agya mellett...
Nagy a dilemma tudom, de lenyeg, hogy egeszseges es mosolygos legyen. Ha eldontod, mit adsz neki, hogy csinalod, akkor hidd el, hogy ugy a legjobb!!! ne parazz utana foloslegesen, a legjobbat akarod neki es Te erzed leginkabb mire van szuksege. Ez biztos !!!

Most ennyire futotta.

Mindenkit puszilok!
szoszi
szoszi
 
 


Sziasztok ismét!

most visszaolvastam!

Erika! Ugyan nem vagyok gyakorló anya, de széles az anyatest-közelségem, szóval minden barátnőm már az(én a megint megjöttes vagyok köztükKép).És átéltem már verbálisan és sajna vizuálisan is egy-két tejválságot!
Szóval mint laikus!nem gondolod, hohgy Humi módszere a megfelelő? Hiszen már több mint fél éves BAlázs, simán lehet, hogy mást is kellene ennie, mint tejcit és akkor reggel este tud tejcizni. no persze lehet már probáltad!
Előkapok egy konkrét példát és én a magam részéről valahogy igy szertném majd csinálni(ha elkezdhetem, mert egyenlőre Hanga,úgy tűnik ráérKép)
Szóval a nővérem(négy gereke van a szomszédom tehát naponta látom mit csinál) utolsó gyreke most 17 hónapos. Ő nem volt sosem egy tejcsárda, de mindig mindent megtett. Mikor betöltötte a gyerek a három hónapot, tehát a negyedik hónaptól elkezdte a tízórait átálítani gyümölcsre, aztán az ötödik hónapban az ebédet főzelékre a hatodikban meg az uzsit tejpépre. Sajnos nem lévén tejcsarnok, a reggeli és a vacsi egy idő után tápszer lett cici helyett,úgy kb a kilkencvedik hónapra(de Te valóban próbálhatnád azt cicnek tartani,ha akarod, mert Ő ekkorra tényleg feladta, ami szerintem amúgy tök normálisKép). tehát Benedek hét hónapos korától már mindenfélét evett.
nekem eleve tetszik ez a módszer, mert kövezetek meg, de én kb fél éves korától szertném, ha lazábban lehetnénk. Mármint mondjuk napközben már más is etetheti, akkor kicsit talán építhetném az a jól megvetett kariert is.KépPersze, tudom, ha már itt lesz akkor derül ki, hogy ő hogy üzemelKép
Na, remélem nem voltam nagyon kotnyeles!!Kép
rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs
 
 


Rekacs: hat ize, en nem ertek veled egyetKép en ugy gondoltam, ha mar szulok egy gyereket, akkor ami neki jar, azt probalom raszanni. neha kiborulok most is, hogy Botond mellol nem tudok elszakadni hosszabb idore, ilyenkor hazamegyek anyukamekhoz, ahol a gyerekek osszes gondjat leveszik a vallamrol, en meg csatangolhatok (csak szopira kell hazamenni, de 5 perc alatt otthon vagyok barhonnanKép). 6 hosan elkezdem a hozzatapit, igy kb 9-10 hos koraban mar hosszu idore el lehet tavozni otthonrolKép szvsz ennyit ki lehet birni, es ennyit kibri az a karrier isKép

orsoly
orsoly
 
 


LányokKép
Én egyetértek Orsollyal, bár nem vagyok egy ősanya típus.Kép Abban értek egyet, hogy a tápszer az nem egy méreg. A mai hipoallergén tápszerek igenis nagyon jók. Természetesen nem olyan jó mint az anyatej, de sok vitamint, fehérjét tartalmaz, és az anyatej után ez a legjobb táplálék a csecsemőnek. Sajnos kutatások kimutatták, hogy a 6 hónapos kor előtti hozzátáplálás miatt van, hogy a későbbiekben allergiás lesz a gyerek, majd a felnőtt. Persze 6 hónapos kor után fokozatosan el lehet kezdeni a vegyes táplálkozást, lépésről lépésre. Igazából a kialakult anyatej kultusz miatt lett ilyen lenézett dolog a tápszer (na tényleg hülye neve vanKép) Én 6 hónapos korig nem fogok vegyes táplálkozásra áttérni.

Szerintem egyébként 6 hónapig ki lehet bírni ezt a szopira hazarohanni dolgot. De aki nem tudja megoldani a hazamenés dolgot, az még mindig adhatja cumiból a lefejt tejet. Csak úgy jár mint én, hogy rákap a cumira a gyerkőc.KépKép A tápit meg bárki odaadhatja a kölöknek.

Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


Orsoly, nálunk minden rendben nem feszes egyáltalán illetve nem mondták egy vizsgálaton sem, csak érdekelt.
Szopitéma: na most hogy végre itt figyel a tápszer a konyhában, megnyugodtam...egyenlőre nem is volt rá szükség, nagyon keveset kellett csak melléetetni fagyósból, visszábbjött a tejci aminek nagyon örülök Kép. A melléetetést is elkezdtem, egyenlőre az almát kiköpi, a tejpépet viszont elfogadta, de azt meg nem fogok neki adni nehogy allergizáljon merthogy én allergiás vagyok dokinéni mondta HA+allergiára hajlamos gyerekeknek való tápszert ír fel de nem szójásat.Hát így vagyunk, végre nyugisan.Kép
Rékacs ne siettesd majd kibújik ő ha úgy tartja kedve, gondolunk rátok, aztán jöjjenek azok a hírek! tessék sűrűn bejelentkezni!
Jimbone osztom Orsoly véleményét hogy nem kell módosítani a szülés dátumát, ne is törődj vele. Lehet köv héten teljesen átlagos méretei lesznek. Tudod ez csak egy gép.
Szöszi, jaj de rosszul hangzott ez az infúzió meg antibio. Remélme minden rendbejött Balázs pedig hamar elfelejti a történteket. Bent aludhattál vele a kórházban?
Pusz Erika
hurki
 
 


Szia Hurki,
Látom kiborultál mint a bili.

Figyelj! Hallottál már olyanról, hogy meghalt a gyerek mert tápszert kapott? Ugye nem!? Mert én sem! Olyanról viszont inkább, hogy a gyerek étkezési zavarokkal küzd, csak tologatja a kaját meg ilyesmik. Mit gondolsz ez miből eredhet?

Javaslatom:
Próbálkozz a szopival szorgalmasan, úgy, hogy tűzz ki magadnak egy időpontot, mondjuk mától 2 hétig fejni (akár éjjel is) és persze szopizni próbálni. Azt hiszem ez az idő elég arra, hogy a szervezeted eldöntse beinditja e az újratermelést e vagy sem. Ha nem akkor hagyd a francba az egészet és állj le vele.

Tudom, hogy ha most ezt egy LLL-es lány olvassa dob egy hátast, csak szerintem azt is figyelembe kell venni, hogy a gyereknek az ilyen etetések felérnek jókora stresszadagokkal, tortúrával, s ezáltal kiváltva olyan reflexet, hogy talán egy életre "megutálja" az evést és problémát fog jelenteni a későbbiekben a helyes táplálása a gyereknek.

Szóval azt mondom, hogy józan paraszti ésszel járj el, próbáld magad egy kicsit kivülről szemlélni és a tápszert ne tekintsd ellenségednek, hanem inkább egy olyan barátnak aki kihúz a csávából, ha nincs tejci.

A másik meg, hogy mindenki ugyebár azt szajkózza, hogy minimum 6 hónapos koráig tejcsit kapjon a gyerek és ezt annyira beleoltják az anyákba (magamról is tudom) hogy akár éjszakákat képesek átsírni azért mert nincs vagy kevés!

Nem szabad! Hülyeség! Már most tudom magamról, hogy nem fogok szülés után a kórházban éjszaka felkelni, hogy 5 ml kifacsarjak magamból és más lányokat figylni, hogy húúúú neki mennyi van!

És ha kell bizony jó szívvel ki fogom pótolni az anyatejet tápszerrel és nem fogok akkora haknit csinálni a tejcsiztetésből mint korábban tettem. A fiam 7 hónapig csak tejen élt a úgy hogy minden áldott éjszaka 2x fejtem, hogy meglegyen a mennyiség, aztán munkába álltam és ott is naponta 4x fejtem+éjszaka. 14. hónapos koráig kapott anyatejet.

Megyek mindenkinek nagy pusszancs és azért remélem nem kapok túlságosan nagy letolást a lányoktól és más LLL lányoktól, hogy elmondtam szerény véleményemetKép

MJ-Móni
és az újabb 12+5 pocaklakó
mj__móni
 
 


Rékacs!

Nem azért mert ősanya típus vagyok, de meggyőződésem hogy egy 3-4 hónapos baba gyomra éretlen a hozzátáplálás bármilyen formájára. Ha szükséges, akkor a hiányzó anyatejet 5,5-6 hónapos koráig tápszerrel kell kiegészíteni vagy teljesen pótolni, de nem gyümölcsöket és zöldségeket kellene adni.
Igaz én abban is egészen más vagyok, hogy a munkáról hogyan gondolkodok, mert az is meggyőződésem, hogy kb. 3 éves koráig a gyereknek az édesanyja a legszükségesebb, és csak akkor szabadna munkába állni, ha az tényleg fontos pl. ha pénzkérdés.

Móni!

Ugyanakkor veled sem értek egyet, hogy a kevés mennyiség miatt teljesen le kellene állni vele hirtelen. Akármilyen kis mennyiségben is, de az anyatej ekkora korban (és később is) nagy áldás. Nem kell stresszelni rajta, ez igaz, de ha szeret szoptatni és a baba szeret szopizni, akkor nyugodtan tegye. (Még írtam volna pár sort, de inkább nem teszem..., leginkább Hurki miattKép, de veled sem akarok összeveszniKépKép, csak jelzem, hogy nem értünk egyet...)

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Nahat, nekem meg alig irt valaki...Kép

HurkiKép
Persze, hogy bennt maradhattam vele, sot jobbara meg a ferjem is bekoltozott, mert nem hagytam lekotni a kezet a kanullel, inkabb folyamatosan fogtuk, ultunk mellette ejszaka is. Igy, ha ki kellett mennem, kellett egy valtotars.
De, most mar (kopp-kopp) jobban van.
Tejecske: jaj, de jo, hogy tobb van. Talan megis az idegeskedes is befolyasolja Nalad...

KakukkKép
Dani jobban van? Es Te? Kiheverted mindenfele keppen?

RekacsKép
Pedig azt hittem a Szilveszter...

szoszi
szoszi
 
 


Szöszi Kép
Sajnálattam olvastam, hogy mi volt Veletek. Most már a többedik mamitól hallom, hogy kiszáradás közeli állapotban jutottak kórházba a babóval.
Ennek mi a tünetei?? tudom, hogy a kutacsát kell figyelni de pl. ordítás közben állandóan be van süllyedve ill. nálunk délután Levinek sokszor süppedtebb, mint délelőtt.

Most már minden rendben a kismanóval? mi okozhatta a problémát nálatok?

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Szoszi!

Kép Sajnos egyaltalan nincs rendben Dani. Hazajottunk a korhazbol 30.-an, akkor alig evett, de hazasirtam magam, mert lattam, hogy ott nem lesz javaulas. Ejszaka ordito gyerekek, muanyag szeken szoptatas, stb
2 nap mulva aztan el kezdett enni, orankent es 2 orankent. A tejem nem birta kovetni, de vegul kovetkezo napra nagyjabol az is helyre allt.
Erre el kezdett kohogni es az orra is bedurrant.
Tuti, hoggy a korhazban kapta el, 3 ilyen beteg gyerek is volt a szobaban.
Kihivtam az orvost, azt mondta, a tudogyulladas hataran van. Tegnap ota kap antibio.t. Eleg rossz passzban van, nagyon sokat sir es keveset eszik megint. Kép
Minden eves utan ott imadkozom, hogy a kohogestol ne hanyja ki az egeszet. Raadasul a gyomra nem birta, igy holnaptol valtunk egy masik gyogyszerre.
Remalom ez az egesz, Emmaval alig tudok foglalkozni. Kép
KépKépKép
Kakukk
kakukkfu
 
 


SzösziKép
Most olvasom csak, hogy kórházban voltatok Balázzsal. Nagyon sajnálom szegénytKépKép Jól kijutott nektek a betegeskedésből. Remélem mostmár hamar helyrejön teljesen. Rémálom lehetett. Melyik kórházban voltatok ?

KakukkfuKép
Szegény Dani. Remélem elkerüli a tüdőgyulladást. Borzasztó ez a magyar kórház helyzet. Beviszed a gyereket egy betegséggel, és hazahozod kettővel.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


Szoszi: ne haragudj, hogy nem reagaltam. mielobbi jobbulast nektek, sajnalom ezt a korhazasdit. Mostanaban annyian voltak korhazban, mi a fene tortenik?KépKépKép

Kakukk: nektek is jobbulast! gyorsan...es boldog szulinapot Emmanak, azert remelem meg tudtatok unnepelniKép

orsoly
orsoly
 
 


Orsi!Kép
Kiszaradas tunetei: alkoholszag, acetonszag, bagyadtsag, ernyedt vegtagok,stb...Nekunk ezek nem voltak es megisKép. Minden esetre a pici babak (meg a gyerekek is) nagyon konnyen kiszaradnak, naluk ugyanannyi vizveszteseg a testsulyuk sokkal nagyobb szazalekat teszi ki.
Balazs erosen megfazott, kohogott, taknyos volt es koptetot kapott meg antibiotikumot, pedig produktiv kohogese volt. Ettol annyi valadek lett neki mindenhol, hogy vizszintesben nem birt lenni, majd' megfulladt. 2 ejszakat nem aludt, csak kinlodott, sirt. Az antibiotikumtol hasmenese lett. Mire a korhazba ertunk kiszaradt, a natha meg jo kis horgogyulladasba ment at.

KakukkKép
Mi befekhettunk Balazzsal, marmint en, egyagyas szobaban voltunk es igy is szornyu volt. Nekunk a vena megtalalasa es a kanul volt a legrosszabb valamint hogy Balazs nem tudott egy jot aludni ott, meg persze az en idegallapotom.
Itthon szerintem is gyorsabban javul, es ez rank is fer, mert testileg szerintem jo uton halad, de valami odabennt eltort nala es nem olyan mint azelott. Ebbe bele vagyok betegedve.Kép
Sok erot, kitartast kivanok, szoritok, hogy hamar gyogyulas utjara lepjen Dani!!!Vigyazz a kiszaradassal!

szoszi
szoszi
 
 


Cat!

Igen, ez a szornyu, pedig tulajdonkeppen kedvesek voltak, es sok mindent megtettek ertunk. Mi a Bethesdaban voltunk. Viszont azt nem lehetett megoldani, hogy egyutt lehessunk.
Kaptam egy agyat 3 szobaval arrebb, dehat mellette toltottem majdnem az egesz ejszakat.
Vegul mar annyira ki voltam, es ott sirtam, mig vegul az egyik ejszakas nover megkonyorult rajtam es megengedte, hogy megszoptathassam az agyamban.
Dani nem tud ulve szopizni. (Persze vegul kenytelen volt, de nem jo ugy neki) Raadasul mikor ott uvoltenek mellette, jarkalnak, villany eg ejjel, nem tudott enni. Kép
Az ejszakak persze most is borzalmasak. Most epp alszik, de akarmelyik pillanatban felebredhet, nagyon sir, es alig lehet megnyugtatni.

Ki tud olyan korhazrol, (remelem nem kerul ra sor, de jo felkeszulni) ahol normalisan egyutt lehetunk es egyagyas szobaban? Hulye voltam, hogy nem kerdeztem, van e fizetos szoba, de annyira telthaz volt, hogy nem hinnem. Az anyukaszobaba is beraktak 3 potagyat.
KAkukk
kakukkfu
 
 


Szoszi!

Nalunk is kiszaradassal kezdodott. (egesz ejjel hanyas) A kanult a fejebe kapta, es mikor 5 percig nem figyelt ra senki, kimozogta. Bement a viz a szovetek koze es feldagadt a feje. KépKépKép
Aztan atraktak a kis kezebe.
Szomoru szemmel nezett ram, sosem felejtem el, most is sirok, ha eszembe jut.
Kakukk

Orsoly! Koszi, azert szepen megunnepeltuk Emma szulinapjat. Kapott egy akvariumot. Kép
kakukkfu
 
 


Sziasztok!

Szoszi,
Nehéz napok állhatnak mögöttetek. Sajnálom ami veletek történt.Kép

Orsoly,Kép
Persze, hogy nem ellenség a tápszer, sőt jól jöhet ha nincs tejcsi.Kép
Én két ok miatt egy kicsit mégis másképp látom a dolgot. Az egyik, hogy én a gyerekkori tápszerezéstől szedtem össze felnőttként tejcukor allergiát. Így nem is mondhatnék véleményt, mert elfogult vagyok.Kép Ez ugyan semmit nem jelent, mert akkor még egész más tápszerek voltak, ma már erre figyelnek. A másik, hogy Kristóf vérképében nagyon alacsony a vas, most kap majd rá gyógyszert.Kép A hozzátáplálást pedig azért kell elkezdeni, mert úgy fél éves korra elkezdenek ürüli a szervezet vasraktárai, amit az anyatej nem pótol. Jobb ha nem gondolok bele milyen lenne a vérképe ha nem kezdtem volna el 5 és fél hónaposan hozzáetetni.
(Amúgy a dokinénink tanácsára kezdtem el a hozzáetetést, pedig akkor még nem is tudtunk a vasproblémájáról.)
Lehet, hogy az érintettek meg fognak kövezni és tudom, hogy sokan nem értenek velem egyet, de azt gondolom, hogy egy 8-10 hónapos baba tápszerezése inkább a tápszergyártók pénztárcájának jó nem a babának. Persze ezt csak arra az esetre írom, ha van annyi tejcsi ami az evések legalább felére elég. Ráadásul ezzel a módszerrel még mindig több, mint felében anyatejet kap a baba, ami bőven fedezi a fehérje szükségletét. Ha egyáltalán nincs tejcsi az más kérdés. Nem vagyok persze szakértő a témában, csak azt írtam le amit gondolok róla.Kép

Cat,
A 6 hónapos kor előtti hozzáetetés allergizáló hatását tényleg sokszor kimutatták, és biztos, hogy így is van. De azt azért nem hiszem, hogy bármit is befolyásol ha 1-2 héttel korábban vagy később kezdi el az anyuka a hozzátáplálást. Szerintem legalábbis hasznosabb 2 héttel korábban elkezdeni a hozzáetetést, mint véglegesen bevezetni kiegészítésként a tápszert.

Hurki,
Szupi jó hír!Kép De jó, hogy megoldódik a tejcsi problémád! KépKépKép

Humi
humi
 
 


BesztiKép
Igen, látom már valóban rosszul fogalmaztam. Teljesen egyetértek veled, szóval amig van tejcsi azt stresszelés nélkül mindenképpen érdemes fenntartani amig lehet. A hagyja abba a szopiztatást arra értettem, ha valóban csak 5-10 miliket tud kisajtolni magából!
Üdv mindenkinek,
MJ-Móni
mj__móni
 
 


HumiKép
Persze, hogy 1-2 héten nem múlik semmi.Kép Engem 3 hónapig szoptatott Anyukám, majd tápszeres lettem 6 hónapos koromig, de semmiféle allergiám nincs, és kb. 10 éve voltam utoljára beteg, kis megfázással.KépKép

HurkiKép
Sokszor az ember megnyugszik, ha ott a tápi a szekrényben, és nem is kell hozzányúlni.
Örülök, hogy rendeződött a tejkérdés.KépKép

RékacsKép
2 in 1 még ?

Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


Szöszi, Kakukk
Most olvasom mi történt veletek Kép Nagyon gyors gyógyulást kívánok nektek és sok erőt a nehéz napokhoz, vigyázzatok magatokra.

Erika Kép
Aztán majd a végén a már rohangászó és folyékonyan dumáló kisfiad még mindig szopizni fog Kép

Én is nagyon szoptatás párti vagyok (én 2,5 éves koromban, amikor anyukám azt mondta, hogy akkor ők most elmennek este színházba apuval, zokogtam és azt ordítottam, hogy de akkor fürdés után én most éhen fogok halni, ha nem kapok cicit Kép ). De, természetesen csak addig szopi párti az ember, amíg megteheti és férjem össz-vissz 3 hetet szopizott anno, mégis szép nagy egészséges ember lett belőle a tápon. Szóval nem csak egy út van soha.
Megyek, mert már megint ébredt.
Tészta Saláta receptet senki nem tud nekem küldeni?
Edit

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


Edit!

De!Kép

Beszti<!--attachment: __Hqwst01_c_drive_transfer_T_sztasal_ta-143961.unk*attachment_icon.gif*application/octet-stream*20.0*t%e9sztasali*%26%2392%3bHqwst01%5cc+drive%5ctransfer%5cT%e9sztasal%e1ta%2edoc --><center><pre>
Képtésztasali
\Hqwst01\c drive\transfer\Tésztasaláta.doc (20.0 k)</pre></center><!--/attachment-->

A kikísérletezett még fiomabb változat 50 dkg tészta és duplaadag szósz. (Én így szoktam csinálni...)

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Remélem sikerül így elmentened, ha nem, akkor szólj és küldöm mélben.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Köszi, sikerült.

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


BesztiKép
Szupi a recept. Milyen uborka? Kigyó? 3-4 az nem sok belőle? Vagy netán csemegeubi?
Előre is köszi
MJ-Móni
mj__móni
 
 


Sziasztok Lányok! Kép

Eljutottam odáig végre, hogy le tudok ülni a gép elé is picit. Velünk minden ok, itthon vagyunk már több, mint 1 hete. Küldöm a szüléstörténetem:

szüléstörténet

2004.12.21. 01:09 óra
Ekkor jöttek az első igazi fájások.először 15, majd 10 percenként.Mivel azt mondták, hogy 5-10

perces fájásoknál irány a kórház...hát elindultunk 03:00 órakor.

2004.12.21. 03.30 óra
Felvettek a kórházba, és kezdődött a hosszú tortúra.
Kaptam szobát, lecuccoltam...persze közben folyamatosan voltak fájások, de ezek még messze voltak a

végén érzett nagyoktól.Hol 5, hol 10 percenként jöttek, hol hosszabbak, hol rövidebbek.2 óránként

vizsgáltak, de sajnos nem váltak rendszeressé, és egyre erősebbé a fájások. Elküldtek hát aludni

kicsit. 1,5 órát sikerült is pihennem. Aztán ismét vizsgálat következett...csak szűk 1,5 ujjnyi.

2004.12.21. 15:30 óra
Egy kis gyorsító beöntés következett...ami tényleg használt is egy kicsit, de még nem eleget,

sajnos.

2004.12.21. 17:00 óra
Ezt követte a sok folyosón való mászkálás után a burokrepesztés. Mivel eddig nem folyt el a

magzatvíz. Mindenkitől azt hallottam, hogy ez eléggé kellemetlen dolog, hát én szerencsére nem

éreztem belőle semmit, csak a meleg vizet, ahogy elfolyt. Ennek hatására ismét gyorsultak és

erősödtek a fájások. Folytatódott a séta a folyosókon.

2004.12.21. 21:00 óra
Újabb vizsgálatok, tágítgatások következtek...még csak 3 ujjnyi volt.Séta a folyosón továbbra is,

meg ctg vizsgálat.

2004.12.21. 23:00 óra
Elérkezett a végső fázis, bekötöttek infúzión keresztül egy kisadag oxitocint. Na az megtette

hatását! Innentől begyorsult minden...kaptam gátizomlazító szurit, 2-t is.Ezek voltak csak az igazi

fájások, amik ekkor jöttek! A szurikból semmit nem éreztem.Aztán jöttek a tolófájások!Az kemény

volt. Kettőt kicsit elszúrtam, mert nem tudtam benntartani a levegőt.A 3. az sikerült, akkor volt a

gátmetszés, helyi érzéstelenítő szurival.Ebből csak egy kis csípő érzést éreztem, mert jött a 4.,

egyben utolsó tolófájás, melyhez minden erőmet összeszedtem, és végre kicsusszant a pici lány!

2004.12.22. 00:12 óra
Ez volt életünk legboldogabb pillanata a férjemmel. Csak néztük, hogy hol is fért el egy ekkora baba

a pocakomban...3360 g, és 56 cm...nem is olyan pici.
12 percen múlott, hogy Bak lett, és nem Nyilas a picúr.


2004.12.22. 02:00 óra
Felvittek a szobába, miután összevarrtak, és rendbetettek a szülés után.Aludhattam 4 órát kb, és

reggel 6-kor már hozták is a babát, hogy próbálkozzunk a szopizással.

Összességében a hosszúsága, és fárasztó mivolta ellenére nekem nagyon szép élmény maradt az első

szülésem. Az orvosom is türelmes volt, a szülésznők és a nővérek is nagyon kedvesek és segítőkészek

voltak a kórházban.Sajnos, vagy nem is sajnos, a Szentestét még a kórházban kellett eltöltenünk...de

másnap délben hazamehettünk.Azóta itthon töltjük napjainkat a kismanóval, szopizunk, alszunk,

sírdogálunk és pelenkát cserélünk egyfolytában.Nagy a boldogság!

Teszek képet a profilomba Dóriról!

Pussz: Babóca
babóca
 
 


Móni!

Nálam csemege. Lehet, hogy eredetileg ecetes, de nálunk többnyire a konzerv csemege fellelhető itthon. És néha több, mint 3-4... Csak úgy érzésre!Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Babóca!

Szép történet és Dóri is gyönyörű!KépKépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok!

Minden kis betegnek gyógyulást! Kép és sok-sok tejcsit az éhes babáknak Kép

Szöszi Kép remélem már jól van Balázs.
Rékacs még egyben?

Magas lett a cukrom Kép úgyhogy most kicsit magam alatt vagyok, csak a babáknak ne legyen bajuk.
Kedden megyek dokihoz, de addig is diétáznom kell.

Viszont lassan folyamatos a boxmeccs odabent Kép

Szilvi + 2 Manócska
21+4

Sz.

KépKép
sziszus
 
 


Szilvi Kép
Mennyi az annyi?
Cukros vizet ittál vagy zsömit ettél?

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok!

Én is gyógyulást kívánok a kis betegeknek!!! Szörnyű lehetett.
Mi is voltunk anno, asztmás jellegű hörhuruttal a Szent Lászlóba. A Mili nem volt ilyen rossz állapotba, mint a tiétek, de szörnyű volt az egész akkor is.

Holnap én is megyek a kórházi UH-ra, meg a doki bácsihoz.
Elvileg ez a kontroll AFP, kontroll UH-ja.
Egyébként én is nagyon jól érzem magam. Olyan jó, amikor rugdos (szerintem ez a legszebb az egész terhesség alatt).

Puszi mindenkinek
Hóvirág
18
Hovirág
 


Orsi Kép cukros víz, 8,4 Kép

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus
 
 


Sziasztok!

csináltam egy SIKER SZTORIK cimű topikot, amiben leírtam az én kis csodám történetét.
Ha van kedvetek Ti is írjátok le!

Hisz olyan jó jókat olvasni,mikor az ember még kínlódik. Emélkeztek?

rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs
 
 


Szilvi Kép
Akkor megnyugtatásképp. Nekem 7,9 lett a cukros löttyel, ami 75 gr szénhidrátot tartalmaz. Én ezután itthon 1 hónapon keresztül mértem a vércukrom először minden evés után, majd naponta háromszor, és minden nap az éhgyomrit. A normál evéssel (ha nem kenyeret eszel kenyérrel, és cukrot cukorral), akkor ennyi szénhidrátot egyszer sem visz be az ember. Nekem max. 6,5 lett az evés után 1 órával az érték.
Szóval ez a cukormennyiség nagyon sok, amivel itt megterhelik a szervezeted.

Én azt javasolnám, hogy figyelj oda, arra, hogy ne egyél állandóan magas CH tartalmú ételeket, de pánikolni nem kell!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok Lányok!

HurkiKép
TejciKép Régen én is máshogyan gondolkoztam a tápszerről, de így 14 hónap távlatában kicsit megváltozott a véleményem.
Na szóval, ha mindent megteszel, akkor nincs miért aggódni. Az a lényeg, hogy gyermeked nyugodt és kiegyensúlyozott legyen, és azt mindegy hogyan hozod ki belőle

SzösziKép
Úristen! Sajnálom a kórházasdit. Mi is voltunk 1x. Tüdőgyuszi, ó szegény. Hogy lett a tüdőgyuszi?

KakukkKép
Nagyon sajnálom. Daninak jobbulást. Mi van most, mindenki kórházban volt?

RékacsKép
Hát van , amivel egyetértek (hozzátápi), van amivel nem(karrier). Ismerek olyan anyukát, aki a 9 hónapos ikreit rábízta egy dadusra és visszament dolgozni, mert vezető beosztásban volt. Még úgyis annyit dolgozhatok egész életemben, úgyhogy én inkább itthon maradok a törpiekkel, amíg lehetKép

LeoneKép
A táblával a 12. hétig még várnék.

Rólunk:
Eszter már úgy jár, hogy majdnem szalad. Teljesen kitikkadok tőle. Képzeljétek, megtanítottam, hogy kell fújni a furujába, azóta azt fújja, közben jön megy, néha még táncol is rá. Egy csomó mindent mond már. Mikor azt mondom, hogy dá-dá lesz, ha rossz vagy, akkor ő is mondja, hogy dá-dá. Aztán persze nem mindig tudom visszatartani a nevetésem.
Holnap kistesó miatt mi is megyünk uh-ra. Már akkora a hasam estére.

pusz
hiányol a csajom, na meg apacuka is
Bogár
11+0

Bogár
Kép
Kép
bogár
 
 


Sziasztok csajok!

Icsilya: nem láttad a fenti soraimat, amit Neked írtam? Légyszíves írj! Köszi.

Szilvia

emeseanyu
 
 


RekacsKép
Elvileg a Kracsonyra kapott nyomtatomat akartam kiprobalni, de elolvastam az egesz storydat, igy megint elmarad, mert almos vagyok...
Te ennyit tudsz irni????Kép Azert, megnyugodtam, mert a topik cimet csak elirtad...olyan rekacsosan.Kép
szoszi
szoszi
 
 


MJ-Món gratulálok az új pocaklakóhoz. Mennyi időbe telt?
Kakukk, jobbulást kívánok Daninak, ez tényleg rémálom ami vele történik.
Babóca gratulálok a picilányhoz, sok tejcit és jó egészséget kívánok nektek.

szopihírek: tegnap 18ó szopi ami belefér. Fürdetés után tápszer. Végigaludta az éjszakát. Reggelre kidurranós cici, állati büszke voltam magamra Kép és majd 6 hónap után az első nagy éjszakai alvászat Kép. Másnap viszont a brendon megismerte a hangunkat, még jó hogy előre bekészítettem tápszert is, mert sajna Kép. Na megyek fejni Kép Olyan érdekes, mert az almapempőt eddig kiköpte ma pedig tátogott ahogy kell KépMár nyugodt vagyok kiegészítő táplálásra elég, önálló haminak viszont kevés, de már elfogadtam.
Teszek fel képet az én "éhező" kisfiamról KépKépKép
Kép
hurki
 
 


Orsi Kép köszi, kicsit higgadtabb vagyok ... eddig csak diétákról olvastam Kép holnaptól csinálnom kell, remélem menni fog ...

Szöszi Kép nagyon jó a pocakos kép a profilodba Kép de akkor legalább ide tegyél föl Balázsról Kép
Hurki Kép "Kishurki" nagyon édes Kép

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus
 
 


Szilvi Kép
kb. 2 hétig én is csináltam egy 170 gr-s diétát. Ennél lejjebb szerintem ne menj. Ez a 170 gr szerintem jól tartható hosszútávon is, és azt modnom, hogy minden belefér (kenyér, tészta... stb), arra kell figyelni, hogy a magas CH tartalmú ételek kell kerülni (pl. krumpli, banán, szőlő és társai).
Ha bármi segítség kell, akkor írj.
Ja, és ami a szuperfontos. Napi 5szöri étkezés, ez a diéta lelke. Ezzel nem fog ingadozni a vércukorszinted, és a babóknak is ez a legjobb.

Erika Kép
Látszik rajta, hogy éhezik Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok!

Szia Bogár! Ismerős volt nagyon Eszter, hogy már láttam ezt a kislánytKép! Nos én is ott voltam ma Arninál.Melletetek ültem, mikor elmenőben öltöztettétek Esztert, Nagyon szép kislány!!!!

Veled,meg a pocaklakóval minden rendben?

Rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs
 
 


Sziasztok!

RékacsKép
és akkor miért is nem szólítottál meg?! Kicsit gyorsabb reakciókat kérek. azt tudom, hogy két nagypocis is volt körülöttünk, de nem sikerült annyira megfigyelni őket, mert mint láthattad, amióta a lányom jár, állandóan fut utána vkiKép Osztán meg sietni kellett apucinak a munkahelyére is. Neked volt ott a férjed is, az a mellettem lévő anyuka voltál? Mondjuk az arcodra nem emlékszem, úgyhogy köv alkalommal megint neked kell felismerni minket. Kösz a bókot Eszter nevében is.

Pocilakóval minden rendben. Már 46 mm. Mocorog, megvan mindkét keze és lába. Láttuk a gerincét, az agyacskáit. A nyaki redő is rendben. Köv vizsgálat 1 hónap múlva, ami már AFP.

HurkiKép
Nagyon édi Balázs. Nekem már olyan vegyes egyvelegnek tűnik, anyuciból is és apuciból is egy kicsi.

pusza
bogár

Bogár
Kép
Kép
bogár
 
 


BogárKép
Gratulálok, örülök, hogy rendben vagytokKép
HurkiKép
Istenem, ezek a combocskákKépKépKép Nagyon gyönyörű BabaKép

Puszi:Doris
doris
 
 


SziasztokKép

Azt szeretném kérdezni,hogy a lombikos orvos meddíg kíséri nyomon a terhességet???

Mikor kell menni védőnőhöz???


Köszi.: Csilla
csillam
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?