Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Nagyon kedvesek vagytok, hogy válaszoltatok a kérdésemre.
Hajni kíváncsi lennék a horror dokikra, nehogy véletlenül beléjük botoljak.
Megadom az emil címemet is, ha nem akarod ide megírni: gyarniki@freemail.hu
Az albérletünk alakulóban van, de az a baj hogy a belvárosban eddig még nem találtunk 3 szobásat, úgyhogy lehet, hogy Marcalváros II. lesz belőle.

Van valaki aki levetette a köldökzsinórvért, ha igen megírhatná, hogy milyen macerával járt.

Köszi Niki
retimama

Retimama!

Mi Révfaluban bérelünk egy háromszobásat garázzsal havi 68eFt-ért részben számlára, igaz minimum 1 évet írtunk alá.Társasház az Ady E. utcában, harmadik emelet. Elég sok kiadó lakás van errefelé és nagyon közel a belváros (csak a hídon kell átsétálni a Dunakapu-térre, ahol a heti piac szokott lenni szerdán és szombaton, esetleg innen tudhatod melyikről beszélek).

Én is tudom javasolni a dokimat, Dr. Csollány (lsd szüléstörténet is).Türelmes, gondoskodó, nem sajnálja rád az idejét, beszélgetős. Idősebb fazon és valahogy olyan jó volt a hozzáállása mindig, hogy végig nőnek éreztem magam és nem egy vizsgálandó területnek. Hátrány, hogy nincs ultrahangja a saját rendelőjében és sokat kellett várni a rendelésén, mert nincs időpontod, viszont mehetsz hozzá az SZTK-ba és magánrendelésre is.

Piros

Kép

Kép

Kép
piros

Sziasztok!
Csak most találtam rátok, de egy kis tapasztalat cserére meg infora lenne szükségem.
18 hetes terhes vagyok 3-as ikrekkel.Győrben fogok szülni a dr Papp Zsoltnál.Ami biztos, hogy császárral.
Van egy 8 éves fiúnk, aki ugyanitt és ugyanennél az orvosnál született.Szóval van némi tapasztalatom a kórházzal kapcsolatban, de ezek már régiek. Szeretném tudni, hogy most milyen a szülészet, van-e valakinek császárral kapcsolatos tapasztalata és mi a helyzet a koraszülött osztállyal. Nővérek, orvosok,orvosi gyakorlat, szokások? Mi az, amit jó ha viszek stb.?
Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Boldog új évet mindenkinek!
Örömmel látom, hogy szaporodott a létszám. Hajni20, üdv itt is!

Constanze, gratulálok a babához nagyon szép! Tápszert adtak neki a kórházban? Akkor mitől bababarát?

Retimama!
Én laktam 1/2 évet Gyárvárosban, aztán 1/2 évet Adyvárosban, 1 évet Marcalv.I.-en, 1 évet a Tarcsay u.-ban, 2 évet pedig a Baross úton. Ezek közül, ha most kéne választanom Marcalv.I-et választanám. Révfalu is tetszene.
andisz

Sziasztok, Mindenkinek Boldog Új Évet kívánok!
Gratulálok Constanzénak Ajnához,gyönyörű kisbaba!
Hajrá Fióka,Ttika,Chalice most már mi jövünk!!!
Nálam elkezdődött a pakolás,leszedtem a padlásról a pici ruhákat, elkezdtem a mosást,hypózást. Ritka örömteli tevékenység!
Fióka köszi a korábbi véleményeket a névadásról,most már biztos,hogy Fióna,Szonja lesz a neve.
Piros! légyszi küldd el a címemre a történetedet a szülészetről,mert sajnos azóta sem tudtam letölteni,mindig azt írja,hogy hiba van./ kapolka@freemail.hu/.Fontos lehet,hiszen én is császárral szülök majd 4 hét múlva.Köszi szépen!
A szilveszter nálunk igen klasszul sikerült.Reggel kimentünk Semmeringre a nagyobbik egész nap síelt,mi pedig szánkóztunk Vele.Együtt a család hó,szikrázó napsütés mi kell még a boldogsághoz? Az esti fáklyás felvonulás után 10-kor értünk haza,még tudtunk koccintani is!
Sziasztok!
Judit
fanniflóra

Sziasztok!

Boldog újévet mindenkinek!!!
Örömmel jelenthetem, hogy meggyógyultunk, legalábbis Fiona, és újra régi huncut önmaga. Nagyon várja már a tesót és igazán jó kislány. Így szülés előtt pár nappal ez nagy megkönnyebbülés számomra. A kis drágám olyan szépen leköti magát, hogy időnként szundíthatok is mellette egy jót. Mert igen kimerültem az elmúlt pár héten, hónapban. Meg meg sem gyógyultam teljesen. A szülésre meg csak össze kéne szedni magam. Mi már mindent előkészítettünk a baba fogadására, kimostam, vasaltam a ruháit (igaza van Juditnak: nagyon örömteli tevékenység Kép), bepakoltuk a táskát, stb. Már a kórház óta várjuk gyakorlatilag minden pillanatban. Ott elég kétesélyes volt, azóta megnyugodtunk, meg már tényleg egyre közelebb is az idő (egy hét), úgyhogy már kimondottan jól esne ha elindulna. (Remélem utoljára jelentkeztem be "egyben". Kép)
Az utóbbi két vizsgálatra már a kórházba mentem, ahol ért egy kis kellemes meglepetés: átalakították a szülészetet mióta Fionát szültem, és van látogatási idő is. Ez számomra csak annyiból érdekes, hogy ha mégis valami miatt nem jöhetnék haza szülés után, akkor egy fokkal több bizalommal próbálnám meg átvészelni a 4 napot. De mégis úgy éreztem, hogy nagyon nem szeretnék bekerülni... legszívesebben itthon szülnék. Addigra talán leküzdöm ezt a fóbiámat, vagy ott adott pillanatban nem jön majd elő, de egyelőre küszködök vele. Talán mert túl friss kórházi élményekkel rendelkezem, ha nem is a szülészetről...
Ttika és Chalice talán még nálam is régebben járt erre. Remélem jól vannak. Kitartást nekik is meg Juditnak is. (A vége a legrosszabb... szerintem.)
Judit! Sok sikert a névhez is és a babához is, köszönni meg igazán nincs mit. Kép

Most megyek, pihenek egy kicsit, amíg a leányzó még alszik.

Kamilla

Kép
fióka

Sziasztok!
Már én is régen jártam erre, de mindig elolvaslak benneteket!- úgy leköt a 'pici' minden percemet vele töltöm szinte. Most is itt alszik mellettem egy mózeskosárban. Panna nagyon nől-már 4900g. Tele rágcsálnivaló hurkákkal.
Mindenkinek még egyszer boldog új évet, aki még előtte áll, jó szülést és főleg egészséges babócákat!!!!!
Retimama! Én Szigetben lakom, nagyon sok új társasház van itt. A környéket nagyon szeretem-3 éve lakunk itt. Én csak ajánlani tudom. Minden nap a picivel bemegyünk a belvárosba sétálni, ez kb 30 perc, se közel se messze nincs.
Dokim Dr. Hillier Balázs, őt is csak ajánlhatom. Van magán és SZTK-s rendelése is. Ha gondolod....
Üdv az újaknak. Editmama! 3-as ikrek? Nagyon szép!!! És hogy érzed magad?
Lina
flina

Andisz!
Muszáj volt neki tápit adni, mert nagyon esett a súlya, nem volt elég a tejem.
3140 grammal született, és a harmadik napon már csak 2780 volt. Azóta is kap pótlást, bár egyre többet tud szopizni.

Kép
Kép
Kép
constanze

Sziasztok!
Nagyon szépen köszönöm az infókat.

Flina!
Megköszönném, ha írnál a dokibácsival kapcsoltban részleteket. Hogy mikor hol rendel és a tapasztalataidat vele kapcsolatban.
Leírom az emil címemet, ha gondolod ide is írhatnál: gyarniki@freemail.hu
Előre is köszi a választ.

Sziasztok
Niki
retimama

Sziasztok!

En is Hillier-paciens vagyok. Elozo dokim Hajni dokija volt, hozza jartam mar 10 eve. Aztan Rekam szuletese utan valtottam a negativ tapasztalatok miatt. Igy Mate fiam mar a Hilliernel szuletett. Most nem fogok valtan, meg voltam elegedve vele maximalisan.

Errol jut eszembe, csajok, a 6 hetes kontroll utan mikor kell legkozelebb menni szuresre? Valami remlik, hogy szoptatas alatt nem erdemes citot csinalni. Valaki frissenszult segitsen!Kép

-Afonya
afonya

Sziasztok!

Constanze! Ha nem indul be rendesen a tejed még, vagy kevés, azon úgy lehet segíteni, ha minél többször mellre teszed. Egy bababarát kórházban ebben kéne tanácsot adni, segíteni, stb., nem azzal, hogy tápszert nyomnak belé. Ezzel az ellenkezőjét érik el. Egyébként az én fiamnak is adtak, pedig nagy baba volt, de ahol én szültem, azt jóindulattal sem lehet sem baba, sem "mamabarátnak" nevezni.
Mikor ideköltöztünk gondolkodtam rajta, hogy Győrben kéne orvost keresnem, mert az itteni kórházról jót még nem hallottam, aztán mégsem úgy alakult. De most már gyűjtöm az infókat, ki tudja, bármi lehet, bár elég szilárd elhatározásom van, hova akarok menni a következő babával.

Áfonya!
Én a 6 hetes kontroll óta nem voltam dokinál, most készülök február végén. Ez a "cito-dolog" viszont engem is érdekelne.

Hűha Edit most látom csak tényleg Te 3-as ikreket vársz! Ez igen, minden elismerésem! Amikor kórházban voltam, bent volt egy anyuka, aki 28 hetes 3-as ikres volt. Akkora hasa volt majdnem, mint nekem, és én a 41.hetet tapostam, egy majd 5 kilós gyerekkel!Kép
Itt van egy ikres topik is, vannak ott 3-as ikres anyukák, szerintem kérdezz tőlük is, biztos már rutinosak!Kép
andisz

Sziasztok!

Tudnátok nekem olyan bölcsődéket mondani, ahova játszóház szerűen vagyis a szülő is bemehet a babócával a gyerekek közé. Délelőttönként vagy délutánonként.
Eszter babám nagyon szeret gyerekek között lenni, itt Miskolcon jártunk így játszóházba. Ezért kérdezem, hogy Győrben mi a helyzet ez ügyben.
Köszi előre is Niki
retimama

Sziasztok!

Üdv az újaknak! Minden elismerésem a hármasikreknek!Pontosabban az anyukájuknak. Nekem egyelőre a három különböző korú gyerkőc életének koordinálása is okoz fejfájásokat. El sem tudom képzelni milyen lehet ez egyidős babákkal.

Áfonya!

Nekem azt mondta a dokim, hogy szoptatás alatt egyáltalán nem szükséges, ha befejeztem (ami nálam eddig 12-13 hónap után következett be az előzőknél), akkor majd jelentkezzem és megcsináljuk a rákszűrést is. Így az utolsó a terhesség elején volt és várhatóan 20-22 hónap fog eltelni a két szűrés között. Szerintem ez vállalható kockázat, különösen ha nem volt eddig gondod.

Fanniflóra!

Megkaptad a mailt? Nagyon szurkolok neked. Én annyira vártam, hogy a harmadik szülés a sok előzetes tapasztalatnak köszönhetően már a "tökéletes" szülés legyen és a végén örültem, hogy egészséges a babám. Akkor már nem érdekelt, hogy nem kaptam meg azonnal, meg nem voltunk magunkban, stb. Talán éppen ezért szeretném olvasni, hogy neked viszont összejött az ideális szülés.

Állítólag átszervezték a látogatást a kórházban. Hallottatok róla? A terv az volt, hogy betartatják a délutáni látogatási időt és ehhez kulcsrazáratják a folyosói ajtót. Lehet, hoyg nyugalmasabb lesz?

Mi megvagyunk, bár ez a fiúgyermek kicsit problémás. Elsősorban a bőrével vannak gondjaim. Kiütötte a tej. Nem csak úgy, mint a lányokat az arcukon itt-ott, hanem a teljes fején, hátán, vállain, karjain. Kaptunk egy kenőcsöt a doki nénitől, de csak utólag árulta el, hogy szteroid is van benne.
A fején meg vastagon kijött a koszmó. Ha leolajozom és leszedem, akkor nedvedző felület marad, ami elég ijesztő.
Ráadásul kezdődik egy kis köldöksérv is. Nincsenek véletlenül koszmó elleni praktikáitok. Elég keveset tudok erről. Vagy esetleg bőrgyógyász??

Piros

Kép

Kép

Kép
piros

Sziasztok!
Akkor neki állok újból a levélnek, mert elszállt.
Ma megyek a dokihoz kontrollra, megkérdezem a citot, csak ne felejtsem el. Kép
Csajok! Próbáltátok már? Pannát ide szoktam hozni magammal, ha nem alszik. Erre a baba zanére egy perc alatt elszunnyad. Lehet, hogy van benne valami? Mondjuk állapotosan is hallgattam, mikor ültem a net előtt.
Én nem halottam semmit a kórházi átszervezésről... jobb lenne, ha bevezeték a látogatási időt, én sírógörcsöt kaptam 3. nap a sok látogatótól. Éjjel se, nappal se alszol semmit. Én sem aludtam semmit 4 napig...
Koszmó- még az anyukám mondta, hogy ő reggel beolajozta a fejünket és este fürdéskor mosta le, ami jól feloldotta a koszmót. De a nedvedző felülettel? azt nem tudom.
Próbálok képet felrakni a hölgyről.
Sziasztok
flina

Nem sikerült, majd máskor
Lina
flina

Andisz!
Állandóan a mellemen lógott Ajna, volt, hogy 20-30 perc múlva újra mellre tettem, de nem volt neki elég. Ráadásul nagyon besárgult, és aolyankor nagyon sok folyadék kell nekik.
Amúgy a dokik szerint amilyen állapotban én vagyok az is csoda, hogy ennyi tejem van.

Kép
Kép
Kép
constanze

Retimama,
ha esetleg megtudsz ilyen bolcsit, ird meg legyszi, engem is erdekelne. En olyat talaltam, ahol "be lehet adni" a gyereket barmikor, de a szulo nem maradhat ott.

Piros ,
cito infot koszi, nekem is ez remlett. Nem aggodom kulonoskepp, csak szeretem rendbe tudni a "dolgaimat"Kép

Korhaz: en pont aznap voltam latogatni, mikor feltettek az uvegfalat, ajtot. Még a dokik sem tudtak bemenniKép En mondjuk beslisszoltam akkor mogotte, de lehet, hogy azota megszigoritottak a dolgokat. Alapvetoen jo otletnek tartom.

Ekcema nalunk is volt mindket gyereknel, gyerekorvos szteroidos kremet irt mindennapos hasznalatraKép Aztan elvittem gyerek-borgyogyaszhoz, ott kptunk egy szteroidosat, gombaoloset nagyon csunya borre es egy altalanos testapolot /szteroidmenteset/ mindennapra.

Koszmos pedig Mate volt nagyon. Ha 2 napot kihagytam az olajozasbol, mar vastag retegben olyan volt megint a feje, neki is nedvedzoenKép
En vegulis kopaszra lenyirtam a hajat, furdes utan nem sapkat kapott, hanem megszaritottam. Par napig meg jol ledorzsoltem, par oras olajos lét utan, pelussal, fogkefevel /koromkefet is hallattoam, azt nem mertemKép/. Gyerekorvos erre is szteroidos kenocsot /Ftorocort, Elocom/ ajanlott kuraszeruen.
Ja, es szopi kozben meg "fesulgettem", felemeltem a haja tovet, hogy szellozzon. Nem mindig aratott sikertKép

Köldöksérv pedig Rekanal volt/van. A leragasztast meg nem birta a kenyes bore. 3 evesen mutetre kerul valoszinuleg, bar mintha mostanaban nem allna ki annyira.

Flina,
ne felejtsd el a dokit megkerdezni!Kép

Tettem fel a profilomba egy kepet roluk.

-Afonya
afonya

Ja, ezt elfelejtettem:
erdekes, amit mondtok a korhazi tapszerezesrol, mert nekem szinte konyorogni kellett egyszer, hogy adjanak potlast.
Valoszinu, hogy a leadott babakat inkabb megtomik, ne sirjanak es ne kelljen kivinni a mamahoz allandoan, a kintlevo babakat meg nyuzzak a szopiztatassal /nagyon helyesenKép/.

-Afonya
afonya

Sziasztok lányok!

Mindenkinek Boldog új évet és a lehető legjobbakat kívánom!

Régen jártam már errefeléKép

Bogi
Ezen a fórumon is gratulálok Lili kistesójához!Kép

Nálunk még mindig várat magára a Manócska. Időközben kiderült, hogy egy kicsit megbolondultak a hormonjaim és azért nincs peteérés. Jövő héten megyek dokihoz, hogy megnézzük eredményes volt-e a 2 hónapos hormon-kúra. Ha nem, akkor elmegyünk a Kaáliba. Nem szeretném, ha tovább kísérletezgetnének rajtam.

Végül ott hagytam ám a Bödecs dokit és elmentem a Balogh Ildikóhoz. Ismeri őt valamelyikőtök? Még csak egyszer voltam nála, de tök normálisnak és alaposnak tűnt. Kikérdezgetett minden féléről, rögzített minden infot és a végén kaptam egy papírt, amin rajta van minden fontos dolog az egészségi állapotomról. Ha legközelebb megyek, nem kell még egyszer ugyanezt végig zongorázni.

Igazándiból tanácsot szeretnék tőletek kérni. Mit lehet leendő keresztszülőként venni ajándékba a keresztelőre? Légyszi segítsetek! Ötletem sincs.

Kép
Kép
tacsifül

Áfonya!
Én sosem adtam le Ajnát!! Végig velem volt. Pedig már nagyon rá akartak beszélni, mert annyira fáradt és gyenge voltam, de nem akartam, hogy nélkülem legyen.

Kép
Kép
Kép
constanze

Constanze,
nem rad gondoltam, nehogy magadra veddKép Csak a tapasztalatomat irtam le, a szobatarsam is leadta ejjelre a babajat es allandan tapszert bukott, mikor visszakapta. Ez volt az elsoszulottemnel is.
Irtad, hogy besargult es sokat fogyott a babad, biztos azert nem sajnaltak tole a tapszert...
nekem 10 g-okat kapott parszor /felet annak is kifolyatta, mert poharbol kapta/, es még ezt is szovatettek hazaadaskor.
Jobban vagy mar? Irtad mar, hogy mi volt a gond Veled?
afonya

Utanakerdeztem egypar jatszohaznak, baba-mama klubnak. Ezeket talaltam:

Makk Marci Játszóház
Az Arany J. utrol koltozott a Liezen-Mayer utca 71-be.
Nyitva hetkoznap 9-19.
Ar: 500 Ft/ora, elso ora utan megkezdett felorankent 250 Ft.
Tel: 30/470-3107

Tappancs Játszóház
http://www.tappancs.com/

Benedek Elek Óvoda Baba-Mama Klubja
/akar tipegokoruakkal is/
Cuha u. 32
Pentek 10-11
Ar: ?
Tel: 518-068, 416-603, reggel oda szoktak szolni az anyukak, ha mennek, igy lehet erdeklodni, lesz-e "pajtas"

Kodály Z. ut Játszócsoport
Hetfotol pentekig 8-12, kiveve szerda
Tel: 437-410
Ar: 150 Ft/ora

Gyermekek Háza
http://hazacska23.freeweb.hu/mi.html

Ringató
énekeljünk, játsszunk együtt
Zeneterápia mamáknak és 1-3 éves babáknak. ( heti 1 óra)
Vezeti : Farnadi Tamara zenepedagógus díja: 2.000,-Ft/hó
A szabad játék, az éneklés-zenélés rendkívül hatásos az érzelmi nevelésben, a kisgyermekek beszéd-,hallás-, és mozgáskészségének fejlesztésében.
Ezt kínáljuk Önöknek játékos, zenés, mozgásos foglalkozásainkon, ahol szakember segítségével sajátíthatják el a leghatékonyabb módszereket.

Időpont: péntekenként 17.00-től 17.30-ig

Zugoly Kézműves Kuckó
jan.07. 15:00
Gyertek agyagozni! - Lovas Zsuzsa napsütést varázsol a szobátokba.
jan.10. 15:00
Ablakdíszekkel varázsolhatod el a családod, ha eljössz Husztyi Bea játszóházába
jan.11. 15:00
Csipeszfigurákkal dicsekedhetsz holnap a suliban - a foglalkozást Bankó Adri vezeti
jan.12. 15:00
Készíts madáetetőt, Lulity Bara megmutatja, hogyan
jan.13. 15:00
Papírgolyókból fűzött figurákat gyárt Törőcsik Kata.
jan.14. 15:00
Papírsüni Lovas Zsuzsával
jan.17. 15:00
Céllövöldébe hív Huszthy Bea, készítsd el a sajátodat is otthonra
jan.18. 15:00
Benkó Adri a könyvborító-készítés titkába avat be.
jan.19. 15:00
Lulity Bara villanykörtét fesz a Zugolyban. Eljössz?
jan.20. 15:00
Háromszintes, fiókos doboz készül Törőcsik Kata varázsműhelyében
jan.21. 15:00
Ékszerek ebből-abból, Lovas Zsuzsával
jan.24. 15:00
Vidám papírkalapok bulira, farsangra Huszthy Bea segítségével
jan.25. 15:00
Ceruzatartó Benkó Adrival
jan.26. 15:00
Együk meg a hóembert!
jan.27. 15:00
Lampionok és figurák méhsejt papírból - Törőcsik Kata megmutatja a titkot.
jan.28. 15:00
Kavicsfestés Lovas Zsuzsával
jan.31. 15:00
Gyöngydíszes szivecskék Valentin napra
afonya

ha folyton mellen van a baba, es nem eleg neki a tej, az is lehet, h rossz a technikaja, azert nem tudja kiszivni rendesen. ezen a tapszerezes sokat ronthat, ha cumisuvegbol kapja. mi reszben ugye igy jartunk. van komaromban szoptatasi tanacsado, kepzett, ha kell, megadom az elerhetoseget, irj a holly_@freemail.hu-ra. sebeid, v fajdalmad nincs? mert az tovabb valoszinusiti a fentieket. amugy 10% fogyas teljesen atlagos, nem igenyel beavatkozast, csak itt versenytomes van ezen a szuleszeten. azt meg, h a baba tenyleg annyira sarga-e, h kezelni kell, es nem lehet a termeszetre bizni, sose tudod meg. ha tizzel tobb inkubatora lenne az osztalynak, pont tizzel tobb lenne a kezelendo baba...

citologia: nekem a hat hetes kontrollon levettek.

bolcsit nem tudok, de ha eszter nagyobb lesz, van itt valdorf ovi a madach utcaban.

koszmo nalunk meg nincs, remeljuk nem lesz, mar mintha none a haja, uh razos. ragaszkodunk a gyogyszertari furdetohoz, a hajara is, eddig bevalt. 8forro vizben igenis oldodik!)

koldokserv: van, voltunk a gyereksebeszet ambulancian megnezetni, 3 eves koraig nincs teendo, es 1 even belul valszeg megszunik, de ha 3 evre sem mulik el, de kisebbedik, akor meg uana is varnak. altatasban mutik, a koldokot megtartjak, gyorsan gyogyul. ragasztani szerintuk felesleges, borproblemakat okoz, fertozest is okozhat, es hatastalan. nem ragasztjuk, tiszta kinzas.

szajpenesz? koni nyelve feher, nem tudom, az-e, mashol nincs a szajaban, es ez sem igazan letorolheto. talan a nathatol van? ketszer attoroltem azert borax-glicerinnel, kedden megxyunk orvoshoz, majd eldonti. tapasztalat?
holly

Holly!
Szerintem a technikája tök jó, ezt azért gondolom, mert a mellem egyáltalán nem sebesedett ki, és sosem fáj. Semmi fájdalmam nincs, csak nagyon gyenge vagyok még, sokat szédülök.
Ajna tényleg rendesen sárga volt, 278 volt a bilurobin értéke, és 200 alatt jó. Amikor lement 208-ra akkor már kivették a kékfény alól.

Áfonya!
Nagyon sok vért veszítettem, nagyon-nagyon kevés a vörösvértestem, apu szerint (ő is orvos) csoda, hogy ezzel a vérképpel valaki tud létezni, nemhogy még gyereket ellátni és szoptatni. Ma voltam újabb vérvételen, most több dolgot megnéznek, hátha okosabbak lesznek és tudnak jobban segíteni. Meg vasat is váltottam, mert az előző nem használt semmit.

Kép
Kép
Kép
constanze

Szia TacsifulKép

Drukkolok, hogy minden rendben legyen nalad s ne varasson tovabb Manocska. Addig meg gyakoroljatok szorgalmasanKép
Balogh Ildikó: nem is tudtam, hogy van Gyorben noi nogyogyasz.
Keresztszuloi ajandekozasrol van egy topic:
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/279/725.html?
Hatha talalsz benne otletet.

Holly,
es egyebkent hogy vagytok? Mar kezded ugy igazan elvezni az anyasagot?
Koldokserv: en is leszedtem aznap a ragasztot. Szerintem es doki szerint is erosen ketseges a hatasossaga.

Szajpenesz: passz. A szoptatas topicban sokszor irtak rola. Annyi maradt meg bennem, hogy a mellet is fertotleniteni kell ilyenkor, hogy ne legyen pingpong-effektus.

-Afonya
afonya

Sziasztok!
Jó, hogy benéztem. Légyszi segítsetek megérteni a helyzetet! Én dec.28-án voltam először a kórházban a szülészeten mióta szültem. Akkor (másfél hete) már volt üvegfal és kiírt látogatási idő. Bejutni tényleg nem volt egyszerű, de nem tudom, hogy a látogatási idő csak szólam vagy tényleg betartják? Ez annyira új dolog, hogy Piros és Constanze még nem láthatta/tapasztalhatta? Vagy már nektek is volt, csak nem tartották be???
Nagyon érdekelne.
A másik, ami felbirizgálta az agyamat, hogy a nagymamám pár napja azt hallotta a rádióban, hogy a győri kórházban olyan változtatásokat is szeretnének, hogy pl. az orvost ne lehessen behívni éjszaka szüléshez, mindenki szüljön az ügyeletesnél. Így akarják visszaszorítani a hálapénzt. Ti nem hallottatok ilyesmiről??? Elég fura lenne, egyfelől elképzelhetetlennek tartom, másfelől bármit kinézek belőlük.
Ha ezekben tudtok segíteni, azt megköszönöm.

Egyéb dolgokban (koszmó, sérv, szájpenész, játszóház, stb.) én teljesen tájékozatlan és tapasztalatlan vagyok, úgyhogy inkább csöndben maradok. Remélem azért mindenki talál jó megoldást.

Köszi előre is a válaszokat!

Kamilla
fióka

Kamilla,
szerintem dec. 18-an tettek fel az ajtokat, Piros es Constanze mar elobb szult.

Halapenz: Veszpremben vezettek ezt be ugy oktober korul. Hogy hogy all most es a valosagban mi lett belole, azt nem tudom. Majd rakerdezek, engem is erdekel.
Ahogy a Bugovicsot ismerem, lehet, hogy o is bevezetne ezt. Nekem alapvetoen ez is tetszik, bar ezzel elegge egyedul vagyok, azt hiszemKép

-Afonya
afonya

Köszi Áfonya!!!
Akkor még van esély, hogy be is tartják a látogatási időt?! Kép

Én is attól félek, hogy a Bugovics képes rá. Egyfelől egyetértek vele én is, hiszen tényleg elharapózott a hálapénz körüli mizéria, de másfelől azt hiszem inkább más kórházat keresek, ha ezt tényleg bevezetik itt. Máskülönben minek fizetek a magánrendelésen??? Ha meg nem oda megyek, akkor meg mindig más mustráljon, aki nem is ismer és egyáltalán??? Abszurd egy helyzet lenne!!!!!!!!!
Bár persze lehet hogy én is egyedül vagyok ezzel a gondolattal. Kép

Köszi még egyszer.

Kamilla
fióka

Fióka!
Én pont aznap jöttem ki a kórházból, amikor ezt az új rendszert bevezették.
Mondjuk az én férjemnek pont tréningje volt azon a héten, amikor szültem, és sokszor 6-nál előbb nem tudott jönni. Viszont akkor 9-10-ig maradt és segített. Akkor tudtam egy kicsit aludni, pihenni. Ha ez nem lett volna, akkor már roncs lennék.

Kép
Kép
Kép
constanze

Sziasztok!

Afonya, tudnál infoval szolgálni, hogy hol van a Ringató zeneovi/bölcsi (v. mi?) Kép Szívesen elvinném a kisfiamat, talán lehiggadna egy kicsit, mert mostanában egy pillanatra sem áll meg és gyakran túlpörög, ezért este sem megy könnyen az elalvás.

Minden jót,

*Dirtha
dirtha

Köszi Constanze!
Gondoltam, hogy nem a saját látogatóid
akadályoztak a pihenésben. Kép
Nálam ez pont így volt annak idején. Ezért rettegek, hogy ha megint benn kell maradnom és végig kell csinálnom az egészet. Nagyon megértelek. Remélem minél előbb felerősödsz és kihevered a kórházi élményeket.
Sok erőt és kitartást!

Kamilla
fióka

Dirtha,
az is a Gyermekek Hazaban van, azt biztos tudod, hol van. Az Aradi vertanuk utjan, a regi Raba mozival szemben.

-Afonya
afonya

ha az ugyeletesnel kell szulni, akkor hogyan allunk az orvosvalaszas szabadsagaval?
ebbol csak annyi lesz, hogy sokkal tobb lesz a programozott, meginditott szules, a halapenz meg ugyanugy marad. azt hiszem, ha ezt bevezetik, en is masfele nezegetek majd, mert van itt par doki, akinel nem szulnek.

amugy velunk mar vannak szep dolgok, koni sokat mosolyog, dumalgat, a jatekait probalja bokszolgatni a kezecskeivel, jobbra oldalra fordul, sotetedik es no a haja, szemoldoke, barnul a szeme, es gyonyoru sotet hosszu szempillai lettek.
csak ejjel musorozik, furdes utan (8 utan) egyszeruen nem bir aludni ugy ejfelig, de egyre faradtabb es nyugosebb lesz, vegul szabalyosan kiajul. na, ezzel kellene kezdeni valamit.
holly

Kép
holly

a fenti kep karacsonykor keszult. azota mar sotetedett es nott a haja! nagyon gyorsan valtozik most! a vall anyukame.
holly

hu, az elobb volt a szazadik, hogy belebeszeltem a dolgokba!!!! Kép
holly

Holly!
Koni nagyon édes, és tényleg nagyon gyorsan változnak. Kép
Az éjjel eszembe jutott valami a szájpenészről: a kórházban a kis szobatársunknak szegénynek hirtelen kicsapta a szájacskáját, és a nővérek azzal a lila fertőtlenítő pamaccsal kezelték le. Hatott neki, csak mident összefogott.

Az alvásról: nálunk is voltak ilyen dolgok. Az első három hónap elég nehéz volt emiatt. Nálunk a megoldás a külön szoba volt. Az első éjjeltől, hogy külön szobát kapott, nem volt gondunk.

Kamilla
fióka

Sziasztok! Holly! Próbáld ki ezt a babazenét, most komolyan, ha holnap is elaszik Panna rajt, már rendelem is... elég gagyi, de nálunk úgy néz ki bejöttek ezek a demokKép
Szájpenész-kórházból hazajövetelkor már volt a szájpadlásán. Próbáltam neki ecsetelni, de nem sok sikerrel matattam a szájában. Barátnőm mondta, hogy ő a mellét kente be az ecsetelővel. Én is így tettem. Pár nap alatt elmúlt.
Holly! Nem véletlenül tejci tapadt a nyelvére Koninak? Pannáé mindig fehér az anyatejtől.
Constanze! Gyorsan épülj fel és fogadj el mindenféle segítséget- szülők, nagyszülők, tesó stb. Kell!!!!Nagyon nehéz lehet.. hány kg vagy? Gondolom már zörögnek a csontjaid is, egyél, erőltesd ha nem megy.Tápláló kajákat próbálj meg enni. Próbáltál "tejcsináló"teákat inni- Lachtoherb, Málnalevél tea?
Alvás- Tegnap este 20-30-kor beájult a kiscsaj és 5-30-kor kelt fel Kép
Tegnap megkérdeztem a nődokimat a citoval kapcsolatban- 6 hónapot mondott a szülés után. 12 hónapra azt mondta, hogy hülyeség.
Lina
flina

Lányok!

Köszi a tanácsokat ajándék ügyben. Még lenne egy kérdésemKép

Hol lehet kapni Győrben olyan kisinget, amit keresztelőre szoktak venni? A Megatoys-ra gondoltam, de az elég drága bolt. Tudnátok ajánlani valami boltot? Meg még valakit, aki hímezne is ráKép Mert ugye az szokás?Kép

Köszi előre is a segítséget!
Tacsifül

Kép
Kép
tacsifül

Dirtha,
ha olvasol még ma: a mai 16.30-kor kezdodik es bo fel oras lesz, allitolag a picik ennyit birnak csak. Es mivel kezdo /kiserleti?/ musor, ezert valoszinuleg most nem kernek penzt.
Ha Reka felebred es Apa is hazaer addig, lehet mi is odanezunk.

-Afonya
afonya

Fióka,
drukk, hogy minden ugy alakuljon, ahogy szeretned. Kivancsi vagyok, hogy sikerul-e hazajonnod. En is sokaig filoztam ezen, de aztan nem mertem belevagni.

Constanze,
csak most olvasom a verkepedet. Ezt hivjak verszegenysegnek a koznyelvben, ugye? Milyen vasat szedsz? Nekem terhesseg alatt, utan es most mar Matenak is kell szednieKép
Mielobbi megerosodest, nem lehet konnyu. Nagyon jo tanacs, hogy fogadj el minden segitseget.

Holly,
szabadon valaszthatsz az ugyeletben levo dokik kozott, ez a hivatalos allaspont. Mert a torveny azt is kimondja, hogy jogod van pihent orvoshoz. Meg az EU-s torveny kimondja, hogy egy doki mennyit dolgozhat egy heten. Ezeket ugy olvastam, nem magamtol vagyok ilyen okosKép

Nem tudom mar, ki irta, hogy mindenfele doki fogja igy vizsgalni terhesgondozas alatt, ha nem jar maszekhoz. Nos, ez nem igy van, korzetenkent mindig ugyanaz a doki van.

Koni tenyleg sokat valtozott, de még mindig tunderiKép
EjszakaitokKép
Nalunk kulon szoba Rekanal nem volt hatassal, Mate anelkul is jo alvo. Nala pl. hasonfekve fenekpaskolgatas valt be felriadas eseten, arra visszaalszik. En is ugy olvastam valahol, kinomban egyszer kiprobaltam s bejott. De masok elott ciki csinalni, mindig kirohognekKép Aztan almelkodnak, hogy mukodikKép

Flina,
a malnalevel tea is tejszaporito? En azt mehszajlazitonak ittamKép
A Laktoherb nalunk pl. hasfajast okozott Rekanal, s kesobb is mindenfele edeskomenyes tea.
Mondjak még a birsalmalevet, meg a sortKép
Cito: ahany doki, annyifelet mond ezek szerint.

Tacsifül,
passz. Ha az a rékli, amit mondasz, szerintem nehez beszerezni, manapsag mar nem nagyon hordanak olyat a gyerkocok, kenyelmetlen egy darab. A bodyk nyertekKép
Himzest en a .... a ... abban az utcaban lattam, ahonnan a 11-es jon a Dunakapu terrol. Teleki. Legalabbis ugy remlik.

-Afonya

ui: velem van tele a topic, eldugulok. MaraKép
afonya

Szaisztok!

Köszönöm az érdeklődést.Hol így, hol úgy vagyok.Az előző terhességemhez képest sokkal nehezebben bírom, de nem panaszkodom, mert a neheze még ezután jön.
Ma voltunk genetikai uh-on, minden rendben mindhárom babával, semmilyen eltérést nem láttak. A nemét csak az egyiknek látták, ő fiú.A másik 2 szégyenlős volt.Egyik háttal, a másik hason feküdt.
Az megnyugtatott, hogy egészségesek.
Ez a halápénz, meg orvos behívása nélkül szülni azért kicsit durva.Ez onnan indult, hogy bepereltek egy orvost egy anyuka halála miatt és a vizsgálat során kiderült 3szor annyian szültek nála, mint az átlag.
Ebből arra a következtetésre jutottak, hogy a fáradság is szerepet játszott benne.
Na de azért egy teljesen ismeretlen orvosnál szülni?!Az durva! A kórtöténetemet meg 1 órán keresztül mondom el.Gondoljatok bele, mi mindent tud rólatok az orvosotok, ami alapján döntést tud hozni bármilyen komplikáció vagy váratlan esemény miatt.Én meg sem engedném másnak, hogy felvágja a hasam, kockáztassa négyünk életét.
Edit

Kép

Kép
edit73

Afonya,

nem olvastalak, de ma amúgy sem tudtunk volna odamenni. Épp egy barátnőm írt ma sms-t, hoy megpróbálja a gy.házában a játszóházat, elmarad-e a picije. Jövő héten tuti, hogy elmegyünk. Ez a ringató éneklős-zenés dolog nekem nagyon tetszik, hallottam már róla más topicban is, persze pesti címmel.
Lehet, hogy találkozunk majd? Most már én is megismerlek! Kép

Edit, gratulálok a hármas csodához! kitartást és jó egészséget!

Holly, a fiad gyönyörű! Képzeld, Benjamin ébenfekete hajjal született (apja szőke, én szőkésbarna Kép)
Mára teljesen kiszőkült! Ha így megy tovább, átmegyünk tejszőkébe!

Farkasbogival mi van? És Pirossal?

Vasárnap lesz Benjamin keresztelője! Teszek fel egy esküvős képet, amin ő is szerepel! pusz, Dirtha
Kép
dirtha

Sziasztok!

Dirtha!
Édes vagy, hogy hiányolsz Kép
Szépek voltatok az esküvőn, most is csak azt tudom mondani.
Férjurad nagyon hasonlít a mamájára Kép (Szerintem)

Hát nem sok jó hírem van. Kedden megyek a dokihoz a kórházba egy azonnali UH beutalóért, mert hétfőn barnáztam, és napokig olyan megérzésem volt, hogy a baba már nem él. Leeresztett a hasam, meg ilyenek. Ugyan görcsöm nem volt, és a barna folt is pici volt, sem előtte, sem azóta semmi nem volt, de meg akarok nyugodni. Eddig gondolni sem volt időm rá, most sincs nagyon, de már izgulok.

Amúgy jól vagyunk, minden oké itthon. Éppen egy jó kis észlelésről jöttem haza.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Bogi!
Nem kell feltétlenül beutaló!!
Mi mentünk be a kórházba az embulanciára, amikor véreztem! Felszóltak az UH-ra, és azonnal be is hívtak, ez sürgősségi eset és kész.
Én az 5. héttől a 10. hétig véreztem-barnáztam, aztán itt bömbikézik most Ajna:-))

Drukkolok, hogy minden rendben legyen!!

Kép
Kép
Kép
constanze

Dirtha,
jovo heten ne menj, mert erdeklodes hianyaban megszunik a foglalkozasKép. Talan tavasztol...

Bogi,
drukk, hogy ne legyen semmi gond. Mateval en a havik "idejen" barnaztam, az elso 3 honapban. O most mar alszik, nem bombol, bibiiiKép

-Afonya
afonya

Megvagyok én is, csak a fiatalúrnak nyűgösebbek az elalvásai a napokban. Pocakja gyötri és legszívesebben anyán aludna egész éjjel.
Kicsit összefolynak a napok. Főleg miután nappal meg ott a másik kettő is. Hétfőtől beszoktatós a kisebb, így talán lezs egy kis nyugi napközben.

Szurkolok, Bogi. Feltétlenül tudósíts!

Piros

Kép

Kép

Kép
piros

Elkiabaltam.Kép Mate felebredt s csak most tudtam letenni.

Piros,
en is holnap kezdem Rekaval a beszoktatast. De olyan bizonytalan vagyok, hogy ez jo-e nekiKép Te mint tapasztalt, vigaztalj megKép
afonya

Sziasztok!

Aranyosak vagytok, hogy aggódtok. Ha az első 3 hónapban lennék, nem is izgatna, mert eddig mindhárom terhességem így kezdődött, ez is. Sőt, azt sem tudtam, hogy terhes vagyok, azt hittem megjött, annyira folyt. Aztán egyszercsak abbamaradt, és az lett gyanús.
Mostmár 15 hetes vagyok, és ezért aggaszt a dolog, és nem a mensi időben volt.
Már beszéltem a dokival, beírja simán a kiskönyvembe, nem kell az ambulanciára mennem. Már volt kétszer. Egyszer, mikor az első babát elvesztettem, egyszer meg Lilivel, és kaptam is egy egy hetes beutalót, úgyhogy abból nem kérek.
Inkább elintézem a dokimmal Kép

Holnap este írok, hogy mi volt. Fel vagyok készülve lelkileg a rossz hírekre is. Most, hogy tudom, hogy holnap biztosat fognak mondani, már egész nyugodt vagyok.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok! Bogi nagyon szorítok én is!!!!!
Piros! Puki és kakigörcsök bántják Dávidod? Nálunk most a gyógyszertári készítmény, úgy néz ki,- Szilveszter óta- hogy bevált. Egyébként nagyon sokat és sokáig böfiztetem Pannát,rengeteget tornásztatom, mert ha nem, nincs alvás csak fájdalamas sírás. Ma éjjel 9 és fél órát aludt.Kép
Megyek mert felébredt
Lina
flina

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?