2005.01.12 01:02
Szerző: cseribogi
Nyanya,az admin által törölteket nem olvastam,viszont nem vonom kétségbe egy pillanatra sem admin döntését,abszolut megbízom benne,ha kitörölte CM szövegét,akkor az biztos törlést is érdemelt.És mivel bízom benne,és elfogadom értékítéletnek,ráadásul a törölt szöveget nem ismerem, ezért erröl nincs mit mondanom.
Kedves Magdolnavölgy!Lehet,hogy tudtad, miröl szólt a népszavazás,de kifelé nem ezt kommunikálod.Miért nem akartad/akarod,hogy az országgyülés tárgyalja a témakört?Erre válaszolnál esetleg?És hogy hogyan jutok el nyálfröcsögéstöl a kocsiszínig,azt én pontosan tudom, ellenben neked nem ártana néha visszaolvasni magadat,és akkor azok után talán még engem is tudnál követni.Te léptél egy állati poéndúsat, mikor tudattad velem, hogy mivel nem olvastam Kis Jánost, ezért tuti összetévesztem a kocsiszínt a tejszínnel.Tudod magad követni?A tagadva minösítés átlátszó és primitív?Hát még az milyen primitív, mikor a másikat leprimitívezzük, szemtöl szembe.Ja,vagy úgy nem primitív?Csak tagadva minösitve primitív?Akinek pedig magyarázni kell,hogy mit jelent a nemzettárs szó, az valszeg az összetett szó összetevöit sem ismeri sajnos.Hiszen két szép magyar szó mindkettö.Magyarázzam el hogy mit jelent a nemzet szó,vagy esetleg mégiscsak tudod?(értelmezö kéziszótár esetleg?)És a társ? Csak üzlettárs összetételben értelmezhetö számodra,vagy egyéb képzetet is tudsz hozzá társítani.Hogy nemzetvezetö,mint olyan van-e?Nos,ezen látod még nem gondolkoztam.Amennyiben a nemzetet nem mint absztrakt fogalmat használjuk,hanem mint egy valamilyen kötödés,közös környezet,közös nyelv,közös kultura mentén azonos halmazba kerülö népcsoportot,akkor természetesen a népcsoportnak kell,hogy legyen egy vagy több vezetöje,akik a népcsoportot képviselik,de ez tök mindegy,hogy minek nevezzük.Államelnöknek, miniszterelnöknek, kancellárnak,fömuftinak,netán fötitkárnak.Nem az elnevezés a lényeg.Hanem hogy azt tegye,ami a feladata.Egyébként direkt léptem bele az "átlátszó és primitív" csapdádba,mert ha körülnézel más európai országokban,megnézed milyen a népképviseletük,akkor nem teszed fel ezt az (általad biztos ravasznak tartott kérdést)Javasolok egy házi feladatot.Nézz utána,ki számít szerb, vagy román állampolgárnak.Valószínüleg csodálkozni fogsz.
Jó!Tanárbácsi(néni?)beszéljünk a Bibliáról!Tessék szíves megfogalmazni,hol hagy kívánnivalót a bibliaismeretem.Csak a konkrétum ér,különben csak duma.Nos,konkrétan mi okozott föfájást?
Totya szüleivel való példálózás izléstelen?Na ne viccelj!Mi az ízléstelen benne?Az, hogy Totya szülei nem ismerték egymást?Nem volt ilyen idöszak az életükben?Vagy elöbb lett Totya, minthogy a szülei ismerték volna egymást?Ne viccelj.Sajnos számodra az izléstelen azért izléstelen,mert nem a te ízlésed szerint való.CM után én vagyok a másik, aki ilyen izléstelenül vitázik...Mármint a te izlésed ellen ugye?Ez a te nagy bajod,akad még valaki,aki nem a te ízlésedet követi,és ennek uramfia még hangot is mer adni.Micsoda ízléstelenség,papám!!Drukkolni pedig csak a szurkolók szoktak? Tényleg? Biztos csak a foci nevü sportnak nevezett izét ismered.(Fradika???)Én 12 évig sportoltam,és ezek szerint újdonságként tudathatom veled,hogy NEM csak a szurkolók szurkolnak.A csapattársak is,még azok is,akik szeretnének pályára lépni,de csak tartalékok.Még azok is szurkolnak.Söt,azok az úszók is drukkolnak a csapattársuknak,akik a következö úszásnemben vetélytársak lesznek.Ez az úgynevezett csapatszellem.Ez is új szó?Ez az egész levél-ismét jó hosszú, hogy szegény Totyának is legyen mire lenéznie-a saját szerzeményem, tök önállóan írtam.Nem kellett hozzá puskázni,leszámítva,hogy én veszem a fáradtságot, és visszaolvasom a te elözö leveleidet is,ahogy a sajátomat is.És akkor lehet arányosítani, hogy az én x db leírt soromban hány százalék a minösítés,és a te leírt y db sorodban hány százalék.Ja,és milyen "Fönök" szavait ismételgetném?Kire gondolsz?A férjuramra?Ö nem fönököm, csak párom.Munkahelyi fönököm hálisten rég nincs.Már nem sportolok, így az edzömre se gondolhattál,akkor viszont vajon kire?Csak nem???Csak nem Gyurcsány miniszterelnök úrra,mindannyiunk fönökére?Idézek(nem magamat):"A kormányfö nap mint nap úgy beszél velünk,nem csak az ellenzékkel,hanem az állampolgárokkal is,mintha a fönökünk,munkaadónk lenne.Kioktat, letol,elmagyarázza hogyan kell helyesen hívönek,magyarnak lenni,miként kell feleséget választani,hogyan kell élni az életünket,mert ö mindent jobban tud".CSAK NEM GYF-re gondoltál???ÁÁÁÁ,dehogy,öt se tartom "Fönöknek".ÉN SENKIT nem tartok a fönökömnek.Amúgy nem válaszoltál a kérdésemre.Egyikre sem.Én igyekszem minden kérdésedre válaszolni,ezért is vagyok ilyen hosszú.
Cuncimókus,javaslom,ne az Újszövetségben keresd Jézus származására az utalást.Az Ószövetségben keresd.Ha nem találod, megpróbálom megkeresni egész pontosan, bár nem szereném most elejétöl a végéig átnyálazni, mert én nem vagyok idömilliomos.De kérdezd meg Magdolnavölgyet, mert sokkal jobban ismeri a Bibliát nálam,lehet, rögtön megmondja hol az utalás,hogy kinek a házából (családjából) fog megszületni a Megváltó...De annyit azért pontosítani szeretnék, nem azért ölték meg Jézust,mert nem volt zsidó,hanem azért,mert azt mondták róla,hogy a zsidók királya.(nem Ö állította)Vagy lehet,hogy rosszul értelmezte az egyetemen a kultúraközvetítés nevü tárgyam tanára?Magdolnavölgy? Mint Bibliaszakértö?Szerinted miért ölték meg?(ezt ne keresd a Gyerekbibliában, elárulom, nincs benne)
Totya!Kézzed el haver,a hozzászólásodról nekem is eszembe jutott egy Hofi idézet: "Kedves eltársakk...sakk...sakk...Matt."
Amúgy képzeld el,hogy ha azt a rengeteg kormánypropagandát,és pártpropagandát,amit a szoclib média közszolgálatiság címen közpénzen a torkunkon lenyom,azt mind kifizettetnék velük, papám,kimászna a csödböl a királyi mtv1.És nézzél már más csatornát is,pl. Duna tv, hírtv, és rögtön látnád,hogy mi "harcos anyukák" sehol nem vagyunk.Ez az ügy, ami százezreknek alapvetés, neked mondvacsinált cirkusz?És én sajnos hiába írtam hosszan,hiába tettem fel kérdést MVnek és neked is...Erre szokták mondani, talált, süllyedt.Ismét egy költöi kérdés, de tényleg választ várok rá.Nem minösítéseket,hanem választ.Öszintét.Szerinted ki ma a hazafi?És miért az?És te annak tartod magad?Ha igen, miért, ha nem, miért nem?És lenne még pár ilyen kérdésem, de lehet, hogy már nagyon fárasztalak, így most befejezem.
Cseri