Új privát üzeneted érkezett!

Évi: Jaj, de jó hogy végre jöttél!
Kitartás, már nincs olyan sok :wink:
Láttam a szép ágyikókat Face-n. Gyönyörű szobátok van!

Etna: te merre vagy? Nagyon hiányollak ám!

Kép


Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
andi565
Budaörs
 
 
 


sziasztok lányok!
andi nagyon drukkolok, szerintem ennyi sejt mellett nagyon király esélyeid vannak.
én is évihez hasonló okok miatt tűntem el, árulom boti kinőtt ruháit ,az általam létrehozott csoportba (andi téged is nemsokára a tagok között tudhatunk,mint kismamát :D) mert egyszerűen nem férünk el és bánk nem biztos, h ugyanakkora ruhákat fog hordani ugyanakkor,mint boti. így amiket 1 éves kora után horodtt, mind eladom. nem kis meló.
voltam dokinál a 24. héten, hát már akkor majdnem 1 kg volt bánk. hatalmas baba várható. közben küzdöttem olyan barom dolgokkal, amik nem is kifejezetten terhességi tünetek, pl a nagymelegben a combom nagyon izzadt és véresre mart húsba folyamatosan folyt bele az izzadság. hát nem volt kellemes. most meg trombussal teli aranyeres csomóm van, ami folyamatosan vérzik. tehát király a helyzet, vasránap a sürgősségin kötöttem ki, mert 3 órán át vérzett és ne akart elálni. a sebészeten ki akarták metszeni a trombusos részt, érzéstelenítésben, de én nem engedtem. azt mondták, h így nem fog meggyógyulni, végig vérezni fog. de hát én megláttam a szikét és majd elájultam. szóval most ilyen doglokkal küzdök, de jön a meleg, így megint lesznek szép felmaródásaim.
doki szerint 4 kg körüli gyerek várható, szó szerint kitapossa a belem a gyerek :D
voltunk nyaralni, balatonon, nagyon jó volt. minden botiról szólt, így is kell lennie. jövő héten kezdődik az ovi, akkor lehet, h szép lassan nekiállok szobát rendezni, h lássam, h nem fogunk elférni. még legalább 10 hétig ki kellene húznom, remélem sikerülni fog.
iszonyat nagy hasam van, teszek majd fel képet!!!!

most megyek, ígérem ha kicsivel több időm lesz írok többet, de most átmentem kereskedőbe. pedig úgy sajnáltam boti ruháit, de hát az 50 nm, az 50 nm!!!
andi nézlek ám, h mennyi lesz az annyi ;)

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33
 
 


Andi, remélem már túl vagy az alváson és jól sikerült minden, sok szép sejtecskéd lett. Remélem az anesztes is jól találta el a vénád, nekem volt olyan, hogy az fájt a legjobban.
Gyere mihamarabb, várunk nagyon!! :))
ann74
 
 

 
 

Na, pont erről jut eszembe, ami kicsit zavar: 27 éves vagyok, és ezért többször éreztem már azt mások hozzáállásában, hogy "jajj, mit akarok, mit aggódom, még tök fiatal vagyok, van egy csomó időm"....
Szörnyű ez a "normalizálás": a mai világban már inkább az az átlagos, hogy 30 alatt nem szülnek a nők, holott szüleink, nagyszüleink korában aki 25 évesen nem "tudta már le" a szülést, azt szólták meg. Én úgy érzem, hogy nincs már csomó időm, mi most szeretnénk babát (és egyébként is mindig úgy voltam vele, hogy nem akarok 30-on túl szülni, ismerve a köztem és anyukám közt lévő generációs szakadékot, stb.) És 2 év próbálkozás után az ember már amúgy sem tudja úgy érezni, hogy van még sok ideje... bocs, csak ezt most muszáj voltam leírni.
Mi ott tartunk (még mindig...), hogy most szedem a Duphaston, hogy legyen új ciklusom, és ha minden jól megy, a 27-ei héten lesz a 3. ciklusnapom, amikor megyek vissza, és megbeszéljük a dokival, hogy para-e, hogy a férjem 17-22-ig nem lesz, és annak megfelelően döntünk, hogy elkezdjük-e a stimulálást. Nem egyszerű...valahogy sosem az.


"Minekaza: köszönöm szépen.
Rábeszélni egyik dokit sem tudod a lombikra. Csak nagyon indokolt esetben csinálják, na meg persze, kórtól is függ. Beszélgettem a BMC-ben olyan lánnyal, akinek egy inszem után jött a lombik. Mindez amiatt, mert már a 40-hez közelített. Volt viszont olyan lány is, akinek ugyanaz a doki megcsinálta mind a 6 inszemet, mivel huszonéves volt. Én 34 vagyok, nekem csak 3 kellett volna, de a 3. stimuja túl jól sikerült és ilyenkor 2 dolgot tehet az orvos: vagy leállítja, vagy lombikra konvertálja.
Nálatok ugye a férjed eredményei tökéletesek, tehát nem hiszem hogy olyan könnyen belemennek a lombikba. Peteérést általában tudnak csinálni és akkor inszemmel megtörténik a csoda. Nem tudom viszont hány éves vagy, erre az egyre hivatkozhatsz. Azt viszont nem szeretik, ha okoskodik az ember, tehát nem egyszerű!
Amúgy hogy álltok? "
minekaza
Budapest
 
 


Sziasztok!
Még mindig szeretném eladni Angel sounds magzati szívhang hallgatónkat.Friss kismamik nincs valakinek szüksége rá?Aggódó kismamiknak találták ki,nekem nagyon sokat segített!
Velünk minden ok Maja már 4 hónapos, van két foga,és nagy kópé lett.Több fehér foltunk egyenlőre nincsen,de októberben megyünk immunológiára.

Új kismamik nagyon vigyázzatok a babókra!!!!

Kép
Kép
ritabmc
 
 


Szabó Évi! Nemrég közölted velünk, hogy terhes vagy. Holnap meg már szülsz! Nem hiszem el, hogy ilyen gyorsan elment ez a pár hónap. :o

Etna várjuk a képet! :D

Andi várjuk a híreket. :D
csupacsupsz
Budapest
 
 


Sziasztok Lányok!

Olyan aranyosak vagytok mindannyian. Jól esik nagyon :P

Hazaértünk, minden a legnagyobb rendben zajlott. A legrosszabb rész a víz mellőzése volt, de túléltem.
Reggel a szobában kiderült, h csak én kérek altatást. Nagyon meg voltam ijedve hogy rosszul csinálom. Aztán megnyugodtam, miután láttam, hogy a lányok már attól szenvednek, h a nővérkék beadják az infúziót a kezükbe. Én a műtőben meg sem éreztem. Még ott az asztalon felébresztettek, sajnos, utána semmi pénzért sem tudtam visszaaludni. Mondták aludjak, mert rosszul leszek. Dehogy lettem rosszul, olyan kipihent és fitt vagyok még most is, hogy csak na! Én voltam az első akinek levették az infúziót, annyira jól voltam. Szegény altatásellenes csajok meg ott szenvedtek hányingerrel, görcsökkel stb. Mondták legközelebb ők is altatást kérnek.
Most picit fáj a pocim, de egyáltalán nem vérzek.
Lényeg: leszívtak több tüszőt, de csak 6-ban volt petesejt. Én ennek nagyon örültem, mert volt olyan lány is akinek kb. annyi volt mint nekem, de csak 3 érett volt benne. Neki pedig 20 fölöttiek is voltak, tehát nem a méret a lényeg itt sem. :P
Túlstimú veszélye nálam nincs, de azért eszem, iszom a fehérjét. Mellesleg ICSI-t kértünk a biztonság kedvéért, tehát az lett a vége, amit Kopa mondott 4 évvel ezelőtt. Kár volt a sok hercehurca!
Nagyon várom a reggeli telefont!

Etna: nagyon örülök, hogy jöttél végre! Nagyon remélem, hogy én is csatlakozhatok a csoportodhoz mielőbb! Babakocsit mindenképp használtan akarok venni. Mire az én babám megszületik, a tied kinövi.. :P
Azt az aranyeret meg mielőbb vetesd ki! Olyan sok műtétet és szenvedést átéltél már, hogy ez meg sem fog kottyanni! Mi a francokat szenvedsz vele?

Ann: a vénaszúrást meg sem éreztem, pedig mondta is a csaj, hogy fél perc telt el, mire megjelent a vér. Hiába, én vízfüggő vagyok, ha nem iszom, akkor nagyon besűrűsödik a vérem.

Minekaza: sajnos törvény szabályozza a lombikot, nem tudsz mit csinálni. Ez nem okvetlenül orvosfüggő, hiszen már írtam, hogy az én orvosom is végig csinált már 6 inszemet huszonévesnél.
A lombik sikerességére sincs semmi garancia. Miért akarod magad okvetlenül agyonhormonozni? Meg kell próbálni az inszeminációt is, sok mindenkinek összejön így is, főleg ha a férj eredményei tökéletesek. Nálunk nem voltak jók az eredmények.
Egyébként én nagyon félek a mellráktól, emiatt mindent elkövettünk eddig, hogy elkerüljük a lombikot. Mögöttünk is 4 év áll ám, 28-29 éves korom óta szenvedünk. A gyerek parancsra nem fog jönni, mondhatod te neki, hogy jöjjön azonnal. Ez sajnos nem így működik! Ezt nekem is tudomásul kellett vennem. Most már halál nyugodt vagyok. Ha jön, akkor nagyon sok szeretettel várjuk, ha nem, akkor én több stimulációt nem vállalok, max fagyikat vissza. Próbálj picit te is megnyugodni!

Csupacsupsz: te nem vagy még babás? Olyan jó lenne egy spontán bébi!

Kép


Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
andi565
Budaörs
 
 
 


Andi, félreértettél, nem akarok én lombikot rögtön! Csak kiváncsiságból kérdeztem, meg mert már több helyen olvastam olyasmit, mintha az "alany" beszélte volna már rá a dokit, hogy most már térjenek át a lombikra. Pont ezt furcsállottam, mert én is úgy tudtam, hogy azt azért a jogszabályok nagyon meghatározzák. Én már az inszemnek is "örülök", remélem, végre csinálnak nekem peteérést. A "koros problematikát" pedig ettől függetlenül írtam. De igyekszem lenyugodni:)
minekaza
Budapest
 
 


Szia Andi!

Örülök, hogy minden rendben zajlott. Gondolom már nagyon várod a holnapot. Kíváncsi vagyok a fejleményre.

Baba ügyben nem tudok mondani semmit, most várom a mensit, már egy napja késik. Eddig se görcs, se előjele havinak.
2 évvel ezelőtt egy ciszta miatt két hónapig kimarat a mensim, előfordulhat, hogy esetleg megint az van.
Ha egy hétig késik fog a piroska, nem csinálok tesztet, hanem megyek dokihoz, aki majd megmondja, mi újság. :D
csupacsupsz
Budapest
 
 


Minekaza: én nem mertem volna rábeszélni a dokit, biztos kiosztotta volna a fejemet!
Nagyon remélem, hogy minél hamarabb meglesz az inszemed, habár férj nélkül kicsit nehéz lesz összehozni..

Csupacsupsz: úgy örülnék, ha baba lenne a dologban! Drukkolok!!!

Kép


Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
andi565
Budaörs
 
 
 


Sziasztok Csajok!

Kicsit kiborult nálam a liszt a keddi Szűcs-ös megbeszélés után, a gép közelébe sem mentem! Egyszerűen kiborít, hogy 8 stimun vagyunk túl, és még egyik sem zajlott le zökkenőmentesen. Mindíg volt valami!
Július elején megcsináltattuk a vérvizsgálatokat, és bár Sz. doki nem akarta, én kértem, hogy csináljunk egy IR vizsgálatot is, mert már 1,5 éve volt. Rábólintott.
A keddi megbeszélésen az eredményeimet nézegetve mondta, hogy a nagyrutin teljesen oké, de az IR eredményem már nem annyira. A 120 perces inzulinom 62 (ami egyébként majdnem fele a 1,5 évvel korábbinak, de még így is magas!) a 120 perces vércukrom pedig 8,6 lett. (hát ez is magas egy kicsit!) Azt mondta erre, hogy nem szívesen kezdené el erre a stimut, mert egy esetleges terhesség esetén kialakulhat diabetesz, mondanom sem kell, teljesen összeomlottam.
Látva a reakciómat, azt mondta, hogy viszont ha az endokrinológus hozzájárul, akkor kezdhetünk, mert egyébként lombikosoknál nem is szokták nézni ezeket. Akkor most nem értem! Ellentmond saját magának! Vagy csak velem ilyen óvatos?
Egész hazafele vezető üton őrjöngtem, és természetesen minden friss sérelmem kibukott belőlem! Legfrissebb éppen az volt, hogy múlt hétvégén, miközben homokozót építettünk a keresztgyerekeinknek, Anyukájuk, kedves sógornőm azt ecsetelte, hogy még egyáltalán nem vagyok elkésve! Totál kiakadtam ettől is! Miről beszél? Jövő hónapban 38 leszek! Ő könnyen beszél, mert ő már a túloldalon van, már áthaladt a célon!
Természetesen az endokrinológushoz csak a jövő hétre volt időpontunk, ami már késő a kezdés miatt, ezért hazafele menet rögtön bementünk a Life-ba, hogy áttehetnénk -e erre a hétre. Persze, hogy már nem volt hely! De Ágika rendes volt, benyomorgatott minket csütörtök negyed nyolcra. Külön felhívta a figyelmünket, hogy arra készüljünk fel, hogy a csúszások miatt lesz fél kilenc, mire sorra kerülünk, jöjjünk később! Fél 8 után pár perccel érkeztünk, és közölték velünk, hogy jó pár beteg nem jött el, ezért most nem volt csúszás, a doktornő már elment. Tiszta ideg voltam! Azt mondtam, ez a sors, akkor most hagyom abba, nem csinálom tovább! Ágika felhívta a doktornőt, aki az értékeim alapján felemelte a merckforminomat 3x1000-re, meg is kaptam a receptet. DE papír még nem volt arról, hogy most kezdhetünk -e?
Végül csak azt a megoldást tudták kiokoskodni nekünk, hogy ma reggel 8-ra menjünk el a várpalotai kórházba, és ott tudunk beszélni a doktornővel. Így tettünk! Ma reggel letámadtuk a doktornőt, nagyon kedves volt, megnézte az eredményeket, és indokolatlannak tartotta, hogy most ne kezdjünk. Így megadta az Áment a dologra. (Szerinte még ezzel az eredménnyel is kis esélye van egy terhességi cukorbetegségnek.) Kicsit megnyugodtam.
Pillanatnyi állás szerint tehát hétfőn megyünk a BMC-be, és remélem most már nem lesz semmi fennakadás, kezdhetünk!
Az embryogen táptalajunk megérkezett a BMC-be, ha most nem indulunk, annak a szavideje is lejár, és kidobtunk potom 61000 Ft-ot az ablakon.
Teljesen be vagyok feszülve, volt egy kis edénycsapkodásom az előbb mosogatás közben. Megint felhúztam magam sógornőmön, mert már megint jött a hülye cinikus szövegével, hogy: Kívánom, hogy megtudjátok!!!, és a drága férjem kihangosítva beszélt vele telefonon, tehát mindent hallottam!
Bocsi lányok, hosszúra sikeredtem, de kicsit lenyugodtam, hogy bepötyögtem.

Andi: Nagyon szorítok Nektek, remélem nem kell elkezdened a tanévet! :-)
sziszozozo
Székesfehérvár
 
 


Sziszo!

Háát, nem csodálom, hogy röpködnek nálatok az edények! Kiakasztó a sógornőd hozzáállása, pedig ő igazán tudhatná mi a lombik! Persze, nehéz a kicsikkel. Látom én is, hogy milyen fáradtak a barátnőim. Ez van, végül is minden kismama túléli, nem értem mit kell ennyit mártírkodni.
A lényeg, hogy tudtok hétfőn kezdeni. Az hogy az IR-ed fele a tavalyinak nagyon jó hír, főleg hogy a doktornő is rámondta az áment.
Nem értem miért kell nekünk ennyit szenvedni. Reméljük, az út végén elmondhatjuk majd hogy megérte.
Egyébként ma nagyon meglepődtem. Jött egy olyan 45 körüli hölgy transzferre.( Nagyon ciki volt, mert a múltkor egy huszonéves lánnyal beszélgetett a váróban és kísérőnek néztem. Csak a lányt faggattam arról,hogy hol tart, őt nem). 5 embrió termékenyült meg nála és 4 naposan ültettek be ma kettőt neki. Ez nagyon szép eredmény ám! Tehát nyugi, most már minden rendben lesz!!!!!

Lányok: hallottátok az új munkatörvényeket? Most már a veszélyeztetett terheseket is kirúghatják, mert a kormány szerint nincs ilyen betegség.

Kép


Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
andi565
Budaörs
 
 
 


Hát, lehet, hogy néhányan úgy gondolják, hogy túlreagálom a dolgokat, de hát a program kezdete előtt és alatt nagyon érzékeny vagyok ezekre a dolgokra. Meg aztán úgy gondoltam, hogy pont ő lesz az, aki totálisan megért majd engem és a támaszom lesz, ehhez képest pont tőle kapom a sérelmeket.

Andi: Mi volt tegnap? Milyen híreket kaptál a babókról? Mikor lesz a beülti? Nagyon izgulok érted! :-)
sziszozozo
Székesfehérvár
 
 


Sziszo:
Abszolút megértelek! Teljes mértékben jogos a felháborodásod!
Érdekes, én ezt a nagy adag hormont most nagyon jól bírtam. Egyszer sem buktam ki, nem ordibáltam és nem készítettem ki az egész családot. Ez azért érdekes, mert mindez megtörtént az első alkalommal, amikor 1 Menopurt szúrtam csak.

Kiderült, hogy 4-en termékenyültek meg. Végül is ennek is örülünk! Azt mondta a biológus, hogy megpróbálják szerdáig elhúzni a dolgokat, de hétfőn figyeljem a telefonomat, mert ha nem fejlődnek rendesen, akkor behívnak. Jaj, úgy szeretném ha szerdáig ( meg utána még jó pár hónapig) élnének! Drukkoljatok nekem, nem akarok holnap menni!
Tegnap nem volt időm mindezt megírni, mert készülődtünk az esküvőre. Szép és jó volt minden, csak a buli volt kicsit hiányos, ami nem baj, mert úgy sem tudtam volna táncolni. A vonatot, menyasszonyi- és gépésztáncot azért nem hagytam ki!

Csajok: nem tudjátok, hogy az Augmentint hány napig kell szedni punkció után? Én arra emlékszem hogy kettőt mondott az orvos, de olyan sok van a dobozban még! A másikra rá van írva hogy 4 napig kell 1-et szedni, de az antibiotikumra semmi.

Többiekkel mi újság? Nagy a csend megint!

Kép


Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
andi565
Budaörs
 
 
 


sziszozozo: Sajnálom és megértem a dolgot. És mi van akkor, ha terhesen cukros leszel? Na és? Én is az voltam, mint még sojan mások. Mi ezzel a probléma? Diétázol, max inzulinozol és utána a szüléssel vége. Mennek a drukkok. (Egyébként nekem még annó nem is néztek a BMC-ben sem cukrot, sem inzulint, különben biztosan nem csinálták volna meg az inszemet.)

Andi: Oda is mennek a drukkok.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


sziszo, látom, akkor nem csak nálam vannak problémák szűcs kontra IR téren...hogy érted el amúgy, hogy kiírja az IR vizsgálatot? Nekem is kb. másfél éve volt, és én is mondtam, hogy tán nem lenne rossz újra egy, de azt mondta, neki nincs jogosultsága ilyen vizsgálatra küldeni. ??? (meg egyébként Merckformint se receptre felírni.)
Másik: a cukor terhelést úgy csináltad, hogy szedted szokásosan közben a Merckfromint (amit egyébként gondolom amúgy szedtél), vagy szünetelni kell vele egy időre?
minekaza
Budapest
 
 


A terhelés előtti nap este még be lehet venni, de csak úgy, hogy,már 6 után nem ehetsz.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Andi: remélem kettőt visszarakna, kettőt pedig sítáborba küldesz. :D
csupacsupsz
Budapest
 
 


Sziszozozo: Remélem hamarosan elkezded a protokollt.
csupacsupsz
Budapest
 
 


Csupacsupsz: én is ezt remélem!
Mi újság a mensivel?

Évi: neked megkérték a kezed nemrég, jut eszembe. Mikor lesz a lagzi? Jövőre?

Kép


Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
andi565
Budaörs
 
 
 


Még nem telefonáltak. Remélem nem is fognak már! Hajnal 4 óta forgolódok az ágyban. Hajrá Blasztóbabák! :P :P :P

Kép


Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
andi565
Budaörs
 
 
 


Szerencsére azóta sem telefonáltak. :P

Most újabb dolog miatt aggódom. Nincs túlstimum( csak fel van puffadva a hasam és fáj egy picit) és eddig arról volt szó hogy csak akkor sikeres a lombik, ha ez megvan.
Volt köztetek olyan, aki túlstimú nélkül is teherbe esett? Vagy ez csak a beülti után jön elő?

Kép


Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
andi565
Budaörs
 
 
 


Andi, ne aggódj. Túlstimu általában jóval több tüsző esetén van. Kisebb puffadás szerintem természetes. Nekem a sikeres lombik fagyival volt, itt szó sem lehetett puffadásról és mégis sikerült.
Azért a puffadásodat figyeld, ha túlstimu van, azt észrevennéd biztos. Ha hatalmas lenne a hasad, esetleg fekve nehezen kapnál levegőt, illetve úgy éreznéd, hogy kevesebbet pisilsz mint amennyit megiszol, akkor irány a kórház
Most tényleg azért kell szurkolni, hogy megmaradjanak mind a 4en. Nekem anno a 8-at vitték el blasztoig, abból 5 maradt, 3 ment a fagyiba, de abból egy aztán nem ébredt sajnos fel. De ismerek olyan lányt is akinek 5 petesejtje lett és 4 megmaradt, úgyhogy jó esély van rá:)
Akkor holnap mentek délelőtt?
Ma hogy vagy?
ann74
 
 


Köszi Lányok a megértést és a biztató szavakat!

Egyébként sógornőmtől tegnap megint megkaptuk a "Kívánom, hogy megtudjátok!" legendás mondatot. Mégpedig azért, mert Giuseppe levett egy barackot a konyhapultról, Anyukája pedig elkezdett ezért kiabálni vele. Az Uram megjegyezte, hogy nem érti, hogy ez miért baj, miért kiabál ezért a gyerekkel. És akkor jött a szokásos mondat. Mindketten egyszerre mondtuk neki, hogy ezt ne mondja! És nem értette, hogy miről beszélünk. Hiszen ő csak bíztatásként, csupa jószándékból mondja! Mondtuk, hogy ezt akkor mondja, amikor pl. játszunk a gyerekekkel a homokozóban, mert akkor tényleg lejön a jószándék, de nem így!

Egyébként tegnap voltunk a BMC-ben, alig voltak, így fél óra alatt végeztünk. Szűcs első mondata az ultrahangnál: Ilyen engedékeny volt az endokrinológus? De mindenesetre jelentem : BELEKEZDTÜNK! :-) Pénteken kell menni vérvételre, ultrahangra. Egy halom recepttel jöttem ki a rendelőből.Most még "csak" a Gonal-F-et és a Menopurt szúrom. Változás az előzőekhez képest, hogy már most elkezdtem a Metypred-et is szedni. Aztán jön majd még a Cetrotide. Most kaptam mégFraxiparine-receptet is, ezt még nem használtam, nem is tudom, mire van. Ezenkívül újdonság még, hogy a Crinone mellett kaptam Agolutin injekciót is. Szűcs azt mondta, ennél többet már nem tud adni. Hát majd meglátjuk, most mi lesz.

Vicky79:

Én sem értettem ezt a dolgot, hogy a terhesség alatt kialakuló cukorbetegséggel jött. Főleg, hogy ő maga mondta utána, hogy lombikosoknál nem szokták nézni az IR-t, mert nem számít. Akkor mi van? Most is csak azért nézette meg, mert én kértem. Ő simán nekikezdett volna a vizsgálat nélkül is. Szóval vannak ellentmondások. A terhességi cukorbetegségről pedig pillanatnyilag úgy érzek, hogy bárcsak tartanék már ott, hogy ilyen problémákat kell megoldanom! :-) (Az endokrinológus szerint egyébként egyáltalán nem biztos, hogy egyáltalán kialakul, azt mondta, annyira nem súlyosak az értékeim.)

Minekaza :

Én ezt a jogosultság dolgot már tényleg nem értem! Nekem is ezzel jött Sz. 2010 májusában. Mondta, hogy meg kell csináltatni a vizsgálatot. A háziorvosom nem csináltatta meg, mondván, hogy nem indokolt. Ezért enélkül mentünk neki a 2. inszemnek. A 3. próbálkozásunk eltolódott egy ciklussal, mert Sz. doki nem nézte meg a papírjainkat, és a Szívemnek lejárt a spermavizsgálata. Ha már van egy szabad hónapunk, ismét előtérbe került az IR. Kérdezte, hogy megvolt -e már? Mondtam, hogy nem csinálták meg. És akkor jött, hogy neki nincs rá jogosultsága, hogy kérje, de mindegy kéri nekem. Így a Jánosban csinálták meg 2010 októberében. Gyógyszert tényleg nem írt fel rá, az eredményekkel felkerestünk egy endokrinológust, ő írta fel a Merckformint. Az ő papírjával aztán már a háziorvosom is felírja. Most júliusban pedig újra nagyrutint kellett csináltatnom, és megkérdeztem Sz.-öt, hogy nem lehetne -e egy kalap alatt az IR-t is megcsinálni, mert már 1,5 éve volt. (Itt Fehérváron pedig 1,5-2 hónap várakozási idő van!) Szó nélkül bejelölte azt is a kis vizsgálatkérő cetlin. Ekkor döbbentem rá, hogy a vérvételes kiscetlin szerepel az IR, akkor mi van a jogosultsággal? A recepción sem lepődtek meg, hogy ilyen vizsgálat is lesz, előttem egy másik lánynak is ezt írták ki éppen. Szóval ezek szerint megszokott vizsgálat ez a BMC-ben! Én már rájöttem, hogy egy kicsit rámenősnek kell lenni, én sem mertem az elején semmit mondani a dokinak. Hát ez már megváltozott! Pl. májusban Sz. nem akarta elkezdeni a stimut, megkérdezte, hogy várhatnánk -e még egy ciklust, mert nem lát tüszőket a jobb petefészkemben. Mondtam neki, hogy mi szeretnénk most kezdeni. 11 petesejtet termékenyítettek meg, amikből 8 blasztonk lett. - Van két fagyasztott blasztonk, de teljes programot szerettünk volna most kezdeni, szó nélkül elkezdte.
Szóval a következő vérvételednél határozotta kérd meg , hogy jelölje már be az IR-t is. Sikerülnie kell!

Andi :

Nagyon örülök a jó híreknek. Holnap mindennek rendben kell mennie, aztán pihi ezerrel! :-)
A hiperstimuláció elég szar dolog, örülj neki, ha nincsen. Ráadásul, ha beültetés előtt sok folyadék van a hasüregben, nem csinálják meg a beültetést.
Ez egyébként alkat kérdése is. Én mindíg gyanús vagyok a PCO miatt, ezért szoktam kapni rá gyógyszert. Sz. májusban azt mondta, ha csak kevés folyadék van, akkor azt leszívja beültikor, de ha sok, akkor sztornó.
Nálam tavaly októberben beágyazódás után alakult ki, mert azt mondta a doki, hogy a terhesség kialakulása felturbózza a hiperstimut. Tehát, ha beültetés után alakul ki, az jó jel lehet, de nem feltétel.
Azt kívánom, inkább ússzad meg, és enélkül sikerüljön a projekt! :-)
sziszozozo
Székesfehérvár
 
 


Andi!
Nálam még mindig semmi, ha csütörtökön se lesz piroska, akkor irány a doki. :D
csupacsupsz
Budapest
 
 


Ann: gondoltam is rád tegnap a fagyibabás beültivel kapcsolatosan.Most már tiszta a kép! Ilyenkor nem tud kialakulni túlstimu, mégis sikerült nektek és sok mindenki másnak is,szerencsére. Értem már!
Holnap 10-re megyünk, mivel ma sem telefonáltak. :P Remélem megvan mind a négy cukorfalatom!
Hogy állsz az Agulinnal? Hogy érzed magad? Volt azóta uh?

Ti csajok, jó nagy petegyárosok vagytok! 8-8 blaszto, nem semmi! Na jó, nekem short protokolom volt,(inszemnek induló) biztos ezért....

Nem nagyon értem, hogy miért nem tapadtak meg nálatok a blasztók annak idején. Elvileg 80%-ot írnak rájuk.

Sziszo: Ez most komoly, h a kicsi neve Giuseppe? Őszinte részvétem szegénynek!
Egyébként mit kerestek ti állandóan a sógornődnél. Nem lenne jobb ritkítani ezeket a látogatásokat? Semmi értelme ilyeneket hallgatni!
Örülök, h elkezdtétek a lombikot. Ann is kapott Agulint most és látod, sikerült neki!
Te elkezded az évet a suliban? Nekem holnap kéne, de nem megyek a beülti miatt egy jó darabig.

Vicky: mi újság baba ügyben? Ez a hónap már élesbe megy? Mikortól kell neked szorítani?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára andi565 2012.08.21 09:52-kor.

Kép


Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
andi565
Budaörs
 
 
 


Csupacsupsz: ezek csudajó hírek! Hány napja késik már? Drukkolok!

Kép


Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
andi565
Budaörs
 
 
 


Vicky, Sziszo: az előbb összekeveredett a mondanivalóm. Átszerkesztettem, remélem már a jó változatot látjátok. Vickihez csak 3 kérdésem volt, a többi Sziszóra vonatkozott.

Kép


Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
andi565
Budaörs
 
 
 


Andi :

Igen, a gyerekek két keresztnevet kaptak. A kisfiú Giuseppe Benedek, a kislány Concetta Ilona. Az apukájuk sziciliai, ezért az olaszos keresztnév a nagyszülők után. Mi naívak azt hittük, hogy Sziciliában használják az olasz, itt pedig a magyar neveket, de nem így történt. Csak az olasz neveket használják. Ők tudják! Mi nagyobb lokálpatrióták vagyunk, mint a sógornőm! :-)
Sajnos Anyósom betegsége miatt szaporodott meg a látogatásaink száma, (pár hétig náluk lábadozott, és minden nap átmentünk megnézni!) Tegnap pedig elhívtuk sógornőmet, hogy a gyerekekkel jöjjön fel velünk Pestre, de természetesen visszamondta. (Hiába a lustaság nagy úr!) A gyerekek ezen a nyáron még csak velünk kirándultak, a szüleik nem vitték el őket sehova.
Egyébként a vetélésem után több, mint 3 hónapig nem mentem hozzájuk, még karácsonykor sem. Az egész család értetlenkedett, hogy most mi bajom van, és miért nem akarom megnézni a keresztgyerekeimet. Örülnöm kéne nekik! Akkor azt mondták ideggyenge vagyok! Ez van!
Most, hogy elkezdtük a stimut, valószínűleg nem kezdem el az évet, és remélem maradok is itthon még jó pár évig! :-)
Csak akkor lesz sulim, ha valami gikszer lesz a stimu alatt, és félbe kell hagynunk, de ez természetesen nem fordulhat elő! :-)
Hála az égnek eddig sem volt sose gond a stimunál, lassan indulnak be a tüszőim, de aztán annál jobban belódulnak. Nekem is short protokollom volt eddig mindíg, most is azzal megyünk, és eddig mindíg szép számmal lettek petesejtek, szépen meg is termékenyültek. Az összes teljes programnál meg is történt a beágyazódás, csak aztán mindíg történt valami, és megszakadt a terhesség. Mindegyik esetben barnázgatással kezdődött a dolog, és a neten azt olvastam, hogy ezt okozhatja progeszteron hiánya is, ezért most nagyon bízom az Agolutin injekcióban én is! Bíztatást ad, hogy Ann-nek is sikerült!!!
Holnap nagyon szorítok Nektek, készítsetek fotót a gyönyörűségekről, legyen meg az első róla készült fotótok! :-)
sziszozozo
Székesfehérvár
 
 


Lányok, csinálja valaki közületek az IR-es szénhidrátszámolós diétát?
Én múlt héten kezdtem el szigorúan számolgatni, és megpróbálok naponta 5-ször enni, ami nagyon nehéz. Eddig naponta jó, ha 2-szer ettem, akkor is zömében gyümölcsöt és tejtermékeket. Erre most rájöttem, hogy ezek pont nem túl előnyösek számomra. Most számolgatom a szénhidrátot rendesen, de én nem tudok napi 160 g-ot megenni. Nem tudjátok véletlenül, hogy ezt a 160-at szigorúan be kell tartani, vagy ha ennél kevesebb az nem gáz? Én, így a napi 5-szöri étkezéssel jó, ha a felét magamba tukmálom.
sziszozozo
Székesfehérvár
 
 


Sziszo: már értem, miért így hívják. Így azért más a helyzet. Nem semmi, hogy az egész család "ennyire megértő". Nem irigyellek!
Na,mindegy. Ez a lombik már sikeres és kész! Jó ötlet, hogy csinálod az IR diétát, szerintem sokat számít. Én is el akartam kezdeni, pedig nincs bajom, de valahogy nem sikerült egy napnál tovább. Biztos írnak majd a tapasztaltabbak ezzel kapcsolatosan.

Én most már két órája várom, hogy az igazgatónő visszahívjon. (épp értekeztek)Tiszta ideg vagyok, hogy mit fog szólni. Jó lenne már túl lenni ezen is.

Kép


Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
andi565
Budaörs
 
 
 


Andi:

Mivel az elmúlt két hónapban 26 napra jött meg a havi, most is 26 napot számoltam. Igaz korábban mindig 28 napos volt a ciklusom, +1-2 nap késés.
Most már 5 napja késik, csütörtökig várok. Kiváncsi vagyok, hogy mi a helyzet.
A terhességi teszt adhat fals eredményt, de az ultrahang nem.
A vizsgálat által megtudhatom, hogy most csak késik a ciklusom, vagy cisztám van, vagy jobbik esetben baba van a hátérben.

Megosztok veletek valamit.

A húgom a hónap elején azt álmodta, hogy várandós vagyok. Én ezt követően nőgyógyászommal álmodtam, a következő volt a szituáció: Rendelőben az orvos velem szemben állt, arra kért, hogy keressem fel a hónap végén. A kezemben papírok voltak, azok közül egy kisebb prospektus a földre esett. A prospektus egy terhes nőt ábrázolt.

????? :o
csupacsupsz
Budapest
 
 


Csupacsupsz, ultrahanggal mensi elmaradását követően min. 1,5 -2 hét mulva lehet bármit is látni, akkor is még csak a petezsákot. Mikor mész orvoshoz?
ann74
 
 


Köszi a tippet:)

Most elmegyek egy hétre fesztiválozni (remélem, jó ideig az utolsó), aztán remélem, jövő héten már arról írhatok, hogy kezdjük a stimut:) (ma szedem be az utsó duphastont)

Még egy: a 3. napi UH-ra (stimu indítós nap) hány óra körül érdemes menni? Inkább 11 körül?

"Minekaza :

Én ezt a jogosultság dolgot már tényleg nem értem! Nekem is ezzel jött Sz. 2010 májusában. Mondta, hogy meg kell csináltatni a vizsgálatot. A háziorvosom nem csináltatta meg, mondván, hogy nem indokolt. Ezért enélkül mentünk neki a 2. inszemnek. A 3. próbálkozásunk eltolódott egy ciklussal, mert Sz. doki nem nézte meg a papírjainkat, és a Szívemnek lejárt a spermavizsgálata. Ha már van egy szabad hónapunk, ismét előtérbe került az IR. Kérdezte, hogy megvolt -e már? Mondtam, hogy nem csinálták meg. És akkor jött, hogy neki nincs rá jogosultsága, hogy kérje, de mindegy kéri nekem. Így a Jánosban csinálták meg 2010 októberében. Gyógyszert tényleg nem írt fel rá, az eredményekkel felkerestünk egy endokrinológust, ő írta fel a Merckformint. Az ő papírjával aztán már a háziorvosom is felírja. Most júliusban pedig újra nagyrutint kellett csináltatnom, és megkérdeztem Sz.-öt, hogy nem lehetne -e egy kalap alatt az IR-t is megcsinálni, mert már 1,5 éve volt. (Itt Fehérváron pedig 1,5-2 hónap várakozási idő van!) Szó nélkül bejelölte azt is a kis vizsgálatkérő cetlin. Ekkor döbbentem rá, hogy a vérvételes kiscetlin szerepel az IR, akkor mi van a jogosultsággal? A recepción sem lepődtek meg, hogy ilyen vizsgálat is lesz, előttem egy másik lánynak is ezt írták ki éppen. Szóval ezek szerint megszokott vizsgálat ez a BMC-ben! Én már rájöttem, hogy egy kicsit rámenősnek kell lenni, én sem mertem az elején semmit mondani a dokinak. Hát ez már megváltozott! Pl. májusban Sz. nem akarta elkezdeni a stimut, megkérdezte, hogy várhatnánk -e még egy ciklust, mert nem lát tüszőket a jobb petefészkemben. Mondtam neki, hogy mi szeretnénk most kezdeni. 11 petesejtet termékenyítettek meg, amikből 8 blasztonk lett. - Van két fagyasztott blasztonk, de teljes programot szerettünk volna most kezdeni, szó nélkül elkezdte.
Szóval a következő vérvételednél határozotta kérd meg , hogy jelölje már be az IR-t is. Sikerülnie kell!"
minekaza
Budapest
 
 


Andi :

Nem csodálkozom rajta, hogy izgulsz egy kicsit az igazgatóval való beszélgetéstől. (Amíg nem vált teljesen megszokottá, hogy állandóan beszélünk egymással, bennem is mindíg volt egy kis félsz. Pedig aztán egyáltalán nem volt rá okom, nagyon rendes igazgatónőnk van!)
Szerintem nálatok sem lesz ezzel semmi gond, igaz kihagyod a roppant "izgalmas" nyitóértekezletet, de hát mindenki tudja, hogy túl sokat úgy sem vesztesz! :-)

Minekaza :

Mi úgy tapasztaltuk, hogy vagy kora reggel érdemes menni, mert akkor sorrakerül az ember még a beavatkozások előtt; vagy 11 után, mert akkor meg már túlvannak rajtuk. Bár azt nem lehet tudni, hogy aznap éppen mi a dokik sorrendje a műtőben. Az utolsó doki beültetései elhúzódhatnak délig-egyig is. Ezért mi inkább a kora reggelt (fél nyolc) szoktuk választani. Ez általában bejön, de néha így is megjártuk.


Képzeljétek, most hívott az egyik barátnőm, hogy a 10. héten van. Nem hazudok, nem tudtam tiszta szívből örülni a hírnek, de semmi haragot nem éreztem4 (Meg is lepődtem!) Talán azért, mert elkezdtük mi is a stimut, és most bizakodó stádiumomban vagyok! :-) De már nem is számolom, hányadik bejelentett terhesség ez a környezetemben!
sziszozozo
Székesfehérvár
 
 


sziasztok! Örömmel újságolom, hogy tegnap este 9:47 kor megszületett Nagy Máté János 43 cm és 2150gramm, 9:49 kor pedig Nagy Olivér Ádám 50cm és 2200gramm . Sürgős császár volt, mivel levált a placenta. Amúgy a fiúk egyedül lélegeznek, bár a koraszülöttség miatt inkubátorban vannak. Én is jól vagyok, de még fáj mindenem. :) kívánom mindenkinek, hogy érezze azt amit én. :)
Puszi: Évi
szaboevi27
Biatorbágy
 
 


Évi, szívből gratulálok!!!!! Hűű nem is tudom mit írjak...
A legeslegjobbakat kívánom nektek, jó egészséget a családnak, sok tejet és mielőbb mehessetek haza a kórházból.

sok-sok puszi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ann74
 
 


Évi!

Hatalmas gratula! Nagyon jó egészséget, sok boldogságot, öröm- és pénzzel teli életet kívánok a két fiúnak és a szülőknek is!

Kép


Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
andi565
Budaörs
 
 
 


Csupacsupsz: én azért csinálnék egy tesztet is. Ann.ek igaza van, uh-n nem látnak semmit! Kívánom, hogy az álmod valóra váljon!

Minekaza: érezd jól magad a fesztiválon, bulizz nagyokat amíg lehet! Én nem szeretek korán járni uhu-ra, mert sorba kell állni a recepción és az én dokim mindig 9 körül kezdi a rendelést. Aztán, ha nincs szerencsém, akkor van hogy nem kerülök be az első körben 9 és 10 között, hanem csak a 11 órási újrakezdésben. Augusztusban nagyon durva volt a várakozás. 12.20 -ra mentem és 15.20-kor kerültem sorra egyszer, másik alkalommal meg fél8-ra mentem és 13.30-kor végeztem( mondjuk vv eredményt is várni kellett), pedig akkor már Szűcs doki is volt. Szerintem készülj fel a hosszú várakozásra te is!

Kép


Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
andi565
Budaörs
 
 
 


Évi: szívből gratulálok, sok boldogságot kívánok nektek! :D

Ann: csütörtökre terveztem.

Andi: nem szeretnék tesztet csinálni, majd a doki megmondja, hogy mi a pálya.
csupacsupsz
Budapest
 
 


Sziszozozo: Én is mentem a BMC-be dokihoz, hogy beutalót kérjek. Elutasított, mondván nekem nincs szükségem vizsgálatra.

Megnyugvás képen felkerestem az endokrinológus dokimat, akitől kaptam beutalót a laborba. Hála égnek mindent rendbe találtak.

Nem tudom, hogy mi alapján döntik el, hogy kinek van szüksége vizsgálatra. Ezt azért mondom, mivel az egyik barátnőm, akinek a nagy labor eredménye azt mutatta, hogy minden oké. Elment
IR -re, ahol kimutatták, hogy nincs minden rendben.
csupacsupsz
Budapest
 
 


andi: Még a héten beszedem a fogigátlóm utolsó darabjait, utána mensi és vége egy darabig. Majd szólok, ha szorítani kell.

sziszozozo: Ha a gyógyszert is szedi az ember és diétázik is, akkor meg kellene enned legalább a 160 gr-ot, mert lepadlózhatsz. Nekem sosem esett nehezemre megenni a 180-200 gr-ot. :-)

évi: Gratulálok a srácokhoz. Nem lehetett nyugodt napotok, de most már csak a lábadozás és a fiúk növekedése jön. Ha nagyon pici ruhák kellenek, akkor gondolj a manócsomagra. Írd be a keresőbe, nekem nagyon jól jöttek a 44-50-es rucik.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Évi!Hatalmas gratula a fiúkhoz.!
Majd megnőnek,el sem hiszed milyen gyorsan! :wink:
JÓ EGÉSZSÉDET EZ EGÉSZ CSALÁDNAK!

Kép
Kép
ritabmc
 
 


Sziasztok!

Évi, nagyon gratulálok! Sok egészséget és kitartást a következõ hetekhez és hónapokhoz! :) A szeptember közepén történõ szülés végül nem jött össze, de a lényeg nem ez, hanem az, hogy egészségesek legyetek!

Te tudod, hogy min mentem keresztül május végén ... legalább lelkileg azonos hullámhosszon lehettem veled egy ideig. Most már a babák a legfontosabbak a számodra, vigyázz rájuk és magadra!

Vasikáé jelezte, hogy várja a jó hírt tõlünk ... írok hát ismét, hiszen mostanában hanyagoltam e fórumot.

Az utóbbi idõben - ahogy olvasom a fórumot - számos sikerélmény érte itt a "kollégákat/kolléganõket"... nagyszerû, hogy ezen a nyáron ilyen sok pozitív élmény érte a hölgyeket.

Mi ezzel szemben továbbra is a negatív tartományban vagyunk.

Májusban volt egy sikertelen lombikunk, azóta nem jártunk a BMC-ben ... dolgozunk mindketten, a lombik eredménytelenségének közlése óta egyetlen nap szabadságon sem voltunk. Ez így van rendjén.

Bûntudattal terhelt és szörnyû dolog ezt kimondani lányok, de az elmúlt 3 hónapban arra jöttem rá, hogy baba nélkül is nagyon jól érezzük magunkat. És ezt most elsõsorban azoknak írom, akiknek nem jött össze eddig egyetlen baba sem. Az élet nem elsõsorban arról szól, hogy lesz babánk vagy nem lesz babánk, hanem arról, hogy az élet nyújtotta lehetõségeket kihasználjuk ... tudomásul kell venni, hogy vannak olyan emberek, akiknek 25 lombikból sem lesz gyerekük és vannak olyanok, akik már a sperma látványától is teherbe esnek.

Mi szerintem az elõzõ kategóriába tartozunk.

Akiknek van gyermekük, azok már el sem tudják képzelni az életüket a gyermekük nélkül ... én jelenleg sajnos azt nem tudom elképzelni, hogy gyerekem legyen.

Nagyszerû volt látni május közepén az 5 hetes embrióinkkat, de aztán egyikük sem tapadt meg ... akkor nagyon jó volt reménykedni, most már nem reménykedem az újabb lombikban.

Május végén megszakadt a szívem a sikertelen lombik után és nagyon hosszúnak és nehéznek tûnt a 3 hónap várakozás. Most pedig ott tartunk, hogy a 3 hónap már letelt és még 1 hónapot pluszban várunk, mert a munkánk miatt nem tudunk augusztusban kezdeni.

Mindenesetre kijelentem lányok, hogy ha összejön a második lombik, akkor a szülés után mindannyiótokat meghívva a BMC udvarán meztelenül futok egy teljes kört a fõkaputól a BMC-s recepcióig. Eljöttök egy jót röhögni?

András
redy22
Szolnok
 
 


Helyesbítésként: 5 hetes embrió helyett temészetesn 5 naposra gondoltam. Freud.
redy22
Szolnok
 
 


Évi :

Én is gratulálok Nektek, sok boldogságot, minden jót és kitartást kívánok a továbbiakhoz! Cseperedjetek gyorsan!

Vicky :

Köszi az infókat, akkor megpróbálkozok odafigyelni, hogy meglegyen legalább az a nyüves 160 g. Valószínűleg a Merckformin emelése is közrejátszik most, még nem szokott hozzá a szervezetem, hogy már 3X1000-et szedek. De most, hogy elkezdtük a stimut, semmiképpen sem szeretném kiütni magam!

Csupacsupsz :

Nem tudom, hogy vannak ezek a dolgok. 1,5 éve hosszas huzavona után csináltatta meg Sz. a vizsgálatot, most szó nélkül. Lehet, hogy én már a problémás kategóriájába tartozom a kórelőzményemmel? :D Szerintem nem bánná, ha egy terhességgel végre megszabadulna már tőlünk! :D
sziszozozo
Székesfehérvár
 
 


Sziszozozo: Az élet tartogat rejtélyes dolgokat. Sokszor van, hogy nem tudjuk mások gondolatait megfejteni. :shock:
csupacsupsz
Budapest
 
 


Andi már nagyon várjuk a fejleményeket. :D
csupacsupsz
Budapest
 
 


évi!
szívből gratulálok, biztos nemsokára mehettek haza, mert szép nagyok a fiúk :D rokbanda indul idekint. nagyon sok tejcit kívánok neked, h a kis zabagépek nyugalomban tudjanak növekedni. gyönyörű szép életet kívánok nektek, mint nagycsaládnak és remélem ez az isteni dolog elfeledteti veled azt a rögös utat, amin idáig eljutottál. hajrá pasik, pár év és jöhet az ismétlés ;) (jelzem, h szegény anyám nem tehet róla,h ilyeneket írok, csak kicsit ér szidni :D)

és akkor én is jövök egy jó hírrel:
augusztus 19-én megszületett witch kisfia, nem tudom ki emlékszik, 21-es bhcg, vel indult terhesség! a kispasi gyönyörű, de picike. 2400 g és 50 cm lett, 37. hétig húzta. sajnos nagyon meszes volt a lepénye, amit nem láttak uhon, mert a kissrác úgy feküdt, csak a doki ijedt meg, h nem nagyon akart nőni. majd megnő idekint, mert nagyon zabás, és folyton rotyog a pelusa :D én már láttam élőben, sőt kakatalanítottam is :D mert a zacskó résztől kezdve, minden csupa cuccos volt :D szegény witch császár után nem tudott annyi ideig gyerek fölé hajolni, amíg az megtisztult :D így legalább babázhattam egyet ;) képet majd rakok fel, csütörtökön jöhetnek haza, ha minden jól megy.

redi!
egy lombik nem lombik. a sikertelenség után felállni a legnehezebb része a dolognak. én megyek megnézni a futást, nem fogom elfelejteni az ígéretedet. asszony szerintem nem fogja annyira értékelni a dolgot. mivel a soraidból az jött le, h a feleséged is nagyon lelkis, én még mindig azt mondom, h lehet intézményt váltani. nem muszáj leragadni egy helyen. ezt csak azért írom, mert a bmc-ben én is rengeteg megaláztatáson mentem keresztül, de láttam,h lehet ezt máshogy is csinálni és szerencsére itt a pociban az élő bizonyíték,h ami ott nem jött össze, az máshol igen. nálunk is sperma gond volt, én nézhettem volna a spermát úgy kb életem végéig, akkor sem estem volna tőle teherbe ;) de a bmc-ben sem tudtak kismamává tenni. iszonyatosan el vannak maradva a félig magán kézbe lévő cégekhez képest. ez nem az ő hibájuk, hanem kevesebb pénzt kapnak, nincs olyan technikai felszereltségük, stb. (pl bilógiai labor) számomra az rejtély, h egy állami cégnek nincs pénze genetikai vizsgálatokra, vagy olyan gépekre, amik ezt elvégzik és egy magánklinikán van ilyen. aki tudja perkálni a lóvét, az majdnem biztos terhes lesz, mert csak a genetikailag totál ép embriókat rakják vissza és 80%-ban megmaradnak. az államnak miért nem érdeke ez, ahelyett, h kiperkál több százezret a kórháznak egy sikrtelen lombik után is. ausztriában 3 sikertelen lombik után (páronként) megvonják a klinikától a támogatást, tehát ott az az érdek, h sikerüljön. itt meg az, h minél több lóvé jöjjön be az oeptől. ezrét kell mondjuk 8-10 millás sperma eredmény mellett is inszemezni, jó lóvé jön be ilyenek után is. de ezt nem csak a bmc csinálja így!!!! majdnem mindegyik, ami nem magán. sajnos

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33
 
 


Évi szívből gratulálok a fiúkhoz :D , sok tejcsit és mielőbbi hazamenetelt kívánok nektek! és persze majd nyugodt éjszakákat otthon :wink:

csupacsupsz, ahogy a lányok írták UH-al ilyenkor még semmi sem mutatható ki, ha nem akarsz tesztelni, menj el vérvételre, abból lesz biztos eredmény

sziszozozo, 160 gr CH nem sok, gyógyszer mellett tényleg figyelj, hogy ne menj 150 gr alá. Ha eddig csak gyümit, meg tejterméket ettél, abból azért hamar összejön ennyi, biztosan számolsz mindent?

etna, witchnek is nagy gratula a kisfiúhoz :D
dorkabab
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?