Új privát üzeneted érkezett!

Hú Trigemini, ez aztán pocak! Bőröd hogy bírja? (ha nem nagyon indiszkrét a kérdés...)
És milyen gyakran mész orvoshoz ellenőrzésre? Mit mond a dokid, sokáig lesznek még bent a kis olimikonjelölt úszóbajnokok?

Nekem is rengeteg szabadságom van, de ez meg a felsőoktatás velejárója. Most nyáron kivettem egy csomót, de még így is bent maradt elég sok, amit már a szülés előtt tuti nem fogok kivenni.
És az szuper, hogy a párod otthon lesz veletek sokat, miután megszületnek a gyerekek.

Barbazso, remélhetőleg csak a front miatt szenvedsz.

Megyek, ma jó sok elintéznivaló van.
É

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Sziasztok!

Meg vagyunk mi is.Igyekszem visszaolvasni,de lemaradtam kissé....

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01
 
 


Trigemini:
Azta!! :shock: Teljesítetted a 3-as ikresek átlagát, nagyon ügyesen kihúztátok eddig is, és drukkolok, hogy minél tovább! :lol:

Villő:
Le a kalappal előtted, gyönyörű a szoba, és így, hogy szinte minden sk., még inkább! Simán vállalhatnál babaszoba tervezést, rendezést :wink:

Apa is sokat lesz itthon velünk, Az éves szabija elég jó, van az alap, mellé a 3 gyerek utáni 7 nap, és az 5 nap Apanap. Augusztusban nem mehet szabira, mert leltár van,november-decemberben nem vehetnek ki szabit a karácsonyi dömping miatt, így szept-októberben ki kell vennie. Eddig 5 nap szabija ment el, szóval jó lesz az őszünk :)
Mellesleg aug. 27-28.-án nem szülhetek, akkor non stop leltár nap van, haza sem jön, csak valamikor hajnalban, és másnap reggel kezdik is előröl.

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 

 
 

Sziasztok!

Voltam bent a munkahelyemen és előtte már olvasgattam a kismamákat érintő változásokat, bent is okosodtam, hátha valakinek segítség pár infó:

a TGYÁS lejárta előtt 15 nappal a GYED-re jogosult kismamáknak írásban kell kérni a munkáltatótól a fizetés nélküli szabadságot, amit a munkáltató köteles megadni

a TGYÁS időtartamát munkában töltött időnek kell tekinteni=minden olyan juttatás jár, aminek csak a jogviszony és nem a munkavégzés a feltétele

a „rendes” szabadság a TGYÁS és a GYED első 6 hónapja alatt halmozódik (korábban a GYED első évében halmozódott) – ez kb. 10-15 nappal kevesebb szabadságot jelent

apanap: ikrek esetében 7 nap – Trigemini :-)

felmondási védelem: csak a szülési szabadság és a fizetés nélküli szabadság ideje alatt illeti meg a kismamát a gyermek 3 éves koráig (ha hamarabb visszamész dolgozni, a védettség megszűnik :-( )
ha valaki terhes, csak onnantól számít védettnek, miután a munkáltató is tud a terhességről (ez de gáz!...)

gyermekek utáni pótszabadság mértéke változatlan, de ezentúl mindkét szülő igénybe veheti (1 gyerek=2 nap, 2 gyerek=4 nap, kettőnél több gyerek=7 nap)

És két cikk (több dolgot ezekből mazsoláztam):
http://www.szuloklapja.hu/baba/body/cik ... o_menu=jog

http://szulok.babafalva.hu/karrier/noi- ... juliustol/

Lilypie First Birthday tickers
manni30
Budapest
 
 


Sziasztok!

tegnap nálunk jó idő volt... este 7-től éjjel 2-ig nem volt villany, így gázcirkó lévén meleg vizünk se, csak ami a mosogató alatti kisbojlerben volt. ez a gyerekeké lett...
na de Marcell ki készült a tv nélküliségtől... anyósom mondta h menjünk oda, de hát ez nem így működik- a gyereknek tudnia kell, hogy ez lehet így is és nem mindig komfort és a tv a minden.
így tök jó kis gyertyafényes vacsink volt- mindenki az asztalnál ült :) este pedig anya mesélt a gyerekkoráról az ágyban, ahol cakk-pakk végülis 5en aludtunk :) ha úgy nézem :)

Trigemini: sikerült jó nagyra növesztened a pocakod! és én biztos vagyok benne, hogy még 3 hétig minimum növeszted.

Manni: én arra jutottam, h valószínű innen rendelek pipiket, sziveket- csak apa meg ne tudja... meg lehet hogy táblákat is a wcre, fürdőre, ajtóra...
http://borokaotthonbolt.hu/category.php?id_category=58

na a mi Fanni sarkunk ilyen: bár tegnap még nem így nézett ki, de még ma is ezt masszíroztam, mert nem úgy állt ez-az ahogy tetszett volna...
ami nem látszik pont a képeken, hogy ez egy tetőtéri szoba, lambériával... a másik oldalakon rattan ágy, kosár... szintén sárga-zöld színek... a mi háló részünk.
aztán pár év múlva mi kiköltözünk és Fannié lesz az egész szoba- elvileg marad a rattan-fenyő és a színek is.

Kép Kép Kép Kép

itt elvileg csak éjjel alszik majd Fanni, napközben a földszint "része" lesz :) a mózesben és a hintában... 3-4-5 hónapos korától szerintem úgy is átmegy földön "fetrengőbe" és igényli majd a fiúk társaságát...

Sissy: mizu kutya ügyben?
Lilinek nem most volt a névnapja? ha igen Isten éltesse!

holnap doki- most valahogy optimista vagyok, illetve nem félek, hogy mit mond- fel vagyok készülve befekvésre, de reményeim szerint nem kell. :) sajnos a mai nagy takarítgatásban Fanni kimozdult a jó kis helyéről- nem kényelmesen fekszik :( és szerintem nem fejjel van lefele :( sebaj, úgy is kisebb két héttel, így van ideje még fordulni... meg ezek szerint helye is, mert minden nap másként pózol még. pedig tegnap már olyan frankón fent volt a lába és a popija :(

ja már 3 napja ablakot törlök- nagyon fészekrakóban vagyok, mert egyéb esetben nem zavar a külső maszat az ablakon, de pénteken megmostam, szombaton esett... így tegnap ismét letöröltem, holott tudtam, hogy jön az eső... na ma reggel szintén letöröltem, erre apám délután elkezdte csiszolni a szalufáit és az összes fűrészport hozzánk fújta a szél :evil: most már festi, így azóta még egyszer kimentem letörölni... :)

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Szia Manni!

Ez "a TGYÁS időtartamát munkában töltött időnek kell tekinteni=minden olyan juttatás jár, aminek csak a jogviszony és nem a munkavégzés a feltétele" hol van leírva? A cikkekben nem találtam erre vonatkozó infót.
Köszi.
É
erpé
 
 


Erpé, nekem ezt a munkahelyemen mondták, annak kapcsán, hogy TGYÁS alatt is jár a cafetéria. A cikkekben én sem találtam, ezért mazochista lévén (és mert időm van bőven), megkerestem az új Munka Törvénykönyvében is szinte az összes újdonságot. Amit kérdeztél: 62. Szülési szabadság, fizetés nélküli szabadság, 127§ (5)

http://karrierhid.kormany.hu/download/f ... C5%91l.pdf

Remélem, működik a link :-)

Lilypie First Birthday tickers
manni30
Budapest
 
 


Konkri, szép a babasarok!

És, a link is nagyon jó! Ezek a textilpipik...:-) :-)
Azt hiszem, innen én is rendelek!

Lilypie First Birthday tickers
manni30
Budapest
 
 


Gemini, :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Konkri, nagyon szép a sarok és nagyon tetszik a tapéta!!!! Tuti lett!

Sissy, tényleg, bocsi. Boldog névnapot Lilinek. :oops: Teljesen zokni vagyok. Nekem a középsőm Lilla és ez a másodlagos Lilla nap, mi is ekkor tartjuk, a febr.24 kicsit kicseszés lenne vele, amikor márc.4 született. :roll: De én Lilinek szántam, Apa vétózta meg.
Kutyutok megkerült????

Manni, köszi, idáig sem értettem, most sem értem, a munkáltatóm a férjem, így ezt most sem fogom megtudni, az előző munkáltatómról meg nem írnék, 7hónapig harcoltam a gyedemért, amit nekik hála elvettek Tőlem, azóta föl is számolták őket, volt ott adó csalás is, stb. szóval nem egy korrekt banda volt.... :shock: Ez az én formám. :D De azért érdekes volt olvasni. Azért az piszokság, hogy ha megmondod, hogy terhes vagy és kirúg, akkor ez van. Akkor hol védik a kismamát????? :shock:

Én ma antiszoc vagyok!!!!!!!! Ma minden összeesküdött ellenem, semmi sem sikerült. Plussz árulom a babakocsim és basszus olyan mód alkudoznak, szét cincálnák meg minden. Elegem van. Lassan ott tartok, hogy inkább nem adom el. Leszarom! Vagy oda ajándékozom valamelyik ismimnek, de ebből elegem van. A legjobb, aki az én aukcióm alatti üzenetben kínálgatja a sajátját! Sztetek????? Ha megírom, hogy mit képzel, akkor én vagyok a bunkó!!!! ááááá. De ma úgy hallottam másnál is fos nap volt, így vigasztal, hogy csak ez a nyomi időjárás volt az oka. Oepeztem is, a férjemet kioktatta a nő, hogy megbüntetik, mert nem vette föl a munkanélküli segélyt. Mondtuk ja persze. Nemhogy örülnének neki, nem????? Az se volt toppon ma. :shock: :lol: De azért röhögtünk rajta, főleg mikor már 10.jére mondta el nekünk ezt a szöveget, erre a férjem feladta és megvonta a vállát. Ki is akadt, hogy mit vonogatja a vállát neki. Erre most mit mondjon neki???? :lol: Na ma csupa-csupa ilyen emberrel találkoztam és a csajok is hisztiztek!!!!! :D

sti82
Budapest XXII. kerület
 
 


Sziasztok!

Nekünk családozással telt a hétvége, el is fáradtam rendesen:(

A szeméremcsontom, meg a medencém nekem is fájdogál, ha meg nem akkor lefelé rugdos Kincső! Éljen:) Ez a szeméremcsont szétválás engem sokkolt!!!!!

A mozizás már valóban nem jó ilyenkor. Én igazából megfeledkeztem róla, hogy Kincsőnek ez hogy fog esni, csak a szülinapi meglepire gondoltam. A férjem meg csóválta a fejét, hogy jó ötlet volt ez a pocak miatt? De szerencsére csak a bemutatók voltak hangosak, azok nagyon, a filmben viszont szinte csak beszéd volt, úgyhogy nem volt gond.

Én is elkezdtem mosni, vasalni az első adag rucikat, amit most kaptam az unokatesómtól. Én szódabikarbónát használok a mosópor helyett és ecetet öblítésre. Ezt javasolta több barátnőm tapasztalatból.

Nekem ez a hét még gyerekszoba rendezéssel telik, vasárnap pedig jönnek a bátyámék az USA-ból (ott lakik a családjával) és majd 3 hétig itthon lesznek. Első héten a szüleimnél leszünk, utána a Balcsin, aztán meg nálunk lesz mindenki. A kislányai fogják kipróbálni először Kincső szobáját, a kiságyat, a matracot, stb:) A nagyobb most 3 éves, 6 hónapos korában láttam, a kisebb másfél éves és még csak Skype-ról ismerem:( nagyon várom már, furi lesz:) Kicsit félek, hogy hogy bírom majd, de ha úgy érzem akkor inkább pihizek és nem tartok velük minden programra.
emmami
Szigethalom
 
 


Gemi, hogy lehet ekkora hassal létezni??? Napról napra látványosan nő. Szuper, hogy kihúztátok ilyen sokáig. Ajándék minden nap. Remélem, még maradnak is egy darabig. ;)

Bruck, és ha képeket akasztanál a lukak elé? Akár fényképeket, akár bekeretezett babás vagy bármilyen odaillő képeslapokat.

Ma átjött két kislányos barátnőm, az egyik karácsony körül szül. Elkezdtük megnézni a Világra jönni-t. Utoljára akkor tettem be, amikor Samut vártam. Azt hittem, minden születésnél bőgni fogok, de úgy látszik, a három gyerek meg a felnőtt társaság visszahúzott. :) Sajna nem tudtuk végignézni, mert minden apróságon összekaptak a gyerekek. Tele van Samu szobája játékkal, de képesek voltak a legbénább mekis játék egyik 2X2 centis alkatrészén összeveszni, amiről ráadásul azt sem tudták, mire való. :roll: Gyakorlatilag egy műanyagdarab.

A life network-ön 1-től 2-ig tök jó babás műsorok szoktak menni. Ti nem nézitek?

Azok a textilpipik tényleg nagyon menők, és még nem is drágák. Samunak még én is varrtam annak idején. A rácsvédő, meg néhány dolog saját készítésű volt, de sokat csak elkezdtem, és azóta sem fejeztem be, és most már nem nagyon foglalkozom ilyenekkel sajna. Biztos lenne időm rá, ha akarnám pedig. Ha van időm, kényelmesebb ledőlni, vagy kiülni a hintaágyba, és nézni, ahogy Samu ugrál a trambulinban, vagy kergeti az állatokat. :oops: Tök jól leköti magát, de ha elkezdenék varrni, tuti nem hagyna békén, én meg a plafonon lennék, hogy nem tudok haladni. :)

Ma már nem nyilallok, de a csontjaim fájnak derék és comb között. :) Gondolom, tágulnak. Végül is másfél hónap múlva ki kell férjen ott egy 3-4kg-s baba. :roll:

Még mindig nem olvastam vissza a lemaradásomat, tökre fáj a hátam, nem tudom, mi lenne a helyes testtartás. :?

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Emmami, biztos jó lesz, szerintem bírni fogod a programozást a családdal, ilyenkor plusz erőket kap az ember. ;) Hozatsz valamit Amerikából a babának? :)

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Sti! no comment...

Emmami: biztit jó ez a sorrend, gondolom változtatni nem lehet rajta, de én lehet inkább előre tettem volna magamat a 3 hétből :)
én sztem az utsó hetekben nem leszek gyerekbarát :) :) :)
azt hiszem nem fogok hiányozni a fiúknak míg kórházban leszek :)

na Sti mára enyéim is- illetve inkább a nagy, de a kicsi meg utánozza... a wc támla összecsövelés vagy a kefével összekenés már az utolsó csepp volt a pohárban...

jó volt ez a tegnapi mese a gyerekoromról- Marcell bőgött, hogy ma is meséljek neki... :)

Sti- az nem tapéta, csak papírkörök a falra ragasztva- igaz tapétaragsztóval raktam fel :)

na ezzel a caffeteriával bepróbálkozok- kíváncsi vagyok mit fognak rá mondani... bár az idézet alapján én pont nem adnám meg, mert nálunk 5 munkanap volt a feltétel... viszont a törvényben leírt mondat nekem egy kicsit érhetetlen :oops:

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Manni, nagyon köszi! Nálunk épp ezen van dilemmázás, illetve mivel nem időarányosan költöttem az éves cafetéria keretemet, ezért most vissza kellene fizetnem valamennyit. (szerencsére nem sokat, szóval nem is ez a gond), de azért nem mindegy, hogy elkölthetem-e az éves cafetéria keretet vagy csak 8 hónapnyit. :)
Írtam a csajoknak ezzel kapcsolatban, hogy nézzenek utána, így köszi a hivatkozást is!
É

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Én egy zsák dollárt hozatnék :) :) :)

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Én most az elmúlt napi kálcium adagomtól csontilag jól vagyok... kop-kop-kop...
de izgulok, hogy holnap mi lesz. legyen végre fejjel lefele, legyen jó a lepényünk és a méhszájam (még)!
meg legyen egy majd 8cm bdp-je!

na azt hiszem lefekszem, bár ma semmi jó műsor sincs...

ja néztem ma, hogy már van januári topic... fúúúúú... azért jó, hogy már itt tartok, megnyugtató... viszont kicsit szomi vagyok, mert tuti hogy Fanni az utsó babám :( :( :(
én már sose leszek pocakos :(

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Sti, jól megjártad az előző munkahellyel :-( Ez a védelem dolog szerintem is elég felháborító…Eddig a nők a terhesség első napjától védettek voltak. Nálunk is volt olyan munkaügyi per, hogy kirúgtak valakit, aki akkor már terhes volt, de még nem tudta és meg is nyerte a pert.

Arról nem is beszélve, hogy, ha valaki már tudja, hogy terhes és mondjuk többször vesztett el babát vagy nagyon sokáig próbálkoztak, szerintem nem szívesen jelenti be a pozitív teszt után mielőbb a terhességet. Viszont a védettség csak akkor jár, ha tudják a munkahelyen…Szerencsés, akinek olyan jó munkahelye van, ahol ez nem jelent problémát.

Lilypie First Birthday tickers
manni30
Budapest
 
 


Konkri, az 5 munkanap mire vonatkozik? Nem a táppénz idejére? Táppénz ideje alatt nálunk úgy van, hogy ha havonta legalább 2 aktív napod van (dolgozol/szabadságon vagy), akkor táppénz idejére is jár a cafetéria, egyébként nem. Ezért úgy vettem ki a szabimat, hogy júl.vége/aug.eleje – így erre a 2 hónara jár minden :-) Ez mindenhol változó egyébként.

Tényleg elég nehezen értelmezhető az a mondat a törvényből, de ha a TGYÁS munkában töltött időnek számít, akkor logikus, hogy ugyanúgy kapod a cafeteriát. Viszont, ha a cégeknek joguk van ezt eldönteni és nem egységes a szabályozás, akkor lehet, hogy nem jár.
Szerintem kérdezz utána mindenképp!

Lilypie First Birthday tickers
manni30
Budapest
 
 


Jó reggelt!

Szépen alakulnak a babszobák, babasarkok!

molly80
 
 


[quote]A írta:rról nem is beszélve, hogy, ha valaki már tudja, hogy terhes és mondjuk többször vesztett el babát vagy nagyon sokáig próbálkoztak, szerintem nem szívesen jelenti be a pozitív teszt után mielőbb a terhességet. Viszont a védettség csak akkor jár, ha tudják a munkahelyen…Szerencsés, akinek olyan jó munkahelye van, ahol ez nem jelent problémát


Ez a bejelentés annak furcsa, aki kényelmes, irodai munkát végez!
DE... pl. egészségügyben ez nem kérdéses... kismamaként nem éjszakázhat, nem ügyelhet az ember... Hogyan csinálják, akkor úgy a beosztást, ha nem szól az ember????
Én is szóltam, teljesen természetesnek tartottam...

Ausztriában be kell jelenteni, hogy terhes vagy, sőt a munkahelynek is jelentenie kell a Munkaügyi Felügyelet felé... Így tudják biztosítani, hogy ne dolgozzanak a kismamák egészségükre veszélyes helyzetben...

És egyébként az is teljesen logikus, hogy akkor védett a felmondással szemben, ha a munkáltató tud az állapotáról!

molly80
 
 


Jó reggelt!

Erpé
A pocakom tetején még egyben van a bőröm, alul meg nem látom :oops: :wink: (de nem is nagyon foglalkozom azzal... beterveztem már a hasplasztikát :wink: )
Hetente járok doktorhoz, meg azonnal mennék, ha valami szokatlant éreznék... Doktor nem jósol! Úgy vagyunk vele, hogy mindennap nyereség! :wink:

Sissy
Kutyus?

Mágnes
Soma akkor fog megszületni, mikor apa ott tud lenni! Csak meg kell vele beszélni! :wink:

Terhesség bejelentése
Logikus, hogy akkortól él a védelem, amikor bejelenti az ember!
Egészségügyben és bizonyos más helyeken ennek elég nagy jelentősége van... Terhesen pl. nem ügyel az ember, nem dolgozik veszélyes anyagokkal (laborban vegyszerekkel)...
Azzal, hogy bejelentettem, én csak jól jártam. Mivel nem tudtak olyan munkakört adni, ami nem veszélyeztetne engem, a babáimat, felmentettek a munkavégzés alól. Itthon vagyok, teljes fizetést kapok, nem táppénzt!

Konkri
Jól néz ki a babasarok :lol: :lol: :lol: :lol:
Ha nálatok végeztél az ablakokkal, akkor jöhetsz hozzánk is! :wink:

Emmami
Jó családozást!

Barbazso
Én is sokszor csodálkozom, hogy mekkora hasam van... főleg, hogy nem férek oda semmihez sem, időnként beszorulok...
(Eddig a sima WC-re jártam, csak ott már nem tudok pl. megfordulni, lehajolni... átszoktam a fürdőszobai WC-re :wink: )

Kép
trigemini2012
Fehértó
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk a táborból tegnap este. Még mindig hulla vagyok.
Igyekeztem visszaolvasni, de nem sok maradt meg, nulla az agyam jelenleg.

Villő! Gyönyörű a szoba!
Konkri! Aranyos a tiétek is.
És a híg agyammal láttam egy nagyon cuki némós szobát is, de már nem emlékszem kinél, az is nagyon bejön.

Mi most kipipáltuk a tábort, úgyhogy innentől kezdve álluk neki rendesen az ilyen dolgoknak. Mostantól baby-szoba és cuccok + Alex suli kezdése megy majd gőz erővel.

ja még annyit, hogy én a KIK-ben vettem világoskék falmatrica karikákat, azzal fogom dekorálni a babasarkot. Elvileg jövőhétre várjuk a telefont, hogy kész a kiságy, akkor fogom igazán belevetni magam. Addig meg pakolászás, kisrucik mosása lesz terítéken.

Szemérem csontom nekem is fájdogál, de annyira nem vészes. Viszont tegnap nagyon bedagadtak a bokáim, így indultunk neki Balatonszárszóról haza. (nálunk én vezetek, apának nincs jogsija)
Aggódtunk, de hálistennek simán hazaértünk. Azt hiszem idén nyárra már nem vállalok be ekkora utat.

Üdv: Gaby

KépKép

KépKép
galex
Budapest X. kerület
 
 


Sziasztok!

Szerintem sem gáz a szabályozás azon része, hogy be kell jelenteni a terhességet a munkáltatónak. Ha nem tud róla a munkaadó, hogyan tudná figyelembe venni a döntéseinél? És ennek tényleg óriási jelentősége van egy csomó munkakörben. Sógornőm pl gyógyszergyárban, laborban dolgozik, ott is tök fontos, hogy ahogy kiderül a terhesség, másik munkakörbe kerüljön.
Meg szerintem így korrekt. Bár ez meg a munkaadó szempontja: én is viszonylag korán (még az első harmadban) szóltam a főnökömnek, mert nálunk meg kellett szervezni a hiányzásom idején a helyettesítésemet, és azt sem megy túl gyorsan.
Persze értem azt a félelmet, hogy mi van, ha valamiért nem marad meg a baba, ez érzelmileg nagyon megterhelő, de nem szétkürtölni kell a terhességet, hanem a közvetlen főnöknek szólni... (aki aztán remélhetőleg nem kürtüli szét, hanem tervezni tud vele).

Konkri, nagyon szép lett Fanni helye. Tök jók ezek a köröcskék. Eddig nem nagyon tudtam elképzelni milyen lesz, amikor írtál róla :) Nagyon tetszik.

Sti, elég szürreálisan hangzik ez a megbüntetlek, mert nem vetted fel a segélyt mondás. Ez valami vicc? (mikor valami ilyesmivel találkozom, mindig kandikamerára gyanakszom :) )

Trigemini, épp nekem is most kezd gondot okozni, hogy odaférjek a dolgokhoz. Meg megforduljak olyan helyeken, ahol eddig simán. Mindenhova először a hasam ér oda :)
É

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Sziasztok!

Kicsit megint elvesztem, de sajnos azért mert Jami megint kórházban van, és totál ki vagyok borulva... szombat óta lázas, és még folyamatban van a kivizsgálás... Olvaslak titeket ha van időm...

Gemini!

Hatalmasa pocid :) Kívánom hogy még sokáig kitartsanak odabent a manók :)

Na megyek mert lassan megyek be Jamihoz... (anyu van vele, mert én nem emelhetem, na ez is kiborít...)

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület
 
 
 
 


Witch!
Nagyon sajnálom, hogy Jami megint beteg. Gyors gyógyulást!!!

Üdv: Gaby

KépKép

KépKép
galex
Budapest X. kerület
 
 


Sziasztok!

Aki fogad szülésznőt mennyit szán neki? Mikor szokás odaadni "hálánk jelét"?

A szeméremcsontom megint sokkal rosszabb, pedig már kezdtem örülni... Mérges vagyok, bár attól nem fog elmúlni. Az az idegesítő, hogy amúgy nagyon sokat sportolok, jógázok, most meg feküdni kell, mint egy partra vetett hal, jógázni főleg nem szabad, mert az is csak nyújtja.
Jó terhesnek lenni néha, de olyan távol áll az igazi énemtől ez a korlátozottság, hogy néha komolyan hiányzom saját magamnak :-)

Zsófi


Kép

Kép
bruck
Budakeszi
 
 
 
 


Witch:
Szegény Jami,jobbulást neki, neked pedig kitartást!

Én nem akartam bejelenteni a munkahelyen a terhességemet a 12. hétig.nem titkolózni akartam, csak tartottam attól, hogy mi van, ha nem marad velünk, akkor fölöslegesen keltek pánikot. 2 kollégám be volt avatva, ők segítettek nekem ebéd osztásnál, hogy ne emeljek, és ez ment 2 teljes hétig. Aztán elkezdtem vérezni, és ettől kezdve már nem titkolhattam, de nem is bántam meg, mert nagyon rendesek voltak :)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Witch- Jaminak jobbulást!!!! szegénykének nagyon kijut a rosszból... Neked pedig sok erőt és kitartást!

munka: érthető, szerintem is, hogy be kell jelenteni, viszont nálunk is volt olyan veszély, hogy mi van ha elmegy a baba és utána sanszos volt nálunk, hogy azt teszik listára, akiről tudják, hogy már nem sokáig számíthatnak rá... a kolleganőim szinte mindenki a 3-4 . hónap körül jelentette be. én is vártam a 12. hétig... bár akkor már itthoni pletykálásokból már megtudta a főnök, így elég bunkón fogadta, hogy miért nem szóltam...

jaj lányok olyan hülyeséget álmodtam: azt mondta a dokim délután, hogy 4 óra múlva császároz, mert viszketett a fülem és ha nem műt meg, akkor Fanni süket lesz :shock:
a múltkor meg azt álmodtam, hogy a férjem se szó, se beszéd, bement egy kupiba, én meg kint vártam... terhesen... :shock:

Bruck: ne aggódj ennyire a csontod miatt! a többi terhességnél már nem lesz ennyire gáz :wink:

Galex: jó hogy jöttetek! mikor elmentél kérdeztem, de tudtam, hogy már nem fogod látni- ez tánc tábor volt?

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


szokásos napi olvasmányom... :) de belinkelem, mert számomra üdítő látvány... egy ilyenben elhéderelnék...
http://hungarianprovence.blogspot.hu/

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Konri, :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Nekem is vannak jó kis álmaim.
Jaaa, hogy az nem tapéta? Képről úgy tünt. Nagyon tuti!!!!

Én konkrétan a bejelentésnél arra gonoltam, hogy emiatt kirúgnak... Értem én a különlege munkaköröket, de én csak egy sima kis átlag munkahelyre gondoltam. :? Nálam a családban is van olyan, aki a gondolatot sem mri emlegetni, mert repül. Amint beelenti kirúgják. Hát ez van. Ebből a szemszögből nézve meg sztem bazi hátrányos a dolog, nem? Mi is anno a 4.hnapig titkoltuk mert bár hiába élt akkor még a védelem, engem kitettek volna seperc alatt. Így is betettek és ezt föl is hozták nekem.

Erpé, nem kandikamer volt. Anyum szerint csak szimlán flűgos volt aznap. De legalább földobta a napunk. :lol:

Witch, annyira sajnlom!!!! üldöm a gyógypuszókat és te is vigyázz magatokra!!!!!

Galex, vízhajtók? Mármnt dinny, ananász, cseresznye akár lében? A védőnő szerint én is bevagyok vizesedve bazira (sztem Bibuval rosszabb volt) és én most ilyeneken vagyok. De meláttam a jó oldalát, van mire fognom a klókat. :lol:

Várom a vízszerelőt, fél 10-re ígérte. Szuper, addig nem tudok takarítani, mert a cipőjét úgyse veszi le. Minek itthon vagyk.... :roll:
Mai csúcsom: 20prces bőgés a lenti porszívó fölöt mert nincs kitakarítva, ahogy Apjuk állította. :lol: Sztem engem már kamrába kéne zárni szülsig, mert tiszta debil vagyok.

sti82
Budapest XXII. kerület
 
 


Bruck, a doki felét szokás adni a szülésznőnek -azt mondják. Nekem a dokim mondta Samunál, hogy neki 60-at szoktak adni, és így a szülésznőnek 30-at. Szerintem 80-lesz a dokinak, és 35-40 a szülésznőnek. A szülésznőnek a szülés után adtam a pénzt, a dokinak meg amikor hazamentünk. Jaj, mekkora érzés volt, amikor elengedtek! (2 nap után) Nem is tudom, hogy bírja, akinek hónapokat bent kell tölteni. :?

Galex, újra itthon, szuper! Még én sem olvastam vissza. :) Végül milyen volt? Tudtatok fürödni a Balatonban?

Konkri, ezek az álmok...! :D Hányra is mész délután? Kérdezd már meg, hogy nem enged-e a doki egy röpke menetet apával? :lol:

Witch, ez borzasztó! :( Jobbulást Jaminak, kitartást neked! ;)

Gemi, ez durva, hogy nem férsz be a wc-be. :) Még jó, hogy a fürdőben is van. ;)

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Sti :)

Én úgy tudom, hogy a dinnyének a magja a vízhajtó, aki szereti... Némelyiknek tök finom szerintem. De ezt csak hallottam, utána kéne olvasni.

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Zso: megoldjuk :wink:
3ra megyek...
Martin meglátta Samu képét és mondja, hogy Zófi... de most már javította Szamu-ra...:)

Bruck: én is akartam írni- ha előre fogadod a szülésznőt, akkor sima ügy ezt letisztázni... elsőnél én is izgultam,hogy hogyan kérdezzek rá ilyenekre, de amit rávágta mindenki a választ zavar nélkül... na azóta engem se feszélyez a téma...
nyugodtan lehet kérdezni ilyet...
a pénzt egyébként szülés után szokás odaadni, a szülésznők általában mennek a gyerekágyhoz is, kérdezősködni, segíteni... nálunk az nst-k után ekkora már egyébkéntis tök jó a viszony...

a dokinak varrat szedéskor, már ha van varrat szedés...
vagy másodikomnál a szülés után Apa adta neki oda, hogy mégse legyen velem az a sok pénz a szobában...

és igen, a felét szokták kérni a szülésznők, ha mondanak összeget...
viszont szerintem, legalábbis az én tapasztalatom, hogy a dokinak a 9 hónapért adom a zsét és kb 20%-ot ér a munkája a szülés közben, ha minden sima ügy... (meg persze a nehéz esetre jó, ha van)
a szülésznő pedig az utsó 4-6 hétben dolgozik intenzíven a pénzéért...

kíváncsian várom a délutánt! anyám, meg anyós már nagy feljajdulással fogadták a hülye álmom :)
Fanni tappancs már megint jobb oldalon, de nem tudom eldönteni most hogy a feje vagy a popója van e felül.

Sti: már víz szerelőt hívtok a vizesedésedre??? :) bocs, vicc volt...

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Konkri, nagyon szép, amit belinkeltél, tényleg üdítő nézegetni is!

Witch, sajnálom, hogy Jami beteg, mielőbbi jobbulást neki!

Terhesség bejelentése: normálisan így kellene működnie, ahogy az új szabályozás írja és ahogy többen is írjátok. Egészségügyben meg egyéb helyeken persze, hogy nem kérdés. Nálunk sajna nem ilyen a légkör, ha én hamar szóltam volna és valami történik a babával, nekem szinte tuti lett volna az útilapu, nagy eséllyel kirúgtak volna, mint nem megbízható munkaerőt. A főnököm úgy gondolta, hogy szerinte a kolléganőimmel ráérünk negyven körül szülni. Miután bejelentettem, semminél nem vette figyelembe és az én munkakörömben is van olyan, ami nem terhes nőnek való és veszélyes is lehet. Többek között ezért is vagyok táppénzen.

Lilypie First Birthday tickers
manni30
Budapest
 
 


Jaminak jobbulást!

Konkri
Micsoda álmok! :lol: :lol: :lol:

Szülésznőt én nem fogadok... a doktorom révén így is VIP vagyok :lol: :lol: :lol: :wink:

Vízhajtóval vigyázzatok! (ez vonatkozik a vízhajtó hatású egyéb cuccokra is). Nem csak onnan hajtja ki a vizet, ahonnan szeretnétek, hanem egyéb vízterekből is pl: magzatvíz!!!!

Kép
trigemini2012
Fehértó
 
 


Sti, azért a porszívó és a sírás miatt ne akard magad kamrába záratni :-)

Szülésznő: 20-50 ezerig általánosnak számít, doki tarifájától is függ. Tényleg mindenki azt mondja, hogy sima szülésnél a szülésznő jelenléte és segítsége sokkal többet ér, mint az orvosé.

Lilypie First Birthday tickers
manni30
Budapest
 
 


nekem mindkétszer a szülésznő volt aki "elkapta" a gyereket... :)
a doki mellettem volt.

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Én sem fogadok szülésznőt,kétszer volt, de volt szerencsém a többi szülésznőt is látni, ill. hallani róluk, és biztos vagyok benne, hogy pénz nélkül is maximális munkát végeznek,kedvesek.
Harmadjára már menni fog nélküle is :)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Konkri, :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Na látod milyen jól megy nekünk??? Vízszerelés minden körre. :lol: :lol: :lol: :lol:
Igaz megint nem jött el. :evil: :evil: :evil:

Manni, bár lehet ott lenyugodnék. :lol: Bár már látom a csajok is kiborítóak ma, így gondolom emiatt is vagyok én is ki. De most kiszúrok velük, lefekszem én is aludni. :D

Gemini, köszi, na ezt nem is tudtam. Nem szedek más cuccost, csak az ananászlevet iszom, igaz azt is higítva, mert túl édes lenne amúgy. A védőnő sem mondott semmi alternatívát, én sem másra, csak gyümire vagy lére (gyümilére) gondoltam. :wink:

Barbazso, nem tudom a magja e a vízhajtó, én azt kiköpködöm (guszti), de én a dinnyétől is összecsurgatom magam. :lol: Nem tudom mi lenne a magtól... :lol:

sznő: hah, a helyzet változatlan, nem tudom mi lesz, ki lesz. Ha mérges leszek, senki sem lesz aztán kész. :? Az Istvánosak annyira kedvesek, ha pénzt kapnak...ha nem hát hagyjuk. :( Én ezt tapasztaltam 2x, de lehet nem vagyok szimpi nekik.
Mi elsőre 40-et adtunk (mi úgy tudtuk 25-30 szokás), másodszorra is. Én a felét nem adnám, amit a doki kap, Ő kerek 100-at kapott idáig, idén lehet emeljük egy picit, végülis már más a kapcsolatunk, bár mi a 2.-nál is odaadtuk, pedig ott se volt, csak az elején, de leírtam már miért nem volt ott. :shock:

Konkri, lemennek a sznők szülés után? De jó. Az enyém sose jött le. :?

sti82
Budapest XXII. kerület
 
 


Sziasztok!

Mostanában csak olvasgatok. A babaszobák nagyon szépek! Kedvet kaptam. Eldöntöttem, hogy magam fogok csinálni egy babaforgót az ágy fölé. Ha megvalósul, majd megmutatom. :)
Nekünk ugye egy szobánk van, ami így egyben a mi életterünk is lesz, vagyis nappali, háló és gyerekszoba egyben. Szóval így csak babasarokról beszélhetünk, de azt a bizonyos sarkot szeretném tényleg babássá tenni. Most nézelődöm a neten, de alig vannak olyan oldalak, ami a készítést mutatná be, bezzeg több száz olyan van, ahol vehetsz jó pénzért mindenfélét. Pl. 6500-ért egy forgót!? Há hello szevasz, kihozom egy ezresből és akkor ráadásul a szívem is benne van!

Amúgy most kicsit ideges vagyok, mert csütörtök óta a reggeli utáni méréseknél magasabb a cukrom. Ezzel kapcs:
Mágnes! Neked hogy volt? Milyen értékeknél raktak téged inzulinra?? Most kicsit aggódom, mert napközben még mindig nagyon éhes vagyok, alig bírom, párszor rosszul is voltam, akkor megmértem a cukrom és 4 alatt volt. A napközbeni kaják után 7 alatt van. A reggeli is jó volt eddig (első 2 hétben), és most is ugyanolyan kenyereket ettem...nem tudom, mitől emelkedett így meg. Az elmúlt 4 reggeli utáni értékem: 8,3 (itt ideges voltam nagyon, családi prob. és sírtam is, ezért ezt ennek tudtam be, a nap további részében jó volt), aztán 7,8, 8,2, és ma 7,9. :( Ha máskor nézem pl. ebéd után akkor 7 alatt van. Sőt, van amikor 5 körüli. Betartom a diétát, mindent. Egy dolog még:
hátha a dokik vagy bárki tud nekem segíteni: van ez a mérő teszt, aminek a leírásában van, hogy ez a teszt a plazmából mér, így a teljes vérhez képest 10%-kal többet mutat. Ezt jól értelmezem? Mert én a mért értékeket írom fel, de akkor azért jóval jobb, mert akkor 8,3 pl. 7,5....sajnos ez is felette van a 7-nek, ezért aggódom!
Nem szeretnék inzulint kapni, napközben így is nagyon alacsony a cukrom, kaják előtt 4 körül vagy alatta, ez az ingadozás biztos nem jó. Ha csak a reggeli értékek rosszabbak, akkor ugye előbb megpróbálnak valami mást? :oops: :cry:

Bocsánat, nem akartam senkit untatni ezzel.

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
szifla
Budapest XIV. kerület
 
 


Szifla:

http://mondofroni.blogspot.hu/2012/04/bebibumm.html

de az iránytű résznél ha keresgélsz... illetva a Tillda oldalak...

vagy itt pl a gyerekszoba linkek...

http://hungarianprovence.blogspot.hu/se ... date=false

nekem most hozott a húgom egy szénaszivet :) ajtódísz lesz belőle...
meg ha minden jó lesz a dokinál, akkor veszek egy tálca levendulát és ültetek,hogy jövőre legyen már bokorral... és akkor szinte más virág nem is lesz az udvaron. tegnap megbeszéltük az urammal a nyárilak-terasz helyét jövőre... de várom... és teli rakom a régi cucc gyűjteményemmel...
ha idén nem lettem volna pocakos akkor már most meglenne .(

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Elszállt amit írtam :(

Csak röviden akkor.

Villő szép a szoba, a pocak, szuper a gép és a fotós ;)

Gemi: huhhhhuuuuuhhuuuuuu :) Nagyon jól bírod, ismétlem, hős vagy!!!!

Molly: Igen anyakönyveztetjük otthon is, mert apuka is magyar és így muszáőj is, meg így is akarjuk! Te is nagyon szép vagy :)

Konkri: Közös döntés volt, a Zíliát fogjuk hasznáni ( Zizi :D ), a Flórát minden áron akartam, mert egy könyvben olvastam a terhesseg elején és beleszerettem! Szuper a ti babasarkotok is!

KépKép

Kép
babee
 
 


Állítólag a főtt krumpli is jó vízhajtó. Ingeborg Stadelmann ma is praktizáló német bába asszony szerint. Ő abszolút a természetes kísérés híve, tényleg jó ötletei vannak én is kipróbáltam már egy csomót.

Konkri ezek az álmok... Egyébként én is sokszor álmodtam a terhességeim alatt, hogy a férjem beújít egy kiscsajt, nekem meg teljesen természetesnek kéne vennem. Ezek mindig rányomták az egész napomra a bélyegüket, pedig semmi alapja nem volt.

Szerencsére én már kimaradok a magyar Tgyás, GYED, és egyéb mizériából. Az OEP is megéri a pénzét. Nekem többször volt, hogy egyszerűen a kisasszony az ablakban nem tudott érdemi tájékoztatást adni. Jó, hogy a kismamának kell képben lenni, hogy mi és hogyan jár.
Nálunk most az anyakönyvezés lesz kacifántos.

Most új tünetem van, a méhem teteje keményedik és feszül, és nyomja lefelé a babát. Pedig már így is lent van. Ma kezdem a 35. hetet, remélem nem korai, ez a lefelé helyezkedés. Ma még megveszem a maradék kórházi cuccot, aztán összepakolom a nagy csomagot, ha kimostam a belevalót.

Nagyon szép baba szobákat és sarkokat csináltatok. Én sajnos nem vagyok ilyen ezermester. Kedvem lenne hozzá, de sosem mertem belevágni, hogy csináljak is valamit. Vagyis egyszer egy szopi párnát csináltam, de már nincs meg. Most, hogy néztem miket készítettetek, elgondolkoztam, hogy veszek egy varrógépet. Csak a férjem most megkért, hogy ne költekezzek, pedig nem estem túlzásba a babacuccokkal.
judit34
Ausztria
 
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Barbazso
Az az egy hónap nem valószínű, hogy meglesz... carakodik a vérnyomásom :cry:
Szerencsére nem visesedek, nincs fehérje a vizeletemben, az összes laborom jó...

Lara
N
Mekkora a pocakod :roll: :roll: :roll: :roll:

Munkahelyi bejelentés
Szerintem, úgy korrekt, ha szól időben az ember. Bár a vállalkozói szférában nem mindig van meg a korrektség :cry:

Konkri
Jól néz ki a babasarok :lol: :lol:
Micsoda álmaid vannak? :lol: :lol: :lol:
Ház: egy kis fantáziával, kevés pénzből is nagyon sok mindent meg lehet valósítani :lol:
Mi két éve vettük meg ezt a házat, és fokozatosan alakítgatjuk :lol: :lol: :lol: :lol:

Galex
Vizesedés :cry:

Witch
Jobbulást Jaminak!

Sti
Bocs, de olyan jókat derülök rajtad :oops: :wink:
Tudom, megélni más, mint kívülről szemlélni... :wink:

Bruck
Nekem nem lesz fogadott szülésznőm. Apukám révén talán lesz protekcióm :oops: :wink:

Manni
Te mit dolgoztál? Már, ha nem titok... :wink:

Szifla
Forgót nagyon egyszerű elkészíteni! Pár órás munka az egész!
És olyan jó érzés készítgetni :lol: :lol: :lol: :lol:

Judit
Varrógép nagyon jó befektetés! Utána, egy kis gyakorlással az ember egy csomó dolgot meg tud maga csinálni, amiért egyébként pénzt adna ki!!!!

villo86
Mátészalka
 
 


Konkri: köszi, ezt az oldalt én is néztem, de épp ezt mondom, hogy csak a képekből tudok kiindulni, nagyon sokféle van, sokféle anyagból. Olyan oldalt nem találtam, ami leírja pl: végy egy drótot, vond be anyaggal stb. stb. Így gondoltam. Nem baj, kitalálom magam, ettől lesz egyedi.

Elkezdtem mosni, bár nekem még több időm van, viszont így lefoglalom magam és átlátom az egészet. Így elsőre az Ökonet folyékony mosószerét próbálom, ha nem lesz gond, akkor marad ez.
Ez a kórházi csomag olyan gáz...valahogy távol áll tőlem, nem tudom, hol kezdjem. Azt sem tudom, hol vegyek magamnak hálóinget, szoptatós melltartót. Egyikből sem akarok drágát, mert minek (már bocsánat). Betétből elég a menzihez használt "nagyobb, vastagabb"?
Valaki írhatna nekem egy rövid listát (Konkri ? :) ) tényleg csak a legfontosabbakról, amik az én csomagomba kellenek. Láttam a kórházas listát, de az valahogy olyan izé. :) A gyerek csomagjába meg kellenek ezek a kencék...azokat a gyerekorvos írja fel? Tehát akkor még szülés előtt keressem fel őt is? Vagy hogy van ez? Ti szoktatok menni a házi orvosotokhoz? Én 7 hetesen voltam utoljára...

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
szifla
Budapest XIV. kerület
 
 


Konkri mi újság? Remélem minden ok és csak az új levenduláid+ a fiúk tartanak vissza az internettől:-)

Villő, magas vérnyomás :-( Írtam privit.

Szifla, nekem van egy saját listám, de annak a János Kórház listája az alapja, mert ott fogok szülni (+használtam még Trigemini egyik linkjét és a bezzeganyut) Ha gondolod szívesen átküldöm, de ez sem rövid. Ami kell, az kell :-)

Lilypie First Birthday tickers
manni30
Budapest
 
 


Manni ezt a bezzeganyut megnézem, már a neve is jó. Beletörődöm, hogy nem lesz rövid a lista. Hihi.

Délelőtt volt a tv-ben a Krémer kontra Krémer (szép magyarosan) Dustin Hoffmannal. Hát majdnem végigbőgtem az egészet, olyan jólesett. :)

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
szifla
Budapest XIV. kerület
 
 


Szifla:
Én 7.8-as cukorral már kapásból inzulint kaptam,először reggel, aztán, mivel a terhesség alatt folyamatosan romlik, este is.
De ez annyira nem mérvadó, mert ahány kórház, sőt, ahány orvos, annyi féle protokoll.
Feküdt benn velem egy csaj, neki pl. a 8.2-es cukrával szimplán CH diétát kellett tartania, inzulint távolról sem ismert.
Egyébként ez nálam is tipikus volt, hogy a reggeli cukrom volt magas, de, ha ne adj Isten mégis kellen neked az inzulin, akkor se keseredj el, nem fáj, nem macerás,és a baba miatt szükséges. Nyilván jobb lenne nélküel ,de igazság szerint a CH diétán kívül mást nem tudnak, maximum 180-ról 160-ra szorítják, de arra minden képpen készülni kell, hogy a terhesség előrehaladtával romlanak az eredmények.

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Holnap írok kórházas listát, én már összepakoltam , kis táskába befértem :)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Szifla, rosszul írtam, bezzeganya (nem "u" van a végén)

http://bezzeganya.postr.hu/ezeket-vidd- ... -szuleshez

Lilypie First Birthday tickers
manni30
Budapest
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?