Új privát üzeneted érkezett!

Nnnna:)) van babakocsink:))

http://baba-mama.vatera.hu/babakocsi_ba ... 57270.html

Ezt vettem meg:))

Látszik rajtam, hogy régi darab vagyok,ugye???:))

Írtam a lánynak, amikor felrakta a kocsit, hogy mennyi lenne a minimál ára. Azt írta 8000 ft...azt hittem rosszul látok. Rákérdeztem, hogy mennyiért válna meg tőle, azt írta 10000-ért elvihetem! Közben meg egy másik oldalon is megtaláltam a hirdetését, ott kicsit drágábban adta, de nem ez a lényeg, hanem, hogy ott volt a telefonszáma!:))
Én meg vettem a bátorságot, és felhívtam, hogy mikor tudja átírni fixre, mert azóta, mint a hülye 2 percenként frissítek, nehogy valaki elvigye idő közben (milyen naív vagyok, ugye?:))). 5 perc múlva felrakta fixre én meg megvettem!
Ha csak a mózest nézem, már az is megérte ennyiért. Ha végképp nem tetszik a sportrész használat közben, legfeljebb veszek egy sportkocsit:))

Most nagyon örülök:))

Lilypie Pregnancy tickers
gemini71
Tiszaújváros
 
 


gemini71 gratulálok klassz vétel lett:) és így van már a mózesért megérte ha a többit nem is használod ki, de ezt kétlem;)
sunflower77
Pest Megye
 
 


Gemini, jól esik látni, hogy mennyire örülsz! Nagyon klassz, hogy megvetted a kocsit, ami tetszik, ilyen jó áron. Igazad van, jó az ár, és ha nincsenek extra igényei az embernek tökéletesen megteszi. És igazad van, ha nagyobb lesz a gyerkőc, és valamiért nem tetszik, veszel egy könnyebb sportkocsit és megoldódott a gond. Habár így első ránézésre nekem kényelmesnek tűnik!

Én gyógyászati segédeszköz boltban vásároltam meg a szülés utáni kórházi szettet. Ott vettem betétet, direkt erre valót, nem a Tena-t, hanem egy másikat, olyan amibe nem akad bele a varrás és a seb. Igen, én eldobható, hálós bugyit használtam, és nagyon jó volt. Nem kellett a mosással vacakolnom, és nagyon kényelmes is volt.

Én textilpelenka anyagú törölközőt vettem, az szívja a legjobban a vizet. Vettem kifogó törölközőt is, de az nem vált be nagyon. A pelenkából pedig tuti kell a 25 db min., egy nap simán elhasználunk 3-5 db-ot.

Sunflower, ISO-fixben nem vagyok otthon. Nekünk nincs az autóban, úgyhogy ez a fajta autósülés nem játszott nálunk.

Mi nagyon rosszul választottunk első gyerekülést. A babahordozót, ami a babakocsi része, hamar kinőtte a gyerkőc. A második a 0-18 kg-os volt, az Philippino márka volt, hát nekünk az sem jött be. Elég vacak a minősége, és azt is elég hamar kinőtte. Most 9-36 kg-os Touragoo-nk van, ezt végre szeretjük, és az Ezstinek is kényelmes. Attól féltem, hogy nem dönthető, hogy fog majd aludni benne, de azt kell, hogy mondjam, hogy simán.... :D

http://www.brendon.hu/Products/ViewDeta ... e&store=32

Jó éjszakát nektek lányok, és a pocaklakóknak is!

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
zsabo76
Kecskemét
 
 

 
 

Tyű, volt ám ma forgalom! Mi megint plázacicáztunk dédnagymamis felügyeletével 8). Cicám beleszerett egy cicás rózsaszín kötött kardigánba, oda is vitte a pénztáros nénihez (előre vágva a sorban) és a kezébe nyomta :lol:. Hát igen, a csajok és a ruháig. Na ezt tuti nem tőlem tanulta :lol: :lol:

Babakocsi:
Én direkt olyat akartam akkor is, meg most is, ami 0-15 kgig jó, mert nem tudnánk hol tárolni a többi részt. Autósülést örököltünk, az úgyse kellett. 3 kerekűm volt, imádtam, de talán azért nem maradt meg benne Szaffi, mert abban mindig előre néz, még fekve is. Most olyat vettem, aminek a karját lehet állítani, hogy mind2 irányba tolhassam. Amúgy 1 éves kor felett nekem az óccó esernyőre csukható a legjobb. Jelenleg, 1,5 évesen a bevásárlást tolom a kocsiban, mert a csajszi nem marad benne. Gondolom Mesóval is kb. ennyi ideig használunk majd babakocsit.
Én télen, illetve mózeses babához bizti nem autózok majd babakocsival, hanem magamra kötöm, ha megyünk valahová, vagy az autósülésben lesz, ha pl. vendégségbe mentünk, azt vittük fel, és abban ringatva úgyis bealudt hamar.
Nekünk sem isofixes az ülés (a kocsi az lenne), teljesen jól megvagyunk a biztonsági öves módszerrel. Csak a gyereket cipeljük, az autós hordozó magában van vagy 5-7 kg, mi meg a 3-on lakunk :roll:.

Kórházi cuccok
DM-ben vettem hálós bugyit 5 db kb. 5-700 Ft volt 2 éve. Kényelmes, nem kell mosni, és belefér a pelenka méretű betét is :D. Betétet az Istvánban adtak, az nekem bevállt, most fogok venni mert csak napi 3 járt és az kevés. Ott olyan hosszú széles volt, mint a 90-es évek elején a pelenka betét. Az 5. nap után meg sima eü betétet használtam.
Ami nekem még hasznos volt, az a nedves wc papír, mert a sima iszonyúan dörzsölte a horzsolásokat.

Zsabo Autósülés ügyben mi is bajban voltunk, mert örököltünk és azt hittük, a mai modernekben jobban megmaradna (ez van vagy 10 éves). Na aztán megláttuk a kínálatot és kiderült, hogy tök jó kis lepattant ülésünk van 8).
Én is leszólítom a népeket babakocsi, testvérfellépő ügyben :wink:.
Minden tiszteletem a munka miatt! Na úgy van olyan kemény, mint a 1,5 éves után rohangálni :wink:. Nálunk olyan jelentéktelen különbség van a fizum és a gyed vagy a táppénz között, hogy azért nem érdemes bkv bérletet venni, ahogy anyám megállapította :(. Éljenek a közalkalmazottak :D.

Gemini Nagyon aranyos, ahogy lelkesedsz, én is így voltam, mikor megláttam azt a babakocsit, amit akartam :). Szerintem fontos, hogy anya „beleszeressen” a kocsiba, már csak azért is, mert a manók nem mindig kedvelik meg egyből, néha kell még két-három próbálkozás.
Épp ma vettem magamnak még 3 48-50es bugyit :oops:. Ha belegondolok, hogy alig 4 éve még 42-es nadrágokban jártam :oops:. Oké, a nadrágméretem most is „csak” 44-46, de ez a terhesség elég bugyi-gyilkos dolog!
Pelusból sztem én az 1 éve alatt se használtam el 20-at :roll:. Örököltünk kb. 10-et, vettem a tecsóba még 5-6 darabot. Volt két kifogónk, amiből egyet már a kórházban sikerült elhagynunk :evil:. Itthon egy finom plüss törölközővel fürdött az első hónapokban, aztán az IKEÁban vettünk nagy méretű kapucnisat, ahogy nőtt, most főként azt használjuk, de ha az éppen szárad, akkor sima törölközőt.

Sunflower Sztem a ford focus nem olyan kicsi autó :wink:. Autó+babakocsi nálunk azóta működik, hogy kényelmesen elvan esernyőkocsiban, ez Szaffinál kb. 10-12 hónaposan következett be. Hiába ült stabilan 6 hósan magától, hiba van dönthető esernyőkocsim, folyton lecsúszott benne. Aztán télen nem nagyon próbáltuk. Mondom, amíg nem lettem terhes, inkább kenguruztam vele, ha valahová mentünk, nekem egyszerűbb volt (de nem egy neház gyerek).

Makkmarci Sport részhez nem feltétlen kell önállóan ülni tudni, mert ezek már nagyon dönthetőek, szóval lehet épp hogy támasztani, hogy kilásson de ne üljön. De gyereke válogatja. Barátnőm 4 hósa épp most növi ki a standard mózes részt, ő ezért akar pár héten belül átváltani a sport rész majdnem vízszintes verziójára.
Felfújható kerék remek dolog, sokkal könyebben tolhatóak, kisebb a súrlódási felület és sáros, havas talajon is nagyon jó (tavaly én voltam az egyetlen a telepen, aki szánkó nélkül is eljutott a közértbe :lol:. Oké, nincs szánkónk :oops:)
Lehet, a dokid még örül is a 4d-nek, hátha a jobb gépen látni vmit, amit az övén nem :wink:. Ismerős angliában szült, ő elvitte az itthoni 4d felvételt magával, mert a komplikáció csak azon látszódott, és a kinti orvos behívta a kollégáit, hogy nézzék már meg, milyen király babafelvétel és a fél osztály ott csodálta :roll: (méhszájhoz közeli megtapadás miatt császározni kellett).
Az én köldököm meg egész picike lett, Szaffinál a végén csak egy pont volt, szülés után meg mint a Vezúv, úgy nézett ki :oops:.

Zsuzsko Diéta engem is érdekel, én nem merek ugyanis mérlegre állni :oops:.
Napi 5x enni?! Jesszusom! Én kb. 3x eszek, de akkor se többet, mint írtad :roll:.

Zafír Pont tegnap játszóztunk együtt a szimpatikus ikerlányos anyukával, gondoltam rád :). Mondta, hogy a lánykáinak ugyan nincs ikernyelve, vagy ilyenek, de néha úgy összenéznek és vihogni kezdenek, vagy egyszerre énekelni, mintha telepatikusan kommunikálnának. És ami nekem nagyon tetszett, hogy egyáltalán nincsnek „összenőve”, a játszón szinte végig tök külön voltak, az egyik Szaffival molyolt, a másik meg egy másik gyerek körül őgyelgett.

Nyuszuli A ki akar esni a gyerek érzés olyan, mintha ki akarna esni :lol:. Nemtom elmondani, mintha túlságosan lent matatna, meg mintha egy rosszul ragasztott marionett-bábu lennék, akinek a lábai mindjárt kipotyognak :roll:. Szóval vacak, nem fáj, csak olyan vacak :roll:
nálunk a háziorvosnál inkább az aszisztensre hallgatok, a tapasztalat alapján megéri :roll:.

Gittus Én álmodtam már azt, hogy a pocimon fekszik a baba, és mondják, hogy hoppá, van még egy baba, és akkor odatesznek még egyet, és ahogy jobban megnézem őket, az első baba igazából Szaffi :), és a második baba lesz Mesó :). Gondolom az agyam így áll rá arra, hogy már két kicsi manócskám van/lesz.

Na, most már tényleg megyek aludni! Nektek is jó éjt!

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Gemini: Jó előre jársz már a kelengye vásárlásban. Mi még csak a bútorokat rendeltük meg, hogy augusztus végére megérkezzenek, ki tudja mi lesz szeptembertől. :D Nagyon tetszik a babakocsitok, nagyon ügyes voltál a vásárlásnál. :D Mi most ebben gondolkodunk: http://www.olcsobabakocsi.com/duo_iker_babakocsi.html . Igaz, nem egymás előtti, mint amilyet szerettem volna, de legalább beférne a liftbe.
Halkan megjegyzem, hogy ráadásul töredéke a Preg Pregos és más márkás kocsiknak. Azokra kompletten 350-400 ezer forintos ajánlatokat kaptunk (autós üléshez a talp még nincsen benne!). :cry: Jobban járunk, ha autósüléseket veszünk még pluszba, ami márkás és akkor azt sem kell mindig ki-be rakosgatni a kocsiból.

Zsuzsko: Nagyon sajnálom, ami veletek történt. Nem lehetett könnyű. :cry: A 18. héten megijedtem, amikor kiderült, hogy az egyik csajszi kisebb mint a másik, de a genetikus azt mondta, hogy nem kórosan. A 21. héten már csak 1 nappal és 8 grammal volt lemaradva a tesójától. Jól értem, hogy a fiúknak egy közös lepényük volt?

Zafír
Lilypie Premature Baby tickers
zafir100
 
 


Gemini

Nekünk olyan babakocsink volt / és nem is fogunk másikat venni /, ami áttolókaros, és fekvőbből sportkocsivá tudod alakítani. Én nagyon szerettem Livikémnél is. Ráadásul még egy mózeskosarat is kaptunk hozzá anno. Használtan vettük 20ezer forintért.

Amúgy én a vaterán fogok venni szoptatós melltartót. Livikénél is ott találtam magamnak. Én is mostmár majd lassan kezdem beszerezni a dolgokat. Már ott tartok? hogy összeírtam? hogy miket is kell majd megvennem :D
A kórházba tenna ladyt vittem anno. Most is azt fogok venni.

Zsuzsko
Nagyon jó, hogy leírtad miket írtál össze, ugyanis van, amit én kihagaytam a listámból :D

KépKép
KépKép
gittus0726
 
 


Sziasztok,

Sunflower, bébihordozó ügyben nem tudok segíteni :( Egyébként azt javasolnám, hogy mielőtt elfogadod a babakocsit (félre ne érts) azért próbáld ki, hogy kényelmes-e neked tolni, milyen a kanyarodása, nem nehéz-e (mármint súlyra), meg gondold végig, hol fogod tárolni. Mert ha nehezebb típus, nem biztos, hogy könnyű lesz felvinni mondjuk emeletre :( Csak azért mondom, mert én mind a három lányommal így csináltam 2-ra, meg 4-re cipeltem a babakocsit gyerekestűl :shock:

Zsabó, én elégedett vagyok, ezt a típusú kocsit nagyon szeretem, mind a három lányomnál ilyesmi volt (nem ez a márka). És igazából nem tetszettek nekem ezek az új fajta babakocsik, és már-már megalkudtam némelyikkel. Viccel volt, mert az elején úgy gondoltam, hogy max 20 ezerig megyek. Aztán már három hete, szinte minden nap bújom a vaterát, az apród-ot, meg az expresszt, és egyre jobban elkeseredtem...árban pedig egyre jobban felfelé nyújtózkodtam. Már 40 ezernél tartottam! :shock: Teljesen feladtam tegnap délutánra, amikor megláttam ezt a Retrust:) Nagyon kedves az eladó lány, hétfőn már küldöm érte a vatera futárt, szerintem, lehet már hétfőn itt van.Várom nagyon!
Nem emlékszel a betét nevére? Nálunk is van gyógyászati segédeszköz bolt, ott megnézném.

Rekuja, igen, emlékszem, hogy Te is nagyon örültél, csudajó az a kocsi is amit Te vettél. Tényleg, a tiéden már túladtál?
Tényleg, nedves törlő kendő, az is kell. Ti vihettetek be a babának törölközőt? :shock: :shock: Fogalmam sincs Kazincbarcikán mi a módi, de találkozom a dokival a jövő héten, talán a szülésznővel is, majd rákérdezek.

Zsuzskó Köszi a fehérneműs oldalt...azért jó hogy ültem, mikor megnéztem az árakat :lol: Ma én is bekukkantottam a fehérneműs boltunkba és találtam egy 95D-t Triumphba 4800-ért. Nem horror az ára, szerintem hétfőn megveszem. Bár bevallom nektek őszintén, hazajöttem és a rajtam lévő Lidl-s )merevítős) melltartómmal kipróbáltam, hogy lehúzom, meg felhúzom, mintha szoptatásra készülnék:)) Nem volt kényelmetlen. Egyébként nekem minőségileg és kényelmileg is nagyon bejönnek ezek a melltartók (mármint a Lidl-s ):))) Lehet, majd erre fekszem rá inkább, hogy ott veszek vagy 4 db-ot.
Kórházba engednek melltartót bevinni? Erre már nem emlékszem...
Hasleszorító bugyi bevállt neked? hogy tudtál szülés előtt méretet választani?
Garmastanra esküszöm én is:)) Az már 10 éve is volt:))

Mellbimbóvédőről kérdeznék. Az nem csak akkor kell, ha befeléforduló v. kicsi a mellbimbó?
Egyébként egy Istennő vagy!!! :lol: Köszönet a listáért (most ide jön egy puszit dobó smile)

Zafír, muszáj előre vásárolnom és gondolkodnom, mert nálunk a következő a helyzet:
-agusztus- párom szülinapja, lányok suliba, egyetemre készülnek, tanszerek oda fognak vágni a pénztárcának...
-szeptember- összeszedem magam kicsit anyagilag, lehet indul új csoportom is, tehát folyt. köv a munkában:))
-október- nagylányom 20 éves, párommal évfordulónk lesz
-november-legkisebb lányom 10 éves, és talán hó végén érkezik Előd (nőgyógyász, szülésznő hálapénz 8)
-december-karácsony -ez most nagyon módjával:))
-január - középső lányom 18 éves lesz.....

Szerinted? Mennyire kell okosba csinálnom a dolgokat?? :lol: :lol:
Ráadásul, ha minden rendben lesz és Előd is engedi, akkor csak a decembert hagyom ki tanítás szempontjából, január végén már újra visszaállok a csoportjaimmal:)) Persze, csak skype-s óráim lesznek, nem személyesek. Azt nem vállalnám.

Még az is eszembe jutott, hogy havonta egy-egy csomag pelust veszek...ne legyen egyszerre annyira megterhelő.
Nagyon tetszik a babakocsi. Próbáltátok személyesen? Voltatok megnézni a babaáruházban?

Gittus, milyen típusú melltartót vettél a vaterán? Tudod, (Zsuzskó után szabadon) nekem ejtőernyő méret kell:)))

Ja, Zsuzskó...bölcsőket nézegettél már az apródon? Én most ott alkudozom egyre.

Lilypie Pregnancy tickers
gemini71
Tiszaújváros
 
 


ja, a babakocsi témához még annyit, hogy én is kaptam volna. 6 éves két gyereket kiszolgált kocsit. De se a színe, se a mérete, se a stílus...szóval, semmi, de semmi nem tetszett benne...el sem tudtam képzelni, hogy fogom én ebbe tolni a fiamat..sőt, kifejezetten lekonyult a szám széle, ha rágondoltam, hogy abba tegyem a cseppet:)))

...de már nem konyul:))))

Lilypie Pregnancy tickers
gemini71
Tiszaújváros
 
 


Zsuzsko: Remélem nem bántottalak meg azzal, hogy rákérdeztem, mi történt a másik babátokkal. Nálunk biztosan egyszerre fogantak, mindketten február 29.-én. :D A lombik egyetlen előnye. :D
Postára nem nagyon megyek úgy sem, mert kb 30 perc sétára van. A Lidl olyan kicsi nálnk, hogy egy babás kocsival sem lehet elférni. Így inkább az udvaron való sétákhoz kellene. Szerencsére a társasházhoz egy hatalmas parkosított udvar tartozik.

Gemini: Húúúúúúú! :shock: Jó zsúfolt programod lesz az elkövetkezendő hónapokban. Irigyellek a nagy család miatt. :) Őszintén, én már a 16. hét környékén bezsongtam, hogy vásárolni akarok, de amikor konkrét dolgokra került a sor pánikba estem, hogy mi lesz ha ezzel a sorsot kísértem és baj fog történni? Mi lassacskán szerezzük be a dolgokat, a hétvégén a Kikában 20% kedvesmény van textilekre, így ma megvettük a gyerekszobába a függönyt. Még nem láttuk élőben a babakocsit. Időpontot kell velük egyeztetni, így majd a nyaralás után megnézzük.

Zafír
Lilypie Premature Baby tickers
zafir100
 
 


Húú, mennyi hasznos dolgot írtatok, nem győzök jegyzetelni! :) A babakocsi infókért külön köszi mindenkinek, megnéztem a vaterás linkeket is. Sejtettem, hogy manapság ezek a több az egyben kocsik vannak, amiket újszülött kortól lehet használni, majd ülőssé - sport változattá - alakítani. Azelőtt sosem foglalkoztam ilyen dolgokkal, úgyhogy előre is bocsánat a buta kérdésekért. :oops:
Zsuzsko: köszi a nagyon hasznos kórházi listát! A decemberi missed ab műtétig fogalmam sem volt, mennyi vérzéssel jár egy ilyen beavatkozás, gondolom, a szülés is hasonló vérmennyiség lesz. Ott szembesültem először azzal., hogy az addig használt eü betét kicsinek bizonyult. (Régen épp az volt a problémám, hogy olyan nagy pelenka nagyságú betétek vannak, nekem sokkal kisebb kellene, aztán egyszer felfedeztem a Bella Perfecta kék változatát, nekem az vált be, de a missed abhoz viszont kicsi volt.) Szerencsére a kórházban nagyon rendes kismamákkal voltam egy szobában, akik kisegítettek a műtét utáni órákra betétileg. De ezúttal már okosabb leszek, nagyjából tudom, mire számíthatok. (Vagy mégtöbbre...)
Gemini és Zsabó: minden tiszteletem a tiétek, hogy pocakkal/szülés után mielőbb munkát vállaltok! A veszélyeztetett terhességem egyetlen negatívuma, hogy megcsappant a családi kassza, jópár tízezerrel kevesebbet kapok, ami nehezíti is a felkészülést a baba fogadására. Öröm az ürömben, hogy többet lehetek a férjemmel. Ugyanis én 70 km-ről költöztem be a nagyvárosba, ott a stabil munkahely, aránylag jó fizetéssel, de most egy új életet kezdtem, amit gyes után itt kell folytatnom, feladva régi állásomat. Szóval a munka világa most ezért is került távolabb tőlem. Az itthonlét elég unalmas (soha nem vártam annyira a nyár végét, mint idén), főleg nekem, aki kertes házból költözött panelba, és mindig tett-vett valamit. Szó, mi szó, irigyellek benneteket, no! :) Gemini, gratulálok a babakocsi vásárláshoz!

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
makkmarci2
Szolnok
 
 
 
 


Makkmarci Használd ki az otthonlétet, csinálj vmit kézimunka/befőzés/olvasás témakörben :wink:. Jut eszembe, úgy 3 hónapja készülök falvédőt varrni Szaffinak :oops:.
Én nem véreztem sokat szülés után, még a szülőágyon kaptam (mikor már Szaffi kint volt) egy oxitocin injekciót, így kb. 1 óra alatt távozott a vér nagy része, én fel se fogtam . Ez praktikus volt, remélem a dokim legközelebb is ilyen emberbarát lesz :wink:.

Zafír Nagyon király a babakocsi, jobban tetszik, mint a peg perego ikres, pedig eddig azért voltam oda az ikresek közül :). Nem csak ikerbabakocsival nem lehet sehova se beférni, én a 3 kerekűvel is szenvedtem, főként a patikánál :shock:. Elvileg ugye ahová tolókocsival beférni, oda ikres kocsival is. Gyakorlatilag… :?

Gemini Hát igen, bele kell szeretni abba a babakocsiba, mondom én :wink:.
Saját kocsit eladtam, kb. annyiért, amiért akartam (55e). Első 3 hétben nem ment el, de mondta apa, hogy kb. ugyanannyiért adjam fel megint, majd ha ősszel már nagyon útban lesz, akkor lejjebb visszük. Na, 1 hét után villámáron elment, a csaj lecsapott rá, 5 perc múlva felhívott és kérdezte, hogy akkor most jöhetne is érte? :lol:. 2 óra múlva már elvitték, egy kicsit megkönnyeztem, de ari volt és írta, hogy már kipróbálták (1 éves a lurkó) és imádják mind2en, szóval így azért nem sírtam annyit utána :).
Nálunk mondták előre, hogy mindent vigyünk, ruhájuk nagyon kevés van, meg inkább saját textilpelus legyen, és cserélhető pelusból is csak 5 db/nap jut, és az nem lesz elég (kb 7-et fogyasztott eleinte Szaffi).
Pelenka előre vásárlásnál nekem a helyhiány korlátozó tényező :roll:. De bizti nálatok is lehet kapni no name pelusokat, amik fele annyiba kerülnek, mint a többi és állítólag kb. ugyanaz a minőség (kevésbé tapad a ragasztócsíkja vagy ilyesmit magyarázott a múltkor egy anyuka). Mi maradunk a pampersnél, amíg futja rá :wink:

Zsuzsko Nálunk a szülőszobára is vinni kellett Szaffinak egy váltás ruhát, mert rogton azt adták rá. Valahol jó érzés volt itthon bekészíteni a csomagba :). És itt azt kérték, hogy bubimentes ásványvíz legyen nálunk szüléskor, mert ha császár kell, az zavar be a legkevésbe. Ja, és én a saját hálóingemben szültem, bár mókás volt, mert amint megvolt Szaffi, közölte a doki, hogy akkor vagy vegyem le, vagy rántsam a nyakamba, mert a gyerek a pucér testemre jön :roll:. Én csak felhúztam, képtelen lettem volna felülni a vetkőzésért :oops:. Ahhoz viszont szégyenlős vagyok, hogy ott pucéran fetrengje szülés közben, még ha rám is dobtak egy lepedőt :oops:.
Pár hete ajánlotta egy barátnőm ezt a testvérbabakocsit:
http://www.minimano.hu/termekeink/babak ... informacio

Ma voltuink vadasparkban Mancival, így csak 4-kor aludt el, amikor hazaértünk, akkor viszont mi is apával, annyira fáradtak voltunk :oops:. Hiába öregszünk mindketten :). Most apával lementek kavicsot dobálni a dunapartra én meg pihizek 8). ja, és a csajom melyik állattól ijedt meg a Vadasparkban? Naná, hogy a juhtól :lol:. Ott sírt és rohant, meg mutogatott, hogy azonnal menjünk innen messze. A medve meg a farkas, az okés, no de egy birka?! :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


És hova teszitek ebbe a babakocsiba a kicsit? Mármint testvér babakocsi?! Nekem annyira furák ezek... Én biztos maradok Dóri kocsijánál, jó választás volt, az elején majd hordozni szeretném, már ha megyünk egyáltalán valahova, utána meg Dóri megy a saját lábán, kicsi meg a mózesbe. Ez az első terv, de ha nem válik be, majd Apa rohan kocsit venni... Mivel téli baba lesz öcsike, és most költözünk családi házba, így remek lesz, mert mindketten mehetnek ki a kertbe. Azaz én úgy képzelem, míg a kicsi alszik pl. a mózesben, addig Dórival kint a kertben játszunk, ha van hó hóembert építünk...., Így mindkettőnek megvan a levegő. Aztán tavasszal, nyáron ez megint más lesz, hiszem, hogy a közel 2 évesemmel el lehet jutni erre arra.... Bár tegnap, a 13 hónapos olyan szinten lefárasztott........... Bevásárlóközpontban rohantam utána, megállás nélkül ment be a boltokba, de csak egy bizonyos hatáskörzetben............ Vicces volt, a boltosok élvezték, én már kevésbé :) Na persze akkor jól jött a babakocsi :) De mire eljutok a két gyerekkel majd ilyen helyre, a kicsi sem lesz már annyira kicsi, Dóri meg majd 2 éves...

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
nyuszika85
 
 


Jó reggelt,

Makkmarci Nálam a "meló" nem választás kérdése:)) A párom minimálbére csak a lakáshitelre és a rezsi töredékére elég.
Ergo, ha létfenntartani is akarunk, akkor bizony nem állhatok ki a sorból. De ezt tudtam, amikor úgy döntöttem, hogy vállalom a közös babát. Azért írok egyes számban,mert a páromnál ez nem volt kérdés, nyilván ez a dolog rajtam múlott. Itt Borsodban nincs lehetőség sem jobban fizető melóra (páromnak) sem másodállásra. Ha jobb fizetést szeretne, külföld v. az ország másik vége...bár tudjuk mindannyian, hogy egyik sem életbiztosítás.
Mellesleg tényleg nem érzem tehernek amit csinálok. Azon szerencsés emberek közé tartozom, akik szeretik és élvezik a hivatásukat:))

RekujaÖrülök, hogy sikerült eladni a kocsit:) Na, ilyet még nem is hallottam, amit írtál, hogy saját ruha stb. Tényleg! Mostanában látom, hogy minden újszülött kezére kesztyűt húznak a csecsemő osztályon! Azt mondják azért, mert (újabb találmány) nem lehet 6 hetes korig vágni a csecsemő körmét,mert begyullad :shock: :shock: :shock: Ez mindenütt így van?
hát, x éve próbáltam noname pelusokat...nekem nem váltak be. Inkább veszek drágábbat, de én sokat bosszankodtam a "spórolásom" miatt.
Az alvás pedig nem öregség kérdése:)) kikérem magamnak:) én is mindig pihenek ebéd után:))
Én megértem "Mancit":)) Jómagam a csirkéktől kapok sikító frászt :lol: :lol:

Zafír, kérlek ne vedd sértésnek, de találtam valamit. Ha gondolod, itt is nézelődhetsz.
http://aprod.hu/hirdetesek/?q=iker+babakocsi
Zsuzskó, szerintem itt vannak testvér babakocsik is!

Tudom mit akarok írni napok óta. Megfigyeltem, hogy Elődnek van "ritmusa":)) Nagyon aktív a kispasim egész nap, délután van egy nyugalmi fázisa úgy 3-5-ig kb. aztán est 8 fél 9 körül elcsendesedik. Éjszaka csak finom apróbb mozgásai vannak, de azt már észre vettem, hogy az nem tetszik neki,ha ráfekszek egy picit jobban a pocakomra. Rögtön ott kezd el rugdosni:)) Na és a bugyi korcát sem tűri:)) Hiába, már most képes "ledumálni" a nőkről a bugyit:)) Mi lesz később??:)))
Reggel kb, 5 fél hat körül ébredek arra, hogy élénkebben mozog:))

Ti nem tapasztaltok ilyesmit? :oops:

Lilypie Pregnancy tickers
gemini71
Tiszaújváros
 
 


Nyuszika Én se látom ebben a kocsiban, hogy lehet fektetni a kicsit, meg hogy kilát-e a hátsó baba, ha már tud ülni :roll:. Megnéznék egy képet, ahol gyerekek is vannak benne!
Mi is az egy babakocsi+kendő módszernél maradunk, bár Szaffimat elnézve, többé nem marad meg kocsiban, csak ha beteg :roll:. Hétfőn megyek BKVval védőnőhöz, sztem nem visszük a kocsit, max cipelem a kis seggét azon a párszáz méteren, ami a buszmegállóig van :roll:.

Gemini 6 hetes korig körömvágást tényleg nem ajánlottak Szaffinál sem, de nekem a gyerekorvos meg a védőnő is azt mondta, hogy semmi baja nem lesz, ha összekarcolja magát, mert még olyan puha a körme, hogy csak felszíni sérülést okoz, és tényleg, másnapra már nyoma sem volt a dolognak. Szóval én nem kesztyűztem vele, úgyis 5 percen belül leszedte magáról már 1 naposan is, mikor anyám ráadta lelkesen :lol:.
Csirkéktől én is rettegek :D

Mesónak kb. az a ritmusa, hogy akkor mozog, ha én végre nyugiban vagyok, illetve ha „kilát” :). Néha felhúzom a pólóm, ha nem közvetlen fény éri a hasamat, és olyankor rögtön ficánkolni kezd, talán bemegy valami világosság, nemtom :roll:. Na, Szaffi felfedezte, hogy gép előtt vagyok… megyek…

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Volt termés, nem mondom. Ha egyszer belelendültök az írásba... :D

Mi végre lejutottunk Csopakra. Szép idő volt. :x De azért jól sikerült. Volt kalandpark, pancsi, kürtőskalács... Csak megint olyan migrénem lett, hogy muszáj volt 2 fröccsöt meginnom gyógyászati céllal. 8) szerencsére használt. :D Ittam eperbort, iletve fröccsöt. Olyan volt mint az erjedt eperszörp. Na jó, annál jobb. Szóval inkább finomabb.

Úgy néz ki, végre van neve a kis tökösnek: Sebestyén. :D Apa a listámról 2 nevet választott ki, így közös megegyezéssel Sebi lesz.
Én is figyelem a napi ritmusát. A nappalt nem tudom megjegyezni, de este 10 körül majdnem mindig bulizik. Gondolom, akkor fog majd kérni enni, ha kint lesz. Éjjel nem tudom, mit csinál, csak ha rosszul alszom. Van úgy, hogy mocorog éjszaka.

Rekuja, kérdezted, hogy bírtuk gyerekek nélkül. Szerintem, ha majd neked is lesz 2 ilyen nagy örökmozgó, örökké egymással perlekedő, vagy együtt játszód, pláne, ha az egyik fiú...akkor majd rájössz, milyen jó pár nap nyugi.
:wink:

Ők, ha játszanak együtt, akkor is fárasztóak, mert vagy veszélyeset, vagy hangosat, vagy olyat játszanak, aminek sírás, vagy árulkodás a vége.
Szóval bármennyire szeretjük őket, jólesik egy kis pihi. Pláne pocakosan.

Babakocsiban árakat is figyelembe véve a Bergon Camareloja tetszik legjobban. Illetve a Concord, de az horror áron van.

Jól előreszaladtatok a kórházi csomag témával. :D
Én még nem gondoltam a tartalmára.
Viszont a babának minenképp érdemes egy vékony sapkát bevinni, mert mindig huzat van, meg hideg a folyosókon, és amíg ott tologatjuk a babácskát, jól megfázhat a kis feje.
Én viszek be mindig pelust meg popsitörlőt is. Törölköző, szerintem nem kellhet, mindig a nővérek fürdetik őket. Bár, lehet, hogy valahol kérik.
Nekem amivel a 2. szülésnél gondom volt, az aranyér. Na, ahhoz jó, ha van Reparon kenőcs és kúp. Meg gumikesztyű, mert én mindig azon aggódtam, hogy hol nyúlkálok azzal a kezemmel, amivel aztán a babának akár a szájába is nyúlok a szopi végén, hogy elengedje a cicit. Szóval, ki tudja, mi marad a kezemen, hiába mosom. Lehet, hogy én túlparázom ezt, de egy újszülött olyan kis törékeny.

Én majd augusztus első péntekén megyek dokihoz. Uh is lesz. Mostmár én is kikövetelem a 4D-t. A 20. héten azt mondta a dokinő, hogy még korai.
:shock: Szerintem nem lett volna az. Na mindegy.

Szép estét!

Bobek

Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
bobek
 
 


Sziasztok!

Hétvégén nagyszülőknél jártunk Balcsitól 20km-re laknak, jó nagy zabálásokat ejtettünk :D
Úgyhogy megjöttünk, ráugrottam a laptopomra és végigolvastam a kommenteket.. Jól be is paráztam..:(
Zsuzskó! Ez a lista életmentő, de nekem elég kínai :S tiszta szellemileg gyengusnak érzem magam, de pontosan mire is szolgál a textil pelus? Mi az a mellbimbó kenőcs, védő, stb? :( olyan jól elnövesztgetem a pocakot, de ha eljön a november nem tudom mi lesz velem..be vagyok rezelve... na meg Tena és a többiek..de jó nektek, hogy képben vagytok.. Szóval nem is akarok senkit fárasztani a hülye kérdéseimmel, nincs valami könyv gyépéseknek? ilyen gyakorlati használható valami...
Igazából neten minden fent van és megtalálnám, csak annyira be vagyok ijedve a tudatlanságtól, hogy nem is merek belevágni..:(
Minden esetre köszönöm én is a listát, ki is írom :)

A sok dícséretet nagyon köszönjük Zorkusommal együtt :) Nagyon aranyosak vagytok!
A semmi felesleg nem igaz ám, már vagy 7kilót híztam..,csak a kép pont az előnyös részeimet mutatja :D csúnyán hájasodik a combom, nő a fenekem, és a derekam is úszógumis :S ez van, a Babáért mindent be kell vállalni :)

Nekem egyre rosszabb a közérzetem, nehezen kapok levegőt :( olyan, mintha a hasam nyomná a tüdőmet..

Amilyen béna vagyok mindenben és félek, hogy bajban leszek a tudatlanságaim miatt, babakocsi témában bezzeg azonnal tudtam mit akarok és meg is szereztem.. Concord babakocsit akartam mindenképp, beleszerelmesedtem azonnal, de az ára vérlázítóan horror! Autót akartam nemrég kb annyiért venni.. :evil:
Aztán addig ültem a gép előtt éjt nappallá téve, hogy összeszedegettem használtan az egész 3-as szettet, töredék áron, és olyan állapotban, hogy ugrálok örömömben.. Concord Fusion lett, nagyon szuper, csak még így,használtan is elég sokba kerülnek.. :evil:

Babaköröm: Hát nem akarok okoskodni első babás révén, de nekem van az arcomon egy heg..pici, aranyoska, de szabad szemmel látható heg..A kórházban karmoltam meg magam pár naposan... ennyit erről részemről..

Mi is megyük G1-be 4D-re, de aug.21-re kaptam időpontot..az még jó messze van..

na igyekszem legközelebb már név szerint is válaszolgatni, addig is mindenkinek szép álmokat, jó ébredést, vagy szép napot :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Lilypie Pregnancy tickers
nyuszuli
Budapest
 
 
 


nyuszuli, a védőnénitől kaptál kis könyvecskéket? Azokban minden le van írva, amikről itt beszélünk. A 3. trimeszteres könyvben meg lesz egy ajánlott kórházi csomag lista, illetve egy ajánlott babakelengye lista. Nekem Szaffinál az sokat segített kiigazodni, hogy miből-mennyi, meg egyáltalán mi és mire kell :)

Ma cserélik a bojlert, délután meg védőnénihez megyünk. Nem mertem bevállalni a babakocsis BKV-zést, félek annyit emelni, ráadásul csúcsforgalom lesz a buszon hazafelé, fel se férnénk abban a megállóban babakocsival :(. Szegény apa cserébe BKV-zhet :(. Alvásidőben meg sikálhatom a kádat, gondolom a boijler csere után szükség lesz rá :?

Bobek, ma megpróbáltam lepasszolni Szaffit 4-6ig, amíg védőnénizek, de anyám nem ér rá.Hozzáteszem, 6 hete nyugdíjas, még egyszer se ért rá... se fogorvoshoz, se fodrászhoz nem jutottam így el :?. Szóval igen, időnként én is "lepasszolnám" a csajszit, de egyenlőre nem tudom elképzelni, hogy több napra is. Majd ha nagyobb lesz, erőt veszek magamon :)

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Gemini

Én 90C-s melltartót vettem akkor. Még azok is megvannak, de 1-2 újat is be szeretnék szerezni :D
Tegnap kiválogattam Livikém kinőtt ruháiból az újszülött ruhákat. :D Rendesen furcsa volt látni azokat az apró ruhákaat. Ráadásul, hogy Livcsim koraszülött volt, nagyon picik voltak a kezdő ruhái. Nagyon jó volt válogatni :D

KépKép
KépKép
gittus0726
 
 


Nekünk is azt mondták a kórházban, hogy ne vágjuk a körmét, de mi itthon amint hazajöttünk, vágtuk. Micsoda mázli, nyáron kesztyűben.... És tényleg férfi dolog, én hónapokig nem vágtam, nem mertem..... :)

Nálunk is van segítség bőven, de mi úgy vagyunk, hogy csak ha nagyon nagyon muszáj, akkor kérünk segítséget. Nincsen hiányunk, tehát nem vágyunk el kettesben ide oda, ha igen, az annyira ritka, hogy amióta Dóri megszületett, kb. 3-4 alkalommal voltunk el egy vacsin, egy bulin, de akkor is Dóri itthon aludt, egyik nagyszülő maradt vele, fürdetés, altatás és felügyelet. Pedig lenne mód az ottalvásra, de most, hogy ennyire tombol, ha lelépünk...... Hát nem tudom, pedig egyszer el kell kezdeni. Mi is augusztusra terveztük az első ottalvást, Anyuméknál, de még nem biztos, hogy meglesz.

Bugi nálunk is egész napos, tegnap kétszer is masszívan megrúgta Anyum kezét, tegnap előtt Apukája is érezte. Nevek kapcsán még bajlódunk, Laci vagy Levi, Laci az Apja után lenne, na meg családi hagyomány, én Levi párti vagyok, de el kéne dönteni... De hogyan?!?!?! Mert mindketten hajlanánk a másik névre is, teljesen azonosak az érveink is a nevekre, semmi különbség nincs. Na jó, nekem van a családi nyomás, ami miatt nekem kéne beadni a derekam, de az is tény, a nevet mi döntjük el.... Passz.....

Na, megyek, kitakarítottunk, most meg ellátogatunk egy játszótérre tartósabban. Soha nem voltunk még így, de ki akarom Dórit fárasztani, kíváncsi vagyok kinyúlik-e délután és alszik-e 1 óránál többet is.....

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
nyuszika85
 
 


Makkmarci
Válaszoltam az üzidre!! :)

KépKép
KépKép
gittus0726
 
 


Zsuzskó, igen, ez a verzió is felmerült, mint László Levente, de mivel nem is használnánk így a Levit, minek...:(

Na, voltunk játszón, ebéd után elálmosodott a gyermek, erre????? Nincs 30 perce, hogy alszik és már fent van és sír............ Basszus, éppen megebédeltem............ De most nem megyek be, mert nem ordít, csak szenvedőset játszik, de ahelyett, hogy aludna, ahogy gondoltam, nem, Ő fent van............ Kiborulok ettől a napi max. 1 órás alvásaitól.... Zsuzskó, Nálatok mi lett az átállással?

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
nyuszika85
 
 


Nyuszika Napi 1 óra alvásért részvét :( Ez tényleg nehéz lehet. Csak egyszer alszik már? Szaffi is nehezen szokta meg az átállást, volt kb. 1 nehéz hónapunk, aztán fokozatosan aludt egyre többet és többet délután, de tényleg függ attól, mennyire fárad el. Meg ugye nem rakom le, amint álmosnak látszik, hanem várunk még egy fél órát, órát, akkor mélyebben is alszik.
Ne is mond a hisztit… a rácsoságyban nem érdekelt, de ebből kimászik, ha nem akar aludni :roll:. Oké, még csak egyszer volt ilyen, csak hát már nem válik be, hogy otthagyom, és 3 perc múlva megint alszik, mert 3 perc múlva már a nappaliban van :roll:. Viszont mellé lehet feküdni, és akkor gyorsan visszaalszik :wink:
Levente László is jó név, a család megnyugszik, hogy azért ott van apa neve, te meg hívhatod Levinek :wink:. Nekem anyám lett családi nyomásra Zsuzsanna, aztán soha senki nem hívja így, mert az anyja Zizinek kezdte becézni csak azért is :lol:.
Tegnap nálunk is apa végre érezte a hatalmas hancúrt, mondta is Szaffinak, hogy gyere ide érezni, ahogy rúg Mesó baba anya hasában, mire Szaffi elbőgte magát és kirohant :shock:. Ezt még tanulnunk kell :roll:.

Nálunk mindig én vágom a körmét, szintén csipesszel. Mondjuk az elején olyan kis puha volt, hogy hozzáértem és letört, akkor nem erőltettem a dolgot pár hétig. A gyerekorvos javasolta, hogy alkohollal töröljük át a körmöt is meg az ollót/csipeszt is eleinte, mert akkor a bevérzések rögtön fertőtlenítve is lesznek és eláll a vérzés is hamar, annyi alkohol meg nem számít. Hát nem törölgettem egyszer sem :).

Zsuzsko Felszerelések anyámnál is vannak/voltak, a szándékban nincs hiány, csak a megvalósulás szokott hibádzani :roll:. De most délelőtt beszéltem a fodrásszal, szóval úgy tűnik, csütörtkön alvásidőben itt lesz 1,5 órát, persze hozza a másik unokát is (Hannát), akire érdekes módon tud egész nyáron vigyázni :roll:. Á, még dolgoznunk kell ezen :roll:. Igazából mi alakítottuk úgy, hogy elég önállóak legyünk, szóval magunkra vessünk :lol:.
Én természetesen szültem, de alig véreztem már 1 hét után csak tisztasági betétet használtam, kb. 3 hét után nem kellett semmi, aztán 5 hét után menstruáltam :evil:.
Gyereknevelési könyvből nekem Ranschburg jön be, de abban persze nem gyakorlati tanácsok vannak (pelenkázás stb mármint nincs benne).

Bojler lecseréve, takarítok (most szárad az 1. felmosás) meg élvezem, hogy van melegvíz 8). Eddig hideg/forró választás volt, isteni, hogy lehet állítani, na meg hogy megint van a konyhában is melegvíz :lol:. Tiszta luxuskörülmények lettek ám itten! 8)

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Rekuja, már elég régóta csak egyszer alszik, ma nem voltam rest 1:45 perc tombolást hisztit hagytam neki a szobába, max itatni mentem be. De nem aludt. Amint kivettem, csend volt és ha valaki nem tudja, meg sem mondja, hogy közel 2 órás harc után van: mosolygott, arcán semmi nem látszik............ :roll: Egyszerűen éjjel megalussza, ami neki kell..... Ok, de így pocakosan, tolva a babakocsit, Őt, az emelkedős budai oldalon, kikészültem, ahelyett, hogy megajándékozott volna egy nagyobb szundival, ma botrányosan keveset aludt.............. Apja Lánya.... Nekem nagy az alvásigényem, nekem akkor jó, ha este 10-től reggel 8-ig alszok. Apja ha lefekszik éjfélkor és 6-kor kel, szuperül van................ Dóri is ilyen, kialussza magát éjjel, nappal alig van igénye.............. :(

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
nyuszika85
 
 


Gemini: Köszönöm a linket. Egyáltalán nem sértettél meg. Én meg soha nem ébredtem arra, hogy rugdosna. :( Nekem inkább délután és este aktívak.

A Sebestyén nagyon szép név. A fiad névnapján van a születésnapom. :lol:

Nyuszuli: Hát igen. A levegővétel. Én sajnos már a 16. hét óta küzök ezzel. :cry:
Dokim szerint ez már csak rosszabb lesz ahogy telik az idő.

Rekuya: Annyira megtetszett a babanyomos pocakos hennás képed, hogy elloptam az ötletet.A különbség: 2x2 tappancs és a köldököm két oldalán van és nem teli, csak körvonal. Remélem nem baj.

Zafír
Lilypie Premature Baby tickers
zafir100
 
 


Pffff.... Zsuzska, szegény..... Remélem minket elkerül ez a gonosz kis szellem, aki megszállta Gyurkát?!.... Én minden próbálkozásánál kitartok. Most nálunk is ez megy, eleinte azt hittem, csak nálam, de nem, Apjánál is.... Nem hallgat a nem-re és csak azért is csinálja.... Nálunk betarthatatlan lenne a bünti sarok, mert fogná magát és kifordulna... Egyszer büntiből beraktam az ágyába...... Elszállt már akkor az agyam,. Nem elaludt 2 perc alatt?!?!?! :shock: Szerintem nem tehetsz mást Te sem, mint kitartóan mondod a nap 24 órájából 28 órán át a NEM SZABAD kulcsmondatot, a hisztiket úgy kezeled ahogy kell, tudomást sem veszel róla és mondjuk Dani miatt nem vehetsz be nyugtatót, de képzeld el, hogy most bevetted..... És ha már "bevetted", küldj nekem is............. :roll: Még hogy az anyaság mindig leányálom............. Na, ez tényleg nem igaz és aki nem került még ebbe, a sok sok jó dolog mellett ezeket el sem tudja képzelni............ :(

Most gondolkozok, de nem tudsz mit tenni.... Én kínomban már a kezecskéjére is szoktam csapni, amikor kedvesen, erősebben, emelt hangon is elmondom, hogy nem szabad, majd csak azért is.... De nálunk is ez megy. Mindenre.... Újság, kirámolások, virágföld kikaparás, spájz kirámolás (elsősorban a sütő rum....), sapka letépés, amikor tűz a nap, etetés.... Na az most lett botrány nálunk. Jó, ha 5-8 kanállal eszik, utána..... Kiveszi a szájából, kenegeti mindenhova én meg agyhugykövet kapok........... Valamelyik nap kizártam a konyhából.... (amerikai konyhás, így lát a nappaliból bőven, de pont egy ajtóráccsal kizárható a gyerek)... Azt az ordítást................. Egy nyugtatta meg, ha a Bebe TV-t bekapcsoltam. Akkor lekattant rólam........ De basszus, egy 13 hónapos ne legyen TV függő véletlen sem... Ok, a véleményem, nem méreg a tv, és nem is ül le elé reggeltől estig, de az is igaz, hogy az egészsége mindenek előtt, na már most akkorát nőtt, hogy a tűzhely elérése pipiskedve bőven megy.... És amikor ott lobog a kaja..... Akkor csak azért is kizárom, legalább erősödik a tüdeje.... Vagy TV-zik abban a 20 percben...........

ÓÓÓ, bocsi, szófosás.... Csak a gyereknevelés csínjai most jönnek és néha azt hiszem, csak én küzdök, aztán jó hallani, hogy nem vagyok egyedül... (Bocsi Zsuzsko)

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
nyuszika85
 
 


Kemény, annyi eszük van, hogy csak na... Dóri is ezt szokta, hogy párnákat húz-von a fotel... elé és úgy mászik fel, persze ennyi is elég, mert alapból a földről is fel tudna mászni, ha akarná, csak az elég küzdős, de pár hét és megy az magától. Akkor mi lesz velem.... Mert a kanapén nem ül, rugózik, rohangál........... Off...... Na erre mondják, hogy két felé fogunk szaladni majd, ha a két gyerek meglesz....

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
nyuszika85
 
 


Hű csajok, Ti aztán termeltetek.

Nagyon örülök és gratula mindenkinek, aki túl van a babakocsi vásárláson. Aki pedig előtte van, sok szerencsét. Ezek olyan dolgok tényleg, amik az első nehezebb, de nagyon izgalmas részei a babvárásnak. Én úgy voltam vele, hogy mindent a gyerek érdekében, akár a legdrágábbat is. Aztán az Uram felvilágosított, hogy csak OKOSAN! Nem bizti, hogy ami a legdrágább, az a legjobb is. Az első autós gyerekülésnél ez nem jött be, ott olcsót választottunk és nagyon vacak is volt. A másodiknál már szerencséére volt tapasztalat és ott okosabbak voltunk, az be is jött szerencsére.

Gemini, nekem nem volt bajom a nejlon ablak részével. Egyedül a pelenkázó-táska sínylette meg egy kicsit jobban a használatot, de az is csak egy helyen szakadt el. Igaz, hogy azt nagyon sokat, minden nap használtam, amíg az Eszti szobatiszta nem lett. Most rákérdeztem mennyi egy új, azt mondták a boltban, hogy 10.000, oké, akkor lemondok róla, majd inkább megvarratom. A kerekeket már megrendeltem hozzá, mert azok bizony elkoptak, de ez úgy gondolom természetes. emlékezni nem emlékszem a betét nevére, de megnézem neked a boltban és majd megírom.

Nagyon szépek a 4D-s felvételek, Zsuzskó, annak ellenére, hogy szégyenlős volt Dani, nagyon szép képeket készítettek róla. Olyan hihetetlen, hogy már ilyen szépen kivehetőek a vonásaik. Én még mindig rácsodálkozok ezekre a dolgokra.

Szülés: én természetes úton szültem, és utána 6 hétig véreztem. Az első 2 hét volt erősebb aztán már csak gyengébb mensi-szerű, a végén meg már csak mutatóban volt. De az eleje kemény volt, ráadásul kánikula, és piszok kényelmetlen. Engem leginkább a varratom és az aranyerem feszélyezett. Nem mertem hozzáérni. Aztán az is nagyon hamar, egy-két hét alatt rendbe jött. De biztos, hogy kell az olyan betét és hálós bugyi, ami nem tapad oda a sebhez.

Hohó! Hiszti! Üdv a klubban lányok! Nálunk jó ideje megy, és fogalmam sincs mikor lesz vége. Eszter extra hisztis kiscsaj. Azt hiszem részben az én hibám is, és persze a természetéből is sok adódik. Ne legyetek restek és puhányak, törjétek le a pici szarvaikat időben, mert a fejetekre fog nőni a kis betyár. Én most nyögöm ezt. Nem voltam elég kemény és kitartó, és sokszor hagytam felül kerekedni, és most már nagyon bánom. Most már tudom és úgy is járok el talán, ahogy kell, de hamarabb kellett volna kezdenem. Nálatok még picik, persze, hogy hisztizik, amikor valamit nem ér el, hiszen el még nem tudja mondani, hát más eszközöket választ, hogy kifejezze a mérgét vagy elkeseredettségét. Más részről pedig hihetetlen manipulatívak. Simán érzi a kis bestia, hogy mivel fog meg. Az én lányom pl. bármikor képes krokodilkönnyeket ontani a sima hiszti alatt is. Én annak idején azt olvastam, hogy a hiszti és az igazi sírás között a különbség a könny. Be is vettem, és rá kellett jönnöm, hogy ez nálunk nem működik. Egyébként a tűzhely tényleg rizikófaktor, de nyugodtam oda lehet vezetni a kis kezecskéjüket a meleg sütőhöz vagy edényhez, hogy érezze, hogy tényleg meleg. Nekünk ez segített. A többiről pedig az a tapasztalat nálunk, hogy csak a saját hibáiból és buktatóiból tanul. Eszter egyébként is nagyon makacs és önfejű (akár az anyja és az apja, tehát nem is tudom, miért csodálkozom…) csak akkor látja be, ha már megtörtént a baj. Ha leesett a székről, beütötte a kezét vagy éppen elesett…. Most nálunk az abszolút szófogadatlanság megy, nem jön fürdeni, ha kérem, nem indulunk el időben a játszótérről, mert ő még ezt-meg azt szeretne stb. De egyszer ennek is vége lesz. Ezeket leszámítva, pedig olyan tündéri ez a korszak, mert nagyon látványosan okosodnak, hihetetlen dumája van, nagyon nyitott gyerek és nagyon tud szeretni.
Szóval lányok kitartás, lesz ez még rosszabb is!

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
zsabo76
Kecskemét
 
 


Sziasztok!

Lányok, ne vegyétek el a kedvünket a babavárástól! :D Én már úgy elfelejtettem ezt az 1-2 éves korszakot, hogy most rémüldözve olvaslak titeket. Kemény lehet, pláne még a pocakossággal fűszerezve. Csak kitartást tudok kívánni a kis ördögökhöz.

Egyik nap voltunk a Decathlonban a gyerekekkel. Nagyon szeretik, mindig bringáznak, rollereznek, meg a mászófalon és az alatta levő szivacson játszanak. Most volt ott egy kislány, olyan 2 év körüli lehetett, gyönyörű kis gyerek volt, de ahogy viselkedett... Első dolga volt, hogy a majdnem 5 éves lányom kezéből ki akarta tépni a lányom által hozott labdát. Amikor ez nem sikerült, elkezdte ütni a hátát. Akkor Dórikám béketűrő révén inkább odaadta neki a labdát. Na, végig ez volt a program. Folyamatosan az én gyerekeimet bántotta az a kis banya. Én már körülnéztem, kié ez a gyerek felkiáltással, de semmi. Aztán néha arra járt egy nő, vagy egy férfi, gondolom a szülők, és akkor édes hangon "rászóltak": Borcsikám, ne vedd el a labdát, szívem! Hű, felment bennem a pumpa. Ha az enyémek csinálnák ezt mással, kissé más hangot ütnék meg a gyerekemmel. Jó, hogy nem puszilgatta össze jutalmul...

bobek

Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
bobek
 
 


Nyuszika, Zsuzsko Én nem élem meg ennyire tragikusnak a hisztit :roll:. Úgy szoktam felfogni, hogy a hiszti két dolgot jelent: anya, foglalkozz velem! Illetve: Ezt akarom csinálni, bármit is akarsz te! Mindkettőnél jobban odafigyelek rá, a második esetben elterelem a figyelmét, valami olyannal kezdünk játszani, amit nagyon szeret, és ami mellett hamar elfelejti, hogy ő nem is ezzel akart foglalkozni. Akkor van direkt Nem szabad! dologgal játszás, ha nem kap annyi figyelmet, amennyit akar nálunk. Ilyenkor énekelünk, vagy előveszek egy érdekes konyhai eszközt (sajtreszelő, famozsár, fokhagymaprés). Tűzhelyből a sütő elektromos, az nem forró, csak meleg, hozzáér, elkapja a kis kezét, de nem égeti meg. Direkt ilyet vettünk. Gáztűzhelyre meg azt találtam ki, hogy kb. fél méterre van egy hokedli, amiből rálát, de nem éri el. Mivel úgyis ott állok a tűz előtt, elkapom, ha leesik, így viszont látja, mit csinálok. Amíg kisebb volt, az etetőszéket tettem be a konyhába, és onnan nézte, ahogy főzök, én meg mint egy sportkommentátor vagy főzős műsorban a Stahl Judit, magyaráztam neki hogy mit csinálok :lol:. Egy idő után megszokta, bizonyos háztartási munkákat természetesnek vesz már (mosógép bepakolás, teregetés, mosogatás, kaja melegítés, főzés max. 20 perc, locsolás, erkélyen elszáradt virágok leszedése stb.). Gondolom egyre több és több minden lesz. Én olyan vagyok, hogy inkább örülök, ha valami újabbat elfogad, mint azon bosszankodok, hogy mi mindent nem hagy (mosogatást kb. 1 hete viseli el, számítógépezésemet sztem sose fogja).
TV korlátozva egyáltalán nem káros, sőt! Ha korának megfelelő műsort néz (teletubbis, kisvakond, Gyerekdalok stb.) még hasznos is. Híradó viszont még vagy 15 évig káros, mert irreális benyomása lesz a világról (érdekes felmérés, hogy a híradót néző gyerekek 1000x annyi gyilkosságot feltételeznek az országban évente, mint a valós adat). Ők már egy olyan társadalomba nőnek bele, amelynél a vizuális kommunikáció sokkal jelentősebb, mint anyáink idejében, ehhez viszont fejlettebb jobb agyfélteke kell, amit a kiskori vizuális ingerekkel lehet elérni. Persze ez a ballos agyfélteke fejlesztésének rovására megy, ezért rosszabbul teljesíthetnek a suliban (pl. diszesek), de ez nem az ő hibájuk, az iskolarendszer reagál rohadt lassan a társadalmi igényekre (mi a szarnak kell helyesen írni, amikor mindenki korrektúrás gépet használ, és miért nem tanítanak vakon gépírni, mikor ma már van olyan fontos, mint a kézírás?!).
Bocsi a hosszú pszichológiai háttérérért, engem néha megnyugtat, ha kisvakondot nézünk este (az ölemben ülve you tube-on).

Bobek Nagyon tetszett „Borcsika” leírása :lol:. Naná, hogy agresszív a gyerek, erre legalább minimális figyelmet kapott a szülőktől, ha már másra nem :roll:. Decatlont Szaffi is szereti, élvezi, hogy átgurít egy labdát a sorok között, és mindig van egy kedves vásárló, aki látatlanba visszagurítja :lol:. Apa viszont utálja, mert egy csomó ruhát veszek mindig (szeretem a gyerekruháikat, iszonyú praktikusak, főleg a sapka-pulcsi témában verhetetlenek!).

Zsabó Tudod, a kulcsszó a dackorszak és kinövi :lol:. Egyébként sok kultúrában ezt sokkal okosabban kezelik. Nálunk egy közértben hisztiző gyerekre mindenki csúnyán néz, bizonyos „piros kabátos öregasszonyok” még jó tanácsokkal is ellátják ilyenkor az anyukát (amúgy a „piros kabátos öregasszony” létező fogalom a tranzakció analízisben, mint személyiség jegy :lol:. Az ő kedvenc meséjük volt a Piroska és a farkas kiskorukban :lol:). Az arab világban pl. tök természetes, hogy egy hisztiző kisgyerekhez nem szólnak, várnak 5-10 percet, senki sem foglalkozik vele, majd a gyerek abbahagyja, és megy minden tovább. Na próbáld ezt meg egy BKV buszon, hányan szólnak ám bele! :evil:.
Én eddig kb. 3-4 alkalommal hagytam lent a földszinten Szaffit, mert „nem akart feljönni”. Hisztizett 5 percet, aztán csattogott felfelé (mozgásérzékelős a lámpa, úgyhogy nem maradt sötétben és le lehet lesni, hogy merre tart). Azóta sosincs hiszti, jön mellettem szépen.
Zsuzsko Hát Mesóból nem látszott ennyi kézen-lábon át, ügyes tényleg a doki (mondjuk az enyém nem próbálkozott ilyen hosszan).

Zafír Tegyél fel képet a dupla tappancsokról :lol:. Hétvégén lehet, megint eljutunk vmi strandra, ha olyan lesz az idő, na most már viszek magammal vmi babaképet, hogy azt fessenek rám :lol:.

Nyuszika kis alvásigényre nagyon nagy részvét :(. Nekem is nagy igényem van, szerencsére apának is, talán minden gyerekünk örökli majd :lol:. Van egy ilyen kollégám, aki napi 4-5 óra alvással beéri, hát szerintem szörnyen hangzik :shock:. Apa legalább éjszakázott eleinte a picivel, ha már úgyse akar aludni? Ebből az egy szempontból lehet praktikus :D

Még valami eszembe jutott! Ismeritek a [i]Hisztimesék[/b] című könyvet? egyik gyerekpszichológus tanárunk ajánlotta, nagyon aranyos, bár inkább a dackorszak méretű gyerekeknek való.

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Rekuja, nem tragikus a hiszti, valóban, csak néha idegeket tud borzolni és a cérna nálam is most szakadozik :) Amúgy meg Kisvakond.... Pont ma vettem DVD-t, hogyha főzök, addig azt nézze, így legalább nyugisabb lesz Ő is. Úgyis csak ideig óráig áll fenn ez az állapot, mert ahova költözünk, ott leválaszthatatlan a konyha. Házimunkát együtt csináljuk, legújabb sláger, hogy a terasz óriási parvist is hozza be és sepreget... Hiába adtam kicsit, az nem jó, csak a nagy :) Mosógép sláger, főleg a teregetés. Ezt sem mutattam neki, nem kértem, Ő mégis mindig jön és adogatja a ruhákat :) Most így pocakosan örülök, mert nem kell annyit hajolgatni. :) Mi mindent együtt csinálunk, korábban én is vittem a konyhába és Stahlosat játszottam, de most ez nem így van. Most minden reggel megbeszéljük a napi programot, én rengeteget karattyolok hozzá. Foglalkozni meg reménytelen, leülök és ott hagy, ha meg kellek, odahozza az aktuális játékot, akkor persze beszélünk róla. Most éppen lakberendezés van, tologatja az egyik rattan puffot, így én netezek abban a 2 percben :) Szerintem pl. nálunk sok minden úgy megy, hogy rengeteget tanulhat belőle, tanul is, de mondjuk mostanság a masszívan nem hallgat a nemre... Sőt, ha valami nem úgy vagy, ahogy Nagymamamája mondta, ez a masszív hiszti előszobája, fogja és sztrájkolva leül a földre. Bárhol. Utcán, bevásárlóközpontban, mindenhol. Ok, engem nem érdekel, türelmesen megvárom és küzdünk tovább, mert persze úgyis az lesz akkor, amit én akarok. Én kitartok az akaratom mellett (persze eléggé szabadjára van engedve, igen is elő kell fordulnia, hogy nem minden úgy van ahogy akarja). De kérdés, Zsabo, szerinted Te mikor, hogyan nem törted le a szarvát időben?! Én próbálom törögetni, mert szerintem próbálkozik, mindenhez ezerszer visszamegy, amit tud, hogy nem szabad, napokkal később is, de nem engedek. Persze van, amire tudom, már most következetlen.... De mindegy....

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
nyuszika85
 
 


Úgy értem Nyuszika, hogy én nem ismertem fel idejében szerintem, hogy hiszti a hiszti. Nálunk nem volt ilyen idősen - mint most a Dóri vagy a Szaffi - leülős, földhözverős hiszti. Csak sírás és kapaszkodás. És én nagyon sokat tutujgattam. Pl. Eszter nagyon társas lény (persze melyik gyerek nem az?) de Ő egyedül például képtelen játszani, csak valakivel. És ez szerintem én szúrtam el, nem erőszakoltam ki egy kicsit sem, hogy a játékokat egyedül is gyakorolja, mindig játszottam vele. Mi is szó szerint mindent együtt csinálunk. Teregetés, mosógépbe való bepakolás, főzés (imád zöldséget pucolni, gombát pucolni, nyers húst tapicskolni......) Most, hogy heteken belül 3 éves lesz, most már van, hogy babázik egyedül, bölcsiset játszik.
A TV nálunk kilőve mint lekötési eszköz. Egyáltalán nem néz TV-t, nem érdekli. Volt egy pár hét, amíg a Bogyó és Babócát szerette nézni, aztán volt az Alma együttes koncert DVD-je, az ment kb 3 hónapig éjjel nappal, és volt szintén 3 hónap, hogy Andre Rieu koncertet nézett. Most leginkább semmit. Pedig vannak olyan aranyos meséink, és mindegyiket kikacsoltatja. Egyszerűen nem érdekli.

És persze Rekuja, dackorszak és kinövi. Tudom én, de mikor? :D És mivel sokat "kényeztettem" ha nem kapja meg amit szeretne rögtön a nyafi van. Nem is biztos, hogy egyből hisztizik, hanem nyafka hangon kezd el beszélni, és ezzel az őrületbe tud kergetni. Ilyenkor mindig felszólítom, hogy sajnos ezt nem értem, mondja normál hangnemben, és akkor rögtön vált, és minden rendben van.
Tudom, hogy a kulcsszó a türelem. Mert látom, ha én türelmesebb és higgadtabb vagyok, akkor sokkal hatásosabb a hiszti-Eszti-masina leállítása, mint mikor rosszabb passzban kap el. Ha valahol kilóra árulnak türelmet, kérem a címet........
:D

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
zsabo76
Kecskemét
 
 


Zsabó Szerintem is a türelem a kulcs, no persze igazad van, nem mindig van itthon elég belőle :lol:. Nekem szerencsém van a saját természetemmel is, meg hát tanárként volt jó pár évem edződni ebben a témában :wink:. Akkor legalább nem a saját gyerekeimen bénáztam :lol:. Meg ott volt a mantra, amit mondogattam magamban, hogy lehet, hogy hülye ez a gyerek, de legalább nem az enyém :lol: :lol: :lol:. Apa nálunk alapból egy „jámbor jószág” így együtt egész jók vagyunk.
Az, hogy nem játszik el egyedül, sztem nem a te „nevelésed hibája”, simán lehet, hogy ilyen az alaptermészete, és bármit tettél volna, csak frusztrált lenne, így viszont kiegyensúlyozottan önállótlan 8) :lol:.
Alma együttes koncert dvd nekünk is sláger volt egy ideig, és nálunk is kifújt valamiért :roll:.

Nyuszika Látod, te is megtalálod a pozitív megoldásokat :wink:. És igen, néha elszakad anyánál is a cérna, és akkor nyelni kell egy nagyot. Én szoktam adni magamnak 1 percet ha minden kötél szakad, szigorúan ennyit (utána már frusztrálom magam, hogy sokáig voltam gonosz Szaffival). Egy kezem meg tudom számolni, hányszor viselkedtem vele csúnyán, ezek egy része a hormongyógyszerek mellett volt. De amikor fél órán belül harmadszor játszotta el, hogy iszik két kortyot, majd kiönti a vizet a konyhapadlóra, akkor nagyon elkáromkodtam magam. Pedig nem rosszaságból csinálta, csak tetszett neki, ahogy szétfolyik a víz. Üvöltözésnek hála (max két mondat volt) azóta nem önti ki a vizet a konyhában :D. Hasonlóan, az apja egyszer nagyon rákiabált, mikor hasbarúgta Mesót (direkt, nevetve). Na azóta ezt se csinálja, úgy megszeppent. De máskor nem kiabálunk rá, csak ha veszélyben van (autó elé futás stb.).

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Rekuja, kiegyensúlyozottan önállótlan? Ez tetszik, jót nevettem. Plusz még az is furi, hogy ez csak otthon van ám így, ha kimegyünk az utcára, bátor, önálló, leáll bratyizni mindenkivel, most már a gyerekeket sem csépeli (kinőtte ezt is-sajnos Ő az a fajta volt, aki minden ok nélkül rátámadt a gyerekekre, volt harapás, karmolás, hajhúzás, hú nagyon sok lelkiismeret furdalásom volt emiatt, ezt nem tudtam hová tenni, mert sehol nem látott ilyen példát, vagy másfél évig volt ez, hogy szinte testőre voltam a környező gyerekeknek).
Összetett dolgok ezek, és tényleg a türelem és az idő a gyógyír sok mindenre.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
zsabo76
Kecskemét
 
 


Hangoskodni én sem az ordításra mondom, csak igen is kell a megemelt hangnem, de esküszöm, ezt sem veszi fel sokszor.... :roll: De nem adom fel, még csak most fogja igazán :)

Amúgy anyukák, hogy vagytok? Pocaklakókkal? Nálunk semmi extra, mocorog egész nap, aktív, mint a nővére... Lesz itt még nemulass... Dóri is szétrúgta mindenemet, Macika is ezt csinálja.... Élvezem, de már látom a sorsom a téli időktől :)

Tegnap este fájdogált az alhasam, reggelre kialudtam, fene se tudja mitől. Mivel a család beteg, így nyomom a vitaminokat, nem akarok én is újra beteg lenni. És csodák csodájára az antibiotikum után nem lettem nőbeteg odalent......... Persze a nőgyógyászomat megkérdezem, nem lehet-e tünetmentesen, mert életemben nem volt még ilyen... Lehet a probiotikum?! Vagy maga a terhesség?! Nem tudom. Persze örülök, de na ná, hogy aggódok is. Én augusztus 7-én megyek dokihoz, addig jövő héten meghúzom a cukros löttyöt.... :)

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
nyuszika85
 
 


Hahó, nem mondjátok, hogy tegnap senki se járt erre?! Mindenki csak zugolvas, mi?! :evil: Na jó, nekem se volt időm :wink: :)

Már megint tele vagyok pattanással :evil:. Ennyit arról, hogy a fiú-várás jellemzője a pattanás :evil:. Barátnőm mára van kiírva, de még egyben. Nincs is szebb, mint egy túlhordott baba :lol:. Egyébként a nagyfia pár nappal fiatalabb Szaffimnál.
Tegnapi időben sikerült egy kicsit leégnem :shock:. Ehheez sztem tehetség kell :D

Zsabó Gondoltam rád, kb. 1 hete elkezdte Szaffi, hogy este velem akar elaludni. Egész kicsi kora óta az apja altatja, erre most kitalálta, hogy apa felé rázza a fejét, és mutogat az ajtóra. Igaz, most jutott el odáig, hogy a „nem”-et meg a „nincs”-et ki tudja fejezni, így egy picit egyszerűsödött a barkóbázásunk :).
Karmolás, hajhúzás nem rosszindulat, ha meg te tudod korlátozni, idővel erről is leszokik/leszokott. Ettől még tényleg kellemetlen. Általában a bölcsibe menetelhez kötik, itt legalábbis mindenkinek ezt mondja a bölcsis néni.

Nyuszika Épp tegnap kiabáltam le Szaffit, mikor a szájába vette a leesett pénzeket és vigyorgott hozzá. Amúgy hónapos óta játszik pénzekkel és sose vette a szájába, csak vmelyik mondókás könyvében volt egy vers egy kisbabáról, aki szájába teszi a pénzt :evil:. Na nem is ment utána a szekrény közelébe se, amiről leesett a pénz!

Mesó nekem is aktív, főleg, ha a hátamon fekszem, ugyanis kezdődik a légszomj korszak olyankor :(. Éjjel már felébredek a saját fulladásomra, remek így aludni, mert én automatikusan hátra fordulok, amint elaludtam. Oldalt alvás már csak párnákkal alátámasztott lábbal megy, így az egész franciaágyat elfoglalom, apa meg a nappaliban csövezik (bár ő jobban szereti a kanapé puha szivacsát, mint az ágy jó kis kemény matracát).

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Sajnos én most horror filmben szereplek, úgyhogy ismételten nem tudok írni :( :( :( :( :( :( :( :( :(
Tegnap kiderült, hogy azonnal el kell költöznünk..hétvégéig..és még mindig nem a saját lakásunkba, amire hónapok óta várunk, hanem egy másik átmeneti albérletbe..
Úgyhogy lakást kell keresni, lehetőleg olyat, amibe már jöhet Zorka is, ha még mindig nem lenne meg a sajátunk..
Szóval sírógörcsök közepette hivogatok éjjel nappal mindenféle hirdetést(80%-a már nem aktuális, csak nem veszik le, mert így megszerzik a számod és próbálnak neked ők segíteni lakást keríteni) és mivel cég fizeti, ezért mindenki fél tőlünk és már 2 lakást mondtak vissza úgy, hogy már szóban megállapodtunk és paff visszaléptek sunyiban, telefont fel sem veszik stb..
Kacifántos ügy, és basszus pont velünk történik.. hasam egész nap keményedik, fájdogál...:(
Remélem Ti jobban vagytok, köszönöm a válaszokat Zsuzskó és Rekuja! Sokat segítettetek..

Ja és cuki a kisfiad a 4D-n Zsuzskó! :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Lilypie Pregnancy tickers
nyuszuli
Budapest
 
 
 


Nyuszuli NYUGIII!!! Semmi se olyan fontos most, mint a benti babácskád, neki meg a lehető legjobb lakása van jelenleg :wink:. Ti meg a híd alatt is megvagytok addig :wink:.
Amúgy utálok összepakolni költözéshez, amiatt részvét :(

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


ÓÓÓ, Nyuszuli, megértelek.... Mi meg most fizettük ki ingünket gatyánkat a házunkért, hónapokig kerestünk, maximális alapossággal és amikor már régóta túl vagyunk a foglalón, az utolsó pillanatban kiderül, hogy egy igen lényeges infot elhallgattak a házzal kapcsolatban, amit ha tudok, nem veszem meg................ :cry: Én is tiszta ideg vagyok, az egekben a vérnyomásom (legalábbis úgy érzem), sírni tudnék a szomorúságtól, mert ma vesszük át a házat, és tehetetlenek vagyunk.... Elállni nem tudunk, mert a fene se akar perelni évekig, költöznünk meg kell eleve...... Kész............... :( És ha mi ezt a házat egyszer majd el akarjuk adni.... Hajjajj.... Közel sem ér annyit, amiért vettük.... :(

Szóval megértelek, és próbálj meg Te is megnyugodni, valahogy lesz! Tudok segíteni? Merre kerestek most albérletet??? És mennyiért???

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
nyuszika85
 
 


Szép történetek lányok! Akkor én csöndben maradok, engem csak az aggaszt mostanában, hogy hetente egyszer el kell utaznom Debrecenbe, ami nem kis távolság innen, és már nem szívesen ülök be ilyen hosszú útra, ha nem az Uram vezet.....
Ez eltörpül a Ti problémáitok mellett. Nagyon sajnálom, hogy ilyen idegesítő dolgokkal kell törődnötök mostanában. De Rekujának igaza van, NYUGI! Tudom, azt is, hogy könnyű okosnak lenni és jó tanácsokat osztogatni külsősnek, de tényleg azért próbáljatok odafigyelni benti babóra, mert Ő érzi az idegeskedést, és nem tesz neki jót!!!!!!!!
De jó, hogy nem vágtunk bele mi is a lakásprojektbe!

Rekuja, ne bánd, hogy pici lány veled szeretne elaludni. Én kifejezetten szeretem ezt a fél órát este. Eszti, Apa és Anya lefekszünk az ágyra, düncölünk picit, elmondjuk az esti imát, olyan nyugodt, meghitt percek ezek, és olyan jó hallani ahogy a kiscsaj egyszer csak szépen elcsendesül, aztán elkezdi egyenletesen szedni a levegőt és elengedi a hajam... :))) Nem adnám semmiért.
Remélem majd Veronka megszületése után is lesz erre lehetőségünk (majd igyekszünk úgy alakítani), nem szeretném, ha Eszter úgy érezné, hogy megrövidítette Őt a kistestó érkezése.
Rekuja, Te hogy tudsz még háton feküdni? Nekem már nagyon nem kényelmes. Az alvás egyébként is mostanában vált nehézkessé, és valahogy most a frankó szopipárna sem segít. De majd alakul.... nem panaszkodom, csak belül minden rendben legyen:)

Karmolás, hajhúzogatás téma. Nálunk pont a bölcsi kezdte el tompítani a dolgokat. Nagyon féltem múlt szeptemberben mikor elkezdtük a beszoktatást, hogy Eszter majd kárt tesz egy kis társában, de reménykedtem a bölcsis néni tapasztalatában. Felhívtam a figyelmüket, hogy erre hajlamos a gyerek, és meg is történt párszor, Ők megbüntették (bölcsis néni székére kellett felölnie, ahonnan nem engedték, hogy leszálljon egy ideig, addig nem játszhatott) és úgy tűnik bevált. Lassan bölcsin kívül is kevesebbet csinálta, és mára mondhatom, hogy majdnem teljesen "tünetmentes" a gyerek :D. De bizony sok fejfájást okozott vele, mert vannak anyukák akik nagyon rosszul kezeltek egy-két helyzetet, pedig tényleg mindig résen voltam, és gyorsan reagáltam. Szerencsére azonban a legtöbb anyuka nagyon jól "fogadta" és nem vették fel a dolgot.

Vera az elmúlt napokban csendesebb volt, nem mocorgott annyit, mint szokott. Mocorog, de nem a tőle megszokott elánnal. Tegnap este, aztán belehúzott. Jövő héten megyek UH-ra, megbeszélem a dokival, hogy csináljunk 4D-s mozit, szerintem így a 26. héten jól lehet majd látni. Vércukor vizsgálat is jövő héten lesz, nálunk az egyszerűbb (reggeli után 1 órával vérvétel) megoldás dívik. Ma délben megyek védőnőhöz, ebben a terhességben már a 3. különböző védőnő, mert az enyém folyton szabin van...

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
zsabo76
Kecskemét
 
 


Én már tényleg nem bírom ezt cérnával... ma reggel megint az a hír fogad, hogy lehet ez a lakás is bukó... :( a cég akar lenni a bérlő, viszont a lakástulajok zöme ebbe nem megy bele..félnek a hatóságoktól... persze a kiadhatatlan ronda, lepukkant szarokat adnák boldog boldogtalannak, de oda nem akarunk menni :( nem vagyok egy sírós, de ez a stressz már megríkat bármelyik rosszabb pillanatomban.. Elsősorban Budán keressük, XII.ker, vagy II. 65-85 nm, max 120+rezsiért bútorozottan, mert ugye csak átmeneti és a bútoraink pihennek anyuméknál.. 1 évet persze aláírunk .
Iszonyat nehéz a dolog... van ezer hirdetés, de semmit nem érnek....vagy a macskák miatt storno, vagy horror közösköltség, vagy nyáron is 40ezer a gáz... :evil:
Mindenkinek részvétem az efféle gondok miatt, idegtépő...a hivatalokat meg egyenesen ááááááááááááááááá utálom. :evil:
A lakásos sztorynk még gázabb... sokmillió forint foglalónk van letéve egy álomlakásra és már a karácsonyt is ott kellett volna töltenünk alap megállapodás szerint... errre mi van???!!!!! mint a batyus******-ok, vándorlunk...babával a hasamban... még jó, hogy kompenzálnak azzal, hogy fizetik az addigi lakásunkat, mert ugye időközben a sajátunkat meg eladtuk.....

Lányok, kitartást!Köszönöm a bíztató, kedves szavakat! Erőt adott a mai naphoz...

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Lilypie Pregnancy tickers
nyuszuli
Budapest
 
 
 


Nyuszuli Tyű, ez tényleg gáz, hogy a már megvett lakás nem készül el időben :(. Jó albérletet nem egyszerű találni, ahogy jó albérlőt sem :( Te csak csomagolj, aztán legfeljebb 1-2 hétig anyudnál leszel, míg megvan a lakás!

Nyuszika Mi a gond a házzal? Csak hogy tanuljunk, és nézzük meg, ha házat veszünk! Nővéremék autóvásárlásnál jártak úgy, hogy le volt foglalózva, mentek átvenni, és sógoromnak gyanús lett vmi, elvitte még megvétel előtt egy fgtlen szervízbe 10e-ért és kiderült, hogy 3 autóból van összerakva, törött az alvás stb. Na ott akkora üvöltözést és fenyegetőzést levágott az autókereskedővel, hogy rögtön visszakapták a foglalót. De ugye plusz 2 hét autómentesség nem olyan gáz, mintha lakásod nem lenne :roll:

Zsuzsko Vevő ügyvédje nem fogadja el, ha ad a bank igazolást arról, hogy nincs követelése felétek? Nálunk ez volt, mikor vettük a lakást. Az előző tulaj már 20 éve visszafizette az OTP kölcsönét, de mind a bank, mind a Csepel Művek rajtafelejtette magát a tulajdoni lapon. Csepel Művek ugye már nem is létezik azóta :) Na a nő hozta az igazolást (aszem 1 hónapon belülit kért az ügyvéd), és az ügyvédünk intézte a dolgot, mert így egyben vetette le a bankot a széljegyzetről és tett fel minket a foglalózás miatt. Ott is csúszás lett volna, ha meg kell várni amíg a földhivatal reagál. De tényleg, a foglaló letéte után másnap már rátett minket széljegyzetbe, sőt, az adásvételit meg se csinálta addig, amíg nem volt a kezében a tulajdoni lap! Szóval ez nem az eladó hibája ilyen esetben, hanem a vevő ügyvédje nem volt elég körültekintő. Ha pedig tisztában voltak a körülményekkel a szerződés aláírásakor, akkor sztem nincs joguk ezen pattogni.

Zsabó Nem mondom, én is szeretem, ahogy odanyomja a kis arcát az enyémhez, a cumikája az orromba lóg és úgy szuszogja álomba magát :D. Néha a kis rongy-pelusával is megkínál :lol: (ez tavaly nyáron takaróul szolgált, de rászokott, hogy lerángatja magáról és az arcába nyomja, azóta meg csak úgy alszik el).

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy nem jöttem, de a csajszi mostanában nem nagyon hagy internetezni. Képes kikapcsolni a számítógépemet :D :D Amúgy is itthon van a párom most szabin, és ilyenkor nem nagyon vagyok fenn a neten. Este meg már olyan fáradt vagyok, hogy csak olvasásra van erőm. Úgyhogy azért olvastalak ám Titeket!! :D :D

Hisztiről annyi, hogy Livuskám is nagyon tud ám!! És hiába szólok rá, hiába emelem fel a hangomat, ccsak nevet Rám. Ha rácsapok egy kicsit a kiskezére, akkoris ugyanúgy csinálja tovább. Már sokszor kész vagyok tőle. Na meg ahogy utána odajön hozzám szeretgetni..... :D :D Egyszerűen nem tudok rá haragudni. De néha nagyon nehéz, főleg így terhesen.

Amúgy ma voltam uh-n. Amnionszalagom szerencsére már nem fog gondot okozni. Nem tünt el, de annyira el van már laposodva, hogy már nem fog kárt tenni a kicsiben :) A méhlepényem pedig teljesen jó helyen van mostmár. :)
Egyedül még annyi agaszt, hogy azt írta a doki a papíromra, hogy magzatvíz az átlagosnál talán bővebb. Remélem, hogy ebből nem lesz gond.

Csajok, sajnálom, hogy gondotok lett házvásárlás/eladás terén. :cry: :cry: Remélem, hogy rendbe jönnek a dolgaitok. Addig is ne idegeskedjetek!!! Tudom, könnyű ezt mondani, de tényleg nézzétek a babótokat!!! :D :D Nekem idáig az a hozzáállás mindig bejött, hogy ha valami rossz történt, hogy minden rossz után jön valami jó. És ezidáig mindig bejött :) Remélem, Veletek is ez fog történni!!!!!!

Zsabó
Miért kell hetente Debrecenbe menned????

KépKép
KépKép
gittus0726
 
 


Gittus, munka miatt kell Debrecenbe járnom....

Csajok, nagyon rossz napom volt ma, pedig jól indult... Reggel piac Eszterrel, aztán hazafelé már fájlalta a fejét, és hazaérve fél 11-kor álmos volt és elaludt, akkor már sejtettem, hogy valami nem stimmel. 2 óra alvás után lázasan ébredt, majdnem 39 fokos volt a láza. Adtam neki nurofent, hűtőfűrdőztünk, aztán jól lett, majd 3 óra múlva megint felszökött a láza akkor Panadolt adtam neki, de az nem hatott, úgyhogy estére 40 fok felett volt picivel, akkor nagyon megijedtem. Azonnal hűtőfürdő és nurofen kúp, majd priznic, eltelt több mint egy óra, mire lejjebb ment a láza. Szegénykém, annyira kivan. Most alszik, remélem nem lesz nagyobb baj éjszaka..... Mindig kétségbe esek, ha ilyen magas láza van. Annyira sajnálom, úgy le tud törni. Remélem hétfőre jobban lesz...
Most megyek én is aludni. Remélem Ti jól vagytok!
Szép vasárnapot nektek!

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
zsabo76
Kecskemét
 
 


Gittus: hálám üldözni fog :)
Zsuzsko: szépek a 4D felvételek.

Mi valószínűleg mégsem megyünk 4D-re. Egyrészt az anyagiak miatt (nehéz hónapok jönnek),másrészt olyan klassz 2D-set csinált a héten a doki, hogy most azzal elvagyunk. Olyan kis helyes pasi, még az orrlyuka is látszik a 2D-n. Röviden még annyit, hogy egy hónap alatt egy centit rövidült a méhnyak, most másfél centis. Több pihenést írt fel a dokim, aki most 4 hét szabadságra ment. A vizesedéssel meg jó lesz vigyáznom. Pár napig megint volt egy kicsi a lábamban, de nem annyi, mint a múltkor. A múltkori elesés miatt megnyugtatott, hogy nem lesz baja a babáknak annyitól. Jól ki vannak párnázva odabent.
A férjemtől sikerült egy kis náthát-torokfájást elkapnom, de már kifelé lábalok, meg messze nem olyan durva nátha volt ez, mint a téli szokott lenni. Házidokim és a nőgyógyászom is a jól bevált házi praktikákat javasolta, meg hogy lehetőleg kerüljem a gyógyszereket. 1-2 szem Tantum verdénél meg is álltam.

Nyuszuli:
sajnálom ezt a lakás-mizériát. Nem hiányzik most neked az idegeskedés, próbálj azért megnyugodni, és majd írj, hogy alakult.

Én 3 éve, amikor befejeztem a főiskolát (levelezőn), akkor kezdtem a férjemet (akkor még csak vőlegényemet) szoktatni a saját lakás gondolatához. Novemberben beleugrottunk, banktól vettünk lakást ingatlanirodán keresztül, eurós hitelre. A törlesztőre eddig nem panaszkodtunk, 4 milla hitelről indult, havi 32-35eFt részletről felkúszott 40-re, de ebből 3000-3500 a törlesztési biztosítás. Pár hónapja sikerült a közben lejárt lakástakarékból beleforgatni, így most 26-27 a részlet a biztosítással, ami elviselhetőbb. A családunk óva intett minket a lakáshiteltől, pláne a devizaalapútól, végülis én erősködtem ki a vásárlást, de nem bántuk meg. Igaz, hogy egy lepukkant panelt vettünk, amit még mindig újítunk, de már látjuk a végét. Nagyon apránként, hétvégenként, a férjem és apósom voltak a kivitelezők. Falazás (közfal áthelyezés), festés, burkolás, parkettázás. Szakembert csak ablakcsere, vízvezetékcsere és villanyvezeték csere miatt hívtunk.

Nyuszika:
én is kíváncsi vagyok, mi a bibi a házatokkal. Persze csak ha nem titok. :)

Sok hasznos tanácsot írtatok gyerekágy és gyereknevelés ügyében! :)

A doki kérdezte, hogy választottunk-e már nevet. Úgy néz ki, hetek óta tartjuk az Erik-et. A nagyszülők nemhogy a nevekről, de a neméről sem tudnak semmit. Szülésig szeretnénk előttük őrizni ezt a titkot. Majd akkor legyen meglepetés. :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
makkmarci2
Szolnok
 
 
 
 


Sziasztok, bocsi, csak a ház kapcsán rohangálunk egész nap... Kivagyok...

Nyuszuli, mi van veletek???? Múltkor el kezdtem nektek albárletet keresni, de sokra nem jutottam.... :(

A bibi a házzal, hogy a szomszéd vízcsöve a mi kertünkön keresztül megy. Ez még nem lenne baj, ha pl. 30 évig nem lenne semmi a csővel. Tervek szerint úgy a gyerekek kirepülésekor mi is költözünk (ha addig semmi nem jön közbe), ez vagy 20 év. Szóval ha nem lesz semmi a csővel nincsen gond, ha igen, akkor szívás, mert az egész kertünket feltúrhatják a cső nyomvonalán.... És hiába csinálsz normális kertet, nekünk ez kárral, kényelmetlenséggel, macerával jár...... :( Én nem vettem volna ezt így meg.... Ráadásul ma mentünk át a szomszédokhoz, ahogy elnézem, a környék újul, jönnek a fiatalok, de pont előttünk, mellettünk beragadt az idősebb generáció is. Ki tudja, hogyan reagálnak majd a gyerekzsivalyra.... Meg remélem lesz a környéken Anyuka ismerősöm pl.... Na mindegy, már mindegy, én sajnos nem vagyok annyira boldog, mint amennyire szerettem volna. A házzal, kerttel továbbra sincsen semmi bajom, csak éppen szerettem volna a szüleimhez közelebb költözni, a 17. kerületbe, ez meg Budaörs.... :( Ezt még el kell fogadnom, és csak remélem, a környék nyugis lesz tényleg.... :(

Szóval, ha házat vesztek, vízóraaknába nézzetek be és legyen gyanús ha több vízóra van bent..... Itt most 3 van, egy a házé, egy az öntözőrendszeré, egy a szomszédé.... :( Kint volt az építészünk is, de senkinek nem jutott eszébe ez a lépés... És a ház nem volt kevés, NAGYON nem!!!!

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
nyuszika85
 
 


Makkmarci
Szivesen segítettem, tényleg. Akkor ezek szerint sikerült elintézni, hogy rendben legyen minden?
Az Erik szép név :)

Zsabó
Hogy van már a kislányod? Én is tiszta ideg vagyok, mikor Livikém beteg. Főleg, amikor hétvégére betegszik meg.

KépKép
KépKép
gittus0726
 
 


Sziasztok!
Köszi Zsuzskó, Gittus, Eszter ma megkezdte a Mamánál töltött 2 hét első felvonását. Éjjelre már nem lázasodott be, de nagyon fájlalta a torkát, sokszor felébredt, nyüszügött és csak simogatással aludt vissza. Szegénykém úgy sajnáltam. Hallottam ahogy nagyokat nyel, küszködik. Tudom, én is nehezen viselem a torokfájást, a kaparó gombócot a torokban. Most remélem ma marad a lázmentesség. Délután elviszem a dokinénihez, nézze meg a torkát és véleményezze.

Most ami még foglalkoztat engem az a Tgyás igénylésének az ideje. Kb 10 nap szabin marad októberre, de én már egész októberben nem akarok dolgozni. Ezért vagy igénybe veszem a Tgyás a szülés előtti időre (kb 2 hét) vagy táppénzre megyek szülésig. Hogyan járok jobban? Szerintetek? Van valakinek tapasztalata? Amelyikőtök dolgozik, hogy oldja ezt meg?

Lakás és házügyesek kitartás!

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
zsabo76
Kecskemét
 
 


Ja Zsuzskó, gratula a babakocsihoz! Mázlitok volt!

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
zsabo76
Kecskemét
 
 


Igen, ha most Gyeden vagy más a szitu, mint ha dolgoznál. Ezt tudom....

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
zsabo76
Kecskemét
 
 


Zsuzsko, én GYEDről passzív táppénzre mentem át. Annyi macera van, hogy 2 hetente mehetek a táppénzes papírért a házidokimhoz, de ezzel a GYEDhez képest 25 ezerrel kaptam többet. Alsó hangon! Szóval most örülök, mint majom a farkának!!!

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
nyuszika85
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?