Új privát üzeneted érkezett!

köszi :) na pont erről a kettőről levágtam, hogy tud énekelni, a vörös dokin meglepődtem, de azon nem hogy a Christina nem énekel. a Mark is elég jó volt. viszont a Meredith és az Arizona pont határ eset volt.

és Te milyen üvegeket vettél? sztem legtöbben aventoznak, de a mam-ról is hallani jókat a kialakítása véget... kíváncsi vagyok te mi mellett voksolsz?

Fanni feje: mielőtt írtad volna- uzsi-ebéd után éreztem a jobb oldalon a bordám alatt puklit, odanyúltam és hát kb fej forma lehetett... próbáltam bal oldalon mocorogtatni, hátha kidugja a lábát... én fejet eddig sose tapogattam egyiknél se, mindig popót és tappancsot éreztem... (Martin talpa óriási volt és mikor kidugta akkor egy dudor jött ki az oldalamra- már mutattam a lábát születés után...) viszont most ez a mai dudorka, 60-70% ban fejre tippelnék... és hát valóban fent volt.
de nekem olyan fura, hogy két hete fordítva-mit forgolódik- tudom még visszamehet, de most ezen kicsit - nem is tudom, hogy mérgelődöm, vagy csalódott vagyok... most hogy már a lepényem okés helyen van én úgy készülök a sima szülésre. (bár az 1 órás olyan brutál volt, hogy azt gondoltam nem bírnám ki többet) de inkább szülnék, mint csaszi és nem lehet enyém azonnal. de szugizom, hogy lefele van a kijárat arra kell fordulni.

ja és jó hogy írtad ezt a másfél órát, mert pont ezen is agyaltam, hogy egy sima császár (1 babás) + elkötés az mennyi idő lehet?

én még a házimunkát is listázom: a teló naptáram nekem kb hónap elejére ki van töltve (apa beosztása, feladataim, terhesség, szülinapok, fontosabb vásárlások- meg a férjem feladatai, mert különben nálunk lenne az égi érő fű forgatása) lehet ez gáz, viszont így tudom a határaim, a feladataim és ált sosem vagyok elúszva és a dolgok sem sűrűsödnek fel semmilyen téren... vásárolni én is listával megyek, viszont ott a gyerekek játékkal, ruhával felrúghatják a listát. no meg az ikea- oda mindenképp listával kell mennem, mert különben...
:roll:

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Sziasztok!

Witch: Átérzem, hogy mennyire kikészít a könyvelés. Ugyan én nem vagyok még könyvelő, de amióta nem dolgozom én is számvitel és adózási ismereteimet bővítem, hogy majd az őszi vizsgákon átmenjek. Általánosságban nagyon szeretek tanulni, de most legszívesebben csak lógatnám a lábamat és a babámról álmodoznék. Egyébként eredetileg a suli befejezése után gondoltuk, hogy érkezik a babánk, de szerencsések voltunk és szinte elsőre összejött. Azt hittünk, hogy kell legalább fél év, mire sikerül a projekt…

Szifla: A cukorterheléses vizsgálat előtt én is a langyos vizes megoldást választottam, így teljesen homogén és fogyasztható italt varázsoltam magamnak. Bár a sok cukortól aznap alig tudtam enni, mert annyira felfordult a gyomrom…

Manooka: Én vettem két kis cumisüveget annak ellenére, hogy szoptatásra készülök. Szükségünk lesz rá, mert ha itthonról elmennék pár órára (pl. suliba) és a férjem vagy az anyósom vigyáz a babára, akkor legyen miből előre bekészített anyatejet adni a babának. Vagy ha szeptemberben is lesznek még nagyon melegek, akkor elképzelhető, hogy adok majd neki babavizet.

Szülés-beöntés: Mivel nálunk első baba, első szülés, ezért nem tudom pontosam, hogy mire készüljünk. Mindenesetre én rábízom magam a hozzáértőkre, a férjem is ott lesz, így nem lehet gond, ennél több nem is kell. Ha kell beöntés, akkor lesz, ha nem, akkor nem lesz. Úgy is arra fogok gondolni, hogy hamarosan végre a karjaimban lehet a kisfiam és próbálok nem a szüléssel járó kellemetlenségekre koncentrálni.

Légkondi: Nálunk is elkelne, de azért én elég jól elvagyok a ventillátorral is  Pedig a férjem évek óta mondogatja, hogy szereltessünk be egyet. Igazából már rég lenne, csak mindig én ellenkezek… mert tudom, hogy akkor jégverem lenne a ház…

Házassági anyakönyvi kivonat: Mivel önkormányzatnál dolgozom és annál az önkormányzatnál, ahol volt az esküvőnk, ezért nem volt külön tortúra az anyakönyvi kivonat kikérésével. Szóltam a kollégámnak és két perc alatt meg is volt mindenféle adminisztrációval együtt. Szerintem érdemes frisset kikérni, mert akkor tuti nem ér meglepetés.

Ti hogy álltok a vizesedéssel? Az én lábam néha úgy tud kinézni mint egy elefánté… Amíg dolgoztam, addig gyakori volt, de amióta itthon vagyok, azóta kevésbé dagad.

Lilypie Pregnancy tickers
kkorsi
Budapest XI. kerület
 
 


Jaj de jó Tri köszönöm!!!!!!

Képzeljétek jó híreket kaptam!
Annyira sikerült szánalmasan alakítanom a légkondisnak, hogy félórán belül itt vannak!!!!!
El sem hiszem!!!!!!

Egyébként eddig én nem engedtem, én sem vagyok a híve, de most úgy érzem, hogy ennél a vergődésnél bármi csak jobb lehet.

A nappaliba rakatjuk, remélem így is lehűti majd a hálót egy kicsit , max kint alszom :D

Üdv: Gaby

KépKép

KépKép
galex
Budapest X. kerület
 
 

 
 

kkorsi!
Nekem a kezeim vizesednek elég rég óta. Kb 3-4 hónapja alszom rosszul, mert zsibbad a jobb kezem éjszaka. Van mikor jobb, van, hogy rosszabb..

Üdv: Gaby

KépKép

KépKép
galex
Budapest X. kerület
 
 


Fú Galex ez aztán az alakítás! Ügyes vagy! várjuk a fejleményt... majd küldj egy kis hideget- kinyitom az ablakot...

már én is azon agyalok, ha kinyitom a hűtőt és oda állítom a ventilátort... :)

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Ez jó Konkri, a hűtőn már én is agyaltam, hogy hogyan tudnék belebújni kicsit :lol:

Üdv: Gaby

KépKép

KépKép
galex
Budapest X. kerület
 
 


Köszönöm a kedves fogadtatást!

Trigemini
Nagyon izgalmas dolog lehet 3 babát várni, de gondolom, nehéz is.
Mátészalkán lakom, itt is fogok szülni. Gyógypedagógus vagyok.
Kisfiúnkat Noelnek fogjuk nevezni.

Sti
Tündériek a lánykáid :lol: :lol: :lol:
A szemük se áll jól :wink:

Mágnes
Én szeretem a nevemet, ha lesz egyszer kislányom, ő is Villő lesz :lol: :wink:

Orsi
Engem is sokszor néznek tininek :wink:
Vizesedés nálam még nem nagyon jelentkezett...

Szifla
Cukor :lol: :lol: :lol:

Manooka
Alapvetően a szoptatásra készülök, nem vettem még cumisüveget. Majd ha kell, vesz a hugom, vagy az anyukám... :wink:

Galex
Milyen babakocsit szeretnél?

Manooka
Nagyon jó a táblázat! Írok PÜ-t.

Konkri
Én 26 leszek :wink:

Nálunk van a házban légkondi. Anélkül szerintem már kinyiffantam volna...

villo86
Mátészalka
 
 


picit irigylem a korod Villő, de ha visszatekintek, így is meg vagyok elégedve a magam 33-val...
nekem azt volt furcsa olvasni mikor Galex (jól emléxem ugye) férje 30 volt az enyém meg 40... enyémke lehetne picit fiatalabb, igazából ő ezért is viszolygott a 3. gyerektől, de végülis mai világban nem ritka, főleg hogy már 3.

apropó: nem tudom kiírta a vbk-t- Manoka? na ahhoz képest ahogy indultunk a terhességgel- aki emlékszik emlékszik, aki nem az nem, most már úgy is mindegy... szóval most meg én már kólát is csak sutyiban iszok, mert nem ihatok kólát- Apa nem engedi, hogy azt küldjek le Fanninak. a múltkor nyomi voltam és a húgommal ittam felesbe egy hell-t, aztán eldugtuk a kuka aljára a dobozt... :)
arról meg ne is beszéljek, hogy ő fürdet...
anyuék esküvőjén az egyik rokon azt mondta: megért hogy bevállalok egy 3-at, mert az én férjemnek ő is szülne, úgy bánik a gyerekekkel... ment velük... de közben szórakozott is... jó pelust annyira nem cserél, de popót töröl, orrot fúj meg minden.
azon lepődtem meg, mikor a fodrász barátnőm kérdezte, hogy és otthon mer maradni a két gyerekkel a férjem :shock: - mondom, hát a sajátjai, vagy mi? mitől kéne félni??? mi ezen a meglepő???

na tovább gomolyítom a fonalat: van egy család a mamámék utcájában, ahol a csaj megszülte a 4-et és a kórházból lelépett... na ott apuka egyedül a 4el... azért ez nem semmi...

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


I am a Hero: kivasaltam... gőzölőssel... :shock:

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Villő!
A mi babynk is Noel lesz :lol:

Ő lenne az álmom pirosban:
http://www.bergon.hu/termekek_marka_sze ... ocsi_.html

Mi annak idején Tefal mikros sterilizálót vettünk, ahhoz volt 4 üveg, azokat nagyon szerettem, de elhasználódtak.
Most minden ismerős MAM-ot használt, így én is olyannal készülök.

Úgy vagyok vele, hogy ha mégis sikerül szoptatni, akkor majd elhasználjuk inni, vagy később. Ezen ne múljon.

Jut eszembe, nem reagáltam Konkrinak!
A kórházban nem mértem mennyi tej volt, de nem remekeltem ott sem.Már tápi evősen jöttünk ki a kórházból is, én kértem neki a 3. nap, mert már a cukrosvíz sem volt elég. Ez a napi 20ml már otthon jött össze. Pedig ittam teát, fejtem rengeteget, de hiába, úgyhogy bizony feladtam 2 hét után. Viszont Alex még így is cicizett, hogy nem jött belőle semmi. Megnyugtatta :lol:

Üdv: Gaby

KépKép

KépKép
galex
Budapest X. kerület
 
 


Jó sokat írtatatok :)

Vilo!

Mátészalkán vannak barátaink, ha minden jól megy szeptemberben megyünk oda :) Papám 80 éves lesz, Nyírbátorban lakik és hozzá megyünk... bár picurral mókás lesz, de hála az égnek kombi autóm van, jól meg lehet buggyantani :)

Konkri!

Tényleg hős vagy... én délelőtt a piacon voltam, meg kicsit melóztam egyig, aztán döglöttem, megpusztulok...

Vizesedés: Ma kezdtem érezni... az arcom sem a régi már... Ja tegnap este a klinikán kötöttem ki, valami nagyon folyt belőlem... a pisit már megszoktam sajna napi 3-4 zuhival elviselhető, de ez szintelen volt és hüvelyből jött... de szerencsére minden oksi :) Ma a dokim közölte a jövő héten fogjam vissza magam mert szobmattól szombatig nincs... így úgy döntöttem jövő héten egész héten feküdni fogok... Mivel az arcom is érdekes és vizesedek is, olyan nagyon sok biztos nincs hátra...Bár megbeszéltem Benivel hogy csak a mama szülinapja (07.24) után jöhet.. vagy még később... addig meg élvezze az albérletet ilyen jó dolga sose lesz többet :) :lol:

Gemini!

Ez a pozitív hozzá állás nagyon tetszik örülök hogy így veszed az akadályokat, ez a legfontosabb :) Tegnap a klinikán egy 33+4 napos ikres kismamival taliztam a vajúdóban, de ő is csak a tüdőérlelő és a CTG miatt volt ott, amúgy még fájásai sincsenek, csak kicsit vizesedik :)

Babee!

Örülök hogy újra itt :)

Galex!

Mi nők azért mindent elérünk ha akarunk :)

Meleg: nagyon nem bírom, a panelban 28-29 fok van éjszaka is... pusztulat...

egyenlőre ennyi, igyekszem még jönni, de mennem kell patikába stb... és lassan indulok...

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület
 
 
 
 


Cumisüveg:
Valószínűleg én vagyok az egyetlen, de nekem az Avent nem jött be :lol: Én hárommal jártam úgy, hogy elkezdett az anyag önmagától repedezni, hajszálrepedések keletkeztek rajta, aztán szivárgott. Lehet, hogy ,hogy szériahibásak voltak, és sanszos az is, hogy , mivel elektromos (nem mikros ) sterilezőnk volt, így nem bírt a nagy hőingadozást.

Azóta én Chicco sterilizáló lötyit használok, Bencével Tommy Tipee mellszívóm és cumisüvegem volt, nagyon szerettem mindkettőt.
Most az Aventes sztorim ellenére visszatérek az Aventeshez, mert a melsszívóm Avent lesz, így könnyebb lesz fejni is.

konkri:
Vasalással tényleg hős vagy! :)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Vizesedés:
A lábam vizesedik, ha sokat jövök-megyek, de nem durván, egyelőre. Gondolom , lesz ez még brutálisabb is, obeliszk láb, nokedli ujj.... :roll:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Most jut eszembe!
A várandós csomagomban természetesen rózsaszín cumi volt, így, ha esetleg valaki fordítottan járt, és fiús cumi került a csomagjába, szívesen cserélnék. :D

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Nagyon lemaradtam, ezt lehetetlen követni! :(

Először is, üdv az újaknak! ;)

Ezt az oldalt elolvastam. :) Mi Samunál örököltünk egy csomó aventes cumisüveget, szóval én nem is vettem. Meg hát szoptattam, de eleinte éjjel apa etetett egyszer lefejt tejet, hogy pihenhessek is. Persze mindig úgy jött ki a lépés, hogy még ébren voltam, szóval egy idő után le is szoktunk róla. :) Most viszont új aventest már nem akarok venni, mert csak akkor nem folyat, ha valami fehér gyűrűt is a nyakára teszel, én meg tuti elhagynám ezeket az apró alkatrészeket. Azon kívül Samu folyton kirágja az aventes szopókákat, a mam-ost pedig nem tudja, mert erősebb, szóval vettem egy mam üveget kipróbálni (igaz, Samunak, mert még rizstejjel alszik el). Nekem tetszik. Újszülöttnek amúgy a tommy tippie-t ajánlják a legjobban, mert az hasonlít a cicire. Nekem is elektromos a sterilizálóm, de nem mentek attól tönkre az üvegek nálam. Van sterilizáló folyadékom is (ha nem járt még le), de igazából utáltam, mert nagyon erős illata :) van, és én a szoptatás első félévében (minimum) rosszul voltam minden illattól. Parfümöt sem tudtam volna magamra fújni, bkv-zás a halálom volt. :)

Nálunk is egész nap megy a ventilátor, be lehet halni a melegtől. De nem panaszkodom, mert ezt vártam. :D Na jó, ennél kevésbé meleget.

Pénteken megyünk a györkőc fesztiválra. Nem tudom, hogy fogom bírni az éjszakákat. :? Amúgy minden időmet anyu szülinapi fotókönyve köti le (ugye 5-en vagyunk testvérek, mindenki családi képeit válogatni, rendezgetni,...). Szóval már a monitor látványától is rosszul vagyok. Remélem, holnap be tudom fejezni végre. Amúgy Witch, anyu is 07.24. :)

Ja vizesedés nálam egyáltalán nincs, csak a fránya visszerek. Most már fájnak is, ha reggel felállok az ágyból. Venorutonnal kenem. Nem tudom, használ-e. :)

Na, majd Konkrit kifaggatom, miről volt szó az elmúlt 4 oldalon. :oops:

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Cumisüveg:
Nekem bejött az aventes... a titka annak hogy ne legyen opálos, hogy néha átmostam domestossal :) De amúgy elektromos sterilizálóm van szintén avent :) Csak cumi gumit kell vennem az üvegek jó állapotban vannak :)
Mivel Jamival nem votl tejem, így most se készülök sokkal jobbra de nagyon sezretném szoptatni a picikém sokáig... sokkal jobb neki is és nekem is...

Barbazso:

Kicsi a világ :) hány éves lesz most anyud? ha nem titok :)

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület
 
 
 
 


Hát Konkri nem vagy semmi, én csak pakolgatom a vasalatlant :oops: Lassan már nem fér el. Ilyenkor mindig elgondolkodom, hogyha még most is van mit felvennünk, akkor lehet, hogy túl sok ruhánk van :D

Igen a férjem 16-án volt 30, nálunk1,5 év van a javamra :D
23 volt, mikor Alex született, na azon nézett mindenki nagyokat :D

Ez az otthon mer-e maradni kérdés.... Nekem is fura volt mindíg, hogy miért ne maradna, de nem marad mindenki. És sajnos nagyon sok olyan nő is van, aki nem hagyja ott, mert kimondatlanul is úgy gondolja, hogy nem lenne jó úgy, vagy ez nem a férfi dolga.
Nálunk nincs ilyen hál'istennek. Az első perctől kezdve hagytam apát érvényesülni. De a házimunkából is ki kell vennie a részét.

Én azt szoktam mondani, hogy együtt költöztünk össze, együtt lakunk, közösen vállaltunk és vállalunk gyereket, közösek a feladatok is. És hálistennek nincs is ebből gond. Nincs női és pasi feladat nálunk. Apafej ugyanúgy vasal, ha kell, vagy ebédet főz.

Üdv: Gaby

KépKép

KépKép
galex
Budapest X. kerület
 
 


Tommee Tippee cumisüvegeket, mellszívót vettem.

Sterilizálót nem vettünk, szerintem, nagyon jó lesz a mosogatógép 70 fokos programja :lol: :wink:

Kép
trigemini2012
Fehértó
 
 


Nálunk apuka egy hős, vagy egy őrmester? :roll: :oops: :lol: :wink:
Nagyon haragszik, ha én csinálok dolgokat. Legszívesebben leláncolna a kanapéra :oops: :lol: :wink:
Ma is hozott haza négy DVD-t, hogy nekem legyen mit néznem :lol: :lol: :lol:

Alighanem a babáknál is aktívan részt kell majd vennie a feladatokban :wink:

Kép
trigemini2012
Fehértó
 
 


Sziasztok!

Légkondi: én se voltam híve sose, de most nagyon-nagyon jó, hogy van. Pici a lakás, csak a nappaliban van légkondi, és mivel abból nyílik a háló, azt is jól lehűti, de nem ránk fújja a levegőt. Így az egész lakásban kb. 23-24 fok van (kivéve a konyhát, ha főzünk) Gaby, szerintem jól fogsz aludni a hálóban is, csak újra elő kell venni a takarót :-)

Konkri, mi is mindent listázunk. Férjemnek is, nekem is van külön listánk, van egy három hónapos, átlátható, nyomtatott lista, abban vannak a közös dolgok, így látjuk a hétvégéket, fix programokat, ügyintézést stb.+ külön excel táblák. A babakelengyét is abban kezdtem el összegyűjteni: termékek, darabszámok, linkek, árak (külön jó, hogy tudom mennyi a keretünk és mindig látom, hogy éppen hol tartunk, ezt is tök jól lehet tervezni), szóval, ha elkészül, 1-2 nap alatt beszerezhető lesz minden. Kivéve, amit rendelni kell. Lehet, hogy van, aki szerint gáz mindent így vezetni, de mi sem szoktunk semmivel elcsúszni, szerintem nagyon praktikus és átlátható.

Tegnap voltunk Budaörsön az Elefani-ban, megnéztük az ágyat, amit interneten már kinéztünk: http://www.kindermobel.hu/index.php?id=26
Nagyon szép, van hozzá pelenkázó komód is, ez az egyetlen dolog, amit rendelni kell és kb. egy hónap a gyártás, úgyhogy hamarosan megrendeljük :-) És egy olyan kedves eladóval találkoztunk, aki minden kérdésünkre olyan korrekt válaszokat adott és nagyon türelmes volt, elmondott mindent, amire kíváncsiak voltunk – pedig jó sok fárasztó kérdést feltettünk neki :-) Tök jó törzsvásárlói programjuk van, ha egy összegben 90.000 Ft-ért vásárolsz, akkor ezután 10 % engedményt kapsz mindenre –és ezt a 10 %-ot már az első vásárláskor is levonják. A bútorok mellett még jó pár dolgot itt veszünk majd meg, főleg, hogy ezt tudjuk.

Próbálom átvenni a pozitív gondolatokat a szülés hosszával kapcsolatban :-) Bár első gyerekre mindig azt mondják, hogy inkább hosszabb szülésre kell számítani, de jó olvasni, hogy Konkri és Mági is rácáfol erre :-)

Cumisüveg: a Tommee Tippee-ről nagyon jókat olvastam. Arról van valakinek tapasztalata/infója?

Lilypie First Birthday tickers
manni30
Budapest
 
 


Mági, Barbazso, Trigemini közben láttam, hogy mit írtatok a Tommee Tippee-ről, a válasz megelőzte a kérdést :-)

Bár mi még nem tudjuk, hogy milyen lesz majd hárman az élet (csak nagyon-nagyon várjuk), de az én férjem is kiveszi a részét mindenből, amióta együtt lakunk. Mi nagyon hamar, kb. 2 hét után összeköltöztünk és olyan természetesen alakult minden, így a munkamegosztás is. Ezért vagyok nyugodt a babával kapcsolatban is, mert tudom, hogy mindenben számíthatok majd rá.

Lilypie First Birthday tickers
manni30
Budapest
 
 


Mi aventes cuccokat vettünk :wink:

molly80
 
 


Üdv a többi újnak is, akit még nem üdvözöltem :)

A Villő nálunk még mindig sanszos név az Emma Flóra mellett, ha valamelyik az utolsó pillanatban kiesne. Egyetlen bajunk van vele: Itt valahogy úgy ejtenék, "Fillö"....hmmmmm. Pedig olyan széééép! :)

Barbazso: Csak pénteken lesztek a Győrkőcön? Mi szombat este megyünk haza Győrbe és vasárnap megyünk fesztizni!

Konkri Hero asszony jöhetnél ide is, mert a nyaralásos ruhák ugyan kimosva, de akkora hegyben állnak, mint a Mount Everest és várnak, hogy kiavasaljam őket. De csak megvető tekintetet kapnak tőlem egy nap 10szer...

Witch: fekvés!!!

Na Galex szuperál a légkondi?

Én sehol nem vizesedek, hál Istennek, az előző terhességnél is elkerült ez a dolog, bár akkor ősszel-télen voltam pocakos.

KépKép

Kép
babee
 
 


2 Holiday "pikcsör" Trigemini kérésére. Az elsőtől talán felfrissültök egy picit.

Kép

Kép

KépKép

Kép
babee
 
 


Sziasztok!

Gyors bekukk,majd jövök reagálni,csak jelzem,meg vagyunk mi is.

Újaknak üdv!

Strandolunk 1000-rel,élvezzük a nyarat.Vigyázzatok addig is magatokra! :)

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01
 
 


Sziasztok!

Babee, eszméletlen jó képek!!!!!!Marci, beszarás!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Gemini, de jó, hogy ilyen a párod!!!Bizti összejön a 6-37hét

Konkri, vasalás?! Gózölőssel????? te tényleg hős vagy. Jöhetsz hozzám is... :wink: :mrgreen:
Ilyet már én is kaptam, hogy Apára hagyni 2gyereket??? Na, ja hiszen a sajátjai, nem???

Kor: még nem voltam 27 (csak majdnem) és kb. 20-nak néztünk ki. Mindenki ájuldozott, hogy hány évesek vagyunk... :roll: Plussz akkor volt az esküvőnk is, arra meg azt kaptuk, hogy gyorsan összeházasodunk, mi? Ja, 1,5évig szerveztük...

Valaki kérdezte a Tomme Tippeet. Nekem csak az vált be. Se a Nuk, se az Avent (utáltam őket). A mellszívóm Aventos, mert az volt a legjobb, nekem az is jó volt, mert ez a masszírozós fajta, előtte Madela volt, na az mint a teheneknél, brutál volt. Volt Phil&Teds is, az nagyon praktikus, külön vam a tápi és a víz, csak azt nem tudták megszívni... :?
Én már nem készülök semmire, majd meglátjuk. Nincsenek illúzióim, egyikkel se voltigazán tejem, így most se hiszem, de majd kiderül.Nekem már 3hónapja nem hogy nő, vissza esett a mellem mérete...mint a csajoknál. És innentől nem is szokott már feszülni, nőni, bizseregni, szoptatásnál se, ez van.

István kh: Én eredetit vittem 2,5 éve!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ma voltam dokinál, minden oksa, kell kálciumot is szednem.
ÉÉÉÉÉÉÉSSSS a kisebbik csajom hétvégén szobatiszta lett!!! Éljen!!!

sti82
Budapest XXII. kerület
 
 


Azt el is felejtettem írni, én innen rendelek pelust, és törölközőt:
www.scamp.hu

Rendeltem már tőlük, és nem csalódtam még. :)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


babee:
de jók a képek!! Nagyon vagány a napszemcsiben :)

sti:
gratulálok a szobatisztasághoz!!

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Szisztok!

Witch, Barbazso: csak hogy fokozzam- ÉN IS JÚLI 24-én születtem... :)

Na pont a tommy nem jutott eszembe (látszik nem sokat használtam üveget, illetve csak mikor már nagyok voltak), de tényleg jó, mert cici formájú.

Babee: sztem a második kép sokkal szebb :)

Apa dolog: én amit tudok megcsinálok, inkább a pasi dolgokat is, amit a fizikumom enged... most a "rokkantságom" idején jött elő leginkább,hogy segít, persze a házimunkában annyira nem volt lelkes, de amit muszáj volt megcsinált. Viszont a gyerekekért mindent- értük bármit eldob, ha füttyentenek:ld. így lesz egy fűnyírás akár 1-2 napos program is :)

Gemini: képzeld nem jutok dülőre, hogy most Fanninak mit és hogy érzek... olyan fura... bár a popót,hátat tuti felismerném, ha felül lenne, de most nem tudom... viszont tegnap kapáltam és utána volt olyan érzés, mintha lábbal "állt volna bennem" lefele- talán nyújtózkodott...
mindegy, ezen nem agyalok, majd fordul ahogy gondolja.
olyan praktikákat úgy se fogok bevetni, mint csörgőzés a láb között, vagy olvastam olyat is aki zseblámpázott lábközé - "mert hogy a fény fele fordul a baba" - számomra ez
:lol: :lol: :lol:

Sti: gratula Tyutyu-nak! vagy inkább anyának?

barátnőm kislánya még nincs másfél és próbálkoznak- nem tudom... szerintem az egy dolog, hogy ha ráültetik bilire belepisil, de az igazi szobatisztasághoz egy bizonyos kommunikációs szint is szükséges. pl ha azt mondom a gyereknek, hogy most sorban állunk a pénztárnál, várj még 2 percet akkor vissza tudja tartani is... az nem szobatisztaság, hogy néha belepisil a bilibe.
Martin, most hogy néha pucér szól, de általában későn... kérdeztem, hogy akar e bilibe vagy inkább wc-be de erősen tiltakozott, akkor én meg nem erőltetem. volt ismerősöm, ahol a mama kitalálta, hogy na szoktassuk le és utána pszichológushoz hordták a gyereket, mert visszatartotta csak hogy ne kelljen wc-re mennie. unokatesóm nevelt lányának meg folyton beöntést kellett adni és guttalaxon élt, mert ő meg a kakit tartotta vissza...

ráadásul én a bilit nem is szeretem- ha lehet én wc-re fogom orientálni Martint (ülőkével vagy fellépővel), én nem érzem azt hogy egy bili könnyebb dolog egy pelusnál, mosogatni, anyám kínnya... :) de ez csak az én véleményem. + egy fokozat a wc-ig ez is (mi van ha x helyen majd a wc-re nem is tudom ráültetni és nem wc-zik...). de ez csak az én véleményem tényleg...

Jók ezek a web-shopok... hál Istennek már nem kell vennem semmit... még azt a háló izét is megvettem, amit írtatok (köldökére) az egyik eü dobozunk meg pont lejárt így gézem is van...

ma az egész család hero lesz, mert be kell indítanom a sütőt... :( + apa kiviszi a mosógépet (jön holnap a másik) és fel suvickálom a fürdőt... Apa meg füvet nyírhat- árnyék nuku, mert még kicsik a fáink... :(
remélem holnap elugrunk megint a Tatai tóra fürdeni...

Galex: légkondi?
szopi- így nagyon jól csináltad, hogy attól függetlenül, hogy nem volt tejed Alex cicizet... (sztem biztos hogy egy pár csepp azért jutott neki :wink: ) ezt így nagyon jól csináltad!
annyit tanácsolok, hogy ne mérd a szopit, vagy csak időnként, mert ez srtesszeli az embert nagyon. viszont ha úgy gondolod, hogy nincs tejed, ez a taktika és "összebújás" nagyon jó dolog!

előző fórumon volt egy csaj, nem magyaro-ról aki azt mondta nem szoptat, mert nem... és állítólag a doki is azt mondta hogy okés, mert kora babája van és ha üvegből (táppal) eteti akkor mérhető az evése... hát a szopit is lehet mérni... viszont lehetnek hátul ütői is. paráztatja anyukát rendesen. van mérlegünk de Martint már csak időnként mértem, hogy kb mennyi (arra jó, ha bekészíteni kell üvegbe akkor tudod, hogy mennyi legyen kb) , illetve hetente megmértem a súlyát- de ez is elég a havi egyszeri védőnős mérés...
persze a kórházból úgy indítottak útnak a csecsemősök, hogy mérni, írni! jött a doktor nénink, kérdezi hogy van e mérlegem? - mondom igen. mire ő: akkor tegyem el, jó mélyen... :)

szoptatós tea, bogyók, homeós szerek: szerintem akinek van bőven annak ezek nélkül is van, a folyadék fogyasztás fontos- bár én nem vagyok nagy ivó sajnos... (de az igaz, hogy ha elkezdtem szoptatni kellet hogy legyen nálam egy üveg víz, mert közben én iszonyú szomjas lettem)
de sokat lendíthet pszicho alapon a tea, a kapszulák (pl. more milk) szóval ártani nem árt, az is lehet hogy használnak... akár ténylegesen, akár csak pszichésen.
de a sok-sok folyadék mindenképp! (viszont vigyázni kell, hogy mit iszik az ember- kevés tej, semmi szénsavas...)

na mennem kell...
de úgy is jövök... :)

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Sziasztok!

Galex, le a kalappal, hogy ilyen hőségben el tudtad intézni a klímát.
Engem este hívott a pasas, hogy azt se tudja hol a feje, és jó esetben jövő héten csüt vagy pénteken jönnek.
Nálunk a hálóban lesz, mert a nappaliból az ablak mellől nagyon nehezen menne el a hálószobákba. Így a mi kis 12 nm-es hálónkba kerül egy oda picit nagyobb klíma ami talán majd hűti a folyosót meg talán a nappalit. Ha meg jöüvőre lesz újabb felesleges mani, akkor mehet még a gyerekszobába is. A klímás mindenképpen invertereset javasolt ha a hálóba rakatjuk, ami szerencsére "csak" 700 W körül fogyaszt, és nem fagasztja le az ember arcát.
Ebből következik, hogy jövő 7végétől nem lesz kánikula :wink:
Hiszen lesz klíma :lol:

No, aventes fejőhöz pedig az aventes cumi lenne jó, mert akkor eleve a cumiba lehetne fejni a tejet. Én nem szívesen teszem el a fagyasztóba, pedig volt aventes pohárka hozzá, de a gyerek nem ette, és megkóstoltam és vmi fura íze lett a tejnek fagyasztás után...nem csodáltam hogy nem kellett neki.

Vagy...egy aventes amibe fejek, és venni ezt a tommy tippee félét?
Nem tudom, de az üveg formája is sokkal jobban tetszik, mint az aventes. :roll:
Ami meglepett h a brendonban ua. az aventes kezdő szett, mint a minimanoban...

Babee, nagyon szép helyen voltatok, és imádnivaló a fiad :wink:

Sti, gartula a szobatisztasághoz...hiába, a csajok mindenben jobbak :wink:

És nem volt belőle semmi hogy nem friss házasságit vittél? Mikor házasodtatok?

Manni, én tegnap előtt voltam az elefániban :lol:
Nekem már van régről kártyám, mi is sok mindent vettünk anno ott, csak sajna az akciós cuccokra már nem vonatkozik a kedvezmény :cry:
Én ott vettem vaganza fürdőlepedőt, mert ott 2990, és 110x110-es, Nono mindjárt 4 éves és még mindig azt használjuk. A 80x80-as olyan picike, hamar kinövik. Minimanoban pedig ez a fürdőlepedő 3700 forint.
Gumis lepedő is isteni árban van, 1600 Ft, de ezek alapból akciósak, de még így is megéri.
Ágy képe nekem nem jött be. :cry:

Kép
Kép
manooka
Budapest XV. kerület
 
 


Én sem vizesedek még...

Trigem, beírtam az UH adatokat a kalkulátorba és 1,9 kg jött ki....az nem igazán lehetséges...

Kép
Kép
manooka
Budapest XV. kerület
 
 


Avent:
Na jó, hogy írtátok, hogy az újak csöpögnek, közben eszembe jutott a másik hátulütője is, amiért megutáltam, és amiért le is mondok róla most is. Régen, Annánál még volt 1-es, 2-es, 3-as etetőcumi. Ez jó volt, mert én választottam ki, hogy mekkora luku is kell nekünk. Most ez megszűnz, és 1 fajta etetőcumija van, amin van I-es , II-es és III-as vonalazás, és attól függően, merre tartod az üveget, más intenzitással jön a tej belőle. Na ez nálunk nem vált be, vagy eldugult, vagy pedig ömlött a cucc belőle.
Aki nem akar Aventes üveget venni Aventes mellszívóhoz, annak tudom ajánlani a tárolópoharat, abban lehet a hűtőbe tenni, és átönteni másik cumisüvegbe, gyűjteni a napi tejet.

A fagyasztott tejnek tényleg fura íze van :) Bencét szerencsére nem érdekelte, sőt, ő 2 hónapig idegen anyatejet kapott, amit szintén fagyasztva kaptunk meg, nem érdekelte a fiamat, szerencsére szlopálta.

Ahogy a cumisüveg sem zavart be nálunk. Ez persze csak a mi nagy mázlink, sajnos előfordulhat. Mindkét gyerek "vegyestüzelésű" volt, az etetések úgy zajlottak, hogy szopi, és azután tápszer pótlás.

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Jaaj, tényleg, nekem meg az jutott az eszembe, hogy amikor már Nono babatejet ivott, de még nem akarta pohárból, és cumisüvegeztünk, akkor milliószor volt hogy az aventes cumi a meneténél eresztette a tejet, és minden csupa tej lett a konyhában.
Na, akkor még jó hogy körüljárjuk a témát.
Poharam maradt, de lehet hogy egy dobozzal veszek, van hozzá átalakítóm a mellszívóhoz, hogy abba tudjam fejni, és akkor marad ez a tommy cumisüveg.
Köszi Ági, meg is van a megoldás :lol:

Kép
Kép
manooka
Budapest XV. kerület
 
 


Manooka!
Tudom, hogy nagy mázli volt.
Én mondjuk nem rakatnám oda, ahol alszunk, meg igyekszem nem nagyon használni, ha a gyerek a közelben van.
Nekünk azt mondták, hogy az inverteres akkor éri meg, ha egész nyáron használod folyamatosan. Én nem értek hozzá, de a miénk on/off-os. Az inverteres jóval drágább is.

Törcsi:
Én Intersparban vettem kapucnisan 2000.-ért 80*80-at.

Konkri!
Igen, így is ciciztünk "sokat", hogy nem volt tejem, a kapcsolat és a közelség miatt. Sokáig csak úgy aludt el, aztán 6 hetesen kapott cumit, és onnantól 7 órát aludt éjjel egyhuzamban. Imádtam a cumit :D

Üdv: Gaby

KépKép

KépKép
galex
Budapest X. kerület
 
 


Annyi vizet öntöttem ki a fürdőbe, hogy most várok, hogy párologjon, mert a sok domestostól feltörölni se tudom... :oops: meg már a lefolyó se bírja :)

cumisüveg: igen az új avent-nek már van egy pót gyűrűje...

én már írtam, hogy a leadáson gondolkodok (ha lesz időm, vagy kedvem fejegetni), mert amennyi tejet én kidobtam... a húgom lagziján anyós aludt Marcellal, de hiába volt itt neki két és fél dl tej, inkább várt éjjel. és akkor már 7 hónapos volt. alig evett csak szopi...
így én maradtam most is egy biztonsági tartalék üvegnél... ha meghalok vagy bármiért (jó pozitív vagyok mi? :) ) és etetni kell a gyereket akkor a tápot úgy is el kell rohanni megvenni a gyogyóba, ott van üveg is ha kell, addig meg kifutja az az egy üvegem...

de ha muszáj leszek, sztem már én is tommy-t veszek, nekem a formája tetszik illetve állítólag jobb a bubi nyelés miatt is.
na látjátok milyen hasznos tud lenni a fórum!

fejőm: nekem a sima mezei tölcsér van... de már nem emlékszem melyik cicim a jobb- azt akár kézzel is lefejem... + szopi közben kb egy tárolónyi elcsöpög az épp használaton kívüli cicimből :) volt hogy amelyiket nem szívták, abból méteres sugárban jött a tej... :)

fú ki is írta a tetra pelust- én meg írtam a kistörcsiket- na nekem ezért a tej ömlésért is kell a kistörcsi, mert hiába a melltartó betét, nekem első időszakban kell egy kistörcsi az épp nem szívott cicim alá, mert tocsog...
így most van jó pár rózsaszín pelusunk és rózsaszín törcsiknénk...

na még betétet kell vennem, mármint melltartó betétet, azt elfelejtettem... viszont ebből nekem nem mindegy melyik- pl a férjem hozott anno ultra drágán nuk betétet, nagyon klafa egyenként csomagolt volt, de tök szöszös lett utána a bimbóm és nem tudtam letörölni se... így ebből is a fapados brendonos...
meg némelyik zörög, mert zacskós egy része... :)

hastartó/kötö? vetettek? nekem már van kettő, illetve van egy eü-s is, ami nem túl szimpi, de azt kaptam... viszont császárhoz talán az lesz a jó.

na megyek megnézem a fürdőt...

ja meg apát, mert lesi a felhőket a fűnyírás miatt :)

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Sziasztok!

Látom, meleggel mindenki küzd. Irigykedem a légkondisokra :) Itthon iszonyat meleg van. Tegnap estig a gyerekekkel anyuéknál voltunk, de hazajöttem, mert dolgoznom kell.

Van valamelyikötöknek használható kelengyelistája? Meg esetleg kórházas listája?
Nem találom azokat, amit anno Katánál használtam. Tudom, h volt már szó ilyenekről, de nem tudom, hogy pontosan mikor (hányadik oldalunkon).

Nekem is aventes mellszívóm van, és ahhoz vettem aventes kiegészítőket mindkét gyereknél, de nekem sem jött be annyira. Még most nem döntöttem el, hogy milyen márka lesz. Pláne, h Samu tápis (is) volt a 4-5. hónaptól, Kata viszont szopibajnok, és én nem nagyon adogattam lefejt és fagyasztott tejet cumosüvegből. Szóval nem igazán használtuk a készletet.
Lépek, dolog van, este igyekszem bekukkantani, olvasgatni (elmúlt napokban nem voltam netközelben).
É

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Sziasztok!

Manooka, küldök egy másik linket az ágyról: http://elefani.eu/spd/022-015/Kinder_Mo ... _golyos_bu
Ugyanezt rendeljük, csak színes golyókkal :-)

Megnéztem a fürdőlepedőt, nagyon jól néz ki, és ezek szerint jól is bírja :-)Sose értettem, hogy egy kislánynak miért szoktak rózsaszín dolgokat venni, de amióta megtudtuk, hogy kislányunk lesz, olvadozok mindentől, ami rózsaszín :-) Most is egyből azt néztem, hogy ebből a fürdőlepedőből van-e rózsaszín. Tetszenek más színek is és veszünk majd sok fehér dolgot a mosás miatt.

Vizesedést eddig én is megúsztam, bár amióta kánikula van, nagyon keveset vagyok kint, lehet, hogy ez is számít.

Babee, szépek a képek :-)

Erpé, van két kórházi csomag lista, ezeket a neten találtam, én ezekből raktam össze az enyémet:
http://www.szentjanosszuleszet.hu/szulesfelk.pdf
http://bezzeganya.postr.hu/ezeket-vidd- ... -szuleshez

Kelengyelista: most csinálom az enyémet, de abba már márkát, árat, beszerzési helyet is írok, de ezeket vettem alapul:

http://bezzeganya.postr.hu/ezeket-vidd- ... -szuleshez
http://www.szuloklapja.hu/baba/body/bev ... sarlolista

Lilypie First Birthday tickers
manni30
Budapest
 
 


Witch, anyu kereken 60. :) Eléggé kivan tőle, megünnepelni sem akarta. :) Úgy kellett rábeszélnem, hogy ugyan már, az unokákkal nem teheti ezt meg. Na, nem Samuval, de vannak 6-9 éves unokák is, akik nem értenék, hogy miért nem ünnepelhetik meg a nagyi szülinapját. :)
A Domestosról jutott eszembe, hogy én Samu születésével szinte teljesen hátat fordítottam az ilyen vegyszereknek. Még a slozit sem mosom vele, csak nagyon ritkán. Ecettel, teafa olajjal, citrom olajjal, ilyesmivel fertőtlenítek, amit nem baj, ha belélegzünk. Azért vannak tisztítószereim, de általában bio-k. A legtutibb az almawin narancsolajos tisztítója. Mindent lemos, és az illata... Hmmm! :) A Samuval kórházban kapott Domestos minta még mindig nem fogyott el. :roll:

Gemi, én férjem is leszid, ha pl kapálok, de nem csinálja meg helyettem. :D Viszont a házimunkába nagyon rendesen besegít. Néha nagyon szégyellem magam emiatt, hiszen jelenleg én erre kapom a fizetésem, ő meg munka után csinálja pluszba... Nagyon hálás vagyok neki ezért.

Manni, irigyellek a rendezettségedért. Én képtelen vagyok ilyen táblázatokat vezetni, kiadásokat figyelni,... Nagyon gáz. Már próbáltam többször, de mindig elmaradok 1-2 hét lelkesedés után. Még egyszer sem sikerült teljes hónapot végigvezetni.
Az ágy nagyon szép. Levehető valamelyik oldala, vagy kivehető néhány rács? Erre érdemes figyelni, mert később nagyon hasznos. Mondjuk mi már pár hét után levettük az ágy oldalát, és a mi ágyunk mellé toltuk, mert kezdtem úgy kinézni, mint egy zombi a folytonos éjszakai kelésektől. Így legalább csak oldalra kellett fordulni.

Babee, szuper volna találkozni! Egész hétvégére mentünk volna, de most úgy néz ki, csak szombat, vasárnapra megyünk, mert ma Samu lázas lett. Semmi rossz kedv, vagy bármi, úgyhogy remélem, hogy rendbe jön holnapra, és szombaton mehetünk. Állítólag ilyen kánikulában előfordulhat egy-két napos láz a gyerekeknél betegség nélkül. Remélem, csak ez van nálunk is! ;) Majd írd meg a számod privátban!
Fillő. :D :D :D
Jók a képek! :) Marci nagyon cuki!

Sissy, hol strandoltok? A kertben, a strandon vagy a Dunában?

Sti, röhögtem a tehenes dolgon. :D Amúgy én pont olyat örököltem, hát volt is családi mozi miatta. :D Amúgy bevált. A kézi aventtel viszont nem bírtam.
Tyutyunak gratula!!! ;)

Mágnes, ilyen márkájú napozókat én is vettem Samunak börzén tavaly, tényleg szuperek.

Konkri, Samus fórumon valaki homeos bogyót szedett, és befordult tőle a baba. Mondjuk végül így is csaszi lett, de legalább nem emiatt. :)
Hú, akkor neked is mindjárt szülinap. :) Mit kértél apától? :D
Tényleg, már el is felejtettem azt a kínzó szomjúság érzést, ami szoptatás közben tör rá az emberre. :D Nálam nagyon sokáig tartott pedig. Egyszer Kolozsváron az autóban szoptattam, és beküldtem Barnust a boltba egy üdítőért, mert majd' meghaltam szomjan. Erre hozott egy 2 literes kólát vagy mit. Azt hittem, megőrülök. :) Eleve, hogy fogjak meg fél kézzel egy 2 literes palackot, ami ha összenyomódik az ujjaim között, az egész cukros lötyi rajtunk végzi?!!? Ráadásul a szomjamat sem oltja. Fú, de dühös voltam. :twisted: :D (Amúgy ekkor már elég nagy volt Samu.)
Ja, meg a tejfolyás! Arra van ilyen tejgyűjtő kagyló. Én kb 4-5 hónapos koráig betettem a másik cicimhez, miközben Samu szopizott, így összegyűlt egy cumisüvegnyi tejcsi egy nap alatt. Mondjuk én nagyon durván folyattam. Napközben sem volt elég a melltartó betét. Samu mosható pelusainak a pótbetétjével a melltartómban rohangásztam itthon. :)

Manó, köszi az időjárás-előrejelzést, akkor lehűlésre készülünk. :D
Én sosem kóstoltam meg az anyatejet. :?

Galex, akkor ezt a cumi dolgot jobban fogom erőltetni ezúttal. :) Samunak nem kellett, én meg nem erőltettem. Az ujját sem szopta. Cicimániás volt. :)

Fú, én egyáltalán nem pakoltam még össze semmit a kórházra. :? Pedig bármikor bármi történhet, és gondolom, ez a kánikula sem a gyerekek pocakban maradását segíti. :? Ettől függetlenül egyelőre meg sem fordult a fejemben, hogy augusztus közepe előtt bármi történhetne.

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Manni, köszi a linkeket.

Barbazso, még én sem pakoltam össze semmit :)
Csak gondoltam, h fejben összeszedem, meg lassan beszerzem, ami hiányzik, és majd aug elején össze is rakom a pakkot. Mondjuk én csak aug 25 után tervezek szülni, doki akkor jön vissza szabiról.

Tisztítószer: míg picik, addig én is igyekszem kerülni a durvábbat. Nekem a Frosch féle ecetes bejött, meg valóban a biokészítményeket használom míg picur a gyerek.

Babee, tényleg szuper helyeken voltatok, örülök, h jól éreztétek magatokat.
É

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Pakolás:
Nincs összerakva semmi, babonából nem is akarom még összepakolni egészen az első CTG-ig. Akkorra viszont már illő lesz, bármilyen ürüggyel bent foghatnak attól fogva, és em szeretem a meglepetéseket . (Mi CTG-kre mindig pakkal jártunk, sosem lehet tudni alapon :) )

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Kepzeljetek.Minimanoban kiprobaltuk hogy az aventes cumisüveg melegitobe nem fer bele a tommy tippees cumi:-(
Nekem meg mindenem aventes...na most mi legyen:'(
Linkek nagyon jok.En is probalok osszeszedni mindent ami kellhet.

Kép
Kép
manooka
Budapest XV. kerület
 
 


Na jó, akkor nem vagyok annyira elmaradva. :)

Igen, a tommy tippie-s üvegek nagyon kis tömzsik. :) Amúgy én nem nagyon használtam a cumisüveg melegítőt. Egyszerűbb volt egy bögrébe forró vizet önteni, és abba tenni az üveget. Lehet, hogy mondjuk béna fajta volt az a melegítő, és azért nem tudtam eltalálni, hogy mennyi vizet öntsek bele a jó eredményért. :) Én, ha csak a melegítőnél okoz kiküszöbölhetetlen gondot, akkor azzal nem foglalkoznék, és megvenném a TT üveget.

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Sziasztok!

Üdv az újaknak:)

Mi tegnap jöttünk meg a Balcsiról. A múlt heti cukrom tűrhető lett, 6,3 a 120 perces, romlik, de még határon belül van:)

A Balatonon nagyon durva volt a kánikula, mivel nem mentem be a vízbe és a ház sem túl hűvös:( Tegnap viszont voltunk a dokinál, minden ok, 1200 gr a 28. héten (érdekes, a 25 hetesen is ennyit mért), méhszáj zárt. És mehetek a Balcsiba:)

Szifla! Nekem is volt ilyen sztorim a cukorral:) nekem a doki mondta, hogy itthon keverjem be, beleönöttem a vízbe és összeállt:( kiskanál, kés, majd végül a jégtörő segített, kb. 20 perce mutatvány volt reggel 6 órakor:) Ja, és mikor vittem, közölték, hogy jobb szeretik ők bekeverni... :D

Hihetetlen! Hajnal 4 óra van és én fórumozok!!! Nem aludtam még semmit, nyugtalan-láb szindrómám van!!!!!!!!!!! Volt már vkinek ilyen? Borzalmas!!!

Manooka, Mágnes! Én sem vagyok messze Dunaharasztitól (Szigethalom):) Ha esetleg szóltok, én is szívesen találkoznék:)

Mi ma vásárolgattunk a doki felé menet, meg menet közben. A babakocsidiszkont.eu-nak van boltja a Nagykőrösi úton, ott vettünk egy pólyatakarót, de nagyon sok jó egyéb magyar termék volt még. Aztán meg a Baby Outletben textilpelus, kifogó, hálózsák, cumisüvegek:)

Galex! Nekem tegnap BPD 73, FL 54, 28. héten és 1250 gr.
emmami
Szigethalom
 
 


Jó reggelt!

Konkri
Én szoktam kólázni :wink:
Nem azt iszom folyamatosan, de azért szokott itthon lenni... és maradtam a buborékos víznél is :wink:

Witch
Vigyázz magatokra!
Mi még nem is beszéltünk a doktorral arról, hogy tüdőérlelő injekciót kellene kapnom. Arról beszéltünk, hogy ha valami arra mutató jel van, hogy korábban akarnak kijönni a babáim, akkor kapom. Egyenlőre a gyógyszerek mellett lényeges keményedéseim sincsenek...

Lányok
Mindenki igyon bőségesen a melegben!!!! A folyadékhiány okozhat görcsöket, folyamatos keményedéseket!!!!!

Manni
Én annyira nem vagyok listázós. :oops:
Bevásárló listát írok, mert előfordult már, hogy nagyon fontos dolgot felejtettem el venni :oops: :wink:

Babee
Marci mint Yoda :lol: :lol: :lol: :lol:
Szép helyen voltatok!

Konkri
Szopi mérése nem megbízható. Több ismerősöm mesélte, hogy akkor tette el a mérleget, mikor a szopi alatt fogyott a gyerek, pedig láthatóan, hallhatóan evett is!

Erpé
http://www.dokimami.hu/category/terhess ... rlo-lista/
Én ezeket a listákat vettem alapul :wink:

Cumisüveg-melegítőt nem veszek... az nem ipari mennyiségre van kitalálva :wink:

Kép
trigemini2012
Fehértó
 
 


Manooka, belefér, csak nem annyi. Nekem is sokáig Aventos volt, azt vettük az elsőnél és utána mivel én fejtem nálunk a Tomme vált be. De ezért nem cseréltem sterilizálót. Apa oldotta meg, mert az új mikróban véletlen meg grillezte....utána Tommeet vettem, de azzal meg vigyázni kell, mert annyira magas, hogy nem minden mikróba fér bele. De én beletudtam tenni az aventosba, csak nem annyit.

Gemini, köszi a tippet. Akkor én ezért keményedem annyit?! Pedig azt hittem iszok eleget. Igaz a doki most kérte a Magne B6 és kalcium szedését.

Mi ma elindulunk a Bakonyba Nénikémhez. Ott sem működik a mobil net, szóval most bő 1hétig nem leszek!!!

Mindenki vigyázzon magára!!!!!!!!!!!! Puszkó!!!!

sti82
Budapest XXII. kerület
 
 


Sziasztok!

Barbazso, úgy tudom, hogy nem lehet a kiságy rácsait kivenni, de ez nem volt szempont nálunk, mert olyan kicsi a hálószobánk, hogy éjjeli szekrény is csak egy fér el benne. Tervezzük, hogy nagyobb lakásba költözünk, de ez már nem fog összejönni a baba előtt, csak jövőre. Úgyhogy készülök a zombi létre :-)

Trigemini, én is maradtam a buborékos víznél. A listázásom azért is tud ennyire kibontakozni, mert itthon vagyok és mindenre van időm, ezt most nagyon élvezem. Mindennek utánanézek, böngészek a neten, tucatszámra veszem a kedvenc újságaimat, Grisham-et+Robin Cook-ot olvasok, selejtezem a ruháinkat, a konyhát stb., hogy több helyünk legyen, szóval nem unatkozom :-) Amíg dolgoztam semmire se volt időm, elég sok stresszel járt a munka és mindig álmodoztam arról, mi mindent fogok majd csinálni, ha összejön a baba és terhesen itthon leszek. Éppen így képzeltem ezeket a heteket, hónapokat :-) Aztán, ha megszületik a baba, egy időre vége a jó világnak :-)

Ma hozzák a szőnyegeinket: mindet elvitte egy szőnyegtisztító cég és két nap alatt kitisztítják, hozzák-viszik (a szállítás most ingyenes). Remélem, szép tiszták lesznek :-)

Lilypie First Birthday tickers
manni30
Budapest
 
 


Sziasztok!

Sti jó utat nektek! Nem a sterilizálóba nem fér bele, hanem a cumisüveg melegítőbe. A sterilizálóba talán befér, de akkor tuti ha te már kitapasztaltad.

Én is otthon szeretnék már lenni, unom ezt a bejárást a munkahelyemre.
Nonóval már a 23. héttől otthon voltam :oops:
De akkor ugye nem volt ilyen hülye táppénzes rendszer mint most.

Manni, cuki a kiságy, a golyók tuti érdekelni fogják a babust.

Tök jó kelengyelistákat tettetek be :wink:

Emmami, természetesen nem hagyunk ki, de telószámot küldjetek akkor priviben, Ági is ha úgy gondolja, és tudunk egyeztetni.
Mi júl 17-től szerintem megyünk ki, és sokat leszünk Harasztin.

Zsófi, remélem hamar meggyógyul Samu!!!

Van megint egy dilemmám :oops:
Szerintetek van értelme a projektoros kiságyforgónak? A távirányítósnak van, felhúzósat tuti nem szeretnék, és kettő között vacillálok a vaterán.
Egyik nem projektoros de szebbek a színei, a másik projektoros, de olyan kis visszafogott , ámbátor eléggé népszerű. Zene, távirányító mindkettőhöz van.

Megnéznétek szerintetek melyik a jobb, hasznosabb a babusnak?

http://jatek.vatera.hu/babajatek/jatek_ ... 66560.html

http://jatek.vatera.hu/babajatek/jatek_ ... 71741.html

Sajna újat kell venni, mert tudjátok ezt adtam anno kölcsön, és tönkre ment. :evil:

Kép
Kép
manooka
Budapest XV. kerület
 
 


Manni, tök jól hagzik ez a szőnyegtisztítás, nekünk van egy hosszú szálú ikeás szőnyegünk, amit lehetetlen kiporszívózni rendesen, ki kellene tisztíttatni....aztán meg megszabadulni tőle, mert nem nekünk való. De Nononak nagyon tetszett, mert lila, ez a kedvenc színe :lol:

Konkri, Noel július 25-én született...majdnem...

Zsófi, amit írtál, hogy 2 hét lelkesedés után elmegy a kedved...magamra ismertem..tipikus kos tulajdonság :lol:

Nálunk párom csinál mindenre excel sheet-et. Pénzügyek, bavásárló lista stb...néha teher, de amúgy tuti hasznos, csak nem bírom, hogy folyton jelenteni kell neki :cry:

Kép
Kép
manooka
Budapest XV. kerület
 
 


Manooka, a távirányítósnak tényleg sokkal szebbek a színei :-) Én arra szavazok :-)

A projektorosról olvastam olyat, hogy túl sok felesleges ingert ad egy újszülöttnek/csecsemőnek. Nekem az is fura egy kicsit, amit ír róla az eladó a leírásban: "készségfejlesztő", "fejleszti a látását, fantáziáját", mindezt 6 hónapos korig :roll:
A Ranschburg könyvben azt olvastam, hogy nagyon sok olyan kísérletet csináltak arról, hogy melyek azok a formák/alakzatok, amelyekre már egész pici korban próbálnak/tudnak figyelni a babák, ez pedig az emberi arc és teljesen felesleges projektorral traktálni egy ilyen pici gyereket.

Lilypie First Birthday tickers
manni30
Budapest
 
 


Én is szénsavas vizet (is ) iszok, mindhárom terhességem alatt tettem ezt, és semmi bajunk sem volt tőle. Sőt, én is szoktam néha colát inni, szerintem mindennek a mértékletesség a titka. :wink:
Amikor Annát vártam, és cukros voltam, akkor a kórházban a kora hajnali ctg-knél csak a light cola jöhetett számításba, hogy magához tudjuk téríteni a kisasszonyt. Inzulinosan csokit, és egyebet mégsem ehettem. :)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?