Ó ez a ruha ügy olyan izgalmas!
Eddig nekünk szerencsénk volt, mert a tesóm nagyobbik kisfia 1 évvel idősebb mint Gergő, a kisebbik kisfia pedig 4,5 hónnappal idősebb mint Peti. Így gyakorlatilag folyamatosan jönnek mennek a ruhák (Bp és Athén között merthogy a tesómék ott élnek)
Amikor Petit vártuk én teljesen tanácstalan voltam, hogy mit is kell adni egy téli gyerekre (a 3 nagy ugyanis nyári, vagy majdnem nyári).
Ami nekünk nagyon praktikus volt egy jó meleg pulcsi, amit az bundazsák alá tudtam még adni. Gyakran adtam harisnyát is a rugdalózó alá.
Egyébként a méretekkel vigyázni kell, mert nálunk Gergő 3 hétig, Peti pedig egyáltalán nem tudta használni az 56-os ruhákat (ez szokott az általános méret lenni), azonnal 62-es kellett. (kicsit nagyra nőtt a pocakomban).
Egyébként főleg a második babások szerintem elég gyorsan ki fognak menni a szabadba, mert a nagy miatt muszáj. (Peti még nem volt 2 hetes, amikor mi már simán mentünk a játszótérre a hóban, szegénykém úgy be volt bugyolálva, hogy csak a szája, az orra és épp a szeme látszott ki. Semmi baja nem lett és én is élveztem, hogy kimozdulok, meg persze a naggyal is könnyebb volt).
Mondjuk aki kertes házban lakik, az könnyebben meg tudja oldani a nagy levegőztetését kint a hidegben, míg a kicsi bent szunyokál. Na mi részben ezért döntöttük úgy, hogy hamarosan elköltözünk Bp-ről
A kengurus bodykra és rugdalózókra én is esküszöm, szerintem azoknak a legjobba kialakításuk és az anyaguk. Egyébként még a H&M-s is jó és nagyon sokszor van oylan akció, hogy 2-3 body, pamut kisnadrág nagy kedvezménnyel kapható.
Hát le a kalappal azelőtt, aki kibírja, hogy csak a szüléskor derüljön ki a baba neme.
Mi csak azután kezdtünk gondolkodni a neveken, mikor kiderült, hogy mi is lesz.
Érdekes, hogy most vagyok a legnyugodtabb a neme miatt, pedig mindenkitől azt hallom, hogy ugye lány lesz, biztos azt szeretnétek 2 fiú után. Mi meg csak várunk, hogy tudjuk mi, mert akkor lehetne neki nevet választani
JA még1 dolog a ruhákhoz, szerintem az 5-6 body az kevés, mert.... Ami engem a legjobban meglepett, miután hazamentünk Gergővel a kórházból az a mosás.... Addig meg volt, hogy heti 1-2 nap kimostam az összes koszos ruhánkat és valamikor kivasaltam. Hát egy kisbaba az simán összekoszol 2-3 garnitura ruhát egy nap (lebukja, kimegy a kaki, kisfiúk kicsomagolt állapotban előszeretettel pisilik le magukat, az egész pelenkázót és mindent ami a környéken van), és ugyan ez igaz lehet éjszakára is, ha egy kicsit nem jönnek össze a dolgok
Szóval gyakorlatilag állandóan mostam...