Új privát üzeneted érkezett!

Cinedit,

Gratulalok a kistesohoz.KépTudjatok mar a nemet?Remelem emlekszel ram,en is Nyiros voltam ,de csak a 20.hetigKépA Friss kismamikban irogattunkKép
Megneztem a profilodban,nagyon helyes BotondKép

Minden jot nektek:
Kataa es a 23 honapos Alex

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok!
Én is megnéztem a profilodatKép)nagyon édik vagytok mind a ketten !Köszi ,hogyha irsz !e-mail cimem:babcsesz@freemail.hu
kincsõ
 
 


Edit!
köszönöm a mailt Kép)majd holnap beszámolok róla!
kincsõ
 
 

 
 

Sziasztok! Akit erdekel egy uj babysense legzesfigyelo joval aron alul, kerem irjon a emduan@yahoo.com e-mail cimre.
Udv
Emduan
emduan
 
 


Sziasztok!

Régen nem jártam erre, mert az ikreim eléggé kitöltik minden időmet, de amikor végig olvastam a hozzászólásokat kicsit megállt bennem az ütő.

Zseboroszlán
Biztos választottál már azóta intézményt és remélem sikeresen túl vagytok már egy-két dolgon.

Dr. Vereczkey témára szeretnék reagálni. Szilvihez hasonlóan én is neki köszönhetem két szép iker babámat és soha egy percig nem merült fel bennem, hogy rosszul végezné a munkáját. Nekem is volt laporoszkópiám és az ikreket is császárral szültem nála, mert farosak voltak. A kórházban pedig 6 hétig feküdtem bent szülés előtt, tehát volt módomban végignézni egy-két dolgot. Bizton állíthatom, hogy szakmailag igen képzett és elismert orvos. Ha újra szülnék azt hiszem ismét hozzá mennék.
A meddőségi kezelés ingyenes volt, utána a nőgyógyászati rendelés vagy a terhesgondozás a magánrendelésében már szabadon választott, elismerem az nem olcsó, de ezt mindenki maga dönti el kit akar az orvosának.
Egyet értek Szilvivel, mindenhol elfogadják a hálapénzt is.

Elismerem lehetnek tévedések és hibák nála is, de azokat a dolgokat, amiket beazonosíthatatlan társunk írt túlzásnak tartom.

A rendelő folyosóján egyébként kint vannak a publikált eredményességi adatok, ahol le van írva, hogy az intézmény fenállása óta hány transzfer(beültetés) és hány sikeres megtermékenyülés volt, ha jól emlékszem negyed éves lebontásban. Az utóbbi években 30-40%-os eredményességgel dolgoznak, ami nemzetközi összehasonlításban is jónak számít.

Hát csak ennyit akartam leírni.

Vali
cvali
 
 


Tisztelt hölgyek!Szeretném figyelmükbe ajánlani a Nyírő Gyula Kórház WAP oldalát,melyet a mobiltelefonjuk böngészőjébe beírt következő címen érhetnek el.

tagtag.com/nygyk

Ha tetszett,kérem ajánlják másoknak is.
Köszönettel T.Tamás
rubikcube
 
 


Kedves mamák és leendő mamák!

Látom, hogy régen nem ír senki a topikba, de ha valaki erre jár, aki Szakonyi doktorról tud infókat, akkor nagyon örülnék neki!

Őt választottam orvosnak, mert 8 éve hozzá járok nőgyógyászatra. Viszont fogalmam sincs, hogy vajon milyen szülésznek!

A mélcímem:
farao@levele.com

Nagyon köszönöm előre is!!!
macsnyelv
 
 


Hello Macsnyelv,

Szakonyi dr. nem az orvosom, de ismerem (sokat feküdtem a Nyírőben...), csak jót hallottam eddig róla a betegeitől, és amit láttam, ugyancsak ezt támasztja alá.

Nekem "szülész-nőgyógyász" fóbiám van, de ha a Nyírőben "lenne dolgom", Szakonyi dr.-t választanám az összes közül. Szerintem ha már 8 éve hozzá jársz, ne menj máshoz szülni a Nyírőben. Persze ez csak a magánvéleményem, mert volt szerencsém kitesztelni jónéhányat a kedves dr. urak ill. hölgyek közül.
Szülészi vonatkozásban nem tudok infot, de gondolom, hogy abban is profi.
Akár csak tervezitek a babát, akár már odabenn növöget a pocakodban - sok sikert!
Remélem a közeljövőben "jár" valaki erre aki páciensként jobban ismeri, és ír is valamit.

Egyébként ha a Nyírőben akarsz szülni, ne remélj sok jót a csecsemősöktől... nem tudom másoknak mi a véleménye róluk, nekem igencsak lesújtó.

Üdv. Era
oerika
 
 


Szia Macsnyelv!

A www.noklapja.hu fórumon van Nyírö szülészet topik, ott is megkérdezheted!

Anna
Annamár
 


sziasztok

én most fogok szülni (2005 05 25 ha minden igazKép) a nyiröben. Nem nagyon ismerem se a korházat, se a dokit, mert most váltottam (egy barátöm ajánlotta). Van valaki aki a Szakonyinál szült??? Mi a vélemény róla??? Ha nem indiszkrét a kérdés mennyi nála egy szülés??? Eddig kb 3 szor találkoztam vele és nekem is páromnak is szimpatikus volt.

elöre is köszi a válaszokat Katus
katus81
 
 


sziasztok!

Ha minden igaz én is a nyírőbe fogok szülni. Jelenleg most 23 hetes terhes vagyok. Én a Raft dokihoz tartozom és eddig hála istenek teljes mértékben meg vagyok elégedve vele. Habár azért bennem is van egy kis félelem de szerintem mindenki így van ezzel. Ha esetleg van valaki aki szintén hozzá tartozik vagy tartozott megköszöném ha leírná a véleményét!
fhmhugi
 
 


Sziasztok !

Májusban fogok szülni, Nagy Gyulánál.
Ismeri-e valaki, szült már nála?
Mindenféle tapasztalatokat várok mind a dokiról, mind a korházról.

Köszi Andi
jós
 
 


Szia Katus!

Én Szakonyi doktorhoz járok, kb. 3 éve, mindkét gyermekem nála született. Szerintem jó fej. Szívesen válaszolok a kérdéseidre, írj emailt!

üdv, Mona
kyra
 
 


Sziasztok,

Három kérdésem van:
1) mit tudtok Negáról
2) van e lehetőség a Nyirőben köldökzsinorvér levételére
3) mennyire jellemzően alkalmazzák a gátmetszést, meg lehet-e úszni

Köszi,
Rosalinda
rosalinda
 
 


szia Kyra!

irsz egy mail cimet????

köszi Katus
katus81
 
 


Katus!

Bocs, beírtam a profilomba, de most én sem látom, valamit elszúrtam. gmbh@enternet.hu

Szia
kyra
 
 


Szia FHMHUGI!
Nekem majdnem vegig a Raft volt a dokim viszont szules elott egy honappal otthagytam, mert nagyon nem voltam vele megelegedve. Vegul a SOTE II-on talaltam valakit aki nagyon rendes volt.
Raft vegig flegma volt velem es amikor egy hetre befektetett gorcsoles miatt akkor felem se nezett, vegul sajat felelossegemre tavoztam zaro jelentes es laborvizsgalatok eredmenye nelkul (ezek ugyanis 1 het alatt sem lettek keszen).
Azert remelem Te nagyobb szerencsevel jarsz. Ha erdekel meg valami akkor szivesen valaszolok. Irj a reka_takacs@hotmail.com - ra.
Udv
Reka
Ui: azota persze Anna lanyom mar negy honapos es szepen fejlodik es gyonyoru (termeszetesen :o))
repa
 
 


Sziasztok Lányok!

Én is a Nyírőbe járok már másfél éve, Vereczkey dokihoz. Majdnem két hete volt az első (és remélem utolsó) beültetésem. Pár nap múlva derül ki, hogy megtapadt-e vagy sem. A dokival nagyjából elégedett vagyok, általában figyelmes. Azt hogy mennyivel jövök én piszkáltam ki belőle (mert adósnak éreztem magam), de az előtt is az után is rendes volt. A nővérekről már más a véleményem, van egy amelyik szabályszerűen ellenséges. És számonkérte mindenki előtt, hogy fizettem-e!
Most viszont aggódom, mert rosszul vagyok már három hete. A hasam óriási lett,puffadt, kemény,nyillal, már levegőt is alig kapok és nem múlik. A doki elég lazán vette a panaszokat és nem tudom, hogy csak én vagyok mimóza vagy ez nincs rendjén így. Nektek volt ilyen reakciótok?
Bocs a hosszú lé miatt, ha belejövök rövidebb leszek.
Piskota
piskota
 
 


Ja, és még egy kérdés.
Mindig különösnek tarottam, hogy a Vereczkey nagyon "célorientált". Magán a sikeres megtermékenyítésen kívül semmi nem érdekelte, legyen az citológia, hüvelyfertőzések stb. Ezeket a vizsgálatokat úgy kellett kikönyörögnöm, majd ha esetenként pozitív lett az eredmény hát kaptam gyógyszereket. Az Elevit nem érdekli, vashiány nem számít stb. Azon gondolkodtam, hogy ő a "bébicsinálásban" biztos profi,neki ez a hobbija, de ha összejönne máshoz mennék terhes gondozásra.
Piskota
piskota
 
 


Szia Piskóta!
Szerintem menj be az ügyeletre.
nekem ugyanez volt és bent is tartottak 1 hétig,infúziót kaptam.
veszélyes is lehet.
oviandi@invitel.hu
írnál nekem ide.?
bővebben is kifejtem.
Szia
Zozo
Vendég
 


Sziasztok,

látom, hogy Nega doktornőről egy szót sem írtatok itt és elszomorodtam, hogy talán senki sem ismeri. Engem véletlenül, mint ügyeletes vizsgált és nagyon szimpatikus volt. Szóval nem értem...hát senki sem ismeri?

A másik ez a fránya köldökzsinórvér levétele. Amennyiben nincsen rá lehetőség a Nyírőben akkor máshova mennék, mert szerintem ebben a világban nem érdemes kihagyni ezt a lehetőséget. Mi a véleményetek?
rosalinda
 
 


Szia!
Én nem ismerem a doktornőt, a köldökzsinórvér levétel engem is érdekelne.
Én is levetetném, sőt le is fogom, ha majd aktuális lesz.
Vendég
 


Szia Rosalinda!

Ne keseredj el, Nega doktornőről én sem tudok Neked bővebbet mondani, de azt megerősíthetem, hogy szimpatikus, kedves, jó humorú és ha kell nagyon szigorú. Én feküdtem bent szülés előtt, így volt alkalmam vele találkozni. Ja, és az első császáromnál Ő volt az egyik orvos. Szerintem jó fej.
Azért talán valaki jár még erre, aki jobban ismeri, fel a fejjel!
kyra
 
 


Kedves Rosalinda!

Nega doktornő volt a szobatársam orvosa. Bár személyes nem ismerem, de "ránézésre" rendesnek tűnt.
A köldökzsinórvér levételét a kórházban kérdezd meg. Ha jól tudom azt nem a kórházi orvosok végzik, hanem onnan küldenek orvost, ahol tárolni fogják. (Egyébként nem olcsó a levétele és a tárolása sem! Persze erre érdemes pénzt szánni.)
A gátmetszést meg lehet úszni, erről is a doktornővel kellene beszélned. Bár nem biztos, hogy jól jársz azzal, hogy ha nem engeded. Én például jobban jártam volna gátmetszéssel, csak sajnos nem volt rá idő, és így nagyon repedtem.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske
 
 


Sziasztok!
Bocsi, hogy bepofátlankodom, de szeretném megkérdezni, hogy Tsibo doktornőt ismeritek-e. Pszichológus, most olvastam Róla. Hogyan lehet Hozzá bejelentkezni, egyáltalán külsőst vállal-e?
anna

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran
 
 


Pontosan: Tsibo Katalin

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran
 
 


Sziasztok,

köszönöm az eddigi válaszokat. Most egy "kommunikációs kérdésem" van.

Az a szokás, hogy amíg az ember nem jut el a 12.hétbe addig nem árulja el, hogy terhes sem a munkahelyén, sem otthon és sem baráti körben. Úgy tudom, hogy ez főleg a bizonytalanság miatt van és azért mert akkora nagyjából már lehet tudni, hogy vannak-e genetikai rendellenességek/betegségek.

Én még csak 9. hétben vagyok, de elég ciki lesz ha ezt csak január közepén egy nagy project közepén jelentem be a munkahelyemen. És itt a karácsony is amikor több családtaggal talákozunk, hát nekik se mondjak semmit? Nem beszélve a szilveszterről, hogy miért nem akarom egy jó kis füstös csehóban részegre inni magam.

Ti mit gondoltok erről?

Rosalinda
rosalinda
 
 


Drága Rosalinda!
A 12.hetet azért szokták megvárni, mert a vetélés kockázata addig fennáll. Az a legkritikusabb hét, ha jól tudom.
Nem tudom, mennyire vagy komplikált eset, veszélyeztetett terhes v. ilyesmi, mert ha igen, szerintem várd csak meg a jan. közepét, ha meg semmi bajod, mire vársz???
Bárcsak ilyen gondom lenne....milyen érzés??KépKépKép
anna

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran
 
 


Sziasztok! Dr. Ruffról tud valaki valamilyen véleményt mondani? Mert én igaz, hogy nála szültem a fiamat, de azóta oly sok negatívumot hallottam róla, hogy komolyan azon gondolkodom, hogy orvost váltok. Várom az ifókat.
Köszi
oliva2002
 
 


Sziasztok,

Hogy milyen érzés? fura hogy ilyet mondok, de azon kívül, hogy az embernek folyamatosan hányingere van, nem érez semmit. A tudat, hogy terhes vagyok örömteli, de ugyanakkor aggódó is, hogy milyen lesz?, egészséges lesz?...stb. Ma voltam vizsgálaton, ultrahang, vérvétel és vizelet. Szakonyi doktor vizsgált és azt mondta, hogy a gyerek egészsége és hogy megmarad-e az a szülés pillanatáig bizonytalan, csak minél nagyobb annál valószínűbb hogy megmarad. Szóval őszerinte az, hogy 10. hét vagy mondjuk 25. az mindegy. Szerinte meg lehet mondani a családnak és a munkahelyen is, amikor akarom. Na most ez egy jó dilemma.

Olivia,
Sajnos nem ismerem Dr. Ruff dokit, de a Szakonyi doktorúr és a Nega doktornő mindkettő kifogástalan.

Rosalinda.
rosalinda
 
 


Szia Rosalinda,

szerintem ne várj tovább, mondd el minél előbb mindenkinek, elsősorban a családnak és a barátoknak, örüljenek ők is veled! A munkahelyeden meg ha tényleg gondot okozhat, hogy a projekt közepén jelented be, akkor ott is mondd el, ha halogasd! Én úgy voltam vele, hogy ha az orvos megvizsgált és túl vagyok a vérvételen, vagyis tuti a baba, akkor elmondom. Így is lett. Hajrá!

Mona
kyra
 
 


Sziasztok!

Én most szültem a nyírőben novemberben.

Mindenkivel me g voltam elégedve, még a csecsemősökkel is!!!! Ha kérted nagyon szívesen segített mindegyik. A nővérek is nagyon kedvesek voltak és segítőkészek. Szóval pozitív élményekkel távoztam. Kivéve a kaját. :-(
Ha lefejtem éjszakára a tejet, azt be lehetett adni a babának és azt adták neki éjszaka a csecsemősök.

Szakonyi doktor nem az orvosom, de ő volt a 2.doki a császáromnál és nagyon rendesnek tűnt és az is volt. Még a viziteknél is figyelmes orvos.

Köldökzsinórvérvétel: Én csináltattam, azt a szülész dokid veszi le, de a tároló dobozt az az intézet adja, ahol tárolni fogják a kzsv-t. Aláíratnak egy papírt a kórházban, ha te akarod és nem ellenzed, v vami ilyesmit. Szóval van rá lehetőség!
Ha kérdés van és ide tévedek szívesen válaszolok.
askuli
 
 


Akkor valami nagy pozitív változás történhetett a Nyírőben nyár óta, mert akkor még nem lehetett a lefejt tejet beadni a babának éjszakára. :-(
zana
 
 


Májusban sem lehetett, de egy éve meg egy ismerősöm leadhatta a tejet. Lehet, hogy attól függ, ki éppen a csecsemős nővér, vagy hogy sok gyerek van-e az osztályon.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske
 
 


Azt nem tudom, de én minden este leadtam, amikor már 50ml felett le tudtam fejni.Addig nem fogadták el...
askuli
 
 


Ezt az info-t köszönöm, legközelebb majd megpróbálom én is leadni. Kép

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske
 
 


Askuli, mert mi van 50 ml alatt??? Ez tök érthetetlen... (mármint a csecsemősök hozzáállása érthetetlen.)
zana
 
 


Sziasztok!

Februárban fogok szülni a Nyírőben és ha tudtok segítsetek némi infóval.Szeretném tudni,hogy milyen a szülőszoba,ott lehet-e az apuka,és miket kell vinnem magamnak és a babának.(betét,pelenka,babaruha....stb.)Velem lehet-e a baba egész nap,milyenek a csecsemősök....stb.Már ovastam itt némi dolgot ezekről régebbi hozzászólásokban,de hátha valami változott.Előre is köszönöm a segítségeteket.
Bea
bea77
 
 


Zana! Nem tudom, mi van alatta, de azt nem fogadták el. :-( Gondolom annyit minimum meg kell innia a babának az éjszaka.

Bea77! A szülőszoba jó! Van kád, az szuper volt. Abban nagyon jót "pihengettem" a fájások alatt. A szülésznőm Franciska volt, aki nagyon-nagyon szuper. Az apuka bent lehet a szülésen, kivéve ha császár a vége. Ki az orvosod?
Elvileg nem kell vinni semmit, de betétet jó ha viszel magaddal. Azt is adnak, de jobb a Tena betét. A baba reggel 6tól 22ig nálad lehet, ha a szülés után jól vagy. Ha nem, vagy császár, akkor 3 óránként hozzák a bébit. A nővérekkel és a csecsemősökkel is meg voltam elégedve. A kaja szahar és kevés... Ha van lehetőséged 2 ágyasba menj, mert az nagyon jó volt.
askuli
 
 


Szia Bea!

Azt biztosan tudom, hogy van kád, bordásfal, több szülőszék, különbözö formájúak. Van egy kisebb és egy nagyobb szülőszoba. A nagyobban alőfordulhat, hogy nem leszel egyedül. A kicsiban van viszont a bordásfal. A kádat egy harmadik helyiségben helyezték el.
Az apa természetesen bemehet, bár amikor mi az első babánkat vártuk, akkor ennek az volt a feltétele, hogy el kellett menni 2 alkalommal a felkészítésre, ez asszem akkor 3500,- volt. Kérdezz rá Bilics Katinál vagy az orvosodnál, hogy most mi a helyzet.
A baba veled lehet egész nap. Nem kell neki vinni semmit (elvileg). Ott megkapod azt a baba-mama csomagot, amiben van popsitörlő, arra szükséged lesz. Kenőcsöt és pelust (libero) adnak. Neked a szülés után adnak hálóinget is, naponta egyet. Ha előbb kerülsz be, akkor az vinni kell.
Gézbe csavart vattát adnak (betét helyett), szerintem megteszi, olcsóbb, de ha nagyon ragaszkodsz hozzá, vigyél magaddal betétet.
Nem tudom, a szülés után milyen, de nekem a császár után jól jött a szorító bugyi, mert a haskötő egy összehajtogatott lepedő bizt. tűvel összefogva, az nekem mindig felcsúszott. Remélem tudtam segíteni.

Ügyes legyél!
Mona
kyra
 
 


Egy kis kieg.
A párom a császárt a műtő ajtajából nézhette, a babát öltöztetés és pancsi után megkapta.
A második császárom szerdán volt és csütörtökön du. kelhettem fel, pénteken reggel már a babás szobában voltam és Ákos is ott volt velem végig, még a hazajövetel napján is, amíg el nem indultunk.
Ez attól függ, hogy érzed magad, mennyire vagy magabiztos. Volt olyan, aki egyáltalán nem kérte ki a babáját, pedig megtehette volna.
kyra
 
 


Sziasztok Lányok!
Májusban fogok szűlni a főorvosnál Nagy Gyulánál.
Ismeri-e valaki , szült-e nála valaki.
Én elég hangulatembernek gondolom, az sem mellékes, hogy van egyfajta stílusa.
Tapasztalt-e már valaki ilyet? Vagy csk én ismertem félre?
Másik kérdésem, hogy mennyire felszerelt a kórház? Esetleg szakmai szempont is érdekelne.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Andi
jós
 
 


Sziasztok!
Én jul.7-re várom a harmadik babámat az első ketött a Závodszky Drnőnél szültem de ő már nem válal szülést tud valaki segiteni ki normális még!
Most az Újpesti Szülő otthonba találtam Super orvost de a hely.......................
Köszi a segitséget!
Rita 14 hét

rita77
 
 


Sziasztok!

Köszi az infókat,pont ezekre voltam kiváncsi.A Raft doktornál fogok szülni.Az elsőt is nála szültem csak akkor még a Margitban dolgozott.Azt hiszem hogy ő nem ragaszkodott semmiféle felkészítőre hogy az apuka ott lehessen.Sőt még a beöntéshez sem,ami nagyon pozitív.
Irtátok hogy van szülőszék.Abban könnyebb szülni,mint az ágyon?Ja,és ha a nagyobb szülőszobában szülök esetleg,ahol mondjuk nem leszek egyedül,akkor is bejöhet az apuka?Vagy olyankor mi a szokás?És sima szülés után ha minden rendbe van,hány nap mulva engednek haza?És császár után?
És még egyet kérdeznék,fájdalomcsillapítás egyáltalán nincs?
Előre is köszi,és köszönöm az eddigieket is mégegyszer.
Bea
bea77
 
 


Szia Bea!

Az utóbbi kérdéseidre csak annyit tudok válaszolni, hogy nem igazán tudom, hogy az orvos ragaszkodik-e az előkészítőhöz vagy ez ált. szabály a Nyírőben, mindenképpen kérdezz rá! Szerintem bemehet az Apuka, ha más is van ott, a szülőágyakat/székeket függönnyel elválasztják egymástól. Fájdalomcsillapításról ugyancsak a tanfolyamon lehetett hallani, de ha jól emlékszem, a három említett módszerből csak az eda van és az is csak nappal, de ebben nem vagyok biztos. Császárhoz azért van. ;-))
Úgy tudom, sima szülés után 4*24 órát kell maradni, császárnál 6*24.
Mona
kyra
 
 


Szia Mona!

Köszi a gyors választ.Annyira bunkó ez a védőnő a kórházban hogy bármit kérdezek tőle,ugy válaszol mintha nekem mindent tudnom kéne.És e-mellett zavartalanul káromkodik is.Szóval inkább nem kérdezek tőle semmit.
"Mennyibe kerül egy szülés" mostanság?Meg se merem kérdezni a dokimtól,mert bármikor ilyesmit kérdezek azt mondja hogy nem tartozom semmivel.Szóval most nem tudom hogy a végén menyire gondoljak.Mennyi az átlag sima szülésnél,és mennyi császárnál?Sajna sok olyat hallottam hogy vissza adta a doki a boritékot hogy tegyenek még bele.Mondjuk az én dokim nem tartozik a pénzéhes dokik közé,nagyon rendes.Dehát nem akarok kevesebbett adni,mint amennyit "szokás".
Köszi.Bea
bea77
 
 


Bea!

A szülőszék is olyan, mint egy ágy, de le lehet venni az alsó felét, hogy a szülésznő és az orvos jobban odaférjen. Ja, és azon van lábtartó is. (Bár ezt sokan nem szeretik.)
A pénzügyekről: én is érdeklődtem, mielőtt szülni mentem (a Nyírőben szült anyukáktól), nekem 30000 Ft-ot mondtak. Végül én 40 ezret adtam, mert kicsit komplikáltabb lett a szülés, de szerintem az orvosom nem szólt volna akkor sem, ha kevesebbet adok. Igaz én a terhesgondozásért is fizettem a magánrendelőben.

Ági

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske
 
 


Szia Bea!

Bocsi Mona, hogy belekotyogok, de egy kis kiegészítés. Kép
Szülőszéket csak a kisebbik szülőszobában lehet vajúdásra használni, a nagyobbik amit szülőszéknek neveznek az inkább ágy, de saját magadnak lehet beállítani, és az általuk nevezett szülőszobában van..
A kisebbik szobában akkor marad az ember lánya, ha tele van a nagyobbik, de ilyen nem szokott túl sűrűn lenni.
Ha a szülőszobában más is szül akkor is bent lehet a párod. ( amikor én szültem akkor egy császárost a másik ágyon figyeltek meg, egy függönnyel elválasztva).
Fájdalom csillapításról azt mondták, hogy csak császár esetén, nem sűrgös esteben használnak EDÁ-t normál szüléshez nem, bár próbáld meg a dokiddal megbeszélni.
szokolka
 
 


Szokolka, gondolhatod, hogy én mennyit tudok a szülőszékekről meg a vajúdásról. Kb. annyit, amennyit a felkészítőn mondtak. (Nem találok ilyen sárga figurát.)

Szóval a pénz témához annyit fűznék hozzá, hogy szerintem a 30-40 reális. Sok minden függ persze attól, hogy mikor szül az ember lánya és hogyan, de ha egy orvos visszaadja a borítékot, hogy kevés a bélés, akkor szerintem gyorsan ott kell hagyni.
Hallottam olyat is, hogy valaki 80-at adott, vagy a doki előre megmondta, hogy 60, de ezek talán nem túl gyakori esetek.
kyra
 
 


Mona!

Hát bezzeg nekem kijutott de rendesen. Kipróbáltam mindkét szobát! Kép Kép

üdv: Melinda
szokolka
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?