Nõdoki:
Nekem a problémám a hozzáállással volt. Mivel még pénzt is kapott érte, ezért háborodtam fel pár dolgon. Dióhéjban:
- mûtét után 4 órával hazaengedtek. De mielõtt hazamentem volna, a doki mondta, hogy ugorjak be a magánrendelésére rendezni az anyagiakat... (persze a mûtõben közölte mindezt, miközben más széttárt lábbal feküdtem ott... így tiltakozni nem nagyon tudtam.) Ezt követõen a rendelõje elõtt 1 órát vártam frissen mûûûtve, mire kegyeskedett behívni.
- szövettannak nem járt utána. (pedig igenis fontos!!!) Ha többynire nem derül ki semmi kóros, az még jobban megerõsít mindenkit. De speciel én nem tudom az eredményem!!! nehogymár ennyire futószalagon és rutinszerûen menjen minden!! tudom, hogy egy vagyok a sok közül, de akkor is! legalább valamennyi figyelmet én is kérnék!
- a két hetes kontrollnál is idõpontra mentem, de 1 órát váratott... Utána meg sürgetett, hogy akkor van még kérdés? stb. megvizsgált ugyan, de kb 5 perc alatt végzett velem, és már mehettem is. (mindezt 10 ezerért) Szó nem volt róla, hogy ha nem jön meg a mensi mit tegyek... Mennyi fér bele a türelembe. Csak annyival búcsúzott, hogy a jó hírekkel vár újra 3 hónap múlva.
UH:
Elviekben, ha nincs panasz, akkor minden rendben van. Nekem voltak erõs alhasi görcseim (petefészkemben éreztem éles fájdalmat stb.) és a mensim is elmaradt hosszabb ideig, ezért mentem el egy másik dokihoz. Az ultrahang nagyon alapos volt. Engem még így nem vizsgált meg senki. Mérte a méhnyálkahártya vastagságát, a tüszõk nayságát, és próbálta megsaccolni, hogy a ciklus melyik rszében lehetek. Minden kérdésemre normálisan válaszolt. Szóval, ha lehet, akkor a jövõben hozzá fogok járni. (pedig szakrendelésre mentem, tehát nem fizettem a vizsgálatért!!!)
Futás:
Bocsi, Bozza, nem emlékeztem jól, hogy te is futsz... pedig rémlett valami ilyesmi
Ha kiderülne, hogy újra megtörént a csoda, akkor azonnal abbahagynám a futást. Nem akarnék ezzel kockáztatni... (3 hónapig nem ajánlanak nagyon semmit) és 3 hónap után pedig elkezdenék valami más, kíméletesebb mozgásformát. Bárcsak ott tartanánk!!!
Növekedés:
A növekedési dologban lehet valami... Nálunk is szerintem ez már jelzés értékû volt akkor... 7 hetesen voltam UH-n elõször, akkor már 11 mm-nek kellett volna lennie, ezzel szemben 4 mm volt. 9 hétre pedig kiürült a petezsák... Valóban nehéz megmondani, hogy mennyi idõs a terhesség, és ennek alapján az "elfogadott" méret. Az én ex-dokim azt mondta, amikor a méretre rákérdeztem, hogy 1 vizsgálatból nem lehet megállapítani, hogy mikor fogant és ennek alapján rendesen fejlõdött-e. Lehetséges, hogy a méret árulkodó volt... (De valljuk be õszintén nem is biztos, hogy pontos volt a mérés. egy 4 mm-es csöppségnél megmondani, hogy hol kezdõdik, és hol van a vége... hát
biztosan nehéz.)
De a méretbõl nem szabad rögtön negatív következtetéseket levonni! Barátnõm nemsokára szül. Nála is elég pici volt az elején, de a ciklusa is 35 napos... szóval, nála sem tudták rendesen megsaccolni, mikor eshetett teherbe. És mégis, rendesen kifejlõdött a picur
Drukkolok, hogy mindenkinél minden rendben legyen!!!
Kiránduljatok, napozzatok, élvezzétek az életet!!!
:):)