Új privát üzeneted érkezett!

hahó kihaltunk??? Uncsi így magammal levelezgetni :lol:

claire
claire
 
 


:D
Itt vagyok. Csak tanulgatok.
3 év után először motoroztam :) Elvittük végre levizsgáztatni, tavaly lejárt a műszakija. Uh most visszaülök a mocimra, és azzal fogok császkálni :)

Ezen kívül semmi extra. Holnap suli. Utána lánybuli lesz a tesómnál.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok.

Nálunk egyelőre semmi jó, ma ismét fülgyulladás Botinál, Madarászba megnézték, sajna orrmandula műtét.
Remélem ezzel vége lesz ennek a rémálomnak. Állítólag ez okozza az összes visszatérő problémát és erre eddig kellett várni és szenvedni.
Ááááááááá...néha ordítani tudnék dühömben.
Már mindenhova járunk, lsd. pulmonológus is...és közben "csak" a megnagyobbodott orrmandulát kéne eltávolítani. Kész vagyok komolyan.....

Az "undi" sztorik nagyon jók, tetszenek...

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 

 
 

Király az idő, mindenki a szabadban van?
Én nagyon élvezem, egész más a kedvem...

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Szilvi!
Orrmandula: tudopm, h sokat szenvedtetek, de azért próbálják halogatni, h kisebb legyen az esély, h visszanő. Meg ugyi egyre veszít ez a szerv a jelentőségéből, így egyre kisebb gond, ha nincs neki!
Dávid fiamnak kivették, és megoldást is hozott. Neki is halogattuk, végül 3 évesen szedték ki, de még így is visszanőtt, úgyhogy 6 évesen újra kikapták, de közte jól volt, meg másodszorra már nem az örök taknyolás, stb jelentkezett, "csak" nem hallott... viszont azóta tök okés, egész télen nyitott medencében vizilabdázik, és nem beteges!
A műtét nem egy nagy szám, legrosszabb, amikor ébredezik az altatásból, szóval hajrá, hajrá.
Joninak 15hósan kapták ki, ennek hosszútávú kimeneteléről még nem nyilatkozom, ezen a télen kevesebbet füleztünk, mint tavaly.

Hol műtik?

Abbey! Motor :shock: nem semmi vagy!!!

Zsebi!
Értesítettek, h felvették Ábelt :shock: pénteken volt szóbelizni, mondjuk azt éreztem, h jó lett, szóval tulképpen csak az a matek írásbeli hibádzott, de valszeg nem ő volt az egyetlen. Mostmár tehát nem a gyereken múlik, hanem rajtunk, illetve azon, h ki tudunk-e nyomni vmi ösztöndíjat neki, mert bizony azt fogunk pályázni, a normáűl tandíj kifizethetetlen számunkra :(Ez meg még sok tényezős, hányan igényelnek ilyet, azok milyen helyzetből, stb....
Mindegy, de legalább nem kudarccal végződött, még ha 2 év múlva megy, akkor is előnyös, h egyszer már végigcsinálta, ráadásul sikerrel!
Különben úgy érzem, h tökre neki való hely, olyan, ahol tolerálni tudják az ilyen kissé különc, nehéz eset gyerekeket. Azt nem tudom, h mi lenne jobb, ha most, vagy 2 év múlva, de úgy lesz jó, ahogy elrendeződik :D !

Claire
claire
 
 


Sziasztok!

Claire, siel(t)unk (volna), aztan most maradok meg Becsben egy tanacsado testulet ulesre, meg kozben eljottunk ide, ahol tavaly laktunk, es ahol a lanyok szulettek... Most innen irok, a tavalyi lakasunk felett vagyunk, nagy nosztalgia...

Claire, gratulalok a felvetelhez!!! De valahol nekem kimaradt - ez melyik suli? Ugyik vagytok!!

Szoval csak sieltunk volna, mert kozben marha meleg volt (tizenfokok), meg ferjem elment masfel napra, meg amugysem szivesen hagytam ott a babakat - igy en egyszer jutottam ki 4 orat, de valahogy azt sem elveztem. Rajottem, hogy inkabb arra vagynek, hogy a vad hegyekbe, erdokbe bemenjek - akar sifutoleccel, akar sikiranduloval, akar csak hocipovel; de ez a nagyipari sieles, mar annyira tavol van a termeszettol, hogy nem fekszik annyira.

Kuka, kaki: persze, nekem minden gyerekem kukat is pakol(t), ha hozzafer(t), WC-t is, pelust is.... Persze mi is elfojtjuk, de 6 gyerek mellett nagyon nehez minden masodpercben figyelni mindenkire... Eppen a heten ereztem magam hosnek, mikor etetni probaltam oket, es Panna folyamatosan felallt az etetoszekbe (ugye ilyent sem hallottatok...? :twisted: valamelyikotok irta ugyanezt a problemat), de tenyleg 20 masodpercenkent; kozben a bocitejet forraltam es az futott ki percenkent (najo, mar azt hittem, levettem alatta, mikor fel ora tovabbi futas utan rajottem, hogy masikat kapcsoltam le...), kozben a Bence hanyt idonkent, es mar nem is tudom mi volt meg, de mindenesetre legalabb 6 kellett volna belolem...

Szoval az etetoszekben felallas megy most az agyamra legjobban, keptelen ulve maradni benne, de nem akarom raszoktatni, hogy "bufe"rendszerben eszunk - vagyis jatek kozben odajon 1-1 falatert. Sajnos a nagyon amugyis nagyon igy allnak az etkezeshez....

ja, meg azert sem sok maradt a sielesbol, mert egyik ejszaka 3an kezdtek el hanyni, a 3 kicsi. Pannat mar megint kishijan vittem a korhazba; orak ota mar vagy 20.-szor hanyt es semmi nem maradt benne, inni nem akart (Szilvi, detto!!). Aztan vegul szopi maradt benne1 orat, ketszer egymas utan, es ez valahogy atbillentette.

A kakirol a legjobb a baratnom tortenete: a kisfia ugye elleste tole, hogy a bilit a csapban szokta kimosni. Igy kaki utan szepen ment, es kiontotte a csapba. Mikor latta, hogy ez nem teljesen igy szokott anyanal lenni, fogta a fogmosopoharat, es azzal nekiallt kihalaszni a csapbol a darabokat...

Claire, mostanaban olyan sok nevelesi kerdes merul fel bennem, de most nem foglak Titeket itt untatni, olyan jo lenne egyszer megbeszelni Veled ezeket! (a tobbedikkel egesz mas, mint az elsokkel volt... es hogy lehetne megint jol nevelni a kicsiket...?).

elvezzetek a tavaszt! (en azert sajnalom a telet, nagyon szeretem...)
zsebibabak
 
 


Abbey - tenyleg, amugy elmeseled kicsit reszletesebben, hogy mit tanulsz?

Az egymas gyepalasa is nagyon megy nalunk, bar epp most kicsit talan jobb, de Hanna az, aki minden ok miatt osztja Bogyot. Azt remeltem, elmulik hamar, mire megertik, hogy a masiknak ez rossz (en a nezesebol azt veszem ki, mintha nem lenne teljesen tudataban, kiserletezik, mi is tortenik, ha ezt csinalja) - de ezek szerint nem olyan gyorsan!!

Kicsit aggodom, mert Bogyo nem nagyon mutogat (ha mondom, mit mutasson meg, nem teszi), nem igazan mond semmit (mamamama, dadadada, stb). Hannanak a "vuvu" "buuuu"stb-n kivul megvan mar ket rendes szava: "mama"es "kaka" - nahat, most legyek megtisztelve.... :shock:
zsebibabak
 
 


Sztem még korai, h beszéljenek. Ikrek ráadásul amúgy is később kezdenek beszélni. Lányok is csak 1-2 szót mondanak, így 20 hósan. Uh emiatt sztem egyáltalán nem kell aggódni. Mutogatni Eszti szokott, Lilu kevésbé. De ha kérem, ritka, h rámutatnak vmre. Pl megkérdezem, h hol a nagyi, akkor ránéznek, és nem rámutatnak.

Suli: Mérlegképes könyvelőnek tanulok. Intenzív kurzus, diploma utáni. Csütörtökön számvitel szervezésből lesz vizsga. De asszem ezzel nem untatlak benneteket...

Szilvi: remélem ez a mandula kivétel végre rendezi ezt a sok vacakot, amin átmentetek. Azt mondják, h ilyen kis korban az orrmandula műtét nem viseli meg annyira a gyerekeket. Ha kell, az én fül-orr-gégészem nagyon-nagyon jó (Jánosban), gyerekeket is rendszeresen műt. Szerdánként délelőtt rendel az szakrendelőben.

Én is nagyon élvezem a napos időt. Nemsokára indulunk a férjem első motoros rutin órájára. :) Izgis. Nekem már 6 éve van motorra is jogsim, most meg minden tök más már.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Az enyémek is sokkal kevesebbet beszélnek, mint a nagyok, bár nálunnk a másik ikreimnél nem jött be, ez az "ikrek később kezdenek beszélni" történet, most a kicsiknél úgy tűnik bejön.
Bár azért egyre tisztábban , érthetőbben mondják a dolgokat, pl tök cukin el tudják sorolni a család tagokat! (Ápá, Ana, Ábó, Dádá, Ette, Ádá, Noni (ez Joni lenne, de a j még csak hellyel közzel megy, inkább Nonónak), Nonó). :D Meg néhány állatot is megneveznek, igaz a "káká" kakas is és kacsa is, meg inkább a hangjukat utánozzák, va-va =kutya, tutú-tutú=elefánt, u-ú= majom, gágá=liba.
De elképesztő, h mennyi mindent megértenek, egészen osszetett dolgokat is :shock: . És hát minden t utűánozni prúbálnak, ha a nagy pl fekvőtámaszozik, azt is! :lol: Nagyon mulatságosak!
Amit igazán élvetek, az ahogy 2énekelnek", meg ahogy eljátsszák a dalokat, mondókákat!, meg zenére táncolnak!

Zsebi!
Suli: AKG, de az alapból fizetős, pályázni lehet ösztöndíjra, csak akkor jön szóba, h odamegy, ha azt megkapjuk!
Nevelés: hát tényleg nem az, mint a nagyobbakkal, meg az iker tényleg más, mint az egyes szülött!!! Majd egyeztetünk, d megnyugtató olvasni a nagyon hasonló gondjaidat és gondolataidat.
:( sajnálom!, a betegséget is.
Én még most hétvégén szerettem volna vhova elugrani, a Mátrában még van hgó, de a párom kidólt, már egész héten húzta, és most hétvégén ágyban fekvő beteg :shock: ezt kb 10 évente 1x van, így nem voltunk persze. Meg igazából a péntek olyan sűrűvolt, h nehéz lett volna szombaton korán és felkészülten nekiindulnunk!
Claire
claire
 
 


Hali
Azta Abbey milyen motor??
Szilvi
Műtét :cry: de legalább túl lesztek ezeken a hülye betegségeken..
Zsebi-Claire nem untattok a neveléssel, lécci itt beszéljük meg, bizti van olyan, ami nekünk is hasznos!!! :)

Oli egyszerűen borzasztó :( Amiután írtam, el kezdte dobálni a játékokat a wc-be :roll: letépkedi a bordűrt Lili szobájában :evil: szombaton kerteztünk, ki kellett vágni egy bokrot, persze csak a flex érdekelte....Szombaton anyukám vigyázott a 2 kicsire, amíg mi színházban voltunk. Másfél órát voltak ott, hát anyukám csumin leizzadva, totál kifeküdve fogadott bennünket...Az 54 nm lakás minden pontját befutották, ketten 5 felé :)

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Nincs nagy motorom. 125ccm-es yamaha. Volt nagyobb, de inkább lecseréltem. Ezzel lehet cirkáln a városban, minimális a fenntartási ktg-e, és alig fogyaszt. Tök optimális.

Férjem most ért haza, kirúgták ma. Nem tudom hogy lesz ezek után. Imádkozunk erősen, aki érintett, elmondhatna egy imát értünk.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey! :(Pedig úgy tűnt, h kezd itt megmelegedni!
Nem is volt várható :shock:? Iszonyú, h ez bármikor bármelyikünkkel megtörténhet!!! :(
Drukkolok, h találjon gyorsan vmit! Jajj! a sulit meg nem fejezete be végül, mi?
Nem kehet elküldeni vmi szakmájába vágó OKJ-s képzésre, lehetőleg olyanra, ahol van állásbörze a végzetteknek?
Persze tudom, h ma bárkit bárhonnan kitehetnek....
Sajnálom!

Claire
claire
 
 


Nem, egyáltalán nem. 2 hete még fizetés emelést kapott :shock: ma reggel meg bement, és megkapta a papírját. Március még kifizetik, be se kell járnia.
Holnap megy a suliba, bejelentkezik a következő államvizsgára. Amúgy gondolkodunk egyéb területeken is. Pl villanyszerelő, ilyesmi. nem lesz könnyű időszak.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Döbbenet!!!
Tényleg kiszámíthatatlan minden!
Hát nem lesz könnyű. De az államvizsgáig rugdosd el!Mindenképp!
Szüleid tudják már?
És állást is keres közben?
Mindenesetre ha tudunk vmit segíteni, akkor szólj!

Claire
claire
 
 


Abbey! Ima ment! Remelem, most is sikerul, mint masfel eve, vagy mikor!

Szegeny Szivvi. Es csak Oli ilyen? Mert nalunk azert nagyreszt mindenki kvazi ilyen volt. Most mar tenyleg nagyon nehez; ha egy masodpercre nincs a szem elott, biztos, hogy pl. a WC-ben szerzi meg a szaros kefet (most Ausztriaban a szallason), vagy az asztalrol lopkod le valamit (mar nem tudok mindent eleg magasra tenni, sajnos az asztalra is 20cm-re benyulnak mar), es persze a meg meg nem kaparintott dolgok a legerdekesebbek: az eles kesek, meg minden, ami halal veszelyes, es ha kiveszem a kezukbol, vagy nem engedem, hogy levegyek, megy a hatalmas megsertodes.

Claire - AKG - jo suli! tobb ismerosom/rokonom jar(t) oda. miert pont azt valasztottatok? es mi az a "zsenikepzo"n vagy milyen suli, amit irtal a fiadrol? Ez? Drukkolok az osztondij elnyereseert!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zsebibabak 2012.03.06 07:56-kor.
zsebibabak
 
 


ok, Szivvi, akkor ideirom a nevelesi kerdesem CLairenek, de kulonben, akinek meg picik, az lapozhasson!

ami engem mostanaban nagyon bant'/foglalkoztat, hogy hogy lejjebb mennek a nevelesi elvarasaim es ertekatadasom a gyerekszammal, es inkabb azzal, hogy ott vannak a nagyobbak, es nem lehet ugy, mint mikor nem volt naluk nagyobb. es hogy ennek milyen leve lesz a most picikre.

Fo aggodalmaim a szamitogep/film/olvasas, es az etkezes.

A most nagyoknak nem volt bemutatva a gepezes sok-sok evig; csak "betuzhettek" rajta neha, azt elveztek, nyomkodtak, tanultak a betuket. ha kesobb nagykent engedtuk is, akkor is csak egyszervolt.hu-n a logikai jatekokat, dalhallgatas, esetleg mas ertekes program. nekik rengeteget mesesltunk, olvastunk, reggel-este, es napkozben is. TV nincs; ha filmnezes, eleinte ertekes mese-DVDk; aztan termeszetfilmek, tortenelmiek. ok csak egeszseges kajakat kaptak, nem is lattak csokit 2 eves korukig, cukrot talan oviig; teljes kiorlesu volt mindig a sztenderd, nem is lattak mast.

Mindezeknek nagyon jo eredmenye meg is volt: imadtak es faltak a gyumolcsot (mint fo edessegforrast); mindegyikert oda voltak iskolaban, hogy milyen valasztekos a szokincsuk; Danit azert vettek fel az Arpad termeszettudomanyi szakara, mert ugyan total elszurta a felvetelijet es a jegyei sem voltak szuperek, de a szobelin tok maximumot kapott, mert pl. az osszes Attenborough filmet kivulrol tudja; 6 even koraban nem tudtam ravenni, hogy az Okus felvetelin a Wass Albert konyvet mondja majd kedvencenek (amit tenyleg imadott), mert mindenaron a 10 balnas konyvet (es a gimis csillagaszati atlaszt, amirol nem tudtam levakarni) akarta.

Most teljesen mas. 13 evesen mar nem tudom tiltani Danit az internetrol; es ha csak azzal probalkozom, hogy legalabb szoljon elotte, hogy milyen filmet tolt le es nez meg, hogy valamennyire kontrollaljuk, milyen filmhez jut, mar az utalatos rendor vagyok; mivel a nagyoknak van mobiljuk, folyamatosan a kicsik is azon jatsszak a hulye agyament es lovoldozos jatekokat, a nagyok boldogsagara; mar alig tudom betenni a kicsiket egy mazsola es tade ele, mert ok is a ket es fel ferfit akarjak nezni, mint a nagyok (akiknek szinten nagyon nem valo), stb. Meselni meg mar szinte csak szivesseg. regen hatalmasakat tarsasoztunk csaladilag, vagy csak eggyel jot jatszottam kettesben valami jo tarsasat; most mar nem erdeklik a tarsasok, mert az internetes jatekok, a facebook, stb, erdekesebb.

ha meg erolkodom, es probalom ezeket tiltani/korlatozni, nagyjabol szelmalomharc, hisz "mama, a regnumban es az osztalyban mindenki megnezte mar reg ezt a filmet, miert pont en nem nezhetem?". vagy a papajuk is, ha faradt (es jogosan az), legszivesebben egy lotyi filmmel kapcsol ki, es ha o van veluk, nincs energiaja korlatozni az gepes jatekaikat (vagy nem is akar rendorkodni a kicsi idoben, amit veluk tud tolteni?); tehat csak en vagyok mindig a mumus, es nem akarom, hogy szinte az egyetleg szerepem a rendor, mert ugye a jo kozos elmenyek nem jonnek.

ha kitalalom, hogy szulinapi meglepeteskent, vagy mama/gyerek "csak-veled" (idonkent megprobalok mindenkivel valamit csak kettesben csinalni) programnak egy szinhazba, hangversenyre vagy muzeumba elvinni oket - meg udvariassagbol eljonnek, de mar ereztetik, hogy ez uncsi, es a kortarsaik elete nem errol szol, hanem a plazaban vasarlasrol es shoppingrol. es meg a legjobb iskolakban is a legjobbnak tartott csaladok gyerekei is ilyenekkel toltik az idejuket - van jogom nekem megvonni ezeket az enyeimtol...?

kajalas: ugyanez. nagyok eszik a csokit/cukrot'; mar hagyom, hogy valasszanak a feher/barna kozt, es persze a feher tesztat/kenyeret/zsomlet valasztjak, igy a picik is ezeket latjak/kerik.

tomoren: romjaiban vannak a nevelesi elveim, es nem tudom, mihez probaljak meg ragaszkodni, akar a nagyoknal, akar a kicsiknel; es ha a kicsiknel meg jobban ragaszkodom bizonyos dolgokhoz, ez hogy kivitelezheto a szabadabbra engedett nagyok mellett....

szoval ezek a mostanabani nagy nevelesi tepelodeseim....

minden tanacsot/tapasztalatot szivesen veszek...
zsebibabak
 
 


Suli: nemtom, h milyen zseniképzőt írtam, sztem az még anno lehetett, mikor ált sulit kerestem neki.
Most csak az AKG-t próbáltuk meg, mert nem gondolom, h rossz helyen van az ált iskolában, és nem gondolom, h érett a gimire. De akartam, h kipróbálja magát ilyen szituban.
Azért az AKG, mert megalakulása óta követem több szálon, és úgy érzem, h az én nehéz eset gyerekem talán ott képes lenne kibontakozni, és végre nem azt hallanám, h jó-jó, de messze képességei alatt teljesít! :roll:
Ami a felvételit illeti, kb ua, mint a te fiad...... Elszúrta a matekot, de szóbelin "előadta magát".

Nevelés: 1 szóval: dettó....
Lehet, h tényleg össze kéne ereszteni őket :D Én épp a minap mondtam, h kidobok minden játékot, ott a laptop, az mindent pótol :evil: !
Nálunk is megy a küzdelem, talán a kaján kevésbé, igaz nem is voltam talán ennyire "bio", mert pl a párom ha bemegy kenyérért, akkor a félbarnáig jut :roll: Szerencsére gyakran sütök kenyeret, azt meg szeretik, ha barna is. Most inkább a menzával küzdünk, ami régen nem volt....
Nálunk is állandó téma, h az ok, h számítógép, meg internet, de miért csak a baromságok, lődözések! Nálunk most Dávid tud nagyon rácuppanni. Egyetlen ellenszer az értelmes elfoglaltság, tele is vannak sporttal, zenével :D Meg itt a házban sok a gyerek, ezért csak kiszabadulnak focizni, meg ilyesmi.
Filmekben elég szigorúak vagyunk, a közepesek, főként Eszter morog is érte, de próbáljuk tartani magunkat...De a kicsiket én is féltem, mert bizony néha ott téblábolnak, amikor a nagyok filmet néznek, meg ha mi éjjel esetleg tvzünk, és fent vannak. Ja, és azt látják, h folyton vki a gépet nyomkodja, úgyhogy ők is...
:roll:
ami a külön progikat meg a magasabb kultúrát illeti, szerencsére az még "menő" nálunk, pl MÜPA hangversenyek, hiába cikizik a korosztály társak. Ha vmelyik szülővel lehet külön, az nyerő, de még nagyszülőkkel is.
Megyek uzsiztatni....
Claire
claire
 
 


Ja, sztem az én gyerekeim nbem olvasnak igazán sokat, de azért mindig van vmi folyamatban. Esti "mese" most úgy fest, h a piciknek én még este nem olvasok, nap közben nézegetünk könyvet, (bár lassan eljön az azidő, amikor kezdjük esténként az ő saját napjukat visszamesélni), szóval ha normál időben sikerül az esti műsort lezavarni, akkor amíg a kicsik szopiznak az ölemben, addig olvasok a nagyobbaknak, már ált nem mesét, hanem vmi gyerekregényt, folytatásosan. Nyáron a Fecskék és fruskák volt, most Fekete Fülű fehér Bim van műsoron. Ábel ezt már nem , vagy nem mindig hallgatja, meg Ábel és dávid ha vmiért kihagyja, akkor bepótolja magának, de azért mindig nyúznak, h olvassak nekik.
Olyat szoktam választani, amit én anno szerettem, így nekem is öröm újra olvasni.

claire
claire
 
 


No, mi a helyzet, olyan uncsi voltam, h kihaltatok?
Abbey! Nálatok? Fejlemények?
Mi holnap megyünk az ösztöndíjról tárgyalni.
C
claire
 
 


Hali. Ja, vannak fejlemények. Ma a János kórház előtt fényes nappal feltörték anya kocsiját, és ellopták a KALAPTARTÓT, és a kormányból a LÉGZSÁKOT. :shock: Hallatlan. Amúgy a kár majd fél millió...
állás ügyben semmi. Kaptunk több helyről is ígéretet, h visszaszólnak, majd meglátjuk mi lesz.

Holnap 10től vizsgázok. Szurkoljatok.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Hajrá!
Autó feltörés :shock: :evil: !

Claire
claire
 
 


Kép

Oli küldi a csajoknak :lol:

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Köszönjük! C
:D :D
claire
 
 


Hali!

Mizu? Mindenki eltűnt. Betört a tavasz, és mindenki kiszaladt a szabadba? :)

Túl vagyok a vizsgán. Remélem sikerült. 2 hét múlva eredmény.

Voltunk ma esküvőn, Szadán. 4re kellett odaérni, nekünk sikerült 3:05kor elindulni, uh mondtam a férjemnek, hogy tapossunk bele. Szegény Eszti meg nem bírta a kiképzést, Gödöllőnél elhányta magát. Én gyorsan hátrapattantam, tartottam a markom, hogy ne az ünneplő ruháját hányja össze, mert nem vittünk váltás ruhát. Közben Lilu is elkezdett öklendezni, de végül ő megúszta, és Eszti sem hányta össze a ruciját. Hazafele lassan jöttünk, uh nem volt gond.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey!
Én vagyok, csak magammal nem szeretek levelezni!
szegény lányok! Nekem is van 2, aki nyög a kocsiban, szerencsére még nem hányták össze, kivéve sítáborból hazafele a buszt :shock:
Nővérem lánya volt nagyon ilyen, ha marad ez a tünet megkérdezem neked, volt nekik vmi homeopata cuccuk rá, illetve az aloe aktivátor hatott neki. Ő annyira ilyen volt, h gyógyszit is írtak neki rá, de abban nyugtató volt, a nővérem nem szívesen adta neki!


Képzeljétek, ennyi év után eljutottunk oda, h mondjuk kész a nappalink, az utolsó sarokba is beszereztem a megfelelő bútort (ezt most vaterán :lol: ). szóval erre fel hazahoztam anyáméknál tárolt fotóalbumainkat, hát döbbenet, elnézem a középsőket, ahol épp ekkorák voltak, mint most a kicsik :) generáció váltás, de sokszor ua ruha, meg ua, babakocsi, nagyon vicces! És hát a két nagy mennyire megváltozott :shock: . Kár, h 2006nál befuccsoltak az albumok, valahogy a 4 gyerek, doktorálás, és egyebek mellett elúsztam vele....
A lakással az utóbbi időben jól állunk, apósommal megcsináltuk az előszobát, asztalossal megcsináltattuk a nappali bútor hiányzó részét, most ez a komód...persze mindig van vmi alakítani való.

claire :lol:
claire
 
 


hali
vagyogatunk mi is..Oli megarossz, tehetetlennek érzem magam :( Az egyik szobában lerugdalta a szegélyt és letépte...aztán feltépte a tapétát is már :( 1 mp-re nem lehet szem elől téveszteni..tegnap kitépett a dvd-ből egy kábelt, vehettünk újat...szomi vagyok emiatt, az uram meg őrjöng...

Abbey
meló :cry: kocsifeltörés :twisted: van fejlemény??

Zsebi, Szilvi???

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Hali,

ja, a kár durván 1 milla... és min 1-2 hét mire lesz autó. Legalább a casco fizet, ez is vm.
Melóra még semmi. :( Én kedzek jövő héten dolgozni. LEgalább 1 keresetünk lesz.

Sajnálom, h ilyen tehetetlen vagy Olival kapcsolatban :( Nem tudok okosat mondani. A lányok azért kezelhetőek. Eszti nagyon rossz, de a dádá meg a bünti használ.

Szilvi, mizujs?

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok.

Olvasok én is mindig, szóval nem halunk ki, csak amire odáig jutok, hogy írjak valamit.

Szivvi,
nem tudok mást írni neked okosat, csak, hogy kitartás és zárd be egy ketrecbe...:-) Nekem ilyen rongáló a Boti volt, mondjuk még mára sem teljesen nőtte ki...:-( az előző albérletünkben az ágyából letépte a bordűr tapétát...pusztán unalomból.
Szerintem csak a túlélésre lehet játszani, meg arra, hogy jön most már a jobb idő és akkor kitenni a kertbe vagy játszóra és be sem ereszteni...

Claire,
gratulálok a nappalitokhoz, minden elkészül egyszer, meg jó munkához idő kell (és pénz a mai világban)...mondjak még ilyen közhelyes dolgokat ? :lol:
Régi fényképeket mindig jó nézegetni én is nagyon szeretek nosztalgiázni, pláne, ha a gyerekeimről van szó.

Abbey,
szerencse, hogy a casco fizet...akkor az önrész "csak" ami anyukádat terheli ugye?
Remélem jó lesz a melóba visszaállni, szerintem sokkal másabb lesz a lányokhoz hazamenni és velük lenni...
Remélem hamar jóra fordul minden és a férjednek is lesz melója, bár, azért így jó, hogy otthon lesz a lányokkal.
Majd most megtudja nem???? :lol:

Képzeljétek megint van orvosos történetem, persze negatív...:-(
múlt csütörtökön voltam Botival kontrollon a fülészeten a Madarászban. Már amikor egy héttel korábban elvittem is ugattak, hogy vigyem Dunakeszire, meg itt már rengetegen vannak, nem tudják bevállalni a "külsős" betegeket....ezt mind a jó napot helyett közölte az asszisztensnő. A doki viszont nagyon jófej volt.
Na csütörtökön kontroll, megint bejelentkezek és várunk, nem is voltak sokan, gyorsan is ment, mondom szuper, hamar letudjuk. Aha, nem tudtuk le hamar, ugyanis már boldog-boldogtalant behívták előttünk, mire odamegyek, hogy valami baj van, nem látszik, hogy bejelentkeztünk, mert már a frissen érkezetteket hívogatták be. Mire mondja "Ursula", hogy nem, ott van a mi nevünk is, szólítanak. Na rájöttem, hogy miért nem hívtak be, mert mi nekünk Dunakeszi a tartózkodási helyünk...és így várakoztattak minket direkt. Egyszerűen hányok ettől...ezen utólag gondolkodtam el. Persze nem írják be a regisztrációnál, hogy kontroll, meg ilyenek...
Na lényeg, hogy elvileg jövő hétfőn műtik Botimat, holnap viszi a férjem vérvételre, meg aneszteshez, mert mindenhova nekünk kell külön elrohangászni...ez is vicc.
Erre ma reggel elkezdett prüszkölni és folyatni az orrát...én kikészülök, direkt nem engedtem ezen a héten oviba, hogy ne kelljen tologatni a műtétet, mert elkap valamit, erre tessék.
Remélem nem lesz belőle semmi.
Amúgy pozitív élményem is volt, nagyon örültem neki, mert a Heim Pálba kellett telefonálgatnom, ahol mindenki nagyon kedves és kedélyes volt és segítőkész...meg a Madarászban az audiológiára is le kellett mennünk bejelentetlenül és ott is nagyon kedves volt a néni...csak dobüregi nyomás miatt kellett mennünk, de megcsinálta a teljes hallásvizsgálatot, mert mondtam, hogy sokat kérdez vissza. Szerencsére nem lett rossz a vizsgálat, azt mondták, hogy ami rossz, az a műtéttel meg fog oldódni.

Na jó szerintem elég ennyi belőlünk most.:-)

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Silver!
Imádom az ilyen kis kakasokat a szemétdombjukon :twisted:Ugyan már ne ő döntse el, h miért ott vagy!!!
Egyébként a hallása tényleg javulni fog, nálunk Dávidnak vezetéses hallás csökkenése volt, amikor másodszor kivették, aztán elmúlt! (3 éve zongorázik, ügyesen, és nagyon jó nyelvtanulásban is! :D
Szóval nálatok is et időben "el lett kapva", így valszeg csak áátmeneti tünet lesz!
Ha később úgy érzed, már a gyógyulási idő után, h még mindig nem OK a beszéd észlelése, akkor Gósy Mária féle hallásvizsgálat javasolt, mert az nem csak azt nézi, h objektíve vezeti-e a hangot, van-e szervi baj, stb, hanem pl, h minden frekvenciát jól észlel-e, pl a beszédé tök más, mint a zenéé, stb, de ezt normál hallás vizsgálaton nem nézik!

Abbey! Autó, nagyon brutál!!!
Kíváncsi leszek, h jön be neked a munka, remélem jól.
Párod: suliban bent volt?

Szivvi!
Oli :( ráadásul az ilyen ördögi körként működik, mert az ember már azzal a szemmel követi, h jajj, mit fog megint tönkre tenni...
Lehet, h hülye kérdés, de : mi köti őt le tartósan? Nézetted, h jól lát-e, jól hall-e? Mert akkor is szoktak ilyenek lenni, ha vmelyik érzékszervük nem tuti teljesen. Ilyenkor pl nem köti le a könyv nézegetés, mert mondjuk nem látja rendesen, "helyette" "rosszalkodik". Egyébként mennyire nyüzsi? A tesóival agresszív vagy sem? Még nagyon kicsi, de ha pl próbálod elterelni az nem működik? Mondjuk amikor tépkedni kezd, vagy pláne kezdene, akkor adni neki újság papírt, h széttépkedhesse. Sőt, ha van időd ( jó duma :lol: ) esetleg ragaszgatni abból, amit feltépkedett.... ilyesmi elterelésre gondolok! Hülyeség? Én vmi ilyennel próbálkoznék, bár lehet, h ez már megvolt.
Időnként én is kínlódok, de most inkább a nagyobbak hülye viselkedéseivel :roll: ahhoz képest a kicsik néhány hisztije sima ügy :lol: ! (minden relatív, haha)

Claire
claire
 
 


Szilvi, jó, hogy jöttél. Nagyon remélem, hogy minden rendben fog menni Botival! Madarászhoz no comment... elkeserítő, hogy képesek ezt megtenni egy gyerekkel. Olyan jó lenne, ha ilyenkor belegondolnának, hogy nekik hogy esne, ha ők vinnék a gyereküket orvoshoz, és órákig váratnák őket direkt.

Tudod mi a vicces? Hogy 2 nap után már mondja a férjem, hogy hát ez nagyon nehéz, és mostmár érti, hogy miért vagyok estére fáradt. Pedig vele sokkal másabbak a lányok. Nincs hiszti, rapli, csírájában elfojtja, és nem tutujgat. Amúgy Szivvi, akartam is kérdezni, hogy férjeddel hogy viselkedik Oli? Ugyanúgy rosszalkodik, és kezelhetetlen?

Pénteken volt suliban, a héten még nem. Egyelőre a konzulens válaszára várunk, de még nem írt. Holnap vagy szerdán bemegy megint utánakérdezni, hogy mi van vele. (nyugdíjas már a tanár)

Eszti nagyon nyügi volt ma du. Remélem nem lesz beteg. Ráadásul holnap megyünk bárányhimlő oltásra. Basszus, 19900 ft volt a két oltóanyag. azt hittem rosszul hallok, amikor mondta a patikus, vissza is kérdeztem, hogy mennyi????? Azért amikor említette a doki néni, hogy javasolja, mondhatta volna, h ennyire drága. Ráadásul ismétlő is kell 1 hónap múlva.

A legszarabb a munkában az egész napos ülés. annyira elszoktam tőle, h 2 óra után már nem bírtam hogy ülni. Fájt a hátam, zsibbadt a lábam, szörnyen szenvedtem.

Claire: kivi vagyok a nappalitokra. Jó, hogy végre befejeztétek.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey! :lol: időnként az férjem szokta mondani, hogy bemegy kipihenni a fáradalmakat a munkahelyére :lol: !
Ő akkor volt itthon munkahelyek között, amikor a második volt kicsi (ha jól rémlik), örült is, amikor elhelyezkedett :wink: :lol: .
Mindezzel együtt remélem talál valamit a párod!

Ülés: meg tudom érteni. biztos én is ki leszek, ha visszamegyek, és újra végig kell állnom 6 órákat, de talán ülni még rosszabb, én legalább járkálhatok!

Szivvi! tényleg, jó kérdés, hogy apjával hogy viselkedik, mert nekem is az a tapasztalatom, hogy velem próbálkoznak leginkább, és nem csak a kicsik, velem szemben engedik meg a legtöbbet maguknak.
Amikor Joni beteg volt, ok, ők is érezték, hogy gáz van, de tök olajozottan mentek reggelente apjukkal oviba, isibe, pedig korábban kellett menniük, és nem volt tutujgatás!

Claire
claire
 
 


Sziasztok
Oli nem agresszív (szerencsére..), viszont nem lehet lekötni...a csajok szépen legoznak, mecsiznek, babáznak, a paskó meg rombol...nem értem.....

Csajok
nektek mennyire fontos, hogy paraben, sls mentes cuccokat használjatok, magatokra, gyerekekre?? Esetleg tudtok ajánlani dolgokat (csak amit kipróbáltatok és nem horror árban van)
Köszi

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Abbey,
:shock: jó hogy mondod az árát a bárányhimlőnek, most írattam ki a kicsiknek, elvileg jövő napban kapják meg...vagy ebben a hónapban, már nem is tudom...meg kell néznem az időpontot.
Basszus meg sem merem mondani a férjemnek mennyibe kerül, nagyon durva. Remélem belefér a keretbe.
Képzeljétek el, hogy a házunkra, a hitel még el sincs indítva, csak az adásvételi van meg és a NAV már meg is küldte az illetéket...440 ezer Ft. Király nem? Azért ez röhej, hogy ilyenkor milyen fürgék...és ha meg sem kapjuk a hitelt (erről persze nincs só) akkor mi van? Fizessem ha kell ha nem???
Kérünk 24 hós kamatmentes részletet, de az is durva azért.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Szivvi: milyen cuccok??? nem is hallottam még erről.

Szilvi: a NAV sosem késlekedik. Épp most tanulok adózást, a tanár rövid velős meghatározása az adótörvényről a következő volt: "lényege, hogy az állam minél jobban megsarcolja az embereket". Ennyi.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey! sajna ezegy korrekt meghatározás, csak az a baj, h amikor nem jogos közteher viselésnek érzed az adót, hanem sarcnak, akkor sokkal inkább hajtasz arra, h elkerüld, ahol tudod. bár én nem szoktam, meg ugye közalkalmazottként nem is lehet, de aki teheti, megteszi.

B árányhimlő oltás: brutál!!! Örüljek, h a nagyok voltak bárányhimlősek?? :lol:Még nem tudom, h oltassam-e a kicsiket?!

Szivvi! Én mint írtam, először biztos a szemét nézetném, lehet, h azért nem kötik le dolgok, mert nem jól látja.???
azért az bíztató, h nem agresszív :D

Szilvi! Utálom, h a levinás, befizetés mindig azonnal teljesül, és ha nem, akkor bünti, de ha ők tartoznak, vagy rosszul számol a munkahely, stb, akkor örülhetsz, ha visszakapod. :twisted:

Mellesleg más szolgáltatók is: ha te tartozol, akkor, hipp-hopp késedelmi díj, kikapcsolás, akármi, amikor nekünk ők túl sokat vontak le, akkor mondták, h nem fizetik vissza, majd jóváírják, érted???? :evil:

Claire
claire
 
 


Ja, parabén, meg sls: én általában igyekszem viszonylag tartósító mentes és viszonylag illatmentes cuccokat használni, nem állítom, h az összes parbént kikeresem, és hogy egyikben sincs ez a sulfo izé, azaz sls. Ha azt akarják, h tartós legyen, akkor vmit csinálni kell, minimum hő és fénykezelni, de általában van benne még ez-az. Igxekszünk nem túlzásba vinni a kozmetikumok használatát. Ha felmerül, és nagyon fontos, akkor megtalálod a neten azokat a termék családokat, amik nem tartalmazzák ezeket. Csak azért vagyok kicsit szkeptikus, mert amikor azt hirdeti egy termék magáról, h nem tartalmaz pl sls-t, csak als-t, ami ugyan nagyin hasonló kémiailag de az ugye tuti nem árt, és ez a nagy forradalmi újítás, akkor elgondolkozom, h honnan tudjuk, ha ezt nemrég vezették be helyette, h ez mit fog okozni.
A tartósító szerek nagy részéről, akár kozmetikumban, akár kajában, 10-20 évvel ezelőtt épp így nem tudták, h allergén vagy rákkeltő, így nem vagyok meggyőzve, h ezekről nem ilyesmi fog -e idővel kiderülni. Persze azért vmit kell használni, és a szervezetnek vmennyire bírni kell a gyűrődést!

Claire
claire
 
 


Kicsi ikerlanyaim mai mukodessorozata:

* konyvuket WCben jo alaposan megpancsoltak
* Dorka meregdraga furulyajat jol beletunkoltak a popsikenocsbe (es meg egy par cipot, es mindezt ugy, hogy en szepen 10 cm-re alltam tole, eppen pelenkaztam), de olyan rendesen, hogy a fujoluk total telement
* reggel a szivszelhudes jott rank: panna elcsaklizott egy afonyalekvaros uveget (nem lattuk), belenyulkalt, es eloszor szepen a sajat arcat kente ugy ki vele, mintha eppen most tort volna be a feje teljesen; aztan a Bogi fejere kezdte eppen pakolni, o pedig pont ugy nezett ki, mint egy horrorfilmben akinek egy turulmadar karmai felteptek a fejet. mikor megtalaltuk oket, tenyleg olyan volt, mintha valami horrorfilmbol jottek volna ki es mindjart veguk lenne - par masodpercig rettenetes erzes volt....

ezen kivul ami nagyobb baj es ami miatt eltuntem: a sielesbol ugy jottunk haza, hogy a pincenkben terdig allt a viz; a cuccaink, konyv vek, eltett gyerekruhak, minden annyi........ azota probalom menteni, ami meg mentheto... persze bizti nuku....

ugyhogy most olvasni sem volt idom....

par ora mulva indul a gepunk, persze meg csomagolashoz nem jutottam, itt bog ket baba es folyamatosan cipelnem kene oket; semmit nem aludtak persze....


leci drukkoljatok, hogy be tudjak csomagolni es tuleljem ezt az ejjelt es a 2.5 napos repulest (a babaknak jo lesz, nekik van babakosar, stb ...), utana masnap reggel azonnal eloadok (amit meg nem csinaltam meg), ugy, hogy 11 ora idokulonbseg van, tehat az itthoni ejszaka lesz; meg vezetek ertekezleteket es fontos alkotomunkat 7 napon keresztul....

ugyhogy most kicsit huzos....

es egy nalam fiatalabb kollega a heten ugy halt meg a Miniszteriumban, hogy a kolleganoje (mind a ketto epp vagy felmondas hataran, vagy epp lapatra teve) talalta meg.... van stressz rendesen...

na, inkabb nem panaszkodom, mert igazi okom nincs....

mindenkinek szep Unnepeket!
zsebibabak
 
 


Jajj Zsebi!!!! :(
Pince :( tényleg szörnyű!
Kicsik: mindig akkor csinálják a balhét, amikor érzik, h "helyzet van".
Utazás: :shock: döbbenettel nézlek, ez az ami nekem egyelőre nincs benne. Addig jutottam, h angolul Sherlok Holmes-ot olvasunk dáviddal, no, ennyit a szellemi teljesítményemről!
És kivel utazol?
Drukkolok, nagyon, aztán várjuk a beszámolót!

claire
claire
 
 


Ja, megkaptuk az értesítést, Ábel kapott némi ösztöndíjat, de sajnos az még mindig kevés ahhoz, hogy odamenjen. Nem is tudom, h mit érzek, van ennek előnye is, hátránya is, és mondjuk nem a lista élén kerülhetett be, de azért igaziból nem tudom, h mi kellett ahhoz, h vki akkora ösztöndíjat kapott, h úgy is odamehessen, ha nem tehetősek a szülők! :( No, mindegy, majd kialakul.
Szép ünnepet!
C
claire
 
 


Szivvi,
szerintem ne aggódj a kissrác miatt, tudom furcsa, de a fiúk nagy része ilyen.
Nekem mind a kettő, Boti is és Levi is tiszta dilis volt is és még mindig az.
Szonja eljátszogat minden érdekli, Levi meg csak elszedeget tőle mindent, konfrontációt idéz elő, de nem érdekli tartósan semmi.
Pont olyan, mint a drága bátyja, akit talán egy-két dolog most már érdekli....csak majd 4 év volt...:-) szóval kitartás, FIÚ ennyi az egész.
Én nem feltétlen vélnék ebben eü. gondot felfedezni...

zsebi,
jó utat Nektek és kitartást.

Claire,
attól, hogy a nagyok már voltak bárányhimlősek, attól még majd oviban megkaphatják majd.
A barátnőm egy gyógyszeres cég orvoslátogatója kórházakban és múltkor volt a Lászlóban a gyerek intenzíven és kb. az ott fekvők 3/4-e bárányhimlő szövődménnyel fekszik bent és ott mindenki mondja, hogy oltani,oltani. Eléggé bejáratos már oda a barátnőm és részt vehetett a dokik értekezletén és nagyon nagy jelentőséget tulajdonítanak néhány oltás jelentőségének, mint pl. bárányhimlő, ami ugye kimondottan a szövődmények ellen van.
Ettől még pöttyös lehet. :-)

Abbey,
NAV most a bögyömben kezd lenni nagyon. Kell a hitelünkhöz nullás, a férjem neten meg is kérte, ahogy kell...háááááááát már bő egy hete nem jön meg. Röhej. Az illeték viszont a még nem is mienk ingatlanra már megjött. NA ez a vicc.


Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Szilvi!
Igen, persze, h elkaphatják, anno is egy orvosi váróból szedtük össze, az akkor kb 8v10 hós ikrekkel!
A nagyokat anno még a dr néni sem javasolta beoltatni, később meg mondta, h ha most kérdezném, már javasolná, a ronda szövődmények miatt. De a piciknél még nem vetődött fel eddig, mert örültünk, h nagyjából utolértük magunkat, főként Joninál, ugye már a kezdetektől csúszott az egész oltássor. De ha a doki nénije javasolni fogja, akkor beoltatom, nyilván ilyenkor nem az ár a döntő!

Fiú
. szerintem ez azért önmagában nem ok arra, h semmi ne érdekelje, vagy ne kösse le. (Itt a házban összesen 7 fiú van, 4 az enyém, 3 a sógoréké, de ennyire nem csinálta ezt egyik sem) Valóban lehet egy konfrontatív alkat, vagy nyüzsibb, (és van, h később pörög fel, az én legnagyobbam pl tök nyugis kisgyerek volt, és ovis korában kezdett zizi lenni, ma is elég fárasztó, nyüzsgő, könnyen összeakaszkodó típus).Jegyzem meg lányban is létezik, de talán tényleg gyakoribb fiúknál. (De azért nálunk a fiúkat is sok minden lekötötte már egészen pici korukban is, és most Joni is olyan, h el tud játszani hosszan valamivel, sokszor tök egyszerű dolgokkal, pl egy üres ásv vizes palackra próbálta az előbb hosszan rácsavarni a kupakját, néha "ivott" belőle, vagy megitatott engem, és hosszan azzal játszott. Persze azt ő is sokszor csinálja, h kimarja a Nonó kezéből a játékot, de azért néha rá lehet venni, h adja vissza, vagy elfogadja, ha adunk egy másik hasonlót neki. És persze van, amikor kijelenti, h "mem" és roppant elszánt pofával ragaszkodik a cucchoz.

NAV:
:roll: :roll: no comment

Abbey! tegnap a Hűvösvölgyi nagyréten találkoztunk a picik keresztszüleivel. régen nem voltam, elképedtem, h hogy le van pukkanva. Hazafelé ott húztunk el felétek, emlegettelek, majd ha hazajövünk, és belefér a munkádtól, összehozhatnáénk egy talit! Zsebiékkel is, mostmár tavaszodik, talán könnyebb!

No, nem tudom leszek-e még, ha nem akkor lesz belőlem egy hét szünetetek, mert van egy üdülési hetünk a családnak ilyenkor, és most mi megyünk. Elvikleg van ott internet, de tavaly is csak a hallban működött, így csak gyorsan megnézi az ember a leveleit. HA lesz rá módom jövök azért :) .
Elaludtak az aprók, megyek pakolni!
claire
claire
 
 


Szilvi: én is pont ezért oltattam a lányokat ellene. Meg a doki nénink is kimondottan javasolta. 8hét múlva kapják az ismétlőt.

Délután mi is le akartunk menni a nagyrétre, de végül csak egy kisebb kört mentünk velük. Most amúgy pont rendezik, és sztem kezd egyre szebb lenni. Egyik barátnőm lakik lent a nagyréten az egyik erdészházban :)

Nálunk kezdődik a dackorszak. Bármit mondok, az ellenkezőjét csinálják, majd kezdődik a hiszti, ha nem engedem. Borzasztó. És ami a legrosszabb, hogy az eddig mintagyerek Lilu is masszívan kiveszi a részét belőle. Minap a földön fetrengett, mert haza indultunk a játszótérről. Vagy pl ma ebédnél nem kapott meg vmt, és szintén a földre dobta magát, és elkezdett raplizni. Ilyenkor csak a cumi nyugtatja meg.
Eszti viszont nagyon szépen hozzászokott a szemletakaráshoz is. Nagynéném bejelentette a Mária u-i szemklinikára legjobb gyerekszemészhez, nem tudom elvigyem-e. 2en is megnézték a Heim Pálba, nem szívesen tenném ki újra ennek a pupilla tágításos dolognak, főleg, h most ott helyben csinálnák neki. Viszont motoszkál bennem, h sose árt, ha még vk ránéz. Sztetek elmenjünk?

abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey,
mindenképpen menjél vele el, több szem többet lát, még több szem még többet. :-)
A szem azért nem játék...

Hiszti??? Óóóóó azt Szonja mesterien űzi. Az utcán kint van és valami mást szeretnék, mint ő vagy másmerre menni vagy alapból nem azt amit ő....akkor azonnal földre és irtózat hiszti. Az a baj Abbey, hogy ez még nem a dackorszak...most gondolj bele, hogy az majd csak jön. :-)


Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Szorítsatok Botinak holnap délelőtt, akkor veszik ki az orrmanduláját.
Tiszta ideg vagyok már most, annyira rosszul tudom kezelni ezeket a helyzeteket. Már most görcsben van a gyomrom.
Már lennék holnap ilyenkor.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Sziliv: elmondok egy imát Botiért! Minden rendben lesz. Én is biztos tiszta ideg lennék, és merő görcs lenne a gyomrom a Te helyedben. Azt mondják ebben a korban nagyon gyorsan átvészelik az orrmandula kivételt. Ha tudsz, majd számolj be, hogy mi a helyzet.

Hiszti: na, ezt jó hallani, h ha ez még nem a dackorszak, akkor mi vár még ránk. Rákaptak a homokozásra a lányok, órákig képesek bent ülni és szöszölni. De persze MINDIG ugyanaz kell nekik. Ha az egyik megszerzi a másik kezd bömbölni, vagy fordítva. Elhatároztam, hogy veszek nekik még egy készletet, mert totál kiborító ez a folytonos hiszti. Lilu meg folyton veri a fejét a földbe ilyenkor. Azt hittem leszokik róla, ha rájön, h fáj neki, de egyelőre nem így tesz.

Tegnap rekordot döntöttünk séta terén. 4 sarkos távolságot, ami nekem mondjuk 15 perc, több, mint 1 óra tettünk meg a lányokkal. Szó szerint minden kavicsnál megálltak. :D Ma 45 perc alatt "futottuk" meg.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey,
Boti már bent van Apukájával a kórházban én itthon a 2 kicsivel, majd megyek be délután, aztán bent maradok vagy Apa, még nem tudjuk.
Hajnalban kellett bemenni és végül is előbb a nagyobb műtétek vannak, szóval Botit dél körül műtik majd meg. Addig meg étlen szomjan, reggel 6-kor 1 bögre teával lesz. :-(
Persze ágyas fizetős szoba nincsen, mert tele van...egy széken lehet "aludni". Nem is értem miért kell ilyen rugalmatlannak lenni, ilyenkor legalább azt engednék, hogy egy szivacsot letehessél vagy valami. Az ágy ugye nem akkora, hogy befekhess mellé...ez is olyan emberpárti.
Szerencsére Boti remekül érzi magát, játszik, minden újdonság van, gyerekek, szóval ő tök nyugodt csak én vagyok ki teljesen itthon.

A sétával kapcsolatban akkor ti gyorsan haladtok hozzánk képest, mert mi nem haladunk előre, mert Levi és Szonja nem egyfelé akar menni sosem. Ugye ha nem arra megyünk amerre Szonja akar, akkor seggre vágja magát és ordít, Levi meg csak néz. Inkább motorozunk, mert az most már megy mind a kettőnek és azzal képesek vagyunk haladni.

Képzeld, tegnap voltam a Bergonban, cseréltetni kellett kerekeket a babakocsin, eltört 2. Tök jó, mert odamentem és 5000 ért már fel is rakták a kerekeket.
Annyira szeretnék már egy sportos babakocsit, de sokba kerül és nincs rá keret. Néztem az ikresek.hu-n hát ott kissé el vannak rugaszkodva anyukák az árakkal. Vaterán sem nagyon van most.
Ez meg olyan nagyon nehéz.


Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Ja igen, Abbey, köszönöm az imát. :-)

Kép

Kép
silverlion
 
 


Szilvi: mi a helyzet? Hogy van Boti?

Lilu estére belázasodott, nem magas, 38,1 popsiban . Fogalmam sincs mi lehet. Láthatóan semmi baja, jókedvű, jól evett. Oltásra gondoltam. Lehet esetleg attól? Van vknek tapasztalata?

Holnap kezdem a munkát. Vége az itthon "ülő" kismama létnek :(

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Boti hogy van, Szilvi?

Reggel voltunk a dokinál, mert éjjel is nagyon lázas volt. Vírusos torokgyuszi :( Pont ez hiányzott itt nekem munkakezdés gyanánt. Eszti is persze elkapta. Ráadásul nagyon csúnya a tenyere, tiszta vörös, és gyulladt. Arra kapott sztreoidos krémet. Mi a fenétől, azt nem tom.
Uh éjjel sikerült 3 órát aludnom. Eszti a kezét fájlalta, és nyüglődött, Lilu meg lázas volt.


Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Hali
Szilvi
Mi újs Botival???
Abbey
Ezzel szenved Oli szombat este óta :((( Kb 10 percenként köhögőrohamot kap, majd megfullad :cry: Nyafi, hiszti ezerrel, semmi se jó...A délutáni alvás is merő egy szenvedés...Az éjjel meg no comment..Alig eszik, + fosik a gyogyóktól :(
Nem irigyellek a dolgozásért :roll:

KépKép


KépKép
szivvi
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?