Új privát üzeneted érkezett!

Abbey! Jól járd körül, h mennyit tudsz és minhalasztani, és megéri-e. No, meg ilyenkor én mindig marhára sajnálom a már befektetett munkát, időt pénzt, bár tudom, h a mit negtanultál, az nem vész el, de azért a papír is számít!
Aztán gondolod végig, hg összesen hány nap kell a felkészüléshez, hátha így könnyebb megemésztened is, megoldást találnod is!?
Igen, ezt az annyira belekezdeni érzész ismerem nagyon, pont így voltam a doktori írásakor... :roll:

Kindle: aloe firstöt szokott a dr néni mondani a baris gyerekekre.
sízés: irigy, irigy :oops: holnap mennénk legalább egy kicsit csúszkálni Dobogókőre, de kérdés mi lesz az utakon.

Ma kint voltunk a kicsikkel úszni, a nagyok meg koriztak, csak a kocsival már nem tudtam feljönni, akkora lett a hó!
És még sisakokat kéne kerítenem a gyerkőkre:roll:

Claire
claire
 
 


Claire, sicuccokat tudunk minden mennyisegben kolcsonadni gyerekekre! nem tudom, arra van-e szukseged, ha igen, szolj, most nem tudtam olvasni!
zsebi
zsebibabak
 
 


Sziasztok.

Na itt vagyok egy szusszanásnyi ideig...
Az elmúlt időnk, mint már írtam, nagyon-nagyon kemény volt.
Ott kezdeném, hogy tudjátok, írtam, hogy ammóniás a pisije Szonjának. Akkor be is szaladtam vele a körzetihez, hogy gyorsteszttel nézzék meg, kell e menni kórházba vagy sem. Na nem mutatott akut dolgot, de azért volt fehérje, mondta a doki néni, hogy azért másnap menjünk be reggel laborra. Szerencsére van a Madarászban már egy doki nénik a csecsemő osztályon, akihez megyünk mindig. Megcsináltatta a labort, ami nem volt teljesen jó, de a tenyésztés nem mutatott még kóros csíraszámban e-colit, de volt. Mondta, hogy 1 hét múlva kontroll labor...na pont egy hét múlva mentünk megint, kontroll labor után hazajöttünk és megbeszéltem a dokival, hogy visszacsörgök mi az eredmény, mert közbe Szonjáéknak már aludni kellett délben. Sajnos nem volt időm visszatelefonálni, mert a dokinéni hívott, hogy csomagoljak, nagyon rossz lett a vizelet, be kell menni, újra hugyúti infectio. Pikkpakk összekaptam magamat, még enni sem sikerült, rohantam, keltettem Szonját is és éreztem, hogy nagyon meleg, hát már be is lázasodott az alvás alatt. Na 4 nap kórház, hétfő délután jöhettünk haza, úgy mint anno, bejárósan, hogy a kanül az maradt és reggel-este vénás antibio. Igen ám, de közben azon a hétfőn hívtak az oviból, hogy Boti lázas, nincs jól, menjünk érte. Na férjem a Levivel elrohant érte, minket így Anyu vitt haza a kórházból. Alig értem haza, Botit le kellett ugye vinni a körzetihez, de akkor már nagyon szarul nézett ki, bezsuppoltam a kocsiba az alélt kölköt, mondom menjünk, na két sarok és összehányta a kocsit, akkor vissza, nem megyünk, megpróbálom kihívni a dokit rendelés után. Ez már este 5 körül volt. 6ig rendelt a doki, de közölte, hogy ő már nem tud kijönni és csillapítsuk a lázat és adjunk neki kanalanként hideg teát ha hányna. Szuper tanács volt, szakadjon meg...oké, eltelt az éjszaka, másnap Szonja bokáig fosta magát...azt hittem, hogy megőrülök, de komolyan. A láza is ismét felment, hívom a kórházban a dokinéni, közli, hogy bekaphatott valami fosóst, azonnal vigyem, mert a hugyúti fertőzésnek a fosás miatti vízvesztés nagyon nem jó, befekvés és infúzió. Majd elájultam, de erre sajnos nem volt időm.
Készülődök megint a kórházba, pakolok, közben Botinak ment fel percről percre a láza...nem tudtunk beindulni a kórházba. Hívtam is a csecsemő osztályt, hogy megyünk, csak éppen a nagyobbal gond van. Mondta az ápoló néni, hogy oké, vigyem Botit is, lássa orvos, az ügyeletes megnézi, mert ez már kedden estefele volt.
Beértünk, mindenkit vizsgáltak, amire Boti laborja kész lett és Szonja végre ágyba került éjfél lett, teljes rendszerborulás.
Mivel Boti reagált bent a lázcsillapításra, hazaengedték a férjemmel, mi meg maradtunk, de azt még hozzáteszem, hogy ugye szabad ágyas hely nem volt, a kis szivacsomon a földön háltam aznap éjjel. Szonjusnak ment az infúzió.
Botit másnapra fülészetre tanácsolták.
Szonjával péntekig voltam bent ezek után, mire normalizálódni kezdett a hasmenés, már kirúgtak, hogy otthon jobb lesz nekünk.
Botiról kiderült eközben, hogy kétoldali fülgyulladása volt, az egyik oldal még hurutos is, atom dózis antibio, de legalább ő már sínen volt akkor és a láza is múlt.
Férjemre vagyok nagyon büszke, mert a két fiút ő navigálta ezalatt itthon, Botit ráadásul betegen.
Azt hiszitek vége???
NEM. Miközben Szonjával bent hasmentünk, otthon egyik reggel Levikém hányt egy picit, nem is tulajdonított nagy ügyet a férjem, mert nem volt más utána. Csak rendkívül nyugtalan volt folyamatosan ordított. Szegénykém péntekre már be is lázasodott és szombat hajnalra össze is fosta magát, de akkor már 40 közeli volt a láza is. Na gyerek megfog, Szonját úgyis kellett vinni a reggeli gyógyszeradagra, szombaton berobogtunk Levivel is, hogy nézze meg az ügyeletes. Levi olyan szarul volt, hogy csak nézett ki a fejéből.
Na közölték, hogy László kórház, mert nagyon magas láz és fosás veszélyes, kiszáradás stb... lányok én sírógörcsöt kaptam, hogy én nem megyek már több kórházba.
(Azt elfelejtettem említeni, hogy valószínű a sok stressz és gond miatt 13 napra megjött a menstruációm a kórházban, ez sem könnyített rajtam már alig húztam magam) Ezután jött a Lászlóba menés. Férjem megmentett, mondta, hogy majd ő megy a Levivel én menjek a Botihoz a SZonjával haza. Anyámékat persze ugrasztottuk, jöttek, hogy tudjak bevinni cuccot meg ingázni folyamatosan.
Levi nagyon gyorsan nagyon jól lett, érdemes ilyenkor bevinni, mert az infúzió a piciknél csodákra képes és gyorsan gyógyulnak.
Azért bent tartották szombattól keddig, akkor jöttek haza délben.
Végül Anyukám, majd én zártuk a sort, mert nagyon szarul lettünk és produkáltuk a víz fosást és teljes legyengülést, de 1-2 nap alatt átment.
Hát ennyi, a végeredmény, hogy az idegeim kissé megtépázódtak, és fogytam 5 kilót, ami nekem nem hiányzott sajnos.
Soha senkinek nem kívánom ezt amit végig jártunk. Remélem többet nekünk sem kell.
Persze tudom, hogy teher alatt nő a pálma, de ez már egy elefántnak is sok nem hogy nekem.

Bocsánat, hogy hosszú volt a sztori, de nem tudtam leírni rövidebben.

Ma voltam nefrológiai gondozáson Szonjával probléma miatt, hogy visszatérő, na ott sem nyugodtam meg.
Egyszerűen elegem van és néha úgy érzem ,hogy nem bírom tovább....de aztán mégis megy tovább az élet.

Boti ment most oviba már hétfőn, ma már folyik is az orra. Várom mi lesz ebből, c-vitaminnal megtömtem, orrspray, meg minden. Persze azért csinálta, mert kölcsönöztem neki jelmezt péntekre a farsangra. MOndtam is neki, hogy akármi baja van megy a farsangra ... 4000 volt a jelmez....:-) :-) :-)


Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 

 
 

Abbey,
én nem akarlak lebeszélni erről a tanfolyamról, de nagyon úgy érzem, hogy nincs erre neked most kapacitásod. Annak meg nem látom értelmét, hogy kikészülj, van így is éppen elég gondod bajod.
Állítsd fel a fontossági sorrendet és látni fogod, hogy mi az ami nem fér már bele.
Csak gyorsan erre reagáltam, ezt olvastam...:-)

Claire,
nem tudom milyen idő lesz, de itt nálunk Dunakeszin, a szél baromi erős. Azért ha mennétek akkor kellemes kikapcsolódást és sportolást.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Jajjj, Szilvi, hát nem semmi amin végigmentetek. Szonjás dolog is bőven elég lett volna bárkinek, erre még ez a fosás is... Szívből kívánom, hogy végre lenyugodjanak a kedélyek, és térjetek vissza az "unalmas" hétköznapokba.
Tudod, ami nem öl meg, megerősít.

Puszilunk!!!!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok

Szilvi
Uraméég :cry: mi ez a negatív széria?? Remélhetőleg most már idénre letudtátok a kórságokat...Mit mondanak mi ez Szonjával?? Mi lesz most? Botinak +++++++++++++++++++++++++

Abbey
húúú feszített program...gondolom a sulit hagyod, nem? Szemcsit hogy bírja Eszti?

Nálunk: Oli bekruppolt szerda éjjel, szerencsére elég volt a hideg levegő, nem kellett kúp. Viszont full takony szegénykém és köhög, mint a fene :( de torka nega, tüdő tiszta...Plusz ez a hüje szél ma :evil:

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Egyelőre asszem nem hagyom a sulit. Megpróbálom, hátha összejön. Hosszútávon sokat profitálhatnék belőle, ha sikerül. A most márciusi vizsgára mindenképp elmegyek. Megismerkedtem egy lánnyal itt a környéken, és felajánlotta, h vigyáz a lányokra, h tudjak készülni a vizsgára. Meglátjuk.

Eszti nagyon jól bírja a szemcsit. Alig veszi le, láthatóan jobban lát vele, élvezi ő is. jövő héten elkezdem ragasztani a szemét. Kemény menet lesz.


Jobbulást Olinak!!!

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Szilvi! ezt még olvasni is sok!!! :( Szegénykéim, remélem mostmár kilábaltok! Hosszútávon mit mondanak Szonyának, erre a vissza-visszatérő fertőzésre?

Zsebi! Köszi, aranyos vagy, még lehet, h jelentkezünk, most összejött a cuccunk, egy közeli 4 gyerekes család sisakjaival kiegészültünk :lol: és síeltünk egyet tegnap Dobogókőn. Örülök, h elmentünk, mert reggel még aggódtunk a szél miatt, de végül nem volt vészes. A kicsikre anyukám vigyázott, meg anyósom is felnézett időnként, tulképpen elég jól bírták. Még rendesen ettek is, pedig az most már hosszú ideje gond, mivel még mindig nem OK a gyomruk ettől a fosós izétől.
Szóval a síelés jó volt, persez csütörtökön jó kevesen voltak, a nagyok is élvezték, főként az ikrek, h végra ők vannak a központban, őket tutjgatjuk. Sajna a ratrak be volt dögölve, ezért buckás volt a pálya, de ez legyen életünk legnagyobb kihívása :D .
Előző este(-éjjel) összekészítettem a rakott krumplit, amikor indultunk rácsörögtem anyámra, h dugja be, így meleg vacsi várta a bandát :D .

Szivvi! Krupp :( Nem találtál vmit, ami neki jó erre a hurutra? Nekem dávid volt krupra hajlamos, uygan sose fulladt, de rondán ugatóan tudott köhögni, aztán találtam egy homeo bogyót, meg egy fokhagyma kapszulát, na, ez a kettő neki nagyon bejön, hamar felszakad a hurut.
Ja, és kivették az orrmanduláját, az is segített.
Ma már 11 éves, nyitott medencében vizilabdázik egész télen, és semmi baja!

Abbey! Szemcsi: akkor biztos jó neki! hurrá! :D ragasztáshoz kitartást!
Sulihoz szintén!

Claire
claire
 
 


Claire
voltam szerdán kineznél, elvileg "oldotta" a dolgot :) zavarja, hogy nem értjük a beszédét, már nagyon akarna kommunikálni..Kvázi megakad a torkán :) érdekes volt nagyon...azóta nem is köhögött....viszont iszonyat taknyos :( és már Emi is kezdi...

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Szivvi: Olival voltál kinezinél?
Nekünk a salvus vizes hideg párásítás nagyon bejött.
abbey
 
 


nem, csak én voltam 8)

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Szilvi,
hat ezt tenyleg olvasni is rossz! Remelem, most mar tul vagytok mindenen, es nyugisabb idok jonnek!

Persze minden relativ - most tudtam meg, a doktoranduszom, aki 20 eves koraban szult itt (iszonyu sportos, stramm csaj), ugy tonkretettek a szuleset, hogy 3 eve szeklet-inkontinenciaja van; most vegre Nemetorszagban sikerult az 5. mutet utan annyira ideiglenesen rendbe tenni, hogy a pelenkat levehesse... (bombazo szepseg, kepzeljetek el, pelenkaban 23 evesen...). A babajat is jol tonkretettek, szepszis; aztan amikor azt tulelte, majat vagtak tonkre az antibigyoval, stb... Kozben a ferje csinalt egy rakas adossagot; elkezdett komolyan inni...

A masik kollegamrol pedig kiderult, hogy a 13 eves lanya, akivel egy csomot voltunk egyutt Dani gyerekkoraban, autista....

Ugyhogy az ember ugy elkezdi ertekelni az eletet/egeszseget...

Na, eleg a panaszkodasbol. Nalunk csak Bogyoka volt beteg a heten; mar nincs laza, de meg mindig nagyon nem tetszik nekem, nem koser a dolog.

Abbey, szerintem klassz vagy, hogy vegig probalod csinalni a sulit.

En is mar sokszor ajanlottam, hogy vigyazunk a lanyokra!! Tenyleg megbeszelhetjuk!

Szep hetveget mindenkinek! En orulnek, ha a hulye eso helyett inkabb meg egy kis ho esne - ma de. olyan szepet szankoztunk Bencevel! Talan a 7vegen elmegyunk megint korizni is!
zsebibabak
 
 


Szivvi: akkor ezt így távolról hogy állapította meg?? Nagyon érdekes.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Szivvi,
Szonjánál ez sajnos úgy tűnik, hogy visszatérő hugyúti fertőzés. Most már kell vele nephrológushoz járni, ahol figyelik, nyomonkövetik a pisit havonta. Sajnos ha rövidtávon ismétlődik, akkor hólyagfestést kell végezni, amikor kiderül, hogy nem szervi difi van, hogy a már 1x lefolyt vizelet visszafolyik a vesék fele...gondolhatod...erre egyelőre nem is gondolok.

Abbey,
szerintem meglátod, hogy bírod ès abbahagyni bármikor lehet...csak idegileg bírd és akkor nincs gond.

Claire, Zsebi,
remélem túl vagyunk egy időre mindenen.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Hú, Zsebi, nem tud az ember elég hálás lenni azért, amije van, pl egészség, csak hülyeségeken nyafog. Én akkor éreztem ezt, amikor Jonival ben voltam a klinikán, h a miHú Zsebi! Durva dolgok ezek, igen, az ember nem is tud elég hálás bajunk, főként így, h időben elkapták, kis miska egy csomó ember bajához képest....

hogy lehet, h vkiről 13 évesen derül ki, h autista? A volt szomszédunk kisfia, nagyobb ikreimmel egyidős is autista, szerencsére elég jól fejleszthető, talán be is tudták adni normál suliba. Közben a szülők elváltak, ez nem tudom mit okozott a gyerekben...

(Mi a nagyfiunkon aggódunk mindig, ő elég macerásan született, kimutatható volt még 9 évesen is a születési trauma, bár sosem voltak súlyos tünetei, de azért gyakran felmerül, újra és újra, h a hülye viselkedése, indulatossága, figyelem szétesése, stb, nem ilyen eredetű-e?...)

Kineziológus: :shock: (különben fura, az én nagy fiam oviba kerülvén nagyon felhangosodott, ez még nem izgi, mjdnem minden gyerek így jár, de ő annyira, h egyre jobban berekedt, a végén már el sem múlt neki. Na, akkor megállípították, h diszfóniás, tehát rosszul képzi a hangot, ha méghozzá ordít is,m akkor persze ez a végeredmény. a hangszálán még nem volt csomó, logopédushoz jártunk vele jó sokáig, stb.
mindenestere a gégész, aki diagnosztizálta, azt mondta, h az intgelligens, okos gyerekek egy része csinálja ezt, persze a szülök figyelméjért megy a küzdelem, meg egyáltalán azért kiabál, h a világ odafigyeljen rá, ls ettől reked be! ezek a testi jelenségek mögötti pszichés tünetek.

Szilvi! Remélem nem találnak semmi komoly elváltozást Szonjánál, de amúgy az pl amit írsz kinőhető, ha jól tudom!

C
claire
 
 


Lanyok! segitsetek - Ti mit csinalnatok ezzel szombaton?

Bogyo hetfon volt nagyon lazas (40 fok), meg 2 napig lazas volt, azota csak nagyon nyugos, nem szazas, csak nalam ul, es kozben is "nyuszit"get halkan. Estere meg kiutest lattam rajta, ma reggel mar az arcocskajara is terjedt. Nem tul hangsulyos, de azert lathato.

De laza nincs, csak nagyon nyugi. szerintem valamitol szenved, szeretnem megtudni, mi bantja. De ilyenkor, szombaton, hova megy az ember ilyen viszonylag enyhe panaszokkal...? iLyenkor jo lenne egy maganorvos, akihez ha fizetni kell is, de nyugodtan elviheti a kicsi szenvedo lanyat az ember...

Ti mit csinalnatok?
zsebibabak
 
 


Zsebi
ez sztem 3 napos láz! 3 napig szinte csillapíthatatlan láz, majd hirtelen elvágják a lázat és 2 napi pöttyöskék. meg giga extra nyűgi....

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Csatlakozom Szivvihez, sztem is az.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


KOSZI!!!!! Megnyugtattatok. Mivel kicsit talan halvanyul a kiutes, akkor csak varok, hatha tenyleg hetfoig mar el is felejtjuk!
zsebi
zsebibabak
 
 


Zsebi! sztem is az , amit a lányok írtak, ezzel együtt nem árt, ha látja doktor, de legalább is hallja, h mi van. Nem tudod felhívni a gyerekorvosotokat? Én szerencsére vagyok a mienkkel olyan viszonyban, h hétvégén is felhívhatom, ha fontos. Egyébként biztos amikor nagyon zavarnék, akkor ki van kapcsolva a telója, vagy nem veszi fel!
Más orvos ismerős, akit megkérdezhetsz vagy megnézi, csak annyira, h tényleg nyugtalankodj-e???

Claire
claire
 
 


Koszi - jobban van Bogyo, ma mar elmult a "szeme sem all jol"; de azert meg a nap nagy reszeben a karomban volt.

Sajnos nem merem felhivni a hetvegen a gyerekdokit; szerintem nagyon jo a viszonyunk, legalabbis en imadom; szerintem o is szeret; csak arra gondolok mindig, hogyha a tobbezer betege (vagy mennyi van egy korzetinek?) van valakinek, akkor sosincs nyugis hetvegeje vagy esteje, mert valaki mindig megbetegedik akkor. Ugyhogy nem merem hivni.

Autizmus - asszem egy eve diagnosztizaltak konkretan, de mar regota jart orvoshoz, de most azt mondtak, komoly eset. Svedorszagban elnek. OK, tenyleg kicsit magabazarkozott volt a csaj, de ilyenkor nem tudom, hogy nem csak az-e a bajuk, hogy tul keves bajuk van, es csinalnak maguknak - vagyis persze, ha sokat vizsgalunk valakit, akkor minden bajt ki lehet rajta mutatni, ha nagyon akarjuk. Ha meg nem mutattuk volna ki, azok jo reszevel lehet, hogy vidaman elelt volna.

na eleg a bolcsessegbol. most kevesbe volt jo hetvegenk - pl. ma az egesz Budapestet bejartuk valami normalis autosulesert, Delpesttol Eszakbudaig, de sehol nem volt olyan, amilyent szerettem volna, igy jo csunyat sikerult venni :( . A rakodassal es tanulassal megint nem jutottunk elore; de szombaton voltunk egy jo egyhazkozsegi farsangon - az szupi volt.

Szep Hetet Nektek!
zsebibabak
 
 


Sziasztok!
autizmus :shock:igen, időnként megfontolandó, h kell-e mindent tudni, mindent megvizsgálni. Én néha a nagyfiammal vagyok így, h csak simán egy nehezen kezelhető, érzékeny, kissé különc fickó, vagy van vmi "eltérés" ami "orvosolandó" nála.

Ülést végül vettetek? Itt nam nézted: http://baba-mama.vatera.hu/autosules/in ... .html?ob=2

Nekünk mindenféle örökölt ülésünk van, nem szépek, és a kocsi belseje is elég össze-vissza tőle, de funkcionálisan jók, többnyire márkás csak kissé kopott darabok, és költség hatékony :lol:!

RÖvid volt a síszünet, ugyan időnként hülyét kapok tőlük, de ilyenkor meg hiányoznak, mint a fene :o !

Claire
claire
 
 


Doki néninek 7végén mindig ki van kapcsolva a telefonja. Volt már, hogy próbáltam hívni. Ha be van, akkor meg sztem lehet nyugodtan, max azt mondja, h vidd ügyeletre.

Nem tom milyen autósülést akarsz,de nagyon extra igényeid lehetnek, ha nem találtál sehol... Mi a bergonban vettük 19e-ért, és sztem tök jó.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Zsebi,
ez érdekes tényleg, hogy nem sikerült ebben a babaülés dömpingben megtalálni az igazit...milyen volt az elképzelés?

Nekem nem olyan bratyis a kapcsolatom a háziorvossal, nem hívom hétvégén. Ha úgy érzem nagy a gáz, akkor Madarász és kész. Ha nincs nagy gáz akkor ráér hétfőig.
Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Koszi!
Az ulessel kapcs. az az igenyem, hogy ne kikopos anyagbol legyen a huzatja. Vettunk regen eleg dragan uleseket, es nagyon hamar lecsuszott a huzat (Hauck ules); vagy hamar ugy kikopott, hogy ego volt, ha beszallt valaki a kocsiba, stb, es nem voltak olcsok, igy kicsit kiakadtam. A Borokanak mar igy valasztottam akkor egy Romert, jo, strapabiro vastag dzsekis anyagbol (mert a masik, hogy ne latsszon rajta tul konnyen a kosz; nekem folyamatosan esznek benne, saros cipovel beszallnak, stb), Romer, az bejott, de olyant sehol sem lattam.

Sajnos nem tudom, hol kell nezni: Brendonokat neztunk, aztan az Europlaza vagy miaszoszben a Becsi uton a bababoltban; meg a volt Megatoys-ba is kivandoroltunk Delbudara a Soroksarira - de mindenhol az autosulesek ilyen pihipuha anyagu huzattal vannak, pont olyannal, amibol nekem regen nagyon hamar kikopott es osszefoltosodott. Ugyhogy azokat kapasbol nem nezem.

Vegul a ferjem agyara ment a dolog, es vettunk egy Maxi Cozyt, piros, nagyon megbantam, vilagit szinte; csak a masik almom volt, hogy valami lanyosabb szin legyen, de mindenbol csak fekete/szurke, es jo esetben piros van. Csak a pirosat utalom. A jo kis Romerunk az szep sotetbordo, nem serulekeny.

Na mindegy. Azert a masik kocsiba meg nem adom fel, keresek 2 ugyanolyan, nem foltosodo, strapabiro, es ha lehet, csajos ulest, aztan meglatjuk, talalok-e... Ezek azert 3-4 evig szinte mindennap hasznalva vannak.

Koszi a tanacsokat, megnezem a tippeket!

zsebi
zsebibabak
 
 


Zsebi
a Kamaraerdei úton van egy Elefáni diszkont, mi ott vettünk tavaly nyáron Römereket!! Kaptunk kedvezményt, mert 2-t vettünk :)
Lilié is römer volt, tök jó virágos, sokat mosom, de semmi baja, most Emi nyúzza :)
Beírod gugliba, hogy Elefáni bababolt!!

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Kép

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


http://elefani.eu/


itt van! rem találsz jót!

nálunk: gyerekeim még mindig nagyon hurutosak, nem tudom mi legyen...1 hete orrcsepp-spray, orrszi napont 4-5x :cry:

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Az elefáni tényleg jó. Mi az etetőszékünket vettük ott. Autósülést is néztünk, de elég drága volt, főleg 2, még kedvezménnyel is... Nekünk rózsaszín és piros van.
http://www.bergon.hu/babahordozo_bizton ... 25_kg.html

Nem kopik, nincs baja. Sáros láb ellen meg nem hiszem, h bármi véd :)

Eszti is kicsit taknyos. Én C-vitamint adok neki többet, mint szoktam. Nagyon jó ez a kép :D 2 csajszi bealudt, Oli meg őrködik :)

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Halihó

Remélem már mindenki jobban!!

autizmus: egy barátunk kisfia is autista..már nagyon hamar kiderült hogy vmi nem az igazi :-( Most épp Svédországba terveznek költözni, mert ott talán több lehetősége lenne mint itthon, azt mondja itthon nincs semmi esélye, jövője a gyereknek..nem tudom..sajnálom Őket!

Nálunk nagylány túl a birkákon. :-) nagyon hamar ügyesen, kevés pöttyel megúszta. Tegnap már volt oviba ( farsangi hét van :-) meg amúgy is nagyon hiányzott már neki) Nem tudom mi segített pontosan, kap vitamint, olajat, meg egy gyógyszert is szedett...:-)...a lényeg hogy "lazán" túl volt rajta.

picurkám akkor nem kapta el a birkásságot amikor a nagy..szóval most még 2 hét türelmi idő hogy vajon a nagytól elkapta e???? azért reménykedem....ő most taknyi..:-(
kindle
Debrecen
 
 


autizmus: a mi szomszédunk kisfia is autista, pont egyidős a nagyobb ikreimmel. fejlesztő oviba járt egy vagyonért, de nagyon összerakták a kiskölyköt. Most elköltöztek, így nem tudom hova ment suliba, de úgy nézett ki, h integrálható lesz teljesen.
az autista spektrum nagyon széles, nem mindegy, h hol áll benne az illető.
Van egy csomó, akin fejlesztő pedagógusok, mozgásterapeuták tudnak segíteni, és sajnos van, akin senki.

C
claire
 
 


Ja, üléshuzat: én úgy szoktam csinálni, h egy jó kis frottír gumis gyereklepedőből csinálunk rá egy póthuzatot, azt könnyű lekapni, kimosni, nem forrósodik fel nyáron, és ha nagyon elnyűvik, gyártunk rá egy másikat :D ! Így aztán nem izgatom magam sem a színén, sem a kopottságán az ülésnek, amíg jó a szivacsa, meg a csattok, stb, addig működik. Az eredeti huzatot persze meg stoppolgatjuk, ha kilyukad, h nehogy a bélés tönkremenjen alatta!
(azért jó ilyenből csinálni, mert nem kell annyira paszentosan olyat varrni, mint a szék alakja, elég, ha kb megfelel a méret, és a lyukakat a pántoknak kicsit nagyobbra hagyom, vagy ha olyan az ülés, akkor több nyílást csinálunk egymás alá. azt szépen körbeszegjük, aki akarja még csicsázhatja :lol: .
Hasonlót csináltunk egyébként babakocsiba frottír türcsiből.

Én az ülésmagasítókkal szoktam küzdeni, mert ezekben a kisbuszokban sokszor nagyon magasról jön a biztiöv, és hátsó sorban nem lehet álllítani, így be kell vetni mindenféle övzterelőket, h ne a gyerek nyakán menjen át az öv.

claire
claire
 
 


Tényleg! Zsebi! Mi lett a kocsitokkal, amibe beleszállltak hátulról??? c
claire
 
 


Kosz a sok ules-tanacsot! lehet, hogy azert vagyok elkenyeztetve, mert tavaly egy osztrak bolhan egy gyonyoru sotetlila, nagyon tartos anyagu, szep mintas esprit babahordozo-ulest fogtunk ki (raadasul a ferjem!!! pedig utal vasarolni), ami pont a vagyaimnak megfelel; de nagyobban olyan nincs. Nem vagyok ugyes huzatot varrni, de mar kiszasszeroltam, hogy a vateran arulnak pothuzatokat.

abbey, szilvi, kar, hogy a bolt-javaslatotokat nem lattam elobb; de majd legkozelebb.

Szerencsere nincs tul nagy kar a kocsin a beleszallastol; a biztosito is megvan hozza, ugyhogy most ezzel csak a macera es idopazarlas a legnagyobb gond - persze nekunk szinte ez a legerbevagobb (najo, sok massal egyutt...).

Nektek mikor hagytak abba, hogy a foldre szorjak azt a kajat, ami eppen nem kell?!?! ugy dobaljak, szinte lenduletbol, sertodotten, hogy hogy gondolom, hogy a kornyekukon van barmi olyan, amit ok nem akarnak megenni. de ha meg akarjak is, akkor is rutinbol elotte lekuldenek partucat adagot. mar nagyon elegem van. es hiaba szolok rajuk, nez ram, es csinalja tovabb. mindketto. mar odaig fajultam, hogy picit rautottem a kezecskejukre, hogy ertsek mar meg, nem szabad, de nem lett nyilvanvalo, hogy ettol megertettek! :shock: az a baj, hogy mar annyira groteszk, amit csinalnak, hogyha eppen a takaritasi kovetkezmenyeket el tudom felejteni, akkor nagyon cuki/vicces....

pannacska 2. szava a mama utan a kaka; a 3. pedig hogy minden kaja/ital/szopi az ga'ga'ga'. ne kerdezzetek, hogy miert gagog a kaja...
zsebibabak
 
 


Nálunk is folyamatos az étel ledobálása, megrágás utáni kiköpése. Hiába kézre csapás, szidás, én már beletörődtem. Mostanában, ha elkezdenek gusztustalankodni elveszem az ennit, és kész.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Nalunk most az a legujabb, hogy a WCkbe szallitanak es dobalnak cuccokat. Ma 5 kulonbozo dolgot astam ki, amit a halobol szedtek ossze es szallitottak....

Most mar persze ertheto utolag a 16ezer forintos dugulaselharitas szamlank; ezek szerint koze nem volt a fagyashoz... :shock:

Es persze a lanyok akkor is lattak, hogy tele a budi, csak nem szoltak (kivenni plane nem...)

ez volt Nalatok is divat???
zsebibabak
 
 


Jaj, a WC-be dobálás nálunk is ment, most talán kevésbé, koppp, koppp, kopp.
nálunk 1-2 csomag fogkefe landolt ott :roll: :roll: .
Mindig lecsukom a WC-ket, meg becsukom a fürdők ajtaját, ha ott vagyunk, mert pl a mosógépet rakjuk ki, akkor is magyarázom nekik, h azt nem....
Szerencsére igazán fontos és értékes dolgot még nem dobtak bele....

A nagyobbak látták és nem szóltak??? :shock: jó fejek! , mert kivenni nálunk sem, de legalább visítanak, h ANYAAAA!

Lehet, h tegnap mi síeltük el az utcsó Mo-i havat? Felmentem 4 gyerkővel Dobogókőre, az apjuknak végül nem volt jó, de nem bánom, h bevállaltam, csúszkáltunk egy jót, nem tudom, h idén kerül-e még léc ránk.
:D

Claire
claire
 
 


Sziasztok.

Nektek mennyit isznak a gyerekek?
Nálunk Szonja, akinek pedig kellene, kevesebbet iszik, Levente meg vedel...a kórházba mondták, hogy a minimum 10 deciliter. Persze Szonja szivat egyfolytában, hogy ellökdösi a cumisüveget. Pohárra szoktatást is elnapoltam, mert az a fontos, hogy amíg ez a hugyúti dolog van addig, igyon. Teljesen kikészít, hogy azt figyeljem, hogy jajj de jó ivott még 20 ml-t.
A legjobb, hogy reggel meg este ugye a 12 hó +-os tápszerből megisznak 3-3 dl. Ez már alapból 6 deci. SZóval erről sem szokunk le még egy darabig.
Nálatok hogy van, mindenki iszik rendesen sokat???

A dobálással kapcsolatban, engem azzal küldenek padlóra idegileg, hogy a drága játékokat dobálják, ütik-verik. Boti a fő kolompos, semmit nem képes megbecsülni, nem tudom, hogy ez életkori sajátosság vagy mi lehet. Néha úgy vagyok, hogy minden játékot elveszek és ülhetnek az üres szobában akkor. Ezért nagyon dühös vagyok.

Boti meg az oviból hozott dolgokkal készít ki. Sikerült egy olyan kisfiúval összemelegednie, aki durva, vad, lövöldözik, felesel és káromkodik. Na ezt mind hazahozta a gyerek és megint elég kemény vele az élet. Nem értem, miért nem egy kis szolid kisfiúval barátkozik, miért egy ilyen rosszasággal. Nem volt eddig is elég nehéz vele, már csak ez hiányzott.
Mindig próbálom elmagyarázni neki szépen, hogy ez miért butaság és a Benedek miért rossz kisfiú, de hát......:-(

Mennyi "jó" dolog történik velünk mostanában nem?


Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Nálunk sose dobáltak a wcbe, nincs is oda bejárás. Néha a kukába dobálnak be papírt.

Szilvi: nálunk elég sokat isznak a lányok. Megisszák reggel meg este a 3-3 dl tápot, esznek levest, min 2-3dl vizet napközben megisznak. És még adok nekik gyümi levet is napközben. Sztem érdemes elkezdeni a pohárból itatást, nálunk Eszti pl csak úgy issza meg a béres cseppet, ha pohárba teszem. Játéknak fogja fel.

Ovi: nehéz ügy. Mivel nem vagy ott, nem nagyon tudod befolyásolni, hogy kivel barátkozik.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


SziSzilvi,
a fiuk valahogyh mindig a legrosszabb gyerekhez vonzodnak az oviban... A fiam (akkor...) meg nem volt rossz egyaltalan, nagyon szelid valaki volt; de megis valahogy balvanykent imadta a legrosszabbakat. Pl. maig szinte semmit nem tudok meg az eleterol, akkor hogy mi volt az oviban; de azt nagyon reszletesen tudtam, hogy a Pistike es a Lacika marmeginmicsinaltak. Szerintem az o mamaiknak is sokkal jobban tudtam...

Sajnos most meg mar itthon is osszeszedig ugyanezt - a kamasz nagytesoktol ;-((.

Inni: a kajaban levo folyadekot is nezd: narancs, alma, leves, fozelek... Nekem szinte csak kortyokat isznak, a szopit pedig ugye nem tudom lemerni. De mar en is aggodtam neha, mert Bogyokanak egesz behorpadt a kutacsa, a dokineni mondta, sokkal tobbet kell itatni. De nem isznak (igaz, addig csak vizzel kinaltam, meg szopival). De most meg ugy tele van a pelusuk, hogy par ora alatt kifolyik; pedig par hete meg akar estig kibirta (ez a 12 orara hirdetett pelus).

jaaaaaaaaaaa, jatekdobalas - az nalunk is meno. ha a wcbe nem sikerul valami szemfules szempar miatt belecsenni a kiszemelt targy-aldozatot, akkor repul le a lepcson. szuper hangja is van - vegigpattog a kolepcson, maaaaaaarha erdekes! meg mama idegein is vegigpattog.

A lanyok nagyon cukik, a dobalas es minden egyeb csibeszseg ellenere; egymast etetik folyamatosan; egymast viszik a csibeszsegbe, de osszessegeben nagyon zabalnivalok. csak nem ketszeres a rakodni- es felszamolnivalo utanuk, hanem ketezerszeres... :shock:

szuper, hogy most van siszunet - mar a legmagasabb hegyekben keresem a szallast; es ott is 13 fokokat jelez elo...! Inkabb uszas lesz ebbol.

Abbey, mi a palya a sulival?

Claire - ugyesek vagytok, hogy kihasznaltatok az utso havat! Most aztan mar tenyleg nem lesz, tutti :cry: De nem semmi vagy, hogy suli utan fel tudtad cuccolni az egesz pereputtyot, es meg fel is ertetek ugy Dobogokore, hogy volt ertelme sielni...! Hihetetlen szervezokepesseged es energiad van! Azert amig mi kimegyunk 1-1 teli napon a hazbol, az az oltoztetes elkezdesetol az ajtozarasig sokszor akar 2 ora.... :evil:

De ilyen programokban benne vagyunk maskor, szoljatok!

Ha erdekel valakit, az Uj Szinhazba kaphatok 500 Ft-os aron gyerekeloadasokra jegyek marc. 11-re.
zsebibabak
 
 


Sziasztok!
Zsebi! nem suli után :oops: :oops: :oops: lógtak aznap :oops:
vhogy az volt az érzésem, h most vagy soha...és ahogy elnézem bejött, mert távoli magas hegyre idén úgysem jutunk el.
Különben Dobogókő lehet, h nem nagy szám, viszont közel van, max 3/4 ó alatt ott vagyunk, tök családias, hétközben alig vannak, gyakorlatilag egy kis ebéd szünetet iktattunk be, nem is mentünk reggel korán, és így is síztünk vagy 5 órát, és f6kor már a zeneiskolában kitettük Ábelt, mert kamara próbája volt. A gyerekenek meg még nincs olyan extra pálya igényük, fehér volt, lehetett csúszkálni, élvezték :D
Tanárok nem haragudtak, ritkán lógnak az enyéim.
És ennyi időre a kicsiket itthon tudtam hagyni, levoltak anyukámmal.

Jegy: milyen műsorra??

Silver!
Ivás: nem tudom, h mennyit isznak, mert elég sokat szopiznak, viszon telég össze-vissza. Egyébként tényleg nagyon változó gyerekenként, nelem a kicsik közül Nonó feltűnően többet iszik, mint Joni. És hál istennek legszívesebben vizet isznak, bár kapnak teát, gyümilét néha. Viszont a nagyobbak közül Dávid fiam iszonyatosan nem ivós gyerek. Valóban bele kell számolni a többi folyadékot is, D pl nagy leveses, lehet, h abból pótolja.

Kicsiknél még azt szokták ilyen helyzetben javasolni, h legyen több pohara, cumija, stb, mindig legyen kéznél, mert ha gyakran iszik csak 1-1 kortyocskát, mert izgi bele kóstolni egy másik pohárba, akkor már nyert ügyed van! Nem tudom, ez mennyire működik, mert csak 1-1 hányós betegségnél, átmenetileg volt olyan, h nagyon lesni kellett, iszik-e eleget!

Ovi: tényleg nehéz ügy. És valóban annyira rossz az a gyerek, vagy csak nem tudják kezelni és ő "A roszz gyerek" státusz a csoportban! Kérdezted már a fiadat, h mit szoktak együtt csinálni, játszani, stb.

Csúnya szavak: no comment. A nagyon felszedik a suliban, a kicsik tőlük, meg most már ők is a suliban. És ráadásul fogalmuk sincs, miket mondanak :roll: :roll:nehéz ügy.

DObálás: a rongálásra én is háklis vagyok, meg a kaja dobálásra. Sztem egyébként, és most nem akarom itta bezzeg a mi időnkben dumát lökni, de tényleg generációs jelenség, h nem igen becsülnek semmit, vagy legalább is sopkkal kevésbé, mint kellene. Néha én is falra mászom tőle, és nem is annyira a kicsiktől, de nem nagyon látom a javulást a nagyobbaknál. Szomb aton pl kijöttek a kockakőre a koripályáról, szerintetek??? :roll: :roll:
Persze próbáljuk nevelni őket, meg itthon nem az a szemlélet, de azért a fogyasztói társadalom hat, nagyon is.

Abbey! Nálunk meg a kuka vhogy nem annyira vonzó, de ne is adjunk nekik ötleteket :lol: .

Ja, idén úgy látszik mi vagyunk az utolsó mohikánok mindenütt, tegnap még gyorsan koriztak egyet Óbudán a srácok, már tök tócsás volt amúgy, azt meg ma bontják :wink: .

Most egy kis csönd van a házban, a párom hősiesen elvitte a 4 nagyobbat, meg a kereszt fiúnkat (15é) a MÜPA-ba Mozart maratonra :D!

Claire
claire
 
 


Sziasztok.

Köszi az ivásos és ovis válaszokat, majd meglátom, hogy alakulnak a dolgok.
Boti több mint egy hete köhög olyan rondán, hogy az csak na. Múlt héten itthon is tartottam, pedig se láz, semmi, de most már ment tegnap óta, mert azért az én idegeim sincsenek kötélből. :-)
Bár mondták tegnap, mikor érte mentem, hogy köhög csúnyán, de nem rosszalták, hiszen én vagyok az, aki nem adom be betegen őt sosem, szóval ezt a köhögést elnézik. Kontrollra is levittem tegnap a dokihoz, de mondta, hogy makacs köhögéssel jár most ez és szép lassan fog csak múlni, ne aggódjak, meghallgatta, nincs semmi gond a tüdejével. Hurrá!
A múlt heti őrület után, teljesen felüdítő itthon lenni "csak" a két picurral.

Dobálás:
Nálunk annyira a szemétbe és a wc-be nincs dobálás, meg turkálás sem, főleg, mert résen vagyok és csírájában elfojtom...:-)
A wc-be nincs bemenet, a szemetes fedelét meg ahogy kinyitják már ott is termek és nevelek. :-)
Az etetőszékből ledobálás viszont megy és ez a halálom. Nem a kaját, meg annyira azért mohók, hanem a cumisüveget vagy itatópoharat, aminek pont nem tesz jót, ha csattan a földön. Cumit, kanalat meg ilyeneket...

Abbey,
képzeld eladtam a vaterán a két asztalra szerelhető ülést, nagyon utálták a kölkök, nem értem, hogy miért.
Két ikeás lett a vége, Boti azt szerette és így az övéhez vettem még egyet. Na ez bejött nekik is.

Azért ez az időjárás is eldönthetné már, hogy melegszik vagy hűl.
Nem annyira jó ez a hullámzás.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Nálunk is Ikeás etetőszék van, csak felállnak benne :roll: Próbáltam bekötni őket, de hisztin és ficánkoláson kívül nem sok haszna volt. Nekem anno Ádám fiam még a hám jellegű bekötésből is ki tudott bújni :shock: . Mindegy, amíg igazán éhesek, addig nem állnak fel, utána párszor rájuk szólunk, és ha nem "csücsül", akkor kivesszük.
A ledobálást én is utálom, tegnap az itatópohár a lábamon landolt, tökre eltalálta a lábujjamat, le is toltam érte Nonót.

Szemetes nálunk nincs kéznél, tudják hol van, de oda még nem dobáltak be cuccokat. A WC mindig le van csukva, de az ajtó.....főként, amikor a nagyobbak is itthon vannak :roll: . Szerencsére mostanában a WC tetőn dobolás a sláger :lol:

KÖhögés: kitartást a feloldásához. Mit adsz neki?

Claire
claire
 
 


Szilvi: Eszti is köhög, és kicsit folyik az orra (híg, átlátszó), de egyéb tünet nincs. Én most a doki néni javaslata ellenére lándzsás útifüvet adok neki. Ettől javulni látszik a dolog. Nem tudom mit kaphatott el, nem voltunk sehol.

Én is leszereltem az asztalos etetőszéket. Életveszély, mit művel benne Eszti. Szép volt, jó volt, csak elég rövid életű... jóformán még fél évet sem használták. :( Most visszatettem a chicco etetőszékeket, de Eszti már az 5pontosból is kimászik. Ráadásul megtanult felmászni rá, majd átugrani róla az asztalra. Elképesztő mit meg nem csinál ez a gyerek.

Szemetesbe nagyon cukin csak szemetet dobnak. Uh el még nem tűnt benne semmi. Inkább a kivétel a rosszabb. Ha épp nem veszem észre a dolgot, és nem tudom csírájában elfojtani, akkor szépen kiveszik az almahájat, krumplihéjat, tejes dobozt, stb. Múltkor Eszti bolognait evett belőle :shock: nagyon undi volt.

Végre elolvadt a hó, és most megint :roll: kinek hiányzott ez???

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Fú még kiderül, hogy nem is panaszkodhatok...az enyéim úgy ülnek az etetőben, mint a kisangyal, amíg ki nem veszem őket. Van, hogy kaja után nézhetnek egy kis mesét, azt is abból nézik. Az asztalra szerelhetővel sem az volt a baj, hogy kimásztak, hanem, hogy nekik valamiért nem tetszett, nem volt kényelmes vagy nem tudom. Majd ha már tudnak beszélni, akkor megkérdezem... :lol:
A Vaterán amúgy gyorsan eladtam őket.

Abbey,
a szemétből evett??? Van egy ízlése a lánynak. :-)
Mi baja van a háziorvosnak a lándzsás útifűvel, gondolom, hogy nem kemikália...sok orvos nem szereti az alternatív módszereket.
A mienk sem nagyon javallt még homeós cuccot vagy gyógynövényt...

Claire,
tudod nekem Boti már párszor befulladt a Bronchitisnél és nekünk nem jött be semmi más a felszakításhoz, mint az Ambroxol Q vagy most már Teva azt hiszem.
Most azt mondta tegnap a dokinéni, reggel elindulás előtt (oviba) puffoljak ventolint és adjam be neki az Ambroxolt és délután is mikor hazajön, este meg lefekvésnél megint ventolin puff.
Azért az tényleg nonszensz lenne, hogy köhögéssel ne menjen oviba.
Ráadásul nem is fertőz, mert itthon senki nem kapta el, még a babák sem, pedig Boti igazán mindent megtett érte.... :lol:


Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Igen, a ventolin jó, nekünk is használt sokszor, az ambroxol Q szintén. Különben a mi dokinénink más, ő szokott gyógynövényt és homeot is ajánlani, sőt, azt szokott előbb :D . Dávidnak pl anno a spongia bogyó jött be, meg a fokhagyma-kakukkfű kapszula mézzel. Ő volt a fő kruppos, igaz, sosem fulladt be, csak a határán mozgott.
Én is volt, h így vittem oviba, attól, h ő köhögött vmitől, az a többire nézve nem jelentett semmit.

Szemét: nálunk amikor közreműködnek a főzésben, akkor szoktak héjakat, nyers kruplikat, stb kóstolgatni, azaz próbálkozni vele :roll: .
Meg az asztal alól szednek fel ezt-azt, amit még nem söpörtem fel. Ja, és nyáron aí komposzt6ba szánt cuccból próbálkoztak, kíváncsi leszek erre idén. ahhoz ilyenkor nem férnek hozzá, mert az erkélyen áll :D . Ha a papírt vagy a műanyagot hordják szét, az kevésbé gáz!

Abbey! tényleg van ízlése :lol:. Etetőszékből ki, asztalra fel, stb nálunk is játszik....és még múltkor mondta vki, amikor Nonó kiesett az etetőszékből, h bezzeg az 5pontosból nenm tudna :lol: :lol: . Ennyire lebecsülik egyesek a gyerekeink képességeit. :lol:

Zsebi! merre jársz?

Claire
claire
 
 


Sziasztok!
Asszem én győzök az undi témában: az enyimek kiszedik a kukából a szaros popitörlőket és törölgetik magukat :oops: Viszont a kukából még nem ettek :roll: remélem nem olvassák....
a PP szék nekünk alapból össze van csukva, mivel bárhova eltolják és másznak ahova bírnak...nekem ez régóta probléma...akár a legós ládára is felállnak és másznak, másznak....Most rászoktam, hogy a hátsó körön főzök, mert Oli múltkor egy merőkanállal magára rántotta a rántáshoz melegedő olajat...egy mák volt, hogy nem volt még forró és kicsit arrébb tudtam lökni, így a falra ment :twisted: Én egy pillanatra nem hagyhatom szem elöl őket, csak a hülyeség megy, komolyan kb 10x annyi energiába kerülnek, mint az egyszem gyerek...
Iszi: délelőtt ihatnak nyálat (kubu, vagy hippes tea), délután víz. Kb 1-1 pohár (2ésfél dl) + 240-es táp reggel-este.

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Hát Szivvi, ez tényleg nagyon undi... asszem legyőzted a kukás bolognait. Kakis pelust nálam automatice fogják és kiviszik a kukába :) popitörlőt meg belecsomagolom a pellusba, nem jutnak hozzá külön.
Az a durva, hogy mostmár a kenelben sem tudom őket bent hagyni felügyelet nélkül, mert Eszti folyton veri Lillát. Múltkor kis híján kikaparta a szemét... :shock:

Itt a tavasz!!!! Juhúúúúúú :D

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Juhé, itt a tavasz juhé, de nem csak a juhé, a medvéé is! :lol:

Én azért még bírnék egy kicsit síelni :oops: !

Popsitörlő: fujjci, Nonó csak kajából csinál magára arc pakolást, el van maradva? Esetleg a popsikrémet kenik szét, ha megkaparintják, és nem figyelek, mert amíg figyelek, addig tök édin egymást kenik :D Különben én is a pelusba teszem a törlőt!

Főzés: tényleg veszélyes. n már annyira megszoktam, h csak a hátsókon főzök, h múltkor ott álltama gáz előtt, és egy pillanatig gondolkoztam, h mitévő legyek, mivel mindkét hátsó láng foglalt volt
:lol: :lol: :lol:. ez már a hülyülés!

űFelmászás: mindenhova, székről, sámliról, dobozról, stb. Ja, és persze létrára, bordásfalra is! Mindent nem lehet eltenni!

enyémek is csépelik egymást, de ha lemegyek, akkor inkább másznak, olyankor nem egymást bántják. nálunk egyébként Joni a durvább, de azért Nonó is tud, pl harap :shock: .
Ja, és tök cukin tud veszekedni a nagyobbakkal :lol: (Pont, ahogy az anyja :oops: csak szöveg helyett: "dududúú" van!)

Mai nap: vissza kellett vinnem Jonit a fejlődésneurológiára a Margitba, 100 éve megvolt ez az időpont, sehol egy lélek várakozó, de azért nem fogadtak, mert szerintük én eltévesztettem, és az márc. 29.... :twisted: erre ment el a nap, ahelyett, h úsztunk volna, kicsit se vagyok pipa... :twisted:

Csak azzal bíztatom magam, h csak az elbocsátó szép üzenetért mentünk volna!

Klári
claire
 
 


JÉ, úgy írtam alá, h Klári :shock: :shock:

Claire
claire
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?