SZIASZTOK!
Lehet, h a játszó még tényleg nagy neki! Lehet, h ennek semmi köze a szeméhez!
Viszont kivételesen vitatkoznék Ircsivel, nem biztos, h észreveszed, h rossz a szeme. Márcsak azért sem, mert annyira rugalmas a lencséjük, h baromira korrigál, azt mondta nekem a szemklinika adjunktusa, h akár 8 dioptriát is
cxsak ez nagyon megterhelő nekik!
Ádám fiam ilyesmi korú volt, amikor kiszűrték egy rutin szemészeti vizsgálaton, aztán kapott is kicsit később szemüveget, és egy ideig tök jól elvolt azzal is, meg anélkül is, pedig tök erős volt (+4, +6!).
Ja, és ha nagy a különbség a két szem között, akkor könnyen kikapcsolja az egyiket, és tompalátó lesz, ezért aqdnak már a kicsiknek is szemcsit. egyébként neki ahogy nő javul, meg szemtornázik is, meg minden.
Lassan én is elviszem a kicsiket is, van mindenféle szemcsi a családban, apai ágon főleg, de az én nővérem is szemüveges, szóval, jobb ezt kontrollálni. Én azon gyerkőimet, akiknek eddig nem kellett szemcsi, őket évetne 1x viszem, Ádámot ahogy a doki hívja, Ábel fiamnak meg kimértek egy -0,5-öt, egyelőpre nincs szemüvege, csak szemtornája. (Na, neki meg kicsiként tök sokáig begurult a szeme, elvittem, h ez nem kancsalság-e, no, az meg nem volt az!). Jobb ezt szakemberre bízni, azt hiszem az már nagyon durva szemhiba, amit könnyen kiszúrunk otthon!
Ja, ha az ortopédus, szemész sem mond semmit a lábujjal kapaszkodásra, én a fejlesztőnek mutatnám meg, ha jól rémlik voltál vele kiskorában ilyennél. Mert összefügghet a mozgásfejlődéssel, lehet, h vmi kis torna segít!
Cuki ahogy könyvet néz, közelre biztos jól lát
!
Claire