Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Még néhány perc, és néhány évre itthagyom a munkahelyemet, és ez eléggé elgondolkodtató cselekedet...szóval, kicsit elkámpicsorodtam.

Így aztán visszaolvasni semmi időm, meg ma egész nap csak hivataloskodtam, hogy leadni, meg búcsúzni, meg stb. elvarrogattam a szálakat, na.

A párom hazacipekedett egy haverjával, naná, hogy egy jó adag papírt ittfelejtettem!!! Úgy kell nekem, hát majd valamikor hazaviszem, mitbánomén.

Annyit láttam, hogy születtek tömegesen a babák, úgyhogy gratula mindenkinek.

Megoldom majd otthonról is a netezést, illetve azt, hogy ne legyen nagyon drága, majd kialakul.

A tegnapi napom pocsék volt, ennyi erővel be is jöhettem volna, legalább nem lenne otthon most néhány ruhadarab teli hófehér papírzsebkendő-cafatokkal... hurrá, ezen jól el tudtam keseredni.

Nehezen akarózik elindulnom, de kell még vásárolnom ezt-azt, megyek is.

Mindenkinek puszi, egy megilletődött Ttika, aki nem is szipog, csak majdnem..
ttika

Savitri!
GRatula!Én mondtam a dec.17-et,2hétKépígy szólt a jóslat!Kép

Nekem még mindig nem múlt el a fránya hangulatom...folyton csak az jár a fejemben, hogy még olyan fiatal vagyok, és még nem éltem, tünk eleget,és hogy mi lesz velünk,velem...
és ami a legfurább, hogy én aki imádtam mindig is a gyerekeket, most egyszer csak nem találom a helyem ebben...
jajj, ugye elmúlik ez, vagy már így maradok:???

mikor lesz majd tali, amin már babóval megyünk??
esztyx

Sziasztok Csajok!

Esztyx drága, ugye nem vagy egyedül otthon? Nagyon úgy érzem hogy szülés utáni depresszióban szenvedsz! EL FOG MÚLNI! Hamarosan nem fogsz már ilyeneket érzeni. Babával is lehet mulatozni. Feltalálták ám a babysitter-t is! Csak igy még teljesebb és gyönyörübb lesz az életed!

SAVITRI!!!! Csak ámulok-bámulok! Annyira boldog vagyok, és kimondhatatlanul várom hogy halljam az élményeidet! Fantasztikus és nagyon gratulálok! Olyan hihetetlen hogy nemrég még találkoztunk és most meg tessék. Remélem semmit nem maradt ki a kóráházi csomiból! Kép

Drága Kikocsom! Dehogyis haragszom ugyan már! Kép Köszönöm amit irtál, el is gondolkozom rajta. De hidd el nem vagyok felelőtlen, mert ilyen sürün nem voltak még keményedéseim csak ma.Egyébként most is az ágybol keltem fel a legutobbi belejelentkezésem óta. Sajnos megint ugy begörcsölt a lábam, hogy szégyen nem szégyen elsírtam magam. Ittam magnéziumot. Ugy gondolom hogy jelez a szervezet hogy kalcium magnézium hiány van. Most hogy itt ülök már háromszor bekeményedtem pár másodpercre, persze minden fájdalom nélkül. Bevettem még egy magznéiumot,plusz pezsgőtabblettát. Tuti a fronttól van, de már lassan fontolgatom hogy hivom a dokit.

Ttika, nekem is napokon belül eljön ez a pillanat.Már akkor is gondoltam rá hogy nem lesz túl kellemes,amikor még csak terveztük a babát. Ezek szerint te is jól érezted ott magad. Én 6,5 dolgoztam ott, és nagyon jó a társaság. Hiányozni fognak az biztos. Kép

Márti ne ijeszgess!
Noémi neked is drukkolunk Levi baba miatt! Remélem nincs nagy baj.

Na megyek drágaságaim, jók legyetek,mi ma csinálunk egy kímélő bevásárlást a Campiban, és egy kimélő rendrakást a lakásban. Muljon már el ez a front!!!!

Eszter2004
aki most már tényleg csak félüzemben fog teljesíteni a munkahelyén vagy úgy sem. Kép
eszter2004

esztyx. ha szeretnéd, meglátogathatunk. És attól meg ne aggódj, hogy ilyen vagy, mert ez normális, olvastad, Bendegúz is átesett rajta. Én asszem valamikor pár hónapja bizonytalanodtam el, de legalább nincs még itt a csöppség.
Jaj, úgy segítenék rajtad, de magadnak kell. Egyél magnéziumot, és próbálj meg olyan dolgokat csinálni a szabadidődben, amit szeretsz. Gyere minél többet, és majd jól megvigasztalunk. És hívjál fel nyugodtan. Én nem nagoyn merlek, mert félek, hogy megzavarlak valamiben. Elküldöm a vezetékes számomat is, azon is tudsz hívni. Meg tényleg, ha szükséged van rá, akkor már beszéltünk, hogy meglátogatunk.
Attól meg ne félj, hogy fiatal vagy, mert nem vagy az igazán. gondold végig, hogy mimindent csináltál, és mi az amit a baba miatt nem tehetsz meg soha többet. Nekem ez segített. Rájöttem, hogy bármit megtehetek továbbra is. Kicsit később, kicsit jobban megszervezve a dolgokat. De nem maradunk le semmiről a baba miatt, sőt, sokkal teljesebb az életünk, és hamarabb leszünk nagymamaák is Kép és sokkal könnyebb lesz majd pl neked, mert fiatalabban tudod majd elkezdeni a karriered. Én leszek vagy 32-35, mire megint nekiállok majd dolgozni. Kutyának nem fogok kelleni. stb stb stb. Gondolj arra, hogy hogy élvezted a terhességedet, a soksok para ellenére, meg hogy erre vártál, meg ilyenek.
Ja, és még azt is akartam mondani, hogy mikor mi jegyesokataáson voltunk a papnál, akkor mondta, hogy egy életre jegyezzük meg, hogy az embernek a gyereke fontos kell, hogy legyen, és nagyon nagyon kell szeretni, de a házastárs az első. MErt a gyerek elmegy majd 20 év múlva, de a párod ott marad melletted mindig. SZóval törődjetek sokat egymással, és tartsd szem előtt, hogy fontos a békesség. És vedd tudomásul, hogy gyermekágyi depresszióban szenvedsz, és elő a szakirodalmat Kép És szólj a védőnénidnek is, hogy segítsen, sőt, ha nem javul néhány nap múlva, ne szégyelld kérni szakember segítségét. De tényleg itt vagyunk mi is. És megyek én is, és beszélgessünk. És legyél jobban!
Puszi
K.

kikocska

Eszter, szeretnék látni egy olyan aláírást, hogy Eszter, aki szentül megígéri, hogy elmegy az orvoshoz, és megvizsgáltatja magát manuálisan Kép hogy nincs-e valami baj!
És lehet, hogy inkább holnap menjetek vásárolni,meg inkább ne takaríts, hanem feküdj, feküdj, feküdj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4

kikocska

Eszti!
Annyira sajnálom én is, hogy ilyen cefetü vagy. Én most nem akarok okoskodni, hiszen mi még nem tartunk ott, és ki tudja, hogy fogjuk megélni. De szerintem nagyon nem tesz most jót neked, hogyha egyedül vagy. Legyenek körülötted emberek, akik támaszt nyújtanak, akik mellett biztonságban érzed magad. Pl. ha tényleg átjönne anyukád. Vagy egészen biztos, hogy egy csomó barátod van, mert egy ilyen klassz életvidám pörgős csajnak tuti, és ők is szívesen jönnek szerintem támaszt nyújtani. Mert persze bacik, meg minden, de még mindig jobb egy kicsit bacis, de nayon vidám és boldog mama, mint a fordítottja. Csak ne nyalogassák, akkor nem lesz baj.
És mint már Kikocs is írta, mi is itt vagyunk, pocak-egységfront, és mi is megyünk, ha attól neked jobb!
Ha meg semmitől nem múlik, tényleg kérj segítséget szerintem!
Kép
Puszi
Orbis
orbis

Sziasztok kismamikKép
Jupi jupi Nagy Gratula LilinekKép Kép gyönyörü baba lehetKép dejódejó potyognak a kisbabákKép nekem is megjósolhatná valaki mikor szeretne már kijönni végre a kis manó..... én is szeretnék már babázniKép Kép Kép

EsztyxKép
Ne legyél így elkeseredve, semmiről sem késtél még le. Bőven lesz időd élni, egy kisbaba nem akadály egyáltalánKép Szívesen meglátogatunk...mostmár nincs kórházba menetel minden nap,így én is társulnék Kikocsékhoz nagyon szívesenKép Kép
Addíg is sok sok puszi

puszi mindenkinek
edwig, aki most egy picit szontyoli, hogy ő még nem babázikKép
38+6
Vendég

És most a többiek!

Savitri!
Tökjótökjótökjó!!! Sok boldogságot, meg sok tejcit!!!
Kép

Rékacs!
Örülök, hogy bevált a doki! Én mondtam, hogy főnyeremény, ráadásul nagyon türelmes és határozott és alapos!!!

Mártinak meg Levinek jobbulást!

Aura, itt van amit kértél, (asszem ezt még nem sütöttem el) remélem tényleg segítünk vele Katinkának meg Edwignek meg Hulcsinak! De ha már egyiküknél beválik, akkor megérte!
Kép

Eszter!
Ha nem elég alapos az orvosod, én meg tudom adni az enyémnek a magánrendelés-számát, nyugodtan mehetsz hozzá csak úgy, és ő tuti megnéz kívül-belül! Akkor is, ha nem hozzá jársz.

Ha valamit kihagytam, akkor jövök még!
Orbis (33+4)
orbis

Jaj én annyira örülök!!!De nagyon, nagyon!
KépKép
Természetesen gratulálunk!!!
Tök izgi, hogy minennapra jut egy újjabb jó hír!

Remélem Levente is jól lesz, és ez csak valami átmeneti!Kép

Ttika!
Én is meggyászoltam a munkahelyemet amikor eljöttem, de most annyira jól és teljesnek érzem magam mindentől függetelenül!És annyira király a szabadság így gyerkőc előtt!!!

Esztyx!
Tényleg kérj segítséget, ha nem bírod tovább!Nagyon fontos saját magad miatt!

Ti is rákattantatok a mézeskalácsra, én attól félek, hogy nem marad a végére a fára!És így keményen még fincsibb!Kép
Legalább ezzel sem vagyok egyedül!

És most ettől a sok új szüléstől annyira kis türelmetlen lettem!De holnap jól kiélem babaútorvásárlással!Legalább is ebben reményekdek!

Éhen halok (kivételesen)!

Csók!
Katy
33+3Kép
Katy

LILIÉKNEK HATTTALMAS GRATULAAAA!!!!!! ezekszerint minden zökkenőmentesen ment, ha még tegnap délután itt írogattál, Savitri, drága!? kiváncsian várjuk hogy mi is volt!!

Noémi, meg papa, nagyon édes a kisfiatok!!!! köszi a képet!!Levente-babának meg gyors gyógyulást!!!

Esztyx! ne szomorkodj!!!!!!!!!!!!!!!!!! tényleg, szólj, hogy neked mikor jó, és mi ott is vagyunk és beszéljük a szokásos kis hülyeségeket!!! az tuti felvidít majd!! no?!

Eszter, hol volt az a céges buli? csak nem az olof pálme házban,??!! kiváncsi vagyok, vicces lenne....

Edwig, felafejjel, eljön hamarosan a ti időtök is!! mi szorítunk nagyon!!

bagz
33+6 (ami, mint most megtudtam, orvosok nyelvén még csak 33. hetet jelent, és nem 34.et...Kép )

KépKép

KépKép
bagzerka

<pre>
Név: Kora Szülés ideje baba Baba neve: Méretei: Kórház neve
1. MaricaKép 35 2004.11.13.Kép 2 Mariann 4200g/53cm Szeged/ Klinika
2. BendegúzKép 30 2004.11.19.Kép 1 Bence 3750g/57cm Bp./Szt.István kh.
3. Márti05Kép 31 2004.11.01.Kép 1 Brigitta 3450g/50cm Bajcsy kh.
4. BringaKép 29 2004.11.18.Kép 2 Bernárd 3400g/54cm
5. EsztiKép 2004.12.09.Kép 1 Lili 2770g/52cm Bp./ Schöpf-Mérei kh.
7. DiánaKép 28 2004.12.08.Kép 1 Dominik 2930g/50cm Bp./Szt.István kh.
9. MackósajtKép 32 2004.12.07.Kép 2 Nem tudom??? 3600g/58cm Bp./Szt.István kh.
10. CsillaKép 29 2004.12.17.Kép 2 Péter 3900g/53cm
11. Hulcsi 28 dec. 16. 1 Benedek Bp./Szabolcs u.
12. Katinka 27 dec. 23. 1 Lili Székesfehérvár
13. LiliKép 31 2004.12.18.Kép 1 Hana 3050g/50cm Bp./MÁV kh.
14. Edina 23 dec. 29. 1 Bálint v. Olivér Bp./Szt.János
15. Gabi 20 jan.6. 1 Zsombor
16. NoémiKép 23 2004.12.16.Kép 1 Levente, Donát 2680g/45cm Bp./Szabolcs u.
17. Rékacs 30 jan. 7. 1 Hanga Bp./ Schöpf-Mérei kh.
18. MártiKép 29 2004.12.17.Kép 1 Péter,Benjámin 2700g/52cm Bp./ Schöpf-Mérei kh.
19. Hanitka 29 jan.10. 1 Hanna Bp.
20. Kire 33 jan. 11. 2 Erik ?
21. Tüni 28 jan.12. 2 Kincső Bp./MÁV kh.
22. Sys 29 jan. 16. 2 Gergő Ádám Bp./ Jahn Ferenc K.
23. Brigi 30 jan.11. 3 Miklós? Bp./ Bajcsy K.
24. Dorye 25 jan.21. 1 Vilmos/Johanna Bp./Szote,II Női
25. Eszter2004 28 febr.1. 1 Petra Bp./MÁV kh.
26. Orbis 23 febr. 1. 1 Botond Merse/ Csenge Borka Bp./Margit kh.
27. Vica 29 febr. 2. 3 ? Bp./Szt.István kh.
28. Bagzer 26 febr. 2. 1 Simon, Gábor Bp./Szt.Imre kh.
29. Katy 27 febr. 3. 1 Dávid Bp./ Schöpf-Mérei kh.
30. Cicmerák 24 febr.8. 1 László,Gergő Bp./Szt.István kh.
31. Flo 28 febr.10. 1 Matyi Bp./Szt.István kh.
32. Babus 25 febr.12. 1 Kristóf Bp./MÁV kh.
33. Ilona 29 febr.13. 1 Márton Bp./ Schöpf-Mérei kh.
34. Zsuzsi 29 febr. 13. 1 Marcell/ Zsófi, Ágnes Bp./Szt.János
35. Kikocska 26 febr. 13. 1 Réka Bp./ Schöpf-Mérei kh.
36. Tamesz ? febr.16. 1 Marcell,Kristóf Kistarcsa
37. Ttika 32 febr.19-20. 1 ? Győr/Petz A. kh.
38. Vera 30 febr.20. 2 Matyi Bp./Szabolcs u.
39. Timi 26 febr.23. 1 Máté, Levente Pécs/Szülészeti klinika
40. Zsuzsa 28 febr. 26. 1 Áron Bajcsy kh.
41. Aura 23 febr. 26. 1 Erika Bp./Szt.Imre kh.
</pre>
Katy

NoémiKép
Nagyon nagyon édes a kisfiatok. Levi babának nagy drukk, hogy minnél előbb meggyógyúljon.

Milyen jól néz ki ez a táblázatKép
edwig
Vendég

AuraKép
Jó lenne,ha kibújna már végreKép bár úgy néz ki Bálint leszKép Erika baba, hogy van??? mocorog sokatKép??
pusziKép
Vendég

sziasztok!Kép

Először is mindenkinek nagyon köszi, hogy írtatok és próbáltok vígasztalni...
de egyenlőre nem akar múlni az érzés, pedig
ma áthívtam anyut, megetettem lilit és elmentünk
sétálni, de nem segített, álltunk egy könyvesboltban és csak sírtam, és még a karácsonyi vásár sem hatott meg, pedig az mindig..és arra gondoltam, hogy úúúristen, ő már mindig itt lesz a gondolatomban és hogy vigyázni rá, és hogy etetni és aggódni és a párom...és én és egyedül ...
én mindig is egy kicsit bizonytalan voltam magamban, mármint sosem volt túl sok önbizalmam, sose láttam magam túl szépnek vagy okosnak viszont erőt adott, hogy két báty között én voltam a legkisebb és apukám szeme fénye és ezáltal a legkisebbség által láttam magam mégis jónak...de egyébként mindig nagyonnagyon féltékeny típus voltam, mert magamat nem értékeltem úgy, hogy ...meg amiket írtam régebben, hogy még gyakorlatilag semmit nem raktam le az asztalra csak ezt a kisbabát, és ez a csak persze százszoros idézőjelben értendő,de nekem nincs igazán meg az a kialakult életem mint nektek, amihez majd visszacsatlakozom...hanem csak úgy vagyok, csak úgy lógok a levegőbe..és ez borzasztó érzés, mert csak úgy tud az ember igazán jó anya lenni, ha biztos magában, az életében...
már írtam, hgoy nem feltétlen az a suli és úgy jött össze, ahogy szerettem volna..és munkám sincs úgy mint nektek, olyan biztosan...
Orbis tudom te se dolgozol, de legalább te már lediplomáztál...
nekem meg még le kell, pedig nem is annyira szeretem ezt a sulit, de ezt sem mertem annyira forszírozni, mert valamit muszály csinálni, mert azt nem lehet, hoyg az ember élete csak úgy folyik...
De én annyira vágyom rá, hogy egy erős, boldog nő legyek, akinek rengeteg dolga, célja, barátja és mindene van...
Most pedig úgy érzem, hogy szétvagyokcsúszva és hogy ő már egy örök kötelezettség lesz számomra...és ez megilyeszt...Tudom, hogy ezt kilenc hónap alatt végig lehetett volna gondolni, vagy az elején, de nem volt ilyen kézzelfogható a hajnali kelés, a kakis pelus, a nemtommi...
És rettenetesen szégyellem magam mert a páromon is látom hogy csalódott, hogy én nem vagyok most boldog, és nem úgy élem meg mint az élet legnagyobb csodája, dehát nem tehetek róla...
És még csak most jön a tél, és beszorulok a lakásba és persze most majd jobbb lesz, talán, mert átmegyünk anyuékhoz, de akkor is...
És úgy úgy félek, hogy ez a topic nehogy szétessen a babák miatt...

Annyira furcsa érzés, ez a visszavonhatatlanság...

Nagyon szeretlek titeket!!!
Millió puszi,
esztyx

Aura például tudom ,hogy hasonlóan fiatal, és még nem végzett, de valahogy te sokkal magabiztosabb erősebb vagy mint én...főleg gondold el, te egyedül vágtál bele, gondold el, én meg itt állok egy boldog apukával és az én hülyeségeimmel...ááááááááááááááááááááááááááááá
esztyx

Esztyx,

Nos, amit itt leirtal, az sok esetben egy termeszetes allapot, hiszen megjelent valaki az eletedben, aki most toled fugg, es teljesen rad van utalva. Viszont a hormonjaid eppen ossze-vissza tancolnak, es neked ezt egyszerre feldolgozni nagyon nehez. Imadod a babat, de meg is riaszt, hogy ott van. Szoval nem vagy egyedul ezzel, sajnos tenyleg nagyon sokan beleesnek ebbe az "allapotba". A lenyeg az, hogy felismered es tenni akarsz ellene. Errol olvashatsz (bocs, hogy nem emlekszem pontosan..) az e havi Kismama v. Anyak Lapjaban is cikket. Sajnos sokaknak nem megy az egyedul (csaladdal) valo feldolgozas, es lehet, hogy jobb, ha kulso segitseget ker az anyuka, kezdve a vedonovel (ha olyan, hogy tenyleg lehet hozzafordulni). A Kismama ujsagban van hatul sok hasznos telefonszam es cim, kutakodjKép

Mica
mica

Esztyx!
Nem kellene elkeseredned ennyire. Nem tudom tudod-e, de én is halasztok a baba miatt, a diploma megvár, és én is pont mint Aura teljesen egyedül vágtam bele ebbe az egészbe,persze nem erre számítottam, de a baba apukája elhagyott minket és most egy másik nővel él együtt. ééééssss még így is tartom magam ahoz, hogy egy kisbaba szülése a világ legcsodálatosabb dolga, persze egy boldog családba mint a tietek jóval nagyobb öröm, de nálunk is azKép Egy kisbaba nem gátol semmiben, nem köt annyira le, segíthet anyucid is, nekem például ő a legnagyobb támaszom, és előbb utóbb a baba oviba majd suliba megy, így marad időd majd tanulni tovább meg munka ilyesmi.... Biztosan rossz, hogy a párod ilyen sokat megy. Miért utazik ennyit?? Munkája miatt vagy suli??? Merre laksz??
És még valami.... mi mindig ott leszünk egymásnak szerintem csak akkor már a babanetes babás egységfrontKép Kép Kép Kép Ez biztos, hogy így leszKép Kép Kép
Puszi
Edwig
Vendég

Esztyx, mi is szeretünk. És mondjad, hogy menjünk-e. szervezhetünk hozzád egy talit. Ha úgyis viszed sétálni, szerintem mi már nem sokat ártunk.. Mondjuk nem fogjuk nyalogatni meg fogdosni. Úgyis hozzád mennénk.

És ezennel megfogadom itt neked, hogy ha megszületik a gyerekem, legyen az fiú vagy lány, nem fogok átpártolni semmi más topicba, és ide fogok írni mindig! Kép Még eddig is csak ide írtam. és mihelyt tudok babástalira menni, megyek én is. Kép De baba nélkül nehéz, ezt meg kell értened Kép

Egyébként voltunk megbeszélni a szülésznővel a mindent, és meg kell állapítanom, hogy egy tündér, és nagyon nagyon aranyos, és megnéztük a szülőszobát, meg a szobákat, meg mindent, és egészen megnyugodtam, bár eddig se voltam valami ideges, de azért most már teljesen úgy érzem, hogy tuti jó kezekben leszek. És jan első hetén megyek ctg-re én is. Ez olyan ijesztő! segítság!!! Kép de azért várom. Én ilyenkor gondolok rá mindig, hogy visszavonhatatlan. De azért várom nagyon, és próbálok rá felkészülni.

kikocska

Hahó!

Na, még itt vagyok... Azt hiszem, ez nem a mi frontunk (volt). Kép Edwig! Most már tényleg mi jövünk ám, meg persze Hulcsi! Kép És köszi a sok drukkot mindenkinek! Kép

Éljen Lili és Hana baba!!!!! Kép Kép Kép

Noémi és Péter! Nagyon édes a kis Levi, szurkolok, hogy hamar elmúljon a fránya fertőzés! Kép

Eszter! Nem akarlak én is dorgálni, de azt hiszem, annak idején a méhnyakrövidülésem az előző hétvégi lagzinak volt köszönhető, amit végigtáncoltam. Kép Szóval legalább pár napig próbálj meg sokat feküdni, az nálam is segített. Ja, és egy hét múlva abba is hagytam a munkát. Kép

Jajj, nekem is van egy hormonagy-sztorim. Kép Tegnap varrtam Apa szakácskabátjára gombot. Először összegubancolódott a cérna, levágtam. Aztán ügyesen felvarrtam újra. És nézem, de furi, hogy az összes többi hiányzik. Vagyis felvarrtam a gombot a másik oldalra lazán. Kép Azért harmadszorra sikerült. Kép

Esztyx Drága! Annyira sajnálom, hogy nem javult a kedved. A többiek olyan sok okosat írtak már, hogy nem nagyon tudok hozzátenni, de az biztos, hogy nem jó, ha egyedül vagy. És gondolj csak arra, hogy mennyire vártad hónapokig, hogy Lilót ringathasd és már ott van Neked. Kép Egyelőre most ne gondolj a jövőre (munka, suli...), ráérsz ezzel. Inkább jósolj nekem is, mikor bújik már ki az én Lilikém. Kép

Megyek zuhanyozni, aztán tartok egy kis szeánszot (gyertyafény, zene, illat) az én kis pocaklakómmal és megbeszélem vele, hogy ha Karácsonyozni akar itthon, akkor ideje lassan elindulnia. Kép

További jó hétvégét,
Katinka a türelmetlen
39+2
katinka

KatinkaKép
Ez valóban nem a mi frontunk volt.... Kép na de majd a következőőő Kép Remélem mostmár kibújik lassanKép Ahogy látom te is eléggé várod márKép Én is......

Kikocs drágaKép
Ne is pártolj sehova hisz te vagy a főfőfőfőfő kismami ebben a topikban és, ha nem lennél ...ááááááááááááááá Kép
puszi edwig
a SZINTÉN türelmetlen
Vendég

Esztyx!
Én sem vagyok ám a magabiztosság szobra, én inkább az optimizmusomból próbálok erőt meríteni, ráadásul ami téged riaszt, "csak úgy sodródni az árral", én pont azt élvezem. Vannak persze terveim, de csak úgy nagyvonalakban, én inkább igyekszem kihasználni az pillanat adta lehetőségeket és maximálisan átadni magam a mának, és a mostban próbálok jól teljesíteni és boldog lenni, így gyakorlatilag majdnem folyamatosan sikeresnek érzem magam. Most például a babaprojectben. Ami nekem azért nehéz, mert volt választási lehetőségem, és sajnos manapság az általános társadalmi elvárás az az, hogy tűznöm kellett volna az angyalcsinálóbaKép
Ennek ellenére azt hiszem értem, miért riaszt meg téged a boldog Apuka, ha jól sejtem úgy érzed, hogy neked bizonyítani kell felé a boldogságodat, míg mondjuk Edwig és én nyugiban szomorkodhatunk, mert a helyzetünkből adódóan az emberek felénk megértéssel fordulnak, míg a te esetedben nem értik mi bajod is lehet, és ez gondolom nyomasztó.
Ha ez vígasztal, én is bepánikoltam és tiszta depi lettem egy pár napja, és egyáltalán nem mertem ezt az érzést felvállalni, de aztán a talin bezsélgettünk egy jót Savitrivel és Katyvel, és arra a megállapításra jutottunk, hogy ez teljesen normális érzés és valószínűleg így, vagy úgy mindenki átesik rajta. Amint ezt így elfogadtam, meg is szűnt a probléma. Az a baj, hogy tényleg nagy a társadalmi nyomás a kismamákon, mindenki elvárja, hogy sugárzó arccal mászkáljunk, pedig épp görcsölünk, vagy leszakad a derekunk, és ez a nyomás aztán csak rosszabb lesz, mikor a baba megszületik. Szerintem (és ami nekem segített) az első lépés az az, hogy fogadd el, hogy normális és helyénvaló amit érzel, ha megszűnik a lelkiismertetfurdalásod, máris sokkal jobban fogod érezni magad! Még mindig nem világos számomra, mennyire megértő a párod ilyen dolgokban, de próbáld ezt megbeszélni vele is.

Rengeteg gyógypuszit küldök neked, és én is szívesen meglátogatlak, ha szeretnéd!!!
Aura
aura

Kikocs!
Jövök én is hivatalos fogadalmat tenni!
Mondom én is még százszor, el ne szökjön innen senki, mert elkapjuk a grabancátKép

Edwig!
Köszönjük, Erika remekül van, neki holmi frontok meg sem kottyannak, ha itt nem olvasom, hogy front van, hát én rá nem jövök Kép
Bálint meg kibújik egykettőre, direkt kértem Orbistól olyan kibújást sürgető pipit Kép

Orbis!
Köszi a pipit, reméljük segít majd az épp soros "babapottyantókon" Kép

Pussz!
Aura+Erika
30+KETTŐ!
aura

Sziasztok LÁnyok!

Esztyx drága, szerintem a legfontosabb hogy tudd, hogy amit érzel most azt rajtad kivül sokan érzik ugyanigy. Ezt tul kell vészelni, sokkal de sokkal jobb lesz majd meglátod, és még nagyon fontos hogy tudd hogy NEM VAGY EGYEDÜL. Mi mindannyian mögötted állunk. Együtt vártuk a babákat, és együtt maradunk akkor is miután világra jönnek. Mi mindig ott leszünk egymásnak. Gondolj bele, mennyi jó dolgot fogunk mi még együtt csinálni babával vagy baba nélkül. Próbálj meg messzebb nézni az életedbe, hogy mennyi minden vár még rád. A baba pedig pont az "i"-re, hogy az életed igazán értelmet nyerjen és teljes legyen. Minden mást pedig gyerek mellett is tudsz csinálni, hidd el. Nagyon fiatal vagy, előtted az élet!

Kikocs, Katinka köszönöm az aggódást, a figyelmeztetést. Talán már jobb a helyzet keményedésileg, sokat pihizek, és hétfőn megyek 4D-re, amit most duplán várok. Ha esetleg holnap tovább folytatódna a keményedés, akkor hétfőn benézek egy manuális Kép vizsgálatra. Én is aggódom ám nagyon. Munkába már nem fogok olyan intenziven járni, az évből alig van pár nap, januárban, meg inkább nem megyek mint megyek, főleg szabin leszek inkább.

na megyek cukrot nézni, mert is magas mostanság csak tudnám mi a csudátol amikor ujra szigoritottam a diétám. (nincs ám mákos süti és társai Kép

Puszi,
Eszter2004
33+4, de akkor orvosi szemszögből csak 33 Kép
eszter2004

Esztyx!!
ha ez vigasztal, én is még ez egyetem közepénél tartok!! nincs is fix munkám, és mág a páromnak sincs, nem vagyunk házasok sem, és az ő családja egy nagyi kivételével mind ellenezte a babát, és nam csak úgy véleményként, hanem konkrét pénzösszeggel, orvosjavaslással, és folyamatos letámadással!!!!!!!!!!! neked legalább ez nem volt kérdés, férjed családja azt mondtad röpködött a boldogságtól, azért ez sokat számít!! értékeld. az iskola megvár!! én mondjuk, miután költségtérítéses vagyok, nem is tudnék halasztani, hiszen nem épp arra akarnám összespórolni a pénzt hogy fizessem az egyetemet! szóval, nálunk babó kb február elején jön, és akkor kezdődik a félév is!! szóval nem lesz könnyű! senkinek sem, mindenkinek más miatt, de nem is érdemes arra várni hogy majd egyszer (vagy épp most) mindennek felhőtlennek kéne lennie, ezért neked is kell tenned hogy jó legyen!! tedd magad boldoggá, találd ki mi vidít fel, és szervezd meg! mi, ahogy láthatod benne vagyunk, csak mondd meg mit tudunk segíteni!!!!!
itt mi mind szeretünk!!! most koncentrálj magadra, hogy jól legyél, a babára, hogy végre megkaphattad, a párodra, hogy együtt örüljetek ennek a csodának!!!! ez a fontos!!!KépKépKép

bagz, a nagyokos

KépKép

KépKép
bagzerka

Szervusztok!
Egy kis helyzetjelentés az édesapától. Noémi a kórházban tartja a frontot én meg idehaza Kép

Ma éjjel eléggé leromlott Levente légzése, ezért reggel óta géppel segítik a légzését. A helyzete azóta stabil, az orvosok tüdőgyulára gyanakszanak. Nincs életveszélyben, de sokmindent végiggondoltunk a nap folyamán... Amíg az édesanyja pocijában volt, addig az anyukájával együtt küzdöttek az életéért. Most csak az inkubátoron kívülről tudjuk bíztatni. Tesszük ezt azzal a bizalommal, hogy élni fog - erre kaptunk ígéretet Attól, Aki az életet adja. Ezért lett a neve Levente Donát.

Nagyon örvendeztem a tegnap és ma született babáknak! Tök jó ez a fórum Kép Kép ! Noémi szeretettel gondol Rátok!

Péter
vghnoémi

SavitriKép
Gratula a babócáhozKép

NoémiKép és PéterKép
Szurkolok, hogy Levente minél előbb rendbejöjjönKép Nektek pedig sok erőt kívánok, hogy átvészeljétek ezeket a nehezebb napokatKép

EsztyxKép
Már olyan sok szépet és jót leírtak előttem a lányok, ennél jobban én sem tudnám leírni. Hamar elmúlik ez a kezdeti nehéz időszak a depivel együtt, utána pedig már tényleg csak a babócára tudsz koncentrálniKép

EsztiKép
Mit jelentenek a magasabb értékek? 7 fölött, vagy csak magasabb a megszokottnál?

Pussssz
Tüni
tüni

KépKépKépKépKépKép
ollllyan nagyon aranyosak vagytok!!!
szívetmelengetőőő!Képde tényleg!!!!
holnap jövök még ,most egy kicsit aluskázom...
mert jön az ééééjszaka!
a nem alvó lilóval...

millió pusz, eszti

-én csak azért féltem a topicszétszéledéstől, mert egy csomóan jan-februárban szülnek és akkor ők teljesen készlesznek és nem bírnak majd írni így ...és egy csomó tök fontos tag lesz ezzel így...és már most hiányoznak!!
esztyx

Péter!

Az aggodalomtól és a meghatottságtól nagyon sírhatnékom támadt!
Nem mondom, hogy ne aggódj, mert az gondolom most úgyis képtelenség. Csodálatos, hogy Noémivel ennyi bizakodás van bennetek, azt hiszem pöttöm Leventének most ezzel segítetek a legtöbbet. Sikerülni fog most is, ahogyan eddig is, azt hiszem nem túlzás, harcoltatok érte, hogy ő legyen. Megpróbálunk segíteni mi is, a magunk módján, elsősorban azzal, hogy rengeteget gondolunk rátok, és nagyon-nagyon szorítunk, hogy minden rendben legyen!

Adj át Noéminek egy ölelést tőlünk,
Aura+Erika
aura

Péter és Noémi!!!!!!!
nagyon erősen gondolok rátok, és most leginkább a kicsi Leventére!! biztosan erős lesz, és hamar meggyógyul! nektek meg sok kitartást és szeretetet, biztos ezen is túl lesztek hamar!!! szeressétek egymást!KépKépKép
bagzer

KépKép

KépKép
bagzerka

Hajrá Levente!
Péter, Noémi, nektek meg sok kitartást! Nem lehet jó, hogy hirtelen aggódni kell, de biztos nem lesz baj. Mindig megjön a segítség.

kikocska

Péter és Noémi!
Én is csak azt tudom mondani, amit az előttem szólók. Tényleg fantasztikus kitartóak és erősek voltatok és vagytok. Biztos minden rendben lesz, mi sokat gondolunk Levente babára, hátha segít egy kicsit.
Ha Noémi úgy érzi, hogy jó lenne neki attól, akkor megint bemegyünk ám hozzá, viszünk neki bátorítást Kép

Orbis
orbis

Esztyx, szerintem minden tag egyformán fontos... Februárban majd azok lesznek aktívabbak, akik most nem érnek rá. Ennyi.

kikocska

Péter és Noémi!
Gondolunk Rátok és szorítunk értetek!

Kép
Kép
bendegúz30

Furcsán érzem magam, hogy idetolakodok, de le szeretném írni, ami bennem van.
Esztyx! Tetszik az őszinteséged! Már készülök arra az időszakra, amikor Noémi (neki sincs diplomája, se munkája és fél évet halasztott az egyetemen) is így fog érezni Kép Úgy tudom kevés anyuka ússza meg a hasonló érzelmi állapotot szülés után.

Amikor megpillantottam Leventét, tudtam, hogy minden megváltozott. Bőgtem látva az élet csodáját, a véremből lett új kis emberkét, miközben éreztem, hogy ennek a "teremtő" csodának én is része vagyok. Alig tudtam kinyögni a dokinak a csemeténk nevét Kép.

Itt egy kis élet teljesen ránk utalva. A miénk, de nem a tulajdonunk, csak ajándékba kaptuk, hogy vigyázzunk rá, hogy majd elengedjük, ha eljött az ideje. Számomra feloldhatatlan ez a feszültség. Ma éppen ezzel küzdöttem...
Ugyan kakis pelenkával nem volt még dolgom (remélem minél hamarabb lesz), egyelőre ma csak egy fogast fúrtam fel, de szerintem ezek mind ugyanarról szólnak.

Hatalmas kalandban van részünk. Vannak-lesznek jobb és rosszabb napok. Érzünk, tehát élünk Kép. És amikor kételkedünk az egész értelmében, vagy úgy érezzük, hogy már nem bírjuk tovább, akkor egyszercsak ismerős sírás zökkent vissza a szürke (vagy éppen színes?) valóságba. Azt üzeni, hogy tele a pelus Kép. Feladatunk van. Ez maga a csoda!

Tegnap véletlenül csak a kismamáknak szólt a jókívánság. Most az anyukáknak is szeretnék nagyon sok örömet és erőt kívánni a mindennapokhoz!
Péter
vghnoémi

Levi babaKép

Gondolunk rád és drukkolunk!!!Kép KitartásKép

Eszter, Tüni (Savitrit most hiába kérdezném)és más MÁV-os kismami!!!Kép
A MÁV Kórházban a szülés előtt pár héttel vesznek hüvelykenetet Streptococcus B kimutatására?????
Mert nekem a 14héten volt ilyen bacim, aztán antibiotikumtól elmúlt ugyan, de mi van ha újra előjött és ettől a babának szülés után nem kis baja lehet. Sok kórházban rutinból szűrik. Na de itt??

Babus

Kép
babus2005

Péter nagyon szépeket írtál, teljesen elérzékenyültem!!! tehát itt sírdogálok
remélem minden nagyon hamar rendebjön, megérdemelnétek végre!!!!
bgz

KépKép

KépKép
bagzerka

Esztyx, ha ettől sem térsz magadhoz, akkor nem tudom, mire van szükséged! Kép
Péter,nagyon köszönöm én is, amit írtál! Kár, hogy nincs elérzékenyülős szmáljli Kép

kikocska

Péter csatlakozom Bagzerkához! Én is elérzékenyültem és remélem hamarosan arról "beszélgetünk", hogy minél könnyebben teljenek a "szürke" hétköznapok a bébikkel.

Kép
Kép
bendegúz30

Péter!
Köszönjük, hogy ezt megosztottad velünk!
Nem kell furán érezned magad, mi mindenkit szívesen hallgatunk, és ezek után majd el is várjuk, hogy aktív tagja legyél a brigádnak, mint tiszteletbeli pocakos! Kép

Elérzékenyülőset küldök mindannyiunk nevében, tényleg nagyon szép volt, amit írtál!!!
Kép
(ez elég béna, de jobb nincsKép)

Üdv mindhármótoknak:
Orbis
orbis

Azt hiszem, mondanom sem kell, én is rendesen elérzékenyültem!
Jöttem a szokásos szép álmokat kívánni, talán megtoldom azzal, hogy a verset, amit Erikának szoktam alvás előtt mondani, ma majd Leventének is szánom. Hátha ez is egít valamit!

Péter! Egyáltalán nem tolakodsz, gyere amikor csak jólesik.

Hát akkor mindenkinek szép álmokat,
Aura+Erika
aura

Orbis!
Nagyon egyfelé gondolkozunk! Épp akartam javasolni, hogy válasszuk Pétert tiszteletbeli kismamának (minden szempontból kiérdemelte), de gondoltam, majd holnap, erre tessék! Kép

Még egyszer szép álmokat!
aura

BabusKép
Szerintem ez nem kórházfüggő. Az én dokim szűrte, de hallottam a MÁV-ban olyan dokit is, aki nem tette. Kérdezz rá majd a dokidra, ha eljön az ideje, de az előzmények miatt tuti meg fogják csinálni.

Pusssz
Tüni
tüni

Sziasztok!

Levente, Péter, és Noémi!Nagyon-nagyon sokat gondolok én is Rátok!Kép
Péter!Tényleg nagyon maghatódtam a szavaidon, főleg, hogy Noémi a szülés előtt pont arról szóló írásokat vadászott a neten, hogy az apukák, hogyan élik meg a gyermekük születését!Hát, azt hiszem ennél szebbet és maghatóbbat biztos, hogy nem olvasott!
És hurrá, hogy van egy kispapánk is most már a topikban!
Írj, ha úgy gondolod, hogy ez segít átvészelni ezt a nehéz időt!

Puszi:
Katy és Dávid
33+4Kép
Katy

Azt hiszem a hormonjaim feladták az íráshoz, vagyis a fogalmazáshoz a szolgálatot!De azért megpróbálkozom!Kép

Szóval a mézeskalácsom megphuhult!Egyrészt betettem ahogy Kikocs javasolta egy dobozba és tettem bele narncshéjat, és mástól még hallottam, hogy egy kis poharat kell még beletenni, vizes papírtörlővel, vagy zsepivel, és az is szépen felpuhítja!Én a kettőt alkalmaztam, és szuper az eredmény!

Ma megyünk bababútort venni, és csak reménykedni tudok, hogy végre lesz Dávidnak is valamije a szobájában!Már úgy szeretném úgy látni, ahogy elképzeltem!Tök jó Nektek, hogy Ti már mindennap legalább ezt látjátok!!!

És azt is írni akartam, hogy Katinka, Edwig, Hulcsi!Nagyon drukkolok Nektek!KépMost már jogosan vagytok türelmetlenek, amíg nekem még bőven van időm!

És hogy nagyon jó kedvetek legyen mára, ezt kívánom mindannyiunknak!
Kép

Millió puszi!
Katy
Katy

sziamindenki!
Katy, nekem sincs még babaszoba. Csak a kiságyat raktuk össze. Viszont ma reggel meghozták a babakocsit meg a gyerekülést, amit a kolléganőmtől kaptam. Egész jó állapotban van. rosszabbra számítottam. Jó, valószínű a sportkocsi részre csinálok majd új huzatot, de egyébként abszolút használható! Szóval mi is alakulunk lassan. És szerintem kismanó megint frontot jelez, de lehet, hogy csak jó napja van. Tegnap nagyon sunyított, lehet, hogy csak kialudta magát Kép ellentétben velem, aki ma 3 órát aludtam éjjel. Fél egytől fél négyig... Kép talán du majd tudok kicsit szundizni.
Szóval lehet, hogy ez lesz a ti frontotok! Kép

kikocska

Tüni
KösziKép
És ne lepődj meg, hogy a MÁV-os topikban ugyanezt más néven is megkérdeztemKépOda nem szívesen járok Babusként.

Babus

Kép
babus2005

Látod Kikocs, még Ti is jobban álltok!Nekünk a bababútor, meg a babakocsi sincs még meg!

Azóta várom Lacit haza, hogy végre elinduljunk, mert még dolgozik!
Szóval nem tudom mi lesz a végére!?

Látom mindenki másnak otthon van a férje!Kép

Igen ma megint határozottan aktívabb nekem is a gyerkőc, és tegnap sokkal nagyobb nyugi volt!
Hajrá csajok!

De most már én is megyek,és rácsörgök!
Puszi:Katy
Katy

Tudom ritkán írok, de elolasni is alig van időm azt a rengeteg hozzászólást amit termeltek.
Most, hogy befejeztem a munkát és a nagyobb csemetém kivételesen alszik délután, nem bírom megállni,hogy ne szóljak hozzá az itt olvasottakhoz.
Levente, Noémi és Péter!
Csodálatos emberek vagytok, csodálatos családot alkottok és tényleg gyönyörű és megható mindaz amit írtál. Remélem minden rendben lesz veletek és én is sokat gondolok rátok.
Esztyx!
Megértem amit érzel de hidd el ez elég sok nőnél probléma, amire nem nagyon lehet tudatosan felkészülni. Amikor Rékát vártam próbáltam tudatosan korábban abbhagyni a munkát otthon lenni,hogy a hirtelen nagy pörgős időszakból átszoktassam magam a vegetatív magányba ami az első pár hetet jelenti a babával. Nem volt könnyű de megpróbáltam a dolog jó oldalát nézni. A végén annyira átestem a ló túloldalára, hogy ha már csak rápillantottam a babára akkor is sírtam a boldogságtól.
Igaz én idősebben, jó munkahelyről több diplomával lettem anyuka de nekem pont az volt a nehéz az elején, hogy mindezt fel kell, hogy adjam, mert amikor az ember vissza szeretne menni dolgozni akkor bizony szembe találja magát a farkastörvényekkel, hogy túl öreg, hogy már nem tudja felvenni a versenyt a fiatalokkal akik késő estig és hétvégén is benn tudnak maradni. De ma már nekem ez nem is olyan fontos. Ne szégyelj segítséget kérni, ha másképp nem megy szakembertől, semmivel nem vagy rosszabb anyuka mint a többiek, de legalább felvállalod a problémádat és ez már magában is nagy eredmény.
Mindenkinek sok puszi a szülni vágyoknak nagy drukk. Apropó; december 25-től már én is nagyon szeretnék.
Kire+Erik
kire

SziasztokKép
Kedves PéterKép
Nagyon nagyon megható volt amiket írtál, bárcsak nekünk is ilyen kispapánk lenne... Rengeteget gondolok rátok, és nagyon szoritok a kis Levente babának, hogy minnél előbb meggyógyúljon. Noéminek sok sok puszi, és amikor csak szeretnél gyere és írj nekünk, tele öntesz minket jobbnál jobb érzésekkel. Én is mindig ilyen kispapát szerettem volnaKép
Sok puszi nektek és nagy nagy drukk.

KismamikKép
A málnalevél teát, hogyan kell alkalmazni??? Most kaptam, hogy igyam. mire is adták pontosan??? Hormonagy nem dolgozik.....
puszi
edwig
Vendég

Edwig, Aura már leírta szegény sokszor. Röviden arra kell inni, hogy könnyen tágulj. Naponta 3x1 csészére emlékszem, egy csészébe 1 púpos teáaskanál levelet kell leforrázni...

Katy, nem tudom, én nagyon lemaradottnak érzem magam. Nincsenek kisruhák, meg semmi felszerelés. Mégcsak egy szobahőmérőnk sincsen. Egy műanyag kiskanál van, mert azt egyszer adtak a Kismamához Kép Lehet, hgoy azért vagyok kétségbe esve, mert pénteken voltam védőnéninél, doktorbácsinál, szombaton szülésznéni, és mindenki azt mondta, hogy akkor januárban már élesben találkozunk legközelebb... ÁÁÁÁ!!! Mondjuk, ha negyon belegondolok, tényleg egy csomó dolgo megvan, de azért kb az egynegyede annak, ami kell, és tényleg kell. Meg még vannak azért ilyen apróságok, amik nincsenek is a listán, hogy hordozókendő, meg szoptatóspárna, a kórházi csomagról nem is beszélve, amire a szülésznéni azt mondta, hogy mikor megyek az első ctg-re, azért jobb lenne már, ha össze lenne pakolva Kép és még egy hálóingem sincs... Na, szóval az a lényeg, hogy nagyon át tudom élni a bánatod a babasarkokat nézegetve. Ja, és ha szüleim nem szereznek egy használt kiságyat, az se lenne még, meg ha nem kapjuk a babakocsit, akkor az se... Ahogy magunkat ismerem. Kép

Kire, épp a napokban gondoltam rád, hogy te is hogy eltűntél, jó, hogy itt vagy megint.

Mennyire vasárnap van ma! Kép

Kikocska
32+3

kikocska

Igen Kikocs tudom, hogy leírta, csak amilyen hormonagyam van teljesen elfelejtettemKép
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?