lombikbaba Nem mondod, hogy altathattak volna?
Arra hivatkoztak, hogy náthás vagyok, meg lázas és ilyenkor túl nagy a kockázat. Végül is megbeszélték, mondták, hogy fájdalomcsillapítót kapok, nem altatót
. Amúgy így utólag nem volt olyan szörnyű, de hát utólag a szülésre is ezt mondtam
.
Majdnem írtam neked hajnalban, hátha olvasol az időeltolódás miatt, hogy vajon vehetek-e be lázcsillapítót
. Most már legalább ezt is tudom
Igen, amíg hőemelkedés volt csak, én is úgy gondoltam, hogy a stressz vagy a peteérés miatt van (bár ettől nekem sose szokott lenni
). Nagyon nem vagyok belázasodós. Viszont két napja fáj a torkom és taknyadzok, elkaptam Szaffitól aszem
Doki nyugtatott, hogy nem befolyásoló elvileg.
cukigabi Doki azt mondta, kettőt (ha lesz annyi), mert 35 év alatt ők nem tesznek vissza többet
. Mondjuk egyes terhességet szeretnék, tartok az ikrek kockázatától (Szaffi mellett már nem fetrengenék heteket kórházban). Elvileg pénteken vagy szombaton kapom vissza őket, én a szombatnak örülnék, mert akkor pénteken el tudok menni egyetemre
. Na jó, meg azért is, mert 3. naposnál talán több az esély
. Bár fene tudja.
Oké, jöhet egy olyan kismanó, mint Roli, bár valami azt súgja, hogy a sötét szemek helyett nálunk apa domináns kékje benne lesz minden gyerekben
(generációk óta kiütik a barna szemű anyákat a férfiak kék/zöld szemei).
mimilee A terhesség során normálisan kezeltek, bár minden javasolt vizsgálatot csinált a doki (amniocentézisre természetesen mivel nem volt ok, nem került sor). Orvos nagynéni, aki 30 évet élt le egy nőgyógyásszal azt mondta, a lombikbabák „értékesebbek”, ezért minden komplikációnál hamarabb avatkoznak be, nem kockáztatnak. Szaffinál zöld volt a magzatvíz (túlhordott, de spontán magzatvízelfolyás), szóval végig rajtam volt a szívhangfigyelő (nem lombikbabánál is így lett volna), mégse kaptam semmi gyorsítót, pedig nehezen indult be. Amúgy kb. negyed órával a születése előtt közöltem a dokival, hogy csináljon bármit, akár főbe is lőhet
. A végén mégis természetes volt minden. Nem véletlen, hogy az orvos dönt és nem a kismama
.
Lombikbabának igaza van, sok mindent nem tudni a témában. Pl. mikor nem indult be a tejem, megnézte a csecsemős a kartonom, és mondta, hogy ja, hogy lombikbaba
. Tapasztalata alapján nagyon sok lombikosnak későn, vagy egyáltalán nem indul be a tejelválasztás, esetleg nincs elég tejmirigy (mint nálam), és ez nem derül ki előre.
Otthonszüléshez még valami: otthon varrják a sérüléseket? Nekem elég ronda volt, hosszan vacakolt vele, aztán szétnyílt és kezdte előröl (Y formába repedt a hüvely). Ugyanez otthon, vagy ha emiatt kórház kell elég nagy veszteség (pl. vérveszteség).
efgk Tök normális, hogy elsiratod a reményt. Még sok lehetőséged van
Azt figyelik ilyenkor, hogy a gyógyszerek hogy hatnak az endoidra?
Igen, a tapasztalat lazábbá tesz – sajnos
.