Új privát üzeneted érkezett!

Abbey! Mennyii volt a szemcsi? Ahova mi járunk, ott is kedvesek, de van az a pénz, amiért átnyergelek :lol: .

Párom este volt az intersparban, ott is tömeg volt, de azt mondta nem volt rossz hangulat!

Itt is esik a hó, lehet, h du kimegyünk "havazni". Én kint voltam egy kicsit futni, tapostam a havat, jól esett! Holnapra a nagyobbikrek hivatalosak egy sízős buliba, a pasaréti síiskolába! Még meg kell néznem a lécet, bakancsot :roll: !
szánkó: én anno Ábelt 1 évesen a nagy lavorban huzigáltam itt a lejtőn, nagyon tetszett neki :lol: !
Szánkónk is van, de a nagyobbaknak jobb a ppopsicsúszka, kevésbé veszélyes, ha fölmegyünk az erdőbe, könnyebb vinni. Szánkózni inkább én szoktam velük, popsicsúszkázni egyedül is tudnak.
Különben nálunk van azt hiszem Bp egyetlen kivilágított szánkópályája :lol: A kaputól le a nyélen szoktak szánkózni a nagyok, kész életveszély, mert ha túl csúsznak ott a lépcső, de amúgy tök jó. Persze popsicsúszkával ez is kevésbé veszélyes! Este fel lehet kapcsolni egy kis világítást az útra, tavaly, szilveszter éjjel szánkóztak!!! :D

Claire
claire
 
 


Nem is emlékszem, h tavaly szilveszterkor volt hó... férjem most ment el budafokra a szánkójukért, uh du huzigáljuk kicsit a manókat. Bár ők az "imbára"=hinta vannak ráizgulva. Nálunk itt van nem messze a Hármashatárhegy, oda tudunk kiugrani.

A keret 15e volt, összesen 20e ft lesz lencséstül. Sztem simán benne van még az elfogadható kategóriába. Lehet Lilunak is megcsináltatjuk majd, ha nagyon akarja Esztiét. Meg azt mondta a szemész, h neki is ragaszthatjuk a szemét, de neki váltva, egyik nap egyiket, másik nap másikat. Meglátjuk, h hogy viseli, h csak Esztinek van. Tegnap ki volt, mert Eszti kapott új cipőt, és ő nem. Úgy sajnáltam. Ma is jött, h ő akarja azt felvenni. Neki szandi kéne, de azt még nem láttam. Neten meg nem merek rendelni, azért kell, h felpróbálja.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Szegény, és még mennyi ilyen lesz :( !
Igen, az nem drága, a mi keretünk is ilyesmi, igaziból a lencse volt nekünk drága, főként amíg 6os volt az egyik!

Kint voltunk a kertben kicsit, egész jól bírták a havat, Ábel huzigálta őket szánkón, én meg néha toltam. csak egyszer fékezett úgy, g szegény Joni leesett, de nem volt nagy gáz. Meg csodálták, ahogy qa nagyok kupaccá lapátolják a havat, persze ahogy rakták, a kicsit csupa havasak lettek!Közben előszedtem sícuccokat, a holnapi bulihoz!

Ma a párom főzött ebédet, a múltkori jobban sikerült, viszon kipróbáltuk azt a pan....elfelejtettem nevű halat, és tök fini volt!
Claire
claire
 
 

 
 

Pangasius=cápaharcsa. Örülök, hogy ízlett.

Mi is voltunk kint. Annyira nem nyűgözte le őket a szánkó. Lilu kimondottan félt, Eszti csúszkált kicsit.
Építeni meg nem lehet semmit, tiszta porhó van. Még a hógolyó sem tapad.

Lencséből is van egy csomó féle. Nekünk most a legolcsóbbat választotta a fickó, mert úgysem lesz tartós.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Persze, nem érdemes drága lencsét beletenni, nekünk akkor volt drága, amikor speci és nagydioptriás volt. Ja, meg mindig tetetek rá karcvédő réteget, előbb-utóbb még így is gáz, ahogy kinéz neki! ja, és állandóan mocskos, nem tudom hogy csinálja, és hogy lát ki rajta!
Hát az a szem ragasztás nem egy élmény azt hiszem, sem a gyereknek, sem a szülőnek, viszont ha kell, nincs mit tenni. Ádám azt megúszta!
Te, nem lehet, h azért nem ült le elmélyülten babrálni vmi játékkal, mert nem is látta jól? Bár iszonyú rugalmas a szemük, de ezt , h az egyik -, a másik +, nem lehet egyszerű!

Hal név: még jó, h biológus vagyok :oops: :oops:
A párom az imént olvasta, h nem szabad ilyet enni, mert vietnámból jön, és ha tudnánk mivel etetik, akkor nem vennénk ilyet, mert tele van méreggel, meg női nemi hormonnal, h nagyobbra nőjön :shock:
Na, szeretem az ilyet, most légy okos! Mondjuk, h ételmaradékkal etetik, az sztem nem gáz, a disznókat is évszázadokig azzal etették, különben is, ott a mája a halnak, h méregtelenítsen, de a nemi hormon az gáz. Igaz, nem eszünk naponta....
Na, még emésztem egy kicsit, nem csak a halat, hanem a témát is!
claire
 
 


Kép

tegnapi szánkózás

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Jaj, de cukik vagytok, Szivvi!!! :)
Nálunk nem volt jó szánkózni, mert Lilu nem akart kapaszkodni, ha meg mögé ültem, már az aszfaltot karcolta a szánkó.

Hal: hát passz. Meg kell nézni a csomagoláson a származási országot. De amúgy meg nem eszünk olyan mennyiségben, hogy ártson. Ha minden héten 3szor ennénk, azt mondom, jujjj. De a havi 1-2 alkalom nem hiszem, h nagyon árt, már ha egyáltalán igaz ez a dolog.
Csirkéket meg a saját szarjukkal és haltáppal etetnek. :roll: ez se sokkal gusztusosabb...

Szép vasárnapot!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Jaja, én is azt mondtam, ha a csirketápot sem látjuk, ráadásul tuti, h ott is adnak hormont, mert lassan akkorák a csirkemellek, mintha pulykamellek lennének :shock: . sztem halliszttel már nem etetik, azt lehetett érezni rajta, amikor enyhe halszag terjengett, ha anyám paprikás csirkét főzött :lol: .
Igen sztem sem eszünk mi annyit!

Én is csináltam szánkós, meg havas képeket, ma lapátoltak egy kicsit a homokozó cuccal a hóban :D ! Legalább láttak havat, ezt sem hittem idén!

szivvi! OLyan szépek!!! :D

Megyek, mert a fürdőben vannak és a nagy őrzi őket, kész életveszély!
C
claire
 
 


Jó hideg van, és megint szépen esik. :) Lesz mit takarítani. De assezm, este a férjem fogja, én nem jutok ki. Lilu picit taknyos, lehet megfázott a 7végén, uh inkább nem viszem ki.
Ma készül el Eszti szemüvege. Este megyünk érte. Holnaptól fel kell rakjam. Remélem gyorsan megszokja.

Én nem csináltam szánkós képet :) bent maradt a fotoaparát, és lusta voltam bejönni érte.

Szilvi: hogy vagytok?

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Ikreseknek, és ikreknek! Abbey duplán érintett!
http://www.origo.hu/tudomany/20120201-i ... raban.html
claire
Ja, megpróbálok feltenni néhány képet, angyali gyermekeimről, mármint a két legkisebbről!

Kép eszünk...

Kép

Kép
claire
 
 


Na, megvan a szemcsi. Egyelőre 5 mp-ig sem engedte magán tartani. Remélem holnap, kipihenten jobban fog menni. Kicsit félek, nagyon szokatlan lehet neki. Belenéztem én is, nagyon durva, semmit nem látok benne.

Ti szoktatok házassági évfordulót tartani? Tavaly nem tartottunk, de idén szeretnék, és nem tudom mit adjak neki. Ti mit szoktatok?

abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Claire: ez nagyon tetszett, köszi :) írtam is a fazonnak :D

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Szegény, valszeg nem érti, minek akarod rárakni! remélem belejön! Ádám igaziból akkor szokta meg jól, amikorkicsit gyengébbet kapott, mint amit kimértek!

Mi szoktunk, általában úgy próbáljuk rendezni, h vmi közös programunk legyen az nap, kirándulás, vacsi, vmi ilyesmi. A kerek évfordulókon próbálunk vmi néhány napos kiruccanást beiktatni. a 10 évesen voltunk Szicílián egy hetet, akkor a két nagy már megvolt, első pihink volt nélkülük. (következő hónapban lettek a nagyobb ikrek :wink: ) A 15 évesen Kalocsán voltunk 3 napot, kényeztettük magunkat egy szállodában, meg a programjain. Régi vágyunk Mexikó....Jövőre 20.!......
Mi tárgyi ajándékot ilyenkor kevésbé szoktunk.

Claire
claire
 
 


Kinek? A Métneki Júliának?
claire
 
 


Nem, nem a Métneki Júliának, hanem a Tárnoki Dávidnak :) Válaszolt is. Bekérte az adatainkat, és részt veszünk a következő írásanalitikai kutatásban. Mondjuk ez felnőtteknek szól, uh a manók ebben nem :)

Szemüveg: egészen jól viseli. ALig néhányszor vette le magáról. Remélem kitart a lelkesedése, és gyorsan hozzá szokik, végül is sokkal jobban kéne látnia vele. (persze, ő nem ehhez van szokva).

Kép

többi új kép: https://picasaweb.google.com/1123004271 ... ceqgfW0DQ#

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Cukik! Ilyesmi volt Ádám szemcsije is, csak sárga! Lilu mit szól? nem próbálja levenni a tesóról?
Ha sikerül most az elején a fején tartani, akkor megszokja, és akkor tényleg ezzel fog jobban látni, és akkor a fején tartja!

Jó, h írtál a pasinak, majd meséld el, milen volt, szerintem is érdekesek ezek a kutatások! Mind a 4en mentek? Mármint tesód, te, párod, tesója? úgy lenne igazán izgi!
Van olan kutatásuk is amihez gyerekek kellenek? Én tulképpen szívesen elviszem bármelyik ikerpáromat :wink: !

Azt hittem a mi képeink eltűntek, de most már látom!

Úgy tűnik Nonónak abba maradt a hasmenése. Ma Joni kezdte :roll: , reggel szó szerint kifolyt, meg kellett fürdetnem :shock: !

Claire
claire
 
 


Most épp nincs gyerekes kutatasuk. Remélem eljönnek a ferjemek is, bár ők egyelőre elzárkóznak...
Lilu nem piszkalja egyelőre. Ha Eszti leveszi, igyekszik megkaparintani, de le nem veszi róla.
Mitől megy a hasuk?

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Kár lenne, ha a férjedék nem mennének, sztem érdekes lenni mindannyiótoknak!

Az jó, ha nem piszkálja neki, nálunk még a cumit is kiszedi időnként Nonó szájából a Joni, sztem tisztán bosszantásból!

Hasmenés: dr néni azt mondta, lehet ettől a hurutos, vírusos állapottól, ami nem volt vészes, némi ronda zöld trutyi, egy kis orrcsepp, még szívom az orrukat, de tulképpen már OK, úgy lkátszik ez a történet vége, vagy így ér át a betegség.

Claire
claire
 
 


Sziasztok! Hat Titeket par nap kihagyas utan is mar nehez utolerni, de joooooooo!! Mar szinte csak Veletek beszelgetek (a gyerkoceimen kivul...).... :( :)

Szilvi!! Mi van?? Kijottetek?? Eltuntel!! (vagy csak nem vettelek eszre?)

Szivvi! Teljesen le voltam dobbenve. Mi a turoert erzed, hogy hasznavehetetlen anya vagy?!!? ott kezdodik, hogy akkor nem lennel ezen a forumon, de mindegy. Kicsit megdobbentem, hogy a tobbiek csak a kineziologus hasznossagat elemeztek, mintha mindenki siman elfogadta volna, h. igen, hasznavehetetlen anya vagy, es erre a kineakarmi-e a legjobb...?!?>>!>!:" :shock:

Biztos vagyok benne, hogy szuper anya vagy, es semmi szukseged semmi penznyelore!! Persze ha mas miatt hasznos (ami ugy tunik), az mas. En eleve nem hiszek semmilyen ilyen kuruzslasban (bocs...) - termeszettudos vagyok, eleg sokat tanultam a termeszetbeli osszefuggeseket, es amik kozt tenyleg van, azt mar felterkepeztek. Viszont mindenkinek hasznal, ha valaki raszan olyan idot, amiben meghallgatja, es kulonbozo okos modokon kihozza belole a mely-ent, emlekeket (vagy azok hianyat), stb. De abban legyel biztos, hogy ezt mi fel tudjuk merni (igy pl. 6 utan), hogy nagyon jo anya vagy!!!

Abbey - kb. ugyanez. Szerintem kinezio-ize meg mas draga izek helyett ha annak a penznek a toredeket egy kis kiruccanasra koltened, biztos jobban helyrejonnel :) Persze ez csak maganvelemeny, csak arra alapozva, amiket irsz. Az rossz lehet, ha a parod nem akar Veled menni. Nem akarsz egyszer velunk jonni? En nagyon orulnek, es nagyon szivesen vigyazok a lanyokra idonkent - korabban is ajanlottam! Ma pl. meg ket gyerkocot beszedtem, es elmentunk szankozni/popsitepsizni a kozeli erdobe - igaz, hogy nem nagyon volt eleg jo lejto, de tok jo volt!

Nekunk most nagyon szerencsenk volt a 7vegen, mert 6 gyerkoccel ugye senki sem hiv meg; de a kedves regi potnagyi (aki emlexik, majusban diagnosztizaltak nala az atteteket, nagyon szomoru voltam, szerencsere eleg jol van, csak szegenyt minden heten kemozzak :cry: ) meghivott egy hetvegere a fia vadaszhazaba Szalajka-volgybe. Hat az maga volt az alom. Korben hoesesbe csomagolt meseerdo, befagyott vizeses, erdo kozepen kicsi haz, es a popsinkat is kinyaltak, finom kajak... Egesz eletemben ez volt talan az az almom, hogyha legszebbet kell elkepzelni, akkor ez a leghangulatosabb... Mindenkinek kivanok ilyen nem vart csodat az eletebe.

Abbey - hazassagi evford: mi is, mint Claire-ek. REgen meg adtunk egymasnak cuccokat (pl. kaptam egy szuper kis fikusz fat, ami azota a fel hazat benotte, nagyon szep), de mar altalaban bajban vagyunk az egymasnak valo targyi ajandekozassal, igy azt inkabb nem. A 10.-en elmentunk osszegyujtott pontokbol ingyenjeggyel Izlandra, az csodalatos volt; most a 15.-en, ha minden jol megy, Uj-Zelandon fogunk kicsit csavarogni - nekem kell kimennem marciusban, es o jon "bebiszitternek" - bar ez utobbi sosem jott jol ki, de oda olyan nagy cucc kimenni, hogy akkor mar magunkra koltjuk. Drukkoljatok, hogy osszejojjon, es ne vesszunk vegleg ossze az uton...

Claire - CUKIK a babok!! es nem is Te kented oket ossze a kep kedveert? :lol: :lol: Erdekes, Abbey es Szilvi gyerkocei milyen nagyoknak tunnek, mintha mar sokevesek lennenek; a Tied es az enyeim meg azert meg kicsit babak (valoszinuleg, mert nekunk sincs hajunk...:? )

Meg egy regebbi tema: konyv. Jo Nektek, hogy megvannak a gyerekkori konyveitek. Bar valoszinuleg en akkor sem tudnam megallni neha, hogy konyvet szerezzek be - imadom a mesekonyveket, es annyira jo ujak vannak, es sajnos konyvtarban nincsenek meg ezek.

Nektek igy teljesen kimarad akkor pl. Bogyo es Baboca, Anna/PetiGergo; Findusz es Pettszon; Rumini; altalaban Berg Judit es Bartos Erika?

Azert ezeket szerintem erdemes legalabb kolcsonkerni valakitol, mert a mai gyereklethez ezek elegge hozzatartoznak (es jo ertelemben; szerintem nagyon boldogitjak a mai gyerekletet - de a mamaeletet is :) ).

Claire, pl. Nektek a Rumini szindarabot ajanlom nagyon a Magyar szinhazban, szuper kis csaladi szorakozas (mi foproban voltunk, de csak izelitot adtak ;-((. - bar jegyet szerezni kvazi lehetetlen.

Na megyek dolgozni :(
zsebibabak
 
 


Na, szóval, Zsebi, te meg ha 1x írsz, akkor győzzük olvasni :lol: !
szeretem :lol: ! :lol:

Igen, ciki, h nem írtunk arra semmit, h ő rossz anya :oops:
Persze hülyeség volt, csak annyira meglepett, h lelkes volt ettől a kineziológustól. Nekem egyébként az a véleményem, h ha használ, és ott tudja kiönteni szívét, vagy ott talál megoldást magának, akkor nem biztos, h pénz kidobás.

Hú Újzéland!!! nem semmi! Drukkolok, h jól süljön el!

Könyv: dehogy maradnak ki, csak néhány olyat, amit most egyébként újra kiadnak, azt előszedjük a régiből :D Mary Poppins, Janikovszky, stb! A fent említett könyvek tényleg tutik!
Rumini színház: képzeld, Dávidék most mennek a sulival, egy vagyon lett volna a jegy, épp mondtam, h most ez nem megy, mert ez a hónap nagyon gáz volt, ha még lesz akkor is jegy, amikor mennek, akkor meglátjuk. De mázlink volt, a magyar tanár néni, aki tervezi, szólt, és a suli alapítványa kifizette. Általában az ilyenekre simán odaadom a pénzt, mert fontosnak tartom, de uezzel jött haza Ábel is, és nagyon besokalllllltam. (felvettem aznap 100e ft-ot, maradt 8 :roll:). És volt egy listám további 130e ft kiadásról, és ebben még semmi rezsi meg kaja..... szóval most jól jött, h ezt mondták a gyereknek.

Szóval érezzem kiválasztottnak Dávidot, h szereztek neki jegyet?
űmostmár elolvasom a Ruminit, mert eddig csak a gyerekeim olvasták :oops:

Gyerekek: nem lehet, h a gyerekeink azért néznek ki kisebbnek, mert mindkét családban ők a legkisebbek, és mi tartjuk őket annak?? :D Lehet, h ez csak a haj, csak túl misztifikálom :lol:

Na, most már lelövöm magam, mert írom itt a hülyeségeket!

Claire
claire
 
 


Ja, szánkós képek:

Kép

Kép

Íme a ház béli 11 fős csapatból 8:

Kép

C
claire
 
 


Bocs, hogyha irok, sokat irok... :( Mondom, foleg Veletek beszelgetek, es mikor csak hetenkent egyszer jutok ide, olyan sokatoknak szeretnek reagalni, sokmindent...

Rumini: mi estenkent olvastuk nekik fel, es egyszer rajtakaptam a ferjem, hogy orak ota ul a WCn, mert nem tudja letenni a Ruminit... :lol: . A nagy lanyom semmit sem volt hajlando olvasni, kokemenyen ellenallt, csak a Ruminivel tudtuk vegre valahogy beinditani...

Igen, rem draga a szinhazjegy (en most feliratkoztam valami kedvezmenyes listara, ahol idonkent jo ajanlatok jonnek), es persze Ruminire kijelentette a csalad, hogy mindenki akar menni; igy anyutol reszben ez szulinapi ajandek, tolunk kiegeszitve...

Nekem ugy sikerult csak jegyet szerezni, hogy a Magyar Szh kozonsegszervezojet kb. naponta hivogattam, januarban mar marciusra is minden tele volt, es az elojegyzesekkel apr is; de mazlimra egyszer pont akkor kapta meg az aprilisi programot, igy meg nem tudta beirni az elojegyzetteket, es valami magikus ajanlo nevet rebegtem ki (talan oreganyamnak szolitottam? ;), igy gyorsan kiadott 5 jegyet. ugyhogy nagyon ugyes az a tanar, aki egy osztalynyi jegyet szerzett!

na megyek vissza a cementipar CO2 csokkentesehez... (ezt most azert dogozom, hogy azokat a remes szamlakat es befizetnivalokat birjuk, amiket emlitettel, Claire... neha nem merek utanaszamolni, mennyit adunk ki egy honapban ;-(( De legjobban tovabbra is attol rettegek, hogy hogy fogom oket egyetemre jaratni a szuper uj intezkedesek utan :cry:
zsebibabak
 
 


"Kicsit megdobbentem, hogy a tobbiek csak a kineziologus hasznossagat elemeztek, mintha mindenki siman elfogadta volna, h. igen, hasznavehetetlen anya vagy, es erre a kineakarmi-e a legjobb...?! " :arrow: sztem ez marhaság. Az, hogy helyeseljük a kineziot, vagyis pontosabban megértjük, hogy elment, nem azt jelenti, hogy szar anyának tartanánk Szivvit, SŐT! Ha ő ettől jobban érzi magát, és segít, sztem igenis megéri a ráfordított pénzt. És nem gondolnám, hogy attól, hogy mi azt mondjuk, h jajjj, nem vagy szaranya, sokkal jobban lenne (biztos jól esik, de gondolom ezt azért mondja más is neki a közvetlen környezetében is. Minden esetre, ha Szivvi biztosan nagyon jó anya, ez eddig is kiderült!

Én meg nem az anyaságommal kapcsolatban kerestem fel pszihológust, sőt még csak nem is a házasságom miatt. Van egy kényszerbetegségem, amiből szeretnék kigyógyulni.

Mi az a Rumini?
Könyvek: nekem totál semmit nem mondanak azok a könyvek, amiket Zsebi említett. Majd, ha eljön az ideje, körbenézek, de még nem köti le őket a meseolvasás. Amúgy meg sztem fordítva is igaz, h a mai gyerekek meg nem ismerik azokat a meséket, amiket mi igen (pl. Rémusz bécsi, A sün, akit meg lehetett simogatni, stb...)

Én egyáltalán nem látom Jonit meg Nonót kisebbnek, mint az enyimeket. Joni spec nagyobb is sztem. Meg hát ne felejtsük el, hogy azért a Te lányaid, Zsebi, majd fél évvel fiatalabbak...

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey! igen, szilvivel kapcs egyetértek, én is ilyesmit írtam. No, meg nem is venném a bátorságot, h bárkiről , pláne ilen távlatból kijelentsem, h milyen anya!

Könyvek: persze, ez korunk gyermekirodalma, be fog törni hozzátok is, amikor odajuttok! Persze, h nem köti le őket a mese, az még odébb van! Különben ne gondold, az enyémeknek olvastam Mary Poppinst, Csupafület, Mazsolát, stb, meg most ezeket ki is adják újra.
Rumini: meseregény, vmi egeres sztori, mostmár el kell olvasnom :oops: most vmelyik évben az év gyerekkönyve volt!

Joni tényleg nagy, iulletve nem extra, de Nonónál jóval nagyobb, de sztem a te lányaidnaál is súlyosabb, pocakos pasi :lol:

Mi voltunk ma úszni végre újra, vűáltottunk szombatról szerdára, kicsit messzebb van,de jobb időpont és fincsi meleg víz!

Zsebi! Írjál csak nekünk, sokat!!!
Csodáloim, h ennyit dolgozol!
Az iskoláztatástól én is tartok, nagyon, majd kitzárgyaljuk!
Nálunk a legnagyobb nem egy olvasógép, jó látni, h máshol is van ilyen, de most egészen rákapott pl a Harry Potterre. Mellesleg a Ruminit ő is olvasta!

Mennem kell lepakolták a dvdket :roll:

claire

Ja, újabb 2 fog Nonónál, most 9nél tart!
claire
 
 


Kedves Abbey, Claire! Felreertettetek; nem allittottam, hogy Ti azt mondtatok, hogy Szilvi nem jo anya; csak fura volt, hogy nem arra a reszere ugrottatok a levelenek, hanem a kineziminezi-re. Masreszt a kinezimuki ugyben is kvazi ugyanezt irtam, csak pepitaban - tehat azt is ugyanugy gondoljuk!

Csak mindezen felul biztos vagyok benne, mindenkinek jol esik, plane ha ilyen gondokkal kuzd, ha mi is megerositjuk, hogy amit mi olvasunk, abbol az latszik, hogy igenis szuper jo anya. Az biztos, hogy az embernek sokszor vannak ketsegei, plane a kesobbiekben.... :( (pl. Ma mar azt hittem, 10 eves Dorkamat gyakorlatilag "elvesztettem"; de azert par ora kerulgetes utan odajott es sirva bocsanatot kert; csak igy sem latom, hosszu tavon hogy tudom vele normalizalni a kapcsolatot - valahogy akarmit csinalok, halalra idegesiti (ha eszem, akkor "csamcsogok" szerinte; ha bemegyek a szobajaba, mit "gyulekezik itt mindenki", stb - es meg csak 10 eves! :cry: ). Es ilyenkor nem rossz, ha neha valaki valahol megerosit, hogy az ember nincs egyedul a kuzdelmeivel, es attol meg jo anya... :(

Abbey, persze, hogy ezek nem masfel eveseknek valo konyvek, amiket irtam! Bar a Bogyo es Baboca, Kippkopp (talan ez megvan?) meg az Anna/Peti/Gergo stb (Marek Veronikak es Bartos Erikak) mar hamar a lanyaid kedvenceve valhatnanak; nekem Bence joval 2 eves kora elott imadta meg oket, es meg manapsag is kesz kuzdelem, ha mar valami mast is szeretnek meselni. Persze, mi is olvassuk a regieket is (sajnos nem maradtak meg, de antikvariumbol, bolhapiacokon es ujrakiadva megszerzek amit tudok - ezert orulok, amikor van kedvezmenyes lehetoseg, meg van egy csomo, ami hianyzik!), es ugy rettegek, mi lesz, ha mar nem lesz kicsi gyerek, es nem lesz kinek olvasni oket, mert nagyon szeretem a meseket :lol:... Csak valahogy ennek a 18 - 36 honapos korosztalynak nem emlekszem, milyen nekik eltalalt konyv volt (pl. Daninal meg a Vakondon kivul nem igazan talaltam semmit), es az Anna/PEti/Gergo nagyon betolt egy urt. A Verkerdy mondja mindig, hogy a napjukrol kell meselni, a sajat kis eletuket tukrozo konyvek a legjobbak - de ilyent szinte alig lehet kapni, meg az USAban is vegigjartam egy 4 emeletes konyvaruhazat, ott is minden csak tunder- meg fantaziamese volt, egyszeru mese a mindennapok kulonbozo szituacioirol, sok-sok keppel, nuku... (sajnos a Bartos Erika rajzait es szinvilagat nagyon nem szeretem, de a harmoniat azon is atsugarozza).

Igen, Rumini egy egermatroz, es az o kalandjairol jelenik meg mar sokadig ifjusagi regeny, marha izgalmas meg felnottnek is szinte, es nagyon jopofa, humoros, tenyleg zsenialis. A kisebbeknek, de mar nagyobbaknak ami szerintem meg tenyleg zsenialis, az a Findusz es Pettson - egy oregember es macska sztorija - zsenialisak a rajzok, csupa humor, es fantasztikus, milyen ba'jt varazsol egy szanalmasnak tuno eletbe.

Nalatok, tobbiek, mik a kedvenc konyvek es jatekok (kicsik es nagyok)?

Jaj, annyit csepeli Panna Bogyot... Mindent elvesz tole, meg csak ugy odakap, feldonti, belemar, rauvolt - masodperc toredekresze alatt, aztan megy tovabb... Ugy sajnalom szegeny Bogit...

Nalatok is bantjak egymast?

Szep csutortokot!
zsebibabak
 
 


Bántják :( főként Joni Nonókát, de azért fordítva is előfordul. Aztán ha rájuk szólok, akkor simi-simi :D .

Mi a kicsikkel még a bébi könyveknél vagyunk leragadva.
Még nem keztük most a kicsikkel, de hamar futott nálunk a Vidám mesék, Szutyejevtől! És pici koruktól nagyon szeretik a "fejből mesét"!!! Indult a napjuk visszamesélésével, aztán persze lett belőle minden más, tanmese és kaland, félálomban összehantázott sztori, mikor hogy.
A nagyobbaknál az összes Pettson futott, sőt később a rajzfilm is betette a lábát, meg Finduszos barkácsolós könyv, stb. Nagyon szeretem! Olyan nyugis, de még a nagy laklik is röhögnek rajta!
Nagyobbaknak meg Bartos Erikától a Csodasakk nagyon szép!!!

Claire
claire
 
 


Claire, kosz a tippeket!

Igen, a legeslegjobb a "fejbol mese" mamatol kozvetlenul, a sajat kis eletukbol elindulva... Sajnos ebben mindig bena voltam, de hatha most az utolsokkal ebbe is belejovok (pl. most mar a babozasra is rabeszeltem magam, es a picik azt elvezik; eddig nem csinaltam); csak valakitol jo lenne ellesni a fortelyat...

Claire, szombaton nem akartok kijonni korizni? Pilisvorosvaron van sok befagyott to, mi oda szoktunk menni (most oda viszed oket uszni, igaz?). Gondolom, Abbey, tobbiek, Nektek ez meg nem jo program?
zsebibabak
 
 


Sziasztok

Zsebi
Köszönöm :) De attól még nem állok a helyzet magaslatán, hogy mondogatják, hogy nem vagy szar...
Zavar az esetlegesség, bika vagyok, nekem fontos, hogy uraljam, akár a káoszt is :) De úgy érzem nem vagyok hatással semmire...a háztartás úszik, a gyerekeket nem tudom nevelni, a párkapcsolatomra szinte semennyi idő sincs, néha úgy érzem, hogy napok kérdése és elhagy bennünket a férjem. Tudom, hogy nem fog, de azon csodálkozom, hogy miért nem?
Ezért próbálta elindulni egy irányba, lehet, hogy nem ez lesz a helyes út, de meg kell próbálnom. Pszichoban annyira nem hiszek, mert sztem a zöme kliséket hajtogat..azzal meg tele a padlás.. kérjek segítséget, jusson magamra idő, legyünk csak hármasban a nagyobbik gyerekkel..nekem ezek nehezen, több egyeztetést kívánó dolgok..és csak az anyukámra számíthatok, de őt is kikészítik a munkahelyén, ott vannak a nagyszüleim, rájuk is egyre több idő kell és ráadásul messze laknak, szal őt se terhelhetem a végtelenségig...

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Könyvek: nagy kedvenc a picikek a kisvakond, van egy olyan, amiben plüss-ből van a vaki, lehet simogatni, azt imádják. Sztem nagyon jól lehet szavakat tanulni, én kérdezem, ez hol van, az hol van és mindent megmutatnak :)
Én személy szerint-bocs-, de hányok az APG-től, eccerűen írtó sekélyes, a nyelvezete borzalom...én hülye nem olvastam el először magamban, hanem egyből Lilinek és van egy rész, ahol fél a csaj sötétben. Addig ezzel nem volt nálunk baj, na de utána...
Neki este tom és jerry epizódokat kell mesélni :)

Olivér fiam kikészít, bakker csak a rosszaság, én nem értem...
ha 2 percig nem figyelek és csönd van, nagy valószínűség szerint a szaros popitörlőket túrja ki a szemetesből és nagy élvezettel törölközik vele :roll: :oops:
Vagy kirámolja a ruhásszekrényt, vagy a lábasokat, vagy csak merő élvezetből kiborít 3 láda építőkockát...nem játszik velük egy mp-et sem, csak kiborogatja...
Nálunk minden szék el van döntve, mégis bárhova felmászik..a járóka sem akadály, simán ki-be mászik...

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Lilivel is gondok vannak az oviban, tegnap szóltak, hogy sötét színekkel rajzol, még a legjobb barátnőivel is összeveszik, mindent szétszór, semmit sem pakol el..és a végtelenségig hisztis..van ilyen pszichodráma foglalkozás, de idén még nem vett részt egyen sem, senki sem érti miért.

na bocs, de részletekben küldtem el, nehogy elszálljon...

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Kedves Szivvi!

szerintem amit leirsz, az a legtipikusabb kisgyerekes anya problema; egy egyeves ikerparral es 4 eves kislannyal azon csodalkoznek, ha nem ez lenne....Nalunk ugyanez van, ferjemre marado idovel detto (megspekelve ket kamaszodo gyerkoccel, es egy nagyon rendetlen es lusti, de edes, 8 evessel), szinte mindenben. Szerintem Oliver "rosszalkodasai" is teljesen a koranak megfelelo fius viselkedes (kesobb csak rosszabb lesz :( ) Persze tudom, ez nem vigasztal :( De az a jo, hogy Te megtalaltad, hogy Neked mi jon be, hogy az ezen felulkerekedj!

Nekem bizony jol jonne, ha neha kis pozitiv visszajelzest kapnek :(. Szerencsere a piciktol "tankol" az ember - sok odabujas, meg a Bence is neha atolel es mondja, hogy mama nagyon szeretlek - ez nagyon jol esik... Csak a nagyobbaktol meg a kulvilagtol altalaban csak a rossz jon :( - az egyesek, a "enbezzegnemigyneveltelek"-ek, a feleselesek, stb. Jol esne pl. anyutol, vagy ferjemtol, vagy valakitol neha egy jo szo, egy vallonveregetes, egy koszonet - hogy milyen szuperul nevelgetem itt ezt a fel focicsapatocskat :?, ha mar igy nagyjabol mindent rajuk aldozok - amit persze nagyon szivesen csinalok (na most nem azert irtam, hogy Ti mondjatok, csak mivel ez igy elojott, meg mindnyajan oszinten kipakoltatok a legbelsobb erzeseiteket is, akkor mar en is leirtam).

Segiteni sokkal tobbet nem tudok, Szivvi; de azt szivesen, hogy egyszer-egyszer szivesen elvallalom par orara a gyerkoceidet, amig pl. elmennetek moziba a ferjeddel, vagy barmi! Jo, nem lakunk kozel, de ha nincs mas lehetoseged, nagyon szivesen! Mi mindig orulunk a vendeg gyerekeknek!
zsebibabak
 
 


Claire - nalatok a tobbiek hogy lepik meg az aktualis szuletesnapost? Probalom oket ranevelni, hogy meglepjek egymast, de nehezen adok en is nekik otleteket, hogy mit csinaljanak. Egy felnott orul akarmilyen krix/krax gyerekrajznak, de egy gyerek nem... Meg neha a suti-sutes jon be, de ezt nehez titokban. A boltban cukor/csokivevest eddig nem akartam engedni, most mar gondolkodom rajta, mert ez mindkettojuknek orom (a nagynak, hogy erre szanta a zsebpenzet, a kisebbnek az edesseg, amit en nem veszek) - csak akkor azok erzik rosszul magukat, akik nem kapnak zsebpenzt, es az igazsag szerint nem visszuk ezt a zsebpenz dolgot tulzasba (nagyjabol elviekben kapnak, gyakorlatilag nem nagyon...).

Nalatok az ajandekozas es zsebpenz hogy van?
zsebibabak
 
 


hidd el, Szivvi, megértelek (jó, minusz 1 gyerek), de akkor is. A ház szalad, Eszti folyton rosszalkodik. A legújabb mutatványa, hogy belelép a bevásárló kosárba, és onnan felmászik a kandalló párkányra, és lepakol mindent. Minap azon kaptam, hogy a kukából!!!! eszik. Hiába van a lépcsőkön kisajtó, simán kinyitja, és szabadon közlekedik le-föl.
Ott van még a munka, meg a suli is. Nemsokára vizsga, és nem bírok tanulni mellettük, este meg olyan hulla vagyok, h értelme sincs, mert úgyse maradna meg semmi. De bírni kell, mert muszáj. Vannak jobb és vannak rosszabb időszakok. Nekem a templom sokat segít mostanában.

Lilu tegnap hatalmasat perecelt, van 2 rohadt nagy kék púp a fején (apósom kivitte őket a kertbe).

Szombat nem jó nekünk, suliba kell mennem. Meg én a Velencei tóra vágyakoznék. Lehet vasárnap lemegyünk.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Jaja, nálunk is úgy van, h vki mindig elégedetlen, vkinek mindig sérülnek az érdekei, ha nem a gyerekeké, akkor a férjjel nem OK minden, és ha netán mindenki igényeinek sikerült úgy-ahogy megfelelni, akkor magad vagy szétesve! Vhogy így, nem?
Ja, és nekem "könnyű", mert időnként az unokatesókkal elfoglalják magukat vagy a kicsiket, igaz, ez azzal is jár, h néha 8-10 gyerek dúl a lakásunkban...

Zsebi!
Zsebpénz: van, ha vmit nem csinálnak meg, akkor levonás is van. És időnként késve adjuk oda, de vezetjük, és megkapják.
Ajándék: vagy csinálunk az én segítségemmel vmit, vagy a többi 3 együtt vesz neki vmit.

Nagyobbak: igen, én is küzdök, a legnagyobb mindig is nehéz eset volt, de most a suliban legalább tudja fékezni magát, most a 11 éves Dávid a kiskamasz, és rá tökre nem jellemző hisztiket produkál, meg szivatja a tesóit, stb. És ez tőle még furább és rosszabb. A 8 évesekből meg Eszter a suliban szuper, de közben időnként olyan nyegle és duzzogós, mintha már most kiskamasz lenne. Szóval megértelek!

Abbey! Velencei tó: kori?

Zsebi: nincs kedvetek a hétvégén vmelyik nap korizni Óbudán? A nagyobbak koriznak, annyit talán kibírnak a kicsik babakocsiban, ha jól be vannak bugyolálva, mi meg tologatjuk őket, legalább dumálhatunk! (Férjek meg eldöntik, h családmentes órák, vagy jönnek ők is!, na?)

Szivvi! Rosszalkodás. nálunk akkor csinálják, amikor pl leszaladok a pincébe, vagy főzök, és tudják, h nem figyelek, vagy nem tudok odamenni. Komolyan nagyobb nyugi van, ha ülnek a konyhapulton főzés közben , mintha szabadon garázdálkodnak. (olyankor fürdőszoba szétpakolás, virágcserép kitúrás, dvd-k ledobálása...)

Lili rajza: 1. nyilván dúl a tesóféltékenység. 2. abban a korban van, amikor tök élénk a fantáziája, és az néha sötét is lehet. anno a párom szüleinek is szóltak, h a gyerek csupa csatát, meg véreset, meg feketét rajzol, és mit néz a TVben, pedig nem is volt TVjük.

APG: én sem szeretem a nyelvezetét, mert szegényesnek tartom. Viszont a gyerekek tudnak azonosulni a helyekkel, helyzetekkel, még a rajzon is felismerhetők a helyek. Ja, és amikor kezdenek olvasni tanulni, akkor is jó nekik. Majd az irodalmi nyelvezetet és értéket más mesékből pótolják.
Én a TV, dvd, videó dologban vagyok vaskalapos, 5 éves korukig nem nagyon néztek semmit, de még most is igyekszem korlátozni és szűrni, h mit. Ezt elég nehéz néha megcsinálni, de még így is jóval kevesebbet néznek a gyerekeim, mint az átlag, és jóval "gyerekebb" dolgokat. Általában nem is nézik egyedül, főként a még ismeretlen filmeket, hanem felnőttel, ez inkább az apjuk.
Persze ma már felugranak az internetre egy kis tom és jerryért, de lassan 8 évesek az ikrek is, talán nem olyan gáz.

Abbey! szegény Lilu, puszi neki! Meg esetleg egy kis krém.
:)

LÁNYOK! SZERINTEM MINDANNYIAN "ELÉG JÓ" ANYÁK VAGYTOK, TÖKÉLETESNEK MEG NEM KELL LENNI, ÉS NEM IS LEHET!!! (Mondja ezt egy hülye maximalista, egy józan pillanatában.
De különben tényleg, mert nagyon is igyekeztek jól csinálni a dolgokat, ami persze nem megy mindig, meg nem mindig látszik, h mi a JÓ, és egyikünknek sincs anyukaságból diplomája :( ! ellenben vannak ideáink, hogy milyen lenne egy tökéletes anya, feleség, és háziasszony, és ez nem jön össze, legalább is nekem nem, amíg fel nem találják az anyaklónozást!
(Most azt hiszitek poénkodok, de nem!)

Claire
claire
 
 


Jaja, nálunk is úgy van, h vki mindig elégedetlen, vkinek mindig sérülnek az érdekei, ha nem a gyerekeké, akkor a férjjel nem OK minden, és ha netán mindenki igényeinek sikerült úgy-ahogy megfelelni, akkor magad vagy szétesve! Vhogy így, nem?
Ja, és nekem "könnyű", mert időnként az unokatesókkal elfoglalják magukat vagy a kicsiket, igaz, ez azzal is jár, h néha 8-10 gyerek dúl a lakásunkban...

Zsebi!
Zsebpénz: van, ha vmit nem csinálnak meg, akkor levonás is van. És időnként késve adjuk oda, de vezetjük, és megkapják.
Ajándék: vagy csinálunk az én segítségemmel vmit, vagy a többi 3 együtt vesz neki vmit.

Nagyobbak: igen, én is küzdök, a legnagyobb mindig is nehéz eset volt, de most a suliban legalább tudja fékezni magát, most a 11 éves Dávid a kiskamasz, és rá tökre nem jellemző hisztiket produkál, meg szivatja a tesóit, stb. És ez tőle még furább és rosszabb. A 8 évesekből meg Eszter a suliban szuper, de közben időnként olyan nyegle és duzzogós, mintha már most kiskamasz lenne. Szóval megértelek!

Abbey! Velencei tó: kori?

Zsebi: nincs kedvetek a hétvégén vmelyik nap korizni Óbudán? A nagyobbak koriznak, annyit talán kibírnak a kicsik babakocsiban, ha jól be vannak bugyolálva, mi meg tologatjuk őket, legalább dumálhatunk! (Férjek meg eldöntik, h családmentes órák, vagy jönnek ők is!, na?)

Szivvi! Rosszalkodás. nálunk akkor csinálják, amikor pl leszaladok a pincébe, vagy főzök, és tudják, h nem figyelek, vagy nem tudok odamenni. Komolyan nagyobb nyugi van, ha ülnek a konyhapulton főzés közben , mintha szabadon garázdálkodnak. (olyankor fürdőszoba szétpakolás, virágcserép kitúrás, dvd-k ledobálása...)

Lili rajza: 1. nyilván dúl a tesóféltékenység. 2. abban a korban van, amikor tök élénk a fantáziája, és az néha sötét is lehet. anno a párom szüleinek is szóltak, h a gyerek csupa csatát, meg véreset, meg feketét rajzol, és mit néz a TVben, pedig nem is volt TVjük.

APG: én sem szeretem a nyelvezetét, mert szegényesnek tartom. Viszont a gyerekek tudnak azonosulni a helyekkel, helyzetekkel, még a rajzon is felismerhetők a helyek. Ja, és amikor kezdenek olvasni tanulni, akkor is jó nekik. Majd az irodalmi nyelvezetet és értéket más mesékből pótolják.
Én a TV, dvd, videó dologban vagyok vaskalapos, 5 éves korukig nem nagyon néztek semmit, de még most is igyekszem korlátozni és szűrni, h mit. Ezt elég nehéz néha megcsinálni, de még így is jóval kevesebbet néznek a gyerekeim, mint az átlag, és jóval "gyerekebb" dolgokat. Általában nem is nézik egyedül, főként a még ismeretlen filmeket, hanem felnőttel, ez inkább az apjuk.
Persze ma már felugranak az internetre egy kis tom és jerryért, de lassan 8 évesek az ikrek is, talán nem olyan gáz.

Abbey! szegény Lilu, puszi neki! Meg esetleg egy kis krém.
:)

LÁNYOK! SZERINTEM MINDANNYIAN "ELÉG JÓ" ANYÁK VAGYTOK, TÖKÉLETESNEK MEG NEM KELL LENNI, ÉS NEM IS LEHET!!! (Mondja ezt egy hülye maximalista, egy józan pillanatában.
De különben tényleg, mert nagyon is igyekeztek jól csinálni a dolgokat, ami persze nem megy mindig, meg nem mindig látszik, h mi a JÓ, és egyikünknek sincs anyukaságból diplomája :( ! ellenben vannak ideáink, hogy milyen lenne egy tökéletes anya, feleség, és háziasszony, és ez nem jön össze, legalább is nekem nem, amíg fel nem találják az anyaklónozást!
(Most azt hiszitek poénkodok, de nem!)

Claire
claire
 
 


Claire! Nagyon jo lenne egyutt korizni! Nekunk csak a szombat jo, mert vasarnap a Dani lesz pont 13 eves, es templom utan unnepeljuk. Szombat de. meg Gryllus Maszkabal a kicsikkel, aztan szeretnenk korizni, aztan este Danit elvisszuk a Karnyonera szinhazba meglepibol szulinapra...

Csak ha ilyen hideg van, jo lenne kimenni termeszetes vizre, mint koripalyara, nem? Itt Solymaron a halasztavakon jol lehet korizni. Az nem jo? Napkozben az enyemek jol elaludnanak a babakocsiban kozben a parton (mostanaban tobbszor altattam oket kinnt, meg a nagy hidegben is).

Abbey! Velencei tora en is szivesen elmennek (az jutott eszembe), csak idohianybol most a 7vegen nem fer bele a plusz masfel ora vezetes.

Abbey, mit is tanulsz? Nekem ez kimaradt. Szegeny Lilu!

Claire - mintha csak az enyeimet irtad volna! Vagy a DVD allvanyt dobaltak szet, vagy vakondot jatszanak a cserepekben (azt hittem, par het alatt kinovik, de akkor nincs remeny! :( , vagy a tanyeros/bogrest dobaljak ki (szerencsere muanyagok) - de legtobbszor mindharmat egyszerre 30 masodperc alatt! Es ha csond van - akkor valamelyik teso titkos edessegraktarat fedeztek fel es zugmajszoljak. HONNAN TUDNAK A 13 HONAPOSOK MAR SUNYITANI?? :? (de azert nagyon cukkerek)

Kozben szuper, mert a szennyvizlefolyocsovunk befagyott, igy ma az egesz mosoviz/szar visszajott a furdoben, nem tudunk vele mit csinalni, nincs mosas/furdes; a pisiles epp, hogy lemegy, ha ritkan es kicsi :evil:

APG: igen, megertelek Titeket; sokan nem szeretik. Nekem csak a grafikaja nem tetszik (nagyon nem), de nagyon szeretem a harmoniat, ami sugarzik belole, es azt hiszem, ezert imadjak a gyerekek is. Bencenek 3 evig nem lehetett mast olvasni; most is csak a Vakond a nagyobb kedvenc (teny, hogy a Vakond az igazi zsenialitas az egyszeru de gyonyoru grafikajaban es torteneteiben). Meg egyszeruen tenyleg nincs mas olyan konyv, amibol a picik mindennapi eleterol lehet meselni - amit a Vekerdy nagyon ajanl. Vagy van meg hasonlo?

Claire - TV: nekunk egyaltalan nincs.... Illetve keszulek van, de nincs bekotve a musor... Csak DVDt nezunk esetleg. Ugyhogy ebben is nagyon hasonloak vagyunk... Megkerdezhetem, mennyi zsebpenzt kapnak, es mekkora kortol? ES par peldat mondasz, milyen ajandekot csinaltatok/vettetek a gyerekekkel a masiknak?

Szoval kozos kori? Csak sajnos nekunk csak a szombat 2 - 6-ig tarto intervallum jo... :(
zsebibabak
 
 


Lehet a Solymári tó, ha szt mondod bizotnságos. Én nem tudok korizni, csak í gyerekek, így a kori terepeket is csak érintőleg ismerem, tudom, h az omszki tavon is szoktak, csak mikor és kimondja meg, h azon már lehet, és hogy meddig lehet bemenni. Vagy ez csak az én hülye aggodalmam?
És te oda simán felengeded a bandádat? Én itt Óbudát már próbáltam, kicsi, de íghy át látom, néha kikoriznak a szélére egy kis teáért. Mindenestere ma kell összeraknom a hétvégi meg nagyjából a jövőheti programot, és megpróbálom így szervezni.


13éves Dani: gratulálok!!! Boldog szülinapot neki!

APG: látod neked a grafikája nem jön be, nekem a nyelvezete, a gyerekek mégis szeretik, és tényleg jót tesz nekik, úgyhogy marad a toppon :wink: . Különben mi fejből mesében szoktuk adott korukban a napjukat visszamesélni, megspékelve időnként néhány mesés elemmel, és néhány állandó meseszereplővel.

TV: néha a fiúk meccset néznek, meg néha mi nézzük éjjel, de sokáig nekünk sem volt! Na, most sem hiányozna az a remek műsor. Tegnap mikor kijöttem a kicsiktől végignyomtam, a 99 csatorából a pókert találtam legérdekesebbnek :roll: képzelheted, ott kapcsoltam ki :lol: !

Biztatás: most akartam írni, h a virágcserepezés ma már ritkább, erre látom, h Joni most készül elásni a mobilomat :shock:
Na, visszanyertem! Most még csak kukucsolnak egymással a nagy cserép két oldalán....aztán majd kiderül...


Szennyvíz: :( durva! Akkor én ne is szóljak, tegnap először mióta a kicsik megszülettek kb 4 órát távol töltöttem itthonról, nélkülük, mert bent a városban volt dolgom, jobban jártak, ha anyukám itthon vigyáz rájuk, mintha ott bent sétáltatja őket fagyban , porban. Minden jól sikerült, elmenetkor volt egy kis sírás, de amúgy működött, csak közben a MOSOGATÓ SZIFONJA szétesett, így most is volt egy ksi árvíz a konyha nappali térségben, lassan rizst vetek a nappaliba! szerencsére apósom kéznél volt, és megint megmentette a helyzetet.
Ha lenne a műszaki cikkeknek istene, lassan áldozatot kéne bemutatnom neki.... :lol:

Meg tudtátok oldani? mi lesz most? Megkérdezzem anyósomat, h mit lehet ilyenkor csinálni?

no, megyek, mert kapom közben a leveleket! Már hogy a virágcserépből, a szárazakat!

:lol: :lol:

Ja, zsebpénz: elvileg csak sulinapokra jár, és napi 50 ft, ebből jönnek le a büntik...
Ajándékok: pl füzetnek való dosszié natúr, és beszalvétázzuk egy képpel, kis figura mobil telcsire, süti sütés, dobozka. Időnként könyv közösen, vagy lego, kicsi dobozos persze, dobozka feldíszítve, könyvjelző, kép, képkeret, jópofa ceruza, most ilyenek jutnak eszembe.

Claire
claire
 
 


ja, megoldodott a dugulas.......... :evil:
mivelhogy a szart felmosni folyamatosan nem volt tul udvozito :-(

kihivtam a szerelot, kb. 5 p munka, 16e ft :mrgreen:

korirol meg irok akkor
zsebibabak
 
 


Claire, a Pilisvorosvari/Solymari kis tavacskakon mindig sokan koriznak, sokszor meg hokipalya is ki van alakitva. Mi olyan helyre szoktunk menni, ahol latszik, hogy rendesen be van uzemelve - van egy hely, ahova szinte mindig megyunk. Ha ilyen regen ilyen iszonyu hideg van, el sem tudom kepzelni, hogy ketseg legyen az ottani kis, sekely, tavacskakkal kapcsolatban.

Ferjem aszongya, ha hazajott, a google terkeprol megnezi pontosan, es megtelcsizzuk. Nektek akkor hanykor jo? Mi szerintem biztonsagosan kb. 2re erunk oda; de tudunk kesobb is menni.

Allitolag a weben is valahol meg lehet nezni, melyik jeg biztonsagos, de nem tudom...

dejolesz, ha holnap taliznank!! es a ket lokottebb nagyfiunk is megismerkedhetne! Jonit+Nonot is regen lattam - lassacskan egy eve.,,,!
zsebibabak
 
 


Itthon vagyunk, hívhatsz, vagy írhatsz, vagy a linket átküldheted.
Én inkább 3 órát javasolok, akkorra biztosan odaérünk ebéd után, meg azért a kicsik úgysem bírnak hosszú órákat! Vagy túl hamar sötétedik? Férj szabad szombat du-t kap :D . Tied?

Különben röhej, de a Maszkabál koncertet (IBS?) én is néztem, xsak a nagyok és a közepesek már voltak, a kicsiknek meg még ráér. Röhej lett volna, ha ottt is találkozunk, de amúgy lehet majd olyat is csinálni!

Anyáméknál is múltkor ennyi volt a dugulás elhárítás :roll: , nekik a mosdónál jött vissza cucc, ha a kádat engedték le :roll: !

Claire
claire
 
 


Sziasztok.

Most már gépközelben vagyok, remélem sokáig most már....
olvasok vissza folyamatosan és aztán rátok zúdítom az elmúlt két hetünket, ami nem volt semmi!!!

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


szegeny Szilvi - nagyon varjuk a beszamolot!! sokat aggodtunk!!

Claire - 3 szuper! hivlak mindjart, csak a reggeli rutinbol meg nem laszottam ki!!
zsebibabak
 
 


Lanyok! Ez nagyon szep nap volt - mindenkinek ilyent kivannek.

De. a kicsiket vittem Maszkabalra, kivetelesen el sem kestunk, szuper volt az eloadas, mindenki nagyon elvezte, a babak is edik voltak - csak utana uvoltottek, ugyhogy Vilmos menekult kifele :), gondolom, boldog volt, hogy nem 3 perccel korabban kezdtek.

Aztan Claire-ekkel koriztunk, a szepseghibaja, hogy az elejen a korim fogta magat, es eltort az egesz, en meg ilyent nem lattam; ugyhogy nekem ennyi volt a korizasbol; de nagyon jo volt Claire-eket latni, es a szuper helyes gyerkoceit. Sajnos "kicsit" kesobb ertunk oda, meg rohangalni kellett mindenki utan, igy keveset tudtunk csevegni, meg a gyerekek szocializalni, de majd legkozelebb.

Aztan elrohantunk szinhazba Dani szulinapjara. Regota akarom elvinni szinhazba, de nem nagyon vannak olyan darabok, amire egy 12 (jaj, mar 13.... :( ) evest el lehet, vagy el szeretnek, vinni. Jo kis klasszikusokat nem jatszanak :(. MOst kiszasszeroltam CSokonai Ozvegy Karnyonejat (raadasul kedvezmenyesen, ami mai szinhazjegyarak mellett nem mindegy) - hat zsenialis volt. Akkkkkkkorat alakit benne minden egyes szinesz, a legfiatalabb is, hogy tenyleg egy katarzis. Plusz a rendezes, meg a zene, az egesz csupa humor, finom parodiak, utalasok, iszonyat jo otletek.
Utana meg valami kozonsegtalalkozo is volt, igy beszelgethettunk a Bansagival es Dornerrel, meg a nevnelkuli fiatal de zsenialis szineszekkel - nagy elmeny volt.

Ajanlani tudom a darabot, marc. elejen az Uj Szinhazban fogjak parszor jatszani.

Csak a babaim hianyoztak - rossz toluk elmenni par orara is.

Mindenkinek szep vasarnapot!
zsebibabak
 
 


Mi a helyzet? Eltűnt mindenki.
Szilvi, nagyon várjuk a beszámolódat. Remélem jól vagytok!!!!

Én voltam pénteken is meg ma is dolgozni. Izgis volt :)

Szombaton megint lógtam a suliból :oops: lementünk inkább a Velencei tóra korizni. Elég rossz a jég, nagyon havas és hepe-hupás.

Megkaptam ma a számvitel munkafüzetet, 517 oldal :shock: Nem tudom hogy leszek képes átvergődni rajta. Nem beszélve a március 8-i vizsgáról (számvitel szervezés), amire még egy sort se tudtam tanulni :(
Férjem meg március 1-én megy motoros KRESZ vizsgára. nincs vknek véletlen új KRESZ gyakorlója kölcsönbe???

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Hahó! Mi vagyunk, csak sűrű az élet, síszünet van a gyerekeknek.
Munka: mennyit jársz most végül, és hogy osztod be?

kori: mi Zsebiékkel voltunk, ő már írta, tök jó volt, mi lehet, h felpróbáljuk még a héten azt a helyet! az a tali tök jó volt, csak hiányzott a társaságból néhány kiskorú, meg az én párom, de majd remélem folytatjuk :D! Ez szombat du volt.
Vasárnap meg gyalog sétáltunk át a gyerekekkel misére Óbudára, aztán ebédet csináltunk, kajáltunk itthon, du futottunk egyet a havas erdőben, aztán a barátnőm volt itt a ksifiával.
Ma elvittem a középsőket a fejlesztő tornás sráchoz, persze a kicsi ikrek és anyám kíséretében, meg réteseztünk, a nagyok meg szánkózni voltak itt nálunk az erdőben. ebéd után meg szétszélegtek edzésre, zenesuliban, stb.
Ja, meg sütit sütöttünk dáviddal, este meg társasoztunk velük.

Fő gondom, h a piciknek nem múlt el még mindig ez a hasmenős cucc, főként Joninál, alig eszik vmit, de azt sem tzdom diétássá tenni, mert tök össze-vissza, h mit hajlandó megenni. a probiotikumot meg nem igazán tudom belenyomni :roll:
Na, a két pici du olyan nyügi volt, h attól már én is lefáradtam...
Jön a hó??? :shock:Csütörötkön síelni szeretnénk, csak még össze kell néznem a cuccokat, ahogy elnézem van egy bakancs hiányunk., Dávid kinőtte, szóval vmelyik nagynak nincs épp jó méret....

Szilvi: :?:

Zsebi: merre vagy?
Holnap megyünk diridongóra, du meg szeretném nézni a vizilabda edzést....el leszek megint!

Claire
claire
 
 


Sziasztok!

Csodálattal olvasom,hogy ilyen szép nagy családdal is mennyi energiátok van!! :shock: Programokra jártok,szórakozni,...Irigykedem nagyon!Igazán ügyesek vagytok!!!
Nekem sokszor írni sincs erőm. :(
Igyekszem tanulni tőletek!!! :)

Kép
Kép
ancsa81
 
 


Hát egyelőre még tanulok. Majd március közepétől fogok rendszeresen járni.
Fogalmam sincs még, hogy hogyan lesz. Az a terv, hogy 12-18ig dolgozok. A manókkal meg anya, férjem vagy bébiszitter lesz, ha senki nem ér rá.

Most kaptam meg a következő szemeszteri órarendet. Teljesen letört. Júliusig 3 írás és egy szóbeli vizsgám lenne. Minden szombaton meg suli. Komolyan elgondolkodom, hogy abbahagyom. Egy nap 24 óra. Egy hét meg 7 nap. 5-t dolgozom, 1et iskolában vagyok, 1et meg szeretnék a férjemmel és a gyerekeimmel tölteni. Akkor mikor tanulok????? Nem tudom mit csináljak.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Hát nem könnyű. Mennyi van még hátra a suliból? Sztem azt nagyon fontos tudni, h "látszik-e az alagút vége".
/Tudom miről beszélsz, én a doktori disszertációt és eljárást húztam így, és végül már 4en voltak, mire nyögve-nyelve befejeztem. Nem állítom, h így kell doktorit írni, ahogy én, de kár lett volna anno a sok befektetett munkát kidobni az ablakon, pedig többször gondoltam, h abbahagyom. Ja, most meg már nem is taníthatnék itt, ha nem lenne meg. (esetleg vehetnék egyet az ecserin, de az nem az én stílusom, hahaha)/
Mennyire kell bejárni, vagy elég vizsgázni, és mennyire alkalmasak a tanulásra a kiadott anyagok?
Mennyire tudsz időt lopni innen-onnan? Az vajon elég-e a tanulásra? Esetleg van-e olyan dolog, amit másra tudnál bízni, és helyette tanulni, pl takarítás, vagy vmi ilyesmi?
Claire
claire
 
 


Maga az egész suli 1 éves, és ezt kezdtem el 2 évvel ezelőtt. Akkor kiderült, hogy jönnek a manók, halasztottam, most kezdtem újra, de most meg jött ez a munka dolog, ami nem volt bekalkulálva amikor a folytatás mellett döntöttem. Ráadásul akkor elég jól fel tudtam készülni a pénzügy vizsgára is, hagytak a lányok. De hát azóta eltelt fél év, és még annyira sem hagynak, mint akkor.
az a baj, hogy ezt nem tudja helyettem megírni senki, ebben senki nem tud segíteni, mert be kell járni az órákra, mert ott mondanak el mindent. Itt nincsenek kiadott anyagok, mint a fősulin. Ha nem járok be, akkor folytatni sincs értelme.
Időt csak úgy tudok nyerni, ha vk foglalkozik a lányokkal. De mivel fél nap amúgy is vk más van velük, az emberekből is kifogytam. Ráadásul hiába van mondjuk fél órám, bele sem érdemes kezdeni a tanulásba. Ez számolás, könyvelés, ahol minimum 1-másfél óra egy feladat megoldása (ha mindent tudok), órán volt, h 2,5 órát foglalkoztunk egy feladattal, és végül nem fejeztük be, pedig a tanár írta végig, nem is kellett gondolkodnunk. Nem véletlen, h 4 órás a vizsga...

most azon töröm a fejem, h végigjárom, és a vizsgákat csúsztatom el. Csak akkor meg 2szer kell mindent tanulni... nem tudom. ,*/

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Halihó,

Eltüntem...-) voltunk picit pihizni, sielni, szánkózni..jó volt, de nagyon fárasztó is...jövőre tuti visszük vmelyik nagyit. :-)))

Most meg szobafogság :-( egyrészt hó vihar van... másrészt sajnos mégis csak elkapta a nagylányom a bárányhimlőt! :-((((((((((

nyűgi, hiszti, viszketés, nem alvás..ááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá

ma meg a hóviharban szülőire is mennem kellene de semmi kedvem.
kindle
Debrecen
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?