Új privát üzeneted érkezett!

Kép

Emi vacsizik...

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Szivvi!

nem akarom elhinni, hogy Emi mar ilyen nagylany... KOmoly, majdnem 3-4 evesnek nez inkabb ki... Alig akarom elhinni, hogy az enyeim is hamarost ilyen holgyek lesznek... Meg "babasak", hiszen hajacskajuk az csak inkabb alibinek van, szanaszet allo atlatszo kis selyemszalacskak; meg Pannacska meg maszva kozlekedik.

Kosz a tanacsokat!

Vegul valami uj helyre megyunk, hinterstoder-hoess, mert egy napi veres netezes utan kideritettem, hogy itt jo gyerekkedvezmenyek vannak (bar 4 honappal lemaradtunk arrol, hogy Dorkanak is csak Eur 1-be keruljon a berlet :( ); 10 ev alatt ingyenes, ha megy egy szulo. Claire, ez a palya Nektek fog majd nagyon bejonni: a 3. "gyerek"-tol mar ingyenes (de a "gyerek" az 6 es 14 ev kozt szamit, tehat mi csak 1-2 evig tudjuk ezt tobb, mint 1 gyerekkel kihasznalni). A palyak is eleg joknak tunnek. Van meg par ilyen hely ausztriaban; bar a legtobb helyen nincs kedvezmeny; es 6-tal nekunk ez a nagy koltseg...

Persze masfel oran belul akar indulni a csalad, es en meg felig vagyok csak kesz a becsomagolassal (most kicsit pihizek...)...

A babak persze megereztek: EGESZ nap FOLYAMATOSAN uvoltottek; ha felvettem oket, de kozben szallast kerestem, a hajamba kapaszkodtak, a nyomtaton ugraltak, a gepet rugtak le... Panna ezt hajnali fel kettoig csinalta; Bogyoka is szakaszokban csatlakozott. ejfelig pedig, ezen felul, 20 masodpercenkent uj csaladtag jelent meg, akinek szinten volt valami kerdese/baja/nyavalyaja/sirama, es persze mindezt egymas szavaba vagva a masikkal parhuzamosan; es legjobb esetben meg min. 2 gyerek uvoltott valamilyen formaban (vagy rohogestol, vagy csak egymas nyuzasatol); ugyhogy az idegeim mar 8kor rongyosak voltak... Azon nagyon ritka par orak egyike, amikor a sok gyerekbol tobb bosszusag jott, mint orom... (de lehet, hogy csak amiatt, hogy a babak mar lenyuztak az idegeim, aminek maskor orulok - hogy jonnek es kerdeznek es mondjak es segithetek nekik stb - most meg egy idegesito tenyezove valt).

Na, megyek vissza csomizni
zsebibabak
 
 


...na megsem...

Szoval mi meg ugy szoktuk megprobalni a sieles-koltsegeket alacsonyan tartani, hogy lakasba megyunk lakni, ahol van motyogatogep, es Ausztriaban nagyon szuper keszkajakat lehet kapni (finom pizzak, tesztaszoszok, elore elkeszitett rantotthus, de sokkal rafinaltabb finomsagok is), es igy a kaja annyi, hogy azokat be a sutobe/mikroba, aztan a tanyert be a motyogatogepbe. Persze azert igy is komplikaltabb lesz altalaban :?

Kivancsi vagyok, mennyit jutok el sielni... Anyu nem tud jonni, Apu nincs jol. Jo lett volna legalabb mikor ok bejonnek a palyarol, nekem kimenni sifutni; de parom kozolte, hogy nem talalja a sifutoleceket, szerinte az egeszet ugy, ahogy van, Ausztriaban hagytuk - hat ez szuper.... Persze a lesiklolecekkel ez nem tortenhet meg... (15 eve vagyok arra, hogy sieleskor ne csak lesikljunk, hanem inkabb sifussunk; raadasul akkor nem kellene berletet venni egyaltalan... valahogy ez "veletlenul" sosem jon ossze...).

Azert lehetne valami tel; az elorejelzes szerint meg a hegyekben is csak eso fog esni vasarnap ;-(

Na akkor tenyleg nekiveselkedem...
zsebibabak
 
 

 
 

.... es meg egy, a masikban mar leirtam:

tipp: a Pozsonyi Pagonyban (a legjobb gyerekkonyvesbolt szerintem, legalabbis Pesten) meg holnap (szombat) is tart a 30%-os akcio MINDEN konyvre; ugyhogy ha vannak reg vagyott gyerekkonyvecskek, erdemes benezni. 15% minden masra (jatek, DVD, CD), es szinte minden megvan, amit egy gyereknek vagyhat a mamaja ebben a mufajban; legalabbis az igenyes teren. asszem pozsonyipagony.hu.
zsebibabak
 
 


Abbey! Lackenhoffban voltunk 2x,.az pont ilyen, amilyet írtál, és pályaszállás volt, sajna tavaly elkapott az eső, a hó jó volt, de ez így is elriasztotta a szervező kollégát a helytől. 24én megy a csapat Nassfeldbe, csupa családos, kíváncsi leszek hogy jön be!

Zsebi! olyan ismerős ez a felállás, azt hittem csak az enyémek ilyen "hülyék" időnként! totál kiborítóan tidnak viselkedni :roll: "örülök", h a másé is :lol: ! Megnézem ezt a sí helyet! (linkje megvan?)
Én pedig szívesen kipróbálnám a sífutást, mindig szerettem volna, bár a lesiklást is szeretem! Léc bérlés nem jön szóba?
Nem semmi, h ilyen hirtelen tudtok indulni, éle a kalappal!
Hát igen, én tudom, h a félpanzió luxus, de eddig ez volt az én kis luxusom, meg ugye nagy csoporttal mentünk, és a szervező millió kedvezményt nyomott ki belőlük mindig. Azért úgy vagyunk, mint ti, h ennyi emberre ez így is nagy költség :cry: .
Még nemtom idén mi lesz, jövőre pláne nem, de akkor már talán itthon hagyhatóak a picik!
Tegnap megírta Ábel a felvételit :roll: :? !

Pagony: jaja, egyetértek!

Szivvi! szééép!
Enyémek is imádnak disznózni, és asztalon ülni :lol:
Ájulás: elég szörnyen hangzik, remélem kinövi, és remélem elkerülitek a Margit kórház fejlődés neurológiáját a kivizsgálások alatt :roll: !

Claire
claire
 
 


Megvolt a első igazi utcai motorozásunk. Több mint egy órát mentek egyfolytában, annyira élvezték, hogy alig lehetett hazavonszolni őket. Annyira cukik voltak.

Olyan nagy már Emi is. Olyan gyorsan nőnek a manók.

elkezdtem Esztinek béres cseppet adni. Kg-ként 1 csepp kell, uh ö cseppet kap c vitaminnal. Remélem javul az étvágya és elkezd végre hízni.

Kép

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Nagyon jók! Enyémek még nem próbálták,csak a benti kisautót,l meg még dévényéknél a motort, de majd bevetem. Viszont azt hiszem vezsek nekik cipővédőt, a nagyok rengeteg cipőt koptattak ki amotoron, igaz,mindig a legócskábbat adtam rájuk!

http://www.tulli.hu/product_info.php?products_id=16779

ha van olcsón, használtan is jó, nincs minek tönkre mennie rajta!

C
claire
 
 


Jó ötlet ez a cipővédő, veszek én is, ha járok olyan boltba. Nem is gondoltam rá, hogy valóban lekoptatja a cipő orrát... látszik ,hogy első gyerekek :)

Most látom Eszti ö cseppjeit. 9 akart lenni.

Szörnyű éjszakánk volt tegnap. Süvöltő szél, szakadó hó... Eszti 5ször volt fent.

abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Nekünk meg most éjjel volt ez, szinte ki sem jöttem tőlük, felváltva nyomták :roll: . Nyüglődtek, szopiztak 8) !

Claire
claire
 
 


Claire: tényleg érdekelt a véleményetek, próbáltam olyan topikba írni ahol van aktivitás= válaszolnak is. Rengeteg topik van, csak sokan zárt topikba költöznek,

köszi hogy írtál. Sikerült ezt a fajtát beszerezni. olaj formában iszom én is meg a gyerkőc is, apa meg kapszulában eszi. Én szoptatok még így a picinek is jut. A nagyobbik ( 4) eleinte lendülettel itta, de most kicsit alább hagyott a lelkesedése ezért próbálom neki a kajához keverni..hátha..a krumlipürében észre se vette. :-) azért még próbálkozom neki tisztán is adni..hátha. Remélem a betegeskedésben is segíteni fog neki, mert mi már 1 hónapja folyamatosan pingpongozzuk egymásnak a náthát vagy mit.....jó lenne erősödne az immunrendszerünk.
kindle
Debrecen
 
 


Gondolom az erős szelet meg a jövő-menő frontokat érzik ennyire. Szörnyű ez az időjárás. Idén még tél sem volt. Nem volt 1 egész olyan hét, amikor tényleg hideg lett volna. Még a talaj sem fagyott meg nálunk. Félek, h elképesztő bogár/darázs invázió lesz nyáron.

Úgy néz ki kezd hatni Esztinél a béres. Tegnap is és ma is elég szépen evett. Éjjel is csak 1szer volt fent, és csak 5 után keltek reggelizni is. Ha így haladunk, lassan elkezdem leszoktatni az éjjeli evésről. Csak azt nem tudom hogyan kezdjem el? Csak úgy nem vonhatom meg egyik napról a másikra... Sztetek?

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Nem akarlak elkeseríteni,de ez az immunitásnak nem oszt ,nem szoroz, ahhoz vitamin, multivitamin, Béres csepp, aloegél, echinacea, vagy vmi ilyesmi kell.
De a lényeg az, h ennek a beltartalma messze elmarad attól, amit egyébként az enyémek eszenek,és2 kapszulát javasol naponta, úgy már az ára sem olyan vonzó.
Én most az olajat megpróbálom adni a piciknek, majd kiderül, nem voltak lelkesek tőle, egyik fiamnak odaadtam, megitta, de majdnem kihányta! :roll: , tehát töményen nem tudom adni, de ez nem a termék hibája.szerencsére ezt a kapszulát le tudja nyelni, a többi a másik típust szedi, de az nagyon nagy kapszula.
Gyerekorvosotok mit mondott?? Mienkkel szerencsére meg lehetz az ilyesmit beszélni!
Csak tájékoztatásodra:

norvég termék:2 kapszulában EPA 48mg, DHA 72mg, ...
arctic-sea: 1kapszulában EPA 225 mg, DHA 150 mg, ja és egy rakás tanusítvány, ami a minőségre utal, magyar és nemzetközi egyaránt. Rég nem vettem, így nem tudom az árát, de utána tudok nézni!
claire
 
 


Kérdés: 4-5 hónaposan javasolják bevezetni a glutent. Háztartási kekszet javasolt a gasztrós doki, napi felet. De a HT keksz??? nincs vmi jobb? amiben nincs tojás fehérje, azt hiszem ez az ami nem lehet benne. ?? Köszi ha tudtok segíteni.

Claire: persze gondolom ez nem elég..gyerekorvos..hát mikor oltást kap a gyerek akkor látja......sajnos egy idősebb "bácsika" így minden más forrásból gyűjtöm az infot.
Béres cseppet kapott, nem volt rossz, most az echinacea-t próbáljuk az olaj mellett.

Amit én megtudtam: angolul találtam, lehet nem tökéletes a fordítás:
Igen, sajnos ezt figyeljük, ( én is ) hogy mennyi a EPA és DHA tartalom de ez nem jó. Mivel az előállított omega 3 kapszulákhoz 80-90% ban Chille-ből származó többnyire avas, több éves olajat használnak ( minél olcsóbb beszerzés és jó magas eladási ár = nagy haszon ) , ezért ezeket tisztítják, fehérítik, szagtalanítják, magas ( 180-250) hőfokon kezelik hogy eltávolítsák a nehéz fémeket pl. így ezen a hőfokon megsérül átalakul az olaj. Ezeket még koncentrálják is hogy minél magasabb értékeket kapjanak. Vagyis jónak tüntessék fel. Vagyis amelyik terméken nagyon magas értéket jelölnek az 90%-ban rossz minőségű, avas olajból készül és semmi tanúsítvány, minősítés nincs rajtuk.
Mikor ezt elolvastam ...na akkor kezdtem el keresni.
Nagyon durva dolgokat találtam.

De ez a arctic jó lehet ha minden féle tanúsítvány van hozzá.
Sajnos én a kapszulákat nem tudom lenyelni..egyszerüen nem megy le a torkomon.. :lol: :(
kindle
Debrecen
 
 


Azt áruld már el légyszi, hogy mi a fenének kell egy kis gyereknek omega3-t adni??? Csinálj több halat, főzz omega 3-as olajjal.

Glutén: én nem adtam háztartási kekszet. A délelőtti gyümibe turmixoltam bele egy kanál zabpelyhet (DM-be vettem, nagy zacsival, sokáig elég volt). Abba aztán semmi adalékanyag nincs.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey: ezért:
"Az Omega3 zsírsavak a csecsemőknél és a gyermekeknél közreműködnek:

magzati stádiumban a retina kialakulásában,
a látásélesség kifejlődésében,
a szellemi fejlődésben,
az idegrendszeri fejlődésben,
pozitív hatással vannak a hiperaktivitás kezelésére,
a koncentrálóképesség erősítésében,
készségek kialakulásában, fejlődésében.
Továbbá kisgyermekkorban:

fejlesztik a koncentrálóképességet,
segítik a mozgásszervi problémák javítását,
erősítik az immunrendszert,
allergiás reakciók kezelését is pozitívan befolyásolják,
javítják az olvasási készséget,
segítik és fejlesztik a problémamegoldó képességet.
Számos nemzetközileg elismert kutató bebizonyította, hogy bizonyos Omega3 zsírsavak hiánya okozhat asztmás, ekcémás, allergiás tüneteket és egyéb bőrproblémákat, hiperaktivitást, epilepsziát vagy akár bizonyos fül-orr-gégészeti betegségeket is.

Hosszabb ideig képesek koncentrálni, tanulni, odafigyelni a tanórákon. Magasabb erőkifejtésre képesek, csökkennek a magatartásbeli problémák és a hangulatváltozások.

Igyekszem több halat főzni, de gondoltam ez kevés ezért egészítem ki vmivel.

Zabpehely: köszi, :-) jó ötlet. :-) én sem akarok HT kekszet adni!
kindle
Debrecen
 
 


Sziasztok.

Köszönöm a hiányolást, jól esik. Fogok jönni megint rendszeresen, de most csak olvasni tudok, mert szinte minden kis szabad időmben a házikót szépítem, pakolok és terrorizálom a kölköket.

Az Omega-3 norvég cuccnál még az Actival Omega-3 rágótablettában is több van EPA-ból 1 tablettában....

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Sziasztok!
sajna nem túl halasak a gyerekeim, még nálunk is kevesebbet fogyasztanak. konkrét tapasztalatom csak picit nagyobbaknál van, az én legnagyobbam elég zizi, nyüzsi, némi figyelemzavarral. Ha elkezdem neki adni a halolajat, akkor kb 1 hét múlva láthatóan lehiggad, még a tanárai is meg szokták jegyezni, h jé, mi történt, most sokkal higgadtabb.

együnk több halat: igaz, de pl amikor a gyerek már menzás, sokkal kevésbé tudsz beleszólni a kajájába, igyekszik az ember sok féle módon pótolni, amiről gondolja, h kimarad!

Én az előző ikreknél szedtem 1000rel terhesen, de most nem bírtam, hánytam ettől is. Mivel bőven időre jöttek, nem tudom megítélni, h besegített-e, mindeneesetre nem voltak idegrendszeri éretlenségeik, szemük is okés volt, stb. Ilyenkhez kell az omega3.

Nemrég olvastam, h nem csak az én találmányom zizi gyerekemnek, hanem van ahol adják pl a hiperaktív gyerkőknek! Mennyivel jobb, ha segít, mintha begyógyszereznék!

arctic: É-tengeri halacskából van állítólag, nyilván nem voltam ott a kapszula gyártásánál, de ezt állítják róla!

szilvi! kitartást a ház szépítéshez!!!

Abbey! tegnap mi is kipróbáltuk a kertben a motorozást, Nonónak elő kellett keresnem egy legkisebbet, arról épp leért :lol: a lába!

Claire
claire
 
 


Claire: Első gyerkőcnél én is szedetem, de most nem bírtam..

Már egy hét alatt látszott a változás? ez igen...:-)

Sajnos ez a baj hogy nem látjuk hoyg mit hol gyártanak.
És eddig sajnos én is csak azt tudtam nézni hogy miből mennyi van benne, mert azt hittem az a lényeg. :-( Úgyhogy mikor olvastam ezekről..inkább nem ettem semmit.

Még egy szó az EPA DHA értékről.

A magas érték kevésbé fontos mint a felszívódás hatékonysága. Az olaj Omega 3 zsírtartalmától függetlenül több omega 3 zsírsav szívódik fel a szervezetben a finomítatlan olajokból mint a finomítottból.

A magas értékek a z olaj avasságának és mestreséges koncentrálásának a jele, melynek egészség károsító hatása lehet. Az ilyen olaj insatbilabb, gyakran oxidálódott gyártás tárolás közben.

Sztem érdemes nézni, hogy ennek az új nemzetközi TOTOX szabványnak megfelelőt vegyünk. Vagy inkább ne együnk, de rosszal csak ártunk.

Én tuti nézem.

Mi lassan kilábalunk a náthából... :lol:
kindle
Debrecen
 
 


Jó, a nagyoknál értem mért adod, meg hogy a menza miatt már nem tudod úgy kontrollálni. Meg van olyan gyerektípus akinek kell. De egy alapvetően egészséges, jól fejlődő gyereknek nem gondolnám, hogy szüksége lenne rá.
Én sohasem kaptam/szedtem omega 3-t, még is egészségesek a gyerekeim, jó a szemük, és én sem lettem hülye...
Mostanában sokat olvastam a vitaminokról, elég szélsőséges véleményeket is. Azt tudtam leszűrni belőlük, hogy sztem a mai világban kicsit túl van lihegve a táplálék kiegészítő és a vitamin téma. Nagy a piaci kínálat, el kell adni a sok cuccot, és jóval nagyobb lett a marketingje az egész témának. Ezzel nem azt mondom, h nem jó, ha az ember szed vitamint (én is szedek C-vitamint meg D-t), csak kicsit túlzásnak érzem a felhajtást körülötte.

Lányoknak 2es motorjuk van. 2cm volt a különbség, uh nem láttam értelmét a kisebbet venni. Végül is belenőttek :)
Hány cm Nonó?

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok.

Én Abbey-vel értek egyet, mert szerintem is túlzás már manapság az ételkiegészítők és multivitaminok dömpingje. Szerintem törekedni kell az egészséges táplálkozásra, mert hiába kapkodjuk a kapszulákat, ha közben minden "szemetet" megeszünk.
Természetesen a hiányállapotokat kezelni kell, ha a hiperaktivitásra jó valami akkor azt is adni kell inkább, mint a gyógyszert, de ennyi.
Én megfigyeltem, hogy szinte minden ilyen kiegészítő immunerősítő is valamelyest...na mindegy, nem vagyunk egyformák és tiszteletben is tartom mások álláspontját még ha nem is értek vele egyet.

Szivvi,
jól vagyunk. Szerencsére Boti most felhagyott a betegeskedéssel, nem tudom, hogy az immunerősítő cuccnak köszönhető-e amit a doki adott vagy másnak, de egészséges és oviba jár. Hurrá. :-)
Nagyon örülök, hogy Oli is jobban van és nem ájult el már régóta és drukkolok, hogy ez így is maradjon.

Most Szonjánál nem stimmel valami. Nem tudom, valaki tapasztalt-e ilyet, hogy múlt héten szerdán reggel levettem a pelust és olyan szúrós szaga volt a pisis pelusnak meg pizsinek, hogy megijedtem. Ez a pisis kérdés nálunk amúgy is stresszes. Na persze beutaltak a Madarászba, ott a dokinő, aki már kezelte szeptemberben, labort csinált és egyelőre még a tenyésztésnél is csak minimális csíraszámú e-colit találtak. Azt mondta ez nem szignifikáns. Semmi tünetünk nincs más, csak ez a reggeli irtózat szagú pelus. Napközben nincs gáz.
Most pénteken ismétlik a vizelet labort, hátha változik valami, de én nem értem ezt, hogy mi lehet.
Valakinek nincs ezirányú tapasztalata?
Levi él és virul...:-)

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Vitaminok: igen, érdemes észnél lenni. Én igyekszem természetes alapú vitaminokat adni, mert még kivonatban is a természetre voksolok. Azért adom, mert a mai zöldségben gyümölcsben nincs benne, aminek benne kéne, mivel a föld a túl intenzív használat miatt, és a sok műtrágya miatt nem azt, és nem úgy tartalmazza, mait kéne, így aztán nincs mit felvenni a növénynek, stb, stb, nem megyek bele, mert kibújik belőlem a biológus :lol: .
A másik a kérdésben, h nincs általános, minednkinek jó vitammin, diéta, stb, mindig egyéni kérdés. így még a gyerekeim sem egyformát kapnak. Amikor pl Dávid minden vacakot elkapott, elkezdtem neki echináceát adni, ami szőlőmag kivonatot is tartalmaz. A nagy most kezd nőni, neki most adok ásványi anyagot plusszban. Ha vmewlyik hurutos, akkor egy ideig kap fokhagyma-kakukkfű bogyót, stb. Amikor nagyon stressze az életük, vizsgák, stb, akkor adok nekik méhpempőt. szóval valahogy így.
Ja, és szezonálisan is változik, nyáron, amikor minden jjobban van, és mindenképp több zö-gyü csúszik le, ráadásul nem járnak közösségbe, akkor tulképpen nem adok semmit. És ha elfogy vmi vitaminm, ls nem kapják egy ideig, akkor sem esem kétségbe.
Ami a sok kacat megevését illeti, nyilván így van, hiába igyekszik az ember, nem életszerű, minden ilyet elkerülni, tulképpen én azpn az elven működök, h egy kicsi be, egy kicsi ki, általában adok nekik egy kis aloegélt, az méregtelenít egy kicsit, éls megnyigszik a lelkem, h kicsit pucolom őket :D .

Szilvi!
Uazt a pelus használod mint régen? Mert olyat már tapqsztaltam, ha vmelyikben ha hosszabban állt a pisi, akkor büdi volt!
Csak tenyésztést csináltak, vagy rendes labort, vért, vizeletet is? Azzal minden OK? Cukor, fehérje?

Abbey! Nem tudom, a nagyobb motorjaink 3asak, azt hiszem, a kisebbről már lekopott :oops: . "?
Egyébként kb 75-76 cm :lol: még bőven 74es cuccokat hord! Ma néztem a cipőjét, kicsit még nagy, 19es :shock: .Kb 17-18as lehet a lába.
Joni 81-86ost hord! És 20-21es cipőt, jó, van még 19esnek számozott, de nagyobb, mint Nonó 19ese!

Taknyos vagyok, hagymát szimatolok, hátha kapok levegőt is!

Claire
claire
 
 


Tiszta röhej, kint a kertben , babakocsiban órákat alszanak, ilyenkor este meg elalszanak, és hipp-hopp felébrednek :roll: , de mi a fewnéért???

C
claire
 
 


Claire,
mindent csináltak természetesen, labort meg mindent, vért vettek, minden jó volt, gyulladás sincs.
Nem értem.
Uazt a pelust használjuk mint eddig, semmi nem változott.
Aggódom.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Sziasztok!

Szilvi
pont hétfőn volt ilyen Eminek! Én arra fogtam, hogy hétvégén dédiztünk és almalét ivott (nem szoktam itthon adni, csak vizet, meg hipp-es teát). Azóta nem volt :roll:

Fúú én is irtózom a vitaminoktól...2 kollégám is volt, akik pórul jártak, az egyiket már írtam, neki a flp-s cucc vivőanyaga rakódott rá az izületeire, a másiknak meg a veséje szenvedte meg a nem gagyi!!! vitaminokat....A zuram szed most vmi tuti cuccot (az exsógi egy szuper vitaminosnál dolgozik), kari óta szedi, de már 2x volt náthás....A miniknek adok d vitamint, meg egy héten 2-3x c-t. Halat nem eszünk sajna abszolút..viszont csak olívával főzök :lol:

Motorozás: csak Emi hódol neki, ő is csak lépked, mondjuk úgy vagy 20 percig is :), Oli titta pasi, ül a 3 kerekűn és rinyál, hogy toljuk....

Olyan sok mindent megértenek, Oli egész jó kommunikál, bólogat és rázza a fejét :) Emi csak rázza :) És Oli mintha már kétszer mondta volna, hogy nemáááá :P
Tegnap megkapták a picik a 18 hós oltást, Oli mindenki mélységes meglepetésére kb 15 mp-ig sírt, nem is teljes meggyőződéssel, csak úgy a szokás kedvéért :), Emi meg se nyikkant :lol: Oli 11,2 kiló, Mimoka 10 kereken :) hosszt nem tudok, majd megpróbálom itthon megmérni őket.

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Szivvi: akkor nagyon hasonló méretűek vagyunk most :) Itthon szoktam mérni őket. Eszti 9,8kg Lilu 11kg.

Nálunk akkor szokott nagyon büdi lenni a reggeli pipi, amikor nagyon aktívan fogzanak. Akkor a kakijuk is nagyon savanyú szagú. Persze így távolról nehéz bármit is mondani, mert te érezted, h pontosan milyen is.

Én most konkrétan a Lenkei féle vitaminokról olvastam sokat. A nagy Lenkei fanatikusak szerint elengedhetetlen, mások (zömében orvosok) szerint meg túl magas dózisúak, már ártanak a szervezetnek, és mérgezést okoznak. Na, most akkor igazodj ki...
Lenkeiék állítják, h még a gyerekeknek is napi 1000mg C vitamint kell adni, ami nem okot vesekövet. Az urológusok szerint meg a sok C vitamin mivel átmegy a vesén, vesekövet okoz. Én napi 15 csepp Cebiont adok nekik. Nem gondolnám, h több kéne.

Lilunak óriás lába van. Már a 23as szandált nőtte ki. Nem is kaptam még nagyobbat neki. Esztinek 21-es a lába.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Lilu lába :shock: ! Nem semmi!

Büdi pelus: lehet, h érdemes lenne írni, mit eszik-iszik, lehet, h tényleg azon múlik!
Fogzáskor a kaki tényleg más, de én a pisit még nem tapasztaltam!

Vitamin: sztem amilyen dózisban Lenkeiék nyomatják, meg konditermekben, stb, az tuti túlzás, és árt is!
Ami a vivőanyagit illeti, bármire lehet allergiás vki, meg nem árt váltani időnként, h a vivőanyag kiürüljön. (bár ez nekem az elevitnél pont nem jött be, haha, mert hogy az után, h abbahagytam és kihagytam egy nagy időt, amikor újra kezdtem nem bírtam szedni, hányingerem volt tőle, pedig még nem is voltam terhes, csak terveztük!)
Én elég sokáig sportoltam olyan szinten, h viszont azt is tudom, h van olyan terhelés, életállapot, amit nem lehet ún egészséges (?) kajákkal megoldani. És sztem ilyen az is, amikor a kamaszodó gyerek még véltja a fogait, közben 100 féle edzésen, suliban, stb van befogva, közben menzán eszik, és tél van, és itt lakiik Bp-en. Ehhez már kell vmi plusssz, sztem!
Amit viszont mi is tapasztaltunk, h a vitamin pezsgőtabletták hosszú távon vesehomokot okoznak, pedig pl anyámnak anno az orvos írta elő a pezsis kalciumot a csontritkulására!

Cebiont most én is adok, de az is csak aszkorbinsav, a természeteshez semmi köze, a citromk és a savanyúkáposzta többet ér kb.

claire
claire
 
 


Vitaminok: áááá annyira nehéz eldönteni mit hogy mennyit. Régebben szedtem Pharmanex-eset, bevált..de olyan drága....most épp semmit nem szedek csak c vitamint meg omegát néha...ennék sok zölsdéget de ugye azok vitamin tartalma...na mindegy csak szoptatás miatt nem ajánlják sok zöldésg fogyasztását pedig de ennék már brokkolit karfiolt borsót... :lol: :lol: :lol: stb. :-)

Annyira jó olvasni titeket! :-)
Ikrekkel nem lehet egyszerű de csodás is egyben..:-)

szép napot!
kindle
Debrecen
 
 


Igen, amikor még nagyon kicsik , akkor nagyon uncsi a kaja lehetőség, pláne télen, én a cukkinira voltam rácuppanva, sok féle képpen. Most is szopnak még, de már ők is esznek mindent, így hát én is! Úgyhogy kitartást!

Ikrek: nem egyszerű, de klassz. Ja, és szokás kérdése :lol: .

ami a vitaminokat illeti, bitos mindenkinek megvannak a korlátai, h mit hisz el , és mi alapján. Én alapból biológia szakos vagyok, ez ad egy alapot, és van 1-2 ember, akinek adok a véleményére, pl a gyerekdoki nénink. Ezekből kalibrálok.

Ja, Nonó kapott egy immunerősítőt: szerintetek mi van benne? :?:
:arrow: B12 vitamin, meg aszkorbinsav :lol: !

Claire
claire
 
 


Biztos nő majd az étvágya neki is :) Esztinek nagyon sokat segít a béres. Olyan szépen eszik, kiegyensúlyozottabb is. Tegnap már éjjel is csak 1szer kelt. Remélem nem csak megmutatta, h ilyet is lehet. :D

Én nagyon nem szeretem a cukkinit. Már annyi féle képen próbáltam elkészíteni, de sehogy sem jön be. Ugyanez van a padlizsánnal is. Pedig néha rám jön, h na akkor próbáljunk több zöldséget enni, de eddig még sose sikerült.

Voltam ma korizni. Totál kinyuvadtam. Viszont amit már egy ideje figyelek, hogy döbbenetesen megcsappant az autós forgalom. Voltam az István kh-ban, onnan mentem a műjégre, oda-vissza a hungárián, mindez kevesebb, mint 1 óra alatt sikerült, úgy hogy a kh-ban 10 percet vártam a leletre. (amúgy negatív :D )

Kismama bérletről tudtok valamit?

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Kismama bérlet: nekem volt, most járt le. Kellett hozzá papír, h gyesen vagy, remélem gyedes is jó, ezt a MÁKtól kellett megkérni,l nem elég ám az átutalás, bankszámla vagy ilyesmi igazolásnak, de még a munkahelyi sem :roll: , és akkor kiállították, ja, egy fotó is kell (rólad :lol: igazolvány kép elég, az egész alakos fürdőruhás nem ide kell :lol: :lol: :lol:), és utána veszel bele bérletszelvényt, annyiért, mint a diákok!

OK, de ezzel az erővel Bérest is adhattam volna, az vhogy természetesebb, nem bírom az ilyen gyógyszer izéket...Mindegy legalább beveszi. sztem egyébként ez a fogzás mozdította ki abból a jó kis "semmit nem kapok el" állapotból. doki néni szerint most nem is gyarapodott talán úgy, ahogy kéne. Mondjuk nem, de eddig sem csinálta turbóban. Mindegy, egy kis b12 nem árt. Amúgy 8,5 kg :lol:.
Ma ráadtam a legkisebb csizmánkat, ami 20-nak van számozva, van egy ujjnyi hely elől, a lába előtt :lol: Néztem a minap cipőboltban, hát nincs csizma, téli cipő, hótaposó kisebb, még cipő vagy szandi is ritkán :roll: .

Lelet: ez volt az MR? Jó, h neg!
Kori: az jó lehetett.
Forgalom: ez az egyetlen előnye talán az üanyag árnak, nem?

Cukkini: 1x eljöttök cukkini tortázni, vagy viszek neked, azt a legfaxnisabb gyerekem is nyomja befelé :D ! hátha neked is bejön!
Padlizsán: kevésbé szeretem, bár nekem minden zöldség jöhet, egy csomó akár nyersen is, tehát nem vagyok mérvadó :wink: !
Szerencsére a gyerekeim is elég jól eszik, főként Eszter lányom, ő is nagy zöldséges, salis. A párom húsevő típus, de szereti a salátákat, főziket, csak legyen hús is!
claire
 
 


Sziasztok.

Köszi a válaszokat, ami biztos Szonjusnál, hogy ezerrel fogzik, hirtelen az összes foga nő, eszméletlen a csaj. Most, hogy tömni akarom innivalóval, hogy többet igyon most, persze nem akarja, lökdösi, hisztizik, hát meg nem erőszakolhatom, hogy igyon.
Dokinőnk mondta, hogy adjak neki puffasztott kölest meg bulátát, arra majd iszik. Valóban, de hát nem lehet egész nap azt. :-)
Nem hinném, hogy nagy baja van, mert olyan étvágya van, mint egy farkasnak, ma husilevest meg két szilvás gombócot is bevágott ebédre.
Remélem valamit mondanak majd pénteken.
Abbey, remélem tényleg nálunk is a fogzás és semmi kóros.
A cukkinit én is csak rántva szeretem, a padlizsánt meg csak padlizsánkrémnek. A picik viszont imádják a cukkinis bébiételt...

A vitaminokkal kapcsolatban, a Lenkeiről én is hallottam, hogy olyan adagokban adják a vitamint, hogy egy elefántnak is sok lenne.
Nem tudom, hogy mi szüksége egy picinek 1000 mg-os c-vitaminra.
Ráadásul saját családi tapasztalat, hogy anyám mániája volt, hogy Cetebe-t szedjen a család orrba-szájba. Na meg is lett az eredménye, mert az amúgy full egészséges Apámnak lett egy vesegörcse és az orvos mondta, hogy talán nem kéne non-stop szedni. Azóta csak télen adagolja neki Anyu a c-vitamint.

Na mindegy, mindent csak mértékkel és akkor nem árt, ez amolyan örök szabály!

kindle,
ikrekkel egyszerű az élet, csak borzasztóan fárasztó!!! :lol:

Szivvi,
Oli teljesen olyan lehet, mint Levi. Annyira ráismertem a motoros dologról...hogy nyüszög, hogy toljátok...annyira pasis vonás. Neki mindig minden kell, mindenki szolgálja ki.
Képzeld olyan aranyos volt Szonja múltkor, már nem bírta Levi hiszti ordítását és odavitte a cumiját és betömte a szájába, hogy hallgasson. Meg néha befogja a fülét, ha már sok(k) neki, elvére szegény ő hallgatja a legtöbbet. :-)

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Szilvi gyorsban egy tegnap esti bulátás kép:

Kép

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Csajok a legjobb, ami egy padlizsánnal történhet:
http://fozzunkolaszul.blogspot.com/2009 ... nzane.html

Cukkini+padlizsán+paradicsom+paprika=ratatouille->imáááádom :mrgreen:

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Ez a bulátás buli!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: gondolom elsőre neked nem volt nevethetnéked. :-)

Ikrek: mindig gondolkodtam hogy ikernek lenni a jobb vagy ha ikreim vannak......hát egyik sem jött össze. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Cukini: fasirtnak, rántva, csirkével tejszinesen kaporral..isteni...vagy csak simán sütve, töltve....:-) :lol: :lol:
padlizsán : nekem is leginkább csak krémnek jön be.

Szerencsére én gyerekem is szereti a zöldségeket, főziket. :lol: :lol:

béres csepp: attól olyan jó az étvágyuk...lehet azt kéne adnom..mert egy hónap alatt 3x volt beteg és fogyott majd 1 kg-t. ( 14,5ről-13,5-re)

Kori: Nálunk a nagylány most tanul és néha van családi nap...akkor mi is megyünk...hát van mit gyakorolni.....

sport: nagyon jó lenne vmit csinálni mert olyan lötyi a fenekem, combom..stb...de ugye izzasztót nem ajánlanak a szopi miatt, itthon meg nehezen veszem rá magam a tornára...spiningelni szívesen mennék!
kindle
Debrecen
 
 


Kindle
bocs mekkorák a gyerekeid? lemaradtam.

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


ezen a szopi dolgon ne akadj fent, nem kell fullra izzadni, de kb 3 hó szopi után beáll az, sztem!
mindenesetre én első gyerekem születése után5 hónappal már indultam 10km-es gyalogló bajnokságon, úgy 3hós volt, amikor edzegetni kezdtem. 16 hósan úgy választottam el, h bocsi, jön a tesó. Versen yelőtt, rajt előtt kb 10 perccel megszoptattam, verseny után is! Ha olyat sportolsz, amihez hozzá voltál szokva, és fokozatosan kezded, akkor úgyis érezni fogod, h apad-e a tej. És persze inni kell rendesen!

claire
claire
 
 


Szivvi: 4 éves és 4 hónapos . :-)

Sajnos a tejjel gondom van, már volt egy izom gyulladás, akkor a bal majdnem teljesen elapadt. :-( minden féle módszerrel nagyjából vissza tudtam hozni, de csak hajnalban reggel elég a többi evéshez kell pótolni...nem sokat, 1/4-t kivéve este..akkor elég sokat. :-(
szóval nem akarom ezt a keveset kockára tenni..
első gyereknél is így volt. :-(

bicajoztam még terhesen a 6-7 hónapban is mert nem volt nagy pocim..elfértem..:-)
de azért a spining kicsit másabb tempó. :-)...vagy még a jóga is tetszene...
kindle
Debrecen
 
 


Olyan rakott padlizsánt csináltam már (darált hús is volt benne). Nagyon guszti volt, megkóstoltam, és egyszerűen ki kellett kotornom a padlizsánt belőle, mert nem ment le :oops:
Cukkini tora: nem tudom mi lehet az, nem vagyok elzárkózva a kóstolástól, de semmit nem ígérek :D
Amúgy nem vagyok válogatós, de a zöldségeket vagy nyersen vagy levesbe eszem csak meg.

Szivvi: ez no comment. Azt hiszem én ott helyben agyvérzést kaptam volna.
Mondjuk nekem fogalmam sincs mi az a buláta. Én nem adok a lányoknak ropogtatni valót. Úgyse tudják megrágni. Ma a templomban egy mini sós perectől fulladt majdnem meg Lilu... Nem értem mért nem használják a fogukat.

Motor: ez olyan vicces :D Lányok meg nem hagyják, hogy toljam őket. Ha felfele megyünk folyton ellökik a kezem, hogy nehogy már toljam, majd ő megy!

Torna: én itthon tornázom. Régebben Rubint Rékára, meg Béres A.-ra, mostanában meg egy torna programmal szoktam. Spinninget én is imádom. 1 éves próbálok eljutni egyre, eddig sikertelenül. De majd egyszer. Most meg vettem flabelos kupont. Kivi leszek milyen.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Buláta, köles golyó: nálunk nem ropogtatni való, hanem pl ma is azt kaptak a paradicsom levesbe, leves betétként. Persze el is rágnak 1-2-t, de az nem baj, ez sokkal jobb, mint a chips, meg a ropi, stb!
No, azt én is lefotoóztam , amit ma a pari levessel alkottak 8) :roll: .

Ja, meg hogy folyton az asztal tetejére másznak, mármint nem kaja közben, hanem amúgy! Hú, néha húzós!

Motor : próbálgatják, de még nem kaptak rá igazán, tudom, akkor aztán nincs megállás :D Én majd szerfetnék nekik olyan pedál nélküli bicót később.

torna: nekem is kéne már itthon, én callenetic-et csináltam anno a többi után. Most ha kicsit ráérek, inkább ki megyek futni :oops: , de lehet, h majd ráveszem magam, pláne, h a könyvet is megtaláltam :lol: Nem vagyok egy nagy itthon tornázós, sajna!
Ti milyen gyakra tornáztok?

Flabelos: bónusz brigád? asszem én is láttsam, várom a beszámolót!

Claire
claire
 
 


Nem, nem bonus brigádos. Deal LX-es, tesómék :) 990-ért vettem 6 alkalmat. Majd beszámolok.

Hát én mostanában kicsit leeresztettem, de kari előtt heti 3szor tornáztam. Meg is látszik, most megint nagyon eltunyultam. Ma gyalog mentünk a templomba, mire felértünk a hegyen azt hittem kipurcanok.

Az a pedál nélküli nekem is nagyon tetszik. Futúbicikli a neve, és jó drága. Azt hiszem 2-3 éves kortól ajánlják. Szombaton találkoztunk séta közben 2 kisfiúval, a 4 éves már rendesen biciklizett, a 2 éves meg ezen a futóbiciklin ment. Ha megérnek rá, ilyet akarok nekik majd szülinapjukra.
Ezzel kapcs, megdöbbentett, hogy teljesen folyékonyan beszélt a 2 éves kisfiú. Tudom, 3 éves korra kell tudniuk beszélni, de a lányok nagyon el vannak maradva. A fejrázást sem hajlandók alkalmazni. Állítólag a bölcsi sokat segít majd.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


futobringat csak ajanlani tudom. nagylanyom 3 evesen kapta. imadja azota is.olyan jo egyensuly erzeke lett hogy 3es fel evesen msr potkerek nelkul bicozott. de a futobringst azota is gakrsn elovszi mert az masab lazabb, vaganykodik vele.
kindle
Debrecen
 
 


Én is szeretnék nekik futóbicót. Nálunk a nagyobbaknak nem volt, csak motorjuk, de gondolom jól hat a fejlődésükre. Bringa tanulás (is) gyerekenként nagyon változó, de tulképpen tök normálisan megtanult nálunk mind. Nekem a második volt, aki sosem használt pótkerekes gépet, és 3,5 évesen tanult meg bicózni. (Lementünk Balcsira, és ott derült ki, h a gépére nem lehet rászerelni a pótkereket. Itthon a hegyen nehéz bicózni, szóval inkább megtanult anélkül :lol: ). Drága, lehet, h majd nézünk használtat. Az ikreket nehezebb volt bringázni tanítani, már csak azért, mert nehezebb 2-t koordinálni, segíteni, stb.

Abbey! Deal LX????
Ja, ha a hegymenettől kinyúlsz, akkor egy kis állóképesség kéne, majd a lányok megoldják, ha begyorsulnak a motorral :lol: !

Beszéd: ne aggódj, tök egyéni, tényleg. Most nekem is fura, mert a nagyobbak többet beszéltek már ilyenkor, de hidd el, hosszú távon nem jelent semmit, eghészen nagy a szórás a dologban. megkésett beszéd fejlődésről csak akkor beszélnek, ha kb 2 éves koráig azt sem mondja "nyekk".

(Nálunk a picik néhány szót használnak, a legnagyobb ilyen idősen már szó szerint egyszerű mondatokat használt :shock:, a többi meg köztesen, de a nagy ikrek is korán beszéltek. Biztos ingerszegény a kicsik környezete :lol: :lol: :lol: :wink: !)
Bölcsi: nincs tapasztalatom róla. (Eddig csak házi bölcsiben utaztunk :lol: :lol: ).

Azért írok ennyi marhaságot, mert a lányom nem hagy aludni!
Ja, csináltam ma töltött fekete retket !

Claire
claire
 
 


abbey,
a beszed miatt ne aggodj - hirtelen fog beindulni, majd 2 evesen visszaterunk erre itt!!! nem is fogod hinni, hogy par honapja meg aggodtal. (ismered a viccet: a montenegroi gyerek 7 eves koraig egy szot sem szol, majd vegre megszolal: hideg a kakao. edes fiam, hat te tudsz beszelni?!?!>! eddig miert nem szolaltal meg? hat mert nem volt hideg a kakao.
szoval most hihetetlenul be fognak lendulni. amit erdemes: irni az edes kis melle-szovegeiket, szavacskaikat. az ember elfelejti (bar most azt hiszed, nem fogod); meg kever; es kesobb sokat kerdezik ok, mi volt az elso szavuk, mit hogy mondtak, stb.
na mennem kell, mert lackot zavarja a billentyucsapkodas :(
zsebibabak
 
 


Talalkozzunk?

http://mupa.hu/program/cifra-palota-821 ... elocsarnok

Ez egy ingyenes program vasarnap 10 - 2ig a Mupa-ban, es ugy latom, eleg sok gyerek-korosztalynak vannak programok. Igaz, babaknak nem biztos... (a Millenaris parki programokon szokott mindig jo babajatszoresz lenni).

Mi gondolkodunk, hogy elmegyunk, Claire, tobbiek, nincs kedvetek esetleg ott talalkozni? Legalabb talan kicsit tudnank dumcsizni a programok kozt, amig a nagyobbak elvannak?

Ha nem ezen, egyszer talan egy MIllenaris programon?

Zsebibabak
zsebibabak
 
 


Igazából nem aggódom, csak néha megőrülök a folytonos őőőőőőőő-őőőőőő-őőőőőő, ááá-áááááá-áááááááá. Közben mutogatnak, és ha nem értem meg őket megsértődnek és elkezdenek hisztizni. Ha legalább bólogatnának mikor kérdezem, h ez kell, vagy kérsz még... értelmesen 2 szót használnak: a dá-dát :D és az inni-t. A többit meg csak úgy mondogatják mindenre ami épp a szemük elé kerül.
Lilu ma délelőtt teljesen leszívta az idegrendszerem. Ritkán csinál ilyet, de akkor mindent bele ad.
voltunk az udvaron is, ott is kicsapták a hisztit, h mért nem megyünk az utcára motorozni. Aztán amikor túltették magukat ezen, elkezdtek dagonyázni.

Jaja, www.deallx.hu Érdemes feliratkozni a hírlevélre, jó kis ajánlatok szoktak lenni.

Igen, jó lenne kicsit az állóképességem edzeni. Ugrókötelezni szoktam itthon. Más egyebet nehéz lakásban csinálni. Jó lenne néha eljutni egy kondi terembe ellipszisezni, meg taposógépezni. Irigylem a tesóm, h majdnem minden reggel megy.

Bicaj: mi magunktól tanultunk meg biciklizni. Anyu nem tudott, apu meg nem volt itthon. Felültünk, rengeteget estünk, de végül csak sikerült :)

abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Ja, müpa. Mi biztos nem megyünk. Elég hülye időpontban van. 10re templomba megyünk, utána hazasétálunk, eszünk, és a lányok mennek aludni. Tudjátok, nálunk elég szigorú a napirend. De igénylik is.

De vmik délelőtt talizhatnánk egy mindenkinek útba eső játszón is. Jó időt mondanak.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Most vasárnap sztem nekünk sem jó :( . Du elígérkeztünk Dádi kereszt szüleihez. De ide a müpába , ilyen vasárnap délelőtti programra már annyian hívtak, h egyszer biztos megnézzük. az időpont nem túl jó, de ha így tervezzük, akkor működhet. Nálunk nincs ennyire szigorú napirend, főként mert össze kell egyeztetni az összes gyerek érdekét.

Ha megbeszéljük mehet a millenáris progi.
Ha neketek is jó, a babázós vagy játszózós délelőttben is benne vagyunk!

Nálunk a fő szavak: ott, ott; adá (adjál, kérek...); és a number 1 az "ana, ana" (anya), használják az "adodide" szó összetétel a kérésre, a "amma" (hamma) evésre, néha szopira is. bár ez utóbbi inkább "oda-oda" és mutatját a szopis párnát.
Aztán mostanában bejött az "apa"(akkor is emlegetik, ha nincs itthon),a tesóik nevei (Ábe=Abel, Dá vagy Dádá= Dávid, Ádá= Ádám, Ette=Eszter). Új az "ába" (értsd :lába), de pl ez utóbbit csak Joni használja.
Ja, és a hangutánzók állatokra, stb. De pl itt is Nonó mondja, h vau, joni isten tudja miért azt mondja rá, h Jáj, jáj :lol: !

Fantasztikus figyelni, h mennyit értenek, egészen bonyolult dolgokat is. Tegnap pl kerestem a lázmérő tokját, amit ők szórtak el, de még délelőtt, és ez már a du alvás után volt! Mutatom, h oké, lázmérő, de hol a tokja. Joni arca felderül, eltűnik a kis asztal mögött, és kihalássza a tokot! És marha jól értik a szituációkat, ha vki öltözni kezd, akkor integetnek , odaviszik a táskáját, stb!

Vhogy úgy szét vagyok esve! Ti is szoktatok így lenni? kevesebb dolgot tudok elvégezni, mint máskor, nincs kedvem egy csomó mindenbe belekezdeni, nem találok dolgokat, máskor megkeresem, most bosszús leszek, áááá, lehet, h simán fáradt vagyok, nem tudom!

Claire
claire
 
 


Claire: mondanám, hogy terhes vagy :lol: én voltam ilyen feledékeny, szétszórt az elején.
De amúgy mostanában én is kicsit ilyen vagyok. A mosást napokig halogatom, akkor veszem csak rá magam, amikor az utolsó nacit adom a lányokra, vagy a férjem szól, h nincs alsója :oops: ha egyszer tönkremegy a mosógépünk, szeretnék egy jó nagyot, amibe sok ruha fér.

Érteni a lányok is mindent értenek. Mostanában kedvenc játékuk, hogy fognak vm füles játékot (táskának használják), mondják,h pá-pá és integetnek, majd eltűnnek a sarkon :D Meg amin ma teljesen ledöbbentem. Fogtak egy kis labdát, mutatták, h dugjam a kisingük alá, majd közölték, h cici :lol: beszarás volt. Férjem el se hiszi.
Pl a manók az anyát sem mondják. Apát meg sokmindenre: apára, telefonra, ajtónyitásra, meg néha vad idegen férfiakra is :D (zömmel olyan dolgokra, amik apához köthetők)
Voltunk du motorozni, és találkoztunk egy kislánnyal (16 hós volt), és magától bemutatkozott :shock: , mondta, h tü-tü az autóra.

Találjuk ki melyik játszó jó mindenkinek, ahol lehetőleg lehet parkolni, és még fizetni sem kell érteni.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok.
Momentán a kórházból írok nektek.
Végülis pénteken be kellett feküdnünk, mert a kontroll pisi már rossz lett és jött a láz is.
Szóval itt vagyunk, de nagyon szenvedek itt az idegenben. Honvágyam van nagyon...:-(
Viszont ami jó, hogy Szonjus reagál az antibiora, már láza sincsen, szóval remélem mielőbb hazamehetünk és bejárósak leszünk, mint múltkor.
Az igazság, hogy hiányoznak a fiúk nagyon.
Írjatok, hogy legább olvasgassalak titeket. :-)

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Sziasztok.
Momentán a kórházból írok nektek.
Végülis pénteken be kellett feküdnünk, mert a kontroll pisi már rossz lett és jött a láz is.
Szóval itt vagyunk, de nagyon szenvedek itt az idegenben. Honvágyam van nagyon...:-(
Viszont ami jó, hogy Szonjus reagál az antibiora, már láza sincsen, szóval remélem mielőbb hazamehetünk és bejárósak leszünk, mint múltkor.
Az igazság, hogy hiányoznak a fiúk nagyon.
Írjatok, hogy legább olvasgassalak titeket. :-)

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?