Új privát üzeneted érkezett!

Szia Móni!
Válaszolok én az utolsó kérdéseidre, úgy látom, ilyen késő esti órában már csak én bolyongok itt, dehát ugye 2 gyerek mellett ilyenkor tudok csak egy kicsit netezni...
A baba éjjel-nappal veled lehet a szobában, sőt, én úgy vettem észre, hogy nem is nagyon szeretik, ha beadod a picit a csecsemősöknek, már a kötelező fürdetésen kívül. Egyébként csak vizsgálatra viszik el a babát, ha kell. Ill. első nap, szülés utáni éjszaka, ha külön nem kéred, akkor bent tartják a babát a csecsemőosztályon, hogy te tudj pihenni, aludni. Én nem tudtam egyáltalán aludni egyik szülésemet követően sem, annyira fel voltam "spannolva", szerintem hormonálisan is! Kép
Alapítványi szobába előre nem lehet bejelentekzni, hacsak nem előre tervezett szülésről, vagy császárról van szó. Nekem pl. megbeszélt burokrepesztéssel indított szülésem volt, túlhordás miatt, így a fogadott szülésznőm már előre beírt egy alapítványi szobába. De normális esetben nincs mód erre, mert ugye nem tudod, mikor fogsz szülni. Amikor bemész, akkor viszont szólhatsz, hogy alapítványiba szeretnél kerülni, és ha van hely, akkor biztosan ott kapsz ágyat.
Üdv.
Vacak
vacak

Newsee!
Nagyon köszönöm a kimerítő válaszodat! Még csak annyi kérdésem lenne, hogy tervezett/megbeszélt időpontú szülésnél (császárral) a kórházb érkezéstől számítva mi történik, és kb mennyi idő múlva van meg a baba.
Mégegyszer köszönom! Kép
maximail

Vacak,
Köszönöm a válaszodat, egyre jobban tetszik ez a kórház, azt hiszem jól döntöttem, hogy itt választottam dokit, már csak a babának kéne megfogannia végre, de remélem a closty segíteni fog.
Móni

Kép
móni23

Szia Maximail!

Nos, nálunk nem tervezett császár volt, de a döntés után felpörögtek az események. Mivel a teamet úgy kellett összevadászni, így kb. 3 óráig tartott, amíg az előkészítés és a műtét lezajlott.

Szia Móni 23!

Csatlakozom Vacakhoz, a csecsemősök tényleg nem szeretik, ha estére leadják a babát. A szülés után kötelező 6 órás megfigyelés van, utána a vizsgálatokra viszik csak el (pontosabban anyunak kell elzakatolni vele a csecsemősökhöz). Személy szerint én ezt embertelen megoldásnak tartom, mert ha te nem mész segítségért, a kutya rád sem nyitja az ajtót, hogy tudsz-e szoptatni, boldogulsz-e a gyerekkel. Ennél még az is jobb lett volna, ha otthon vagyok, ott legalább a család segített volna emelgetni a kis sózsákomat.

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Maximail!

Én is pont a kérésre lezajló császárról kérdeztem.
Szerintem senki nem ítélheti el a másikat mert ilyen/olyan okból másként akar szülni. A Misgav Ladach módszer szövetkímélő: kisebb rést ejtenek,
és úgymond "félrehajtogatják" az izmokat, nem pedig felvágják, mint régen.
Ráadásul EDA-val is csinálják, nem altatnak, és
ami még előnye: a régi fajta császárnál többen is
mesélték, hogy EDA mellet nem éreztek ugyan fájdalmat, de a gyomrot és más testrészeket arrébb tologatták, amitől sokan rosszul voltak.
Az új módszernél már ettől sem kell tartani. KépPersze mindennek megvan a maga előnye és hátránya, a császárnak és a normál szülésnek is.
katóca

Móni!
Mi is sokáig vártunk, míg összejött az első baba (annál gyorsabban jött a második!Kép), de ne izgulj, mert előbb-utóbb biztos sikerül! És az életkorodból kiindulva, időd is van bőven, csak türelem és kitartás! Tudom, tudom, könnyű ezt mondani... én is tudom, ilyenkor az ember nagyon nehezen képes türelmes maradni. Mindenesetre drukkolok!!!
vacak

Vacak!

Elírtam a címedet, nézd meg légyszi azóta átment-e?
Vinnio
vinnio

Katóca!
Köszi! :E
maximail

Sziasztok!

Szila: Gratulálok én is a kismanóhoz!!!

Vacak: Mire beért a tálca az EDA-szettel, a lányom már útban volt kifelé, így nem szúrtak hátba. Így utólag én sem bánom, mert én is nagyon gyorsan szültem. Az orvosom nagyon ajánlgatta még az elviselhető fájások idején, én meg hallgatva rá bólintottam a dologra, de jobb, hogy nem volt. Ha olyan gyorsnak tűnő lesz a második csemete érkezése is, akkor most sem szeretnék élni vele, bár a gátvédelem szempontjából ezért még gondolkodom.

Newsee: 6 óra megfigyelés? Mármint kit figyelnek addig? Amikor én szültem, engem 2 óráig még a szülőszobán tartottak, a lányom addig felvitték az osztályra, bepakolták a friss újszülötteknek fenntartott inkubátorba akklimatizálódni majd megfürdették, felöltöztették. Miután engem is felvittek az osztályra, és kérdeztem, hogy hol a lurkó, egy csecsemős nővér már ment is és gurította be hozzám a "bevásárlókocsiban".

A csecsemősök amúgy sehol sem szeretik, ha rájuk van bízva a csemete éjszakára, és sajnos a "leszarjuk a kismamát" (bocs) állapot is megszokott más kórházakban is. Én ezen most már meg sem lepődöm.

Még egy kérdés: NST-re mikortól kell menni?

Timi
timi30

Sziasztok!

Timi30!
Mond, milyen a szülés utáni összefércelés EDA nélkül?
Mivel másodjára is szeretnék úgy nekifogni majd a dolognak, hogy nem szeretnék EDÁt, és remélhetőleg ezúttal sikerülni is fog, de már első alkalommal is azzal riogattak, hogy az rosszabb mint a szülés.
köszi!

Szila!
Gratulálok a Babához!

Ironram

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Szia Timi30!

Nekem a császármetszés után azt mondták, hogy most elviszik a törpét 6 órás megfigyelésre, utána megkaphatom. Lehet, hogy csak császárosaknál kötelező, nem tudom.

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Sziasztok!

Folyamatosan olvaslak Benneteket, mert én is a Péterfy-ben fogok szülni az elkövetkező 1-2 hét valamelyikén (dec. 1-jére vagyok kiírva). De most sajna egy kicsit összekeveredtem a baba/mama megfigyelésével kapcsolatban. Az tiszta, hogy a szülőszobán kell maradni a szülést követő 2 órán keresztül a mama megfigyelése miatt. Ez idő alatt a baba velem/velünk lehet? Eddig azt hittem, hogy igen, de most már nem vagyok benne biztos.

Köszi a válaszatokat előre is, Bujka

KépKép

KépKép
bujka

Ironram: Vulgáris leszek. Az összefércelés baromi szar érzés. Kaptam ugyan szurikat - az sem volt kutya, amikor oda szúrnak egy tűt még, ami amúgy is érzékeny és pár perce nyomult ki egy termetes kis manó - de én minden öltést tökéletesen éreztem az érzéstelenítő ellenére. És mindez tartott 45 percig, mert tokától bokáig kellett stoppolni. Minden öltésnél majd leugrottam az ágyról. Mindenesetre a gáttájék jócskán lazul az EDÁ-nál, így elvileg a gátvédelem is hatékonyabb, vagyis nem feltétlenül lesz szükség full-stoppolásra.

Bujka: Az lenne a szép, ha ott lehetne a karunkban a baba pár óráig, ez lenne a gyöngéd születés befejezése. Na ilyen a gyakorlatban maximum a Geréb Áginál fordulhat elő, de kórházban nem. Ha normál szülés van, a stoppolás idejére az apukának odaadják általában a csemetét, aztán meg viszik őt föl az osztályra megfigyelni. Utána apucival lehet csevegni még egy pár órát a szülőszobán.

Newsee: Tényleg lehet, hogy a császáros babáknál van hosszabb megfigyelés, mert náluk fordul többször elő, hogy a spontán légzés nem indul be azonnal. Így végülis érthető.
timi30

Sziasztok!

Bujka: Aszülés után veled lehet a csemete a szülőszobán, amíg stoppolnak addig apuci fogja, utána meg lehet szopiztatani. amikor kivisznek az osztályra akkor viszik be a csemetét a csecsemősökhöz. Általában az első éjszakát is ott töltik és csak szopizni hozzák ki őket. Utána meg állandóan veled lehet. Három hónapja még így volt.

Csibe
csibe13

Sziasztok!

Bujka!
Megerősíteném, amit Csibe írt fentebb, szeptemberben, amikor én szültem, csak a "hímzés" idejére vették el a babát, addig apa dajkálhatta (erre a férjem nagyon büszke is volt!). Egyébként a szülést követő megfigyelés ideje alatt végig velem volt a baba, és szoptathattam is.

Ironram, Timi!
Hát igen, nekem mindkét szülésem EDA mentes volt, én akartam így, de az tény, hogy a varrás nem "wellness terápiás" hatású. Már a helyi érzéstelenítő szurik is "isteni érzést" nyújtanak, és aztán az se kutya, amikor öltögetik a tűt benned. Csakhogy, és ezt azok megnyugtatására írom, akik most ezeket a sorokat még szülés előtt olvassák, az a tudat, hogy megszülted az ép és egészséges kisbabádat, aki ott van az édesapja karjaiban, nagyon sokat segít a fájdalomtűrésben. Nekem legalábbis így volt. Fájt, de ha arra gondoltam, hogy most már minden OK, csak ez a kis kellemetlenség van hátra, akkor sokkal elviselhetőbb volt. Próbáltam inkább humorral átlendülni a dolgon, jópofa volt ugyanis, hogy varrás közben fájdalomcsillapító gázmaszkot adtak a kezembe, hogy lélegezzek csak mélyeket, és ennek amolyan "Darth Vader"-es hörgő hangja volt, amikor beszívtam a levegőt,és elég kellemesen el is kábított. Kép Kép
Szóval azért a varrás is túlélhető!!!

Vacak
vacak

Vacak, Csibe!

Köszönöm a megnyugtató válaszokat. Épp a napokban nyugtattam meg a páromat, hogy bizony ott lesz velünk a baba, mert ő mintha máshol mást hallott volna. De így most már minden rendben :-)

Mindannyiótoknak kívánok minden jót a már kint lévő és a még benn növekvő babákhoz!

Bujka

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok!
Majdnem 8 hónapja még úgy volt, hogy a 2 órás megfigyelés alatt a baba velünk volt, sőt valaki (nem emlékszem, talána csecsemős főnővér, mert nagyon kedves volt) segített is mellre tenni. Nagyon jó volt az a 2 óra, egész nap azt vártam! Jó volt gyönyörködni a kis újszülöttben, aki kíváncsian nézett ránk, a szüleire. (Egész elérzékenyültem az emlékektől!) Kép
EDA-val szültem, semmi rossz tapasztalatom nincs, sőt, hatalmas élmény volt. (Azért kíváncsi vagyok, milyen lett volna nélküle!) A gátmetszésből semmit nem éreztem (csak utólag jöttem rá, hogy akkor lehetett, amikor a doki lidokaint kért), a varrásból sem, csak valami kis matatást. Igaz, hogy a lábaimnak sem voltam teljesen ura, de 3-4 óra múlva már szaladtam is a csecsemős szobába a babámhoz. Ugyanis már este volt, amikor kijöttünk a szülőszobából őt oda vitték, és már csak reggel akarták kihozni. Hát én ezt nem bírtam volna ki! Éjjel hallottam a babák sírását, és arra gondoltam, hogy az én kis újszülöttem is sír, biztos az anyukáját szeretné, és én nem vagyok vele... Gondolkodom, hogy a következő szülésem után magamhoz kérem a babát már az első éjjelre is. Olyan embertelen, hogy elviszik, nagyon rossz lehet neki!
Mi a véleményetek? Veszélyes lenne, ha már az első éjjel a mamákkal lennének a babák?
dadó

Szia Timi!

Ha jól láttam az NST-s kérdésedre senki nem válaszolt. Amennyire tudom a legkorábban a 35. héttől szokták, de inkább a 36.hét.

Panni
uran

HalihóKép!
Jól nekilendült megint a topikKép!

Dadó,
a kék a négyes szülőszoba, a leghátsó. Én ott szültem most. Az elsőt az egyesben, az a legnagyobb.

Timi,
igen, az nst az a 36. héttől van.

Alapítványi szoba: hát igazán előre bejelentkezni nem lehet, jelezni a szándékot esetleg, de ez közel nem jelent semmit. Ha van hely, akkor kérheted a szobát, ha nincs, akkor így jártál. De van olyan is, hogy a többi szobában nincs már hely, és így kerülsz alapítványiba (természetesen ilyenkor nem kell fizetni érte).

És akkor Marci születésének története:

2004. október 28. volt az eredeti kiírás időpontja. Aztán mikor a dokim huzamosabb ideje mindig egyenletesen nagyobbnak látta az uh-n, egy héttel előrébb hozta a szülés időpontját, október 22. lett a NAGY NAP.

Október 5-én voltam nála a szokásos vizsgálaton, akkor mondta, hogy ha nem történik semmi, akkor három hét múlva (október 26-án) a rendelőben, de szerinte erre már nem fog sor kerülni…

Október 18-án egész nap vacakul voltam, fájt a hasam alja, nem tudtam magammal semmit kezdeni, csak feküdtem. És gondolkodtam, hogy felhívjam-e a szülésznőt. Aztán elmúlt este az egész…..

Ja közben természetesen a heti egy nst-re jártam ám, sőt volt egyszer olyan is, hogy a szülőszobára kellett felmennem, mert a lenti gép bemondta az unalmast.

Szóval október 26-án Apával megjelentünk a dokinál, Hangát a barátnőmnél hagytuk, cuccot betettük a csomagtartóba. Amikor a doki vizsgált, nekem szegezte a kérdést csak úgy hirtelen: „Szilvi, akar ma szülni?” Kérdezem tőle, hogy „miért, annyira jó a helyzet?” Azt mondta erre, hogy a méhszáj kb. 3 centire már nyitva van. Én meg mondtam neki, hogy aznap inkább nem, mert Bencének taggyűlést kell tartania, ami ki tudja, meddig tart, én meg szeretném a Vészhelyzetet megnézni. Jót nevettünk, mintha ezeken a dolgokon múlna a szülés…..Mindezt persze aközben, hogy vizsgált….Aztán megnézett uh-n is, méricskélt meg minden, majd mondta, hogy nem is lesz annyira nagy a baba (kb. 3400 gr, és a feje sem lesz olyan nagy…). Közben megbeszéltük, hogy bármi lehet már, akár este is találkozhatunk a kórházban. Viszont mivel már túlhordásban voltam (az okt. 22-i napot figyelembe véve), menjek be másnap a kórházba, magzatvíznézésre.

Másnap, 27-én szépen felöltöztünk, kiegészítettem a táskámat azokkal a cuccokkal, amikre még szükségem lehet a kórházban. Mert hát azért titokban tudtam én, hogy szülni fogunk….. Szépen csináltunk még pocakfotókat is, Hangát elvittük barátnőhöz, vagyis ők elmentek piacolni. Mi meg be a kórházba. A kórházban a doki megvizsgált először, majd mondta, hogy nem is nézünk magzatvizet, hanem burkot repeszt, mert 3-4 centire már nyitva vagyok. Egy helyes kis kék szülőszobába kerültünk, és nst közben megtörtént a burokrepesztés (11:39-kor – Bence szorgosan jegyzetelt ám…). Aztán amikor a 20 perc nst lement, felkeltem, mászkáltam, ücsörögtem, közben folyamatosan jött kifelé a magzatvíz…fájásokat továbbra sem éreztem fájásnak, inkább csak keményedéseket éreztem. Szóval sétáztunk rendületlenül, aztán már elfáradtam, felültem a szülőágy szélére és lábat lógáztam. Időnként jött a doki, kérdezte, hogy jönnek-e a fájások, mondtam, hogy rendszeresen keményedik, de ez nekem nem fáj. Közben pedig folyton arra gondoltam, hogy az EDÁ-t még időben megkapjam, nehogy lemaradjak. 13:30 körül már 6 centire voltam nyitva…..gyakorlatilag úgy, hogy nem is éreztem a fájásokat, éreztem valamit, de mondtam a szülésznőnek, hogy ilyenek otthon is voltak, és ha ezzel most otthon lennék, tuti nem jönnék be a kórházba, hanem még elhímezgetnék egy ideig…. . Kérdezték is Adriennt (a szülésznőmet), hogy „mit csinál az anyuka a négyesben?”. Adrienn mondta, hogy hát szülök….ők meg jót nevettek, mert a szülőszobából csak az én nevetésem hallatszott, egyáltalán nem az, hogy már hat centis méhszájnál járunk……

14 óra körül kaptam egy kis oxytocint, hogy most már fájjon is valamennyire….hát ez valamennyire hatásos volt, de még erre sem mondtam volna azt, hogy nem bírható. 15:30-kor megkaptam az EDA-tesztadagot, háromnegyedkor a normál adagot.16:45-kor kaptam a következő adag EDÁ-t, eközben dumáltunk, mókáztunk.17 óra körül eltűnt a méhszáj, fél hatkor már keztem is nyomni és három fájásra, 8 perc alatt (!) kint volt Marci. Miközben született Marci, hallottam fél füllel a szülésznőt: „Úristen, Ember, mekkora vagy?” Akkor ennek túl nagy jelentőséget nem tulajdonítottam……….Szóval kint volt Marci, hatalmas nagy megkönnyebbülés, rámrakták, betakargatták, fotózás, aztán amikor Apa vágta el a köldökzsinórt, én fotóztam.

Aztán vitték csemetét mérésre és hallottam, hogy mekkora….hát rendesen kiakadtam. Hossza: 58 cm, súlya: 3880 gr, fej: 37 cm, mellkas: 37 cm. Visszahozták viszonylag tisztán, csak áttörölgették, nem fürdették, ciciztünk is egy jót. Előtte természetesen stoppoltak szépen…meg egy-két anyajegyet is leszedett a doki. A stoppolás olyannyira nem fájt, hogy meg is kérdeztem a dokit, hogy egy piercinget nem akar-e berakni….erre visszakérdezett: „miért, itt van magánál?”. Aztán amikor letelt a két óra megfigyelés, engem kitoltak – bár mentem volna a saját lábamon is – székben a szobába, Marcit leadtuk a csecsemősöknek.

Öt éjszakát kellett bent töltenünk, Marcitól vettek vért, mert úgy tűnt, mintha sárga lenne….szerintem nem volt az, de a vérvizsgálat eredménye is azt mutatta, hogy nem sárgul….Aztán elvitték hasi uh-ra is, mert még a pocakomban a doki a veséje alatt felfedezett valamit, amit születés után kellett ellenőrizni. Hasi uh negatív lett szerencsére, de ha már uh, akkor volt koponya uh is….szóval ezek után nem kell három-négy hét múlva ezekre külön elmenni. Nagyon szépen cicizett a kórházban is, viszonylag hamar lett tejecske is, ezt a jó szokását (hogy szépen eszik) szerencsére itthon is tartja, alig van vele gond, jóformán csak eszik-alszik-kakil/pisil. Esténként balhézik néha, de sokkal jobban viseljük már, mint annak idején Hangánál. Már van rutinunk benne.

Ez Marci születésének a története, nekem nagyon nagy élmény volt, még azt is mondanám rá, hogy sokkal intenzívebb élmény volt, mint Hanga születése. De mindkét szülésem egyébként csodálatos volt!

Na, most már megyek alukálni....jó éjt mindenkinek!

Szila
szila

És köszönöm a gratulákat is ám! KépKépKépKép
szila

Sziasztok!

Dado: amikor én szültem, szó nélkül kiadták a babát az első éjszakára is, de senki sem puffogott ha véletlenül valaki leadta, mert aludni kívánt. Nálam ez nem jött be, én az első 48 órát kipattant szemekkel töltöttem a gyerek fölött, görnyedve és azt figyeltem, lélegzik e rendesen.

Szila: "aztakutyamindenit". Na ez a szülés tutira sikeredett.
timi30

Sziasztok!

Szila!
Na végre, vártuk ám nagyon a történetet! Kép
Szép szülés, mintha magamat olvastam volna újból! Pláne, hogy még a dokink is azonos! Úgy tűnik akkor, hogy a kedvenc mondata: "Nem akar ma szülni?" Nekem is többször szegezte már, amikor 2 ujjnyi méhszájjal jöttem-mentem már hetek óta. Meg a kiírás időpontjában is. Csak én mindig kértem még időt.Bár utána már csak 3 napot sikerült egyben töltenem, aztán nem volt kecmec! Kép
Érdekes, nekem is ez a második szülésem még intenzívebb, és fantasztikusabb volt, mint az első! Pedig az is jó élmény maradt.
Ez az intimpiercing meg nem is rossz ötlet!Kép Tényleg szülés után kellett volna rögtön feltetetni, az a kis plusz fájdalom már nem oszt, nem szoroz. Kép
Egy szó, mint száz: még egyszer nagy-nagy gratula Marcihoz! (Ha fiúnk lett volna, a mienk is valószínűleg Marci lett volna, ehelyett lett még egy kis hercegnőnk, Kamilla. Kép )
vacak

Szila!
Nagyon köszönjük, hogy ilyen részletesen leírtad ezt a gyönyörű történetet!!!
És természetesen én is gratulálok!
Nagyon tetszik, amit a dokiról írtál (az én dokim isKép ez a könnyed hangvétel, irónia, humor... Pont erre van szüksége a kismamának, nem? Kép ) Másképp el sem tudnám képzelni... Kép
macsek23

Szila! Így ismeretlenül is gratulálok, irigylésre méltó a történeted!!! Kép
goldeneye

Sziasztok!
Ha programozott császárral szülök és egyágyas alapítványi szobába szeretnék feküdni, szerintetek melyik dokit érdemes választanom: Abkarovics dr-t vagy Zacher-t? Gondolok itt pl. arra, hogy ha mindkettő betegének egy időben lenne szüksége a szobára, gondolom azé lesz aki a főnök. Ki a szülészeten a legnagyobb főnök?
buvlaak

Kép

Kép

Kép
Kép
pipocska

Buvlaak,
szerintem nem azon múlik, hogy megkapod a szobát, hogy az orvosod mekkora főnök. Azon, hogy van-e benne hely. Ha nincs, akkor akármekkora főnök lehet az orvosod......

Lányok,
mindenkinek olyan szülést kívánok ám, mint az enyém volt Kép!

Macsek,
ugye, a stílus is mennyire számít? Én többek között ezért is bírom Géza doktortKép. Hát igen, jó volt vicceskedni kicsit....szerintem kell az ember lányának az oldott hangulat...de az is igaz, hogy ehhez két fél kell.

Vacak,
a Kamilla is nagyon szép név! Kép

Szila
szila

Sziasztok!

November 22-én megszületett Marcell kisfiunk 3710 gr-al 51 cm-rel 36 fejkörfogattal. Sajnos amitől féltünk bekövetkezett és császár lett belőle. Túl nagy volt hozzám a baba. Plusz voltak más komplikációk is. Mivel friss még az élmény megpróbálom részletesen leírni.

2004-10-22 5 órakor arra ébredtem, hogy folyik a magzatvíz. Felpattantam gyorsan, hogy ne az ágy legyen vizes, orvost gyorsan felhívtuk, hogy mi legyen mire Ő - lassan induljunk be a kórházba. Mikor beértünk felvettek, megvizsgált az ügyeletes orvos, fájásaim egyáltalán nem voltak, szerintem addigra már az összes vizem elfolyt. Utánna felraktak az nst-re, mi a párommal csak hallgattuk a babó szívhangjait amik egyre lassabbak lettek. Mire már ott tatottunk volna, hogy segítséget hívunk beviharzott a szülésznő. Eddig úgy tűnt nem foglalkoznak velünk sokat de mint kiderült azért a füle itt volt és rögtön hallotta, hogy valami gond van. Össze is szaladt hirtelen mindenki. Elkezdtek forgatni jobbra azután balra, mire hál istennek visszakúszott a szívhang a normál tartományba. Rögtön felhívták a dokimat mire Ő azonnal indult. Mikor befutott megvizsgált meg a főorvos is (fájások még mindig sehol) és mondták, hogy még nem is kezdtem tágulni plusz a baba feje még nem is illeszkedett be a medencébe, valamint nagy a baba feje a medencémhez képest, és mivel a szívhanggal gondok voltak császár lesz belőle. Én annyira meg voltam ijedve, hogy bármibe belementem volna csak a babónak ne legyen baja. Na ezek után elsodortak az események.
Kaptam EDA-t. Láttam ez most sokat volt téma. Nos nem elijesztésképpen de nekem pl fájt az eda. Amikor a területet érzéstelenítik az nem egy nagy dolog de amikor a kanült rakta be nekem a ball lábamban akkora fájdalom jelentkezett hogy csillagokat láttam, párom be is rontott gőz erővel hogy mi van. Mondjuk nem tartott sokáig de azért....
Ezután már ment minden mint a karikacsapás. 11-re meg is volt a kisfiam. Egy picit sírdogált csak. Nekem jók a tapasztalataim, mindenki nagyon kedves volt és miután kivették a babót a szülésznő odatartotta nekem hogy lássam és megpuszilhassam a párom meg rögtön mehetett fotózni. Amint az orvos megvizsgálta és letörölgették meg felöltöztették rögtön odaadták a páromnak aki a fejemnél ült végig a kisfiunkkal amíg engem stoppoltak. Sajnos mellre nem tették ez nálam kimaradt, pedig talán hamarabb indult volna be a tejci (4.-5. napon). Az első két éjszakát nem velem töltötte, de nem is tudtam volna ellátni annyira ki voltam. A 2. nap azt hiszem a legrosszabb addigra már kimegy belőled minden fájdalomcsillapító és az eufória, hogy megvan a babád. Csak szimplán mindened fáj.
Én is alapítványi szobát kértem, nem tudom, hogy vánszorogtam volna el a folyosó végéig plusz nekem nem sikerült először pisilni és majd fél órákat ültem a WC-n próbálkozva. A párom majd egész nap bennt volt nem szólt senki érte. Szóval én biztos, hogy nem kérném a császárt csak ha feltétlenül muszály. Én tapasztalatom szerint a csecsemősök normálisak bár egyikük mikor behozta először a picimet szopizni megszorította úgy a mellbimbómat mielőtt a baba szájába adta, hogy csillagokat láttam tőle. A szülésznőm nagyon aranyos volt minden kérdésre kimerítően válaszolt azt hiszem Margitnak hívták, az osztályos nővérekkel sem volt semmi ők is rendesek voltak. Mikor még nem ihattam kérés nélkül hozott egyikük vizes vattát, hogy leglább megnedvesíthessem a szám.
Szóval nekem csak pozitív élményem van a kórházzal kapcsolatban. Hallva a többi kórházról csak ajánlani tudom mindenkinek.
Ja mi egyébként is közszájon forogtunk a kórházban mert a párom amikor meglátta a kisfiát sírva fakadt örömében (aranyos nem?)gondolnám ez nem nagy dolog egy ilyen osztályon de ezek szerint mégis. Felteszek pár képet a kis büszkeségünkről. Ha valakinek bármi kérdése van nyugodtan tegye fel most már igyekszem naponta, 2 naponta olvasni a fórumot.

Sziasztok Ildi
KépKépKép

Kép
vildi

Vildi!
Gyönyörű a kisfiad, fogadd őszinte gratulációmat! Legyetek mindannyian egészségesek és boldogok együtt! Kép
Igazad van, az a lényeg, hogy a baba jól legyen, ha császár az ára, akkor úgy. Pár hét múlva meg már tök mindegy lesz, az eredmény pedig ugyanaz: a szép kisfiad!
Tök jó, hogy a párod ilyen érzelmes,empatikus, és nem félt kimutatni ezt. Jó érzés lehetett neked is!
Még egyszer, minden jót nektek! Kép
vacak

Vildi!

Gratula a picihez, annyira tündéri!!! Kép
Ne haragudj a buta kérdésért de a császár miatt
nem megy a pisilés, vagy ez egyébként is így van?
Én olyan zöldfülű vagyok, tényleg bocs, ha butaságot kérdezek...
katóca

Vildi,
Gratulálok a csodaszép kisfiadhoz.
Remélem most már a pocid is jól van, sajnos tudom, hogy hogy tud fájni a vágás után hetekkel is.
Azt megkérdezhetem, hogy melyik dokinál szültél?
Móni

Kép
móni23

Vildi!
Nagyon édes a kismanó! Gratulálok hozzá! Mielőbbi regenerálódást kívánok neked, kitartást, és nagyon sok boldogságot a kibővült családnak! Az én férjem a folyosóig bírta, ahol telefonálás közben bőgte el magát :-)) (szerintem ez nem szégyen, olyan aranyos)
Timi
timi30

Vildi !

Nagy gratula nektek, örülök hogy Te azért jobb tapasztalatokkal távoztál, mint én a dokival kapcsolatban.

Minden jót nektek.

Szia

Timi
kismaszat

Sziasztok!
Rég jártam erre, és örömmel olvastam a szüléstörténeteket. (Sziláét szinte láttam magam előtt, nemrég én is abban a szobában szültem, egészen hasonló vidám hangulatban!)
Kedves Szila és Vildi! Nagyon gratulálok a két kisfiúhoz!!!!!!!
Dadó
dadó

Szila
Programozott császárnál, ha már hónapokkal előtte tudod, hogy melyik nap mész be a műtétre és szólsz, hogy kellene a szoba, akkor szerinted pl. 10 percel az érkezésed előtt befektetnek mást ha úgy jön ki a lépés? Nem lehet "lefoglalni"?
buvlaak

Buvlaak,
sztem hívd fel a szülőszobát és kérdezd meg. Kép Nem tudom, hogy ilyen esetben mi van, hogy szokott lenni.
Szila
szila

Sziasztok!

Vildi, Szila!
Először is gratulálok a babákhoz, és kitartás, még vagy 18-20 évig!
Jó hallani, a kórházról, hiszen jókat meséltetek, így rámtört egy kicsit a nosztalgia!

Vacak, Timi30!
Köszi a stoppolásos élményeket. Így már nem is sajnálom annyira az EDÁt. Amit akartam, azt így is éreztem.

Mindenkinek a legjobbakat!

Sziasztok!
Ironram

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Nagyon köszönöm a gratulációkat!

Katóca!
Nem tudom melyik miatt nem megy a pisilés de nekem volt altatásos műtétem is azután is nehezen indul be a dolog. Mondjuk ennyire nem volt nehéz mint most. Talán az eda miatt is plusz a császárnál ott matatnak a hólyag közelében is nem tudom. Amikor és rákérdeztem a nővértől nem adott rendes választ azt mondta pszihés.

Móni23
Köszi a pocak már kezd rendbe jönni bár eddig még csak pihentem a házimunkát a család látta el. Nekem a Bárdos Péter volt az orvosom én meg voltam vele elégedve. Rögtön rohant be amikor felhívták, hogy baj van és szerintem a sebem is szép lett.

Ja és utólag kiderült, hogy a köldökzsinór is a nyakán volt.

Sziasztok!
Ildi

Kép
vildi

Sziasztok!

Én 25 hetes kismama vagyok, pocilakó kisfiú lesz és Marcell a neve!
A kérdésem az, hogy valamelyikőtök szült-e a Rácz Tibornál?

delfinke

Sziasztok!
Jár valamelyikőtök a Zacher doki magánrendelőjébe? Én eddig a kórházba voltam nála, de most szeretnék a magánrendelőjébe menni, a rendelő számát megadta, de nem tudok bejelentkezni, mert nem veszik fel a telefont. Mikor lehet bejelentkezni?
Móni

Kép
móni23

Sziasztok!

Móni23! Zacher doktorhoz kedden és csütörtökön tudsz bejelentkezni (ha jól emlékszem akkor is csak délután). Ezeken a napokon van a rendelés is.

Kedves Péterffysek! Kérlek Benneteket segítsetek nekem egy nagy dilemmát eldönteni! Azaz: visszamenjek-e az orvosomhoz?

Én a Zacher doktorhoz jártam magánrendelésre több éven keresztül. Nagyon szimpatikus volt. Amikor terhes lettem a 6 hetes UH-t még ő csinálta a babóról. Mivel azonban még egy ismerősöm sem szült a doktor úrnál, illetve csak egy barátnőm szült előttem, aki csupa jót mondott az ő orvosáról, ezért hosszas gondolkodás után váltottam. Bár, a szülésem csodálatos volt, most mégis úgy gondolom, hogy hosszabb távon a Zacher doktornak szavaznék bizalmat és lehet, hogy a következő gyereket már nála szülném, viszont az is szempont a döntésemhez, hogy milyen a Péterffy szülészete. Próbáltam visszaolvasni, de idő hiányában képtelenség ekkora levelezést véginézni, ezért kérlek Benneteket, hogy válaszoljatok néhány kérdésemre!

- Hány db szülőszoba van? A szülőszobák 1 ágyasak? Teljesen szeparáltak? Amikor én a Péterffyben jártam kb 4 éve, akkor egymásból nyíltak és csak függönnyel voltak elválasztva.

- Hány db baba-mama szoba van? Hány ágyasak? Van-e egy ágyas? Mennyibe kerül? Milyen sűrűn telítettek? Vagyis mekkora az esély a bekerülésre?

- Nagy a sürgés-forgás a kórházban, vagy nyugisabb kórházak közé tartozik? Kb hány szülés van egy nap? (Ahol szültem, ott napi 1-2 szülés szokott lenni. Mi, történetesen teljesen magunk voltunk. Szuper volt az a nyugalom, főként, hogy 13 órát voltunk a szülészeten.)

- Van-e kád? Szokták-e alkalmazni? (Az első szülésemnél az segített a tágulásban. Lehet, hogy a következőnél is be kell majd vetni.)

- Végül: mit szóltok, hogy venné ki magát, ha visszamennék a dokihoz, miközben nem nála szültem?

Előre is köszönöm a válaszokat!

Üdv,
Zsazsa
zsazsa

Sziasztok!

Delfinke: A Rácz Tiborról úgy hallottam, hogy külföldre ment tanulni. Vagy mégsem? Én kb. 3 hónapja ugyan láttam még a szülészeten, de nem tudom, most mi a helyzet vele. Egy lányzó írta még jóval régebben, hogy egy kicsit indiszponált volt az utóbbi időben a vélhető magánéleti problémái miatt. Én nem nála szültem, de nagyon jókat írtak róla. Kukkants be a www.nlc.hu Péterfys topicjára. Ott sokan írtak róla.

Zsazsa: Én az utolsó kérdésedhez csak annyit szólnék hozzá, hogy itt a te kisbabádról, a te testedről és lelkedről és nem utolsó sorban a ti pénzetekről van szó. Ne érezzd magad semmiért sem kellemetlenül. Ha rákérdezne a doki, hogy "...anno miért nem...?" akkor szépen megbeszélitek. Ha nem, akkor meg spongyát rá. EZ A DOLOG CSAK RÓLAD, RÓLATOK SZÓL!!!!

A többi kérdéssel kapcsolatban szerintem a legutolsó archivumban megtalálod a válaszokat.
T
timi30

Zsazsa!

A Zacher doktoron kívüli kérdéseket illetően, nagyon gyorsan összefoglalok, mert tényleg az előző archívumokban ott van minden részletesen.
A Péterfy szülészete elég mozgalmas hely, nagyon sok szülést vezetnek itt le, biztosan nem hasonlítható ahhoz, ahol te szültél. Talán csak éjjel van kicsit nagyobb nyugalom.
4 szülőszoba van, ebből a legnagyobbat nagyműtétekre használják főleg, és 2 kifejezetten kellemes, csinosan berendezett. Teljesen szeparáltak, nem egymásból nyílnak, és egyágyasak. 2 szülőszobában állítható, jó szülőágy van, a másik kettőben nem dönthető, hagyományos. Pontosan nem tudom hány baba-mama szoba van, elég sok kétágyas ezek közül, és talán 2 egyágyas van. Utolsó információim szerint az egyágyas 6000ft/nap, a kétágyas 4000ft/nap. Szépek, kellemesek, jól felszereltek. Mivel a szülészet is elég forgalmas, így ezek a szobák is szinte folyamatosan telítettek. De azért 4-5 naponta van forgás, úgyhogy egyáltalán nem lehetetlen bekerülni. Én 2x feküdtem a szülészeten, és mindkétszer alapítványi szobába kerültem, probléma nélkül.
Vajúdókád nincs, bordásfal, labda van.

Ennyit dióhéjban.
Ha gondolod, és a fentebb leírtak nem vették el a kedvedet a kórháztól Kép, emailben még szívesen válaszolok egyéb, a Péterfy szülészetét érintő kérdéseidre.

Üdv.
Vacak
vacak

Szia Timi30!

Köszi a választ, majd megkukkolom a topicot.
A Rácz tuti hogy itthon van, én hozzá járok! Nagyon meg vagyok vele elégedve, de azért érdekelne mások véleménye is! Amúgy én két nappal előbbre vagyok kiírva, mint te (Pocilakó várható születése: 2005 március 21.)

Köszi mégegyszer!

Szia!

Delfinke

delfinke

Zsazsa!
Minden szoba baba-mama! Kifejezetten nem szeretik, ha a babák nem a mamáknál vannak. (Igazuk van, ott a helyük-szerintem.)
Én nem alapítványi szobában voltam, de a is 2 ágyas volt, nem volt valami szép, de tiszta volt, csak egy kicsit szűk. Ha jól tudom, a legnagyobb kórtermek is max.3-4 ágyasak. A fürdő kifejezetten kultúrált, a wc már nem annyira (főleg az ott dohányzó!!!kismamák!!!miatt...), de tűrhető. (Az alapítványiakban biztos jobb.)
A szülőszobák szerintem tök jók, főleg a kék és a piros.
A forgalom szerintem változó: amikor én szültem (kb.12 óra alatt) rajtam kívül csak 1 szülés volt még.
Magánvélemény: én jól éreztem magam a Péterfyben eltöltött 4 nap alatt.
Tényleg csak TI számítotok, a "múltat" tuti meg lehet beszélni a dokival, ha egyáltalán szükséges.
dadó

Sziasztok!

Én is a Péterfyben fogok szülni március elején.Végig olvastam nagyjából a hozzászólásokat és nagyon örülök,hogy ennyi hasznos infót tudtam itt meg.
Az én orvosom Dr. Orbán.Öt ismeritek?Mi a vélemény róla?
A válaszokat elöre is köszönöm!
Nyulka
nyulka

Sziasztok

nagyon örülök ennek az oldalnak, teljesen véletlenül találtam rá, de nagyon sok hasznos infot már sikerült találnom benne. Az archivokat is átnéztem, de az én dokibácsimról senki nem írt, ezért nagyon kiváncsi lennék, valakinek van-e valami élménye, szülése vele Hajnáczky Károly a Péterfyben és a maszek rendelője a Bartók Béla úton van. Előre is köszi, és nagyon várom az infokat
Andi
kirsch_andi

Sziasztok lányok!

Tud nekem valamit mondani dr. Lollokról? Tbányán is magánrendelője, én itt lakom. Jártam hozzá egy ideig, de megint valószínű hozzá mennék és lehet, hogy lombikra mennék hozzá. Tudtok ebben segíteni, hogy lombik téren mi hogy működik nála?

Köszi

Emeseanyu

emeseanyu

Kedves Nyulka, Andi, Emesenyu!

Úgy látom mindenki gőzerővel készül a karácsonyra, mert ennél pörgősebb szokott lenni a topik. Sajnos én egyik orvost sem ismerem személyesen, sőt dr. Lollokról nem is hallottam még.
Azt tudom tanácsolni, hogy nézzétek meg hátha korábban már volt róluk szó, szerintem biztos találtok valamit.
Ha nem akkor előbb-utóbb valakinek biztos lesz valami tapasztalata.
A Péterfy szülészete egyébként szerintem is tényleg nagyon jó, főleg, hogy állítólag a csecsemős gárdát lecserélték, ez pedig csak hab a tortán.

Üdv

Vinnio
vinnio

Szia Vinnio!

Tényleg nagyon eltünt mindenki,pedig eddig azért volt itt mozgás!
Köszi,hogy válaszoltál!Remélem azért jön valaki aki ismeri a dokimat,mert ennyit nincs türelmem végigolvasni,bár próbálkozom!
Kellemes hétvégét mindenkinek!
Nyulka
nyulka

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?