Új privát üzeneted érkezett!

Abbey! ez tényleg jó hír! Nem kell feltétlenül mindent kiiszerelni az emberből, csak mert lehet anélkül élni. Ha nincs totál elgennyedve, és nem egy állandó góc, akkor minek!Azért jó lenne, ha azt is kitalálná, h mivel lehet megszűntetni, ritkítani ezeket a torok bántalmaidat!

Én ma Ádinak próbáltam zsályateát adni, de még öblögetésre is utálta, pedig azu roppant hatásos, végül kikötött a fristnél, azt legalább hajlandó volt sűrűn fűjni a torkába, jobb is lett, kíváncsi vagyok hogy kel holnap!

Én meg voltam fogadón, egész jókat hallottam a kölykeimről, lehet, h maximalista vagyok velük???

Szivvi! Hogy vagytok?

Claire
claire
 
 


Claire! Priviben telszam elkuldve. Bar szerintem megvan, mert nem lehet, hogy Toletek kaptam egy ujevi jokivansagot? Mintha a vezeteknev Toled lett volna ismeros (az egyetlen ujevi jokiv... ;-((. De persze aki nem kuld, az ne is varjon; de ilyenekre mar abszolut nem marad ido... ;-(( a gyerekekkel kuldetek a keresztszuleiknek, az anyut valahogy felhivom, aztan annyi....)

Kepzeljetek!! OTVARos a Bogika........ :evil:
:shock: :oops: :shock: :evil: :!: :?: :x :cry:

A szuper Sarvari usziban szedtuk ossze; amibe elmentunk Ujevkor; es ugy ereztem, vegre idejott a Nyugat, nagyon szuper babaresze van - mindenkinek ajanlani tudom, tenyleg meg a Lutzmannsburgi kedvencunket is felulmulja, nagyon nagyon jo kisgyerekekkel. nem occcso, de az osztrak druszanal jovan jutanyosabb, es van valamennyi csaladi kedvezmeny. Tok szupi babaszorakoztatasi lehetosegek vannak, tenyleg; meg mindenfele vizicsuszda; babajatszo; kirakva karuszok es uszogumik, stb. Es nagyon tisztanak is tunt - hat ugy tunik, csak tunt... Igaz, hogy pont az egyik gyerekmedencenek a vizeben kicsit furan sok krokodil uszott... Na mindegy, csak remelem, nem fertoztem ossze a tobbi gyereket, mert tegnap egy masik gyerekorvos, aki a misen rapillantott, aszonta, csalan, erre egyutt furdettem az ikreket es a Bencet; pedig lattam, mekkora holyag ektelenkedik a szornyu voros foltban; sot, meg kis is fakasztottam egyet, hogy felitassam... :shock:

Claire; de jo Neked, hogy meg ketszer alszanak! 8) Az enyeim mar kb. harom honapja csak egyszer; es akkor is csak kb. 30 percet (Hanna; Bogi az neha legalabb 1 orat is huzza). Es mindezek felett a nagyokkal fekszenek, es veluk kelnek, tehat kvazi kevesebbet alszanak, mint nekem kellene osszesen; a Bencenel, aki lassan 5 eves, nala meg mindenkepp kevesebbet (o kepes meg most is 4 orat aludni du., ha sikerul letenni; es ezutan este ugyanugy elalszik).

Sieles.... Igen, szerintem is nagy luxus. Probalom lebeszelni a ferjem, mert ezzel a remes felsooktatasi reformokkal kvazi remenytelenne valik, hogy valaha a gyerkoceim egyetemre jarjanak (6 gyerekre lehetetlen meg a toredeket is kifizetni, plane, hogy kb. 20000 evesek leszunk, mire pl. az ikrek odajutnak), es inkabb arra kene felretenni, mint siberletre kiadni egy nagycsaladnak kb. egy szemeszter arat; de oneki ez eleteleme, ugyhogy errol hallani sem akar ;-(( Es az igazat megvallva a ho nekem is nagyon hianyzik; a sieles nem is annyira, de szivesen lebzselnek valahol a babakkal, ahol nincs internet (tehat nem lehet dolgozni...) es nem nyomaszt kozben a szennyes/rendraknivalo/vasalnivalo stb....

Abbey! Szuper, hogy nem kell mutet! Nekem mar nincs mandulam, es ugy emlexem, nem volt valami nagy etwas a mutet; de mindenkepp jobb minden nyiszalast elkerulni, nem? Pl. nekem meg a csaszarom helye is olyan ronda - szerintem 11 honap alatt semmit sem javult, piros es kicsit dagadt ;-((

Nagyon koszonom a tanacsokat! Nagy megkonnyebbules a 6 ev GYES; ebbol latszik, micsoda Isten ajandeka voltak nekem az ikrek; nagyon nem tudnek tanitani visszamenni meg 5 gyerkoc mellol sem... Csak ha ezt tudom, akkor inkabb januar 1-re idozitem a csaszart, nem december 17-re... :mrgreen:
Mert igy a sulibamenesuk elott kell visszamennem, igaz? Pont betoltik a 6-ot, es januarban kell dogozni... ;-((. Na ne panaszkodjak, mert azert ez meg igy is nagy ajandek.

Na ismet felfuggesztem magam, most a valtozatossag kedveert probalok aludni is valamennyit.

Szep keddet!
zsebi
zsebibabak
 
 


Ja igen, Claire - meg szopiznak. De foleg csak elalvashoz/keleshez, es mar nincs tul sok. En sem adok nagyon tejtermeket, bar szerintem joghurtot/turot el fogok jobban kezdeni, ha ez nem etelallergia - mert kulonben hogy kapnak eleg kalciumot? Te ezt hogy oldod meg?

A 7vegen voltak baratok, a 2.5 eves kisfiu vegig a mamaja ruhajaba nyulkalt (a mellbimbojat fogdosta), mikozben szopta az ujjat; es egy masik baratunknal pont ugyanezt csinalta a kisfiu folyamatosan; elvalasztas utan is. Hat ez nekem azert kicsit fura volt; nekem nem kerik a szopit, kiveve, ha almosak/faradtak. Igy azert nem fognak elkezdeni tarsasagban vetkoztetni, stb.

El sem tudom kepzelni, hogyan netezel, mikozben szopiznak... Nekem most mar plane nem jon be a duplazas; mert szetnyuzzak ugy a mellem. Igy is folyamatosan akrobatikaznak szopi kozben, alig tudom oket ugy tartani, hogy kozben ne vigyek a szomszed szobaba a mellbimbomat kozben; meg eggyel is dzsudo van szopi kozben.

Na most mar tenyleg megyek aludni, sziasztok!

Abbey, es Eszti mivel jatszik? Mert csak Lillut irtad le. Egyutt jatszanak?
zsebibabak
 
 

 
 

Esztit leginkább semmi se köti le. Szalad ide-oda, megfogdos ezt azt,de mindent csak 1-2 percig. Talán a kismotor meg a bébi taxi jön be neki a legjobban.
Otvar állítólag elég gyakori gyerekbetegseg, bár bevallom en csak nemrég hallottam róla először.

Énis nagyon vágynék síelni, de se idő, se keret nincs rá. En egy egy napos buszos semmeringen gondolkodom, csak hogy 2év után végre silecre állják. Csak.itt a suli is minden szombaton, egyszerűen nem fér bele. Talán jövőre.

Jó ejt.
abbey
 
 


sziasztok
Életem egyik legrosszabb éjjelén vagyunk túl...Oli nem reagált a kúpra, hűtőfürdőre, panadolra, priznicre....39,6 volt a láza :cry: Tegnap du 4-től éjjel 1-ig ez volt...aztán utsó próbának beadtam a nurofent és levitte. Úgy rázta a hideg, rossz volt nézni, kapkodta a levegőt én aszittem nem éli túl :cry:
baszki ilyen egy hülye vírust és az enyémek is pancsiban szedték össze :(
folyt köv

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Zsebi! egyszer bemutatom, ha más nem skypon, a szopit :lol: :
törökülés, szopis párna, két gyerek két oldalról. néha ők is nyüzsögnek, akkor leveszem a mellről, visszafektetem, ha akar, és megfenyegetem, h csak ha nyugiban marad :wink: :lol: , szóval előttem a notebook, és nyomom :D
Időnként felhagynak a szopizással, megfordulnak, és belenyomkodnak :roll:
Nálunk az esti elalvás a nyűgös, azt hittem azért, mert túl későn alszanak du, de nem, múltkor dél felé elaludtak, így persz du már nem, és uúgy ment a buli este. Meg mostanában gyakran felriadnak, főként Nonó, sír, sztem rosszat álmodik!
egyébként általában ha fáradtak vagy álmosak, akkor jönnek szopizni, illetve amikor nagyon fogat növeszettt JOni, akkor jobban igényelte.

Ótvar: anyám mondta, h mi is voltunk, ő is pironkodott a dokinál, az meg mondta, h ez egy tök normál fertőző gyerekbetegség, semmi köze ahhoz, h ő tisztán tart-e minket! Reméljük a többi elkerüli. Mit kaptatok rá?

tejtermék: joghurttal kezdtük, sajtot, túrót is kapnak már, meg vajat, mostmár igazibl csak tejet nem, , csak azt írtam , h lassacskán és óvatosan vezettem be. Persze nálunk a párom az anyatejre is allergiás gyerek volt.....

egyetem: ne is mondd, már eddig is azt mondtam a gyerekeknek, h úgy kell tanulni, h kapjanak államilag finanszírozott helyet, mert 6 gyerekre azt nem győzöm kifizetni, de ha ennyire lecsökkentik, és ráadásul röghöz kötik őket....
csak abban reménykedem, h lesz változás addig....
ja, és persze a munkámat is érinti ez, csak még nem tudjuk hogy.
Most is vannak akik maguk fizetik, de nem fognak tömegek pedagógus diplomára hajtani vagyonokért, amikor utána bagót sem keres vele, ha hitelt vesz fel, nem tudja visszafizetni, stb....

születési dátum: Dávidom dec 28-i, annak idején ez azt jelentette, h a két évi gyedemet az azévi fizumból számolták, jan 1től volt emelés (mert akkor még volt béremelés!), ha kihúzza addig, akkor már abból számolták volna! ebből is látszik, h nincs leragadva a piszkos anyagiaknál, hehe. Így viszont ő a 20. század utolsó gyermekeinek egyike :D .

telszám: lehet, a telefonomhoz most szerváltam új töltőt,l mindjárt ellenőrzöm a dolgot!de így tuti megvan, köszi, átküldöm majd rá az enyémet, és akkor kiderül, h az volt-e a szám. Én sms-ben szétküldtem egy csomó üzenetet, de mostz fekből meg nem mondom , h kinek :oops: .

síelés: mi is félpanzióval voltunk tavaly, megmondom őszintén, a sízésen kívül az is jól esett, h elénk tették a szuper reggelit és vacsorát, délben adtam nekik vmi szendvicset, ezt-azt, és kész.

Abbey!
Ha a mozgásos játékokat szereti, az nem baj! Hoszzú távon érdemes figyelni, hogy alakul a figyelme, mert azért előbb-utóbb fontos, h lekösse vmi huzamosabb ideig!
szólj, ha távozott a betegség tőletek, h találkozhassunk!

Szivvi! Szegények, én is így kivoltam , amikor Nonónak 40,4 fokos láza volt, és hosszú küzdelmekkel lement 39,8ra, fittyet hányt hűtőfürdőnek, mindennek, reméljük mostmár túl vagytok a krízisen, és tényleg 3 nap alatt átjuttok rajta! Próbáld itatni, az segít a láznál legtöbbet!

Na, most elaludtak az ölemben, ilyenkor viszont ha leteszem őket....pedig olyan hosszú listája van a tennivalóknak, intézni valóknak, és mire egyet kipipálok, gyűlik újabb sok.....

Claire
claire
 
 


Ja, azt nem is írtam, h Nonó múltkor kifejelt az eteőszékből, szerencsére elkaptam, így tompítottan ért földet. a homlokán egy ronda nagy karmolás, azt hiszem a fűtőtest aljában megütötte, amikor földet ért. :roll: Meg fogom próbálni újra bekötni őket, bár abbl is ki tudják variálni magukat! :roll:

Claire
claire
 
 


sziasztok
omega 3 ról kérdeznék. ti adtok a gyerköcöknek?
Én szeretnék, de olyan sok rosszat is hallottam. hogy sok termék mar több éves, romlott olajból készül, és ezzel csak ártunk. Honnan lehet tudni hogy melyik a jó termék.
köszi aki válaszol.
kindle
Debrecen
 
 


Kindle: én nem adok. Adj nekik gyakrabban halat. Ha nem szereti próbáld ki a pangasius (nincs hal íze), esetleg turmixold bele vmbe. Nálunk még a tonhalas-paradicsomos spagetti nagyon megy.

Szivvi: remélem Oli jobban van. Most hogy a manók betegek voltak, és eleinte csak lázuk volt, utána néztem ennek a 3 napos láz dolognak, és pont ezt írták, hogy nagyon ijesztő a nagyon magas, csillapíthatatlan láz, de ha túl van rajta, többet már nem kaphatja el.

Etetőszék: én a héten cseréltem vissza a régi chiccora, mert Eszti folyton felállt a másikban, és féltem, h kiesik. Ebből az 5 pontos miatt nem tud. Sajnálom, mert ez sokkal nagyobb helyet foglal, és picit alacsonyan ülnek így, de ez biztonságosabb.

Kicsit tartok tőle, hogy Eszti hiperaktív lesz, egyszerűen képtelen leülni és csinálni vmt. Odarohan a babakocsihoz, tologatja, eldobja, leül duplozni, 2 perc múlva már felpattan, és elrohan, vagy elkezdi püfölni Lilut, vagy engem. Uh nagyon oda kell rá figyeljek.

Betegség: úgy néz ki kilábaltunk. Kicsit köhögnek, de csak evésnél, ami nagyon érdekes, nem tudom mitől lehet. Amúgy se takony, semmi. Én is meggyógyultam, uh csütörtökön megcélzom a baba-mama kört is.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Szivvi! Reszvetunk. Jobban van mar? mi meg az elsovel egy ilyen ejszakan vetettuk be eletunk elso gyerekvideojat (Lacko regen hobbibol osszegyujtott angolul Disney-ket), mert egesz ejjel fennt volt a laztol, mi persze hullak...

Etetoszekbol kifejeles.... Igen, egyszer mar mi is vetodtunk tavolbol, mikor elegansan Bogi ki akart fejelni, es masodpercek toredekreszen mulott, hogy nem o ert eloszor a kore. Ez honapokkal ezelott volt, de sajnos semmit sem javult a dolog - egyszeruen nem maradnak meg benne, hiaba kotom oket bele, siman es folyamatosan felallnak, es elegansan "kilepnenek". Mar kesz burlesk az etetes, en allok, az egyiket fogom, aki tancol az etetoszekben es erolkodik kizuhanni; en kuzdok vele az egyik kezzel, a masikkal probalom a szajukba gyomoszolni a kajat. Szerencsere az egyik etetoszekbol nem igazan tudnak meg kimaszni (bar ma Hanna azt is elkezdte uralni); de nem a biztonsagi ovesbol (abbol masodpercek alatt kibujnak, nem ertem, hogy, tok szoros), hanem amiben van ilyen kisbabas betetparna, mert valahogy az viszonylag szukebben hagyja nekik a helyet. Nem tudom, ok hogy gondoljak az etetest... Valoszinuleg ugy, hogy ok rohangalnak a lakasban, en pedig lotok-futok utanuk a kajaval, es idonkent kegyesek elfogadni 1-1 kanal valamit:shock: (

Abbey, kosz a hal otletet - valahogy en ezt meg nem eroltettem, de baj, mert a multkor mar nem ettek meg, mikor adtam nekik; ugy latszik, "mar" elszoktak dolgoktol. Pl. merges vagyok, mert eleinte imadtak a barna kenyeret, amig neha a boltban nem adtam nekik kiflit, hogy a kosarban nyugi legyen; erre most mar csak azt fogadjak el :( .

Abbey, ne csacsiskodj; egy tizenpar honapos majdnem-babanal nem hiperaktivitas meg, ha nem ul egesz nap es Einsteint vagy Freudot olvas egy helyben!! A hiperaktivitas sokkal kesobb fejlodik ki, szerintem, es a Verkerdy szerint ez is tul van lihegve es csak rafogjak sok gyerekre, mert nem akarnak az igazi problemajaval foglalkozni. Semmi baja Esztinek, csak ot is mas erdekli, mint Lillut! Szerintem nalunk is ugyanez van. Persze mivel ott van keznel az osszehasonlitasi alap, az ember mindig aggodik az egyiken, aki "le van maradva". Legalabbis remelem, hogy csak tulaggodjuk a dolgokat.

Claire! Kosz a kajalasos tanacsokat. Csak azt nem irtad, hogy akkor amikor meg "lassan" adtad a tejtermekeket, akkor mivel adtal nekik eleg kalciumot a csontfejlodeshez. A szopibol? (neha gondolkodom, hogy mennyi csonttomegem maradhatott, ennyi gyereket vegigszoptatni, es tutti, h. nem ittam meg en annyi tejet :( ).

Kosz az Otvarral kapcsolatos megnyugtatast. Ket doki ket dolgot mondott; vegul most napi 3szor kamilla+betadine+fucidin kezelest kap, es nagyon vigyazok, hogy mashoz ne erjen hozza a seb. De szerencsere nem valadekozik, ugyhogy remelem, sikerul meguszni, hogy masokra atterjedjen (persze elozo este egyutt furdettuk oket, amikor a legnagyobb volt a holyag, mert egy doki aszonta, csalan... ma meg persze, hogy a kezelesbe belenyult Bogi, es gyorsan elkezdte lefetyelni az otvaros betadint... Ha egyedul vagyok, nincs 3 kezem, hogy lefogjam a kezeleshez ;-(().

Vegre megjavitottak az internetunk, legalabb ez jo hir (minden relativ! 5 nap folyamatos kuzdelem es tobb ora vita utan miknek nem tud orulni az ember...)

Abbey, Claire, ha talalkoztok, szoljatok! Abbey, milyen baba-mama klubot talaltal? Hol?

sziasztok
zsebi
zsebibabak
 
 


Zsebi! Igen, bíztam az anyatejben, meg a zöldségek kalcium tartalmában, meg a bébikajákban, mert ugyi néha azt kapnak :oops:
Most már kezdik nem elfogadni, pedig nekem halat leginkább úgy kaptak, lehet, h megpróbálom a halrudacskát, a nagyoknál is az a menő.
Abbey, ez a pangasius jó ötlet, megpróbálom az összesnek!

Omega3: a kicsiknek nem adtam még, most terhesen sem nagyon szedtem, mert hánytam attól is, de a másik ikreknél nyomtam magamba, számomra megbízható a forever artic see termék. ez viszont kapszula, jó nagy, így max nagyobbacska gyerekeknek adható. Kicsit kisebb a bioboltban beszerzett doktor norvegia (?), azt is adtam a nagyobbaknak. Csepp formában a doki nénink az eszkimó kid-et ajánlotta, nem igen szerették.
Valóban az a jobb, ha halat kapnak, de sajna nem eszünk elég halat. :oops:Egy konkrét tapasztalat: a nagyfiam elég nyüzsi gyerek, súrolja a hiperaktivitást, figyelem zavart, na, neki most rég nem adtam, de lehet, h újra bevetem, dxe ovis és alsós korában ha elkezdtem adni neki, akkor kb 1hét után látszott, h kiegyensúlyozottabb, a suliban is szóltak, h kevesebb a konfliktusa, figyelme jobb, itthon is kevesebb volt a dühkitötés, stb. Jövő héten felvételizik, benyomom neki addig.

Eszti: egyelőre valóban nem érdemes aggódni, de érdemes figyelni rá, meg sok mozgásos-fejlesztőset játszani, játszatrni: hinta, forgatás, görgetés, stb.

Apropó, játék: kinéztem, és a tesóméktól "hozta az angyal" a kicsiknek a BILIBO nevű játékot, tulképpen egy nagyon jól kialakított "bili", elég sokoldalúan lehet használni, és nagyon jól fejleszti az idegrendszert. Nálunk a nagyokat úgy kell kivadászni belőle, de már a kicsik is használják, ha beválik, ennek folytatásait is fogják majd kapni. Így találjátok a neten, ha érdekel. Drága, de legalább értelmes.

Ótvaros kezelés: el tudom képzelni, én csak Nonó fején a horzsolás akarom bekenni, az is kész küzdelem, pedig ahogy szárad a seb, berepedezik és kivérzik, ezért kenném.

Etetőszék: én ezt nem értem, nekem az első 2 nem állt fel, benne ült, evett, sőt, sokszor odavittem magam mellé pl a konyhába, és játszott, amíg főztem. A másik ikrek már kimásztak, felálltak, és főleg Ádámot sehogy nem lehetett rögzíteni.

Tali: még semmi konkrét, csak a szándék. Ötlet? mikor, hol-ra?
Claire
claire
 
 


Nonó hányt éjjel. Reggel 38,2 volt, de nem adtam neki semmit, 11kor 37,5. Beszélek a dokival, de nem szeretném levinni a rendelőbe a fertőbe :( .

C
claire
 
 


Na, mi is így kezdtük Claire... :(
Nálunk láznál, automatice a doki jön.


Majd számolj be, h mik a fejlemények.

Szivvi: Oli jobban van?

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Nálunk is kijön, de a 37,5 nem láz, ráadásul nem is én nyomtam le, így nem feltétlenül indokolt!
Meddig is tartott nálatok?
ELÉG A HÁNYÓS VÍRUSOKBÓÓÓL!!!!! (meg a többiből!)
claire
 
 


nálunk 1szer hánytak fejenként, mellete nagyon magas lázuk volt, utána jött a többi...

ez nagyon cukiii:
http://www.youtube.com/watch?v=KWFfDyup ... re=related
nézzétek meg!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Lement a láza magától, kért egy kis kenyeret, evett pár falatot, így végül lázcsillapító nélkül tettem le aludni, reggelig meglátjuk...
De déélutánra a kedve is jobb volt, még egy kicsit táncikált is!
C
claire
 
 


hali
na végre túlvagyunk a krízisen...ez borzasztó volt...most várjuk a pöttyöket.
Abbey
ne izgulj, nem hiperaktív :) Lili is ilyen volt, több, mint 2 éves koráig nem kötötte le semmi (igaz ő ikrek jegyű, örökmozgó) A minik nagyon elvannak a legoval, Oli mecsizik, Emi kezdi öltöztetni a babákat, toszigálja őket a kocsiban, de nagyon max 10 perc, utána mennek tovább. Mondjuk sokkal jobb, hogy ketten vannak.

Képzeljétek, most hogy Oli ilyen sírós volt, Emi állandóan hozott neki valamit, mecsit, babát, még a dudóját is oda adta volna neki, de Oli nem kérte. Olyan cuki :) Még kari előtt anyuval voltunk soppingolni, Oli ült a bébkocsiban, nézelődött, Emi meg sétált anyuval. Emi talált vmi játékot, levette a polcról, nézegette, ránézett Olira, levett mégegyet és odavitte neki a babakocsiba. Annyira édi :) Olvadoztam :lol:

Zsebi
mindig ámulattal vegyes csodálattal és némi irigységgel olvasom világjárós sztorijaidat! Nem semmi! Bogi jobban van??

Claire
nálatok??

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Üdv!
Nonó jobban van , végül nem kapott még lázcsillapítót sem, mert estére már csak 36,8 volt.
Egyébként nálunk is osztozkodnak, és főként Nonó viszi Joninak a cuccokat. Bár most tegnap, amikor N vacakul volt, szundikált, én még észre sem vettem, h felébredt, de J igen, és odavitte a kedvenc kiskönyvét neki!
Az előbb meg N nak mondtam, h keresse meg J cumiját, és végül előkotorta az asztal alól, hozta nagy boldogan.
Tényleg jó, h ketten vannak, bár szívatni is tudják egymást!
egyébként nálunk most a zene a favorit, beteszek egy kazettát, és táncolnak :D , ritmusra rázzák a játékokat, meg magukat. Vagy le kell venni nekik a kis hangszereket, azzal sokáig elvannak, persze összekapnak néha..
Na, Joni akar írni :roll:
mhj mkfkdkcft7rueodeoddfdffo
claire
 
 


Szivvi: jaj de jó :) legalább kipipálhatod, hogy ezen is túlestetek, többet nem lesz.
Tényleg nagyon cuki, amit írsz :) Nálunk is szokott ilyen lenni. Amikor Eszti volt most nagyon lázas, és bágyadt, és csak dőlt jobbra, dőlt balra, Lilu odament hozzá, és megsimizte, odabújt. Eszti nem ilyen kis empatikus. Ő játékot sem nagyon ad, inkább elveszi, vagy max a cserére hajlandó.
Tegnap meg Eszti bemászott a kosárba, és nem bírt egyedül kijönni, erre mondtam Lilunak, h segítsen, odament, megfogta a kezét, és segített neki. Nagyon cuki volt.
Ja, meg a legújabb tudományuk, hogy megtanultak puszit adni. Jönnek, puszilgatnak engem is, meg egymást is. :)

Remélem kinövi Eszti ezt a szeleburdiságot. Nagyon nehéz vele. Azt figyeltem meg, hogy ahol van idősebb testvér, ott a kicsik sokkal jobban fejlődnek, hamarabb tanulnak meg játékokkal játszani, van kitől ellesni.
A lego nálunk most kezdi lekötni őket, de csak azután, hogy napokon keresztül mutattam nekik, hogy hogy kell. Meg a baba is ilyen, mutattam, hogy hogyan kell megitatni, megetetni, babakocsiba tenni stb, és most kezdik maguktól is csinálni. Nem tudom, ti hogy csináljátok, de nálunk délután kizárólag játék idő van, leülök, és játszom velük, hancúrozunk, stb. Máshogy nincsenek is el.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Persze, többedik gyereknek lenni egész más, de a tieid viszont ott vannak egymásnak, egymástól is rengeteg dolgot lesnek el, amit egyik elkezd, azt előbb-utóbb kipróbálja a másik is.
Ez a nagyobb tesó is kétélű dolog. Bizonyos dolgokkal előbb találkozik, az igaz, h van kitól ellesni, viszont nem biztos, h ilyen kicsiknek playmobil meg ilyesmi való, de hát megszerzik a nagyoktól. No meg, azét kevesebb idő, figyelem jut rájuk, kénytelenek is ellesni, mert kevesebbet tudsz csak nekik magyarázni. Mondjuk az enyémeknek jó, ha a nagyobbak ráérnek, szívesen játszanak velük.
(ellesés: Dávid úgy tanult meg sakkozni, h figyelte, mit csinál az apja meg a bátyja. Aztán ő sakkozik jobban :D)
C
claire
 
 


Claire, hogy van Nono? Szivvi, divatosak vagytok mar a pottyokkel? (nekunk nem volt tul eros, csak mivel nem tudtam elore, megijedtem).

Abbey, milyen jo Neked, hogy tudsz egesz delutan veluk jatszani-hancurozni!! Ez az almom; de sajnos nem ugy alakkul az elet. Egyreszt a hulye munka (ha meg az lenne, az erdekes lenne, de legtobbszor hulye emberek baromsagai ellen kell kuzdenem, hogy megvedjem az embereimet meg a kenyeruket). Masreszt, a nagyok... Oveluk csak delutan lehet foglalkozni (mar aki es amikor van). De persze ez nem "aldozat", mert nagyon jo veluk foglalkozni (amikor megy); csak sokszor azzal gyakorlatilag elmegy a nap, hogy tisztaba teszek - oltoztetek - (pl. most sebet kezelek) - etetek - tisztaba teszek - eszem - szoptatok - leteszek - tisztaba teszek - iskolaba/kulonorara hozok/viszek - tisztaba teszek - etetek- eszem - furdetek - meselek - es mar el is ment a nap, es semmit sem csilaltam... Szegeny Daninak multkor megigertem, mindjart megyek segiteni a kiseloadassal, csak tisztaba teszek es eszem; hat vagy masfel ora mulva jutottam hozza, mar gyakorlatilag vacsizni kellett, pedig csak a legalapvetobb szuksegeket lattam el (talan meg WCn is voltam)... pedig mar olyan modszereket is kidolgoztam idotakarekossagra, hogy mar en csak veluk egyutt eszem - egy kanal az egyik babanak, egy a masiknak, es egy a mamanak...

Claire, Te ezt hogy oldod meg? Neked hogy marad tobbre idod?

IGen, a nagyok szuperul tudnak tanitani; de ha mar kicsit nagyobbak, szuper hulyesegeket is tudnak. Pl. Dani mar unja a jatekokat rendesen jatszani, ezert a Bencenek mindennek a kifigurazasat tanitja meg (pl. Lotti Karottinal ki tud tobbet beleesni a lukba; a hull a pelyhest csak ugy enekli, hogy robbantsuk fel a sulit, stb). pedig szerintem egy gyereknek eloszoro fontos, hogy a atmenjen a kicsiknek valo, rendeltetesszeru jatekon. es nagyon szuper gyerek a fiam, de nem ertem, miert nincs ahhoz kedve, hogy inkabb 1-szer 1szer legozzon vele, vagy epiteni/vonatozni tanitsa, vagy akar sakkozni, vagy barmit; csak a baromkodast, bunyozast, ilyeneket; pedig velunk o sokat jatszott ilyeneket es meg velunk most is szivesen leul egy jo tarsasra (persze kozben loki a humort ami neha morbid de neha nagyon jo csak meredek).

Claire, ami nekunk most bejott tarsas karacsonykor, ami "osszehozza a csaladot", az a Rummikub, sok orat elszorakoztunk vele es mindnyajan nagyon elveztuk (kiveve a 3 aprot).

Igen, szerencsere gyogyul Bogika otvara, es egyelore senkin sem latom, hogy elkapta volna, ugyhogy szerintem ezt megoldjuk, csak most meg a begyogyult var alatt is nagyon ronda bor van...

Lanyok, Nektek mikor kezdtek a gyerekeitek maguk enni? marmint pl. kanallal. nekem meg ha tanyerba kiteszek elejuk kezzel csipegetheto dolgokat, akkor is a tanyer hamar a foldre kerul, meg a tartalma is ki lesz hajigalva...

na megyek, szallast kene keresnem a sielesre...

Jobbulast mindenkinek!
zsebibabak
 
 


Meg egy - Szivvi, nagyon "kedves" vagy, hogy csodalsz/irigyelsz az utazgatasert; de nincs (sajnos :cry: ) miert. Az ember nem sokat elvez igy az utazasbol. Ha a csalad nelkul vagyok, a legszebb helyen is csak azt erzem, hogy hogy hianyoznak, es nelkuluk nem is erdemes megnezni, az elmeny egyedul nem is elmeny. es hogy nagyobb elmeny veluk lenni. minden percben. es igy minden utam inkabb egy rohanas: berepulni, rohanas a szallodaba, hajnaltol-ejjelig melo, aztan rohanas haza, ahogy lehet. a szallodakon es a konferenciakozpontokon kivul nem sokat latok semmit.

az egyetlen, amit egyszer nelkuluk is elveztem, az macchu pichu volt Peruban; azert annak a legkore, hogy egy misztikus, hihetetlen es erthetetlen, eldugott regi civilizacio nyomai kozt jarni a kvazi-dzsungelben egy hihetetlen cukorsuveg tetejen, az meg most is elvarazsol. de az egeszre 2 nap pluszt szantam, es rohantam haza a kicsikhez... a szafari sem magam kedveert volt, hanem a sogornomeert; meg, hogy a kicsi fiamnak mutathassam a kepeket, dehat ok nem elik at, miert lenne a zsiraf es strucc ott mas, mint az allatkertben.

marciusban uj-zelandba lesz muszaj elmennem, mar most rettegek, hogy oldom meg, kb. 4 nap csak az utazas... a ferjem nagy nehezen ravettem, hogy jojjon o velem; talan tudunk utana kicsit korulnezni a 15. evfordulunkra, csak ez sosem sikerult eddig, mindig kozbejott valami ;-((.

amugy meg az utazasok azok, ahol leg"felhotlenebbul" tudok a picikkel foglalkozni; amikor nem kell melozni, akkor nem kell a haztartassal foglalkozni, a nagyokat hurcolaszni, stb, tehat csak az ovek vagyok... (meg a hosszu repcsiutakon is...).

tehat kivulrol sokkal vonzobbnak nez ki, mint amilyen; ugyan bizonyos reszeit azert elvezem, de nem feltetlenul azt, amit masok tennenek :roll:
zsebibabak
 
 


Hello Zsebi!
Épp akartam írni, h jól van, de most itt sír a kezemben, szopizik, elszunnyad, felébred sír, vmilye fáj, annyira sírt az előbb, meg az ökle a szájában volt, h öklendezett tőle :( Egyelőre Joni alszik, Nonót kihoztam mellőle, jó lenne, ha legalább ő aludna egy jót!

A gyerekeinket tényleg össze kell engedni, amit Daniról írtál, az detto Ábel :shock: :roll: . Minden gyerekdalt átköt, neki biztos nagyon vicces, de a kicsiknek rendesen kéne először....
Meg néha azt hiszi játékszer a két apró, és akkor gyötri őket, amikor és ahogy neki tetszik.

Az viszont annyira drága, amikor megjönnek a nagyobbak, a két kicsi ált tökre felvidul, mennek ölelgetni őket, stb :D

A rummikub is jó ötlet, mi mostanában pókereztünk velük párszor.

A délután nálam is hasonló, pedig már csomó helyre egyedül mennek a nagyok, a suliba-meg haza a nagyokkal elengedem a középsőket, úszni anyám viszi a középsőket, Dávidért vizilabdára általában az apjuk megy, és a sógornőmmel is besegítünk egymásnak, de még így is marad elég program, intézni való, stb.
Meg ha itthon vannak, akkor is rájuk kell nézni, Ádámnak próbálok az írásban segíteni, mert piszok lassú, Ábelt próbálom a felvételire rugdosni, Dáviddal, Eszterrel igyekszem legalább időnként zongorázni, és persze mindig adódik pl Dávidnak múltkor vmi népi ételekből áló szakácskönyvet kellett összehozni...

És én is próbálok az idővel trükközni
:roll:
Már pisilés közben is csinálok vmit :lol: javascript:emoticon(':lol:')
claire
 
 


Jé, a 2:26os hsz csak most jelent meg...
adtam Nonónak infacolt, most alszik, talán én is....

Zsebi, meg tudom érteni!
Milyen sűrűn kell utaznod, vagy ez mitől függ?

Új Zéland? nem semmi, kire hagyjátok a gyerkőket?

15? ifjak, haha, mi idén 19. Azért a 20 évesre jó lenne bedobni vmi "nagyot", addigra a piciket is itthon lehet hagyni!

Merre nézel sí helyet? még én sem tettem le róla!

C
claire
 
 


Én azért nem élvezem annyira, hogy nem tudok semmi mást csinálni, csak a lányokkal játszani egész délután. Jó lenne esetleg tanulni, mert nemsokára vizsga, vagy rohanás nélkül bevásárolni, hogy ne hagyjam a felét a boltban, ilyesmi. Arról nem beszélve, hogy eléggé unalmas minden áldott nap ugyanazokkal a játékokkal játszani, ami azért valljuk be nem a mi figyelmünk lekötésére valók. Majd ha már lehet normálisan legózni, vagy társasozni, az talán könnyebb lesz. Férjem is tök elégnek tartja, hogy esténként játszik velük 1-2 órát, és hétvégente. Nem is lenne többre kapacitása és türelme. Néha nekem is elég lenne egy kicsit ennyi. Nem mondom, h nem hiányoznak, ha nincsenek velem, de 1-2 havonta az a 2-3 szabad óra nagyon jól esik már nélkülük.

Új-Zélandra is viszed a kicsiket???
Én nem vállalkoznék ekkora útra. Anyuék is szoktak konferenciákra járni, eddig egyet hagytak ki, az Ausztrált, mert ők sem vállaltak ekkora utat.

Evés: nálunk javarészt egyedül esznek. Leginkább azért, mert nem engedik, hogy segítsek nekik. Persze ez rendesen megbosszulja magát, mert a fele mellé megy, kiöntik, ledobják, stb. A hatékonyság fokozása érdekében, próbálok én is néhány falatot a szájukba tenni, h azért egyenek is vmt. Egy evés után 10-15perc mire emberi állapotba hozom a konyhát.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey! Kaja helyzet náűlunk is hasonló, csak akkor engedik, h etessem őket, amikor már nagyon éhesek és eleget kísérleteztek!
claire
 
 


Claire!

INTERNETEN FERTOZO EZ A hanyasos cucc? (nagybet veletlen, szopi kozben 1 ujjal irok).

hannacska hany es lazas...

joni ok mar?
zsebibabak
 
 


Joni egyelőre egy kis hasmenést adott csak elő, remélem ennyivel megússza, mint a múltkor! Nonó úgy tűnik jól van!
(Most a nagyok nyavalyognak a torkukkal!)

Ez akkor biztos számítógépes vírus, haha :lol: (egyébként ott a ti környéketeken is dúl ez a vacak, más ismerőseim is beleestek! Jó lenne, ha meg tudnád fékezni, nagyon vacak , amikor körbeadja a család, és minél többen vannak, annál nehezebb kiirtani :roll:

Claire
claire
 
 


Na, mi van? Kihalunk?
Szivvi! Jövő vasárnap megyek az unokatesómékhoz egy családi találkozóra SZÉKESFEHÉRVÁRRA! Szívesen találkoznék veletek, legalább egy baba(?)sétáltatásnyi időre, ha van kedved!
Merre laktok Fehérváron belül? Püben is jöhet!

Látogatóban volt nálunk egy barátnőm a kislányával , aki 1 hónappal idősebb az enyéimnél , és tök ügyin csúszdázott a mi kis szobacsúszdánkon. Erre ma Nonó is rákapott, és tök egyedül csúszdázik! :D

Claire
claire
 
 


Mi megvagyunk. Szombaton suliban voltam, délután elmentünk a férjemnek cipőt nézni, de végül én vettem magamnak egyet :oops: annyira megtetszett, és olyan baromi kényelmes volt, hogy nem bírtam ott hagyni.

Ma itt volt apósom meg a sógornőm, délután vigyáztak a lányokra, mert mi ebédelni mentünk apuékkal. Aztán meg voltunk még játszón egy kicsit, de nagyon hideg volt.

Izgulok, mert holnap derül ki, hogy lesz-e műtét vagy sem.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Hali!

Jó hír, nekem egyelőre biztosan nem lesz mandula műtétem, ellenben a férjemnek meg valószínű lesz :( Nekem továbbra sem tenyészett ki semmi sem a torkomból sem a nózimból, viszont a férjemnek a torkából streptococcus és staphillococcus is kitenyészett :( uh most 10 nap antibiotikum után 1 héttel ismételt mintavétel, majd 3 hónap múlva ismét. Ha visszajön, akkor önként ki kéne vetetni a manduláit, mert engem is meg a manókat is fertőz. Na most, sztetek egy pasi, aki 10 éve vérvételen sem volt, majd önként elmegy és kiveteti a manduláit... :roll:

Engem meg tovább vizsgálnak, h akkor mi okozhatja a folytonos torokfájást.

Holnap reggel MR-re megyek, ez még a neuros beutaló. Uh jól elvagyok... :?

Voltunk kint a kertben, behoztunk egy tonna sarat magunkkal, uh lesz mit takarítanom. Nem tudom hol a beígért tél. Állítólag holnap 6cm hó is eshet. Én már hiszem, ha látom.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Talán a ti egészségetek kedvéért kiveteti, ha kell!
Hó: jó, h hótepsit, azaz popsicsúszkát hozott a Mikulás a nagyoknak, más teleken azért legalább itt a telken a nyélen tudnak csúszkálni, és rohannak ki, amint leesik egy kis hó!
Mit néznek MR-rel?

Claire
claire
 
 


MR: Azt mondta a doki, ne féljek, nem keresnek semmit, csak biztosak akarnak lenni benne, hogy minden rendben van. Sztem kicsit túlzás, de ők az orvosok. 7:50-re kell menjek az István kh-ba.

Hát idén nem hiszem, h sokat fognak popsisízni...

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


sziasztok
Abbey
na műtét, végre egy pici jó hír! Férjednek :(
Claire
már írtam, hogy mi tulképp Pákozdon lakunk :) Fehérvártól 10 km.
Zsebi
úgy értettem az ámulást az utazásra, hogy hogyan oldod meg? Gondolom, hogy nem láblógatás egy ilyen :| de nekem még a gyerekért elmenni az oviba 2 kicsivel is bazi nagy kihívás :roll: szóval emelem kalapom :)
Szilvi
hol vagy, mi újs nálatok??

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Hali!

Olyan fura Eszti második lábujja, olyan, mintha eltört volna :? piros, duzzadt, fáj neki, és olyan furán áll. Sztetek levigyem a gydokihoz, hogy megnézze? Lábujjat mondjuk nem gipszelnek. Láthatóan nem zavarja különösebben, szépen jár, játszik. Fürdésnél vettem észre, és ő is mutatta, hogy ott fáj (nagyon cuki volt). Gondolom belerúghatott vmbe. Délelőtt egyszer elkezdett nagyon bömbizni, de nem láttam mi történt, főztem.

Na, ez a mai havazás is nagy kaka volt. Nálunk konkrétan 1 cm sincsen, annak a java is délután elkezdett olvadni. Idénre már nem is mondanak többet. :(

MR: megvolt, jövő héten lesz eredmény. De nem mondtak semmi rosszat, uh gondolom negatív.

Jánosban is voltam, aranyos volt a doktornő, mondta, h ne foglalkozzak a férjemmel, ha oda kerül a sor majd ő meggyőzi, én ne vesszek össze vele :)

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Helyes, a drnő egyben család terapeuta is :lol: , de tőle biztos jobban elfogadja, tényleg!

Lábujj :shock: Ha gondolod, azt megteheted, ha a mellette lévőhöz ragtapasszal, esetleg gézzel hozzákötöd, mint egy bothoz, az rögzítésnek megteszi, de lehet, h nem tört el, csak jól bedagadt, ahogy belerúgott a cuccba (küszöb? vagy mi tud ilyen kemény lenni?)

Nonó megint nehezen alszik, pedig mostmár jobban jött a trutyi a porszizásnál. az a röhej, h napközben amikor aludt, akkor sem szörcsögött, és semmi baja nem volt egész nap!

Hó: felállítsuk a hóágyúkat? Ahhoz elég hideg van! :lol:

Na, megyek, ki tudja meddig alhatok!

Claire
claire
 
 


Lábujj: jobb. Még mindig piros és duzzadt, de mivel továbbra sem zavarja asszem nem foglalkozom vele. Nem tudom mibe rúghatott bele, a járókában voltak. Lehet ráejtett vmt, de tényleg passz, nem figyeltem.

Hó: még ez a mai adag sem elég egy hóemberhez... :(

Megint jönnek elő a hangyáink :( Tököm ki van. emlékszem, tavaly is ilyenkor kezdődött. Próbálom elejét venni az inváziónak, de egyszerűen fogalmam sincsen honnan jöhetnek ilyenkor... Aztán ha nem jön be, hívom megint az irtókat, az tavaly is lerendezte a dolgot.

Én most párásítók nekik minden alváshoz. Nem hörögnek, nem szörcsögnek, nem taknyolnak, uh nálunk bevált. Sztem nálatok is elég száraz lehet a levegő, lambériás tetőtér, főleg fűtés idején.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


abbey! most setaltunk a babakkal a hazatok elott, nem csongettem be, mert ugyis 5 perc mulva kellett menni Benceert, csak kukucskaltam, hatha meglatom a lanyokat vagy teged, de csak a hintak szineselltek, meg a szelforgo. de szupi a hazatok a sok ablakkal!

talit most mar valahogy kitalalok, csak a sielest sikeruljon vegre megszervezni...

Claire, Te kerdeztel ra? Nem akartok jonni, ha talalok valami normalis aru szallast es sipalyat? (rajottem, hogy nalunk mar nem is a szallas es benzinkoltseget kell optimalizalni, hanem olyan sipalyat talalni, ahol nagyobb a gyerekkedvezmeny vagy van csaladi kedvezmeny... az sokkal tobbet szamit). Olyan jo lenne a csaladjainkat is osszehozni!

sziasztok!
zsebibabak
 
 


Nyugodtan becsöngethettél volna. Itthon voltunk. Itt voltak tesómék is. Anya kocsija állt a ház előtt.
Igen, szupi a sok ablak (nyugati oldal szinte csak ablak, összesen 60nm az üvegfelület) jó világos a ház, szeretem, csak a fűtés ktg nagyon brutál miattuk. A nyílászárók már 25 évesek, és fából vannak. Jó lenne kicserélni őket, de iszonyú drága lenne, uh egyelőre maradnak a régiek.
Tesómék most Tauplitz-re mennek síelni. Nincs is olyan messze, és 450euro a szállás+síbérlet+fél panzió 1 hétre/fő. Ha lenne ki vigyázna a lányokra még én is elmennék.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey! tenyleg kar, hogy akkor nem csongettem be; szivesen megismertem volna a tesodat is, akirol szinten annyit olvastam!

Koszi a Tauplitz-otletet, megnezem! Bar en remelem, hogy fejenkent ennel kevesebbol fogunk joval kijonni; de felpanzionk is csak ugy lesz, hogy en feltalalom a fel panziot ;-))

Abbey, ha eljossz velunk, en nagyon szivesen vigyazok a lanyaidra is napkozben! En nem akarok folyamatosan sielni, pl. fel napot, masikat az aproimmal lenni. Akkor pedig akar 4 csajszival is csak elbanok!

A masik otletet, a pangasiust is koszonom. Pont a mult heten tobb boltban is akcios volt a mirelit, nagyon szep volt, vettem is ket kilot. a babak is ettek, mi is nagyon jo Dubarry-t csinaltunk belole. Csak utana olvastam el, hogy ez edesvizi hal, nem tengeri, tehat az omega-3-ra nem megoldas, meg a tengeri hal zsirokra/stb; de attol meg finom volt. Ugyhogy most tengeri halnak kell megint valamit keresnem.

Lanyok, hol lehet annak utananezni, hogy a kulonbozo allergen kajakat mikortol a legjobb bevezetni? Pl. tej, tojas, citrusfelek, apromagvasok, mez, diofelek, stb? A babak pl. iszonyatosan kivanjak a narancsot, es nincs is sok mas gyumi, amit adni lehet nekik, de tobb helyen azt olvastam, a citrusfelekkel varjunk masfel eves korig (vagy talan tovabb?). Viszont furi modon ugyanezek a listak a narancsot/mandarint mar korabbtol jovahagytak - nem ertem, hiszen azok ugyanugy citrusfelek???

Masik: csiraztatas. jezuska hozott egy jo kis csiraztatot, regi vagyam. de bele a magok is rohadt dragak. na persze az olcso kiutat kerestem - mi van, ha egyszeru vetomagokat csiraztatok? az olcso. de azt hallottam, hogy nem szabad, sot, csak bioboltban, csak csiraztatasra szant magot szabad igy fogyasztani. meg bio-vetomagot sem.

MIERT? Hallottatok ilyenrol? hol lehet olcsobb magokat kapni (retek, lucerna, stb).

sziasztok
zsebibabak
 
 


Köszi az omega 3-as hozzászólásokat!

Rengeteget kerestema neten ás ezt találtam.

"A TOTOX egy nemzetközi szabvány érték, mely jelzi, hogy az olaj milyen fokban friss vagy avas. Minél magasabb a TOTOX érték, az olaj annál rosszabb minőségű. A GOED – ami a nemzetközi halolaj feldolgozó ipari szövetség 26-os felső TOTOX határértéket állapított meg, míg az Európai Pharmacopoeia szerint 30 a felső határ.
Idővel minden olaj oxidálódik és avasodik beleértve a halolajat is. Részben oxigénnel lépnek reakcióba, nagyon hőmérséklet érzékenyek, továbbá reakcióba lépnek fémekkel is, mint például a tároló tartályok anyaga, ha nincs a belső oldalukon védőréteg.

Egy széleskörű tanulmány készült 2010-ben, megvizsgáltak több mint
113 féle Omega-3 terméket, melyeket norvég gyógyszertárakban, élelmiszerboltokban és bioboltokban forgalmaznak. Ebből 4 terméknek volt a TOTOX értéke 26 alatti.(nem avas) Volt köztük olyan kapszula is, ami 6 éves (!) olajat tartalmazott. Hivatalosan még nincs kötelező mérés a frissességre vonatkozóan.

A Norvég Lazac Olaj – Nor-Oil TOTOX értéke kevesebb, mint 2, mely jelzi ezen egyedülálló termék frissességét.
“Ez egy fantasztikusan jó eredmény és a teszt során mért legjobb érték!” (196. számú Rubin jelentés, 2010. október)"

Na mi ezt próbáljuk ki.
www.nor-oil.hu
ahogy látom van kapsyulás és folyadék változata is. A foyladékot vagy megissza a gyerek , vagy bele lehet keverni a kajájába....

Gondoltam megosztom veletek, ha már zargattalak a kérdésemmel.

:-)
kindle
Debrecen
 
 


Pangasius: nem tudtam, hogy édesvizi. Cápaharcsa a magyar neve, azt hittem tengeri. Én is ált. mirelitet veszek, néha anya hoz a piacról frisset (jó, ebből gondolhattam volna, h nem tengeri :oops: ).

Sí: köszönöm az ajánlatot, meggondolom. Majd szólj, ha találtál árat, helyet,ilyesmit.

Képzeljétek ma majdnem felgyulladt az egész házunk. Felelőtlen módon a tűzhelyre tettem a kenyérpirítót, Eszti meg odasonfordált, bekapcsolt a tűzhelyet és nem vettem észre. Férjem érezte a füst szagot, és mire bement a konyhába már lángolt a kenyérpirító. Hála Istennek ki volt húzva, uh gyorsan ráöntött egy pohár vizet és kidobta az ablakon. Mondanom sem kell, éktelen bűz van mindenhol, pedig már átszellőztettük a házat. Nem is tudom mi lett volna, ha közben felmegyünk fürdeni... bele se merek gondolni. El is gondolkodtam, h ki kéne cserélni a tűzhelyet olyan fajtára, aminek a kerámia lapba van beépítve a kapcsolója.

Kaja: én már réges rég adok nekik citrus féléket, semmi bajuk nincs, és nem is volt. Eszti már tavaly is kapott mandarin levet a székrekedése miatt. Sztem teljes nyugalommal adj nekik is.

Csíra: passz, abszolute nem vagyok jártas a témában. Azt sem tom mi az a csíráztató :oops:

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Kindle!
Ez most már a sokadik topic, ahol éppen megosztod ezt, nem tudjuk miért velünk, hiszen máskor sem írsz ide, tehát nem valószínű, h a véleményünkre valóban kiváncsi vagy!
Egyébként én rendeltem tőlük, mert amit amúgy adok, az kapszulás, és még a nagyobbaknak is gond lenyelni. Az általad ajánlott honlapon egyébként nem lelhető fel a termék pontos összetétele. sok szempontból barátságosnak tűnt, ezrét rendeltem, meg a kicsiknek így megpróbálom olaj formájában a dni, a nagyok közül meg amelyik nem vette be, az is megbírkózik vele :)

Ellenben figyelmedbe ajánlom az összetételét. Én a foreveres "Artic see" nevű készítményt adom amúgy, amiben többszöröse pl az EDA, meg a DHA. Igaz, az drágább, viszont ott egy felnőttnek is elég napi 1 kapszula, ebből viszont már 10 éves kortól napi 2-t ajánl, így már nem is olyan kedvező az ára!
bizotos nagyon fontos a totox érték, és ez ezzel hirdeti magát, viszont nem látom rajta az egyéb minőségi tanusítványokat, amivel a másik rendelkezik!

Ha tényleg érdekel, tényleg keresed a jó terméket, és nem csak reklámozni akartál itt, akkor szólj, szívesen segítek beszerezni!

Többiek bocs, lehet, h jobb lett volna priviben, csak hirtelen rám jött az írás, mert ez a szöveg már több topicban is fut
:shock: !

Claire
claire
 
 


Abbey!
Hú, ez nagyon kemény!!!! :shock: jó, h ennyivel megúsztátok!
Nálunk gáztűzhely van, azt nem tudja bekapcsolni, ellenben odahoznak széket a gáztűzhelyhez :shock: , felállnak, és szétszerelik a gázrózsát!!!! :roll:Nagy kárt nem lehet benne tenni, viszont forró lehet, és az nem látszik rajta!

ZSebi! Köszi,elvileg érdekel a sí, csak kissé bizonytalan körülöttünk minden! És persze az ár is fontos, mi Nasfeldbe mentünk volna, tulképpen jól ki volt alkudva az ár, és félpanzióval lett volna, ami azért nekem nagy felüdülés, de azért ennyi emberre így is egy tetemes összeg! Te kb mennyiből tervezed kihozni?
Én egy néhány napos és önellátósban is benne lennék!ti mikor akartok meni? Síszünet?
Különben tényleg jó lenne összeengedni a családjainkat! :wink:

Csíráztatás: tudtommal a vetőmagok olyan vegyszerekkel vannak kezelve, ami lebomlik, mire kifejlődik nelőle a növény, de a csírában még benne van!

Mennem kell, bocs!
C
claire
 
 


ezt találtam, nem tudom, h ez olcsó vagy drága,(???) régen csíráztattunk anyámmal, de már kiestem belőle, pedig fincsi is, egészséges is

http://www.buzafupres-csiraztatas.hu/cs ... zAodNxAxng

lehet, h én is fogok :wink:

jó éjt: Claire
claire
 
 


Sziasztok
Abbey
lábujj :shock: szegénykém :( tűz :shock: , nekem kerámialapos van, rajta a gombokkal, Oli odahúzott egy üres ikeás ládát és simán eltekerte :roll: szal az se maxibiztonság...


Olit kivizsgáltattam az ájulások miatt, nincs epilepsziára utaló jel, szemfenék vizsgálat nega, vér okés, szal várunk, ha 2 hétnél gyakrabban jelentkezik, akkor gyógyi kell..ezt nem akarom semmiképp!! Mondjuk jó jel, hogy dec 10 óta nem ájult el.

Zsebi
én még Lilivel voltam egy gyerek gaszros dokinál, ő javasolta a narancsot (az akkor 5 hós gyereknek), mint a legkevésbé allergizáló gyümit. Imádom ezeket, hogy ahány doki, mindegyik mindig másra esküszik....Mondjuk az enyémek nem eszik meg, csak a banán, alma megy...
Bogi meggyógyult?

Szilvi??????????

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Abbey
voltatok a 18 hós oltáson?

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Nekünk sem javasolták túl korán a citrus féléket, sőt, szoptatós anyáknak is csak mértékkel!Most!
Nem tudom felidézni, h a nagyok mikor kaptak először, és mikor ették meg valóban, Ábel belekóstolt kb 7 hósan a grapefruitomba, és ő egyébként is megevett mindent, ami gyümölcs volt!
Most a Joni megszerette a mandarint, azt az aprót, Nonó még csak megrágogatja, szívogatja. Ekkoráknak ilyen pici mértékben, sztem nem árt!
claire
 
 


Szivvi: még nem voltunk a 18 hós oltáson, majd 31-én. Pont betegek lettek, amikor mentünk volna, és mondta a doki néni, hogy várjunk 2-3 hetet, és utána menjünk csak.
Olinál ez a ájulás, amit egyszer írtál, h bömbi közben elájult? Ha minden negatív, akkor mire akarnak gyógyszert adni neki?

Lányok a mandarint nagyon szeretik, szintén azt az aprót. Narancsnak meg a levét szoktam kifacsarni nekik, azt is szeretik. Grapefruitot is szokták kóstolgatni, néha megeszik, néha nem.

Sí: nassfelden voltam 4 éve. Rohadt messze van, és bődület drága a síbérlet. Nálam az szóba se jöhet még egyszer. ráadásul 6 napból 2-n le volt zárva a teljes pálya, másik 2-n meg akkora köd volt, hogy a léc elejét sem láttam. Amikor épp minden klappolt, akkor gyönyörű volt, és a pályák is tök jók, de olyan sok van, hogy számomra besíelhetetlen. Ezért is nézegettem most kisebb pályákat, a közelben. Ott jóval olcsóbb a síbérlet, és nem mindegy, hogy 1200 vagy csak 800km-t kell autózni (oda-vissza).

Sparhelt: én olyanra gondoltam, ami nem tekerős, hanem beépített érintő felület van a kerámia lapon. Azt azért elég bonyi bekapcsolni. Ha el tudnám adni a mostanit, akkor vennénk, ha nem, kidobni nem akarom, semmi baja.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey
igen sírás közben elájult, mert az agya nem jól érzékelte, hogy sok a co2, vegyél már levegőt. neki okt-nov már szinte hetente volt és a gyerekdoki mondta, hogy a bizti kedvéért legyen kivizsgálva. szerencsére dec 10 óta nem volt, úgyhogy nem kell gyógyi (nem is akartam)

KépKép


KépKép
szivvi
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?