Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, hogy a kórházban lehet pizsamát viselni vagy csak hálóinget? Mikortól szabad bugyit hordani?

Köszi, üdv: Krisztina
marengo
 
 


Lehet pizsamat. Es nem kell koldokig gombos sem, hisz fel lehet huzni szoptatashoz. En pl. julius kozepen egy ujjatlan trikoban es egy rovidgatyaban voltam /nem vegig ugyanabban, perszeKép/, a kutya nem szolt erte. Ejszakara meg kertem korhazi haloinget, koszolodjon az ovekKép
Bugyit elso perctol kezdve, hisz azt az oriasi betetet csak tartania kell valaminek... csaszarnal is, amint a kateter, drain-cso kikerult. Mondjuk a hasi seb miatt nekem a magas "nagymama-bugyik" kellettek még sajna jopar napig.

-Afonya
afonya
 
 


nekem is volt pizsim, de inkabb a vege fele, a haloing talan kevesbe lesz veres, ha ereszt a betet. na meg az elso par nap en is kertem korhazit. bugyinak ajanlom a tenafixet, jol rogzit es nem vag be sehol, meg szellozik is.

Azt hioszem, ma este kezdjuk a kiserleteket a bimbovedovel. Fannifloranak total igaza van, neki az is jo, ha uvegbol issza. Megis jobb lenne szoptatni, ha megy, mert eleg sok plusz ido es macera a fejes meg a melegitgetes, es igy o is kevesebbet mozdul ki velunk, mert mi van, ha ehes lesz? Tegnap is elugrottunk vasarolni, o meg maradt itthon anyossal, ami persze nem rossz neki, dehat mindig itthon van. Az is igaz, h igy konnyebb masra bizni, mert mellekeljuk a cumisuveget, estleg az uvegmelegitot is, es barki meg tudja etetni. Megis, nekem osztonosen valahogy a szoptatas lenne az, amire azt mondom, tokeletes allapot. Nagyon varom mar, h feleves legyen, es mast is kezdjen mar enni, akkor nem ereznek akkora kulonbseget az osztoneim meg a valosag kozt. Na, ezert a nagy kiserletezes. De mar nem megyunk el a bogos fazisig. Ha bejon a bimbovedo, szerzunk pillango alakut a most itthon levo sima helyett, es az meg jobb lesz. Mert rajottunk, h az a baj, h nem kapja be eleg melyen, es ezert a bimbon kersztben sebeket okoz, tipikus. Es azert nem megy eleg melyre, mert a nyelve nincs elore nyujtva, hatul felpupositja (pedig jo hosszu nyelve van, szokta ram oltogetni...). Igy a vbimbovedo majd talan jobban betolakszik, es talan, ha bejon, egy ido utan el is hagyhatom majd. Jaj, nagyon jo lenne.
Udv
h
holly
 
 

 
 

Sziasztok!

Volt egy kis időm, megalkottam a születéstörténetet. Megpróbálom csatolni.

<!--attachment: D_vid_sz_let_se-136951.doc*mime_msword.gif*application/msword*29.2*D%e1vid+sz%fclet%e9se*D%e1vid+sz%fclet%e9se%2edoc --><center><pre>
KépDávid születése
Dávid születése.doc (29.2 k)</pre></center><!--/attachment-->

Van három képem is, remélem sikerül feltenni.

szülőszobára menet:
<!--attachment: szuloszobara_menet-136952.unk*attachment_icon.gif*application/octet-stream*184.8**szuloszobara_menet%2etif --><center><pre>
Kép
szuloszobara_menet.tif (184.8 k)</pre></center><!--/attachment-->

a legnagyobb és a legkisebb:
<!--attachment: AnnaDavid1-136953.unk*attachment_icon.gif*application/octet-stream*113.7**AnnaDavid1%2etif --><center><pre>
Kép
AnnaDavid1.tif (113.7 k)</pre></center><!--/attachment-->

hárman:
<!--attachment: harman-136954.unk*attachment_icon.gif*application/octet-stream*138.6**harman%2etif --><center><pre>
Kép
harman.tif (138.6 k)</pre></center><!--/attachment-->

Piros

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Próbálom újra a képeket:

Kép
Kép
Kép

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Piros! Gyönyörű a kisbabád,mekkora haja van! Mieink mindig kopaszan születnek. Látszik,hogy mennyire örülnek a kistestvérnek!
Holy! Én ha tejet vagy tápszert vittem magammal bármilyen étteremben kértem,hogy melegítsék langyosra,ill. van egy szivargyújtóról üzemeltethető melegítőnk,megmelegítettem és cumisüvegtermoszban 1-2 óráig meleg marad. Ezzel gyakorlatilag bárhová eltudtunk jutni,ill így jártam dolgozni is. A mostani baba is így lesz, 2-3 hónapos korától mindig lesz itthon lefejt tej,ha megcsúsznék és nem érek haza etetésre.Sajnos a rendelőbe nem vihetem be mert nagy a fertőzésveszély!
A 32 heti UH szerint a baba jól van,már csak pár hét és pakolhatok én is!
Sziasztok! Jó babázást: Judit
fanniflóra
 
 


Judit,
tapszer es lefejt tej eseteben mennyi az az ido, amit meg langyosan tolthet a cucc? A cumisuvegeket sterilizaljuk, ezekbe rakjuk vagy a tapszert, vagy tejet adagolunk bele, es azonnal hutobe rakjuk. Szobahomersekleten meddig birja igy a kaja? Ha kaja kozben elalszik, de kesobb eszebe jut, h enne meg, ujramelegitheto a kaja, vagy azt mar ki kell dobni, es ujat elovenni? Hutve meddig tarohato a kesz tapszer? (A doboz azt irja, mindig frisset kell csinalni, de magyarazd meg egy meg nem megallapodott babanak, h fel orat kell varnia a kajara, mig anyja forral-hut-kavar-hut. Kesobb nem lesz gond, ha azonos idokben eszik majd, de meg ez nincs igy.)

Most felmerult a gynu, h lehet, h megis kicsit le van nove a nyelve. Nem latszik rajta, de a szajaba nyulva valahogy megis tulsagosan elol van a fek. Csutortokon orvos megnezi, meg a servet is, mert kijott neki a koldoken. Nem nagy, azt olvastam, egy eves koraig nem is kell vele csinalni semmit, majd visszamegy, de azert orvos lassa. Persze nem tudom, mit csinalunk, ha kiderul, h a kisse lenott nyelv miatt nem tud szopni rendesen. Teny, h a nyelvet nem dugja rendesen elore, es hatul felpuposodik a nyelve is.
holly
 
 


Dirtha!

Most láttam csak, hogy lemaradtam a gratulációról! Nagyon szépek voltatok az esküvőn, megérte a készülődés.

Holly!

Sajnos a felmelegített anyatejet már nem tudod újra melegíteni. Legalábbis nem egészséges. A kisebb adagokat tudom javasolni. Tárolni hivatalosan hűtőszekrényben max. 24 órát szabad a kórházi csecsemős nővérek szerint. Miután a PICre nem lehetett du.5 és reggel 8 között menni és az újszülött osztályon lefejt tejet nem vihettük át a babáknak, így most én is elégsokat kérdeztem erről, mert az éjszakai fejés eredményét hazamentettem lefagyasztani. Tápszer-ügyben nem vagyok otthon.

Fanniflóra!

Valóban mázlim van, még a kisebb sem féltékeny. Inkább attól kell tartani, hogy a nagy ölelgetésben, puszilgatásban kiborítja a hordozóból vagy egyszerűen ráfekszik. De ez még a jobbik. Különösen azért tudom értékelni, mert egyébként meg elkezdte a dackorszakot és csapkodja is az embereket. A nővére rendszeresen kap (a mamlasz meg hagyja), de apja, anyja is kap, amit nem engedek persze. Így most sokat rakom büntiből a kiságyba hisztizni. Szerencsére januártól bölcsis lesz és a bemutatkozó órában hétfőn nagyon jól érezte magát. Haza sem akart jönni.

Egyébként a két csajnak összesen nem volt ennyi haja gyárilag.

P.

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Piros,
elolvastam a torteneted, az inkubatoros resz eleg kemeny lehetettKép Nekem "csak" sima kekfeny miatt volt bent mindket gyerek, de en akkor is sirva fakadtam a latvanytol, pedig tudtam, hogy ez aprosag.
A becsult sulyra azt irod, hogy nagy babara tippeltek, 2500 gr. Ezt nem ertettem, elirtad?

A nemletezo feltekenyseg miatt irigykedem, nalunk csak mostanra mult el, nagyjabolKép

David szulinapi tablaja, kisse megkesve:

Kép

Holly,
miert nem tartasz forralt vizet keszenletben egesz nap? Es mikrozni nem mersz? Mert igy csak fel perc lenne egy kajalas elokeszitese.
Nyelvfeket fel szoktak vagni ujszulott korban, ha le van nove, azt tudom. De hogy ennyi idosen, az passz. Okoz masban is gondot ez kesobbiekben, mit tudsz rola? Esetleg beszedben?
Koldokserv nalunk is van, ket evesen se csinaltak vele semmit, azt mondtak, legyen 3 evKép

A szoptatas topicot szoktad olvasni? Ugy remlik, valaki nemreg irt arrol, hogy hogyan lehet "gyakoroltatni" a babat a helyes szopira, az ujjunkkal. Merthogy ott jol el lehet igazgatni a nyelvet, ajkait. Persze csak teli hassal mukodik, gondolomKép

-Afonya
afonya
 
 


Constanze penteken irt utoljara. Lassan haza is er, ha szombaton megszultKép

-Afonya
afonya
 
 


Persze, elírtam 4200-ra saccolták. Egyébként ez az egész PIC dolog elég embertelen.Ráadásul a túrázással és az este nem mehetsz a közelébe dologgal Győrben még meg is nehezítik. Minedestre nem kívánom senkinek.

Reméljük Constanze-nak szebb élményei vannak.

P.

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


nem vagyok egeszen tisztaban a sterilitas alapjaival. szoval ha forralok vizet, azt monjuk tarolhatom egy pillepalackban a hutoben, es ha kaja kell, felmikrozom, feloldom benne a port, es kesz? ez igy jo? nem lesz tele bacikkal? most meg birna, mert kap tejet, de szopi hijan ez nem marad mindig igy, nem tudom majd kovetni az igenyet. kesz kajat,tejet nem mikrozunk, nehoy vmi tonkremenjen benne, van egy melegitonk, annak ez 3 prc, de ha bog, az is sok.
holly
 
 


Sziasztok! A többiek már megírták,hogy a már melegített anyatejet nem célszerű újramelegíteni.Hidegen anyatejes zacsiban 1 napig jó,de ha éreztem aznap már nem kell,szépen ment a a fagyasztóba,dátum,mennyiség feltüntetve.Mindig volt 1/2 és egész adag is.Steril zacskót apatikában tudsz venni. A tápszerhez minden reggel forraltam vizet,és átöntve egy előző este kiforralt ,fedeles hőálló kancsóban tároltam a vizet.Ha kellett a forralóban 1 perc alatt felforrt a víz,és a hideggel megfelelő arányban keverve azonnal szórhatod bele a port,és máris ehető.fontos,hogy a cumisüveg stb mindig kilegyen forralva,ajánlom a mikróban használhatót.Volt egy nagy műa.tálam is fedővel,ebben tároltam a tiszta cuccot.A bacik miatt szerintem így nincs miért aggódni,több jut be a levegővel napközben.A sterilező folyadékoktól viszont viszolyogtam,mindig az volt az érzésem,hogy m-arad benne,így nem is használom.
Írj,ha még tudok segíteni nem akarok az okostojás szerepében lenni.Mi 9 hónapot szoptunk,de a végefelé és utána 1 évig ment a tápszer is.Csak 2 éves koruk után tudtak tejet inni.
Remélem a kicsi is tud majd sokáig szopni,de a fejegetés akkor is megy párhuzamosan.
Sokat keményedik a hasam,néha járni sem bírok,de remélem januárig kitartok!
Üdv Mindenkinek!
Judit
fanniflóra
 
 


PIros! Nem tudom elolvasni a történetedet,pedig nagyon érdekelne! Mindig hibásnak írja.
fanniflóra
 
 


Megpróbálom csatolni újra. Kicsit béna vagyok a számítógéppel, bocs.

Piros<!--attachment: david-137379.doc*mime_msword.gif*application/msword*29.2**david%2edoc --><center><pre>
Kép
david.doc (29.2 k)</pre></center><!--/attachment-->

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Holly!

Találtam egy másik topikban infót a szoptat-ról, meg linkeket. Esetleg nézd meg.

P.

Az a lényeg, hogy a melledet minél több inger érje. Van egy olyan pótlást szolgáló eszköz, amit nagyon dícsér mindenki, aki csak használta. Macerás a tisztítása, de beválik. Íme a fotója:

http://www.medela.hu/Specetetok/Sns/frames.htm
http://www.szoptatasert.hu/belso.php?inf=oktato_elsohet41

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

Voltunk Győrben múlt vasárnap. Tetszett a vásár Bálintnak is. Megnéztük a Széchenyi téren az állatkákat. Nem is tudtam, hogy van ilyen, a vásárt néztük, meglepődtem, hogy idén állatokat is lehet simogatni.

Hazafelé beugrottunk a Brendonba. Akkor már fáradt is volt a fiam, akart egy kicsit szopizni. Hát nagyon nem tetszett, hogy a naaaagy Brendon BABAboltban nincs egy luk, ahol szoptatni lehetne. Mindegy, maradt a kocsi kint a -10 fok hidegben.Kép
Azért jókat csúszdázott.
andisz
 
 


Sziasztok!
Keddenként megyünk tanácsadásra Pannával. Egy hét alatt hízott 44 dkg-ot. Jól megszídtak bennünket, mert ez sok...sokat eszik a kis békánk. Most megpróbálom vele betartatni a 3 órát. Képzeljétek el, hogy tegnap éjszaka 5 órát aludt egyfolytában Kép ÉLJEN! Tegnap este 10-kor aludt el, 2-kor keltünk és 6-kor. Ez olyan jó!!!
Constanze-k biztos, hogy már otthon vannak Kép Kíváncsi vagyok, mi újság náluk.
Piros még egyszer gratulálok a kisfiadhoz. Nem láttam még babócát ekkora hajjal, gyönyörű!
Sziasztok
Lina
flina
 
 


Flina,
inkabb valassz masik orvost!!!!! Hogy fogod vele betartatni a harom orakat, ha uvoltve bog majd a kajaert? A hajam tudnam tepni, amikor olyet hallok!!! Annyit eszik, amennyit akar, mert pont annyi kell neki. Es ha egyik heten meg kevesebbet fog gyarapodni, mert az is elofordulhat, akkor meg majd azt tanacsolja a doki, h adj neki tapszer-potlast, mert ugy tunik, nem eleg a tejed?! Hihetetlen, mennyi marhasagot tudnak tanacsolni a tanacsadason, de hallgass az osztoneitekre. A babad pont anyit eszik, alszik, kakil amennyire szuksege van, amig egeszsegesnek latszik, es jo a kozerzete. Ne akard eheztetni, tudjak a kis mazsolak, mi kell nekik. Mivel szopik, ugysem tudnad tomni, mert ha nem akar szopni, hiaba is tuszkolnad a cicid a szjaba. Az anyatejes babak NEM HIZNAK EL!!!! Meg ha eleinte pufoknak is latszhatnak, mire kialakul a kisgyerekes formajuk, a hurkak is lemennek siman roluk. Valamibol megiscsak noni kell, nem??
Komolyan, Flina, biztos csak vicceltel, amikor azt irtad, harom orakat akarsz vele betartani (ejjel eg felebreszted megis, ha letelt a harom ora?).
Udv
H
holly
 
 


Sziasztok!

Flina!

Csak helyeselni tudok Hollynak! Nem kell foglalkozni a károgással. Ha a babád jó kedélyű, nyugodt, alszik eleget, akkor biztosan nem éhes. Túlenni pedig nem tudja magát anyatejből. Szerintem az anyatej is olyan, mint a vízben oldódó vitamin: a felesleget kipisilik.

Szerencsére nálunk nincs gond a szopival. Igaz, az előző kettő már formára faragta a cicimet. Sietek lekopogni, de talán most a gyulladást is megúszom. Én bizony - ha kell, ha nem -, felcuppantom a babát. Úgy értem, ha esetleg két étkezés közben csuklik, vagy nyűgös, akkor is megkapja. Nagyjából egyébként ráállt a három óránkénti evésre, de ha pl. jól elalszik, akkor probléma nélkül kihagy egy evést és csak kb. 5 óra után kér újra.

Időszakosan is változik a dolog. Három hetesen és három hónaposan írnak az okos könyvek egy-egy nagyobb ugrást az igényekben. Lehet, hogy Pannánál éppen most van ez a három hetes kori ugrás és azért akkumulált többet. De később is megfigyelhető, hogy van, amikor súlyra, van amikor inkább hosszra gyúrnak a kicsik. Mi eleve megbeszéltük a védőnénivel, hogy nem megyünk túl gyakran méreckedni, mert nagysúlyú babaként úgysem fog rohamosan gyarapodni és egyébként sem mérvadó. Így csak három-négy hetenként megyünk majd. Tudom (emlékszem), hoyg első gyerekesként bizonytalan az ember és hajlamos hinni a tapasztaltabbnak tűnő gondozóknak (elvégre nekik mégiscsak a szakmájuk), de bízz magadban és a babádban is. Ne aggódj, ő majd jelzi, ha kevés (vagy sok) a kaja. Előbbi esetben üvölteni, utóbbiban meg visszaköpködni fog.

Piros

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

Flina, én már nem is mondok semmit, mert Hollyval és Pirossal teljesen egyetértek. Nekem volt itthon egy mérlegem, de csak azért mértem meg eleinte hetente, hogy a babanaplójába be tudjam írni. Védőnőhöz sem túl gyakran jártam. Akkor mentem tanácsadásra, mikor oltásra vittem. Egyébként csináltam mindent úgy, ahogy gondoltam, pontosabban, ahogy Bálint gondolta.

Amikor sírt cicire tettem, ha éppen nem az kellett neki azt jelezte. Akkor kicsit sétáltam vele, esetleg büfizett. Bálint is nagy baba volt, de ha mondjuk 3 kilósan születik akkor is így csináltam volna.

Úgyhogy szerintem se hallgass az ilyen tanácsokra, csináld úgy, ahogy Te érzed! Te tudod legjobban, mit szeretne a babád!

Ha pedig addig már nem írnék ide, mindenkinek KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK!

Kép

üdv!
Andisz
andisz
 
 


Sziasztok!
Persze, ha a pici többször akar enni, kapja a cicit. Nem úgy működik,hogy éheztetem a gyereket én is mondtam, hogy ha sír a pici a cici után, ők fokják hallgatni vagy??? vagy éheztessen? nevetséges...de viszont, arra jó volt, hogy most már tudom, hogy miért fáj a pocikája. Túl eszi magát és nem tudja rendesen megemészteni. és egyébként, mikor evett és utána jött a görcs nála én mindig vigaszcicire tettem, erre ő még megszívta magát és ettől is fájt a hasa...ördögi kör. Most már ezt cumival oldjuk meg! Erre jó volt a felismerés. De maximálisan tényleg hülyeség volt a doki javaslata, ezt tudom én is...azért köszi nektek. Egyébként már a harmadik éjjel alszik egyszerre 5 órát- dehogy keltem fel!!!- és sokall jobb is az emésztése, nincs a rengeteg hascsikarás...
Lina
flina
 
 


sziasztok!
Megszületett december 12-én kislányunk, Ajna, 3140 g és 48 cm.
Már itthon vagyunk.
Egyelőre annyi, hogy a szülés baromi gyors volt, ali g értünk be, viszont utána a többit nagyjából szívesen elfelejteném.
Sokat kell pihiznem, mert nagyon rossz a vérképem, ezért nagyon gyenge vagyok.
Majd még jelentkezünk!

Kép
Kép
Kép
constanze
 
 


Bogi! Üdvözöllek az anyák táborában!Szívből gratulálok a picihez! Legyen nagyon sok örömötök benne! Jó egészséget nektek!
Puszi Lina
flina
 
 


Gratulálok Ajnához, kívánom, teljen benne nagyon sok örömetek!!
holly
 
 


Constanze!

Jó pihenést és sok-sok boldogságot kívánok a kis Ajnához! Otthon majd felerősödtök!

Várjuk a képeket és a történetet is, ha majd lesz rá érkezésed.

Piros

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok lányok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok. Én most várom első babámat.
És a győri kórházról szeretnék információkat.
Ami érdekelne: a beöntés rutin e? gátvédelmet lehet e kérni? illetve mennyire bababarát.

Köszi mindenkinek:

Hajni
Vendég
 


Sziasztok!

Gratulálok Ajnához, biztosan olyan szép, mint amilyen a neve!!!

Nem jövök túl gyakran,de meg sem tudom számolnni, mennyi babuka született mostanában itt!

Piros, gyönyörűek a gyerekeid és Neked is gratulálok a hajas babádhoz! Vigyázzatok magatokra!

Én el vagyok havazva, az esküvő óta intézkedünk, elindult a lakáshitel-ügy, kzben átíratni a papírjaimat a névváltozás miatt... Nagyon várjuk már a karácsonyt, Benjaminnak ez lesz az első "igazi", tavaly csak három hónanps volt akkor.

Legyetek jók, puszi

*Dirtha
dirtha
 
 


szia hajni,
nov 15-18 datummal irtam ide elmenyeket. udv koztunk.
h
holly
 
 


Sziasztok!

Üdv az új fórumlátogatónak! Sajnos én csaka császáros élményeket tudtam leírni, amit feljebb olvashatsz is, de ha van kérdésed, amihez hozzá tudok szólni, írd meg bátran. Pl. a beöntést nálam elrendezték azzal, hoyg aznap már volt széklet. Persze nem tudom, hogy normál szülésnél is beérik-e ennyivel.

Gondolom most mindenki karácsonyozik ezerrel, így nem nagyon szaporodnak a beírások. Mindenesetre az összes babának és mamának, papának sok-sok boldogságot, egészséget, gazdagságot kívánok az eljövendő esztendő(k)re és gyertyafényes, mézeskalácsszagú családi karácsonyt!

Piros

Piros

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Kép
Ez itt a kislányunk.
Kép

Kép
Kép
Kép
constanze
 
 


Constanze! Gyönyörű Ajna! Annyira szép!!!!Kész hölgy! Nagyon aranyos a blúz rajta!!!! Ki hímezte?
Pusz Lina
flina
 
 


Constanze,
nagyon szep Ajna, tenyleg nagyon lanyos!
Mi az a feher a bal csuklojan? Es mi volt rossz a verkepedben? Remelem, mar jobban vagy.

Szia Hajni,
udv ittKép Beontes nalam nem volt /keresre eltekintettek tole/, gatvedelemmel probalkoznak, amde elso babanal szinte mindig vagnak. Masodik babanal olyan 60%-ban sikerul elkerulni allitolag.
Bababaratsag: rooming ess szoptatas szempontjabol szerintem szinte maximalis /anyabaratsag mar nem annyiraKép/, de itt is van orrleszivas, neonfeny szuleskor, stb. A masdik nekem csaszar lett, delutan 6 korul, de csak este 9 korul vittek el a babat es a reggeli vizit utan mar hoztak is. Utana allandoan velem volt. Keves korhazban van ez igy, en ugy latom.

Boldog, bekes Karacsonyt kivanok mindenkinek!

Es akkor egy unnepi tabla:

Kép
afonya
 
 


Sziasztok!

Elég rég jártam erre, számtalan okból, hirtelen követni sem tudom a változásokat, de gratulálok minden új babához! Meseszépek! Mostmár mi jövünk. Kép Már alig várom!
Az elmúlt hetek nálunk csupa betegségről, kórházról szóltak, úgyhogy most már igazán eltökélt vagyok, hogy hazajövünk szülés után azonnal - persze csak ha itthonról sikerül kitakarítani a bacikat. Mindenesetre senkinek nem kívánom azt, amit mi most tapasztaltunk a kórházban!!!!!!!!!
Remélem, mindenkinek szép, vidám és egészséges karácsonya van, és senki nem nyomja az ágyat rajtunk kívül.
Mivel fogalmam sincs mikor járok legközelebb erre, ezért most szeretnék nagyon boldog, békés egészséges, vidám babázós újévet kívánni mindenkinek!!!
Azért majd jelentkezem ha kibújt a baba. Remélem mielőbb. Kép

Kamilla
fióka
 
 


Sziasztok!
Utólagosan is kívánok családom nevében is mindenkinek nagyon Boldog karácsonyt!
Kép Kép
Lina Panna és András
flina
 
 


Írtam szüléstörténetet, majd aztán vissza is olvasok. A szülés utáni napokról majd később írok.

Mindekinek nagyon boldog karácsonyt!!

Szóval szombaton már kicsit furán éreztem magam. De nem gondoltam semmi különösre. Teljes véletlenségből ebédre palacsintát sütöttem, utána jöttem rá ennek jelentőségére.:-) Délután elmentünk sétálni, de most valahogy az sem esett olyan jól, olyan nehéznek éreztem magam. Mikor haza értünk, akkor lefeküdtem, erre ismerőseink szóltak, hogy átjönnének némi számítógépes másolás miatt hozzánk. Nem nagyon örültem, mert fel kellett kelni és bevetni az ágyat. Hoztak egy zacskó málnalevél teát, amit a nőnek nem volt ideje meginni, mert megszült. Hát nekem sem volt időm kibontani.:-))
Este aztán még összebújtunk a férjemmel, bár már nem volt könnyű 38 hetesen.:-)) De jó volt ez a fajta gyengédség a lelkemnek. Aztán bealudtam.
Hajnalban valami furcsára ébredtem. Úgy fél öt lehetett, furcsa, de erős fájásokat éreztem. De jó sok idő volt kettő között. Aztán kezdett sűrűsödni. 6 körül úgy éreztem, hogy ez már elég sűrű (nem méregettem), és ez tuti szülés lesz. Elmentem ezért a fürdőbe kicsit rendbe szedni magam. Mire odáig jutottam, hogy zuhanyozzak és hajat mossak már nagyon rosszul voltam, hánytam és a fájások alatt csak guggolva volt jó, de hát akkor már be kellett fejezni a hajmosást. 7 körül felébredt a férjem is, aki rögtön mondta, hogy most azonnal induljunk, hagyjuk a fenébe a pakolást, majd ő később behozza, ami itthon maradt, de én nem akartam engedni, azt hittem még sok van hátra. Ő olyan ideges volt, amilyennek még nem láttam, én meg tök nyugodt és higgadt. Mivel én már képtelen voltam, ő szárította a hajamat, de csak félig sikerült, mert &#189; 8-kor elfolyt a magzatvíz, és akkor már indulni kellett. A szülésznőnk szerencsére pont ügyeletes volt, mert ha még érte is el kell menni (nem a városban lakik), akkor lekéssük a szülést.:-) Olyan &#190; 8 és 8 között értünk be, a kórházi zárójelentés szerint 8.01-kor vettek fel. Az ügyeletes megnézett, 3 ujjnyira voltam akkor már nyitva. Ekkor kellett volna bediktálni mindenféle hülye adatot, de én akkor már erre nem voltam képes, mert egyfolytában hánytam. Mikor leszálltam a vizsgálóasztalról csak annyi erőm volt, hogy hánytálat kérjek. Persze nem volt&#8230;A szülésznő egy összecsavart takarót tartott elém, közben a férjem mondta el az összes adatot. Minden egyes hmmm öklendezésnél éreztem, hogy alul ömlik a víz belőlem. Közölték, hogy itt nincs már idő túlzott előkészítésre, csak egy húzást csináltak a borotvával, beöntés sem volt, sem fájás nézés. Egyből mentünk a szülőszobára. Ott bekötötték az infúziót (folyadék) rám tették a CTG-t, de csak a szívhangfigyelőt (a szülésznő mondta, hogy látja rajtam, hogy jók ezek a fájások), én meg csak szorongattam éppen annak a kezét, aki arra járt (férj, szülésznő).:-)) Megérkezett a dokim, aki megnézett, és mondta, hogy már csak el kell simítani a méhszájat, be ne csípődjön. Na az nem volt valami kellemes érzés, azt hiszem hatalmasat nyögtem közben. És már mondták is, hogy levegő, meg bent tart, meg nyom, én meg nem értettem, hogy akkor ennyi volt a vajúdás?! A doki először nem rakta kengyelbe a lábam, de annyira remegett, nem tudtam megtartani, ezért feltették. Először nem volt kényelmes, de addig állítgatták, amíg tök jó nem lett. Mivel éppen senki sem szült, ezért a legbenső, eldugott, egy személyes, vadi új szülőággyal felszerelt szobában lehettünk (ahol ki lehet pl. szedni az ágy alját, majd visszarakni meg ilyesmi). A nyomás mikéntjére elég nehezen éreztem rá, de mindig szóltak, amikor jól sikerült, és próbáltam eltalálni, így azért haladtunk. Közben nem sokat érzékeltem a külvilágból, még azt sem, hogy a férjem tartotta a fejemet a megfelelő pillanatokban, és oxigént tartott a szám fölé. Közben esni kezdett a baba szívhangja (nem vészesen, mert ezt érdekes módon meghallottam, és kinéztem a CTG-re, láttam, hogy 86), és valahogy nem haladtunk, ezért a doki kérte a vákuumot. Ajna nyakára rá volt tekeredve a köldökzsinór, ami mindig visszarántotta a fájásszünetekben. Azért a fájásszünetek alatt megtartották a vákuummal, de nem húzták, amikor jött a fájás így hamar ki is tudott csúszni. Egybe kijött az egész gyerek. Na az nagyon jó érzés volt! Nem is volt a fején olyan nagy pukli, ami a vákuumos gyerekekre jellemző, mert nem kellett húzni. Estére szépen helyre is jött. Utólag kérdeztem meg azt is, hogy mikor született meg, hát 9.21-kor. Ez ám a villámtempó!! Közben persze volt gátmetszés, de nem éreztem semmit, azt sem, hogy rendesen tovább repedtem. A férjem azt mondta, hogy rettenetes hangja volt, azt hitte eltört valamim. Ugyanis a doki még korábban (méhszájsimítás alkalmával) mondta, hogy eléggé belóg a farokcsontom. A doki mondta, hogy na megvan a tesónak is csinálva a hely&#8230;Azt is elmondta, hogy az én termetemhez képest olyan nagy volt, mintha egy normál alkatú nő szült volna meg egy 4,5 kilós gyereket, és a következő ne növesszük ekkorára.:-)
Amikor megszületett Ajnát rögtön a hasamra tették, még lüktető köldökzsinórral. Amikor már nem lüktetett, akkor elvették és a férjem elvágta a köldökzsinórt. Később mesélte, hogy nem is volt olyan könnyű, mert, hogy igen vastag. Ők akkor elmentek mérlegelésre, meg ilyesmi, rám meg életem legszörnyűbb élménye várt, a rendberakás. Persze előtte még megszületett a méhlepény, de az semmi sem volt, egyet nyomtam, aztán kicsusszant. A rendbetétel legalább ötször rosszabb volt a szülési fájdalmaknál!! Fogalmam sincsen miket csináltak, csak, hogy rettenetesen szenvedtem, nyögtem, elnézést is kértem a dokitól, aki kedvesen annyit mondott, hogy ő kér elnézést, hogy ezt kell csinálnia. Mikor alul végzett jött a hasamhoz, és veszettül nyomkodta. Minden nyomásnál éreztem, hogy alul jön ki a vér, és annyira rossz volt, hogy majdnem letéptem a doki kezét, aki persze nem engedte&#61514; A dokim gondolkozott a tranzfúzión, de aztán úgy vélte, hogy nagyobb a kockázata, mint a haszna és nem kaptam. (másnap csináltak egy vérképet, ahol is a HGB 5,6 lett! Még a 34. héten is 118 volt&#8230;, baromi kevés.)
Mikor ezt végre túléltem beengedték a férjem a babával, aki már nagyon ideges volt, mert ők régen készen voltak, be akart jönni, de a doki nem engedte. Ajnácska 3140 grammal és 48 cm-vel, 35-ös fejjel született, 9/10-es Apgarral. Akkor megkaphattam újra. Na az leírhatatlan érzés volt!! Kicsit magunkra hagytak végre. De aztán jött a szülésznő, hogy segít az első szoptatásnál, de közben megjött újra a doki is, aki még nem engedte, mert újra hasat nyomogatott&#8230;De aztán jöhetett az első szopi!! 2 órát töltöttünk megfigyelésen, utána pisilni kellett volna, ami persze teljesen reménytelen volt, ezért megkatétereztek. Utána át akartak szállítani a kórterembe, tolószélen, de az is reménytelen volt, mert akkor eszméletlen szédülés és fülzúgás jött rám, ezért inkább hordágyon vittek. Délután 2-kor újból pisilni kellett volna, de megint nem sikerült. Most még nem katétereztek meg, mondták, hogy 3-kor újra próbáljuk, zuhanyozással együtt. És akkor sikerült!! Igaz 10 percet ültem a WC-n, de sikerült!! Nem gondoltam, hogy ez ekkora örömmel tölt majd el!! Ajnácska totál bealudt, megérkeztek anyukámék is, teljes volt az öröm. Akkor még nem tudtam, hogy milyen napok következnek&#8230;

Kép
Kép
Kép
constanze
 
 


Sziasztok!
Új vagyok ezen a fórumon, de szeretnék hozzátok csatlakozni. Igaz még győri sem vagyok, január végén fogunk Győrbe költözni.Remélem azért bevesztek a csapatba. Nikinek hívnak 28 éves vagyok. Jelenleg Miskolcon lakunk, de a férjem Győrben kapott állást ezért költözünk az ország másik végébe.
Van már egy 1,5 éves lányunk, Eszter. Most várjuk a kistesót 2005 április 2-re vagyok kiírva. Ő fiú lesz és Bálintnak fogják hívni.
Ezért vagyok egy kicsit berezelve, hogy elmegyünk teljesen új helyre ahol nem ismerünk senkit még a várost sem.
Szeretném a segítségeteket kérni szülész orvossal kapcsolatban, hogy tudnátok-e valakit ajánlani.
Másik kérdésem pedig, hogy szerintetek két kisgyerekkel hol érdemes albérletet keresni, a város melyik részén, ami viszonylag nyugis, de mégis minden közel van.
Hát ez első bejelentkezésnek elég hosszúra sikerült, remélem van türelmetek elolvasni.
Én is szeretnék gratulálni a legfiatalabb apróságokhoz!!!
Niki
retimama
 
 


szia retimama,
udv gyorben. biztos fogsz jo orvost talalni, itt nagyon sok van. en ajanlom az enyemet, ha erdekelnek reszletei, irj a holly_@freemail.hu-ra. gyor amugy nem egy rossz hely, inkabb azt irnam ide, szerintem melyik varosreszbe ne koltozzetek: ujvaros, marcalvaros 1., jerevani uti lakotelep, adyvarosban az ifjusag krt, ban aladar ut, kodaly z. u., es gyarvarosban is inkabb csak a matyas ter-tompa u-puskas t. u altal bezart resz jo. a fenti helyek vagy tul gettosok, vagy a szomszedok nem igazan jok... mi szabadhegyen lakunk, ez jo, de inkabb kocsival jo kozlekedni, nadorvaros jo, a kozlekedese is, meg talan meg revfalu. a tobbiek biztos mondanak meg valamit, ha masfele laknak. terkepen ezeket a neveket megtalalod. ha szukos a keret, es panelt vesztek ki, en marcalvaros 2-re mennek, laktam ott. buszkozlekedes jo es gyors. ha sok a le, akkor revfalu, onnan gyalog is kozel a belvaros. bar az altalam nemreg felfedezett szuper hely a bolyai farkas utca, ami gyarvarosban van. gyonyoru hazak vannak ott, es gyarvaros nem a vilagvege. a budai u. elejen most nagy bevasarlokozpont epul, ha birjatok az epitkezes zajat, ott talan olcsobb most az alberlet, aztan csak ki kell varni, h az legyen a varos kozepe...

ja, es ha valakinek egyszobas lakas kell az illyes gyula utcaban, az szoljon! nagyon csendes helyen van, zoldet latni az ablakbol!
holly
 
 


Szia Holly!
Köszi a gyors felvilágosítást.
Nem tudom, hogy-hogy állsz a bimbóvédővel. Én az Eszter lányomat 14 hónapos koráig ezzel szoptattam, mert az volt a gondunk mint neked, kisebesítette a bimbómat. Úgyhogy nekünk bejött.
Azóta pedig amióta egyedül alszik el, kb 1 éves korától azóta a cumival és a bimbóvédővel alszik el. Ezt ő találta meg magának, ezzel dörzsölgeti az arcát, szemét.
Amint látod nekünk kettős funkciót is betölt.
Szia Niki
retimama
 
 


Sziasztok!

Bogi!
Ajna gyönyörű baba. Olyan formás. Lili is épp ilyen szép volt. Persze most sem csúnya Kép
GRATULÁLOK!
Gyorsan szültél mit ne mondjak.
És mi is jött utána? Olyan szörnyű volt a kórház?

Na én meg voltam UH-n. 66mm-es a baba, NT 1,9mm. Úgyhogy rendben vagyunk. Szilveszterkor töltöm a 13. hetet Kép Július 8-ra írt az UH terminust.

Sajnos az egész család olyan beteg, hogy ilyen még nem volt. Lili alig kap levegőt, fuldoklik a köhögéstől, már egy hete nem eszik, csak tápszert. Azért a vaníliás túrókrém lecsúszik neki, de semmi más.

Retimama!
Üdv köztünk.
Én győrújbaráti vagyok, és a barátaink miskolciak Kép Kereszty család. Építészek, lehet, hogy már hallottál róluk. Vagy esetleg a csillagászat kapcsán hallhattál róluk még Miskolcon.

Doki tényleg sok jó van Győrben. Az én dokim Likár Zsolt, de Holly dokija is szuper.

Én a Marcalváros I-en laktam, és szerintem nagyon jó hely. Elég nyugis, és a közlekedés is jó. Szerintem a szomszédokkal nem érdemes foglalkozni, mert tapasztalatom szerint a legtöbb helyen azt sem tudja az ember még évek múltán sem, hogy ki a szomszédja.
Révfalu nekem nem szimpi, és a közlekedés siralmas arra. Hol kapott munkát a férjed? Érdemes aszerint is nézni, mert bizonyos városrészek reggel és délután rendesen be vannak dugulva.

Puszi mindenkinek, és BUÉK: Bogi

Kép

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Bogi!
Nagyon tündéri Lili!!!

És örülök, hogy a kicsivel is minden rendben!! Családod tudja már? Lilinek szoktad emlegetni?

A kórház nekem elég szörnyű volt sajnos. Majd megírom részletesen azt is, de egyelőre nem volt időm, meg kedvem sem nagyon. LÉnyeg az, hogy nem voltam elégedett a csecsemősökkel, nagyon-nagyon gyenge voltam, a gátsebem nagyon ramaty állapotban volt (ma tudtam először ráülni...), és így nehéz volt a babát is ellátni, miközben én is ellátásra szorultam volna. Mivel a babák ágya tök magasan záródik, én meg alacsony vagyok nehéz volt kikászálódni és kivenni, ezétr inkább az ágyamban aludt Ajna, köv.képpen én nem sokat aludtam. Amikor ő nyugiban volt, akkor más gyerek ordított, sosem tudtam aludni normálisan. A tápszert úgy döntötték bele, hogy éjjel hatalmasakat bukott, a fáraszt hozva rám stb.

Kép
Kép
Kép
constanze
 
 


Mindenkinek boldog új évet!!!!
holly
 
 


Hát az nem túl jó. Nekem szerencsére ilyen élményem nem volt, pedig én hisztis voltam. Mármint nagyon rosszul voltam, magas volt a vérnyomásom, az ájulás határán voltam, talán egy éjszaka aludt csak Lili mellettem, különben mindig kiadtam, mert nem tudtam rá figyelni. Hol a tejem volt kevés, és állandóan sírt, kivittem pótlásért, és mondták, hogy hagyjam ott, pihenjek nyugodtan, reggel hozzák. Első éjjel a műtét után amúgy is elviszik őket, de akkor meg a szomszédomtól nem tudtam aludni, úgyhogy én 5 napig semmit nem aludtam, és akkor már rettegtem, hogy meghalok. Kibotorkáltam a nővérekhez, ők elvitték inkubátorostól Lilit (kék fény alatt volt), nekem adtak nyugtatót, amit nem vettem be, és jött a szülésznőm, aki addig ült az ágyam mellett és fogta a kezem, amig el nem aludtam. Másnap, mintha kicseréltek volna. De nap közben is mindenki nagyon rendes volt, az összes nővér.
Mondjuk én egy kicsit protekciós voltam, ami bár kellemetlen volt (ugyanis a férjem életének első, és legnagyobb szerelme az egyik csecsemős nővér). Bár a legtöbbször ő szabadnapos volt, úgyhogy nem sokat találkoztunk.
Szóval nekem olyan furcsa, ha rosszat hallok a kórházról. Mert ha az állapotokra mondják, akkor az igaz, mert balkáni, de a nővérek nagyon rutinosak. Rájuk mertem bízni a gyereket.

Ja, az UH-t a Papp doki csinálta, és tényleg sokat változott 1 év alatt. Most nem mutatott semmit, a monitort sem fordította felém, a férjemnek sem mutatott semmit. Képet kértünk, akkor elmosolyintotta magát, de nem volt túl közlékeny. Mindegy ez van.

Na puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Minden Anyukának, kisebb és nagyobb babának és Apukának boldog új évet kívánunk!!!

Dirtha, Benjamin

Ui. Áfonya! Réka tündéri, sajnálom, hogy Mátét nem skubiztam meg! Aranyosak voltatok, utána pár percig nem is tértem magamhoz, milyen kicsi Győr! Nektek is minden jót jövőre!!! (Amúgy arrafelé laktok?)
dirtha
 
 


Sziasztok!

Epp irni akartam, hogy talalkoztam DirthavalKép Az uuuugy volt... meglattam oket a TESCOnal a kocsijuk mellett es odamentem, Rekaval a karomban. Es megkerdeztem, nem szokott-e babanetezni. Vegtelennek tuno par masodperces csond utan Dirtha kinyogte, hogy de. Kozben a hangom is elcsuklott, mert atfutott az agyamon, mi van, ha nem o az, total hulyet csinalok magambolKép Raadasul az arcan tisztan latott, hogy keregeto, avagy kocsik kozott zoknit arulo erdelyinek nezett, ahogy odaleptem hozzaKép
Ennel mar csak a kov. jelenet volt kinosabb, amikor a ferjem kerdezte, kik voltatok. En meg mondtam, hogy babanetes ismeros. Mire o, hogy hogy a csudabol ismertelek fel benneteket. Mondottam en, hogy eskuvoi kepedrol. Mire o, hogy hat ott minden no egesz maskepp nez ki, de profi vagyok. Mire en, hogy nem is Teged, hanem a ferjedet ismertem megKép

Benjamin is csudahelyes. Azt mondjuk nem ertem, Te hova akarsz fogyniKép Igen, ott lakunk a kornyeken.

Mindenkinek boldog uj evet!

-Afonya
afonya
 
 


Boldog új évet kívánok mindenkinek!!!!

Niki
retimama
 
 


Csak egy rövid bejelentkezés 2005 alkalmából! Mindenkinek kívámon, hogy idén is olyan jó éve legyen, amilyet csak kíván magának! Most rohanok, mert az eltelt pár nap alatt igazi kis kényúrrá nQtte ki magát a kisfiam és most is követeli az anyját (vagy az adagját).

Piros

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

BÚÉK!

Bogiék!

Na ez nagyon gyors, és kevés volt, úgyhogy még írok Kép

Mi nem voltunk sehol szilveszterezni, csak a szomszédba áthívtak a csillagász barátaink. Úgyhogy kis spontán összejövetel volt, de szuper volt. Lili nagyon jól érezte magát, két csokigolyóval játszott órákig Kép

Na mostmár puszi!

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Mi itthon szilvesztereztünk. Igazi bulit csaptunk a gyerkőcökkel: kivételesen felfalhattak egy egész csomag sós aprósütit (a sütni tudó farkastól)és még a karácsonyfa-dézsmálásért sem szóltunk. Volt tánc és dekoráció is. Nem hiányzott a virsli sem. Sőt, a nagyobb egy egész órával tovább maradhatott fent. Így ráért 8-kor bevonulni a szobájába (pontosabban a mienkbe, mert ott szokott még fürdés után játszani kicsit és kb. fél kilenckor megy át aludni.

Csatolok egy képet, hogy lássátok milyen fergeteges hangulat volt.


Kép

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

Köszi mindenkinek a válaszokat.

Retimama!
Én Nádorvárost tudom ajánlani. Én a Babits Mihály és a Honvéd utcában laktam. Nagyon jó hely, nyugis, kicsit zöld. de 5-10 perc gyalog a város. Bár kicsit drága.
Az én orvosom Dr. Papp Zsolt. Nagyon meg vagyok elégedve vele. Szerintem nagyon aranyos. Viszont van egykét horror doki, akiket messze kerülj el. ha érdekel írok listát. Sajna én sok dokit végigjártam, mire találtam egy normálisat.

Hajni
Vendég
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?