Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Mackooo ez szerintem is így van a családok nagy többségénél. Hol fokozottabban jelentkezik hol kevésbé. Valószínűleg jót akarnak csak nem jól :-)
Karácsony: mi úgy oldottuk meg,hogy az egész család nálunk lesz 23-án estétől 25-én reggelig. Az én családom és a páromé is! A nappaliban kihúzható az ülőgarnitúra, van vendégszoba 2 személyesre bővíthető kanapéval és rengeteg szivacs, bőröndszivacs így mindenki elfér. Asztalból 3,75 m-re kinyithatót vettünk. Így a kihez menjünk először balhét kiküszöböltük. Amúgy meg szép a nagy családi összeröffenés. Az étkezéshez mindenki hozzájárul így nem én leszek 3 napig konyhaszolgálatos...

K.

cuiccolo
 
 


Mackoo,

A lényeg: NAGY NAGY gratula a kis pocaklakóhoz!

Kriszti

cuiccolo
 
 


Sziasztok!

Látom karácsonytéma van soron. Nálunk is gondok vannak mostanában:
Eddig úgy volt, hogy
24.: napközben anyu, este anyósomék, éjszaka kettesben
25.: apámék
26. férjem rokonai

Idén változott a dolog, mert sajna anyósom már nincs.KépKép
Tehát
24: napközben anyu, este itthon
25: érdekes!
26: anyósom családja
Szüleim 23éve váltak el, azóta minden 25én apámmal töltöttük a karácsonyt reggeltől estig. Apám 16 éve megnősült, a helyzett eddig változatlan volt. Persze a család bővült, apa, Sógor, Kincső, így már velük együtt 10en lennénk. Szombaton közölte apám, hogy lehet, hogy karácsonykor ebédre nem hívnak meg bennünket, csak a délutáni somlói menüre, mert a 91 éves nagyanyó nem bírná a felfordulást. Hülyeség! Tegnap elmondtuk mindezt nagyanyónak, aki majdnem sírva fakadt bánatában. Az igazi ok az lehet, hogy apám felesége lusta ebédet főzni 10 embernek, mert fáradt.
Már a tavalyi karácsony is fos volt. Ebéd után a nő és apám kint mosogatott a konyhában (van mosogatógép) mi meg bent néztük egymást. Aztán a nő bejött és a fáradságra hivatkozva lefeküdt aludni. Ja, amikor ébren van, akkor mindig fáj vaamilye és siránkozik, hogy milyen szegények. (lakásfelújítás, kocsicsere, nyaralás + egyéb baromságok az évi termés)
Nyáron nem engedte a nő, hogy lemenjünk hozzájuk a szülei nyaralójába, mert fáradt és mellettünk nem tud pihenni.
DE: az esküvőnkön az első sorba ült, így jóanyámnak a 2. sorból kellett a szertartást végignéznie.
Kincső születésekor rohangált utánam a kórházba, hogy ugyan mi van már, megszületett-e. Felajánlotta, hogy főz nekem ebédet, behozták a kórházba, majd közölte, hogy ő milyen fáradt, mert egész nap főzött. Húslevest kaptam tészta nélkül és húst 1 kismarék zsíros krumplival.
No befejezem.

Tali jó ötlet, mi itthon leszünk. Nálunk sajna nem lehet mert kicsi a lakás+tart a felújítás.

Autósülés: mi nem tudtunk drágát venni, így ez jutott - afrika szín:
http://bebibolt.hu/index.php?main_page=product_info&products_id=161&zenid=a9468f0b5f9c50c1da1400b41a97eac1

Kincső már kúszik, felül, feláll egyedül, van 5 foga. Mutatja, ha hintázni szeretne.
A haja pedig göndörödikKép

Ildi, gratula a picihez. Nekem a dokinéni azt mondta, hogy figyeljek oda, hogy mit eszek (tejterméket ne), mert attól fájhat a baba hasa. Vissza kéne olvasni a másik topikban.

Mackoo, de jó, hogy minden ok veletek. Már én is mondogatom apának, hogy jöhetne a köv. Végülis Kincs már 10 hónapos lesz karácsonykor.

Nálunk Anya tök jól áll az unokához. Nem szól bele semmibe, vagy csak akkor, ha már nem bírja tovább. A héten pl azért szólt (több napi gondolkodás után), hogy szerinte vékonyan öltöztetem a gyereket. Igaza volt.
Az etetésbe eleinte beleszólt, hogy adjak neki gyümit, teát, de megmondtam, hogy 6 hónapig semmit atejen kívül. Azóta viszont eteti, persze azzal, amit ő is adott volna nekünk. Így már evett csirkepöriből husit és vadast is.
Kincső imádja anyut, így bátran ott tudom hagyni, ha szabadulni szeretnék egy kicsit.

2 órája alszik a leányzó!
Kép

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26
 
 

 
 

sziasztok!
dr Domokos Tamásról szeretnék a lehető legtöbbet megtudni. (figyelem, nem Domokos Nándorról, aki a BM-ben dolgozik - hanem a fiáról, Domokos Tamás Nándorról, aki a Schöpf Méreiben dolgozik). Milyen a stílusa, mennyire lehet rá számítani, mennyit kér kb egy szülésért, stb. Azt akarom eldönteni, nála szüljek-e. Köszi minden infót!
Geni
devie
 
 


Sziasztok!

Sajnos a karácsonyi témához nem nagyon tudok hozzászólni, mert nálunk már nem élnek a nagyszülők.Kép De jó olvasni, hogy ti, hogy álltok ezzel a kérdéssel. Persze most jöhetne az a szöveg, hogy örüljetek neki, hogy problémát jelent, hogy hová menjetek először, de gondolom ezt ti is nagyon jól tudjátok, pláne így karácsony táján!! Mi biztos nem megyünk sehová, Ádi még csak egy hónapos lesz, de a tesók majd megnéznek minket.
A hasfájós tippeket köszönöm! Próbálok tejterméket nem enni, úgy látom, talán van némi hatása.
ildi
matt07
 
 


Ed,

Nagyon szép kincső ezen a képen. Megmutattam Marcinak, azt mondja eeeöööögeeááá és üti a billentyűzetett.

K.

cuiccolo
 
 


Ed, ez ne igazság h Te MINDI ilyen gyönöyrü képeket nyomsz fel...nekem meg marad a telcsi fotózója meg Maki bamba arca! Szerintem nagyon szép ez a legutóbbi képetek a vizcseppekkel...nekem szép, müvészi...

Cuicco, hááááááát....nemhogy 150 DE 180 egy fasza ülés. De utána betehetitek a nappaliba is (olyan komoly)...:-))))és gyönyörüek.
Mondjátok már meg végre honnan vannak mindig olyan helyes smiley-jaitok!!!!!!!!!
Elkeseritö a gyereküléspiac! Borzasztó a választék és nagyon magas az áruk!!!!!!
Én azért gondoltam a concord ultimaxra- mert az 0-4 éves korig jó. tehát lehet h megspórolhattam volna vele a babahordozót....mindegy. Mindegyik 160-nál kezdödik....sszák meg!!!!

Ja! Nagyon-nagyon tömi a kezecskéjét a szájába a fiú nálunk. Néha csuklóig benyomja. Nem lehet h már nem elég neki a tej? Még mindig nem mérem mennyit eszik (itt nem is tudom), de a múlt havi gyarapodás csak 30 dkg. volt.Így is 8,5 kg. Szerintem még mindig szopunk vagy...várjatok...5X,6X nappal. Este 9kor a 7.
Utána az éjszakai program jön...
Most vettem alma-, körte-, barackpürét...
Szerintetek?????
timili
 
 


Timi,
Ejnye, ejnye "bamba arca" nem is bamba, olyan ari volt a múltkor a kenguruban!!
Köszi az árinfót. A 180 még mindig jó ár itthon 50 körül van és felfelé.
Ráuszítom a tesóm is a témára szóljatok, hogy kinek milyen kell pontosan. Mivel mi is sokat utazunk ezen nem spórolunk (apa mondta :-)).

Marci is tömi a kezét szerintem a foga miatt, de lehet hogy ez csak baba szokás ?!
Ha szopi után nem sír, nem látod, hogy éhes maradna szerintem még várhatsz a pürékkel.( tanács egy tápszeres anyukától aki a 4 hónapos fiának már adott gyümit)A súlya alapján nem éhezik Márkó.
Ha mégis a gyümi mellett voksolsz szerintem a körtét még ne add, megviselheti a pocakját. Alma, barack szuper kezdésnek.

K.

cuiccolo
 
 


Sziasztok,

autósülés ügyben, lassan nekünk is szükségünk lesz rá, mert mi már tudunk ülni (persze csak és kizárólag a doktor néni engedélyével, mert egy 3 hós babának ilyet nem szabad, de hát mit tehet az ember gyereke, ha a lányom fogja magát és felül magától az ölemben?), és nem látunk semmit a hordozóból ezért balhézunk. De hát még csak 6.3 kg- osak vagyunk. Tud valaki olyan ülést, ami nem 9 hóstól van vagy menetiránnyal szembe köthető? Persze még nem sürgős de azért 2 hónapon belül valszeg nem érjük el a 9 kg-ot.

J

KépKép
KépKép
ytong
 
 


Timili,

nálunk is a Dorci tömi a kezét, de szerintem nem az éhség miatt, hanem mert ismerkedik a világgal. Van hogy a kettő egyszerre, néha még öklendezik is, annyira le akarja nyomni.

KépKép
KépKép
ytong
 
 


Sziasztok!
A másik Schöpfis topicba már írtam, de tkp. ebbe tartozom, így nagyon örülnék, ha "befogadnátok".
Két gyerkőcöm van, Péter és Adél. A nagyobb 6 éves, a kicsi 9 hetes.
Timili, a hozzászólásaidat egy élmény olvasni (augusztusig visszamenőleg visszaolvastalak Titeket:-))!
Mackooo, gratulálok mindkét kicsidhez! Megkérdezhetem, mennyi idős volt Bori, mikor jelentkezett a tesó?
A család kontra Karácsony témához: egyetértve bólogattam, miközben az anyósodról írtál! Mintha csak az én "tollamból" származna...A dolgomat nehezíti, h. a férjem az egyetlen "pici" gyermeke! S mivel fölöttük lakunk, a szüleim meg a város másik végén, úgy oldottuk meg, h. 24-én miután mi négyesben kiJézuskáztuk magunkat, kicsit lemegyünk hozzájuk. 25.-én pedig irány Anyuék(ők egyáltalán nem sértődtek meg ezen szerencsére, sőt! Igaz, ők nélkülem is öten vannak)! Tudom, anyós egész más szitu, mint a szülők, így más-más módszert kell bevetni. (előbbinél nálam csak a "leszarom"- tabletta segít)Próbáltál már leülni a szüleiddel és őszintén, nyíltan megbeszélni velük, mi nyomja a szíved? Tisztázni, kinek mi a szerepe. Csak úgy miheztartás végett...Mindenesetre ne aggódj! Azzal a babának is ártasz! Ahogy a többiek is írták, Te vagy az Édesanya, úgyis a Te szavad és elveid a döntőek!!
Ed, Kincső édes kis putto...:-))tünemény!

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78
 
 


Készítettem albumot, Adél néven találjátok! (akit érdekel)
Nyugodalmas jó éjt!

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78
 
 


Ytong Judit,

Van olyan ülés a mi 0-18 kilóig jó. (a Concordnak biztosan) Rárepülök a témára majd jelentkezem. Olyan is van amit hátsó ülésre menetiránynak háttal tudsz bekötni mivel a skandináv országok nagyrészében ez kötelező. Főleg amíg a gyerek nyakizma nem elég erős, hogy egy erősebb fékezésnél ne engedje előrebukni a fejét.

K.

cuiccolo
 
 


Cuicco, banyek fogadjunk Te gyerekülést logisztikai menedzselsz!! Most mondom 3.X-ra!!! Concord U-L-T-I-M-A-X. 0 (azaz ujszülött)- 4(azaz négy éves korig) A besorolása I,0+. És itt ~ 180 Eur.
Ytong, nem arrol van szó h Muki nem húzza hasizomból ülésbe magát, mert olyan kockás a pocakja mint fénykoromban nekem (se), ill. ha igy nézzük már áll is, mert fekvésböl merev hátizmokkal állásba huzza magát, ha a kisujjamat foghatja...de azon aggódom h amig maguktól, támaszték söt, kéztámasz nélkül nem tudnak ülni, lehet-e addig ilyen "nagyfiús" ülésbe tenni öket.
Viszont ha most megveszem a concord-ot (természetesen akár a repülöt is,:-)))) de már kivonták a forgalomból)akkor nemhogy nem spóroltam, de 2 helyett 3-at vettem...a fene se tudja...Lassan a férjem is bevonom a témába, persze csak ha már veletek megegyeztem:-))))

Cuicco, azon tanakodom h apucit megkérdem,mit lehetne trükközni (persze hivatalosan) legalább a MwSt.-(merverstajer/merverstojer)ral.A tesódat is küldd rá az ebay-re (ha még eddig nem tartozott lelkes rajongóitáborába)...
timili
 
 


Judit78, részemröl Üdvözlégy.
Akár magaszttal teljes...

Gyerekek, Alice-cs merre bújkál?
timili
 
 


Ed, szerintem a célnak teljesen megfelel a fenti autósülésetek is. (Rubint Réka biztos a "lara" szinüt választja, ha a cég szponzorként jelentkezik náluk).

Bevallom tisztesen, idöhúzás céljából felpattintottam a hipp almalevet és bekanalaztam neki vagy 5 silikonkanállal, ami szerintem kb. 3 mókáskanálnyi adag. Szörcsögte befele mint bébifecske. De két legyet ütöttem, mert megláttam a fehéredö alsóinyét. Mostmár csak az a kérdés mennyire fehér. 5-én a dokinéni benyúlt a szájába és annyit mondott, ki van már szélesedve az inye...akkor kellett volna nekem is bekukkantani a pöttöm nyiláson, h legyen mihez viszonyitanom. Majd hétfön ujra betekintek valami csalétek társaságában...persze miután a patikából dentinox-xal vagy valami hasonlóval jól felpakoltam...
Most elaludt a Lelkem, itt jó borus az idö, a klassikradio-n valami melankólia (szerintem angol beteg), férj pakol egyik irodából a másikba, holnap meg a raktár élvezi a társaságát, úgyhogy a hétvégén Ti vagytok a családom, mivel anyukám nem netel...

Ed, csinálod még a táblát? Hányan is vagyunk?
Holnap v. hétfön megnézem egy olyan gépen amelyik tud .doc-ot, mert ez a fránya azt nem érti.
timili
 
 


Sziasztok!
Judit!
Üdv a topicban! Köszi a gratulációt! Bori 11 hónapos volt, amikor kistesó kopogtatott.

Autósülés ügyben:
Nekünk eddig Play autósülésünk volt, ami q drága (45ezer volt egy éve), de használható mélykocsinak is, rászerelhető a babakocsivázra, és autósülésnek is. Azért ilyen drága, mert egy dologban többet tud, mint az összes többi ülés: egészen vízszintesig dönthető (három fokozata van egyébként), így kíméli a baba hátát. Ez ugye még az elején fontos, mert a babát akkor is autóztatja az ember, közben pedig szegény összecsúszik a kagylóülésben.

Menetiránynak háttal köthető. Asszem, két márka van, ami ezt a koncepciót tudja: a Play (spanyol, ha jól emlékszem) és a Mutsy (holland). A www.mutsy.nl-en meg is lehet nézni.

Mi most váltottuk le ezt az ülést, mert Bori kinőtte.

MaxiCosi mellett döntöttünk. Bennem is felmerült, hogy minek olyan ülést venni, ami 0-18 kg-ig jó, ha van olyan is, ami 0-36 kg-ig használható, de azt mondták a boltban, hogy azért lényeges különbség van a két típus között.
A 0-18-asok sokkal fixebben rögzíthetők, tehát biztonságosabbak. Meg is mutatták, tényleg elég meggyőző volt, a 0-36-osoknál csak átfűzték az övet, oszt kész.
Nem értem ugyan, hogy mi a logika ebben. Bori az első gyerekünk, tehát tapasztalatom nincs a témában, de azt gyanítom, hogy 2 avagy 3 év múlva is ragaszkodni fogok hozzá, hogy a lehető legbiztonságosabban legyen bekötve.

Azt is mondták még, hogy az árkülönbség főleg abból adódik, hogy mennyire masszív az ülés váza (mennyire bír ki egy komolyabb balesetet deformálódás nélkül) és hogy mennyire jó a mechanikája (értsd: mennyire könnyen használhatók a különböző fícsörök).
Ja, és mi olyan gyerekülésre hajtottunk, ami egy mozdulattal fekvő helyzetbe húzható, ha a baba elaludt. Mert egyébként ugye inkább ül, mert szeret kinézegetni az ablakon.

Na, ebből is két fajta van:
Van egy olyan, aminél az egész szék egy sínen csúszik és tényleg egy mozdulattal, a baba számára észrevétlenül fekvésbe húzható. Szerintem ez a jobb, mi ilyet vettünk.
És van egy olyan verzió, amelynél a kis kar meghúzása az ülőke és a háttámla által bezárt szöget növeli, így éri el a kvázi fekvő helyzetet. Nekem ez azért nem tetszett, mert az egész alkotmány zökkent egyet, kizárt, hogy erre ne ébredjen föl a gyerek. Ráadásul elég nehezen lehetett a kart meghúzni.

A MaxiCosi 46ezer volt a Váci úti Brendonban.
Én eredetileg a budaörsi Brendonban (volt Madrina) kezdtem, az van hozzánk közel.
Rengeteg féle székük van, több, mint a Váci úton, viszont az eladók nem voltak valami túl készségesek.
Ez meg azért elég drága mulatság ahhoz, hogy csak úgy rábökjek az egyikre, hogy "na, ez jó lesz".
Szóval kikérdeztem a dolgokat, már amennyire lehetett, aztán (még mindig elégedetlen lévén) gondoltam, inkább elmegyünk a Váci útra, aztán ott majd megmondják a frankót.
Meg kell mondjam, semmivel sem tudtam meg többet, bár az eladó nagyon készséges volt (úgy látszik, a madrinás kis "uncsi-fáni" is elhárfázta a lényeget, csak kissé kelletlenül), viszont kicsit megszívtuk, mert a jó minőségű középkategória itt nem volt kapható. Én ugyanis eredetileg olyan 30-max 35 ezerben gondolkodtam.
Na, az nem volt, csak a nagyon óccsó és gagyi, úgyhogy megvettük a MaxiCosit.

Egy baja van, a vállpánt magassága igen nehezen állítható.
Van ugyanis olyan autósülés is, ahol gyakorlatilag egy mozdulattal meg tudod emelni.
Na, a MaxiCosi nem az.
Mi ugyan megnyugodtunk abban, hogy a mostani, legalsó állás éppen jó, aztán hol van az még, amikor legközelebb állítani kell.
Egy hét múlva viszont rájöttünk, hogy a téli pufajkához bizony már nem elég magas, szóval mégis állítani kell.
Nem igazán jöttünk rá, hogy működik a dolog, úgyhogy innen, Budafokról visszamentünk a Váci útra, ahol elmondták, de itthon utána még mindig egy fél óra volt a procedúra, és az uram még a csavarhúzót is bevetette.

Na, átadtam nektek a tudásom!
Éljetek vele bölcs belátásotok szerint!

Mackoo
mackooo
 
 


Hello lányok,

Timi,
:-) külkereskedő közgazdász aki mobiltelefont logisztikai managelt közép-eu szinten majd Dubaiból Közel-Kelet és Afrika területén :-))
Gyes előtt meg az egyik vezető mosó-tisztítószer, kozmetika és rag. tech cégnél log. manageltem...
Amúgy nem rossz ötlet a gyerekülés business, majd elgondolkodom :-))

Mi a mai napon szintén Maxi-Cosi tulajok lettünk. A tesóm megvette végül 150 EUR-ért. A MWST -t Sopron felől könnyű visszaigényelni, majd még kinyomozom pontosan. Hegyeshalomnál úgy tudom macerás.

A háttal is beköthető ülést próbáljátok bele a kocsiba hogy elfér e a gyerek lába...

Judit,
Concordból valóban az a nyerő amit Timi írt és az ár is stimmel. Bár a tesóm talált egy helyet ahol most akciósan 50 EUR-ral kevesebbe kerül.

Judit_78,
Üdv köreinkben!

Az én kérdésem:
Mivel eddig céges autóm volt, jelenleg semmilyen nincs :-( Ma mentünk el nézelődni és a babakocsi a kisebb autók (pl: Yaris amit eredetileg akartunk) csomagtartójába nem fér bele. Ti hogy álltok ezzel a problémával?

K.

cuiccolo
 
 


Mi egy Volvo V40-et vettünk használtan.
Befér a babaülés (a többibe is befér persze, de a Play autósüléshez nem mindegyik kocsinak elég hosszú a biztonsági öve) és a csomagtartóba befér a babakocsi (a Play óriási) + az etetőszék + pelenkázótáska.

Nekem eddig nagyon bejött.

Nem egy villám, 1,6-os, de arra, amire én használom tökéletes.
mackooo
 
 


Tényleg, ezt el is felejtettem hangsúlyozni:

Akinek pici a csemetéje és fekvős, menetiránnyal szembefordítva bekötős autósülést vesz, az mindenképpen próbálja be a kocsiba!
Ugyanis ezeket valahogy "átöleli" a biztonsági öv, és a legtöbb autóé nem elég hosszú. Tapasztalatból mondom.
A Ford Mondeoé oké, a Volvo V40-é is, Opel Astráé is, de pl. a VW Polo ill. Polo Classic gurtnija túl rövid. És akkor csak szimplán tudja átfogni az ülést, és azt mondják, az már nem biztonságos.

M.
mackooo
 
 


Na, látjátok...? EZT szeretem! EZ az én "családom"! Mackoooooo, Cuicco kalaple!

Mac, jó hogy megint itt vagy és szép volt ez a körültekintö visszatérés, köszönjük!

Cuicco azzzzonnnnal add ki a tesód informátorát, mert nem birom ha "angebótokról" le kell maradnom!!! (bár most még nem kivánok semmit venni, ma autóztunk teljes 20 percet szó nélkül, lehet h a chiccoülés mégis családtag marad, bár Santana ft. Seal is besegitett)

Kocsi: audi ok. bmw nemok.(pedig fasza kocsi, nemrég kaptuk a babucival használtan, h a sok rekvizit elférjen, bár egy m.o-i turnéra igy is redukálni kell a ruhatáram. Most a sok csizma, kabát helyett utazik a mózes, a kagyló, a kocsiváz, 2 börönd, 2 táska, 2-3 utitakaró 2-3 szatyor vásárfia. Még szerencse h a pici összes cucca egy kisebb tatyóban elfér)

Hadd legyek még egy kicsit több:
Azt hiszem megcsináltam magamnak a hülyeséget délután mert ráetettem a 3 kanál almalére. Na, ezt én sem birnám hascsikarás nélkül, föl is ébredt egy jó 3/4 óra után.


Most báj-báj megyek a Mackoooos autósülés oldalára.
Pusz-pusz
timili
 
 


Sziasztok,

esetleg a "Rommer" (nem tudom hogy írják) márkáról tud valaki valamit? Nekünk ezt ajánlották az ismerősök.

A "kinek mi fér be", nekem Ford Ka-m van ebbe semmilyen babakocsi nem férbe, csak ha lehajom az egyik hátsó ülést. Apának VW Bora, oda befér a babakocsi. Viszont a Borába még a hordozót is iden nehezen éri át az öv, ráadásul hülye a működése, mert ha elkezdem visszaengedni az övet, akkor csak úgy tudom megint húzni, ha teljesen visszaengedem az alap helyzetbe. Szólajtok ha nem volt érthető.
Az autósülés ügy sem lesz egyszerű, mert a Ka csak 3 ajtós, és elég gázos hátra bekötni a gyereket, főleg ha még ordít is hozzá, mert az én kicsi lányom ordít ha az autó áll, még ha a lámpánál pirosat kapunk, akkor is.

Röviden ennyi.
Holnap készülök a Brendonba, majd megnézem, hogy mi a felhozatal, meg kíváncsi vagyok erre a Maxi-ra is.

J

KépKép
KépKép
ytong
 
 


Timili,

mennyi idősek vagytok?

KépKép
KépKép
ytong
 
 


Mackoooo, milyen play modelletek volt amit Bora kinött? Nem primo? Mert ahogy nézem a többi "naffiús" ülést már nem lehet hanyatdönteni. Vagy valamit nem jól látok?
Segitség!
Ne gondoljátok h már koravénként kezelném ülés ügyben is, csak gondolkodom miben szállitsam a jövö hónaptól, mert a mózesba már nem fog beleférni, az kuka, a kagylóba meg nem teszem 6 órára bele!HELP!! Hátha még idöben irhatok a Jézuskának..
timili
 
 


Timili!
Asszem Play X-trem. (vagy keverek valamit?)
mackooo
 
 


Mac, oké oké, de melyik az a bébihordozó jellegü vagy fotel jellegü? Mert a play-site-ján nem látom h az ülést is faszán lehetne dönteni...bár spanyolul (még) nem tudok, lehet hogy irja h fini ledontero para hanyatfekvo vagy valami ilyesmi:-)))

Ytong, 2-án voltunk 4 hónaposak és én még épp ezért nem eröltetném a kis puha gerincét hosszú órákra "ülésbe".Megállni félórákra pihenözni meg nincs nagy kedv, pllusz úgy sose érünk haza, ill. ha épp elaludt akkor meg lehetetlen.
Szerintem egyébként az izmok pont paralel fejlödnek az aggyal, úgyhogy én úgy gondolom, mire magától támaszték nélkül is csücsülnek, addigra a gerincük is elég fejlett hozzá a hosszanti hátizmokkal együtt.

Ah! Mindegy! Szerintem a pihentetö egészséges alváshoz sima vizszintes felület kell, úgyhogy most nekiállok és tervezek egy autósbabaágyat, hátsóülésre biztonságosan köthetöt. Fej- és lábrészre külön állítható távvezérelhetö fütéssel, légzésfigyelövel, saját mp3-lejátszóval ellátva. Az elsö széria megrendelöi szuperhosszú 30 órányi altatódal-t kapnak ingyen rátöltve...amennyiben még dec. 20-ig megrendeli termékemet egyszeri 70% árengedményben részesül, a Karácsonyi zenéket tartalmazó extra cd-t pedig csere esetén is megtarthatja.
Jó lesz így??
timili
 
 


HEllo, újra itt vagyok:-)) Mondtam, a hétvégén ti leszetek a családom!

Ujabb körkérdés:

Esti alvásnál, még ébren az ágyba tenni, vagy hagyni cicin elaludni és utána (mellesleg "aki nálunk lakik" ez utóbbinál is felébred valamennyire)
Válaszokat meggyözödésböl és tapasztalatok alapján várom. (azt hogy még ébren, mert igy tanul meg magától elaludni és ezáltal majd lassan átaludni az éjszakát- én is olvastam)

Köszi, Ti szerencsések, akiknél apuci a hétvégét a családjával tölti...
timili
 
 


Hello Drága Új Családtagunk,

(aki a hétvégét velünk tölti)
Apa (aki itthon van :-)) egyszer úgy hallotta, hogy a gyereknek az a megnyugtató ha ott ébred ahol elaludt. Tehát nem szerencsés kézben hurcolva elaltatni majd betenni a kiságyába vagy cicin anyánál elaltatni és utána kiságy mert megijed hogy máshol ébred, mint ahol elaludt. Igaz vagy sem mi ezt követjük :-)
Autósülés cím megy mailben:-), bár amit Te kinéztél azt hiszem ott 190 EUR. Más Concordra vonatkozik az akció.:-(
Egy babaágy rendel, ha tetszik megkezdjük a nemzetközi terítést :-)

Mindenki,

Köszi az autós hozzászólásokat, vacilálunk tovább.

Ytong Judit,
Majd szólj mit találtál a Brendonban. A tesóm ma berakta a Concordot a Merivába. Amíg kicsi a gyerek jó menetiránynak háttal, ha viszont hosszú fazon egy idő után nem fér el a lába. Kocsiba nagyon be kell próbálni szerinte mert nagy az ülés és nem mindegyikben fér el.
Römer ülések szuperek (nekem a Maxi kényelmesebbnek tűnik)de azt hiszem nincs menetiránynak háttal beköthető. (mármint a nem újszülött kategóriában)

K.

cuiccolo
 
 


Timili,

nem az ülés miatt kérdeztem, hanem az almalé miatt.

KépKép
KépKép
ytong
 
 


Timili, az alvást illetően: a kisfiam kapcsán nem írnék tapasztalatokat, mert a helyzet elég spec. volt. (Anyuéknál laktunk, össz. 8-an, a fiam elég zűrös ded volt, vkinek mindig volt éppen türelme, így általában ringatás útján aludt be. Hoozáteszem, szenvedtünk is később az alvással...)(Na, röviden azért csak leírtam a tapasztalatot...)
Adél alapból egy rendkívül nyugodt baba (hja, mi nők), szopi után az esetek 90%-ban elalszik, be a kiságyba, a fél éjjelt átalussza. Van, h. nem alszik be, de ringatni csak ritkán ringatom. Pláne, h. itt a másik gyerek, s Őt is fektetni kell (meseolv, fürdés stb.).Ilyenkor beteszem az ágyába, egy darabig dünnyög (eleinte mérgesebb volt...), majd elalszik. Na, sok ideig persze nem hagyom kiabálni, de először mindig meggyőz., h. tiszta-e a pelus, volt büfi stb.
Szegény! Szar lehet egyedül a babával egész hétvégén! (Az se sokkal jobb, ha az ember férje otthon van ugyan, csak a computer előtt ül...:-( )
Mostanra már gondolom teljes lett a Család!:-)

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78
 
 


Ytong, ok. Máskor ereszthetnéd kicsit bövebb lére, nem kell úgy fukarkodni...akkor jobban értjük egymást. Almalé projektet felfüggesztettem miután tegnap a hülyeségem miatt felébredt...bár nagyon hivogatóan itt állnak szép sorban a konyhapulton az üvegecskék (a bizt. kedvéért vettem hipp-et is, nestlé-t is) de úgy gondoltam megvárom a karácsonyt, legyen a Picinek is valami ami emeli az ünnep fényét, akkor viszont egyböl a pürével inditok, nem sz...kodok itt a lével. Különben is bébibiztos baracklevet pl. honnan vegyek? Vagy bio/déli barackból préseljek???...

Az ize egyébként tetszett neki, anno az elején a bebával sem volt baja, pedig az aztán elég tré...


Judit78,apa 8kor beesett az ajtón és már a küszöbön tépte le a ruháját! Na, ne féljetek, nem h nekem essen (mint a viccben, tudjátok...meg...izéli az asszonyt, majd leteszi a böröndöt:-)))))))))hanem h ugorjon a kádba zuhanyni, mert csak fullfertötlenitve pancsázhat a juniorral.

Cuicco, küldem (volna) mailt szépen irtam vagy jó fél oldalt és a postmaster visszaszólt h hosszas próbálkozás után feladta, tudod, a standard szöveg.
Mi legyen? Nincs már hotmail.com-od???

Na, megyek az ágyba! Hátha lesz vmi.....:-))))) utána majd leteszem a táskám:-)))

Pusz, pusz Család!
timili
 
 


Timi,

Küldtem Nekd egy tryal példányt, ha megkapod akkor működik. Gyanús, hogy mások is panaszkodtak nem tudnak nekem küldeni :-((

K.

cuiccolo
 
 


Sziasztok!

Igaz én nem itt, hanem a János Kórházban fogok szülni áprilisban, de az orvosom az itteni genetikusokat ajánlotta. Az első babámat várom, és sajnos az én és a párom családjában is voltak már nagyon nagy bajok, ezért szeretnék felkeresni egy szakembert. Jobb félni, mint megijedni alapon...Tudnátok ajánlani valakit?
A neten nem nagyon találok semmit a kórházról sem (rendelési idő, bejelentkezés stb), nem segítenétek?

Előre is köszi mindenkinek!
Andi
andiska
 
 


Szia Andi,

Én sajnos (vagy szerencsére ?) nem ismerek genetikust. Viszont az egyik barátnőm testvére down kóros és ezért nemrég amikor babát várt mindenféle speciális vizsgálaton átesett, többek között a schöpfiben is járt. Érdeklődöm Nála és jelentkezem.

Kriszti

cuiccolo
 
 


Szia Kriszti!

Nagyon köszönöm!!! Szombaton voltam terhesgondozáson (21.hét) és azt mondta a dokim, hogy siessek, mert a 24. hétig lehet... Nem is akarom az ördögöt festeni, szerintem csak nő az aggodalmam az idő múlásával, mégsem hagy nyugodni ez-az.
Szóval ha tudsz, írj!
Köszi mégegyszer!
Andi
andiska
 
 


Hali kismamákok,
kicsit eltüntem, mert sajna Ivánka már nem lakik itt... két hete vagy tán három is, elköltöztek haza. Azóta én látogatom őket hetente kétszer,de tegnap ők voltak itt gyerekestüés én vigyáztam az én édes kicsi unokámra míg ők hűtőt vettek a Media-Markt-ban.

Ivánka jól van, csak nagyon nyűgös, mert jön a foga, és az istenek nem akar kibujni. Még taknyos is lett tőle, dokinéni kijött, átnéze, és azt mondta, hogy semmi egyéb baja nincsen, kezelni sem kell, valószinüleg a foga miatt náthás. (Én mondjuk még ilyenről nem is hallottam, de mióta van ez a fiúunokám, én már mindent el tudok képzelni...)
Most éppen még étvágytalan is ugyanezen okból, pedig amúgy már naponta megeszik 150-200 gramm zöldséget - gyümölcsöt (inkább csak gyümölcsöt, valahogy a krumpli nem jön be igazán), méghozzá olyan módon, hogy néhamár előke sem kell rá, olyan szépen bele lehet vakolni a szájába kiskanállal a trutyit, és csak azért fejezibe, mert elfogyott az adag.

Timili, a gyümölcsöket úgy kezdd el adni neki, hogy két etetés között. Akár közvetlenül szopás előtt, akár utána adod, hányni fog vagy fosni, vagy a hasa fog fájni. Iván délelőtt eszik két órával a reggeli szopás/tápozás után. Majd kb. másfél óra mulva szopik/eszikujra,és mondhatom jobb étvággyal, mintha nem is evett volna gyümölcsöt.

Iván négykézlábra áll és kutyázik. Ültetni nem szabad, csak ha magától felül, illetve ha ültetjük is nekitámasztva (hiszen ez óhatatlan!) akkor arra kell vigyázni, hogy közben lógjon le a lába, mert ezt tanácsolta a gyerekneurológus. Túl hosszú babának ígérkezik, és vigyázni kell a gerincére. Ő is"feláll" ha hagyjuk, már olyan értelemben, hogy ki tudja magát nyomni lábbal, és nagyon szerti ezt a műveletet csinálni.
A felsőkari feszessége eltünt a gyógytorna hatására, most már minden rendben van vele.

Nagyon szereti a zenét, és nagyon szereti, ha énekelünk neki, nincsen ara szüksége, hogy Maria Callas énekeljen neki, azis jó ha a lányom dünnyög valamit. Kedvencei: Micimackó dal, Régi mesére emlékszel-e még, Nagy réges régen..., Egy icipici pók, Ha én rózsa volnék (KOncz Zsuzsa) , Egyszer volt, hol nem volt, Mama végy egy hegyet nékem, stb. Praktikusak a több versszakos dalok, mert akkor mondjuk én sem leszek katatón pár perc mulva, és mire kétszereléneklem, már el is álmosodik - ha szerencsénk van.

Autósülés: vigyázat!!!!
Élete első 9 hónapjában a gyereket úgy lehet csak bekötni az autóba, hogy a MENETIRÁNYNAK HÁTTAL feküdjön!!!!! Ha menetiránnyal szemben van akkor csak a pénzt dobjátok ki, a nyakizmai olyanok, hogy egy esetleges ütközésnél kitörik a nyaka slussz passz, és meghal. Szóval ne a márkákon gondolkodjatok, hanem ezen.

Timili kérdezted aszmájlit: egy kettőspont: és utána egy ilyen zárójel ) - ezt eredményezi: Kép
alice_cs
 
 


Alíz,

Ezt már kitalálta mindenki, hogy a 9 hós gyerekének veszi az előre beköthetőt és a kicsiknek azt a fajtát (pl Concord) ami menetiránynak háttal is beköthető majd megfordítható és menetirány szerint is használható. Így már csak a márkán kell vacilálnunk. (azaz a többieknek, a miénk már megvan)

Gratula Ivánnak, ügyes babának tűnik!

Andi,
Írj egy emil címet lsz.

K.

cuiccolo
 
 


Timi, Anikó

Úgy tűnik én mailt tudok küldeni, de nem kapok meg semmit. Mindjárt ráizzítom apát a kérdésre. Addig is : cuiccolo@yahoo.com

K.

cuiccolo
 
 


Cuiccolo,

Most már megtalálod a profilban!

Andi
andiska
 
 


Alice, köszi a smiley-t is meg a 9 hónapot. Egyiket sem tudtam. És én egyszer adtam neki almalevet eddig, de akkor gondosan ügyeltem h NE éhgyomorra kapja, és még rá is etettem, úgyhogy amit nem kellett, azt mind. Hát istenem...mindig elöbb cselekszem, mint gondolkodom...Kép pedig már befestettem a hajam Kép
Iván nagyon fasza kisfickó ha már kutyázik...attól mert elköltözött még irhatsz sürübben.
Az enyém csak nyávog.

Cuicco, megpróbálom a yahoo-t. MOST
timili
 
 


JAJ DE JÒ!!!! ÉN is tudok nevetgélni!!! SIkerüüüüült! Köszi. köszi!
timili
 
 


Cuiccolino, küldtem egyet a rendes yahoora is meg hülyeségemböl a krisztinapetö@yahoo.com ra is...mert ma különösen kilúgozta a fiam az agyamat...összvissz 1 -azaz egy órát aludt ma. De cserébe besikerült egy h&m-es mikulásöltözet, ami ma már mosásban van, holnap rákerül, holnap után fotópapirra, majd bögrére, esetleg minimatricára kisérö-kártyán...
Apropo: irtam már hogy szeptembertöl hm lesz Pesten is?
Kerestem valami ünnepi öltözetet, de nem vagyok túl elégedett a terméssel. Bezzeg kislányoknak olyan helyes bordó ünnepi ruhácska van h csak úgy csillog. Egy pillanatig gondoltam, megveszem, majd rájöttem h fiam van. és 86os mérettöl komoly fekete öltöny (hihihihi) mickey-mouse-os nyakkendövel...

Ed, mekkora cuccokat hord a lányod? NEm kell egy piros 74/80-as piros "si"overall? Odaadnám karira. Ma kaptuk...kicsit "melege" volna benne Mukinak Kép
timili
 
 


Sziasztok!

Hétvégén anyóséknál voltunk. Ilyenkor mindig odajön még plusz 1 csomó rokon, szóval nagy volt a nyüzsi. Bence addig jól viselte, míg távolról szórakoztatták azt ha már felvették nem élvezte annyira.Olyankor mindig nyúlt értem 2 kézzel.

Kriszti, kari nálunk is úgy lesz mint nálatok, de a problémát ezzel nem oldottuk meg, mert 25-e után ugy kihez megyünk előszörKépÉs persze muszáj ugyanannyi napig maradniKép

Ed, a vízcseppes képet jól elkaptátok! Mi lesz akkor nálatok beszéltél azóta apukáddal?

Judit-78 üdv ittKépÉn nem találtam a babáidról képetKép

Andi,remélem minden rendben lesz, én csak hallottam a genetikusokról, hogy nagyon jók.

Timi, a szájtömés: Vszínű minden baba átesik rajta és vszínű nem éhes. Én is ezen agyaltam 4 hónaposan.Kép
Az altatás: nekem sajna bealszik a cicin (nappal is, 2x)és éjjel fel szokott ébredni. De már rájöttem, hogy ebben mi vagyunk a hibásak mert mindig olyankor kel fel, ha apa horkol vagy forog és nyekereg az ágy. Szóval nem biztos hogy a cicin alvás az ok. Ettől eltekintve nem tartom jó ötletnek de mit csináljak,ha 5 perc alatt elalszik rajtam?
Mindenképpen jobb szerintem ébren betenni az ágyba mert úgy megtanul önállóan elaludni.

Ruha ügyben a La Halle-t nézted már? Ott szoktak szép holmik lenni és most ráadásul kiárusítás van, mert megszűnik.Kép

Puszi
Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic
 
 


Szia Barbi! Most gyorsan megnéztem, tényleg eltűntek-e a képek, de szerencsére nem! A kezdőoldalon kattints rá a fényképalbumokra, majd az "A"betűvel kezdődőkre, s ott lesz a közepe táján Adél néven. (Van egy másik is ezzel a névvel, az enyém csak 12 képből áll.)

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78
 
 


Judit78, nyugi megvannak a képeid, nem vitte el öket senki, én már 3 napja láttam öket, csak elfelejtettem megdicsérni a kiccsajszi hajszerkezetét...

KIVAGYOK! Ma csak 4X keltünk, banyek ez nem hogy nem javul, de egyre meredekebb lesz!!!!!!!! fél1, 2,5,7....Ma biztos h leteszem megint du.1kor itthon aludni, sz...ok a shoppingolos karácsonyra, majd lesz ami lesz...

Barbi, köszi, majd csak 22 megyek haza, akkor meg már bizti nem lesz kedvem laHalle-ozni...vettem egy gesztenybarna kordgatyát meg egy vilikék inget, hozzá ilyen szinü pulcsit pilóta-mackóval, meg repcsivel (apa is ilyet szeretne azóta) és kész. Idén télen a család barnában nyomul...

Most még de. gyorsan beszerzek egy KVmasinát és tschüüüühüüüüüss!
timili
 
 


Sziasztok!
Timili!
Megnéztem a hordozó papírját: Play Primo X-trem.

Más:
tud valaki valahol egy jó kismama boltot?
Tavaly még a Váci utcában vettem néhány jó dolgot jó áron, de az az üzlet megszűnt.
Nem akarom elhinni, hogy nem marad más a kismamának, mint hogy a Madrinában-Brendonban vegyen 20ezerért nadrágot magának vagy jobb híján a Tescoban próbáljon kismamaruhát vadászni, ami ugye elég reménytelen!

Most már lassan kezdenek kényelmetlenné válni a nadrágjaim, jó lenne néhány melegebb kismamanadrág meg fölső.

De hol????
Segítsen valaki!

Mackoo
mackooo
 
 


Sziasztok!

Timili, köszi, aranyos vagy. De az én óriásbébimnek 86os overált keresek, mert a 74-80as pici lett neki. Kaptam én is egy tuti jót (piros!), de kilóg belőle a bokája és a cipzárt sem tudom összehúzni, ha alatta van egy vastagabb pulcsi. Pedig pont szeretnék venni egy síoveralt!
Egyébként ma mi is sokszor ébredtünk, ráadásul fél6kor aszonta: "nem alszom tovább, játszani fogok" No ez 8ig tartott. Aludtunk fél10ig, majd játék és megint alszik 1 órája. Még jó, hogy a kikába készültünk. Szerintem ma már nem megyünk.

Barbi, holnap este jönnek Apámék, állítólag megbeszélni a karácsonyt. Ez már nem jó jel.

Kriszti, köszi, lehet udvarolni a lányomnak, üzenem a fiadnak!
Kocsi: nekünk swiftünk volt, a babakocsi megtöltötte a csomtartót. Lecseráltük a kocsit egy balenora, amibe már jobban elfér a babakocsi. De nyáron volt, hogy a tetőn kötött ki.

Képzeljétek, szombaton egy mátrai turistaházban aludtunk Kincsővel tömegszálláson. Kb 20an voltunk egy szobában. Az egyesületünk minden év végén szervez egy 2 napos záróbulit és idén sem hagytuk ki. Még táncoltunk is a leányzóval. 11 körül beájult és jót aludtunk (Csak ő, mert nekem alig maradt helyem mellette). Éjszaka csak akkor kelt fel, ha véletlenül megzavartam az álmát, reggel fél8kor viszont sírással fújta az ébresztőt. Nagyon nehezen indultam el, de végül nagyon jól sikerült. Jövőre sem fogom kihagyni, az már tuti! Az erdő gyönyörű volt, legszívesebben kirándultam volna, de kicsit betegen nem lehetett.

Én is jártam a La Halle-ban, de csak sapit találtam, ami tetszett. Valahogy nekem nem jönnek be azok a gyerekruhák. Olyan felnőttesek és komolyak, mi pedig inkább a sportos, kényelmes ruhákat szeretjük.

No léptem.
Ed

Edina
Kép
Kép
ed26
 
 


Mackoo, a Baross utcában a kórházzal szemben van néhány bolt, ahol mindenféle kismamacuccot árulnak. Bár én a Brendonban vettem kantáros kordnacit (ott volt a legolcsóbb ~7e).

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26
 
 


Ed, köszi!
7ezerrel én is kiegyeznék, de úgy tűnik, felmentek az árak tavaly óta.
Mostanában már olyan 19ezer körül vannak a kismamanadrágok a Brendon üzletekben.

Az előbb az interneten találtam egy üzletet-Mammystick, Bartók B. úton.
Járt már ott valaki? Elég elfogadhatónak tűnnek az árai.
mackooo
 
 


Mackoo, most jut eszembe: a La Halle kiárusítást tart, ott is vannak kismamarucik. Camponban is van és múltkor nem is voltak sokan.

Ha így felmentek az árak, akkor reménykedem, hogy beleférek a már meglévő nacimba. Vagy marad a kínaipiaci xxl-es férfinaci.Kép

Edina
Kép
Kép
ed26
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?