Új privát üzeneted érkezett!

Timi!

Köszi az infót, titkon azért reméltem, hogy ez a fájdalom normális, csak még sosem volt ilyen és megijedtem, mert egész nap görcsölgetett a pocak, tegnap már nem fájt. Igen, magnéziumra kicsit jobb volt, kevésbé görcsölt.

Nálam is megvan, hogy hogy szeret feküdni a nagyfiú, csak a bal oldalamon alhatok. Ha jobb oldalon fekszem(így tudnék tévét nézni) akkor majd kirúgja az oldalam, amíg át nem fordulok a balra. Szóval innentől kezdve 2,5 hónapig nincs tévézés, vagy egy tükör kell a falra:DDD

Érdekes egyébként ez, hogy a picidnek, csak háton fekve jó, mert az utolsó időkben pont azt tanácsolják, hogy ne aludjon a kismama háton...
kristin27
Székesfehérvár
 
 


kristin27!

Tegnap éjjel tudtam aludni!Lecseréltem a nagypárnám,mert laposnak találtam már...de szerintem egyszerűen elfáradt,ami nem csoda mert több mint másfél napig teljesen aktív volt!!!
Nem kávézok,nem teázok,no cola,és mintha felpörgött volna,semmi pihenés nem volt.Már kezdtem kiakadni.:))
Igazad lehet,most ők diktálnak...
Én is olvastam,hogy az oldalt fekvés lesz a legjobb az utolsó 2-3 hónapban,ezért is örültem...de nálunk egyenlőre nem így van:((
Ahogyan bepánikol olyankor az már a ,,fáj"kategóriába tartozik,és nem erőltetem inkább.(pedig egy kicsit ki is támasztom magam)
Valamennyi haskeményedést ő is okoz a mozgásával,amit mi görcsnek nevezünk,is normális bizonyos ideig kitartva,és attól is függ,hogy hányszor egy nap.Attól is van amit te írtál először.
A magnézium folyamatos szedése segít.aminek lennie kell,mert vele jár,úgy is lesz és fáj.

Szép napot neked,itt nagyon szépen süt!!!:))
timea35
Budaörs
 
 


Sziasztok!

kristin!
Teljesen normális érzések, sajnos egyre gyakrabban előjönnek. Sőt ahogy halad az idő, előfordulhat hüvelybe kisugárzó fájdalom is, de az sem rendellenes.
Ne aggódj, nem lesz gond. De már írtam, szerintem szedd a Juvitás magnéziumot, hidd el sokat segít. :wink:
Napi egy szem és 24 órán át adagolja a dózist. Nekem nagyon bevált.

Timi!
A kicsik nagyon szeretik az oldalpózt. Azért rúgkapál, mert örül, hogy végre van min kitámasztania magát és van honnan rugaszkodni.
Sajnos azzal nem törődnek, hogy ez nekünk fáj. :roll:
Próbáld ki, hogy hagyod, hogy kicsit kitombolja magát és utána nyugi lesz.
A hanyatt fekvés neked nem tesz jót, mivel elnyomhatod a gerinc mellett futó fontos idegeket!
Szóval minél kevesebbet tölts hanyatt fekvésben.

Én napi egy kávét iszom reggel, de se kólát, sem más koffeint. Elég változó, mikor mennyit mocorog, de esti órákban aktívabb.
Főleg lefekvés után. :D
A harmadik harmad közepétől kialakul egy napirend, ami többé kevésbé születés után is megmarad.
Tehát érdemes figyelni, mikor mennyit van ébren a csemete, az első hetekben is hasonlót fogtok tapasztalni.

Nálunk is süt a nap végre!! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz
 
 

 
 

Yusz!

Köszi, megnyugodtam már idő közben. Csak volt a napokban néhány izgalomra okot adó dolog, Csütörtökön este se szó se beszéd párom orrából elkezdett ömleni a vér, és totál elfehéredett, nem tudtuk elállítani a vérzést.
Még sosem láttam ilyet, egyikünknek sem volt ebben tapasztalata, a torkomban dobogott a szívem, és persze a pici is beindult, érzte, hogy vmi gond van, heves rugiba kezdett, aztán pénteken meg jött ez a hasi görcs.
Megijedtem, hogy van összefüggés a kettő között, szegénykét még fel is ébresztettem hajnalba, hogy rugizzon már:)
Tudom, hogy nem szabad idegeskedni, de hát ez most váratlan szitu volt, kicsit bepánikoltam a vér miatt, meg a gyomrom is felkeveredett:((

Ma már minden szupi, itt is szép idő van, süt a napocska. Reggel egy autó sem volt lefagyva csak az enyém:DDDDD Rossz irányba parkoltam:)

Szép napot nektek is!
kristin27
Székesfehérvár
 
 


yusz!

Az a baj,hogy nem bírtam úgy maradni...nem csak a rúgás miatt...
Az hidd el nem beszélem be magamnak,inkább egy pánikhoz hasonlított részéről,mint örömnek :(
A befeszítés ami pár perc múlva történik oldalfekvés után,és eltorzulás a hasamban,annyira rossz,hogy vissza kell forduljak.
Próbáltam már úgy,hogy kitartó leszek,és elkezdtem simogatni,hogy ez nem olyan rossz neki,de nem hagyta abba.inkább megfordultam.
Azért fura,mert egy 2-3 héttel ezelőttig nem okozott gondot az oldal fekvés.Nem is fekszem teljesen úgy,tartom magam a paplan felével.Tegnap már fáradtak voltunk estére,de éjjel is arra ébredtem,hogy a hátamon fekszem.mindig az lesz a vége.nem is alszom eleget miatta.
Figyelem én,hogy mikor van fent,és mikor alszik,mert hallottam róla,hogy hasonló lesz utána is,de sajnos az elmúlt 2 napot leszámítva,este kell fel,és délután van el jobban.Remélem megváltozik :D Bár apuka is ilyen nyugtalan típus :D
timea35
Budaörs
 
 


Sziasztok!


Kicsit eltüntem, de még ma sem tudok jönni, muszáj kicsit lepihennem, holnap már aktivabb leszek! :)

Vigyázzatok magatokra addig is!

verzso
 
 


Sziasztok!

Hú, ez a porszívózás-lepényleszakadás nem hangzik jól! Ezt majd jól megmondom a férjemnek, rémüljön csak el, milyen veszélyeknek vagyok kitéve házimunka közben!
Ti már ki tudjátok tapintani, hogy mikor mivel rugdos a picúr? Nekem fogalmam sincs, azt sem tudom, hogyan fekszik. Érzem, hogy mocorog, de hogy a lábával rúg-e, vagy a kezével kapirgál, vagy épp belémfejel, arról fogalmam sincs. :(

Lilypie Second Birthday tickers
lilly
 
 


Jó reggelt!

Olyan sok dolog volt amúlt héten már, hogy nem volt időm jönni, inkább pihentem. Most nekem is párszor már elkezdett keményedni a pocakom, nem örülök neki :(

Most meg valami carságot elkaptam(csomószor kénytelen voltam kórházi vécén intézni a dolgom,nagyon gyorsan elkapok bármit), most kúrálom magam, illóolajokkal + canasten kúppal, remélem gyorsan elmúlik.

Megvolt cukorterhelés, 3,5 lett étkezés után 1 órával, szuper eredmény :)
Vizeletben van pici fehérje és üledék, de azt mondta a doki, hogy nem kell vele még foglalkozni.

Ti jól vagytok?

Timi nálam a fiúknál pl akkor volt inkább keményedés, ha hanyatt feküdtem, most így ezt nem vettem észre, inkább csak menés és állás közben.

Krisztin, elhiszem, hogy megijedtél vértől :(
Jobban van már párod, sikerült kiderítteni mi okozta?


Lilly, én nem tudom megállapítani, nem tudom most hogy fekszik, még akkora helye van, hogy mindig kicsit más pózban van sztem :)

Yusz, én is csak reggel kávézom, meg nagy ritkán ebéd után, bőven elég ennyi. Fiúkkal meg a végén nem is ittam, kórházban feküdtem, csak fürdeni, enni keltem fel, kávé meg lent volt egy emelettel lentebb, nem kockáztattam, hogy lejárkáljak érte.

verzso
 
 


Sziasztok csajok!

Na ennyit a szép időről.... :( és még a szél is fújjjjjjjjjjjj :)

Verzso! Tök jó,hogy neked is jó lett a cukorterhelésed!De vigyázz magadra,ha ilyen könnyen összeszeded a dolgokat...
Én a terhességem előtt folyton beteg voltam,mióta ketten vagyunk,azóta lekopogom jól vagyok. :wink: de a java,és a rossz idő még hátra van.

Lilly,én tudom,hogy merre van,mert az orvos megmutatja,és akkor ha befeszít tutira kivehető,de utána már nem vagyok benne biztos,hogy úgy maradt,mert már minden formában feküdt eddig!
Mikulás napján megnézzük a kicsikét 4d-n :)
A porszívózásról letiltott a párom :( egy nap 2X felhív,és rákérdez :)
timea35
Budaörs
 
 


Sziasztok!

Ez a porszívózás meglepő, nem gondoltam volna, hogy ennyit árthat, nekem is kell porszívózni, de én csak a taposón szoktam tologatni, nem szőnyegen. Az is számít?:D

Verzsó!

Az a gyanúm, hogy túl száraz a levegő a lakásban(panel).Központi fűtés van, középső lakás, szuper idő van, de a virágaim is pusztulnak, amik még nyáron jól voltak. Párásítanom kellene, de ez vizes törcsi a radiátorra semmit nem ér.
Radiátorra akasztható párásítót nem kapok, de karira hideg párásítót kérek:)

Lilly!

Én sem tudom, hogy hogyan fekszik a babuci, és azt sem tudom, hogy mikor mivel rúg vagy üt belém:DDD pedig már néha eléggé ijesztő dolgokat is tud produkálni, de innen felülnézetből nehéz kivennni, hogy melyik aprócska testrésze lehet. jókat hullámzik a pocakom és néha-néha egy-egy dudor is megjelenik, de ennyi.
Múltkor én is megkérdeztem a dokim, hogy hogyan fekszik, akkor éppen jó irányban volt, fejjel lefele:) de azt mondta, hogy ez még percről percre változik, amíg van elég helye, hogy forogjon. Szóval csak a végefele lesz jelentősége, hogy irányban legyen:)
+ szerintem, ha már a végén járunk a kicsi hely miatt jobban érezzük majd, hogy hova fúrt be mit:)

A kávéról letiltottam magam, mert azt olvastam, hogy a koffein megakadályozza a vas felszívódását, úgyhogy inkább nem kell, csak ne kelljen vastabit szednem:)
kristin27
Székesfehérvár
 
 


Sziasztok!

Olyan büszke voltam eddig magamra, hogy milyen erős és egészséges vagyok, erre csak összeszedtem egy megfázást. Kapar a torkom, folyik az orrom, és egész nap aludni lenne kedvem... :x
Ki tudja a leghatásosabb népi gyógymódot? Méz, fokhagyma, hársfatea?

Én holnap megyek dokihoz, majd megnézzük, éppen merre fekszik a pici. Nem tudom, mit jelent, de én mindig a hasam alsó részén érzem a kapirgálásokat. Felül csak enyhe hullámok szoktak lenni, de azokat inkább csak látni lehet, nem érezni.

Lilypie Second Birthday tickers
lilly
 
 


Lilly!

Torokra: lándzsás útifű szirup, már az első éjszakán segít.
a Juvitás olcsóbb, mint a Dr Theiss-es.

A többire nincs jó tippem. Alvás, az biztos segít. :)

Lilypie Pregnancy tickers


Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers
csekom
Zsurk
 
 


Lilly!

Torokfájásra lehet streptilst szopogatni kismamáknak is. Sok teát kell inni citrommal, én a mézzel óvatos voltam, hárstea gyulladáscsökkentő, és segít aludni úgy tudom.
Náthára én borsmentát párologtattam a szobában, kicsit segített, ha bedugult az orrom.
Szerintem nem baj, ha aludni vágysz, sőt ha tudsz, akkor még szerencséd van és nem keveredtél bele nagyon.

Jobbulást!
kristin27
Székesfehérvár
 
 


Lilly!

Én homeopátiás szereket szedtem össze arra az esetre ha fájna a torkom,vagy hasonló problémám lenne...egyszer még a terhesség elején fájt a torkom,és szedtem egy napig a CORYZALIA-t,meg szedem most is az Oscillococcinum-ot.Nekem bevált.
Amit Csekom írt is jól hangzik :)
No meg a jól bevált,teázzunk és pihenjünk.... :)


A kicsik meg forgolódnak még ide-oda...mire azt gondoljuk tudjuk merre van,már nem is úgy van :)
Az én kicsikém egy örökmozgó,és folyton fent van.és ha egy kicsit is pihen,este 10 után folyt.köv.Nem csak kicsit hullámzik... :) Ha ilyen lesz kint is.... :D :D :D
timea35
Budaörs
 
 


Sziasztok!

Ha nem bánjátok újracsatlakoznék hozzátok. Nyáridőben még írogattam,de aztán mindig el voltam havazva :? Látom időközben csatlakoztak újak is,ez tök jó,meg az is,hogy fellendült a topic.

Velünk nagyjából minden rendben,bár én néha 100évesnek érzem magam.Napi 3 Mg+ B6 mellett is görcsöl talpam,vádlim mindenem,elég sokat keményedik is a pocak,ráadásul tegnapelőtt éjjel úgy elfeküdtem a hátam,hogy a levegővétel is rossz...
Pocaklakó szerencsére szépen növöget,múlt heti vizsgálaton 1,1 kg-nak saccolta a gép.
FL: 60 mm
AC: 232 mm
HC: 256 mm
Esetleg leírnátok ti is ezeket az eredményeket?
Az egyetlen negatívum,amit a doki mondott,hogy a 2 vizsgálat között eltelt 4 hét alatt a méhnyak 40 mm-ről 30 mm-re csökkent,ami nem jó! :( Szerencsére még zárt a méhszáj,de pihenésre fogott,ne csináljak semmit,ne emelgessek,lépcsőzzek stb...
Ja,és kiderült,h itt Szombathelyen nincs szabad orvosválasztás,így a szerencsén múlik! De én szerencsés vagyok! ;)
Ennyit rólunk!

Timi!
Előtted le a kalappal,ami a gyerekeket illeti. Hasonló helyzetben lehetnék,mert a férjemnek van egy nagyfia egy előző kapcsolatából,de nemhogy akkor nevelném,ha az apjával már nem lennénk együtt,de szerintem akkor is válás lenne belőle,ha mondjuk hozzánk költözne...14 éves,de szörnyűűűűűűűűű!

Lily!
attól még lehetsz büszke magadra,mert egy kis torokfájást összeszedtél,ez nem rajtad múlt! Pihend ki magad,mézes-citromos tea,ágyban!!! ;)

KépKép
Kép
patricia83
 
 


patricia83!

Szia.
Kedves tőled,amit írtál...igen,kicsit fura helyzet,és nem is volt egyszerű amikor 11éves volt a fiú,és 18 hónappal idősebb a lány...egyébként jó kamaszok voltak,én voltam szigorú..de tényleg nem tudtam akkor,hogy mit vállalok...most meg így alakult.van apjuk,és anyjuk is...még csak nem is alkoholisták,vagy munkanélküliek...inkább korán csináltak gyerekeket,és inkább most élnek.. :(

Én a 25.hét 6 napján voltam utoljára dokinál,annak az adatait tudom leírni:
FL:53mm
AC:223mm
HC:243mm
Súly:1040g Most kezdtem meg a 28.hetet.kedden lesznek új eredmények,mert megyünk fizetős 4-D-re.
timea35
Budaörs
 
 


Nekem a méhnyakról nem szokott beszélni.
Havonta vizsgál,és ultrahangon nézeget minket.
Gondolom most majd a 30.héten ha megyek,már beszélhetünk ezekről is,meg a szülésről is akarok vele beszélni.Szólni akarok,hogy lesz köldökzsinórvér levétel,meg megnézném az osztályt is,mert sok rosszat hallottam róla:((

A pihenést gondolom nem egyszerű betartani,mert látom még van két másik gyerkőc is...van teendő is gondolom.próbálj azért pihenni,bár itt a karácsony is a nyakunkon... :)
timea35
Budaörs
 
 


Timi,így még inkább...van anyuka,apuka,és még így s te neveled...hűűű! És a pocakbaba apukája elfogadja a helyzetet? :shock:

Bemutatkozás gyanánt csatolok néhány képet! Ez 24 hetes pocak,de szerintem 1 cm-t nem nőtt az elmúlt hónapban! :shock:

Kép

Kép Gyerekeim,akik nem ikrek! :D

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Szia Patricia!

Gratu a gyerkőcökhöz, nagyon édik.
Szép a pocid, azért bizti nőtt vmit a kép óta. Nekem is mindenki mondja, hogy mennyit nőtt, de én nem látom annyira a változást:)csak annyit látok, hogy már nincs térdem:D

Én 27 hetesen voltam 4d uh, ahol az értékek szerint azt mondták, hogy 28 hetes a pici, akkor 7,21 volt a kis buksija és 1111g volt, a többi értékre nem emlékszem pontosan. Hétfőn megyünk vissza a nődokihoz és akkor meglátjuk hogy mennyit nőtt azóta a nagyfiú:)))
Méhnyak infóm nincs, kéthavonta nézi a doki, eddig mindig csak annyit mondott, hogy rendben van.
kristin27
Székesfehérvár
 
 


patricia83!

Háát,jó vékonyka csajszi vagy.... :D :D
Az én arányaimhoz képest kb én nekem is ekkora volt a 24.héten a pocim.Más anyuka most is azt mondja milyen kicsi a hasam... :)
Én 180 magas vagyok,és 73,5 kg most.Tény,hogy más anyukát nézegetve,akik velem egy hónapban vannak,tényleg kisebbnek látom én is.De mit számít ha a kicsi meg még túl fejlett is?. :)

Az apuka mit szólt? :wink: Csodálkozott,majd minden tiszteletét kifejezve,elfogadta ezt a helyzetet.azt gondoltam meghátrál majd,hisz majdnem egy korosztály a gyerkőcökkel,de nem így lett.
Ossza nekik az észt minden nap! :)

Nagyon helyesek a gyerekek,aranyos szöszik...de a 2 év nem nagyon látszik közöttük... :)
Töltenék fel képet,de mindig azt írja ki,hogy túl nagy a felbontás... :(
timea35
Budaörs
 
 


Sziasztok!


Lilly, hogy vagy, sikerült kikúrálnod magad?

Kristin, nem is gondoltam, hogy okozhat iylen problémát a száraz levegő :( Na, nálunk az nincs, mi inkább a párával küzdünk :)

Patricia szia!!
Mi kedden voltunk 4D-én a mért adatok:
BPD: 66mm
FL: 52 mm
AC: 220 mm
HC: 243 mm
999 g-ra saccolta a gép.
Nekem C2000-nél soha nem volt jobb értékem :) Szóval ne izgulj, az teljesen okés eredmény!!
Hű, hogy te milyen vékony vagy!!! Nagyon csinos apocakod! Gyönyörű gyerekeid vannak!

Ezek meg az Én fiaim, és Ők ikrek :))

Kép

Timi, le a kalappal párod előtt! Nem semmi amit vállalt, na meg persze Te sem!
Annyira érhetetlen ez számomra, amikor szülők ennyire nem foglalkoznak a gyerekeikkel :(

Voltunk kedden 4D, annyira édes volt Bálint, fejvégű és a jobb oldalam rugdossa, kapirgálja. Mosolygott, magzatvizet nyelt, mocorgott! Minden rendben vele!!
Néhány kép:

Kép Kép Kép

Timi, én a Kellékek/Paint programmal szoktam szerkeszteni, Kép/Nyújtás/Döntés pikk-pakk megvan.

verzso
 
 


Verzsó!

Nagyon aranyosak a fiúk, és a pocaklakód is, már most hasonlít a bratyókra:D
Ez a 4d uh egy csoda, nem is gondoltam volna, hogy ennyi féle fintorgást meg mindenfélét tudnak már bennt is a babucik:)
kristin27
Székesfehérvár
 
 


Sziasztok!

Én is régen jártam már errefelé, örülök, hogy vannak új társaink!

Náthára, torokfájásra szerintem is a homeopátiás szerek a legjobbak, azokkal még a babának sem tudunk ártani! Egyébként ti nem küzdötök orrszárazsággal? Ez valami borzalom, nem vagyok náthás, levegő mégsem nagyon jön az orromon keresztül. Párásíthatok én egész nap, szinte semmit sem használ! tegnap ajánlották a Nisita nevű terméket, tudtok róla valamit?

Lilypie Second Birthday tickers
kisssziporka
Tárnok
 
 


verzso!

Nagyon helyesek a gyerekek,az ikrektől az egész kicsikéig mindenkit beleértve :)

A szüleik boldogan élnek...az anyukától már 10éve elpereltük őket,apuka meg megbolondult... :( Egyszer rájön mit tett,mert előtte a 2 gyereke volt a mindene...De hagyjuk...

Ha sikerült tudok róluk gyerekkori képet feltenni... :) Aztán majd nagyot is,de nem vagyok a szerkesztésekben otthon.. Kép Kép Kép
timea35
Budaörs
 
 


Sziasztok!
Minden törpe,kisebb-nagyobb és egészen picike is nagyon édes!!! :)

Verzso!
A fiúk nem egypetéjűek..jól látom? Gondolom egy élmény volt a 4D. Én is úgy mennék,lehet megfűzöm apucit,egy babamozira,bár az én dokim uh-mániás szerencsére,így minden hónapban láthatom,de hát az mégsem ugyanaz...Márkkal anno voltunk,de megmondom őszintén 5,5 éve akkor 13e Ft-ért csalódás volt...

Timi!
Szép pár vagytok nagyon!!! Jó magas vagy he! :O Nem semmi,meg ha jól emléxem, Kristin írt hasonló méreteket! Én 168 vagyok,és csak 55 kg...ami nekem nem baj,50-ről indultam,de háziorvos,nődoki,védőnő mindenki izél... :D

Kissziporka!
Na milyen volt Thaiföld? 8) Merre jártatok? Mi is terveztük idén februárra,már tavaly aug. óta megvoltak a jegyek,de vissza kellett mondanunk Márk akkor kiderült vese-betegsége miatt,pedig akkor még nem is sejtettük,hogy ekkora műtét lesz belőle.... Mennyi időt voltatok kint? Kettesben vagy barátokkal? Képek??? :)

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Kissziporka!

Sterimar orrspray is jó a nyálkahártya-szárazság ellen,és kismamik is használhatják!

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Sziasztok!
Már második napja itthon vagyok, többet nem megyek dolgozni (vagyis a következő 2-3 évben nem :P )
Mi két hét múlva megyünk megint ultrahangra, már nagyon várom. Igaz a dokinál is mostanában meg szoktuk nézni, de az csak pár pillanat...
Nekem általában nem sikerül behatárolni, hogy melyik testrészével nyomakodik, de néha igen. Érdekes, ma egész nap lapított (ilyet általában akkor csinál, ha orvoshoz kell menni, jól beidegel, hogy valami baj van, mert nem mozog, aztán amint a doki ránéz elkezd rúgkapálni :lol: ) szóval ma lapított ezerrel, aztán le kellett mennem a postára este. Hát egész úton, amíg haza nem értem teljesen befeszített, rendesen fájt.
Én mindig a fal felé fordulva szerettem aludni, ezért most helyet cseréltünk a párommal, hogy jó felé forduljak :lol:
Párásítást anyukám úgy szokta, hogy kislábosban forralt kamillás vizet, aztán mikor az langyosra hűlt feltette a radiátorra.

Gyerekek nagyon aranyosak. Patrícia milyen pici a hasad!
A munkahelyemen van egy újságos, az egyik ott dolgozó lány is babát vár, napra pontosan akkorra van kiírva mint én, de kétszer akkora a hasa! Nekem ezek annyira megdöbbentőek. Majd rendet rakok a fürdőben és csinálok képet:D Ja és valaki azt is mondta már, hogy nagyon lent van a hasam :shock:

Zsófi
Kép
bzs88
Budapest III. kerület
 
 


Halihó!

Patrícia...a köszi a tippet, de már túl vagyok azon is, azt gondolom, hogy a várandósság velejárója lehet, valahol mintha ezt olvastam volna!
Thaiföld fantasztikus volt, 16 napig voltunk Koh Samuin, rengeteget pihentünk. sétáltunk és élveztük a meleg, párás levegőt. (na...ott nem is kellett semmi orrszárazság ellen). Rengeteg gyümölcsöt és zöldséges cuccot ettünk, bár az étvágyam némi kívánni valót hagy maga után, úgy kell magam rádumálni, hogy egyek valamit, eddig össz-vissz 1 kilót híztam, de gyanítom ez a következő 3 hónapban megugrik!:))) Babóca nagyon jól bírta a strapát, engem is csak a hazafelé út Bangkokból tépázott meg egy kicsit. Az odaút 8 óra volt, de visszafelé 11...nem is értettük. Isztambulban még akklimatizálódtunk 2 napot Apával, de lassan 2 hete itthon vagyunk. Nagyon jó volt így kettecskén! Azóta persze hajsza van, a nagyfiam középiskolás felvételije előtt állunk, nyílt napok stb! Hát csajok...erről külön topikot nyitunk majd annak idején!:)))
Túl vagyunk a terheléses cukorvizsgálaton is, minden rendben, várjuk a 4D-s ultrahangot, Luca-napján megyünk! Az alvással minden oké, a szoptatós párna lett jó barátom az utóbbi napokban!:)))

Lilypie Second Birthday tickers
kisssziporka
Tárnok
 
 


patricia83!

Köszi szépen!A kiskrapek a képen ilyen kis kicsike volt amikor az édes mostohája lettem :)

No és ekkora most: Kép

És íme a lány mostanság: Kép

Kristin is ilyen magas! :)
Olyan 4D-re megyünk mi is,ami nem csak babázásról szól,hanem genetikai vizsgálat is,és kb 50 percet voltunk,a 18.héten is ott.10e ft,de nagyon alapos volt a hölgy,csak a kicsiből mi nem úgy láttunk semmit,mert furán feküdt,mint mindig eddig! :)

Csajok,tegnap megvettük a kiságyat,babakocsit,és elkezdtük a kelengyét is összerakni...nagy élmény volt.. :) de egy helyen vettük meg,és nem volt talán egy vagyon,bár nagyon megfontoltan készültem már rá.sok utána járás,árak figyelése,logikus gondolkodás...stb.de java megvan.

bzs88!

Majd meglátod milyen gyorsan telik otthon az idő.. :)
Az alvás kérdése kezd megoldódni nálam is.
timea35
Budaörs
 
 


Timi!

A nevelt gyerekeid már szinte felnőttek, biztos sokat segítenek majd neked a babuci körül is.

Igen, egy magasak vagyunk, csak a súlyom sajna kicsit több, mint a tied:((az induló súlyom több volt most, amennyi te vagy...fhuu...ennyi kg még sose voltam:D)

Patricia!

Téged piszkálnak a súlyoddal??? ez vicc...engem se hagynak élni miatta...mondjuk nekem az induló is lehetett volna kevesebb, de már alig várom, hogy megszülessen a pici és végre leszálljanak az én súlyomról:)

Éjszaka a babucival álmodtam, nagyon jó volt, olyan édes volt, mosolygott, rugdalózott, annyira valóságosnak tűnt. Jól bele is merültem az álmodozásba, úgy elaludtam ma....ilyen gyorsan még nem kaptam össze magam, 15 perccel munkakezdés előtt ébredtem:D el is késtem rendesen.

Zsófi!

Kicsit irigyellek a meló miatt...még 9 napot dolgozom...már kissé "terhes" a dolog, de ezt már féllábon is kibírom. Ahogy magamat ismerem 1 hét után rá fogok unni a dologra...nem bírok elülni a fenekemen:DDD

Timi!

Dejó neked, hogy megvan a kiságy, nekünk még az hiányzik, meg a kiegészítők....most hogy így belegondolok...szinte minden:))))
Tegnap kinéztük a szőnyeget a babaszobába, nagyon édes lesz, kövi héten jön meg,, még lámpa is kell....lesz január közepe,mire minden meglesz:)
kristin27
Székesfehérvár
 
 


Kristin,nincs gond a súllyal....még nekem is azt mondták most már figyeljek oda....ha nem vagy hízásra hajlamos,és egyébként vékony vagy,vagy normál testalkatú,akkor szerintem szoptatás után minden helyre áll majd... :) én féltem ettől az egésztől,mert már nem vagyok tini,és a bőröm sem olyan..de a párom már kezdetektől mondja,hogy tök mindegy mi lesz,mert az ő gyerekét hordtam ki,és attól olyan :) no,eddig nincs gond.ő örül,hogy híztam,mert amikor megismert 59-60kg voltam,(kicsit ki voltam a válás miatt)nem tudom mennyire jó,de étvágyam sincs,nem hogy kívánjak valamit....figyelek,hogy mit eszek,de azért,hogy ne fájjon utána a hasam.meg a kicsi is jókat kapjon.ami fontos neki. :)

A gyerekek meg remélem segítenek majd.de nálunk a fiú a házias és baba imádó,a lány inkább magának való.(a szülők is ilyen felállásban voltak)

Nálunk nem lesz külön szobában egy éves korig.úgye mivel első baba itt is,átgondoltam mi kell,és megnéztem mit és honnan szeretnék.azt tudtam pontosan,hogy olyat akarok,amit nem cserélgetünk menet közben.ilyen a babakocsi is,és a kiságy is.majd átalakítható,és pelenkázós is.ja,és a boltok között egy terméknél 10e ft árkülönbség lehet... :( passzol minden a szobához,és semmi sem giccses,vagy nagyon mintás :) Te is megleszel vele pikk-pakk. :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára timea35 2011.12.02 11:31-kor.
timea35
Budaörs
 
 


sziasztok!

Húúú, de sokat írtatok!!! :lol:

Nagyon klasszak a képek, minden gyerkőc tündéri! Szebbnél szebbek, de tényleg!

Timi!
Tényleg le a kalappal, hogy így felvállaltad őket. Nem egyszerű a kamaszokkal, én már csak tudom... :wink:
Azért az anyuka nem semmi. Én nem adnám egyik gyerekemet sem. Ha válnék a férjemtől, ötöt vinnék tovább, igaz beledöglenék. De akkor is az enyémek, nem??

Sajnos nálunk is megint betegeskedés van, a kicsi lázas két napja és én is elég xarul vagyok.
Igyekszem gyógyulgatni, most rohanok, mert megint sír.....[/img]

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz
 
 


yusz,szegény akkor most nálatok is átesik majd rajta mindenki :(
de nem csoda,olyan fura is az idő,most meg ez a felmelegedés amit mondanak...majd terjed a sok sz....r :(
Nem egyszerű hogyha még jól sem vagy.

Nem mondott le az anyjuk sem róluk,csak nem őt választották a gyerekek amikor megkérdezték őket...aztán az orvosin is elbukott,hogy érzelmileg nincs kötödése a gyerekekhez,és fordítva is így van :( az apjukat szerették,ezért nem nagyon volt választásom.no meg akkor még idillinek tűnt minden... :? ma már igyekszünk nem beszélni róluk.a nagyszülők is élnek mindkét szülő részéről,de több mint 10 éve nem látták az unokákat... :( ez egy érdekes generáció,és family!!!Maradtam én meg én :) meg a jó fej anyukám,ő a mama... :)
timea35
Budaörs
 
 


Yusz!

Jobbulást nektek! Vigyázz magatokra!

Timi!

Nekem még nincs saját gyerekem, csak a pocakban, de már most imádom. Egyszerűen nem értem, hogy hogy létezhet egy anya anyai ösztön nélkül...ne értsd félre...nem tudom, hogy miért alakult így a helyzet a gyerekeknél...
Voltam pár éve -még fősuli alatt - inézetbe gyakszin.Szegény gyerekek, hogy ott is mit élnek át, hónapokon keresztül várják, hogy meglátogassa őket az anyjuk...az meg éli világát, és pont lesz..rja, hogy mi van a gyerekkel.
Hihetetlen, hogy megszüli a gyerekét...egy darabig nevelgeti és nincs kötődése...én belehaltam volna, ha anno anyu ezt megcsinálja.
Minden tiszteletem a tiéd, hogy úgy rendben tudod tartani ezeknek a gyerekeknek a lelkét, életét, hogy ezt fel tudták dolgozni...
kristin27
Székesfehérvár
 
 


Timi, Kristin!

Köszönöm, aranyosak vagytok!

Sajnos a mai éjszakánk is nagyon rosszul alakult, Niki végig rókázta hajnali kettőtől négyig.
Ráadásul nekem is hőemelkedésem lett szóval tök tuti volt!

Timi!

Osztozom kristin véleményén, tényleg le a kalappal előtted. És ez nem kedveskedés, vagy hízelgés, egészen egyszerűen így gondolom.
A gyerek nevelése rendkívül nehéz és összetett feladat, pláne ha nem is vér szerinti gyerekről van szó.
Te nagyon ügyesen megoldottad ezt a feladatot, amit az is igazol, hogy a két gyerek még mindig veled van.
Nálunk is hasonló, a két nagy apja öt éve feléjük sem szagolt, az apai nagyszülők évente egyszer felhívnak és lecsesznek, hogy miért nem telefonálnak nekik az unokák.
A férjem szülei meg szinte saját unokáikként szeretik őket.

Egy ideig dolgoztam az életvédelmi főosztály ifjúságvédelmi osztályán.
Nem akarok részletekbe belemenni, de az ott tapasztaltak egy életre beleégtek a lelkembe és elborzasztó, hogy miken mennek keresztül csecsemők, gyerekek és kamaszok.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz
 
 


yusz!Kristin!

Aranyosak vagytok.Szinte mindenkitől ezt kapom.... :)
Jól esik ezt hallanom,és egy biztos,én beletudok minden nap nézni a tükörbe....de az is igaz,hogy rengeteg áldozatot kellett meghoznom,és sok lemondással is járt...néha azt érzem,hogy ők nem is igazán értik,hogy mit is teszek,és tettem értük...aztán néha mégis érzem.Tisztelem a párom,amiért ezt a helyzetet elfogadta.Először azt sem tudtam,hogy így hogyan találok majd társat...úgy volt,hogy természetesen az apjukkal mennek...de itt felejtette őket fokozatosan,és mára már a telefonszámát sem tudjuk.életem legnagyobb csalódása :cry: és szerintem az övéké is.eltelt 2 év,már igyekszünk szóba sem hozni....
De én is szívesen kipróbálnám milyen is kettesben élni a pároddal...mert én velem ez még nem törtét meg soha..de picurka érkezésétől,már ez amúgy sem fog megtörténni... :) erről lemaradtam... :)

Sajnálom,hogy szarabbul vagytok...az a rossz ebben,hogy mostantól annyi ilyen sz...r várható,és mindig felváltva hoz valaki valamit haza.mi még kimaradtunk eddig.. :)A párom ,család irtással fenyegetőzik nekik,ha hazahoznak valamit nekem,meg karanténnal.. :D
timea35
Budaörs
 
 


Sziasztok!

De nagyon sokat írtatok! Szuper!
Sajnos én sem vagyok még egészséges, mondjuk lázam vagy hóemelkedésem szerncsére nem volt. Nekem nem csak az orrom, hanem az egész torkom ki van száradva, nagyon rossz érzés. Éjszakánként arra ébredek, hogy megfulladok, de nem merek köhögni.
Mi is voltunk orvosnál, de egész végig 2 kézzel takarta az arcát a pici, nehogy lássunk is belőle valamit. Úgyhogy nem tudok képet küldeni nektek, mert semmi értelmes nincs rajtuk.
Ráadásul meglett a tenyésztésem eredménye, és kiderült, hogy streptococcusom van. Na ez jól beparáztatott. Nálatok minden oké ezen a téren? Babával szerencsére minden oké, és a méjszáj is zárva van.

Én is elkezdtem összerakni a babakelengyét. Ti milyen téli cuccokkal készültök? Kabáttal, vagy kezeslábassal? Esetleg csak bundazsákkal? Fogalmam sincs, mit és mennyit kell majd ráadni, ha kijövünk a kórházból. Én próbálok 56-os és 62-es ruhákból betárazni, az talán kitart addig, amíg nem nagyon lesz energiám elmenni újakat vásárolni. De valahogy olyan kilátástalannak érzem, hogy minden összeáll majd a nagy napig. Annyi minden kell! És csomó kelengyelista van a neten, de szerintem rengeteg dolog nem létfontosságú róluk.

Lilypie Second Birthday tickers
lilly
 
 


Sziasztok!


Csak egy kérdés.
Ti mit gondoltok az influenza elleni védőoltásról?
Nekem nagyon ajánlja a védőnő, de én nem igazán hajlok rá...
Szerintetek érdemes lenne?


Mi még szinte semmit nem vettünk babának, csak a babakocsit, majd szerintem januárban elkezdjük a babakelengyét összeállítani.
Igaz, már kaptunk pár kisruhát kezdésnek. :)

Lilypie Pregnancy tickers


Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers
csekom
Zsurk
 
 


Sziasztok!

Csekom!
Én sem hajlottam az influenza elleni oltásra,még sosem adattam be. A gyerekorvos kérdezte,hogy Márknak,mivel műtötték,gondoltam-e beadatni,tekintve,h ő benne van a veszélyeztetett kategóriában,de mondtam,h nem,és ő is ezen az állásponton volt,csak megkérdezett.Viszont a dokim azt ajánlotta,hogy jan. vége febr. elején oltassam be magam,mert 6 hónapig a picit is védi,de mindezt a nagyok miatt,mert oviból hazahozhatnak bármit,ha mondjuk rajtuk ki sem jön rendesen.
Ami a kelengyét illeti,szerintem ne hagyjátok a legutolsó pillanatra! ;) Egyrészt anyagilag sem olyan megterhelő /azaz ugyanannyiba kerül,csak nem tűnik fel :D / apránként beszerezni a cuccokat,másrészt télben-hóban-fagyban nagy pocakkal nem is biztos hogy kedved lesz utánajárkálni! :lol:

folyt. köv.

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Lilly!

Nem egyszerű ez a babakelengye téma, főleg ha valaki előszőr csinálja:)szerintem a neten lévő listákról nyugodtam le lehet hagyni jónéhányat.
Mi vettünk a babucinak egy jó meleg "kezes-lábast" abban fogjuk hazahozni, a bizti kedvéért 3-6 hónaposat vettem, mert hát szép nagyok leszünk, nehogy kilógjon belőle a nagyfiú. Bodykból is vettem 0-3 hónaposat és 3-6 hónaposat is, nehogy mellélőjek. Nekem ez a legnehezebb, eltalálni a méretet. Minden olyan picikének néz ki:D Még ismerősöktől gyűjtögetem be az újszülött cuccokat, azok csak hetekig lesznek jók.
Remélem, hogy elkészülünk mindennel időben:)

Csekom!

Én tavaly sem adattam be influenza elleni oltást, valahogy nem bízom benne. A mellékhatásai még nem ismertek, szerintem csak egy +kockázati tényező.
Alapvetően elég erős az immunrendszerem, remélem, hogy ellenáll idén is.
kristin27
Székesfehérvár
 
 


Kristin!

A súlyra visszatérve,engem a másik oldalról izélgetnek,h szedjem össze magam,egyek többet,hízzak! :) De ezt sem jó hallani! :? Viszont a pocakom tényleg kicsike szerintem is...na mindegy!
Ami az ici-pici rucikat illeti, ez csak a látszat! Bár egyik gyerekem se 4 kilós volt,az elején igen lötyögött rajtuk még az 56-os is. 54 cm-rel és 3200g-mal született a csajom,de vetettem egy 50-es tipegőt,amiben hazahoztuk a kórházból! :lol:

Ha nincs ellenetekre,hogy vki már használta a vaterán/teszveszen is ki lehet fogni nagyon szuper ruhákat,csomagban is,és az ilyen méretű ruhák tényleg mintha újak lennének!

Timi!
Jól megnőttek a gyerekek,szép munkát végeztél! ;)

Yusz!
Jobban vagytok már? Gyógyulást a családnak,meg Lillynek is!

Ja Lilly,igaza van Kristinnek,lehet nyugodtan szortírozni azokból a kelengyelistákból! Legszívesebben mindent eladnának egy elsőgyermekes maminak!! Vicc!!! :?
Body az,amiből szerintem a legtöbbre szükség van,hacsak nem akarsz 2 naponta mosni. Télen főleg hosszú-ujjú,nameg plüss együttesek/rugik,kiskabátok vagy kardigánok,kintre meg szerintem a legjobb egy overál,az alá alá tudod öltöztetni,és tuti réteges,így nem fog megfázni!1-2 harisnya,sapik,vékony is vastag is,meleg hálózsák, (ha abban akarod altatni) takaró,meg némi textil-pelus készlet,oszt szerintem kész! :D

KépKép
Kép
patricia83
 
 


lilly!

Kár,hogy nem láttátok rendesen...én is csalódott voltam a 18.héten,mert haránt fekvéses volt,és csak a hátát láttuk :)
holnap így 28.hét 6.napján talán már mutat valamit nekünk is.igaz,genetikai is a vizsgálat,de hátha... :)
nekem nem volt ilyen a tenyésztésemben...én gombás nem voltam a terhesség előtt,most meg folyton kapok valamit rá... :(

Babakelengye...nagy kérdés..mindenki kap a védőnőtől listát,de nem mindent kell megvenni...szerintem.kicsit rossz,hogy téli gyerek,de viszont így hónapokig nem is hurcikoljuk sehova sem:))
bady,2-3 rugi,pamut hálózsák amiben alszik és,hogy milyen téli overálban akarod látni,szerintem rád van bízva.meg férjen bele a baby hordozóba :) kis cérna sapi,vastag sapi,kis zokni ha olyan rugit is vesztek aminek nincs lába...én ilyeneket vettem meg.olyan gyorsan nő,felesleges egy két méretből sokat venni.én is két méretet vettem,a kiindulási pont a mi születési adataink voltak,no meg a mostani saccolt érték :) ha meg nagy,majd belenő.tök jó ruhákat vettünk az auchanban és Kik-ben.mind pamut és jó textil jelzéssel ellátva.teli van 2 fiók,és kb:10.000 ft lehetett.na ezért nem kell más használt ruhája.majd ha nagyobb lesz,és nem sikerül venni ilyen jó áron.Ezek csak a ruha dolgok.

Van sok más is,de semmi felesleges dolgot nem vagyok hajlandó megvenni.Mérleget bérelni akarom.Légzésfigyelőt bérelni fogjuk 1 évet.kb:1000 ft havonta.úgy jött ki.babaágy átalakítható,babakocsi végig jó,és könnyű jól felszerelt.nem fogok évente vagy félévente árulgatni mindent féláron,mert nem jó,kinőtte,nehéz nekem..stb.no meg néztem az árakat is!ha lenne kérdésed,hogy hol vettem,vagy valami más,írj nyugodtan.
timea35
Budaörs
 
 


Sziasztok!
Yusz, Lilly jobbulást kívánok!

Oltás: én november elején megkérdeztem a dokimat, azt mondta nyugodtan oltassak, ha szeretnék. Végül nem oltattam, most már nem is fogok, mert nem keveset vagyok emberek között (azért minden nap jövök-megyek, suliban is vagyok hetente 1x, de mégsem annyi, mint amíg dolgoztam, egy nagy áruházban).

Babakelengye: én már nyáron elkezdtem vásárolni, persze mindig csak akkor, ha valami leértékelt árut találtam, próbáltam nézni a címkéket, remélem azért a nagy átlagban benne lesz a gyerek, és amiket nyárra vettem neki nem csak jövő ilyenkor fogja hordani :lol: Kaptunk rokonoktól meg ismerőstől is egy csomó ruhát. Most van két téli kezeslábasa (ha véletlenül az egyiket indulás előtt lehányja, vagy ilyenek - ez addig amíg a tapasztaltak nem mondták eszembe se jutott - akkor is legyen mit ráadni, ne ezért maradjon el a séta) Ezek mind 62 méretűek, de nem baj, legalább jó alá lehet öltöztetni.
Babakocsit vettünk, kiságyat kapunk, kádat is. Azt hiszem most már csak az apróságok maradtak (pelenka, babaápoláshoz dolgok, ilyesmi)

Zsófi
Kép
bzs88
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Én sem kértem influenza elleni oltást, de amúgy nyugodtan lehet kérni, mert veszélytelen. Amikor bejött az a h1n1, akkor beoltattam magam, mert már akkor is tervben volt a baba, és nem akartam kockáztatni a sok rémhírt hallva. Az orvosok általában javasolják a védőoltást, de mivel ez úgyis csak 1 vírustörzsre érvényes, és ezerféle más betegségre meg nincs hatással, így végülis bármikor bármit el lehet kapni. Persze, lehet veszélyes az influenza, ha szövődmények alakulnak ki, de azért annak kicsi az esélye.
Mondjuk ahol több gyerek van, ott tényleg érdemesebb oltani, mert az ovi egy fertő, tuti hazajön az influenza is. Én most első gyereknél nem tervezem a védőoltást.

Visszatérve a kelengyére: engem az zavar meg, hogy ahány márka, annyi féle méretezés. Van, ahol a 0-3 hónap az első méret, de máshol ebbe a kategóriába 2-3 méretezés is belefér (pl. a h&m-nél van 50-es újszülött, 54-es 1-2 hónaposnak és aztán 62-es 3-4 hónaposnak). Aztán meg van, ahol nem is cm-ben vagy hónapban mérik, hanem kilóban...
Ebbe én sem gondoltam bele, hogy ha lehányja a bébi az overált, akkor legyen csere. Pedig van benne ráció! Na, akkor abból is kettő kell!

Alváshoz egyébként szoktak a pizsama alá bodyt adni? Vagy elég simán egy hosszú ujjú rugi, és arra a zsák?

Lilypie Second Birthday tickers
lilly
 
 


Hello!

Én is csak a gyerekek miatt fontolgatom az oltást!

[quote]
írta:
Visszatérve a kelengyére: engem az zavar meg, hogy ahány márka, annyi féle méretezés.


yesssss!! Rátapintottál a lényegre!!!! Ráadásul több ilyen cimkét láttam: newborn / 3-6 kg. Hm..azért egy 6 kilós újszülöttnek nem örülnék!!! :D :shock:
És igen,én szoktam bodyt adni alá!

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a jókívánságokat, lassacskán gyógyulgatunk.
Most mikulás mizéria van, tegnap anyuéknál, ma anyósék jönnek...

Oltás: én akkor oltattam, amikor bejött a h1n1. Akkor voltam Nikivel terhes. Nem volt semmi bajom tőle, sőt inkább kicsit megnyugodtam.

Állítólag most jön majd az influ szezon, tehát aki akar, még most időben van...

Kelengye: tényleg rengeteg felesleges dolog van, amit sosem fogtok használni.
A tapasztalatom alapján azt mondhatom, hogy 6-7 body (hogy ne kelljen folyton mosni) ugyanennyi rugi, 2-3 hálózsák, és ez csak javaslat, de félre tenni egy bodyt és egy rugit, amit csak elmenetelhez, vagy orvoshoz használni.
Mivel ezek a picurok nagyon gyakran kakilnak az anyatejtől hígat, ami a legjobb pelusokból is kifolyik. Eltüntetni a foltot meg szinte lehetetlen.
Amiből sok kell az a textil pelus, hiszen azt tesszük a fejük alá, az megy a vállra büfiztetésre és nagyon hamar mosásba kerülnek.
Amit az enyémek az első hetekben nagyon szerettek, az a puha pléd, amit köréjük tekertem. Hasonló védettség érzését kelti, mint az anyaméh. Közre fogja őket, melegíti és sokkal nyugodtabbak voltak, mintha csak úgy betettem volna őket a kiságyba. Sokszor vettem magamhoz a plédet is, hogy átvegye az "anyaszagot", ami még jobban növelte a biztonság érzését.
És mivel téli babák lesznek, a pléd nem is lesz felesleges... :lol:

Ami felesleges: cérnakesztyű (előszeretettel ajánlják) én amint hazaérünk a kórházból levágom a körmeit.
Eleinte az előkék sem kellenek, az majd csak ha már ül a baba.
Én nem használtam a vízhőmérőt sem, könyökkel néztem meg milyen a víz.
Meg még csomó dolog ami most nem is jut az eszembe.

A mérlegeléssel is úgy vagyok, hogy igen kell, de csak mértékkel.
Én hetente egyszer, mindig ugyanabban az időpontban mértem meg őket és így elmaradt az idegeskedés, hogy jaj, most nem hízott, jaj, most nem szopott annyit, mint az előző etetéskor stb...
Egy hét alatt meg az előírtakat minden esetben teljesítették.

A legkisebbemnél már nem használtam a légzésfigyelőt sem, igaz fel volt téve az ágyra, csak sosem kapcsoltam be.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz
 
 


A légzésfigyelővel én is így voltam,megvolt,ott volt,csak bekapcsolva nem volt...ki is folyt benne az elem..remélem helyrehozható,lehet most használnám!

Ami meg a ruha-lelőhelyeket illeti Tescoban is vannak szuper dolgok,szuper áron,csak azokat mindig úgy elrejtik!!! :? 1300Ft-ért vettem a héten egy szupi kis babatakarót ott...nameg a C&A,csak ott kicsit előre kell kalkulálni az akciós cuccoknál,h mikorra lesz jó! :)

Ma voltam védőnőnél...khm... 5 hét alatt fél cm-t nőtt a haskörforgatom..tyű...és fél kg-ot híztam... :?

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Sziasztok!

Tegnap voltunk nődokinál a kötelező "látogatáson". A kisfiam végigaludta szinte az egészet:DD Minden rendben van hála az égnek, már 8,3 cm a kis fejecske, több, mint 1 cm nőtt 3 hét alatt, hihetetlen....
Már meg sem lepődöm, megint kihangsúlyozta a doki, hogy diéta...és ne essek kísértésbe az ünnepek környékén sem, mert baj lesz.

Patricia!
nah én kb a tripláját hízom ennyi idő alatt...

Baba cuccokkal kapcsolatosan...
Bébiőrt kaptam, majd meglátjuk kell-e a 45 m2-en:DDD
Babamérleg???? azt kellene otthonra is beszerezni?nem elég,ha a védőnő+ gyerekorvos méri a picit?

Én elsősorban turiban veszem a pici cuccait, párszáz forintért, azokon általában a hónap szerepel és a súly. A legkisebb, amit vettem 4,5 kg babának való. Nagyobb újszülött babaám csak nem lesz:DDD
kristin27
Székesfehérvár
 
 


Sziasztok!

A mérleg kell egy kis ideig,mert ha szoptatjuk,mi nem látjuk,hogy mennyit sikerült ennie,mint aki a cumisüvegből eteti...a védőnő nézi sűrűn,az igaz,de nem olyan sűrűn....azért írtam én is,hogy csak egy-két hónapig bérlem,mert ha gyarapodik szépen,akkor nincs gond a szopizással,meg a tartalmával sem :)

Az oltással kapcsolatban,mindenki másképpen gondolja....az én baráti körömben,nem sült el túl jól az oltás...lázas lett tőle a nagyobbik gyerek,és influenzás is,majd a terhes anyuka is,és utána elvetélt...ez korai stádiumban volt még...most 1 éves ott a baba,és nem is oltatnak... :(
Nem mintha nem élnénk túl terhesen a lázat,de annyira nem is vágyom rá.marad a vitamin,szájmaszk,kevés tömeg,sok kézmosás,és az Oscillococcinum.Mi így döntöttünk...de igaza van annak is aki másképpen dönt róla.

kristin27!

Tök jó,hogy ilyen jól növöget a kicsikéd...nekem te vagy az összehasonlítási alap:)) én is várom a ma esti 4d-t!A turkálóval sincs gond,de olyan jó árakon vettem ruhákat pl:rugi 2db-os 1590 ft(tesco) Kik-ben 290ft-1990ft-ig 290-700 (Auchan)..azért nem mentem ilyen helyre.mi nem kapunk sehonnan sem,mert nincs a családban kicsi sehol...:((

A légzésfigyelőt mindenképpen szeretnék,azért vesszük meg..és 12 hónap múlva vissza veszik féláron.így van a szerződés.Ez a Madarász utcai kórház közreműködésével történik.A volt osztálytársnőmnél is volt sajnos egy ilyen halál eset,és anyu oviban dolgozott (nyugdíjas)25 évig,ő is tud többet.Havi 800ft-ot megér nekem,és be is kapcsolom majd. Kép Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára timea35 2011.12.14 12:51-kor.
timea35
Budaörs
 
 


Timi, ti aztán jól álltok az előkészületekkel! Téged már nem érhet meglepetés! :lol:

Egyébként annyi igaz az oltással kapcsolatban, hogy rögtön a beoltás után a szervezet immunrendszere kicsit legyengül. Ezért is szokták javasolni, hogy ne az influenzaszezon közepén oltasson az ember, hanem még előtte, mert maga a védettség csak 1-2 hét alatt alakul ki. Tehát aki oltat, utána fokozottan vigyázzon magára egy kis ideig, nehogy pont akkor kapja el a betegséget!

Lilypie Second Birthday tickers
lilly
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?