Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok
Voltam tegnap oltáson a minikkel..Idézem: Emi olyan puha, és nagyon vékony a karja, nem meri beadni neki oda az oltást :shock: Adok neki enni?? Erre mit is mondhattam szerintetek?? :evil: Igaz kicsi híján 9ésfél kiló, nem egy tonnadonna...Oli 10,3 kg.
Leírnátok kb nálatok hogy néz ki egy napi evészet? Nálunk: 1/2 7 Emi 3 dl, Oli 2, 2-2 és1/2 dl tápszer, 9-1/2 10 müzzli, vagy pép, vagy túró gyümivel, 1/2 12 ebéd leves és második, adag változó, ha a fogukra való, akár 2x is esznek...aztán 3 körül banán, alma+keksz, vagy üveges smarni (ezt imádják, 5 óra estebéd :) kb fél-fél kifli vajjal, sajtkrémmel, parizerrel, 8 óra tápszer Emi 3 dl, Oli változó..Nem tűnik kevésnek, nem??

Olit el kell vinnem neurológiára az ájulások miatt...
Érdekes volt a dokinő, 2 hete amikor voltunk kontrollon a köhögéses betegségből, akkor azt mondta, hogy Eminek köldöksérve van..Tegnap nem volt :roll:
na mind1


Tegnapi ebéd a mai: borsófőzelék sült virslivel.

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Szivvi!
Orvos jól van???? :shock:
1. a testsúly nem minden, sőt. Ha vkinek, hát neki nem ebből kéne megítélnie egy gyerek egészségi állapotát!!
2. ha vmi gondot lát, javasoljon ellene vmit, több D vitamint, vagy tudomisén!!!

sztem a sérvet, vagy gyanút mutasd meg gyereksebésznek.

Hova mentek neurológiára?

Mellesleg: Nonóka 8,3kg, dec elején lesz 16hós, és a doki néninknek semmi kifogása ellene. Jonó meg 10, 6 :shock: , igaz, vagy 10 cmvel hosszabb is!

Sztem amit leírtál egyáltalán nem kevés, különben is amíg nem rontjuk el őket, pl nem tömjük, szóval addig egészen tudják, h mennyire van szükségük.

Nálunk reggel: egy kis gyümi, keksz, utána esetleg egy kis vajas kenyér. Délelőtt szopi, jó esetben alvásig :lol:, ebéd: vmi főtt étel, de inkább egytál, mint két fogásos. Vagy egy tartalmas leves, és utána vmi. Délután egy kis joghurt, meg szopi, néha egy kis kekszféle a jokihoz. Vacsi: vagy meleg, ha van és ízlett az ebéd, vagy szendvics. ja, és éjjel egy kis pótszopi :roll:.

Claire
claire
 
 


Kaja:
hajnalban (5-8 közt vmkor) 3dl táp. 9kor fél szedvics. Délben leves+főétel. Mennyiség nagyon változó, van hogy alig esznek, néha meg 2szer is. Fél4kor joghurt, keksz vagy gyümi, keksz. Fél7kor vacsi, vagy ebéd maradék vagy szendvics. 8kor 3dl táp.
Eszti most 9,2kg, Lilu 10kg.
Ehhez a dokihoz no comment :shock:
a feltett képek alapján egyáltalán nem sovány Emi, tök jól néz ki. Esztim se nagyobb termet, és mivel ezt az oltást nem izomba, hanem bőr alá kell adni, egyszerűen nem értem hogy hol itt a gond...

Sérv: Lilunak is van köldöksérve, már születése óta. Azt mondta a doki nénink, hogy 6-7 éves korára eltűnik, nincs vele teendő.

na, nekiindulok a dolgaimnak, du beszámolok.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 

 
 

Sziasztok.

Szivvi,
elvileg holnap már megyünk oviba, készen állunk egy újabb vírusos cucc elkapására. :) Ez van.
Nálunk a fényképezésről idejében szóltak vagyis kiírták a falra...csak éppen már több, mint egy hónapja volt és még kép semmi, viszont olyan borsos árat kérnek érte, hogy max. 1 hét lenne indokolt az előhívásra. Tudom, sokat várok...:-)
Nem tudom, hogy itt mi a retorzió, ha valaki rosszalkodik, de most már rá fogok kérdezni erre, még gyakorlatlan vagyok nagyon.

Claire,
az a baj tudod, hogy én általában tök jó kapcsolatteremtő vagyok, de ezekkel az óvónőkkel még nem sikerült 5 mondatnál többet váltani. Nem értem miért, van akikkel csevegnek, főleg férfiak...no comment...ez is nagyon idegesít. Nem kommunikálnak, hanem kategórikusan kijelentenek, de főleg az egyik. Nem barátságos, nem kedves, nem kommunikatív.
Pl., csak a mentalitás végett...az a rend, hogy fél ötkor azokat, akikért még nem mentek érte, átviszik egy közös csoportba és ott várják a szüleiket. Nem ezzel van a gondom, meg mi mindig 4ig odaérünk érte, hanem, hogy ez a nő már 4.15kor sorakoztatja őket és már mennek is át, hogy minél gyorsabban lepasszolja őket. Szerintem ez nem éppen szimpatikus és ez általános és nem egyszer el kell sietnie.
Ráadásul mi még ott vagyunk ilyenkor, mert öltözünk és ilyenek és azért a 3 gyerekért kb. már akkor jönnek is, tehát nem is kéne átvinni, mindenki tudja a szabályt és senki nem akarja a közösbe tudni a gyerekét...
A szülői sem volt szimpatikus év elején, amikor közölték, hogy feneket kell nekik törölni, mert ők 27 gyereknek ezt nem tudják. Miért mind egyszerre kakál??? Nem hinném. Ja, meg talán lenne is, ha nem váltásban dolgoznának, hogy 11ig kb egyedül van az egyik plusz a dada, aztán jön a másik és alvásnál elmegy az első. Hát egy óvónő elhiszem, hogy nem tud ellátni ennyi gyereket, de 2 óvónő plusz a dada már igen.
Nagyon kivagyok ezen, mert van egy olyan érzésem, hogy azért köhög és göthöl ez a gyerek hetente, mert nem öltöztetik fel rendesen és megfázik vagy kimelegszik és vizes pulcsiban utána megfázik. Nem tudom.
A Boti tényleg nagyon nyakas gyerek, de a másik óvodában (magán) az óvónéni szent volt...a mostani panasz pedig úgy nézett ki, hogy pénteken 4kor mentükben a gyűjtőcsoportba értem oda és ott a folyosón megállt és a jónapot után közölte velem, hogy a Boti nagyon rossz és mi idehaza fogjuk meg, mert ha most elkanászodik, akkor később nehéz lesz vele nekünk nagyon.
Szerintem meg ő az óvodában fegyelmezze, nevelje, de a többi itthon az én dolgom. Ráadásul mondtam neki, hogy az ikrek születése óta ilyen és mi mindent megteszünk érte, erre közli, hogy de ezt csak következetesen lehet...véleményem szerint, ha egy gyerekkel gondok vannak, akkor azt nem ilyen körülmények között kell megtenni...szerintem.
Roppant távolságtartóak és ez engem nagyon zavar...mert elvégre a gyerekemet nevelik 8 órában.

Na eldugulok és bocs, hogy hosszúra vettem, de így érthetőbb.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Hát elhiszem, ott sem mindegyik van a toppon, az biztos. A másik oldalon meg sajnos tudom, és ezt magadra ne vedd, de elképesztő, h időnként mit kell lenyelniük szülőktől, ami aztán nyilván nem használ a kommunikálhatnékjuknak.
én mindenesetre a gyereket figyelném és kérdezném ki, mert ez a döntő. Az óvónénitől meg1x , amikor jön a dumájával, szép nyugisan időpontot kérnék, és tanácasot, h mi ttart olyan marha rossznak a gyerekben, és ő mit csinálna. Ha hhülyeséget mond, abból is többet tudsz, amúgy meg lehet, h maga a kérdés "megnyitja", látja, h nem lekezeled.
És ha nem jutsz vele dűlőre, és a gyerek sem érzi jól magát, akkor bizony érdemes váltani. Az is megfontolandó, h ha van rá mód, csak csoportot, más ovis anyuktól informáldni, és úgy.
Én eddig szinte minden oviban ahol voltam azt gondoltam, h van, akinek bármikor a kezeközé adnám a gyerekem, és van, akinek soha! Hátha ott sem mind ilyen fapofa, meg pattogós!
Apukákkal jópofiznak :lol:..gáz.
Popsi törlés: szokás kialakításban sokadik, a kiscsopis nem is tudja megcsinálni, el sem éri magát rendesen. Nálunk mindig kértek be nedves törlőt, és még nagy csopiban is segítettek nekik!

bocs, most rohanok, felébredtek! Remélem ők nem lesznek betegek, én du hánytam 2x.
claire
 
 


Sziasztok!

Szilvi: sajnálom ezt az ovis dolgot. Remélem megoldjátok!

Mi voltunk ma baba-mama körön a templomban. Volt egy lány aki vigyázott a gyerekekre. Most csak a lányok és még egy velük egykorú kislány volt (aki felügyelhető korú volt). Annyira jól elvoltak, hogy be se kellett menni hozzájuk. Néha kihallatszott a nevetgélés, éneklés. Eszti a végén kézen fogva jött ki a lánnyal ,az ajtóig kísérte és integetett neki :) 12kor alig bírtam elvonszolni őket, pedig fél10re mentünk. Uh elmegyünk jövő héten is.

Claire: hogy vagy/tok?

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Ilyesmire mi is jártunk a nagyobbakkal, az ikrekkel már csak ritkán :roll:
a mitemplomunkban is van, lehet, h majd tavasszal megyünk, amikor a templomkertben lehet lenni velük. de ott nincs külön gyerekvigyázó, hanem csak az anyukák. És szoktunk velük kézműves bigyókat csinálni.

Claire
claire
 
 


Abbey,
remélem én is, hogy megoldódik a probléma.
Most nézegetem pont a neten, hogy az új helyen hova is fogunk tartozni.
Szép új hely, nekem tetszik, ezerszer kultúráltabb, mint a Fóti. Az a baj, hogy a fóti Önkormányzat nagyon szegény és mindent nekünk szülőknek kell adni, vinni, meg minden. wc papír, zsepi, szalvéta, gyümölcs, minden héten, mert egyébként nincs tízórai...szóval mindent.
Lehet megpróbáljk átjelentkeztetni ide tavasszal amikor jelentkezni kell.

Claire,
mi ez a kórság nektek? Nagyon nem szeretném, ha erre is jönne, lécci tartsátok ott. A hányós-fosós nekem azért is gáz, mert nagyon félek a hányástól, tudom, menjek pszichológushoz, :-) de tényleg. Csak ezt ne, úgy vagyok vele.
Ha ti ennyire benne vagytok, akkor valószínű, hogy a pindurkák sem ússzák meg...:-(
Az oviváltásban csak egy dolog érdekel, a gyerek. Ő amúgy itt jól érezi magát, de alapvetően mindenhol, ahol közösség van. Csak azt nem akarom, hogy ő sérüljön, de szerintem itt még nem kötődnek örök barátságok nem? Főleg a kiscsoportban. Vagy igen????

Néztem itt az egyházi óvodát...hááááát, lehet hogy ez még egy gyakorlott hívő embernek is sok lenne ami itt megy, szerintem ez sok egy ilyen pici gyereknek. Olyan elvadult a honlap, hogy eltettem róla. Remélem nem sértek ezzel senkit. Szerettem volna, ha a esetleg egyházi nevelésben is részesül, de, hogy csak abban, azt nem szeretném. Na mindegy, nem tudtam, hogy ez ennyire ilyen.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Szilvi: Mit takar, hogy elvadult? Amúgy vannak nagyon bigott vallásosok, azt én sem szeretem. Az előző gyülekezetben, az ifi csoportunkban volt néhány.
Egyelőre én itt nem érzem senkin ezt az elvakult dolgot. A vasárnap babaszobában se pisszeg senki, hogy nem hallja az igét, meg ma sem az volt, hogy 2,5 órát Istenről meg a Bibliáról beszélgettünk. volt egy rövid éneklés, ima, kb 1 órás vallási foglalkozás, de ez sem olyan bigott volt. El kellett mutogatni a Márt evangéliumából a példázatokat, fejezetek címét, és ki kellett a többieknek találni. Szóval tök jópofa volt. Utána meg simán világi dolgokról beszélgettünk, mint bölcsik, munka, ilyesmi.
Fúúúú, Fót elég durva hely. Tesóm volt most nemrégen a Fóti gyerekvárosban egy jótékonysági koncerten, a cég, amit vezet ajánlott fel pénzt nekik, és mondta, hogy döbbenetesen rossz állapotok vannak :(
Tudjátok már mikor költöztök?

Ez a hányás vicces. Nekem is fóbiám van tőle. 10 évente 1szer szoktam hányni is. Én is félek minden ilyen kórságtól, uh ha vk a környezetemben elkap ilyen, mindig mondom, hogy ide ne merjen jönni.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


sZIASZTOK! gyerekeim megint nyomkodtak.... :arrow: nagy betű

Hát Abbey! nem is megyünk, amíg ki nem pusztul ez a dög, pedig jó lenne már találkozni.

Szilvi!
az tök jó eleve, ha szeret közösségben lenni, akkor ezt a váltást is lehet, h könnyen átvészeli, és hátha te is elégedettebb leszel asz új ovival, vagy jobb óvónéniket találsz.
A közétkeztetésben ovikban 3 étkezést adnak mindenütt, reggeli, ebéd, uzsi, és hát ugye zöldség-gyümölcs nem elég benne, ezért szokták azt a szülőktől kérni, már ahol bevállalják. mi még alsóban is csináljuk, úgy, h minden napra egy szülő visz az egész csoprtnak, így kb 1,5-2 havonta jut rád a sor. Persze mindig van, aki nem hoz, de azért nagyjából működik. És tisztasági cuccokat is kell vinni, bár emlékeim szerint gyerekkoromban , a nagy szocializmusban is kellett :lol:.

Sztem az, h egy ovi jó vagy sem, igaziból nem azon múlik, h egyházi vagy sem. Jártam olyanban világiban is, egyháziban is, ami nagyon szimpi volt, jó szellemiségű, stb, és olyanban is, ami szörnyű. Érdemes megnézni persze, de sajnos nem garancia a minőségre, h egyházi. Ráadásul az óvónénik között rengteg hívő lélek van, és szerintem az jó esetben "átjön" a gyerekeknek. Nem hiszem, h egy óvodásnak rreggeli istentiszteletre van szüksége, vagy arra, h délben elmondja az "Úr angyalát".

Meg szerintem nem baj, ha látja, h sok különböző családból , kultúrából érkező gyerek is milyen jól leheet együtt. Enyémeknek pl furi volt, h étkezés előtt nem imádkoznak az oviban, mert mi szoktunk, aztán szépen megértették, h ndem mindenki, vagy nem uazt, és h ott a közös étkezésnél az a közös, mindenkinek elfogadható szokás, h jó étvágyat kíánnak egymásnak. Azt hiszem ez meg toleranciára nevel, ennek is van haszna. No, hosszú voltam, bocs.
C
claire
 
 


Ja, hányós cucc a suliból van. (a kb 500 fős suliból múlt pénteken 150 gyerek hiányzott) . Sajnos több hullámban is visszatérhet, nekem most Dávid esett vissza, ma tényleg nagyon ki van.
Éjjel Ábel is hányt, meg Nonó :( . Ő már egész jól van, remélem már kifelé megy. Nekem ma már csak a fejem fájt.
Úgyhogy nálunk a mai menü: rántott leves, és sóba-vízbe krumpli :lol: nagy ötlet, mi?
A 15hós oltás felejtős egy ideig.

A dögöt nem küldöm, irtjuk, nyugi. :D

Claire
claire
 
 


Sziasztok.

Abbey,
az elvadultat, az ovira mondtam, hogy talán ez a nagyon szigorú vallásos nevelés egy oviban, talán túlzás. A honlapot olvasgatva nagyon nem volt nekem szimpatikus. Szóval egészen pontosan az a bajom, hogy egyfolytában a szülőre vonatkozóan mondják, hogy ha nem az ő kéréseiknek megfelelően, meg az aláírt feltételeknek megfelelően nevelem a gyereket, akkor javasolják, hogy vigyem állami oviba. Na most ezzel az a bajom, hogy ilyen feltételeket szabni, szerintem nem méltó az egyházhoz...tehát, ha én mint szülő nem vagyok vallásos, de a a gyermekemet szeretném mondjuk ebben a szellemben nevelni, akkor nem veszik fel, mert én nem járok a szülői fórumokra meg ilyenek. Ráadásul a beíratás előtt egy évvel már aktívan kell tevékenykedni meg ilyenek. Remélem érted mit akarok ebből kihozni. Tehát durván megfogalmazva, ha nem hosszú szoknyában járok és saruban, akkor nem való oda a gyerekem!!!!!
Ja meg mehet református is és katolikus is???? Csak néztem.

Dec. 10-re befejezik a házat a festők és a meleg burkolók és aztán mehet a menet. Karácsonyozni még nem ott fogunk, de Szilveszterezni már igen. :-) Nagyon várom. Persze most még simán jönnek olyan dolgok ki, hogy a hajam égnek áll tőle. Ezen még majd lesz pár körünk, de a lényeg, hogy költözünk.

Claire,
nagyon sajnálom a gyerekeket, nem igaz, hogy ilyen betegségnek lennie kell. Szenvednek szegények. Na meg neked is remek lehet, hogy ellátod a betegeket és még te is szarul vagy. Talán a felnőtteket nem dönti le annyira a lábáról nem? De azért a hányás olyan gyengévé tesz, legalábbis engem. Szegény Nonóka, mit szólt a hányáshoz?

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Értem, mire gondolsz. És valóban nem szép az egyháztól, hogy ilyen feltételeket szab, bár részben meg is értem. Nyilván azért feltétel az aktív gyülekezeti tagság, mert akkor tudják, hogy fizetsz egyházadót, és nem csak "ingyen" járatod oda a gyereked... sajnos ma már mindent ez mozgat. Pedig ha sokkal elfogadóbbak és nyitottabbak lennének, sztem több hívő ember lenne. Más részről meg nekik sem terem a pénz. Nem védeni akarom őket, de egy részről megértem, más részről meg sajnálom, hogy ennyire megnehezítik a bekerülést.
Az, hogy ökumenikus az meg előfordulhat. Én is ökus suliba akarok majd járatni a lányokat. Nem baj az, ha megismerkednek a másik vallással is. bár alapvetően gondolom mise külön van nekik.

Hu, 2 ünnep közt költözködni. Izgis lesz. Remélem jó időt fogtok ki hozzá. Akkor ez most vmilyen újonnan épült ikerház fele? Messze költöztök, vagy visszajöttök Bp-re?

Claire: gyógyuljatok meg mielőbb!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Ronda vírus ez!
Nonóka elég jól van, nem hányt azóta, csak még hasmenése van.
szegény sírt, amikor hányt, mert még sose volt vele ilyen, fogalma nem volt mi történik :( .
néhányan azt mondták, h a gyerekeik vészelték át könnyebben, a felnőtteket ütötte ki jobban. Főleg apukákat, haha 8) :lol: .
Nálunk változó gyerekenként, h mennyire nyúlik ki, tegnap Dávidom tényleg nagyon gatyául volt. Ádám egy napig szinte csak aludt, alig evett, de pl nem hányt, egy reggeli öklendezéssel megúszta.
ami riaszt, h több hullámban képes visszatérni, remélem most már végzünk vele!

Claire
claire
 
 


Claire,
akkor ha jól értem, Jonó tartja a frontot...és apjukkal mi van? Ő nem lett beteg?
Szegény Nonóka, elhiszem, hogy megijedt, én még így felnőtt fejjel sem értem mi történik olyankor velem.... :lol:

Abbey,
nekem elég egyéni a hittel és a vallással kapcsolatos véleményem és elképzelésem. Sajnos én nem vagyok megkeresztelve...még...:-) mert abban a komunizmusban engem nem tudtak elvinni megkeresztelni, mint sokakat.
Hozzám a református egyház és az ő "nézeteik" közelebb állnak. Nagyon kedvesek és befogadóak. Nagyon tetszett bizonyos szintig a puritán voltuk és ott szerettünk volna esküdni. Nem is problémáztak semmin, jártunk hozzájuk jegyesoktatásra (férjem katolikus egyébként), aztán megvolt az esküvő is. Nem a külsőségek számítanak. Ígértük, hogy visszatérünk a gyerekeinkkel, de még keresztszülő híján nem történt meg. :oops:

Akkor hányás terén sorstársak vagyunk én is a ritkán hányók táborába tartozom, szerintem azért is vagyunk ilyenek, mert egyébként rutinból nyomnánk.
Képzeld ma mini farfalle tésztát csináltam magunknak és persze kuncsorogtak a picik dálután, adtam nekik egyet-egyet és egyszer csak nem volt sehol, mondom, csak nem ledobták, de nem, szóval megették. Nem reménytelenek evés téren. Jó lenne, mert költséghatékonyabbak lennénk, ami nem lenne baj... :lol:

Na jól van eleget okoskodtam mára, elteszem magam.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


A tészta sztem tuti befutó :) Azt minden gyerek imádja. Én ma sütőtökkel csináltam. Levesbe a betűtészta a favorit, tegnap karfiolleves volt, abba is volt.

Nekem anyai nagypapán református lelkész volt, és minket ő keresztelt. Aztán 14 évesen kerültünk a pasaréti egyházhoz konfirmálni, és ott lettem igazán hívő. Talán írtam már Cseri Kálmánról, ő változtatta meg a valláshoz, hithez való hozzáállásom. Nagyon tisztelem a hitét, és az egész valláshoz, és emberekhez való hozzáállását. Ha érdekel, hallgass meg néhány beszédét, le lehet tölteni a refpasaret.hu-ról. Nagyon sajnálom, hogy nyugdíjba ment.

Igen, sztem sokszor amúgy jobb lenne, ha hánynék, de egyszerűen rettegek tőle. Terhesen az első 3 hónap is maga volt a pokol. Inkább nem ettem semmit, csak ki ne jöjjön. 3kg-t le is fogytam egyből. Szinte csak kekszen, banánon és vízen éltem.

Claire: biztos Zsebiéknél is ez vonult végig a családon. Remélem ki tudjátok irtani mihamarabb, és nem kezd keringeni :?

Jó éjt!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Szilvi! Keresztelkedés sosem késő, én 21 évesen saját elhatározásból keresztelkedtem.

Mi katolikusok vagyunk, de Cseri Kálmánról én is hallottam :D. Meg hát az egyetemista barátnőm lelkész (is).

Abbey! Nem odajárt Szabó Magda is? Mármint az író!
Különben nagyon sok múlik 1-1 hiteles emberen, én is egy jó fej papon keresztül kerültem közel, nem mondom, h nem voltam akkor már vhol "kereső", de azt hiszem van néhány pap, aki messzire elijesztett volna, ha eleinte olyanokkal találkozom
:oops: .

régen én sem tudtam hányni, vagy csak nagyon nehezen, de a két ikerterhesség alatt szert tettem némi gyakorlatra :lol: . (én ha nem ettem is tudtam hányni :lol: ).

Szilvi! Apjuk némi unicumos támogatással bírja még. no, meg amennyit itthon van :roll:Ma is berendelték őket dolgozni, tök fölöslegben :evil:.

C
claire
 
 


Ja, tészta nálunk is nyerő!

Két törpe nagyot aludt kint du, még futni is voltam, sőt fürdés-hajmosás is belefért, de azért most, így f10kor már elaludhatnának!
Én bezzeg tudnék, a pihis szombat után: volt főzés, mosás, takarítás, előszoba rendezés-téli cipő próba, futás, fürdés, kenyérsütés, süti sütés....soroljam? Bár ha elalszanak, meg kéne csinálni at asventi koszorút! Holnap első vasárnap :shock: !

C
claire
 
 


Nekünk sincs még koszorúnk :oops: bár ha jól emlékszem, a tavalyit eltettem, és az még megvan. Uh végső esetben előkotrom.

Ajándékokkal elég jól állok (életemben először :D ). Ma megvettük a lányoknak a babákat, ikerbabát kapnak, hozzá egy babakocsit (nem iker). A naptárak is készen vannak (3 féle). Idén megbeszéltük, hogy nem vásároljuk agyon magunkat, uh nem is veszek mást.

Eszti taknyosnak tűnik, remélem nem lesz beteg. Lehet nem is megyünk holnap templomba. Reggel meglátom, hogy csak a bömbi miatt volt, vagy télleg taknyos. Annyira sírt, alig bírtam megnyugtatni :( sztem rosszat álmodhatott.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Elszálltt :evil:

Szegény pici :( Tényleg, vajon mit álmodhatnak iolyenkor, ami ennyire felzaklatja őket???

Koszorúnk még darabokban...de legalább a fejemben kezd összeállni, az is vmi :D

Jó neked, h az ajándékokkal jól állsz, és az ikerbaba tök jó! enyémek nem hiszem, h kapnak, mert van forgalomban néhány, jó, az ikerbabakocsisról természetesen nem mond le Eszter, de amit kisebb korukban kaptak fiú-lány ikrek :D azt már rég a picik rendelkezésére bocsájtották. De ez a babakocsi nem rossz, majd megnézem, h a kerti milyen állapotban van. Egyébként az egy Hauck márkájú, tök olyan, mint a rendes, csak kicsi, és nagyon jól bírja is, még a nővérem lányától van!

Annak örülök, h a párom ajándéka már megvasn, kivételesen :oops:

No, meg szülinapok is lesznek, anyámnak 70.!!!, (dec30.)Dávid 11,(dec 28.) Ábel 13, (jan 2.) szóval van mire készülni.

Ja, és még persze előtte Mikulás, amikor az enyémek ilyen adventi naptár féllét szoktak kapni, minden napra vmi apróság....

Meg dec 13án a suliban Luca napi vásár, amikor ők árusíthatnak....

Elleszek:D

Most a párom van gyanúsan, de ő még nem hányt, meg Joni sem. Ha Jonónak csak ennyirer hasmenése lenne, mint most, ráfognám a sok antibigyóra :roll: _Remélem ennyivel abszolválja a dolgot.

Anyósoméknál ebédelünk, többiek templomban, kicsik szopiznak-szundítanak az ölemben, mosogatógép halkan dünnyög....
ergy kis vasárnapi csend :D

Szép vasárnapot mindenkinek!
Claire
claire
 
 


Döglődöm :( Dél óta hasmenésem van, és kegyetlen hányingerem :? nem tudom, hogy vírus vagy vm kaja. Anya, apa és tesóm is szarul vannak. Tegnap voltunk keresztapuéknál, és mindannyian ettünk a hidegtálból, kivéve a lányokat meg a férjem. Na, nekik bajuk sincsen.

na, Lilu bömbi :(

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Szegény!!! Két esélyes , h mi, nem is tudom, h melyikkel jártok kicsit jobban. ma a páromon is átment a vírus, ponmt vasárnapi ebéd helyett, de ő nem hányt , remélem mosdtmár vége!
De hozzátok nem én küldtem, becsszó!!!!
Mit ettetek?
Claire
claire
 
 


Ha a kajára gondolok, menten rókáznom kell... amúgy én kaszinótojást ettem, meg kőrözöttet meg pirítóst, vajat és tatárbeefsteaket (apa csinálta). Nem tom, h a többiekkel mi van.

Eszti taknyol meg köhög már megint. Adom neki a köptetőt, hogy mielőbb felszakadjon, és kapja nagy dózisban a C-vitamint is. Férjem is taknyol. Lilunak semmi baja :) legalább vm jó hír.

Többiek, hogy vagytok?

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Jobbulást!
tatárbeefsteak lehet ludas, sajnos még nem is látod rajta, de elindul a romlás.

tegnap a párom volt ki. Joni remélem megússza ezzel a kis hasmenéssel.

C
claire
 
 


Sziasztok.

Abbey,
sajnálom, szegény, együttérzek veled.
Sajnos azt kell mondjam, hogy ez amit felsoroltál, mind lehet ludas.
A nyers hús nagyon veszélyes már magában, a kaszinó tojás is.
Natúr vízben főtt rizs nagyon jó, meg persze sós vizes krumpli. ' napig csak ez aztán utána már jobb lesz.

Pusz, Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Na, hát úgy néz ki, hogy nem a kaja, mert a többi 6 embernek semmi baja sincsen.
Anyuék, meg tesóm is jól vannak már, bennem még mindig nem marad meg a kaja 1-2 óránál tovább... :( és ez a folyamatos hányinger, szörnyű. Délután baromi éhes lettem, mert ebédre csak húslevest ettem, és ettem 2 szendvicset, de egyből rosszul lettem. Uh már bánom minek ettem meg... bár úgyse marad bennem, már érzem, h "mocorog" a pocakom.
Azon gondolkodom, hogy vajon hol kaphattam el.
Anya finoman rákérdezett, hogy nem lehetek-e terhes :lol: hát nagyon röhögnék...

Megterveztem a heti menüt is, de nem bírom leírni, uh majd holnap.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Igen, ezt ki kelll koplalni. Párom is tegnap este túl hamar evett!
Nem tudom, ti hol kaptátok, a gyerekeijm sulijában tarolt, de egyébként templomban v bátrhol, sok van most, sajna.
Kúráld magad, jobbulást a családnak is.
Ja, dedalonetta hatásos a hányingerre.
c
claire
 
 


Sziasztok!

Húúú jobbulást mindenkinek!!!!

Nálunk is zűrösek az éjjelek, Oli az utsó szemfogával, Emi meg az alsó rágókkal vívja a küzdelmet....Oli popója, mint a páviánoké, plusz folyik az orra...Az este elfelejtettem az osanitot, meg is ittam a levét :(
Hétvégén anyóséktól megkapták a karácsonyi ajándékokat (No-ban élnek, karira nem tudnak jönni), Emi triciklit, Oli satupadot kapott. Volt nagy őrjöngés..Mindenki a bicót akarta, így elő kellett venni a sufniból a többit is, hogy ne legyen veszekedés...Emi nagyon ügyesen hajtotta magát motorral, Olcsi nem jött rá a mikéntjére....
Emi az agyamra megy, feszt vetkőzik egész nap...Kb 100x húzkodom vissza rá a harisnyát....


Kép

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Kép

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Szivvi :jók a képek :) Ez nálunk is most kezdődött. Eszti álló nap húzza le a nadrágját. nem is értem mi a fene ütött belé. Meg folyton bújnak bele a papucsomba, és abban tipegnek.
Kismotorjuk a lányoknak is van, de kicsit még magas nekik, mert nem az 1eset vettük. Inkább a bébitaxit használják.
Popóra ajánlom a vaniliás popsikrémet, nekünk azóta aktív fogzáskor is csak a töredéke a régihez képest. Eszti az utolsó 2 metszőjével küzd, meg a negyedik rágóval, Lilu meg a rágókkal. De legalább van végre vm eredmény.

Férjem is beteg lett. Hány. Uh egész hétre kiírta a doki. Másfél órát ültem, mire bejutottam. Azt mondta, hogy nem szabad koplalni, hanem enni kell, hogy mielőbb kiürüljön. Valószínű a gyerekek hozták haza a templomból. Mondta is a lelkész, hogy a gyerekvigyázó beteg, nem jön, végül mégis jött, uh sztem tőle kaphatták el. Pénteken hasmenésük volt, szombaton reggel is, Lilu egyszer hányt is. Még vasárnap is volt egy kis hasmenés, ők azóta jól vannak. Remélem nem kapják vissza.

3 féle ebédet főzök, mindenkinek a bajára megfelelőt... Krumplikrémleves, túrós tészta, rizs, és délután még egy húslevest is felrakok.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok!

Bocsánat az eltünésért!!!!!
Zsombikám szerdán este befulladt,rohantunk vele a kórházba.Krupp rohama volt.Senkinek nem volt még ilyen a környezetemben,nagyon ijesztő volt. :cry: Csütörtök este saját felelősségre hazahoztuk.Pénteken kijött a drnéni,vírusos torokgyulladásuk is van.Aztán a szombatot Zs végig hányta,vasárnapot Marci meg én,hétfőt Szilvi+39 fokos láza lett.Apának hőemelkedése volt,meg fájt a gyomra,minden porcikája.Mára úgy tűnik,hogy jobban vagyunk.Most a kiszáradástól félek,mert nem nagyon akar Sziszókám enni-inni. :(

Látom,sokunknak telt így a hétvége. :( Jobbulást kívánok mindenkinek!!!!!
Mi a kórházból hoztuk haza.. :x

Abbey!
Köszönöm a receptet!!Megcsinálták vanília nélkül!Beválni látszik a kicsiknek is! :D

Kép
Kép
ancsa81
 
 


Sziasztok.

Nem igaz, hogy ilyen hírekre kell jönnöm ide.
Egy ideig inkább nem jövök, mert már tiszta para vagyok, hogy ilyen vírus terjeng. Remélem Dunakesziig nem ér el. Kérdeztem az oviban, hogy mizu vírus ügyileg, de egyelőre szerencsére semmi.
Nem is értem, honnan jönnek ezek a vírusok...egyszer csak valaki hipp-hopp megbetegszik és aztán szétfertőz??? Érthetetlen ez.
Most a sok hörghurutért cserébe ebből igazán kihagyhatna minket a Magasságos!!!

ancsa,
vigyázz a pici lányra, nehogy kiszáradjon, tudod ez olyan gyorsan tud menni. Inkább kapjon infúziót, mint baj legyen!!!

Abbey,
csúnyán szólva, azért beszarás, hogy egy gyerekvigyázó eljön betegen dolgozni, ezen nagyon ki tudok akadni...... :shock: :evil:

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


Ja, amúgy is beteg vagyok, megfáztam...ez annyira balekság, mindenkit végig asszisztáltam, míg kiheverte ez a köhögős-fuldoklóst, erre én meg megfázok. Ez kész. Azon kívül, hogy tele van fejem és orrnehéz vagyok és baromira fáj a fejem már 2 napja, semmi gond. Na most ezután még egy hányás-fosás??? Neeeem! :lol:

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


mi jobban vagyunk. Egyedül a férjem szenved még. Annyira fáj a feje, hogy alig él. Most cataflamot adtam már neki, attól jobb kicsit. Ő is taknyos még, otrivin duo-t vettem neki, meglátjuk használ-e.
Eszti köhög, és picit taknyol, de sztem ebbe az időbe belefér, nem vészes.
Én már elég tűrhetően vagyok, gyorsan átvészeltem.

Asszem nem is viszem holnap a lányokat a templomba. Biztos jobban volt már, de még fertőzött. Nem gondolnám, hogy direkt volt, de biztos, ami biztos alapon kihagynék egy alkalmat, nehogy megfertőzzek vk-t. Mert amúgy nagyon szimpi volt, meg is akarom majd kérdezni, hogy nem vállal-e bébiszitterkedést. Febr-ban elkezdek dolgozni, és időnként muszáj lesz egy bébiszitter. Nem nagyon tudom hol keressek.

Betegeknek jobbulást!

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Sziasztok!
Tőlünk lement a hányós cucc anyósékhoz, de 2 nap alatt kiheverték ők is, remélem már távozik!
Mindenkinek jobbulást, szörnyű ez a sok kórság! levele! Sőt, "monnyon le!"
abbey, lehet, h ott kaptátok, de a kerület tele vele, bárhol benyelhető
:( . Most én is lemondtam mindent, h át ne vigyük, de sztem olyankor is átadhatja vki, amikor ő még nem beteg, hiszen olyan hirtelen tör ki.
Fura ez, h enni kell :shock: nekünk diétát javasolt az orvos, meg nem is igen kívánt ennik, a ki épp benne volt. Azt mondjuk én is mondtam a gyerekeknek, h hagyják kijönni, és csak akkor adtam nekik hányás csillapítót, amikor már nem volt bennük semmi, csak a hányinger gyötörte őket!


Alvós sztori: Tegnap nagyon cukik voltak. amikor este énekeltünk, beszélgettünk még kint a nappaliban az adventi koszorú körül, a két micsi már nyüglődött, hát jött az esti szopi. El is aludtak, alig hogy elküldtük a nagtyokat is aludni, párom bevitte a helyükre Nonót, én vittem Jonit, de kicsit felébredt, elég kényelmetlenül is fogtam :oops:no, azért leraktam Nonó mellé, és vártam, h megnyugszik-e, vagy totál felébred. Erre oldalt tapogatott, megfogdosta Nonó kezecskéit, morgolódott-forgolódott egyet és békésen elaludt :D!

Claire
claire
 
 


Azt mondta azért együnk, hogy minél gyorsabban kiürüljön, ne üljön meg a gyomorban vagy a bélben. Persze, nem pörköltre gondolt, hanem főtt rizsre, teára, pirítósra, meg bármire, ami nem fűszeres, csípős és zsíros étel. Mondta, h hiába nem kívánjuk, elég ha egy-egy kanállal eszünk minden órában. így 1-2 nap alatt lefut, ellenkező esetben akár 1 hétig is elhúzódik. Nálunk bevált ez a módszer.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


hali
Enyim gyerekeket az MMR ütötte ki...Mára láz is van :cry:
3 napja alig alszunk, mindig vinnyog valamelyik :( Ma mentünk volna a neurológushoz...Össze-vissza alvás miatt a du alvás sem az igazi...Semmit sem tudok tőlük csinálni...Tegnap még az adventi kalendárt is elfelejtettem összerakni :oops: Ma elkészült, viszont Emit nagyon érdekli.....Rem kibírja délutánig, míg Lilka hazaér....

Kaják a héten: hétfő lencse karajjal, kedd: borsó leves, túrógömböc, szerda: lecsó, ma+holnap: paprikás kolompér :)

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Huuu, MMR nálunk is szar volt. 2 hétig betegek voltak utána. Remélem Ti gyorsan túl lesztek rajta.

Voltunk ma vásárolni. Csizmát keresek már 5 éve, ma megleltem az igazit. Kint a Törökbálinti outletben, a Marc boltban... árat nem is merek írni, még én is próbálok magamhoz térni :oops:
Lányok is élvezték, játszóztunk utána egyet velük.

Kaja: spenót, sült virsli. Holnap gulyásleves, brassói, szombaton, maradék leves lasagne.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Jujjj mi még nem is kaptunk 15hós oltást :( ne ijesztgessetek!
Abbey! de ha jó, és sok évig használod majd, akkor megéri!

no, elment a kazán karbantartó...21000 :shock: kiakasztó! Hozzáteszem nem volt baja, ez csak a karbantartás!

C
claire
 
 


Claire: milyen kazánotok van? Nekünk is 20000 volt csak a karbantartás. Meg is jegyeztem, h ez kicsit durva.

Persze, nem egy évre vettem a csizmát, és összességében persze, megérte.

Szivvi: hogy adod az osanitot? Van vm rendszeres időköz, vagy amikor nyüglődnek, adsz?

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey
főleg este adom, talán 1-2x adtam napközben, ha azt gondolom, hogy a foguk miatt szenvednek. 8-9szemet oldok fel vízben, most a szemfognál nem segített :(

Minik nagyon odavannak...ilyen egy buzi oltást...nem rémlik, hogy Lilit ennyire hazavágta volna :roll: Pedig annyi dolog lenne a hétvégén, most ülhetünk itthon.

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Szivvi! :( szegény ti!
Ne fenyegess! :roll:

Abbey! Nekünk most egy buderus rendszerünk van, solar-gáz vegyes, illetve a hozzá csatlakozó melegvíz tároló vmi más márka, de a lelke buderus. Sajnos a solarból meg vhol szökik a folyadék, ahhoz is hívhatok szakembert, h újratöltse, és megcsinálja, ahol szökik, valszeg fönt a tetőn a napelemnél. Jószerével csak egy tömítés égett szét, de az épp elég. A napelem csinálja a melegvizet, ha nincs nap, átkapcsol gázra, fűteni meg gázzal.
Csak az egész cucc 2 éves, azt gondolnám naiv aggyal, h egy milliós készüléknél 2-3 évig belefér a szervíz munka a borsos árba! :?
(Mellesleg pl a zuhanykabinunkat ingyen jön szervízelni a cég),, uakkor vettük.

És persze akkor már nekiálltam a fürdőszobát alaposan rendbe tenni, kitakarítani, úgyis meg kellett csinálni, csak nem mára volt betervezve :roll: .
Meg persze nem értem rá így főzni délelőtt, kaptak a kicsik bébifőzit, vegyes zöldségből, reszelt sajttal, aztán megettük a maradék tésztát, egy részét a maradék szafttal, végét mákkal, édeséég gyanánt!

tényleg. ti mennyi finomságot, édességet, sütit adtok a gyerkőknek, és mikor?

claire
claire
 
 


Nekünk viessmann van, ők is jó borsos áron dolgoznak.

enyimek nem édesszájúak, hiába adnék, nem nagyon eszik. Mindig megkínálom őket, de egy-két falat után eltolják. Még a kakaót sem nagyon komálják. Próbáltam a lekváros kenyeret, de az sem kell, inkább a párizsis.

Holnap suli van :( nem tudom el tudok-e menni. Fél9re kéne menni, de itt minden le van fagyva, szín korcsolyapálya az úttest.

Oltás: Claire, így is, úgy is túl kell rajta esni, hátha a tieid jól bírják majd. 18 hós is ilyen lesz?
Szivvi: mikor kapták a manók? Mert elméletileg 10-20 nap közt lehetnek tőle betegek, de enyimek már másnapra ki voltak.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Abbey
nekünk papírforma volt :( múlt hét kedden kapták és a 8. napon jött a takony, ami azóta is eszméletlen...a 10. naptól meg láz, rem tegnap tetőzött, Olinak 39 fok volt :cry:

Édesség nálunk se nagyon megy. Bár tegnap sütöttem zab kekszet, abból eszegettek. De pl az adventi naptár csokija tegnap a hűtőajtón végezte elkenve :roll:

Ebbe a kazános sztoriban az a durva, hogy ha nem kéred a karbantartást, ugrik a gari :twisted:

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Ja, pont ez a szemétség. Az autónkra 5 év gari van, de ugye évente kell vinni szervízbe, mert különben elvész. Pont most volt szervízben, sima olajcsere, szűrő csere volt 29900 Ft :evil: és ki tudja, h milyen olajat tesznek bele, és tényleg átnézik-e a kocsit. Férjem maszeknél csináltatja apósom autóját, ő vesz bele mindent, így shell olajjal fizetett mindenért 12e Ft-t. :roll:

ritka pocsék idő van... suli is jó szar volt. Alig aludtam éjjel, kínkeservvel keltem, és végigszenvedtem 4,5 órát egy kényelmetlen iskolapadban, és semmi újat nem mondtak.

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Az én párom autószerelő. Az új autóinkat egész pontosan 3x-os áron szervízelték, szarabb anyagokkal...plusz legutoljára "elfelejtettek" visszarakni vmi takarólemezt...de ezt már csak sokára vettük észre :( A városban ált tudják, hogy ő autószerelő.....Mégis átverték, jó mi?? Na azóta nem voltunk...

A t.k.m tele már ezzel a francos kórral...mindkét mini hisztis mint a hétszentség...

KépKép


KépKép
szivvi
 
 


Milyen jó kis gyerekek! Nálunk elég édesszájú a banda, jól elrontottam őket :oops: , mert hogy én is szeretek evés után enni egy falat édeset (kivéve terhesen :lol:), és a gyereke is kérik a "finikét". Persze nem nagy mennyiség, meg van amikor ez azt jelenti, h a vacsi szendvics(ek :lol: ) után eszenek egy lekváros kenyeret. A kicsik még nem reklemálnak evés után, de ha kapnak, akkor szavesen esznek lekvárt, sütit, birsalmasajtot, kekszet, nápolyit, stb. csokit még nem nagyon kaptak, 1-1 kis falatot max, kakaót sem nagyon, mivel nem isznak még tejet.
Úgy figyelem, h Jonó a jobb evő, de Nonó az édesszájúbb, érdekes, a másik ikreknél Eszter a jobb evő, Ádám az édesszájúbb. (no, ő aztán nagyon, szerintem ellenne kekszen, kenyéren, tésztán , banánon, sütin, szóval minden szénhidráton, jöhet neki még hiozzá némi zsíros kenyér, szalonna, töpörtyű, ezeket a nagyszülőknél szokta inkább benyomni, szóval mindehhez olyan vékony, kis piszkafa, 7,5 éves, kb22 kg :shock:
Kiszúrás, mi, h van akinek ezt is lehet!)

Szivvi! DURVA!ez olyan, mint nálunk, amikor ment az építkezés, az építész anyósom felügyelte, és még így is beépítettek 1-2 hibát. amire csak utólag jöttünk rá :evil:. Persze a legjobb, amikor elmagyarázzák, h azt nem is lehet máshogy!
autó szervíz: uoda hordjuk, amióta dieseles autónk van, nagyon rendesek, volt olyan, amikor azt mondták először, h ki kell cserélni gey ventillátort pl, aztán felhívtak, h a főnök :shock: , aki a tulaj is egyben, megbütykölte az eredetit, így még elmegy egy ideig, addig is nyerünk rajta!!! Hozzáteszem, nem kellett kicserélni még évekig, amíg nálunk volt a kocsi. Hát ilyen is van. ettől még a szervíz díj durva, most téli karbantartásnál kellett féket csinálni, meg lengéscsillapítót cserélni.....ja, és még téli gumik.... , azt másutt vettük, de összesen ráköltöttünk vagy 200e-t az autónkra...még jó, h fiatal, jó állapotú, nem?
OK, ez egy 9 személyes nagy járgány, de akkor is, kifizetni nagyon gáz!

Na, uncsi vagyok!
claire
claire
 
 


Abbey! Szegény, az annyira bosszantó, amikor rabolják az ember idejét, pláne, amikor gyerekek mellől elrohan tanulni, és a nagy semmit kapja :roll: .

claire
claire
 
 


Hello!

Ez az idő kiakasztó... nagyon elegem van már belőle. Ráadásul a betegségből sem bírunk kikeveredni. Természetesen én is elkaptam, zárva a sort. Taknyolok, szarul vagyok, legalább a torkom javult. Ilyenkor mindig rájövök, hogy miért is utálom ennyire a telet. még hó sincsen, sőt karácsonyra sem ígérnek :( Esős, meleg, karácsonynál lehangolóbb nem nagyon van.
Férjem ma ment újra dolgozni. De jó is volt ez az 1 hét, míg itthon volt, még úgy is, hogy ápoltam. Olyan szar, hogy ilyen keveset vagyunk együtt :(

töröm az agyam, hogy valami pozitívat is írjak... legalább a karácsonyi ajándékok egy része megvan. Ja, és szerda délelőtt megyünk anyuval a Simba toys raktárba :) biztos találunk valami jót a lányoknak.

Abbey

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
abbey
 
 


Hali
itt is ocsmatag az idő :( Pedig neki kell vágnunk a városnak...Múlt héten még a teraszon sem voltunk kinn....
Én is taknyolok, fájt a torkom, javulok, de nem az igazi..Mind1 a gyerekek ne legyenek betegek....
Szombaton lesz a zuram szülinapja, holnap apukám névnapja, ki kéne jó alaposan takarítani...ki kellene találni miket süssek karira...vááá mindig olyan gyorsan itt van...minden évben elhatározom, hogy időben elkezdek mindent...de mindig közbejön betegség, vagy valami dolog...Apukámnak jövő pénteken műtik a szemét, szürkehályog..
pozitív: tegnap volt a Miku, olyan jó látni a gyerekek örömét :)

mai menü: tejfölös csirke tésztával

KépKép


KépKép
szivvi
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?