Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Köszi a szívélyes fogadtatást!

Pirus!

Igen, egy orvoshoz járunk a nővéremmel. Tudod, hogy ki az? Csak nem te is hozzá jársz?

Hála istennek jól vagyok, se kisvuk, se szédülés stb. Kicsit émelygek, érzékenyebb a szaglásom (a kátrányt nagyon nem szereti, biztos nem lesz aszfaltmunkás :-), és állandóan csak ennék és aludnék...
De olvastam, hogy nálad rosszabb a helyzet :-(

Védőnőnél még nem voltam, úgy terveztem, hogy majd a 12. hét után megyek és a háziorvoshoz is csak akkor. Te voltál már náluk?

sziasztok

Rita

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk
 
 


Szia Rita!

Nem, nem ismerem a dokitokat, vagyis csak annyira, amennyit Solya mesélt nekünk Róla.
Gondolkoztál már azon, hogy elmész a klinikai szülésfelkészítőre? Én annyira megnézném az új szülőszobákat. Ha jól emlékszem Solyának is Margit volt a választott szülésznője, gondolom Te is Őt választod, majd tavasszal megkérjük, hogy mutassa meg a szülőszobát.

Most dolgozol még, ugye?

Hála Istennek úgy néz ki, hogy az én tüneteim is kezdenek enyhülni.Kép Az nagyon jó, ha nem vagy rosszul! Nagyon valószínű, hogy beteg leszek, mert fáj a torkom, folyik az orrom stb. Zsombinak is este magas láza volt, Ő is nagyon meg van fázva. Most itt ápolgatom szegénykémet.

Én tegnap voltam a védőnőnél, megkaptam a könyvecskémet. Háziorvoshoz majd csak a jövő héten megyek én is.
Legközelebb 2 hét múlva megyek UH-ra, akkor fogom betölteni a 12. hetet és nyakiredő-szűrés lesz.

Szia!
Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Szia Pirus!

Igen, szeretnék elmenni a szülésfelkészítőre! Amikor a tesóm Sárát várta, elkísértem egyszer-kétszer, és nagyon tanulságos volt.
Szülésznőügyben még nem tudok nyilatkozni, de nagyon valószínű, hogy őt választom, bár nem ismerem.
Annyira jó, hogy együtt fogunk menni!:-)

Zsombi mennyi idős? Otthon vagy még vele?
Én dolgozom, bár néha inkább csak aludnék... Annyira rossz, hogy nem beszélhetek Róla, meg akarom várni a 3 hónapot.

Én ma megyek a dokihoz délután, odaadja a beutalókat vérvizsgálatra meg gondolom ami ilyenkor kell. Ja, és kétszer is voltam már uh-on, amiért nem fizettem, úgyhogy itt az ideje:-)

Te kaptál fotót? Nekem azt mondta az orvos, hogy vigyek kazettát! Nem tudod, hogy miért nem akar adni? Pedig annyira szeretnék! Most hurcolásszak magammal minden áldott nap egy videokazettát?

Jobbulást nektek!

szia
Rita

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk
 
 

 
 

Sziasztok lányok! Már rég nem írtam hozzátok, anno jó orvost kerestem az itteni vélemények alapján. Azóta Ács doktorhoz járok, május 2-ára vagyok kiírva. Most arra lennék kíváncsi, hogy a II-es klinika mennyire tekinthető baba/mama-barátnak. Olvastam, hogy a szülőszoba új és nagyon szuper, de pl. nem tudom, hogy van-e 24 órás rooming-in, hány ágyas szobák vannak stb. Tudna erről valaki mondani pár szót?
Előre is köszi,
emma

Kép
emma8
 
 


Pirus,
pontosítanék. Én járok Ritus orvosához. Kép Tudod, ö megtalálta, én meg elhasználtam. Kép Kép Kép

Emma,
régen volt, de azóta a gyermekágy ha jól tudom nem változott. Vagy igen?! 5 ágyas szobák, választható rooming-in, akár 24 órás is. Engem nem zavartak a többiek babái. Csecsemösök szerintem átlagosak, bár Ica néniröl szinte mindenki ódákat zeng ;o)!
Szülöszoba számomra a non plusz ultra, ha még egy babánk lesz, csak azért, hogy kipróbáljam! Kép
De az pl. gondolom orvos és szülésznöfüggö, hogy a szülés mennyire baba ill. mama barát. Értem ezalatt a feleslegesnek tartott beavatkozások mennyiségét, minöségét, és a szülö nöhöz való hozzáállást, szülés utáni megörzését.

De én befogom, mert lassan a második is oviba jár. Kép
solya
 
 


Sziasztok!

Látom felgyorsult a beszélgetés én meg mindenről utolsónak értesülökKépKép

Pirus: nem nem gondoltuk meg magunkat. Még mindig egy gyerek a Családi kép! Bár ki tudja mi leszKépKép
Az a baj, hogy de. az Andi miatt szinte soha nem tudok feljönni, mert akkor rohan az ölembe és Ő is látni szeretné mit is csinálok...
Ilyenkor 10 után kerülök ide. Bár hétvégén hamarabb, mert nem én altatokKépKép
Most is elfelejtettem a szülőszobit nézni. Na paff.
Nem sok időm van a tanulások miatt, de hála istennek jól haladnakKép)

Zsombi : gyógyulás Neki is és Neked is, azért csak egy kicsit legyél beteg ne kapd el nagyon ezt a fránya náthát. Andi is beteg, folyik az orra, és ez az orrszívás hát még mindig nem a kedvence bár most kitaláltuk a nyerő megoldást, először a kutyája- játékKép), - orrát szívjuk aztán mondjuk, na most Andi jön és már fekszik is a kezem aláKép) Szegény.
Nem beszél még, bár ki tudja hogy is indul ez az egész. Mindnet megért. Utánoz is már szavakatKép), gesztikulálásokat - pl. reklám, mesefigurák- de még magától nem használja őket. Nagyon jól megértjük egymást így is, bár mi lányok vagyunk, s ugye nekünk előbb kell/ene beszélni, mint a fiúknak, de most mit csináljak??
A saját nyelvén karattyol ezerrel sőt egyre válaztékosabban! Szinte be nem áll a szája.

Bilizni meg akkor bilizik egész nap is ha kell, ha semmi nincs a fenekénKépKép, ha már adok Rá egy kis bugyit azt pelusnak érzékeli és csurran...
Hát most nem szeretném télen egész csupasz popsival tartani Őt így még vissza a pelus- főleg, hogy most náthát- és majd ha magától letolja a harisnyát és jelzi a bili idejét akkor újra visszatérek rá. De ha csupasz akkor nem is kell szólnom tudja a kisdolog hova valóKép

Picus
picus
 
 


Solya, nagyon szépen köszönöm, hogy válaszoltál! De jó hír, hogy van 24 órás rooming! Úgy hallottam egyébként, hogy vannak már 3 ágyas szobák is.
emma

Kép
emma8
 
 


Sziasztok!

Emma,
Én március 8-án szültem a Klinikán. A szülőszoba tényleg szuper, de ezt én is csak hallomásból tudom, mert én a vajudóból egyenesen a műtőbe kerültem.
Gyermekágy,
Én 5 ágyas szobában voltam, egész végig együtt voltun Bálinttal, sokat segített mindenki. Első gyerek lévén elég tanácstalan voltam.
Mi az ami érdekel? Kérdezz!

Edina

nedinabp
 
 


Szia Edina!
Az éredekelne, hogy pl. milyen a vajúdó, milyen érzéstelenítés típusokat alkalmaznak, lehet-e olyan kérésem, hogy egyből mellre tegyék a picit és ne vigyék el, sőt ha nem muszáj ne dugjanak le semmit a torkán/orrán miután megszületik...Tudom, ez attól is függ, hogy ki az orvosom és milyen a szülésznő. A gyerekágyról - Ti éjjel-nappal együtt lehettetek? És milyenek általában a körülmények pl., hogy a szobákhoz van-e saját mosdó vagy a folyosóra kell kimenni?
Köszönöm!
emma

Kép
emma8
 
 


Szia Emma!

A gyerekágyas szobák 5 ágyasak és a szobában van a zuhanyzó és wc ,igy nem kell a folyosóra botorkálni.
A babóca a szülszobánál ott marad veletek a két órás megfigyelés időtartamára, persze ha nincs valami gubanc... A babóca ellátását is ott végzik el a szülőszobában, igy láthatod végig őt, a ledugnak valamit azt beszéld meg a dokiddal és a szülésznővel, mert ez általános, bevett szokás. A mellretétel természetes, rögtön megszopiztathatod a babócát, ha csak nem igényel valami baj miatt intenziv kezelést.

A vajudó 6 ágyas, teljesen felszerelt, mindengyik ágynak külön gépi felszereltsége van, ahol megfigyelhetik a fájásokat és minden élettani adottságát a mamának és a babának. A fájdalomcsillapitást a dokiddal kell megbeszélni.

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Hú, de sokat írtatok, mióta nem voltam itt.

Először is Zsombinak és Andikának jobbulást!
Picus: mi az, hogy a lányoknak előbb kell beszélniük?! Ugyan már! Először is, beszél, csak ti nem értitek! KépKép Másodszor meg akkora hülyeségek ezek a statisztikák! Én erre akkor jöttem rá, amikor mindenhol azt írták, hogy az Ádám korú babák 16 órát alszanak. Kép Jó vicc! Sem az én fiam, sem a barátnőim gyerekei nem aludtak ennyit. Kép

Orsoly: ne már, nem lehet már 2 hónsapos Botond! Kép Úristen, hogy megy az idő! Kép

Rita, EmmaKép sziasztok! Kép

Annamari: visszajöttél már? Milyen volt?

Na, megyek. ádámom már nagyon vár.
puszi, shine
shine
 
 


Shine: igazad van beszél a saját nyelvén.
Alvás: andi mostanában nem alszik délben..Kép nagyon elszomorít a dolog es este 9-ig fent van. Nem tudom, honnan veszi ezt a mérhetetlen sok energiát!!!!Az orrszívással végre ott tartunk, hogy már ülve engedi- nem kell lefogni- és még Ő indítja el a porszívót, ha érzi szívni kellKépKép.
Annyit változik az értelme szinte napról napra. Most az a mániája, hogy napocskát rajzol, szemme is orra is és szája is van a napocskának amit lerajzol. !

Zsombor hogy van?

Gazdaságtörténetet kellene tanulom..
Annamari mesélj mert nagyon sajnálunk innenKépKép

Picus
picus
 
 


Sziasztok!

Igen-igen, itthon, már pénteken hazajöttem, csak egy rövidke üzleti kiruccanás volt.
Spanyolországnak az a része, amit láttam, tömény csalódás (sosem voltam még ott azelőtt): a madridi nemzetközi reptéren senki, azaz SENKI nem beszél angolul, aki nem tud spanyolul, az haljon meg, igénytelen módon szemetelnek, konkrétan bokáig ért a szemét, a wc mocskos volt, a 3. terminálon, ahol a helyi járatok repülnek, hiába csekkoltunk be, kint kellett várnunk, amíg a beszállás el nem kezdődött, viszont amikor elkezdődött, 5 perc múlva már a last call felirat villogott hatalmas betűkkel.
A cégnél, akiknek mi a vevőik leszünk, megkérdezték, hogy akkor mi most Romániából jöttünk? Először jópofán mondtam, hogy nem, Magyarországról. Második, aki kérdezte, hogy Bukarest vagy Budapest, már kicsit felhúzott, de amikor a harmadik megkérdezte, hogy hogy jött a gép, lement Albánia felé? Akkor felvilágosítottam, hogy _Magyarország_ és Spanyolország közé nem esik útba Albánia. Erre nagy kerek szemekkel: jaaa, Magyarország?? (Előtte a névjegyem, rajta a cégnév, aminek a második szava az, hogy Hungary...) A Spanyolok nagyon későn vacsoráznak, így amikor mi hulla fáradtan fél8-kor nekiálltunk éttermet keresni, a McDonald's volt az egyetlen hely, ami nyitva volt...
Viszont a Rioja-i borvidéken voltunk és a bor valami isssteni, a Pireneusok felülről szintén gyönyörű és ami még nagyon szép, hogy egész Spanyolország (legalábbis az északi része) tiszta hepe-hupa, és vörös a földje és ez felülről olyan de olyan szép volt! Az időjárás pont olyan volt, mint itthon, Madridban kicsit melegebb volt, ott kabát nélkül elvoltunk.

Balázs közben az elmúlt pár hétben teljesen szobatiszta lett, olyannyira, hogy mostmár a bilit is szabotálja és minden a vécébe megy. Szóval tök ügyes KépKép Mikulást és Kiskarácsonyt fújja, nagyon várja már az ünnepeket, amik ugye mával el is kezdődtek tulajdonképpen KépKép

Annamari
muter
 
 


Sziasztok,

Pirus,

Megkaptam a választ a kérdéseidre.

Ezt kérdezted:
"Ha donorként akarnak felhasználni őssejtet és nem a sajátot, akkor az is előfordulhat, hogy valaki, aki beteg, egy defektes őssejtet kap egy másik betegséggel?
Végülis csak arra lennék kíváncsi, hogy mi alapján szűrik ki azt a donor őssejtet, ami teljesen egészséges?"

Elsö kérdésre a válasz:Ha ismeretük van, hogy az össejt beteg, nem adják be. Ez egy csomó újboli vizsgálat. Ha megvan a megfelelö donor, akkor kapcsolatba lépnek vele, és csak akkor használják fel az össejtjeit, ha még mindig teljesen egészségesnek számít. Újból mindent leellenöriznek, mielött beültetésre kerülnének az össejtei.

Második kérdésre a válasz: Ha leveszik az össejtet, meghatározzák, többek között, hogy milyen betegség gyógyítására alkalmas. Ez egy nagyon hosszú folyamat, tele orvosi kifejezéssel, ez számunkra nem mondana semmit, nem is mentem jobban bele.

Annamari,

Nekem is nagyon tetszett Spo felülröl, mi csak átrepültünk felette.

Ügyes Balázs, gratula. Hogy viselte a távollétedet?

Mi is elkezdtük ma az oviban a karácsonyi dalokat gyakorolni.

Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Gratula Balázs szobatisztaságához!
solya
 
 


Sziasztok Lányok!

Gyorsan írok, amíg Zsombi még szunyál.

Csütörtökön elvittem dokihoz, mert nagyon magas volt a láza és olyan kis bágyadt volt szegénykém. Akkor nagyon úgy nézett ki, hogy tüdőgyulladása van, kapott egy csomó gyógyszert és itthon ápolgattam, szombaton megint nagyon magas láza volt, így bevittük a Bethesdába. Lányok, azt hittem nem is ebben az országban vagyunk. Minden olyan tiszta, kultúrált volt, a recepcióstól az asszisztensig mindenki kedves, mosolygós, segítőkész. Zsombit nem az ambulanciás dokinéni vizsgálta, hanem lehívták az ügyeletes dokinénit a csecsemőosztályról. Szuper aranyos, rendes fiatal doktornő volt. Először barátkozott Zsombival és csak utána vizsgálta meg, de nagyon alaposan. Kiderült, hogy alsó és felső légúti hurutja van, de szerencsére nem vették fel az osztályra, így haza jöhettünk. Továbbra is kapja az antibiotikumos kúrát, már kezd jól lenni, holnap megyünk vissza kontrolra.
Most meg én pukkantam le, torkfájás, orrfolyás stb..és persze semmit nem szedhetekKép De legalább elmondhatom, hogy nagyon úgy néz ki megszűntek az émelygések, és egy picit ugyan, de már nőtt a pocim.Kép

Rita, igen itthon dolgozgatok, addig Zsombi Gödöllőre jár egy családi napközibe. Persze most nem, hogy beteg. Egyébként 22 hónapos a kiscsibész.
Én UH-ra is a doki magánrendelésére járok. Az a gép, amelyik ott van a vizsgálóban nem készít képeket, de ha kérem, akkor lemegyünk a nagy UH-géphez és ott szokott csinálni, vagyis Zsombinál csinált, de most, hogy lesz a 12. heti UH bizosan készít majd megint. Akkor már van mit nézni legalábbKép

Picus, azért nem semmi, hogy Andika már nem alszik délután. Hogyan bírja? És Te, hogyan bírod?Kép Zsombi még mindig 3-3,5 órát alszik délután, de Ő mindig is egy mormota reinkarnációja voltKép Ez a mi nagy szerencsénkKépMi még csak látásból ismerjük a bilit. Majd tavasszal szeretnék megpróbálkozni a leszoktatással, bár már egyre többet mutogatja, ha kaka van a pelusban, sőt egyszer a WC-be kakilt.Kép Jó lenne, ha napközbenre leszokna, mire kistesó megérkezik. De ha nem, az sem gond, ott lesz rá az egész nyár.

Csilla, köszi az infókat! Azért megnyugtató, hogy ilyen alapos vizsgálatoknak vetik alá az őssejteket, mielőtt felhasználnák. De jó, hogy Ti már a karácsonyi dalokál tartotok! Azt hiszem ez nálunk majd csak jövőre lesz igazából aktuális.

Annamari, nem semmi, amiket írtál! Azért örülök, hogy alapjában véve tetszett az ország. Én még csak a tengerparton voltam, az szuper volt, mondjuk a tisztasággal ott is voltak problémák.
Gratula Balázsnak a szobatisztasághoz! Milyen nagyfiú már!

Most hétvégén, ha minden jól megy és mindenki meggyógyul, anyukáméknál fog aludni Zsombi. Nálunk ez nagyon ritka, hogy le tudjuk adni valakinek, mert anyu még dolgozik, tesóm pedig éppen tegnap fejezte be az utolsó államvizsgáját a jogi egyetemen. Pár hét múlva lesz a diplomaosztója, így addig kicsit pihizik és nem megy vissza dolgozni. Szóval el tudjuk intézni nyugisan a karácsonyi bevásárlást. Talán még egy moziba is eljutunkKép

Lányok, tényleg létezik ez a 3 ágyas szoba a klinikán? Bár tök mindegy mekkora a szoba, ha megint kifogok egy szörnyen horkoló anyukát a szobában. Nem hiszitek el, de éjszaka a többiekkel már sírva fakadtunk, bármelyik férfi megirigyelte volna azt a horkolást!Kép

Na, megyek, ma elkezdem készíteni a karácsonyi üvegmatricákat. Olyan jó lenne, ha idén szép, fehér Karácsonyunk lenne!

Puszi
Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Ági, köszönöm az infókat!!!
Piroska, egy ikres ismerősöm felüdt bent egy hónapja és ő 3 ágyasban volt. Sajna további részleteket nem tudok, mert mióta kijött a kórházból teljesen lefoglalják a kicsik.
Emma

Kép
emma8
 
 


Szia Emma!

És nem tudod véletlenül, hogy a gyermekágy szintjén van-e az a szoba? Na, majd rákérdezek a dokimnál. Nem hangzik rosszul ez a 3 ágyas. 1 ágyasba nem mennék, de már van annyi tapasztalatom talán, hogy legközelebb kihagyjam az 5 ágyast.

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Sziasztok!

Annamari Kép Üdv itthon! Kép És nagy gratula Balázskának a szobatisztasághoz! Kép

Piroska: jobbulást mindkettőtöknek! Szegény Zsombi! Kép Hogy viseli ?
Tök jó, hogy megszűnt az émelygés! Kép
Viszont: felháborító, hogy van gyerek, aki 3-3,5 órákat alszik, és nem az enyém az! KépKépKép Istenem, Ádám 2 hónapos kora óta max! 1 órát hajlandó lenyomni egyhuzamban. Most ki vagyok akadva! KépKép

Mi jól vagyunk, Ádám elkezdett kutyázni, és jókorákat esik a pofijára. Kép Meg kitalálta, hogy tud jó nagyokat "köpni". Fújja ki ezerrel a nyálát, és néha nemcsak az egész arca nyálas, hanem még a babakocsi teteje is. Kép Guszta egy gyerek! Kép Mostanában a bika árválkodik a sarokban, mert csak a távirányító és a légzésfigyelő hozza lázba.
Ja, és dicsekedhetek egy kicsit? Benne vagyunk a decemberi Kismamában. ;)

+ egy kérdés: nektek is ilyen összevissza jött meg? Terhesség előtt tök pontos volt, 26 napos. Most meg volt egyszer októberben, azóta semmi. Most vagyok a 35. napon. Kicsit kiakasztó, ha nem tudom, hogy mikor lesz meg, mert így állandó "készenlétben vagyok". Azért csak visszaáll, nem?
puszi, shine
shine
 
 


Sziasztok!

Emma,
Én nem igazán tudok a gyermekágyon 3 ágyas szobáról, de attól még létezhet. Kép
Amikor én szültem annyira teltház volt, hogy a császár után nem az örzőbe vittek, hanem vissza a vajúdóba. A gyermekágyra pedig üresedés után lehetett menni, volt aki 2 napot a patologián töltött a szülés után és onnan sétált át a babához.
A szülés részéhez sajnos nem igazán tudok hozzászólni, mivel császár volt nekünk, és mivel altattak ezért csak akkor hozták le megmutatni Bálintot amikor teljesen magamhoz tértem. Másnap délután lekerültem és onnantól együtt lehettünk. Én az első 2 éjjel nem aludtam vele.
A csecsemősök mindenben segítettek, így utólag azt mondhatom, hogy nekik hála, hogy nem adtam fel a szopit. A lényeg, hogy nem szégyelj segítséget kérni tőlük! Kép

Shine,
Olvastalak a Kismamában Kép
Már irtam neked a Lakóhely szerint c. topikba, egy kerületben lakunk. Kép

Edina

nedinabp
 
 


Shine!

Láttalak a Kismamában! Kép
Mensi: nekem szülés után 14 hónappal jött meg először, tankönyv szerint, az utolsó szoptatás után 6 héttel KépKép

Annamari
muter
 
 


Sziasztok!

Pirus: hát ha az Andit leteszem délben - 2 - órát lehúz és akkor este csak 10 körül alszik el. Ha nem teszem le akkor 9 körül már mélyen húzza a lóbőrt. Nehezen bírom, mert hajnal 3 ig fent szoktam lenni s bizony én le szoktam fekündi Andival délben - milyen jó is azKép- este megfőzök előre aztán napközbe "csak" az Andival vagyok. Mert néha olyanokat kitalál, hogy muszáj Vele lennem.
Ma belekakilt a bilibe először magától. De furcsa volt. Ennek nem örült annyira mint a pisinek szokot csak közölte pfffffffff. Természetesen apát felhívtam, hogy hozzon egy Mikit érte. Imádja a Mikulást - nem tudja mire való- de rajong érteKépKép
Meg nagy taps stb.
Mostmár levetkőzik napközbe egyszál badyra és pisilget egyedül a bilibe..Nem csináltam én Vele semmit csak nálunk mindig kéznél van a bili fürdés előtt mindig mondogattuk Neki, hogy pisiljen aztán magától rászokik szépen.
Remélem Zsombi már javulgat.

Ki megy valami Mikibulira. Nekem lesz a cégnél, de én pont vizsgázom a főiskolán így apa viszi egyedül Kép jól fog kinézni én ott se vagyokKépKép

Shine és Ádi este azért jól alszik??

Megyek mert még főzöcskézek..

Picus
picus
 
 


Pirus, sajna nem tudom. Lehet, hogy a patológián van és nem a gyerekágyon, mert az ismerősöm ikerterhesség miatt feküdt be a 8. hónapban és akko volt ilyen szobában.
Edina, köszi!
emma

Kép
emma8
 
 


Sziasztok!

Ne haragudjatok, de rövid leszek!

Ma délután egy picit véreztem, bementünk a klinikára, mert pont ügyeletes volt a dokim.

Sajnos meggondolta magát a kisbabánk és itthagyott bennünket. Kb. egy hete halt meg szegénykénk.Kép Kép Kép

Ma haza engedett a doki, mert nem vérzek, de holnap reggel be kell mennem, hogy megműtsenek.

Legyetek jók!

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Ooooo Pirus, annyira-annyira sajnalomKép
orsoly
 
 


Pirus, jaj de sajnálom! KépKép
Gyors felépülést Neked!
muter
 
 


Jaj, Pirus! Kép
Nagyon-nagyon sajnálom! Gyógyítgasd a lelked Zsombival!
solya
 
 


Pirus!

Nagyon felkavart a híred. Még soha nem éreztem ilyet.
Annyira sajnálom!

Rita

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk
 
 


Pirus, annyira sajnálom! Kép
shine
 
 


Pirus, jaj, mire jövök haza... Nagyon sajnálom, és sok erőt kívánunk a felépüléshez, folytatáshoz...
Fulescsacsi
 


Pirus,
nagyon nehéz ilyenkor megtalálni a megfelelő szavakat. Kép Nagyon sajnálom, épülj fel mihamarabb. Kép Kép Kép
Gabi
k_gabi
 
 


Pirus!
Ez rettenetes!KépKépKép Nagyon sajnálom. Ehhez képest az én derékfájásom kulyafüle...

Terika
terika
 
 


Pirus!

Sajnálom!!! Ne csüggedj el, nemsokára itt az újrakezdés lehetősége! Veled vagyok!

Kriszta

mohácska
 
 


Sziasztok Lányok!

Már itthon vagyok.

Korán reggel bementünk a kórházba és nem sokkal 8 után a dokim befejezte a terhességet műszeresen. Nagyon rendes volt és a szobatársak is.

Köszönöm szépen az együttérzéseteket!!! Nagyon meghatódtam és pityeregtem is egy sort, hogy ennyire számíthatok Rátok akkor is, ha baj van.
Igen, azt hiszem, hogy Zsombi és a férjem rengeteg erőt ad, hogy túl jussak ezen a megrázkódtatáson. 3 hónap szünetet kért a doki és lesz egy átfogó hormonvizsgálat is, utána pedig újra megpróbáljuk, nem adjuk fel!

Még számomra is felfoghatatlan, hogy mi történhetett, már elkezdtem a 12. hetet, annyira bíztam abban, hogy nem lehet már baj.

Most megyek, mert pihennem kell pár napig.

Puszi: Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Sziasztok,

Pirus,
Sajnállak, mielöbbi felépülést és eröt a továbblépéshez.
Puszi
Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Sziasztok!

Pirus!
Annyira sajnálom és el tudom képzelni, mit érzel most. Mikulásozzatok egy nagyot Zsombival, tudom, ez nem vigasz, de feledteti kicsit a bánatot, hidd el!

Puszi
Annamari
muter
 
 


Pirus,
nagyon együttérzek veled és sok kitartást és erőt kívánok a továbblépéshez.
emma

Kép
emma8
 
 


Pirus,
most olvasom csak, hogy mi történt. Kép Kép Kép
Nagyon-nagyon sajnálom, és én is csak azt tudom mondani, hogy kitartás.
puszi
PP
pöttöm_panna
 
 


Csúnya dögként én se jöttem, és hát, ilyen szomorú hírre jövök.....

Pirus, nagyon sajnálom, sokat gondolok Rád....

maszat
maszat
 
 


Sziasztok!

Én is rég írtam már nektek és mire jővök.

Nagyon sajnálom én is PirusKépKépKépKépKép
Vigyázz magadra.


Andy
andy78
 
 


Sziasztok!

Pirus!
Sajna én tudom, hogy mit érzel, velem ez kétszer történt meg. Tudom, hogy ez nem vígasztal, de hidd el lesz még Zsombinak tesója. Sajnálom.
Azt nem mondom, hogy ne gondolj rá, mert tudom, hogy sokáig benned lesz ez az érzés, de arra mindenképp gondolj, hogy milyen szerencsés vagy, hiszen Zsombi már van NEKED!!! Csak ez számítson...

Más.
"Kicsit" nem jön az ember lánya, aztán lehet olvasgatni rendesen.
Terika!
Ha még nem késő, akkor jelentkeznék a "nótákért".
Nem tudom, hogy mikor használok nagyobban a kicsimnek, ha én énekelgetek neki vagy ha majd az oviban foglalkoznak vele.
Mit gondoltok erről?

Jön a Karácsony!
Mingyá mingyá (így mondja Panna) itt lesz.
Remélem jövök még addig is, de...
Szóval Mindenkinek minden jót, piros almát mogyorót.

Pusszka: Krizsi
krizsi
 
 


Krizsi! Szerintem, nyugodtan énekelj te is neki! Egyáltalán nem fontos, hogy szép-e a hangod, vagy ilyesmi, de együtt énekelni nagyon jó! Szabolcs még egyáltalán nem beszél, viszont már énekel... magának, nekem, ha hallja a zenét, vagy csak úgy magában, nagyon édes! Minél hamarabb elkezdeni - Kodály szerint már a születése előtt kilenc hónappal... Az ének az, amire mindig felderül, vagy megnyugszik, de már érti/érzi a dallamban rejlő humort, vidámságot, vagy éppen csendességet, nyugalmat. Külön jók, amikhez mutaogatni is lehet, meg amik történeteket mesélnek el. Na, abbahagyom mielőtt nagyon belelendülnékKép. Szóval énekelj csak! Nálunk apa pironkodott egy ideig az elején a hangja miatt, de aztán rájött, hogy a kéthetes gyerek imádja, ha a János bácsi a csatában-ra körbe-körbe masíroz vele, aztán lassan megtanult velem egy csomó dalt, most már ő is lazán énekel utcán, meg bárhol...
Fulescsacsi
 


FCS!
Köszi, ez gyors volt. Kép
Az a baj, hogy nem nagyon ismerek (emlékszem) gyerekdalokra és sajnos az anyukám már nem él - aki tudna ebben segíteni.

Hol tudnék valamilyen tényleg használható énekes könyvet venni???

Köszi: Krizsi
krizsi
 
 


Krizsi!

Szerintem inkább cd-n vedd meg, akkor nem kell még a kottaolvasással is bajlódnodKép. Van egy egész jó válogatás, azt hiszem Bújj, bújj zöld ág a címe (óvodások aranyalbuma, vagy ilyesmi alcímmel), de nagyon ajánlom Gryllus Vilmostól a Dalok óvodásoknak és kisiskolásoknak 1-2-t, meg a Kaláka gyerekalbumait: Pelikán, Nálatok laknak-e állatok, Hol a nadrágom? stb. Aztán Halász Jutka is nagyon aranyos. Most hirtelen ennyi jutott eszembe, remélem, Terika is segít kicsit, ő a szakemberKép.
Fulescsacsi
 


Sziasztok!

Na ez az, ilyen mutogatós versikéket tud valaki küldeni nekem?? Ez elment vadászni azt én is tudom ...de a többitKépKépKép
e-mail címemre jöhet!! Mert az A nagyon szereti ezt az elment vadászni címűt de többet nem tudunk s mi sem beszélünk mégKép

Üdv Picus
picus
 
 


Sziasztok!

Nagyon jo weboldal abszolut gyerekeknek es ott sok gyerekdalt is lehet hallgatni.
www.egyszervolt.hu

sziasztok Eszter
rodi
 
 


Sziasztok!

Krizsi!
Teljesen egyetértek a Füles által leírtakkal - az éneklést ill. a zenehallgatást illetően. Azon túl, hogy pontosan megfogalmazta a dolog lényegét, még gyönyörű is, amit írt.KépKépKép
Ha megadod a faxszámot, ahová küldhetem, holnap már meg is kaphatod a dalocskákat. (címem a címlistán)
A következő könyveket tudom még ajánlani:
Kerényi György: Gyermekjátékdalok
Kodály: Kis emberek dalai
Forrai Katalin: Ének a bölcsődében
Ez utóbbiban vannak a leginkább nekik való dalocskák, mondókák - játékukkal együtt.
Mi mostanság nagyon sokszor hallgatunk táncházas zenét a KOLOMPOS zenekar előadásában. Havonta egyszer járunk táncházba, amit ők tartanak. Bobó nagyon élvezi. Így aztán itthon is gyakran szól az ő muzsikájuk. Persze Bobó táncol itthon is.....Kép
Valóban nagyon jó az egyszervolt.hu oldala is.

Fcs!
Hihetetlen, hogy ugyanazokat a gondolatokat írtad le, amit én is írtam volna! Az meg külön érdekes, hogy ugynazokat a CD- ket hallgatjuk mi is...
Milyenek a tapasztalataid a Linoláról?

Olyan mértékű derékfájás gyötört az elmúlt hetekben, hogy még ülni sem nagyon tudtam, no meg járni sem..... Rettenetes volt. De már elmúlóban van - így már tudok netezni is...Kép

Terika
terika
 
 


SziasztokKép

PirusKép
Sajnálom, hogy úgy döntött babóca hogy égi angyalka lesz, de fel a fejjel és kitartás a következő pocaklakóhoz.

Jelentem egy évesek lettünk, vagyis beléptünk az öregrókák klubjábaKép
Ma voltunk méricskélésen: 10,8 kg és 76 cm a fiatalúr, másfél hónapja szeli a flasztert rendesen, néha ugy kell felkutatnom a lakásban amikor egyik pillanatról a másikra eltünik, és főleg ha nagy a csöndKépKép Kedvenc időtöltése a rámoljunk le mindent, az a jó ha tele szönyeg mindennel és üres a polcKép
Sajnos a nagy tortázás közben lett egy kis baki a dologban, belenyult manó a tortagyertyába és kézzel oltotta el ahelyett hogy elfujta volnaKép hála nem maradt maradandó sérülése.

Nah itt egy fotó a tortás úrrólKép
Kép

Az igazi nagy buli majd hétvégén lesz, ez most szerény hármasban lévő bulicska voltKép

puszi
ÁGi

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Nagyon boldog születésnapot Daninak!
Hogy szalad az idő!!!
Milyen jól néz ki az a torta éhes lettem itt kétóra 16 perckor brr...

Puszi Picus
picus
 
 


Boldog szülinapot! Az elsö azért csak elsö! ;o)
Mi holnap már a negyediket üljük! Kép
solya
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?