Új privát üzeneted érkezett!

Szia Rita!Kép
Köszi,hogy szorítasz nekünk.KépNekem van fogadva szülésznő/Diószegi Éva/és ahogy tudom Barbinak is van/Hajdú Barbara/.Csoki,szőlőcukor,ásványvíz bekészítve,gátvédelemhez mandulaolaj.KépPuszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Fú, de irigylek itt mindenkit. Király lesz nektek már Karácsonykor babázni! (Plusz nyilván megússzátok a beiglisütést...)Március 19-re vagyok kiírva, és addig még naaagyon hosszú időnek kell eltelnie! És naaaagyon lassan telik! Ugyan ez már a harmadik gyerekem, de nem emlékszem, hogy ilyen türelmetlenül viseltem volna a várandósságot az előző kettőnél.
Rita, szerinted a sűrű és erős babarugdosás is jót tesz az embernek? Ezt most tökkomolyan kérdezem, mert nekem ilyen ficánkolós gyerekem még sose volt. Persze jó érzés érzékelni a babát, csak néha akkorákat mozdul, hogy megijedek, nehogy idő előtt kirúgja a ház oldalát. És még egy kérdés: utaltál már rá, hogy a császárnál is fontos a szülésznő jelenléte; érdemes volna nekem is fogadni? (Biztos császáros vagyok - a harmadik lesz.)Ha igen, kit ajánlanál? Vagy neked mint bennfentesnek nem illik nevet mondani? Akkor milyen szempontok alapján válasszak? Hogy ki rokonszenves nekem? Kiről mondanak szakmailag és/vagy emberileg jókat? Vagy kérdezzem a dokimat,hogy kit ajánl? Köszi a válaszod.
Kr. (Grav.s. 23)
krtek

Krtek,

Nekem elég rugdosós gyermekeim voltak, de ezt így én nem tudom sajnos megiténli. Említsd a dokidnak. hátha ő okosabb. Illetve beszélj komolyan a pocaklakóval, hogy viháncoljon egy kicsit ovatosabban. Lehet, hogy utaltam a szülésznő választásra császár esetén is, de nem a tuti programozott császárra, hanem a császárba végződő szüléseknél gondolom fontosnak. Szerintem az Istvánban minden szülésznő olyan lelkiismeretes, hogy császárnál oda fogják neked hozni a babát rögtön is és később amint lehet illetve, az apa kapja meg, amíg téged varrnak. Más lenne az eset, ha normál szülésről lenne szó. Ha ez győzött meg nygodtan hívj fel a 2o-9753845 ös számon.

Rita
boksay_rita

Sziasztok!

Szóval decemberben buli lesz a szülészeten? Én is jövökKép Igaz, én 28-ra vagyok kiírva, de ebből lehet bármi... még január is, bár remélem, hogy nemKép

Mackósajthoz csatlakozom!!!! Gyönyörű az új szülőszoba!!! Az egész! Gáborom 2002 októberében született ott és mostani látogatásom alkalmával tátva maradt a szám és el is felejtettem, hogy tulajdonképpen baromira meg vagyok ijedve, mert nem érzek már fél napja magzatmozgást... Persze vaklárma volt.
A régi 4 ágyas ósdi vajúdót megszüntették, helyére 2 új szülőszoba, egy bábaszoba és egy ctg szoba került. A ctg szoba valami fantasztikus. Hangulatos. Ágyak helyett bőrfotelok vannak, vadi új ctg gépekkel. A fal az egész szülőszobában érett sárgabarack színű és a padló is vidám. A falakon absztarkt képek. A budit nyugodtan hívhatjuk immár toalettnek, megérdemli. A zuhanyzóba is bekukkantottam volna, de nem tettem, de ezek után ez is jól nézhet ki. Minden csilli-villi és szuperül néz ki. Hol vannak már a fehér-zöld falak....Szerencsére messze.Kép

Krtek!
Nekem meg a második manó alig rugdos. Illetve rugdos, csak alig érezni. A méhelpény lehet a hibás, mert a fiamnál hátul tapadt a gerinc felőli oldalon és akkor bizony néha csillagokat láttam... a végén meg már...
Most meg elől tapadó a lepény ami valószinű tompítja a baba mozdulatait.

sasha

Kép
sasha

Rita!

Köszi a tippet, már nekem is van szülésznőm, az első babánál is nagyon elégedett voltam vele és most is Csűrös Erzsikét kértem meg, hogy támogasson minden tekintetben.

Dia, Barbi!
Ultrahang alapján lehet, hogy előbb szülök, már megint dec. 6-ot írt ki a gép. Ráadásul CTG-n már rendszeres méhösszehúzódásokat regisztráltak. Persze mindez nem jelenti feltétlenül, hogy megelőzlek Benneteket.

Üdv. Mindenkinek.
Mackósajt
mackósajt

Mackósajt,

Velem is Erzsike volt mindhárom manó születésénél. (Erzsike most csukd be a szemed, kérlek) (tökéletes választás!)

Rita
boksay_rita

Mackósajt!Kép
Juj de jó neked ha a Mikulás hozza picurt!Kép
Én is szeretném,de a mostani állapotomban biztos végig húzom.KépNekem 13-14-et írt az uh.Kép
Dugód még meg van?Az enyém sajnos még meg és a Barbié is.A CTG nekem 30-as fájást mutat.Ami ugyebár semmi.Sok sikert!Szorítok!Aztán jelentkezz!KépDia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok! Márciusban fogok szülni a Szent Istvánban. Mondjatok nekem valamit a kórházról. Köszi! Martina
multivitamin

Sziasztok!

Április végén fogok szülni az Istvánban. Nem tudjátok véletlenül, hogy most van-e kismama-torna itt? Vagy máshol ezen a környéken. (Kispest, Kőbánya)
Köszi!

Zsuzsi
zsisske

Multivitamin!

Ha van időd, kicsit olvass vissza az archívba. Rengeteg dolog van itt a kórházról, vagy a másik 2 topikban. Ha van konkrét kérdésed, arra viszont szívesen válaszolok!Kép De így most nagyon hosszú lenneKép

Zsisske!
Van, minden szerdán 15:00-kor az ebédlőben. Legalábbis a terhesgondozáson egy nagy plakát ezt hírdetiKép Érdemes lenne megkérdezned a védőnődet, hogy van-e ott kismamatorna. Kispesten is és Kőbányán is több védőnői szolgálat van, ahova én járok az pl tart tornát. Érdeklődj helyben, ebben az esetben az a biztosabb.

sasha

Kép
sasha

Sziasztok!
Én még új vagyok itt, február közepe felé fogok szülni, húú, mindjárt itt van, most hogy így belegondolok. A H. Mihályhoz járok, meg is vagyok vele elégedve. Első szülésem lesz, nem tudjátok véletlenül annak a szülésznőnek a nevét, aki vele dolgozik? Talán valamilyen Anikó, de nem biztos.

Köszönöm
nathalien

Szia Multivitamin!

Nézz körül itt és itt is. Kép

Az első kicsit sokáig töltődik be.
Hajni
tigribigri

Martina, Zsuzsi, Nathalien

Igazán jó helyre csöppentetek!! Azt hiszem hogy ebben a kórházban a külcsín és a belbecs most igazán együtt van azaz a szülőszoba szépsége konfortossága, otthonossága és a fejekben lévő baba és mamabarátság ebben a kórházban összetalálkozott. Én már veteránnak számítok, három gyermekem van 6, 4 évesek és a legkisebb 8 hónapos, mindhárman itt születtek, csodálatos szinte háborítatlan körülmények között. nem csoda, hogy végérvényesen beleszerettem a születésbe és néhány éve dúlaként próbálom a kismamákat hasonlóan szép szülésekhez segíteni, akár szóbeli segítséggel, akár fizikai jelenléttel. HA bármi kérdésetek van szívesen válaszolok rá, akár itt akár emilben.

RIta
boksay_rita

Sziasztok! Nagyon szépen köszönök minden információt. Megnéztem a honlapokat, nagyon tetszettek, főleg a 2.

Rita: Megmondanád nekem, hogy az normális-e, ha a babócám csuklik 4-5-ször/nap? Köszönöm! (Az orvosommal csak 2 hét múlva találkozom, ezért nem Őt kérdezem!)

Üdv: Mocorgó és Martina
multivitamin

Nathalien!

A szülésznőt Pruha Krisztinának hívják. Vele szültem a fiamat és ismét őt kértem meg, hogy legyen a szülésznőm. Vele is jól fogsz járni. Én annak idején Horváth M. doktor urat kértem, hogy ajánljon valakit, de ő azt mondta, hogy az nem lenne etikus. Nagyon korrekt, nem?
Kriszta szimpatikus volt és nem bántam meg, hogy őt választottam.

Könnyű szülést kívánok!

Hintaló

p.s. Ma voltam CTGn. Fantasztikusan szép lett a szülészeti osztály az emeleten!
hintaló

Szia Hintaló!

Köszönöm a nevet, nem tudom miért emlékeztem én anikóra, vagy honnan vettem. A barátnőm 2 évvel ezelőtt is ennél a dokinál szült, de akkor még nem a Krisztával dolgozott együtt. Esetleg tudsz adni email címet, ahova írhatok neked privit?
Köszi, szia
nathalien

Martina,

Persze, ne aggódj, majd mikor kibújt meglátod kinn is tudnak ennyi csuklást produkálni. Folyamatosan iszik a magzatvízből és még a rekeszizma is fejlődik. Teljesen normális. ne aggódj. Igyál citomlevet :-) ezutóbbi csak vicc akart lenni.
Jó éjt,

Ritadúla
boksay_rita

Szia Rita!

Köszönöm szépen a válaszodat. Akkor nagyjából megnyugodtam. Egy millió kérdés jár a fejemben, de azokkal megvárom az orvosomat. :-))

A citromlevet szívesen innám, de sajnos mióta várandós vagyok, nem ihatom, mert Babácska nem szereti.

Üdv: Martina és Mocorgó
multivitamin

Sziasztok!
Meg tudná nekem valaki mondani, hogy a kórházban első szülő nőknél milyen gyakran végeznek gátmetszést? És mindegy-e, hogy melyik szülésznőnél szülök, mindegyik "tud"-e gátat védeni?
Bár én nem olyan régen szültem egy másik kórházban, de a következő babónál lehet, hogy váltanánk.
Rita!
Megírnád, pontosan mit is éresz háborítatlan szülésen? Írnál egy pár szót arról, te hogyan élted át a fájdalmakat, hogyan próbáltad enyhíteni azokat. Ha nagyon off a téma, írj légyszí privátban! Az email címem: moil@axelero.hu (már ismered)

köszi a válaszokat ildi
matt07

Sziasztok,

Háborítatlan, szülés a szó igazi értelmében, az otthonszülők szerint az otthonszülést jelenti. Azt, hogy minden beavatkozás nélküli, sürgetés nélküli, minden külső befolyás nélküli.
Én azért merészeltem az enyéimet annak nevezni, mert, mindezt megélhettem a kórházban, sürgetés, beavatkozás, nélkül. ÉS még azt is gondolom, talán nem vérlázító módon, hogy nem csak szerencsém volt. Az is volt biztosan, az alkatom, meg egyéb szerencsés elemek összejátszása stb, de úgy gondolom, hogy igenis próbáltam ott és úgy szülni, ahogyan éppen akkor éreztem, hogy nekem ez jó, vagy az jó. Ez nem azt jelenti, hogy felfordítottam a szülőszobát mert, mondjuk akartak adni oxitocint és én saját felelősségemre nem kértem. Hanem nekem ez nem kellett, de ha kellett volna azt el tudtam volna fogadni. De 1000 %ra megbíztam abban a csapatban (hú ez nagyom ameriakiul hangzott), szülésznő, orvos, akiket választottam, és tudtam, hogy csak az én érdekeimet nézik, a szó legtisztább értelmében. Nem csak mondják utólag, hogy az én érdekem volt meg a babáé, hanem ismernek és tudják mit szeretnék, és ezeken a kereteken belül mi lehetséges. ÉS egészen belül minden agytekervényemben tudtam, hogy gyönyörű szülésem lesz, mégha nagyon fog is fájni.
Aztán a 3nál már megélni szerettem volna a szülés minden pillanatát, nem túlélni, ahogy talán Geréb Ágitól hallottam, mikor egy szörfdeszkát találok egy háborgó viharos tenger partján, csak feküdjek rá és merjem magam rábízni a természet erőire. Túl voltam már ekkor egy Kriston Andrea által vezetett intimtornán, és valóban ki tudtam próbálni, milyen az tudatosan ellazítani a hüvely, gát környékét egy fájás alatt, és milyen összerándulni, megfeszíteni magam. Mostmár mondhatom ég és föld a különbség. Azt nem tudom, ha olyan erős fájásaim lettek volna, amik már az elviselhetőség határán vannak, képes lettem volna-e rá, hogy ellazuljak. Talán.
Bocs hogy túl hosszúra nyúltam, még tudnám folytatni....

sziasztok
boksay_rita

Sziasztok!

Ildi!
Én az Istvánban szültem első babámat (most 5 és fél éves), nem vagyok egy nagy darab (63 kg-val mentem szülni és a lányom 3800 grammal és 56 cm-el jött ki, szóval hozzám képest nagy volt)de simán megszültem gátmetszés nélkül. Annyit mondott a szülésznő, hogy ha nem akarok gátmetszést akkor azt kell csinálnom amit és amkikor mondják (légzés, nyomás). Azóta is nagyon hálás vagyok, hogy a gátmetszést nem kellett megélnem, és szerintem az Istvánban minden szülésznő "gátvédős".

Én azt szeretném kérdezni, hogy ti választotok szülésznőt vagy csak a dokit?

Linato!

Ha néha jársz erre, akkor nagyon szívesen venném a tapasztalataidat, mert én is ikreket várok és elképzelésem sincs, hogy mi vár rám???!!!

Zsuzsi
zsuzsi29

Hello Zsuzsi,
én két éve szültem ikreket az Istvánban és csak jó élményeim vannak. A gátmetszés nem úsztam meg, ikreknél állitólag nem lehet... De ki tudja...
Hányadik hétben jársz? És hüvelyi szülésre készülsz vagy eleve császár lesz?

Szilvi
manoca

Sziasztok!
Toletek, mint nalam joval tapasztaltabbaktol szeretnek utbaigazitast kerni. Egeszen friss kismama vagyok, kb. a 6. het elejen jarok orvosi szamitas szerint, de meg nem voltam dokinal. Mar jopar honapja keszulunk a dologra, es rettento boldogok vagyunk, hogy sikerult!
Ami tovabb noveli a hatartalan oromomet, az az, hogy ket legjobb baratnom es a mi babank kozott par het kulonbseg van!
En ugy keszultem, hogy majd a Szent Imrebe fogok jarni, roluk hallottam a legmeggyozobb dolgokat az alternativ szulesi modok, de foleg a haboritatlan szules es gyenged ujszulott fogadas ugyeben.
A ket baratnom viszont a Szent Istvan mellett dontott, de nem egeszen a fenti szempontok alapjan. Jo lenne nemcsak egyutt babazni, hanem egyutt is keszulni ra...
Tudnatok nekem infokat adni az Istvan szuleszeterol illetve a dokik es a szulesznok haboritatlan es gyenged szuleshez valo viszonyulasarol?
Esetleg van valamelyikotoknek mindket szuleszetrol tapasztalata?
Elore is koszonom! JO babavarast es babazast nektek!
brianke

Zsuzsi!
Nekem volt szülésznőm. Kérdezz nyugodtan szívesen válaszolok mindenre. Ne aggódj ki lehet bírni a pocakosságot. Arra készülj fel, hogy óriási hasad lesz. Kép Enyém 140cm volt a végére. Na és repedt a bőröm rendesen, pedig az előző két terhességnél egyáltalán nem.
linato

Sziasztok!
Én nem sűrűn járok erre és próbálom az utolsó hozzászólásokat visszaolvsni, de előre is bocsi ha már kitárgyalt kérdést teszek fel. Szeretnék szülésznőt is fogadni az orvosom mellé, mert első szülés lévén kicsit félek attól, hogy magamra leszek hagyva. Nem tudom viszont, hogy ez hogy zajlik. A szülésznővel is előre szoktak összegben megállapodni vagy bíznak annyira a szülésznők bennünk, hogy ránk bízzák mennyit szánunk nekik a feltétlen segítségükért cserébe? Mit tapasztaltatok? Ha esetleg valaki szívesen megoszatná velem tapasztalatát, de nem akarja nyílvánosan, emailt is szívesen fogadok: natalien1@citromail.hu

Előre is köszi.
nathalien

Sziasztok!
Megint én vagyok! Még egy dolog eszembe jutott. Nem vagyunk a párommal összeházasodva és nem tudom, hogy a kórház követeli-e majd születéskor az apasági nyilatkozatot vagy csak magunknak könnyítjük meg a dolgot ha előtte elintézzük? Nem tudjátok véletlenül, hogy ez mennyire elengedhetetlen?
Köszi
nathalien

Szia Nathalien
Én az utóbbi kérdésedre válaszolnék. A kórház nem követel apasági nyilatkozatot, mert nekik mindegy, hogy ki a gyerek apja. Persze ha nincs, akkor a te nevedet fogja kapni a gyermek és utána sokkal nehezebb átíratni az apja nevére. Tehát ha azt szeretnéd, hogy az apja vezetéknevét kapja, akkor érdemes előre elintézni.
zsana75

Helló Zsana!
Tehát akkor ha papírt nem viszek az apaságról, akkor nem hiszik el, hogy az az apja akit bediktálok? Aki nagy valószínűség szerint ott lesz a szülésnél?

Köszi
nathalien

Nathalien,
Bocsi, hogy beleszólok, de nem a kórház nem hiszi el, nem az orvos és a szülésznő fogja anyakönyvezni a gyereket. KépKép
A szülésnél akárki ott lehet...
A szülést követő napokban kijönnek az önkormányzattól, a születési anyakönyvet intézni. Nekik kell igazolni, hogy ki a gyerek apja. Ha nincs házassági a.k., akkor különféle apai nyilatkozatokkal.
Szilvi
manoca

Nathalien!

Úgy is van!
Kell apasági nyilatkozat. A kórházhoz jönek intézni a dolgokat, nem neked kell anyakönyvvezetőhöz szaladgálni, ellenben kellenek bizonyos papírok.
Az apasági nyilatkozathoz kell kérni a terhesgondozó orvosodtól igazolást, hogy terhes vagy, utána be kell menni az önkormányzathoz és kérni kell valami igazoló papírkát.
A legegyszerűbb, ha felhívod az illetékes önkormányzatot és az ANYAKÖNYVVEZETŐT kéred. Azért írom nagy betűvel, mert a központi telefonos nénike simán elkapcsolgatott a gyámügyre és ott meg összevissza kapcsolgattak, mire valamelyiknek eszébe jutott, hogy nincs ott semmi dolgunk...Kép

sasha

Kép
sasha

Nekem a védőnő meg tudta mondani, hogy pontosan hova menjek az okmányirodában (emelet, ajtó, stb).
Kell kérni egy "hajadon igazolást", kell a dokitól az igazolás, hogy babát vársz (mintha nem látszana!), ott kell lenni apukának is személyi igazolvánnyal, és nyilatkoznia kell.

Ne hagyd az utolsó pillanatra, mert ha előbb jön a baba, akkor az gáz!
zsana75

Jaj de záporoznak itt a tények. :o))) Aranyosak vagytok, köszi. Én a 18. kerben lakom, a párom meg sajnos a 3. kerben és neki nincs sok kedve elmenni oda csak ezért, ráadásul kivenni emiatt egy szabadnapot, szóval ő az aki óckodik az egésztől (persze nem akarom én rákenni... :o))).
Vagy csak nekem kell elmenni a kerületi önkormányzathoz? Az apának nem? Ő elég ha jön velem az okmányirodába és ott igazolja előttük, hogy ő adja a nevét a gyereknek? Ki érti ezt a ...? Inkább házasodtunk volna össze...:o)))
Hétfőn megyek a védőnőhöz, akkor őt is megkérdezem, hátha nekem is ilyen felvilágosult védőnőm van.

Köszi mindenkinek, ha még van bennetek olyan ami kikívánkozik a témával kapcsolatban, csak nyugodtan eresszétek ki.

Üdv
nathalien

Nathalien
Én is a 18-ban lakom, a lőrinci oldalon. Este megírom neked az emelet, ajtó, stb-t pontosan.
Önkormányzathoz nekem nem kell menni, csak az okmányirodába, de oda az apának is.
zsana75

Hali Zsana!

Én is lőrinci vagyok. Hogy hogy az önkormányzathoz nem kell menni? Ez szupi. És akkor lehet, hogy az apának se kell a 3. kerületbe menni? A Városház-Batthyány utcai okmányirodába kell mennünk együtt? És csak tőlem kell igazolás a terhességről? Vagy a hajadonságról is? Azt nem ott kell eleve kérni?Az apától nem kell semmi hivatalos papír? Áhh, kezdek belezavarodni.

Köszi
nathalien

Szoval igen, a Városház-Batthyány utcai okmányirodába kell menni mindkettőtöknek. Először a 218-as szobában kell kérni hajadon igazolást, majd a 328-as szobába kell menni aláírni az apasági nyilatkozatot.
Amik kellenek: személyi igazolvány, orvosi igazolás (a terhességről), terheskönyv.

Remélem igaz, amit írtam, mert még mi sem vagyunk túl rajta, ezt csak a védőnő mondta.
zsana75

Zsana!

Köszi az infot. Ez mennyire friss? Úgy értem, valószínű, hogy most is így működik? Bár hülye vagyok, most már úgyse dolgozok, itthon vagyok, elsétálok majd és megkérdezem, itt van úgy is 4 sarokra. A terhességről az igazolásnak jó az amit a megállapításkor kaptam? Akkor voltam 6-7 hetes terhes. Vagy frisset kell most kérnem a dokitól? Vagy jók azok a papírok, amiket minden alkalommal ad a vizsgálatról?
Húú mennyi kérdés....:o))) Győződ még?

Köszi, cső
nathalien

Győzöm még, csak át ne verjelek!
Nekem szeptemberben mondta a védőnő, de hogy mióta van neki felírva (és változott-e) azt nem tudom.
Nekem olyan igazolásom van a dokitól, amire ráírta, hogy apasági nyilatkozat céljára állította ki. Októberben kértem, akkor 20 hetes voltam, de azóta sem csináltattuk meg, majd talán januárban.

Ha nincs neked messze, inkább kérdezd meg, vagy próbáld meg telefonon megérdeklődni, mert ezek csak elméleti infók részemről.
zsana75

Jesszus, de komplikált érvényesíttetni egy gyereket! Amikor a kolléganőm ugyanezt készült végigjátszani, és már megvolt az összes papír, és a párja is írásba adta, hogy vállalja a fiukat, a kolléganőm rám nézett, és riadtan megkérdezte: Na de micsinálok, ha kijön a gyerek és néger?!
krtek

Sziasztok!

A szülésznőm említette, hogy gátvédelem céljából vegyek muskotályzsálya olajat nomeg málnalevél teát, megtörtént, kérdés, hogy -a teát gondolom meginni kell, nem borogatni- mit tegyek az olajammal? Higítsam vagy ne? Naponta? Meg egyáltalán...
Továbbá egy ismerősöm azt mondta, hogy homeopátiás golyócskákkal is lehet "készülni" görcs oldás gyanánt. Tudja vki mi lehet ez?
Köszi.
dzs
dzsulee

Hali Zsana!

Na elmentem és megkérdeztem az anyakönyvvezetőtől mi kell az apasági nyilatkozathoz. Hát hálistennek tényleg nem nagy macera. Külön orvosi igazolás sem kell, azt mondta a terhességi kiskönyvnél mi lenne nagyobb igazolás..? Úgyhogy most már csk az apát kell megfűznöm, hogy menjünk el elintézni, ami neki nem lesz egyszerű a munkahelye miatt, de kénytelen lesz, mertz én nem fogok szülés után rohangálni emiatt, sőt állítólag akkor a születés helye szerinti anyakönyvvezetőnél kell intézni.
Úgyhogy köszi csajok az infokat, most már rajtunk múlik minden.

Szasztok!
nathalien

dzs!
A homobogyó tényleg sokat segít! Éni és két barátnőm is gyorsan tágult tőle! Én a másodiknál szedtem és 7 centiig vigyorogva (és tényleg) tágultam.Sajna Blankám nem jól illesztette be a buksiját így a repesztésnél a zsinór előreesése miatt csaszi lett. A barátnőim viszont simán és hamar kicsomagolták a babusokat!
Szóval én ezt szedtem :
Caulophyllum Thalictroides 5CH
Cimicifuga Racemosa 9CH
és szülés után 5 napig 2×5 golyócska Arnika 9CH .Ebből azt mondta a gyerekorvos , hogy 1 golyót, forralt , hűtött pici vízben (1 mokkáskanál) oldjunk fel és adjuk a babának még a szülőszobán.Hamarabb regenerálódik a kicsi szervezete.
Az első kettőt (ebben a koncentrációban) a fájások megindulásánál kell kezdeni . Felváltva fél óránként , aztán a víz elfolyása után negyed óránként.
Az egyik barátnőm így szedte a másik egy más koncentrációban , de ő az utolsó hetekben elkezdte.
Érdemes egy homeopatával megbeszélni!
Én nagyon hiszek benne!
Sok sikert!
Kanga

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
[img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/e49f5b8951.png[/img:ba0f9b55a6][img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/dceb25d9d6.png[/img:ba0f9b55a6]
kanga0216

Szia Kanga!

Jesszusom, tisztára, mintha valami boszorkány könyvből olvasnámKép, de jól hangzik (mármint az eredmény)...köszi
Az olajról nincs infód?
dzs
dzsulee

Szia Dzsulee!

Itt a Naturopátia címszó alatt rengeteg infot találsz különféle olajokról és használatukról.

Üdv!
Hajni
tigribigri

Sajna semmit , de Hajni már segített.
Kanga

[img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/e49f5b8951.png[/img:ba0f9b55a6][img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/dceb25d9d6.png[/img:ba0f9b55a6]
kanga0216

Köszi mindkettőtöknek, már megyek is "oda"!
dzs
dzsulee

Sziasztok Istvánosok!

Kedden hajnali kettőtől péntek délig teszteltem az intézményt: megszületett a lányom 3600 g-mal és 58 cm-rel.

Második szülésem volt és ugyanannál a doktor néninél, Dr. Fedina Laura; és szülésznőnél, Csűrös Erzsike, na és persze a férjemmel. Elég intentívre sikerült a szülés. Végig biztonságban éreztem magam és a gyermekem.

Az Isván nagyon népszerű lett, az én szülésem alatt is kb. óránként csengetett be új kismama az osztályra. Ennyi hallatszott be a szülőszobába, más nem. Nem volt kórházi hangulat, a falon adventi koszorú világított, nem volt járkálás. Ha nem lettek volna annyira húzósak a fájásaim, teljesen jól éreztem volna magam. A gátvédelem is prímán sikerült. Nem tudom milyen része van ebben a gátmasszázsolajnak, amit a 34. héttől kezdve kétnaponta használtam, de a szülésznőmé a babér, az biztos. Erzsike egy angyal. Az első szülésemnél sajnos vágni kellett, most aztán tudom, hogy mennyivel megkönnyíti a gyermekágyas időszakot. 5 napja szültem és már az izomlázszerű gáttájék érzés is megszűnt.

Sajnos - mivel ilyen sok a szülés az Isvánban - nem kaptam rögtön alapítványi szobát, ami némileg megnehezítette a pihenést, de amint felszabadult az egyágyas szoba, rögtön szóltak és már költözhettem is.

Mind a szülészorvosom, mind a szülésznő, mind az osztályos orvosok és nővérkék nagyon pozitívan állnak a kismamákhoz. Tényleg nagyon hálás vagyok nekik.

Bár nincs tervben, de ha megint babát vállalunk, biztos, hogy ismét az Istvánban szeretném világra hozni.

Üdv. Mindenkinek!
Mackósajt
mackósajt

Sziasztok!
Én a második babámat várom, de az elsöt nem az Istvánban szültem és ezért lenne néhány kérdésem.
Van valaki, aki a Ruttner dokinál szült ott?
A nem alapítványi szobák hány ágyasak? És milyen az alapítványi?

Kanga,
ezek szerint engednek homeopátiás szereket szedni meg a gyereknek adni a kórházi ottlét alatt (Péterfyben nem engedték)? Vagy ez inkább orvos-függö?
odi

Odi!
Ezt a szülésznővel kell megbeszélni. Különben ez egy golyócska és többet nem kell. A gyerekorvosunk ajánlotta. Máskülönben nem számoltam be senkinek , hogy adok a bébinek.
Kanga

kanga0216

Szia Odi!
Én mind a két gyerekemet a Ruttnernél szültem, de császárral. De csupa jó tapasztalat és akik hüvelyi úton szültek nála, azok színtén maximálisan meg voltak elégedve.
Kérdezz nyugodtan, akár privibe. Cím a profilomba.

Rita!
Köszi túl vagyunk rajta, hányt a műtát utén, meg a branül zavarta. Egyébként minden rendbe volt. Köszi az érdelkődést.

Ines
ini

Üdv minden kismamának!
A tanácsotokat szeretném kérni. Januárban fogok szülni az István Kórházban egy fiatal doktornőnél, és hát tanácstalan vagyok, hogy szülés után mennyi szokott lenni a honorárium. Volt aki 30e-t mondott, de olyan is volt aki 50-60e-t is adott már orvosnak. Nektek milyen tapasztalatok van? Pénzt vagy ajándékcsomagot illőbb-e adni? És hát ha fogadott szülésznője van az embernek, neki mit, mennyit szokás adni?

Remélem, tudtok tanácsot adni. Előre is köszönöm!

Minden jót!

Regi
gyné

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?