Új privát üzeneted érkezett!

zsanka, és nappal mennyit alszik????

Nekem tök fura, hogy nálunk Milli aki 8 hetes ha eszik utána egy vagy másfél óra múlva alszik. Nem tudom fent tartani. Éjjel alszik olyan 9-től fél 5-ig. Akkor kajcsizik, majd 4 óránként etetem onnantól számolva egészen este fél 9-ig. kb. így van a napirendünk kialakítva, így ő 5-ször eszik egy nap. Bár félek attól mi van ha hajnalban később kel, akkor hogy jön ki az öt etetés, és azért az adagja ugye legyen meg.

Szóval zsanka nálatok hogyan áll össze a nap??
Illetve az természetes, hogy ha hajnalban megetetem, büfizik, visszaalszik....majd 4 óra múlva eszik ismét , büfizik, el van egy órát visszaalszik...és szinte így megy a nap végig. Ő maga sokszor visszakéretőzik az ágyába, este is magától alszik el, szinte teljesen elhagytuk az altatásos ringatást. Ez normális???
Eddig a poszívóra is elaludt, vagy csak úgy a pihenőszékben....vagy a meleg is közrejátszik.....nem egyszerű kitaláláni a választ.

Lekötni is nehéz, mert most igazán a legjobb játék a keze, amit felfedezett és próbál a szájába tunkolni:))) Néha arcon vágja magát, de ez most nagyon érdekli.

Még valami, naponta menniyt esznek a babáitok, mi a napi összmennyiség? Milli 160-t evett 5-ször, de a bukások óta visszavettem az adagját, most 130-140 körül eszik, bár a nagy meleg miatt van hogy 110-t. Keverem neki a tászert, kap egy kanál A.R-s tápszert a sajátjához, így a bukás abbamaradt, valamint megemeltem az ágyát.... kop-kop-kop.

Milli

Családient.hu vonalzók
milli80
Aba
 
 


Szia Milli!

Lili általában este 10 körül alszik el. Eddig olyan hajnali 3 körül kelt, de volt amikor kettőkor, fél 4-kor. Ez változó volt. Meg reggel 6 és 8 között keltünk. Ha olyan napja van, akkor végigalussza a délelőttöt, délután már akkor nem nagyon alszik.
Tegnap például egész nap alig aludt 2 órát összesen. Ma meg ahogy felkeltünk reggel utána még vissza-vissza aludt. Most etettem meg 12-kor. Elaludt magától. Sokat van fent, szeret nézelődni, meg szól neki a körforgó :-D

Az evés.. most két napig írtam mennyit eszik. De az étvágyával nincs baj. Általában Ő is 5-6szor eszik egy nap, és pl kedden 780 jött össze :-D Van amikor 120 bemegy, van amikor csak 60. Most nem tudom mennyit evett, mert megszoptattam. De kb 100 ml körül lehet. Mérni nem mértem evés előtt meg után. Ha megéhezik, akkor úgy is eszik két óra múlva. Nála nem lehet betartani a 4-5 órás evéseket. Igény szerint eszik a drága :-D

Alvás... Mi se altatjuk Lilit. Magától elalszik szerencsére. Emlékszem még anno 13 éve unokatesómat mennyit ráztuk. De még nagyobb korában is altatni kellett, mert nem tudott elaludni. Lili meg elalszik magától, ha leteszem. Mondjuk most este előtte kellett neki a cumi, hogy megnyugodjon, de 5 perc után ki is vettem :-D és elaludt magától. Én ennek örülök, később könnyebb lesz. Mert amikor 15 kg-san kell altatni azért az nem lenne könnyű
zsanka86
Nyíregyháza
 
 


Sziasztok!

De jó sokat írtatok! Üdv az újaknak, gratula a szép babákhoz :)

Igyekszem én is képbe kerülni.

Mi jól vagyunk, lányok várják az ovit, vagyis inkább Zsófi, Gábor meg nő, má r több, mint két kilót hízott, és kinőtte a legtöbb 62-es ruháját :) Ő mostanában kevesebbet eszik, de amíg hízik rendesen és alszik éjjel, addig nem izgat :) Csak anyatejet kap, egyelőre elég volt neki.

Hoztam róla egy friss fotót :)

Kép

KépKép

KépKép

Kép
panndi
 
 

 
 

Gábor is elalszik egyeüdl, de hát neki nem nagyon van más választása a két nővére mellett :roll:

KépKép

KépKép

Kép
panndi
 
 


Lányok, mit jelent, hogy egyedül elalszik? Lerakjátok az ágyba, nem sír és bealszik? Most kipróbáltam, hogy leraktam, jártam pár cumi körre, meg sír és akkor az oldaláról a hátára fordul, de visszaforgatom, be a cumi és kijövök. Ez lenne az egyedül alvás? Mert most végül bealudt. De kezd leszakadni a derekunk a ringatástól......
Meséljetek, hátha tanulok új módszert.

Panndi, nagyon édi Gábor, igazi férfiúúúú :)

Jajj, Dodó ma kapott fülbevalót!! :) Kicsit sírt, de a tükör gyorsan lekötötte :) Édi :)

Ha meg a napokról van szó: nálunk Dodó 7-8 között eszik reggel, onnantól átlag 4 óránként. Este 9 körül fekszik és éjjel nem kel semmit. Most az új módi: eszik, beszél rengeteget, sír, mert elfáradt, és altatás, alvás. Na az altatást kell még rendbe tenni, ha ép derekú és karú szülőket szeretnénk neki......

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
nyuszika85
 
 


Sziasztok!

Pandi! Gyönyörű a kisfiad, és a lányid is ! Büszke lehetsz rájuk!!!

Nyuszika! Én leteszem Lilit az ágyba, van amikor beszélget és közben bealszik, van amikor csak nézelődik és úgy. Nem kell ringatni. Az elején ringattuk, de aztán egyszer letettem és elaludt így, azóta nem kell ringatni. Persze, ha sír akkor felveszem, megnyugtatom, és úgy teszem le. Van amikor ilyenkor elalszik az ölembe, de ahogy leteszem felkel, ilyenkor hagyom, és elalszik.

Ma sikeresen megint eltörtem a második AVENT-es mellszívómat! Ehhez már tudás kell, és mindkettő ugyan ott tört el. Ennyit az Aventről. Ráadásul péntek óta 2-3 óránként fejtem magam, hogy visszajöjjön a tejem, és a jobb kezem be is gyulladt. Úgyhogy jó lesz. Most vehetem a harmadikat....
Elektromos mellszívót használt valaki? Ha igen mik a vélemények?
zsanka86
Nyíregyháza
 
 


Panndi: jajj, de édes kis tündér ez a kicsi fiú :D :D ...mindig ilyen vidám?
Már Doni is egyre többet mosolyog, úúúgy imádom!!!! Meglát és azonnal mosolyog. Már hangosan kacag :D :D

Nyuszika: én is csak leteszem a kiságyába, cumi be, megsimogatom, mondom, hogy jó éjszakát és mintha értené, már csukódik is le a szemecskéje. Mondjuk néha nekünk is be kell nézni hozzá, mert kiesik a cumi és akkor sír. Visszatesszük-csend. Van, h ezt 3-4-szer is eljátssza, de csak odamegyünk hozzá, cumi be (nem is szólunk akkor hozzá), és kijövünk.

Zsanka: nekem van elektromos mellszívóm. Avent, és olyan, h lehet kézinek is használni. Én meg voltam vele elégedve, mondjuk nem sokáig használtam, mert hamar elapadt a tejem.
Először nekem Tommee Tippee kézi volt, de miután majdnem ínhüvely gyulladást kaptam, vettem egy elektromosat.
Amúgy miután szültem, a csecsemősök is az elektromosat javasolták, pontosan amiatt, h szétmegy a kezed. A védőnőm is dícsérte.
És nekem is bevált arra a kis időre. Be lehet állítani, h mennyire erősen szívjon, tehát az első párat te pumpálod kézzel, azt ő megjegyzi és azt ismételgeti, amikor átkapcsolod gépire.

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
donoka
Törökbálint
 
 


Zsanka, elektromos mellszívó: én használok, nekem Medela Swing van, de az eggyel kisebb, a Medela Mini Electric is jó. Ha nem ódzkodsz, javaslom, nézz szét a teszveszen, mindig van belőle sok. (A boltit is ki kell fertőtleníteni...) Éés, ha már ott jársz, szoktam látni Avent alkatrészeket is!

Kép Kép
kriszti0921
 
 


Csajok!!!
Ma kaptuk meg a 2 hós oltásokat. Mindkét combiba 1-1.... jaaaaaj, a szívem szakadt meg. Azt hittem nem fog sírni, mert annyira kiegyensúlyozott baba, de ahogy lefogtam a combiját, mintha megérezte volna, h valami szörnyűség következik és elkezdett sírni. Pedig előtte teli szájjal vigyorgott a doktornénire.
Aztán amikor az elsőt beadta, úgy besírt, h pár másodpercig nem vett levegőt!!!! Annyira durva volt, úristen, azt hittem ott fullad meg. De a doktor nénit nem nagyon érdekelte, mondta viccesen, h "na, ne felejtsünk el levegőt venni", és azonnal adta a másikat.
Úgy leizzadtam, durva volt. Utána szépen lassan megnyugodott, evett és aludt egy nagyot. Azóta picit nyűgöske, méregetem a lázát, eddig oké, bár egy kúpot be kell nyomnom neki este, h minden rendben legyen éjszaka.

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
donoka
Törökbálint
 
 


Zsanka!nagyon ügyes Lili!!!!!!!!!!!

Mili!Ármin 800-930 között eszik egy nap.jó sokat...j aés 3 óránként,pedig tápszert kap.

nekem nem alszik el agától napközben:( csak az esti etetés után.

Nyuszika!mutass fülbevalós képeket!

Panndi!nagyon édi!!


Donoka!nagyon sajnálom, h így sírt, én is úgy félek, 29.én megyünk. milyen kupot adtál mi a neve?

KépKép
dike
 
 


Dike, egy Naturland terméket írt fel még születéskor a doktornéni, a neve: Suppositorium noraminphenazoni :D

Végül nem adtam neki, mert az esti fürdetéskor nagyon jókedvű volt,nyomát nem láttam bágyadtságnak, a szuri helye sem látszik már.

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
donoka
Törökbálint
 
 


Sziasztok!

Mi is hétfőn megyünk oltásra, úúúúúúgy félek! Nekünk germicid kúp van itthon. Gondoltam veszek ilyen homlok lázmérőt ami 24 órás, és akkor látom, ha gond lenne este vagy éjszaka, nem kell mindig lázmérőznöm szegényemet. Be vagyok sz**va.

Mindemellett úgy döntöttünk beadatjuk (szájon át) a rota elleni oltást is. Húzós, de az ára miatt nem gondolnám hogy ki hagyom, mert sokan azt mondják emiatt nem adatják be, inkább vesznek ennyi pénzért játékot..... Most akkor?

Vélemény, tapasztalat??????

Milli

Családient.hu vonalzók
milli80
Aba
 
 


Sziasztok!

Voltunk neurológusnál, még mindig hypoton a drágánk. De nincs elmaradva, vagy ilyesmi. Folytatni kell a tornát.

Altatás: nálunk legtöbbször cicin alszik be, bár mostanában napközben játék és nézelődés közben is elalszik.

Mi jövő héten megyünk újra oltásra, de fel vagyunk készülve az újabb lázasodásra. Nekünk is naturlandos kúpot írt fel a doki, a múltkor is elég volt egy fél.

Mi a rotát nem adatjuk be, a dokink sem javasolta, sőt akikkel beszéltem, mindenkinek azt mondta a dokija, hogy felesleges, mivel kb a 24 törzsből csak 8-ra tudnak oltani.

Lányok, aki rakatott fülbevalót, hol csináltattátok? Belövősön voltatok, vagy megcsinálta esetleg a védőnő?

Zsanka nekem medela mini electricem van, teljesen meg vagyok vele elégedve, az enyém is használt, igaz a tesómé volt. De semmi baja. (nekem mondjuk nem indítja be a tejleadó reflexet, de ez egyéni dolog, nem a gép hibája)
kubi
 
 


Sziasztok!

Végül Medela electric mini pro-t vettünk. Remélem jó lesz. Még jó, hogy megkérdeztem, hogy be lehet-e tenni mikrós sterilezőbe. Azt mondták, hogy ne igazán tegyem bele. Így vettem fertőtelnítő folyadékot. Én az AVenteset is betettem a mikrós sterilezőbe. Akkor lehet azért pattant el a műanyag? De ha meg kifőzöm, akkor meg tiszta vízkő lesz minden. De hát ilyen ügyes voltam. Nem tudtam, hogy nem lehet mikróba sterilizálni őket.

Milli! Én is gondolkodok a rotán. Igaz a férjem még a legelején azt mondta, hogy ne adassuk be, mert ha nem azt akkor elkap más hányásos hasmenéses vírus. De tegnap óta nem hagy a gondolat, hogy be kéne adatni. Akkor nyugodtabb lennék. Így is mindig mindentől megijedek.

Az este ment egy kicsit a hasa. De szerintem azért volt, mert megivott 30 ml vizet, elkezdett fájni a hasa. Adtam neki Infacolt, és szerintem ez hirtelen átcsapta.

A rotáról én várom a véleményeket! :-D

Pandi! Nagyon szép a kisfiad! A lányok is gyönyörűek!!!

Tina! Az első két mellszívót a vateráról vettem. Most biztosra megyek. Ha lesz valami, akkor legyen hova menni reklamálni :-D
zsanka86
Nyíregyháza
 
 


Milli, én is beadattam a rotát... én úgy voltam vele, h ha ne adj isten beteg lenne, földig szidnám magam, hogy erre sajnáltam... amíg nem a számtól vonom el a falatot, amíg másra, drága játékra jut, addig kiadom erre is.

Kép Kép
kriszti0921
 
 


Mi nem adattuk be. Pont azért, mert csak néhány ellen véd. Engem nem győzött meg :roll:

KépKép

KépKép

Kép
panndi
 
 


Fülbevaló - mi innen:

http://csecsemofulbeloves.ewk.hu/elerhetosegeink

kijönnek házhoz egy csomó településen.

Kép

Ez egy virág swarovski kristályokból, műanyag alapon, és belövős. 6500 ft volt.

Kép Kép
kriszti0921
 
 


Kifőzés, vízkő: egy kis citromsavat kell tenni a vízbe (patikában kapható, vagy néhol élelmiszerboltban is, a befőzős cuccoknál - pl szalicil mellett - kell keresni)

Kép Kép
kriszti0921
 
 


Sziasztok!

Jó sokat írtatok:)

Nálunk este simán elalszik magától, semmi ringatás, cumi (cumit alapból már rég nem használok, abszolut nem fogadja el). Viszont nappal... se ringatás se semmi nem veszi rá. h aludjon. Már azon izgulok, hogy mi lesz velem, ha el kell majd kezdeni rászoktatni a délutáni alvásra.

Rota oltás. Nemcsak, hogy néhány törzs ellen véd csak, hanem csak 1 támadás ellen, nekem a védőnő ezt mondta legalábbis, úgyhogy nálam ez volt a döntő, nem az ár. Persze mindenki ahogy érzi úgy döntsön, a legfőbb, h magadat megnyugtasd.

Kubi, mi az, hogy nem indul be a tejleadó reflex? Bocs, ha indiszkrét a kérdés, de nekem ez a reflex dolog olyan homály.

Vízkő ellen sima citromlé is beválik, én azt használok.

Nekünk szerdán volt oltás. Szegény nagyon sírt, rossz volt látni, de amint fölvettem hamar megvígasztalódott és olyan jó érzés volt. Aznap nagyon nyűgös volt, de láza nem volt, még hőemelkedése se, úgyhogy nem adtam be semmit. Doktornő is azt mondta, hogy ezek már nagyon korszerű oltások, ritkán lázasodnak be tőlük. Meg aztán hiszek abban, hogy lázcsillapítót csak végső esetben, hiszen ez a szervezet természetes reakciója (persze, ha rosszul van én is beadnám).
20140503222551
 
 


Ja, csajok még egy intim kérdés. Ti hogy védekeztek? Próbáltatok már peteérés mikroszkópot?
20140503222551
 
 


Tinus!
Én kaptam gyógyszert. Azalia a neve. Én gyógyszer párti vagyok, igaz van aki nem szereti, de nekem ez használt. Másért nem vagyok oda.. így született meg Lili :-D A peteérés mikroszkópról én még nem hallottam.

Kriszti nagyon szép a fülbevaló. Mi Lilinek 5 naposan szurattuk be. Nem fájt neki, csak amikor az alkoholos fülbevalót tették be akkor visított, de hamar abbahagyta. Ő bent sírt a szobában, én meg kint. Nem mertem bent lenni vele, mert féltem, hogy kiájulok, de oltásnál biztos, hogy mellette leszek. Amikor kimosták a kis orrát, olyan rossz volt nézni ahogy sírt, és nem foghattam meg a kezét.... Utána még két napig megijedt álmában, meg ahogy letettük az ölünkből egyből felkelt és sírt. Úgyhogy most bátor leszek, és fogni fogom a kis kezét.

Ma milyen bamba voltam! Igaz fel is húztak. Ugye megvettük azt a fertőtlenítő folyadékot. EL is olvastam, hogy mennyi vízhez kell. Ki is mértem a 2 és fél liter vizet, utána nézem a kupakot, azon kettes volt. Kiszedtem a plusz fél litert. Most olvastam, hogy a kettes jelölés 2.5 liter vízhez kell!! !Ráadásul 5 perccel tovább volt benn e minden. A cumi is. Csak nem lesz baj! Hogy ilyen bamba legyek!!!! Össze kell szednem magam mára....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zsanka86 2011.12.20 18:21-kor.
zsanka86
Nyíregyháza
 
 


Semmi baja nem lesz a 35 perctő,l nyugi :)

Szerencsére Gábor mindig elalszik eegyedül, én anno Zsófit altattam rengetegszer, Fruzsi is már egyedül aludt el. Zsófit elrontottam :)

Mi nem védekezünk :oops:

KépKép

KépKép

Kép
panndi
 
 


Zsanka, a Medela termékek nagyon jók. Nekem elejétől fogva a swing változat van, szeretem...Már amennyire szeretem a fejést.... De tény, kipucol teljesen. És? Szaporodik már a tejed?
Ja, és tündéri Lili... :) :) :) Nagyon édesen szunyál és a közös kép is aranyos :)
És még egy, én a fejőgép alkatrészeit simán mikrósban streilizálom és semmi baja nincs. Gyors és egyszerű.

Dike, majd csinálok képet a füliről, nagyon édi. Most még mindig picit piros, de nem fáj neki, forgatom, észre sem veszi. Mi lövettük, géppel, gyors volt. És mindenért 2800 Ft-t fizettünk.

Köszi az altatásos dolgokat. Nekünk napközben, kaja után ezt nem lehet megtenni, mármint, hogy csak berakjuk az ágyba és hagyjuk, mert akkor zokog. Cumi nélkül nem tud elaludni, így karban nyugtatjuk, cumi a szájban és reméljük nem esik ki. De olyan jó lenne erről leszoktatni..... Most próbálkozunk, nem sok sikerrel.........

Most voltunk csípő UH-n, ott volt kisebb baba is, mint Dodó, de a cumi bent maradt............. Nem tudom, hogy Dodó szája "hibás" vagy a cumi. Milyen típusú cumikat használtok?!

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
nyuszika85
 
 


Gábor nem cumizik.

Én csak akkor teszem le aludni, ha már tényleg fáradt. Addig játszunk, nézelődik, velünk van. Há kezd ásítozni, megy a kiságyba, és alszik.

KépKép

KépKép

Kép
panndi
 
 


Nyuszika, mi is cumisak vagyunk. Amikor kijöttünk a kórházból, a kocsiban odaadtam neki:) És mondjuk nem is bánom, sokszor jó hogy van:) Van, hogy úgy ráharap, mint aki rágózna, nagyon kis vagány, és a hangok amiket ad:) DE!!! Szerencsére nincs egész nap a szájában, és ő magától ki is köpi mikor nem kell neki. Szóval tényleg csak altató és játszócumiként használjuk.

Ami érdekes, hogy cumisüvegből aventosat használunk de cumiból pedig a nuk a kapós. Az aventos cumit nem szereti, cumisüvegben pedig az összes nukosat el kellett tennem félre, mert a világért nem evett belőle. Szóvak akkor ki érti ezt????? Tesóméknál pedig pont fordítva :D :D Ez van, senki sem mondta, hogy egyszerű:)


Milli most fedezi fel a kezeit, és próbálja a szájába tenni csak még a koordináció nem nagyon működik, így sokszor orrba üti magát:) Nagyon édes ahogy ismerkedik vele:)) Lányok, ez mennyi ideig tart??? Mire a szájához ér vele. Gondolom, akkor meg majd a cumit nem nagyon akarja majd....vagy ki tudja.

Rotával kapcsolatban, én is nagyon pánikolós vagyok, így ha később elkapná netán sosem bocsájtanám meg magamnak, hogy a lehetőség meg volt és én elszalasztottam. Így inkább a lelkiismeretemre hallgatok, mert nem tudnám végignézni a velejáró dolgokat. De ez én vagyok és teszem hozzá beszari is vagyok ilyen téren. Sok mindenkit megkérdeztem.... megoszlik nagyon, de javarészt azért ajánlják és beadatják.

Holnap lesz a keresztelőnk! Úgy izgulok:)

Milli

Családient.hu vonalzók
milli80
Aba
 
 


[quote="milli80"]R írta:milli80otával kapcsolatban, én is nagyon pánikolós vagyok, így ha később elkapná netán sosem bocsájtanám meg magamnak, hogy a lehetőség meg volt és én elszalasztottam.


Pontosan így érzek én is. Nem véd minden ellen, de mi van, ha pont azt kapná meg... nem véd csak 1x (bár szerintem többször is), de mi van, ha mi pont azt az 1-et ússzuk meg ezzel? Ráadásul apuka olllyan paragép, előttem az arca, ha netán megtörténne a baj, hogy miközben féltené a kicsi lányát, engem okolna. Jobb a megelőzés, én így gondolom.

Ja, és nálunk a gyerekdoki is melegen ajánlotta.

Cumi: van baba, aki eleinte nem tudja bent tartani. Aztán "megérnek" rá. Én örülnék, ha Tami cumizna, néha olyan nyűgös... főleg szeles napokon, meg ha front van. Időnként próbálkozunk, néha elvan vele már 5 percig is...

Kép Kép
kriszti0921
 
 


Sziasztok!

Nyuszika! Hát érdekes volt ez az elektromos mellszívó. Az a baj, hogy ha van is tejcsi a végén már nagyon nehezen jön ki. 10 percig szívta, és semmi. Ha meg közben nyomkodtam, akkor nem volt vákum. Régebben is ez volt a baj... De egyébként egy hete kezdtem el, hogy két óránként fejtem magam. Most már sokkal több tejem van, de azért nem annyi mint az elején. Az ideg miatt ment el....

Cumi: nekünk Lili az elején nem fogadta el. Az Avent-tel próbálkoztunk. Később kapott a keresztapukájától sima DM-eset. Ugyan olyan a kialakítása mint az avent-nek, csak kisebb. Azt meg egyből. De nem kell neki sokáig í(szerencsére), csak ha nyűgös akkor azzal nyugtatja magát. Ha elalszik rajta és kiesik a szájából akkor felkel és próbálja elérni, de nem megy neki és elkezd sírni. Olyan aranyos ahogy próbálkozik :-D Tekeredik ki, hogy a szájába bevegye, és csak egy fél cm kéne.

Milli sok sikert a keresztelőhöz. Nekünk megvolt még augusztus elején. Túléltük.... Jól beizzadt szegénykém a tipegőbe, meg pólya volt. Melege volt.
Lili is el-elkapja a kezét, mikor melyik ujját sikerül bekapnia. Néha az egész öklét tuszakolja a szájába :-D

Ti nem szoktátok masszírozni a babátokat? Én egy ideje (kb2-3 hete) masszírozom, és Lili nagyon szereti. Kivéve az arcát. A hasát se mindig hagyja. A minap még bólogatott is amikor megkérdeztem, hogy megengedi-e. Olyan édesen tartja a lábát. Próbáljátok ki! Nagyon szeretik!!!
zsanka86
Nyíregyháza
 
 


Zsanka, ugyanezt csinálja Dodó és persze felhergeli magát, mert nem tudja bekapni. :) Ügyes vagy, hogy szaporítod a tejed :) A vákum nálam is érdekes néha, ha erősen nyomom a cicit, akkor mintha "pukizna"... :oops: De aztán újra bekapja és jöhet a fájdalom...

Milli, köszi a tippet, akkor kipróbálom a Nukosat...Nálunk is csak az Aventes cumisüveg megy, meg aventes cumi, de hátha másik jobb lesz. Igazából én csak azért nem szeretem, mert cumi nélkül ritkán alszik el, de ha állandóan kipottyan, akkor meg ördögi körbe keveredek.

Csajok, juhéjjj, most büszke vagyok magamra :) Most kipróbáltam az ágyban altatást. Hatalmas türelemjáték volt, de sikerült :) Dodó ilyenkor soha nem aludt, hanem kihúztuk vele estig és akkor fürdés, majd szunya. Most evett, fent volt, játszottunk, majd jött a szenvedősebb nyökögés.. Na, be az ágyba. Sírt, akkor kivettem, megnyugodott 1 perc alatt, vissza az ágyba, közben mondtam, hogy most aludni fog. Szenvedés, sírás, forgattam, mint a grillcsirkét, majd egyszer éreztem, hogy nyert ügyem van (15 percre rá), mert egy hosszasat pislantott. Utána ez sűrűsödött, míg elaludt. 1 percre rá felriadt, de mivel nem jöttem ki, hanem bújva lestem és az első riadalomnál segítettem, így egyből visszalaudt. Ennek már negyed órája, alszik, csend van. :) Ha minden altatásnál ekkora türelmem lenne, hamar hozzászokna ahhoz, hogy nem ringatjuk, csak segítünk aludni. :lol:

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
nyuszika85
 
 


Nyuszika! Gratulálok!!! A következőnél már könnyebb lesz!!! Csak ügyesen és kitartást! (ezt én mondom, aki mindig hamar elveszti a türelmét :-D )

Nincs szerencsém. Nagy a mellszívóhoz a fej. Holnap mehetünk be kisebbet venni. Annyira szeretném, hogy jó legyen és mindig valami közrejátszik: mikor eldöntöttem, hogy most akkor elkezdem fejni magam 2 óránként hajnalban eltört a mellszívóm. (persze mondanom se kell augusztus 20-a volt) bementünk az ügyeletes gyógyszertárba, de ott csak a gömb végű volt. megvettük :-( betettem a mikrós sterilezőbe és a gumi szétfőtt és kilapult. Szerencsére vaterán találtam egy másikat, ami itt volt a közelbe de addigra már fejnem kellett. Na elkértem a keresztanyámét (gömb végű) nem mondom mit művelt a cicimmel. ! nap múlva eltört az "új" mellszívó is. Egyik ismerősöm megheggesztette, másnap megint eltört mindkettő. Ennek meg nagy a feje. Lehet ezért is jön olyan nehezen, mert annyira a bimbóudvart szívja és nem a hegyét.
Ilyen az én szerencsém. De nem adom fel. Most már kezdek megnyugodni, mert ha idegeskedek az Lilire is átmegy!

A masszázst megint élvezte, és ma nem pisilt le :-D
zsanka86
Nyíregyháza
 
 


sziasztok!

emlékeztek még rám??:)

eléggé eltűntem,de költöztünk és egy ideig nem volt net,majd még azért pakolászunk rendesen...

üdv az újjaknak!!!

babák nagyon cukik...

látom sok jó témátok volt/van...

cumi:
nekünk csak visszaalváshoz kell,de ha ébren van,akkor nem kell Benettnek...

viszont mi is ringatjuk,pedig Kiara után megfogadtam nem fogom,de hát a hasfájás
közbeszólt,de úgy néz ki már kinőtte,így elkezdem hamarosan az egyedül
elalvást...

rota:
mi nem adatjuk be,csak a meningot és a prevenárt...
a 2hós oltáson már rég túl vagyunk és nem lett szerencsére semmi baja
Benettnek,hamarosan megyünk a 3hós oltásra...
és Benett 2 hete átfordult hasról hátra...

vasárnap megvolt a keresztelő is,hát had ne mondjam,h végig üvöltötte szegény,m
pont kajaidőben volt és a pap sokat dumált...

és akkor pár kép:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép Kép
Kép
Kép


bocsi egy kicsit sok lettem :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
csibe83
 
 


úúúristen, mennyit írtatok :D

Nyuszika: szuper, hidd el kezdetnek ez nagyon jó!! Majd szépen lassan megszokja Dodó, h így fog elaludni. Megéri most egy kicsit "szenvedni" az altatással, később jobb lesz!! Kitartás!!!

Zsanka: nagyon szépek vagytok együtt!!! Hát tényleg nincs szerencséd a mellszívókkal, de kitartásod van :D :D :D . Tök jó, h így próbálod visszahozni a tejet, tényleg mindent megteszel érte. Én nem voltam ilyen kitartó, pedig lehet, h nekem sem ment volna el, ha nyüstölöm magam jobban.

Rota: nekünk sem az orvos sem a védőnő nem ajánlotta, de mi ennek ellenére fontolgatjuk, h beadatjuk. Mondjuk tényleg elég borsos az ára, de egy barátnőm kislánya megkapta a vírust, napokig kh-ban voltak, majdnem kiszáradt a kislány, mi ezt nem szeretnénk átélni. Tehát sztem mi beadatjuk.

Védekezés: Doni lombikbaba, nekünk természetes úton nem lehet babánk, így ez a kérdés meg van oldva. Ez a jó oldala a dolognak :D

Cumi: mi is cumizunk. Nagyon megnyugtatja, de ahogy elalszik, kiköpi, és nem is mindig fogadja el. Nem tudom, mi lenne cumi nélkül, próbáltuk kikerülni, de nem lehetett.

Én szoktam maszírozni Donit, szereti. Mondjuk ebben a nagy melegben nem, de ha jó az idő, akkor fürdés előtt babaolajjal bekenegetem az egész testét és megmasszírozom. Bár lehet az olajról áttérek a krémre, mert a párom füröszti, és azt mondja életveszély, úgy csúszik a gyerek, meg a kád, meg minden, a sok olajtól :D :D , és fél, h elejti a gyerkőcöt :?
Zsanka, Te mivel kened?

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
donoka
Törökbálint
 
 


Csibe!
Csodaszépek a gyerkőceid!! Úgy irigykedek mindig, amikor látom, hogy más babája ilyen gyönyörűen elvan hason!! :) Van valami trükk, vagy már az elején szeretett Benett hason lenni?
Én az istennek nemtom rávenni Donit, h maradjon meg szépen, játsszon a játékaival. 5 percig bírja és sír.
És hogy fog így átfordulni??? Mert azt hasról hátra szokták nem?

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
donoka
Törökbálint
 
 


donoka:
köazi azépen
hátról hasra is fordulnak :wink: :wink:
nekem Kiara is hason feküdt és ezért az hamarabb ment neki,mint hátról hasra...
Benettet kb 1 hetesen kezdtem hason fektetni,amikor hasfájós lett...

védekezés:
én 6hetesen feltetettem spirált,hisz páromnak elég ha rám néz és teherbe esek
és mi mostanság tuti nem szeretnénk több babát :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
csibe83
 
 


Donoka, nekünk is lombikbabánk van, így védekezés kipipálva. És mivel csak "kis baki" miatt nem lehetett spontán babánk, így már most a tesóra gyúrunk, hátha :)

Csibe, nagyon szépek a gyermekeid :) Dodó nálunk is sokat volt hason, így nagyon hamar átfordult hátról hasra, már azt hiszem másfél hónaposan. Persze hátról még hasra nem megy, de nagyon erőlködik, rúgja magát az oldaláról, szerintem lassan ez is sikerül neki :)

Ez a masszír dolog érdekel. Ti mikor masszíroztok? Fürdetés előtt? Mivel? És mit tesztek a baba alá? Azaz gondolom a sok olaj pl nyomot hagy, ha csak úgy lerakja az ember a pelusozóra...

Az altatásom nem tartott sokáig... Mire elküldtem a hozzászólást, felkelt. De azért, mert nem is akart aludni. Viszont akkor is sikerült egy 20 percet szunyálni, holott születése óta este 5-től nem nagyon aludt a fürdetésig. Nem adom fel :)

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
nyuszika85
 
 


csibeeee, de régen :lol: :lol:

Nagyon kis formás Benett!! Nagyon szép mindkét gyermeked!

8)

Védekezés: Tami nem lombik, de több, mint 2 év után, nem kevés hormonális rásegítéssel és mint utolsó esély jött össze, a következő lépés a lapar és a lombik lett volna, szóval nálunk se kell nagyon erőltetni a védekezést.

Kép Kép
kriszti0921
 
 


Na ja, aztán nehogy meglepetés érjen Bennünket, nem védekezőket :) Kicsi és pici, durva lenne :)

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
nyuszika85
 
 


Én nem bánnám... :wink: :wink:

Kép Kép
kriszti0921
 
 


Én sem, nagyon nem!!!! :)

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
nyuszika85
 
 


Sziasztok!

Masszírozás. Én a youtubon találtam egy videót, meg utána megvettünk egy masszázsos könyvet, de ugyan azokat a mozdulatokat csinálják a videón is. Én az ágyon masszírozom, teszek alá egy pelenkázó feltétet a nájlonos oldalával felfelé, meg arra egy textil pelust, egy másikkal letakarom, és napraforgó olajjal masszírozom. Én innen lestem a mozdulatokat:
http://www.youtube.com/watch?v=w9iWELq_eVw
Érdemes végignézni.

Csibe! Nagyon szépek a gyerekek! az a kép amikor megpuszilja a kislányod a kisfiadat... Nagyon édesek!!!!
zsanka86
Nyíregyháza
 
 


sziasztok!

köszönjük a dícséreteket.
én ma meguntam a ringatást és elkezdtem a "reformot"...
biztos jól találtam el,h mikor álmos,m betettem az ágyába és beraktam a
cumit a szájába és egy hang nélkül elaludt,szóval az első egyedül elalvás
könnyen ment,de nem számítok ilyen könnyű leszoktatásra...

Kép
Kép
csibe83
 
 


Csibe!

Hidd el a többi is ilyen könnyű lesz :-D Kivéve, ha fáj a kis hasa vagy jön egy front :-( De a végén Lili magától alszik el, mert ahogy letesszük az ölünkből felkel.

Megáll az eszem. Eszik a gyerek, anyósomék meg melléállnak és elkezdenek hozzá beszélni. Persze, hogy abbahagyja az evést és elkezd ordítani!!! Alig tudtuk megnyugtatni szegénykémet. Azóta össze-vissza eszik :-S
zsanka86
Nyíregyháza
 
 


Csibe, szerintem a front hat Dodóra is, ma szinte végig, nyugiban tudtam bealtatni ringatás nélkül. Vagy a front hat, vagy varázsló vagyok :) Volt időm: kitakarítottam a hűtőt, fagyasztót, gáztűzhelyet, mikrót.... :) Hajrá, akkor most együtt küzdünk az altatással :)

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
nyuszika85
 
 


Sziasztok!

Ma kerti partin voltunk, szuper jó volt, Donit ma nem nagyon kellett altatni, mint a szél úgy bealudt :)
Jól viselkedett, büszke voltam rá. Vittük a babakocsit és a mózesét,teleaggattuk játékokkal, abban volt egész nap, meg persze kézben, de rengeteget aludt a friss levegőn. És egyszer sem sírt!!!
Közvetlen vízparti háznál voltunk, és szegénykémet jól összecsípkedték a szúnyogok vagy pókok vagy nemtom, pedig le volt takarva szúnyoghálóval a babakocsi, de amikor etettem vagy kézben volt, szétcsípkedték. Tele van piros pöttyökkel a kis keze, lába. :roll: :roll:

Donit is meg lehet zavarni evés közben, ha hirtelen zajt csapunk vagy valaki kiabál mellette, akkor abbahagyja sőt van hogy néha elkezd sírni.
Én általában úgy etetem, hogy nem szólok hozzá, csak nézem, vagy ha szólok is, akkor is halkan. Ő sem szereti kaja közben a hangoskodást.

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
donoka
Törökbálint
 
 


Én is a youtube-ról lestem el néhány fogást babamasszázs ügyben.
Én a földön csinálom, fürdetés előtt, egy nagy plédet terítek a földre, rá egy texilpelust. Nem lesz nagyon olajos, mert nem nagyon folyik le. A hátát is kellene masszírozni, de én nem forgatom, csak elöl.

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
donoka
Törökbálint
 
 


sziasztok!

hát oltári könnyen ment a tegnapi nap altatása.bevált ez a leteszem
aludni és be a cumit a szájába...
viszont most párom szüleihez költöztünk és igaz teljesen külön lakrészünk van(tetőtér),
de a kert közös és párom tesója(17 éves) haverjai átjöttek és pont Benett
ablaka alatt telepedtek le,így nem aludt szegénbykém túl sokat napközben...
de legalább egyedül aludt el :D :D :D :D :D (vagyis cumival)

rotára már múltkor is elfelejtettem írni,h a bnőmék beadatták és mégis
a kórházban kötöttek ki rotával legalább 1 hétig...
szóval nem 100% a rota oltás...

Kép
Kép
csibe83
 
 


Sziasztok!

Csibe Gratulálok az alváshoz.

Lili tegnap egész nap szinte semmit se aludt. Meg két óránként evett egy kicsit. Este majdnem egy óra kellett mire megette a 120-at. De este 10től reggel 6-ig aludt :-D
Már rágja az öklét. Lassan jönni fog a fogacskája. Ki van egy kicsit fehéredve az ínye, meg a foga helyénél egy kicsit meg van mélyedve. Tudom, hogy sokáig tart mire kinő egy fogacska, de már most előre sajnálom, mert tudom hogy fog neki fájni
zsanka86
Nyíregyháza
 
 


zsanka!
köszi...
már Benett is rágja az öklét és eléggé nyáladzik,Kiara nekünk sose nyáladzott...
tudom ajánlani fogzásra a borostyánláncot.
nekünk kiaránál nagyon jó volt,bár az első 4 fogát szinte észre sem vettük,h
kinőtt,de a többinél már nem ártott,m eléggé nyűgös volt tőlük...

Kép
Kép
csibe83
 
 


Sziasztok!

Tinus a tejleadó reflex az, amikor beindul szopizás vagy fejés közben a tej, egyszerre mindkét mellből. Ilyenkor elvileg jön magától a babának sem kell nagyon erőlködnie. Na szóval nekem ezt csak a baba indítja be, vagy a kézi fejés.

Nálunk babus ha nem szopi közben alszik el, akkor elalszik magában játék közben. Az utóbbi időben nálunk sincs ringatás. Akkor kell csak, ha valami extra van a napunkban és ez általában bezavarja, illetve az utóbbi napokban már a meleg is bejátszott.

Elkezdett Szonja is az oldalára fordulgatni, sőt közben a lendület miatt hasra is fordult. Tegnap késő este is arra ébredt, hogy hason van és nem tudott visszafordulni. Szegénykém meg is rémült tőle.

Az öklét meg már hetek óta rágja és annyira nyáladzik közben, hogy néha ruhát kell cserélni:)

Csibe csodaszépek a gyerekek! És Benett milyen szépen fekszik hason. Nálunk ez kb két percig megy és a nyaka miatt nem is mindig középen tartja a kis buksiját, hanem egy kicsit oldalra bukva.
kubi
 
 


sziasztok!

kubi!
köszi a dícséreteket...

altatás:
nagyon jól ahaldunk,m egy hang nélkül elalszik azonnal...
mondjuk én csak akkor teszem le,amikor keléstől számított kb 1-mésfél
órát már ébren volt és sír,h álmos...

Kép
Kép
csibe83
 
 


Sziasztok!

Lilinek az este nagyon fájt a hasa. Úgy ordított szegénykém! Majdnem két órán keresztül csak sírt. Már régen csinált ilyet. De azért a végén magától aludt el a kiságyban. (mikor megnyugodott akkor tettem le, és bekapcsoltam neki a körforgót) Reggel fél 6-kor keltünk, igaz még hajnalban egyszer felkelt mert fájt a kis hasa.

Még áprilisban nyertünk egy babafotózást. Holnap visszük a kisasszonyt. Remélem jól fog viselkedni :-) Igaz egy tündéri baba. Nincs semmi baj Vele. Csak akkor sír, ha fáj a kis hasa. Arról meg nem tehet.
zsanka86
Nyíregyháza
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?