Új privát üzeneted érkezett!

Hello!

Rövid leszek, Levi két napja a saját szobájában alszik + én is a földön mint egy házőrző kutya... hétfőtől már a saját ágyamban, egyenlőre úgy tűnik csak magammal cseszek ki!

Láttátok az új munka törvénykönyve tervezetet???? Tényleg elveszik a biztonságunkat! A gyed és gyes alatt is kirúghatnak, megszűnik a védettség, ami a gyerek 3 éves koráig volt. Hurrá! :twisted: :twisted: :twisted:

Én a magam részéről örülök a hűvösnek! Tudom értékelni, hogy nem akar lerohadni rólam a ruha a melegtől, persze jó lenne elvinni sétálni, de még nem olyan lényeg...

Ma megint babauszi!!! :) Szeretem nagyon, bár nem tudom segít-e mert Levi még mindig nem mutat semmi hajlandóságot arra, hogy megforduljon! Tegnap már több, mint másfél órát hason volt, de max annyit csinál, hogy kinyomja magát és oldalirányban arrébb pakolja a felsőtestét - de ezt is nagy nehezen és 1-2 alkalommal :)

Ma bevágott 80gr almás krumplit! Többet is evett volna, de nem merem telepakolni a hasát ilyen ütemben. Ma el kezdte kóstolni a répás almát is és az is tetszett neki, majd holnap picit többet kap abból is. Úgy döntöttem még nem adok neki délután is bébikaját, csak a 4. héten.

Megyek előkészülök...
evian19
 
 


LAPTETŐŐŐŐŐ YEEEEEEEEH!
evian19
 
 


Evian
hallottam, hogy mire készülnek. Nem tudom, de ha jól emlékszem, az volt a mottó, hogy védjük meg a családokat. De mitől? Nem tetszik ez nekem...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103
 
 

 
 

Nem tűntem el, sok a dolog. Holnap megyünk vissza Pestre, így itt rendrakás, takarítás, mosás, csomagolás. Majd holnap újraösszepakolás, mert megyünk ismét. Bár az idő sajnos nem kedvez a nyaraláshoz, de legalább együtt leszünk. A lakás kész, és 1én jöhetnek a takarítók. Bence hozott képeket, és videót róla meg holnap én is látom. Nagyon szupis lett.
Levásároltam a C&A dm es kuponom(50%), egy téli kabátot vettem Bálintnak: fúú de fura ilyet venni, de itt most csak 200ft volt, és nagyon helyes.
Igérem nem tűnök el, max egy kis időre, de olvaslak titeket, és amint tudok írok

KépKép
KépKép
kat78
 
 


Sziasztok!

Én sem tűntem el :) A csütörtöki kiruccanás jól sikerült, csak épp kikapcsolódni nem tudtam egy percre sem. Állandóan Molly járt a fejemben, holott itthon aludt békésen. Éjfélre már itthon is voltam. Persze a nem megszokott rend várt rám itthon. Minden szanaszét, Molly kiságyán a fürdetésnél lekerült rucik hevertek, a földön apa ruhái. Kissebb frászt kaptam. Másnap közölte velem Alex hogy tök jól elvoltak, játszottak. Észrevettem a nagy rendetlenségből :roll:
A lényeg hogy még szoknom kell ezt a barátokkal összejövetelt.

Anna:
Én is biztos vagyok benne hogy jó lesz otthon. Középiskolás osztálytársaim meglátták facebookon hogy megyek haza Mollyval, azóta szervezik az osztálytalálkozót abban az étteremben, ahol a bankettünk volt anno. :)

Gabi:
Én nem tudok nyilatkozni a testvérféltékenységről, de én is örülök, hogy inkább elmentek gyerek pszihológushoz és megoldjátok a problémát. Ha Levi is kicsit nagyobb lesz, akkor biztosan össze fognak nőni, és a nagyfiadnál is elmúlik a féltékenység. Közös aktív játékok, no meg ha beszél majd Levi. Még ha csak pár szóval is ki tudja már magát fejezni. kitartást, hamarosan eljön mindennek az ideje.

Piroska:
Szívből gratulálok, nagyon ügyes vagy és leszel is. Gondoltam ám rád csütörtök este, mert az ismerősömnek a lánya is várta a ponthatárokat - otthon- mi pedig itt szurkoltunk neki. (Neki is sikerült, ugyan csak a második helyre, de na :) )

Rekuja:
Csúúúúcs a videó, mééég több ilyet!!! :) Ez kéremszépen már mászás :wink: Molly is egyre aktívabb, már mindkét oldalát használja forgolódásra, próbál hasra fordulni, aminek nagyon örülök. Álldandóan a lába a szájába van, még a babakocsiba ülve is a cipőjét eszi, ezzel szórakoztatva a körülötte lévőket, meg engem is :)

Evian:
Tök jó hogy így élvezitek a babauszit. Bárcsak mi is tudnánk menni nyafi nélkül. még nem jutottam el abba az uszodába ahol még van babaúszás, ideje lenne rá sort keríteni. Csak az utóbbi napokban kipurcantam estére, mikor már tudtam volna menni, szóval mindig sztornó lett belőle.
Egyedül tudod már hagyni Levit éjszakára? :) Én is váro már hogy költözzünk és legyen saját szobája, amit majd kidekorálhatok :)

Kat:
Amint tudsz, tegyél fel képeket a felújított lakásról, szerintem mindenkit érdekelne, biztos szép lett. :wink:

Kép

Kép
snowball
 
 


Kat
miért fura ilyet venni? Mert pici? :)
Jó pihenést! :)

Snowball
Apáék jól elvoltak. :)
Édi vagy, hogy gondoltál rám. :) Úgy ültem a gép előtt, ne tudd meg, úgy vert a szívem. :) Pedig éreztem, hogy sikerülni fog, nagyon jó pontokkal indultam, de akkor is. :) Jaj, úúúgy várom, hogy haladjak, haladjak, legalább harmadéves legyek. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103
 
 


Lányok,
most látom, a gyed alatti fizetett szabadságunkat is el fogják venni? :( Értem én, hogy végül is, két évig itthon vagyunk, tehát ne szóljunk egy szót sem. Csak az a baj, hogy nem lesz könnyű, mert a beszoktatás a bölcsibe (ha lesz ilyen) nem egyszerű, arra kell a szabi. Ezek szerint mindenki már el kell kezdje majd a bölcsit korábban. Szegény gyerkőcök, még két évesek sem lesznek, már mennek majd bölcsibe... Én azért remélem, hogy itthon lehetek Mendi három éves koráig.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103
 
 


Piroska: elírtam 2000ft volt, és azért fura mert július van, és oly távolinak tűnik még a kabát. bár igaz, Bence mondta, hogy nyugodtan vigyük nyaralni, hátha most kell:)
Gratulálok a felvételhez. Nappalin nem kell bejárni. Én a logopédiát néztem anno ki, de a nappali nem tűnt túl egyszerűnek. Nekem a főiskolára mindig be kellett járnom, mert sok volt a szemináriumom és a gyakorlati jegyem.

Snowball: nagyon csini lett a lakás, bár még üres, majd jön a takarító brigád, és vissza a bútorok, de inkább privibe küldök képet, nem szívesen rakom ki nyilvánosan a lakásról fotókat itt, én biztonságos játékos vagyok.

KépKép
KépKép
kat78
 
 


Kat
köszönöm a gratulációt! :) Itt is lesz sok gyakorlat, azon tudom, hogy részt kell venni, de majd valahogy megoldjuk. A férjecském besegít, ahol tud, meg remélem, hogy majd anyuék is fognak segíteni. Ha nem, akkor nehezebb lesz...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103
 
 


Nekiálok írni nektek, bármeddig jutok, most már elküldöm! Csajszim épp a nagylábujjamat rágcsálja. A hideg miatt jókat alszik, viszont vagy megint fogzik, vagy nemtom mi a baja, de úgy csinál. Mekkorára kell nőniük a fogacskáinak? Most kb 2 mm-esek. Ezek fájnak még, vagy már jönnek többi fogak is?

Voltunk pénteken védőnéninél, 7,05 kg 67 cm, szóval éppen csak duplázott, de védőnéni mondta, hogy ez tökéletes, különben is, sonkás.

Na nyüszögés van...

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Ismét nekiállok írni :) A hétvégén nagyot alkottunk, jött apám fúrni-faragni, Loló meg kiment IKEÁba megvette a könyves szekrényeket, szóval lehetne pakolni! Már 3 dobozt ki is pakoltam, de csajszi felébredt, úgyhogy a mai ebédfőzés kimarad. Még jó, hogy vettem mirelitte pizzát is. Nektek is idegesíti magát a gyerek, ha vmit nem tud megcsinálni? Most épp valami játékkal veszekszik, mert folyton rossz irányból teszi be a szájába. Tiszta cuki, sztem a türelmetlensége meg a konoksága viszi előre :)

Voltatok már szakadó esőben babakocsival? Ez a hülye esővédő tökre bepállik, pedig van neki hálós szellőző része is, ahol elvileg bemegy a levegő. A gyerek alsó réteg ruhái voltak vizesek az esőben :?

Na idekolbászolt hozzám, és megint lábujjamat eszi. Pedig a szoba másik felén matatott egy labdával. Most már megkóstolom a lábamat, mi olyan remek ebben :)

Visszaolvasok...

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Gabci
Ha kifejezetten székrekedése lenne Szaffinak, akkor kúpoznám, azt érzem a legkevésbé beavatkozásnak. Neki a 3 naponta kaki a normális, csak hát a normális kakival szenved néha :( Amúgy a gyümik nem hatnak nála :( Majd megtanuljuk idővel :roll:
Testvérféltékenység szempontjából amúgy is pont akkora a korkülönbségetek, ahol ez a legjobban érezhető (legalábbis nekem azt mondták, vagy 3-on belül, vagy 6-on kívüli korkülönbség legyen :roll:). Persze nálunk se ez lesz a gyerektervezési szempont. A 3 hét anyamentesség meg egy nagyobb gyereknek is hatalmas trauma. Ismerősöméknél az 5 évest hordták pszichológushoz, mert az anyának volt egy vetélése, és 1 hetet kórházban volt. A lánykán kb fél évvel később jött ki, tiszta agresszív volt, meg úgy csinált, mintha nem értené, amit mondanak neki, elkezdett visszafejlődni. Pár hónap alatt rendbe tette egy gyerekpszichológus, ne aggódj, értenek ezek a dolgukhoz!

Evián
Gratula a saját szobában alváshoz :) Nem alszol te is jobban így? Én ha egy szobában vagyunk, minden moccanásra felriadok :oops:

Kat
Gyanús is volt a 200 Ft-os télikabát :) Igaza van Bencének, tényleg hordhatjátok is :) Mekkora méretet vettél? Épp azon filóztam, hogy fogalmam sincs, milyen mérete lesz a télen. Most ugye 67 cm, de a 68-as rugik már elég rövidek, a 74-esek meg batár nagyok. Szóval fogalmam sincs, hogy csak 74 centis lesz 1 évesen, vagy eléri a 80-ast. Sztem nem :roll:

Snowball
Ismerős, hogy mennél barátnőzni, ha meg ott vagy, mennél haza. Sehol se jó, ez az enyák sorsa. Majd ha Mollyval mész barátnőzni, az az igazi :D Osztálytalálka tök jó :) Az mindig hangulatos. Nekem is lesz jövőre, de gondolom, neked nem a 15-et szervezik :D
Láb a szájban nagyon jó, lazítja az izomzatát :)

Piroska
Nappalira fogsz járni? :shock: Na az azért durva két otthon levő gyerek mellett. Én olyat néztem ki, ami péntekenként van. Egyelőre abban maradtunk, hogy apa vagy szabit vesz ki, vagy aznap itthonról dolgozik (szóval éjjel előre/utólag ledolgozza a napot). Tavasszal nemtom mi lesz, jövő őszre meg ha minden igaz, anyám már nyugdíjas lesz, bár ahogy tologatják itt a törvényeket, sose lehet tudni. Mindig azt mondja, rohan előtte a nyugdíjkorhatár :)

Munkatörvénykönyv: Ez egy nagy picsaság! Bocsánat a kifejezésért, de az. Minden foglalkoztatáspolitikus tudja, hogy az egyetlen gyerekvállalást növelő tényező a támogatási rendszer állandósága. Erre nem elég, hogy évente egész más, de évtizedes szerzett jogokat elvesznek. Na meg az indoklás, hogy aki akarta, az eddig is keresett kiskaput és kirúgta a kismamákat, úgyhogy értelmetlen volt a törvény! Ezzel az erővel töröljenek el minden adót, mert vannak adócsalók is ám! :evil:
Azért én még reménykedek, hogy csak azért szellőztették meg a dolgot, mert tesztelik a reakciókat :roll: Én, az örök optimista :)

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Itt zombi anyuka jelentkezik! :? Hanna már megint nem alszik éjszaka, teljesen kiborít, hogy sosem tudhatom, hogy mire számíthatok éjjel. Van, hogy csak 1x kel és visszaalszik. Van, hogy 2x ébred és van, hogy 2x kel, de legalább 2 órát ébren is van. :evil: A mosogatórongy hozzám képest... :lol:

Piroska!
Gratulálok, bátor vagy! De hát az ember az álmaiért sokmindenre képes! Szuper, hogy van egy olyan háttered, ahol ezt meg is tudod valósítani!

Rekuja!
A fog mérete szerintem gyerek/ember függő, de kábé 5-6 mm lehet a tejfog. Megnéztem, Lillának 7 hónaposan jött ki az első foga, 10 hónaposan 3 db volt neki, aztán 11 hónaposan meg 7. Úgyhogy kínozhatják a következő fogak is Szaffit!
Ja, és Lillám kisméretű gyerek, ő 1 évesen még csak 74-es ruhákat hordott. De téli ruházatból egyébként is célszerű egyel nagyobb méretet venni, hogy alá lehessen öltöztetni a gyerkőcöt.

Snowball!
Ismerős ez az állandóan a gyerekre gondolás! Később is így lesz, csak akkor már nem minden percben gondolsz rá, hanem élvezni is tudod, hogy külön vagytok. És a legjobb, hogy ha a gyerkőc is élvezi, hogy a másik szülővel/nagyszülővel lehet.

Nem tudom ismeritek-e, de van ez az Osanit nevű homeopátiás fogzásra való csodaszer! Mindenhol csak ódákat zengenek róla, de sajnos Mo-on nem lehet kapni. De én rendeltem a netről, tudjátok, szegény ember már a szalmaszálba is kapaszkodik, csak jobb legyen! :lol:

Megyek, majd még jövök.

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Sziasztok!

Itt zombianyuka2! Veled érzek, Timocska... Másfél órája boldogítjuk egymást a csöppemmel. Már csak 3 óra hossza és levált apa! ( egy órára, mert 7-kor indul melózni) Levi nagyon taknyos már másodszor melegedett túl a porszívó, várom hogy hűljön. Levi meg itt rugdos, kapálózik ezerrel, hát hogyne aki este 6-tól 11-ig durmolt az miért is lenne álmos? Csak reménykedek hogy takonykór ide vagy oda 3-kor kidől. mert tegnapelőtt is így volt. Holnap megyünk tanácsadásra, elvileg most kapná a rota oltás 2. adagját de így biztos nem lesz oltás.
Köszi mindenkinek a bíztatást tesó-ügyben, hát majdcsak kialakul, reménykedek, a nehezén már túl vagyunk úgy érzem, de nem szeretném hogy valami kis tüske maradjon és később bajt okozzon, ezért viszem majd pszichológushoz.

Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
gabci76
 
 


Snowball, egyetértek Timocskával, idővel jobban fogod viselni a távollétet- meg hát egyszer dolgozni is kell majd menni... Lehet hogy szentségtörésnek hangzik de én most iszonyúan örülök hogy holnap jön anyukám és két napra elviszi Misit! Jól fog esni egy kis csend...

Rekuja,
adom itt neked a tanácsokat kaki ügyben, aztán közben mi is küszködünk. Lehet Levi megszokta a gyümit, vagy nem tudom mi van, de ő is háromnaponta kakál. Nem keményet, de nehezen megy neki.

Evian,
ügyesek vagytok, ha már külön szobában van Levi! Én egyelőre nem tervezem a gyerekszobába költöztetni, amíg éjjel többször felkel, csak magam kínoznám...

Na megyek hátha lehűlt a porszívó aztán alszunk végre

Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
gabci76
 
 


Rekuja
Esővédővel meg lehet oldani a problémát.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára piroska.103 2011.08.25 18:10-kor.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103
 
 


Jóóóóóreggelt!

Zombianyu3 jelentkezik! :shock:
Ez a különszobában alvás eddig nem "gyere-be"! Levi tegnap éjszaka este 10 és reggelt 4 között nem kelt fel, na erre ma - amikor már én is a szobánkban aludtam volna és nem a földön házőrző kutya pózban - fél 11 és reggel 7 között félóránként kelt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Állandóan azt a hülye cumit kereste, vagy inni kért. Gondolom melege lehetett, mert be volt csukva az ablak és rugdalózót adtam rá, mert hűvösnek éreztem este a levegőt. Foga még nem jön szerintem semmi pirosság, nincs bedagadva, és nem is tapintható, hogy jönni akarna, úgyhogy kizárt, hogy az.

NA most már mi is küzdünk a kakival is!!! Még nem adtam neki semmit, mert remélem hogy a természet megteszi a dolgát, át kell állni az emésztésének. Meg kell szokni, hogy nem csak anyatej van... :roll:
Csajok, aki délelőtt ad bébikaját, adtok, utána anyatejet/ tápszert, vagy csak délben? Én adok neki, de így annyira jól lakik, hogy délután fél 4, 4-ig alszik! Úgy elcsúszunk a kajálással, hogy húúúúú!

Megyek, Őfelsége hív :wink:
evian19
 
 


Rekuja én ezért nem indulok el már napok óta sétálni! Ha hideg lenne csak, az nem baj, de esőben levegője sem lenne, az esővédőben, hiába a szellőztető!

Ki, hogy ismerkedik játszótéren???? A férjem mellett olyan antiszociális lettem... :oops: :cry:
evian19
 
 


Sziasztok!

Itt zombianyuka4! :lol: Mi sem lehetünk büszkék az elmúlt éjszakákra :x

Kopp-kopp, egyelőre Miki messze jobban fogadja az új ízeket, mint a bátyja anno.
Igaz, hogy a saját kézzel készített püréimet leminősítette, és nem kéri, csak az üveges ízlik neki :? Na mindegy, ezen túlteszem magam.

Evian

Ez a kérdés bennem is megfogalmazódott már. Én jelenleg kb 1 órával a gyümi után szoptatok, közvetlenül utána nem igényli. Egy hete kezdtem nála bevezetni az új ízeket, és most kb. fél üvegnyi gyümölcsöt fogyaszt el. De mi is úgy jártunk tegnap, mint Ti. Gyümölcsözik, szopizik, alszik, aztán fél4-4-ig abszolút nem éhes.

További hozzátáplálós kérdéseim :lol: :
meggyet hogyan adtatok a babáitoknak? Illetve főzeléket mikor kell bevezetni?
Domi anno 8 hónapos koráig semmit nem evett, aztán is csak némi gyümölcsöt nagy kegyesen, így fogalmam sincs a hozzátáplálás "szabályos" menetéről :oops:

Piroska, Gabci

Köszi a válaszokat testvérféltékenység ügyben.
Szerintem is dicséretes Gabi, hogy pszichológushoz fordultál, remélem, hamar és nyom nélkül túl lesztek ezen az időszakon.

Piroska

Én is próbálok gyakran kettesben lenni Domival, esténként vele elmenni ide-oda (akár csak boltba), Miki alvásidejében teljes erő bedobással vele játszani. Látom, hogy ez nagyon fontos is neki, és éppen ezért sajnálom, hogy Miki keveset alszik napközben. Szerencsére Miki is nagyon mosolygós, imádja Domit figyelni, stb.
A bibi annyi, hogy Domi már megfogalmazza, hogy Miki nélkül jobban érzi magát, mert akkor csak vele foglalkozunk. Hááát... ez meg tény
:roll: Persze folyamatos aknamunkát végzek, mondom és mondom, miért jó, hogy van testvére, de néha olyan rossz ezt hallani. Miki egyre mozgékonyabb, eljut a játékokhoz, igényli a játékot ő is, ezzel birkózik meg nehezebben a nagyfiú.
Egyébként meg fiú létére teljesen kiveszi a részét a tesó ellátásában: hozza a pelust, krémet, megjegyzéseket tesz: szerintem szopiztatni kéne, stb :lol:
Bízom benne, hogy ez az időszak is elmúlik, és hamar összenőnek.

Gratulálok a felvételidhez, és sok sikert kívánok! Remélem, a háttérországod is jól vizsgázik :)

Bocs, másra most nem tudok reagálni, várnak a fiúk, anyósom nem bír már velük :lol:

Anna
b.anna
 
 


Itt zombianya2000 :D Megint fogzunk! Még alig telt el 2 hét az alsó fogak áttörésétől, de Cicalányom már rástartolt a felső szériára. Álmában felsír, napközben alig alszik 20 perceket, mert felsír, nehezen alszik el, minden nyenyi. Viszont egyre remekebben tud köpködni, és élvezi is. Összeköpködi a parkettát, szétkeni a kezével majd felpolírozza a térdével. Beépített takarítógép :)

Testvérféltékenységről olvastam valahol nemrég, hogy ez kb. olyan, mintha hazaállítana a férjed, hogy van egy új fiatal édes kis felesége, és ez neked is milyen jó lesz, mert majd az új asszonykával együtt főzhettek neki ebédet. Te se röpködnél az örömtől :D

Timócska
Hát, Szaffi se egy óriás, Rozika lassan beéri a 4 hó korkülönbséggel, mert most kaptam vissza a 62-es rugikat, mert már kinőtte :shock: Szóval most egy méretet hordanak :roll:
Homeopátiában nem vagyok otthon, csak vajúdás során ettem, de ettől még veszettül fájt a dolog :)

Gabci
Én délutánonként szoktam visszaszámolni apa érkezéséig :) Honnan tudod, mikor kell orrszívózni? Vagy ez majd egyértelmű lesz, ha egyszer kell? Néha azt hiszem, kéne, de aztán mire oda jutnánk, már semmi jele a takonynak :roll:

Piroska
Lábzsákunk téli és nagyon meleg, szóval azt inkább nem. Az esővédőnek is van lábzsák része, meg nem is teszem teljesen rá, csak a lábijára, de hát, így is pállik a gyerek. Majd mondom neki, hogy Cica, ne párologtass amíg sétálok.

Evian
Üdv a kaki klubban :D Tegnap csajomnak jó napja volt, odamászott a pihenőfoteljéhez, ütögette és nézett rám. Betettem, mondom bizti játszani akar benne. No nem kellett 2 perc és jött a rotty. Tényleg, mindig abban kakil a legjobbakat. Most nemtom, hogy már tudta, hogy jön a kaki és azért akart beülni, vagy be akart ülni, és ha már ott volt jött a kaki :) Anyám mondta, én 1,5 éves koromtól kezdve bilibe kakiltam, mert úgy idegesített a kaki, majd kb 22 hósan teljesen szobatiszta lettem, mert nem hagytam, hogy pelust adjon rám. Praktikusan nyár volt. A bölcsiben meg mindenáron be akartak pelusozni, anyám mondta, nyugodtan próbálkozzanak, de nem ment nekik, kb 1 hónap után feladták, mert folyton leszedtem :)
Igen, ilyen időben vacak kimozdulni, marad a kenguru, de kezd lerobbani a hátam :(
Látom, nem csak én vagyok antiszoc :) Engem eddig mindig leszólítottak a népek (pl házbeli kismamák) szóval nem nekem kellett kezdeményeznem az ismerkedést.

Anna
Nekem Szaffi ma több mint 2 hó után megevett fél üveggel, de ehhez az is kellett, hogy uncsitesóm gitározott meg énekelt neki közben, és az egyik kedvenc kajáját adtam (alma banán gabona).
Meggyet elvileg héj nélkül kéne, na nálam ez kizárt, nem kap meggyet.

Vagy kakilt, vagy puki volt, de ezt meg kell néznem, mert bűzlik!

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Sziasztok zombi és nem-zombi Anyukák!

túléltem a tegnap éjszakát, Levi elaludt 3-kor én viszont megéheztem és némi túró-rudi és kifli elfogyasztása után én is nyugóvóra tértem, így kb.4 óra alvás után roppant kipihent vagyok.
Voltunk tanácsadáson, fél kg-ot hízott Levu 1 hónap alatt, most 6100 g. Oltás egy héttel elhalasztva, viszont a náthára csak orrspray-t kell használnunk semmi mást.
Remélem hamar túlleszünk rajta mostmár.

Evian, én sem szoptatok gyümi után. Nálunk reggel 8-kor szopi, 10-10.30 közt gyümi valamilyen gabonával, majd 12 körül szopi. És irigy vagyok a 4-ig alvásra... én Levim max. 1,5 órát alszik nappal egyben, de azt is csak úgy ha ébredezik, kicsit tologatom. Hát igen, nappal babakocsiban alvás van. Lehet hogy nem jó, de tesó mellett nekünk ez így működik. Ha Misire rátör az ordítozhatnék vagy hangos játék, dobolás, akkor Levit egyszerűen áttolom a ház másik végébe és hadd szóljon! Nem szeretem túlkorlátozni a nagyot sem, mondjuk nem tűröm el hogy a kicsit zavarja, de ha megoldható akkor neki is el kell foglalni magát...

Na megyek mert nyügi van---

Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
gabci76
 
 


Rekuja, én onnan tudtam konkrétan hogy orrszívózni kell, hogy Levi nem tudta szívni a cumit, a szopizásról nem is beszélve. Először be volt dugulva az orra, de a sterimar feloldja elég jól aztán már jön a cucc. Meg lehet hallani hogy bugyog az orrában rendesen. A dokinő azt mondta nem kell szívni, mert bedagad tőle a nyélkahártya, majd kijön az orrspray-től-pedig dehody jön, olyan trutyit szedtem ki nem győztem mosni az orrszívót!

Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
gabci76
 
 


Rekuja
észreveszed, hogy mikor kell porszívózni, egyrészt folyik a cucc, másrészt hallod a szörcsögést, ahogy venné a levegőt, de nem tudja a trutymótól.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára piroska.103 2011.08.25 18:12-kor.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103
 
 


Gabci
Na, akkor jó hogy nem orrszívóztam, ilyen jelek még nem voltak :) A legnagyobb orrdugulást nálunk apa okozza, aki rendszeresen belenyomja a kaját az orrába, mert nem találja el a száját :shock: Pedig már néha nyitja a száját etetés közben :roll: Mármint Szaffi, apa azért már egész ügyesen eszik önállóan :D

Piroska
Látod, épp ez az, hogy mindenki mondja, a fogzáshoz kapcsolódik a takony, Szaffi meg már kétfogú tigris cicalány, aztán sehol semmi szívható :roll: Szóval ezért is bizonytalanodok el, de ilyen, amiket Gabci írt, még nem volt.
Meggyet azért nem, mert a védőnénim szerint a héját nehezen emésztik meg, én meg nem akarom egyenként lehúzogatni róla. Majd pár hónap múlva. Nálunk amúgy az alma-banán-teljes kiőrlésű gabona messze mindent visz.

Fú, olyan vagyok, mint a mosott kaki, pedig csajszim aludt rendesen napközben, csak hát így, hogy vannak szekrényeink, úgy érzem, ha nem pakolok, akkor lusta vagyok :roll: szóval amint elalszik usgyi pakolni. Persze meg is van az eredménye, már csak két láda van, az egyikhez még fel kell tenni az előszobaszekrény ajtaját, a másikhoz meg csak az előbb csavaroztam be a polcot, szóval van kifogás, de azok ott sasolnak az asztal alatt mint valami trollok és röhögnek a képembe, hogy na, mi még itt rondítjuk a szobát ám!

Vettünk IKEA sarokvédőket. Tappancs formájúak, egész cukik, meg mivel modern színes lakásunk van, megy is hozzá (azért egy antik komódon hülyén mutatna). Jól fel is raktam őket, erre éjjel poty-poty a nyolcból leesett kettő :shock: Ez szerintem rossz arány. Majd megszakértem őket pillanatragasztóval!

Csajszim mai produkciója (miután jó puliként összeterelt minket a szobájába, vagyis egész addig hiszti volt, amíg mindketten le nem telepedtünk mellé): odamászott az óriászsiráfhoz, feltappancsozott rá a kezével, mintha meg akarná mászni, majd oldalra fordult LEÜLT, kinyújtotta a lábait nagy terpeszbe, kezeit maga elé tette, felvett egy gumirákot és két kézzel nyomta a szájába, miközben ÜLT :shock: Szóval rájött, hogy nem tud felülni, de arra is, hogy ha van valami segítsége, akkor igen :shock: Hihetetlen, hogy ezt mi is végigcsináltuk ennyi idősen! Komolyan, minden ember egy zseni :lol: Fogalmam sincs, hogy kell felülni, ő meg rájön magától :lol: Egyre jobban tisztelem Cicalányt :)

Ma lesmárolt a csajszim, de nagyon. Épp nyomjuk ki anya szemét játék volt, én meg becsuktam a szemem és nagyon nevettem, mikor azt éreztem, hogy Cicalányom szopogatja az alsó ajkamat :oops: :oops: Persze rögtön rémülten reflexből hátrarántottam a fejem, ő meg lelkesen nézett rám cuppogva :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Tyuntyi, Csicsi, Nyufó, Hendyala és a többi eltűnősök, írjatok néha egy-két sort, hogy minden okés-e!

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Rekuja
hát elég érdekesen írtad le az apa-orrdugulás összefüggést. :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára piroska.103 2011.08.25 18:12-kor.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103
 
 


Sziasztok!
Bejelentkeztem. A nyaralás nagyon jó, az idő gyönyörű, a tenger meleg. Bálint tökéletes, szőval majd hazamegyünk és mesélek. Van egy csomó tapasztalatom mit kell vinni babának a külföldi nyaralásra

KépKép
KépKép
kat78
 
 


Piroska
Jók az új fotók a vonalzódon :) Bambulás nálunk is megy, én mindig azt mondom, most gyűjti az anyagot a doktorijához, ezért gondolkodott el ennyire :)

Csajszim tényleg megtanult felülni, ha van mire támaszkodni. Ez vagy egy párna, vagy anya combja, vagy egy fal (ezt nem szeretem, mert olyan koppanós a hangulata). És megy neki az egy ültő helyében alvás is, csak előreborul és arcra érkezik (szerencsére még csak ágyon aludt el ültében). Ha meg a combomra ültetem, akkor feláll, csak elbukik (elkapom azért). Volt ma itt barátném, aki 3 gyereket nevelt fel (a legkisebb is 16 éves már), mondta, szte 1 hónapon belül feláll. Hát nemtom, de jobb lenne, ha megnőne előtte a lába, sztem nincs ilyen kicsi cipő. Ti mekkora ruhákat adtok rá? Nálunk a 68-as már elég kicsi, rövid az ujja, meg a lábujjnál is rövid, de a 74-es olyan nagy, hogy átteszi egyik lábát a másik szárába, aztán nem érti, mért bukik orra benne. Meg arra ébredt, hogy belegabalyodott a ruhácskájába. Szóval jól jönne egy 71-es méret is :) Mindenesetre úgy tűnik, pici lányka lesz, Rozi is 68-ast hord pedig 4 hóval fiatalabb :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Kirágta, csak hogy a lábujjaihoz férjen. Nem is cica, egér :D
Kép Kép

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára piroska.103 2011.08.25 18:13-kor.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103
 
 


Jó reggelt! :D

Rekuja!
Ez a harisnya, annyira cuki! :lol: :lol: :lol: Gondolom, elsőre neked nem ez ugrott be, de akkor is! : :D
Gratula Szaffinak az üléshez!!!
Lilla 8 hónaposan állt fel először, 10 hónaposan már kapaszkodás nélkül állt, alig múlt 11 hónapos, mikor meg nekiindult a nagyvilágnak! :D
Hanna zömmel 68-as ruhákat hord és igaza van Piroskának, mert jó a talpas naci, bár olyan ritka, mint a fehér holló. Legalábbis én nem tudtam venni neki eddig csak 2-t, de már mindkettőt kinőtte! :shock:

Piroska!
Örülök, hogy ilyen látványosan fejlődik Mendi a torna hatására! Csak így tovább!
Didri vonalzóján összezavarodott a kiírás: 2 hónap, 1 hét és 2 nap 3 év és 1 nap. Én most ezt látom! :lol:

Mi jól vagyunk, most kezdek kikészülni lassan a két gyerek állandó itthonlététől. Hol az egyik nyíg, hol a másik. Lillának mindig akkor kell valami, amikor Hannát szoptatom vagy altatom, Hanna pedig szinte reggeltől estig nyafog. Már kijöhetne a foga! És még 4 hét vissza az oviszünetből! :shock:
Hanna próbálgatja a mászást. Eddig csak négykézlábra állt és hintázott előre-hátra, de tegnap láttam, hogy már próbálja rakosgatni a lábát is. Legtöbbször ebből van a pofára esés, mert úgy beindul a kutyázásba, löki magát, de a kezét még nem tudja előre tenni! :D

Na, megyek, majd még benézek.
Szép napot!

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Piroska
Ne aggódj Szaffi miatt, semmi baja nem lesz, ha 10 hós kora előtt feláll :) Az összes „Nagyon fontos, hogy ne...” kezdetű mondat nekem túl patetikus, ehhez én nagyon liberális vagyok :) Meggyőződésem, hogy ha minden ilyen „csak így ne nevelj”, „csak ezt ne csináld” tanácsot betartanánk, tele lennénk 0 kreativitású tök egyforma sablongyerekekkel és frusztrált, saját anyaságukat nem sokra tartó kismamákkal. Remélem, védőnőként inkább csak tanácsokat, mint szabályokat adsz majd :) Ha Szaffi fel akar majd állni, ha képes lesz felállni, és ha érdekesnek találja, akkor majd feláll. Ha 7 hósan, akkor 7 hósan, ha 15 hósan akkor meg 15 hósan. Nem erőltetem, de nem is fogom visszalökni, csak mert „nagyon fontos, hogy 10 hós kora előtt ne...” Továbbra is úgy vélem, nagyon kevés tényleg tilos dolog van, a tiltott dolgok nagy része kis mennyiségben egyáltalán nem árt, ha a gyerek valóban igényli, és nem csak a szülő kényelmét szolgálja. Ilyen pl. a kifelé hordozás, ami alapvetően sem anatómiai (gerinc) sem pszichológiai szempontból nem ajánlott, de ha egy babának igénye van rá és nem órákat van benne naponta, akkor tök baromság tiltani, mert hordozó nélkül a kezembe cipelve is van napi fél órát helytelen tartásban kifelé fordítva. Szóval én nagyon fenntartással kezelem a tiltásokat és inkább a józan eszemre hallgatok, vagyis nem fogom fellökni a Cicalányt, hogy még várj ezzel pár hónapot :)
Huh, most én voltam nagyon patetikus, bocsi :D

Timócska
Nekem is az volt a harisnyára az első reakcióm, hogy annyira cuki :D Aztán persze elfelejtettem, hogy lukas és megint ráadtam, így nőtt a kis lukacska :D
Sose írsz arról, apa mennyit segít neked :roll: Nem lehetne jobban befogni őt is? Focizás a naggyal? Vagy legalább egy kis bicózás? Nálatok nagyszülők nagyon messze vannak? Mert ez így tényleg keményen hangzik, hogy mindkettő tőled vár mindent, és se neked, se nekik nem használ, ha kivagy ettől. Csak azért, mert én is olyan vagyok, aki nem nagyon mondja, ha segítségre van szüksége, pedig lehet, néha jobb lenne szólni :roll:

Apa eléggé meg van fázva, már második napja itthonról dolgozik, tök jól működik a dolog, remélem, állandósít heti 1 itthonról dolgozós napot :) Most épp elment a Lyme ambulanciára, mert a múltkori időpontjára közbejött egy meeting, szóval hétfőn felhívta őket, és kapott időpontot augusztus 19-re :shock: Na mondta, hogy neki már volt Lyme-ja tudja, hogy ez az, inkább mondják meg h az akkori antibiotikum jó-e, mert akkor felíratja a háziorvosával. Na, rögtön kapott időpontot mára :shock: fogalmam sincs, miért, de azért ez érdekes :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Sziasztok Zombi anyukák!

Woow, majdnem egy hete nem írtam :shock:

Nálunk annyi minden történik, követni sem tudom. Molly mozgása egy hét alatt óriásit fejlődött. Egy hete kezdte el használni a jobb oldalát, mármint hogy jobbra is elfordul, azon is alszik néha. Ma pedig már hasra is fordul ugyanarról az oldalról!!!!!!!!! Az én kicsi lányom HASRA fordul, amit veszettül utált. Most pedig ha megunja a hasonfekvést, visszagurul a hátára, de mivel tetszik neki nagyon hogy hasra tud fordulni, vissza is fordul. Úgy örülök neki, el sem tudom mondani :) A játékok után is jobban nyúl, még rá kell jönnie hogy egy kis láb segítségével kúszni is tud. Ennek nézünk most elébe :)

Megvettem a napokban a repülőjegyet haza, nagyon drága volt, nem ehhez vagyok hozzászokva. Eddig mindig olcsón haza tudtam jutni, most már meg kell szellőztetni a bankkártyámat rendesen :? Mindegy, mert megéri :) Anyukámat már ráállítottam az Aptamil tápszer lelőhelyének felkutatására, mert ha otthon is lehet kapni, akkor innen nem fogok vinni, ne foglalja a helyet a bőröndben. Pelust honnan érdemes beszerezni? A DM-et szoktátok hangoztatni, hogy ott menyni minden jó dolgot lehet kapni. Mégis miket érdemes onnan majd vennem? Szűznek érzem magam a magyar területen :oops: :oops: :oops:

Rekuja:
Gratula Szaffi üléséhez. Olyan aprók még, és viccesen néznek ki mikor ülnek. Szó szerint mint a nyuszik a fűben :) Kis manók. Ejj de látom nem maradt pénz harisnyára a költözés után :lol:
Én Mollyra 74es pizsamát adok esténként, mert már a 68as nyomta a lábujját. Pedig legutóbbi mérés szerint 65 centi, kisebb mint a te csajszid. Napközben nem szoktam ráadni rugit, hanem pamut nadrágban van vagy leggingben, zoknival, plusz egy póló vagy hosszúujjú felső. Ebből még 68asakat hord, viszont nacikból már rá kell adnom néha 74est, mert felugrik a szára. Nem mintha egyébként nem cibálná fel a kis lábán :)

Piroska:
Örülök, hogy kezd rendbejönni Mendi izomzata. Egész gyorsan javul akkor ő is. Én mióta kiakadtam, hogy Molly nem fejlődik, legalábbis azt hittem, azóta masszirozom esténként, fürdés után. Találtam a youtube-on egy videot, amiben megmutatják hogy kell masszirozni babákat. Valami indiai módszer. Persze a videon a nő elég draszkitusan hasrafekteti a babát és durván masszirozza. Na én ugyanazt a verziót csinálom, finomabban. Molly is szereti.

Gabci:
Nem érzem szentségtörésnek, hogy örültél annak hogy anyukád ment és elvitte magával a nagyfiadat. Csak nekem még új ez az elválasztódás, hiszen ugye 9 hónapot együtt töltöttünk, és mióta megszületett Molly, azóta is szinte csak velem van, és tényleg még szoknom kell a dolgot, ha nincs velem. Gondolom második gyereknél mér rutinosabb kijáró leszek :) De inkább legyek ilyen, mint hogy apró kora óta mindig elmennék itthonról :?

Zombianyukák, nem tudom elképzelni sem, hogy milyen lehet az éjszakázás :( Lefeketem Mollyt este 8 körül, és rendszerint reffel fél7kor kel először. Eszik, és visszaalszik 8-9ig. Viszont napközben max csak 2x alszik, akkor sem órákig.

Átváltottunk a 6 hós tápszerre. Szerencsére akadálymentes volt a csere.

Ja, és közben mi is betöltöttük a fél évet :)

Kép

Kép
snowball
 
 


Snowball
nagyon jó nekik a masszázs, rosszat nem teszel vele. :) Ő azért csinálja durvábban, mert tudja, hogy kell. De nem baj, mindenképpen jólesik neki szerintem. :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára piroska.103 2011.08.25 18:15-kor.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103
 
 


Most hallom, hogy nem túl jó az idő otthon. Akkor nekünk szerencsénk van, mert 25-28 fok, pár felhővel. Ideális.
Most fogalmazódott meg bennem, hogy kéne egy esernyő-babakocsi, mert a mienk nagy, és nehéz, itt meg sok a lépcső, és a csomagtartó is tele vele. Nézegettem, és az Esprit tetszett meg, mert piros, és újszülött kortól használható, mert Bálint már a sport részben van, és nem alszik el benne, csak nagyon nehezen. Tapasztalatokat várok, van valakinek ilyen márkájú?

KépKép
KépKép
kat78
 
 


Micsoda rég nem látott forgalom volt ma :)

Snowball
Üdv újra itt! Molly még fogzás idején is átaludta az éjjelt? Szerencsés egy csajszi, akkor jó a fájdalomtűrése! Szaffimnak is jobb mint nekem, én kis puhány vagyok, hozzá képest :oops:
Gratula a mozgáshoz! Észre se veszed, és Molly kimegy utánad a konyhába :) Látod a hason létet is szereti, ha a saját sikerélménye kapcsolódik hozzá :) Repjegy miatt nem irigyellek :( Vacak dolog ez, mert az ember egyedül még bevállalja a kockázatos dolgokat, de egy gyerekkel már nem lehet körbekeringeni fél európát :roll:
Sztem tök mindegy itthon mit-hol veszel meg, igazából minimális árkülönbség van, csak hát mi unatkozó kismamák szeretünk ezzel játszani :D Én a pampersre esküszöm, de leginkább a mintája miatt :D mintha te is írtad volna, hogy azt használsz :roll: De ha akarod, más tudományos okokat is írok :D
Mi az a legging? Nekem csak a lemmings jut eszembe róla, még az amiga verzióból :D
Gratula a fél éves korhoz! Én hatalmas mérföldkőnek éltem meg, mert mikor Szaffi született, találkoztunk egy ismerőssel a fél éves babájával, és úgy éreztem, az már szinte iskolás Szaffihoz képest :)

Kat
Mi is kipróbáltuk az esernyő-kocsit, bár nem ilyen pöpecet :) Nővérem megkereste a pinyójában Hannáét, hát elég fapados, nem lehet fekvőre dönteni, nincs alul tárolója, csak 3 pontos a biztonsági öve, de ingyen van és max 1,5 kg :) Én bkv-célból akarom használni, aztán majd meglátjuk. Még csak picit volt benne Balcsin, tetszett neki, mert oldalra jobban kilátott, mint a másikból. Viszont nekem nem tetszik a színe, de apa azt mondta, ki van zárva, hogy vegyen egy harmadik kocsit is, még ha csak 10e-be kerül (a pierre cardinok neten annyiba kerülnek).
Időjárásra irigy vagyok, én spec majd megfagyok itthon.

Piroska
A legjobbat neked tartogatom: Szaffi felállt :lol: Feküdtem az ágyon, ő mellettem játszott, odamászott, megtépte a hajam, benyomta az ujjait az orromba (agyműtét feeling),feltámaszkodott a csípőmre, feltérdelt (teste függőlegesen) majd letette a talpijait, és kezével húzta, lábával nyomta magát, ÁLLT kb 3-4 mp-t, aztán lehuppant a térdére győztes vigyorral. Később is próbálta, de nem ment újra. Na most nézzük az elveket! 10 hónapos korig nagyon fontos, hogy ne álljon! Tehát egy felelősségteljes anya ebben az esetben legközelebb:
nem fekszik a gyerek mellé
ha a gyerek belekapaszkodik, lehámozza a kezét
mikor húzni kezdi magát, szigorúan rászólok, hogy nem szabad, lefejtem a kis kezét magamról és visszafektetem döglött szarvasbogár pózba
a felállás pillanatában fellököm, nehogymá' álljon a büdös kölyök.
Én spec továbbra is büszkén csodálom be nem avatkozva, ahogy felfedezi saját korlátait és képességeit, és elkapom, ha veszélyesen dől/esik. De ha legközelebb mész a gyógytornászhoz, kérdezd már meg, mégis hogy gondolja, hogy ne álljon fel a gyerek? Nem állítom, nincs se állást tanító hintánk, se bébikompunk, amiket ugye mindig emiatt elleneznek a szakemberek (sztem ez is egy kissé erőltetett).
Sztem érted, mit mondok. Nem a szakemberek szaktudását kérdőjelezem meg, csak a kategorikus tiltás a szememben leegyszerűsített szakirodalom. Nagymamisom tanítónő volt, ragaszkodott hozzá, hogy senki se tanuljon meg óvodásan írni/olvasni, mert ez összezavarja a gyerek későbbi írásbiztonságát. Mikor Loló egyszer mondta neki, hogy ő autodidakta módon tanult meg 5 évesen írni/olvasni, nagymamis mondta, hogy persze ez rendben is van. Én meg, hogy de hát folyton azzal jöttél, hogy nem szabad, mert milyen káros! Ő meg nevetett, hogy nálunk káros is lett volna, de ha azt mondja, hogy van, akinél szabad, azon anyáink megsértődnek, hogy lebutázta az unokáit :) Tekintve, hogy nálatok mind Didri, mind Mendi lassabban fejlődött, esetükben tök reális a 10 hós korlát. Nálunk a családban én voltam az egyetlen, aki 10 hósan még nem állt, aztán csak nekem vannak hátproblémáim (leginkább egy 13 évesen elkövetett rosszul sikerült tigrisbukfenc miatt). Ja, uncsitesómnak is van, bocsi, de neki meg egy 12 éves kori növési rendellenesség miatt, mikor fél év alatt 10 cm-t nőtt (198 cm lett végül).
Idézet az augusztusi Babapatikából:
„A boka tartási rendellenessége a korai terhelés miatt szokott kialakulni. A korai terhelés nem a baba életkorára utal, hanem arra, hogy a kicsi a mozgásfejlődésben előrébb jár, mint az ahhoz megfelelő lábizomzat kialakulása” Járomi Melinda, gyógytornász
Persze ez kiragadott két mondat, szóval a hitelesség kedvéért érdemes végigolvasni a cikket (21. oldal). Nem ír életkort, sztem pontosan kiderül, miért.
Kétlem, hogy minden rossztól meg tudom óvni Szaffit. Ha ettől bokasüllyedése lesz, majd lúdtalpbetétet hord, mint az anyja. Azzal is le lehet gyalogolni 700 km-t 4 hét alatt :D Nem tökéletes gyereket akarok, nekem elég, ha boldog :roll:

fú, de hosszú lettem :roll: Pedig Cicalányom perverz apa-ágyékába-arcbafújos nagyokat kacagós szokását még nem is ecseteltem eleget :lol: Mivel első alkalommal mi veszettül nevettünk, jól megtanulta, hogy ezt kell csinálni, mert akkor mindenki boldog és rá figyel. Tyuntyi, küldheted a gyermekvédelmiseket!

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Kat
nekünk Mamas and Papas esernyőre csukható van, Didrinek nagyon bejött. Volt olyan is, ami nem dönthető háttámlás, de amikor elaludt és a feje lógott benne, akkor inkább úgy döntöttem, hogy legyen a mostani.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára piroska.103 2011.08.25 18:16-kor.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103
 
 


Rekuja:
Érdekes, ahogy Piroskával ellend mondtok egymásnak. Hogy őszinte legyek, én is azt vallom, amit te. Egy ilyen pici babát még nem lehet befolyásolni, hogy hogyan mozogjon, mit csináljon és mit nem. Molly is egész kicsiként is szeretett ülni, hiába tettem vízszintesbe, felhúzta magát az ölemben. Ez most sincs másképp, inkább ül vagy áll, mint kúszna. Előbb, vagy utóbb úgyis minden baba ugyanazt fogja csinálni, csak ki előbb, ki később. Szaffi pedig kis ügyes, hogy felfedezi a világot, ügyeskedik. Molly inkább bohóckodik, játszik, énekel (az apjával), igazi vidámság. Inkább kacarászik akár a kisujjamon, csak ne kússzon :)
Jól emlékeztél, Pamerst használ Molly is. :wink: Eddig nem is próbáltam még mást, ennek van a legjobb ára, és a minőségével sincs problémám.

Piroska:
Téged is teljesen megértelek, hiszen Didrivel is végigmentél azon, amin most Mendivel, és meg szeretnéd kímélni a gyermekeidet a fájdalomtól. Pláne, hogy neked is vannak mozgásszervi problémáid. De később akárhogy is ellenezzük, cipelniük kell majd az iskolatáskát, ami sajnos nem 1 füzetet tartalmaz. Kisiskolásként nekem is akkor romlott meg a tartásom, azóta is hanyagtartásom van, és bokasüllyedésem. Én is figyelek Mollyra, mit és hogy csinál, de ha állni akar, nem fogom akarattal visszafektetni. Sokszor ülésből kinyomja magát állásba. Pedig nem erőltetem, próbálom követni a sorrendet, azért is örültem annyira hogy végre gurul hasról hátra és fordítva, és kezdi élvezni a hasonfekvést, amiből majd következik a kúszás stb.
Köszi a pelus infókat. Ahol lakom, Debrecenben, a közelünkben van a tesco és a DM is, szóval valahonnan úgyis be fogom szerezni a kellékeket. Csak tudod nekem a 4 számjegyű árak olyan horribiliseknek hatnak, hogy az hihetetlen. Otthon gyorsabban is elmegy mindig a pénzem, mint itt, pedig nem szoktam ész nélkül szórni, ugyanannyit vásárolok, mint itt. De amig itt nem nlzem az árakat vásárlás közben, otthon kétszer át kell gondolnom mit veszek meg és mit nem, mert rámegy a gatyám :cry: Persze Mollyn nem spórolok, semmilyen körülmények között.

Kat:
jó hogy mondod a babakocsit. Majd kíváncsi vagyok hogy milyen lesz a beszámolód az utazásról. Én már eleve tartok attól, hogy milyen lesz egyedül repülni Mollyval, kis retikül, kis bőrönd, nagy bőrönd, babakocsi, plusz a gyerek. Hááát...nem lesz könnyű. Lehet érdemes lenne beszereznem addig egy ilyen esernyő babakocsit, akár egy olcsóbbat is, hogy ne sajnáljam amikor dobálják a poggyászokkal.

Kép

Kép
snowball
 
 


Piroska
Érdekes veled vitázni :roll: :) De igaz, neked könnyebb betartani a 10 hós szabályt :wink: Nem hiszem, hogy Szaffi egy hét múlva már rohangálni fog, vagy legalábbis remélem, nem, mert a lakás még nincs felkészítve rá :roll: De az tuti, hogy a karácsonyfát már körbetáncolja :lol:
A leggings akkor valami harisnyaféleség? Vagy cicanadrág? Talpis gatyó? :roll:

Snowball
Jó az iskolatáskás meglátás! Hát igen, már egész kicsinek belépnek olyan körülmények, amik miatt nem adhatjuk meg a legideálisabbat a piciknek, még ha tudjuk is, mit ajánlanak a szakemberek. Az egyéni érdeklődésről már nem is beszélve. Vannak dolgok, amiket nem lehet tiltani.
Ennyivel drágábbak a dolgok itthon mint kint :shock: nem is gondolná az ember! Anyud nem vesz lelkesen egy csomi pelust? Nekem anyám imád babacuccokat venni :) Nem tudnak itthon kölcsönkérni egy babakocsit anyukádék, hogy ne kelljen azzal repülnöd? A kocsiba gyerekhordozó gondolom amúgy is kölcsön lesz, és nem cipeled végig a fél kontinensen :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


A leggings igen, olyan cicanadrág.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára piroska.103 2011.08.25 18:17-kor.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103
 
 


Sziasztok!

Snowball gratula a repjegyhez! DM-ben és Auchanban olcsó a Pampers pelus + a DM-ben mostanság mindig akciós a Huggies törlőkendő - zöld, ami a kedvencem (350 Ft/csomag)! Popsikenőcs és fürdető pedig a gyógyszertárban a legolcsóbb még recept nélkül is! Ja mi (mármint Levente babám) éjszakára Pampers premium care-t használ - ez drágább, de tényleg szárazon tart egész éjszaka!

Rekuja Apával végül mi lett?? Remélem nincs komoly baja!
Leggings a "modern" cicanadrág...
Én is úgy gondolom, hogy amit Levi magától megpróbál (ülés, állás) azt nem fogom korlátozni! Nővérem 6 hónaposan már állt magától, én is nagyon korán, és jelentem nincs semmi mozgásszervi problémánk, és mindkettőnknek 2-2 diplomája és több nyelvvizsgája van. Amit egy gyerek magától már meg tud csinálni, arra érett! Ja és ortopéd orvos ismerős is megerősített ebben.... Szóval Szaffi hajrá!

Timocska én talpas nacit a használt ruhásnál vettem többet is (Maggie's). Nem fogok aranyárban babaruhákat venni,amikr kb 2 hónapig, ha használja... :oops:

Kat nagyon kíváncsi vagyok a tapasztalataidra, úgyhogy nagyon nagyon részletes úti-beszámolót várunk itt ám! :)
Esernyős kocsit nem próbáltam, Levi még nem ül stabilan hosszú távon, télre meg nem akarok venni.... bár lehet addig 100x meggondolom. :roll:

Sajti, Tyuntyi merre vagytok????
evian19
 
 


Rekuja kakigond nálunk megoldva! 8)
Mission possible: szilva napi 2x hozzátápi előtt kb egy evőkanálnyi!
Tegnap adtam Levinek ma délelőtt óta 3x nyomott, nem mondom, hogy könnyen, de sokkal könnyebben, mint eddig! :?
evian19
 
 


Dévényes gyógytornász üzeni: amit magától csinál, az nem árt neki. Erőltetni dolgokat, állítani és ültetni nem szabad, ha magától nem csinálja. ;)

Lilypie Fifth Birthday tickers


Lilypie Third Birthday tickers



Lilypie First Birthday tickers
zöldtea
Tolna megye
 
 
 
 
 


Szombathoz képest mekkora forgalom van itt :) Pedig már a nap is süt (Ezt csak Snowball kedvéért mondom, hogy képbe legyen :)). Mi ma elmentünk kirándulni, apától ezt kértem a szülinapomra, hogy menjünk fel a Börzsönybe egy kicsit. Hát tényleg csak egy kicsi volt, max 1 óra lehetett, mert csajszim úgy 40 perc után úgy döntött, még se jó móka a fákat nézni. Visszafelé sokkal gyorsabban tettük meg azt a 2 km-t :roll: :) Viszont volt ebéd a kedvenc helyemen, ahol csajszi a pokrócon „füvezett” :) Erről majd teszek fel valami dokumentációt. Örüljön, akinek nem mászik a gyereke, mert a mai játék abból állt, hogy csajszi a pokróc közepére döglött szarvasbogár pózba le, csajszi megfordul hasra, turbó tempóban a pokróc széléhez mászik, belemarkol a fűbe, ekkor utolérjük és visszatesszük a pokróc közepébe, közben ő a füvet a szájába tömi, mi meg próbáljuk kihámozni a markából, szájából, belőle.

Csajszimnak tök jó természete van, már többször is nevetett a saját bénaságán :) Haláli. Az előbb is, ült a kiságyában (már párna nélkül is megy a felülés), eldőlt, feje végigkopogott a rácson, én meg nyugtatóan mondtam, hogy „Minden rendben, van, hogy feldől a baba”, erre rám néz és elkezd röhögni, de olyan hangosan kacagósan :) Azóta meg énekel. Ja és rájött, hogy ha felül, eléri a dolgokat, a flamingót még nem, de a pörgő programozógombjait már próbálgatja.

Piroska
Hát, nálunk tuti sose lesz ekkora ruhakollekció, én se vagyok az a nagyon öltözködős, konkréten a héten tűnt fel, hogy 4 hete itt lakunk és még csak egy gatyát csomagoltam ki magamnak :) (na jó, meg a pizsimet, abban vagyok itthon). Apáról meg úgy kell leimádkozni a még Romániából hozott 12 évesnél is régebbi ingeket, hogy ebben már ciki tárgyalásra menni :)
Cicanadrág mért jobb, mint a harisnya? Na nem mintha a harisnyát egy élmény lenne feladni :?

Evián
Apa kissé haldoklott itt két napig, aztán valamelyik délután aludt egy nagyot és sokkal jobban is lett. A Lyme kórjára tegnap kapott egy valag antibiotikumot, 3 hétig napi 3, de folyton elfelejti :evil: A múltkor 4 hétig kellett szednie, szóval jól megállapította, hogy most akkor nem olyan súlyos :roll: És vicces volt, mert mint kiderült, ugyanezen a lyme ambulancián volt 7 éve is, meg is kapta annak is a kórlapját, legyen meg neki :) Sztem a 2 napi rosszullét is a lyme miatt volt :roll: vagy nemtom :roll:
Jól hangzik a kaja előtt 1 evőkanálnyi szilva, de nekünk nagyjából ennyi a teljes szilárd kajamennyiség, amit megeszik :roll: Majd veszek szilvás bébikaját, próbának :)

Tegnap nagyot alkottam, fürdetéshez kiskád a nagykádba, gyerektuscucc bele, vizet nyitom, aztán sikoltok, mert persze zuhanyra volt állítva és a jéghideg víz egyenesen a fejemre jött :lol: Aztán megyek be csöpögve-röhögve apához, aki szintén jót röhögött rajtam, Szaffi meg érezve, hogy bizony, most nagy mókázás van, nevetett velünk, aztán mi azon, hogy ő nevet stb :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Így ül önállóan (Sajna a felülést nem sikerült felvennem :()
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Zöldtea
Szija, te zugolvasó :D Köszi az infót :) (persze nem frissítettem, mikor írtam, utána meg nem mentem feljebb :roll:)

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Rekuja
a legging azért jobb, mert a dereka nem nyúlik fel a nyakáig. :)
Az lesz még a szép, amikor a játszótéren fogja zabálni két marokkal a kavicsokat, meg a homokot.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103
 
 


:)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára piroska.103 2011.08.25 18:18-kor.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103
 
 


Helló!

Csak gyorsan jelentkezem, nem vagyok nagyon a toppon. Egyrészt Hanna miatt, másrészt meg a napokban tudtam meg, hogy egy számomra igen kedves embernek gerincdaganata van és most műtötték. :cry:

Leggins vs cicanadrág:
szerintem pici korban azért jobb a harisnya vagy talpas naci, mert a legtöbb kisbaba - mint Hanna is - szereti levenni a zokniját. Így állandóan azt kell figyelnem, hogy rajta van-e még. Később jó lesz a leggings is - akár szoknya alá vagy magába is.

Mozgásfejlődés:
én is azt vallom, hogy amit a baba magától akar csinálni, az nem káros, de erőltetni semmit sem szabad. Meg valójában nem tudom elképzelni, hogy hogyan akadályozzam meg, hogy felálljon vagy épp felüljön.
De megértem Piroska nézőpontját is.
Hanna egyáltalán nem szeret ölben lenni, ha felveszem, azonnal csavarodik kifelé és "kéri", hogy tegyük le.

Mennem kell. :-(

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Timi
tudod, mi az érdekes? Hogy Mendi sem szeret ölben lenni, ő is kitekergeti magát, lent szeret lenni és ficereg, forgolódik.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára piroska.103 2011.08.25 18:19-kor.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103
 
 


Sziasztok!

Felvettek engem is az ELTE gyógypedagógiai karára, levelezőre (mondjuk majdnem 400 ponttal ezt is vártam..).
Megkérdeztem én is a Dévényes gyógytornászt, és alternatív mozgásterapeutát is: amit a gyerek magától csinál, nem káros, hagyjuk, és max. legyünk mellette, ha szükséges.
Erőltetni nem kell, de akadályozni sem. Félni sem szabad, mert akkor a gyerek is félni fog. De ha nem teszünk meg bizonyos dolgokat a gyerek érdekében (pl. hasra tevés), az hiba. Ezeket mondták. Amúgy ha valaki Dévényeshez jár, az nem a világ vége, tényleg sokat segít.
Gondoljatok arra, hogy itt, vidéken, nincs annyi lehetőség, mint Budapesten, mégis megy minden a maga útján. A gyerekek felnőnek (ahogy mi is felnőttünk..), másznak/rohannak a kutya/macska/birka után, eszik a földet/tyúxart, még sincs semmi bajuk (nekünk sem volt, bár a tyúxar valószínűleg nem finom, mert nem maradt meg az étrendemben ;) Persze kapjuk mi is a sok könyvből tanult (sokszor nem is tapasztalatból származó) tanácsot a védőnőktől, de ha megfogadnánk mindent, nem lenne egy nyugodt percünk sem! Én inkább figyelek a gyerekemre, ott vagyok mellette, tudom, mikor mit szeretne, ismerem minden nyüsszenését, és ő boldog! Mellesleg járunk gyógytornára, Dévényeshez (!!), amitől pillanatok alatt rengeteget fejlődött! Megjegyzem, Tesóm kisfia 9 hónaposan rohant, és nem akadályoztuk meg ebben, mert mi a fenének. Nem minden gyerek fejlődik egyformán anatómiailag. Az én gyerekemnek például több, mint 7 hónaposan nincs kint még egy foga sem, de valamikor úgyis kijön. Ha az ő teste így gondolja, akkor én sem fogom erőltetni, hogy kijöjjenek..........
Tehát csajok, ahogy egyik ismerősöm mondta: don't fos!
:lol: 8)

pussz

KépKép
sajti
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?