Új privát üzeneted érkezett!

Schmo!
Először is ilyenkor a legfontosabb a sok pihenés! (lehet, hogy meglepő, de valahogy összefügg) A minél melegebb dolog alkalmazása segít az ellazulásban, abban, hogy a tej minél jobban ki tudjon ürülni. Azaz szopi előtt érdemes amennyire csak bírod forró vizzel lezuhanyozni a ciciket. A babának nem massziroznia, hanem szopiznia kell, az emlegetett pozíciók abban segítenek, hogy az érintet területekről is jobban tudja kiszopni a tejet. A fejés egy kritikus dolog, mert egyfelől, ha működik, ha könnyedén lejön -mert beindul a tejleadó reflex, mert beválik nálad valamelyik fejőgép, avagy megy a kézzel fejés- akkor hasznos, ha viszont máskor sem szokott működni, akkor csak tovább erőlteti a ciciket, nem biztos, hogy jó. Te magad úgy tudod "masszirozni" a cicit, hogy nagyon finom, óvatos mozdulatokkal apró köröket írsz le az ujjaddal. (az lll.hu oldalán szerintem ez is le van írva tisztességesen, ha máshol nem a kézi fejés táján biztos) Nekem anno még első gyerek előtt mondta egy doki, hogy legjobb, ha az ilyen "masszirozást" a férjek csinálják, mert ők biztos óvatosan fogják csinálni!Kép Szóval nem szabad erősen, csak nagyon lágyan!
Olyasmikre érdemes még figyelni, hogy melltartó ne szorítsa sehol, meg ne végezz megerőltető dolgokat -pl van, akinél a tészta gyúrás-nyújtás csinált rendre mellgyuszit-. Esetleg hasznos ilyenkor ha sűrűbben rá tudod tenni a babát, és nagyon jó, hogy minden szopit a fájós cicivel kezdtek.
Nálam az ilyen szintű mellgyuszik ált egy-két nap alatt múlnak el, az első gyanús jeltől a teljes fájdalom és pirosságmentességig a két nap (48 óra) simán belefér.

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Schmo,
ahogy Ildi is írta, a babónak nem kell masszíroznia semmit, ő csak szopik, és azért jó, ha az álla van a csomó felé, mert úgy hatékonyabban tudja onnan kiszopizni a tejet. Nekem a fejés csak egyetlen egyszer jött be, mint segítség, egyébként hiába próbáltam, csak a lányom segített. Nekem nem kellett gyakrabban szoptatnom, mert amúgy is kétóránként evett a lányom, gyakrabban meg nem fogadta el a cicit. Viszont minden szopit a fájós mellel kezdtünk. Amikor éreztem, hogy van ott egy fájdalmas, keményebb rész (néha már kőkemény csík volt), ami nagyon feszített, akkor én éreztem szopi közben, hogy mikor indul meg, mert ez fájt, de ez nagyon kellemes fájdalom volt, és éreztem is, hogy puha lett. Amikor még korábbi időszakban sikerült kiszopizni a babónak (azaz nem éreztem még a keményet, csak a fájdalmat), akkor csak azt vettem észre, hogy utána kevésbé fáj, és ahogy telt az idő, egyre kevésbé.

Minden jót!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa
 
 


Köszi lányok a gyors segitséget !

Tegnap este jó forró zuhanyt vettem, és közben massziroztam, utána pedig próbáltam fejni (Szopi után, úgyhogy nem sok minden jött, de azért megpróbáltam) Néha még valami belenyilall (ezt mondjuk nem is értem, mert a másik mellemben is...), és ha megnyomom, még mindig érzékeny (de nem kifejezetten fáj), szóval jobban vagyok.

Beszéltem azért a védönövel is, hogy nem vetne rám esetleg egy pillantást, hátha ö megtalálja a csomót, vagy megmondja, hogy ez egyáltalán az e amire gondolok... Holnap délelött tud jönni, addigra remélem meggyógyulok teljesen Kép
Ezenkivül azt mondta, hogy szerinte simán lehet, hogy nem mellgyulladás vagy dugulás, hanem amikor szombaton megfáztam, akkor a melleim is. Merthogy azok se szeretik a hideget. (Ezt mondjuk sétánál észrevettem...)

A masszirozástól ezekszerint jogosan féltem, sehol nem irják, hogy óvatosan Kép Én meg ugye azt gondoltam volna, hogy ha csomót kell feloldani, akkor azt erösen kell...
schmo
 
 

 
 

Szia Gyezsu!

Az anyatej-babanyál kombináció gyógyításra kiváló, ha azonban valamilyen kórokozó gyanúja felmerül, akkor az anyatej kerülendő, mivel a gombák, bacik szeretik a tejcukrot. Ilyenor az igazán ajánlott a 100%-os lanolin. Magyarországon PureLan-ként a Medela gyártja, hallottam egy másikról is, ami patikákban gyakrabban lelhető, de utána kell néznem. Megtegyem?

Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


Jaj, Snoopy azt nagyon megköszönném! Az anyatej-nyál keverék megvan, amikor abból a mellemből (is) szoptatok (mondjuk ma, de estére megint sebes lett, mert valahogy ki van száradva rajta a bőr, úgyhogy most megint jön a fejés). Egyébként hol csak a pirosság, kis szárazság látszik, hol meg majdnem elsírom magam, hogy néz ki. És nem tudok rájönni, mitől javul, mitől romlik. És úgy szeretnék már túllenni az egészen!!! Már csak azt nem értem, hogy gombán és baktériumon kívül mitől lehet még?

GyeZsu
gyezsu
 
 


Szia Schmo!

Jófej védőnénid van, hogy így segít! A mellbenyilallás nekem is szokott lenni (csak úgy, szoptatástól függetlenül), azt én úgy magyarázom, hogy akkor termelődik a tej Kép

GyeZsu
gyezsu
 
 


GyeZsu,
A védönö tényleg jó fej (fiatalos, ismeri a "mai trendeket"), de ma amúgy is erre jár Kép
Mondjuk van bennem némi szkepticizmus, hogy mennyire gyakran lát ő mellgyulladást...

A nyilallás miatt azért aggódom, mert eddig sose volt...
schmo
 
 


Sziasztok !
Itt volt a védönö, szemrevételezett, és megállapitotta, hogy nem mellgyulladás (vagy már nem). A nyilallásra nem tudott mit mondani, talán érzékenyebb vagyok valamire (hideg, megfázás, stb...) Mindenesetre remélem, hogy hamar elmúlik. Jobb volt anélkül Kép

A szoptatás utáni kemény, sárgás bimbóra nem nagyon volt ötlete ("mindenkinél máshogy müködik a mell"), azt tanácsolta, hogy kenjek rá anyatejet... Ezt már próbáltam, de nem jött be. Ha bárkinek van más ötlete, szeretettel várom Kép
schmo
 
 


Sziasztok,

Schmo, a szoptatás után azért lehet kemény, sárgás a bimbó, mert összehúzódnak a tejkivezető nyílások, bőr, és az alsóbb rétegek. Mintha "begörcsölnének". Kép Különösebben nem kell tenni vele semmit. Általában 5-10 perc alatt magától elmúlik. Asszem itt, ebben a topicban olvastam valahol, hogy előfordulhat a nem teljesen tökéletes szopási technikától, de én is szokszor tapasztalom, noha a lányom már 22 hónapja szopik, szóval a technikája azért nem lehet olyan rossz. Kép Annyiban érdekes csak a dolog, hogy ilyenkor nem igazán szopható, szóval érdemes mellet váltani, majd amikor elmúlik a "görcs", akkor vissza, ha szükséges.

Yoan
yoan
 
 


Gyezsu!

A lanolin neve a patikában "cere lanae", amit lehet kérni. Ha ez nem kivitelezhető ,vagy csak receptre, akkor marad a PureLan, pl Tiva-Med-től, vagy Medela gyógyászati segédeszközboltból.

Én a kórokozóra esküdnék, hogyan állapították meg, hogy nincs?

Esetleg ekcémás reakció pl a szappanra?

Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


Yoan,
Köszi ! Úgy emlékszem, Kriszi irta, hogy neki is volt, és valaki ugyanezt az okot hozta fel... Akkor hát tűrök... Kép
Azért megnyugtató, hogy nem biztos, hogy a szopási technika a ludas Kép Bár az nem annyira, hogy ezekszerint nincs gyógymód...
schmo
 
 


Szia Snoopy!

Nagyon szépen köszönöm!!! Csak én logikáztam, hogy ha sem a Bactroban sem a Canesten nem gyógyította meg, akkor nem baci, nem gomba, más kórokozókról meg nem tudok. Szappannal egyébként már a terhesség óta nem mosom, csak a krémek miatt volt rá szükség. Megpróbálom először a gyógyszertárat, aztán ha nem megy, hívlak (Csillaghegyen lakunk, csak egy séta).

GyeZsu
gyezsu
 
 


Hello lányok,
most jövök a nögyógyásztól (amúgy is kellett mennem).
Nincs mellgyulladásom. A nyilallásokra nem tud mit mondani, figyeljem, és ha romlik, akkor menjek vissza.

Sárgás, keményedös bimbó pedig: BINGÓ !!! Ahogy mondtátok. Tejcsatornák kivezetö része össze van szoritva szopi után (meg máskor is), hogy a tej ne jöjjön ki. Szóval normális. És ha fáj, hát fáj...
schmo
 
 


Sziasztok szopitudorok!

A mellem az egy dolog, de most még az is keserít, hogy Manónak újabban székrekedése van. Kilenc hónapos, van hozzátápi, de igény szerint szopik. Ennyire nem számít már hozzátápi mellett, hogy én mit ettem és adok át az anyatejjel?

GyeZsu
gyezsu
 
 


Sziasztok!!

Pár segítő szóra vágyom.
Kezdem az elején. November 01-én szültem, császárral.
Sasjnos nehezen indult be a tejem, a baba besárgult folyamatosan aludt, cicin szívott 2-3-at és elaludt, egész nap csak aludt, bármit tehettem vele ha fel is ébredt a cicin tuti elaludt, már mindenki minket macerált benn de semmi.
Haza pótlással engedtek mert nagy volt a súlyvesztés benn.
Azóta sem elég a tejem.
Szopi mindkét ciciből, utána pótlás, majd fejés, általában 5-10 ml jön még ki, úgy hogy masszírozás 2 csepp tej, ismét masszírozás ismét 2 csepp tej.
Próbáltam a ciciből szopás után csak pótlás, s a következő cici az úgy egész jó elég neki a cici, de viszont legközelebb már úgy érzem kevesebb a tejem.
Próbáltam az egyik cici+ pótlást, következő szopi másik cici+pótlást, ennél is úgy éreztem, hogy csökken a tej.
Már nagyon szeretnék váltott mellből szoptatni, mert így eléggé megviseli a cicimet az állandó szívás.
Az elején gyorsan eszik, majd a végére elalszik, fölveszem büfizni fölébred folytatja az evést, ismét elalszik, de akkor már mindegy mit csinálok, büfiztetni próbálom vagy sikerül vagy nem, leteszem aludni, s jön az á-á-á-áá-á addig amíg nem kap még kaját, ha van még tejci persze azt kap, de addigra azért már rendszerint alig van, s jön a tápszer, 20-25ml eszik belőle és kidől elalszik.
A homeos bogyót szedem, azóta kicsivel több a tejci.
Van valami ötletetek?
Sajnos ha a babám nem lakik jól akkor üvölt amíg nem kap hamit. Nálunk nincs olyan, hogy kevesebb kaja és akkor 2 óra multán kell ismét kaja neki, puposra kell egye magát és 3 óra szunya.

Előre is köszönöm a segítségeteket
Márti
márti05
 
 


Márti!
Próbáltad már, hogy hajlandó-e a babád 4 mellből szopizni? (Mármint visszatenni mégegyszer az első mellre, aztán a másodikra - ez ismételhető, amíg a babád türelme kitart.) A tej attól lesz több, hogy a melleket több inger éri.
A fejés nem olyan hatékony, mint a babád, ha te szopi után akár 10 ml-t is ki tudsz fejni, lehet, hogy neki sikerülne kiszopni azt a plusz 20 - 25 ml-t!
Tudom nehéz, de nem lehetetlen egy babát pohárból etetni, jobb lenne, ha a abból kapná a pótlást. A Medelának van nagyon jó pohárkája erre.
Még egy mondat szúrt szemet: "ha van még tejci" - a mellben folyamatos a tejtermelés, mindig van benne tej.
Ha a mellbimbód érzékeny, arra nagyon jó, ha szellőzteted: rajta hagyod a babanyálat+anyatejet és nem csomagolod el.
Próbálj minél kevesebbet idegeskedni! KépKépKépKépKépKépKép Bele fogtok jönni!

Remélem nem túl zavaros, amit írtam!

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Márti, és használd ki a babád három órás alvásait - pihenj te is nagyokat! Kép

GyeZsu
gyezsu
 
 


Próba

Kép
Kép
sudve
 
 


Sziasztok!

Két kérdésem lenne, elég sürgős... :-(

1./ Vérző mellbimbóval szoptattam, nem vettem észre, csak amikor bukott a kisfiam, és véres volt a tej. 4,5 hónap alatt ilyen nem fordult elő, ugye nem lehet baja belőle??

2./ Hogyan tovább? Éjjel nem szopizik, "szellőztetem" a mellemet, mi legyen holnap? Szoptassak abból is (kettőből eszik mindíg, egy nagyon kevés), vagy adjak pótlást cumisüvegből (fagyitejet) és ezt a "beteg" cicit fejjem a lefolyónak??

Előre is köszönöm,
S.

Kép
Kép
sudve
 
 


Szia Südve!

Én nem vagyok szakértő, de szerintem attól a kis vértől nem lesz semmi baja. Szoptattam én is sebes bimbóval (és összeszorított fogakkal Kép).Ha fájni nem fáj, akkor szerintem nyugodtan szoptathatsz belőle, mert a fejéssel ugyanúgy meggyötröd. És attól ne félj, hogy egy mellből nem tudod etetni, hamar átáll a mell arra, hogy egy mellből is jóllakjon a baba, addig sűrűbben kell szoptatni. (Ezt viszont tapasztalatból mondom, mert jelenleg én is csak egy mellből szoptatok, mert a másik tartósan sebes. A szoptatási tanácsadóm azt mondta egyébként az egy mellből szoptatásra, hogy ahol ikrek vannak, ott is egy mellből kell jóllaknia egy babának. Kép)

Minden jót!

GyeZsu
gyezsu
 
 


Kedves GyeZsu,

köszi a választ! Hálistennek fájni nem fáj a szoptatás, és most reggelre már nem is vérzett, jót tett neki az éjszakai pihenő. :-)) Vészes jeleket se látok a kiskrapekon, remélem nem gyötörte meg a pocakját ez a baleset.

Kép
Kép
sudve
 
 


sziasztok,

jottem elmeselni, hogy a kajasztrajk alatt, amit a lanyom betegseg alatt tartott es csak szopizott, de azt orankent szinte, hizott 30 dkg-ot.

Es mindemellett tenyleg beteg volt, 2 hetig 38-39 fokos lazzal, kohoges, orrszivas, a vegen mar tudorontgen es egy massziv kis bronhitis...
Sajna agyogyszert egyaltalan enm volt hajlando bevenni, igy a szuri maradt csak, de ezen is tul vagyunk, ugy, hogy tovabbra sem fel a doki nenitol.


Mondjuk eddig sem hittem abban, hogy a tej mennyisege nem no az x-edik honap utan,meg hogy nem lehet mar eleg egy ekkora (ilyen idos es nagy sulyu, 8 ho 9+ kilo)babanak, meg a hasonlokban, de ezzel szamomra vegkepp megdolt minden ilyen tevhit. Bar az is lehet, hogy csak szerencsenk volt.

Azota meggyogyult es ujra ravetette magat a masfajta kajara is, de erdekes modon most nem akar nyers gyumolcsot, inkabb fozeleket enne. En meg hagyom. Abbol viszont naponta 2* megeszik egy rendes bebiadagot, szoptatas utan.

Sajnos tegnap ota megint nathas es hoemelkedese is van, most aztan kivancsian varom a fejlemenyeket

Most csak azert irtam meg a veget, hatha pont most jar valaki hasonlo cipoben, hogy tenyleg nem kell ketsegbeesni, elmulik...

macsek
matsek
 
 


Borcsa!!!

Köaszi a tippet, megpróbálom a 4 mellet.
Nem volt túl zavaros.


Szia
Márti
márti05
 
 


Südve!

Nem lesz semmi baja a véres tejtől. Kicsit horror, amikor kijön, de csak neked. Neki legfeljebb ha nem tetszik, akkor kibukja. Isten ments, hogy a lefolyóba kerüljön az a jó kis hami! Kép
Ha a seb gyógyul és nem kaparod a falat a fájdalomtól, akkor semmi baj.
Mitől lehet sebes? Jó lenne, ha ki tudnád találni, mert akkor meg lehet előzni, hogy máskor is előforduljon (esetleg).

Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


Kedves GyeZsu!

Előzőleg írtad, hogy elmész szoptatási tanácsadó által javasolt bőrgyógyászhoz. Esetleg megírnád nekem a címét stb?
Nekem is gond van a sebesedéssel és már visszatérő probléma. Most nagyon makacs a dolog. Nekem telefonon azt mondták mutassam meg olyan bőrgyógyásznak aki nem fogja rögtön rávágni, hogy hagyjam abba a szoptatást és kész.
Esetleg beszélhetnénk a promblémáról, hátha azonos az ok. Én is csak sejtem.
Eddig kétszer jött elő, mindig olyankor mikor jött a gyerkőc foga, de nem Ő rágcsálta meg az biztos. Szerintem ilyenkor a nyálával lehet valami amire így reagál a cicin a bőr, sajnos. Előszőr olyanná válik a bőr mint amikor télen kicserepesedik a szánk, majd szinte "magától" elreped a szopizás hatására. Majd javul, de az udvar akkor válik rosszabb állapotuvá.
Én is szeterném a megoldást, mert ez így nem öröm. Még szerencse hogy ritkán van :-)
Ja mindkéttszer csak az egyik mellem lett ilyen. Ez is elég furcsa.
Köszi
Orsi
horsi
 
 


Szia Orsi!

Igen, nekem is valami hasonló, magánban küldöm a címet.

GyeZsu
gyezsu
 
 


Kedves Snoopy!

Az lehetett a baj, hogy Apa még matatott egyet-kettőt a szobában, a kiskrapek pedig rángatással fejezte ki a nem-tetszését. :-(
Sajna egyre kevésbé köti le a figyelmét a szopizás, ha meg igen, a legkisebb zajra is megsértődik, besztrájkol. :-( Kicsit macerás így az ügy, mert sem házon kívül nem hajlandó enni, sem úgy, hogy bárki más a szobában van kettőnkön kívül. :-(
(Egyébként gyógyulok, éjjelente szellőztetem a mellem, így bírja a nappali gyűrődést.)

Kép
Kép
sudve
 
 


Szia Südve!

Hát igen, van egy ilyen időszak, de túl lesztek rajta ti is. Kép (Elvileg ilyenkor készenlétben kéne állni a kisújjal, de nekem sosem sikerült "beelőznöm".)

GyeZsu
gyezsu
 
 


Szia GyeZsu!

Nehéz lenne, nekem jóformán csak a hüvelykujjam szabad, hárommal tartom a tejbárt (kicsit nagy, kicsit lóg...), a mutatóujjamat meg szorongatja a gyerek. :-)))

Kép
Kép
sudve
 
 


Sziasztok !
Két rövid kérdésem lenne. Ezek biztos voltak már, de folyton lefagy a keresö Kép

- Növekedési ugrás: 3 hónapos a babám és bár eddig sose ébredt éjjel, ma 2x is. Lehet, hogy az oltás következménye, de gondoltam, az is lehet hogy növekedési ugráshoz értünk el (hamarosan úgyis kiderül). Mivel nem vettem észre semmit a 3 és a 6. hét környékén, ezért a kérdés: Meddig tart ez az "éhesebb" idöszak?

- Hasfájás: mennyi idö alatt kerül át a tejbe, amit eszek? Tehát ha fáj a baba hasa, akkor milyen messzire kell az idöben visszamennem, hogy kideritsem, mi lehetett rossz neki?
schmo
 
 


Jaj , van még egy.. Kép
Eddig sose bukott nagyobb mennyiséget a babóca, de tegnap és ma is 1x-1x sugárban, méghozzá szopi közben. Meg lehet ezt valahogy akadályozni? (közben nem tudok böfiztetni, mert a nagy mennyiséget benyomja 5 perc alatt, és ha akkor "leválasztom", sirni kezd)

Südve,
nálunk is minden kéz foglalt, még sose sikerült megakadályoznom, hogy szétcincáljon nézelödés közben Kép
schmo
 
 


Sziasztok!

Südve!

Tudod hangszigetelt sötétkamra elengedhetetlen a szopihoz. De ne csüggedj, ha nappal nem eszik, majd eszik éjszaka! KépKépKépKép

Schmo!
Az alkohol 10 perc alatt átmegy a tejbe, ha éppen van tejtermelődés. A többi is elég gyors lehet.
Az éhesség addig feltűnő, amíg nem kezd több tej termelésbe a melled. Az enyém 2 napot kért erre, a tied nem tudom mennyit fog...
Az éjszakai ébredések azért lehet, hogy maradnak, főleg, ha nappal el van foglalva és nem eszik...

Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


Szia GYeZsu illetve akit még érint!

Leírom a végeredményt hátha másnak is lesz (vagy van) hasonló promlémája.
Valószínüleg a fogzás miatt alakul ki a sebesedés. Ekcémára való kenőcsöt írt fel a bőrgyógyász. Olyat amit gyerekeknek is zoktak adni, tehát rá nem veszélyes.
Érdemes orvoshoz menni az ilyen problémával, mert felülfertőzödhet a meglévő seb.

Orsi
horsi
 
 


Orsi!

Akkor én most szerinted elmenjek, vagy a gyerek ekcémás kenőcsét próbáljam ki előtte? Most hoztam el a PureLant is (a csillaghegyi gyógyszertárban megrendelték nekem). Most épp elég randa a bal mellem, Kata pedig náthás lett, úgyhogy a jobb mellem elég nagy igénybevételnek van kitéve - egyelőre bírja Kép

GyeZsu
gyezsu
 
 


Tudjátok mi a neve a homeopátiás bogyónak amitől több tejcsi lesz? Azt tudom hogy úgy kezdődik Urtica.... Valakinek van már erről tapasztalata?
rgabriella
 
 


sziasztok
RGabi
Utrica Urens: tejszaportásra alacsony potenciál, tejapasztásra magas potenciál kell.
bringa
bringa
 
 


Snoopy,

éccaka inkább aludjon, meg hagyjon engem is, mert ha nem, másnap nincs kaja. Sajna az alvás nálam elengedhetetlen feltétele a tejtermelésnek. (Igaz, napok óta visszatértünk a hajnali négyes evéshez. )

Kép
Kép
sudve
 
 


Sziasztok!

Urtica urens ch5 vagy D6 a szaporítás.
Tejapasztás ch15-öt ajánlják.

üdv. Melinda
szokolka
 
 


Sziasztok!

Südve!
Ezt lehet, hogy meg tudod neki magyarázni. De mi lesz, ha nem megy, mert a gyerekek azért nem mindig alakíthatók...A ded nem az én írásom hatására működik úgy, ahogy működik, hanem azért tudom ezt leírni, mert a legtöbb gyerek így működik Kép
Esetleg fekve szopi szunyókálással?

Gyezsu!
Sajnálom, hogy nem találkoztunk Kép
Remélem a PureLan beválik. Írd le a tapasztalataidat, az ekcémás kenőccsel is, ha vannak (márhogy tapasztalatok)

Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


Hahó,
Südve,
ez a nagy tekergősdi szopi közben nálunk nyolc hónapos koráig tartott (Cicó igen fejlett intellektusú bébi volt, mert már két hónaposan kezdte Kép ). Féléves koráig viseltem nehezen, aztán ugye ehetett már mást is, megnyugodtam, hogy ha esetleg kevesbedik a tejecske, akkor is hízhat, ahogy akar (nem akart, egyébként pedig a tej sem kevesbedett). Az éjjeli ébredéseket viszont nálunk semmiben nem látszott befolyásolni sem a nappali tekergés intenzitása, sem a napközbeni kaja mennyisége - amivel leginkább összefüggést gyanítottam, azok inkább a külső körülmények voltak (oltások, frontok, költözés, meleg, utazás stb.). Tehát könnyen lehet, hogy tekeregve is simán megeszi a magáét, és attól még higgadtan aludni fog éjszaka. A nyilvános szopival kapcsolatban együttérzésem, nálunk amíg lehetett volna (pici volt a leány, és nem érdekelte más szopi közben), akkor méteres hó borította a világot, örültem, ha agyonbugyolálva sétálni ki tudtam vinni, nemhogy kint szopizzunk, mire meg jobb idő lett, addigra nálunk is beállt a sötétkamra-effektus (utánaszámolva február végétől kb. szeptember közepéig tartott - a végére nem is igazán emlékszem, inkább az elejére). De azért voltak szép perceink, egyévesen az IKEA ebédlőjében, kilátással a havazásra, ugyanaznap délelőtt a Műegyetem lépcsőházában a fordulóban (ott volt még viszonylag csönd) stb. A szunyókálós szopi nekünk is jól ment egy idő után, amikor mint spanyolviaszt feltaláltuk Kép

GyeZsu,
remélem, hamarosan rendeződik a helyzet. Addig is vigaszul: Cicó kb. hét hónapos korától kezdve egy ciciből szopizott, mert a másikat akkor már végképp nem akarta elfogadni. Érdekes látvány voltam olyan majdnem fél évig Kép És most is látom a hatását, amikor már az új bébi növeszti, hogy a jobb sokkal erőteljesebben nő, jobban kiemelkedik a bimbó stb, nyilván jóval kisebb lesz a két szopis időszak közti szünet a jobb cici esetében, mint a balnál...

Jut eszembe, erről van egy kérdésem. Ezt a félcicis témát a második kölkecnél szeretném elkerülni, mit tehetek ez ügyben? Esetleg a Szoptatás könyvben van ilyen témakör is???

Ja és egy voltaképpen nem off szösszenet: Cicó tegnap ahogy könyököltem, alám rakott egy plüssmalacot, hogy adjak neki a ciciből tejecskét, mármint ott, kb. az alhasam vonalában. Kép Anatómiailag képzett a kölök, mert nemrégen látott szopós malacot, szóval voltaképpen nem tette rossz helyre, már ha anyakoca volnék... Kép

Üdv
Kriszi
kriszi
 
 


Snoopy, a ded nem ért a szóból sajna, tegnap este óta összesen 9 órát aludt 3 részletben, ennek megfelelően én is kellően zombisodom. :-(

Kriszi, ha tudnád, hogy szeretném én, ha gyorsan-gyorsan elmenne ez az öt hét?? Akkor lesz fél éves a kiskrampusz. Remélem a szilárd ételekkel kapcsolatban nem lesz ilyen szégyenlős.

Kép
Kép
sudve
 
 


Szia Kriszi!

Gondold el, ha anyakoca lennél és az egyik melledet a gyerek elutasítaná vagy sebes lenne, még mindig lenne 5 másik! Kép

GyeZsu
gyezsu
 
 


Szia Lányok !
Törpikém elmúlt 3 hónapos, és már 6kg. Ezt megünnepelendö 2 hete hagyom aludni éjjel, azaz nem ébresztem hajnalban enni. Igy viszont csak 5x eszik naponta (kb 3 óránként)- az eddigi 6-hoz képest.
Kakil, pisil rendesen. Az elsö héten hizott is 15dkg-t, de az utóbbi 5 nap alatt csak 2 dkg-t. Belejátszhat, hogy oltást kapott, hogy kicsit taknyos volt, de lehet, hogy nem...
Jó pár hete már, hogy 5-7 perc intenziv szopi után már csak tartja a szájában a cicit, vagy kiköpi-bekapja, de olyan is van, hogy hátradöl, aztán nézelödik...

Mit tudok tenni, hogy többet egyen és hizzon?
schmo
 
 


GyeZsu ,
igazad van, de akkor Kriszinek lenne másik 5 kismalaca is Kép
schmo
 
 


Sziasztok!

Kriszi!
Ha jól értem,Neked volt hasonló próblémád,mint most nekem:kisfiam 3 hetes és szépen lassan kezdi hanyagolni a bal cicit,csak "nyammog"rajta.
Nem a méret-különbség miatt aggódok(ami máris feltűnő Kép )hanem azért,mert a szoptatást hosszú távra tervezem és nem tudom elég lesz-e neki egy mell.
Persze nem adom fel,többször ráteszem a nem fincsi balra is.Fejni nem sok időm van,mert óránként-két óránként szopizik (éjjel is).
Sajna a nagyfiam ugyanezt csinálta.Kép

Minden ötletet,választ előre is köszönök!!!

Üdv.
Kata

Kép
Kép
ruszlána
 
 


Kata!

Milyen pozícióban szoptatsz? Bölcsőtartásban? Vagy másképp? A nem kedvelt cicire megpróbálhatod másképp rátenni. Ha mondjuk bölcsőtartásban szoktál, akkor arra a cicire próbáld ki a hónaljtartást. Hátha úgy jobban elfogadja.

Üdv:

Zita
pzita
 
 


Hahó,
Kata, együttérzésem Kép Mással egyelőre nemigen tudok segíteni. Mi próbálkoztunk hónaljtartással, továbbá később ülve, meg persze az örök sláger hídpozícióval, így sikerült elhúzni a dolgot kb. eddig, amúgy Cicó a második naptól a jobb cicit preferálta. Azon gondolkodom, talán mert a jobbnál jobban kézre esett, nem tudom. Ja meg az éjjeli szopinál jó ideig a balt adtam oda. Aztán amikor a jobb cicimen olyan túltermelés állt be, hogy folyton becsomósodott, akkor kezdtem úgy találni, kizárt, hogy nem elég neki, hiszen mennyit hagy benne pangani Kép
Ennyi jut eszembe, de remélem, a következő kölök jobban fogja csípni a balt is, ill. zabásabb lesz annál, hogy válogasson.

GyeZsu, Südve
Kép

Südve,
tekintettel a karácsonyra, lehet, hogy nem lesz abból betű szerint öt hét Kép

Schmo,
mondom, hogy hasonlítanak a kölkeink Kép Oltás, időjárás, nátha mindig bekavarhat, általában behozzák azért...

Üdv
Kriszi
kriszi
 
 


Kriszi,
Köszi a biztatást Kép

De azért én mégiscsak el vagyok kenödve Kép Végre nem paráztam a szoptatás miatt, erre tessék...
Akkor most mit kellene csinálnom?
Várjak még egy hetet és ha akkor sem hizik, akkor változtassak?
Vagy mégiscsak ébresszem fel hajnalban enni?
Vagy eröltessem, hogy napközben egyen gyakrabban (ez azt jelentené, hogy 2-2.5 óránként enne, és fel kellene ébresztenem a napközbeni alvásaiból, mert azok többnyire úgy jönnek ki, hogy 3 óránként eszik)

Én csak azt nem értem, hogy ha a baba tudja, neki mi a jó (és feltételezem, a hizás az jó dolog), akkor miért nem ébred fel hamarabb vagy nappal miért nem kér gyakrabban enni?
schmo
 
 


Sziasztok!

Zita!
Próbáltam már minden -általam ismert -pozíciót,a bal cici mégsem ízlik neki.Kép
Igyekszem többször próbálkozni arra a mellre tenni,mert nem tudom,hogy egy mell meddig lesz elég.
Érdekes,hogy a nagyfiam is ugyanezt csinálta.

Kriszi!
Köszi.Kép
Azért megnyugtattál,ha fél éves koráig tudom legalább így szoptatni,akkor elégedett leszek.
Ha tovább,akkor még inkább!!!Kép

Üdv mindenkinek!

Kata
Kép

Kép
Kép
ruszlána
 
 


Schmo,

én azt veszem észre, hogy a gyerek, ha nem akar, nem eszik. Az én fiam kb. 2 hónapos koráig bárhol-bármikor hajlandó volt szopizni, azzal együtt, hogy borzalmasan hasfájós volt. Aztán elkezdett nem enni, utólag mindig kiderült, hogy pocakbaja volt (és sajnos van is még mindig), azért nem kellett a kaja. Most új dologgal bővítette a repertoárt, akkor sem eszik, ha álmos, illetve ha nincs kedve. Tegnap mindössze négyszer evett, ma eddig háromszor. 6 óránként. Igaz, ő már öt hónapos, de azért én keveslem ezt a mennyiséget. Viszont megtömni nem tudom, hídba feszíti magát, rúgja le magát az ölemből, elfordul. A minap még az esti pótlást (a reggel fejt tejet) sem fogadta el, ezzel együtt mégis végigaludta az éjszakát egy nyikk nélkül. Nagyon kíváncsi leszek a jövő heti mérésre, igazából gőzöm sincs, hogy mennyit eszik így, nincs itthon mérlegem.

Kép
Kép
sudve
 
 

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?