Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Hajni!
Édes Alexa nagyon, emlékszem ezt Hanna is nagyon szerette.

Ildi!
Nincs tanácsom a hisztit illetően, szerencsére egyik gyerek sem produkált ilyet, amit te meséltél.
De ahogy hallottam, hogy a legcélszerűbb ignorálni az egészet, rá se figyelni. Nyilván ezt a utcán nem lehet megcsinálni, nehogy a végén még beteg legyen.

Hanna kezd jobban lenni, már nem lázas, de most ahogy annak lennie kell Oli lett lázas este. Most is nagyon nyűgi szegénykém.
Azért csütörtökre mindenképpen jól kell hogy legyünk.

Boró!
Nem tudom neked milyen gyerek zenéd van, de nekem van egy pár Gryllus Dalok 1-2 és a Gryllus Maszkabál és egy Süss fel nevezetű, ahol ovis és kisiskolás dalok és mondókák vannak. És a baba zene első cd-je. Aki akarja annak szívesen.....

puszi
Ines
ini

Sziasztok!

Noémi
BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!

Ildi
Tiszteletcsík Kép
Jó sokat írni: én is igyekszem-igyekszem. Meg a mániát is elnyomom. Csak néha motoszkál.
Hiszti: nálunk ugyebár még nincs (nem is várom túlzottan), így tanácsot sem tudok adni.

Hajni
Alexa ekcémája Kép Remélem, doki tud valami okosat rá.
Reggeli elfoglaltság: hát igen, ez roppant fontos dolog, segít Neked takarítani Kép

Off-téma
Hát, legalább árnyalódott a kép a sok hozzászólástól. Sajna még mindig nem tudom, hogy hogy legyen ez a privatizáció. Elméletben biztos szükséges lenne, csak azt látom, hogy okos priv. helyett mindent elkótyavetyélnek, aztán meg vonogatják a válluk, bocsi, így sikerült. Az meg mégsem lenne túl klassz.

Orsko
Ügyes-Dini Kép

Zitus
Az élet játéka c. könyvet én is olvastam, mély benyomást is keltett, de mivel jó rég volt, csak a benyomás maradt, konkrétumokra nem emlékszem, csak a hányatott sorsú kislányra.
Jó, hogy hírt hoztál Ágiról Kép
És vasút a szülőknek Kép Kép Kép

Kisbuksi
Hogy van Vencelínó?

És szerényen még annyit mondanék, hogy Kétfogú Pöszhaj Máté ma fél éves. (el sem hiszem. mintha ezer éve szültem volna Kép )

Puszi
Noresz
noresz

Ini
Én nagyon jelentkeznék ezekre a cd-kre!!!!
Ha felírnád őket, akkor jövő heti bulin vinnék üreseket.

Jobbulást Olinak!

Puszi
Noresz
noresz

Sziasztok!

Nem küldött UH-ra, csak a két ünnep között a 12 hetesre. Brühüm.
Mindegy, ez van.

Amúgy elégedett volt, azt monta, hogy nődögél.
Majd meglátjuk.
Ja, és azt is mondta, hogy cél a normál szülés. Itt nem kell eltelni 2 évnek a császár után.

Jobbulást a betegeknek!

Láttátok a szülőszobát tegnap? Az a 15 éves kiscsaj nem semmi volt. Ilyen fegyelmezetten még senki nem szült itt ahhoz képest, hogy ilyen fiatal, és első baba volt. Az viszont felháborított, hogy anya, és nem kap gyes-t. De a külhoni magyaroknak járna, két helyről is. Azlrt ez nem semmi. Én sokat jártam erdélyben, imádom őket, és tudom, hogy itt is vannak erdélyi magyarok a fórumon, de hogy segítsünk rajtuk, amíg nálunk ilyen állapotok vannak? Mivel nem tudom összeegyeztetni a szívemmel és az eszemmel a szavazást, el sem megyek.

Na puszi, és elnézést a kitérőért. Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok,

Ildi,
a lemenős felöltözés már nálunk már egy ideje úgy megy, hogy fekszik a földön, és én öltöztetem, ami sajnos nagyon fájdalmas, így közben űvölteni, és ellenfeszíteni kell.
Nálunk a konyhaszekrény, az nyitható, a szgép lenne a tabu, mióta megszerezte az egeret, és rendszeresen elállít mindent. Ekkor nálunk is van összeesés, én hagyom, had feküdjön, úgyis elmúlik hamar.
Sétakor meg,lehet, hogy "bosszú" volt, amiért ott ott akartad hagyni?KépKép

Még egy kis OFF:
sztem azért van szükség a privatizációra, hogy azokat a dolgokat, amiket befektetés híjján nem tud az intézmény megoldani, valaki adjon hozzá pénzt. Mert, gyakorlatból azt mondom ( igaz, nekem csak 1 intézménybe van belátásom), hogy egyfelől nincs pénz, másfelől pedig megy a dőzs, a pocsékolás.
Nagyobb beruházásokra nincs pénz,így inkább van 3x annyi fűtésszámla, mint ablakcsere, ami, ugye a betegeket közvetlenül nem érinti, de lehet, hogy ha ez az összeg megspórolódna, vehetnének a szülőszobára még 2 gurulós infúzióspumpát, amivel a szülő nő kimehetne a wcre is. Vagy, lehetne mondjuk dopton, ami megkönnyítené a munkánkat.
Meg, rengeteg ilyen kis apró dolog van még.
Mert, sztem úgysem fognak 1 eü épületből sem szállodát csinálni, mivel az többet hoz a konyhára, mert minden értelmes eü dolgozó tudja, hogy rengeteg pénz van a finanszírozásban, csak okosan kell a dolgokat csinálni.
Debrecenben pl az országban először a védőnők már privazizálva lettek, KHTben dolgoznak, ami számomra semmi változást nem fog jelenteni, eztán sem kell majd fizetnem nekik.
De erről sztem regényt lehetne írni, így lassan be is fejezem.Kép

Bogi,
örülök, hogy jelentkeztél, én is majd 2 hét múlva megyek uhra, de előtte még vérvétel is leszKépKép
A szülőszobát nem láttam, de majd megnézem itt a neten.

Ines,
örülök, hogy Hanna jobban, de, hogy most meg szegény OliKép hátha ő már jobban fogja viselni. Nem irigyellek, amikor olvaslak, mindig előrevetül a jövőmKépKép Mennyi a korkülönbség közöttük?

Babazenéim nekem is vannak, de mivel én messze vagyok tőletek, akinek van MSN hozzáférése, annak tudok küldeniKép

Noresz,
Kétfogú Pöszhaj Máténak boldok kis szülinapotKép

Tigri,
ezt fiam küldi Alexának, tanulmányképkéntKép
http://babanet.hu/album/main.php?album=3855&page=1&image=92220

most megyek, hasznossá teszem megemKépKép

manóka

manóka
manóka

Sziasztok!

Ajjaj,már megint rámjött a "hú de értek én ehhez" érzés,amit most jól rázúdítok a társaságra,főleg Ildire. A varászmondat most is érvényes: ez az én elméletem,nem tanács,nem okoskodás, sám és Vencelre vonatkozik Kép. A másik ami még fontos,az egész egyenlőre szigorúan elméleti, a gyakrlat változtatha apró részleteken Kép

Ildi,

tehát akkor én így látom a dolgot természetesen nem önálló gondolatok teljesen,hanem az általam elfogadott sazkirodalom levetítése az én életemre,személyiségemre,gyereknevelésemre.

Hiszti: szerintem annyira csúnya szó, én nem is használom.Bennem olyan érzést kelt,hogy a gyerek minden ok nélkül csinál jelenetet. pedig szerintem ez csak a látszat. Fársdt,nyűgös,és egyébként is kezd saját akarattal bírni és folyamatos harcban áll akár percenként változó érzéseivel. legyen anyukájától függő kisbaba,vagy vigye véghez saját akaratát. Ráadásul az értelme még nem elég fejlett ahhoz,hogy megértse mit miért nem lehet,az emlékezete nagyon kicsi,amit tegnap megpróbált sikertelenü,azt ma is megteszi,és a közeli jövőre sem tud tervezni,azonnal akarja,amit elhatároz. persze kell,hogy érjék kudarcok,negítív tapasztalatok,csaka mi feladatunk ezek számát olyan kevésre csökkenteni,ami még kell az egészséges fejlődéshez,de nem kelt olyan érzetet,hogy folyamatosan gátakba ütközik. Részünkről még fontos a következetesség,mert szerintem még az nagyon zaaró lehet,ha nem érti egyszer miért igen,másszor nem ,itt miért ott miért nem,stb. hangsúlyozom,Vencel még nem csinált ilyet,ezért könnyű jól látnom a szitut,majd újra nyilatkozom,ha megtörtént Kép. Pl. a múltkor egyszer azt mondtam,hogy volt vmi hisztikezdemény a fürdés után,azt azóta is szégyellem. Belegondoltam,hogy egy dögálmos gyereknek át kell esnie az öltözködésen,meg minden hülyeségen,mire a cicihez és altatáshoz ér,és ez nem tetszik neki. Ez nem hiszti,úgy érzem. Visszatérve Rátok. A konyhaszekrény becsukást átgondolnám az ő fejével. Épp a világ fölfedezésének a sűrűjében jár,és egyszer csak nem lehet. Azontúl ,hogy érdekli nagyon,ott van még az "én ezt akarom és kész" kezdődő érzése. De biztos nem lehet? Mi van akkor,ha kipakolja a szekrényt? Én mindenképp arra fogok törekedni,hogy a lehető legkevesebbszer konfrontálódjak,mert az a legjob mindkettőnknek. Ezért amit nem szabad,azt elpakoltam /azért még csak van olyan hely a lakásban,amit nem ér elKép/, és a konyhaszekrényből edények kipakolása ma a legizgalmasabb felfedezésnek számít. Egyébként én úgy látom,hogy hajlamosak vagyunk ok nélkül korlátokat szabni. Anyósom pl. nem hajlandó úgy látni,hogy a gyerke a világot fedezi fel,hanem rosszalkodik. Bármi "felnőtt" dolgot akar megvizsgálni,szól neki,hogy nem szabad. Aztán rákérdeztem,miér is nem szabad,ha nem törik,nem veszélyes,nem értékes,nem lehet benne kárt tenni. Hát nem tudta. Szóval ha mégis úgy érzed,hogy nem szabad,és nem éreznéd jól magad,ha megengednéd,akkor szerintem egyszerűen zárd le,és az nem a Te akaratoddal való szembenálláshoz vezet,hanem pusztán fizikai korlátokba,amit könnyebb elfogadni. Az biztos nagyon ossz,ha sokadszor ütközik Veled,pl. hetedszer zárod be előtte. Ez biztos egyszerűbb lesz /vagy nem.../,ha már meg lehet beszélni,egyenlőre vencel még abban a korban van,hogy az elterelés a legcélravezetőbb. Ugye a számítógép és a konnektor a nem szabad,ha odébbviszem és találok valami "izgisebbet",akkor nincs gond. Ha majd már ugyanezért földhözvágja magát,akkor én is hagyni fogom és próbálok nem nagy feneket kerítnei,ne érezze úgy,hogy ezt eszközként lehet használni. Bizonyos határokon belül ezt egyébként majd igyekszem más környezetben is így kezelni,mert állítólag nagyon hamar rájönnek,ha utcán,mások előtt ez másképp működik,mert anya nem akar hülye helyzetbe kerülni és hamar élni is tudnak ezzel. Tehát én ha ez utcán történik,akkor mérlegelnék,hogy megfázhat-e,biztnságben van-e,stb.,és ha minden stimmel,ugyanúgy hagynám megküzdeni magával,mint itthon. Ez biztos rohadt nehéz lesz,de szeretném majd tartani ehhez magam. Márpedig ha kézenfogva kell menni,mert úgy biztonságos,akkor ez egy olyan harc,amit meg kell vívni. Számomra a pá-pá itthagy anya inkább kerülendő lenen,mert nem érti,hogy ez nem komoly, és nagyon ijesztő lehet,főleg az utcán. Ez kicsit ellenkezik azzal a képpel,hogy anyára mindig minden körülmények között számíthatok. egyébként ha úgy látnám,hoyg nem csak egyszer ebbena szituban is kipróbálta az akaratát,hanem nem szeret egyenlőre kézenfogva sétálni /hiszen nem is érti,mivel otthon a kutya nem akar kézenfogva sétálni/,akkor egyenlőre kerülném az ilyen helyzetet,és vinném kocsival,vagy viteném ölben apával,és biztonságos helyen próbálgatnám a kézenfogva sétát,ahol ennek nem lehetnek súlyos következményei.

Az elkapatás megint egy érdekes téma: szerintem ebben a korban minden babusgatást,szeretet meg kell adni,amit ő igényel,és feladatunk biztosítani neki olyan környezetet,amiben jól érzi magát. Tudnia kell,hogy számíthat ránk. Elkapatás szerintem az,ha vmi olyat hagyunk neki csinálni,ami egyébként nem egyezik az elveinkkel és mi magunk rosszul érezzük magunkat tőle. Tehát én pl. nem hagyom,ami káros és veszélyes rá vagy a környezetére,és ehhez ragaszkodom,és azt tartanám elkapatásnak,ha ilyen dolgokban partner lennék. Tehát nem fogjuk közösen letépni a tapétát,és nem hagyom,hogy kedvére pofozgassa az arcom. Itt is szerintem alapvető szemléletbeli különbségek okozhatnak gondot,mint már említettem az anyóom pl. nem bír elszakadni attól,hogy a gyerek rosszalkodik. Ha náluk alszunk és Vencelnek nehezebben megy az éjszaka,többet felkel,akkor mindig azt mondja Vencelnek :"hallom,megint rosszalkodtál az éjszaka". Én pedig elkapatom,mert nem hagyom sírni,hanem felveszem. Ha neki sikerülne ezt úgy látni,hogy a gyerek rosszul érzi magát egy vadidegen környezetben,és megijed,amikor felébred,akkor biztos másképp értékelné a heylzetet,bár szerintem gyakran csak nem tud jól fogalmazni a saját korlátai miatt Kép. Szóval nem derült ki egyértelműen,nálatok mit takar szerintük az elkapatás,de ha benned ilyen felmerül,hogy "szíved szerint" másképp csinálnád,akkor szerintem inkább csináld szíved szerint,mert az vagy Te és az jó Zsófinak Kép

Bocs,hogy hosszú voltam,bocs,ha néhol hülye a stílusom, és mint mindig,bízom benne,hogy írtam hasznosat is és nem állt szándékomban bántani senkit.

Puszi:

Buksi
kisbuksi

Tényleg szófostam,tele hibákkal KépBocsiKép
kisbuksi

Sziasztok!

Remélem nem miattam dugult el mára a topik Kép. Vagy mégis van nekem is üldözési mániám Kép?

Kézművesek!

Beszéletm Ágival és jövő szombat du.-ban állapodtunk meg ,itt Csepelen. Azért lett szombat,mert akkor hátha megoldható kispapival a gyerekfelügyelet. ha vkit érdekel,szóljon,és Ági még jövő héten be tud szerezni dolgokat.

Bogi!

Örülök,hogy jól vagytok,abban is biztos voltam,hogy növöget a pici,de homályosíts fel,hogy ebben a korban UH nélkül ezt honnan tudja a doki,mert ehhez most így hirtelen hülye vagyok Kép,vagy már megint félreolvastam vmit. A szülőszobát én nem nézem,de ha vmiért a csajnak nem járt gyes,akkor hasonló szituban szerintem értelemszerűen másnak sem jár. Megvannak a feltételei.

Noresz!

Boldog félévességet Máténak!

Hajni!

Hogy néz ki az ekcéma? vencelnek is van két pici kis verbálisan számomra nem leírható vmi az arcán,de eddig nem csináltam ügyet belőle Kép.

Orsko!
Gratula Dininek!

Vki jelentkezzen,hogy ne érezzem furcsán magam Kép!

Puszi:

Buksi
kisbuksi

Kedves Hajni!

Akkor én is beszállok egy mai képpel a "hogyan segítünk anyának?" sorozatba...

http://babanet.hu/album/main.php?album=3795&page=2&image=92324

Mégmindigbuksilevelezikcsakittegyesegyedül Kép
kisbuksi

Sziasztok!
Buksi!
Ez hihetetlen, hogy a gyereknevelés témában mennyire hasonlóan gondolkodunkKép

Bogi!
Örülök, hogy jelentkeztél végre, kezdtem aggódni. Azt én sem értem, hogy hogyan tudta megállapítani. Emlékszem talán a 9.hét környékén az uh-ra a szívműkődés miatt kellett mennem. De, hát ő az orvos.

Aki kettős állampolgár lesz, az szerintem nem fog kapni Gyes-t itt. Az az állandó lakhelyétől függ. Én sem kapok Németo-ban egy fityinget sem a két gyerek után,és ez természetes, ha itt van az én állandó lakhelyem.

Noresz!
Az összes kell?

Olika elég nyűgős, rosszabbul viseli a betegséget, férfiiből vanKép

puszi

Ines
ini

SziasztokKép

Jelentkezem, nehogy már egyedül érezze magát BuksikaKép

Először is nagyon szépen köszönöm, hogy hiányoltatok, nagyon jól esett, köszönöm a telcsiket és a maileket isKép Jó ilyen összetartozó csapathoz tartozni. Elmaradásom legfőbb oka a karácsonyi ajándékok elkészítésének mozzanatai, most fejeztem be a keresztfiamnak egy mesekönyv szerkesztését, amire majd egy hetem ment rá, de már nyomtatás alatt van, ha majd bekötöttem mutizok róla fotót.

A kézművesfoglalkozásra aki szeretne jönni az gondolkodjon majd el, hogy mit szeretne alkotni ls milye van vagy nincs hozzá hogy ha szükséges még beszerezhessük.

A beteg babóknak gyors gyógyulást kívánunk, a mamiknak meg kitartást.

Pocakos mamiknak sok pihenést és kevés izgalmat.

Olvastalak éjszakánként titeket, így nagyjából képben is vagyok, de képtelenség lenne most mindenkinek irogatnom így meg se próbálom, inkább nagy általánosságokban egy egy gondolatot fogok irni.

Villanyszámla: Közel hasonló szívinfarktusnyi végszámla után mi is részletfizetést kértünk két éve, majd a következő évben majdnem ugyanakkora összeg túlfízetésem lett ekkor döntöttem úgy hogy kell a fenének az általány, inkább havonta beküldöm az óraállást emailban és így a valós fogyasztást fizetjük, elműnél működik a dolog, a vidéki áramszolgáltatóknál nem tudom mennyire nyitottak erre a megoldásra...

Hiszti
Inkább még akaratosságnak nevezem a dolgot, sajnos nálunk már eléggé mindennaposak, rettenetesen tud visitani, hogy megkapjon valamitKépKép Próbálok következetes lenni, ami nem szabad azt nem kapja meg, nem foghatja meg, nem piszkálhatja, a többinél meg probálom kitalálni hogy mit is szeretne, mert ugye csak ööööözik és mutogat, sokszor szerintem maga sem tudja mi kéne nekiKép Remélem nem lesz földhöz vágom magam tipus belőle, mert igy elsőre fogalmam sincs mit csinálnék kapásból vele az utcán....

Szavazás
Annyi érv és ellenérv kering a levegőben mind két témában, hogy én már tök bizonytalan vagyok mi lenne jó és mi nem.... remélem jövőhétre megvilágosodom, bár szerintem baromi kicsi az esélye a dolognak...

Minden szülinaposnak és névnaposna akiről lemaradtam sok sok boldogságot kívánunk Danival együtt, reméljük még nagyon nem futottunk ki a 8 napbólKép

Vencelinó szülinapjára sajnos mi nem tudunk elmenni, mert másnap megyünk a korházba leszedetni a szemölcsöket és nem szeretném ha addig valami betegséget benyalna Dani. Nagyon sok van már rajta és a homeos bogyeszok nem segitettekKép Majd szombaton meghuzgáljuk a fülecskéjét és felköszöntjük a kézművesfoglalkozás keretébenKép

Minden kismanónak nagy nagy taps az új mutatványokhozKép

Most mennem kell felébredt Dani és hiányol.

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!

Megvagyunk, csak két napig nem volt net. Teljesen rosszul voltam, hogy nem tudlak olvasni titeket, és nem tudom megnézni az emaileket. Azt hiszem egy kicsit függő lettem. Kép

Szóval most csak egy gyors bekukk, majd igyekszem visszaolvasni.
Noémi, ahogy ígértem: Boldog szülinapot, te vén banyek! Kép Kép Kép
Na, most már megint ugyanannyi évesek vagyunk! Kép

Pusza,
Tünde
rtünde

Helló Mindenkinek!!

Már olvastam a ránk vonatkozó részeketKép, nagyon köszönöm szépen mindenki tanácsát, véleményét. Külön köszönöm Drága Buksikának a neverending storijátKépKép Azt hiszem mindennel egyetértek amit leírtál. Sőt még a férjemnek is felolvastam, és azt mondta na látod én ezért engedek meg neki sokkal több mindent , mint te, hogy ne legyen előtte ennyi korlát már ilyen korán.
Az azonban hozzá tartozik, hogy nem a klasszikus értelemben vett ordítok, sírok és taknyom, nyálam összefolyik és hátravágom magam hisztiről, vagy ha másképp tetszik akaratosságról volt itt szó. MErt mindezt egy szó nélkül, halkan, arra odafigyelve nehogy bevágja a fejét a padlóba tette. Sőt ma már lehet hogy inkább úgy fogalmaznék, hogy valami új játékot talált ezzel magának, hogy levágja magát a földre. Ma is taxitologatás közbe megállt, leült, majd hanyattdőlt és rám pislogott, hogy mit szólok hozzá. Szóval nehéz rajta elmenni.Kép
Az egész lakás átrendezése meg nálunk nem egészen megoldható, a mi két szobánk ahol mi lakunk ott bababiztos minden és itt mindent húzogathat, nyithat, pakolhat stb.
A konyhában meg egész egyszerűen nem tudom a népes kis családunk több tucat tányérját, meg az üvegtetős fazekakat máshova tenni, tehát sajna marad a rászólás, meg az odafigyelés. A család többi tagjának a szobájába is bejár, és ott sem minden bababiztos. Bár dédi már minden félthetőt elpakolt másfél méteres magasságba. Anyósomnál meg az egyik fal végig könyv azt se igazán lehet máshova tenni, félig felpucolni a polcokatKép A sógorom szobája meg egy kész rendelő annyi fogászati cuccot tart otthon.
A többet megengednéket meg úgy értettem, hogy szülinapján is mondtam anyós előtt, fogunk ugye Zsófi tortát mancsikolni. Erre ő, jaj hát ilyet azért nem szabad csinálni, vagy én hagyom hogy a kádból kifele spriccoljon a tusolóval, ő meg annyira nem örül nekiKépKép, szóval ilyen kis apróságok. Én több ideig hagynám a kövön ücsörögni, ha valami érdekeset talál, ám ő odaugrik, hogy fel ne fázzon, szóval így.
Biztos hogy sok minden nekem nem jut eszembe azonnal, hogy miért nem lehet, de hát ettől még nem akarom magam felelőtlen anyának érezni.
Na ezt kiveséztük, még egyszer köszönöm mindenkinek aki hozzászólt.

Noémi!!! BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT, ISTEN ÉLTESSEN SOKÁIG!!!!!! (Tényleg már banyakorba léptélKépKép)Majd megprópálkozok gif-fel is, ha összejön. Szóval még lehet, hogy vár rád valamiKép

HajniKép
Alexa nagyon kis ügyeske, így tudunk mi is spórolni a törlőkendővelKép

IniKép
Már akartam is kérdezni, hogy te hogy kerültél Magyaro-ra? Ide jöttél férjhez?
Olikádnak meg jobbulást kívánok!

NoreszKép
Máténak Boldog Féléves Szülinapot!!!KépKép

Manóka Kép Mi az az MSN hozzáférés? Zene nekem is jó lenne, ha tudnál küldeniKépTe hanyadik hétben jársz most?

Bocs ha sokat kérdezek tőletek, de ezt már olyan régóta meg akarom kérdezni. Nem baj szerintetek, hogy elmúlt 1 éves és nem hajlandó vizen kívül mást inni? Mondjuk teát vagy egy kis gyümilevet.
Szopni még sokat szopik, csak hát jó lenne ha nemcsak vizet inna mellette.
Próbálok este jönni. Sok puszit mindenkinek!!!

ildi

nem tudom ez entereket visszahúzni, úgy hogy inkább itt is egy NAGY puszika Nektek!!!!!!
bpildi

Ildi!

jaj de jó,hogy jelentkeztél Kép Most csak egy mondat: szerintem örülj,hogy csak vizet iszik. Szomjoltásra tökéletes,az ivásnak meg ez a célja,nem Kép? Vencel amúgy egy hete iszik vizet,amúgy csak szopi,de nincs elájulva a vízivás lehetőságétől...

Puszi:

Buksi
kisbuksi

Van már fényképezőnk ismét!!! Hurrá!
Apa ezt is megengediKép
Kép
írkálok
Kép
A popsikenőcs-spórolás első helyezettjeKép
Kép
bpildi

Sziasztok!
Végre itt vagyokKép
Remélem én is hamar vissza tudok olvasni, most épp sütit sütök, közben vacsizni fogunk, de utána remélem mindenkinek tudok írni !!!KépKép

Addig is a jó hírek!
Módosított terminus marad, kiskölök behozta magát, tehát a 30. hétben vagyunk veleKép Febr. 6 a szülés időpontja.
Végre neve is van a gyereknek, apa kiokoskodott egyetKépKépKép Hurrá!!!Kép

Na most megyek, mert elég a sütimKép
PUSZI!!
Emő+Pocak

hicudzsi

Hicu!

Nem mondod komolyan, hogy nem akarod megmondani a kiokoskodott nevet??KépKépKép
El se hiszem, hogy nemrég szültél te is és már a 30. hétben vagy. HihetetlenKépKép

Meg még sütit is sütszKép

Egyébként egy hete nem érzek se ízt, se bűzt, de azért egy somlóit régcsálok hősiesen én isKépKépKép

BuksiKép
Csak arra gondoltam mennyi jó kis c-vitaminos gyümilé van, ami tényleg cukormentes és hiába próbálom itatni vele, egyszerűen nem megy.
Úgy iszom meg 2-3 nap után, ahogy megvettem neki.
Mi a hozzátápit se levekkel kezdtük, hanem főzelékekkelKép
Ezért kérdeztem.

Jövök még:

ildi
bpildi

Hellóka!

Még nem volt időm visszaolvasni csak bele-bele pillantottam a topikba, látom Ágiboszi is újra itt van!Kép

Hát igen Alexának délelőtt 25 db popsitörlőt sikerült a dobozból kicincálnia míg WC voltam. Gyanús is volt, hogy nem jön utánam, meg túl nagy csend volt a szobában. Hát az eredményt már láttátok...

Tünde nálunk sem volt tegnap net délutánig, hát én is tiszta "beteg" voltam!

No de amiért most benéztem az az, hogy felköszöntsem Noémit! Isten éltessen sokáig!
Kép
Ezt a giffet a múltkor neked is be akartam tenni Orsko csak elfelejtettem Kép

Ja és Ildi: Alexa is csak vizet iszik + szopi van. Szerintem nem gond, anyatejcsiben úgyis minden benne van. A barátnőm kislánya meg pont a vizet nem volt hajlandó meginni csak a gyümileveket. Ő meg attól volt ki Kép

Ha rendesen visszaolvastam még jövök.
Hajni
tigribigri

sziasztok!

Még egy alvás előtti bekukkantás Kép...

Noémi!

Isten éltessen sokáig!

Hicu!

Egy nevet kérünk!!!!!!!!

Ildi!

Szerintem ha eszik elég gyümit,főzit,meg szopizik,megfelelő vitaminhoz jut. a rajzlós képen tényleg Juditra hasonlít ZsófiKép!

Rossz hír: Hajni küldött nekünk képet+ leírást ekcéma témában,Vencelnek is az van Kép ha van bárkinek bármi hasznos infója,az jól jönne...

Ini!

Jó,hogy így egyetértünk gyereknevelésben,és Nálad már ott a bizonyíték,hogy helyesen csinálod,tündéri Hannácska személyében KépOli hogy van?

Jó éjt!

Buksi
kisbuksi

Sziasztok
Én messziről kezdem, mint mindig, már megint 2 archívot kellett végigolvasnom. Bocs, hogy mostanság ilyen hektikusan vagyok, de mire este lesz, meg eszünk én elalszom a TV előtt, ahogy a nagy könyvben tiltva van.Kép
A lényeg, hogy Léna jobban van, sőt most már azt mondom, hogy jól van. Olyan édes, mosolygós, jól alvós és evős, mint régen. Álldiga nálunk is program, bár olykor hatalmas koppanás a vége, de az eleje már jó.
Mi sem szeretnénk kihagyni Vencel partyját sem, tehát megyünk!!!
Kép

OFF
Azt gondolom, hogy a szélsőségek és hatalmi csatározások közepette nehéz józannak maradni. Az érzelmi szálakat pengető oldalak semmi jóra nem vezetnek, legfőképp azért, mert tényleges tartalmat, azaz pénz nem AKARNAK/TUDNAK mögé tenni. Hangulatkeltés/rontás és lázítás. Nemzeti érzéseket korbácsolnak fel, mikor is nem erről szól. Magyarságtudat nem függ a pénztől,papírtól, és ezt az Erdélyiek tudják a legjobban, akiket folyton üldöznek pusztán azért akik. Mindazonáltal pedig, ha nekem most lenne lehetőségem egy jobb helyzetben lévő országban igényleni, és kapni bármit, akkor miért ne tenném? A kórházakban a vezetés változik, az ellátás nem. Szóval én a biztonytalanoknak azt javasolnám, hogy inkább ne is menjenek el. Ugyanis a népszavazás semmilyen kötelezettséget nem jelent. Akármi is lesz a vége, az nem jelenti, hogy meg is valósul, vagy nem valósul meg az ellenkezője. Egyszerűen pénzkidobás, pusztán azért, hogy ne legyen üvöltözés, hogy az ellenzék szava nem számít.
Leginkább azt szeretném,ha mi nem beszélgetnénk politikáról, mert nagyon nagy a habja/füstje, és csak egy kicsit keletebbre kell néznünk (Ukrajna) és ott egy lehetőség, hogy mi vár ránk 2006ban. Gondolom titeket is megdöbbent, ami ott zajlik.
De szólhatunk politikáról, csak akkor én kimaradnék. Túl sok van már a mi családunk mögött is, hogy bármerre is szeretnék tartozni.
ON

Buksi
Akkor pont holnap maradnak kettesben a szitterrel?? Jövő szombat biztos nem jó nekünk, vagy csak Lénával együtt Kép

Orsi
hogy van a derekad?? Homeopátia?

Bogi
Ezek szerint pocaklakó jól van?!!! Örül, örül

Orsko
Kimerítő oktatás volt kutya ügybenKép Hogy van a szörcsögő Dini?

Zitus
nagyon édes a fogacskás kép

Pinúr
ez tényleg horror volt, ami meg a lelkiismeretfurdancsot illeti, mindannyiónknak lesz/van/volt, de azt hiszem egyikünknek sincs rá oka. talán ez is része a szülővé érésnek, mint azok a rémálmok, amik terhesen tudják gyötörni az embert.

Ildi
Kappanhang?Kép Igazi tigrises tortan, whow!!!! Nagyon édes, ahogy kinyúlt este szopi utánKépKépKép
ha nagyon beszélgethetnéked támadna, akkor csak bátran sms-ezz nekem, felhatalmazlak ezúton is! napközben nemigen jövök, mert nagyon drága úgy, így meg maradnak az esték, amikor meg na ezt már kinyafogtam egyszerKép (ld fent Kép)
Édesek a krémes kép!

Ini
hogy vagytok?? Akkor holnap lesz vmi? Kispapi beleegyeztt, hogy letiplizzek, 7re hazaér, és fürdet, etet , fektet.Kép Mehetek én is, igaz?? Hova is???

Noé
Boldog szülinapot!!! Kép

Tigri
Kiderült, hogy mitől voltak a foltok Alexa arcán?

Andi
Remélem már jobban vagy!

Boró
Hajni para-képletéhez én is csatlakoznék! Szóval itt mindenki szerető, meleg, barátságos, és remélem a politiaki nézetkülömbségink sem mételyezik meg ezt.

Hicu
Akkor már nem Koppány???

Jelezzetek nekem, hogy mi lesz holnap, mert estig lehet, hogy megint nem jövök.
Köszi
J
holophernes

Sziasztok!

Buksi!
A csajnak azért nem járt a gyes, mert 15 éves. A gond az, hogy félárva, és apukájával él, aki gürizik mint állat, és 100 ezer Ft-ból kell eltartania hármukat. Ezért a 100 ezer Ft-ért 3 helyen melózik. A jog szerint ő a gyám (mivel az anya kiskorú) és ő csak úgy kaphatna gyest, ha nem dolgozik mellette. Ez ugye képtelenség, de mondjuk el tudnám képzelni, hogy a szaros 23 ezer Ft többlet jól jönne nekik, vagy ha 3 helyett csak 2 helyen dolgozna, talán a lányának is tudna segíteni. Ja és nincs más élő rokonuk, akit bejelenthetnének gyesre. Ez van. A minisztérium meg sajnálkozott a dolgon.

Ini!
Annyi az egész, hogy bejelntkezik egy magyarországi lakhelyre akár ideiglenesre. És sajnos már ebből is üzletet csinált a hülye magyar. Jutalékért ideiglenes lakcímet árulnak a külhoni magyaroknak, és egy lakcímre akár 30 embert is bejelenthetnek.
És bizony ha megfelelnek az egyéb kritériumoknak, alanyi jogon jár a gyes kis hazánkban.

A felháborító csak az, hogy aki szül, és anyává válik, az nem alany? Na mindegy.

A másik kérdésre a válasz. Vizsgálattal mondta a doki, hogy a méhem nődögél, nem a baba Kép De én írtam hülyén Kép
Ebből meg arra következtethet az ember gyereke, hogy a baba is nődögél.

Hicu!
De nagyok vagytok már!

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Na megvagyok, nem ilyen sokáig olvastam, csak elkóricáltam Kép

Boró, igen párásítok, de szerintem nem sok haszna van. Köszi a tippet klórmentesítésügyben!

Légyszi adjatok nekem infot, hogy érdemes-e beszerezni egy 26C-os panelba párásítót. Ha igen hideget vagy meleget? Gőzöm sincs, hogy mi fán teremnek.

Orsko, már megnéztem a művedet, nagyon ügyi vagy, hogy így meg tudtad varrni a kendőt! Kép

Zita mi ez Az élet játéka című könyv, én nem ismerem.

Andi jobbulást nektek! Meg oxigént Kép

Ildi hisztivel kapcsolatban nem tudok okosat mondani, mert Alexa is csinálja, igaz még utcán nem fordult elő. Én mindig meg várom míg befejezi. Most a legújabb, hogy nem hanyatt fekve sír, hanem előre hasalva püföli a parkettát. Egyébként apró dolgokon tudja felhúzni magát. Csak azt nem tudom kitől örökölte ezt az akaratosságot?!

Igen-igen tengeri levegőt és vizet az ekcémánkra! Kép Mikor is utazunk?! Kép Kép Kép
Hát most kaptunk kence-ficét. Remélem hamar elmúlik. Esetleg ha van valami jó ötleted még rá szívesen meghallgatom, és köszönöm hogy segítesz Kép

Én naiv először a hosszú csíkodra azt hittem, hogy képet rejt, még kattintgattam is a kép megjelenítésére Kép
Az MSN egy chatelős kapcsolat, jófofa, nekünk is van, de soha sincs időm bekapcsolni. Fel tudsz venni partnereket a listádba ha neki is van ilyen kapcsolata, ha a gépe előtt van
tudsz vele csevegni.

Tetszenek a képek, a legjobb a popsikenőcsös! A monitorosat holnap megmutatom Apának. Tudjátok ma szoliban van Kép

Ini, hát ti sem unatkoztok! Jobbulást Olinak!

Noresz neked se motoszkáljon a mániád!!!
Pöszhaj Máténak boldog féléves szülinapot! Kép

Bogi, kár, hogy olyan messze még azaz UH! Vagy már nem is? Kép
Én láttam a Szülőszobát, nagyon meghatott, amikor a 15 éves lányanya az apukájához bújt az ágyon. Tényleg rendkívül erős kiscsaj volt. Össze sem lehet hasonlítani az állami gondozott tudatlankával.

Manóka mik ezek a szomorkás giffek a vérvétel szó láttán? Csak nem félsz tőle? Kép
Köszi a tanulmányképet, ezt is kipróbáltuk már. Kép

Buksi neked is köszi a képet, nagyon cuki, amikor így pakolnak. Tudsz valamit Veráról? Nem írt már régóta a Babanetre, meg az emailre sem válaszolt.
A szavazással kapcsolatos kérdésre őszintén meg kell valljam nem tudok még mit mondani. Próbálom az infókat összerakni, de egyenlőre csak azt veszem le mindenhonnan, hogy az MSZP és a FIDESZ egymást szapulja ismét. Ráadásul a vidéki nagyimnak meg a pap mondja meg, hogy kire-mire-miért kell szavazni. Vidéki nagyinak pap szava szent, így irányítva szavaz. Hánynom kell tőle! Már a paptól...

Ágiboszi most olvasom, hogy mégis le kell szedetni a szemölcsöket. Hát remélem hamar túl lesztek rajta!

Juditék gyógyulgassatok!

Hicu míg megtaláltam az albumotokat... nem volt egyszerű! Copfos Dudu a kedvencem!

Ha valaki kimaradt nem szándékosan tettem!
Puszi
Hajni
tigribigri

Na mire leírtam a litániámat Léna meg is gyógyult! Ennek őszintén örülök! Kép
tigribigri

Buksi akkor itt folytatom. Szóval kutyulós gyógyszertári krémet kaptunk rá + ajánlott egy drága Eucerin nevű kozmetikai családot a doki néni. Ezeket a termékeket szappanallergiások is használhatják. Van mindenféle termék belőle az ajakírtől kezdve a samponig. Ezt is gyógyszertárban lehet kapni.
Párásítani kell.
Azonnal kenni bármilyen babatestápolóval fürdés után a bőrét.
Ha kimegyünk akkor feltétlenül zsíros krémmel krémezni a pofiját (ezt nem feltétlenül az ekcéma miatt ajánlotta).
Hirtelenjében ennyi jut most eszembe, de én is megköszönném ha adnátok még tanácsot.

Ja és légyszi írjatok majd, hogy mi fán teremnek a hideg-meleg párásítók. Kép
tigribigri

húúúúúúúúúúúúúúúúúú
na most egy nagyon cifra hagyta el a számat... sokoldalas hozzászólásom elszállt...

Majd megpróbálom újraírniKép ha lenyugodtam...

PUSZIKép

hicudzsi

Ez fontos, azért most leírom...

Dudu is ekcémás volt az előző dokink szerint. Kapott gyógyszertári krémet rá. Ha kimentünk akkor bekentük vele a kis pofiját.
Jó hír, hogy úgy tűnik most, egyéves korában , teljesen eltünt neki!
Drukkolok, hogy nektek is múljon el!!!Kép

hicudzsi

Buksi ha megvan a decemberi Kismama, akkor lapozd fel a 42.o, pont erről van szó! Téli neurodermitisz. Ha nincs meg, majd bepötyögöm csak szólj!

Hicu azértez bíztató, köszi! Kép

Na most már tényleg jóccakát!
Hajni
tigribigri

Sziasztok!

Bocs, hogy megint ezer év után beledumálok a beszélgetésetekbe, de látom, valaki szintém ekcémával kinlódik, mint mi.
Én nagyon tudom ajállani a Halicar nevű krémet, homeopátiás, nincs benne 5 kg szteroid, mint a hagyományos ekcéma elleni krémekben, ezáltal mellékhatása sincs. Nekünk bevállt, pedig mindhárom gyerek ekcémás, méghozzá nagyon, főleg a téli hónapokban.
johitimi

Sziasztok!

Vagyok ám, meg az olvasásig még el is jutottam, csak épp minden iró kapacitásom ráment a másik fórumra, ahol a Csengus társasággal irogatunk... Elég randa meg zavaros dolgok történtek, ráadásul egy ártatlan Mikibuli kapcsán jött elő, úgyhogy nagyon szomorú lettem... aztán megint az lett, hogy minnél inkább véget kellett volna vetni, annál inkább a békesség helyett a másik szapulása lett, páran ránk csapták az ajtót (önként távoztak), majd ellen-Mikibuli szervezés, ezzel meg a csapat kettészakadása... úgyhogy ilyen vagyok most: KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép Ráadásul mindenáron meg akartam érteni az egészet, ez meg igen erősen az alvás rovására ment, úgyhogy totál zombi lettem... talán most már kezdek visszazökkeni...

Olvasni olvastam, szeretnék majd irni egyrészt mindenkinek (lehetőleg értelmeset... vagy legalább vicceset), aztán a nevelés meg a szavazás témában is van véleményem, amit szivesen leirtam volna... meg továbbra is leirnék...de Levi most épp felébredt (a mai nap folyamán már legalább huszadszor), úgyhogy kezdődik a nap, ráadásul a párom mingyá elhúz focizni, tehát kettős lesz a feladat (és akkor még a házimunkák sehol...)

... na mennem is kell, mert Levi öngyilkos-jelöltet játszik az ágy szélénél... de már nem viseli el, ha a lábánál visszahúzom .. Kép

Úgyhogy most csak egy testületi cupppppppppppppp mindenkinek!!!! Oszt majd jövök értelmesebben is, amint lehet Kép

Rebi

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!

Johitimi, köszi! Írhatnál egyébként többször is Kép
Nem is tudtam, hogy szteroid van benne! Kép

Buksi itt is van pár ötlet:
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/284/11299.html?1079814215

Rebi neked meg, hogy jobb kedved legyen és jól induljon a hétvége:
Kép

Puszi
H
tigribigri

tigribigri

Sziasztok!
Elolvastalak Titeket, de válaszolni nem fogok tudni.

Oli és Hanna is elég betegek, Hanna elég schleimos. Oli tegnap másfél órán keresztül este csk sírt, tápszert sem volt hajlandó inni. Szerencsére teát ivott. Nem sok kellett hozzéá, hogy elinduljak az ügyeletre. Adtam neki már a végén Vibrucol kúpot(láz és nyugtalanság ellen) és attól bealudt. Nagyon megijdetem.

Buksi!
Szólnál Juditnak, hogy nem lesz tali? Nem tudom a mobilszámát és ennyi archivot nincs időm nézni, hogy megtaláljam.

Orsi!
Remélem Bence és Te is jobban vagytok és Zalakaroson pancsiztok! Hívtalak, de nem vetted fel (06-23-as szám), biztos már ülsz a jó meleg vízben. Most, ha lenne egy irigy jel, akkor látnád. Én már mióta tervezem, hogy elinduljunk fürdőben, de mindig valami van, amiért nem megy.

Ildi!
Én Németo-ban születtem, de 3 éves korom óta itt élünk. 8. általános után kimentem gimibe, de utána megint itt. Apukám kint dolgozott Németo-ban 10 évig, szerelem anyuval, házasság, gyerekek, költözés, mert apu nem akart kint lakni.

Ekcémásoknak sok-sok krémet, mert az segít nagyon. Olinak Is van egy a nyaka alatt, én egy német krémet használok rá, amben zink van.

Tigri!
Nálunk 24-25 fok van(állandó harc a férjemmel, hogy nem kell ilyen melegnek lennie, ő polóban, de a gyerekek két rétegben....). Mi amikor Oli született vezzünk hidegpárásítót. Biztos jó, a nővények is nőnek rendesen tőleKép Ami viszont piszok idegesít benne, hogy a por ráragad a tv-re tőle.

Rebi!
LEgyen jó kedved, plíz, remélem rendbe jönnek a dolgok.

puszi

Ines
ini

Sziasztok!

Sajnos nem vagyok képben, olvasni még nem tudtam. Viszont vettem egy muffinsütőt, csak receptjeim nincsenek, mert a tavalyi "karácsonyi készülődés" a kórházban folyt.
Elküldené valaki nekem a recepteket? Ne hagyjatok muffin nélkül!!! Előre is köszi.

pmanga@freemail.hu
ide kéne

Este megpróbálok jönni.
Manga
manga

Noémi!
Boldog szülinapot!

Ines
ini

<font color="ff0000">Sziasztok
Ini ugyan lemondta a talit, de mi azért talizhatnánk, ha Ini nem haragszik meg. Szóval Buksival arra gondoltunk, hogy beülünk Szilvakék paradicsomba, vagy vhol arrafelé. 5-6közott talizunk a Visegrádi u és SzentIstván Krt sarkán.</font>
Akit érdekel: 30/4455447
Hívjatok fel
J
holophernes

Dehogy hatragszom, majd legközelebb én is megyek.
puszi
Ines
ini

Sziasztok!

Nos hazaértem a fejtágítóról. Tegnap este is hazaautóztunk, Matyikám jól viselte az anyanélküliséget és édesen megvárt. Azért a szokásos időben sikerült letenni aludni és sokadik rossz éjszaka után végre átaludta. Reggel mielőtt indultunk felébredt és puszika és már aludt is tovább. Most meg odavan a nővéremékkel vendégeskedni, csak este találkozunk, mert én meg most értem haza, csak épp gyors elolvastalak benneteket. Remélem a jövő hétvége is ilyen lesz, bár akkor nem tudunk hazajönni, mert este is lesznek feladatok, amin kötelező ott lenni. Kép

Ekcéma: Kép Nekem is fel-feltűnik néha Matyin 1-1 kis folt, de a múltkor a szemén volt, ami a doki szerint az és arra Tobradex kencét kaptunk és el is múlt.
Viszont most jött az infó, hogy az egyik kis barátunk,akivel néha együtt sétálunk bárányhimlős. És 1 hete voltak nálunk, úgyhogy... várom mi lesz!

Manga küldtem muffint.

Ini: gyerkőcöknek jobbulást!

<font color="119911">Az élet játéka c. könyvről:"a múlt század közepébe, egy angol protestáns közösség szigorú-praktikus világába vezet Eleanor Porter egykor méltán nagy sikerű gyermekregénye, követve az árván maradt kislány élettörténetét és a játékot, amellyel élni tanít kicsinyeket és nagyobbakat.

Régi sérelmektől megkeményedve és a boldogság gondolatát is elfelejtve éli puritánul egyszerű és hasznos életét Polly kisasszony, a Harrington kastély jómódú úrnője. Napjai átgondolt tevékenységek sorával telnek, magányát csak Nancyvel, a mindenessel és Tommal, az öreg kertésszel osztja meg. Egy júniusi napon azonban megérkezik a kastélyba a kisasszony elárvult unokahúga, Pollyanna, aki jelenlétével felforgatja nemcsak Polly kisasszony, de az egész, szigorú szabályok szerint szervezett kisváros életét is. A Harrington ház úrnője hiába írja elő Pollyannának a hasznos élet szabályait, hiába bünteti meg heveskedéseiért és a szabályok áthágása miatt, a kislány alaptermészetét nem tudja megváltoztatni. Pollyanna ugyanis egy szokatlan - meghalt édesapjától tanult - játékot alkalmaz a nehézségek leküzdésére: megtalálni minden bajban és történésben azt a valamit, aminek örülni lehet.

A mindent legyőző szeretetről szól a regény; az élet feltétlen szeretetéről, amelynek - túllépve az indokolatlan, önáltató optimizmus ürességén - játékszabályait valamennyiünknek tanulni és gyakorolni kéne.
A 10-12 éves gyerekeknek jó szívvel ajánlom figyelmébe."

Nagyon nehéz játék ez, de idővel belejön az ember.</font>

Judit, Buksi és még aki megy: jó beszélgetést, kellemes időtöltést!

Noresz: féléves Máténak puszi a nózija mellé mintkét oldalról!
Búcsúzom, mert a férjuram már mindenfélét rajtam keres és unom, hogy félpercenként fel kell ugrálni.
Zita
zitus

Sziasztok!

A délelőtt folyamán írtam az ekcémáról kb 30 mondatnyit. Majd felkelt Zsófi kisasszony és nyomot egy reset-et. Röhögtem egyet kínomban, majd nekiláttam azt leírni, hogy most írtam nektek egy csomót erre elszállt, és ismét jött egy reset. Akkor már feladtam. Kép Szóval most alszik ismét, úgy hogy remélem le tudom írni, amit akarok.

Ekcéma: 3 hetes volt amikor ártatlan tejkiütések jöttek ki rajta, Dokibácsi pont akkor volt kint, azt mondta ne foglalkozzak vele, magától múlik lehet még csúnyább is esetleg, de hagyjuk békén.
Én hagytam, de egy hét elteltével már igazán csúnya volt, a védőnő akkor volt nálunk és azt mondta szerinte ez már nem tejkiütés, nem tudja mi az, inkább mutassam meg az orvosnak.
A doki megállapította, hogy atópiás dermatitisz. Vele született, belső eredető, öröklött hajlamú ekcéma, ami lehet, hogy azért jött ki mert én allergiás vagyok, vagy szénanáthám van .... stb. NEm lehet tudni. Nemrég mondta meg, hogy az ő körzetében Zsófi volt idáig a 2. legcsúnyább ekcémás gyerek akit látott. Karácsony előtt bőrgyógyászat, ahol testápolót meg szteroidos kenőcsöt kaptunk. A szteroidosat a plakkokra kellett használni, a testápolót meg naponta akár többször is ha száradt a bőre. Kb egy hét alatt teljesen elmúltak, maradt a testápolózás szorgalmasan. De ezt úgy képzeljétek el, hogy a nyakától felfele az arcán, fején, hajas fejbőrön mindenhol sárgás felrakódásos, vöröses, hámló területek voltakKépKép
Tavasszal még egy párszor megjelent hol itt, hol de nem volt jelentős, ha jött a vöröses folt kentük szteroiddal, és pár nap alatt sehol semmi.
Ami létezik szakirodalom mindent elolvastam, tájékoztatókat, prospektusokat, termékcsaládokról olvastam, orvosoknak szóló gyermekbőrgyógyászat könyvet rendeltem (nem kis pénzértKép) stb. Majdnem autodidakta módon bőrgyógyi lettemKép
De ahogy én olvastam a gyerekek többsége kinövi kisgyerekorára.
A szteroid tényleg nem jó dolog, mert sok-sok mellékhatása LEHET, pl. sorvad a bőr ahol sokáig kezelik, vagy öregíti a bőrt, és értágulatot okozhat, mint az alkoholistáknál. De még mindig jobb az - orvosom szerint -, mintsem az ekcémát nem kezelni, mert az sokkal jobban öregíti és sorvasztja a bőrt mint a szteroidos krémhasználat. Az is fontos, hogy nincs két egyforma ekcémás gyerek, ami az egyiknél használ az a másiknál lehet hogy teljesen hatástalan, szóval itt egyénre szabott terápiákat kell alkalmazni. Nekem is ajánlották az Eucerin családot, meg használtuk a gyári szteroidos kenőcsöt (Lipobase-testápoló, Locoid Lipocrem), amit nem a gyógyszertárban kevernek, de valahogy egyik sem vált be. A méregdrága testápolóktól sokkal jobbak az egyszerű kb 100 ft-os gyógyszertási testápolók amit a doki ír, a szteroidos kenőcsnek meg 5% szteroid a többi meg testápoló abban is. Fürdető meg csak szappanmentes hidrofil.
Szóval nyáron teljesen tünetmentesek voltunk,
sehol semmi, de mondta is a doki, hogy erre számítani lehet, mert az UV sugárzás nagyon jó hatással van ez ekcémás területekre. Napozni lehet mértékkel, télen viszont jelentős romlás következ(het)ik be. Hát most mi is így vagyunk, elég makacs területek vannak a nyakán, meg a térdhajlatában, majd lefényképezem.
De ami fontos: A szteroidoktól teljesen eltérő hatóanyagú krém jelent meg most idén Magyarországon is. Ez a protopic kenőcs. A hatóanyaga a tacrolimus amit a szervátültetésekben használnak, hogy a beültetett szerv nem lökődjön ki. Teljesen más alapon működik mint a szteroid és állítólag semmi olyan mellékhatása nincs mint azoknak, de az tudni kell, hogy gyengébb hatóerőssége van.
Kétféle létezik van egy 0,1 mg-os, meg egy 0,03 as. Úgy használjuk, hogy a ekcémás területre a 0,1-est, a többi hajlatra, vagy ahol lehet számítani rá oda meg 0,03-ast. Még nem sokat tudok róla mondani, mert egy hónapig tudtuk használni, utána szólt a doki, hogy ne használjuk 28 nappal megelőzően olyan oltás előtt ami már legyengített korókozós, mert ez szerepel a használati utasításban. Ez biztos csak túlbiztosítás, de még annyira nem tapasztaltak ezt illetően, hogy inkább ne. Most meg még mindig az oltásainkra várunk, de ameddig tudtuk használni tényleg úgy tűnt, hogy használ és bevált. Egy mellékhatása volt: fürdés után bekentem a nyakán és ott égő érzés jelentkezik, ezért első este eléggé nyugtalanul aludt el, fújogattam a nyakát sokáig, de pár nap múlva már észre sem vette. De ezt írja a használati utasítás is, hogy kb. egy hétig ilyen égető, kicsit csípő érzés keletkezhet.
De nagy dolog ez a krém a bőrgyógyászok között, sok orvos kíváncsi rá, mert merőben más mint amit eddig használtak.
Húh, ennyire futja, majd jövök még:

Remélem Alexának meg Vencelkének is elmúlik, úgy, mint nekünkKépKép

Ildi
bpildi

Na megtaláltam:

http://www.hazipatika.com/topics/eczema/experts?exp=1

Tudom, hogy ha arról van szó semmi sem drága de a két kenőcs ára elég húzós, az egyik ha jól emlékszem 8500,- a másik meg 7700, ft volt.

ildi
bpildi

Benéztem, de sehol senki.Kép

Na ezért én is később jövök csakKép

ZitusKép
Én jövő hét kedden készülök egész napra itthon hagyni Zsófit. Ez lesz (lenne)az első, hát nem is tudomKép Biztos kibírná nélkülem, inkább magamnak akarom bebizonyítani, hogy itthon merem hagyni egy teljes napig. De ha rágondolok is összefacsarodik a szívem. Mindig az jut eszembe mi van ha pont akkor jön az, hogy csak a cici, cici és más semmi? Te a jövő héten fogod először éjszakára magára hagyni, vagy már volt ilyen? Hogy bírta?

Na nem tudom. Jövök még!!!Kép

Megint kérdeznék: Kispapi halára nyaggat minden fürdés előtt, hogy kell-e még mosni mindennap a haját. Mert már nem fetreng Kép egész nap hanyatt, hanem közlekedik, tehát akkor miért kell, ha mi sem mossuk? Biztos nem jó érzés neki, meg száraz vékonyka a haja is.Hogy gondoljátok ezt?

ildi
bpildi

ÁÁÁÁÁÁ!

Kezd nekem is üldözési mániám lenni!!!!KépKépKép

Kihalóban a topic!!!!

Na akkor a cici és vízfüggő Zsófi miatt nem aggódom annyira.Kép

HajniKép
A párásító ügyben nem, igazán tudok tanácsot adni, mert nem értek hozzá. De én is úgy hallottam, hogy még az ilyen felső légúti megbetegedésekre is jó a párás levegő, mert nem hagyja a nyálkahártyát kiszáradni.
Egyébként meg van összefüggés az ekcéma meg pl. egy megfázás között. Most mikor Zsófi taknyos lett, előtte már 2 nappal csúnyább lett a bőre. Ha hirtelen jelenik meg rajta arra is lehet következtetni, hogy netalán nemsokára más betegség tör ki rajta. És fordítva is, így van ekcémás babák, sokkal hamarabb kapnak el felső légúti megbetegedéseket. Nekünk ez volt a 3. Kép

De nagyon sok kisgyereknek van ilyen. Nem kell megijedni tőle, semmivel nem másabb szerintem mint egy pattanásos arcbőr esetleg. Ez nem betegségKépKép

Judit&Buksi!
Szóval ÖTYEklub van ma este?KépEjnye-bejnyeKép
Mi meg a gép előtt szakadozunkKépKép

Örülök, hogy meggyógyult a Léna-babád, nagyon kis ügyeske, hogy már álldogál. Számodat elraktam, majd lehetőség szerint felhasználomKépKép

RebiKép
Látod-látod, inkább ide pazarolnád Levi meg Csengus melletti fölösKép energiáidat.Kép
Most is bebizonyosodott, hogy bunkó emberek márpedig vannakKép

Szóval mennék kispapival Pöstre kedden, mert meghívtak minket v.milyen Danubius HOtel, a Margitszigeten van. NA oda. Szállodabemutató meg ebéd. És nem tudom, hogy itthagyjam-e a gyerekem vagy seKép Még kéne addig egy téli cipőt is vennem, meg kiszámoltam, hogy így, hogy most nincs autónk a vonatjegy kettőnknek kb 13 ezer ft-ba kerülne hát nem tudom megéri-e. De olyan jó lenne egy év után végre kettesben lenni egy kicsit. KépKép

Na még átgondolom..

Jöjjön már ide valaki!!!!

Ildi
bpildi

HellóKépKépKép

Azt hittem mire elküldöm már levél-hegyek tornyosulnak előttem.

Sebaj, hátha még ma sikerül a haladó felhasználók sorába lépnemKépKépKép

Dejó kedvem van ma este!!!!!

ildi
bpildi

Én pusszantalak,csak hogy ne legyen üldözési mániád Kép!!!!!!!!!

Jó éjt!
kisbuksi

Én is csatlakozom a pusszantásodhoz Ildi és nagyon köszi az infókat! Kép Ez az ekcéma.hu nagyon hasznos okosságokkal van teli.
Többre most nincs energiám, jó éjszakát!
tigribigri

Sziasztok! Kép

Nelli, jót nevettem a pirítottgrízestésztádon. Kép De csak azért, mert én sose főzöm mert úúúúúúúúútálom. Ezért aztán a család se eszi. Kép

Ines, jobban vagy már? Hanna? Oli? CD-k: nem írnék listát, sok van. Gyerekdalok is meg mesék is. A Baba zene 1, a Süss fel nap is, Gryllustól meg a Családi kör, Csigahéj, na meg a Dalok óvodásoknak.... Ha érdekel, átküldöm a listát. Kép

Orsko, gratula a fogacskához na meg az álldigához!!! Kép

Zitus, a te kereszted se semmi ... A könyv érdekes lehet. Az indiai képeket nálam meg tudod nézni, mikor Bp-re jössz. Kép Mivel tágítják a fejed?

Buksi, dalügyben nem írtad, hogy mi van meg/kellene. Amúgy meg előre itt ne hálálkodj, mert nem Te kapod, hanem Vencel. Kép Ráadásul ki tudja, lehet nem is tetszik, vagy nem sikerül, vagy mittudomén ... O
Írhatnál részletesebben más témákról is a gyermeknevelést illetően. Nekem tetszik, hogy így összeszeded. Kép
Fotó Kép

Ildi, hiszti-ügyben nem tudom mit tégy. Én hagyom, hogy lenyugodjon. De nagy hiszti nálunk sem volt eddig. Kopp, kopp, kopp.
Tojásos nokedli Kép (Pszt, elárulom, múltkor én bele felejtettem el tenni. De mivel tejjel csináltam, az is összefogta. Kép)
Mi is csak vizezünk. Ill. néha szájöblögettünk kis narancslével. Eddig tán 2x. Kép Képek Kép
Hajmosás: én nem mosom minden nap samponnal. De vízzel leöblítem, merthogy a kezével kaja közben összekeni. Kép

Hajni, Alexa Kép De a te jányod legalább csak azon a kis szőnyegen tépked. Látnád néha nálunk a lakást. Kép
Párásító: nálunk melegpárásító van, az gőzt fúj. Apa ezt hozta, de ne kérdezd meg miért, mert nem tudom. Kép A hideg meg csak olyan, mintha gőz lenne. De múltkor valami ultrahangosat reklámoztak a Mega Toysban.

Noresz, félidős Máténak gratula, és kívánok további szép cseperedést!

Bogi, nődögél? Sze az a dolga! Kép Gratula!!!

Ági, húha, mégiscsak DózsaGyörgyöt kell játszani Danival? Kép Szorítok, hogy hamar túl legyetek rajta!
Kézműves szakkörbe beneveznék üvegfestéssel, de majd csak jövőre. Addig viszont szívesen nézlek Titeket. Kép Van vagy 10 tormás üvegcsém, amibe fűszereket tartok. Na azokat szeretném kidekorálni. Csak legyen már meg a bútor, mert addig valahogy nem indul be a fantáziám.

Tünde, lényeg, hogy végre jelentkezel. Kép Ja és jó sokáig olvasol. Kép

Noi, hát te is???? Istenke éltesen sokáig!!! Kép

Judit, örülök, hogy Léna meggyógyult! Esti elalvás: legalább kipihened magad! Kép
Ötyéről lemaradtam ... Kép

Rebi, fel a fejjel! Szegény Levi Kép

Manga, de jó hogy Te is előkerülsz néha! Kép Összehozhatnánk egy sétát, most, hogy majdnemszomszédok vagyunk. Kép Volt valahol muffinos oldalam ... pill ...
http://x3.hu/freeweb/frameset.x3?user=/receptek&page=/m-index.htm
na ezaz, itt mindenfélét találsz. Én ebből sütök. Kép

Közben frissítettem, s látom nem csak én vagyok még fenn! Kép Mars az ágyba kispapik mellé, csajok, én is azt teszem! Kép

Pussz és szép vasárnapot, 1. Adventit ... meg lehet gyújtani az 1. gyertyát a koszorún. Ugye?

Boró
femõke

Sziasztok!

Boldog első Adventot! Én tegnap sütöttem két fajta karácsonyi sütit, gyergyák, pipázó bácsi(füdtölgő) előkerültek.
Hanna nagyon élvezi.

Buksi, Judit!
Remélem jó volt a gyerekmentes taláékozó, jó lett volna ott lenni.

Ildi!
Utazatok, az az egy nap kettesben mindent megérKép

Boró!
Köszi, van még egy kettő Halász Judit is, de a Hanna főleg a német dalokat szereti hallgatni. Nyilván azért, mert én is azt éneklem neki. Da azért magyar dalokat is tud.

Magunkról annyit, hogy Hanna és Oli is elég rendesen elkapta azt a virust ami mostanság van.
Oli éjszaka rengetegszer ébren volt, már inkább ülve aludtam vele a kanappén, mert úgy jobban kapott levegőt.
Hanna is elkezdett köhögni, elég schleimos, reggel ki is hányta a tejet a schleimmal együtt.

Buksi!
Emiatt a betegség miatt viszont még elég kérdőjeles a csütörtök, pedig nagyon-nagyon szeretnénk menni.
És Vencel szülinapi ajándékát szetetnénk személyesen átadniKép

puszi
Ines

Kép
ini

Ezt a gifet képzeljétek el egy gyergyával égve, úgy, hogy csak 4 db gyertya van a koszorún. Jobbat nem találtamKép
ini

Sziasztok!!
Természetesen miután elszállt a hozzászólásom, nem tudtam újraírniKép

Vagyok-vagyogatok. Ma egy kicsit sűrű lesz a napunk, de majd megpróbálok bővebbn is írni!

Ne legyen senkinek sem üldözési mániája azért, mert nem írnak az emberkék!!!Kép

Ini!
Nagyon szép az adventi koszorú!!!KépKépKép
Még akkor is ha máshogy kell elképzelni!!!KépKépKép

Puszi!
Emőke+Pocak

hicudzsi

Hisztivel kapcs.Kép
Mi már nagyon kikupáltuk magunkat belőle.
A következetesség a kulcsszó.
Pl. a gyerek elkezd hisztizni mert nem kap csokit, vagy édességet. Nem szabad adni neki. És- sajnos ez a legnehezebb- figyelmen kívül kell hagyni a hisztijét.
Nagyon kedvesen beszélni vele, bevinni a szobába, hogyha esetleg a hanyattvágódás a kedvence, akkor nehogy megüsse magát és leülni vele szemben, várni, hogy megnyugodjon. Általában lehiggadnak - mondjuk ez több órának tűnik, de nem az!!!Kép Én általában arról duruzsolok neki, hogy miért nem kaphatja meg ezt vagy azt, és, hogy mennyire szeretjük és, mennyire rossz látni, hogy ez neki ekkora frusztrációt okoz.
A hisztik vége általában az, hogy belemászik az ölembe, és akkor mehetünk is vissza a knyhába dolgozni. Elővehetem a csokit és nem üvölt érte!Kép

Szerencsére ez nem sokszor fordul elő, de pl. nem tudom emlékeztek-e, hogy régebben panaszkodtam arra, hogy nincs el egyedüla szobában, most már eljátszogat úgy egyedül, hogy nem kell 10 cm-re ülnöm tőle, hanem ha ki-kimegyek, takarítgatok, pakolászok akkor sem sír, csak játszogatKép Néha kijön utánam, lecsekkolja, ott vagyok-e még és még sorolhatnámKép
A tilos dolgok nálunk inkább el vannak pakolva, minthogy állandóan kivegyek mindent a kezéből! Mint Buksiéknáél, alsó szekrényekben törhetetlen dolgok, azokat kipakolhatjaKép
Ha netén pénzdarabot talál, azt már oidanyújtja, ha szépen elkérem tőle!

Régen nagyon megijedtem, ha kiréntotta a dugót a konnektorból és sivítva rohantam oda, hogy: Jajj ezt nem szabad.
Akkor szegénykém ő is megijedt és sírtKépKépKép
Most szépen odatérdelek mellé és elkérem tőle, ő oda is adja.

Szóval az a jóhírem, hogy a hiszti kezelhető!KépKépKép

Bocs, a szómenésértKépKépKép

PUSZI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Emő+Pocak

hicudzsi

IniKépKép

Tegnap elfelejtettem és nagyon bántKép

Jobbulást kívánok a beteg gyermekeidnek!!!!!

KépKépKép
bpildi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?