Új privát üzeneted érkezett!

Zsófi: honlapon megvannak telefonszámok hivd fel dm(ek)et én is multkor mikor már akcio vége volt odatelefonáltam h ne menjek potyára söt már raktak is nekem félre :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


lemaradtsm mi van Emmával???

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Timi: ügyik vagytok :wink:
Móni: mi is még cumisüveg ez már szertartás :oops:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 

 
 

húúú csajok

teljesen kész vagyok

Laura egyáltalán nem hajlandó enni semmi főtt ételt, 2 kanál talán lemegy, a következőket már bekapja és 1-2 rágás után öklendezi ki,
csak bohóckodik az etetőszékben, feláll, stb

és asszem vége a tápszer ivászatnak is részéről, semmilyen formában nem hajlandó inni, beleszagol és eldobja, feles tejjel sem issza,
tiszta tejhez öklendezik, és fofik is ráadásnak
másik üveget is próbáltam...
eddig ez vigasztalt, hogy a tápszerben van mindenféle vitamin és az bekerült a szervezetébe, és most már ez sem lesz :cry: :cry:

gőzöm nincs mit csináljak

ez lehet a fogától is vajon? felül jön neki hátul, egyik oldalon már kinn van, a másikon csak dudorodik az ínye,
az lenne a legjobb hír számomra

sajnos most csak nyafogni tudok

Móni
KépKép
reunion
 
 


Móni: Alexa sem eszik, amikor jön a foga, most is ez a helyzet. Éhen halni nem fog. Én már feladtam a küzdelmet, egyszerűen nem eszik és kész. Eszik helyette rengeteg gyümölcsöt, ma is végigette a fáink jelenlegi kínálatát: kukacos cseresznye, hússal töltött meggy, málna, éretlen szilva. Megevett egy joghurtot, az ebéd milánóiból csipegetett-amit felcsippentett, azt el is dobta. Ez van, majd eszik ha éhes. A tejet és tápot viszont issza szerencsére. Macikávéval próbáltad a tejet adni nekik? Enyémek imádják, pedig a 2,5 dl-hez 1 kis tk-al teszek csak.

Babus: Törpi hívott ma délután, mert Emmát baleset érte és szétnyílt a fejbőre, mint Hangának a szemöldöke, de ezt csak később tudtam meg, mert akkor nem tudtam felvenni a telefont. De ügyesen megoldotta és nem vészes, ahogy elmondta, csakhát ez mindíg ijesztő egy szülőnek.

Törpi: ugye megnyugodtál?! Nem fog látszani, pláne a hajtól! Hangának a szemöldöke fölött viszont maradandó a heg és elég látványos, majd meglátod! Pár év és azon fognak versenyezni kinek van több és "szebb" sérülése! Csak mi éljük túl! :wink:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Törpi,jajj,gyógypuszik Emmának!Gyere majd,hogy mi történt :roll:

Móni,nekünk is vannak ilyen időszakok,próbáld meg a kedvenc ételeit adni,már ha van ilyen,esetleg üveges bébiételt,enyémek most nagyon finomnak tartják :evil: paprikáskrumpli virslivel mindig bejön nekik,bár nehéz már régi krumplit kapni,krumplipüré is sláger,ma tejfölös csirkepörit csináltam nekik combból,de apróra vágtam a husit,és rízzsel csak úgy falták.Hátha találsz valamit ami bejön neki.De biztos pár nap alatt rendeződik,ahogy elnéztem őket nem kell félteni,van ott husi :D Oltás mikor lesz?Vagy volt már?Védőnő mit mond?

Ja,én még arra jöttem rá,hogy délelött ha csak egy kis almát kapnak,akkor jobban ebédelnek,meg az ugye savat csinál,és éhesebbek is lesznek.

Babus,éljen a buli!hát a pihenés már tényleg nem a régi :lol:

Timi,ügyik a pohárral :D én még tartom a végét :oops: nekünk most a szívószálas üveg a sláger.

KépKép
noba
Budapest
 
 


Jó reggelt!

Timi,csütörtök milyen nektek?

KépKép
noba
Budapest
 
 


Törpi: gyogypuszik Emmának :wink:
Móni: ne izgulj nagyon igaz amit Timi irt :wink: bizti a foga :wink: (de nem értem miért izgulsz sztem is olyan jol néznek ki, mármint egyáltalán nem soványak :wink: )

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Nyulasz: csütörtök szuper! Várunk benneteket! :D

Én a husit mindíg apróra vágom nekik :oops: Tudom, hogy már nem kéne, de Manó akkor ennyit sem enne, mint most.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi: ha ugy megeszi miért lenne baj? én is felvágom még :wink: a virslit eszik csak nagyban :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Babus: na de én olyan apróra vágom, hogy a 10 hónapos rokonbaba nagyobb falatokat eszik, mint az én nagy lovaim! :lol: A virslit az enyémek is nagyban eszik, elvágni csak azért szoktam, hogy előbb hüljön, mert nem bírják kivárni. :lol:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Sziasztok!

Csak bekukk, jól vagyunk. Túl a 18 hós oltáson, nem volt semmi gond vele. Nem beteg senki, csak kis nátha bújkál hol ebben, hol abban, de inkább a lányok fáznak meg, ha alul öltöznek ilyen hülye időben. A spejz ma lesz berendezve, két hét múlva kezdik a fürdőszobát szétverni. Alig várom :?
Srácok sokat nyígnak, megy a hatalmi harc (lányok között is sajnos :( ). Gergő tisztán mondja, hogy anya, sokat emleget, hihetetlen anyás még mindig. Bálint elvan nélkülem. Kezdtem neki a tejet adni. Egyenlőre fél tápszer, fél tej, de semmi baj a pocakkal, így ha elfogy a tápi, megy simán a tej. Megissza! Gergő továbbra sem preferálja a tejet. Bálint szókincse még mindig EZ, AZ és némi HITA-PAITA, néha mintha dudorászan ezt azt (csiga biga, brum-brum Brúnó... stb). Ja hintázni sokat szoktak idebent. Tegnap Gergő leesett csak picit a kinti lépcsőről, és már Bálint is felment tök egyedül, úgy hogy észre se vettem, úh tegnap apu meg is csinálta a lenti feljárat elzárását is egy kapuval.
Na kb ennyi jutott eszembe. Megyek tortát kenni krémmel, mert férji ma 34, aztán ez nálunk szokás, mióta megismertem, hogy sütök neki tortát. Este meg oda adjuk. Remélem ízlik majd neki!

Szép napot mindenkinek, bocs hogy nem tudok aktívabb lenni, de alig jutok ide! Most is máshol kéne lennem...

Kata
labkat
 
 


Kata: Boldog Szülinapot Apának :wink:
Timi: nemmindegy mithogyeszikmekkorátmikor :lol: ??? :wink: csak a gyereknek jo legyen oszt kész :lol: :lol: :lol: virslit én hidegvizzel hütöm :lol: :oops:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Kata: szépen haladtok. Boldog szülinapot apának! Én reggelente már egy ideje arra ébredek, hogy Alexa énekli, hogy "hiiinta taiiinta". :D

Babus: dehogynemmindegy! :lol: A nyaralástól kissé félek. Remélem lesz elég etetőszék az étteremben, na meg a diszókodást jól tűrő személyzet és más vendégek! Az ebédet még nem tudom hogyan oldjuk meg, lehet üveges lesz a szobában, csak ott ugye nincs etetőszék, vagy sültkrumpli a büfében aztán vacsira meg rendes kaja lesz úgyis.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Sziasztok,

na, gyors jelentés Emmáról. Nagyon szépen köszönjük a puszikat!!!!!! :) A kisasszony bujkált a nappaliban a dohányzóasztal alatt, és kicsit korábban akart felállni, mint ahogy az asztal véget ért volna. Amúgy egy viszonylag könnyű ikeas papírasztalról van szó, így kicsit érthetetlen számunkra a dolog, de épp a koponyacsont alatti lágy részt sikerült bevernie, valószínűsíthető vmi vékony ér lehetett ott, mert krimibe illően sok volt a vér :shock: Egy másél centi széles 2-3 millire szétnyílt sebesülést sikerült beszereznie aranyomnak. Hősiesen tűrte sz ellátását és azóta sem fájlalja, csak mikor este új kötést tettem rá, akkor volt egy kis visítás.

Timi, nem SOS volt a telefonhívás oka, tehát már ellátás után hívtalak, csak nem voltam benne biztos, hogy jól tettem-e, hogy otthon maradtam vele és nem vittem a sürgősségire. Aztán közben a mentős is megnyugtatott telefonon, hogy a dugig lévő sürgősségin sem varrnák össze - ahogy Te is mondtad - csak max jobban össze tudják húzni, ami a gyerek nagyobb kínzásával is járt volna. Igaz, nem lesz most olyan szép a kis tarkója, de legalább visszatartja majd attól, hogy kopaszra vágassa a haját tinédzserként - ahogy ezt már megbeszéltük :wink: :lol: :lol: :lol: Szóval semmi lelkiismeretfurdalás, beszéltünk, amint volt alkalmad rá!

Nyuszi, nekem is csak az apróra vágott husit eszik meg. Nem csoda, szerintem nekik az nagyban még száraz. Majd később már talán könnyebb lesz. Tudod, az érettségin :wink:

Móni, két ilyen babát is ismerek, akik egyszerűen egyszer csak nem fogadták el a tejet, tápit. Igaz ők már közelítettek akkor a 2 évhez. Az egyik épp a keresztfiam, azóta nála már működik a kakaózás reggel-este, de hagytak neki szünetet, felesleges volt tukmálni, ami nem ment. Később meg megitta és azóta is.

Babus, jaj de megértelek ezzel a bulizás dologgal. De aztán igaza van Timinek is, én ebbe bele sem gondoltam :oops: Ettől függetlenül szívem szerint már csak akkor lépek ki itthonról hosszabban, ha tudom, hogy reggel nem nekem kell a csajokat ellátnom. A szombat éjszaka - vasárnap reggel nem pont erről tanúskodott, de kelnem kellett, mert apa meg abszolút nem tudta kinyitni a szemeit :lol: Lassan meg kéne tanulniuk a nagyiknál aludni a gyerekeinknek, nem?

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Timi, enyémek egy évesek voltak, mikor kórházba kerültünk, valamint pár hónappal idősebbek a tavalyi nyaraláskor. Nem volt etetőszék. Futva ettek, illetve egy ideig okosan elüldögéltek az ölünkben. A déli kajáltatás nem lesz szerintem Nektek nagy kihívás a szobában, akár üveges, akár a büféből felvitt kaja lesz a menü. Az éttermi már bonyibb lenne nekünk is, de kedvenc könyvvel, egyéb játékkal lehet még talán próbálkozni. Csak tipp :oops:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


De egy ikeas széket tudok Neked vinni kölcsönbe is oda, bár el nem tudom képzelni, hogy egy ilyen nívós szállodának ne legyen az étterme felkészülve etetőszékekkel.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Timi: kérdezd meg a széket bizti meg tudják mondani, nekünk most itt a panzioban is mondták h hány van :wink:
de ha vészhelyzet van tudok kölcsönadni 2 asztalra tehetöt :wink: (tudod ami kis helyet foglal :wink: )
Törpi: hüha :cry: örülök h jobban :wink: hát nálunk nagyiknál alvás csak akkor lehetséges ha megtanulnak majd nem legurulni egy nagyágyrol :oops: juj már nagyon kéne nekik pedig :oops: de Apa is csak mondja h intézi aztán meg nem :evil:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Babus, Nektek akkor még nem jöttek meg a nagylányos ágyak? Én a leesésgátlóval számolok, ami ugye átrakható más ágyra is. De a nyaralásnál bajban vagyok még, nem tudom, mi legyen, mert nem hiszem, hogy az ottani ágyakra rászerelhető lenne :?

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Törpi, Babus: köszi a székfelajánlást, asztalra szerelhető van nekünk is a mamánál, lehet el is visszük, bár kétlem, hogy a szállodai szobában olyan asztal lenne, amire rögzíthetnénk, az étteremben meg biztos van, elvégre gyerekbarát a szálloda. :wink: Meg ahogy írtam, éhen halni nem fognak! Csak ezt én is hajlamos vagyok elfelejteni. :lol:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Törpi gyógypuszik Emmának, gondolom a vérzés nagyon megijeszthetett


Mi nem bababarát szállóba megyünk Szlovákiába, úgyhogy végképp fogalmam nincs mi lesz ott velünk
Babus lehet majd én kérem kölcsön a széketeket oda ha nem baj

Ma tescoban voltam délelőtt csajokkal, éhesek voltak tutira, mert a kiflit lopkodták, meg szedték szét, persze ettől függetlenül nem ettek alvás előtt, viszont vettem gyümölcsös milumil 3-at és Laura megivott 1 decit alvás előtt az ágyában :lol: :lol: hurrrá
Rewmélem tényleg fog ez változni akkor

Mikor csajok aludtak, valami balhé volt itt előttünk, kiabáltak emberek, meg rendőrt hívtak, és én meg becsuktam az erkélyajtót hogy nehogy felébredjenek
később kiderült kiesett egy kisgyerek az ablakon a 4. emeletről, (onnan ahol a beteg ikrek laknak)
nem tudom mi történhetett, biztos benne lesz a híradóban

Móni
KépKép
reunion
 
 


Móni: naná persze h kölcsönadom :wink:
na lehet az izes tápi bejön akkor? ez eszembe se jutott :oops: :lol:
jesszum :shock: :shock: :shock:
Törpi: de ágy megvan (pincében) csak a szivacsot kellene intézni nem nagy ügy csak el kell vinni félbevágják raknak huzatot és hazahozni, lehet lebeszélem mikor megyünk vissza nefrologiára akkor ugyis itthon marad Apa :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Babus! Köszi

Na este is ette L a gyümis tápot, 150 ml ből csináltam, és 30 40 ml-t hagyott "csak" meg, de azt is csak azért, mert Réka abbahagyta az evést, és neki is muszáj utánozni a tesót :evil:

este bevittem őket az ágyukba lefeküdtem melléjük, (már működik ez is, végre nem kell kézben ringatni őket),
ma először meséltem nekik csak úgy kútfőből, és végighallgatták (ilyen még nem volt, mindig meddő próbálkozások voltak)

L a végén hasra vágta magát és aludt,
Réka meg végig ült, és a maradék tápot szipkázta, aztán ő is szó nélkül aludt
apró örömök :D :D :D

Móni
KépKép
reunion
 
 


Timi,szerintem is a szálloda éttermében lesz bőven szék,a szobában meg felültetitek a rendes székre őket,odahúzzátok az ágyhoz,és úgy etetitek őket.Mi alsópáhokon nem is vettük igénybe a bekészített etetőszéket,mert így is tök jól ettek.Csak a melegítési lehetőségre kérdezz rá,mondjuk lehet tápihoz vízforraló nem ártana,vagy micro,esetleg hívd fel őket,hogy van-e.

Móni,na végre,látod apró örömök is örömök :D
Mi lett a gyerekkel?Nem láttam a hiradót :roll:

Törpi,hű,a vér miatt én is nagyon megijedtem volna :shock: Hogy van a kis buksija?

Lkata,boldogat Férjnek! :D Torta ha nem ízlik küldheted :lol:

KépKép
noba
Budapest
 
 


Móni: :D

Nyulasz: a vízforralót valószínű bedobom és viszem, melegítési lehetőség van, csak nem a szobában. Így viszont lehet, hogy reggel a tej helyett tápszer lesz és ki sem kell menni akkor a szobából.

Épp ma küldték emailben, hogy milyen extra programok lesznek azon a héten. Éjszakai fürdőzés latin zenével, egyik nap gyerekprogram. De nagyon várom már! :D

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Móni: na látod :wink: ügyik vagytok :wink:
én csak neten olvastam azt irták szerencsére nem lett nagy baja kisgyereknek mert fára esett :(
akkor szoljál majd elötte h összeszervezzük a talit :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


itt brutál szél volt délután :? gondoltam itthon maradunk végre haladok az itthoni dolgokkal :oops: na haladtam de persze már semmi nyoma :? de iszonyat hétördögök voltak :cry:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Jó reggelt!

Babus,brutál szél?Nálunk elég jó idő volt :roll: fél8-ig a kertben voltunk.

Timi,akkor bébiőrt ne felejtsd otthon :D

KépKép
noba
Budapest
 
 


Nyulasz: igenigen nagyon fujt :?

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Jó reggelt!

Nálunk is egész jó idő volt, illetve borongós, meg most is. Lóg az eső lába. Úgy nézem idén sem lesz igazi nyár! :(

Nyulasz: viszem! :D Krisztián is mondja, hogy dehát a gyerekektől nem tudunk lemenni. Mondtam is egyből, hogy szerinted miért vettük a bébiőrt?! :wink: Jöttök holnap?

Tegnap nem uzsonnáztak a csajok. Tejszelet nem kellett, gyümölcs szintén. Anyós elvitte őket sétálni, meg magához és mivel nem uzsiztak jól be kölesgolyóztatta őket vacsi előtt, mondván nem ettek uzsonnát. Na ere mondtam, hogy így meg vacsit sem fognak. Meg hívtam telefonon, hogy most már hozza őket haza, mert kaja van, de hiába, mert a telefont azt nem vitte, kint sétáltak az utcán. Mehettem értük. Mondtam neki, hogy legyen szíves a telefont magával vinni, ha nála vannak a lányok. Jól megsértődött. De most ti mit csinálnátok? Hiába mondjuk neki, hogy ne tömje a lányokat, mert főétkezéskor nem esznek, nem kell nasizni folyton, az hogy nem érem el, meg.... :twisted: Így hogy a fenébe hagyjam rá a lányokat? Pedig már én is gondolkodtam azon, hogy lassan ott alhatnának próba képen. :?

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Reggel fél6-kor keltem,hogy korán ébresztem őket,mert délben le akartam tenni őket aludni,mert délután megyünk Szentendrére,ha apa időben hazaér.Itt sakkoztam,hogy mivel járok jobban,korábban kelnek,alszanak kicsit,és talán 2 körül hazaér apa és indulunk,de féltem,hogy hátha nem lesznek hajlandók elaludni hamarabb,mert mostanában haladunk a fél2-es alvás felé,végül nem keltettem őket reggel,most 8 után ébredt Bada,így viszont ébren kell kihúzni indulásig,és alszanak az autóban...remélem...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára noba 2011.06.29 21:01-kor.

KépKép
noba
Budapest
 
 


A bátyám tegnap itt volt,pucolja késsel a barackot,levág egy darabot nekik,és a kés hegyére tűzve nyújtja feléjük :shock: :evil: :evil: :evil:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára noba 2011.06.29 21:00-kor.

KépKép
noba
Budapest
 
 


Nyulasz: :lol: bocsi, csak jó látni, hogy másnál sem fenékig tejfel a rokonság! Késhegy: nagyapám így tanított meg dinnyét enni, soha nem vágtam el a számat és a mai napig úgy szeretem a dinnyét enni, anyám meg folyton veszekedett velem. :wink:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Szentendrén ezer éve nem voltam, talán még amikor K-val randizgattunk, akkor voltunk ott sétálni.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Kés dolog nekem is ismerős, apám még a levest is késsel enné, ha megmaradna rajta, és folyton a kezében van, mikor a csajok ott sündörögnek körülötte :twisted: :twisted: :twisted:

Móni
KépKép
reunion
 
 


Laurára ma ráesett az étkezőben lévő szekrény üveges ajtaja, amíg én kivettem valamit a konyhaszekrényből
szerencsére nem történt semmi baj

kérdés számomra, hogyan főzzek, miközben ők kinyitnak, széthordanak mindent ami mozdítható
és hogyan foglaljam le őket, ha ezután a időmet azzal töltöm, hogy pakolok utánuk ha nem akarom, hogy szemétdomb legyen a lakásból

egy könyvben most azt olvastam, hogy ne hagyjuk a gyereket randalírozni, meg pakolni, hanem tanítsuk meg egyedül játszani arra az időre amíg nekünk dolgunk van
az én gyerekeim egy másodpercig sem képesek egyedül játszani, csak a mi dolgaink szétpakolásával tudják eltölteni az idejüket

Móni
KépKép
reunion
 
 


Móni: szekrényzár és adj nekik 1-1 edényt és fakanalat. Enyémek szoktak úgy segíteni, ha már nem bírom távol tartani őket, hogy odaadok valamit ami már nem kell és ők viszik vissza a kamrába, vagy kidobják a kukába a szemetet, vagy bele a mosogatóba. És bizony tényleg fontos az egyedül játszás. Enyémek ebben egész jók szerencsére, de mi elejétől kezdve így szoktattuk őket.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


hát én valamit nagyon elrontottam azt hiszem

most is itt ülök magamba roskadva és bőgök, annyira kiabáltam Laurával,
mikor tiltásom ellenére felállt az etetőszékben, és a képembe vigyorogva hol egyik hol másik lábát tette fel az asztalára

enni persze egy falatot sem evett, mikor kivettem a székből és bezavartam a szobába akkor meg annyira sírt, hogy a szívem szakadt meg

a vége persze az lett, hogy mindkettőt raktam be az ágyába aludni, de szegény Réka meg még evett volna szerintem, mert reggel nem itta meg a tápot, és csak egy negyed banánt evett délelőtt

Móni
KépKép
reunion
 
 


Timi! nektek volt karámotok? és ott egyedül lehettek, mármint egyedül játszottak

nálunk még egy járóka sem férne el a lakásban, így minden másodpercben volt valaki mellettük, hogy ne mozdíthassanak semmit ami veszélyes lehet rájuk

ha edény van náluk, akkor elejtik vagy földhöz csapkodják, és feljön az alsó szomszéd nyanya

de légyszi írjatok még tippeket, mit lehet velük kezdeni

a könyvnézegetés is úgy zajlik legtöbbször, hogy Réka hozza a könyvet, mutogat én mondom mi micsoda, Laura meg odajön és elveszi a könyvet. Réka hoz egy másikat, akkor L megint jön és azt is elveszi
ha nem adom, akkor meg elkezd sírni
Katasztrófa
ezzel sem tudok nagyon mit kezdeni, mert Laurát nem érdeklik a könyvek, tehát nem tudom bevonni, ha mégis akkor kitúrja a Rékát, hogy csak ő lehessen a könyv előtt

Móni
KépKép
reunion
 
 


Móni: alsó szomszéd nyanya jöjjön föl és foglalja le addíg őket, vagy vegyen füldugót. Hidd el, a füldugót fogja választani! :wink:
Én átlag félóránként üvöltök valamelyikkel, mint a sárkány, ezért ne bőgjél! Lelkiismeret furdalásom persze nekem is van, de van, hogy nem megy másként. Enyémek mostanában folyton felállnak az etetőszék tálcájára, onnan meg vetődnek a nyakamba. Jó móka, mert csak két kezem van és egy nyakam, viszont így nagyon veszélyes a két gyerek. Hagyod őket egyedül enni? Az nem köti le őket annyira, hogy gyorsan pár kanállal bekanalazz a szájukba? Ha enyémeknek nem használ a szó meg a fenékrecsapás, akkor nem veszekszem, mennek éhesen aludni. Illetve tuti nem éhes, ha nem eszik és helyette szórakozik. Amelyikkel nem bírok, az eltolom és szépen etetem a másikat. Addíg a rosszcsont gondolkozhat (jobb esetben), hogy még akar-e enni, ha utána sem működik együtt, akkor nem eszik, de nem eszik a következő étkezésig semmit. Nincs nasi, nincs egy falat valami, semmi, csak víz.
Ha Laura nem akar enni, rakd be az ágyába, etesd meg Rékát rendesen és vidd őt is utána, azt' jóccakát.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Móni: nekünk járókánk volt, meg ajtórácsunk, de nagyon rég levettük. Ekkora lovakat már nem lehet így korlátozni. Szabadon mennek a lakásban, igyekeztünk minden olyasmit elrakni, ami rájuk nézve veszélyes lehetne, de már mindenhová feljutnak, úgyhogy van 1-2 fejreesés, koppanás és szépen megtanulják, hogy mit lehet és mit nem. A "nem szabad" mondat egy nap milliószor hagyja el a számat, szerintem minden második hozzájuk intézett mondatom ez.
Nálunk Alexa a könyvmoly. De szó szerint. Én úgy szoktattam őket, hogy ha könyvet néznek, akkor le kell ülni a kanapéra és amikor mindkettő ott ül, akkor kapnak 1-1 könyvet, ha én éppen nem érek rá. Ha ráérek, akkor közéjük ülök, ölemben a könyv, mindenki jól látja mi van benne, ők mutogatnak, én mondom, Hanga ha megunja otthagy minket és keres valami más elfoglaltságot.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi akkor etetőszék jó móka mindenhol :twisted: :twisted:

Móni
KépKép
reunion
 
 


a legszebbet nem is írtam
mi a babakocsit az autó hátuljában tartjuk, és gyalog megyünk le az autóig ha menni akarunk valahová bkocsival

tegnap mikor visszaértünk babakocsis túránkról csajokkal, nem mertem visszatenni a babakocsit az autóba, mert akkor balhé lett volna a kismotor miatt ami szintén az autó hátuljában van
gondoltam megkérek valakit, segítsen felvinni a babakocsit azon a 10 lépcsőfokon, ami a lifthez vezet
a játszón idősebb nők voltak főleg, így inkább kiszúrtam egy fiatal csajt hátha neki nem megterhelő emelgetni a bkocsit
hát a világ összes fájdalma kiült az arcára mikor megtudta mit kéne csinálnia gondoltam köszi ... milyen segítőkészek itt az emberek

aztán végül az egyik néni odaszökellt, hogy majd ő segít,
de olyan öreg volt meg vézna, azt hittem nem fogja elbírni,
a végén még én éreztem magam kellemetlenül, hogy egy idős néni emelgeti nekem a kocsit 2 gyerekkel

tök jó helyen lakom


a másik,

a kislányról nem tudunk semmit, aki kiesett az ablakon, szerintem nincs nagyon nagy baja, mert a fák megfogták mielőtt leesett a földre

de mikor este jött haza apa, a szomszéddal jött fel a liftben, és ő mondta, hogy itt az emberek azt pletykálják, hogy a gyereket az anyja dobta ki az ablakon

hát komolyan tényleg utálom ezt a helyet
ezt sok türhő parasztot akik itt vannak

Móni
KépKép
reunion
 
 


Timi,nekem unokatesómék laknak Szentendrén,múlt hétvégén mentünk volna szülinapozni a fiúkhoz,de beteg lett,így végül ma megyünk,mert pénteken már indulnak nyaralni,és pont ma van a szülinapja.Érdekes így hétköznap tartani,de máskor nem tudjuk.

Nálunk például az sem tuti,ha bohóckodnak,hogy nem éhesek,mert ha elviszem a kaját,akkor sírnak,hogy hami,hami...esznek megint pár falatot,majd megint bohóckodás,újra elteszem a kaját,megint sírnak,és nincs szívem az éhes gyereket bevinni aludni,mondjuk egyszer már megtettem,érdekes,el is aludtak,és bő két órát,mondjuk úgy ébredtek,hogy "ebédebédebéd" :lol: pedig jobban járnék ha erős lennék,és máskor is ezt csinálnám :roll:

Móni,gyerekzár van nekünk is mindenen,így macerás főzni,mert hol innen,hol onnan kell kivennem valamit,és nyitogatni-csukogatni,de külömben ők is szétpakolnának.

Kiabálás,utána sírás ismerős,nálunk már nem jön be,mert olaj a tűzre,és csakazértis csinálják,elmondom,hogy leesel,és beütöd a buksid,és fájni fog,és leültetem százszor,meg leveszem a lábát százszor az asztalról,most már elég jól működik,és az esetek nagy részében nem kell csak 1-2x mondanom.Anyósom mondja mindig,a gyerekekhez nagy türelem kell...de milyen nagy!Mondjuk neki van is,néha csodálkozom is rajta,ez nagyon pozitív benne!Én meg igyekszem,no nem mindig sikerül,de alakulok.Ja,meg szoktam mondani,hogy világgá megyek,néha el is indulk kifelé,akkor azért megszeppennek :lol:


Ilyen direkt rosszalkodjunk ebéd közben szituknál még az jön be,ha szólok 1x,aztán elkezdek valamiről beszélgetni velük.Ez eltereli a figyelmüket,mert igazából unalmukban csinálják sokszor,unalmas egy helyben ücsörögni,na és ilyenkor megkérdezem,milyen volt a játszón,mit csináltak,kivel találkoztak.Tudom ez majd akkor fog működni nálatok jobban,ha 1-1 szóban válaszolnak,de nagyon jó rosszalkodás ellen,és már akkor is bevált,amikor nem beszéltek,de most még inkább.

Könyvön nálunk is mindig vita megy,egyszerre akarnak lapozni,de ellentétes irányba,ilyenkor kettő könyvet veszek elő,és úgy ülünk a szőnyegre,hogy ide is,meg oda is tudjak pár szót hozzáfűzni a látottakhoz...mondjuk nálunk mindkettő szereti.Most a matricák a sláger,mindenről leszedik,és rakosgatják magukra,meg a játékokra,ez hosszan leköti őket,vettem is nekik a múltkor,csak amit füzetben lehet gyűjteni olyat nem érdemes,mert alig ragad.

Esetleg tegyél le egy szőnyeget,vagy plédet a konyhába,és akkor a nyanya sem hallja annyira.Vagy mond el nekik,hogy ha nem szépen kevergetik,akkor elrakod,vagy odaadod a szomszéd kisfiúnak.Nálunk már ez is működik.

Persze enyémek is rosszalkodnak sokat,most úgy tűnhet az írásomból,hogy angyalok,és szótfogadnak,nem így van,de ügyes terelgetéssel,meg jól bevált mondatokkal csendesebbek a napjaink. :wink:

KépKép
noba
Budapest
 
 


Móni,reggel én is hallottam a tv-ben,mondjuk annyit csak,hogy a fák tompították az esést,na de hogy az anyja dobta ki? :shock: :shock: :shock:

Na milyen segítőkészek a fiatalok :twisted: Ha háttal állsz,nem bírod felhúzni a babakocsit?Lehet hülyeség,de még ezt tudnám elképzelni :roll: Aztán akkor lehet nyolcan is odaugranának segízeni :lol:

KépKép
noba
Budapest
 
 


Móni: én a kertipartin múltkor K. kollégájának a 16 év körüli kamaszlányait kértem meg, hogy tegyék már beljebb az asztalon a poharakat, mert Hanga magára rántja a forró kávét. Hát azt a nézést ne tudjátok meg. Kollektíven úgy néztek, mintha szidtam volna az anyjukat (ott ült az is, de azt a nőt inkább hagyjuk). Úgy rakták beljebb a 3 db poharat ketten, mintha mázsás súly lenne. Ennyit a fiatalokról meg a segítőkészségükről. Még majdnem én éreztem rosszul magam, amiért a másfél éves gyerekeim kíváncsiak. :twisted:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Húúúúúúúúúúúú, ez aztán a mennyiség!

Móni, csatlakoztál a klubhoz? :wink: Sajnos lesznek még ilyen kiborulások, ezt bizton állíthatom, de idővel javulni is fog a napok nagy része. Gyerekzár mindenhol, ahogy a többiek is írták. Ezen kívül nekem van a konyhában 3 fiók, amit rámolhatnak, tele műanyaggal, az nem zajos. Igaz, főzés közben lóugrásokban közlekedtem, de ez kellett ahhoz, hogy nyugi legyen. Főzés után meg rámoltam utánuk 10 percet. Aztán idővel megunták, ma már szinte rá sem néznek azokra a fiókokra. De pl segítenek elpakolni a szárogatóból, tudják hol találják a műanyag edényeket :lol: És nálunk is az együtt főzés működik. (csak a főzőlapra figyelj :oops: )
Könyvolvasás: minden féle könyvből legalább kettő van meg a sorozatból. Lassan megtanulták, hogy "másik" könyv, "együtt", "közös". Vannak viták, de ezen nem tudsz sokat segíteni. Talán jobb, ha lemeccsezik, mert ha beleszólsz is csak szítod az ellentétet közöttük.
Szomszéd nénihez nem tudok tapasztalattal szolgálni, nekem olyan közel s távol nincsen.
Babakocsi -autóban motor: ismerős, ordít, ha nem kapja meg. Ordítson. Nem lehet mindig az, amit ők akarnak, mert így nőnek a fejemre. Igazából mindegy, miért néznek rád csúnyán; mert ordít a gyerek, vagy mert segíteni kell. Ez a fajta mindenképp kritizál, ez a lételeme.
Fel a fejjel, mindegyikőnknek vannak cudar napjai, a lényeg, hogy panaszkodd ki magad, mi szívesen meghallgatunk, és adjuk a kért, kéretlen tanácsokat :wink:
Etetőszéket hasonlóképp tette Míra taccsra. Nem fényképezem, mert hányni tudnék tőle. Nyuszival értek egyet: unják az egyhelyben ücsörgést. Mi már nagyasztalnál eszünk. Van, hogy lelépnek, de vissza vannak parancsolva, csalogatva. Nemsokára Nektek is működi fog ez is. Ja, azt írni is csak félve, hogy sokszor bekapcsolva a laptop az asztalon, és úgy még esélyes, hogy vita nélkül megülnek a popsijukon :oops:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Zsófi! nem tudom mi történt a gyerekekkel, nem olyan a viszony, hogy ilyesmit kérdezhetnék, de állítólag valami orvosi műhiba, de gondolom koraszülés is lehetett a kislány nem is lát, a fiú talán jobb állapotban van

mi mindenen mehetett már így is keresztül, és most még ez is

Móni
KépKép
reunion
 
 


Zsófi,ja,arra nem isgondoltam,hogy nem üres a babakocsi,ennyi súllyal meg tönkremegy :roll:

Akkor tényleg marad a visítás a motorért,ilyenkor én max elmondom,hogy alszik már a motor,de délután megyünk vele majd,ha nem is az van amit akarnak,legalább nem csak egy "nem" a válasz.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára noba 2011.06.29 20:59-kor.

KépKép
noba
Budapest
 
 


Na megyek keltem őket,remélem nem fognak morogni érte :lol:

KépKép
noba
Budapest
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?