Sziasztok!
Ismét a könyvtárból, ez az ADSL dolog kicsit bonyolult. A bátyám ingyen kapott 1 évre előfizetést az euroweb-től, de mivel neki nem kellett, nekünk adta. Ez január 14-én járt volna le. de november 1-én egyszercsak megszünt a kapcsolat. Csodálkoztam is, hogy nem szóltak előre. Aztán megrendeltük az enternettől, de hiába vártunk. Aztán kiderült, hogy addig nem kötik be, amíg a másik nem jár le, ugyanis az élő vonal, csak valami hiba miatt szakadt meg, amit jelenteni kellett volna a Matávnak. A lényeg, hogy most lemondtuk, remélem hamarosan bekötik az újat.
Bogi!
Én mégis gratulálok, ki tudja mikor jövök legközelebb! Annyita irigyellek!
Írtatok az alvásokról. Panka külön szobában a kiságyában alszik. Ha éjszaka felébred, akkor megszoptatom, ha sűrűbben ébred, akkor csak babusgatom egy kicsit. De ő például annyira megszokta, hogy önállóan alszik el a kiságyában, hogy nem lehet elaltatni. Például ha nyűgős, akkor hiába viszem a mi ágyunkba, ott megnyugszik, játszik, aztán sírni kezd, ha nagyon álmos, és viszem vissza az ágyába. Kézben sem lehet elaltatni. Mindez akkor gond, ha vendégségbe megyünk, mert akkor kimaradnak emiatt a napközbeni alvások. Amúgy este 7-kor fürdetem aztán szopi, majd berakom az ágyába, általában 5 perc alatt elalszik. Hajnalban 1 felé szopi, majd 6-kor és visszaalszik fél 8-ig. Délelőtt fél 10-től alszik egy órát, a délutáni alvás pedig a délelőttitől függ. Volt már, hogy leraktam délután és 1 órát játszott egy hang nélkül, mielőtt elaludt volna. Ilyenkor monitoron figyelem, ha jelez, hogy végképp nem akar aludni, akkor lehozom. Mindezt teljesen ő alakította ki, nem nevelés kérdése volt szerintem.
Játékok: bebújik a függöny mögé, s amikor azt mondom "kukucs", akkor elveszi a függönyt az arca elől és vigyorog. Aztán zenére feláll az asztalnál és rugózva táncikál. Nálunk is megy a "kérem szépen" játék, ilyenkor nyújtja ami a kezében van, s amikor el akarom venni, visszahúzza és nevet huncutul. Aztán megtanítottuk, hogy a nappaliban lévő lépcsőfokról hogy kell hátrafelé lemászni (felmászni egyedül tanult), ilyenkor megtapsoljuk és nagyon élvezi. Napjában 50-szer elismétli. Na meg ledobálja ő is a dolgokat, és élvezi, hogy felvesszük. Van süti-süti pogácsa és pápá. A testrészeit próbálom tanítani, de még csak figyeli. Viszont a vau-vau-t ha kimondom, akkor odamászik a játékkutyusához. Amúgy Krisztike én azt vettem észre, hogy hirtelen indul be a fejlődés náluk, Gergővel is így fogsz járni. Majd csak csodálkozol, hogy milyen gyorsan tanulja majd meg a dolgokat.
Puszi mindenkinek, remélem legközelebb otthonról írok:
Judit
U.i.: Ti mit vesztek a gyerkőcöknek mikulásra?