Új privát üzeneted érkezett!

Cat
Nagyon-nagyon szorítok Virágnak!!!! Annyira, de annyira megérdemelné!!!
Alena
Nagyon kis formás fiúcska!!
Lujza
lujza
 
 


Cat Kép
Nekem pont ugyanez volt a a bajom tegnap. Előttünk nincs járda, ráadásul egy kanyar is van, tehát mindig jól ki kell állni, hogy lássad, jön-e valami.
Tegnap majd 10 perc után sikerült átkelnem a fiúkkal, mert ugye nem mertem kitolni annyira őket, hogy én is jól lássak, mert akkor már félig az úton lettek volna.
A járdán parkolókat én is büntetném Kép tegnap kétszer kellett lemennem a járdáról, majd visszjönni (na ez a súlyosabb dolog), mert a kocsik mellett nem fértem el ill. keresztben állt meg a járdán és az autó orra előtt nem volt elég hely.
Persze az összes utcakeresztezősésben átépíttetném a járdákat úgy, hogy ne legyen padkájuk, hanem legyen le és feljáró a babakocsis anyukáknak. Kép Szóval lenne mit változtatni a városi utcákon, hogy babakocsival is járhatóak legyenek.

Az viszont nagyon tetszett, hogy mindenki megnézte a fiúkat, mindenki csodálkozott, hogy milyen kis aranyosak, és milyen picúrok Kép Komolyan jól esett, hogy dicsérték őket Kép

Máté tegnap 2*1 órát visított. Apa elment a patikába éjjel, hogy hozzon buboréklekötőt, de nem volt (déli patika... ott mindig volt minden eddig). Szegény babót annyira sajnáltam. Láttam, hogy küzd, és semmit nem tudtam segíteni neki. Sétáltunk vele felváltva, meg összebújtunk, meg tornáztattuk, meg simiztük a hasát... de igazán semmi nem jött be. 1 óra sírás után elaludt.

Érdekes, hogy Levi ilyen szempontból mennyire más (kopp-kopp). Neki semmi ilyen baja nem volt eddig (remélem, nem is lesz).
Enni semmi olyat nem eszem, ami tiltólistás lenne... kipróbáljuk a teát.

Virágnak Kép Nagyon-nagyon drukkolunk!!! és az össze maradék HCGt a véremből elküldöm Neki.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Lányok, Kép
köszönöm mégegyszer mindenkinek ezt a sok-sok gratulációt! Kép
Ha biztosabbnak látszik, többször fogok jönni.. Egyenlőre a jövőheti UH-ért izgulok ezerrel Kép Már annyira várom...
Puszi
Vanda

Vanda

Kép
vanda
 
 

 
 

Haho! Kép

Csajok, a magzat után járo adokedvezményhez kinek az igazolása kell? Háziorvos, nögyogyász, védönö, vagy tetszöleges?

Minyu

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Minyu Kép
nőgyógyi Kép ha betöltötted a 90. terhességi napot.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


MinyuKép
Én is a nőgyógyásztól kaptam.
Lujza
lujza
 
 


Vanda Kép Bogár Kép
De jó!! Szorítok nektek nagyon! Kép

Alena Kép nagyon szép a legény

Virág Képnak sok-sok-sok szerencsét kívánok, tényleg olyan jó lenne itt köszönteni.

Képzeljétek mi pont ma vagyunk 3 hónaposak és 3 olyan dolgot is művelt a fickó, amit eddig még nem.
Egyhuzamban aludt 8 órát éjszaka (max. 6,5-7 órát szokott), határozottan felnyúlt és megfogta a kis katicáját a játszószőnyeg felett és elaludt úgy, hogy nem a kezemben vagy a babakocsiban volt. Ha minden hónapfordulón annyi meglepit csinál, ahányadik hónap, akkor rettegek a 11. havi évfordulótól Kép Kép

El kell mesélnem. Annyira szörnyű álmom volt. Azt álmodtam, hogy megjött a mensim és Bálint nem fogadta el a cicit. Borzasztóan sírtam, hogy rengeteg tejem van, a picim meg már nem fog cicizni és tápot kell adnom neki. Így ébren sem jó érzés a dolog, de álmomban valami tragédiának éltem meg. Párom ébresztett mikor már percek óta zokogtam hangosan. Brrrr.
Na pussz, Edit

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


Jó reggeltKép

Csajom úgy ordított fél hatkor, hogy kiverte az álmot a szemembőlKép Pedig dög fáradt vagyok, na sebaj majd reménykedem a délutáni alvásidőbenKép Addig is megfőztem, kivasaltam, beraktam egy adag ruhát Eszter pedig még mindig édesdeden durmol.

AlenaKép
Gyönyörű a kisfiad!!!

Andi28Kép
A másodiknál én is ugyanettől féltem, hogy majd ugyanannyi idő minimum és akkor mikor kellene hozzákezdeni?! Szerencsére nem így lett, persze, ha ezt 2 héttel ezelőtt mondta volna valaki, nem hittem volna el. Nálatok is így lesz, meglátodKép

CatKép
Köszi a babakocsi infót és virágnak tőlünk is megy a hatalmas DRUKK!!!!!

EditKép
Nagyon ügyi a kisfickó. Alvás terén pedig tartsa meg jó szokásaitKép és ne álmodj ilyen szörnyűségeket!

Pusza
Bogár

Bogár
Kép
Kép
bogár
 
 


Hahó jó reggelt!
Gyerekem bümmög. Olyan édesen csinálja. bübüübüü. Éjjel meg terrorizál minket. Két hónapja még olyan egy nyugibugi alvós baba volt. Tegnap a szuri is megviselte rendesen. 4 hónapos!!! 7,88 kg és 73 cm. Vasgyúró. Nem pufika. Nagyon ritkán kakil, tudjátok mit mondott a védőnő? Adjak neki mandarinlét!!! Mondom neki 4 hónapos! Hát az majd meghajtja! De meg ám az a...fütty. Akkor igyak én kmillateát és akkor majd neki megy a hasa. Na ezt hajlandó voltam kipróbálni eddig semmi hatás, a glicerines kúpra pedig nem akarunk rászokni. VAn valami ötletetek?
Virágnak nagyon szurkolunk, reméljük sikeres volt a Kaáliba-váltás.
Edit próbáld elfelejteni az álmodat, még egy darabig nem fog megjönni nyugi és élvezd a szopiztatást.
Minyu nekünkla védőnő adta a papírt amit aztán a dokival kellett aláíratni és a könyvelőnek odaadni.
Na megyek mert kutymorgó ugat és felébreszti a végre szunyáló terroristát Kép
Puszka Erika
hurki
 
 


Virágnak "18 petesejtet szívtak le nagyon profin" szorítsunk neki hogy sokan osztódjanak, és legyen köztük aki hozzájuk akar költözni Kép
Erika
hurki
 
 


Hurki
Továbbra is drukk ezerrel Virágnak!!! Csuriban kezem-lában!!!Nem tudod ki az orvosa a Kaáliban?
Lujza
lujza
 
 


LujzaKép
Dr Kovács Péter az orvosa, aki mellesleg nagyon jóképű.KépKép Egyébként 9 embriójuk lett mára, és nagyon jó minőségűek. Lehet, hogy holnapra még több leszKép Hurrá! Hurrá!

BogárKép
Köszi az infot. A párom rögtön ki is szaladt betárazni belőleKép

LányokKép
A dunakeszi Auchanban a Huggies pelus akciós. 23 Ft-ra jön ki egy darab!!!!

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


CatKépKép
Ezt meg tudom erősíteniKép, nekem is Ő volt az orvosomKépKép. Nagyon rendes, türelmes. Szuper! Örülök! Millió megadrukk Virágnak!!!!!!!!!!!
Lujza
lujza
 
 


Lányok adjatok tippet! Balika behisztisedett. De nagyon. Eddig semmi ilyesmit nem produkált, és most 3 napja hisztizik. Éppenséggel az oltást mondanám, hogy azóta, na de annak már 4 napja. Az nem lehet hogy ez még emiatt van. Olyan hogy ha leteszem rázendít. Ha kimegyek a szobából mégjobban rázendít. De nem akárhogyan telitorokból. Próbáltuk tegnap este hogy akkor hagyjuk sírni kicsit (szívem szakadt) hátha megnyugszik. de nem sőt erősebben rázendít. Olyan levegőelfogyósan. Eleinte próbáltunk nem bemenni. Aztán nagyon sírt bementünk de nem vettük fel hanem beszéltem hozzá, hogy nem kellene hisztizni, már aludni kell stb, eddig az esti alvás szuper volt fürdés szopi mesebeszélgetés betettem az ágyba és elaludt magától. Most nem akart elaludni és üvöltött. Nem használt a beszélgetés. Énekeltünk nkei. Aztán már tényleg sokáig sírt hát jó felvettük mondhatnám hogy győzött de nem mondom, mert nem volt elégedett, már az ölemben is panaszkodott. Na újra szopi de már nem volt éhes csak olyna megnyugtatós szopi volt, utána rendesen elaludt ahogy szokott. Ma már nappal is mikor le merészeltem tenni a játszószőnyegre rákezdett. Nincs szívem bőgetni, ez elnne a megoldás?
Erika
hurki
 
 


Erika Kép
a nagyobb babások biztos okosabbak lesznek, én csak kibickedem, de nem lehet, hogy beindult a fogzás és attól van ilyen rossz állapotban? Mert ha nálatok sem nyugszik meg, akkor kínja van...nem?

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


Sziasztok Lányok!
Csatlakozhatok hozzátok? A fenti topikból jövök, most vagyok a 7+3. napon. Lenne egy kérdésem. Eddig nem voltak tüneteim, de most néhány napja folyamatosan émelygek. Nincs valami tuti tippetek erre? Van valamelyikőtöknek ilyen irányú tapasztalata? Mikor fog elmúlni?
Előre is köszi.

Adri
adri77
 
 


Cateye és Alena!Kép

Gyönyörűek a babáitokKép
Annyira szeretnék én is már ide átjönni ebbe a topicba.

Mindenkinek üdv!Kép

Mea
mea
 
 


Sziasztok,

Hurki Kép én is rögtön a fogzásra gondoltam, nincs megdagadva Balázs ínye?

Adri Kép Gratulálok!
Émelygés nekem is volt, ami segített az a sok hideg limonádé, hideg szolo (jo olcso volt jabuárban...), mandarin, esetleg fagyi. 13. hétre elmúlt! Kitartás Kép

Soraya-Kriszta
soraya
 
 


Kriszta
Köszi a tippeket Kép, azt hiszem akkor én is veszek egy kis fagyit, és csinálok limonádét.
Remélem nálam is használni fognak!

Adri
adri77
 
 


Adri gratulálok, azért sok fagyi nem kéne nehogy torokfájás legyen a vége. Egyébként MagneB6 a hányingerre kitűnő. Ha reggeli hányingeres vagy akkor este vagy a hajnali pisikor vegyél be, ha egész nap jelentkezik akkor csak arra figyelj, hogy ne az Elevittel egyszerre vedd be mert a vasfelszívódást gátolja. Jó még ha émelygés idején 1-2 szem kekszet eszel (nem csokiskekszre gondolok Kép)
Képzeljétek tündérke ma végre kevésbé volt hisztikés és átaludta az éjszakát, úgy szeretném hogy ez a hisztidolog csak a szuri miatt volt átmenetileg Kép
Puszka Erika
hurki
 
 



Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Lányok nem tudom megírhatom-e de abból baj nem lehet ha sok pozitív enerdzsit küldünk Virágnak! Megvolt a beültetése. Nagyon szép embrikéket kapott vissza, szurkoljunk nekik nagyon, hogy kapaszkodjanak!
Psuz Erika
hurki
 
 


Erika Kép
Köszi az infót. Nagyon-nagyon drukkolunk Nekik!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Adri Kép
Nekem is kb 13. hétig tartott a rosszullét, én hánytam is sokat, és egész nap. Nekem a citromos Rauch ice tea jött be nagyon, (azota persze rá se tudok nézni Kép ), illetve a gyakori kis evés (szinte oránként, de csak néhány falatot) Én a szölötöl sajna még rosszabbul voltam, pedig nagyon kivántam. Még most is kivánom, de kiprobáltam, és még mindig felnyomja a savamat. Kép Kép
És ha van lehetöséged, feküdj minél többet.

Virágnak nagy-nagy drukk.
Egyébként az egyik barátosnémnak pénteken volt a beültetése, szintén a Kaaliban, ugyhogy van most kiért izgulni Kép

Pusz
Minyu

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Orsi Kép
Ezek a fiúk egyre gyönyörűbbek, gratulálok.

Erika Kép
Köszi az infót, Virágnak küldöm én is a sok-sok energiát.
Örülök, hogy megoldódni látszik a hiszti Kép És akkor helyetted is kopp-kopp

Minyu Kép
te barátosnédnak is millió drukk így ismeretlenül is.

Andi Kép
Üdv idelent Kép Azért jó érzés szarul lenni a baba miatt ugye?

Csajok Kép
Hogy álltok a karácsonnyal?
Mit vesztek a lurkóknak?
Bár Bálint még csak 4 hónapos lesz akkor, de valamit kellene, mert már tuti nézni fogja a fát meg ilyenek és hát olyan nem lehet, hogy ő ne kapjon valami nagyon érdekes felfedeznivalótKép

Tegnap kaptunk 3. havi oltást. Kis hőemelkedés befigyelt, pedig 2 kúp is belement tegnap a popiba.
Picit nyűgös, de zabálnivalóan, mert nem tudja eldönteni, hogy sírjon vagy nevessen, így egy idő után mindig vigyorgás lesz belőle, ahogy dumálok neki.
Csak annyi, hogy 2 óránként cicizik, de keveseket. Biztos szomjas a láz miatt.
Na megyek, mert így nem mosolygás lesz a sok dumából a végén Kép
Edit

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


sziasztok Lányok!

csak nagyon zanzásítva:

Virág!!!!! Óriási DRUKKKKKKKKKKK.

AdriKép
Hát, aki babás az vállalja a következményeitKép Na jó! Szvsz minidg egyél vmi kevéskét, ha rosszul vagy és nem múlik. Nekem ez jött be. De ahány terhesség, annyiféle.

LányokKép
Ma voltunk dokinál. 8 mm-es petezsákocskát láttunkKép Egyet! Mondtam is a dokinak, hogy jól nézze megKépilyen HCG szint mellett. 2 hét múlva kell menni. A progim olyannyira jó lett, hogy még fénykoromban Eszternél sem volt ilyen tuti. Szóval no gyógyszerKép

Más: Hihetetlenül megdöbbentő, amire eddig az ember nagyon figyel fel, hogy babakocsival járhatatlan a város. Mindenhol halom lépcső, a kismama meg meggebedhet a cipeléstől. Szörnyű, de volt, hogy az úttestre kényszerültünkKép

EditKép
elektromos vonat, házikó és gyurma kinyomóval lesz a csajom ajándéka. Persze, hogy találjatok ki vmi meglepit ti is a tökmagotoknak.

lépek, mert jönnek a kedvenc sorozataim
pusza, Bogár

Bogár
Kép
Kép
bogár
 
 


AdriKép
Bogárnak igaza van, ahány terhesség annyiféle. Nekem a 7. héten kezdődött, majd követte a reggeli hányás, majd az esti is, aztán jött, hogy reggel hányás, délig semmi, csak iszonyú hányinger (legjobb volt átaludni a délelőttöt), majd délebn evés és onnantól kezdve bármit ettem az kijött. Ha már 1/2 1-1-kor ebédeltem, az képes volt még este 10-kor is háborgatni a gyomrom. Ez a 14. hétig tartott, utána fokozatosan múlt el 1-2 hét alatt. Nekem is a hideg jött be. Jéghideg innivaló és a fagyasztott gyümölcsök szopogatása....délelőtt... Kitartás!! KépKépKép
Lujza
lujza
 
 


Erika, Minyu, Edit, Bogár, Lujza
Nagyon köszönöm a tanácsokat, és igazatok van azért jó érzés a baba miatt rosszul lenni Kép!! Szóval nem panaszkodom! Remélem a tippek segítenek átvészelnem ezt az időszakot.
Köszi még egyszer

Adri
adri77
 
 


Adri!Kép

Remélem hamar véget ér az émelygős korszakod, de olyan jó neked. IrigyellekKép

Lennék már rosszul én isKép

Mea
mea
 
 


Sziasztok!

Cat, Alena, Orsi Kép gyönyörűek a fiúk Kép

Adri, nekem is a hideg dolgok jöttek be, meg sokat aludtam délután Kép

Nektek milyen gyakran volt az elején UH? Nekem a 12. heti után csak 16 hetesen lesz Kép

Szilvi + 2 Manócska
15+3

Sz.

KépKép
sziszus
 
 


SziasztokKép
Ne haragudjatok, nem igazán tudok gyakran benézni de mindenki babáját megkuksiztam és nagyon-nagyon gyönyöűekKép
SziszusKép
Ne haragudj, hogy nem reagáltam a korábbi kérdésedre...azt hiszem a nyilallásokkal, méhed feszülésével kapcsolatos volt. Nekem is voltak ilyen tüneteim. Két babánál hamarabb jelentkezikKép Nekem a 12. héten kezdett picit gömbölyödni a hasamKép Remélem jól vagytokKép Minket a 27. hétig átlagosan 4 hetente néztek kivétel volt az eleje amikor a 6.,7. és 12. héten majd a 16.-on voltunk UH-onKép
AdriKép
Nekem a száraz keksz és a hideg italok segitettekKép Kitartás, nekem a 16. héten elmúltKép
LujzaKép
Ti hogy vagytok?
BogárKép
Sajna igazad van...ikerkocsival még lehetetlenebb vállalkozás a közlekedés a városban mivel képtelenség megemelni a kocsit legalábbis nekem nem megy...Kép
EditKép
Remélem már kihevertétek az oltástKép
OrsiKépCatKép
Hogy vagytok?És a Babák? És a Papák?

VirágKépKép
Megy a drukk folyamatosanKépKép

Puszi:Doris
doris
 
 


Doris Kép dehogy haragszom! Kép csak folyamatosan vizslatom magam, és nem tudok megnyugodni. Azon is tudok órákig sírni, hogy mi lehet bent, a Doki pedig csak a jövő csütörtökönk akarja látni őket Kép A hasam szinte folyamatosan fáj, nem vészes már kezdem megszokni, csak éjjel kellemetlen, de nagyon remélem csak nőnek a Manócskák.

Virág Kép én is nagyon szorítok nektek!!Kép

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus
 
 


Sziasztok!

Nem sok időm volt mostanába jönni. Elég zűrös napjaink voltak.
Jól elkapott minket a nyavalya. A Milinek ráhúzódott a fülére, tegnap egész délután a gégészeten ültünk (majd megütött a guta) a doki kb. 2 órát késett és ez rendszeres. 1 hét múlva kellene visszamenni. Szerintetek ciki ha másik orvoshoz viszem vissza (ez egy héten 1x rendel).

Én is csütörtökön lázasan feküdtem, aztán jobban lettem, tegnap előtt meg berekedtem teljesen. Szedni meg nem szedhetek semmit.

Adri,
nálam csak émelygés volt, de szinte mindig amikor éhes voltam, így sokszor ettem keveset. Volt, hogy akkor is amikor éjjel felkeltem pisilni és alig tudtam visszaaludni emiatt.
Most már úgy ahogy elmúlt, hiszen elhagytam a 12. hetet.

Mi egy gyurmázós készletet vettünk karira a Milinek. Közel 200 db-os és szerintem elég olcsó volt (kb. 2.300 Ft). Vannak benne minták, kinyomók, ceruzák, kréták stb.
Még szeretnék valami zenei vagy mondókás cd-t.

Bogár,
nem írnád meg egy pár cd-teknek a címét!!!!

Lányok,
a picurnak akarok venni bébiőrzőt. Most van egy a Kismama hátulján Philips 9.900-ért, egyirányú!
Szerintetek megéri???

Köszi, puszi
Hóvirág
Hovirág
 


DorisKép
Nem is írsz magatokról! Hogy vagytok ? Lili és Gergő ?

Mi köszönjük jól vagyunk. A babák kerekednek, már 4,5 kilósak, és pont ma 7 hetesek. Egyre több tokát kell fürdetéskor kitörölnömKépKép
Az éjszakák is jobbak már picit, bár Oli szegény továbbra is pocifájós, így sokszor szopik keveset. De szerencsére a párom tud aludni, mert Samu már 5-6 órát is végigalszik az esti 150 grammja utánKép Már néha nézegetik a játékokat, és mindketten mosolyognak. Ilyenkor elolvadunk az ApjukkalKépKép

SziszusKép
Nekem a 12. heti UH után csak a 18. héten volt genetikai UH, amikor meglett az AFP eredménye. Viszont az első 12 hétben hetente néztek.
Köszönjük a dícséretet !

EditkeKép
Mi is veszünk a piciknek valami apró ajándékot. Olyan zörgős, színes plüss játékra gondoltam, mint amilyet azt hiszem HurkiKép is írt. Az Auchanba lehet kapni.

AdriKép
Örülök, hogy ebben a topikban vagy. Nekem a jéghideg gyömbér ital jött be, attól egész jól voltam, csak a torokgyulladásra kell vigyázzni. Sajnos nekem a 16. hétig eltartott a hányinger, és esténként volt.

HóvirágKép
Én a helyedben nem nézném, hogy ciki vagy sem, vidd a másik dokihoz inkább.

Puszi
Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


Sziasztok!Kép

Megint nincs időm írni, bár minden nap elolvasom mit írtatok, de ezt nem hagyhattam szó nélkül:
Sziszus!Kép
Hidd el, nem jó nekik ha folyamatosan uh-zák őket! Bízz bennük, jól vannak, bár teljesen megértem az érzéseidet különösen mivel ismerem a történetedet, de nyugodj meg, minden rendben lesz! Nem jó és nem kell a sok uh.

Ja, és persze VirágnakKép MEGA-MEGA-MEGA-DRUKK!!!

A profilomban levő címen vannak viszonylag friss Dana képek.

Leone

KépKép
leone
 
 


Sziasztok Kép
Akkor írok magunkról is Kép

Az éjszakáink elég nyugisak, a fiúk (ha semmi bajuk), akkor csak esznek és alszanak. Levi már második napja 6 órát alszik egyben, Máté pedig 5 órára ébred. Mivel elcsúsztatva esznek, így azért olyan sok időm nincs aludni, de 3,5 óra már összejött Kép Kép
Most éjjel Máté nyügizett (5kor), mert teli volt a nózija. Kiporszívóztuk, de erre meg felébredt Kép így kicsit foglalkozni kellett vele, mielőtt visszaaludt. Levi 7kor ébredt reggel, evett, majd nyafka lett, így mellkason aludt el. Most tettem le az ágyába.

A nappalaink az Infacolnak hála már nem olyan sírósak. Mindkét fiú kapja, mivel Levi is a pocifájás tüneteit kezdte produkálni. Nappal Levi 4, Máté 3,5 óránként eszik, de Máté is volt, hogy már 4 órára ébredt.
Napi adagjuk 680-720 gr, emellett még kb. 200 gr-t fejek le este az utolsó evés után (bár így kevesebbet tudok aludni, de így kompenzálom az esti tejhiányom, hogy a nappali felesleget, akkor még ki tudják szívni a fiúk). Levi tegnap este 140 gr-t evett 2szer is, Máténak 130 gr a rekorja, de 100 gr alatt sosem esznek.

Apa sokat tud aludni, és jól bírja a manókat Kép amikor bömbölnek, és nem lehet velük mit kezdeni, akkor azért ő is nyügi lesz, de egyébként semmi gond.

Cat Kép
Nálatok a párod hogy áll a pelenkázás témához? Az enyém nem igazán fogható be ezen a téren. Kép

Na, eszem valamit, amíg Máté fel nem ébred.

puszi mindenkinek.
Orsi

ja, még egy kérdés. Ma végre nincs orkán, és a nap is süt... Máténak viszont folyt éjjel az orra. Kivihetem ilyenkor őket? vagy marad a szobafogság?

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


BogárKép
Éjjel jutott eszembe, hogy elfelejtettem gratulálni a kis zsákocskához. Ezek a hormonok megzavarítanak!KépKép Remélem 2 hét múlva már a dobogó kis szívecskét is láthatjátok!

OrsiKép
Nálunk Zoli pelenkáz, szélcsövez, és mindent csinál, nem is engedné nekem.Kép Éjjel tudod övé az egyik gyerkőc, és akkor minden feladatot neki kell csinálnia. Így tudok pihenni, hogy az egyiket az éjjeli etetéskor ha van, akkor cumisüvegből megeteti. Ma éjjel el voltunk kényeztetve, mert mindkét gyerkőc szopott éjfélkor, és utánna csak reggel 6 kor ébredtek. Így megvolt 5 óra alvásom, ami utoljára a szülés előtt volt.KépKépKép De sajnos ez nem rendszeres.
Fürdetni is úgy fürdetünk, hogy Ő az egyik gyereket, én a másikat. Így nem kell hallgatnunk, hogy az egyik már éhes és üvölt addig, amíg a másik fürdik. Most így állt be, hogy fürdés után egyszerre szopnak (mert Zoli kézre adja, büfizteti őket), aztán éjjel külön esznek, és nappal szintén , kb. 3 óránként. Ha véletlenül egyszerre ébrednek, akkor egyszerre szopiznak, bár ez nehézkesebb, mert egyedül nehéz büfiztetni.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


Cat Kép
Az én fiaim nem tudnak cumisüvegből enni Kép a múltkor én butus lefejtem korábban a tejem, és Máté még éhes lett volna... gondoltam, akkor kap üvegből. 10 percig küzdöttünk, és egy gramm sem ment le a torkán. Így kiskanállal kapta meg Kép
Karcsi nem pelekáz, fürdetni is én szoktam, és éjjel is én etetek, bár ő azért elég nehezen szoptatna Kép Kép Kép
Ha egyszerre ébrednek, akkor én is egyszerre etetek, de nekem is jobban tetszik, ha külön esznek.
Elkényeztetnek benneteket ezek a lurkók... de szívesen aludnék én is egyszer 5 órát egyben Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


SziasztokKép
SzösziKép
Ne idegeskedj és főként ne sirdogálj, mert azt megérzik a babákKép Én nyugodtan vártam az UH-ok idejét és örültem, ha nem macerálgatják Őket. Persze, hogy az ember nep mint nap szeretné látni Őket és meggyőződni az épségükről de engem elriasztott az UH és mindig előre megbeszéltem velük, hogy ne haragudjanak amiért azon a napon UH-lesz de időnként meg kell nézni Őket. Én ugyanis valahol olvastam vagy hallottam, hogy az UH ugyan nem káros, de bizonyos hangot ad ki a készülék és ez a légkalapácshoz hasonlitható. Fogalmam sincs igaz-e, de én nem kivántam gyakran kitenni Őket az idegen "zaklatásnak". Meg aztán folyton kaptam valami aggasztó hireket (nem fejlődött az egyik baba rendesen)igy egy idő után elhatároztam, hogy függetlenitjük magunkat az információktól és majd növögetnek, fejlődnek szépen a hallottak ellenéreKépKép Ne idegeskedj, próbáld meg élvezni ezt a nagyon-nagyon boldog időszakot mert olyan hamar elröppenKép
BogárKép
Hogy én milyen figyelmetlen vagyok... Hát természetesen én is gratulálok a ZsákocskáhozKép Boldog babavárást kivánokKép
HóvirágKép
Jobbulást kivánok nektek és sajnálom a fülfájást... Szerintem nyugodtan menjetek másik orvoshoz ha az elvállalKép Én tudok két nagyon jó CD-t:Grillus Vilmos: Dalok 1 Nekünk ez megvan és imádják a gyerekek, rövid dallamos dalok vannak rajtaKépA másik:Levendula néni meséi és ezen is nagyon édes dalok vannak, reggelente erre ébredezünk ill.öltöztetés közben ezt hallgatjuk, nagyon szeretik és most már kérik is (ta-ta)szavakkalKépKép
CatKép
Nagyon édesek lehetnek a babák ahogy mosolyognakKépEmlékszem micsoda öröm volt ez már nekünk isKép De ugye még nem tudatos, vagy igen? A játékötlethez ha még adhotok egyet:Zenélő műanyag játékocska amit nyomni lehet néhány helyenKép Nálunk ez már nagyon régóta bejönKép Van kicsi zongora alakú álltfigurákkal de van olyan amin egy kutya-cica ölelkezik össze és amelyik gombot nyomják épp nyávog vagy ugatKép Lillus nagyon muzikális, mindig a zörgő, zenélő dolgokat szerette és szereti most isKép
Köszi mi jól vagyunkKép Tegnap kapták a babák a 12 hónapos oltást. Ez az otthoni oltások közül a 15 hónaposnak felel meg csak itt egy picit más az oltóanyag és nem egyszerre szúrnak mindkét lábukba, hanem 12. hónapban egyszer és a 15. hónapban mégegyszer adnak egy emlékeztetőt. Nagyon jól viselték de tündéri volt a gyerekorvos mert 15 percen keresztül egy kosárnyi játékkal szórakoztatta a babákat, megbarátkozott velük, kedvesen beszélgettek (pedig az orvos németül beszélt hozzájukKép) és csak már mikor felengedett a két baba, mosolyogtak, játszottak akkor kezdte el vizsgálni Őket és olyan észrevétlenül adta be az oltást, hogy csak nagyon pici sirás voltKép Szerencsére eddig semmi mellékhatást nem észleltünkKép Egyébként nagy kópékKép Gergő már mindenhol feláll (sajnos...) Az etetőszékben, kádban...stb.igy nagyon kell rá figyelni és mivel nem mindent ér el, ezért nagyon gyakran Lillust használja sámliként amiből persze visitás vanKép Lilcsi még nem tud felállni, de szeretne nagyon és kéri, hogy segitsünk igy ha felállitom boldogan kapaszkodnak egymással szemben a karám két oldalánKép Lilcsike rossz étvágyú, inkább hajra gyúr de nincs mit tenniKép 7800 g. volt tegnap. Geri jó evő 8910 g-ot nyomKép Egymással sokat beszélgetnek és most már vannak szavak amikről tudjuk, hogy mit értenek az alatt, bár semmire sem hasonlitanakKépSokat marakodnak a játékokon (hiába van kettő belőlükKép) de olyan is előfordul, hogy csendben vannak együttKépNo ilyenkor kell szaladni, mert tuti valami rosszcsontoskodást művelnekKép Tegnap pl. a hálószobában az éjjeliszekrényemet le ill.kipakolták és mikor bementem Gergő a papirzsebkendő dobozából egyenként húzkodta ki a zsepiket és élvezte, hogy amint kihúzott egyet már elő is bukkant a következőKép 200 db volta dobozban és nem sokmaradt benneKép Lillus meg az újságjaimat mustrálgatta, meg kóstolgattKépKépHihetetlen dolgokat csinálnakKép Mindent kinyitnak, nyomkodnak, lerántanak. Teritő már rég nincs az asztalon...a lakás teljesen átalakultKépKép
Én már pakolászom, mert szombaton hazamegyünk mivel Lilcsike nagyon feszit igy több gyógytornára van szüksége mint azt eredetileg gondoltuk. Dec. 28.-án jövünk vissza igy már csak péntekig leszek netközelben, utána hosszú szünet következik.
OrsiKép
Szerintem győzd meg a párodat, hogy ez hosszú távon sana nem megy, hogy Ő szelektálja a feladatokat, legalábbis ikrek esetén nagyon nehéz mindent egyedül csnálni. Sajna van benne tapasztalatom, mert a Párom időnként úton van, meg most is egy hónapot szinte egyedül leszünk de én ezeket az időszakokat nehezen viselem. Örülök, hgoy már jobb a helyzet nálatok is és szépen esznek a babukákKép
Kitartás, hónapról-hónapra könnyebb leszKép

Puszi:Doris
doris
 
 


Orsi, én a sétálás híve vagyok. Akkor is jót tesz ha be van dugulva az orruk, mert a hideg friss levegőn (alaposan bebugyolőálva)kidugul az orruk. Nekem is jólesik olyankor a hideg levegő, (én mindig magamból indulok ki)Ha lázas, vagy nagyon kis gyenguszul van akkor fekvés, de ha nem bágyadt akkor irány a jó levegő. Most Bali azt viseli nehezen hogy már forgolódna, de a sok gönctől meg sem bír mozdulni. Meg fel kell ültetni ( mert ki akar látni, nincs már falevél amit amit még nem lehetett fekve nézni)ennek nem örülök így csak nagyon rövid időre félfekvő helyzetbe ültetem mintha hordozóban lenne.
Leone, Dana szerintem nagyon hasonlít rád!
Doris, örülj neki hogy végre felállt Lili is, ez is bizonyítja hogy egészséges. Rendben egy csomó gonddal jár, de gondolj mindig arra hogy mennyire erre vágytunk!
Hóvirág, én szeretem a bébiőrzőnket szintén egyirányú. Azt hiszem ilyen, de ezekben is van lehelletnyi különbség. (Ha hallja a hangom akkor az irányomba néz, el sem tudom képzelni mi lenne ha nem látna ott. Amikor meghallotta a telefonban hogy apucival beszélek úgy tekergett kereste őt, szóval a kétirányút én nem is szeretném.) Mostanság van hogy sétán elalszik Bali akkor nem hozom be mert felébred, had aludjon, kapu jól bezárva bébiőrző a babakocsiban ő kinnmarad én bent tevékenykedek, legérzékenyebbre állítom és az első nyikorgásra ott termek. Vagy amikor anyuékhoz megünk ő az emeleten alszik én pedig odalent a nappaliban vagyok.
Puszka Erika
juj de rosszat hallottam: "puszkány"-brrrr
hurki
 
 


Doris Kép Erika Kép
Köszi a tanácsot... akkor irány a friss levegő Kép

Csajok Kép
még egy kérdés... lehet, hogy irgum-burgum, de akkor is felteszem: Ti hogy mentek el fodrászhoz????
én már annyira mennék, hogy egy kicsit rendbe tegyék a fejem (utoljára szeptemberben voltam, mert utána jött a kórházi időszak Kép ), de a 2 manó mellett nem tudom, hogy hogyan tudnám ezt megoldani. Vagy vigyem őket is, és szoptassam meg őket, ha közben kajásak lesznek? Komolyan semmi megvalósítható ötletem nincsen.
(Cumisüvegből nem tudnak enni, és 3,5-4 óránál többet nem bírnak ki, de ez is elég tervezhetetlen, mert még mindig van olyan is, hogy 2,5 órára kérnek kajcsit... meg az időpont sem tervezhető, mert ugye igény szerint szopiznak)

Várok minden javaslatot

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi Kép

Lehet, hogy ez csak vidéki szokás, de nálunk 1-2 fodrász kijön házhoz is. Picit többet kér, de hozza a saját "szerszámait", csak a hajmosás macerás: letusoltatod a fejed a kád felett (én egyébként is igy mosom, mert nagyon hosszu a hajam), vagy csak vizes szivacsal nedvesiti a hajad. Felétek nincs ilyen, aki vállalná, hogy elmenne hozzátok?

Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


OrsiKép
Minyu már leirta az ötletemetKép Egyébként én nem tudok jó példával előállni, mivel hónapokig nem jutottam el fodrászhoz. Akkor is úgy, hogy elmentünk sétálni és mig én nyiratkoztam a párom tologatta a babákat aztán szaladtunk haza...Kép
HurkiKép
FélreértettélKép Én nem panaszként irtam, hogy Lilcsike is szeretne felállni, hanem helyzetjelentés voltKépEgyébként még nem tud felállni, de segitséggel, kapaszkodva ácsorogKép

Puszi:Doris
doris
 
 


LeoneKép
Dana tiszta anyja! Nagyon édes! Főleg az a tökszerelés tetszik nekem, tündéri benne!KépKép
Gondolom a hugodtól vannak Angliából. Nem ?

DorisKép
Én jókat nevettem a lurkók csínytevésein, de sajnos ez minket is fenyeget majdKépKép

Ha addig nem tudsz jönni, akkor nagyon boldog és békés karácsonyt kívánok Nektek, sok-sok ajándékkal a lurkóknak!KépKépKép

OrsiKép
Nekem a hétvégén csinálta meg a sógornőm a hajamat, mert Ő fodrász. Isteni érzés volt.Kép Nem részletezem, hogy néztem már ki. De akkor nem is szoptattam, mert nekem melírozta is, és nem akartuk, hogy a hidrogénszag a gyerekek orrába menjen. Így cumisüvegből kaptak akkor is. Szerencsére Ők nagyon bírják, bár a cicit jobban szeretik. Szerintem ne menj fodrászatba a fiúkkal. Inkább a házhoz jövő fodrászt válaszd.

Ma elmentünk Ritával (az ikres topikból) az Árkádba kicsit vásárolni. Isteni volt kimozdulni!KépKép Pont akkor értem haza, amikor a párom Samut etette cumisüvegből, aki bevágott már addigra 160 gr-ot. Utánna még kérte a cicit, amiből még 40 gr-ot szopott. Most ott nyögdécsel a járókában, úgy tele van a pocija.KépKépKép Én meg fejtem a tejcsárdákat.Kép

Pusz
Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


Sziasztok!

Köszönöm az észrevételeket!

Cat, Orsi,
Olyan jó olvasni, hogy már kezdenek rendeződni a napjaitok! Biztosan nagyon nehéz lehet két gyerkőccel egyszerre, de nagyobb korukban tök jól el lesznek egymással.

Doris,
ismerős a rendezkedésük. A Mili a konyhát szereti szétpakolni, amíg főzök, de addig is csendben van.

Hurki,
mindenképpen szeretnék venni bébiőrzőt, mert hiányozot a Milinél is, csak nem akarok rosszat venni.

Puszi
Hóvirág
Hovirág
 


Sziasztok Lányok!

CatKép
Büszke lehetsz apacukára. Üzenem neki, hogy le a kalappal előtte. Ő már nincs szabin, ugye? Már dolgozik? Napközben Te vagy otthon egyedül már a törpikkel? Hogy bírod?
És köszi, hogy ránk gondolsz éjjelKép
Még egy kérdés, Arni nem mondta, hogy lenne még egy progi miatti kontroll-vérvétel, szerinted nem kéne? Nem igazán tudom a szokást, ha jó az érték, mert nekem Eszterrel kellett szednem utrót, és volt még egy kontroll-vérvételem. (Most 22,8 volt egyébként az értékem.) Csakhát ugye a sok olvasott "tapasztalat" alapján az ember lánya már elkezd gondolkozni.

OrsiKép
Sajnálom, pedig elkelne neked egy kis segítség. Nemhogy eggyel, de kettővel még több munka van. Pláne, hogy szoptatsz is, és még időd sincs pihenni egy kicsit.
Levegőzés, nyugodtan, sőt ha náthásak jobban alszanak hideg levegőn. Lázas betegség esetén nem ajánlanám.
Fodrász, ha nem megy házhoz és már nem bírod tovább: szombaton, mikor apacuka is otthon van, majd gyerkőcök szopi, aztán be a babakocsiba és apu tologatja őket (vagy autó, ha nagyon hideg van), míg te fodrászkodsz. Persze könnyebb dolgod lenne, ha cumisüvegeznének és akkor apu is megtudná, hogy milyen nehéz dolgod van két gyerkőccelKép.

HóvirágKép
Telcsin megbeszéljük a cd-ket. Egyirányú teljesen jó. Mi vmilyen no name márkájút vettünk 7-8e körül a Bricostorban, tavaly.

DorisKép
Neked is köszi a gratut. Remélem, hogy Svájcban máshogy reagálnak majd a gyerkőcök az oltásra, mert itthon úgy tudom, hogy a 15. hónapos oltás után akár láz is felléphet, meg egyéb más kellemetlen tünet. Lilcsi hajra gyúr, azt szívesen megnéznémKép Gergő nagyon ügyi már a felállást illetően. Nálunk az újdonság a konyhaszekrény kipakolása. Na meg már kukázott is a csajomKép

LeoneKép
Dana még mindig csuda csibész arcú csaj.

Pusza
Bogár

Bogár
Kép
Kép
bogár
 
 


Leone Kép az agyam tudja ... de nem is lesz sok UH mert a Doki, sem helyesli. Dana nagyon édes Kép

Doris Kép gondolom a Szöszi Kép nekem szólt. A sírósságom a férjem viseli nehezen, mert nem tud olyankor mit kezdeni velem. Remélem ha megmozdulnak a babák kicsit könnyebb lesz.

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus
 
 


BogárKép
Te dícséred az én Apacukámat ? Ha jól emlékszem amikor ott voltunk, akkor Esztert Zotya ki sem engedte fürdetéskor a kezei közül!KépKép
Tudod mi megbeszéltük Zolival, ha nem segít akkor este egy pikkelyes hátú sárkány fog neki itthon ajtót nyitni, száján csapkodva ki a lángcsóva, így ezt kerülendő mindent megcsinál.Kép Így Claudia Schiffer várja itthon bundábanKépKép

OrsiKép
Olvastam a másik topikban az öltöztetés-séta dilemmát. Először add rájuk csak a harisnyát, majd etetés abban plussz bodyban, és az etetés után a rugit már könnyű rájuk csúsztatni, plussz az overállt. Szerintem..

Puszi
Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


Szilvi Kép
A babók a boldog kismamikat kedvelik Kép A sírósság a terhességgel is járhat... de azért próbálj boldog és nyugodt lenni (bár tudom, hogy ez mennyire nem könnyű) Kép

Csajok Kép
Azért segít ám a párom!! Csak hát szoptatni nem tud helyettem Kép a pelusozással meg hadilábon áll... de ha valamelyik bömbi, akkor ő az első, aki megy dajkálni őket Kép

Fordász ügyben megoldódni látszik a helyzet, mert Rita (Cat Kép ikres topikból) tud nekem egy jó fodrászt, aki házhoz jönne... ez lenne a legjobb Kép
Karácsonykor már csak ki kell, hogy nézzek valahogyan!!! Kép Kép Kép Kép

Iszonyú nehét délutánom volt - most panaszkodom egy kicsit Kép - Máté 1kor kelt, evett, de nem aludt vissza, hanem anyahiányos volt, így karon volt. Majd 3kor Levi is kelt, evett és nem aludt vissza... ő is anyahiányos lett... egy darabig elég volt nekik a bújás, de aztán jött a nyafi mert már álmosak voltak. Szóval a kettő egyszerre sírt - ma meg csütörtök van, ilyenkor a párom az irodában van. Nekem meg ugye nincs 4 kezem és 2 mellkasom...
1/2 6kor elaludt Máté egy újabb szopi után, majd 1/2 7kor Levit is elnyomta az álom... és én megebédeltem Kép Kép Kép

Egy kérdés... FOGAMZÁSGÁTLÁS... kell, ugye? mert nekem tök furcsa, most ez a védekezés kérdés. Itt küzdöttünk a manókért, tesót is tervezünk... és akkor most védekezni kell? a csaszim miatt kell majd, ugye? Jövő héten megyek 6 hetes kontrollra.

Cat Kép
én is erre gondoltam. Örülök, hogy megerősítettél Kép

pusza mindenkinek.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


OrsiKép
A lombik ellenére bizony fogi gátlót szedek mert még nem szeretnék testvértKép Sajnálom a délutáni műsort...sajna az első néhány hónap iszonyú nehéz...kitartásKép
SziszusKép
Persze, rád gondoltam, csak elirtamKép
BogárKép
Köszi, eddig megúsztuk a lázat meg egyebeket. Remélem már elkerül minketKép Igen, a kukázás ismerősKép
CatKép
Köszi, még holnap benézek és elköszönökKépJó érzés lehetett a fodrászkodásKép

Puszi:Doris
doris
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?