Új privát üzeneted érkezett!

dike!
nem cseréltem senkivel sem számot :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
csibe83
 
 


Gátmasszázs:
Gergővel, Mírával nem csináltam, akkoriban (6 és 10 éve) még nem volt szó gátvédelemről. Míránál szerencsére csak nagyon picit vágtak, éreztem is másnap a különbséget. Most is csak akkor készülhetek erre, ha fejvégű lesz a baba ( még forog, mint a propeller- hihetetlen), mert faros szülésnél mindig vágnak egy kicsit.
Én búzacsíraolajjal csinálom, (orbáncfűt vagy búzacsírát ajánlják, de nincs jelentősége, ha csak az egyik van, hosszabb távon inkább a búzacsíra jobb), és tettem bele rózsaolajat és muskotályzsályát. Elég drága, főleg a rózsa, de én használom máshoz is, és elég 2-3 csepp egy üveghez. A Weleda is jó márka egyébként, de én szeretem magam kotyvasztani.
Amire figyeljetek szerintem:
- Van, ahol az U alakú masszázsról írnak, de úgy tudom, az a fajta tágítás maradandó is lehet, és itt inkább a szövet rugalmassága a cél, amire tökéletes a búzacsíra olaj. Szerintem nem érdemes és nem is szabad a szövetet nyúzni, nyújtani, és csak bekenegetem, és 1-2 hét után tök puha, de erős maradt.
- A másik, hogy növelheti a fertőzések esélyét, arra hajlamosaknál, ha belegondoltok, csupa olajos odalent egy kenés után. Én nem vagyok hajlamos rá, ezen kívül ruha nélkül alszom éjjel (nem emiatt, hanem így szoktam meg), ezért nem aggódom, de vigyázzatok ezzel, kenés után min. pamutbugyi éccakára, és csak kívül szabad kenegetni (ezért sem jó szerintem az U alakú masszázs).

Málnalevéltea: Igyekszem napi 3 csészével inni, nekem jól esik ( a meleg folyadék hosszú távon jobba is csökkenti a szomjúságot), és csak pár csepp citromot teszek bele. Nem érzem rossz ízűnek, bár különösebben finomnak sem. :)

Judit

Kép

Kép

Kép
migej
Pécs
 
 


Ezt találtam:

*

GÁTMASSZÁZS-OLAJ: ezt az olajat már a szülés elott 6 (vagy több) héttel elkezdhetjük használni a gát elokészítésére (ez nem "kötelezo", de egyes bábák szerint csökkenti a szülés közbeni gátrepedések elofordulásának gyakoriságát).

FONTOS! Az előkészítő gátmasszázs célja a szövetek táplálása (különösen E-vitaminnal), nem pedig a szülés előtti nyújtás/tágítás, hiszen ez utóbbi akár maradandó is lehet, amire a legkevésbé sincs szükségünk (gondoljunk csak a férfiak erekciójára: ha az ő szöveteik maguktól képesek ekkora méretbeli változásra, majd visszaalakulásra, akkor a nőké miért ne lennének?!). Ennek okán a masszázs technikája inkább simító, bőrbe masszírozó legyen. Fontos az E-vitamin táplálékkal történő bevitele is, pl. mandula és más olajos magvak, margarin, búzacsíra(olaj) stb.
A szülés közbeni gátmasszázs célja főleg a síkosítás és a lazítás (háborítatlan környezetben és megfelelő kísérőkkel akár simogató, erotikusan kellemes jelleget is ölthet, a csiklótájat is bevonva, hisz ami jóleső érzést kelt, az lazít a legjobban!). Tehát itt sem hasznos a medikális rendszerben elterjedt U-alakú, erőteljes hüvelyi nyújtás, mivel ez kutatási eredményekkel is bizonyított módon nem hogy csökkentené, de növeli a gátrepedés kockázatát az agresszív dörzsölés okozta ödémásodás fokozódása miatt! "Gátügyekben" még több információt szerezhetsz itt: http://holdudvar.babahaz.hu/gatmetszes.htm .

Összetevok:
Bázisolajok: búzacsíra (Triticum) és orbáncfu (Hypericum).
A búzacsíraolaj magas E-vitamin tartalma táplálja és lazítja a bort. Növeli a szövetek rugalmasságát. Támogatja az izom- és mirigymuködést. Használhatunk belole a has borének ápolására is, ez segít megelozni a nyúlási csíkok (striák) kialakulását.
Az orbácfuolaj antibakteriális hatású, sebgyógyításra is használják. Ezen kívül idegerosíto, érzékeny idegvégzodések kezelésénél hasznos. Önmagában is kiválóan alkalmas gátmasszázsra.
Ezekbol 1:1 arányban keverjünk össze annyit, amennyire szükségünk van (egyszerre nem nagyon érdemes 50 ml-nél többet, de egy evokanlányi is elég egy "elokészíto" alkalomra. Szüléshez egy kicsit több is kellhet.)
Illóolajok: muskotályzsálya (Salvia sclarea) és rózsaolaj (Rosa).
A muskotályzsálya antiszeptikus és lazító, fájdalomcsillapító hatású (a hipofízisre hat: segít a szervezet belso fájdalomcsillapítójának, az endorfinnak a felszabadításában). Az anyának könnyebb általa "elvonatkoztatni", elviselni a szülés megpróbáltatásait, átlépni saját határait, megbirkózni váratlan helyzetekkel / érzetekkel. Vérnyomáscsökkento és enyhe narkotizáló hatása is ismeretes. Önmagában is alkalmas szüléskor a has borogatására (ilyenkor rendszerint nagyon meleg vizes rongyra csepegtetjük, amit az anya hasa köré csavarunk).
A rózsaolaj az egyik legnagyszerubb aromaterápiás szer minden olyan helyzetben, ahol a noiség, noiesség kerül kifejezésre. Már az ókorban is használták szüléseknél. Antiszeptikus és görcsoldó hatású. Szüléskor az anyának a legosibb "noi mivoltában" kell megmutatkoznia, amelyhez a megfelelo energiákat segít aktiválni ez az olaj. Beszerzése sajnos elég nehéz és drága is, próbáljunk szerezni nagyon kicsi kiszerelésu tiszta (!) marokkói vagy török rózsaolajat. Csak egy-két csepp kell egy egész üveg (50 ml) bázisolajhoz.
Mindkét illóolajból nagyon keveset használjunk, eloször csak egy-egy cseppet, aztán szagolgassuk, hogy érvényesül-e az illata és szükség szerint tegyünk még bele egyikbol vagy másikból. Legyen a végén harmonikus a mix, egyik illat se "lógjon ki"!
Elméletileg be lehet szerezni az alábbi németországi címen is:
Bahnhof Apotheke, Apotheker Dietmar Wolz, Bahnhofstr. 12, 87435 Kempten, Deutschland.
Tel. +49 831 5226611, Fax +49 8315226626
Hivatkozzunk Ingeborg Stadelmann "Die Hebammensprechstunde" c. könyvére.
Aromaterápiáról bovebben itt olvashatsz (könyvajánló).
Még egy érdekes információ: gátmasszázsra szülés közben már kifejezetten a tiszta orbáncfűolaj ajánlott, a búzacsírás-illóolajos ugyan jobb előkészítő masszázsra, de a szülés alatt már nem. (az orbáncfű ugyanis azonnal lazít, míg a búzacsíra hosszú távon táplálja a bőrt). Ha viszont csak egyféle van, akkor azt kell használni, a különbség nem nagy.

Judit

Kép

Kép

Kép
migej
Pécs
 
 

 
 

En nem tudom, mi van ma velem. Reggel a ferjem elso mondata az volt, h nagyon lent van a hasam. Igaz, ami igaz, egesz mashogy erzem magam, mint tegnap. Valahogy olyan konnyu vagyok. Tele vagyok energiaval, maskor fekszem vissza reggel, ma meg mar tul vagyok egy kis-es egy nagyhuto takaritason, fozesen, mosogatason, szemetkivitelen, es meg dolgoztam is (mahoz egy hetre megkezdem vegre a szulesi szabit).
Szoval most jol vagyok nagyon!

Gatmasszazs, homeopatia: en egyiket sem csinalom, nem tudok hozzaszolni.

KépKép

KépKép

KépKép
andrejja
 
 


Csibe! akkor küldöm gyors az enyémet mit szólsz????

06205563079:)))) csak írd alá h csibe:)

KépKép
dike
 
 


andrejja! nem baj az ha jól vagy:))) nekem is nagyon lent van a hasam!

migej! ez komoly, na akkor lehet én is csak kenegetem ,nem fogok én itt nyúlkálni nyújtani mikor amúgy is tök szar.

voltam nst-n minden ok volt, levették a tenyésztést,a kacsa,vizsgálat annyira fájt h majd be szartam, fel is kiáltottam h azt a kuuuurva....doki röhög,mondom a szülésznőnek, h jajj Mariann mennyit fogok én neked káromkodni, doki meg, csak nyugodtan:DD tök jó fej volt. méhszáj 2100 alakulunk király:)
uh-is volt,minden ok volt....annyi h hólyagtelítődés nem látszódott, de nem kérdeztem rá...de gondolom ha pont akkor pisilt akkor azért nem nem? azt mondta nem túlsúlyos, ha kihúzom, akkor kb 2900-3100 között lesz a súlya. méhlepény 2 fokozatú.
jövő héten szerdán megyek megint.

KépKép
dike
 
 


most éppen túl vagyok egy keserves síráson, úgy kijött belőle.
gátmasszázst csináltam 1 ujjamat dugtam be, de annyira fáj, annyira szűk én ezt nem értem....soha nem volt ilyen....teljesen elkeseredtem, annyira rosszul is esett.mondtam a páromnak h nézz meg ő is...még jobban sírtam, ő vigasztalt....képtelenség h így kibújjon vki:((((((((((((((( meg miért ilyen szűk a lyuk???nem értem...más meg sexel össze vissza...nekem meg még 1 új is fáj:(((
jól kibőgtem magam...császárt akarok most úgy érzem!

KépKép
dike
 
 


dike:
Semmi sem múlik ezen, olyan hormonkoktélt fogsz kapni a szülés megindulásakor, ami nem tudhatod, hogy fog rád hatni, ill. a szöveteidre. :)
Szerintem lazíts, hagyd ezt a francba, csak kívül kenegesd magad, és majd meglátod, ki fog férni a baba, ha itt lesz az ideje.

Judit

Kép

Kép

Kép
migej
Pécs
 
 


Dike, egyetertek Judittal. Ne nyulkalj, max kivulrol, ha szukseget erzed. Baba bent nem marad, szules kozben meg ugyis "mas tudatallapotban" van az ember :).
Fel a fejjel!!!

KépKép

KépKép

KépKép
andrejja
 
 


Sziasztok!

Dike
Ma megyek dokihoz, meglátjuk mit mond. Igazából én már azt sem bánnám, ha befektetne, csak biztos lehessek abban, hogy Pocokkal minden rendben. Ha csak most kezdesz vizesedni, az már nem olyan nagy gond. (Persze nem mindegy, milyen mértékű a dolog.)
Nekem kissé kikerekedtek a talppárnáim és szintén nagyon fájnak, főleg reggel amikor járni kezdek rajta. Nálam a vizesedés a bűnös.

Kisbarack
Mint írtam Dikének, én már nem bánom a dolgot... Neked is csak azt tudom írni, hogy már bőven időben vagy, nem gond egy kis vizesedés. A meleg és a hirtelen súlygyarapodás miatt lehet.

Gyors szülése volt az osztálytársadnak! Nem bánnák valami hasonlót. Igaz én nagyobb babócára számíthatók. (Ma meglátjuk, mekkora.)

Migej
Megértelek. Az ember nem tud elmenni a tennivalók mellett. (Én is ilyen vagyok.) De azért a 37.héten már lassítanod kellene, erőt gyűjteni, mert a szülőszobán lesz igazán mit tenni. :)

Tinus
Én Bercimmel igen komolyan toxémiás voltam, és az ok miatt most is várható volt. Így nálam alap, hogy odafigyeljünk ezekre. Az én kezeim is annyira fájnak, hogy tollat, evőeszközt szinte meg sem bírom fogni. (Azt, hogy így hogyan pucolok pl. krumplit, ne részletezzük. :o )

Csibe
28-ra! Nem semmi. :)

Az élet egy ajándék, hát minden percét élvezni kell!
Kép
Kép
Kép
nammado
 
 


Sziasztok!

Velünk is minden okés, a dokim szerint kivárom a 40 hetet. A streptococcus kenetvizsgálat negatív lett, pedig eddig mindig pozitív volt, meg is lepődtem.

Nammado de jó, hogy még egyben vagytok!!!! Írj majd, mi volt a dokinál!

Migej nagyon köszi a részletes leírást a masszázzsal kapcsolatban. Ma megyek a DM-be, megnézem ezt a weledát.

Nekem mindenki azt mondja, hogy még nagyon fent van a hasam.:roll:

Dike hidd el, ki fog bújni Ármin, nem lesz semmi gond. NYUGI!!!!

Mi lehet Csibével?

Zsófiékra is sokat gondolok, kár, hogy nem tudjuk elérni. Remélem majd jelentkezik, ha tud.

Andrejja olyan kíváncsi vagyok a kislányodra, a félvér babák gyönyörűek. :wink: Az ismerettségi körünkben is van egy félvér kislány, hát mit mondjak....meseszép.

Kép Kép Kép

Zsóka
kisbarack01
Budapest II. kerület
 
 


nammado! csak nagyon picit vizesedem....ha sokat megyek akkor durva...de ez volt hétfőn, azóta nem nagyon..
drukk mára írd meg h mi volt!

kisbarack! nekem meg nagyon lent....dobj egy képet megvizsgáljuk:)

köszönöm a sok hozzászólást, tegnap beparáztam de most már jobb,most megint nem félek:)

Ma jön a Krios csaj, kitöltjük a szerződést!

ma megyünk moziba megnézzük a Másnaposok 2-őt.:)

KépKép
dike
 
 


Dobok, most készítettem őket :D :

A folt a tükör műve, a hasam nem ilyen ragyás...
Dike jó szórakozást a mozihoz!!


Ti meg dobjatok fel olyan pocit, ami lent van, lássuk a különbséget :wink: !
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisbarack01 2011.05.27 06:22-kor.

Kép Kép Kép

Zsóka
kisbarack01
Budapest II. kerület
 
 


Sziasztok!

Én tegnap voltam dokinál, Gábor jó nagy :) A BPD-je 93 mm, és még ugye nőni fog :shock: Bár a lányoké is 98 mm volt szülés előtt :)

Meg is vizsgált, azt mondta, még két hétig óvatosan éljek, mert nagyon lenn van a baba feje, és még két hétig ne szüljek. Hát ennyi :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi
 
 


kisbarack! jajj de szép a pocid!!!persze nem tudom h lent vagy fent van e..én az enyémen se látok soha semmi különbséget, csakmás mondja. tesóm elvitte a gépet, ha lesz fotózok:)

Panndi! szép méretek! akkor vigyázz magadra:) nekem 89 bpd

KépKép
dike
 
 


Sziasztok!

Megérkeztem. Kaptunk egy hét haladékot (, ha Pocok is úgy gondolja). :D
Kaptam vérnyomáscsökkentőket, amit szednem kell (ugyanazok, mint Bercimmel kellett a végén). Hétfőre meglesz a vérvétel-vizelet eredménye, akkor telefonálnom kell, és ha addig nincs semmi gond, akkor csütörtökön kell mennem a következő CTG-re. De utána (legkésőbb hétfőn - 6-án) valószínűleg be kell feküdnöm. Ha addig nem lesz semmi gond. De már így is jók vagyunk.
Egyébként Pocok jelenleg 2600 g. CTG szerint minden oké, és jól érzi magát! ;D

Képet majd csinálok. Állítólag az enyém már lent van...

Az élet egy ajándék, hát minden percét élvezni kell!
Kép
Kép
Kép
nammado
 
 


Sziasztok,
nahát mennyi minden történik.
Dike, fel a fejjel nem lesz gond. Nekem ehhez a gátmasszás dologhoz valahogy nincs kedvem... lehet csak lusta vagyok, bár az intim tornát csinálom még úgy ahogy.
tegnap voltam CTG-n és minden okés volt, a doki szavaival élve "tökéletes". Viszont a laborból kiderült, hogy vérszegény vagyok, úgyhogy szedhetem a vasat, pedig eddig mindig megdícsértek a vas értekeim miatt... szóval velem ennyi van. Ma meg teljesen belebuzultam egy könyvbe és nem tudom egyszerűen letenni. Nem baj szülés után nem hiszem, hogy sok időm lesz olvasni.
20140503222551
 
 


sziasztok!

én még mindig egyben,ctg jó semmi fájás és szombattól minden nap
ctg,majd azt mondta a doki,h szerdán lesz egy bemutatás és akkor ott eldől
mi lesz,mire mondtam,h a Kiaránál is hagytak még,de elmagyarázta,h ez
azért úgy van,ha akkor bő 1 újnyira v 2 újnyira nyitva vagyok,akkor
megindítják valszeg...
szóval legkésbb szerdán kiderül minden,hacsak nem szülök meg addig...

dike!
tényleg fel a fejjel és köszi a számod,elmentettem és írok ha van lesz valami...
mettől meddig írhatok?m éjszaka nem zaklatnálak... :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
csibe83
 
 


panndi!
nekem 37hét 3naposan volt kisöcsi BPD-je 93mm,szóval tényleg szép nagy
baba...

ja és azt nem is meséltem sztem,h véglegesen döntöttünk a névben
és nem érdekel a sebestyén balázs minket és Benett lesz...

Kép
Kép
csibe83
 
 


Csibe miért is érdekelne? A Ti kisfiatok, nem az övé. Amúgy még van pár éve, aztán azt sem fogják tudni róla hogy kicsoda, nemhogy a fiát hogy hívják. :wink: Drukk drukk szerdára.

Én 105-ös bdp-vel szültem Marcit :roll: , mondta is az orvosom, hogy nem hitte volna, hogy meg tudom szülni simán. Juli is nagy fejű, a hétvégén kiderül, most hol tart fejnövesztés terén.

Nammado valóban nem lehet már gond, Te is mindjárt 37 hetes vagy. Mennek neked is a drukkok!!!! Ezek szerint jobban bírod ezt a várandóságot, mint anno Bercivel.

Kép Kép Kép

Zsóka
kisbarack01
Budapest II. kerület
 
 


kisbarack, és végül hány cm lett a feje?

KépKép

KépKép

Kép
panndi
 
 


Hello, csajok!
Ki hogy all?

Nekem utolso 3 munkanap, alig varom, hogy vege legyen. A kollegam most irta, hogy jo is, hogy nem mentem a heten dolgozni, mert ket nagy baleset is volt az autopalyan...

Itt nem sok minden van, jovo penteken doki, remelem, lesz egy UH, kivancsi vagyok a meretekre. Most kerni fogok matatast is, azt hiszem.
Munka mellett pakolaszok, takaritgatok, utolso mosast vegzek a baba cuccaival (relax szek huzat, pluss csorgok, stb).
Eljutottam fodraszhoz is, vegre nem ugy nezek ki, mint egy haborodott :D.
Minden napra tervezek valami kis tennivalot.
A napokban megdontottem a pisilesi rekordomat, ennyit szerintem eletemben nem pisiltem, mint az utolso ket napban. Valoszinuleg a tetemes mennyisegu elfogyasztott dinnye es eper az oka...
A koldokom kulon eletet el, volt mar mindenfele pozicioban, most epp befele all es a kis vekony bor borzaszto ingerlekeny felul, de pillanantyilag talan ez az egyetlen nyugom.
Alig van kemenyedes, ha van is, nem jar fajdalommal.
Baba mocorog, de nem tul sokat mostanaban, bar ha megmoccan, az nem kifejezetten kellemes mar.

Szoval varakozo allasponton vagyok, de azt hiszem, egy darabig nem lesz it semmi...

KépKép

KépKép

KépKép
andrejja
 
 


nammado,tinus!örülök h minden rendben!baba már jöhet bármikor!:)

Csibe! sokat gondolok rád! remélem beindul magától a szülés! bármikor írhatsz, éjjel ha jön sms, megnézem, azt alszok tovább nem zavar!!!!!

andrejja! velem sincs semmi kül...semmi jele bárminek is...se keményedés, se jósló se fájás...

KépKép
dike
 
 


Panndi 37 cm-es lett a buksija végül.

Én elég sokat keményedek már, van, hogy meg kell állnom, mert képtelen vagyok akár egy lépést is tenni, annyira összehúz. Nem fáj, de kellemetlen.

A pisiléssel én is hasonlóan állok, mint Andrejja, szintén sok gyümit eszem,biztos azért. tegnap pl, minimum 1kiló cseresznyét benyomtam--- az eper után :oops: .

Kép Kép Kép

Zsóka
kisbarack01
Budapest II. kerület
 
 


Sziasztok!

Kisbarack

Köszi a drukkot! :D Igen, tényleg jobban bírom. (Legalábbis ami a toxémiás tüneteket illeti. Mert egyéb szempontból Bercimmel az utolsó időig problémamentes voltam, Pocok pedig végig elég rendesen megdolgozott! :))

Igazából ilyesmire is számítottunk, hiszen Manó már tágított rajtam egy keveset. :wink:

Dike
Köszi. :) Igen, most már jöhetne, de remélem megvárja, amíg kórház-közelben leszünk. :wink:

És a pocakfotók... :lol: (Most készültek. ;))
Kép
Pocokkal a 36. héten /1
Kép
Pocokkal a 36. héten /2

Az élet egy ajándék, hát minden percét élvezni kell!
Kép
Kép
Kép
nammado
 
 


nammado! de széééééééép,én nem látom h lent lenne,de nem is értek hozzá:)

KépKép
dike
 
 


Nammado óóó de szép pocak!!!! Igazán méretes :wink: .
Biztos írtad már, de nem emlékszem :oops: , tudjátok a pici nemét vagy meglepetés lesz?

Ma délután megyünk UH-ra, nem tudom, mennyi fog látszódni Julcsiból, igazából a méreteit fogják nézni, de azért bízom benne, hogy meg is mutatja magát.

Kép Kép Kép

Zsóka
kisbarack01
Budapest II. kerület
 
 


nammado, szép pocak :)

Nekem jövőhéten szabin lesz a dokim, szóval én csak utána akarok szülni. Az már úgyis a 37. hét lesz, akkor már szabad neki :)

kisbarack, írj majd UH után :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi
 
 


kisbarack! drukkk gyere majd!!!

lányok! állandóan visszatérő álmom van...az, h meg van már Ármin, és állandóan elfelejtem megszoptatni...szőrnyűűű:(((((((((


itt olyan hideg van brrrrr...pedig ma meccsre megyünk,aztán Bl-t nézünk többen:)

KépKép
dike
 
 


szóval velem az történt, h utánoztam valakit, ilyen galopp szökkenésbe futottam egy 5 métert, és azóta nem bírok menni, csak hátra fele , úgy h húzom a lábam,mert annyira fáj bal oldalt lent a hasam alja. ha ülök, fekszek nem, csak lépni nem tudok. beleszúr, hatalmas fájdalom. vajon mi ez?mikor múlik el?:(

KépKép
dike
 
 


Dike lehet meghúztad magad, pihenj sokat, csak elmúlik. Azért már ne nagyon galoppozz így szülés előtt 3 héttel :wink: . Álom áááá :? .Nekem is szoktak ilyen furi álmaim lenni. Milyen volt a film?

Voltam UH-on, bdp 98 :!: , súlya kb 3500 gr :idea: :!: :?: :?: :roll: :shock: :shock: :shock: . Egészen lent van a feje, teljesen beilleszkedett, az uh-os nő szerint bármikor szülhetek, bár a méhlepényem csak I. fokban érett, flowmetria totál negatív és a magzatvíz sincs még fogyóban, tehát ezek nem mutatnak közeli szülést, de annyira lent van a feje, hogy emiatt gondolja, hogy előbb jön. Ha kitölti az idejét, bőven 4 kiló feletti lesz a kisasszony.
Fotót már elég nehéz volt készíteni, már totál kilapult a gyerek arca a vízben, ilyenkor már nem olyan szépek, de azért megmutatom:

Kép

Kép Kép Kép

Zsóka
kisbarack01
Budapest II. kerület
 
 


kisbarack! de h is nem jó kép gyönyörű, Ármint a 34.héten nem lehetett ilyen szépen látni...össze vissza torzult! az tök jó h bármikor jöhet izgi!szép nagy mérete van!:)

felhívtam a szülésznőt....elmondtam...azt mondja szerinte valami becsípődés...ha nem görcsölök nincs gáz...de az előbb már nagyon sírtam. nem bírtam felkelni az ágyból....csoszogok hátramenetbe...nem szorult be valahova valamilye a babának???uram meg egy fasz,aki 5 kor hazajött, azóta alszik...nem segít,nem sajnál...semmi együttérzés:( mi lesz velem éjszaka,h fogok eljutni a wcre?:))

KépKép
dike
 
 


Kisbarack, nagyon jo ez a kep!

Dike, sajnalom a becsipodest :(.

Multkor engem a gravitacio trefalt meg, vagyis inkabb en voltam a hulye. Mentem fodraszhoz villamossal es lattam, h ott all a megalloban (a villamos, nem a fodrasz). Na, mondom, ezt nem szalasztjuk el - elkezdtem futni, csak epp elfelejtkeztem a testemen kialakult folos sulyokrol, es nagyon kicsi kellett ahhoz, hogy ne essek orra.

Tegnap szereltem meg egy utolsot, ki is csinaltam magam kicsit (ket Ikeas komodot kellett meg osszerakni es az en draga uram tenyleg nagyon jo ember, de afrikai leven nem igazan ert az effajta dolgokhoz, ugyhogy a munka javat a nagyobbik lanyommal csinaltuk). Mire vegeztunk, bedagadt a labam es mozdulni sem birtam, hozattam az emberrel vacsira egy jo nagy gyrost, vettem egy kellemes furdot es bezuhantam az agyba - mozdulni sem birtam. Azon drukkoltam, nehogy beinduljon a szules, mert egy deka erom nem maradt. Szerencsere a melotol vegig tudtam aludni az ejszakat, meg a pisiles is elmaradt, ma reggel pedig megint friss es energikus vagyok :). De ma csak fozes lesz, semmi mas nem!

Nekem fogalmam sincs sulyrol meg hogy be van-e illeszkedve a baba feje, ki vagyok-e nyilva vagy sem, itt az anyukakat meghagyjak a boldog tudatlansagban, aztan egyszer csak beindul a szules... akkor viszont maximalis a torodes mindenfele mellekes ellenszolgaltatas nelkul. En azt hiszem, ez a hozzaallas sokkal jobban tetszik (hozzateszem, a kisebbik lanyomat Pesten a Bajcsyban szultem, ahol volt fogadott orvosom es maximalisan meg voltam mindennel elegedve, de az a doki sem volt szoszatyar - de en ennek orultem. Ugy vagyok vele, nem akarok mindenrol tudni, csak arrol, amirol feltetlen muszaj.

Na, elfogott a szofos.s, bocs :).

KépKép

KépKép

KépKép
andrejja
 
 


Sziasztok csajok!

Dike, nekem 2 hete fáj a derekam, én is valami rossz mozdulatot tehettem, vagy egyszerűen csak nyomódik egy ideg. Pihenni kéne sztem neked is, aztán csak elmúlik.

Nem tudom ti hogy voltatok vele, de az utóbbi 2 nap frontjai olyan szörnyen hatottak rám. Görcsölgettem, keményedett a hasam, még éjszaka is, szóval eléggé ki voltam. Még egy ilyen front aztán tényleg beindul a szülés...

Andrejja, kinél szültél a Bajcsyban anno? Én most ott készülök szülni, csak kiváncsiskodom.
20140503222551
 
 


tinus! rám nem volt semmi hatással a front!

egész éjjel csak mankókkal tudtam kimenni pisilni, reggel egy kicsit jobb volt, most megint nagyon fáj:(

KépKép
dike
 
 


Tinus,
Dr. Polgarnal szultem. Nagyon meg voltam elegedve. Nem beszel tul sokat, de epp ezert nem is tojatja be az embert. Ha tenni kell, akkor pedig ott van es teszi a dolgat. Szamomra idealis doki.

KépKép

KépKép

KépKép
andrejja
 
 


Dr. Polgárt ismerem, voltam már nála UH-n, tényleg nagyon korrekt doki.

Dike, remélem azért jobban leszel. Sajnos hallottam már, hogy sokaknak így jött ki ilyenkor lumbágó, isiász...

Kiváncsi vagyok Csibe hogy van és Zsófi is nagyon eltűnt...
20140503222551
 
 


Sziasztok Lányok!

Nem rég beszéltem a dokimmal. A labor eredmények jók lettek, egyedül a tenyésztés nincs még meg. De az is meg lesz szerdára, így csütörtökön , amikor CTG-re megyek hozzá, már azt is tudni fogjuk. A vérnyomásom kezd beállni (Jelenleg olyan 120/80 körül mozog). Remélem nem csak a hidegfront hatására, hanem a gyógyszerek segítenek. A pulzusszámom egy kicsit viszont még mindig magas (80-90 körül mozog).

Dike
Remélem, már jobban vagy. A féfiak (legtöbbje) már csak ilyen. Vagy nem tudja kimutatni, hogy aggódik, vagy egyszerűen természetesnek veszi, hogy "mi választottuk" ezt. :shock:

Köszi. :D Azt mondják, hogy amikor gyomor tájon már lejtős a pocak, és alul kerek, akkor van lent. A képeken nem igazán látszik, de nekem már olyan. Végre tudok enni is, mert a gyomron szabad lett. Ellenben mindig a wc-re kell járnom. :)

Kisbarack
Köszi. Ha minden igaz, akkor kislány lesz és Emőkének fogják hívni. Fiú nevünk még nem nagyon van... Kislányra "gyúrtunk". :D Talán Bendegúz (Apa és a Fiacskám erre voksol, én egyelőre tartózkodom.) Passz... De az UH-k szerint kislány! :D

Panndi
Köszönöm neked is. Nem is kell azt elkapkodni. Én is mondtam Pocoknak, hogy a 37. hetet meg kellene várni. Remélem, hogy nem holnap akar kibújni! :D

Az élet egy ajándék, hát minden percét élvezni kell!
Kép
Kép
Kép
nammado
 
 


Sziasztok!

Tegnap óta nekem is magas a vérnyomásom, most egyelőre méregetem, ma csak 130/85-ig ment fel eddig, tegnap durvább volt. Dokim szabin, remek :?

KépKép

KépKép

Kép
panndi
 
 


hasam mára oké...de remélem nem tér vissza mint tegnap délben.

ma megyek varratszedésre a mellemből....fujjjj.Sad

nagyon meleg van!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KépKép
dike
 
 


sziasztok!

én még mindig egyben...ctg-n voltam és végre a dokim volt bent,aki
tök alapos volt és megnézte a magzatvizet,majd elküldött áramlásira...
és ha már meguhuztak,akkor megnézték a méreteit is és 4360grammnak
saccolták
hát kicsit befostam,amikor meghallottam...
amúgy minden rendben van,csak nem értem,h hízhatott 1kilót 2hét alatt...
szerdán lesz a bemutatás...kiváncsi leszek mit mondanak a fő okosok...
az is furi,h csütörtökön 2111 vasárnap 2110 ma meg 3111 volt a méhszájam

Kép
Kép
csibe83
 
 


Hűűűű Csibe izgi napok előtt állsz :shock: 8) .
A méretek miatt meg ne stresszellj, nagyon szubkejtív a megítélése. Csak egy példa: Bori lányomat anno 5 kiló fölöttire saccolták, gondolhatod hogy bepánikoltam, ráadásul első gyerek...aztán lett pont 4 kilós. Jó az sem kicsi, de azért mégsem 5. Viszont a feje nagy volt, gondolom az nyomta meg a kalkulációt:)

A fiamnál nagyjából eltalálták, bár neki is többet mondtak, mint amekkora lett (4,5 kilóra becsülték, 4,1 kiló lett).

Kiara milyen méretekkel született?

Nammado nagyon szép nevet választottatok :wink: . Majd írj, milyenek lettek a leletek!

Dike nagyon fájt a varratszedés?

Panndi mennyi volt az a durvább vérnyomás?
Nekem most megint beállt 110/ 70-es értékre, de két hete 130-140 körül mozgott a felső értékem.

Tinus én sem bírom a frontokat, főleg a meleg készít ki :? .

Anrejja vigyázz magadra!
Amúgy néha én is soknak érzem ezt a halom vizsgálatot ami M.o.-on van, de engem azért megnyugtat amikor azt mondják, hogy minden oké a babával. Persze az ellentéte is igaz, sokszor feleslegesen stresszelteti a kismamákat. Szóval én a köztes út híve vagyok.

Kép Kép Kép

Zsóka
kisbarack01
Budapest II. kerület
 
 


Sziasztok csajok!

Hogy bírjátok a meleget? Ez valami pokoli...

Csibe, de jó, hogy írtál, nagyon várjuk a további híreket.

Nem tudom, hogy ti már ilyen gyakorlatias dolgoknak utána jártatok-e, de tegnap találtam egy kiírást a kórházban, mely szerint 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kell a születési kiállításához... sajnos akkor nem kérdeztem utána, mert aztán más dolgom volt és kiment a fejemből. Ti tudtok ilyenről valamit?
20140503222551
 
 


tinus: Kórháza válogatja, legjobb, ha betelefonálsz, van ahol elfogadják a régi eredetit, van ahol pedig frisset kell kérni az anyakönyvi hivatalban. (Általában, ha ott szülsz, ahol történt a házasságkötés, nem szoktak macerázni).

Nekem is nagyon fáj tegnap óta a derekam, azaz inkább a keresztcsontom, de szerintem a baba helyezkedik, feszít, azt érzem.
Vérnyomásom fogalmam sincs, de nem is kell mennem védőnőhöz többet, végig jó volt, ezen nem kell aggódnom.
A bacim is jó lett, semmit nem találtak, viszont a vérképem nem az igazi, elég vérszegény vagyok, úgyhogy elsprinteltem (haha, mint a sportcsiga) a patikába és vettem egy utolsó adag tuningot. Remélem, még hatni fog.
Folyamatosan kínoznak a jóslók, jó erősek, de tök rendszertelenek, néha fél napra eltűnnek, aztán 2 percenként jönnek, de ezektől még 2-3 hetet is kihúzhatok.
Azért mostmár szenvedek na.
Viszont holnapután még dolgozom egyet, szóval azt nem bánnám, ha beleférne, aztán felőlem....

Judit

Kép

Kép

Kép
migej
Pécs
 
 


Tinus, nekünk 300 napnál nem régebbi házassági kell.

Kép Kép Kép

Zsóka
kisbarack01
Budapest II. kerület
 
 


150/90 volt, most stagnál 130/80 körül. Viszont elkaptam valami vírusos betegséget, augmentint kell szednem, szuper :?

KépKép

KépKép

Kép
panndi
 
 


Sziasztok!

Tinus
Kórháza válogatja... Van, ahol 300 napnál nem régebbit, van ahol 30 napnál nem régebbit kérnek. :? Érdemes utánaérdeklődni. Én az egyszerűbb megoldást választottam. Csak a múlthét végén kértem a másolatot. Így - várhatólag - mindképp jó lesz. :) Az is igaz, amit Migej írt. Ha abban a kerületben (községben) szülsz, ahol összeházasodtatok, akkor nem kérik.

Az élet egy ajándék, hát minden percét élvezni kell!
Kép
Kép
Kép
nammado
 
 


Áááááá Panndi ez nem igaz :? , hol a lányok betegek, hol Te. Gyors gyógyulást Neked!!!!!!!

A 130/80 az még jó, legalábbis nekem nem szólt rá semmit a dokim amikor hasonló volt .

Kép Kép Kép

Zsóka
kisbarack01
Budapest II. kerület
 
 


40 perc es oktober kozepeeig befejeztem a munkat!!! (Fogalmam sincs, holnaptol mit fogok csinalni.)

Itt most huvos, esos ido van. A babusz olyan ovatosan, gyengeden mocorog.
Jo lenne, tortenne mar valami...

Panndi, gyogyulj meg!

KépKép

KépKép

KépKép
andrejja
 
 


Sziasztok!

Bocsi az eltűnésért, de egyrészt nem volt jó a laptopom töltője :evil: másrészt pedig MEGSZÜLETTÜNK! :D :D :D

Részleteket és születéstörténetet majd otthon írok. Sürgősségi császár volt és megjártuk a PIC-et is, de ott csak 2 napot voltunk :)

2170g és 48cm, május 28-án született 8)

Majd jövök még! Mindenkinek puszi!

Zsófi

Kép

Kép

Kép

Zsófi

Kép
Kép
Kép
zsófi:-)
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?