Sziasztok!
dike
Nem én gondolom úgy! Sajnos... Az elejétől fogva sokat görcsöltem, január eleje óta veszélyeztetettként itthon kell lennem. A múlt hónap közepén - egy hidegfront alkalmával - azt hittem, mentőt kell hívnom, mert olyan volt, mintha megindult volna a szülés... És még csak a 7. hónapban jártam! Szerencsére "csak" egy erőteljesebb méhösszehúzódás volt. Most - tegnap előtt kezdte - már rendszeresen vannak méhösszehúzódásaim, napi 6-8 alkalommal. Néha igen fájdalmasan begörcsölök. Tegnap voltam a dokimnál. Megvizsgált. Szerencsére még zárt a méhszájam, de a méhnyak már felpuhult és megrövidült. Ami azt jelenti, sajna elindult valami. Most a magneB6 mellé még felírt egy izomlazító gyógyszert, amit az elkövetkező 3 hétben szednem kell. Talán segít. Ha nem.... De remélem, jobb lesz utána. Ha sikerül csökkenteni a görcsöket, akkor 3 hét múlva (36. hetesen) megyek vissza hozzá, és majd meglátjuk a továbbiakat. Lehet, be kell majd feküdnöm.
Ami a "gusztustalanul dagadt vagyok"-ot illeti. Jelenleg majd 13 kg-val vagyok több, két mérettel nagyobb ruhákat kell hordanom. De... Néha én is így látom, mint te, máskor meg egész elégedett vagyok a külsőmmel. Ne is foglalkozz vele! Nem sokára lesz egy apró, hisztis, nyűgös, de ugyanakkor édes és szeretni való kis manó a kezedben, aki eltereli a figyelmedet ezekről az "apróságokról". Azután, mire észbe kapsz, addigra olyan - vagy közel olyan - leszel, mint előtte. Kitartás!
Kórházi pakk: én Bercimmel nem vittem cumit, mondván az én gyerkőcöm nem fog cumizni! Na, azután ott kapott, mert különben be nem állt a szája!
Szerintem nem árt, ha viszel be egyet. A hálóinged aljára egyszerűen varrj patentot, ha zavar. Egyébként gondolom, úgy is köntöst veszel rá, ha kimész benne a szobából.
Én a picinek egy rövid ujjú badit, egy hosszú ujjú rugdalódzót és sapit raktam be. Nekem biztos, hogy pólyában lesz, mert Bercim kezébe máshogy nem adhatom. Őt márciusban hoztam haz - még hó volt. Hasonlóan öltöztettem fel, csak volt rajta egy vastagabb kezeslábas, nem volt pólyában, hanem egy babatakaróba fogtam bele. Bőven elég volt. Most viszont - remélem - nyár lesz és jó meleg.
kisbarack
A fent leírtaktól eltekintve jól vagyunk. Jelenleg egy közel 2 kilós és kb. 44 cm-s kisleányzó tanyázik odabenn, aki rettentő virgonc és mozgékony.
Nekem már hetek óta mondják, hogy megváltozott az arcom, és már nem sok van hátra. Mondtam: "Remélem, még két hónap!" Erre jól rám csodálkoztak.
Én bizony nem hordok térdnadrágot. Soha nem szerettem. Viszont - bár a bal térdhajlatom tiszta lila a két hónapja szerzett visszér miatt - felveszem a rövidnadrágot épp úgy, mint a szoknyát. Lányok! Nem kell szégyelni, hogy kismamák vagytok! És higgyétek el nekem, ti ezeket a tüneteket sokkal nehezebben dolgozzátok fel, mint a környezetetekben élők! Különben is csak nem fogtok még két hónapig hosszú nadrágban mászkálni, amikor jön a nyár!
andrejja
Én is hasonlóan érzem magam... Fáj a hátam, reggelente csak kapaszkodva tudok kimászni az ágyból, és eltart egy ideig mire egyáltalán ki tudok egyenesedni. Sajnos hátfájós vagyok alapból is. Ami az arcomat illetti... Nekem is vannak rajta májfoltok, és jó nagy karikák a szemem alatt - főleg reggel. Sajnos kezdek vizesedni, és a karikás megduzzadt arc nálam az első jele ennek. Bercimmel is így volt. Azzal nyugtatom magam, hogy majd elmúlik.
Zsófi
Nyugi, nem lesz semmi baj! Én a fiammal átéltem ezt. Bementem vizsgálatra - igaz a 35. hetet kezdtem - és benn ragadtam. Azt mondta akkor az orvosom, hogy "Ebből egy órán belül olyan helyzet alakulhat ki, amire a baba is és én is rámegyek!" Két hétig sikerült kihúznunk. Kaptam vérnyomáscsökkentőket. A 37. hét utolsó napján, igaz a magas vérnyomásom miatt - 170/110 - császárral lett a meg a fiacskám. 3490 g és 54 cm volt! Remélem, majd minden rendben lesz veletek! Szorítok!
Pocokkal a 33.héten
Bocsi, Bercim csinálta a képet, kicsit homályos.