Sziasztok Lányok!
Bocsánat, hogy eltűntem, de sok a dolog és sosem értem az irományok végére. Mostanra végigolvastam
Szupi a táblázat!!! Én még nem tudok pontos adatokat a babuciról-múlt hét csütörtökön még nem volt szívhang, kb.: 4-5 hét között voltam(jövő hétfőn minden kiderül, addig még üres maradnék, ha nem baj)
Émelygés nálam is van, meg mellfeszülés, meg a utrogestantól akkora a hasam, mint egy 4 hónapos terhesnek.
Picivel előrébb volt szó a
terhesvitaminokról. Nekem a doki az Elevitet+folsavat ajánlotta, illetve rám bízta a kalcium és a magnézium bevitelt, mondván, hogy én tudom, hogy a táplálkozásom ezt mennyire fedezi. Itt pezsgőtabit ajánlott.
Veszélyetzetett
terhes táppénz: megkérdeztem a cégünk könyvelőjét és ezt mondta:
1. Május 01-től életbe lép az a módosítás mely szerint a táppénz első napját (már az első nap is táppénz, nincs az eddigi 15 nap betegszabi ) megelőző év átlagbérének 60%-át kapod, de maximum a minimálbér 2x-ét (kb.156eFt).
2. Tök mindegy mikor vetetted magad táppénzre, akkor újraszámítják
3. Ha egyszer veszélyeztetett terhesnek nyilvánítottak, akkor a terhesség ideje alatt ez már nem változhat, tehát nincs olyan, hogy a 4. hónaptól már mégsem vagy az.
4. Amikor megszületett a pici, akkor a születés napját megelőző évi aktív kereseted átlagolják és annak 70%-át kapod azt hiszem 6. hónapig (a táppénzes időszakod itt nem ront az átlagon)....és a többi.
Nem akarok most politizálni (bár tudnék cifrákat mondani), maradjunk annyiban, hogy senki nem a meggazdagodás miatt esik teherbe, és nem tudom milyen terhes bűnözésről papolt a kormány, amikor a jogtalan veszélyeztetett terhesek megszűrését célozta meg ezzel a törvénymódosítással