Bogyesz, SOTE-re én vizsgálatokra jártam a ciszta miatt, én is ilyen futószalagszerűnek, nagyüzemnek éreztem, ahogy Te is írod. 1:650-hez nem is rossz eredmény, álíltólag 1:250 alatt kezdenek el aggódni.
Regő cisztáit (kettő is volt) a 19 hetes genetikai ultrahangon látták, simán. Aztán később kiderült, hogy nem is ciszta, csak ultrahangon olyan képet ad, ahogy rendeződnek az agytekervények és közöttük az agyvíz, normális, középső harmadban főleg a fiúbabák közül soknak van, és általában kinövik. Regő ki is nőtte a harmadik harmadra, de addig agyonvizsgálgattak, mert a downos babák között gyakoribb a ciszta. Bár a kombinált teszt szuper volt, a SOTE-n ez senkit nem érdekelt, csak az elavult AFP-t nézték, ami alacsony volt (Marcinak is, meg tesóm két fiának is alacsony volt, mi biztos ilyen család vagyunk. De nem kórosan alacsony, de a SOTE-nak az már az volt). Visszautasítottuk az amniocentézist, 24 hetes lettem volna, mire megvan az eredmény, akkora babát már nem vetetünk el, ha beteg, akkor sem. Akkor még volt speciális szívultrahang is, mert a downos babák többnyire szívbetegek is, de maximálisan egészséges kis szíve volt, van, úgyhogy megnyugodtunk. Aztán lassan csökkentek és el is tűntek a ciszták, és Regő megszületett makkegészségesen
Ja és a ciszta miatt csináltak TORCH vizsgálatot is, ami egy vérvétel, a TORCH szó betűivel kezdődő vírusfertőzéseket nézték meg, hogy nem estem-e át rajtuk a közeljövőben... azt hiszem, toxoplazma, rubeola, CMV és herpes simplex, mert ezek is szoktak okozni fejlődési rendellenességet. Negatív volt, emiatt kérdeztem, hogy ilyesmi nincs-e Dani vírusára. Nem is arra gondoltam, hogy egy hónapig ne legyél vele, hogy ne kapd el
hanem hogy megtudd, hogy elkaptad-e, a baba miatt. Bár nyilván akkor lennének tünetei is.
Hű de sokat írtam