Új privát üzeneted érkezett!

Linácska, köszi, így már értelmezhető a kép :D
20140901114303

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kivancsika 2011.06.04 19:21-kor.
kivancsika
Budapest

Kivancsika, ctg-t nekem kórházban csinálták (magánrendelésre jártam), de most fogalmam sincs, hogy lesz a kórházváltás miatt.

Éjjel azt álmodtam, hogy össze kell pakolnom a kórházi cuccost, mert elszámoltam valamit, és most megyek szülni! :shock:

Kérdés: akinek van ilyen és olyan tapasztalata is, miben különbözik, ha indítják a szülést és ha magától indul el? Nekem gyakorlatilag mind a kétszer indították, így fogalmam sincs, milyen az, amikor a baba tényleg jönni akar...

anabique
Budapest

Sziasztok!

Nekem is úgy kell mennem dokihoz, mint Brunhildnak.
Az én dokim sem csinál uh-t, a vizsgálatokat én sem erőltetem. Nálunk általában az van, hogy megnézi mi a következő - most pl. a 30 hetes uh, és azt mondta, hogy az utánra kérjek időpontot. Ez így nekem szuper!
Érdekes módon az uh-k sem hiányoznak annyira. Áront baromi sokszor nézték. Az elején még nagyon élveztem, aztán már idegesített.
Most várom a következőt, de mivel mellső fali a lepényem, már a 15. heti uh-n is alig látszott valami - mármint 4D-ben - ezért arra már nem költök. (Áronnal a 28. héten voltunk, és nekünk nem jött be, alig látszott már valami)

Az én dokim szuper jó fej, a ctg-re és az utolsó hónapban a vizsgálatokra mehetek a kórházba teljesen ingyen.
Múltkor is így volt, mondjuk most valószínűleg lesz szülésznőm, és akkor ő hozzá kell majd, nem a dokihoz.
A szülésznő meg azért kell, mert a dokim pont elutazik 2,5 hétre a szülés előtt, és azt szeretném, ha lenne ott helyett valakim, aki rám figyel. Tudom, hogy másik dokira hagy majd, de azzal nem lesz majd olyan a kapcsolat - ilyen rövid idő alatt.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Kivancsika, nekem a dokimnál szerencsére van ctg, úgyhogy oda kell járnom. Persze a korházban ingyen lenne, de másfél órát kéne buszoznom odáig, úgyhogy én nagyon örülök, hogy van ilyen lehetőség a dokimnál.

Anabique, szivesen válaszolnék, de nem biztos, hogy én vagyok az illetékes :roll: Elsőt indították, második nagyon spontán volt (itthon), harmadiknál beértünk (de ez is csak a szerencsén múlott, nem rajtunk). Szóval utóbbi kettőt leírhatom...Méhösszehúzódásokat (keményedést, amely fájt is kicsit) éreztem, és amelyek hátrasugároztak a derekamba is. De nem voltak erősek, nem szenvedtem különösebben, menstruációs görcsökhöz hasonlítottak. És nekem egyiknél sem voltak rendszeres fájásaim! (ahogy mindenhol leírják, hogy 10 perces.. 5 perces... 2 perces) Elkezdtem fájdogálni, bár nem is nevezhetem fájdalomnak, hanem inkább kellemetlen érzésnek..nézegettem az órát, hogy vajon ezek fájások lennének? De hiába, 10 perc, aztán 2 perc, aztán 8 perc, 5 perc teljesen összevissza..amikor pedig hirtelen nagyon fájt, akkor már a baba elindult a szülőcsatornán... Még az elindított szülésnél sem hittek nekem, hogy szülök, a másodiknál így szültem itthon, amikor éppen korházba akartunk indulni, a harmadiknál pedig majdnem egyedül a korházban..mert otthagytak magamra :shock:
Ezért izgulok most a negyedik miatt, hogy vajon mennyire gyorsan, és főleg hol akar majd kibújni :roll: :shock: :D

Most látom, hogy a kérdésre nem válaszoltam: szóval nálam nem volt különbség. Az elsőnél burkot repesztettek, utána kezdődtek a fájások, de pont olyan enyhén, mint a másik kettőnél, ami spontán volt, és utána pont annyira felgyorsultak a dolgok, az első fájástól a szülésig mindháromnál 2-3 óra telt el, amelyből kb az utolsó 20 perc volt fájdalmasabb, amikor eilndult és kibujt a baba...
20140901114303

CTG-re nekem is a kórházba kell majd menni. Lehetne magánban is, de én már azért nem fizetek külön.
Orvoshoz meg 4-6 hetente megyek én is. Az én orvosom még a végén sem rendelt vissza 4 hétnél gyakrabban. Az utolsó hetekben meg úgyis van CTG, megnézi az eredményt, és volt olyan, hogy a végefele megnézte a méhszájat, esetleg a magzatvizet (Lilit ezért indították, mert már meconiumos volt).

Anabique,
nekem 1. indított, 2. spontán volt, el sem tudtam képzelni, hogy csak úgy magától elindul. Lilinél kaptam zselét, 6 órát vártunk a hatására, aztán elrepesztették a burkot, és onnantól 3 óra alatt megvolt Lili. Levinél hajnal 3:30-kor ébredtem arra, hogy mintha fájdogálna a hasam. Örültem, hurrá, nekem is vannak jóslófájásaim. Csak aztán gyanúsan 10 percenként jöttek ezek a jóslófájások (amúgy ahogy Brunhild is írta, nem fájt, csak kellemetlen volt igazából). 4:30-kor felkeltettem a férjemet, hogy ne unatkozzak egyedül, mert már visszaaludni nem bírtam. Nézegettük, hol fájt, hol nem, aznapra voltam amúgy kiírva. 7-re volt időpontom CTG-re, úgyhogy 5-kor mondtam, hogy aludjunk még egy órát, aztán úgyis menni kell. Elmentem még wc-re, de akkor már véreztem is, úgyhogy mégis bementünk 6-ra a kórházba. Persze elmúlt az összes fájásom, a kórházban sem fájt, de megvizsgáltak, és már 3cm-re ki volt nyílva a méhszáj, mondta a dokim, hogy bármennyire is nem annak tűnik, én épp szülni készülök :lol: Gyakorlatilag nagyobb fájás nélkül kitágultam, és 9:28-kor meg is született Levi. Én már csak azt nem tudom, hogy az milyen, mikor elfolyik a magzatvíz :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska, nagyon hasonlít a második szülésed az enyémhez, azzal a különbséggel, hogy én is 5 előtt mentem el még egyszer vécézni, akkor láttam, hogy vérzek és átmentem a fürdőbe, hogy lemossam magam és induljunk a korházba... de a fürdőszobába érve már loccsant a magzatvíz és jött kifele a gyerek :lol:
20140901114303

Sziasztok!

Gil
Hááát, tényleg elég székelyes a dokid :) Látszik, hogy nem volt még terhes, akkor közlékenyebb lenne és elhagyná azt a sok feltételes módot :wink:

Ana
Nekem végül is magától indult meg a szülés, de később burkot kellett repeszteni, mert a magzatvíz nem folyt le.
Hajnalban ébredtem (aznap kellett volna befeküdni a kórházba, mert már túlhordtam Lucát) arra, hogy pisilni kell. Leültem a wc-re és azt vettem észre, hogy nagyon vérzek! Persze bepánikoltam, egyből hívtam a szülésnőt. Gyors zuhany és már indultunk is. Gyalog mentünk, mert 10 percre van a kórház és nagyon nem akartam taxit hívni, autónk nincs. Útközben már beindultak a fájások, olyan 7-8 percesek, de nem volt vészes. A kórházban aztán össze-vissza vizsgált az ügyeletes orvos és elküldött uh-ra, mert nem tudták, hogy mitől véreztem annyira és féltek, hogy a méhlepénynek lett baja, de szerencsére minden rendben volt. Végül a biztonság kedvéért burkot repesztettek (akkor olyan 5 perces fájásaim voltak), hogy lássák, tiszta-e a víz.
A vérzés állítólag tágulási vérzés volt, néha előfordul ilyen, ha hirtelen nyílik ki a méhszáj.

Netty
Híg fosás :lol: Ezen öt percit röhögtem hangosan az irodában :lol:

Én tök ideges vagyok, ez az egész általános iskolai beiratkozási mizéria kikészít, bonyolultabb, mint egy egyetemi disszertáció! Már harmadik napja rohangálok a két suli között (a körzetes, illetve a választott, ahová ténylegesen megyünk), hogy meglegyen minden papír, ma végre kezemben volt a paksaméta, úgyhogy rohantam munka előtt a zeneiskolába, ahol kiderült, hogy rossz nyomtatványt adtak a körzetes suliba (onnan kellett egy kiiratkozó nyilatkozat), ezért kezdhetem az egészet előröl! Munka után rohanás Lucáért, onnan a körzetesbe, majd újra a zenesuliba...

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

PETIKE:AHOGY A NAGYKÖNYVBEN MEG VAN ÍRVA,ELKEZDTÜK 40 PERCES FÁJÁSOKKAL,MAJD AMIKOR A 3 PERCESEKHEZ ÉRTÜNK UZSGYI KÓRHÁZBA.BUROKREPESZTÉS UTÁN 2 ÓRÁVAL KINN VOLT A POCOK :D

GABIKA:DÉLUTÁN 1 ÓRAKOR SZINTÉN KEZDŐDÖTT A NAGYKÖNYVI JELENET A TÁRGYALÓTEREMBEN(A BÍRÓ ELŐSZÖR TÖK BUNKÓNAK NÉZETT,AMIÉRT A TELEFONOMAT NYOMOGATOM,AZTÁN MEGIJEDT ÉS MENTŐT AKART HÍVNI :lol: ) HAZAMENTEM,MEGFŐZTEM,3 PERCES FÁJÁSOKNÁL BEFEJEZTEM A TÖLTÖTT PAPRIKÁT,AZTÁN SPRINT KÓRHÁZBA,AHOL IS KÖZÖLTÉK,HOGY HÜLYE VAGYOK ÉS EZ CSAK JÓSLÓ(3 HETEM LETT VOLNA MÉG)MONDTAM OKÉ,AKKOR HAZA MEGYEK,OTTHON VÁR A NAGYFIAM.PERSZE NEM ENGEDTEK.6 ÓRÁS KISVIZITNÉL REGGEL:
-Á MAGA NEM SZÜL 1 UJJNYI MÉG CSAK.(ITT ENIKŐ VISSZA FEKSZIK ALUCIKÁLNI :D )
7 ÓRÁS NAGYVIZIT:
-2 UJJAS KÉSZÍTSÉK ELŐ :D HAGYTAK SZENVEDNI KICSIT,AZTÁN AZ EGYIK FŐORVOS MEGHALLOTTA,HOGY MÉG MINDIG ÁLL A BUROK,MONDTAM NEKI,HOGY ELSŐRE IS AZ HOZOTT PIKK-PAKK EREDMÉNYT,HOGY REPESZTETEK...ERRE MEGOLDOTTA ÉS 1 ÓRA ÉS 15 PERC MÚLVA MEGVOLT A KIS PUFÓKA :D (NAGYON IGYEKEZTEM,MERT AZT MONDTÁK,HOGYHA DÉLIG MEGSZÜLÖK,AZ EGY NAPNAK SZÁMÍT :D 11:55-KOR KINN VOLT :lol:

SZÓVAL ÉN A TIPIKUS TANKÖNYVI FÁJÁS ESETE VOLTAM EDDIG.

BRUNHILD:MIVEL APA SOKSZOR VIDÉKEN SZERVIZEL,A CSALÁD MEG MARHA MESSZE VAN,LÉLEKBEN FELKÉSZÜLTEM,HOYG ITTHON SZÜLÖK (NA PERSZE NEM AKAROM ÉN AZT,DE HOVA A MANÓBA TEGYEM A 2 KÖLYKÖT,HA EGYSZER CSAK IDŐ VAN?SEGÍTSÉGEM NYISTA)
NA SZÓVAL.LEÍRNÁD NEKEM,HOGY HOGYAN OLDOTTÁTOK MEG AZT AZ OTTHON SZÜLŐS RÉSZT APÁVAL?CSAK HOGY VALAMENNYIRE KÉPBE KERÜLJEK...SOSE LEHET TUDNI :D
AZ TUTI,HOGY A SRÁCOKAT NEM ENGEDNÉM A KÖZELEMBE,MERT LESOKKOLNÁ ŐKET A DOLOG.(MIMÓZÁK)
GONDOLOK ITT KÖLDÖK ZSINÓR PLACENTA STB DOLGOKRA...MEG UTÁNA HOGY MENTETEK KÓRHÁZBA?

KépKépKépKép
Kép
majga
Dabas

Majga :D

Hát olyan gyorsan és váratlanul jött a szülés, hogy nem volt idő gondolkozni vagy megijedni..azt hiszem ilyenkor beindulnak az ösztönös reakciók (Etele 3,5 éves volt, hajnali 5-kor már felöltöztetve ült a nappaliban és Kisvakondot nézett, amig mi készülődtünk..de gondolom annyira álmos volt, hogy az egész felhajtásra egyáltalán nem emlékezett, azóta is úgy meséli, hogy korházban szültem :) )Szóval indultunk volna korházba, gyerek felöltöztetve rajzfilmet néz, én fürdőben szeretnék felöltözni, csomagok már a kocsiban. Ekkor hirtelen elfolyt a víz és jött az ismerős fájás, amikor a baba elindul kifele. Kiszóltam férjemnek, hogy hívja a mentőket, mert szülök. Kimenni már nem volt erőm, vagyis hitelen minden erőm elszállt és térdre rogytam a fürdőszoba közepén; férjem hívta a mentőket, közben kérdezte, hogy mit csináljon. Annyit mondtam, hogy vegye el a törölközőt és kapja el a babát. Mire bediktálta a címet a mentősöknek, már megvolt és felsírt Bendegúz... gyermek törölközőbe bugyolálva, magamhoz öleltem és bementünk a hálóba ahol lefeküdtem vele és vártuk a mentősöket. Semmi extra, lábam között valami, hogy ne vérezzek mindent össze. Köldökzsínor lógott ki belőlem, a lepény nem jött ki csak a korházban. A zsinort a mentős vágta el, babá begyulolálták (február volt, rám is adtak valamit, hogy azért mégse meztelenül menjek, tolószékben vittek le, mentőben ágyra fektettek, babát én tartottam végig. Szóval nem úgy van ez, mint a filmekben, hogy forró víz, meg steril dolgok meg mittudomén. Csak ösztönösen. Annyit tudtam, hogy babát ilyenkor hasra kell fektetni, hogy szájából, orrából, füléből ki tudjanak folyni a nedvek (magzatvíz), tehát nem a hátára, úgyhogy így is tartottam, hason, a mellemen, betakarva. És még annyit írnak, hogy lehetőleg a lepény, vagy a zsinor legyen magasabban mint a baba, és ne fordítva, hogy a vér ne a babávól a lepénybe , hanem fordítva tudjon áramlani ezt olvastam). Ennyi az egész :lol: (na jó, szanaszét repedtem, de más bajom nem volt, a korházban összevarrtak..)
20140901114303

OKÉS :D

EZ KOMOLY :D DE OKOSABB LETTEM KÖSZIKE :D

KépKépKépKép
Kép
majga
Dabas

Hú Brunhild, ez így nekem annyira félelmetes!

a fodrászom egyik rokona szült még otthon.
Állítólag elment zuhanyozni - 1 hónappal a kiírt időpont előtt - és egyszer csak kikiabált a férjének - már a kezében volt a baba. :shock:

Nekünk szerencsénk van, mert Anyuék kb. 5 percre laknak, a kórház 10-re van. Úgyhogy nagy valószínűséggel be tudnánk érni.
Egyébként furcsa, hogy én is azt érzem, amit Linácska írt, hogy az első után el sem tudta képzelni, hogy ez magától is elindulhat.
Én is így vagyok vele.
Én bementem C3000-el, semmi fájás - ugye program császár volt - és 2 óra múlva megvolt Áron. 39+1 voltam akkor, de én tudom, hogy korábban fogant (inszemre készültünk, és injekciót kaptam), ezért akkor már 39+5 voltam. Nekem se jóslóm se semmi nem volt. Igaz Áron faros volt, be sem tudott illeszkedni, valószínűleg ezért is volt így.

KépKép
KépKép
kfnoémi

Nekem Pannánál 40+4-nél kezdődtek a fájások, de pont olyan rendszertelenül, mint Brunhildnál. Kb fél nap alatt lettek 5 percesek, akkor bementünk a kórházba, és kiderült, hogy semennyire nem vagyok kitágulva. Addigra már 3 percesek voltak a fájások, és egyszerűen nem haladtunk, fájásgyengeségre vagy mire hivatkozott az orvos, aminek az elnevezése egészen biztosan nem találó, mert rohadtul fájt. (Azóta is azon röhög a férjem, hogy két fájás között halál komolyan elkezdtem neki diktálni a végrendeletemet...) Burkot repesztett, kaptam oxytocint, és újabb 12 óra után lett meg Panna. De oxytocin nélkül szerintem egyáltalán nem indult volna be a tágulás. Utólag még azt mondta az orvosom, hogy ha tudja előre, hogy balettoztam, akkor eleve császár. (Még jó, hogy nem tudta!) Szerinte annyira kötöttek voltak az izmaim, hogy emiatt nem tudtam tágulni.

Lillánál egyáltalán nem voltak fájásaim, 41+3-nál indítottak, burokrepesztéssel és oxytocinnal. Másodjára viszont már minden sokkal könnyebben és gyorsabban ment, és így én is jobban tudtam koncentrálni, nem merültem ki annyira. Ez sokkal jobb élmény volt.

Mindenesetre attól én is tartok, hogy mi van, ha ezúttal hirtelen indul meg a szülés (akár a magzatvíz folyik el, vagy gyorsabban jönnek a fájások), mindez nyilván éjszaka, na akkor mit csinálunk a lányokkal... Nem a közelben laknak a szüleink, és a kórház is kb félóra.

anabique
Budapest

Noémi, csak kivülről lehet félelmetes, mi egyáltalán nem ijedtünk meg, nem is volt rá idő..inkább utólag, belegondolva, hogy mi lett volna, ha..mondjuk elakad a szülőcsatornában..de szerencsére minden rendben volt. Tudatosan nem szülnék itthon..mármint tervezve, mégis sokan azzal gyanusítottak a családban is, hogy direkt húztuk az időt, direkt nem mentünk be a kórházba... Harmadszor ide volt rendelve anyum már 2 héttel előbb, hogy legyen mire hagyni a gyermekeket..de ez sem biztos stratégia, ugyanis unokatesóm anyja is felment a lányához, hogy amikor menni kell, vigyázzon a nagyobbik gyerekre...reggel a csaj még kontrollon volt a dokinál, aki azt mondta minden rendben van. Haza bkv-zott otthon pedig kicsit később megszült, az anyukája pedig pont nem volt otthon, elment boltba...
20140901114303

Ezen a "hova teszem a két gyereket" dolgon már én is gondolkodtam. Anyuék 20 km-re laknak, ha csak egy köntöst vesznek fel a pizsamára, akkor is minimum fél óra, mire kiállnak a garázsból, és odaérnek. Nekünk pedig újabb 20 km a kórház. Na a férjemnek ez pályán kb. 15 perc. Levinél egyszerű volt, mert Lili előző este anyuéknál akart aludni :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Jó lesz már, ha nem dolgozom, mert itt mindig olyan fini desszertek vannak, hogy nagyon nehéz ellenállni. Most sem sikerült. :oops:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Nekem mázlim van, mert a kolléganőm (akit Luca imád) most költözött Óbudára, pont félúton a lakás és a kórház közé :) A kórház 10 perc gyalog, kollegina pedig 5, szóval vele már megbeszéltük, hogy ha helyzet van, akkor Lucát útközben "bedobjuk" hozzá. Előtte összekészítek egy kis csomagot, amibe lesz fogkefe, játék, váltásruha és azzal együtt ott hagyjuk nála, aztán apa felveszi majd, ha megy haza a kórházból.
Persze alakulhat tök másként is (ha nem otthon indul be a szülés stb.), de ez a gondolat azért megnyugtatott :)

Linacska
Mit vettél? :)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Ááááá, morcos vagyok!!!

Ma mentünk a lányokkal gasztroenterológiára. Volt is időpontunk délre és fél egyre, ez pont jó volt, így még utána hazaértünk volna alvásra. Na szépen bementünk a kórházba, bejelentkeztünk, aztán felmentünk a gasztrora, a férjem kérdezi ,hogy mi ez a sorszámunkon, hogy időpont 13:20 és 13:40? Kijött egy nő, kérdeztük, hogy van ez, mert nekünk délre van időpontunk. Jaaaaa, van egy kis csúszás, kb másfél óra, várni kell. Kérdeztük, hogy ezzel a két kicsi gyerekkel? (Vártak még ott páran, de ők 14-16 évesek voltak.) Igen, nem tud mit csinálni, "Anyuka, sétálgasson a gyerekekkel a jó levegőn!" Ez hülye?? Harmadik trimeszteres terhesen, alvásidőben sétáljak egy 3,5 és egy majdnem 2 éves gyerekkel kinn a szélben, heeee? :shock:

Úgyhogy hazajöttünk. Még jó, hogy erre a nyamvadt időpontra is hat hetet kellett várni...

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Panndi, ez tényleg bosszantó :?
20140901114303

brunhild, az.

Viszont a Te szülésedtől megint jó kedvem lett :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Panndi,
és visszamentek? Vagy mi lesz? Én is vártam Levivel másfél órát március elején, nem volt semmi, lépcsőre fel, aztán le, és ezt csomószor. Még jó, hogy egy apuka elkezdett vele játszni, mert ő meg már alig bírta ébren.

Addisz,
csokis palacsinta. De csak az egyiket ettem meg, a másikat majd becsomagolom a férjemnek.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Panndi :lol:

Linácska, nagyon sz.r lehet, hogy látod a sok finomságot és nem ehetsz belőle :(
20140901114303

Sziasztok!

Lányok biztos nem visszér ,megnéztem tükörrel.A nincs tünetem úgy értettem hogy nem viszket és nem fáj.Folyásom több de ennyi.

Nekem Viviennel a kórházban indult meg a szülés!Spontán,7 perce fájásokkal este 6 órakor. A szülésznő csinált NST és azt mondta ezek csak jóslók,megvizsgált a doki kderült hogy bő 2 ujjnyi nyitva vagyok, irány a szülőszoba.Éjszaka 1.15-kor született meg Vivien.

Csengével éjszaka 2-kor arra ébredtem, hogy fájásom van,10 percesek.Elmentem wc-re közben elfojt a magzatvíz.Szóltam a férjemnek,hogy szülünk.Elmentem lezuhanyozni és indultunk a kórházba.3.30-kor értünk be a szülésznő megvizsgált 4 ujjnyira voltam nyitva.5.30-kor született meg Csenge.

Niki
Kép Kép
Kép
vivcsen
Bátonyterenye

Vivcsen
4 ujjnyira nyitva voltál, és még onnan két óra volt, mire megszületett Csenge????????? Akkor én nagyon szerencsés vagyok, mert ahogy kitágultam, mindkétszer 10 percen belül a lepény is megvolt.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lina, ez sok vagy kevés?

anabique
Budapest

Lina:igen mert a nyakán volt a köldökzsinó és csak minden 3. fájásom volt olyan amilyen kellett volna.

Niki
Kép Kép
Kép
vivcsen
Bátonyterenye

Ja, 4 ujjnyi, nem 4 centi. Így már vili. Mindjárt elalszom, ez lehet a baj.

anabique
Budapest

A 4 ujjnyi, az kb 8 cm, ugye? Én is mindig belegabalyodok :roll:
20140901114303

anabique,
én is majdnem elalszom. Már egy órája csak netezek, mert munkám az nincs. 17 perc, és lejár a munkaidőm, a férjem most vásárol hétvégére, nemsokára jön értem.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Nem tudom, hogy visszamegyünk-e, erősen magán gasztroban gondolkodom, mert ez horror... Csak annak meg az ára az :roll: Lehet, hogy kérek a Heim Pálba időpontot, de reggelre, akkor ne molyan gond, hogy ha várni kell másfél órát, de így, hogy eleve délre adtak csak időpontot, gáz volt. Meg ez a mondat, hogy sétálgassak, ááá...

Én olyan szülést szeretnék, mint Fruzsival volt :) Csak azt nem tudom, hogy a lányokkal mi lesz, mi van, ha épp éjszaka van, ha épp csanában van(nak), ki megy értük, stbstb. Na de remélem, az élet majd megoldja ezt a problémát :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Szépen alakulnak a pocakok :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Alvás
Én tudok aludni. Mostanában viszont egyre többet álmodom a babával, a szüléssel. Egy ismerősöm mondta, hogy azért, mert ez foglalkoztat. :wink:
Hát igen, tényleg sokat gondolok arra, milyen lesz az életünk majd...

Kávé
Napi 2-3-at megiszok. (reggel éhgyomorra kell egyet inni, és akkor simán megy a WC-zés :oops: )
Engem nem nagyon befolyásol, az íze miatt iszom leginkább :lol: :wink:

Felújítósoknak kitartást!

Ana
Ha a baba magától akar jönni, akkor vagy egyre sűrűbb, egyre hoszabb ideig tartó méhösszehúzódásai (fájásai) vannak, vagy megreped a burok és elfolyik a magzatvíz egy része...

Kép
mrsleo
Debrecen

Opppszzz.... sikerült 2-szer is elküldeni....

Kép
mrsleo
Debrecen

Kép

Kép
mrsleo
Debrecen

Leo, jól megnőtt a pocakod! :D
20140901114303

Leo, van ott már orvosod? vagy Mr. Leo is nőgyógyász? Gondolom ott minden más...
20140901114303

[quote="brunhild"]L írta:brunhildeo, van ott már orvosod? vagy Mr. Leo is nőgyógyász? Gondolom ott minden más...

Mr. Leo sebész :wink:
A kórházba járok terhesgondozásra, de itt nincs annyi vizsgálat általában, mint Mo-n. Nekem, mivel nincs problémám, majd egy hónap múlva kell mennem. Ha valami adódik közben, akkor van egy telefonszám, amit hívhatok 0-24 óráig, és ha olyan gondom van, akkor bármikor be lehet menni...

Kép
mrsleo
Debrecen

hello

.Életjel' már három hete megint kórházban ismételt bevérzés miatt most már maradok a végéig ami remélem soká lesz a tüdőérlelőt már megkaptuk 2 hete. szoritsatok értünk!

Kép Kép
Kép Kép
klarissza36
Kecskemét

Klarissza
Drukkolok! Vigyázz magatokra!!!!!

Kép
mrsleo
Debrecen

Klarissza, sajnálom :( Kellemesebben és nyugodtabban is telhetett volna ez a 9 hónap.. nagyon szorítunk nektek!
20140901114303

Klarissza! Nagyon drukkolok!!!! fekvés mellett is véreztél? Hiába pihentél? A gyerekek hogy viselik?

Kép
Kép
Kép
gydavid

Klarissza,
kitartást!!!Fiúkat meg tudod oldani? Szurkolok, hogy még sokáig bent maradjon a legkisebb.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Nekem a fele kínai amiket írtok :(
klarissza: szorítunk! Miért kell tüdőérlelőt kapnod?
kivancsika
Budapest

Ana: anno én is sportoltam, elég kötöttek az izmaim :( lehet jobban is járok, hogy programozott lesz?!?
kivancsika
Budapest

Úgy tudom, hogy Klarisszának segít az anyukája, tehát nem kell a fiúk miatt aggódnia, van aki gondjukat viselje.

Tüdőérlelő azért kell, hogy életképes legyen a baba, ha mondjuk most születne meg (nem valami tudományos válasz :oops: de a lényeg kb ez...)
20140901114303

sajna placenta previa centralis-om van aznap amikor bevéreztem kicsit sokat ugráltam a kisfiamhoz de sajna már itt is véreztem be de szerencsére nem nagyon viszont amióta az egyik szülésznő mondta, hogy annak kell majd örülni ha nem vérzek teljesen megnyugodtam. A fiúkra anyukám a párom a párom keresztanyja felváltva vigyáz. Amikor tudják behozzák nekem őket. viszont kaptam egy laptopot ugyhogy sokat leszek veletek :lol:

Kép Kép
Kép Kép
klarissza36
Kecskemét

Klarissza:szorítunk,hogy a picuri minnél tovább bent maradjon!

Niki
Kép Kép
Kép
vivcsen
Bátonyterenye

Húúú Klarissza!

Sajnálom. Ma kiborultam a k. tanulás miatt, de most el is szégyelltem magam. Neked 100x nehezebb lehet. Kitartást!!!

Szülések! Én beszerzek köldökcsattot és steril ollót, biztos ami biztos. Mondjuk én tutira észreveszem ha szülök, mert Brunhilddal ellentétben annyira kegyetlenül fájt az utolsó fél óra, hogy azt hittem itt a vég. Pont ezért parázok, mert mint korábban írtam abban a szakaszban engem már egy centivel sem mozdítanak arrébb. Az pedig közismert tény, hogy a mentők szülés esetén a gázterápiát alkalmazzák, azaz ezerrel a kórházba. Ráadásul a volt barátom, akivel másfél évig jártam együtt itt mentőorvos, fasza lenne, ha éppen ő jönne ki értem, amikor szülök. Mondjuk legalább már arról az "oldalamról" is ismer, hehe.

Amikor Elődöt szültem volt egy ügyeleti beosztásom a szülészetről és azokon a napokon amikor egyetemi társaim (2 ilyen volt akkor a kórházban) ügyeltek, akkor megtiltottam a gyereknek az akciót.

Most csak 1 van, ennek a mentős srácnak a barátja, Mondjuk nagyon kedvelem, szerintem nem bánnám ha ő lenne ott.

jjucuss
Eger

Na, most én is izgulok..éppen észre vettem, hogy barátnőm, aki május elejére van kiírva, kb 2 órája kórházban van! Gondolom szülnek, már több mint egy hete a babának nagyon magas volt a szívverése, első ctg-n 200, majdnem benntartották, aztán lement 160-ra... utána kétnaponta kellett járnia, tegnap beszéltem vele és azt terveztük, hogy hétvégén találkozunk...Ezek szerint mégsem :( Kérdés már csak az, hogy beindult a szülés, vagy be kellett indítani, esetleg császározni? :roll: (már van egy 2 éves kislánya)..Úgyhogy izgulok és tűkön ülök :roll:
20140901114303

Ádámmal egész nap rendszertelenül keményedett a hasam. este 7-kor olyan volt, mintha nagyot rúgna ,elpattant a burok, ömlött a víz.
Az ügyeletes másnap dél körülre jósolta. kaptam oxitocint. 22.28-kor kint volt.

Előd: hajnal fél négy körül ébredtem az első fájásra, fél hatig tartott mire félálomban összeállt, hogy rendszeresen jönnek. Megfürödtem, a kádban leálltak a fájások. Kiszálltam és újra kezdődtek brutál, egyre erősödő formában. Fél hétre értünk be és 7.10-kor megszületett Előd.
Anyám aznap reggel jött volna, de valamilyen anyai megérzésből eljött már előző este, így vigyázott Ádámra. 3 nappal voltam a terminus előtt.

Most nem tudom mi lesz. Éjszaka szólunk a szomszédnak, hogy vigyázzon a fiúkra, amíg Apám kb. 1 óra alatt ideér. (Apósomék, sógoromék, anyámék, mind min 3 óra). Napközben vagy oviban lesznek, vagy barátnőhöz adjuk le őket. ez a terv, ahogy azt Móricka elképzeli.

jjucuss
Eger

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?