Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nani gartula halkan az unokatesónak!!! :wink:
Mennek a drukkok.

LÁnyok én is kérnék drukkokat egy ismerősömnek.
Korai terhesség még nemlátni semmit + teszt 300 felett a HCG de a progi csak 40 körül.(ciklusa 37. napján)
(szerintetek nagyon rossz eredmény?) :roll:

Kép

Kép
raniko
 
 


Szasztok!

Rani, drukkokat küldök az ismerősödnek. Sajnos, nem értek az eredményekhez, de a HCG-je nagyon szép.

Valaki írta a fórumon, hogy 200-asokat váltottak be 25 000 Ft értékben, így fizették ki a gyerekülést. Na, ez nagyon tetszett, mert én is gyűjtöm, egy kolléganőm példája miatt a 200-asokat. Ő abból ment nyaralni:)
Azt szeretném megkérdezni, hogy hogy váltottátok be a 200-asokat? Összerollnizva vittétek a bankba beváltani, vagy hogy kell? Vagy egy zacskóban odaönteni a pultra a bababoltban?
Most ez érdekel a legjobban! :wink:
Vendég
 


Rani, kevéske a progi. Gyorsan pótlás kéne! Magas hcg önmagában még nem jelent sikert.... sajnos. Drukkolok nagyon!!!

Nani, ígéretes eredmények! Mindjárt dobogni fog a szívecske is. :D

Olyan szarul vagyok reggel óra. Szédülök és hányingerem van. :( Nem, nem vagyok terhes. :)

skrisz72
 
 

 
 

Skrsz, jó, hogy írtad, hogy nem vagy terhes, mert egyből erre gondoltam :wink: Amúgy hidegfront jön ma délután és én is szédülök, fehér a szám, forog a világ, hányinger. Lehet, hogy te is frontérzékeny vagy.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.04.04 17:16-kor.
Vendég
 


Na, itt a vihar, tombol a szél! Nagyon fáj a fejem....
Vendég
 


Dorka:

Én írtam a 200.- -os fizetést, én megkérdeztem előtte a boltba be rolnizzam vagy ne és azt is, hogy elfogadják-e? Azt mondta a tulaj nem kell rolni se meg semmi nem is csináltak belőle problémát.

[url=http://www.nagyonbaba.hu]Kép


Gyönyörű ha az ember célba lát s eléri azt tűzön,vízen át!
nikó
 
 


Köszi lányok a drukkokat nagyon kellenek! :roll:

Kép

Kép
raniko
 
 


Sziasztok!

Rani: mennek a drukkok továbbra is!

Skrisz: sajnálom a rosszul létet.

Nani: unokatesónak is mennek a drukkok!

Itt hideg van és esik, nem szeretem. Gréti úgy kelet: anya medek játszórétre.
:)
De megnéztük esik az eső így maradunk. Nagyon szeret lent játszani, egyedül mászik a csúszdára én csak vigyázok nehogy leesen és le csúszni se kell segíteni már. :-(.

Pénteken megyünk vissza dokihoz, kíváncsi vagyok a vérvétel eredményeire. Remélem letett a doki az epe műtétről. Azóta sem volt vele bajom szerencsére , kop-kop-kop.
Kaáliba is megyünk hormon vv.-re és ez azt is jelenti: megkezdjük a tesó projektet, ha minden oksi lesz .
Na megyek mert főzni kéne valamit csak azt nem tudom mit.

[url=http://www.nagyonbaba.hu]Kép


Gyönyörű ha az ember célba lát s eléri azt tűzön,vízen át!
nikó
 
 


Nikó nagyon köszi!

Remélem jó lesz a véreredményed!
Mennek a drukkok.
Én is úúúútálom ezt az időt!
Wááááááááááááááááááááááá!
Napot akaaaaaaaaróóóóóóóóóóóóóóókkkkkkkk!!!!

Kép

Kép
raniko
 
 


sziasztok!

Rani, kapott progit az ismerősöd? drukk neki++++++++++++ !

unokatesóm ma megy uh-ra a kaaliba.

Nikó, húúúúúú.......nagy drukk a tesóprojekthez! :wink:

skrisz, "megjavultál" ? front volt, vagy vírus?

keny, láttam fotón a babakarámotokat, jó nagy, ehhez szoba is kell. :)

mi is szeretnénk majd járókát, hagyományosat fából, nekem a hálós nem annyira szimpi,abba nem lehet kapaszkodni, csak a fogókáiba.
nani72
 
 


Nani, a fogókát meg fel sem érik és szűk nekik a hely. Enyém vonyít benne...Most várom a postával a karámot én is.. :cry:

babaimádó
Kép
babaimado
 
 


Járókából, vagy karámból mekkorát érdemes venni?
Az 1x1 méteres elég? ( nem szeretnék túl nagyot, nem állhat abból az egész szoba) :?
nani72
 
 


Nikó: köszi a 200-as tippeket, megfogadom :wink: Éljen, kezdődik a kistesó projekt nálatok, nagyon izgalmas lesz! Jó lesz végre drukkolni valakinek, már egy ideje nem volt itt kismami.

Nani: majd mesélj, mi volt az UH-on. De már a szikhólyag teljesen jó ám. Mert 5 hetesen nekem még nem is látszott, pedig nagyon erős terhességem volt a HCG szint alapján.

Jaj, ma olyan szuper volt, végre el tudtunk menni Ringatóra hosszú idő után, csoda jó volt:) Dorka táncolt, tapsolt, forgott középen. És örömmel láttam, hogy - bár én nagyon picikének látom őt - a 15 hónaposakkal tökéletesen egyforma magasak. :)
Amúgy Ringató előtt totál hisztis volt Dorka, most a másik oldalon jön a rágófoga és fáj neki és a front is megtette hatását. Szegény baba:(
Vendég
 


Nani: nekünk 1x1 m-es van, de ekkora fért el a szobában és ezért nem is tudtunk mást választani, és ezt kaptuk ajándékba tesómtól. Teljesen elég volt nekünk, felkapaszkodott benne, megtanult állni stb. Szóval, amire kellett, nekünk elég volt.)
Vendég
 


Nani igen Dufastont 3X2 Utrot 3X2 és 1 progiszurit!

Kép

Kép
raniko
 
 


sziasztok!

én is lombikos vagyok ikrekkel terhes egy kedves ismerősöm ajánlotta egy beszélgetés alkalmával a ti topikotokat és remélem jó helyen járok.
Én a szegedi kaáli jártam és első lombikunk sikeres is lett.

Pár hetem van csak hátra, 36-37hetesen császárral megszületnek, de ami nagyon nem mindegy hogy 36 vagy 37hetesen, hiszen csak 37hetes kortól nem koraszülöttek. A dokim azt mondja, ha a 36hetes kor megérjük ő már nagyon boldog és lehet nem is húzza tovább. A babók szépen fejlődnek terhességi héthez képest idősebbek, épp ebből kifolyólag írok nektek.

Nem oly régen tudatosult bennem, hogy valami nagyon el lett számolva.... de lehet én gondolom rosszul, de mielőtt valahol reklamálnék előtte ha megteszitek és leírjátok ti, hogy látjátok az én esetem azt megköszönöm.

2010.aug 10.-én vettem be az utolsó fogigátlót 2 vagy3nappal előtte mint ahogy az elfogyott volna, természetesen orvos utasítására. 08.15.-én elkezdtem a decát szúrni. 08.25.-én reggel leszívás megtörtént, majd 08.30.-án beültetés volt, ami s.o.s meg kellett, hogy legyen minél előbb mert azt mondta a doki már jönnének ki a burokból, hozzátette mert kérdeztem mikor várható hogy megtapadnak ha megtapadnak és azt mondta még ma éjszaka vagy másnak a megtapadásnak meg kell történnie vagyis tapadás 08.30-08.31.
Nekem azt mondták lombiknál beültetés minusz két hét az a mesi 1napja, vagyis az 08.16.-a ez is van a kis könyvbe írva. Mesi első napja 08.16. DEEEEEEE 08.16 és 08.30.-a között ugye 14nap van, ami normális nőnél még csak a peteérés és a sperma találkozása jön létre és még innentől számított 7nap mire eljut a beágyazódásig. Én viszont mesitől számítva 08.16-tól számított 14napon már 5napos embriókat kaptam vissza és sikeresen meg is tapadtak. Viszont én így 1héttel idősebb terhes vagyok, hiszen 14naposan nekem már kész embiróm volt tapadással együtt.

Bocsánat ha túl hosszú voltam, de próbáltam úgy leírni, hogy érthető legyen mi is az én bajom. és ami még fontos, minden egyes vizsgálaton genetikushoz jártam 28hétig folyamatosan ő mindig is 1héttel idősebbeknek látta őket.

Most ilyenkor mit lehet tenni? mert ha 40hétre születnének a fejem sem fájna, de megszületnek 36-37hetesen és nagyon nem lenne mindegy hogy koraszülöttek és ez miatt egy csomó vizsgálat kell amjd a jövőben vagy sem. Tudok valamit tenni, hogy a hetek jók legyenek?

Köszönöm előre a választ ha megírjátok.

Ancsu

Lilypie First Birthday tickers
ancsuka
 
 


Szia Ancsuka!

Én sajna nem vagyok otthon az ikrek ideális születésébe, de úgy gondolom, hogy ha 36-37 hetessen születnek meg akkor se számítanak koraszülötteknek!
Én úgy tudom hogy egy babával is a betöltött 36-tól nem számít koraszülöttnek a baba.
Szerintem ikreknél szép a 36-37. hét!
Lányok cáfoljatok meg ha nem jól tudom! :roll:

Kép

Kép
raniko
 
 


Lányok ti hallotátok, hogy mértek sugárzást a Japán erőműből kijövő sugárzásból itt Magyarországon?
Pl. Itt Budafokon is.
(ez nem árt szerintetek egy terhességnek) :roll:

Kép

Kép
raniko
 
 


Szia Ancsu!

Én is lombikos ikerterhes voltam, a gyerekek 36+4-re születtek. Hivatalosan betöltött 37. héttől nem koraszülött a baba, és bizony addig jobb is neki odabent. Értem az okfejtésedet, anno én is akadékoskodtam egy sort, hogy miért beültitől kell visszaszámolni és miért nem ps leszívástól, ez esetemben 3 nap különbséget hozott, Nálad meg 5 napot, nem olyan sok az, hidd el. Ha UH szerint minden oké, CTG is rendben, UH-n néznek flowmetriát és az is oké, akkor ráértek a szüléssel-születéssel.
Nekem hivatalosan (értsd: kórházban voltam toxémiagyanú miatt a 32. héttől) betöltött 36. héttől abbahagyatták a magnéziumot, de a saját dokim azt mondta, hogy inkább szedjem még egy hétig, mert a plusz egy hét odabent jót tenne a babáknak.
A plusz vizsgálatok nem tudom, mennyire hétfüggőek, az én kislányom nagyon kis súllyal született, emiatt pár hétig a koraosztályon voltunk, onnan meg egyenes út vezetett a fejlődésneurológiára, szerintem normál súllyal a 36+4 ellenére se így történt volna. Amúgy meg ennyi a "rengeteg" plusz vizsgálat, 6 hetesen és 3 hósan fejlődésneur. kontroll, az meg amúgy se árt (ikreknél még kevesebb a hely odabent, gyakran feszesek az izmaik picurként, és nem árt némi otthoni torna)
Ja és van szemészet, de oda is kellene igazából minden babát vinni fél évesen és 1 évesen is. (minket se küldtek a koraság ellenére se, csak van gyerekszemész ismerősünk és ő akarta őket megnézni)
Remélem, tudtam segíteni.



Kép

 
 


Hello mó, hogy vagytok?

babaimádó
Kép
babaimado
 
 


Sziasztok lányok,

Hatottak a drukkok, unokatesóméknál van 1 dobogó szivecske. :wink:

Rani, jó nagy progi-lórúgást kapott az ismerősöd!

Dorka, a Ringató olyan klassz foglalkozás! Izát is elviszem majd,ha beérik rá. :lol:
Azt hiszem ez az 1x1 m-s fajáróka lesz a nyerő.Szétnézek a "használtpiacon",biztos van .:)

Izám elkezdte morzsolgatni a kezét. Tárgyakat nem akar még fogni,néha nyúl utánuk,de a kezeit jobban szereti dörgölgetni.Olyan, mintha kezet mosna. :lol:
És változatlanul hétalvó.
nani72
 
 


Nani!

Unokatesónak nagy gratula a szívecskéhez :P
Iza nagyon édi lehet a kis morzsi kezecskével, én úgy hívtam annó, hogy imátkozik Kornél :lol:
Alvás szupi, ja karámom 8 elemes ezeket kell egymásba illeszteni, variálni ha négy rácsot akasztasz össze, úgy olyan mint a hagyományos járóka, és van ajtaja.

Rani!
Ismerősödnek 1000 drukk, progi pótlás nem semmi, hogy bírja szegény?
Sugárzás????Nem hallottam, de nem lenne jó:(

Ancsu!
Számolás sokszor ellentmondásos a lényeg, hogy ameddig csak lehet legyenek benn a kicsik, de betöltött 36.hét ikreknél már nagy dolog.Én sokat voltam kórházban sorra szültek mellettem az ikresek, de kevés húzta 36-ig, már most nagyon szerencsés vagy!!!Ne izgulj tökéletesen egészséges babáid lesznek!

Twist!
Dorcika tünemény lehet :lol:

Nikó!
Indul a lombik újra+++++++?Hajrá majd jól drukkolunk :lol:

Skrisz!
Fúúúú fejfájás na ne is mond, én is szenvedek napok óta :cry:

Tegnap voltunk dokinál, Kornél jól fejlett kisbaba :lol:
9400gramm és 75cm :shock: dr néni csak lesett mekkora a babám ennyi idősen, jól viselkedett mint mindig sikogatott és megfogta a dr néni cicijét :lol:

KépKép

Kép
keny
 
 


Nade KORNÉL!!!!!!!!!!!! :lol:

babaimádó
Kép
babaimado
 
 


Mi hétfőn voltunk dokinéninél. 7550 g volt, ha jól emlékszem és 70,5 cm, mint ezelőtt :shock: .
3 hete náthás, de már nem köhög. Létezik, h. 3 hétig a fogzástól vastag sárga váladék jöjjön az orrából?? :shock:

babaimádó
Kép
babaimado
 
 


Ja, és kicsit látszik felül 2 ójabb fogacska, de nem az 1-esek, hanem sztem 2-esek, de eléggé 3-asoknak néznek ki, de sztem az hülyeséhg, 2-esek lesznek. Elvileg az 1-esek is jönnének kifelé, de azok nem látszanak még. Múlt héten hányt is 3* a kocsiülést felszentelve egymás után, ráadásul vidéken voltunk. 1* átöltöztettem, majd még 2* behányt, de nem volt több ruha nálunk. Ezt is csak óvintézkedének tettem, hisz csak mentünk és jöttünk , pár órára ez is egyesek szerint túlzás, de épp jól jött, csak nem gondoltam, hogy 3 hányás is lesz..állítólag a fogától volt az is..

babaimádó
Kép
babaimado
 
 


Sziasztok!

Mó, nagyon szépen köszönöm a válaszod. Így akkor én sem forszírozom tovább ezt a dolgot mert nem jutok előrébb. CTG még nem kezdődött el, méhszájam teljesen zárt volt még múlt héten csütörtökön, viszont a méhnyak egyre rövidűl. hogy a dokim miért mondja ezt a betöltött 36hetet a császárra, na ezt nem tudom..... szépen fejlődnek egyformán, súly, mértek egy babához képest alakulnak, vagyis uh szerint nincs semmi lemaradás.

A plusz vizsgálatokat amiket leírtál azt köszönöm, én többre és alaposabbra gondoltam és tudtam, igaz akivel én erről beszéltem ő egy babás volt és 34+6naposan szült, de a 6napot nem is nézték.


Keny, neked is nagyon köszönöm a hozzászólásod, bízom benne, minimum a betöltött 36hetet vagyis még 3hetet kibírják odabent.

Jövőhéten kell mennem a dokihoz, uh és vizsgálat és szerintem jövőhét után hétfőn be is fektet a kórházba.

Ringatóra én is jártam a "nagy" lányommal aki már 6éves elmúlt. Nagyon-nagyon élvezte. Illetve okosbaba foglalkozáson is részt vettünk, vettem az is nagyon jó. Látom Vivin hogy volt haszna az okosbabának..... :.)

Ancsu

Lilypie First Birthday tickers
ancsuka
 
 


Nani uncsitesódnak hatalmas gratula!!!!
Igen az ismerősöm elég sok progit kap, de még mindíg kevesebbet mint én Milánnal, mert én napi 4 aztán 3-om ampullával kaptam. :roll:

Lányok köszi a drukkkokat!

Keny Kornélka nem semmi nagy baba.
Szerintam Milán lehet most kb ekkora.

Kép

Kép
raniko
 
 


Keny: Kornélka megint jó fej volt.)))) Naggyon vagány!
A párod magas, erős ember? Hátha azért olyan szép nagy a gyerök.

Rani: juj, te is kaptál bőven szurit akkor. Te küldted akkor még régen a lila oldalú kismama fotókat? Ismerősöddel is minden okés lesz. Drukkolunk!

Nani: Gratula uncsitesódnak a kis dobozó szívhez. Hurrá!

Én is megmértem a kislányt, 12 kg a szobai mérlegen és mintha 78 cm lenne, van egy magasságmérőnk és odaállítottam. Ma kézben vittem jó darabig, hát gorillákat meghazudtoló hosszúságúra nyúltak a karjaim, olyan nehéz.
Vendég
 


Sziasztok,

Ancsu, 34 hetesen talán még volt a baba PIC-en, mi "csak" a sima koraosztályon voltunk. PIC-ről úgy tudom, komolyabb a követés. Mindenesetre 36 hetesen lehet fellélegezni (csak ezt már a hasadtól nem tudod megtenni :) :) ) a plusz 1 hét ajándék.

Baba Drága :) köszönjük, jól, gyerekek bölcsiznek, én meg jól fáradt vagyok, de azért jó, látom, hogy élvezik :)
Szoktam ám olvasgatni, jó érzés Titeket itt látni, még egy-két "ismerős" hiányzik, de persze az volna a tuti, ha a másik topik kiürülne...

Mindenkinek pusszantás :)



Kép

 
 


Mó, én is sokat agyalok azon, hogy a másik topikban ottragadtak az emberek:((. SOkat gondolok Puszedlire, Alléra, Bellára és társaikra...Senki nem jött ide azt hiszem Nani után és ez nagyon szomorú:((.

babaimádó
Kép
babaimado
 
 


Sziasztok!

Dorka igen jó az emlékezeted az én oldalam volt tiszta lila annó! :roll:

Nekem is hiányoznak atöbbiek kár, hogy nincsenek itt!
Puszira én is nagyon sokat gondolok!
Az iwiw-en tett fel uj képeket és nagyon csini rajtuk.
Hiányolok még jópár embert pl Loist Tillit Nyulaszt Skriszt stb .
:roll:

Kép

Kép
raniko
 
 


Sziasztok, Lányok!
Bocsánat, hogy eltűntem, de kissá afejemre nőttek az események. Ugye munkába álltam, mellé apámat elütötte egy vonat, nem ragozom, intenzíven van, fel fog épüéni, de irtó sok nyűg szakadt a nyakunkba.
Ha valakinek valami kérdezni valója van, írjon privit, mert olvasni sem mindig tudok (melóhelyen monitorozzák a nethasználatot).
Puszilok mindenkit, úgy egyébként.

Ancsuka!
Számoláson ne főjön a fejed, nekem is úgy számoltak, mint ha spontán terhes lennék. És ikreknél a 36. hét igazából már nem számít koraszülésnek. Ritka a 40. hétig kihordott ikerterhesség. Miért lesz programcsaszi?
vovanda
 
 


Vanda!!!Jesszusomk!
GYorts felépülést!

babaimádó
Kép
babaimado
 
 


Vanda nagyon sajnálom apudat!
Gyors felépülét kívánok!!!

Kép

Kép
raniko
 
 


sziasztok!

Vanda és hogy ízlik a munka?
Apudnak javulást!!!

Régi csajokról: remélem eljön az idő, hogy betársuljanak ebbe a topikba!

Lányok ,létezik, hogy a csajszim szinte észrevétlenül átnőtte a 62-es méretet? :shock: Nem tudom, most hány centi lehet, de a legtöbb 62-esben szűkölködik , a 68-asok még lógecolnak rajta.
Kaptam egy csomó 62-es rucit, nem is hordta a 3/4 részét.
Nyúlik a pipi rendesen. :shock: :wink:
nani72
 
 


Nani, naná:)

babaimádó
Kép
babaimado
 
 


Nani!
Hááát... megkaptam azt a települést, amit az ott élők is csak "fekete város"-nak hívnak. :D De majd megszokom.
vovanda
 
 


Vanda, "fekete város" ??? rosszul hangzik. :?

Jelentem ,tegnap volt szerencsém Baba Fanniját megdögönyözni. :) irtó cuki a kiscsaj!

Baba, kihozta a vanish a foltot a kardigánból. köszi,puszi.

Ez a buta időjárás "kinyírja " a csajszimat. Tegnap egész nap kukorékolt, ma meg csak enni kel fel,egyébként alszik reggel óta.

Mi egy közintézmény szomszédságában lakunk, ahol kint van a magyar, ill. az eu-s zászló. Ne tudjátok meg mit össze nem cibálja a viharos szél a zászlókat!!!!!!!!!!! Éjjel nem tudtam aludni miatta,annyira csapkodott a zászló. :evil:

további szép 7végét!
(megyek muffint sütni)
nani72
 
 


Csajok! Olyan gondom van, hogy F. nem akarja megenni egyáltalán a tápszert és már a tej/rizspépet sem igazán. HA-s cuccokat írnak neki, mivel apja allergiás (pollen)....Max.reggel eszi meg, de akkor sem az egész tápit. Ez kezd komoly gond lenni. Persze egyszerre több foga is jön, de főzi, gyümi, keksz, kifli, stb. megy, csak a tápszert nem issza. Konkrétan nekiáll, és kiköpi, kilöki, bármilyen éhes is. Péntek este felhívtam az egyik gy.orvost, mert a miénk már nam rendelt este, akartam más tápit íratni, de azt mondta, jó a Humana, de próbálunk meg visszatérni a HA1-re, hátha azt megeszi, vagy több vízzel csináljuk. NA, az este abból adtam neki, kiköpte, egy kortyot sem ivott. A tejpépből evett 3 kanállal, majd nem tudtam, mit adjak, jött a keksz, hozzácsalva tejpép, jött a kifli, amit amikor belemártottam a tápszerbe, akkor észrevette és gyanakvóan nézett rám, hogy "anya, mégis mi a fenéért lett a kiflikémnek tápszeríze??!!"
MIT CSINÁLJAK??? HELP, PLIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIZ!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára babaimado 2011.04.10 12:34-kor.

babaimádó
Kép
babaimado
 
 


Baba!
Fogzáskor nagyon gyakori, hogy a babák vagy a kanalas vagy a cumis kaját, esetleg bizonyos fajta ennivalót elutasítanak. Emiatt ne aggódj. A HA-s cucc keserű, lehet, hogy rájött, hogy nem jó. Nekem a minik semmi HA-st nem ettek meg az első kanál rendes kaja után, mert rájöttek, hogy szar. Hígítási útmutatótól NE térj el semmiképp. És ne izgulj, nem lesz semmi baja a bébinek. Szerintem ha kijönnek a fogak, visszaáll minden a normál kerékvágásba.
vovanda
 
 


Baba, pedig reméltem, hogy legalább az előző, régi tápszerét elfogadja ( 1-est).
A tejpép se tetszik már neki???
Gondolom hétfőn felkeresitek a ti gyermekorvosotokat, kiváncsi lennék, ő mit javasol?!
F. különben nagyon formás, jó kedélyű baba, és ez a fontos. Remélem ez csak egy kicsit hosszabb "átmeneti hiszti" nála, és megissza majd a tápszerét.

puszi.
nani72
 
 


Vanda, nagyon sajnálom apukádat. Remélem "mindene" megvan párban, aminek kell és hamarosan felépül. Rémes találkozás lehetett a vonattal. Jobbulást.

Bocs, csajok, hogy nem írok, de olyan szar passzban vagyok. Totál az agyamra megy a háztartás, gyereknevelés, alkalmazkodás, sehová sem menés.... tudjátok, a szokásos mókuskerék. Át kell lendülnöm rajta. Majd jövök.

skrisz72
 
 


Sziasztok!

Ancsu!
Ha az ikreid 36-37. héten fognak születni,akkor már nem számítanak korababáknak!Általában 34-37 hét között megszülnek az ikreterhes kismamik,ritka aki tovább húzza. :wink: Én 31+5 napra hoztam világra az ikreimet 1740g. és 1820g-mal...pirinyók voltak...de makk egészségesek!Nem kellett Rájuk semmilyen kütyü,önállóan lélegeztek,ami ennyi időre született babáknál szép teljesítmény,mivel a tüdő csak a 34. hét végére fejlődik ki rendesen!Mondjuk rengeteget számított,hogy kaptam tüdőérlelő injekciókat és az segített a csöppöknek!(Én 29 hetesen kinyíltam) Csak 5 napot voltak PIC-en,1700g-mosak voltak,amikor átkerültek "hízlaldába" és 2 kg-ot nyomtak,amikor hazajöhettünk.Náluk automatikusan volt szem és hallás vizsgálat és 2,majd 6 hónaposan és végül 9 hónaposan kellett Őket egy általános ellenőrzésre vinnünk.Saját szorgalomból Dévényeztettem Őket.
Ja,Ők is lombik babák...amikor kikerültünk az intézetből mindenki az utolsó mensi szerint számolta a szülés várható idejét. :wink:
Ma már senki nem mondaná meg,hogy korababák voltak és ilyan pici súllyal születtek...nagyok,egészségesek,nem betegesek,okos,ügyes életvidám gyerkőcök. :D
Linkelek egy testvérfotót...ezen rajta van a kicsi hugi is.:)

http://hu.fotoalbum.eu/Palgi2/a589053/00000018

Kitartást az elkövetkező napokhoz!Hihetetlen jó dolog ikres Anyának lenni...én nap mint nap hálát adok a sorsnak,hogy megajándékozott az ikres léttel!:) És persze a kis tesóval is,aki nemsokára utoléri a nagyokat! :D

Szép napot Nektek!

Ági

pálgi
 
 


Pálgi: gyönyörű a kiscsapat:) Hugi is már mekkora nagy!

Skrisz: igen, ez nagyon kemény dolog, magam is alig bírom és hulla fáradt vagyok, ráadásul egyedül nyomom sokszor a terheket, mert a párom éjjel-nappal dolgozik szegény. De ha itt van, az olyan jóóóó:)

Nani: én sem bírom már a zajt. Nálunk motorkiemelő van a kertben, iszonyúan hangos, ahogy a láncokat tépi a szél, zacskók, zsákok mindenfelé, építkezés közepén vagyunk, sokminden van a kertben és leng a szélben. Éjjel-3-4-szer kelek a zaj miatt, nem lehet aludni napok óta a hülye szélvihar miatt. Sétálni sem lehet, így is újra taknyos a kiscsajom, szerintem megfázott a széltől.

Vandus: Jaj, szegény apukád! Hogy történhetett ez?! De legalább fel fog épülni, az a lényeg.
Vendég
 


Skrisz!
Ha ez vigasztal...nekem a legnehezebb időszak a 1,5 és 2 év pár hónapos időszak volt.Az ikrek akkor még eléggé a felfedező és hisztis,próbálgatós,nem szófogadós időszakukat élték...nem lehetett velük mindent megbeszélni,a Fiam akkor teljesen egyemberes volt...ugye Rasi is akkor született (1,5 év a korkülönbség).Aztán jött egy nagy változás és elég önállóak lettek,megértenek mindent,tök jól közreműködnek,szófogadóak,bárhová el lehet velük menni,nem őrjöngenek stb...Sokkal könnyebb minden.Persze előny,hogy az ikrek sokat játszanak együtt,de persze vannak viták,nyávogások,egymás piszkálása stb... :lol: ,de sokkal nyugisabbak a napjaink.Mindent tudok a 3 gyerek mellett csinálni...sokat jövök-megyek velük egyedül is...
Szóval csak biztatásképp,hogy hamarosan a lánykád átlép egy kezelhetőbb korszakba.Rengeteg türelem,következetesség és szeretet adás szükséges,de később ezt meghálálják!Reméljük!!! :wink:

Ági

pálgi
 
 


Dorka!
Köszi!

Vanda!
Apukádnak gyors felépülést!

Megyek is...ébredezik a csapat apraja... :D
(Ami a legjobb,hogy már jó pár hónapja egy időben alszanak mind3-man napközben is kb. 1-fél2-től fél4-4-ig és este fél9-3/4 9-kor szintén együtt takarodó van és éjszaka alvás van!)

Ági

pálgi
 
 


Köszi Csajok! Majd túl leszünk ezen is.

Pálgi!
Meg tudlak erősíteni, a minik rémesek. netes ismerősöm úgy fogalmazott, hogy 2 évesen már mindenre képesek, a józan eszükre viszont nem mindig lehet hatni.

DuracellDanit rendszeresen az asztalról szedjük le, a kis majom mindenre felmászik.

Skrisz!
Fel a fejjel, jön a napsütés, hátha jobb lesz!
vovanda
 
 


Sziasztok!

Pálgi:

Nagyon szépek a gyerekek és milyen nagyok már!

Vanda:
Apukádnak gyors felépülést!

Baba:

Sajnos nem tudok segíteni Gréti mindig HA-s tápit ivott de tényleg keserű ő a szilárd ételeket szokta elutasítani ha jön a foga vagy fáj a torka.

Többre nincs időm nem vagyok toppon, Pesten minden oké volt leletek jók lettek. Viszont 3 hete fáj a torkom és itt hiába mondtam a dokinak azt mondta biztos sok a savam ez nem jött be akkor legyen allergia az a gyógyszer sem használt. ugyan megvizsgált de nem látott semmit , ma elmentem oda ahova Grétit hordom ő felnőtt orvos is. Csak légcső gyulladásom van kaptam antibogyót attól meg megy a hasam. szóval nagyon nagyon elegem van!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :cry: Napok óta nem alszok annyira fájt a torkom, Grétivel türelmetlen vagyok de remélem innen csak jobb lesz. tegnap azért vonattal elmentünk a Camponába és bementünk a Tropicariumba, nagyon élvezte a kis csibész. A vonatot azóta is emlegeti,. Na befejeztem a siránkozást ha rendbe jöttem jövök.

[url=http://www.nagyonbaba.hu]Kép


Gyönyörű ha az ember célba lát s eléri azt tűzön,vízen át!
nikó
 
 


Nikó, jobbulást!

Fannikánál azért aggódok, mert FOGY!!!!

babaimádó
Kép
babaimado
 
 


Baba:

mivel apa fürdet és etet így van egy kis időm és elolvastam megint amit írtál. A tápszernél szerintem se térj el a ráírt adagolástól. Eddig is ezt a tápit ittátok? Pollen allergia miatt is a HA kell? Mi a Nestle HA-s tápiját ittuk sokáig most a milapa laktózmentesét talán a nestle kevésbé keserű. Nem lehetne, hogy ne HA-s tápit igyon? Na nem sokat segítettem, nem tudok okosat írni mégse. :(

[url=http://www.nagyonbaba.hu]Kép


Gyönyörű ha az ember célba lát s eléri azt tűzön,vízen át!
nikó
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: