Új privát üzeneted érkezett!

Szia, Kati!

De jó, hogy összefutottunk itt! Már ezer éve hajkurászok valakit, akinek Herczeg Szabolcs a dokija! Merthogy futólag hallottam róla, de nem tudok róla semmit. Kérlek, mondj el róla mindent, amit tudsz! (Lehet, hogy én is őt választanám, mivel nem ismerek egy dokit se a MÁV-ból.) Van magánrendelője? Ha igen, hol? Mikortól van ott a szülésen (csak az utolsó órára jön be, vagy már előbb is?)? Gátmetszésnél milyen cérnával varr (felszívódóval vagy nem)? Ha nagyon fájásgyenge a nő, kérhet-e nála epidurális érzéstelenítést? Mennyibe kerül nála a terhesgondozás és a szülés? Garantálja-e, hogy ő fogja levezetni a szülést? (egy csomó dokiról hallottam, hogy vmi miatt mégse ők mentek be a szülésre)

Az igazat megvallva én egyelőre nem terhesvitamint szedek, hanem Revalidot, abban is elég sok vitamin és nyomelem van, meg C vitamint szedek. De ha kiderül, hogy terhes vagyok, akkor Pregnavitot fogok szedni. A Maternát nem nagyon ajánlják, mert sok túlsúlyos baba születik miatta (én az első terhességemnél csak az első három hónapban szedtem, de így nem okozott semmi túlsúly-problémát). Egyébként ilyen vitaminajánló van a Babaneten a rendelő rovatban.

Nekem elvileg e hét szerda magasságában kéne megjönnie, de ha az ovulációtól számolom (onnan 14 nap, ami állítólag fix), akkor csak e hét szombaton. Ezért gondoltam, hogy hétvégén csinálom meg a tesztet. Te megvárod előbb, hogy megjön-e, vagy még hétvégén megcsinálod te is a tesztet?

Lehet, hogy együtt fogunk szülni, ráadásul egy dokinál és egy helyen? Muris lenne! Hátha összejön!

Én is drukkolok!

Szió! Krisztina
Krisztina
 


Szia Krisztina !

Azért ennyire nem mélyültem bele a szülés részleteibe, de nekem mindenki csak dicsérte a dokit. Azt tudom, hogy csak a korházba rendel. Nekem, pedig csak akkor kell hozzá menni, ha terhes leszek és akkor konkretizálódik le minden. Egyébként egy általános vizsgálatért 2500 Ft-ot kért.
Én megvárom amíg megjön, és utána ha nem, akkor veszek tesztet.
Annyira szeretném már, de legbelül úgy érzem, megint csalódás fog érni.
Tegna igaz, hogy kijött este belőlem minden, de ma semmi bajom nincsen.
Sőt egy picit fáj is a hasamalja.
Te, hogy vagy ezzel ?

Üdv.: Kati
Krály Kati
 


Kedves Krisztina!
A nagy lelki béke, a fáradtság, meg a belső megérzésed könnyen ad okot arra, hogy azt feltételezd, hogy terhes vagy. Én legalábbis mindegyiket éreztem a Titusszal, és az elötte való terhességemmel is, csak az sajnos vetéléssel végződött.
Nagyon drukkolok, hogy a megérzéseid ne csak a "vágyakozás" miatt legyenek.
Egyébbként Te a Raffainak egy rövidebb cikkét vagy a könyvét olvastad?
Én elolvastam a könyvét, amikor már 2-3 hónapos terhes voltam. Nekem a kapcsolatfelvétel teljesen ösztönösen jött, amikor a könyvet elkezdtem olvasni már jól működött. Mint kiderült, sok mamának nemis olyan könnyű felvenni a kapcsolatot a babával, és van aki nem is tartja fontosnak.
Azt, azért meg kell említenem, hogy időnként elég nehéz megérteni és átrágni a könyv szövegét.(Legalábbis nekem.)
A könyv címe: "Megfogantam, tehát vagyok"(Párbeszéd a babával az anyaméhben)
A szülésemről kérted, hogy írjak, hát megteszem.
Az első 10 perces fájástól a megszületésig 12 óra telt el. Amikor először éreztem a fájást elkezdtem mondani a babámnak, hogy most már itt van elöttünk a nagy út, amiről az utóbbi időben annyit beszéltem. Végtelenül nyugodt voltam és már nagyon vártam a szülést. Este 9- kor bevitt a párom a kórházba. Nagyon kedves volt velem a szülésznő, és volt ott egy tanuló szülésznő is, az is nagyon kedves volt. Mindent elmagyaráztak, hogy mi áll elöttünk. Kaptam beöntést, leborotváltak és utána azt csináltam amit akartam. Keresztrejtvényt fejtettem, TV-t néztem, s közben a kisfiamat biztattam. A fájások nem voltak erősek. Többször megnézték a Tituszkámat CTG-vel nagyon jól reagált a méhösszehúzódásokra, a kis szíve nagyon szabályosan kalimpált. Hajnal 2 és 3 óra között kezdtek erősödni a fájások, akkor megvizsgált a szülésznő, kiderült, hogy már bő 3 ujjnyira nyitva van a méhszáj. Akkor is sétáltam, beszéltem a babához, elmondtam, hogy mind a kettőnk elött, most nehéz órák állnak, de együtt, mint már annyi minden mást ezt is ügyesen megcsináljuk. 1/2 5- kor behívták az orvosomat, megvizsgált és mivel már 5 ujjnyira nyitva volt a méhszáj, de a burok még nem repedt meg, hát burkot repesztett, 5 óra után. 10 percen belül jelentkeztek a tolófájások, és a gyöngyöm 3/4 6- ra megérkezett. Nem sírt fel azonnal, ettől meg is ijedtem, de miután leszívták róla a nyákot, megmutatta, hogy minden rendben van nála. Nagyon hangosan sírt, amíg nem került az apukája karjába. Úgy tűnt, hogy a hangjáról, az érintéséről azonnal felismerte az apukáját. Aztán átadták nekem, az valami leírhatatlanul jó érzés volt. Megdícsértem, hogy nagyon ügyes volt, köszöntöttem a "kinnti" életben, megnyugtattam,
hogy itt is lesz olyan jó, mint odabbent, csak hozzá kell szokni az új élethez. Majd szopizott egyett és ment az apukája kíséretében fürödni és paraméter leolvasásra.
Csak most látom, hogy milyen sokat írtam, bocs mindenkitől, de teljesen bele éltem magam a szülésembe.
Én csak szép emlékként tudok a szülésemre vissza gondolni, szerencsémre minden nagyon rendben, nyugodtan zajlott le, és a fájások nem tűntek erősnek, ami szerintem, annak is betudható, hogy állandóan arra gondoltam, hogy bár nekem is nehéz és fájdalmas, de én tudom, hogy mi miért történik. Viszont a babácskám, hiába, hogy felkíszítettem, biztos nehezebben éli meg a születést. Ez nekem olyan erős "inger" volt, hogy nem is igen tudtam törődni a saját fájdalmaimmal.
Na, most ennyit, majd ha van valami konkrétabb kérdésed, még szívesen válaszolok.
Üdv.Timea
Timea
 

 
 

Szia, Kati!

Köszönöm az infot Herczeg Szabolcsról! Én is csak akkor akarok elmenni dokihoz, ha már teherbe estem, most csak tájékozódom a lehetőségek felől.

Igen, néha nekem is sajog picit a hasaljam, de nekem főleg akkor, ha mondjuk ültömben nagyon előrehajolok, vagy ha a cipőm kötöm be. Azt olvastam valahol, hogy a kora terhesség érzései hasonlítanak a menzesz előttiekre, vagyis feszül a hasalj, néha sajog is, és úgy érzi az ember, mintha "mindjárt megjönne".

Azért én se merem elbízni magam, főleg, hogy vasárnap óta már a kóros fáradtságomnak sincs nyoma, szóval egyáltalán semmi tünet(leszámítva, hogy most éppen émelyeg a gyomrom, de az lehet, hogy az ebédre evett vadashústól van). Azért reméljük a legjobbakat!


Kedves Tímea!

Én is olvastam a Megfogantam, tehát vagyok c. könyvet, de amiről írtam egy kicsit fentebb ebben a topicban, az egy rövidebb esszéje Raffainak, ami a Babanet főlapjáról is elérhető. Köszönöm szépen, hogy leírtad a szülésed, jó volt olvasni! Elárulnád, hogy hol és kinél szültél?

Üdv: Krisztina
Krisztina
 


Szia Krisztina !

Örülök, hogy írtál. Szó szerint sajog a hasam.
Na egy picit más téma.)))
Mivel foglalkozol?

Üdv.: Kati
Király Kati
 


Szia, Kati!

Bankkártyákkal foglalkozom, de voltam már egy cégnél (többek között) ASB-s kapcsolattartó is!

Nem jössz fel a chatre? Ott on-line beszélgethetnénk! A szerk. topicból tudsz átjönni, az Incze Gabi valahol a topic közepe-vége felé egy nekem címzett üzenetében betett egy linket. Várni foglak!

Üdv: Krisztina
Krisztina
 


Sziasztok!

Drukkolok minden leendo kismamanak. En most vagyok a ciklus fele utan 2 nappal, tehat nekem kb. meg 2 hetet kell vegigizgulnom. Az elozo honapban mar "majdnem kismama" voltam, ami azt jelenti, hogy szinte az osszes koraterhessegi tunetet produkaltam. Amikor elkeseredetten mentem a csaladtervezesi kozpontba, es elmeseltem a vedoneninek, azt mondta, hogy ez igy jo, mert igy az elso perctol vigyazunk ra. En is szedek vitamint, az Elevitet. A Martinnal is ezt szedtem, es nem lett "tulsulyos". Csak a harmadik honapig kell szedni, persze aki akarja szedheti tovabb.

Kedves Timi!
Amit irtal a varandossagodrol es szulesedrol az nagyon meghato volt, en nem tudtam volna ilyen szepen leirni, pedig en is hasonloan eltem at.

Moni
Moni
 


Szia, Móni!

Te szoktál hőmérőzni? Mert ha igen, akkor nem kell 2 hetet végigizgulnod. Kata mondta, hogy az ovulációnál megugrik a testhőmérséklet, és ha nem esel teherbe, akkor vissza is megy pár nap múlva a hőmérsékleted, ha viszont terhes vagy, akkor fenn marad. Nekem az ovuláció óta 37 fok a hőmérsékletem, az ovuláció előtti 36,5 fok helyett.

Lányok!

KÉpzeljétek, megfájdult a torkom, elkaptam a kisfiamtól. Szerintetek szabad strepsilst szopogatni rá, nem lehet az káros, ha esetleg máris terhes vagyok? (Mondjuk az antibiotikumnál azért biztos jobb) A betegtájékoztatón nem említik, hogy terhesség alatt nem lehet szedni, de azért aggódok...

Üdv: Krisztina
Krisztina
 


Sziasztok !

Kriszti, szerinted ezt nem folyamatosan kell mérni a menszesz végétől ?
Mintha ezt olvastam volna.
A strepsilst, szerintem lehet, de hívj fel egy gyógyszertárat, biztosan segítenek.

Üdv.: Kati
Király Katalin
 


Krisztina !

En is nagyon feltem egesz terhessegem alatt
hogy nehogy valami rossz gyogyszert szedjek be,
mert egyebkent is nagyon beteges vagyok .
Szerencsere a terhesseget megusztam 2x-i
nathaval. De elkeseritlek mert az orvosom
azt mondta,hogy STREPSIL-T SE SZEDJEK !
Helyette a (bicarbona-s oblitgetest- jol irtam? )
ill. a sos meleg vizes oblitgetes ajanlotta.
Mindenesetre ha kibirod ne vegyel be Strepsilt.
En meg tudod mit szedtem mikor nagyon fajt
a torkom ? Propolis tablettat ( itt ugy hivjak
Propoltimo- nem tudom otthon van e ilyen )
vettem be, az nagyon jo volt !
Egyebkent csak gyogynoveny boltba menj el.
Jobbulast,
Csilla
Csilla
 


Szia Krisztina!

Szerintem szedjél nyugodtan mert még úgy sem a placenta táplálja a kicsit.

Üdv: Zozo
Névtelen
 


Krisztina!

Azok után, ami itt már elhangzott, csak azt tudom javasolni, hogy kérdezz meg egy olyan dokit, akiben maradéktalanul megbízol!

Ildi
Pethes ILdikó
 


Sziasztok!

Köszönöm szépen a sok tanácsot! Valamivel mindenképpen kezelni fogom, mert ha nem, akkor lehet, hogy rosszabbodik a helyzet, és a végén még antibiotikum is kell.

Kedves Zozo!

Most, hogy írtad, nekem is eszembe jutott, hogy az orvos válaszol rovatban valaki kérdezte, mi van, ha fogamzásgátló szedése mellett esik teherbe, és azt válaszolta a doki, hogy az első hetekben még nincs kapcsolata a babának az anya szervezetével, olyannyira, hogy ha az anya mondjuk mérget iszik, a babába ebből semmi se jut (sarkított példa).

Egyébként előző terhességem alatt én szedtem strepsilst, de nem az első hónapokban. Azért aggódtam csak, merthogy az első 3 hónapban alakul ki a baba szervezete, ez a legfontosabb időszak. Azért megkérdezek egy dokit is.

Üdv: Krisztina
Krisztina
 


Szia Krisztina,
nekem is anno azt mondta az orvos, hogy NE szedjek strepsils-t. Hogy állsz a mézzel? Nekem mindig az válik be a legjobban torokfájás ellen + kamillatea.
üdv
Zsóka

(méz evőkanállal, naponta ahányszor akarod)
Zsóka
 


Sziasztok!

Krisztina, en szoktam homerozni, mar a 6. gorbem "keszul". A meglevo 5-bol 3 tokeletes, a legelso, ami a tabletta abahagyasa utani(ezt jol megaszondtam), az nem valami jo, a mult havi meg maga a kaosz. Errol irtam nemreg, mar nem tudom pontosan melyik topicban, hogy nem volt peteeresem, es amiatt volt. Most ugy nez ki peteeresem talan volt, mert megvan a mlypont(36.2), es utana megugrott (36.9), de ma 36.7. Egyebkent en ugy tudom, hogy ha fennmarad vegig a homerseklet, akkor biztos a baba. Mert a hom.-nek csak a menstruacio megjovetele elotti napon kell csak leesnie, ha minden o.k.
Moni
Moni
 


Szia, Zsóka!

Köszi a tanácsot! Nekem is eszembe jutott ez tegnap este, és egész este mézes kamillateát kortyolgattam, aztán aludtam vagy 10 órát, és ma már sokkal jobban vagyok (bár a torkom továbbra is fáj, de már úgy érzem, gyógyulok).

Holnap 15-e! Csak nem ennyire pontos lesz a babád? Már nagyon izgulunk miattad! Sok sikert!

Kedves Móni!

Ja, hát akkor nem is biztos itt még nálam semmi. Mert ha az ovulációmtól nézzük, akkor csak szombaton kell megjönnie, és akkor csak pénteken (holnap) kell leesnie a hőmérsékletnek. Ráadásul lebetegedtem egy kicsit, ami bezavar a hőmérsékletembe, tegnap pl. 37,4 volt, szóval így most semmi támpont nincs. Egyébként annyira nincs semmi terhestünetem már, és a hasam is tök lapos, hogy kezdem feladni a reményt...

Üdv: Krisztina
Krisztina
 


A hőmérsékletmérésről annyit, hogy én úgy tudom, hogy ez úgy van, hogy amikor peteérés van, felmegy és ha teherbe esel így marad. A hőmérős módszernek tudomásom szerint pont az a lényege, hogy akkor vagy termékeny, amikor felugrik a hőmérséklet, tehát az jelzi és ha nem esne lenne a termékenységi időszak elmúltával, akkor nem letne tudni, hogy ez meddig tart. Na, ez lehet, hogy bonyolult, én értem, remélem ti is. Kriszta, holnap a chaten kifejtem részletesebben, ha nem voltam érthető.
Kata
 


Szia, Kata!

Nekem tegnap lement 36,5-re. Aztán mikor még 3 percig benn tartottam a lázmérőt, már 36,8 lett, de nem érte el akkor se az elmúlt 2 hétre jellemző 37 fokot. Akkor most mi van: terhes vagyok, vagy nem? (Mondjuk még mindig nem jött meg) A férjem már le is szidott, hogy mit foglalkozom ennyit a témával, szerinte ez már kóros. Tényleg az?

Puszi: Krisztina
Krisztina
 


szia Krisztina!
Szerintem nem kóros, egyszerűen nagyon vágysz már egy pici lurkócskára. Drukkolok Neked!!
üdv
Zsóka
Zsóka
 


Kedves Krisztina!

Néha nekem is leesett, mégis terhes voltam. De magasabb, mint tüszőrepedés előtt? Pl előtte nekem 35,8 és 36,2 között mozgott, utána pedig 36,4 volt a legkevesebb és 36,8 a legtöbb. Persze azt nem tudom mikor lettem közben terhes:) Remélem nem jött még meg! Üdv, Bea
Bea
 


Krisztina, Kati!!! Azonnal számoljatok be a teszt eredményéről, mert meghalok a kívácsiságtól!!! Hétfőn 9-körül a chaten remélem találkozunk!!!!
És te Zsóka, talán legközelebb már a szülés után jössz. drukkolok neked nagyon!!!! Kata
Kata
 


Sziasztok lányok,
Krisztina, mea culpa, de csak ma jöttem rá, amikor a CTG-vizsgálat közben a rendelőben megpillantottam egy doboz Septofortot, hogy azzal kevertem össze a Strepsils-t. Mindenesetre a méz mindenféle cukorkánál jobb, nem igaz?
Lányok, holnap be kell feküdnöm, egy időre búcsút veszek
drukkolok mindenkinek, hogy hamar találjon albérlőt a pocakjába ! És nagyon köszönöm mindenkinek, hogy gondol rám!
üdv
Zsóka
Zsóka
 


Sziasztok,

A hőmérőzéssel kapcsolatban, én is csináltam két görbét a harmadiknál teherbe estem, mi jártunk a családtervezőbe és ott mondták , hogy egyértelműen a ciklusom 16. napja a nyerő és lőn, persze gyertyaállás utána és kispárna a popsi alá pozíció...
Szóval nekem a ciklus elején összevissza volt a hőm. aztán a 16 vagy már előtte két három nappal pár tized fokot lejjebb ment - nem szignifikánsan, de észrevehetően - pl 36,5 ről 36,3 ra. Namost ez kb megmaradt a 16 napig - vagy csak aznap reggel volt ilyen alacsony az előző napokhoz képest, és ami a fontos a 17 napon megint magas lett!!! Az a lényeg hogy aznap kell akciózni, amikor még utoljára!!! alacsonyabb a reggeli hőd az átlagtól!!!!! Legalábbis nekem így mondták és be is jött, ami ezeken kivül nagyon fontos, hogy nem árt spórolni az "anyaggal" vagyis a termékenz időszakban nem mindennap engedjük ki a "fáradt gőzt" - persze erre a papának is hajlandónak kell lenni, ez csapatmunka!- hanem kb két-három nappal a nagz nap - nekem ugye a 16. - előtt nem szabad a párodon könnyíteni....
Szóval nem tudom, de nekünk így elsőre bejött, szinte hihetetlen...
Nagyon sok sikert és türelmet kívánok!!!
üdv
Soma
Soma
 


Na, még mindig hőmérőzés. Ezt a Babanet dokija írta a fenti kérdésre válaszként, úgy másoltam ide a Rendelőből:
"A görbe lefutása normál esetben, vázlatosan a következő: a ciklus első felében nagyjából az ismert normális tartományban van kis ingadozásokkal, a peteérés környékén (előtte) leesik néhány tized fokot, majd a peteérést követően fokozatosan emelkedik és a ciklus második felében 37 fok környékén, esetleg kicsivel fölötte van. A menstruáció megjövetelét jelzi a hőmérséklet csökkenése a normál szintre. Megfogant terhességnél a görbe "fent marad".
Pontos tanácshoz két dolog szükséges: a mérés módszerének ismerete (minden reggel azonos körülmények között, ébredéskor, még WC-re sem kelhet fel előtte!; ugyanaz a hőmérő, azonos mérési hely), másrészt egy konkrét egyhavi görbe részletes elemzése."

Remélem, segít nekünk. Sziasztok! Kata
Kata
 


Sziasztok !

Hát eddig még semmi nem történt, de fáj a hasam piszkosul, biztos meg fog jönni.
Egyenlőre ennyit.

Üdv.: Kati
Király Kati
 


Sziasztok, Lányok!

Van egy bomba hírem: kismama lettem!!!!!!!!!!! Szombat reggel csináltam meg a tesztet, és pozitív lett! Mégse csalt a megérzésem! Olyan boldog vagyok, és jobban érzem magam, mint valaha! (Bár a kedves párom letorkolt, hogy minek kiabálom én ki ezt, az első három hónapban még semmi se biztos...) Az ismerőseimnek nem is mondom még el, csak nektek, mert ti velem izgultatok!

Ja, szerintetek tényleg fanatikus lettem (baba-fanatikus)? A férjem ezzel vádol, és máris féltékeny a babára, nem is szabad beszélnem róla előtte, merthogy kirekesztettnek érzi magát...

Köszönöm a sok drukkolást, látjátok, segített!

Óriási puszi és ölelés mindannyiótoknak!

Egy mámoros Krisztina
Krisztina
 


Kedves Zsóka!

Továbbra is nagyon szorítok nektek, és teljes szívből kívánom, hogy egy csodálatos szülés élményt oszthass meg velünk a Babanet oldalain a közeli jövőben!!!!!

Üdv: Krisztina
Krisztina
 


Krisztina!

Akkor hadd gratuláljak ezen az oldalon elsőként! LÁtod, nem hallucináltál az elmúlt két hétben! Irigyellek, mint mindenkit aki hasonló cipőben jár. Szóval mégegyszer: nagy gratula!

Ildi
Pethes Ildikó
 


Szia Krisztina!

Megragadom az alkalmat, hogy masodikkent gratulaljak a sikerhez. Remelem masfel het mulva en is hasonlo jo hirekkel szamolhatok be.
Azert te is szorits!
Moni
Moni
 


Kedves Ildi!

Köszönöm! És még egyszer köszi a drukkolásért!

Kedves Móni!

Szorítani fogok neked! Remélem, mire visszajövök a nyaralásból (okt.9.) már a te bejelentésedet is olvashatom itt!

Sok sikert!

Krisztina
Krisztina
 


Kedves Krisztina!
Miattad kukkantottam ide, és örömmel olvastam a jó hírt! Gratulálok és közben baromi írigy vagyok!
Beszélgess sokat a babáddal! Boldog várandóságot kívánok!
Szia: Timea
Timea
 


Kedves Tímea!

Köszönöm! Most már rendszeresen beszélgetek a babával, úgy érzem, értjük egymást (lelki szemeim előtt még meg is jelenik: picuri kis képződmény a méhem bal alsó felében - kíváncsi vagyok, hogy az ultrahang igazolja-e majd a megérzésem)! Az az érdekes, hogy a kisfiammal is valahogy mintha mélyebbé vált volna most a kapcsolatom, és egyre gyakrabban önt el a boldogság, hogy milyen felbecsülhetetlenül értékes adományt kaptam, hogy mindezt átélhetem!

Üdv: Krisztina
Krisztina
 


Drága Krisztina!

Én is gratulálok a pindurkához! Vigyázz magadra és kívánom, hogy minden percét élvezni tudd a következő hónapoknak!

Tényleg, a nagyfiadat mikor fogod beavatni?

Anta
Csutak
 


Kedves Krisztina!

Hogy en mit ossze nem izgultam, amig ki nem bokted a jo hirt :)))))) Sok-sok szeretettel gratulalok!

A parod is megbekel majd, nem lehet neki most konnyu, sok ferfi erzi magat ilyenkor feleslegesnek, de ezen tul kell es lehet is lepni!

Remelem, sikerul nektek is es csodas varandossagod lesz!

Puszi, Faline
Faline
 


Kedves Krisztina!

Fogadd tőlem is őszinte gratulációmat.
Vigyázz magatokra és élvezd minden percét a pocakodban növekvő picurinak.

Üdv.:Sissy
Sissy
 


Krisztina, nagyon örülök és irigykedem, remélem, hamarosan én is újra átélhtem ezt a fantasztikus érzést!!!

Drága Kati, csináltál tesztet???

Én most csak esténként leszek gépközelben, nagymamám tegnap agyvézést kapott, eszméletlen még mindig, szóval nagyon nehéz napjaim vannak...

Sziasztok! Kata
Kata
 


Krisztina!

Én is csak gratulálni tudok, remélem a férjed is hamar megbékél a helyzettel.Amíg ez nem így van, inkább ránk borítsd az örömödet és akkor lehet, hogy Ő fogja majd felhozni a témát.

Szia
Magdi
Gallainé Magdi
 


Krisztina!

Én is nagyon gratulálok és kívánom, hogy boldogságban teljenek a következő hónapok.

Szia

Ancsa
Anyanyanya
 


Gratulálok a terheseknek,és javaslok a próbálkozóknak: szedjétek az Egyszer egy napra(Once a day) vitamint nőknek.Nekem ez vált be,itt az eredmény:8 és fél hónapos terhes vagyok.Előtte meg két évig próbálkoztunk.
Sok sikert
Rita
Rita Bradley
 


Sziasztok !

Kedves Rita!
Mi ez a gyógyszer, és hol lhet kapni? Illetve neked ezt orvos írta fel ?

Kedves Kata, Kriszta, Judó és a többiek!

Még mindig nem jött meg, és még mindig fáj a hasam. Segítsetek, ha fáj a hasam lehetek terhes?
Eddig mindig olyan pontosan megjött. Vagy lehet, hogy csak az agyam állt rá, hogy terhes vagyok és ezért csúszik.
Azt hiszem veszek egy tesztet. Azért húzom a teszt vételét, mert valahol érzem, hogy nem vagyok terhes.

Üdv.: Kati
Király Kati
 


Sziasztok!

Kati!
Javaslom, hogy vegyel tesztet, mert szamomra is olyan nyomaszto ez a ketes allapot, es en ma bementem a gyogyszertarba erdeklodni, hogy milyen tesztek vannak forgalomban. Ott ajanlottak tobb felet is, amik kozott 2 volt olyan, ami mar 2-3!!! napos terhesseget kimutat 99%-os biztonsaggal, a fogamzastol szamitva. Nem tudom pontosan mi a neve, de nem birtam ki, hogy ne vegyem meg, pedig nekem meg van 7 nap hatra, hogy megjojjon, de en annyira azt erzem hogy van ott valaki, es a gondolatomban ugyanugy megjelenik mint a Krisztinanak, csak nekem kozeprol kicsit jobb oldalra. Lehet hogy ez mar koros, es csak annyira szeretnem, hogy bebeszelem nem tudom. Ugy tervezem, hogy a tesztet csutortok reggel csinalom meg, mert holnap nulladik oram lesz es ilyenkor mindig csak az utolso percben birok felkelni, es rohannom kell a buszra.
Moni
Moni
 


Kedves Lányok!

Nagyon-nagyon köszönöm a rengeteg gratulációt, annyira jól esik olvasni titeket, és érezni, hogy törődtök velem! Teljesen meghatódtam! :-))

Kati!

Csináld meg a tesztet, akkor te is nyugodtabb leszel! Én továbbra is nagyon drukkolok neked!

Móni!

Nem az elmaradt menzesz után 2-3 nappal mutatja ki a terhességet? A fogamzás után 2-3 nappal még lehetetlen teszttel kimutatni a terhességet én úgy tudom, mert a megtermékenyített petesejt először a beágyazódáskor (kb. 10 nap a fogamzástól) küld kémiai jelet az anyaszervezetbe, és ekkor indul csak meg a HCG hormon termelés. Vagy rosszul tudom? Mindenesetre én még nem venném biztosnak az eredményt (főleg, ha negatív) ilyen korán végzett teszt esetében! Ha negatív lesz, akkor mindenképp csinálj később is egy tesztet! Azért nagyon drukkolok neked is!

Üdv és köszönet mindenkinek!

Krisztina
Krisztina
 


Sziasztok!

A teszt neve Mini Stick, es ez van a hasznalati utmutatojara irva. Miert csapnanak be? Es a gyogyszeresz is azt mondta ebbol fogy a legtobb, gondolom emiatt.
Moni
Moni
 


Szia, Anta!

A nagyfiamat már vasárnap beavattam, minek következményeként mi történt velem tegnap:

Megyek a fiamért a bölcsibe, erre minden gondozónő kedvesen mosolyog, és kérdezi, hogy vagyok. Már ez is furcsa volt, de aztán jött a mosolygós kijelentés, hogy halljuk a jó hírt... Hát, a fiam máris elújságolta a bölcsiben, és sorolta, kinek van már kistesója...

Pedig nem nagyon akartam elkiabálni, merthogy az első három hónap ugye még elég rizikós, de hát ez van, azért nem bánom.

Egyébként a fiammal is nagyon elmélyült a kapcsolatom, és valami felfoghatatlan öröm őt a karomba ölelnem, miközben tudom, hogy a pocakomban ott szendereg a testvérke! Nem is gondoltam volna, hogy a második gyereknél is van még új érzés, hogy ezt még ennyire lehet fokozni!

Csodás napot mindenkinek!

Krisztina
Krisztina
 


Szia, Móni!

És mennyibe kerül?

Üdv: Krisztina
Krisztina
 


Sziasztok,

2-3 napos terhességet kimutatnak,a tájékoztatók szerint.
Érdemes venni,ha valakit idegesít a várakozás.

Hédi
Hédi
 


Kedves Hédi!

Ugye, te Herczeg dokinál fogsz szülni? Írnál valamit róla? Van magánrendelője, vagy csak a kórházban rendel? Csinál kenetvizsgálatot a terhesgondozáson, vagy lehet kérni (fertőzés miatti vetélés elkerülése érdekében)? Mikor rendel? Mennyibe kerül nála a terhesgondozás? Lehet nála szükség esetén epidurált kérni, vagy elvből elutasítja? Felszívódó cérnával varr? Garantálja, hogy ott lesz a szülésnél, vagy legalább azt, hogy hogyha nem tud ott lenni, biztosít helyettest?

Nagyon hálás lennék, ha tudnál nekem választ adni ezekre a kérdésekre! Egyébként hogy vagy (hányinger? egyéb kellemetlenségek?)? Hányadik hétben vagy?

Várom a válaszod!

Üdv: Krisztina
Krisztina
 


Kedves Krisztina!

Nagyon örülök, hogy nem csalt a megérzésed! A férjed talán megijedt, nem gondolta, hogy ilyen hamar valóra válik a kívánt jövevény!? Próbáld meg majd elvinni az UH-ra, addig ne feszegesd a témát, ott azonnal megbékél majd! Jó egészséget kívánok mindkettőtöknek!!! Puszi, Bea
Bea
 


Szia Krisztina,

18 hetes terhes vagyok,de nem Herczeg doktornál fogok szülni,hanem a SOTE II.klinikán Bánhidynél.
Egyébként semmi bajom nincs,eddig - lekopogom - problémamentes a terhességem.Se hányás,se hányinger !

Hédi
Hédi
 


Kedves Krisztina !

Én is szeretnék gratulálni Neked újabb terhességedhez, nagyon jó egészséget kívánok Nektek.

Szia Szilvy
Szilvy
 

Vissza: Szülés

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?