Hatalmas élmény ért tegnap a Kongresszusi Központban!Az ABBA-MANIA formáció adott ABBA koncertet. Ha létezik tökéletes másolat, akkor ez az volt.Gyerekkoromban óriási ABBA fun voltam, manapság is szívesen meghallgatom az ABBA összest, de csak úgy mint a többi jót. De tegnap úgy elvarázsolt ez a négy fiatal, akik a megszólalásig hasonlítottak a négy eredeti elöadóra, hogy még ma is a koncert hatása alatt állok. Itt Pécsett egy árva plakát, egy aprócska eldugott hír, semmi nem szólt arról, hogy okt. 18 és 19-én fellépnek Bp-en. Én a neten találtam véletlenül az infót. Kicsit aggódva közelítettük meg a terepet, hogy lehet, hogy érdeklödés hiányában elmarad a müsor? Na ehhez képest színtele volt a pálya, talán a teljesen eldugott, legalsó legszélsö helyeken nem ültek. De rövidesen már máshol se nagyon, mert a népek felálltak, és úgymaradtak. Nem tudom, hányan férnek be a nézötérre, de sokan, plusz még sokan álltak. És ahogy berobbant a Waterloo, hát elszabadult a hangulat. Ami végig emelkedett. És amikor úgy éreztük, a hangulatot már nem lehet fokozni, jött a "darling, can't you hear me, S.O. S., na itt már a sima koncertlátogatók is felhagytak az önkontrollal. Nemhogy a mániás abbások. És hihetetlen,hogy mennyi fiatal énekelte a Fernandot, majd késöbb zengett a terem a Gimme! Gimme! Gimme a man - töl. Pedig még tán nem is éltek, mikor az ABBÁért szétszedték a koncertcsarnokokat.De voltak öszhajú nagyik is. A két énekes leányzó tökéletes hanggal rendelkezik. A szöke hajú hangja teljesen olyan, mint Agnetháé. A vöröshajúé kicsit magasabb, mint Anni-Fridé, de alig észrevehetöen. A gitáros fiú ugyanolyan idétlenül mozog, mint annak idején Björn, viszont jól tépi nagyon a húrokat. Amikor pedig a zongorista Benny ezüstcipöjében és fehér öltönyében elnyomta az Intermezzot, hát szék nem maradt szárazon
Szóval kedves Abba rajongók, és egyszerü zeneszeretö koncertjárók, ha legközelebb erre járnak, remélem hamar, feltétlen csapjatok le rájuk, fergeteges az élmény. Én németektöl értesültem elöször a müsorról, ott hatalmas koncerttermekben hónapokra elöre nincs jegy, és megörülnek értük. Ja, a hangszerelés szuper!!!
Cseribogi, 25 év után újra ABBA-MANIA -s