Sziasztok!
Rovid leszek, mert var ram tobb mint 100 eskuvoi kep retusalasra. Apa meg kiakad, ha nem nem csinalok meg egy adagot, mire hazaer es szukos az ido, mert csak addig tudok dolgozni, amig a kisasszony alszik. Mar tobb mint fel oraja leraktam, de meg mindig nem aludt el. Karacsonyi dalokat enekel az agyaban.
Mondtam mar Apanknak, hogy valamelyik este induljon el a leanyzoval bekopogtatni a kornyeken levo hazakba, hogy ne csak nekem enekeljen egesz nap. Nalunk mar el kezdtek jarkalni a carol singer gyerekek. Elenekelnek egy karacsonyi dalt es apropenzt kell nekik adni. Nemelyik igen hamisan enekel, ezert batorodtam fel, hogy Lolli is siman mehetne korbe a kornyeken, mert o legalabb tisztan enekel es legalabb keresne maganak egy kis zsebpenzt is.
Dorka, fogalmam sincs mi lesz a karacsonyi ajandekokkal. Eddig meg nem volt idom elindulni, sot gondolkozni se rajta. Annyira suru volt a novemberunk es a dec. eleje. Szerintem az utolso pillanatban lesz vasarlas.
Mi itt leszunk karacsonykor, a szuleim jonnek hozzank. 24-en magyarosan unneplunk es ilyenkor gyongytyuklevest es kacsasultet (tepsis krumplival es lilakaposztaval) szoktunk enni. Anyukam es en se szeretjuk a halat, ugyhogy nalunk sose volt halas vacsora, pedig otthon ugye az a szokas.
25-en jon hozzank anyos is, akkor angol szokasok szerint unnepelunk. Nagyon ritkan fogok ki Angliaban joizu pulykat, ugyhogy tavaly se pulykat ettunk, hanem toltott csirket, de anyos nagyon motyogott miatta, hogy nem pulyka, ugyhogy lehet, hogy az iden a bekesseg kedveert bevallalok egy pulykat.
Azt meg nem tudom, hogy lesz-e torta, de beiglit, hokiflit es habos-dios szeletet biztosan fogok sutni. Ezek gyerekkoromban is mindig voltak nalunk karacsonykor. A mi csaladunknak ez boven eleg edessegbol, de mivel jon anyos 25-en, lehet, hogy kulon miatta kell majd karacsonyi torta vagy christmas pudding, kulonben ismet kotekedni fog. Mondjuk tok mindegy, mert ha nem ebbe, akkor valami masba fog belkotni.
A 24.-i vacsit majd jol meg kell szervezni, mert fel 5-re megyunk a templomba. Lesz carol singing, aztan gyerekeknek mise es Lolli is fog szerepelni a betlehemes jatekban. Szoval, majd valahogy elo kell kesziteni a kajat, hogy amikor a miserol hazaerunk, akkor csak egy kicsit kelljen tovabb sutni es emberi idoben tudjunk leulni vacsorazni.
Ti a karacsonyfadiszitest hogyan oldjatok meg? Az en gyerekkoromban ugy volt, hogy csak 24-en diszitettek a szuleim, addig en odavoltam a nagymamammal es csengoszora lehetett bemenni a szobaba. Ugy tudtam, hogy a Jezuska es az angyalok hoztak a karacsonyfat is. Lollinal is igy inditottunk. Csak tavaly mufenyonk volt es rajott, hogy fel lett teve a padlasra. Fogalmunk sincs, hogyan, mivel direkt akkor inteztuk az egesz faelpakolast, amikor aludt. Valamelyik nap, amikor a tv-ben meglatott egy karacsonyfat, mondta, hogy nekunk is van. En meg kis naiv helyesbitettem, hogy majd lesz. Erre kozolte, hogy mar van, ott van fenn a padlason, Apa felvitte tavaly.
Total kiakadtam, mert tenyleg titokban csinaltuk es o nem jar a padlason, ugyhogy nem lathatta meg. Szoval, azt hiszem az iden hamarabb is diszithetunk fat, mar nem birom bemagyarazni neki, hogy a Jezuska hozza az angyalokkal.
Dorka, nagyon jok a mikulasos kepek! Mi nem mikulasoztunk itthon, ugyanis 5-en karacsonyi parti volt a templomban a gyerkoknek es oda jott Santa. Nem akartam Lolli megkavarni, hogy meg itthon is jon a Mikulas, mert tulsagosan okos a draga es ha el kezd kerdezoskodni, a vegen meg belebonyolodok a magyarazkodasba.
Tavaly mar megkerdezte, hogy miert a kemenyen ereszkedik le Santa, miert nem kopog be az ajton. Ezt meg kimagyaraztuk, de felek a tovabbi kerdesektol.
En valahogy nem agyaltam rajta ennyit gyerekkoromban. Elfogadtam ugy, ahogy mondtak, nem kezdtem el faggatozni, hogy miert igy van vagy ugy van.
Dorka, az eltessen, hogy hatha tullesztek most a virusokon es karacsonykor mindenki ep es egeszseges lesz! En errol majd csak majusfele merek almodozni. En egesz telen kinlodom a bacikkal, csak majusban szoktam meggyogyulni.
Meg jo, hogy azt irtam, hogy rovid leszek. Most mar tenyleg mennem kell, mert igy semmi se lesz a kepekbol.
Remelem, hamarosan a tobbiek is elokerulnek es varjuk a beszamolot, hogy kinel mi lesz a menu karacsonykor.
Ildi, gondolom te majd konderral fozol ennyi fiura!
Puszi mindenkinek:
Olive