Új privát üzeneted érkezett!

[quote="kivancsika"]L írta:kivancsikaeo: szerinted 4d uh-on észre veszik, hogy down kóros egy baba?


Esetleg gyanújelek lehetnek, de biztosat a magzati kromoszóma-vizsgálat mond...

Kép
mrsleo
Debrecen
 
 


Szerintem jobb a ketlapos, lehet, hogy engem kene ujraeleszteni egy teves riasztas utan ... inkabb megelözzük :)

A pelenkatarto szerintem is felesleges, föleg, hogy mi moshato pelenkat szeretnenk hasznalni. Ehhez kepest mar kettö is van otthon. Az egyiket ajandekba kaptuk a legzesfigyelöhöz, a masikat pedig ismeröstöl kölcsön ... magamtol soha nem vettem volna!

Majga :)

Kép
Kép
rokakoma2
Budapest XIII. kerület
 
 
 


anabique: tök jó, erre nem is gondoltam, hogy használttal is lehet menni, persze sehol nem írják, hogy új vásárlása esetén biztosítják :)
linácska: köszi, majd ennek is utána nézek :)
Leo: mentem volna, de mire időpontot kaptam a genetikushoz, már kifutottam az időből :( mivel 4 hét alatt van meg az eredmény, addigra meg már a 25.hét közepén fogok járni... :( Csak azt nem tudom, ha 4d-re megyek, hova menjek, hogy tényleg lássák, amit lehet látni :(
kivancsika
Budapest
 
 

 
 

Hali!

Leo: Szuper a kép Maddyről. Érezni a vibrálást az írásaidban, örülök ennek az új Leónak :-) A régit is bírtam ám :wink:

Brunhild: Drasztikus a változás pocak ügyileg. Nem semmi lett.

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd
 
 


Szevasztok! :)

Panndi, Ica - Hammersberg Elemérnél fogok szülni.

Iskola téma - tény, hogy borzasztóan leterhelik a gyerekeket. Lányom most hatodikos, de tele van mindenféle házi dolgozattal, így általában megvan a közös hétvégi program. El tudnék jobbat is képzelni ennél. :)
De alsóban azt mondom én is, hogy tanárnőt kell választani leginkább.

Mi is kinéztük a babakocsit, ez tűnik véglegesnek: http://www.minimano.hu/termekeink/babak ... black.html
Korábban a Neonato volt a favorit, de ez most jobban bejövős. :)

Én még most kezdek el gondolkodni azon, hogy mit is akarok még beszerezni, mit is kell majd intéznem, hova kell mennem szülni...(mármint a kórházon belül persze).
panini
 
 


kíváncsika,
miért gondolsz erre a Down kórra? Volt esetleg valakinek a családban?

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Én tegnap és az előtt egész nap csak babaruhát vásároltam. És mire hazacipeltem, még kaptam is kölcsönbe egy szatyorral :-)
Már vagy 10* elővettem őket, és kigyönyörködtem magam.
Április végén pedig jöhet a festő, májusra remélem össze is áll a szoba.

KépKép

KépKép

KépKép
netty81
Szekszárd
 
 


Most mar komolyan gondolkodom azon, hogy milyen markaju moshato pelenkat vegyünk. Van valakinek tapasztalata a Popolino-rol? Esetleg mit tudtok ajanlani? One size-zal is müködik a dolog?
Sajnos Ausztriaban nincs meg minden marka, ami otthon, de mindenkepp itt szeretnenk megvenni, mert 40 %-at kifizeti az önkormanyzat. Ezert gondoltunk a Popolinora.

Kép
Kép
rokakoma2
Budapest XIII. kerület
 
 
 


Voltam. Vagyok.
Sokkal okosabb nem lettem. Keményedésre dokim magnéziumot és kitartást javasolt :roll: Méhszáj teljesen zárt. Szívhangot hallgatott, rendben van. Vizeletem is rendben. Rákérdeztem a több magzatvízre, azt mondta ez lehet a cukor jele :roll: , majd cukros terhelés után többet fogunk tudni, de mivel sosem volt gond cukrommal, most sem valoszínű.. Nagyon remélem, bár nem lepődnék meg, mert utóbbi időben sok édességet eszem, valoszínű ezért is híztam többet mint máskor...Visszérre nem kérdeztem rá, mert most pont nem is nagyon látszott :roll:
Viszont pár napja folyton keményedek :? , ami nagyon kellemetlen...
Bánatomban megleptem magam egy doboz konyakmeggyes bonbonnal :oops: :wink:

Anabique: hang vagy betű, de benne van az ábécében :?
20140901114303
 
 


Brunhild,
Én is elég sokat keményedek, és nekem 2 hete azt mondta az orvosom, hogy kicsit nyitott a méhszájam, és némileg megrövidült a méhnyak. Pihenjek többet. és szedjem a magnéziumot ezerrel.
A konyakos meggy jóóóó...nekem gyakori keményedésre még egy-egy pohár bort ajánlott a dokker...

Ja, és azt is mondta, hogy a méhszáj sosem lesz teljesen zárt azoknál, akik már szültek... Hm? Brunhild, neked teljesen zárt..szóval rácáfoltál. :)
panini
 
 


Panini, én Magnosolv-ot szedek (Leo ajánlotta, köszi Leo! :wink: ), amiben sokkal több a magnézium, mint a Magne B 6-ban. Eddig beértem egy tasakkal délelőtt, de most pár napja délután is meg kell igyak egyet, és még utána, a dokinál is kemény volt a hasam :? Meg is állapította, hogy ez most biztos a vizsgálattól van, mire "megnyugtattam", hogy nem, már így jöttem el otthonról :(
Próbáld ki, pont ma vettem, 2000 Ft 30 tasak...(vízben kell feloldani, jó az íze )

Méhszájjal sosem volt gondom, bár már a második terhesség felétől gondjaim voltak a keményedésekkel és olyan érzésem volt sokszor, hogy esik ki alul a gyerek, meg kell állnom, mert nem tudtam tovább lépni :( Ennek ellenére egyik sem született korábban, feküdnöm sem kellett...

Netty :D Ismerős... ismerős dolgokról mesélsz :wink:
20140901114303
 
 


Brunhild,
Köszi, kipróbálom, úgyis most fogytam ki a magneB6-ból, holnap megyek gyógyszertárba.
panini
 
 



Hát nem néztem/hallgattam meg, de elolvastam a kommenteket :)
Nekünk egy ilyen könyvünk sincs, az én gyerekeim nem fogékonyak az ilyen jellegű olvasmányokra, nem is értik a hasonlatokat, tanulságokat :? Pedig merem állítani, nem hűlyék...

Én igazából a modern(minimaxos stb) rajzfilmre is haragszom, ami látszólag tele van tanulságos történetekkel a gyerekek számára..francot :? PL. több rajzfilmben láttam már feldolgozva a testvéri féltékenységet, amikor kistestvér születik (Artúr, Franklin satöbbi). A film 95 százaléka arról szól, hogy a gyerek mennyire utálja születendő tetsvérét, vagy fél, mert őt jobban fogják szeretni, csak vele fognak foglalkozni, ő már nem fog kelleni a szüleinek , és emiatt mindenféle dolgokat kitalál: pl megszökik otthonról; az utolsó percekben pedig rájön, hogy ez nem így van. Nos, az én gyerekeimben az maradt meg mindig, hogy jaj de rossz egy kistetsvér születése, bezzeg Artúr is megmondta, és Franklin is tudta..Mivel az egész film erről szól.. a pár másodperces tanulságra már senki sem figyel... :? Bocs, OFF volt, de kikivánkozott...
20140901114303
 
 


Délután óta úgy ég a gyomron, hogy már hányingerem van :( Ó, ha ez így lesz végig...! Azt hittem most megúszom talán, de úgy látszik ez valami hajlam...

Leo
Mennyi kálciumot szedhet egy kismama naponta? Nekem sokat használ gyomorégésre, de reggel már ittam egy 600 mg-os pezsgőtablettát.
Köszi!

Jucus
Én ismerem az eredetit (összes megvan... :roll:), de ez a verzió sokkal jobban tetszett :)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


Addisz :( Hideg tej nem segít?
20140901114303
 
 


Brunhild
Sajnos az nekem sosem vált be :( A kálcium tényleg jó, csak nem merek még egyet inni.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Tegnap a bébi zenei műveltségét alapoztam meg az Operában :) tetszett neki! :) Sokat olvastam most, hogy a zene nagyon jót tesz nekik!

Leo
Miért nem Te vagy a dokim???????????? Vagy hasonló alaposságú???? Hiába mondom az elejétől az IR-t, a védőnő nem is érti szerintem :oops: , ő annyit tett, hogy már 16 hetesen elküldött a "terheléses" (reggelizős, még csak nem is zsemle tej, hanem "egyek, amit szoktam") vérvételre, de csak cukrot néztek... mondtam neki, hogy nem a cukrommal volt baj, az eddig is jó volt, inzulint kellene nézni, hiszen a Merckformintól jött csak 8 év után a baba... de hiába... a dokim ugyanazt mondja, mint Lináé, úgyis rossz lenne most :? Én meg próbálok nem aggódni, meg legalább én szedem végig a Merck.et.

Panini
Még nem is üdvözöltelek! Akkor hasonló cipőben járunk! Mit szedtél? Szeded még, vagy leállította a doki??

Addisz
Sajnálom a gyomorégést! Nekem a mézes langyos tej, vagy a Korpovit keksz vált be. Utóbbi már ott van az ágyam mellett, így éjszaka csak kinyúlok, és - férjem nagy örömére - ropogtatok egy sort. Víz is odakészítve...

Lina
És felénk nincs ilyen tanfolyam??? Nem tudod?? Nagyon mennék!

Netty
Jól belehúztál! :) Lassan minden meglesz!

Engem mindenki visszafog a vásárlásban. Szerintetek melyik méretből mennyi ruha kell???

Bruni
Nem tud vki besegíteni, hogy többet tudj pihenni??

(Madzag...
Eddig bírtam szó nélkül... :oops: Ez meg Addisz és az én szakmám :) vagy a tanítónéni tanította rosszul anno (mad-zag), vagy rosszul emlékeztek, de teljesen kizárt, hogy régen máshogy választották el!!! Pont azért mert egy hang, amit Ana írt legutóbb. )

Lilypie Pregnancy tickers


Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
gil
 
 


Lina
Nem válaszoltam az orvosos kérdésedre. Nem Kadán, itt a nálunk lévő dokihoz megyek, mert három perc gyalog, és állítólag jó is.

Újabb körkérdésem: a szőrtelenítő krém használata terhesség alatt. Valaki szerint árthat a babának?

Lilypie Pregnancy tickers


Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
gil
 
 


Gil: rendben, te nyertél a madzaggal :lol:
És nem, nincs senki aki segítsen...ennél rosszabb ne legyen, és akkor kihúzom valahogy :)
20140901114303
 
 


gil,
én nem tudok itt tanfolyamról. Én mind a két gyerekemet vittem a Heim Pálba SIDS szűrésre, Lilit kellett a gégéje miatt, Levit már magamtól vittem, mert megnyugtatott, hogy jó alaposan átnézik a gyereket. Mint egy "nagygenerál" :lol: Ott tudtam meg, hogy tanfolyam is van, és el is végeztem. Ez néhány óra, némi marketinggel a BabyControll légzésfigyelő bemutatásával. Nekem ez kicsit otromba, bár biztos ugyanolyan jó.
A szőrtelenítő nem hiszem, hogy komolyabban ártana a babának, én mondjuk nem használom, mert utána befele nő a szőr, ezért nekem csak a borotva jön szóba.
Apát kérdezted a hétvégi szülésfelkészítőről?

jjucuss,
mi az amit feltettél, itt a munkahelyemen nem merem megnézni :oops:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Kíváncsika, az űrlapon csak gyári számot meg típusszámot kérnek, az meg használt készüléknek is van. :wink:

Netty, én is imádok gyönyörködni a babaruháimban. :) Persze ilyenkor tiszta hülyének érzem magam.

Brunhild, gondolom megnyugtató lehet, hogy méhszáj teljesen zárt. Tetszik a dokid meglátása, miszerint a kitartás javasolt. :D

Panini, nekem is végig zárt volt a méhszájam 2. terhességnél. Szerintem butaságot (bocs) mondott ezzel az orvosod.

Addisz :( Ötletem sincs, mi segítene.

Gil, ruhákat nehéz előre kiszámítani, mert ugye attól függ, hogy milyen méretekkel születik a babád. Ha pici, akkor még akár 50-es ruhák is kellhetnek, ha nagy, extrém esetben még az 56-osokra sem lesz szükségetek. Szóval szerintem túl sokat nem érdemes előre vásárolni, mert bármi lehet. (Brunhild, Addisz, én meg még páran azért vásárolgatunk agyba-főbe, mert már többedik baba, és kb tudjuk, mire számíthatunk méretileg. Persze mi is lepődhetünk még meg... :) )

Madzag: a tanítónéni (nálam idősebb) említette, hogy még ő is mad-zag-ként tanulta, ezért mertem csak leírni. De azt hiszem túltárgyaltuk a madzag témát. :)

Szőrtelenítő krém passz, én gyantáztatok.

anabique
Budapest
 
 


linácska: nem volt senkinek a családban, hanem amit egyszer írtam, hogy két ér van csak a három helyett a köldökzsinórban, állítólag krómoszóma betegségre utalhat. Ezért foglalkoztat a téma :(
kivancsika
Budapest
 
 


Kíváncsika, az orvosod nem mondott semmi használhatót ezzel kapcsolatban? Vagy a sokak által javasolt Hajdú Krisztinához nem tudsz elmenni? Bocs, ha már volt róla szó, csak nem emlékszem.

anabique
Budapest
 
 


kíváncsika,
tényleg írtad, nem emlékeztem. Amúgy szerintem hogy két ér van az önmagában nem olyan nagy probléma, legalábbis nekünk a szonográfus azt mondta, hogy megnézi, hogy megvan-e mind a 3, mert van, akinek csak 2, de nem említette, hogy nagyobb gondot okozna. Szerintem, bár nem vagyok orvos, nem biztos, hogy 4D-n látnák, mert már megszületett Down-os gyerekeknél is inkább nagyobb korban látszik jobban.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


El akartam menni Hajdú K.hoz, de pont akkor utazott el. Most meg már "előrehaladott" a terhesség, így már nem sok jelentősége van, mit mondanak, mert úgyis ki kell hordjam (mire eljutottam a genetikushoz már nem tudott elküldeni a magzatvíz vételre, mert nem lenne meg az eredménye). Most végig idegeskedhetek hogy egészséges lesz-e vagy sem. Mondjuk nem tudom mi lett volna, ha kiderül, hogy esetleg nincs minden rendben :(
A dokim meg eléggé félvállról veszi a dolgokat...
kivancsika
Budapest
 
 


Sziasztok!

Ma itthonról, magas lázzal feküdtünk és ébredtünk (39,6), úgyhogy ma szigorú fekvés Lucának.
Még szerencse, hogy nekem van a legmegértőbb és legjobb főnököm! Amennyit az utóbbi időben hiányoztam...

Gil
Sajnos nekem a keksz/víz nem segít...:( Lucával is sokat szenvedtem, napi szinten kínzott a gyomorégés, csak később kezdődött.
Szerintem a szőrtelenítő krémmel nincs gond, én epilátorozok, ez a leghatékonyabb és semmi vegyi anyag.
Ruhák: Luca nagyon pici volt (2900 gr, 50 cm), és úgy néz ki, hogy Johanna sem lesz vasgyúró, úgyhogy én 50-es holmikat vettem, egy-két 56-ost is azért.
Bodyból sok kell! Kifolyik a pelusból a pisi, kaki, lebukja, beleizzad stb. Úgyhogy én abból legalább 12-15 darabot veszek (lehet kapni C&A-ban, H&M-ben jó áron 5-6 db-os csomagokat).
Napozók, rugdalózók, néhány kiszokni.
És textilpelusból sem árt legalább 10-12 db. Ezt teszed a feje alá a kiságyban, kocsiban, böfizésnél stb.
Melegebb holmiból nem veszek nagyon kicsiket, de 56-os pulcsikat, plüss rugit már beszereztem.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


Kivancsika, ha jól értem, elmennél 4D-re, hogy megnézzék, minden rendben van-e. Akkor ennyi erővel Hajdú K-hoz is elmehetsz még, ő legalább szakember..Írod, hogy már késő, úgyis ki kell hordani, de mégis tudni szeretnéd, hogy mi a helyzet. Tehát annak ellenére, hogy már úgysem lehet változtatni a dolgokon, ha neadjisten tényleg valami baj lenne, legalább tudnád, mi van. Ha pedig azt mondja, hogy minden rendben-amit mindannyian nagyon szeretnénk és tiszta szívből kívánunk neked-, akkor legalább megnyugodsz és élvezheted a hátralévő időt!
Ha mégis 4D-re szeretnél menni, akkor a 4D Genesist ajánlom, ott a hölgy biztos minden porcikáját átvizsgálja neked!
20140901114303
 
 


Lehetséges, hogy napról napra nő a hasam??? Az az érzésem, hogy nagyobb, mint tegnap :shock:
Tegnap a rendelőben én is úgy ültem, mint más kismamák :roll: kitolt hassal, széttett lábakkal, egyik kezemmel megtámaszkodva a hasamon, másikkal a derekamat támasztva :) Ez azért furcsa nekem, mert eddig nem voltam "kismamás", egyik terhességnél sem, mivel nem volt nagy hasam, nem zavart, nem akadályozott a mozgásban, teljesen egyenesen tudtam járni, ülni stb ..most meg :oops: :lol: 8)
20140901114303
 
 


Kedves Topiklakók!

Ha ezen a héten kommenteltek a Babanet cikkeihez, akkor nyereményjátékunk keretében megnyerhetitek Horváth Mónika illusztrátor ajándékcsomagját! Ebben egy csodás reprót és egy szépséges tárolódobozt található.

Kép

Beja egy vetélés és egy szülés után megosztotta velünk kisfia születésének történetét is.

Segítsetek azzal, hogy kommentben eláruljátok: ha már szükség volt rá, miképp szabadították meg a gyereket a fejtetvektől?

Kisgigi nevű olvasónk újabb cikke a gyerekek egészségére káros termékekkel foglalkozik, vagyis csupa olyan dologgal, amivel még a fogyasztóvédelem sem törődik.

Hasonló jellegű, igényes és praktikus írásokat egyébként szívesen publikálunk, nemcsak a Te Történeted rovatban - bár oda is várjuk történeteiteket. Írásaitokat erre a mélcímre küldjétek: szerkeszto kukac babanet pont hu.

Megtaláltok minket a Facebookon is, ha van kedvetek, csatlakozzatok, nagyon jó kis közösség alakult ki ott is!

Üdv:

Dia

[size=12:d15e2bdd2c][color=blue:d15e2bdd2c][b:d15e2bdd2c]Gyerekszoba blog - Neked is volt gyerekszobád?[/b:d15e2bdd2c][/color:d15e2bdd2c][/size:d15e2bdd2c]
dia
Budapest
 
 
 


Gil,
Meforalt szedtem, de a 13. héten aba kellett hagynom. Egyébként nekem se nézetett az endos inzulint már ekkor sem. (ekkor volt az utolsó szirupivós vérvételem)

Anabique, igen, én is úgy érzem, h ferdített a dokim a nyitott méhszáj és többedik szülés esetében. :)

Brunhild, ismerős. Én is azt érzem, hogy napról napra kerekedem, és kezdek már pihegni egy-két lépcsőfok megmászása után. Azt, hogy milyen pózban alszom...lassan ki kell túrnom apát az ágyból, mert nem férek el. :)
panini
 
 


Most hívtak, hogy jövő héten küldik a babakocsit! :D
Megkérdeztem az árát, és megkapom régi árban! :lol: Azért még elmesélte a csaj, hogy ők már új árban veszik, és kevés helyen tartják be, hogy én még régi árban rendeltem, és ők most ezen veszítenek, de azért úgy kapom..
Hát engem ez nem érdekel, mert van, ahol olcsóbban meg tudnám venni, ha új árban akarnák rámsózni..de persze értékelem azért... (ezt nem mondtam el neki :) )
20140901114303
 
 


Addisz: mielőbbi gyógyulást!

Panini :D túrjad csak ki, hadd szokja, előbb-utóbb úgyis erre a sorsra jut :lol:
20140901114303
 
 


Kedves Topiklakók!

Ha ezen a héten kommenteltek a Babanet cikkeihez, akkor nyereményjátékunk keretében megnyerhetitek Horváth Mónika illusztrátor ajándékcsomagját! Ebben egy csodás reprót és egy szépséges tárolódobozt található.

Kép

Beja egy vetélés és egy szülés után megosztotta velünk kisfia születésének történetét is.

Segítsetek azzal, hogy kommentben eláruljátok: ha már szükség volt rá, miképp szabadították meg a gyereket a fejtetvektől?

Kisgigi nevű olvasónk újabb cikke a gyerekek egészségére káros termékekkel foglalkozik, vagyis csupa olyan dologgal, amivel még a fogyasztóvédelem sem törődik.

Hasonló jellegű, igényes és praktikus írásokat egyébként szívesen publikálunk, nemcsak a Te Történeted rovatban - bár oda is várjuk történeteiteket. Írásaitokat erre a mélcímre küldjétek: szerkeszto kukac babanet pont hu.

Megtaláltok minket a Facebookon is, ha van kedvetek, csatlakozzatok, nagyon jó kis közösség alakult ki ott is!

Üdv:

Dia

[size=12:d15e2bdd2c][color=blue:d15e2bdd2c][b:d15e2bdd2c]Gyerekszoba blog - Neked is volt gyerekszobád?[/b:d15e2bdd2c][/color:d15e2bdd2c][/size:d15e2bdd2c]
dia
Budapest
 
 
 


Sziasztok!

Brunhild, azért a csaj érdekes, az az alap, hogy Te azon az áron kapod, amivel megrendelted! Ne állítsa be szívességként, mert nem az.... Grrr.

Na meglett a cukros vérvételem eredménye, terhelés után (!!!) 3,5, azt mondta a dokim, hogy nyugodtan egyek csokit :lol:

KépKép

KépKép

Kép
panndi
 
 


sziasztok!
én ma voltam terheléses vérvételen.
cukros lötyivel
Szerencsére - mivel közel lakunk a rendelőhöz - háziorvos asszisztense vette le - nem kellett ott ülnöm két órát, hanem hazamehettem
Hétfőre lesz eredmény

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest
 
 


Sziasztok!

Már egy ideje nem voltam, de többé-kevésbé megpróbáltam visszaolvasni.

Leo, nagyon szép a fotó.

Rokakoma a Popolino nagyon jó márka. Nyugodtan vegyél belőle. Jó még a Bumgenius, Imsevimse.
Nekünk most Áronnal nagyon bejött. Hétvégén csak azt használjuk, hét közben eldobhatót a bölcsi miatt. Emma is tuti kap, de valószínűleg nem az első pár hétben. Egyrészről szerintem az anyatejes kakit kimosni nem kis macera, másrészről mivel itthon nem fizetik ki, ezért kis méretre (S-es 5, max 6 -kig) nem is érdemes beruházni)

Én most megyek dokihoz. Szerintem nem lesz uh...
Jövő hétfőn pedig utazunk Rómába - Áron marad, nagyikkal.

KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 


brunhild: köszi :) szerintem kérek időpontot H.K-hoz :)
kivancsika
Budapest
 
 


Jól emlékszem a 4d Genesisben 12e, H.K.nál pedig 15e az ultarahang?
kivancsika
Budapest
 
 


Kivancsika
A 4D Genesisben 11.000 az uh, plusz 1500, ha kéred a cd-t a képekkel.
H. K.-t nem tudom biztosan, de én is 15.000-re emlékszem.


Még egy kicsit panaszkodhatok? Nem akarok már az agyatokra menni, de dél óta most tudtam szusszanni csak egyet.
39,7-re ment fel Luca láza, eléggé megijedtem, mert hirtelen teljesen kicserepesedett a szája, lángolt a teste, csak bambán nézett maga elé.
Nagyon nehezen vittem le lázcsillapító és hideg vizes törölköző kombinációval (a hűtőfürdőtől nagyon kiborul, úgyhogy ilyenkor inkább az egész testét borogatom).
Most elaludt, remélem láztalanul ébred... 3-4 óránként felmegy neki, nem tudom, milyen vírus lehet ez...

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


törölve mert kétszer ment:)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csöppke 2011.03.24 15:40-kor.

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 


Sziasztok!

addisz, jobbulást Lucának!
A múlt héten a fiaimnak is makacs láza volt, ilyen még sosem volt, 7 napig voltak lázasak! Mellette a 2-3 naptól köhögés, meg vizes orrfolyás. Volt labor is, mert a dokinénink nem szeret csak úgy a vakvilágba antibigyót adni (de jól teszi :D) és tudni akarta, hogy baci-e vagy vírus... a labor tök rendben volt, úgyhogy jó hogy nem kezdtük el az antibio kúrát, felesleges lett volna. Aztán a 7. nap elmúlt a láz, azóta jól vannak. Most többen is mondták hogy ilyen szemét makacs vírusok vannak. :cry:

Remélem Ti könnyebben megússzátok!

panndi, gratuálok a jó cukoreredményhez:) Én már egyszer voltam 14 hetesen, legközelebb a 28 hét után kell mennem. Nálunk is cukroslötty van, nemszeretem, de ez tényleg tuti szűr.

brunhild, milyen babakocsi lett végül? Bocsi, nem emlékszem :oops:

Látom itt már mindenki felszerelkezdett ruhákkal, egyebekkel... mi még semmit nem vettünk. Viszont átrendeztük a gyerekszobát, kialakítottuk a Sebi-kuckót:) Még falimatricát szeretnék a falra, meg új Nomeg babahordozó kell a kocsiba, és mi is szeretnénk egy babakocsit, bár használni max a kertben fogjuk.

Gyerekszoba: egyik felén a nagyfiúk, másik felében Sebi-lak. :) Itt csak alszanak, olvasunk, játszani lent játsznak a játszós szobában. :)

Kép


brunhild, keményedések nekem is vannak. Mondjuk még nem vészes, de azért relatív keményedik a hasam. A fiúknál is így volt, a 24. héttől, velük napi 1 méhlazító bogyót szedtem (pipolphen), de remélem most nem kell, mert bazira álmos lesz tőle az ember. :roll:

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 


Újaknak üdv itt :)


Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke
 
 


addisz,
pisi???

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Kivancsika, igazán nincs mit, szorítunk, hogy minden rendben legyen!

A babakocsi Raf-Pol Fenix 3az1-ben http://www.babybellbolt.hu/raf-pol-tobbfunkcios-babakocsik/484-raf-pol-fenix-babakocsi-3-in-1.html

Addisz, nem hangzik túl jól..az enyémeknek ritkán van ilyen magas lázuk..influenza esetleg???

Csöppke: szép a szoba! MI még nem forgatjuk át a hálószobát, mert ahhoz, hogy beférjen a kiságy, ki kell költöztetni telének az íróasztalát, azt pedig még nem szeretném, legalább amig lehet tanuljon nyugodtan...

Panndi, ez jó hír! Zabálhatsz továbbra fagyit :wink:
20140901114303
 
 


Csöppke
7 napig??? Úristen, bele sem akarok gondolni... Úgy tűnik nálunk is hasonló, mert köhögésen és orrfolyáson kívül nincs már tünet.
Remélem a jövő hétfőre ki tudom kúrálni.
Nagyon klassz a szobátok, igazi gyerekbirodalom!

Linacska
Múltkor mondtam a gyerekorvosnak, hogy nézhetnénk-e vizeletet, de feleslegesnek tartotta, mondván, hogy minden második gyerek beteg, szóval nem kirívó a mi esetünk... Most meg szabadságon van és a helyettes nem ad sehová beutalót, sőt, receptet se szívesen...

Brunhild
A lázon kívül nem utal semmi influenzára... Köhög és folyik az orra ugyan, de nem vészesen és ha épp nem lázas, akkor jó a kedve, étvágya.

Noémi
Jó mulatást Rómában, élvezzétek a pároddal a kettesben töltött időt! (én is hogy vágyom rá :))

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


Kiváncsika
Nekem bő 2 hét alatt lett meg az amnios leletem... :wink:
Ha a köldökzsinórban csak egy artéria van, az nem csak Down-ra, hanem egyéb más genetikai eltérésekre is utalhat! Egyébként a baba megfelelően fejlődik? Méretei? Esetleg magzati szívUH? Ilyenkor nagyon kell nézni a köldökzsinórban a véráramlást...

Brunhild
Konyakmeggy nagyon jó a keményedésre! (az alkohol izomlazító hatású)

Panini
Szülés után a méhszájon a nyakcsatorna nyílása már nem kerek, inkább olyan hosszúkás, de elvileg az is zárt!

Addisz
Ha nincs veseműködési zavar, akkor olyan 2 g is lehet...
Ebbe beletartozik az is, amit az ételekkel beviszel!
Túlzott fogyasztása nem túl jó, lerakódhat erek falában, vesekőképződéshez vezethet!
Miért nem próbálsz valami savtermelést csökkentő szert? Kölesgolyó, pattogatott kukorica???

Gil
Szeded a merckformint, diétázol, lehetőség szerint próbálj valami mozgást is... akkor nem lesz gond!
(Diétában néha-néha lehet kilengés :wink: )
Szőrtelenítő: nem szívódik fel olyan mennyiségben, hogy ártson...

Noémi
Érezzétek jól magatokat Rómában!

Csöppke
Nagyon jó a gyerekszoba!

Kép
mrsleo
Debrecen
 
 


Sziasztok! Most lett kész a laptopom, de gyorsan mindent elolvastam ám!
Dávidka is még mindíg beteg, már nem is emlékszem mióta.
Szerencsére a vérképe teljesen jó! Azért ez megnyugtató. szombat óta minden nap lázas, nem magas 37-38, de teljesen ledönti a lábáról. Nagyon szarul néz ki.Már baromira unom, és a doki szerint még jövő héten sem mehet oviba. Igaz, hogy ő nem fertőz, de ő nehogy elkapjon valamit még plusszban. Ma elkezdünk egy újabb antibiotikumot.
Mindenkinek jobbulást!
Nekem is menni kéne terheléses cukorra, de annyira undorodok tőle, hogy nem megyek el. Csak nem teszek vele nagyon rosszat?!

Kép
Kép
Kép
gydavid
 
 


Leo
Köszönöm! Már mindent kipróbáltam, amit javasolni szoktak: korpovit, ropi, sajtos tallér, kölesgolyó stb., hatástalan. Délután elkezdődik és estig egyre durvább, függetlenül attól, hogy mit eszem...

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


Leo, ez megnyugtató, köszi! :wink: Én azon izgultam, hogy be fog rúgni a gyerek odabenn a konyakos meggytől :lol:
20140901114303
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?