Új privát üzeneted érkezett!

panini: Üdv itt!

panndi: jobbulást!

hopihe79
Budapest
 
 


Panini, üdv!

Cukros vérvételnél mindig előre engednek, vagyis előre KELL menni (ki is van írva), mert azt ugye nem mindegy, hogy mikor veszik le..
De ha nem cukros vérvételre mész, hanem sima vérvételre, lehet akkora hasad, mint egy ház, akkor sem hívnak be előbb, és nem is enged senki előre - általában :( Nálunk mindig sokan vannak, legalább fél órát kell sorban állni, ha nem egy órát, és ott állnak a nagy hasú kismamák, és senki nem engedné előre őket.. van pár szék, de nincs mindig szabad hely, arról nem beszélve, hogy nálunk sorszám sincs, tehát ha leülsz, mindig arrébb kell told a feneked (már ha van üre szék), nehogy lemaradjál...legalább sorszámok lennének :(

Cukros löttyhöz annyit, hogy van, ahol előre megvetetik veled, akkor elkészítheted otthon, de van, ahol a rendelőben adják, ott kotyvasszák össze és előttük kell meginni... nálunk utóbbi van :?
20140901114303
 
 


Sziasztok!

Panndi
Jobbulást, pihenj sokat!

Panini
Üdv a csapatban :)


Hulla vagyok, nyolcra értünk haza az úszásról, csigalassan bandukoltunk...
És délután óta eszméletlen módon ég a gyomrom, remélem ebből nem lesz rendszer :roll:

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 

 
 

SZIASZTOK!MOST NEM OLVASTAM VISSZA,CSAK TALÁLTAM A LÁNYOSOKNAK VALAMIT :D

http://www.teszvesz.hu/item/view/index. ... 1447580315

KépKépKépKép
Kép
majga
Dabas
 
 


http://www.teszvesz.hu/item/view/index. ... 1447472613

EZT IS ÉRDEMES A CSAJOS POCAKOSOKNAK MEGNÉZNI...A KÉRDÉS-VÁLASZOKBÓL KIDERÜL,HOGY 3000,-ÉRT ODAADJA(HA NEM LESZ MAGASABB)10KG BABARUHA NEVETSÉGES ENNYIÉRT SZERINTEM :D

KépKépKépKép
Kép
majga
Dabas
 
 


Jó reggelt!

Itt vagyok, frissen, üdén :)

panini, kinél fogsz szülni?

KépKép

KépKép

Kép
panndi
 
 


Sziasztok!!
Először is mindenkinek gratulálok a babához!
Szeretnék kérdezni tőletek.Tegnap voltam orvosnál és jövőhéten kell mennem a cukros vérvételre.A papíromon az áll hogy előző terhességek száma :1.
Pedig még nem is voltam terhes.Vagy ebbe most beleszámít a mostani terhességem?
Van ennek valami jelentősége vérvétel szempontjából?
Előre is köszönöm!!!
ildka
Szarvasgede
 
 


Ildka,
vérvétel szempontjából igazából mindegy hanyadik terhességed, de általában mindegyik terhességgel rosszabbodik a cukor, annál aki erre hajlamos

Anabique,
a zsemlés vérvétel igazábó 1 zsemle+két deci tej, ha nincs ok, amiért ne így legyen, pl. már ismert inzulinrezisztencia... És zsemle+tej után 1 órával nézik, cukros lötyi után kettővel.
Én belegondoltam, hogy nekem Lilinél jól elrontották, mert zsemle+tej után 2 órával vették, akkor meg már tuti jó, bármi bajom is legyen. Tehát lehet, hogy már nála is gond volt, de így nem derült ki, én meg végig ettem a csokit, meg mindent.

Panndi,
akkor ezek szerint most már jól vagy.

Panini,
üdv köztünk.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Igen, már remekül vagyok :) Bár éjjel alig aludtam a köhögés miatt, de tény, hogy ma eddig minden oké :) Végrevégre! Zsófi vidáman ment oviba, Fruzsinál itt van a kis barátja :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi
 
 


Aki jártas a kettő az egyben légzésfigyelő - bébiőr témában: az lenne a kérdésem, hogy később ki lehet-e kapcsoni a légzésfigyelőtés csak bébiőrként használni? Mert úgy hallottam a légzésfigyelő csak egy éves korig van én meg lehet a bébiőrt később is használnám.
Köszike :)
kivancsika
Budapest
 
 


Grrr...
Kettő, azaz 2 nap óvoda után a ma reggeli helyzet: fejfájás, köhögés, 38,5-ös láz... :twisted:
Én ezen reggel már csak röhögni tudtam!

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


sziasztok!

addisz: nem lehet, hogy pszichés? tudom, hogy nagyon várja a húgicát. Bár belegondolva nagyon sokan nagyon sokat betegek, tehát valószínűleg mégsem. :) ezt most jól leírtam

panndi: :) jó, hogy jókedvűen ébredtél! :)

nekem a fejem fáj tegnap óta, nem jól bírom az időjárás-változásokat.

hopihe79
Budapest
 
 


Kíváncsika,
igen, ki lehet kapcsolni a légzésfigyelő részt. Amúgy Levi 20. hónapos, és még használjuk légzésfigyelőként is. Én ezzel az AngelCare-rel nagyon meg vagyok elégedve, két nem túl nagy lapja van a 70*140-es ágyban, Levi össze-vissza forgolódik, hol az ágy egyik végében, hol a másikban van, és mégis érzékeli.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Pihe
Nem pszichés, ebben biztos vagyok. Imád oviba járni, nagyon kiegyensúlyozott, vidám gyerek, nincs vele semmi probléma.
Tegnap 11-en voltak a csoportjukban (a 25-ből) reggel, abból egy kislányt már napközben hazaküldtek, mert belázasodott, és mikor odaértem délután Lucáért, akkor mérte az óvónéni pont egy másik gyerkőc hőjét.
Kitartást a fejfájáshoz!

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


Brrrr... Megjártam a nyílt napot a sulinkban (vicces, hogy előbb van a meghallgatás, és utána a nyílt nap), hát elég is volt ennyi. Alig bírtam odafigyelni 2 órán keresztül matekra meg nyelvtanra. Szegény gyerekek. :shock: Nekem borzasztó soknak tűnt, amit követelnek tőlük, még akkor is, ha most másodikosokat láttunk.

Linácska, az én nőgyógyászom elég lazán veszi ezt a terheléses vércukor dolgot. Mindkét terhességemnél, és most is annyi volt a feladat, hogy egyek meg egy db zsemlét és egy db sportszeletet itthon, aztán menjek el egy db vérvételre. (Már nem emlékszem, hogy korábban ittam-e pluszba bármit, gondolom max vizet.) De ha így csinálja évek óta, csak van ennek is értelme, nem? Lehetséges, hogy 1 sportcsoki cukor szempontjából egyenértékű 2 dl tejjel??

Panndi, jó, hogy jobban vagy!!

Addisz, :( Most már tényleg itt a tavasz, remélem, hamar kilábaltok ebből (is)!

Kíváncsika, Linácska már leírta a lényeget, szóval igen, lehet csak bébiőrként is használni.

anabique
Budapest
 
 


Addisz. igen, közben én is eljutottam erre a következtetésre :)

majga: megnéztem amiket küldtél, tényleg nagyon jó árban vannak :)

komódot kéne vennünk. van valakinek valami nagyon kedvence? :D

hopihe79
Budapest
 
 


Pihe
Milyen komódot? Felnőtt vagy gyerek?

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


Addisz
:( Kitartás!! Ennél már csak jobb lehet!! Jobbulást kívánok!

Kíváncsi
Én is most készülök venni. Melyiket veszed?
Találtam nagyon jó árban Angelcare 401-et:
http://www.bebibolt.hu/index.php?main_p ... ts_id=3296

Lina
Mi van a beázással?

Lányok! Nekem még nem kellett a háziorvoshoz menni egyáltalán a terhesség alatt. Ti se voltatok még? Se EKG, se semmi. Majd csak a cukros vérvétel eredményével kell mennem.
Ráadásul pont most fogok dokit váltani.
És egyből egyezkedni kell, hogy még május előtt írjon ki betegszabira, aztán visszamegyek szabira, aztán táppénz. Tartok tőle, hogy vagy a munkahely vagy a doki miatt nem fog menni ez a betegszabis dolog, és akkor csak a táppénz marad :(

Lilypie Pregnancy tickers


Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
gil
 
 


Pihe, komódról fogalmam sincs, de a Hanga név tetszik. :)

anabique
Budapest
 
 


Szia Ildka, különösebb jelentősége nincs.
Vetélésed vagy abortuszod sem volt? Mert az is terhességnek számít..

Panndi, hurrá! :)

Addisz, megértelek :( Ilyen nincs... :cry: Jobbulást!

Majga, tényleg szépek a cuccok, de azt hiszem itt már mindenki jól bevásárolt :lol:
20140901114303
 
 


linacska, anabique köszi a választ :)
linacska, neked melyik van az angel-ből? Én a 301-est néztem, olyan 15 e körül találtam. Érdemes lehet 3 éves használtat venni?
kivancsika
Budapest
 
 


Gondolkodom közben a suliról... Akinek már van iskolás korú gyereke, nincs kedvetek mesélni tapasztalatokról? Előbb-utóbb úgyis mindenkinek aktuális lesz. :) Nem túl nagy a váltás oviból suliba? Mire érdemes figyelni? Hogy lehet megszerettetni az iskolát a kölökkel?

Gil, nekem még az elején kellett mennem ekg-ra, meg talán vérnyomást mért a háziorvos, de azt úgy is mérnek máshol is.

anabique
Budapest
 
 


Kíváncsika, mi is 301-est vettünk épp egy hete, használtan. Tökéletesen működik. Az előző Angelcare-ünket mindkét lánynál használtuk, összesen tehát kb 3 évig, és még utána is tökéletes állapotban tudtuk eladni. Férjem szerint nem is nagyon tud elromlani, max az aksiját kell cserélni, de az nem egy nagy összeg.

anabique
Budapest
 
 


Anabique :) suli...jó, hogy nem neked kell majd járni ;)
Amúgy tényleg sokat tanulnak, és másképp, mint az én időmben.. :roll:

Gil, pedig eddig már illet volna elmenni a háziorvoshoz pecsételni :)
megvizsgál, vérnyomást mér, meghallgat.
EKG-n én egyiknél sem voltam, és most sem megyek..nem kötelező..és azt hiszem most a fogorvost is kihagyom, tudtommal ez nem befolyásolja a járulékokat :roll: (csak a nőgyógyász kötelező a védőnő és háziorvosi pecsét).. Oké, tudom, hogy nem a pecsétért kell orvoshoz járni, az ekg-nak is megvan az értelme stb...de így is alig élek, alig tudom megszervezni a nődoki látogatásokat (ma délután megyek amúgy) meg a védőnőt (oda péntek délelőtt megyek..), szóval én ezeket most kihagynám... :roll:
20140901114303
 
 


Anabique, nem kell velük megszerettetni, az elején mindegyik szereti :lol: Minden új, minden más...és én úgy látom, hogy a lányok továbbra is szeretik, miután már tanulni is kell, a fiúknál itt kezd alább hagyni a lelkesedés ... de azért ők is élvezik a sulit :wink:
20140901114303
 
 


Brunhild, nagyon jó...! :lol: És ma azt is megtudtam, hogy a madzagot így kell elválasztani: ma-dzag. Na, ezt tudtátok...?

Brunhild, te komolyan csak a pecsétért jársz orvoshoz...? :)

anabique
Budapest
 
 


Az Angelcare 401 ugyanennyibe kerül akkor is, ha a gyartotol rendelitek, de kaptok hozza pelenkaszemetest ajandekba es (ami szerintem fontosabb) elmehettek csecsemö ujraelesztesi tanfolyamra ingxen :)

Ana, szerintem minden annyira a tanito nenitöl függ. Van olyan, aki meg tudja teremteni az atmenetet, van, aki szörnyü.
Az egy nagyon erdekes kerdes, hogy hogyan lehet megszerettetni, mitöl függ, hogy szeret-e majd jarni. Mi mind harman nagyon szerettünk iskolaba jarni (annak ellenere, hogy kettönknek eleg szörnyü tanito nenije volt) es tanulni is nagyon szerettünk, a kishugom viszont nem nagyon rahong erte. Jol tanul, mert van esze, de (sajat szavaival) "feleslegesnek tartja".

Kép
Kép
rokakoma2
Budapest XIII. kerület
 
 
 


Angelcarehez meg annyit, hogy ezen a linken csak egy padot latok. Szerintem kerdezzetek utana ...

Kép
Kép
rokakoma2
Budapest XIII. kerület
 
 
 


Napsuteses szep reggelt mindenkinek!!! :)

Nagy az orom nallunk, az ejjel meghoztak a szallitok a babakocsit (avagy a "szobabiciklit"). Rogton ki is bontottuk hogy megnezzuk a csomagot, de csak ma reggel raktuk ossze. Nagyon szep! :P
Nem semmi osszerakni, a ferjem nelkul nem ment volna.

Gil, a legzesfigyelo amit talaltal csak 1 lap van......valamiert Mo-n a legtobb boltban 2 lappal aruljak, de kulfoldon csak 1-el (es ez szerintem kulfoldnek gyartott darab)
En is az Angelcare 401-et szeretnem mert nagyon jokat irnak rola, de meg macillalok hogy 1 lapos (jo aron!) vagy 2 lapos legyen.

Panini, udv kozottunk.
Kinel fogsz szulni?

Kép

Kép
ica79
 
 


Ana
Felnőtt fejjel szörnyűek a nyílt napos órák, én múltkor egy elsős matekon voltam, 10 perc után kikapcsolt az agyam...
A madzagot tudtam, mert a dz, dzs is többjegyű betű, az sz-hez, cs-hez hasonlóan nem elválasztható :wink:

Gil
Én egyszer voltam a házi orvosnál, csacsogtunk és vérnyomást mért. Most próbálok bejelentkezni EKG-ra, március 8. óta megvan a beutaló, de még nem jutottam odáig...

Pihe
Én ezzel a komóddal szemezek, szerintem nagyon szép!
http://babaszafari.hu/spd/unas_737746/B ... nkazokomod

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület
 
 


Ica, ti végül melyik babakocsit vettétek meg?

Addisz, ügyes. :) Régen még mad-zag-ként választották el, én még így tanultam. A komód csodaszép! Melyik színkombót gondoltátok?

Pár napja éreztem először, hogy Berci csuklik, azóta viszont olyan, mintha abba se hagyná. :shock: Legalábbis napjában többször is hosszan érzem a kicsi, de ütemes "rázkódásokat". Olyan mókás. :)

anabique
Budapest
 
 


Én mentem volna a háziorvoshoz, de a védőnő mindig lebeszélt, hogy még nem kell...

Róka
Az Angelcare - ha csak kétezerrel is - de itt a legolcsóbb szerintem, és nekem azért lenne jó ott venni, mert egészségpénztáras kártyával lehet fizetni.

Van különbség az egylapos és a kétlapos "tudománya" között???

A pelenkatartó jópofa lehet, de mindig kell bele utántöltő is. Olcsóbb lesz, ha naponta kiviszem a szemetet :)

Ica
Gratulálok a babakocsihoz! Kép??? Típus?

Ana
Csak volt értelme akkor a nyílt napnak! :) :)

Bruni
Akkor várunk a nődokis hírekkel!

Lilypie Pregnancy tickers


Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
gil
 
 


Ebayrol vettunk egy turkizkek Stokke-t. Hasznalt, de nagyon jo allapotban van (szerintem nem sokat hasznaltak) es egy csomo extrat adtak hozza....mondjuk a napernyot nem talalom, azt venni kell.

Legzesfigyelo..... internetes review-k alapjan, 1 laprol lekuszik a baba es beriaszt, 2 lap jobban fed.

Most mennem kell, de este rakok fel kepet ;)

Kép

Kép
ica79
 
 


anabique,
sportcsoki tökéletes :lol: tuti több szénhidrát van benne, mint két deci tejben :lol:
A ma-dzag-ot én tudtam :lol:

gil,
hova váltassz háziorvost? A kadafalvi apu haverja :lol:
Amúgy a dokinak mindegy, ő csak betegállományba vesz, nem betegszabira, vagy táppénzre. Az első 15 nap betegszabinak, a 16-tól táppénznek számolódik. Te is olyan helyen dolgozol, hogy tuti hivatalosan mennek a dolgok, nem trükköznek.

kíváncsika,
nekünk valami 301R van talán. és 5,5 éves, semmi baja. De ugye ezt csak mi használtuk.

brunhild,
a kiskönyvben elvileg van hely az ekg-nak is. Most volt munkaalkalmasságim, hogy visszajöttem dolgozni, nagyon aranyos volt a doktornő, beírta a könyvembe is belgyógyászati vizsgálatnak, meg csinált egy ekg-t, hogy azt is bele tudjam tenni.

Én nem is tudtam, hogy van egy lapos Angelcare is. Én azért tuti kétlaposban gondolkodnék.
Ja, és a pelenkatartó kuka szerintem az a darab, ami jól hangzik, de tök felesleges. Nagyon drága bele a zsák egyrészt, másrészt nem tudom, én valahogy a kakisat mindig kiviszem, nem jó az a lakásban még kukában sem. Amúgy az is jó ötlet, ha már olyat kakil a gyerek, hogy a kaki kiborít a wc-be, pelenka a kukába.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Na most én is érzem csuklani Botit. Nagyon lent, tuti most fejvégű :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Na most én is érzem csuklani Botit. Nagyon lent, tuti most fejvégű :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Ezt most hogy csináltam????????

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Sziasztok!
Nem volt sem abortuszom,sem vetélésem.Akkor biztos félreértettük egymást az orvossal.De ha nincs jelentősége akkor megnyugodtam.
Nektek nem volt ilyen ráírva a vérvételes papírra?
Köszönöm a válaszokat!
ildka
Szarvasgede
 
 


Addisz: :( Jobbulást!

ildka: nekem az első vérvételnél még volt, de megkérdezták, hányadik terhesség, megmondtam, és ennyi.

Mindhárom gyerek alszik (kölcsöngyerek is :) ), úgyhogy megyek pihenni :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi
 
 


Anabique :P
Amúgy igazatok van, ezt én sem tudtam, az én időmben :lol: is úgy kellett elválasztani, hogy mad-zag...Nagyot néztem, amikor tavaly kiderült, hogy a dz, dzs egy betű :shock:

Én nem várom a délutáni doki-látogatást, mert uh nincs :( És nem azért, hogy, még mindig lány-e :) , hanem mert megnyugtatna ha látnám, hogy minden rendben van...
20140901114303
 
 


Hello

Ana szerintem ami a legfontosabb a sulival kapcsolatban a tökéletes tanító kiválasztása sajna nekünk Ákosomnál nem sikerült így másodikban kérvényeztem másik osztályba való felvételét. De addigra rendesen megjártuk a hadak útját!

Mivel én fekszem ezért nem kell mennem a háziorvoshoz minden rosszban van valami jó!

Kép Kép
Kép Kép
klarissza36
Kecskemét
 
 


Jó reggelt!

Pecsét
Az egyszeri anyaságihoz kell, hogy 4, koraszülés esetén 1 alkalommal megjelenjen az ember terhesgondozáson. Ebbe beletartozik védőnő, orvos, stb....
Általában a kiskönyv nem is kell az igényléshez. Mi szoktunk adni egy igazolást, hogy 4 alkalommal megjelent az anyuka terhesgondozáson.

Cukorterhelés
Ebben szigorú szokta lenni, tényleg a rendes terheléses vizsgálat legyen meg, a zsemle+tej variáció az nem az, csak sima étkezés utáni vércukor!!!!!
Én a cukor mellett szoktam nézetni inzulint is. Nagyon sok az inzulin-rezisztens! És ezekre ha nem figyelünk oda, akkor a magas inzulinszint nagyon súlyos érelváltozásokat okozhat!
Ismert IR-es, diabéteszes kismamáknál meg rendszeresen szoktam kérni profilt, HbA1C-t, fruktózamint...
OGGT-t még az USA-ban is csinálnak.

Kép
mrsleo
Debrecen
 
 


JAJJ MOST OLYAN OKOSNAK ÉRZEM MAGAMAT...MÁR TUDOM,HOGY LEO MILYEN ORVOS :D

KépKépKépKép
Kép
majga
Dabas
 
 


majga,
ez aranyos :lol:

Klarissza,
hogy vagy egyébként? Bírod a sok fekvést?

Mrsleo,
a magas inzulinszint ugye az anyánál okozza a gondot? Érdekes, nekem pont terhesen nem néznek inzulint, modván, hogy terhesen az úgyis rossz, minek nézzék. Nem babásan mindig nézik azt is.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Majga
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:


Linácska
Magas cukor is, inzulin is főként az anyukánál okoz gondot. (a kis artériákat károsítja főleg... szemen, vesében, szív koszorús erei)
Terhesség önmagában is egy IR-es állapot.
Azért szoktam mégis kérni inzulint is, mert általában terhesség alatt valamivel jobban figyelnek magukra a nők. Nem jellemző, hogy elmenjenek egyébként egy szűrésre... Még azok se, akiknek pl. családban van diabeteses, aki súlyproblémákkal küzd...
Általában annál a nőnél van dokumentálva az IR, aki meddőségi problémákkal küzd/küzdött...

Kép
mrsleo
Debrecen
 
 


Leo: szerinted 4d uh-on észre veszik, hogy down kóros egy baba?
kivancsika
Budapest
 
 


Gil: egyenlőre a 301-est néztem, mert használtra lenne csak keret. Egyébként nem tudom mennyivel tud többet a 401-es...
Az viszont jó lenne, ha a tanfolyamra valahogy el lehetne jutni, mert ha tényleg baj van, mit csinálok. Gondolom a védőnő is tud újraélesztést mutatni, majd megkérdezem, hátha ő is megmutatja :) Ha nem, majd valamit kitalálok...
kivancsika
Budapest
 
 


Mrsleo,
csak azért kérdeztem, mert diéta ide, diéta oda, egyszerűen van, hogy elcsábulok, de akkor szerencsére főleg csak magamnak ártok, ha ártok, nem a babának. Tegnap is Lili hazahozott valami ovis szendvicset, amit a kirándulásra kaptak, és bármennyire is ovis volt, annyira megkívántam. Persze rendes fehér kifliben volt. Aztán 1 órával utána mértem is a cukrom (ilyenkor megszólal a lelkiismeret :oops: ), és szerencsére csak 5,9 lett, úgyhogy megnyugodtam. :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


kíváncsika,
a Heim Pál kórházban is van minden hónap valamelyik napján ingyenes tanfolyam.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska
 
 


Brunhild, dz és dzs egy HANG. Nem betű. Na jó, nem okoskodok tovább. :D Csak nagyon belémégett reggel... :lol:

Tökéletes tanító kiválasztása: hát igen, ez lenne az ideális, csak ezt nem olyan könnyű kivitelezni szerintem. Nemigen van rá lehetőség, hogy az ember alaposabban megismerje a szóba jövő alternatívákat.

Kíváncsika, én épp ma jelentkeztem be az ápr 5-i János kórházi tanfolyamra a nemrég vásárolt (használt) légzésfigyelőnkkel. Szerintem így is menni fog.
http://www.angelcare.hu/csecsemo_ujrael ... esztes.php

anabique
Budapest
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?