Új privát üzeneted érkezett!

Babus, jaja, nekem is ezt a textilt ajánlották. Apa okos :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


De jó képek!
vovanda
 
 


120x120-as homokozónk lesz! :D

Törpi: édicsajok! :D

Babus: K. tavasszal kimegy a kertbe és őszig nem is látom gyakorlatilag.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 

 
 

Törpi, köszi homokozós képes tapasztalatokat! :D (Közben Anyukám lebeszélt róla. :? )
A geotextilt azért megjegyzem, remélem jövőre a saját kertes házunkban kell majd homokozót barkácsolni (remélem, nem Apának.... :roll: :oops: :lol: ).

Most tettem le a két banditát 4 perce (ma vhogy nem bírtam cérnával, ők meg a szokásosnál is rendetlenebbek), és már néma csönd van... :shock: Így jár ugye, aki éjjel randalírozik.... :lol: Jó lenne nekem is ledőlni, de ezer a meló. :(

Timi, akkor jól bírod, ha bírod 11-ig... :roll: Jó nagy kertért irigy! ;) Remélem, a kész homokozóról te is ilyen alapos képes beszámolóval szolgálsz majd!!! :)

Ha játszira megyünk homokozni, hogy készüljek? Mármint ruha, felszerelés ügyében (nagyobb babák már guggolnak, de lehet hogy az enyémek leülnének, a homok meg még elég hűvöske (nem teljesen napon van).

Babus, nem hiszem, hogy fogacska készülődne: nyáladzás a normálnál kevesebb, és még csak 6 fogacska van kinn, tehát ha jönne is még, az nem rágófog lenne. A metszőket meg eddig észre se vettük. Jaj, de jó lenne megfejteni a titkot! :twisted:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Nagyobbacskák szüleitől akartam már kérdezni, hogy (jó hogy feljött ez a cipő-dolog): fejenként kb hány és milyen pár cipőre van szükség minimálisan és optimálisan tavasz-nyár környékén?
Ahogy én gondolom:
- kell egy benticipő (akár puhatalpú akár bőrszandi vagy mamusz)
- egy kinti bőrszandál
- és egy kinti zártabb cipő
vagy kihagytam vmit? Homokozni jó a normál kinti cipő? Ekkora babáknak érdemes gumicsizmát, papucsot venni??????????? :roll: :roll: :roll:
Ha kisebbecskéknek van véleményük, az is jöhet. ;)

Kata, te vettél Zetpol benti cipőket, ha jól emlékszem. Milyenek? Beváltak??????

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Rana: szerintem szandikat is zetpolt fogok venni. Kintre is jó, ha nem plüss, és tökéletes bentre oviba, esetleg alkalminak. Nagyon csinos csajos darabok vannak, lányok is ezt kapnak.Most vettünk egyet Verusnak. Ami gáz volt vele, hogy volt rajta egy gyöngyberakásos dísz, és abból potyognak ki a kövek, mert beakad a szőnyegbe a foglalat, és kihajlik a kampó, így meg potyog a kő. Szóval olyat nem érdemes. Nekem a tépőzár sem annyira jött be, mert elvált, de drágább cipőnek is lejött már a tépőzára :? Csattosat vagy gumisat érdemes venni! Szerintem nyári tavaszi cipőnek csudi jó! Egy kedves ismerősöm foglalkozik vele, ha érdekel...
http://www.zetpolcipo.com/
Egyébként szerintem bentre elég a zokni, főleg nyáron vagy tavasszal. Én is mezítlábazok. Télen kell inkább valami benti lábbeli! Kell egy szandi játszósnak, meg egy szandi amit felvehettek ha ide-oda mentek! Esetleg az ünnepi vagy alkalmi szandi az lehet zárt orrú, de amiben otthon van, az legyen nyitott. Bár ha tavaszban őszben gondolkozunk, akkor lehet rossz idő, és akkorra érdemes venni egy zártabbat is kintre. Én azért szavazok az olyan cipő mellett, amit akkor használ ha mentek valahová, mert a többit tökre tönkre teszi!

Törpi, Timi: édesek a csajok :)

Móni: srácok lába már 21-es kb, mert a Zetpol ekkora, és kezd kicsi lenni :shock:

Kata
labkat
 
 


Nyulasz: részvétem, nagyon sajnálom.

t-pk
 
 


Rana: kitartás! Ki lehet ám bírni, a lányok még soha sem aludtak át éjszakát, sőt eddig minden éjszaka 3szor keltek és külön időben :roll:

Cipő: én most vettem bentre nekik szandit, az őszi cipőkből Jázmin örökli Flóráét, ő kap újat. Flórának eggyel nagyobb lába van.
+ szeretnék majd venni még valami félig nyitott cipőt, szandit.

Elliptikus tréner: nekem van, mi a kérdés? Pikk-Pakk leizzaszt, nagyon hatékony, mivel mindent átmozgat.

t-pk
 
 


Mivel szeretek túlzásokba esni, még képek, mert elkészült a homokozó, holnap kicsit besüllyesztjük és már csak homokot kell hozatni bele! :D
Kép Így készült! Kép Ilyen lett (szerintem nem utóljára ül benne büszke apuka) Kép Itt egy letakarított gyereket láttok! A szájába nem mertem belefotózni, ugyanis betömött több marék földet és meg is ette a javát.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Nagyon elfáradtam, a duracellnyulak meg itt pörögnek, fogócskáznak. Előszedtem a kerti székeket, letakarítottam, megmetszettünk 4 gyümifát, még van kettő, ha jó számoltam, de azt majd holnap és alvásidőben tornáztam is! Most olyan kellemesen hullának érzem magam. :D

Rana: nagy kertért irigy? Gyakorlatilag mától a novemberig rengeteg vele a munka és nem tudom hogy a rám eső részt hogyan fogom csinálni a lányok mellett, mert lesz vetemény idén is, csak még nem tudom hogyan fogom kivitelezni! Én egyre gyakrabban vágynék egy iciri piciri kis kertre. Az a kép, amin Hanga van mögötte Fügekutya, a háttérben látszik a házunk hátulról, hatalmas a kert, túl nagy!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Törpi: cukik :lol: ez a homokozo végül mekkora?
Timi: végül hol vesztek homokozot?
Rana: nagyon hidegben inkább ne engedd h leüljenek a homokozoba, de én most nagyon paramami lettem, a parkettán sincs ülés mostanság nálunk, pedig annyira nem hideg :oops: :lol: lehet egy rosszabb takarot esetleg bevetni ilyen célra vagy vmi kis párnácskát amit könnyü utána kimosni :wink:
nekünk tavaly volt: otthonra puhatalpu, egy zárt félcipö március-áprilisra, egy nyitottabb tavaszra (aminek a teteje nyitott kicsit), utána szandi és nyáron még jo volt a kicsit nyitott ha picit hüvi volt esetleg :wink: most van gumicsizma is már kimerészkedünk ha kicsit vizesebb a terep :lol: papucs sajnos jol jött a korházban :( abbol olyan kinai klumpás van vagy minek hivják :lol: és nem volt játszos-nem játszos kategoria, annyira nem használodott el egyik sem :wink: mondjuk nem is voltak nagy motorosok pl. de lehet idéntöl már lesz ilyen is majd meglátjuk :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Timi: nagyon tuti :wink: ügyik vagytok akkor ezt Apa csinálta sk??????????

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


TKata: jártok még nephrologiára? milyen gyakran kell mennetek?

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Csajok nagyon durván apásak lettek :? :lol: nem tom mi lesz szerdátol... :? most elment boltba Lalukám már tul van egy jo nagy bömbin az atyauristent is elérámoltam h mit játszunk de semmi nem volt jo :( :?

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Nyulasz: ha marad a joidö és mi is egészségesek leszünk összehozhatnánk egy játszoterezést vééééégre máááááár :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Babus: igen, apa sk csinálta kb. 1,5 óra alatt, de csak azért tartott ennyi ideig, mert a csajok is segítettek neki! :lol: Talált maradék faanyagot. Holnap kissámlit csinál nekik. :)

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


nagyon ügyiApa :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Timi: tetszik az apa a homokozó keretben kép :lol: Egyébként tényleg ügyes!

TKata: engem érdekelt az elliptikus trainer. Nem bántad meg? Mennyiszer használod? Milyen márka? Mire érdemes figyelni, ha vesz az ember. Hátha, bár egyre inkább úgy tűnik nem veszünk, de azért még reménykedek!

Kata
labkat
 
 


Apa köszöni a dícséretet, irul-pirul! :lol:

Zsófi: jaja, jó is a kert meg sok is vele a munka, de tényleg jó, amikor csak kiszaladok ezért-azért, bár nem érzem azt, hogy a ráfordított munka egálban van az élvezettel. :? Na végre, nem csak az enyémek tudnak hisztizni! Azért ez nekem megnyugtató ám! enyémek segge is nehéz, ha nem arra akarnak jöni, amerre én szeretném. Ma velencei tópartot hódítottuk meg, a vízimádó lányaim mentek volna fürödni, aztán Hanga úgy döntött, ha nincs pancsi, akkor ő visszamászik a babakocsiba és majd a jó rabszolga tologatja a seggét. Alexa ellenben nem volt hajlandó beleülni, mert sétálni akart, de ő legalább hajlik a kézfogásra, sőt, helyenként kimondottan igényli is.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Bezzeg éjjel nem volt babanet, pedig jöttem volna úgy fél 2 körül. Én nem tudom, de ez sosem fog már elmúlni? Ma elhúzunk apával, gyerekek mamával lesznek estig, lehet, hogy lefekvésre sem érünk haza és egyszerűen nem tudtam aludni. Egyfolytában pörgött az agyam, hogy mi hogy lesz, mivel rontják el őket, pedig tudom, hogy 1 nap nem a világ, de akkor is! Tegnap este átjöttek és anyós nekiállt Alexát sütivel tömni, mikor előtte közöltem, hogy szorulása van, semmi olyat nem kaphat, ami fog. Mikor rászóltunk akkor Hangát kapta föl és kezdte tömni. :twisted:
Na, készülök, mert sosem indulunk el!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Na most én jöttem TIMI :? Gergő nyűglődik. Isten tudja mi baja. Tegnap mind a 4 gyerek tök zizi volt, alig bírtam velük, főleg mert én se voltam a toppon. Szédelegtem, és elfeküdtem a nyakamat, vagy vállamat, ami nem túl kellemes, már pár napja szenvedem... Srácok taknyosak, Gergő és Vera köhög, Johanna és Bálint szerintem most kezd majd köhögni.
Amúgy szelektálok. Átválogattam a gyerekek ruháit, és csomó kölcsön kapott dolgot vissza adok, illetve amiket örökbe kaptunk ruhákat, azoktól megszabadulok, és tovább adom olyanoknak, akiknek tán nagyobb szükségük van rá.

Ja a tápszer Balhét hallottátok?

Amúgy Timi ne aggódj, jobb ha nem is tudod mi történik, amíg nem vagy otthon :wink:

Kata
labkat
 
 


Napsütéses szépjóreggelt! :D

Kata: nagyon sajnálom a nyüglődést meg a válladat! Tudom mennyire rossz, átlag 2 havonta kínlódok vele. Nekem a Flektor tapasz nagyon bejött rá, drága, de segít. Köhögést, takonykórt sajnálom, gyógyuljatok hamar!

Tegnap persze, hogy hazaértünk fürdetésre. Nem bírtam ki, de Krisztián sem, pedig már direkt húztuk az időt, de csak nem bírtunk magunkkal. :lol: Nagyon jó volt kikapcsolódni, töltődni és hazajönni! Azt az örömsikolyt, amit Hanga hallatott, aztán rohantak hozzánk és le sem tehettük őket. Nagyon jó érzés volt!

Ki merre van? Azért életjelet lehet ám adni!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Zsófi: máris elkezdtétek a munkát? Játszit megértem, mi is kint vagyunk szinte reggeltől estig, csak aludni jövünk be. :D Jó kis d-vitamin! Ez az igazi, az üvegeset úgyis mindíg elfelejtem adni nekik, jó, ha havonta 1x eszembe jut. :oops:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Hahó, életjel erről a határszélről is, de mi nem éppen vígan, dögrováson már az egész család. A franc, sose voltam én ennyit beteg, mint ezen a télen. Csajok is megfertőződtek, de ők talán kevésbé vannak vészes állapotban, mint én. Csak reggelente van Míra részéről nagy, öklendező köhögés, még jó, hogy nincs mit kiküldenie olyankor. Az viszont nem jó, hogy ez már két napja 3/4 6-6-os kelést jelent a család számára. Bár a mi szobánkban van a műsor, mégis Emma is felébred, és jön tömegelni az ágyunkba. Mert kikerült a két rács, így szabadon jönnek-mennek. Szerencsére ez éjszaka nem okoz gondot, csak reggel van mászkálás, de akkor nem is bánom, hogy nem nekem kell kelnem, hanem jönnek maguk át. Azonban az ebéd utáni alvásnál még hozzá kell szoknom, hogy Míra kioson a szobájából félkómásan és csak a neszezést hallom meg, arra meg úgy megijedek még :oops:
Tegnapi napot végre mi is kinn töltöttük és nem vitte el a fejünket a szél, na meg a ma délelőtt is az udvaron telt. Lányok alig akarnak bejönni, pedig már néha látom, hogy szédölögnek a fáradságtól :lol: Ugye, aki hajnalban felveri az egész családot :lol: A fenébe, hogy holnaptól jön az eső, meg tudnám ezt a szép időt szokni.

Timi, örülök, hogy jól sikerült a kiruccanás! Hazarohanás fürdésre :lol: :lol: :lol: Ismerős érzés :wink:
Azért azt ne mond nekem, hogy ilyen időben is a panelba kívánkozol?! Ilyenkor áldás egy saját kert :roll:

Zsófi, kitartás!!!! Hol a vége? Látszik már? Szép lesz? Amilyet akartál? Képeket dobjál majd, ha nem gond, én imádom a lakberendezést! :oops:

Kata, jobbulást Nektek is! Nálatok is megy ez az oda-vissza fertőzés, a csudába :evil:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Törpi: ilyenkor tényleg nem kívánkozom panelbe! :lol: Szegények, jobbulást! Lányok ügyesek, hogy nem mászkálnak éjjel! Mi épp tegnap beszéltük, hogy 2,5 éves korukig nem is nagyon akarunk próbálkozni, hacsak el nem kezdenek kimászni a kiságyból. Félek én ettől nagyon. :lol:

Lányaim szó szerint megnyúzták a pelenkázó szivacsot. Most lövésem sincs, hogy mit teszek alájuk. :shock:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi, én már nem is fárasztom magamat a pelenkázószivaccsal uszkve egy éve. Ahol éppen érem őket, ahol épp hajlandóak egy pillanatra megállni :oops: :lol: Az, hogy mostanában lefekszenek ellenkezés nélkül, az meg kész csoda :lol: :lol:
Rács kivét nálunk is Míra mászása miatt volt, na meg a már említett közelgő ovi miatt.
Eddig tudtam jönni, Míra már így is szétkaparta a lábamat :?

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Hali
Mi most értünk vissza Pestre, jó kis hét volt, dög vagyok
Lányokkal most voltunk először rokonoknál aludni, utazóágy felesleges volt, egyik sem maradt meg benne és alig aludtak éjjel, szóval nem tudom hogy akarunk nyáron nyaralni menni

Gyerkőcök teljesen meg vannak húzatva, egyik sem mutatja az átlagos normális gyerek tulajdonságait
hisztiznek, visitanak, esnek kelnek, Laura bevezetett egy újfajta sikítást, ütnek minket, nem tudjuk vajon mit szeretnének
ja és a legszebb hogy csütörtök óta szinte semmit nem esznek

Ezt is a Hold okozza vajon? mint a földrengést

a betegeknek jobbulást kívánok

Timi! apa nagyon ügyes, képek nagyon jók

Zsófi! nem irigyellek de kitartás a felújításhoz biztos szép lesz

Móni
KépKép
reunion
 
 


Hoztam képeket

egy sapkautálós

Kép

egy kávéimádós

Kép

Laura kezd rájönni nem is olyan rossz 2lábon

Kép

meg egy copfos

Kép

Móni
KépKép
reunion
 
 


Móni!
Édesek! A sapka nálunk is nagy ellenség...

Szivacs: mi fél éves koruk óta nem használunk pelenkázót. Leugrottak róla, úgyhogy ahol elkapjuk őket...
vovanda
 
 


Móni: nagyon helyesek! :D

Szivacs: mi meg csak a pelenkázón pelenkázunk, mert egész jól tűrik. Valahogy tudatosodott bennük, hogy ott az van és kész. Bárhol máshol kész küzdelem. :?

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Sziasztok,vagyok én is,pár hsz-t elolvastam ezen az oldalon,de visszább már nem,remélem semmi érdekesről nem maradtam le.

Móni,hajrá kétlábon!Cukik a lányok!
Az,hogy mi lehet velük gőzőm sincs :roll:

Törpi,sajnálom,hogy megint betegek vagytok.Mi most gyógyultunk meg,szűk két hétig tartott a takonykór Noéminél,de most köhögés csak alváskor volt.Badának meg kb 5 napig kelett szívni az orrát.De ez a tél tényleg car,anyósom karácsony óta harmadszor beteg,a második után azt mondta 5 évig megint nem lesz beteg,mint elötte,mert elég volt neki,aztán még egy hét sem telt el,és tiszta hólyag a torka...
Elkezdtem olvasni a kicsik és icik könyvt,pont a vándorlásnál tartok,de ugye az azokra a gyerekre jó amit ír,aki még nem tapasztalta meg milyen anyáék ágyában aludni.Én kötöm az ebet a karóhoz,apa aludni akar velük,én nem engedem.Tudom,hogy onnan vége...még jó,hogy azért éjjel nem jönek ki,gondolom jól megijednél :shock:

Timi,pelenkázólap nekünk is ment már tönkre,sőt,az etetőszékeket is újakat kaptam,mert két helyen láttam rajta pici 1-2 milis szakadást ahol gyűrődik az anyag,és májusig garis,végül kicserélték.Igaz zöld helyett csak rózsaszín volt,de már megbarátkoztam vele.Kék az maradt.
Bár én csak ébredés után,meg fürdés után pelenkázom őket rajta,amúgy ágyon,kanapén,szőnyegen.

Apa barkácsolt homokozót?Ügyes!

Zsófi,hajrá munka!

Lkata,milyen tápszerbalhé???

Babus,jaja,ma is voltunk kinn,bár rossz időt mondanak,de ha megint jó idő lesz,akkor gyertek el a kastélyparkba a játszóra,majd megbeszéljük!Meggyógyultatok?

Mi is kinn vagyunk egész nap,azt a nagy űrt ami lett bennem a gyerekek nagyon jól kitöltik,ők szerintem semmit nem észlelnek a történtekből,egyedül maradnom még nehéz...szeretnék lassan visszakapcsolódni,mert a gondolkodás nem tesz jót,jön az önvádaskodás,hogy mit kellett volna másképp tenni,meg a mi lett volna ha...És nem is akarok itt már erről írni,hiszen a gyerekeinkről szól ez a topic.

Valaki nem ismeri véletlen ezt a kismotort?Eddig csak webáruházban találtam,pedig jó lenne ráültetni őket.Írja,hogy a kormány nem tud maga alá fordulni,így a borulás veszélye is kissebb.Nagyobb gyerekesek mi a vélemény?Vagy a sima mezei kismotor is tökéletesen megfelel?A bébitaxit imádják,de Badának már elég alacsony.

A link:
http://gyerekjatekbolt.eu/simba-toys-m1 ... p1621.html
Vendég
 


Jó reggelt!

Nyulasz: jó, hogy vagy! :D Előző oldalon vannak képek. :wink: Asszem a milupa táppal van gond, de csak fél füllel hallottam.
Gondoltam rád a napokban, itt a mellényes idő, sőt! Tegnap még azt is sokalltam. Remélem most már így marad!

Zsófi: enyémek is szórják a fejükre a földet (még nincs homokunk), de engem nem zavar, leporolom, a többit meg a mosógép elintézi.

Nekem cipőgondjaim vannak. Kinti játszós cipőket kéne sos vennem, mert rájöttem, hogy ami van, azt sajnálom tönkre tenni, meg az az elmenősünk is. Tudom, kicsit nehéz a felfogásom, de már látom, hogy legalább két pár átmeneti cipő kell fejenként.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


CSajok mi ez a tápszer izé? nem hallottam és nem tom h keressek rá :oops: mi milupázunk :?

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Timi: deichmannban láttam olyan utso párak akciot és kicsi méretekben érdemes megnézni mert full börcipik voltak 3ezerért pl.

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Nyulasz: nem tudsz magánotopédust a közelben??? sztem Tami tök befelé szedi a lábait multkor azt mondták minden ok, de sztem nem :oops: szeretném megmutatni hátha kell neki olyan supinált cipi de csak ugy nem vennék csak ha azt mondja doki is

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Babus: köszi, holnap elindulok körútra, megnézem. Milupa azt hiszem hasmenést okozott, mert valami túl sok volt benne.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Szerintem itt már senkit nem érint a Milupa mizéria, mert a komfort 1-et és a HA 1-et vonták vissza, ahogy rákerestem.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Hahó!
Nyuszi!
Örülök, hogy látlak. És ha úgy érzed, beszélgetnél anyukádról is, akkor (szerintem mondhatom a többiek nevében is) csak bátran!

Benézegetek, próbálok olvasni legalább, már csak két hetem van a vizsgáig...
vovanda
 
 


[quote="timi76"]S írta:timi76zerintem itt már senkit nem érint a Milupa mizéria, mert a komfort 1-et és a HA 1-et vonták vissza, ahogy rákerestem.

akkor jo :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Vanda: jó volt olvasni a bölcsinaplót! De jó hogy vannak még ilyen gondozónők! Kitartást a tanuláshoz, meg a vizsgához!

Na, indulunk posta-patika körútra, idebent már úgysem lehet velük bírni.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Nyuszikám, üdv köztünk újra! Csatlakoznék Vandához, nyugodtan írj anyudról nekünk, ha azzal segítünk, mert ez a topik a gyerekeinkről és rólunk szól. Asszem két év távlatából már mondhatom ezt. És természetesen nem tudok minden részletet, de ahányszor mi anyudról beszéltünk, mindig úgy éreztem, hogy a világ legjobb és legönzetlenebb, valamint legszeretőbb lánya vagy. Nem kis teher volt ez számodra, mármint a döntések meghozatalát illetően, és Te nem rövid mérlegelések után döntöttél mindig úgy, ahogy az anyudnak a legjobb volt. Az űrt meg el sem tudom képzelni, csak halvány sejtésem van, milyen rettenetes lehet. (És remélem, még sokáig csak elképzelnem kell :( )
Kivett ráccsal teljesen jól működünk, az első riadalom elmúltával flottul kezelik a lányok. Esténként vita nélkül bebújnak a helyükre, nem akarnak kijönni, és valóban csak reggel találkozunk az ágyamnál. A következő lépést, a rácsnélküliséget meg még egy kicsit hanyagolom, legyünk túl az első zökkenőn.
Ma hajnalban Míra sírt ismét a köhögési rohamtól, és nem vittem át az ágyamba, mert az elmúlt napok tapasztalata nekem is azt mutatta, hogy onnantól nem volt alvás. Így a szobájukban lévő pihiszékben ringattam vissza. Szóval valahogy megértelek, hogy nem akarod az ágyadba szoktatni őket :?
Még csak egy sort a motorhoz. Enyémek eleinte nagyon szerették, és a mai napig követelik, ha elmegyünk valahova, de aztán félúttól én cipelem. Ez akkor nagy móka, ha egyedül vagyok. olyankor a motor egyik kormányát fogom én a másikat ők, így megyünk mi hármacskán. Szóval érdemes venni teszen fillérekért egy simát, kitapasztalni mennyire lesznek nagy motorosok, aztán utána költeni jó bringára. Szerintem. Én a mai tapasztalatommal nagyon örülök, hogy a legolcsóbb használtba invesztáltam csak be.

Timi, én már kiakadtam a cipőmennyiségen, amit venni kell nekik egy-egy évszakra. Valóban, egy utcai, egy játszós és az ortopéd doki tanácsára egy benn. (Papucsok nálunk ki lettek lőve, mert Míra sokat fájdította a lábát. Mióta visszaváltottunk cipőre, azóta nincs gond.) Ez két gyerekre 6 pár cipő/évszak. Mert nyárra kell szandi kintre, bentre és egy utcai. Arról ne is beszéljünk, hogy abból is kéne egy kicsit zártabb is meg nyitottabb is. Na ezt meg már neeeeeeeeeeem!!!!!!!!!!!! :( :( :(

Móni, nem akarlak elkeseríteni, de nekem is 14 hósan kezdődött a kanosszám a lányokkal. Ami a mai napig tart. Verekedéssel kezdődött, mára kiegészült a folytonos "nem"-mel. És akkor valóban nem csinálja, még ha vissza is kényszerítem a helyszínre. Mondjuk rendet rakni. Egymással való undokságban is nagy művészek ám. És akkor jön a másnap, mikor létezni sem tudnak egymás nélkül. Na ezek már jók. Ezzel viszont tudlak biztatni, mert ez az idő is eljön nálatok.

Zsófi, ügyes vagy játszón!!!! :lol: Homokozásban ez a móka igazán! Majd ha már vizes is lehet a homok, mert jó idő lesz, akkor már tapasztani is fogják a fejükre :lol: :lol: :lol:

Vanda, olvastam a naplót én is, nagyon várom a hétfőket :oops: Csatlakozni a kávézókhoz nem tudok reggel, hisz gyerekkel ébredek, nem korábban, aki viszont nem hagy gépezni. De nekem így is tök nagy élmény :oops: És elgondolkodtató. Ide olyan hosszút írtam, hogy inkább átollóztam privibe, mert sokmindenkit nem érint szerencsére a dilemmám.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Sziasztok!

A betegeknek jobbulást!!

Töltöttem fel egy csomó képet a picassara anyukámnak, ha van kedvetek és időtök :roll: nézzétek meg.

https://picasaweb.google.com/t.flora.ja ... 7F47Wu_AE#

t-pk
 
 


Az ikresen feltettem egy kérdés, de lett belőle ott egy kis vita...

Tőletek is megkérdezném:
Jázmin tépi a haját, az egész marka teli lesz hajszállal, pedig így is alig van haja.
tépi az enyémet is, de az ellen tudok tenni, tépi a Flóráét is, de ugye ő rögtön ordít - mondjuk ezzel sem tudok mit tenni, próbáltam már finoman elmagyarázni, hangosan, még hangosabban Forgó szemek , de nem használ

De hogy azzal, hogy ő tépi...már végképp nem tudok mit tenni.
Nem mindig, de előfordul pl: este szopi közben, vagy ma hátul ültek a kocsiban és negyed órás út alatt az egész nacija teli lett hajszállal, annyit tépett ki.
A lakásban is mindenhol összeszedi a hajszálat, ha talál és hozza oda nekem.
Amikor tépi, akkor utána nézi a kezét és egyesével szedegeti ki a kezéből.

Volt már valakinél ilyen? Mit csináljak??

t-pk
 
 


Sziasztok!

Nem jobban! Bár a vállam már nem fáj :) Gergő és Johanna megkapta a 38-at átlépve panadol adagját :( Reggel Johin kívül vittem mindenkit dokihoz, mert VEra nagyon köhögött éjjel, és kapott is antibigyót, mert présel, és még Ventolint is hörgőket tágítani :( Bár doki nem hallott semmit a srácoknál, Gergőnek ma még adtam hörgőtágítót és hurutoldót inhalálva, mert délelőtt nem köhögött, de délután igen. Bálint nagyon náthás, folyik folyton az orra, és délelőtt úgy tele pakolta a pelust, hogy csoda hogy csak picit folyt ki!

Törpi: Sajnálom a dögrovást. Remélem már a tavasz nektek is meghozza a gyógyulást :)

Pelenkázót én se használok. Jobb esetben egy Libero féle pelenkázó alátétet rakok alájuk, rosszabban a szőnyegen elintézem. De általában a használt pelus alá rakom a tisztát, így ahogy azt kiveszem, rögtön a másik pelusban van a tiszta popó :)

Móni: csajok helyesek. Bálint mostanában sapka ellenes, pedig eddig nem igen volt vele baja!

Nyuszi: a Milumil 0+-os HA tápszerben találtak valamit, ami egyeseknél hasmenést, másoknál szorulást okozott. Vissza vesznek minden dobozt, ami kikerült forgalomból. Ez csak gyógyszertárban kapható. De Milupa bakker, és speckó tápszer, amit nem véletlen kapnak a gyerekek!

Kata: fura a hajtépés. Szerintem kérdezz rá gyerek neurológusnál, vagy pszihológusnál ártani nem árthatsz vele! Én inkább annak tudnám be, ami Veránál volt, aki csavargatta a haját, és így nyugtatta magát. De hát az nem volt ennyire önysanyargató, az én hajamat is csavargatta de aztán már csak az övét. Szerintem Jázminnál is ilyen pótcselekvés lehet, Vera elhagyta a tekergetést, de sokáig csinálta!

Kata
labkat
 
 


T-pk
Szerintem gyerekorvost,védőnőt ilyen esetben felesleges kérdezni,úgyis csak legyint rá.Ha nagyon aggódsz,akkor inkább kérd ki egy gyermekpszichológus véleményét,vagy tehetsz otthon is próbát.
Most gondolom központi téma ez nálatok,ez biztos J. is érzi.Próbáljátok levenni a "napirendről".Tudom,nagyon nehéz,de muszáj,mert minél nagyobb feneket kerítesz neki,annál inkább csinálni fogja,mert látja,hogy eléri vele,amit akar,vagyis figyeltek rá.
Próbáld meg azt,hogy amikor csinálja,akkor szépen és nyugodtan megfogod mindkét kezét,elveszed a fejétől és határozottan,de nyugodtan közlöd vele,hogy "NEM".És ezt mindig megcsinálod,amikor tépné a haját.Ha így sem hagyja abba,nem fogja egyik percről a másikra,akkor közöld vele,hogy ráhúzol a kezére egy térdzoknit.És ha tényleg nem hagyja abba,tényleg ráhúzol mindkét kezére 1-1 térdzoknit.Biztos nem fog neki tetszeni,de mondd el neki azt is,hogy ha nem bántja a haját,csak simizi,akkor leveszed a zoknit és tényleg leveszed,de amint újra tépné,figyelmezteted,hogy visszakerül a zokni és valóban vissza adod rá,ha újra kezdené.

Egy próbát megér,de nyilván nem kötelező,csak egy ötlet :wink:

És a másik:szoktatok külön programokat csinálni a csajokkal,amikor csak az egyikkel mész el pl. bevásárolni,a másik apával/mamával marad?íMert az ilyen "kizárólagosfigyelem" programok sokat lendítenek pozitív irányban a gyerkőcön :wink:
szotyo
Kiskőrös
 
 


TKata: Szotyo javaslata nagyon szimpi nekem. Nálunk Alexa egyenlőre szünetelteti a hajtépést, csak nagyon ritkán fordul elő, amikor nagyon begurul és akar valamit, amit nem lehet, én próbálom valami másra átterelni a figyelmét.

Köszi Szotyo! Ezt elteszem későbbre! :wink:

LKata: jobbulást nektek!

Zsófi: tegnap body, hosszú ujjú póló, mellény volt, közepes vastagságú, inkább vékony, de sokalltam rájuk. Ma alá adtam a póló helyett egy vastag pulcsit délelőtt. Mondjuk én nem vagyok az a nagyon beöltöztetős típus, tartom azt, hogy egy réteggel több, mint amit én felveszek. :?

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Hmmm, sehol senki? Reggel is benéztem, de kezdem cikinek érezni, hogy én zárok meg nyitok is. :(

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Itt vagyok
Csajok beájultak végre, reggel óta ment a hiszti nyűgi megint, nem tudom mi van velük remélem alszanak legalább 1 órát

Zsófi: mellény ez a 16-18 fok tökéletes mellényes idő, én 2 réteget adnék alá hosszú ujjú body plusz hosszú ujjú póló,
nekünk 1 mellény van csak turkából, az nagyon vastag, de nem biztos hogy veszek másiknak is, mert ez a vastag zöld pulóverük tök jól kihasználható

Kata: hajtépéshez nem tudok mit szólni, nekem is gyerekpszichológus jutott eszembe, de amúgy meg nem kell mindennel odarohanni
tényleg biztos vannak ilyen kis cselek amivel hatni lehet rá....
vajon mit szeretne ezzel közölni?

Lányok: kismotor tescoban akciós 1600valamennyi nem értek hozzá milyen fajta

Móni
KépKép
reunion
 
 


haho Csajok én is bekukk, tegnap Lalut elvittem dokihoz annyira sirt meg fájlalta a nuniját :( pisi okés volt de be van gyulladva kapott kencét, este meg hányt és azota is fájlalja a pociját én már nem is értem mi lehet...:(
reggel 5kor keltek (megint :evil: ) most persze Tami már beszuszokált a kanapén Lalu nem akar...
én meg mindig csak panaszkodni jövök :oops: :oops: :oops: szooooooooooooooooorrrrrrrrrrrrrrrrrriiiiiiiiiiiiiiii :oops:
mellény: mi is abban nyomultunk most a joidöben, még határeset de nem találok nagyobbat :(
TKata: sztem ez is el fog mulni, nálunk Tami verte a fejét a falba, földbe :oops: koppkopp elmult :wink:
Móni: nagyon cukik Csajok :wink:
elküldöm

Lilypie Kids Birthday tickers
babusok
Budapest
 
 


Zoknis dolog nem rossz ötlet.

Egyébként nem olyan vészes ám a dolog, eddig ha párszor csinálta - úgy hogy kiakadtam tőle. Csak az a 4-5 alkalom is kiakasztott.
Kitépi és egyenként megnézegeti. a lakásban bárhol talál hajszálat nagy örömmel hozza oda és mutatja és rakja vissza a fejemre.
Egyenlőre próbálom leszoktatni róla és csak elnövi.

nálatok is ilyen pocsék idő van? Olyan jó volt már kimozdulni a napsütésben.

t-pk
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?